سلام
دیروز بالاخره بعد از 102 هزار کیلومتر ضدیخ تندر رو عوض کردم.مشکل خاصی در دمای موتور نبود .رنگ مایع خنک کننده ماشین عملا قهوه ای شده بود و اون سبزی ضدیخ نبود.توی اینترنت توضیح در مورد شیوه کامل این کار هست.از جمله در
این لینک جناب سوهانیان عزیز که در ابن فروم هم هستند کامل همه چیز رو توضیح داده اند.
بنده هم مختصری توضیح میدهم بلکه مفید واقع شود.
ابتدا این که الف اروپایی که در قوطی های مشکی بود به هیچ وجه گیر نیاوردم و مجبور شدم همان الف رو که در قوطی سفید رنگ که توسط بهتوتال عرضه میشه خریداری کنم و دیگه زیاد وسواس به خرج ندادم.از همه لحاظ نوشته های این قوطی الف ایرانی با الف اروپایی یکی هست و رنگ 2 تا ضدیخ هم دقیقا مثل هم بود.ظاهرا فقط این توسط بهتوتال پرشده.به دلیل تعطیل بودن خشکشویی ها هم از آب رادیاتور آماده استفاده کردم که اونو تضمینی و به شرط بهم دادند.
1-ابتدا محافظ پروژکتور سمت چپ رو که در زیر سپر قرار دارد باز کردم.در ضمن اینبار سینی زیر ماشین رو برای تعویض مایع رادیات باز نکردم و به نظرم هم نیاز نبود.
2-در مرحله بعد بست شیلنگ رادیات را که از زیر کاملا مشخص هست باز کردم.و شلنگ رو از جایش بیرون آوردم.
3-درب مخزن رادیات رو باز کردم تا آب با شدت و یکباره خالی شود.
4-دوبار شلنگ رو سرجایش قرار دادم و شلنگ آب منزل رو داخل مخزن قرار داده و کامل باز کردم.تا هم مخزن پر بشه هم رادیات.2 بار این کار رو انجام دادم و شلنگ رو در آوردم تا در این مرحله رادیات تمیز شود.
5-حال درپوش ترموستات رو باز کردم و ترموستات رو در یک کناری قرار دادم.شلنگ آب منزل رو دوباره در مخزن قرار داده و باز کردم و و دستم را محکم بر روی مخزن قرار دادم تا فشار آب به داخل مدار باشد و سر ریز نگردد/همین امر باعث میشود آب با فشار از داخل بلوک موتور بیرون بزند و کاملا شفاف شود.
6-در محله بعد همانطور که آّب رو با شدت به داخل مخزن آب هدایت میکردم.پیچ هواگیری کوچکی که در کنار بوستر ترمز قرار دارد را کاملا باز کردم.این پیچ بر روی شیلنگ ورودی به رادیات بخاری هست.
7-دست سمت چپ رو بر روی خروجی بلوک سیلندر قرار دادم.(یعنی جایی که ترموستات اون داخل قرار میگیرد).حالا آب با شدت از داخل سوراخ ریز هواگیری بیرون میزند.کمی طول میکشد تا آب خروجی از مدار بخاری هم شفاف شود.حالا میشه گفت کل مدار از وجود مایعات قدیمی پاک شده.
8- حالا میشه با دمیدن قوی داخل مخزن آب ، آب موچود در مدار را تخلیه کرد.اینقدر انجام دهید تا آبی از داخل بلوک سبلندر بیرون نزد.
9-شلنگ پایینی رادیات را جا بزنید و برای بستنش از این بست های دنده ای شماره پنج استفاده کنید.
10-ترموستات را در داخل درپوشش قرار داده و بر روی بدنه موتور مثل قبل ببندید.
11-در این مرحله شما هم ترموستات رو بستید هم شلنگ پایینی رادیات رو اما پیچ هواگیری باز هست.دوباره در مخزن بدمید تا آب موجود در اون مدار هم به بیرون ریخته شود.و سپس درپوش را ببندید.
12-حالا محلول رادیات رو که آماده کرده اید آرام آرام داخل مخزن بریزید تا پایین برود و صبر کنید تا آب از داخل پیچ هواگیری بیرون بریزد.
مرحله هواگیری یه جورایی تجربی هست و من که تا به حال 3 بار ضدیخ تندر رو عوض کردم هر بار یه جوری هواگیری شد! مثلا این بار اصلا فن رادیاتور روشن نشد که بر میگرده به خنکی هوا و شما نیاز نیست منتظر روشن شدن فن باشید.
13-ماشین روشن و صبر کنید تا گرم شود.درب مخزن آب باز و پیچ هواگیری باز باشد.میتونید دستتون رو روی شلنگ بالایی رادیاتور قرار دهید که باز شدن ترموستات و جریان پیدا کردن آب داغ رو حس کنید و اینجاست که آب مخزن پایین میرود و هوای موجود در مدار از پیچ هواگیری خارج میشود.
14-حالا باید محلول رادیات آماده ،دم دست داشته باشید که مخزن خالی میشه شما نم نم پرش کنید.از اونور هم حواستون باشه که آب بعد از چند ثانیه از پیچ هواگیری خارچ میشه که عموما اولش آب زلالی هست که باهاش مدار رو شستید.و صبر کنید تا به جایی برسد که ضدیخ خارج شود و در بستن این پیچ زیاد عجله نکنید .چون باید هوا کاملا خارج شود و با باز بودنش مثلا 15 ثانیه شاید نهایتا 100 سی سی از مایع خارج شود.عموما هم تا 15 دقیقه که ماشین درجا کار میکنه آب خروجی آنقدر داغ نیست که آدم بسوزه.وقتی دیگه فقط ضدیخ خالص بیرون ریخت پیچ هواگیری رو ببندید.
15-بگذارید ماشین 15 دقیقه در جا کار کنه و چند بار ترموستات باز بشه که محلول کامل تو مدار بره.در پر کردن مخزن هم در تمام مراحل زیاده روی نکنید و تا قبل از ماکزیمم باشه.چون بعضی وقت ها قبل از اینکه ترموستات باز بشه مخزن آب پس میزنه و به محض باز شدن ترموستات آب میچرخه و به سطح مناسبش میرسد.
16-معمولا بعد از 2 بار چرخیدن آب ،دیگه مخزن سطحش تغییر نمیکنه و میتونید ماشین رو خاموش کنید.
17-تمام اتصالات مانند بست شلنگ پایینی و ترموستات رو چک کنید که نشتی نداشته باشد.
18-معمولا بعد از اینکه ماشین سرد میشه سطح مخزن پایین میره که دوباره بهش اضافه کنید.
کار تمام هست و امیدوارم تونسته باشم کمکی کرده باشم.
نشانکگذاری