View Full Version : چگونه راننده اي حرفه اي شويم
حسن
2 September 2004, 10:57 AM
سلام
من هر چي نگاه مي كنم مي بينم كه تمام مسايل مربوط به اتومبيل اينجا نوشته و چون نمي خواهم فقط خواننده باشم چند تا تصميم گرفتم:
1- هر هفته كه مي رم پيست يه گزارش در باره اون روز مي نويسم.
2- مشخصات ماشين هاي باحال ريس رو تا حد ممكن گير مي آورم.
3- مطالبي رو كه در اين باره مي دونم مي نويسم.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
دوستان لطف كرده اند و يه سري مطلب در باره تاريخچه اتومبيلراني و مقررات اون نوشته اند بنابراين دوباره اون ها را تكرار نمي كنم. اما درباره اينكه چه طوري تو ايران راننده حرفه اي بشويم مي نويسم(چون مي دونم خيلي از شما مثل من جنون سرعت داريد)
اولين كاري كه بايد كنيد اين است كه به عضويت فدراسيون اتومبيلراني و موتور سواري در بياييد. براي اين كار عكس؛ فتوكپي شناسنامه؛ گواهينامه و … لازم است. همچنين بايد مبلغ 36 هزار تومان بپردازيد. در سال هاي بعدي مي توانيد با 26 هزار تومان آنرا تمديد كنيد.
بعد از عضويت مي توانيد با فدراسيون هماهنگ كرده و در آموزش ها شركت كنيد.
براي آموزش تنها چيزي كه لازم داريد يك ماشين خوب و سالم است. در ابتدا هيچ نيازي به تقويت آن نداريد( در ضمن با آردي نمي شه چيزي ياد گرفت.)
با 4-5 ساعت آموزش (البته به شرط اينكه استعداد داشته باشيد) راه مي افتيد و مي توانيد به راحتي در پيست اتومبيل را كنترل كنيد. بعد از كمي تمرين اگر واقعا به اتومبيلراني علاقه داريد مي توانيد دوره هاي تخصصي تر را بگذرانيد. اما براي اين كار بايد زير بندي اتومبيل را تقويت كنيد( باز هم نيازي به تقويت موتور نيست) حالا تنها كاري كه بايد انجام دهيد تمرين است.
(البته در ابتدا نقشه پيست كه در آن نقطه ترمز گيري و Race Line و Apex و … مشخص شده به شما مي دهند.)
اصول كلي رالي و ريس يكي است اما وقتي كه به صورت كاملا حرفه اي آنرا انجام دهيد متوجه تفاوت هايي مي گرديد. بنابراين اگر از نظر مالي توان كافي را داريد مي توانيد هر دو را با هم ادامه دهيد. در ضمن در كلاس هاي نقشه خواني شركت كنيد چون اطلاعات خوبي بدست مي آوريد.
البته اگر از كارتينگ شروع كنيد خيلي بهتره
پويا گارد
1 December 2004, 06:32 PM
8) 8) اي ول بابا دمت گرم بازم برامون بنويس 8) 8)
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
اصغر
1 December 2004, 11:46 PM
مرسي حسن جون . تو چند نفري ؟
booleck
1 December 2004, 11:58 PM
مرسی حسن جان لطف ميکنی.
در ضمن در رانندگی فقط تمرين هست که آدم رو حرفه اي ميکنه بشرطی يکم جووني رو در ياد گرفتن کنار بزاريم
و بد که حرفه اي شديم با 180 بريم تو ماشين جلو اي !!!!
(شوخی کردم ها يه وقت جدی نگيريد)
پويا گارد
2 December 2004, 03:15 PM
ء :arrow: :arrow: ءءءءءءءءءءءء بپا نري تو ماشين جلويي ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء :P :P
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
تيركمون:
اولن عضويت شما رو تبريك ميگم
دومن لطفن اگه نمي خوايد راجع به موضوعي صحبت كنيد بحث را به انحراف نكشيد كه اخطار نگيريد :o
علی سلیمی
13 December 2004, 02:01 PM
سلام من يه پژو 405 صفر دارم و گواهينامه و ساير مدارك مورد نياز رو دارم اما دو تا سوال داشتم و اونم اين بود كه به جز اون مبلغ 36 هزار تومن آيا مبلغ ديگه ايي هم بايد بابت آموزش داد يا نه؟ (معمولا كلاس ها چه روزهايي هست و چند ساعت تمرين هست؟) و دوم اينكه ميشه بگي من بايد دقيقا از كجا شروع كنم؟ (توضيحات بيشتر در مورد نحوه ثبت نام و آموزش)
Top RPM
13 December 2004, 04:45 PM
خير. جز اون 36 هزار تومان مبلغ ديگري نبايد براي عضويت بديد( مگر اينكه برچسب فدراسيون رو بخريد كه من اين كار رو پيشنهاد نمي كنم. وقتي كه پليس اون برچسب رو شيشه مي بينه به شما به چشم يك تبهكار جاني!!! نگاه مي كنه :twisted:
در مورد تمرين كه بستگي داره پيش كي بريد. بعضي ها پول نمي گيرن(مثل اقاي برهان) البته اگر آماتور كار كنيد. اما اگر بخواهيد حرفه اي كار كنيد بايد پول بديد. بهتره به فدراسيون مراجعه كنيد( خيابان مفتح؛ خيابان ورزنده؛ دفتر امور مشترك فدراسيون ها. فكر مي كنم طبقه دوم)
در ضمن اگر الان بريد براي عضويت بايد 36 هزار و 500 تومان رو بديد اما اين كار فقط تا آخر امسال اعتبار داره و 3 ماه ديگه دوباره تمديدش كنيد!!!( امان از دست فدراسيون) پس بهتره چند ماه صبر كنيد. البته اگر يه روز بياييد پيست مي شه بدون كارت بريد تو ( 2 شنبه و 5 شنبه ها همه بدون كارت مي رن. البته اون روزا خيلي خلوته و اكثر اوقات فقط يكي دو نفر ميان)
در اولين باري هم كه مي ريد تو پيست يه نفر مي شينه بغلتون و يه آموزش جزيي(ريس لاين؛ كجا ترمز كنيد؛ كجا شروع كنيد به پيچيدن و ...) رو بهتون مي گه.(حتي اگر عضو نباشيد!!!)
در ضمن خطاب به دوستاني كه مي ترسن بيان پيست و تابلو شن بگم كه حتي اگر اولين بار باشه كه مي شينيد پشت ماشين و بياييد تو پيست تابلو نمي شيد. اگر بياييد با شرايط بيشتر آشنا مي شيد. 8)
علی سلیمی
13 December 2004, 06:03 PM
اينجا toprpm اونجا toprpm همه جا toprpm :(
سلام از راهنمايي تون ممنون٬ نميخوام در حد آماتور كار كنم اما در حد حرفه ايي هم فكر نكنم بتونم چون كه اين رشته يه كم خرجش بالاست و بعييد ميدونم بتونم از پس مخارجش بر بيام اما دوست دارم در حد معمولي آموزش ببينم٬ البته شايان ذكر هست كه به اين رشته خيلي علاقه دارم و استعداد خوبي هم فكر ميكنم داشته باشم با وجود اينكه تنها 2 سال هست كه گواهينامه گرفتم اما هر روز پشت فرمون هستم. بابا ناسلامتي يه پژو تو بزرگراه كردستان چپ كردم :arrow: بازم از لطفتون ممنون پس ايشالاه از اول سال جديد ميرم ثبت نام ميكنم شايد قبل از اونم اومدم تو پيست.
Top RPM
14 December 2004, 04:57 PM
عرض كنم كه تو مسابقه هم راحت مي تونيد شركت كنيد. الان كلاس هاي استاندارد و توافقي داره زياد مي شه. كل هزينه اين كلاس ها 5 هزار تومان براي ثبت نام و كمي پول تاير و لنته 8) در كل خيلي ارزون خوب در مياد. خوشبختانه كلاس 405 استاندارد هم راه افتاده
arash p mbz bmw
25 April 2005, 05:37 PM
Top RPM, عزیز اگر در مسابقه ای رتبه ی خوبی بگیریم پیست پولی به ادم میده؟؟؟!!!
alisam44
25 April 2005, 10:54 PM
فقط تجربه است كه از آدم يك راننده حرفه اي مي سازد.
p_fox_p
5 February 2006, 11:56 AM
بابا خوش به حال شما تهرانیها ما شهرستانیها که از این امکانات نداریم چه کنیم؟
mamad_ampli
5 February 2006, 10:18 PM
من كه اصفهانم يه كم كه ميخوايم گاز گازي كنيم ميرم اتوبان شهيد كشوري يه 180 تا پر ميكنيم بعد مي خنديم به خودمونو بر ميگرديم خونه
گاو
5 February 2006, 10:23 PM
ثبت نام در کانون اتومبیل رانی مقابل سفارت آمریکا هستش
parti3000
26 March 2006, 09:17 PM
واقعا" مقاله يا هر نوع مطلبي كه بشه علمي و اصولي رانندگي رو بهتر ياد گرفت سراغ نداريد ؟؟؟؟
arash p mbz bmw
26 March 2006, 09:21 PM
دوست خوبم parti
من از فردا شروع میکنم یه سری از دانسته هامو اینجا میزارم
فقط باید برسم که تایپ کنم
بزودی شروع میکنم به امید خدا
arash p mbz bmw
27 March 2006, 07:28 PM
سلام به دوستان خوبم
راستش من تا حالا این تاپیک رو ندیده بوده و شانسی این تاپیکو پیدا کردم
شاید وقتش رسیده باشه که نشون بدیم سایت ما از لحاظ تخصص در اتومبیل خیلی بالاست
برای همین من با کمک اساتید میخوام هرچی تا حالا بلد شدم رو بهتون بگم
اول از همه چیز یه موضوعاتی رو مشخص میکنم
بنده نه گواهینامه دارم نه توی پیست تا حالا رانندگی کردم ولی همیشه اویزون پیستم..........
شاید بخاطر علاقه ام باشه
شکر خدا با افراد زیادی اشنا شدم که این چیزارو بهم یاد دادن و در این باره باید از اساتید سایتهای دیگر هم تشکر کنم چون واقعا مطالبشونو خوندم و اونها هم خیلی یار من بودن
بگزریم:
اول از همه چیز میریم سر اصطلاحات
من اولین بار میدونید با چی شروع کردم؟!
با پاورشیفت
اصلا نمیدونستم چی هست و به چه کاری میاد ولی رفتم دنبالش و فهمیدم
فهمیدم که دنیای اتومبیل اونقدرها هم کوچیک نیست
پس اگر در بین پستهای من اصطلاحی رو متوجه نشدین حتما بگین تا بهتون بگم چون اگر نفهمین تا اخر هیچی رو متوجه نمیشین
اینو مطمئن باشین
دومین چیز مهمی که باید بدونید اینه که این چیزایی که میگم همه باید تمرین کنین اونم نه توی خیابون عادی بلکه جاهای خلوت یا حتی پیست.....
اول از همه از موضوعات زیر شروع میکنیم
CUT OFF-POWERSHIFT-REDLINE
اول از همه باید بدونید که این اصطلاخات چیه!!!
راستی از اونایی که این چیزارو میدونن پوزش میخوام چون ناچارم از صفر شروع کنم تا همه ی بچه ها متوجه بشن و رابیفتن
کات اف در واقع به یه عمل میگن
تا حالا روی دور موتور اون خطوط قرمز رو مشاهده کردین و اینو میدونین که احتمالا هدفی برای گذاشتن اونا بوده
معمولا توی خودروهای انژکتوری یه کامپیوتر اصلی ECUمیزارن
این سیستم تمام دستورات مهم رو میده
وقتی که دور موتور ما بالا میره ecuبرای اینکه فشار زیادی به موتور نیاد برای چند لحظه سیستم جرقه رو متوقف میکنه
در واقع از ورود دور موتور به redlineیا همون محوطه ی قرمز جلوگیری میکنه
به این عمل میگن کات اف
پس تا اینجا فهمیدیم ردلاین چیه و کات اف چیه
بریم سر پاورشیفت
یکی از اساسی ترین و در عین حال ساده ترین موضوعات خودرو همین پاور شیفتینگ هست
یادمه من اون اولا انقدر علاقه بهش داشتم رفتم و یه مقاله ی انگیلیسی رو گرفتم
خلاصه حالا میخوایم بدونیم که چطور باید پاورشیفت رو انجام بدیم
اولا باید بدونید که پاور شیفت فشار بی امانی رو روی دسته موتور و گیرباکس میاره
پس بهتره در زمانهای خیلی کل کل انجام بدین
هدف از انجام:
هدف ما از انجام این عمل سرعت در تعویض دنده هست و میخوایم زودتر شتاب بگیریم و از همه جلو بیفتیم
پس سرعت عمل چاشنیی هست که همه باید تمرینش بکنن
اصلا راننده ی حرفه ای باید سرعت عمل داشته باشه( من هنوز گیرشم )
فرض میگیریم شما در دنده ی 2 هستین و میخواین برین 3
همونطور که پاتون رو پدال گاز هست باید کلاچ رو سریع بگیرید و دنده رو تعویض کنید و کلاچ رو ول کنید اونم در صدم ثانیه
حالا چرا میگم سرعت عمل؟؟
چونکه وقتی شما کلاچ میگیرین مقدار گازتون تخته هست برای شتاب
در این صورت اگر کلاچ بگیرین دور موتور بالا میره و وارد محدوده ی رد لاین میشه میشه و ممکنه ماشین کات اف بشه
در اینصورت به شتاب مورد نظر نرسیدین که هیچ حتی شتاب اولیه رو هم ندارین
در واقع هیچی......
پس سرعت عمل برای اونه که به موتور فرصت ندین داد بزنه و دورش ببره بالا و همون اول با تعویض سریع خفش کنید
البته بعضی از رانندگان حرفه ای برای سرعت در کار حتی دور رو به حدی میرسونن که میتونن دنده رو بدون کلاچ تعویض کنن
من که نکردم این کارو و نمیکنم چون ماشین فعلا برای خودم نیست......
فکر کنم برای ایندفه کافی باشه
از اساتید خواهش میکنم که من رو توی کامل کردن این تاپیک کمک کنن
به خصوص استادانی چونfizzi-evanicens
parti3000
30 March 2006, 09:27 PM
ممنون
ادامه بديد ما منتظريم
arash p mbz bmw
31 March 2006, 12:24 AM
دفعه ی بعد کمی در مورد دستی کشیدن و طریقه ی دستی و کمی در مورد نحوه ی ترمز و اصطلاحات بیشتر با هم بحث میکنیم
بهتون پیشنهاد میکنم حتما بخونین چون از دستتون میره
به امید خدا فردا صبح خروس خون شروع به تایپ میکنم
arash p mbz bmw
31 March 2006, 05:23 PM
سلام به دوستان خوبم
امیدوارم تا به حالا نوروز خوبی رو گذرونده باشین
برای همین منم تصمیم گرفتم یکی از مهمترین و زیباترین کارهای موجود در اتومبیل رو بازگو کنم
بله همونطور که نوید داده بودم 2عمل طریقه ی صحیح ترمزگیری و دستی کشیدن 90درجه 360و180رو خدمتتون ارائه میدم و بعدش طریقه ی صحیح ترمز گیری رو در خودروهایی با دارا نبودنabsو با absرو خدمتتون ارائه میدم
البته یه بار هم مفصل در مورد موضوع زیبا و جذاب راکفورد بحثی خواهیم داشت
پس بیش از این صحبتی نمیکنم و شما رو دعوت به خوندن این مقاله میکنم
طریقه ی صحیح ترمز گیری:
همونطور که میدونین توی کشور ما اغلب مردم دارای خودروهایی هستن که absندارن و حتی ebdهم ندارن
در واقع یه سری از مردم محدود هستن که میتونن 20تومن پول اتومبیل بدن که ترمز خودروشون دارای absوebdباشه
پس اول میریم سراغ اونایی که absندارن
همیشه این حرف یادتون باشه که توی شهر باید ترمزاتون طولانی اما نه چندان قوی باشه
همیشه ماشین پشتی رو بسنجین که اون مثل شما قدرت ترمزگیری درست رو داره؟!!
پس اینهارو همیشه یادتون باشه
معمولا یه موقعیتهایی پیش میاد که مجبورین فوقولاده محکم و سریع ترمز کنین و البته باید مراقب ترمزگیریتون باشین چون وقتی خودرو قفل میکنه در واقع شما نمیتونین کنترلش کنید و زمان بیشتری هم میبره که ایست کامل بکنه
بنابراین من رفتم دنبالش تا ببینم چه راهی بهتر از همه هست
یه سری از اساتید سایتهای مختلف و افراد مختلف کمک گرفتم ولی هر کس یه چیزی میگفت
ولی وقتی فکر کردم و امتحان کردم دیدم یه حرف خیلی دقیق و حساب شدس که واقعا عملیه
با مثال میگم که بهتر متوجه بشین
تجسم کنید الان شما در 500متری یه خودرو ایستاده هستین و اتومبیل شما هم absنداره و در واقع هیچ راه فراری جز ایست کامل نیست
1-حفظ خونسردی کامل و انجام کارها با فکر و تسلط کامل بر خودرو رو باید حتما راهنمایی کنین
اولین کاری که میکنید اینه که کامل بزنید رو ترمز و در حدی جلو برید که چرخها به مرحله ی قفل برن وقتی فکر کردین که چرخها میخوان قفل کنن پاتون رو کمی از رو ترمز بردارید توجه کنید که کامل برندارین ولی زور ورودی به ترمز رو کم کنید در این صورت بیشتر وزن خودرو میاد جلو ووزن بیشتری روی محور جلو هست که همین باعث کمتر شدن درصد قفل چرخ میشه
سپس دوباره ترمز کنید و با فرمون بازی کنید تا بیشتر اصطحکاک بین چرخ و جاده ایجاد بشه
در این صورت میتونید خودرو رو متوقف کنید
اگر وضع وخیم بود حتی میتونید از شیوه ی hill and toeاستفاده کنید
یعنی اینکه با پای چپ کلاچ رو بگیرین و با پاشنه ی با ترمز و با انگشتان گاز بدین تا باعث تقویت بوستر ترمز بشه و قدرت ترمز بالاتر بره
البته هیچ اصراری توی کلاچ گیری نیست بلکه بهتره با پای چپ سریع معکوس رو هم بدین و با پای چپ به کمک پای راست برین
من بعدا باز هم در مورد این شیوه ی زیبا و موثر یعنیhill and toeتوضیح میدم ولی باز هم شما یه تمرینی داشته باشین اونم در یه جای خلوت
در مورد خودروهای absباید بگم
دوستان شما هیچ مشکلی ندارین و تا به شرایط فوق رسیدین تا میتونید و قدرت دارین ترمز رو بفشارید و با فرمون بازی کنید و معکوس بدین اینو پس توجه کنید تا میتونین و قدرت دارین ترمز کنین
توی خاکی و برف هم سعی کنین absرو خاموش کنید چون خط ترمز بیشتر میشه و اگر هم نمیتونین خاموش کنین پس طوری ترمز کنید که absتوی مدار نیاد
فکر میکنم بحث ترمز کافی باشه
بریم سر دستی
دستی رو الان زیاد بازش نمیکنم تا زیاد مقاله طولانی نشه و بچه ها هم خسته نشن
در مورد دستی یادتون باشه که سرعتتون بیشتر از 60نباید باشه مگر نه چپ میکنید
90درجه
در این حالت ابتدا با ید در خط صاف با سرعتی که فکر میکنید لازمه برین بعدش همیشه باید یه دستتون روی دستی باشه و شستی رو نگه دارین تا درگیر نشه بعدش اگر فرمون رو 4قسمت تقسیم کنین 1قسمتش رو میپیچونین بعدش قبل از اینکه 90بشه دستی رو رها میکنین یه مقدار ممکنه ماشین از پهلو لیز بخوره یا slideبشه که مهم نیست بعضی اوقات هم باید فرمون هم بدین
180
در این حالت سرعت باید بیشتر باشه
در این حالت فرمون رو 1به4میپیچونین و دستی رو میکشین و نگه میدارین و تا اخر باید دستی رو نگه دارین
به نظر بنده این حالت زیباست
360
این کار خیلی خطرناکه و جای وسیعی میخواد
در این عمل باید ماشینو وادار به over street کنید بعد خودش میچرخه و وقتی دیدین 180شد سریع فرمون رو برمیگردونین تا360کامل بشه
خوب اینم از این اموزشها
امیدوارم کامل بوده باشه و اگر هم کامل نیست به بزرگی خودتون ببخشید
من دیگه علمم بیشتر قد نمیده
در هر حال منتظر مقاله ی بعدی باشین
تا بعد
gisha
1 April 2006, 08:25 PM
سلام.
ببخشید میشه یه مقدار شیوه دستی کشیدن رو واضح تر توضیح بدید.
مثلا چرخوندن فرمون و حداکثر سرعت برای هر کدوم از اونا...
با تشکر...
saber2q
2 April 2006, 03:48 AM
فقط تجربه
arash p mbz bmw
2 April 2006, 04:32 PM
سلام.
ببخشید میشه یه مقدار شیوه دستی کشیدن رو واضح تر توضیح بدید.
مثلا چرخوندن فرمون و حداکثر سرعت برای هر کدوم از اونا...
با تشکر...
با سلام خدمت دوست خوبم
عزیز دستی کشیدن یه شیوه ای هست که باید توش تمرین بکنی
من نمیتونم سرعتهارو بگم چون ممکنه من توی یه سرعت راحت دستی بکشم که شما توی اون سرعت نتونید ماشینو جمع بکنید
ولی یه راهنمای میکنم
همیشه یادتون باشه سرعتتون نباید بالاتر از 60-70کیلومتر باشه
حالا باید امتحان کنید که با ماشینتون با چه سرعتی میتونید 90بزنید
در مورد فرمون
تجسم بفرمایید که ما فرمون رو به 4قسمت تقسیم میکنیم شما در دستی کشیدن باید به اندازه ی 1قسمت فرمون رو بپیچونی
برای فهم بهتر من این عکسو کشیدم
شرمنده بد خطه
در عکس زیر بافرض اینکه میخواهیم به چپ دستی بکشیم و فرمون هم باید به چپ بکشیم من این عکسو گذاشتم
http://psforums.persiangig.com/video/untitled.JPG
gisha
3 April 2006, 05:27 PM
سلام.
دیگه ادامه نمیدین؟؟؟
مثلا شیوه رانندگی در برف و باران؟
با تشکر...
arash p mbz bmw
3 April 2006, 06:16 PM
دوست خوبم پست بعدی رو با اجازتون پنجشنبه قرار میدهم
چون مدارس شروع شده و اصلا وقت ندارم:icon_excl
Shahram_gle
3 April 2006, 06:50 PM
در مورد دستی کشیدن :
1- به سرعت مورد نظر می رسید. ( 30 کمتر - 70 بیشتر نشه )
اگه 30 کمتر باشه ماشین کامل 180 ننمیچرخه.
اگه هم 70 بیشتر باشه احتمال چپ کردن ماشین خیلی هست
2- کلاچ رو گرفته.
3- فرمون رو یک دور کامل به سمت مورد نظر می چرخونید و در همین حین ترمز دستی رو کامل میکشید بالا.
4- موقعی که زاویه چرخش شما حدود 160 درجه شد فرمون رو بر میگردونید.
ولی توی دستی کشیدن خیلی احتیاط کنید که ماشینو چپ نکنید.
arash p mbz bmw
3 April 2006, 07:22 PM
در مورد دستی کشیدن :
1- به سرعت مورد نظر می رسید. ( 30 کمتر - 70 بیشتر نشه )
اگه 30 کمتر باشه ماشین کامل 180 ننمیچرخه.
اگه هم 70 بیشتر باشه احتمال چپ کردن ماشین خیلی هست
2- کلاچ رو گرفته.
3- فرمون رو یک دور کامل به سمت مورد نظر می چرخونید و در همین حین ترمز دستی رو کامل میکشید بالا.
4- موقعی که زاویه چرخش شما حدود 160 درجه شد فرمون رو بر میگردونید.
ولی توی دستی کشیدن خیلی احتیاط کنید که ماشینو چپ نکنید.
شهرام جان
بهتره فرمون یه دور نچرخه چون ماشین دیگه زیادی اور استریت میشه و خطرناکه و همون 1قسمت کافیه و همیشه هم توی 90به بالا باید قبل از رسیدن به درجه ای که میخواین فرمون رو برگردونین
در مورد کلاچ گرفتن هم باید در موقعی کلاچ گرفت که میخواهیم راکفورد رو انجام بدیم که اون خودش بحثها داره:icon_excl
ولی در هر حال عالی توضیح دادی
ممنون
Shahram_gle
3 April 2006, 09:07 PM
به هر جال بستگی داره.
باید درجات مختلف چرخش فرمون رو مقایسه و امتحان کنند دوستان تا ببینند با کدومش بیشتر حال میکنند. :icon_excl
در مورد کلاچ گرفتن که فکر نکنم اشتباه گفته باشم.
180 رو که زدیم ممکنه بخوایم بدون توقف حرکت کنیم که دیگه پامون رو از کلاچ بر میداریم و به حرکتمون ادامه میدیم.
راکفورد هم که دیگه خودش یه دنیاییه ... :icon_evil
متشکرم.
Peiman_hp
6 April 2006, 11:21 AM
آرش ... بی ام و جان لطفا اگه امکان داره در مورد Take off هم توضیح بدید و اینکه آیا ضرر داره
arash p mbz bmw
6 April 2006, 06:11 PM
پیمان جان
معمولا تیک اف یه کار نمایشیه و جز اینکه تایم و جاده رو از شما میگیره هیچ کار دیگه ای نمیکنه
اگر خیلی دوست داری و میخوای یه تیک اف اساسی بکنی طوری که دود خیابونو بگیره کاری که میگم بکن
اول تمامی شیشه هارو بالا بکش
سیستم تهویه رو کاملا خاموش کن و در حالتی بذار که اصلا دود به داخل نیاد
بعدش یا اب یا روغن ترمز سوخته بریز توی مسیر لاستیک و کمی هم رو لاستیک ( کم ) بعدش بشین تو ماشین
گاز رو تا انتها فشار بده و تا ماشین کات اف نشده پاتو از روی کلاچ وردار اونوقت شاهد دود سفید زیبایی هستی که خودت صفا میکنی
البته تا مدتها ماشین بوی دود میگیره و ضایست
من پیشنهاد میکنم اگر خیلی دیگه لازمه این کار رو بکنید
در مورد شتابگیری و شتاب درست هم یه وقت میزارم برای هفته ی بعد چون امتحانام شروع شده و دیگه باید خر بزنم
ولی بچه ها پیشنهاد میکنم بخونید چون واقعا بدردتون میخوره و بعدا برای اینکه ابروتون رو خریده عاشق phallsمیشید
پس وعده ی دیدار ما 5شنبه هفته ی بعد
راستی شهرام جان
یادم رفت جواب شمارو بدم
من باز هم میگم که گرفتن کلاچ زیاد تاثیری نداره و فقط باعث انحراف فکر میشه
معمولا وقتی که میخوان دور در جا بزنن و یا با دنده ی عقب یا جلو حرکت کنن این کار رو میکنن چونکه میخوان سریع به مسیر ادامه بدن و نمیخوان وقتشون گرفته بشه
اگر دوستان تهرانی هشدار به کبرا 11رو دیده باشین میبینن که دائم از این شیوه استفاده میشه که اینم به جاش که برسیم توضیح میدم پس الان تمرینش نکنین و حتی امتحانش هم نکنین:icon_excl
موفق و پیروز در پناه خدا
arash p mbz bmw
13 April 2006, 04:09 PM
سلام خدمت دوستانم
با عرض پوزش از تاخیر یک هفته ای بنده
چون امتحاناتم شروع شده بو د و کلی هم درس داشتم
در هر حال میرم سر اصل مطلب
اول از همه با سپاس فراوان از مدیران به خصوص اقا پیام از اینکه یه نظم و ترتیبی توی قسمت خودرو دادن
اگر خدا بخاد میخوام امروز در مورد نحوه ی شتاب گیری و زمان تعویض دنده صحبت کنم
بحثم کوتاهه ولی خواهش میکنم این مطلب رو هم خوب یاد بگیرین هم سعی کنید چند بار بخونید
برای اینکه توی شتاب گیری و کل و کل بازی خیلی عالیه و بسیار محشره
میدونید که تورک و قدرت 2عامل اساسیه
براتون یه مثال میزنم
مثلا سمند دارای تورک3000و بیشترین قدرت4500هست
این اعداد شاید براتون اشنا باشه
همیشه یادتون باشه که توی شتاب گیری وقتی دنده خلاصه گاز زیاد ندین چون ماشین تیک اف الکی میکنه و اصلا شما جا میمونید
حالا
فکرشو بکنید الان شما یه سمند دارین و یه 405بغل دستتون داره گاز و گاز میکنه و ماشین هم ایستاده هست
اول دور ماشین رو تا 3000-3500برسونید بعد پاتونو از روی کلاچ بردارید و سعی کنید دنده رو در دور 4500تعویض کنید
اینطوری از حداکثر توان استفاده کردین
اینم از این
سوالی بود بپرسین تا بریم سر موضوع کاملترش
arash p mbz bmw
16 April 2006, 09:07 PM
سلام خدمت دوستان خوبم امیدوارم که حالتون خوب باشه
برای این سری تصمیم دارم موضوع شتاب گیری رو کامل کنم و برم سر موضوع بعدی
دوستان خوبم شتاب گیری از مهمترین ارکان توی یک خودرو هست
تا حالا ممکنه مشاهده کرده باشین که یک خودرویی مثل پراید تونسته شمایی که پژو دارین رو راحت توی شتاب بگیره
اول از همه توی این قسمت نباید هل بشین و نباید زور الکی به ماشین بیارین چون اگر دور از حد ممکن بگزره ماشین کات اف میکنه
خوب حالا پس چیکار باید کرد
دوستان خوبم
همیشه یادتون باشه هل نشین اصلا هل نشین
فرض میگیریم که یه دور برگردونو دور زدین و تقریبا سرعت شما صفره
طرف مقابلتون هم گیریم ماشینی مثل شما داره
سعی کنید اولین مرحله کلاچ رو به سرعت بگیرین و دنده رو در 1قرار بدین و تا همون که کلاچ رو دارین و ول نکردین گاز رو تا بهترین قدرت ماشینتون برسونین ( توی دفترچه ی ماشینتون هست - تورک نه ها قدرت ) بعدش پاتونو از روی کلاچ بردارین
اگر این عمل رو انجام بدین ماشینتون تیک اف نمیکنه و الکی جون ماشینتون گرفته نمیشه
بعدش سعی کنید دنده هاتونو با دقت پاور شیفت عوض کنید ( پاورشیفتو گفتم یا نه؟!! ) :icon_sad:در هر صورت اگر نگفتم اونم میگم
زاستی باید دنده رو در بهترین تورک عوض کنید که در پست قبلیم مثال رو زدم
حالا بریم سراغ استثنا
ممکنه ماشین شما سرعتی نسبی داشته باشه و به دنده ی 1 نره
در این صورت سریع کلاچ رو تا نیم بدین و سعی کنید ماشین خلاص 500دور بره روی دور موتورش و بعد یه دفعه کلاچ رو ول کنید
در این صورت دور موتور به گیرباکس در دورگیری کمک میکنه و شتاب ماشینتون در دنده ی 2 خیلی عالی میشه
بچه ها توی این موضوع فقط مراقب باشین کات اف نکنین چون خیلی بد سرخ میشین و اصلا به طرف نمیرسین
فکر کنم کافی باشه
یواش یواش باید بریم سراغ نحوه ی کنترل ماشین توی اتوبان و در بارندگی
arash p mbz bmw
24 April 2006, 06:43 PM
سلام به دوستان خوبم
وقتشه که بریم سر یه موضوع دیگه
فکر کردم مهمترین موضوعی که میتونه برای ما خوب باشه موضوعاتی چون لایی کشی-سرعت در اتوبان-گذر از پیچ باشه
تا حالا خیلی دیدین که لایی میکشن و باعث آزار میشن
ولی خوب فکر میکنم طریقه ی درست رو این افراد نمیدونن
معمولا در لایی کشی افراد باید سرعت عمل بالایی داشته باشن
برای اینکه باید دنده ی مناسب رو بدن
ماشینهایی که در اطراف هستن رو چک کنن
ترمز رو هم داشته باشن
البته این افراد همیشه با فرمون بصورت خشن برخورد میکنن و اصلا اشتباه فرمون میدن
معمولا توی لایی معکوس درست دادن به اتومبیل شرطی است اساسی پس همیشه سعی کنید سرعتتون رو تنظیم کنید و وقتی دیدین دارین جا میمونید معکوسهای خوبی بدین که دور زیر 4500باشه تا اون دنده بتونه بهتون کمک لازم رو بکنه
همیشه یادتون باشه که فرمون رو تند نچرخونین چون باعث گمراهی و حتی گاهی اوردرایو در خودرو میشه که اونموقع جمع کردن ماشین اونم با وجود ماشینهای بغلی سخته
همیشه سعی کنید توی لایی نرم فرمون بدین و به قول اقا سهل گل زودتر فرمون رو برگردونین
یعنی چی
یعنی اینکه وقتی میخواهید برید توی لاین قبل از اینکه کامل برین تو فرمون رو صاف کنید
من اول اینو قبول نداشتم ولی امتحان کردم و دیدم که حرف خیلی عالی هست پس اینو همیشه بدونین که نرم فرمون بدین
معمولا در اتوبان مهمترین چیز گرفتن فرمونه که باید حتما دو دستی باشه تا با گذر از خودروهای سنگین ماشین شما منحرف نشه
خیلی اتفاق میوفته که افراد فرمونو 1دستی میگیرن و فکر میکنن که این درسته ولی باید در اون سرعت و شدت باد و وجود خودروهای سنگین فرمون رو دو دستی گرفت
برای عبور از پیچ باید چند نکته رو بدونید که من مهمترین رو ذکر میکنم
اول دید
دوم ترمز
سوم گاز
خیلی از رانندگان معتقدند که باید قبل از پیچ سرعت رو کم کرد و در پیچ با گاز رد شد
البته این هم درسته ولی راه حل هایی هست که بدک نیستند
معمولا اون خودروهایی که سیستم پخش قدرت در ترمز رو دارن براشون مشکلی نیست و میتونن در پیچ هم ترمز بگیرن
ولی برای ما بهترین را روش heel and toeهست که من خوب توضیحش رو دادم
ولی همیشه یادتون بشه توی پیچ ترمز نکنین چون باعث اواقب بدی میشه
اگر سوالی هست من در خدمتم
XELTEK
9 June 2006, 02:43 AM
روش heel and toe چی هستش ؟ لطفا" دوباره توضیح بذین !!
Abolfazl2006_p
28 June 2006, 12:06 AM
سلام درباره دور در جا زدن هم توضیح میدید ؟ خیلی علاقه دارم بدونم چطوریه!:icon_arro
z_qz54
28 June 2006, 02:35 AM
اشتباه محض ، تیک آف کردن با ماشین دیفرانسیال جلو هستش.
XELTEK
28 June 2006, 03:26 AM
--------------------------------------------------------------------------------
اشتباه محض ، تیک آف کردن با ماشین دیفرانسیال جلو هستش
چرا ؟؟؟؟
با ديفرانسيل جلو كه راحتتره !!!
arash p mbz bmw
28 June 2006, 11:59 AM
پرویز جان چشم
بزار الان به اقا پیام جواب بدم دفه ی دیگه حتما برات دور درجا زدن رو یاد میدم ( خیلی باحاله)
خوب اقا پیام امیدوارم مطلبی که اماده کردم برات جامع باشه:
Heel and toe
معذرت و پوزش میخوام از این چند وقت نبود خودم
اقا پیام خواستن که در مورد این تکنیک صحبت بشه
این تکنیک از مهمترین تکنیکهاست و اگر ادم بتونه رعایتش بکنه میتونه بهترین استفاده رو ببره
Heelبه معنی پاشنه وtoeبه معنی پنجه ی پا میباشد
این تکنیک زمانی به کار میاد که ما میخواهیم معکوس بدیم
اگر توجه کرده باشید وقتی که ما معکوس میگشیم ضربه سختی به ماشین وارد میشه و حتی به خاطر اون و ترمز مقدار زیادی ازrpmرو از دست میدیم
این تکنیک باعث میشه که rpmبالا بمونه تا دنده ای که ما میخوایم بدیم به اصطلاح دنده ای باشه که ماشین بکنه
روش انجام تکنیک
در سر پیچ ها یا مواقع ضروری ما ترمز میگیریم و معکوس میکشیم
ما در این تکنیک این دو روش رو مخلوط کرده و انجام میدیم
یعنی وقتی ما معکوس میدیم با پای چپ کلاچ رو کامل میگیریم و با پنچه ی پای راست گاز رو نگه میداریم و حتی باید با گاز بازی کرد و بعدش باید با پاشنه ی پای راست ترمز رو در حدی نگه داریم که ماشین قفل نکنه
این روش دو مزیت داره:
1-افت نکردن rpm
2-تقویت بوستر ترمز با گاز دادن ما
چرا rpmافت میکنه؟؟
وقتی ما میخوایم وارد پیچ بشیم معکوس میدیم و ترمز میگیریم همین جا کمی از rpmما صرف میشه و وقتی که ما میخواهیم بعد از پیچ دور بگیریم دور اولیه رو نداریم ولی وقتی که ما توی این تکنیک گاز میدیم یعنی rpmرو همونطوری بالا نگه میداریم تا ماشین شتاب بهتری بگیره
امیدوارم فهمیده باشید
این تکنیک خیلی مهمه و در عین حال خطرناک
اگر بلد نباشین و انجام بدین ماشین اسپین میشه و مچرخین و باید خوب و دقیق بلد باشین
سوالی بود من در خدمت هستم
kevin_m_bb
28 June 2006, 12:38 PM
آرش ... بی ام و جان لطفا اگه امکان داره در مورد Take off هم توضیح بدید و اینکه آیا ضرر داره
می تونین یه کار دیگه هم انجام بدین
اول دنده عقب بزارین و کمی به مسیر ادامه بدین و سپس دنده 1 بگذارید و با RPM بالا شروع به تیکاف زدن بکنید
در ضمن این سرعتی که دوستان برای دستی کشی فرمودند بستگی به ماشین داره
برای ماشین هایی مثل پرشیا و 405 با سرعت 100 کیلومتر در ساعت هم اتفاقی رخ نمی ده و ماشین چپ نمی کنه مطمین باشید
saber2q
28 June 2006, 01:24 PM
--------------------------------------------------------------------------------
چرا ؟؟؟؟
يكي از استفاده هايي كه با تيكاف با ماشين ديفرانسيل داره اينه كه ميتونيد در جايي كه براي دور زدن فضا كمه، با تيكاف در حال دور زدن ميدان كمتري بگيريد.
من كه خيلي اينجوري استفاده ميكنم (البته جايي كه مضاحمت براي همسايه ها و يا افراد ديگه ايجاد نشه)
فكر كنم خيلي هم براي ماشين ضرر داره :icon_arro
arash p mbz bmw
28 June 2006, 01:34 PM
دوستان خوبم
من میخواستم مبحث دور درجا رو براتون کامل بگم ولی متاسفانه مهلت نمیدید که:icon_cry:
معمولا دور درجا در دیف عقب و جلو جداست
و اینو هم بگم که در دیف عقب خیلی ساده دور درجا زده میشه
البته به این کار دونات هم میگن
اگر اجازه بدید دیگه نمیگم
چون میخوام یه مقاله یتوپ براتون اماده کنم بزارم
kevin_m_bb
28 June 2006, 02:14 PM
آرش خان
در مورد چرخیدن 360 و راکفورد بیشتر توضیح می دید؟؟؟
در ضمن در حالتی که ایستاده هستیم می خواهیم سریع سر ماشین رو 180 بچرخونیم چیکار کنیم؟؟
z_qz54
28 June 2006, 04:09 PM
چرا ؟؟؟؟
بله راحته پیام جان ولی میدونی چه بالیی سر اکسل میاد ؟:pudency:
پدر دسته موتور در میاد.:tire:
آرش خان
در مورد چرخیدن 360 و راکفورد بیشتر توضیح می دید؟؟؟
در ضمن در حالتی که ایستاده هستیم می خواهیم سریع سر ماشین رو 180 بچرخونیم چیکار کنیم؟؟
فکر کنم هردوی اینا نیاز به ماشین دیفرانسیال عقب داره :boss:
arash p mbz bmw
28 June 2006, 06:05 PM
البته برای راکفورد انچنان لازم نیست که ماشین دیف عقب باشه ولی برای مورد دوم اگر دیف عقب باشه زیباتر میشه
z_qz54
28 June 2006, 08:07 PM
بچه ها اگه میشه لقط ها خارجی مارجی رو بکار نبرین ، اگه معادل نداره خودتون واسش یه معادل پیدا کنین.
arash p mbz bmw
30 June 2006, 02:25 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز
اول از همه بریم سر دور درجا یا دونات
این روش در دیف عقب و جلو خیلی توی شیوه ی عملش فرق هست
این کار توی دیف عقب خیلی زیبا و قشنگه
ولی اینم یادتون باشه که توی دیف جلو هم اگر بتونید درست انجام بدین خیلی زیبا میشه
حالا من بهتون میگم که چیکار کنید که این روش زیبا و دوست داشتنی بشه
ولی اینو حتما بدونید که این روش بسیار بسیار ضرر بدی به ماشین میزنه
در واقع هر یه باری که این کارو میکنید باید فاتحه ی یک حلقه لاستیکو بخونید
همونطور که گفتم این کار توی دیف عقب و جلو فرق میکنه
من در مورد دیف جلو خیلی توضیح میدم چونکه بیشتر ماشینهای ما دیف جلو هست
در مورد دیف عقب هم میگم ولی کمتر
پس بریم سر اصل مطلب
دونات چیست و چه تعریفی داره؟
این روش روشی هست که با انجام ان عقب ماشین حول قسمت جلوی ماشین میچرخه در واقع همون دور درجا
طریقه ی دونات در دیف جلو:
اول از همه اینو بدونید که باید فضای زیادی داشته باشید و اسفالت هم بهتره که صاف و یکدست باشه
معمولا در دیف جلو برای این کار باید شتاب زیادی به ماشین بدیم در حالی که باید انقدر دستی ماشینمون قوی باشه که چرخهای عقب قفل باشن
حالا ما که اونقدر دستی های ماشینمون میزون نیست که پس باید چیکار کنیم؟؟
ببینید معمولا توی محوطه ی های خیس خیلی خوبه که این کارو بکنید
ولی من یه روش میدونم که خیلی عالیه و این تکنیک رو با زیبایی تمام به ثمر میرسونه
اقاجون یک تیکه پلاستیک بزارید زیر چرخای عقب
مثلا در ماست گنده ها عالیه
اونا رو بزارید و دستی رو تا اخرین حد بالا بکشید
فرمون رو حول اونطرفی که میخواید دور درجا بزنید تا ته بپیچونید
بعد ماشینو روشن کنید
گاز رو تا انتها و نزدیک رد لاین ببرید و یک دفعه کلاچ رو رها کنید
فقط حواستون باشه که دستی رو تا ته بالا بکشید تا چرخای عقب روی در ماست حالا قفل یاشن و اون در ماست هم روی اسفالت لیز میخوره
امیدوارم لذت ببرید
البته بازم میگم خیلی خرجش بالاست
طرقه ی این کار در دیف عقب:
من که زیاد در این مورد خودم خوشم نمیاد ولی باید بگم که اونایی که عاشق دیف عقب هستن هم لذت ببرن
توی این مرحله باید دور یه دایره ی فرضی بگردین و کم کم دایره رو کوچیک کنین
بعد یه دفه دستی رو بکشین
وقتی دیدن تعادل ماشین بر هم خورد و ماشین اور استریت شد سریع دستی رو بخابونید و تا ته گاز و کلاچ رو ول کنید
اینطوری ماشین شما شروع میکنه به زدن دور درجا
خوب اینم از این
دوستان خوبم دفه ی بعد بقیه ی اون چیزایی که خواسته بودین رو یاد میدم
راکفورد .360.و.....
با سپاس
به درود
z_qz54
1 July 2006, 12:41 AM
من 3 سال پیش لب دریا با یکی از دوستام که اونم پراید داشت ولی صندوق دار ، کل کل کردیم که دستی بکشیم ، من میدونستم که خیلی خطرناکه ولی خام شدم ، ماسه ها خشک بودن ، من سرعتم حدود 50-60 رسید که قبل فرمون دادن دستی کشیدم یا فکر کنم همزمان با دستی کشیدن فرمون هم دادم ، ماشین حدود90 درج چرخید و از عقب رفت توی ماسه ولی در اومد ، دوستم که خواست بره ، من ننشستم بقلش ، اتفاقی بود ولی ننشستم ، اون رفت و نمیدونم سرعتش چقدر بود ، فرمون داد و دستی کشید ، مثل روی آسفالت ، ماشین فکر کنم یک متری رو رفت یک هو بلند شد و پشتک زد ، خیلی غیر قابل قبول بود ، اصلا انتظارش رو نداشتیم ولی شد ، فوری رفتم جلو دیدم که چیزیش نشده و اومدیم پایین و بماند ، بعد 25 روز از من هی میپرسید که چجوری تو خب چرخیدی ، اون موقع من به خودم گفتم ای ول
XELTEK
28 July 2006, 08:55 PM
آرش خان
به ترتيب
1-دنده روي 1
2-دور موتور روي 4 (بستگي به حد اكثر گشتاور )
3-فرمون همش رو به سمتي كه مي خواي بپيچي
4- كلاچ رو يه دفه ول كن
5-مواظب دورو برت باش
arash p mbz bmw
29 July 2006, 02:01 AM
متاسفانه بدلیل اینکه سایت بک اپش کمی قدیمی بود پست من پاک شد
دندم نرم دوباره میشینم مینویسم براتون:icon_excl:icon_cool
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.