تبليغات در پي‌هالز

مشاهده دست آورد همه پرسی: ساختن Angle Eye برای آوانته خوب بود یا بد؟

رای دهنده
6. شما نمی‌توانید در این رای گیری رای بدهید
  • خوب بود

6 100.00%
  • بد بود

0 0%
نمایش نتایج 1 به 8 از 8

نام گفتگو: ساخت Angel Eye برای هیوندای آوانته بوسیله EL Wire

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb ساخت Angel Eye برای هیوندای آوانته بوسیله EL Wire

با سلام به همه عزیزان

در این تاپیک قصد دارم تجربه خودم رو در رابطه با ساخت Angel eye برای چراغ جلوی هیوندای آوانته ، با دوستان به اشتراگ بگذارم. با توجه به اینکه مطلب طولانی بود ، با اجازه مدیران عزیز تاپیک مجزا ایجاد کردم و بدلیل حجم زیاد مطلب و تصاویر مجبور به ایجاد چند پست متوالی شدم که پیشاپیش عذرخواهی میکنم. این تاپیک بطور همزمان در سایت تی تی نیز ایجاد گردید.

مقدمه :

مدتی بود که به فکر ساخت Angel Eye ( چشمان فرشته ؟! ) برای ماشین بودم. گزینه هایی که پیش رو داشتم عبارت بودند از : ال ای دی LED ، اس ام دی SMD ، نئون ، ال وایر EL Wire که به نئون قابل انعطاف هم معروفه.
    هر کدوم از گزینه های فوق الذکر مزایا و معایبی داشتند که اجمالا خدمت شما عرض میکنم. ابتدا در تصویر زیر به لبه های باریک دور کاسه های چراغ که حدود 3 میلیمتر عرض دارند توجه فرمایید:

1- با وجود اینکه شدت نور حاصل از ال ای دی LED و SMD بیشتر از دوگزینه دیگر بود ، اما سلیقه و نظر شخصی بنده این بود که برای چراغهای آوانته گزینه مناسبی نیست ، به چند دلیل : فرم داخل چراغ آوانته به شکلیه که دایره کامل نیست و دارای نوای با انحناهای متفاوت و قسمتهای کاملا صاف هست. فیت کردن این نواحی با LED و SMD راحت نخواهد بود. از طرفی لبه هایی که برای نصب Angel Eye در نظر گرفته بودم در حدود 3 میلیمتر جای کار دارند و نشیمنگاه (!) ال ای دی و SMD عرض بیشتری ( حدود نیم سانتیمتر و یا بیشتر ) طلب میکند. همچنین من نور یکنواخت را بیشتر می پسندم تا نقطه های مجزا. لبه های مورد نظر رو داخل چراغ در تصویر بالا ملاحظه فرمایید.

2- بزرگترین ایراد نئون اینه که خود شخص این وسط هیچکاره است ! یعنی باید چراغ رو بدیم بیرون تا براش نئون بسازن ! و از طرفی قطر لوله های نئون بسیار بیشتر از اون چیزیه که بشه بصورت ظریف روی لبه های مورد نظر من کار کرد.

3- سیم ال وایر EL Wire یا همون فلکسی نئون ، نور کم و ملایمی داره . یعنی شاید با LED اصلا قابل قیاس نیست. اما همین کم بودن نورش باعث میشه زیاد جلب توجه نکنه ( به قول معروف تابلو نیست ). از طرفی کاملا قابل انعطاف و تا دلتون بخواد ظریفه. با در نظر گرفتن جمیع جهات ، نهایتا ال وایر EL Wire برای اینکار انتخاب شد.

سیم و اینورتر ال وایر EL Wire رو از نماینده امرن ایران ( فروشگاه امرن الکتریک Omron Electric ) خیابان لاله زار تهیه کردم. این سیم الوایر EL Wire سایز (قطر) های مختلفی داره. 1 میلیمتر ، 1.3 میلیمتر ، 3.2 میلیمتر و 5 میلیمتر. سایزی که مورد نظر من بود ، 3.2 میلیمتر بود که دقیقا روی اون لبه ها فیت میشد. رنگهای متنوعی هم داره از قبیل سفید یخی ، زرد ، سبز ، نارنجی ، صورتی ، آبی ، بنفش ، قرمز و آکوا . من همین آکوا رو انتخاب کردم که چیزی بین آبی و سبز هست ( شاید بشه گفت فیروزه ای) . دلیلش هم این بود که از سایر رنگها درخشانتر و پرنورتر بود. علتش هم اینه که داخل سیم ال وایر EL Wire یک لایه فسفر هست که با اعمال ولتاژ تحریک شده و نورانی میشه. رنگ پایه این لایه فسفر همین آکوا هست و سایر رنگها از ترکیب این رنگ با رنگ پوشش پلاستیکی روی اون به وجود میان.

در این تصویر سه سایز مختلف از این سیم الوایر EL Wire رو ملاحظه می فرمایید : 1.3 ، 3.2 و 5 میلیمتر

اینجا همون سه سایز سیم ال وایر EL Wire رو روی میز گذاشتم :

و اینجا روشنشون کردم. سیم فلکسی نئون EL Wire سمت راست ( 5 میل ) سبز رنگه ، سیم وسط ( 3.2 میل ) سفید یخی ، و سیم سمت ( 1.3 میل ) به رنگ آکواست. گرچه توی این عکس رنگ سفید یخی یک مقدار با چیزی که در واقعیت میدیدم تفاوت داره

در پست بعدی نحوه اجرای این پروسه را شرح خواهم داد ( آپلود کردن عکسها و نوشتن مطلب از اصل ماجرا سخت تر شد ! )
    تاپیک محصولات کاربردی فونیکس کنتاکت phoenix contact
    تاپیک محصولات کاربردی امرن اتوماسیون omron
    تاپیک محصولات کاربردی فوجی الکتریک fuji electric
    تاپیک محصولات کاربردی ریتال تابلو و کولر rittal
    تاپیک محصولات پزشکی امرن پزشکی omron health care

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb

مواد لازم (!) برای اجرای پروسه :

1- یک عدد هیوندای آوانته ( یا سایر اتومبیلهایی که اجرا و ساخت Angel Eye بوسیله ال وایر EL Wire در چراغ جلوی آنها مقدور باشد )
    2- دو نفر آدم ( به هر حال اگر یک نفر کمک حالتون باشه ، در مواقعی که دچار خستگی و یاس و نا امیدی میشید خیلی مفیده ! )
    3- میزان زیادی وقت اضافه ! ( چیزی بین 3 تا 5 ساعت برای هر چراغ )
    4- سیم ال وایر EL Wire به قطر 3.2 میلیمتر به رنگ دلخواه ، به میزان 2 تا 2.5 متر
    5- درایور یا اینورتر مخصوص ال وایر مدل 12 ولت ساده مخصوص نصب در خودرو
    6- سشوار صنعتی
    7- دریل و سرمته ریز
    7- چسب قطره ای 2 عدد ، چسب سیلیکون (مشکی ) به میزان کم ، لنت برق یک عدد ، شیرینگ حرارتی در سایزهای مختلف ، سیم افشان دورشته 3 متر
    8- ابزار شامل : آچار بکس ، پیچگوشتی دوسو و چهارسو ، کاتر ، سیم چین ، سیم لخت کن ، هویه و سیم لحیم

هشدار سلب مسئولیت : این مطلب صرفا جهت به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی بنده در این رابطه ایجاد شده و بدیهی است چنانچه سایر دوستان قصد اجرای اینکار بر روی اتومبیل خود را داشته باشند و خدای ناکرده اتفاقی برای خودرو یا چراغ و ... رخ دهد ، مسئولیت عواقب ناشی از آن بعهده خود عزیزان بوده و متوجه بنده یا این سایت ننخواهد بود.

هشدار ایمنی 1 : جهت حفظ ایمنی هنگام کار از نزدیک شدن کودکان موکدا جلوگیری فرمایید .
    هشدار ایمنی 2 : سشوار صنعتی حرارت بسیار بالائی ( بین 300 تا 700 درجه ) ایجاد می کند. هنگام کار احتیاط کامل را بعمل آورده و مراقب دست و پا و سایر اعضای حیاتی بدن خود و دیگران باشید.
    هشدار ایمنی 3 : چنانچه متاهل هستید ، برای حفظ سلامتی روح و روان خود ، قبل از اجرای پروسه همسر خود را به منزل مادر برده و بابت غیبت یکروزه خود عذر خواهی نمایید.

با فرض رعایت همه مسائل فوق الذکر بسم الله گفته و کار را شروع می کنیم.

ابتدا چراغ را از روی ماشین باز میکنیم. دو مهره در بالا دارد که در تصویر ملاحظه می فرمایید:

تبصره : بالای چراغ سمت راننده علاوه بر مهره ها ، قطعه محافظی هست که تا فیلتر هوا ادامه داره ، اون رو با چهار سو باز کنید .

یک مهره هم پایین چراغ هست که باز میکنیم. سوکت اصلی چراغ را در اینجا از پشت چراغ به آرامی جدا میکنیم . سوکت راهنما را فعلا دست نزنید :

اکنون در تصویر زیر به دو نقطه ای که مشخص کردم دقت کنید. در اینجا دو سوراخ وجود دارد که از پشت چراغ میله ای داخل آن قرار میگیرد:

با توجه به میله فوق الذکر ، چراغ را به آرامی به سمت جلو بکشید و از بالا بردن آن خودداری کنید. ممکن است بستهای زیر چراغ به سپر گیر کند که در اینصورت سپر را به پایین فشار دهید.
    اکنون که چراغ از جای خود خارج شده می توانید سوکت راهنما را نیز جدا کنید. برای جدا سازی سوکت راهنما ، انتهای آنرا مطابق فلشی که مشخص کردم فشار دهید تا آزاد شده و سپس بیرون بکشید :

تبصره : اشتباهی که من کردم را مرتکب نشوید : هر دو چراغ را با هم از روی ماشین باز نکنید. خدا را چه دیدید شاید امروز فرصت نشد برای هر دوی آنها الوایر نصب کنید و مثل بنده مجبور می شوید دوباره چراغ را ببندید ! بهتر است ابتدا چراغ سمت راننده را انجام داده و سپس سمت شاگرد را باز کنید.

خوب اولین مرحله کار انجام شد . مبارکه حالا شما صاحب یک آوانته بی چشم و رو هستید :

: ( قیافه بنده بعد از تایپ و آماده سازی مطلب )

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb

خوب سلام مجدد

این عکس رو ملاحظه بفرمایید ، چراغها رو که کنار هم قراردادم شبیه یه مدل از میتسوبیشی شده به نظرم ! ( مجددا تکرار میکنم دوتا چراغ رو همزمان از روی ماشین باز نکنید )

خوب برای مرحله بعدی آماده هستید؟ باز کردن چراغ از روی ماشین شاید حدود ده دقیقه وقت میخواست اما از اینجا به بعد ، حساب ساعت از دست آدم خارج میشه . مرحله باز کردن چسب حرارتی برای یک نفر مبتدی ممکنه سه ربع زمان ببره ، اما بعد از اینکه یکبار انجام دادید و راه و چاهش رو یاد گرفتید یکربع تا بیست دقیقه هم میشه انجامش داد

همونطور که مستحضرید ، دورتادور بین قاب کاسه چراغ و بلوری یک لایه خمیر یا چسب حرارتی وجود داره که اونها رو سفت به هم متصل و آب بندی میکنه. البته بستهایی هم وجود دارند که نقش نگهدارنده رو بازی میکنند اما تا اون خمیر رو یه بلایی به سرش نیارید ، قاب و بلوری از هم جدا نخواهند شد. تنها راهش هم حرارت دادنه که باعث میشه چسب یا خمیر مذکور خودش رو شل کنه و شما بتونید دو قطعه رو جدا کنید. تصویر زیر رو ملاحظه بفرمایید ، اون بستهایی که عرض کردم دور تا دور این مجموعه وجود دارند :

خوب حالا با رعایت احتیاط لازم ، از قسمت زیر چراغ شروع میکنیم به حرارت دادن یکنواخت با دور کم سشوار صنعتی . در این حالت گرمایی حدود 300 درجه ایجاد میکنید بنابراین لطفا مراقب باشید. سر فلزی سشوار به شدت داغ و سوزان خواهد شد.
    چند نکته حیاتی در این رابطه : همونطور که قبلا عرض کردم اینکار رو به دور از کودکان انجام دهید ، بهتره موقعی که بلوری چراغ روی زمین قرار میگیره زیرش پارچه بندازید تا خط و خش نیافته ، بهتره قبل از شروع کار ، کلا چراغ رو با دستمال و رایت تمیز کنید ، فاصله سشوار با قطعه باید حدود 15 سانتیمتر باشد ، از تمرکز روی یک نقطه به شدت پرهیز کنید و مداوم سشوار رو روی کار حرکت بدهید تا بطور یکنواخت حدود بیست تا سی سانت از کار رو گرم کنید ، حرارت دادن رو از زیر چراغ شروع کنید ، بعد لبه سمت نور بالا ، بعد روی چراغ و در آخر لبه سمت راهنما ، بعد از چند لحظه حرارت دادن هر قسمت ، سشوار رو کنار بگذارید یا به دست نفر کمکی بدهید و با نوک پیچ گوشتی دو سو امتحان کنید که بستها بالا میان و خمیر خودش رو شل کرده یا خیر؟

همونطور که عرض شد ، هر از گاهی که یک قسمت رو حرارت دادید ، با نوک پیچگوشتی دو سو بستها رو به سمت بالا بکشید تا خار رها بشه و به آرومی چک کنید که خمیر شل شده یا نه. که اگر شل شده بود با کشیدن قاب مشکی پشت از یک طرف و بلوری از طرف دیگر ، اونها رو جدا کنید. از پیچگوشتی هم کمک بگیرید و پیشروی کنید.
    ذکر چند نکته رو لازم میدونم : مراقب باشید زیادی حرارت ندهید ، مراقب باشید خمیر به داخل کار و یا روی فرش و موکت و ... مالیده نشود و کثیف کاری به بار نیاید ، همین خمیر مجددا در هنگام مونتاژ و بستن کار مورد استفاده قرار خواهد گرفت پس مراقب باشید حیف و میل نشه ! هر از گاهی که مقداری از کار رو جدا میکنید ، میتونید با قراردادن اشیای فلزی L مانند کوچک بین دو قطعه ، از به هم چسبیدن مجدد اون قسمت جلوگیری کنید ( نهایتا 3 یا 4 قسمت مورد نیازه ) . چون حرارت زیادی ایجاد شده مراقب باشید که عرق صورتتون داخل قاب نچکه و قسمت رفلکتور رو کثیف نکنه که پاک کردنش کار حضرت فیله. تصویر رو ملاحظه بفرمایید :

در این تصویر ملاحظه می فرمایید که دو قسمت به راحتی از هم باز میشن و خمیر آب بندی که گرم و شل شده مثل آدامس کش میاد. برای قطع شدن این قسمت کش اومده ، به هیچ وجه اون رو نصف نکنید ، چون یا ممکنه به پیچگوشتی بچسبه و هدر بشه یا اینکه بدتر ، برگرده و مثل یه نخ چسبناک بچسبه به داخل بلوری یا رفلکتور. بهترین کار اینه که یه حرارت ملایم روشون بدید . این حرارت معجزه میکنه . به حق چیزهای ندیده و نشنیده

در پایان این مرحله کشتی گرفتن با خمیر آب بندی ، چراغ شما به دو قسمت تقسیم میشه : قاب مشکی رنگ پشت چراغ که رفلکتورها داخلش هست و بلوری جلوی چراغ که قسمت تیره رنگ هم بهش متصله. دوتا پیچ اونجا هست که اگر بازش کنید اون قسمت تیره هم از بلوری جدا میشه و با دوتا پیچ دیگه هم شما میتونید عدسیهای نارنجی رنگ راهنما رو هم باز کنید. مجددا تاکید میکنم در تمام مراحل مراقب باشید قطره عرق روی رفلکتورها چکه نکنه. کلا خیلی مراقب رفلکتورها و لامپها باشید. به هیچ وجه روی سطح اونها دست نزنید که در غیر اینصورت فاتحه اش خوانده میشه و فکر نکنم بشه اثر انگشت رو از روشون پاک کرد. محل پیچها رو ملاحظه بفرمایید :

خوب بعد از باز کردن پیچها همه دل و روده کار از هم جدا میشه و شما این قطعات رو بصورت مجزا خواهید داشت. در این مرحله اگر تمایل داشتید میتونید پوست پرتقالهای راهنما رو با برچسب دودی کنید. کار ساده و راحتیه. یه کف دست برچسب دودی لازمه و یه سشوار معمولی ( مخصوص خشک کردن مو ). برچسب رو حرارت بدید تا کمی شل بشه ( امروز کلا تو کار شل کردنیم ) و اون رو روی سطح عدسی بکشید و مرتب از اطراف بلندش کنید و باز بکشید تا خوب جذب و صاف بشه. هنگامی که اینکار رو انجام میدید بهتره که روی بقیه قطعات بخصوص رفلکتور ها رو با روزنامه ای چیزی بپوشونید تا گرد و خاک یا قطره آب روشون نریزه. عذر خواهی می کنم که در پست قبلی در قسمت مواد لازم به برچسب اشاره نکردم. برای اینکار حدودا دوتا مربع با قطر بیست سانت برچسب لازم دارید.

حالا دوتا سوراخ ریز ( متناسب با قطر الوایر EL Wire حدود 3 تا 3.5 میل ) روی قطعه پلاستیکی تیره رنگ وسط چراغ دقیقا در این دو قسمت که مشخص کردم ایجاد کنید. چند نکته : سوراخ رو دقیقا رو اون لبه هایی که قصد نصب الوایر EL Wire رو داریم ایجاد کنید. سوراخکاری رو از پشت کار انجام بدید تا به سطح قابل رویت جلوی قطعه آسیب نرسه و خط و خش نیافته. بهتره از دریلی استفاده کنید که بشه دورش رو کم کرد و با دور کم سوراخ کنید. توجه داشته باشید از سوراخی که سمت نور بالا هست الوایر EL Wire یکبار وارد میشه و از سوراخی که سمت نور پایین هست یکبار وارد و یکبار خارج میشه. بنابر این اگر نتونستید این یکی سوراخ رو به اندازه کافی در بیارید ، اینجا ( روی قسمت نور پایین ) دوتا سوراخ نزدیک به هم ایجاد کنید که سیم الوایر EL Wire از یکی داخل و از دیگری خارج بشه. تصویر رو ملاحظه بفرمایید :

قطر سوراخها باید به اندازه ای باشه که الوایر EL Wire ازش رد بشه اما توش لق نزنه و فیت باشه و از طرفی با کشیدن بتونیم الوایر EL Wire رو بکشیم داخل.

بعد از این مرحله حتما استراحت کنید ! چای بنوشید و از کار لذت ببرید. مهمترین چیز ، انجام دادن کار با دقت و حوصله و ظرافته. از عجله پرهیز کنید. در تمام مراحل مراقب باشید روی لامپ و رفلکتور چیزی نچکه و لک نشه ( فکر کنم این مورد رو سه چهار بار تاکید کردم )

خودتون رو برای سخت ترین و حساس ترین مرحله کار یعنی چسبوندن سیم الوایر EL Wire بوسیله چسب قطره ای آماده کنید.

بنده هم استراحت لازم شدم ! موقتا تا پست بعدی خدانگهدار

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb

سلام مجدد و تشکر از همه دوستان ارجمند

خوب به سخت ترین و حساس ترین مرحله کار خوش آمدید : چسباندن ال وایر EL Wire به دور قاب تیره داخل چراغ.
    قبلش من یه توضیح کوچولو بدم : بعضی از دوستان درباره استفاده از ای ال وایر EL Wire برای سایر اتوموبیلها ( مثلا سمند و مزدا و ماکسیما و ... ) سوال کرده بودند. خوب تا اینجای کار تقریبا مشابه با آوانته هست. یعنی بازکردن چراغها و خمیر حرارتی به همین صورت انجام میشه. اما تفاوت اینها مربوط میشه به اینکه داخل کاسه چراغ جای مناسب برای چسباندن الوایر EL Wire وجود داره یا خیر؟ مثلا برای ماشینهایی که داخل چراغشون کاسه های گرد دارند و شیشه بلوری چراغ هم شفاف هست ( مثل آوانته ، ماکسیما و ... ) ، این لبه ها وجود دارند و میشه ازشون استفاده کرد.

خوب برمی گردیم سر کار ... برای اتصال و چسباندن ال وایر EL Wire به دور قاب من هر نوع چسبی که فکرش رو کنید امتحان کردم : چسب یک دو سه ، قطره ای رازی ، اوهو و نهایتا هیچکدوم کارائی نداشتن بجز چسب قطره ای معمولی ( همون فسقلیهای معروف ). با سعی و خطا هرکاری میکردم نتیجه نمیگرفتم و نزدیک بود سکته ناقص بزنم. یعنی اینهمه زحمت و سختی و زمان که صرف شد آخرش هیچی به هیچی ؟ اینجا بود که دچار نا امیدی شدم و اگر برادرم امیر حسین که تو این پروسه کمکم میکرد نبود ، شاید کاسه و کوزه رو بهم میریختم ! دیدید گفتم یار کمکی لازمه ؟ برای همچین مواقعی گفتم.
    نحوه کار : سیم ال وایر یا فلکسی نئون EL Wire رو به مقدار حدود یک متر ( کمی بیشتر مثلا 130 سانتیمتر) از نقطه A یعنی سوراخی که دور قاب تیره رنگ و قسمت نورپایین ( دایره بزرگ ) ایجاد کردیم از پشت وارد میکنیم. این اندازه که عرض کردم برای کل چراغ یک طرف کافیه. ( بدیهیه دوستانی که برای سایر ماشینها قصد دارند استفاده کنند باید این اندازه رو بدست بیارند ). اونقدر میکشیم تا حدود 20 تا 30 سانتیمتر بیرون بمونه و بقیه اونطرف کار باشه. حالا باید سیم ال وایر EL Wire رو دور تا دور قسمت نور پایین بچسبونیم و دوبار برسیم به همون سوراخی که ازش وارد کردیم و ایندفعه خارج کنیم. از پشت بیاریمش به سمت قسمت نوربالا ( دایره کوچک )و از سوراخ B داخل کنیم و دور تا دور قسمت نور پایین رو هم بچسبونیم و در انتها اضافه اش رو با سیم چین قطع کنیم:

نکات مهم قابل توجه : خیلی خیلی مراقب باشید قطرات چسب روی قاب چکه نکنه ، مراقب باشید دستتون به چسب آغشته نشه و به روی قاب آسیب نزنه ، خیلی با ظرافت و حوصله و دقت این قسمت رو انجام بدید . بهترین روش چسبوندن اینه که حدود سه سانت از سطح قاب رو کمی ( خیلی کم ) به چسب آغشته کنید . حالا سیم ال وایر EL Wire را به روی آن گذاشته و بین 20 تا 30 ثانیه با فشار انگشت محکم نگهدارید. حالا نفر کمکی باید انگشتش رو روی اون قسمت که چسبیده نگهداره و شما ادامه کار رو جلو برید یعنی ال وایر EL Wire را رو از روی قاب بلند کرده و 3 سانت از قاب رو به چسب آغشته کنید و بلافاصله ال وایر EL Wire را مطابق قبل بچسبونید. و همینطور سه سانت به سه سانت جلو برید. باز هم تاکید میکنم مراقب باشید چسب به جای دیگری از قاب نفوذ نکنه. سعی کنید قاب رو به حالت کاملا افقی نگهدارید تا چسب روی سطح صاف بمونه و اینطرف و اونطرف نفوذ نکنه. ( من قوطی اسپری چسب یک دو سه رو زیرش گذاشتم تا صاف بمونه ! اینهم کاربرد یک دو سه ! ) چند عدد دستمال تمیز و خشک آماده دم دست داشته باشید که اگر جایی اشتباها به چسب آغشته شد سریع پاک کنید. بیش از حد چسب نزنید. همینکه یه مقدار روی لبه بمالید کافیه. عجله نکنید و اون بیست تا سی ثانیه رو جدی بگیرید . من از ثانیه شمار ساعت استفاده کردم.

در این تصویر ملاحظه میکنید که قسمت نورپایین تموم شده و از پشت دوباره ال وایر EL Wire را بیرون آوردم و از سوراخ دوم ( نور بالا ) واردش کردم. ملاحظه می کنید که این فاصله رو با لنت برق مشکی پوشوندم چون وقتی الوایر روشن بشه اون قسمت نورش میافته توی کاسه چراغ و خیلی بدفرم میشه. قبل از اینکه ال وایر EL Wire را وارد سوراخ دوم B بکنید اون سه چهار سانت رو حتما با لنت برق بپوشونید :

حالا دور قاب در قسمت نور بالا رو به همون روش میچسبونیم. بهتره که از قسمت انحنا دار شورع کنید و بچرخید و در قسمت صاف تمومش کنید. اینطوری چسب بهتر میگیره و احتمال جدا شدن سیم ال وایر EL Wire کمتر میشه. در انتها قسمت اضافه سیم ال وایر EL Wire را با سیم چین قطع کرده و سرش رو یا با کلاهک مخصوص میپوشونیم یا اینکه یه قطره چسب میزنیم. همون چسب بهتره . حتی اگر هیچ کاریشم نکردید اتفاقی نمی افته و پوشوندن انتها فقط به این خاطره که مثلا جایی اتصالی نکنه که اونجا چیز فلزی وجود نداره.

خوب خسته نباشید ! خفن ترین و طولانی ترین قسمت کار تمام شد. این مرحله رو سر صبر و حوصله باید انجام بدید که هم با دقت و ظرافت انجام بشه و هم اعصاب خودتون خورد نشه.
    مراقب بودید که چسب و قطره عرق و ... روی قاب نریزه دیگه ؟
    حالا برای مدتی قاب رو به حال خودش رها کنید تا چسب خوب خودش رو بگیره. یه استراحتی بکنید و بعدش یه تست کوچولو از کار خواهیم گرفت.

قبل از بستن چراغ ، بهتره یه تست ازش بگیریم. یه سوراخ کوچیک روی قاب پشت چراغ ایجاد کنید ( بین کاسه نور پایین و راهنما ) که از اونجا سیم ال وایر EL Wire را خارج میکنیم. این سوراخ تنها سوراخ بین چراغ و فضای بیرون خواهد بود که بعدا با مقداری چسب سیلیکون مشکی دورش رو آب بندی خواهیم کرد. خوب حالا انتهای آزاد سیم الوایر EL Wire را از اونجا رد میکنیم و اون بیرون سوکتش رو وصل می کنیم. دقت کنید که این قسمت الوایر ( از پشت سوراخ روی قاب تا اونجا که از مجموعه خارج میشه ) رو حتما با لنت مشکی برق بپوشونید تا اونجا برای خودش نور افشانی نکنه !
    طریقه سوکت زدن هم سخته و هم آسون ! چیز خاصی نیست یعنی باید انتهای سیم الوایر رو لخت کنید و با لحیم کاری به شکلی خاص ، اون رو به سیم رابطی که در انتهاش سوکت مخصوص داره متصل کنید.
    برای مطالعه بیشتر لینک روبرو را ملاحظه فرمایید : نحوه لحیم کاری و اتصال ال وایر به سیم رابط یا سوکت

حالا بدون اینکه مجموعه چراغ رو سرهم کنید ، اون رو به اینورتر یا درایور مخصوص الوایر متصل میکنیم. اگر مدل باطری خورش رو دارید ، همینجا میشه تستش کنید وگرنه باید تشریف ببرید سر وقت ماشین و اونجا اینورتر ال وایر رو به باطری ماشین یا خروجی فندکی وصل کرده و روشنش کنید :

تا اینجای کار که موفقیت آمیز بود.

حالا باید یه بلایی سر لامپ چراغ کوچیک بیاریم که روشن نشه . یا باید اونرو در بیارید ( باید از جلو بکشیدش تا در بیاد و پیچی نیست ) و یا سیمش رو از پشتش قطع کنید. با توجه به اینکه برای درآوردن و یا جا زدن این لامپ فسقلی باید مجموعه چراغ باز بشه ، من ترجیح دادم سیمش رو قطع کنم. پشت رفلکتور نورپایین ، دوتا سیم به اون لامپ میره که کاملا مشخصه. سیم آبی رنگش رو قطع کنید . اینطوری اگر یک روز خواستید بجای الوایر ها دوباره این لامپ روشن بشه ، خیلی راحت بدون باز کردن چراغ میتونید درب پشت چراغ نورپایین رو باز کنید و اون سیم رو که از همونجا بهش دسترسی خواهید داشت دوباره بهم وصلش کنید.
    بسیار خوب. حالا مجموعه چراغ رو سر هم کنید و مثل روز اولش ببندید ! قبل از بستن چراغ ، شیشه یا طلق بلوری رو کامل و خوب تمیز کنید ( با رایت و دستمال ) . خیلی دقت کنید که رد دستمال و هیچگونه لکی اونجا باقی نمونده باشه . وگرنه یا باید یک عمر تحملش کنید یا دوباره دل و روده چراغ رو بریزید بیرون و اون رو تمیز کنید. حالا قسمت تیره رنگ میانی ( همون که الوایر رو روش چسبوندیم ) رو یه دستمال بهش می کشیم ( بخصوص روی عدسی راهنما که دودیش کردیم ) و سپس اون رو به طلق بلوری پیچ میکنیم. بعد این مجموعه رو به قاب مشکی پشت متصل میکنیم . چگونه ؟ به راحتی ! اخطار : هیچگونه چسبی بکار نبرید. باید همون خمیر حرارتی باقیمونده روی دو سطح رو حرارت بدیم تا شل بشه ، بعد دو قسمت رو با فشار بهم متصل می کنیم و بستها رو جا میزنیم. بهتره که اول قسمت سمت راهنما رو بهم متصل کنید ، بعد سمت زیرین ، بعد سمت بالایی و سپس گوشه سمت نوربالا.
    متصل کردن این قسمتها سخت نیست اما دقت و حوصله میخواد. معکوس عملیات بازکردنه. باید قسمت به قسمت روی هم بگذارید و حرارت بدید تا خمیر شل بشه و قسمتها با هم فیت بشن و فشار بدید و بستش جا بخوره. خوب دقت کنید که همه جا این اتصال محکم و جا رفته باشه. تاکید میکنم هیچ چسبی بکار نبرید وگرنه هیچوقت نمیشه مجددا اونها رو باز از هم جدا کنید. اگر بر فرض محال یک جا خمیر حرارتی از بین رفته بود و حس کردید که اونجا ممکنه آب بندی نشه، مقداری چسب سیلیکون مشکی رو فقط روی سطح اونها بمالید ( و نه مابینشون ).
    حالا اون سوراخی که پشت قاب ایجاد و سیم ال وایر EL Wire را خارج کردیم رو باید آب بندی کنیم. دورش رو با چشب سیلیکون مشکی میپوشونیم. چند قطره کافیه و مراقب باشید کثیف کاری نشه.

نکات مهم هنگام بستن مجموعه چراغ : همونطور که اشاره شد حتما قبل از بستن ، بلوری جلو را با رایت و دستمال تمیز کنید. مراقب اثرات باقیمونده لک و رد دستمال باشید. توی نور کنار پنجره نگاهش کنید چون ممکنه زیر نور چراغ این رد دستمال دیده نشه. از رایت معمولی استفاده کنید ( رایت ضد بخار ، چند منظوره و ... مناسب نیست ) . به رفلکتورها کاری نداشته باشید و به هیچ وجه به اونها دست نزنید. قسمت تیره رنگ میانی ( همون که الوایر روش چسبوندیم ) را هم کمی دستمال خشک بکشید. برای من بعضی جاهاش یه گرد سفیدی نشسته بود ( بخصوص روی عدسی راهنما ) که فکر کنم بخارات حاصل از چسب قطره ای بوده. اونها رو با دستمال خشک پاک کنید. سیم الوایر رو که از پشت این قسمت میاد تا از سوراخ پشت مجموعه خارج بشه ، باید با لنت برق پوشانده شده باشه تا جای نامربوطی نور نده ! ( قبلا توضیح داده بودم ). حالا از بالا و پشت رفلکتور بزرگ نور پایین راهنماییش کنید تا برسه سمت سوراخ و از جلوی کار دیده نشه. مراقب باشید الوایر رو نکشید تا خدای نکرده اتصالش با سیم رابط سوکت قطع نشه ( بینهایت ظریفه این اتصال ). مراقب باشید درحین اتصال نهایی چراغ ، مو یا قطره عرق داخل کار نیافته . در حین اتصال قطعات ، تا زمانی که خمیر حرارتی هنوز شل هست باید فشار بین دوقطعه وجود داشته باشه که مجددا از هم باز نشه. حالا چراغ به شکل اولش و صحیح و سالم آماده است برای نصب روی ماشین.
    در مرحله بعد میرسیم به نصب چراغ روی ماشین و اتصال به اینورتر ال وایر . خسته نباشید.
    آخرین ویرایش به وسیله Aurora : 11 February 2013 در 03:47 PM

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb

با سلام به همه دوستان نازنین و تشکر بخاطر لطفی که به حقیر داشتند...

خوب ... رسیدیم به مرحله نهایی کار : نصب چراغها روی ماشین و اتصال ال وایر EL Wire به مدار

همونطور که قبلا عرض کردم ، سیمهای ال وایر EL Wire برای روشن شدن نیاز به یک اینورتر درایور ال وایر دارند که قطعه کوچکیه برای تبدیل ولتاژ 12 ماشین به میزان مورد نیاز برای روشن شدن الوایر EL Wire ( ولتاژ حدود 90 تا 110 ولت ، حدود 200 میلی آمپر و فرکانس بالای 500 هرتز ). این مقادیر خروجی بسته به نوع اینورتر ممکنه مقداری فرق داشته باشند اما چیزی که مهمه ، اینه که هرچی فرکانس تولید شده بالاتر باشه ، شدت نور ال وایر EL Wire بیشتر میشه. راستی یکبار محض فضولی به انتهای لخت سیم الوایر در حالت روشن دست زدم ! یه حالت لرزش خفیف ایجاد میکنه مثل چسبوندن زبان به باطری 9 ولت !
    نکته قابل ذکر اینه که من از یک اینورتر برای هردو سیم الوایر استفاده کردم ( دوتا خروجی موازی ازش گرفتم ) . اگر دوست داشتید میتونید برای هریک از سیمهای الوایر ، یک اینورتر درایور ال وایر مجزا استفاده کنید.
    خوب حالا باید تصمیم بگیریم که برق ورودی اینورتر درایور ال وایر رو از کدوم قسمت بهش اعمال کنیم؟ چند گزینه پیش رو وجود داشت : سیمکشی جدید از داخل کابین به اینورتر درایور ال وایر ( که مستلزم نصب یک کلید روی داشبرد هست و هیچ رقمه حاضر به انجامش نیستم ) ، گرفتن انشعاب از چراغ کوچیکها ، گرفتن انشعاب از مه شکنها. من انشعاب از مه شکن رو انتخاب کردم به چند دلیل : 1- چراغ کوچیکها در تمامی شرایط روشن باقی میمونن ( نور بالا و نور پایین ) و با توجه به اینکه با روشن شدن چراغهای اصلی ، نور ال وایر EL Wire اصلا به چشم نمیاد ، عملا بیخودی مستهلک میشه ( بالاخره یک عمر مفید محدودی دارند ). در عوض مه شکنها بطور مستقل روشن و خاموش میشن و هروقت چراغهای اصلی ( نورپایین یا بالا) روشن بشه ، میشه اونها رو خاموش کرد. 2- وجود سوکت مستقل برای مه شکنها. درصورتیکه چراغ کوچیکها به همراه سوکت اصلی وارد چراغ میشه و گرفتن انشعاب به مراتب سخت تره. 3- وجود فیوز مستقل برای مه شکنها ( اگر بر فرض اتصالی بوجود بیاد ، فیوز مه شکنها میسوزه و شما فقط مه شکنها رو از دست میدید و چراغهای خطر عقب مشکلی نخواهند داشت)

بسیار خوب . میرویم سروقت ماشین . من مه شکن سمت شاگرد رو برای گرفتن انشعاب انتخاب کردم ، چون اون سمت برای قراردادن اینورتر خلوت تر و مناسب تر هست. چراغ مه شکن رو به راحتی از جاش خارج می کنیم : از پشت نگهدارنده پلاستیکی گرفته و بر خلاف عقربه های ساعت به میزان 90 درجه میچرخونیمش ( با احتیاط ، به سمت گلگیر میچرخه ).

و این لامپ مه شکن هست که از پشت عدسی بیرون اومده و سوکتش جدا شده. دقت کنید روی سوکتش یک ضامن نگهدارنده آبی رنگ وجود داره که ابتدا اون رو جدا میکنیم. مراقب این قطعه کوچک باشید تا گم نشه. لامپ رو هم جای مناسبی قرار بدید و مراقب باشید انگشتتون رو روی اون قرار ندید. مارک لامپ فیلیپس هست :

و این هم سوکت پشت لامپ مه شکن که انشعاب از اینجا گرفته میشه :

برای گرفتن انشعاب از برق مه شکن به سمت اینورتر درایور ال وایر سعی کنید حتی المقدور از روکش حرارتی ( شیرینگ حرارتی ) استفاده کنید تا کار تمیز و حرفه ای باشه و آب بندی هم رعایت شده باشه. سیم مشکی رنگ اینورتر رو به مشکی مه شکن و قرمز رو به نارنجی مه شکن اتصال میدهیم و بعد از زدن روکش حرارتی یا لنت برق ، روی کل این قسمت رو هم بصورت مارپیچی با لنت برق میپوشونیم.
    حالا لامپ رو سرجاش میبندیم ، چرخش 90 درجه در جهت عقربه ساعت ( اینبار به سمت داخل موتور )

برای استقرار اینورتر ال وایر محل مناسبی رو درنظر میگیریم. من این قسمت رو انتخاب کردم و با کمی چسب قطره ای به بدنه چسبوندم. ابتدا سیمهای رابط از ال وایر EL Wire رو که سوکت زدیم به سوکتهای خروجی اینورتر ال وایر وصل میکنیم. همونطور که عرض کرده بودم من از یک اینورتر درایور ال وایر با دو خروجی برای الوایر ها استفاده کردم . سوکتهای هر دو سیم رو به این اینورتر مشترک میزنیم و در صورت نیاز با لنت برق دورش رو بصورت مارپیچ میپوشونیم.

محل نصب اینورتر درایور ال وایر :

نکات مهم مربوط به سیم کشی : سیمهای الوایر رو در مرحله قبل به سیم رابط و سوکت مربوطه وصل کرده بودیم. با توجه به محل استقرار اینورتر ال وایر ، سیم رابط چراغ سمت راننده حدود 3 متر و برای سمت شاگرد حدود 1 متر مورد نیاز بوده که باید به این مهم توجه نمایید. هنگام کار با سیمهای رابط ، مراقب باشید که اونها رو نکشید چون احتمال قطع شدن اتصال لحیمکاری بین سیمها و الوایر بسیار زیاده. هنگام انتقال سیمها ، مراقب باشید زخمی و له نشوند و یا از قسمتهایی که قطعات متحرک ( مثل لبه درب کاپوت ، ضامنها و ... ) وجود دارند عبور نکنند. برای انتقال سیم رابط سمت راننده ، دستتون رو از زیر سپر وارد کنید و سیم رو از پشت جلوپنجره و مابین بوقها هدایت کنید ( بطوریکه در قسمت بوقها بشه جایی سیم رو مهار کرد ) و سپس از کنار چراغ سمت شاگرد بیرون بیاورید. هنگامیکه از لنت برق برای پوشاندن قسمتهایی از سیم استفاده می کنید ، در مصرفش زیاده روی نکنید و سعی کنید درعین حالیکه آب بندی مناسب انجام میشه ، کار ظریف و تمیز انجام بشه .

اکنون چراغها رو سر جاشون قرار میدهیم. ابتدا سوکت راهنما رو نصب کنید بعد چراغ رو وارد کنید. حالا سوکت اصلی رو جا بزنید. چراغ باید بطور مستقیم به سمت داخل هل داده بشه ( با توجه به اون عکسی که در ابتدای بازکردن ملاحظه فرمودید و دوتا میله ها که مستقیم باید وارد سوراخ بشن ). اگر لازم بود سپر رو به سمت پایین فشار بدید تا جلوی چراغ گیر نکنه. قبل از بستن پیچها ( سه پیچ برای هر چراغ طبق عکس اول تاپیک ) ، یکبار ال وایر ها رو روشن و امتحان کنید :

با امتحان کردن الوایر ها قبل از بستن پیچ ، در صورتیکه جایی مشکل وجود داشت به راحتی میشه چراغها رو باز کرد :

خوب خدا رو شکر مشکلی وجود نداشت ! پیچهای هردو چراغ را می بندیم ، نفس راحتی میکشیم ، و میریم ببینیم که چه کردیم :

.

.

.

.

.

نمای بغل چراغ آوانته با ال وایر :

.

و نما از بالا :

خوب بود ... خستگیم در رفت :

جمیعا خسته نباشیم !

جا داره مجددا از امیرحسین ( برادرم ) تشکر کنم که وقت گذاشت برای کمک به بنده.

و از همه عزیزانی که به بنده لطف داشتند سپاسگذار و ممنونم

پاینده و برقرار باشید

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

Lightbulb

سلام مجدد و تشکر از لطف دوستان عزیز

در مورد رنگ و نور واقعی الوایرهایی که من استفاده کردم یه توضیح کلی و مختصر بدم دوستان :

عکسهای الوایر در حالت روشن ،هنگام شب داخل پارکینگ گرفته شده ، البته چراغ داخل پارکینگ روشن بوده ، بدون فلاش ، زمان نوردهی بیشتر از معمول ( و درنتیجه از 3پایه استفاده شده )
    رنگ واقعی الوایرهای مورد استفاده من ، Aqua هست یعنی چیزی بین سبز و آبی ، شاید بشه گفت آبی فیروزه ای. ژل اصلاح ژیلت رو ملاحظه فرمودید که ؟ یه چی تو همون مایه ها ! یعنی یه مقدار کم سبزیش از اونچه که داخل عکس دیده میشه بیشتره.
    شدت نور الوایر رو که دوستان سوال فرموده بودن باید مجددا عرض کنم که اصلا قابل مقایسه با LED یا SMD نیست. از نئون هم کمتره مسلما. یه طیف ملایم و ظریفیه که دور کاسه چراغ رو به اصطلاح High Light میکنه . خوب من این رو ترجیح دادم بخاطر مسائلی که در ابتداری تاپیک عرض شد. اگر محیط روشن باشه ، اصلا به چشم نمیاد و انگار مثلا اونجا رو با ماژیک آبی فسفری رنگ زده باشی !
    حالا باز هم اگر دوستان سمت شرق تهران بودند و خواستند از نزدیک نتیجه کار رو روی ماشین ببینند من در خدمتم.

این دو تا عکس هم در یک محل با شرایط ثابت ولی با دو حالت مختلف تنظیم دوربین گرفته شده. عکس دوم تقریبا به اون چیزی که توی واقعیت و در شب دیده میشه نزدیکه :

.

ارادت - رضا

زمان پیوستن
    18 Jan 2010
    شهر
    THR
    اتومبيل
    Xantia , Avante
    گوشی موبایل
    Samsung Dous

پیش گزیده

همونطور که قبلا اینجا و توی سایت همسایه قول داده بودم ، قرار بود که عملکرد این الوایرها رو در معرض حرارت زیاد تست کنیم.

الوعده وفا :

امروز که اومدم لاله زار فروشگاه امرن الکتریک ، یک متر سیم ال واير EL Wire و یک عدد اينورتر درايور ال واير سه ولت باطری خور گرفتم ، و رفتم سراغ هیتر ریتال ( گرمکن تابلوئی ) Rittal Heater

اول اجازه بدید یه توضیح مختصر درباره این هیتر ریتال بدم : این وسیله برای تابلوهای صنعتی کاربرد داره و باعث میشه در مناطق سرد و یا مرطوب ، روی تجهیزات الکتریکی قطرات حاصل از میعان بخار آب بصورت شبنم تشکیل نشه ، و یا از یخزدگی مدارات الکترونیکی در مناطق سرد جلوگیری میکنه:

هیتر تابلوئی ریتال توانهای مختلفی از 10 وات داره تا 800 وات ! من ابتدا 50 واتش رو امتحان کردم که مثل هویه دستم رو سوزوند. آخر سر به همون 10 وات رضایت دادم. گرمایی که تولید میکنه درحد داغ شدن سطح یک لامپ 40 ( مقداری کمتر ) هست.

بعدش اون سیم ال واير EL Wire و اينورتر elwir سه ولت رو برداشتم و سوکتش رو لحیم کردم و دور تا دور هیتر Rittal ( دور هیت سینکش ) پیچیدم . به این شکل :

و وقتی که سیم ال واير EL Wire روشن میشه به این صورت :

سیم هیتر ریتال رو هم به برق میزنیم و میزاریم بره واسه خودش !

الان اگر تشریف ببرید لاله زار نمايندگی امرن ايران ، میتونید زیر میز سرور شبکه ، سراغ این موش آزمایشگاهی رو بگیرید که الان حدود دو ساعتی هست که روشنه . یعنی دقیقا از ساعت 2 بعد از ظهر روز یکشنبه 20 اسفند 91 زیر تسته و هر موقع که تغییری مشاهده بشه به دوستان اطلاع خواهم داد.
    هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و سیم ال واير بدون اشکال روشنه. این سیم کاملا لابلای هیت سینک هیتر ریتال پیچیده شده و حرارتی که بهش میرسه واقعا بیشتر از اون چیزیه که داخل چراغ خودرو وجود داره و این بهتره چون زودتر به نتیجه میرسیم !

نکته بسیار مهم : در طی فرایند پیچوندن (!) ال واير ها ، در گوشه های هیتر ریتال بعضی جاها سیم رو بدجوری تا کردم ( زاویه 90 درجه ) و فشارش دادم که حالت بگیره و اینکار رو توی اون نقطه چند بار تکرار کردم. ( یعنی صاف کردم و دوباره تا کردم). سیم الواير توی اون نقاط آسیب دید و به اندازه یک میلیمترش دقیقا در همون گوشه که عرض کردم روشن نمیشه .
    اما باقی نقاط با قوت به کارشون ادامه میدن. اینطور که معلومه اون لایه فسفر بر اثر تا کردن آسیب میبینه. یعنی اگر جایی زاویه تند یا 90 درجه دارید باید با احتیاط اون رو خم کنید و اگر خم کردید دوباره صافش نکنید. فسفر تو اون قسمت آسیب میبینه.

باز هم از همه دوستان نازنینم که توی تاپیک یا پی ام به حقیر لطف دارند سپاسگذارم و برای همه عزیزان آرزوی سلامتی و برکت و موفقیت دارم

ارادت - رضا

زمان پیوستن
    20 Jan 2015
    شهر
    رشت
    اتومبيل
    206 t5وmazda 3N