با سلام به همه عزیزان
در این تاپیک قصد دارم تجربه خودم رو در رابطه با ساخت Angel eye برای چراغ جلوی هیوندای آوانته ، با دوستان به اشتراگ بگذارم. با توجه به اینکه مطلب طولانی بود ، با اجازه مدیران عزیز تاپیک مجزا ایجاد کردم و بدلیل حجم زیاد مطلب و تصاویر مجبور به ایجاد چند پست متوالی شدم که پیشاپیش عذرخواهی میکنم. این تاپیک بطور همزمان در سایت تی تی نیز ایجاد گردید.
مقدمه :
مدتی بود که به فکر ساخت Angel Eye ( چشمان فرشته ؟! ) برای ماشین بودم. گزینه هایی که پیش رو داشتم عبارت بودند از : ال ای دی LED ، اس ام دی SMD ، نئون ، ال وایر EL Wire که به نئون قابل انعطاف هم معروفه.
هر کدوم از گزینه های فوق الذکر مزایا و معایبی داشتند که اجمالا خدمت شما عرض میکنم. ابتدا در تصویر زیر به لبه های باریک دور کاسه های چراغ که حدود 3 میلیمتر عرض دارند توجه فرمایید:
1- با وجود اینکه شدت نور حاصل از ال ای دی LED و SMD بیشتر از دوگزینه دیگر بود ، اما سلیقه و نظر شخصی بنده این بود که برای چراغهای آوانته گزینه مناسبی نیست ، به چند دلیل : فرم داخل چراغ آوانته به شکلیه که دایره کامل نیست و دارای نوای با انحناهای متفاوت و قسمتهای کاملا صاف هست. فیت کردن این نواحی با LED و SMD راحت نخواهد بود. از طرفی لبه هایی که برای نصب Angel Eye در نظر گرفته بودم در حدود 3 میلیمتر جای کار دارند و نشیمنگاه (!) ال ای دی و SMD عرض بیشتری ( حدود نیم سانتیمتر و یا بیشتر ) طلب میکند. همچنین من نور یکنواخت را بیشتر می پسندم تا نقطه های مجزا. لبه های مورد نظر رو داخل چراغ در تصویر بالا ملاحظه فرمایید.
2- بزرگترین ایراد نئون اینه که خود شخص این وسط هیچکاره است ! یعنی باید چراغ رو بدیم بیرون تا براش نئون بسازن ! و از طرفی قطر لوله های نئون بسیار بیشتر از اون چیزیه که بشه بصورت ظریف روی لبه های مورد نظر من کار کرد.
3- سیم ال وایر EL Wire یا همون فلکسی نئون ، نور کم و ملایمی داره . یعنی شاید با LED اصلا قابل قیاس نیست. اما همین کم بودن نورش باعث میشه زیاد جلب توجه نکنه ( به قول معروف تابلو نیست ). از طرفی کاملا قابل انعطاف و تا دلتون بخواد ظریفه. با در نظر گرفتن جمیع جهات ، نهایتا ال وایر EL Wire برای اینکار انتخاب شد.
سیم و اینورتر ال وایر EL Wire رو از نماینده امرن ایران ( فروشگاه امرن الکتریک Omron Electric ) خیابان لاله زار تهیه کردم. این سیم الوایر EL Wire سایز (قطر) های مختلفی داره. 1 میلیمتر ، 1.3 میلیمتر ، 3.2 میلیمتر و 5 میلیمتر. سایزی که مورد نظر من بود ، 3.2 میلیمتر بود که دقیقا روی اون لبه ها فیت میشد. رنگهای متنوعی هم داره از قبیل سفید یخی ، زرد ، سبز ، نارنجی ، صورتی ، آبی ، بنفش ، قرمز و آکوا . من همین آکوا رو انتخاب کردم که چیزی بین آبی و سبز هست ( شاید بشه گفت فیروزه ای) . دلیلش هم این بود که از سایر رنگها درخشانتر و پرنورتر بود. علتش هم اینه که داخل سیم ال وایر EL Wire یک لایه فسفر هست که با اعمال ولتاژ تحریک شده و نورانی میشه. رنگ پایه این لایه فسفر همین آکوا هست و سایر رنگها از ترکیب این رنگ با رنگ پوشش پلاستیکی روی اون به وجود میان.
در این تصویر سه سایز مختلف از این سیم الوایر EL Wire رو ملاحظه می فرمایید : 1.3 ، 3.2 و 5 میلیمتر
اینجا همون سه سایز سیم ال وایر EL Wire رو روی میز گذاشتم :
و اینجا روشنشون کردم. سیم فلکسی نئون EL Wire سمت راست ( 5 میل ) سبز رنگه ، سیم وسط ( 3.2 میل ) سفید یخی ، و سیم سمت ( 1.3 میل ) به رنگ آکواست. گرچه توی این عکس رنگ سفید یخی یک مقدار با چیزی که در واقعیت میدیدم تفاوت داره
در پست بعدی نحوه اجرای این پروسه را شرح خواهم داد ( آپلود کردن عکسها و نوشتن مطلب از اصل ماجرا سخت تر شد ! )
نشانکگذاری