بالا بودن نیترات در اب اکواریوم ها مخصوصا در اکواریوم های اب شور معضلی هست که گریبان گیر بیشتر دوستداران این تفریح محسوب میشه و برای پائین اوردن میزان نیترات در اب روش ها و توصیه های متفاوتی ارائه شده که در مورد هر کدام میشه در این بخش صحبت کرد.
ببینید منظور من این نیست که مثلا تاپیک روش ساختن ATS یا سامپ و رفیوجیوم در این بخش ادغام بشن بلکه منظور من اینه اگر روشی جدید و یا تجربه ای جدید در این مورد انجام شد در این بخش در موردش گفتگو بشه و بعد اگر این پیشنهاد ها جواب داد و مفید بود بصورت یک تاپیک مجزا در مورد ساخت و نحوه عملکردش بحث بشه.
اولین مورد رو که باعث و بانیش پست دوست عزیزمون اقای رضایی F@RSH@D rezayi تو بخش روش ساختن ATS بود رو اینجا مطرح میکنم و امیدوارم با گزارش روش های جدید بتونیم موردی مناسب فراخور هر فردی که مشکل مشابهی داره معرفی کنیم.
سلام عزیز
از تعارف و تعریف که بگذریم اگر شما طالب تجربه جدید هستیدبراتون مشقی اماده دارم که خودم هنوز نتونستم انجامش بدم اگر مایلید این گوی و این میدان:ولی چون از جمله افرادی هستم که دوست دارم همه چیز رو آزمایش کنم
هفته پیش زوج جوانی مهمان من بودند که اقا دکترای شیمی داشتند و خانم مهندس شیمی بودند. طبق معمول که دوستان عادت دارند انوش با دیدن اینگونه افراد گل از گلش شکفته میشه و شروع میکنه به سوال کردن که اخرش هم به اکواریوم هاش ختم میشه.
پرچونگی نکنم بحث پر غصه نیترات رو پیش کشیدم و راه حل خواستم.
پیشنهادشون این بود که اب رو از یک ستون رزین آنیونیک رد کنم و این رزین:
۱. نیترات
۲. ** سیلیکات (حذف سیلیکا برای جلوگیری از جلبک های مزاحم در اکواریوم اب شور بسیار مهمه)
۳.سولفات
۴. کلراید
رو از اب حذف میکنه و تحویل میده.
بعد از شنیدن این موضوع رفتم سراغ دوست همیشگی اینترنت و دیدم مقاله های زیادی در مورد تاثیر این رزین در کاهش نیترات وجود داره.
حالا اگر حوصله دارید استین بالا بزنید و تجربه کنید و نتیجه را به همه بگوئید.
طرحی که من در سرم دارم اینه که یک لوله پی وی سی مثلا سه اینچی رو بطول ۵۰ سانت ببرم حجم داخلی رو از رزین پر کنم (البته ترجیح داره رزین رو در داخل توری بریزم و در لوله داخل کنم تا از خروج رزین جلوگیری بشه.) و در دو انتها از دو عدد ابر فیلتر با ضخامت مناسب استفاده کنم تا محکم کاری بشه و خروج رزین نداشته باشم بعد در دوسر لوله دو در پوش قرار بدم و دوعدد شیر بگذارم. شیر ورودی و خروجی.
بعد اب رو از این لوله بوسیله یک پاور هد که شیرش رو برنداشتم و میتونم جریان رو کم و زیاد کنم عبور بدم و ببینم نتیجه چی میشه.
اگر حوصله این کار رو ندارید خدمتتون بگم که یادم هست قدیما بعضی مغازه ها در خیابان ناصر خسرو خودشان این کار رو کرده بودند ( البته با رزین کاتیونی ) و برای تصفیه اب در ازمایشگاه ها میفروختند حتما در شهر شما هم باید چنین مغازه هایی باشند و بتوان به اونها سفرش داد.
اگر این کار جواب بده (البته بیشتر شک من روی اب شوره چون در اب شیرین به احتمال بسیار زیاد جواب میده) میتونه حداقل گره ای از کار این نیترات بالاهای این تالار هم که شده باز کنه.
مواردی رو که من نمیدونم و باید یا در باره اش سوال بشه و یا ازمایش بشه اینهاست:
۱.میزان رزین به نسبت اب اکواریوم.
۲.میزان رزین به نسبت میزان نیترات
۳.حجم اب عبور کننده از رزین در واحد زمان به تناسب حجم رزین
۴.زمان اشباع شدن رزین و زمان تعویض و یا احیای رزین
۵. ماده ای که برای احیای این رزین استفاده میشه چیه؟ و ایا احتمال داره که این ماده به شیمی اب ضرری برسونه ؟
۶.این رزین تمام یون های مثبت رو حذف میکنه یعنی به مثلا کلسیم اب که منفی هست کاری نداره ولی یون های مثبت مفید در اب شور کدام ها هستند ایا با حذف اونها در کنار نیترات دچار مشکل میشیم؟ (از نظر من این مورد بیشتر در مورد اکواریوم اب شور مهم جلوه میکنه)
منتظر نظر ها و پیشنهاد های سازنده دوستان و جواب پرسش های بالاهستم و طبق معمول با میزان ناچیزی پول مجازی تشکر خودم رو ابراز میکنم.
پیروز باشید.
** این مطلب در تاریخ اخرین ویرایش اضافه شده
نشانکگذاری