PDA

View Full Version : آموزش ساخت يك فايل SIS (کاملا تست شده)

ashkans
8 July 2005, 09:48 PM
سلام :

امروز ميخوام براتون آموزش بدم كه چطوري ميتونيد يه فايل SIS درست كنيد . همانطور كهقبلا هم براتون گفتم فايلهاي SIS فايلهايي هستند كه به مانند فايلهاي ZIP در كامپيوتر چندي از فايلهاي موبايل رو به صورت فشرده در درون خود دارند كه بعد از انتقال به موبايل و اجرا كردن آنها فايل فشرده آنها باز ميشود منتهي اينگونه فايلهاي پيشرفته تر از فايلهاي Zi[ در كامپيوتر هستند . طوري كه علاوه بر فايلهاي موبايل شمال اطلاعاتي هستند كه ورژن - مقصد فايل - درايو اينستال شونده و ... در خودشون جاي ميدهند ! حال براي ساخت چنيني فايلهايي به برنامه Makesis احتياج داريم كه ميتونيد اون رو از اينجا ([Only registered and activated users can see links]) دريافت كنيد .

[Only registered and activated users can see links]

همونطور كه عكس بالا ميبينيد برنامه Make SIS شامل قسمتهاي مختلف ميباشد كه به ترتيب شماره آنها رو دنبال ميكنيم !

1- در اين قسمت شما بايد فايلهاي غير فشرده يك برنامه موبايل رو انتخاب كنيد . ذكر اين نكته ضروريست كه شما بايد فايلها را به ترتيب در فودر اصلي برنامه > فولدر Apps >‌ فولدر System قرار دهيد ! يعني فايلهاي شما بايد بدين گونه باشد *.*/فولدر برنامه/X:/.../System/Apps
( شما برای انتخاب فولدر System بايد يك فولدر بالا تر از آن را انتخاب كنيد )

2- مسيري كه برنامه ساخته شده را در آنجا قرار ميدهد
( در قسمت 1و 2 مسير نبايد زيادي طولاني باشد پس حتي المقدور محتوي برنامه Make SIS رو در فولدري در روت اصلي يكي از درايو ها قرار دهيد ‌)

3- در اينجا براي برنامه خود زبان انتخاب ميكنيد كه بايد بدانيد زبان اصلي برنامه چيست و برنامه به چه زبانهايي نوشته شده اگر ميدانيد Eglish Default را انتخاب كنيد

4- اسمي براي برنامه خود انتخاب كنيد

5- اگر ورژن برنامه را ميدانيد وارد كنيد اگر كه نه براي برنامه خود ورژني به دلخواه بگذاريد .

6- در اينجا مسير اينستال شدن برنامه را در گوشي خود تعيين كنيد ! اگر ميخواهيد كه اين مسير از كسي كه اين برنامه را اجرا ميكند در حال اينستال پرسيده شود گزينه ASK را انتخاب كنيد .

7- در اينجا بگذاريد تيك جلوي Suppuort all Symbians بماند سپس گزينه Popup During Install را فعال كرده و در اين لحظه گزينه Edit روشن ميشود كه بعد از زدن آن شما ميتوانيد براي برنامه خود نوشته اي را قرار دهيد كه كاربر با جواب دادن به آن از اينستال يا لغو اينستال برنامه را موجب شود ! اگر ميخواهيد فقط نوشته شما نمايش داده شود ولي برنامه لغو نگردد از بين 2 گزينه :‌ OK/Cansel Abort و Cansel Only گزينه Cansel only را انتخاب كنيد !

8- حال كار شما به پايان رسيه و شما ميتوانيد فايل SIS خود را ايجاد كنيد و در موبايل اجرا نمياييد .

موفق باشيد

shining
9 July 2005, 11:10 AM
اشكان جان ممنون از توضيحات ولي فكر كنم ورژن برنامه معرفي شده با ورژني كه شما براي دانلود گذاشتيد فرق كنه. :icon_redf به عكس توجه كنيد.

bromideh
9 July 2005, 11:24 AM
ميشه با يك برنامه ساده مثلاً Power Torch اين فرايند را توضيح دهي. ضمناً بسيار ممنون كه بالاخره يك موضوع بسيار مفيد و آموزنده در اين فريوم مطرح شد كه من چند ماهه دنبال آن بودم. لطفاً اين تاپيك رو با مثالهاي عملي غني كنيد.

ashkans
9 July 2005, 01:19 PM
کاملا حرفتون درسته دوست عزیز این برنامه ای که من گذاشتم 2 تا گذینه نسبت به شکل بالایی کم داره که اگه اجازه بدین دقیقا همون نسخه ای که توضیح دادم رو تا امروز یا فردا براتون میزارم..
چون باید دقیقا بگردم دنبال همون نسخه

اما به درخواست دوستمون یکم بیشتر در مورد فایلهای موبایل توضیح میدم

.................................................. ........................
چگونه فایل های SIS تولید کنیم ؟

بدون شک استفاده از فایلهای SIS راحتترین راه برای انتقال و استفاده از برنامه های نوشته شده برای سیستم عامل Symbian است .

این فایل ها امکانات جالبی در اختیار ما قرار می دهند . از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- امکان نصب و پاک کردن آسان برنامه های نوشته شده برای سیستم عامل Symbian از طریق کامپیوتر و یا خود سیستم عامل نصب شده روی گوشی موبایل .

- امکان استفاده از فایل های کتابخانه ای به اشتراک گذشاته شده هنگام نصب و یا هنگام به روز کردن برنامه ها .

- امکان کاهش حجم برنامه ها با استفاده از الگوریتم قوی Zlib که انتقال و داونلود آنها را بسیار سریع می کند .

برای درست کردن فایلهای SIS شما می توانید از برنامه های مختلفی که موجود است استفاده کنید . اما پرطرفدار ترین برنامه برای اینکار برنامه makesis است که به صورت رایگان در SDK های مختلف C++ که توسط شرکتهای مختلف تولید موبایل وجود دارد . همچنین برنامه های خاص دیگری هم به همین منظور وجود دارند که از آن جمله می توان به برنامه KVT Symbian Installer که برنامه بسیار ساده ای است اشاره کرد .

پروسه تبدیل برنامه های نوشته شده به فایل SIS به صورت کلی به این شکل است .

برنامه MakeSis دو نوع ورودی می تواند دریافت کند:

- فایلهای مورد نظر شما که فایل های مختلف یک برنامه مثل فایل اجرایی و فایلهای گرافیکی و جانبی را شامل می شود .

- فایل PKG که در آن تنظیمات و روش درست کردن فایل SIS نوشته شده است .

فایل PKG در این پروسه بسیار مهم است و این اطمینان را می دهد که فایل ها درست به بسته قابل نصب شما اضافه شده و درست در محل مقصد قرار گیرند . شما می توانید این فایل را به صورت اتوماتیک با برنامه SISAR ( موجود در کنار فایل های SDK ) درست کنید و سپس به صورت دستی هر قسمت از آن را تغییر دهید . در بعضی ادیتورهای موجود این فایل به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به هیچ برنامه جانبی تولید می شود و شما می توانید آن را در دایرکتوری مربوط به پروژه تان پیدا کنید .

پارامترهای خط فرمان برای برنامه MakeSis :
دستور عمل این برنامه به صورت زیر است :

Makesis [flags] source [destination]

Flag های این برنامه به صورت اختیاری بوده و شامل موارد زیر می باشد :

-v نمایش خروجی روی صفحه نمایش
-h راهنمایی
-s درست کردن فایل نصب به زبانهای مختلف که در فایل پکیج تعریف شده اند
-p password گذاشتن پسورد روی فایل نصب
-d directory دایرکتوری که برنامه نصب باید در آن دایرکتوری به دنبال فایل ها بگردد

source تنها پارامتری است که باید حتما داده شود و آدرس فایل pkg برنامه می باشد .

Destination نام فایل نصب است . اگر این پارامتر داده نشود نام فایل pkg به صورت اتوماتیک برای فایل انتخاب می شود .

محتویات فایل Pkg :
این فایل شامل کل اطلاعات مربوط به فایل های پروژه و مراحل تولید فایل sis است . از قسمتهایی که در این فایل وجود دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- زبانهای پشتیبانی شده

- هدر که شامل تاریخ و نسخه برنامه و اطلاعات اولیه برای برنامه است .

- نسخه سیستم عامل که این برنامه می تواند روی آن اجرا شود

- یک قسمت اختیاری برای اضافه کردن امضا و توضیحات به این فایل

- انتخاب ها هنگام نصب برنامه

- بلوکهای تعیین کننده حالت برنامه

- جزئیات زبانهای موجود د برنامه نصب

- لیست فایل های مربوط به هر زبان

- فایل های مورد استفاده

- برنامه های نصب داخلی

- توضیحات

مثال زیر نمونه ای از یک فایل Pkg است :

;
; Installation file for DummyLC application
; (c) NewLC 2003
;
;Languages
&EN,FR
;
; UID is the app's UID
;
#{"DummyLC","BetaLC"},(0x0010D003),1,01,12,TYPE=SISAPP
;
;Supports Series 60 v 0.9
(0x101F6F88), 0, 0, 0, {"Series60ProductID","Series60ProductID"}
;
; Display Release notes
;
"release.txt" - "", FILETEXT, TEXTCONTINUE
;
; Install language dependent data
;
{
"\Symbian\6.1\Series60\Epoc32\release\thumb\urel\Du mmyLC.r01"
"\Symbian\6.1\Series60\Epoc32\release\thumb\urel\Du mmyLC.r02"
}-"!:\system\apps\DummyLC\DummyLC.rsc"
;
; Files to install
;
"\Symbian\6.1\Series60\Epoc32\release\thumb\urel\Du mmyLC.app" - "!:\system\apps\DummyLC\DummyLC.app"
"\Symbian\6.1\Series60\Epoc32\release\thumb\urel\Du mmyLC.aif" -"!:\system\apps\DummyLC\DummyLC.aif"
;
; Install and run a server
;
"\Symbian\6.1\Series60\Epoc32\release\thumb\urel\Ru nMe.exe" -"!:\system\apps\DummyLC\RunMe.exe",FR,RI
;
; Install shared component
;
@"..\..\Common\DLL\Install\newlcdll.sis",(0x1000FD000)
;
; Make sure the configuration file is removed on uninstall
;
""-"C:\system\apps\DummyLC\DummyLC.ini",FN

منبع :[Only registered and activated users can see links]

m_d_1980
10 July 2005, 09:07 PM
آقا خيلي خيلي خيلي عالي بود. دستت درد نكنه.

ار مديران هم درخواست دارم اين تاپيك رو جزو تاپيك هاي مهم بگذارند.

sIiiS
12 July 2005, 01:58 AM
تا اونجایی که من میدونم بیشتر برنامه های سیمبیان به زبان ++C نوشته میشن که بهتره اگه می خوایم کاری بکنیم بریم برنامه های SDK که در این ارتباط هست رو دانلود کنیم و با اونها شروع کنیم به نوشتن و درست کردن برنامه های سیمبیان ... نه اینکه فقط اون ها رو توی یک پکیج با پسونده sis. قرار بدیم !

m_d_1980
12 July 2005, 12:46 PM
تا اونجایی که من میدونم بیشتر برنامه های سیمبیان به زبان ++C نوشته میشن که بهتره اگه می خوایم کاری بکنیم بریم برنامه های SDK که در این ارتباط هست رو دانلود کنیم و با اونها شروع کنیم به نوشتن و درست کردن برنامه های سیمبیان ... نه اینکه فقط اون ها رو توی یک پکیج با پسونده sis. قرار بدیم !

البته اگه كسي در اين مورد تجربياتي داره و اينجا اراءه بده كه خيلي عاليه ولي فعلا در بيابان لنگه كفش هم غنيمته :icon_frow

sIiiS
12 July 2005, 01:36 PM
من فکر کنم اولین کاری که باید انجام بدیم اینه که برنامه های معروف به SDK را دانلود کنیم ... اگه لینک ندارین بگید بزارم ... فقط اونایی که سرعت بالا واسه دانلود دارن چون حدود 115 مگابایت هست ..

shining
12 July 2005, 01:47 PM
توي تاپيك هاي مهم هستش

kevin
12 July 2005, 05:06 PM
این مودل کاسبی ندیده بودیم / جمش کن بابا:icon_redf

aminb59:
قانون شماره 11
در صورت مشاهده هر گونه بي احترامي به كاربران ديگر و مديران و مسئولان سايت با كاربر مربوطه برخورد خواهد شد و در صورت لزوم دسترسي وي به انجمنها قطع خواهد شد:icon_bigg

sIiiS
13 July 2005, 01:38 PM
این لینک ها مستقیم هستن برای کسایی که می تونن دانلود کنن ... هر کسی می تونه یه PM به من هم بده !

hxxp://[Only registered and activated users can see links]
hxxp://[Only registered and activated users can see links]

shining
13 July 2005, 02:04 PM
عزيزان اينجا داره در مورد " آموزش ساخت يك فايل SIS" بحث ميشه نه مسائل شخصي شما!

shining
13 July 2005, 02:46 PM
از مدیر می خوام اپست قبلی من رو پاک کنه

خودت هم ميتوني پاك كني برو داخل ويرايش بعد خذف . البته من ميخواستم كمك كنم و منظور ديگه اي نداشتم!

m_d_1980
13 July 2005, 08:17 PM
توي تاپيك هاي مهم هستش

ظاهرا كه نيستش! :)

shining
13 July 2005, 08:40 PM
ظاهرا كه نيستش! :)
SDK سري 60 رو ميگم!