PDA

View Full Version : حركت با دنده خلاص

Lizard
4 September 2004, 10:08 AM
دوستان...
در صورت امكان بگيد حركت با دنده خلاص و اتومبيل روشن مجاز هست يا نه.
چرا ؟

Lizard
16 October 2004, 08:38 AM
بابا يكي جواب من رو بده :cry:

ali
16 October 2004, 09:22 AM
والا فكر كنم خطر داره من يه بار اين كارو كردم كلي همه ريختن سرم كه خودتو به كشتن مي دي
ميگن ممكنه ترمز نگيره :shock:
دقيق علميشو نميدونم :o
----------------------------------------------------------
اين برو بچه هاي فروم ماشين اصلا فعال نيستند :x

امید رضا
16 October 2004, 10:32 AM
ربطي به ترمز نداره چون ماشين روشنه و تا زماني كه ماشين روشن باشه بوستر ترمز كار ميكنه
ولي يه مدت منم همين كارو ميكردم يه روز رفتم پيش مكانيك
گفت كه پزياد با خلاص راه ميري ؟
گفتم بله
گفت اين چرخ دنده رو ببين لبه هاش خورده شده . نبايد با دنده خلاص زياد و تو سرعت راه رفت ( البته با 405 بودم و بقيه ماشينها رو نميدونم كه اينطور ميشه يا نه )

tirkamoon
16 October 2004, 10:50 AM
دو تا ايراد داره اول اينكه روغن روان كننده از گردش مي افته و دوم اينكه وقتي دوباره دنده درگير ميشه نيرو و تنش زيادي به چرخ دنده ها وارد ميشه كه هر دوي اين موضوعات باعث ساييدگي لبه دنده هاست 8)

kinz
16 October 2004, 10:58 AM
چون من زیاد از این حرکتها انجام میدم به نظرم دلیلش مربوط به یکی از تجربیاتمه!
سرعت بالا خلاص رفتن از بابت چرخ دنده ها و ... نباید مشکل زیادی ایجاد کنه چون طبیعتا میشه دور موتور رو با گاز قبل از برداشتن پا از روی کلاج تنظیم کرد.
اما در زمانی که پا روی کلاج هست از قرار معملوم دینام کانتکت نداره و باطری ماشین مشکلی داشته باشه ممکنه مثل من با سرعت 80 90 تا ماشین خاموش کنه و فرمون قفل کنه و ترمز خیلی ضعیف و حتی عمل نکنه (میاد بالا پدال)

محمد رضا محمدي
16 October 2004, 11:03 AM
چند تا اشكال داره :
1- كاركرد اتومبيل در حالت خلاص چه در حركت و چه در توقف براي خودرو بر خلاف فرضيه عمومي مناسب نيست
2- در اين حالت فشار روغن در بوستر ترمز پايين مياد و باعث ميشه كه ترمز مثل وقتي كه خودرو در دنده مناسب درگيرهست قوي نباشه
3 - همون طور كه جناب tirkamoon, فرمودند در حالتي كه دوباره دنده مي خواد درگير بشه يك نوع تنش ناگهاني مانند تيك آف ر اون پديد مياد ..
4- من شنيدم وقتي در حركت خودرو رو خلاص كنيد ... اگر در دنده خلاص گاز بدهيد موجب شاتون زدن خودرو ميشه و ...

:o

tirkamoon
16 October 2004, 12:28 PM
كاركرد اتومبيل در حالت خلاص چه در حركت و چه در توقف براي خودرو بر خلاف فرضيه عمومي مناسب نيست
:o
اين دقيقن همين موضوعه كه اگه بيش از 1 دقيقه موتور در حالت خلاص كار كنه آسيب ميبينه (بدليل اينكه روغن گردش نميكنه و روان كاري مختل ميشه) ولي متاسفانه ما در زمستان به خاطر اينكه ماشين رو گرم كنيم 15 تا 20 دقيقه موتور رو درجا راه اندازي ميكنيم در عوض اين كار بايد چند كيلومتر اول رو با سرعت پايين حركت نمود نه اينكه در جا موتور كار كنه.

Lizard
16 October 2004, 01:17 PM
:!: بسيار از دوستان ممنونم. ولي در مختل شدن روغنكاري شك دارم... تا زماني هم كه ماشين خاموش نشه بوستر ترمز و فرمان به خوبي كار ميكنند...

يك چيزي كه هنوز به هيچ نتيجه ي خاصي دربارش نرسيدم اينه كه چرا زماني كه يك پا بر روي پدال گاز است و پاي ديگر را چند بار بر روي ترمز فشار دهيم ... تا زماني كه دال گاز را ول نكنيم ترمزگيري به شدت مختل ميشه (مثل زماني كه ماشين خاموش ميشه )

با تشكر از همه دوستان 8)

Top RPM
16 October 2004, 02:03 PM
سلام
در ماشينهاي انژكتوري فايده نداره چون موتور مي لرزه و دور موتور بالا مي ره(توسطECU)
به ماشينهاي اتومات خيلي آسيب مي زنه.

به ماشين هاي منويال هم آسيب مي زنه و مشكل زا است. (دنده هاي گيربكس اسيب مي بينند)

Unicern
16 October 2004, 02:06 PM
ممنون تاپ ار پي جون . بقيه كه گفتن فهميدم. :wink:

Unicorn:
مگه مردم مسخرتن ؟؟؟ :D :D

Evanescence
20 October 2004, 09:57 AM
بابا نصف ترمز به پدال ترمزه نصف ديگش به معكوس كشيدن
منظورم معكوس هاي خفن نيست ولي به هر حال اگر هميشه ماشين تو دنده باشه بهتر ميتوني كنترلش كني 8)

tirkamoon
20 October 2004, 10:27 AM
:twisted:
منظورت از نقل قول چي بوده؟؟؟؟؟؟ :(

hummer
20 October 2004, 10:38 AM
:!:

يك چيزي كه هنوز به هيچ نتيجه ي خاصي دربارش نرسيدم اينه كه چرا زماني كه يك پا بر روي پدال گاز است و پاي ديگر را چند بار بر روي ترمز فشار دهيم ... تا زماني كه دال گاز را ول نكنيم ترمزگيري به شدت مختل ميشه (مثل زماني كه ماشين خاموش ميشه )

8)
من هم با اين مشكل مواجه شدم .وقتي كه كولر پاترول روشن ميشه دور موتور ميره بالا كه باعث سفت شدن بيش از حد پدال ترمز ميشه :twisted: و وقتي كه ترمز ميكني و در همان حال دور موتور توسط كولر به حالت عادي بر ميگرده يك دفعه نيروي ترمز زياد ميشه و بايد فشا ر روي پدال ترمز رو كم كني :lol:

po2ya
20 October 2004, 10:39 AM
آقا نقل قولش اشتب شده ولي در مورد صحبتش باهاش بد جوور موافقم از نصف بيشتر معكوس كشيدن تاثير داره!!! چون من جديد ترمزم تعطيل شده و حال و حوصله تعمير گاه ندارم بيشتر وقتا با معكوس سرعتم رو كم ميكنم اوون ته مها هم يه ترمز ميخ ميزنم ماشين واي ميسته فقط نميدوونم اگه پليس ببينه ترمز ميخ زدي گير ميده يا نه چون تازه گواهينامم از دستشوون آزدا شده!! :P

Evanescence
22 October 2004, 09:13 AM
منظورت از نقل قول چي بوده؟؟؟؟؟؟

اشتباه شده بود ويرايشش كردم :|

نويدپسرخوشگل
6 February 2005, 04:49 AM
منطقي ترين دليلش اينكه كنترل ماشين با دنده بهتره.چه براي شتاب گرفتن چه براي كم كردن سرعت.
مختل شدن روغنكاري درباره اكثر ماشينا درسته ولي نه همشون

محمد رضا محمدي
6 February 2005, 07:35 PM
ميشه در مورد اينكه چرا در بعضي از ماشين ها مشكل روغنكاري پيش نمياد توضيح بديد ؟

Lizard
6 February 2005, 10:33 PM
مختل شدن روغنكاري درباره اكثر ماشينا درسته ولي نه همشون

چه ايرادي تو روغن كاري پيش مياد‌؟ فكر نميكنم تو روغنكاري تاثيري داشته باشه...

چون اون موقع دنده خلاص هست و دور موتور مثل حالت توفق ثابت (يعني در حالت توقف روغن كاري صورت نميگيره ؟

و فقط تاير ها دارن ميچرخن و هيچ چيزي از ماشين حالت ديگه اي مثل حركت نداره (نه گيرباكس درگير هست و نه موتور )

پس از نظر علمي اگر بتونين ثابت كنين كه مشكلي پيش مياد بهتره...

در ضمن كم كردن سرعت بدون دنده راحت تر هم هست و شما با نيروي ترمز دور موتور ماشين رو در دنده خاصي پايين نمياريد كه به گير باكس و كلاچ فشار مضاعف بياد...

ali_tl2000
6 February 2005, 11:27 PM
سلام
علت اينكه توي حالت خلاص ماشينتون خوب ترمز نميگيره اينه كه يه قطعه اي هست در سيستم ترمزتون كه همتون هم ميشناسيد و اونم بوستر ترمزه . كاره اين قطعه كمك به ترمز گيري اما چطوري ؟! اين بوستر ما يه صفحه داره (ديافراگم) كه يه وره اين يارو صفحه وصله به يه لوله اي رو منيفولد سوخت شما يعني همونجايي كه موتور ماشين مكش داره و به اصطلاح نفس ميكشه به خاطر اينكه توي دنده خلاص موتور شما دورش مياد پايين طبيعتا اين يارو مكشش هم كم ميشه در نتيجه يه جورايي بوستر طفلك ميمونه بلاتكليف !! :twisted: و ترمزتون خوب عمل نميكنه يعني به نيروي زيادتر نياز داريد تا بتونيد مثل سابق ازش كار بكشيد. اما در جا كار كردن ماشين مهمترين آسيب رو به سيستم اگزوز ميزنه چون حسابي اون زير ميرا داغ ميشه و معمولا بستهاي لوله اگزوز بعد از مدتي پاره ميشن ! اما ماشين سردي كه در جا كاركنه به گيربكسش هم آسيب ميرسه چون شما موتور رو حسابي گرمش كردي و سرحال اوردي اما واسكازين داخل گيربكستون سرده و نميتونه وظيفشو درست انجام بده :oops: اما تا اوونجايي كه من ميدونم سيستم روغن كاري مشكلي براش پيش نمياد . در مورد گرم كردن موتور قبل از حركت هم 3-4 دقيقه كاركرد در جا كافيه بعدش همونطور كه دوستمون گفت بايد يه مسافتي رو سر گاز وملايم حركت كنيد تا كل مجموعه انتقال قدرت گرم بشه بعدش 3 به 2 ميديد و تيك آف :roll: :(

mahdi_z651
6 February 2005, 11:56 PM
من موقعي كه پرايد رو روشن مي كنم دور موتور روي 2 هستش ولي من 6-7 دقيقه صبر مي كنم تا به حدوداي يك برسه بعد حركت ميكنم ؟ يعني به نظر شما اگه بعد از 3 دقيقه ( همونطور كه خودتون گفتين ) حركت كنم مشكلي پيش نمياد ؟؟؟

booleck
7 February 2005, 12:27 AM
پرايد ها ساسات سر خود هستن ،ولی از نظر فنی بهتر هست که 30 ثانيه بيشتر ماشين در جا کار نکنه. و برای گرم شدن ماشين با دنده سنگين حرکت کنه که سيستم انتقال قدرت گرم بشه!

darya
7 February 2005, 09:06 PM
وقتي قرار صبح ماشين رو از توي پاركينگ و يك سربالايي تند بياريم بالا كه نميشه آروم حركت كرد كه ماشين گرم بشه پس مجبوريم كه بذاريم درجا كار كنه :twisted:

booleck
8 February 2005, 01:24 AM
نه اين حرف شما اصلاً منطقی نيست. اگر مشکلت فقط سربلائی تند پارکينگ هست ماشين با همون دور کم هم مياد بلا ولی حالا شما سريع تر بيا بلا .منظور کل مسئله نه اين حاشيه ها!!!
:twisted: