View Full Version : گیرباکس اتوماتیک مگان 2000
alizahedi
20 May 2010, 06:12 PM
سلام
لطفا دوستان در مورد گیرباکس و اهرم دندة مگان 2000 اتوماتیک قدری توضیح دهند. بخصوص موارد زیر:
1. آیا تیپترونیک است؟
2. آیا در مود دستی تعویض دنده با دکمه های کنار دسته دنده انجام میشود یا با خود دسته دنده؟
3. نرمی تعویض دنده ها در مگان چطور است؟ آیا با گرم شدن آن در ترافیکهای شهری حالت ضربه و تکان احساس میشود؟
4. مقایسه ای با عملکرد دندة اتوماتیک مزدا 3 بفرمایید.
با تشکر
salar68
20 May 2010, 07:30 PM
سلام
1- بله تیپ ترونیک می باشد
2- خیر با خود دسته انجام می شه به جلو اضافه می شه و به سمت پائین کم می کنه مثل بقیه خودرو های معمول اتومات
3- گرمی اینها من موردی حس نکردم و تعویضاش بسیار خوب هست ضربه نداره ولی تعویض دنده حس می شه
4- هوشمندی مگان خیلی خوبه به نظر من در یک سطح هستند از نظر خود گیرباکس( مزدا3 بعلت موتور و وزنش شتاب بهتری داره که کاری به گیربکس نداره ؟)
amirvania
22 May 2010, 09:01 AM
با کسب اجازه از سالار جان در رابطه با مورد 3 باید عرض کنم که تعویض دنده از یک به دو و مخصوصا موقعی که ماشین سرده حس میشه ولی وقتی ماشین گرم شد از 2 به 3 و 3 به 4 خیلی باید دقت کرد تا تعویض دنده رو حس کرد .
سپاس :icon_excl
Gold eagle
22 May 2010, 10:21 PM
شاید این موضوع به اینجا مربوط نباشه ولی خداییش گیربکسش خیلی نرم و هوشمنده اگه وزن ماشین یکم سبک تر بود ماشین خیلی تیز و بز تر میشد...
امروز در حین رانندگی با ماشین دوستم(مگان2000) یه زانتیا اومد شاخ بازی منم معکوس دادمو حالشو گرفتم شدیدا ,احساسم کردم که روی خودش کم شد....
حالا این مطالبو گفتم که بگم گیربکسش به نظر من جزو یکی از هوشمندترین گیربکس هاست...
با این حال نمیدونم ایا با مگان 2000 میشه زانتیا رو گرفت یا اینکه این کاری که من کردم امروز راننده زانتی راننده نبوده؟؟؟!!!؟؟؟؟؟نمیدونم؟؟؟؟
amirvania
23 May 2010, 08:29 AM
شايد اين موضوع به اينجا مربوط نباشه ولي خداييش گيربکسش خيلي نرم و هوشمنده اگه وزن ماشين يکم سبک تر بود ماشين خيلي تيز و بز تر ميشد...
امروز در حين رانندگي با ماشين دوستم(مگان2000) يه زانتيا اومد شاخ بازي منم معکوس دادمو حالشو گرفتم شديدا ,احساسم کردم که روي خودش کم شد....
حالا اين مطالبو گفتم که بگم گيربکسش به نظر من جزو يکي از هوشمندترين گيربکس هاست...
با اين حال نميدونم ايا با مگان 2000 ميشه زانتيا رو گرفت يا اينکه اين کاري که من کردم امروز راننده زانتي راننده نبوده؟؟؟!!!؟؟؟؟؟نميدونم؟؟؟؟
زانتيا شتاب صفر تا صدش يه مقدار بهتره و تو اين بازه از مگان جلوتر ميوفته . ولي بالاي صد به علت گشتاور فوق الغاده مگان ( 191 نيوتن بر متر ) هيچ 2000ي حريفش نيست .
يه سرچ تو گوگل بکنيد تحت عنوان megane 230 km داره نشون ميده که مگان 2000 ، 230 کيلومتر در ساعت رو داره ميره . به نظر من به علت وزن بالا ( 1370 کيلو که تو تموم 2000 ها سنگينترينه ) ، گشتاور بالا ( که بازم تو تموم 2000 ها بيشترينه البته به جز نيو سراتو ) و ترمزهاي بينظيرش و فرمون بينظير تر از ترمزش که تو سرعتاي بالا 100 در 100 ميشه بهشون اطمينان کرد يه همچين سرعتي روي رد لاين براش قابل انتظاره . البته زانتيا هم ممکنه بتونه با اين سرعت بره ولي قطعا رد لاين رو رد کرده اونم حد اقل 1000 دور و با اون ايمني مسخره اش ( 1/5 ستاره ايمني ) و وزن کمش در واقع يکي از راههاي خودکشي محسوب ميشه .
Z@man
23 May 2010, 09:43 AM
اون دکمه ای که روی سردنده قرار گرفته کارش چیه؟
amirvania
23 May 2010, 10:56 AM
اون دکمه اي که روي سردنده قرار گرفته کارش چيه؟
براي جابجا کردن دنده براي قرار گرفتن تو وضعيتهاي مختلف بايد با شصتتون اون دگمه رو فشار بديد .
اصولا همه ماشيناي اتوماتيک که تعويض دنده شون خطيه اون دگمه رو دارن مثل سراتو ، آوانته ، ماکسيما .
mhabbasi
25 May 2010, 09:52 AM
سلام
لطفا دوستان در مورد گیرباکس و اهرم دندة مگان 2000 اتوماتیک قدری توضیح دهند. بخصوص موارد زیر:
1. آیا تیپترونیک است؟
2. آیا در مود دستی تعویض دنده با دکمه های کنار دسته دنده انجام میشود یا با خود دسته دنده؟
3. نرمی تعویض دنده ها در مگان چطور است؟ آیا با گرم شدن آن در ترافیکهای شهری حالت ضربه و تکان احساس میشود؟
4. مقایسه ای با عملکرد دندة اتوماتیک مزدا 3 بفرمایید.
با تشکر
بنام خدا
سلام
دوست عزيز براي پاسخ به سوال شما و با كسب اجازه از salar68 (http://www.phalls.com/member.php?u=21166) عزيز.....
در مورد سوال 2 بايد گفت كه مگان داراي گيربكسي هوشمند است.در حالت دستي دنده اتوماتيك مگان در صورتي كه گيربكس حس كند كه سرعت از حدي پايين تر مي رود براي جلوگيري از استهلاك بيشتر خودرو به صورت اتوماتيك اقدام به كاهش دنده مي نمايد.
همچنين بر عكس اين حالت نيز صادق است.يعني در صورتي كه دور موتور به خط قرمز رنگ برسد به صورت اتوماتيك به دنده بالاتر مي رود....
همچنين براي معكوس دادن در حالت دستي لزوماً نيازي به انجام اين كار با دست نيست و كافي است مانند حالت اتوماتيك گاز را به يكباره (يك دفعه) تا انتها فشار دهيم.....
اين نكته را مي توان اضافه كرد كه حالت تعويض دنده دستي يا همان تيپترونيك در خودرو مگان در حالت همان دنده اتوماتيك است با اين تفاوت كه كمي اختيار به راننده مي دهد كه سنگين نمودن دنده ها را با تصميم خود انجام دهد (البته در جايي كه امكان تنظيم دنده به صورت دستي براي خودرو خطر آفريم باشد اين كار صورت نمي گيرد)
براي دوستاني كه مي خواهد نهايت شتاب،سرعت و قدرت مگان را بيبينند بايستي آن را در حالت دستي قرار دهند و تا انتها گاز را فشار داده و تفاوت را احساس كنند....
در مورد سوال 3 من تاكنون مشكلي در تعويض دنده مگان نديدم.... بسيار نرم و بدون ضربه است....
البته در دنده يك به دو كمي ضربه وارد مي كند... آن هم در صورت كم فشردن پدال گاز و گرم بودن گيربكس ديده نخواهد شد....
در مورد سوال 4 به نظر من گيربكس مزدا 3 اسپرت تر و به تكان بيشتري دنده را عوض مي كند.
samanf
25 May 2010, 09:00 PM
با سلام و تشکر از جوابهای خوب دوستان محترم میخواستم بدونم برای این ماشین هم مثل مزدا3 جدولی که بر اساس سرعت ماشین در حالات مختلف ترتیب تعویض دنده هارو گفته باشه وجود داره یادم میاد یکی از دوستان گفته بودن که سیستم هوشمند گیربکس این ماشینبرای هر نوع رانندگی یه نوع ترتیب تعویض رو انتخواب میکنه.اگه فرض کنیم این برنامه ها 10 تا باشه باید بشه 10 تا منحنی سرعت ویا RPM برحسب دنده 1 تا 4 رسم کرد کسی این جداولو داره؟. در ضمن گرچه جاش اینجا نیست ولی موتور F4R مثل موتور LFX مزدا3 vvt نیست و بقیه فاکتورها شبیه هم هستند پس این گشتاور 191 از کجا تولید میشه(مال مزدا= 187)؟؟!!
kiuna
25 May 2010, 11:50 PM
یه چیزی که من دیدم این بود که تو سر پایینی خودرو دنده رو تا دور موتور-3000- 3500 عوض نمیکنه
یعنی نگه میداره نمی دونم شاید به اخطر اینکه شتاب ماشین تو سرپایینی زیاد نشه این کار رو میکنه
mhabbasi
30 May 2010, 11:28 AM
با سلام و تشکر از جوابهای خوب دوستان محترم میخواستم بدونم برای این ماشین هم مثل مزدا3 جدولی که بر اساس سرعت ماشین در حالات مختلف ترتیب تعویض دنده هارو گفته باشه وجود داره یادم میاد یکی از دوستان گفته بودن که سیستم هوشمند گیربکس این ماشینبرای هر نوع رانندگی یه نوع ترتیب تعویض رو انتخواب میکنه.اگه فرض کنیم این برنامه ها 10 تا باشه باید بشه 10 تا منحنی سرعت ویا RPM برحسب دنده 1 تا 4 رسم کرد کسی این جداولو داره؟. در ضمن گرچه جاش اینجا نیست ولی موتور F4R مثل موتور LFX مزدا3 vvt نیست و بقیه فاکتورها شبیه هم هستند پس این گشتاور 191 از کجا تولید میشه(مال مزدا= 187)؟؟!!
بنام خدا
سلام
دوست من،تا آنجا كه من تجربه كردم در گيربكس اتوماتيك مگان بسته به ميزان فشار پدال گاز دنده ها تغيير مي كند و در صورتي كه پدال گاز را كمي پايين بيشتر نياوريد دنده ها خيلي در دور موتور پايين تر تعويض مي شود.
ولي اگر پدال را تا انتها بگيري دنده ها با حداكثر دور موتور كه نزديك به 6000 دور در دقيقه است تعويض مي گردد.....
در حالت تعويض دنده با تيپترونيك هم اين خودرو تا زماني كه تشخيص ندهد كه رانندگي شما ضربه اي به گيربكس وارد نمي كند تحت امر شما عمل مي نمايد.....
گيربكس مگان واقعاً نقطه قوتي توي اين خودرو هست....
Senator
10 June 2010, 11:17 PM
سلام
موقع خاموش کردن رو N باشه بهتره یا P؟؟؟
shervin_bamaze
10 June 2010, 11:44 PM
سلام
موقع خاموش کردن رو N باشه بهتره یا P؟؟؟
ملومه که p
Senator
11 June 2010, 12:52 AM
ملومه که p
چرا؟
samanf
11 June 2010, 09:16 AM
وقتی خاموش میکنیم یعنی دیگه حرکت نمیخواهیم فکر کنم P درست باشه گرچه من یه بار تو D خاموش کردم تازه بعدشم پامو از رو ترمز برداشنم یه زره ه...م راه رفت! اون لحطه احساس کردم بدبخت شدم:icon_cry:ولی خدا رو شکر خیلی راحت برگشت تو P از این جهت فکر کنم قرقی نمیکنه .
mehran_tavakoli
11 June 2010, 09:35 AM
دوستان یه سوال:
چرا دنده اتوماتیک مگان سریع نیست؟
یعنی در شروع حرکت با یه گاز سریع و پر گاز ماشین اصلا شتاب نمیگیره و با یه تاخیر زمانی حرکت میکنه...
در بعضی مواقع که ادم میخواد سریع رد بشه با این دنده نمیشه
amirvania
12 June 2010, 09:10 AM
سلام
شتاب صفر تا 100 مگان 11/1 هستش . و دقیقا هم تو همین زمان به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرسه ( در شرایط ایده آل مثل جاده با شیب صفر ، بدون وزش باد مخالف و تنها با یک سرنشین ( راننده ) به علاوه استفاده از بنزین با اکتان مناسب ) . حالا هرکدوم از شرایطی که عرض کردم اگه عوض بشه زمان بالاتر میره .
ضمن اینکه باید ببینیم شما با چه ماشینی مقایسه میکنید و میگید سریع نیست . در مقایسه با ماشینای هم کلاس مثل مزدا3 ، آوانته( بالاخص دنده دستی ) ، زانتیا و سراتو ، مگان قدری تو شتاب اولیه عقب میمونه که این نقیصه تو شتاب ثانویه ( 100 تا 180 ) به طرز کاملا مشهودی جبران میشه و علتش هم گشتاور بالای مگان به نسبت اونای دیگس .
mehran_tavakoli
12 June 2010, 11:05 AM
سلام
شتاب صفر تا 100 مگان 11/1 هستش . و دقیقا هم تو همین زمان به سرعت 100 کیلومتر در ساعت میرسه ( در شرایط ایده آل مثل جاده با شیب صفر ، بدون وزش باد مخالف و تنها با یک سرنشین ( راننده ) به علاوه استفاده از بنزین با اکتان مناسب ) . حالا هرکدوم از شرایطی که عرض کردم اگه عوض بشه زمان بالاتر میره .
ضمن اینکه باید ببینیم شما با چه ماشینی مقایسه میکنید و میگید سریع نیست . در مقایسه با ماشینای هم کلاس مثل مزدا3 ، آوانته( بالاخص دنده دستی ) ، زانتیا و سراتو ، مگان قدری تو شتاب اولیه عقب میمونه که این نقیصه تو شتاب ثانویه ( 100 تا 180 ) به طرز کاملا مشهودی جبران میشه و علتش هم گشتاور بالای مگان به نسبت اونای دیگس .
من کاری به مسایل شتاب اولیه و ثانویه ندارم...
من دارم دنده ی اتوماتیک مگان رو مقایسه میکنم..
در مقابسه با دنده اتومات توسان یا سراتو 2010:
توی هر 2 این ماشین ها یا یه نیش گاز از حالت سکون ماشین سریع به خودش میاد و حرکت میکنه...
ولی توی مگان اصلا اینجوری نیست . و با بیشتر فشار دادن گاز فقط دور موتور میره بالا و صدای موتور در میاد و با یک مکثی ماشین یهو حرکت میکنه...
بارها شده سر 4راهها میخوان از حالت سکون وسط 4 راه سریع حرکت کنم که رد بشم که به خاطر این تاخیر مگان در حرکت با مشکل مواجه شدم..
amirvania
12 June 2010, 11:22 AM
این قضیه که شما میگی اگه بین سرعت 30 تا 70 باشی کاملا درسته و نه تنها در مورد مگان که در مورد تمام ماشینای اتوماتیک یه مقدار ماشین دیر به خودش میاد و یه مکث کوچولو داره ( حتی ماکسیما هم با اون موتور هیولاش اینجوریه ) . ولی اگه شما از حالت سکون گاز رو تخته کنید ماشین در آن واحد و با تمام قدرتش از جا کنده میشه و اگه غیر از این باشه احتمالا ماشین باید یه مشکلی پیدا کرده باشه . به نظر من ببرید نمایندگی یه نگاهی بهش بندازن . انشاالله که چیز مهمی نیست .
Gold eagle
12 June 2010, 09:53 PM
دوستان یه سوال:
چرا دنده اتوماتیک مگان سریع نیست؟
یعنی در شروع حرکت با یه گاز سریع و پر گاز ماشین اصلا شتاب نمیگیره و با یه تاخیر زمانی حرکت میکنه...
در بعضی مواقع که ادم میخواد سریع رد بشه با این دنده نمیشه
من کاری به مسایل شتاب اولیه و ثانویه ندارم...
من دارم دنده ی اتوماتیک مگان رو مقایسه میکنم..
در مقابسه با دنده اتومات توسان یا سراتو 2010:
توی هر 2 این ماشین ها یا یه نیش گاز از حالت سکون ماشین سریع به خودش میاد و حرکت میکنه...
ولی توی مگان اصلا اینجوری نیست . و با بیشتر فشار دادن گاز فقط دور موتور میره بالا و صدای موتور در میاد و با یک مکثی ماشین یهو حرکت میکنه...
بارها شده سر 4راهها میخوان از حالت سکون وسط 4 راه سریع حرکت کنم که رد بشم که به خاطر این تاخیر مگان در حرکت با مشکل مواجه شدم..
اره مهران باهات موافقم اولش ادم خیلی میخوره تو ذوقش + اینکه توی دور ثابت موتور مثلا3000 زوزه و صدای موتورو اصلا و ابدا نمیپسندم:icon_redf
shervin_bamaze
12 June 2010, 10:31 PM
جدی میگین من همچین مشلی ندارو.شتابم عالیه
mehran_tavakoli
12 June 2010, 11:56 PM
بحث شتاب نیست...
بحث یک تاخیره... وگرنه جهش و شتاب اولیه ماشین خوب هست.
یعنی اگر از حالت سکون یک مرتبه پر گاز حرکت کنی ماشین با یک تاخیری میفهمه که شما میخواین سریع حرکت کنه...
البته ماشین ما هنوز 2000 کیلومتر نشده و شاید بعد از آن این مشکل حل بشه
salar68
13 June 2010, 12:07 AM
سلام
شاید بعلت گاز برقی اینها باشه
اما خب اینطوری هم تست کنید ببنید بازم مشکلی دارید من این مشکلو ندارم
دنده را بگذارید روی D و گاز ندهید و اجازه بدید ماشین خودش حرکت کنه بعدش شروع کنید به گاز دادن
من اکثرا" اینطوری حرکت می کنم و بسیار خوب هست
mehran_tavakoli
13 June 2010, 10:27 AM
سلام
شاید بعلت گاز برقی اینها باشه
اما خب اینطوری هم تست کنید ببنید بازم مشکلی دارید من این مشکلو ندارم
دنده را بگذارید روی D و گاز ندهید و اجازه بدید ماشین خودش حرکت کنه بعدش شروع کنید به گاز دادن
من اکثرا" اینطوری حرکت می کنم و بسیار خوب هست
سلام سالار خان...
نه...اینجوری که مشکلی نداره...
گفتم که دقیقا زمانی که از حالت سکون پر گاز حرکت کنی...
این گاز بقی که گفتی یعنی چه؟:icon_razz
رو چه ماشین هایی هست؟
salar68
13 June 2010, 11:00 AM
سلام سالار خان...
نه...اینجوری که مشکلی نداره...
گفتم که دقیقا زمانی که از حالت سکون پر گاز حرکت کنی...
این گاز بقی که گفتی یعنی چه؟:icon_razz
رو چه ماشین هایی هست؟
روی اکثر ماشین های جدید دیگه دریچه گاز به صورت برقی هست و به صورت یعنی شما پدال گاز را که فشار می دهید سیمی وجود نداره که دریچه را باز کنه وقتی پدال را فشار می دهید ECU فرمان شما را دریافت می کنه ومتانسب با اون میزان سوخت ورودی و دریچه را تنظیم می کنه و باز می کنه
توی اکثر ماشین ها من این تاخیر اولیه را دیدم ( گرچه خیلی نا چیز بوده ) روی سوناتا آزرا و مگان 206 و .. دیدم این موضوعو اما خب تفاوت داره زمان گاز خوردن
علت دقیق این موضوع که شما می گیدو نمی دونم اما حس می کنم واسه جلوگیری از ضرر و فشار زیاد به گیربکس هم باشه چون دقیقا" به محض این که ماشین حرکت کرد شتاب فوق العاده می گیره تا این که روی دی باشه و شما گاز دادنو شروع کنید
nojex
13 June 2010, 12:00 PM
علت تاخیر اینه که در اکثر گیربکس های اتوماتیک به علت سنگینی زیاد دنده یک ابتدا با دنده 2 حرکت آغاز میشه و بعد در صورت فشار بیشتر گاز یک دنده کاهش پیدا می کنه.
در واقع ابتدا گیربکس برای حرکت آرام و بدون ضربه دنده 2 رو درگیر می کنه اما اگه شتاب زیاد تر نیاز باشه یک دنده کم میکنه. در گیربکس های 5 دنده اتوماتیک با قرار دادن یک دنده با ضریبی بین دنده 1 و 2 برای شروع حرکت این حالت نا محسوس تر می شه.
samanf
20 June 2010, 04:40 PM
سلام در ارتباط با استفاده از دنده سنگین در سرازیریها یه سفر چند روزه داشتم که در طول مسیر متوجه این مطلب شدم که گیربکس به صورت خودکار دنده عوض میکنه مگه اینکه شما وقتی دنده رو دستی سنگین میکنین بعدش یه نیش ترمز هم بزنید از اون به بعد( در حالت D )گیربکس تا شما پدال گازو لمس نکنین تو همون دنده باقی میمونه هر چقدر هم دور موتور بالا بره دنده تعویض نمیشه.
یه سوال هم داشتم این ماشین رو چه دوری Cutoff میکنه کسی تجربه کرده؟.منکه دلم نمیاد:icon_eek:
alizadeh652
20 June 2010, 06:29 PM
سلام
من 206 اتوماتات دارم و مگان 2000 اتومات ثبت نام کردم تحویل مهر اگه حرفشون حرف باشه , موردی که الان با ماشینم دارم توی سر بالایی مثلا کندوان ماشین دیر دور می گیره گاها" 405 از من سبقت می گیره زمانی که دور ماشین میاد پایین البته بگم با حالت دستی دنده معکوس ها رو به موقع می دم ولی اصطلاحا" کمی سنگین حرکت می کنه مگان توی این مواقع چطوره؟در معکوس دادن یا سر بالایی شدید می تونه خوب شتاب بگیره نسبت به ماشین دنده ای؟
samanf
20 June 2010, 07:08 PM
سلام
من 206 اتوماتات دارم و مگان 2000 اتومات ثبت نام کردم تحویل مهر اگه حرفشون حرف باشه , موردی که الان با ماشینم دارم توی سر بالایی مثلا کندوان ماشین دیر دور می گیره گاها" 405 از من سبقت می گیره زمانی که دور ماشین میاد پایین البته بگم با حالت دستی دنده معکوس ها رو به موقع می دم ولی اصطلاحا" کمی سنگین حرکت می کنه مگان توی این مواقع چطوره؟در معکوس دادن یا سر بالایی شدید می تونه خوب شتاب بگیره نسبت به ماشین دنده ای؟
آره بنطر منم یه مقدار کنده ولی با فشار ناگهانی روی پدال گاز شتاب میگیره وموتور 2 لیتریش خودشو نشون میده تعویض دنده در 5500 انجام میشه ولی به هرحال شتاب اولیه مثل مزدا3 نداره
salar68
25 June 2010, 01:09 AM
آره بنطر منم یه مقدار کنده ولی با فشار ناگهانی روی پدال گاز شتاب میگیره وموتور 2 لیتریش خودشو نشون میده تعویض دنده در 5500 انجام میشه ولی به هرحال شتاب اولیه مثل مزدا3 نداره
توی حالت dمن امروز امتحان کردم روی 6000 عوض کردم امتحان نکردم ببینم بالاترم عوض می کنه یا نه
alizadeh652
25 June 2010, 12:44 PM
کلا مگان به نظرم مابین 206 اتومات و مزدا3 هستش از لحاظ قدرت موتور اون طوری که توی مشخصات نوشته ولی باید در عمل و در شرایط یکسان تست کرد .انشاالله ماشین رو گرفتم حتما این مورد رو تست می کنم و می گم
alizadeh652
29 June 2010, 11:20 PM
راستی یک مورد که از یک منع موثق کارشناس گیرباکس اتومات در مورد دنده ها پرسیدم اینکه در ترافیک های زیر 2 دقیقه ماشین خلاص نشه و روی پارک گذاشته نشه و روغن گیرباکس رو 40000 کیلومتر بهتر عوض بشه
shervin_bamaze
30 June 2010, 12:03 AM
راستی یک مورد که از یک منع موثق کارشناس گیرباکس اتومات در مورد دنده ها پرسیدم اینکه در ترافیک های زیر 2 دقیقه ماشین خلاص نشه و روی پارک گذاشته نشه و روغن گیرباکس رو 40000 کیلومتر بهتر عوض بشه
روغن گیرباکس که نمایندگی به من گفت 100هزارتا.
alizadeh652
30 June 2010, 08:10 AM
روغن گیرباکس که نمایندگی به من گفت 100هزارتا.
نمایندگی آخرین زمان مصرف رو می گه , مثلا روغن ماشین رو میگه 10000 تا عوض بشه ولی اگه روی 8000 تا عوض کنی بهتره چون میزان کیلومتر ملاک برای استهلاک نیست بلکه زمان روشن بودن ماشین که موتور کار می کنه توی کیفیت روغن یا مثلا تسمه تایم تاثیر می گذاره , بخاطر همین شما باید بسته به رانندگی و ترافیک این زمان رو تغییر بدی . در سیستم اتومات روغن داخل گیرباکس از همون لحظه استارت داره کار می کنه و اینم بگم نوع روغن مصرفی در ماشین و گیرباکس هم مهمه که اینو دوستان بگن از چه روغن گیرباکس استفاده می کنه پارس خودرو و چه روغنی بهتره . به نظر من نگهداری در هر وسیله مهمترین بخش استفاده از وسیله هست که اینم باز سلیقه ای هستش
shervin_bamaze
30 June 2010, 08:34 AM
بلی ولی به من گفتن رو 80هزارتا یه ازمایش روغن میکنن (ولی فکرنکنم روغن گیربوکس به این زودیا که میگید خراب بشه اخه خیلیم گرونه )
Innovation
30 June 2010, 08:41 AM
روغن گیربکس خراب نمیشه و در اثر داغ شدن خراب میشه که بستگی به راننده داره اگه آروم و پیر مردی بردی شاید تا 100 هزار تا هم قرار نباشه عوض کنید چون به اون شدت داغ نمیشه ولی اگه گاز بدید و گیربکس داغ بشه باید عوض بشه البته روغن گیربکس هم می ره توی موتور و از کنار سوراخ های آب رادیات رد میشه و خنک می شه مال آوانته که گفتن توی شرایط سخت 40 هزار و توی شرایط عادی 60 هزار باید عوض بشه و گفتند کرمان چون هواش گرمه شرایط سخت به حساب میاد من یک بار هم عوض کردم
alizadeh652
30 June 2010, 08:45 AM
بلی ولی به من گفتن رو 80هزارتا یه ازمایش روغن میکنن (ولی فکرنکنم روغن گیربوکس به این زودیا که میگید خراب بشه اخه خیلیم گرونه )
چی عرض کنم آخه ما از یک استاندارد خاص بهره نمی بریم جه در بکار گیری لوازم چه استفاده و نگهداری . مسلما" روغن گیر باکس که اینا توی ماشین می ریزن همونی نیست که باید باشه و ... حق انتخاب و استفاده عرض کردم سلیقه ایی . من خودم زمانی که روغن ماشین رو عوض می کنم با یک روغن معمولی تر موتور رو یک شستشو می دم شاید یک هزینه اندگی بکنم اما عمر موتور رو بالا می برم یا توی تعویض لنت فیلتر ... سعی می کنم روی زمان خاص یا قبلتر انجام بدم چون اکثر لوازم مصرفی ما کلا" کمتر درجه 1 هست پس باید این موارد رو هم لحاظ کنید
Senator
2 July 2010, 11:38 PM
راجع به گیرباکس این ماشین چیزی که تا حالا من متوجه شدم اینه که کلا دو تا برنامه واسش تعریف شده البته در حالت کلی و نمی خوام وارد جزئیاتش بشم.
وقتی که آروم و به اصطلاح پیرمردی رانندگی میکنم برنامه economicفعال میشه و جالب اینجاست که حتا در این مواقع پارو تا ته روی گاز بزارین معکوس نمیده و شتابگیری آرومی رو تو همون دنده میده!
اما اگه رو اسپرت بره حتی شده با یه نیش گاز لحظه ای معکوس داده و دنده ها معمولا رو5500 عوض میشن اما اگه رو اسپرت باشه و تا ته فشار بدین رو 6000 هم عوض میکنه.
کلا من از شتابش راضیم و به نظرم مگان خودشو بالای دور 3000 تازه نشون میده و هیچ اتوموبیل 2000 سی سی بعید میدونم تو دور بتونه بگیردش:icon_razz
درضمن اگه رو حالت بهینه بود و یه هو بخواین شتاب گیری داشته باشین 2تا 3بار باید گاز رو رو تا ته بگیرین و ول کنین
shervin_bamaze
9 July 2010, 01:26 PM
افزایش شتاب ماشین مگان:دوستان به زودی برای شما 0تا100 مگانو میزارم.با یکم زیر میزی (دور ازجون)به این کار کنان فدا کار نمایندگی یکم eCu برنامش عوض شد وشتاب ماشین کلی زیاد شد این میتونه مضر باشه؟؟
nojex
9 July 2010, 05:13 PM
روغن گیربکس خراب نمیشه و در اثر داغ شدن خراب میشه که بستگی به راننده داره اگه آروم و پیر مردی بردی شاید تا 100 هزار تا هم قرار نباشه عوض کنید چون به اون شدت داغ نمیشه ولی اگه گاز بدید و گیربکس داغ بشه باید عوض بشه البته روغن گیربکس هم می ره توی موتور و از کنار سوراخ های آب رادیات رد میشه و خنک می شه مال آوانته که گفتن توی شرایط سخت 40 هزار و توی شرایط عادی 60 هزار باید عوض بشه و گفتند کرمان چون هواش گرمه شرایط سخت به حساب میاد من یک بار هم عوض کردم
روغن گیربکس خصوصا اتوماتیک در اثر ماندن خاصیتش رو از دست می ده و ویسکوزیتش تغییر می کنه . معمولا شل تر میشه به همین دلیل برای روغن گیربکس خیلی از خودروسازها مثل bmw علاوه بر کیلومتر سال رو هم در نظر می گیرند.
Innovation
10 July 2010, 10:30 AM
نه فقط روغن بلکه تسمه ها هم همینطور هستند ولی بازه زمانی که ممکنه روغن توش خراب بشه زیاده مثلا 4 سال که در طول اون 4 سال ماشین به حدی کار می کنه که زود تر قرار باشه عوضش کنند (مخصوص بی ام وه هم نیست همین ماتیز خودمون هم توی دفترچش نوشته اگه تسمه ها به حد کافی کارنکردند باید بعد از 4 سال عوض بشن )
اگه ماشین کار نکنه و بخوابه بعد از 3 ماه باید روغن عوض بشه و نه فقط روغن گیربکس بلکه روغن موتور هم باید عوض بشه چون ته نشین میشه و خاصیتش رو از دست می ده
Senator
16 July 2010, 12:10 PM
سلام
قابل توجه دوستانی که میگفتن ماشین باید توی توقف های کوتاه یا زیر 2 دقیقه روی D بمونه:
دفترچه ی راهنمای مگان فصل2 آخرین صفحه از فصل 2 قسمت جعبه دنده اتوماتیک:
"در حال حرکت اگر پیغام GEARBOX OVERHEATING در صفحه ظاهر شد از ماندن در دنده(D یا R) خودداری کنید و همیشه در صورتی که ماشین متوقف شده باشد به موقعیت N برگردید"
واقعا با عقلم جور در نمیاد که ماشینو تا 2دقیقه بزاریم روی D بمونه!اینو به هر کی که از اون سری اول اتومات نشسته تا این جدیداش گفتم خندش گرفت:icon_evil
shervin_bamaze
16 July 2010, 01:47 PM
کسی تا حالا رو حالت اسپورت وقتی دور موتور به 6رسید پاشو از روگاز ورداشته و دوباره بزاره؟من این کارو کردم دور موتور کلی بالا تر رفت
mani60060
17 July 2010, 08:55 AM
دوستان ترتیب دندها از بالا چه جوریه یعنی اول دندهای سنگین شروع میشه بعد D و N و P و R ؟
amirvania
17 July 2010, 09:13 AM
اول P بعد R بعد N و در آخر هم D .
وقتی در حالت D دسته دنده رو به سمت خودتون (راننده ) بکشید حالت منوال میشه .
arash_2ti
17 July 2010, 01:46 PM
کسی تا حالا رو حالت اسپورت وقتی دور موتور به 6رسید پاشو از روگاز ورداشته و دوباره بزاره؟من این کارو کردم دور موتور کلی بالا تر رفت
حالت اسپورت يعني چي ؟ مگه گيربكس مگان چند حالت داره ؟
mani60060
17 July 2010, 03:54 PM
اول P بعد R بعد N و در آخر هم D .
وقتی در حالت D دسته دنده رو به سمت خودتون (راننده ) بکشید حالت منوال میشه .
پس دنده سنگین رو باید در حالت منوال بهش داد؟
haftsin
17 July 2010, 04:11 PM
حالت اسپورت يعني چي ؟ مگه گيربكس مگان چند حالت داره ؟
سلام
وقتی با گاز زیاد، شروع به حرکت کنید، گیربکس مگان به صورت هوشمند دور موتور رو روی دورهای بالاتر عوض میکنه که دیگه تقریباً روی اغلب گیربکسهای اتوماتیک جدید این سیستم وجود داره.:icon_evil
shervin_bamaze
17 July 2010, 10:20 PM
سلام
وقتی با گاز زیاد، شروع به حرکت کنید، گیربکس مگان به صورت هوشمند دور موتور رو روی دورهای بالاتر عوض میکنه که دیگه تقریباً روی اغلب گیربکسهای اتوماتیک جدید این سیستم وجود داره.:icon_evil
اگه با گاز کمم شروع کنید پارو از روی پدال وردارید و دوباره با شدت بزارید هم اسپرت میشه اما جالبه تو حالت اسپرت 2تا داره انگار
Innovation
17 July 2010, 11:50 PM
سلام
اسمش حالت اسپرت نیست گیرکس های اتومات هوشمند میشه گفت یک حافظه دارند یعنی اگه 10 دقیقه باهاش پر گاز برید همش دنده رو دیر عوض می کنه سریع معکوس می ده و .. و اگه 10 دقیقه باهاش پیر مردی برید خیلی کمتر معکوس می ده دنده رو زود عوض می کنه معکوس ها آروم تر میشن تعوض دنده های خیلی نرمتر میشن به طوری که وقتی از رانندگی آروم یکهو گاز رو تخته می کنید کاملا 2 دنده معموس رو مشاهده می کنید که اول یک دنده معکوس میده و بعدش دومی رو می ده در حالی اگه پر گاز برید و نیاز به 2 معکوس باشه همون اول 2 تا معکوس رو میده
توجه شما رو به پستی از جناب پیام جلب می کنم
http://www.phalls.com/showthread.php?p=823230#post823230
kiuna
18 July 2010, 12:26 AM
من مشکلی که دارم اینه که اگه اروم حرکت کنم دور موتور میاد پایین و با سرعت 90 تا میره روی 2000 تا
2500 تا و مصرف میاد پایین اما نگرانم که دنده مرده بده و گیربکس خراب بشه
اگر هم پر شتاب برم مصرفش میره بالا !
کدوم حالت رو باید انجام داد حد وسط هم که نداره !
Innovation
18 July 2010, 12:39 AM
دور موتور توی گیربکس های اتومات بعضی وقت ها تا 1300 می رسه ! نگران دنده مرده نباشید گیربکس اتومات اصلا نمی زاره دنده مرده باشه وجود یک قطعه ای به جای دیسک و صفحه در گیربکس های اتومات از به وجود آمدن دنده مرده جلوگیری می کنه توی همین تاپیک در صفحات قبل بحث مفصلی در موردش شد
amirvania
18 July 2010, 09:12 AM
من مشکلي که دارم اينه که اگه اروم حرکت کنم دور موتور مياد پايين و با سرعت 90 تا ميره روي 2000 تا
2500 تا و مصرف مياد پايين اما نگرانم که دنده مرده بده و گيربکس خراب بشه
اگر هم پر شتاب برم مصرفش ميره بالا !
کدوم حالت رو بايد انجام داد حد وسط هم که نداره !
دوست عزيزم تو ماشيناي اتوماتيک جديد چيزي به اسم دنده مرده وجود نداره .
با خيال راحت هرجور که دلت ميخواد رانندگي کن اما فقط با احتياط :icon_cool
amirvania
18 July 2010, 09:15 AM
پس دنده سنگين رو بايد در حالت منوال بهش داد؟
تو سربالائيها و به خصوص سرپائينيها از حالت منوال استفاده کنيد بهتره . اگرچه گيربکس مگان کاملا هوشمنده و خيلي فرق نميکنه .
hangipangi
26 July 2012, 01:12 PM
تو مگان اين تاخير در حد کم حس ميشه البته من رو اذيت نمي کنه اصلا اما اگر علاقه داريد تاخير در گاز خوردن رو حس کنيد يک سمند EF7 پيدا کنيد و بشينيد توش لازم هم نيست اصلا باهاش حرکت کنيد فقط روشن کنيد سعي کنيد 3 يا 4 تا گاز بهش بديد بعد ميبينيد که گاز خوردن ماشين اصلا با فشردن پدال گاز هماهنگي نداره و افتضاحه . دريچه گاز برقي تکنولوژي خوبيه واقعا از سيم گاز دقيق تر و ايمن تره اما ميدونيد که ايراني ها هميشه با بومي سازي و ارزون سازي گند مي زنن تو هر سيستمي از اين دست مي باشد ترمز ABS براي وانت پيکان!!!
مهرداد الف
26 July 2012, 04:14 PM
سلاماحساس ميكنم مگان ٢٠٠٠ من (اتوماتيك) گيربكسش در همه دنده ها مختصري زوزه ميكشه مخصوصا توي شتاب گيري آيا طبيعيه ؟ مال همه همينطوره ؟
hangipangi
28 July 2012, 06:59 PM
این جور صدا ها معلوم نیست طبیعیه یا نه رو باید خودت بشینی ماشین مشابه ببینی چطوریه. اما من صدای زوزه کشیدن از گیربکس حس نمیکنم. ولی بسته به ماشین قبلیت شاید این احساس رو داری
2639126391
23 August 2012, 01:45 PM
نکته مهم در مورد گيربکس اتوماتيک و دستي
-هيچ وقت در حال حرکت گيرباکس اتوماتيک را از حالت D به N حالت نبريد
-در جاده هاي شيب دار هيچ وقت در حالت N (خلاص) قرار نگيريد به دو دليل 1- هنگام ترموز گيري دچار مشکل مي شويد (همگي اطلاع داريد )
2- بر خلاف تصور خلاص کردن در شيب باعس کاهش مصرف سوخت نمي شود ,هنگامي که در دنده قرار داريد ( جاده شيبدار) فشار بروي موتور کم شده که باعس ميشود ECU (کامپيوتر خودرو ) سوخت کمتر از دور آرام (حالت خلاص )په موتور بفرستد و جالب تر از آن هنگامي که در اين شرايط کولر روشن باشد مصرف سوخت به مراتب کمتر از دور آرام (حالت خلاص) با کولر است اين مطلب در مورد خودرو هاي انژکتوري صدق ميکند
(منبع مجله ماشين شماره 354)
2639126391
23 August 2012, 01:51 PM
در خودرو های که از تکنولوژی قطع جریان سوخت بهره می برند هنگامی که با دنده در جاده شیب دار حرکت می کنید (پای از روی گاز بردارید )انژکتورها سوخت را به کلی قطع می کنند
2639126391
23 August 2012, 02:09 PM
نکته مهم در مورد گيربکس اتوماتيک و دستي
-هيچ وقت در حال حرکت گيرباکس اتوماتيک را از حالت D به N حالت نبريد
-در جاده هاي شيب دار هيچ وقت در حالت N (خلاص) قرار نگيريد به دو دليل 1- هنگام ترموز گيري دچار مشکل مي شويد (همگي اطلاع داريد )
2- بر خلاف تصور خلاص کردن در شيب باعس کاهش مصرف سوخت نمي شود ,هنگامي که در دنده قرار داريد ( جاده شيبدار) فشار بروي موتور کم شده که باعس ميشود ECU (کامپيوتر خودرو ) سوخت کمتر از دور آرام (حالت خلاص )په موتور بفرستد و جالب تر از آن هنگامي که در اين شرايط کولر روشن باشد مصرف سوخت به مراتب کمتر از دور آرام (حالت خلاص) با کولر است اين مطلب در مورد خودرو هاي انژکتوري صدق ميکند
(منبع مجله ماشين شماره 354)
کسی روی مگان تست کرده ؟
amin.405
23 August 2012, 07:08 PM
بچه ها رو آوانته چک کرده بودن و مثلا با سرعت 90 تا یدفعه دنده رو گذاشته بودن روحالت دستی ...فیلمش هم هست و جالبه . البته 100درصد در صورتی که این عمل تداوم پیدا کنه ... گیربکس مرخص میشه !............(البته آوانته تیپ ترونیک نداره )
MaZi Zo0M Z0oM
23 August 2012, 08:44 PM
اینکه در خودروهای اتوماتیک توصیه میشه در حال حرکت دنده از حالت D به N تغییر نکنه به علت وجود تورگ کانورتور و مشکلات احتمالی که ممکن است در این قسمت واقع بشه و به علت کاهش یا افزایش فشار روغن گیربکس در این توربین و اینکه کنترلر های برقی مرتبط با گیربکس برنامه ریزی شده و با تغییر شرایط تعریف شده فرمان های لازم رو انجام میدهند،با این عمل احتمال بروز خطا و اشکال و اجرای فرمان نامناسب وجود دارد.
ممکن است چندین بار این اتفاق صورت بپذیره و دوباره دسته دنده به D تغییر حالت داده شود و ادامه جرکت بصورت عادی انجام شود.ولی وقتی توصیه میشه که این کار تنجام نشه،بهتر آن است که انجام نشود و حرکت عادی نشه!
راستی دوستان،فرقی نمیکنه که خودرو تیپترونیک باشه،یا شیفت ترونیک باشه،همشون در دسته گیربکسهای اتوماتیک قرار میگیرند.
megane74
24 August 2012, 10:20 AM
با سلام ، آیا در حالت توقف مثلا پشت چراغ قرمز اگر از حالت D به N برویم باز هم مشکلی دارد؟
haftsin
24 August 2012, 11:49 AM
با سلام ، آیا در حالت توقف مثلا پشت چراغ قرمز اگر از حالت D به N برویم باز هم مشکلی دارد؟
سلام
نه اشکال نداره، اما توصیه میشه در توقف های کمتر از 2 دقیقه، تغییر وضعیت انجام نشه بهتره!
amin.405
24 August 2012, 02:21 PM
من این رو متوجه نمیشم که چرا پشت چراغ : حالت D و پا روی ترمز..... از....حالت خلاص بهتره ؟؟
(البته فکر میکنم قبلا توضیح دادن بچه ها ولی اگر میشه یه بار دیگه علتش رو بگید.)
mahdi13
24 August 2012, 02:46 PM
من این رو متوجه نمیشم که چرا پشت چراغ : حالت D و پا روی ترمز..... از....حالت خلاص بهتره ؟؟
(البته فکر میکنم قبلا توضیح دادن بچه ها ولی اگر میشه یه بار دیگه علتش رو بگید.)
خنک کننده بیشتری در گیربکس جریان پیدا میکنه
hangipangi
24 August 2012, 11:10 PM
من اين رو متوجه نميشم که چرا پشت چراغ : حالت D و پا روي ترمز..... از....حالت خلاص بهتره ؟؟
(البته فکر ميکنم قبلا توضيح دادن بچه ها ولي اگر ميشه يه بار ديگه علتش رو بگيد.)
يکي از دلايل مهم اينه که رفتن به حالت D به تعداد دفعات زياد به گيربکس فشار بيشتري مياره نسبت به باقي موندن در اون حالت با ترمز. درسته در حالت N گيربکس در حال استراحته اما براي حرکت با تغيير وضعيت به گيربکس فشار مياد و تکرار اين کار عمر گيربکس رو کاهش ميده. (مثل اينکه در توقف هاي کوتاه مدام ماشين رو خاموش و بعد براي حرکت باز روشن کنيد خب ضرر اين کار بيشتر از سود اون هست مگر توقف طولاني باشد)در واقع شما وقتي در فواصل زماني کوتاه از درايو به خلاص مي رويد و بر عکس، بسيار بيشتر از گيربکس کار ميکشيد تا نگه داشتن گيربکس در کل آن زمان در حالت درايو
اميدوارم تونسته باشم کمي روشن کنم قضيه رو
mahdi13
30 August 2012, 05:19 PM
سلام
در منبعی معتبر ذکر شده بود گیربکس AL4 گروه پژوسیتروئن و گیربکس DP0 رنو یکسان هستند و فقط در برنامه ریزی کامپیوتر و نام تفاوت دارند
گیربکس 407 و مگان یکسانه
yasser_star
31 August 2012, 11:31 AM
خنک کننده بيشتري در گيربکس جريان پيدا ميکنه
تا چه تايمي پشت چراغ قرمز مشکلي نداره با ترمز رو D باشه؟
mahdi13
31 August 2012, 12:19 PM
نظر های متفاوتی وجود داره اما اکثرا نظرشون روی 2 دقیقه
hangipangi
1 September 2012, 07:36 PM
طبق مواردی که من خوندم هم اصولش 2 دقیقه هست
Senator
2 September 2012, 12:45 PM
این شکلی که پدر لنت در میاد:icon_razz
afshin_k
2 September 2012, 01:44 PM
ولی خودروهایی که مجهز به سیستم استارت/استاپ و همچنین خودروهای هیبریدی خودکار ماشین رو بعد از توقف خاموش می کنند و در هیچ کدام بحثی از اینکه به گیربکس فشار میاد نیومده. ضمن اینکه خود موتور هم خاموش می شه و این تصور که موتور رو نباید در توقف ها کوتاه مدت خاموش کرد صحیح نیست چرا که میزان صرفه جویی که در بنزین خواهد شد بیشتر از هزینه های احتمالی هستش که از خاموش کردن انجین به بار خواهد آورد هست ضمن اینکه محیط زیست هم آلوده نمی شه. در نتیجه طبق همین قضیه می شه نتیجه گرفت که خلاص کردن دنده روی گیربکس هم تاثیر زیادی روی گیربکس نداره وگرنه قبلش گیربکس خودروهای هیبریدی مجهز به همین سیستم نابود می شدن
اما از دید تخصصی این سوال رو کارشناس تاپ گیر فیلیپین پاسخ داده که تاکید کرده قرار گرفتن گیربکس روی D در حین چرغ قرمز باعث فشار و آسیب احتمالی به گیربکس خواهد شد. که علت اون بالا رفتن فشار روغن گیربکس هستش. ضمن اینکه باعث داغ شدن لنت و دیسک ها می شه از اون گذشته فشار به موتور و مصرف سوخت بالاتر در نتیجه در توقف هر چند کوتاه حتما روی N قرار بدید
http://www.topgear.com.ph/features/columns/motor-mouth-online/should-you-really-shift-to-neutral-when-stuck-in-traffic
masoud687
2 September 2012, 02:57 PM
سلام
در منبعی معتبر ذکر شده بود گیربکس AL4 گروه پژوسیتروئن و گیربکس DP0 رنو یکسان هستند و فقط در برنامه ریزی کامپیوتر و نام تفاوت دارند
گیربکس 407 و مگان یکسانه
وقتی باز شدهی هر دو رو ببینید بوضوح مشخصه بسیاری از قطعات یکسانه. پس با 206 هم یکسانه. ولی تعویض دنده در مگان واضحتره. بنابراین اگر بشه برنامهی AL4 رو روش نصب کرد عملکرد بهتری پیدا میکنه.
در مورد روغن از Esso استفاده میشه یا ELF؟ چون قاعدتا روغن یکسانی دارند
hangipangi
2 September 2012, 05:02 PM
ولی خودروهایی که مجهز به سیستم استارت/استاپ و همچنین خودروهای هیبریدی خودکار ماشین رو بعد از توقف خاموش می کنند و در هیچ کدام بحثی از اینکه به گیربکس فشار میاد نیومده. ضمن اینکه خود موتور هم خاموش می شه و این تصور که موتور رو نباید در توقف ها کوتاه مدت خاموش کرد صحیح نیست چرا که میزان صرفه جویی که در بنزین خواهد شد بیشتر از هزینه های احتمالی هستش که از خاموش کردن انجین به بار خواهد آورد هست ضمن اینکه محیط زیست هم آلوده نمی شه. در نتیجه طبق همین قضیه می شه نتیجه گرفت که خلاص کردن دنده روی گیربکس هم تاثیر زیادی روی گیربکس نداره وگرنه قبلش گیربکس خودروهای هیبریدی مجهز به همین سیستم نابود می شدن
اما از دید تخصصی این سوال رو کارشناس تاپ گیر فیلیپین پاسخ داده که تاکید کرده قرار گرفتن گیربکس روی D در حین چرغ قرمز باعث فشار و آسیب احتمالی به گیربکس خواهد شد. که علت اون بالا رفتن فشار روغن گیربکس هستش. ضمن اینکه باعث داغ شدن لنت و دیسک ها می شه از اون گذشته فشار به موتور و مصرف سوخت بالاتر در نتیجه در توقف هر چند کوتاه حتما روی N قرار بدید
http://www.topgear.com.ph/features/columns/motor-mouth-online/should-you-really-shift-to-neutral-when-stuck-in-traffic
من نظرات مختلفی در این باره خوندم باید بگم . قضیه خاموش کردن موتور رو نباید اینجا قیاس کرد با خلاس و تو دنده گذاشتن. ذات اینکه خلاص کردن ماشین بهتره حرف درستیه اما موضوع اینه بالاخره منفعت کدام طرف بیشتره. در واقع در هر دو صورت یک قسمتی از ماشین بهش فشار میاد اما کدوم کار بهتره قطعیت نداره(خلاص کردن در توقف کوتاه یا نکردن)- شاید بهتر باشه یک مدت این مدلی عمل کنیم و مدتی مدل دیگر!!!
mahdi13
2 September 2012, 08:04 PM
خودرو های هیبریدی تفاوت هایی دارند مثلا موردی که مطمئنم باتری و دسته سیم موتوره شاید در برنامه ریزی کامپیوتر گیربکس و...هم تفاوت داشته باشند
afshin_k
3 September 2012, 09:33 AM
تو بحث تغییر وضعیت دسته دنده تغییر در برنامه ریزی گیربکس یا کارهایی امثال این نمی تونه از فشار احتمالی جلوگیری کنه. چرا که اگر فشاری باشه به صورت مکانیکی وارد می شه نه الکترونیکی و نرم افزاری.
در مورد اینکه کدامیک بهتره( رفتن روی N یا نرفتن). منم قبول دارم این ایده. ولی هر چی فکر می کنم می بینم رفتن روی N صحیح تره. وقتی در حالت D قرار می گیره در واقع شما به خودرو می گید حرکت کن ولی از اون طرف با ترمز دارید از این کار جلوگیری می کنید. مشخصا فشار بسیار زیادی به اجزای سیستم انتقال قدرت در بلند مدت وارد می شه . ضمن اینکه همانطور که در اون لینک تاپ گیر اشاره شده موجب داغ شدن اجزای ترمز می شه که علاوه بر فرسوده شدن چند برابری لنت ترمز و دیسک چرخ در بلند مدت برای همون لحظه به دلیل داغ شدن لنت مقدار زیادی از توانایی ترمز گیری کاهش پیدا می کنه. حالا فشار به اجزای داخلی گیربکس که در حال مقابله با ترمز هستن برای به جلوراندن خودرو هم بماند.
من خودم به شخصه با این دلایل همواره در چراغ قرمز ها و توقف ها بیشتر از 10 - 15 ثانیه دسته دنده رو در حالت N قرار می دم و تصورم اینه که صحیح تره مگر اینکه از نظر تخصصی و فنی برام ثابت بشه که این قضیه درست نیست.
masoud687
3 September 2012, 01:24 PM
منم همیشه در توقفهای بیشتر از 10-15 ثانیه دنده رو به حالت N میبرم. دقیقا خاطرم نیست در مگان چطور بود(اگه تونستید تست کنید) اما در ماشین خودم میدونم میشه براحتی از D به N و از N به D رفت و حتما دلیلی داشته که سازندهی خودرو این اجازه رو براحتی داده. برعکس حالتی که بین N و R وجود داره. اگر این اتفاق در سرعتهای بالا بیوفته و دنده خلاص بشه باید دور موتور به حالت idle بیاد تا دوباره بتونید به D برید. شاید به نظر قابل توجیه نباشه که چرا کمپانی برای رفتن به N در حین حرکت تمهیدی در نظر نگرفته تا این اتفاق نیوفته. من به نظرم دلیلش میتونه این باشه براحتی در حالت توقف چند ثانیهای دنده رو خلاص کنید تا فشار به توربین و موتور و مدار ترمز نیاد. فشاری که به موتور وارد میشه کاملا مشخصه. آدم دلش میسوزه.
hangipangi
3 September 2012, 11:58 PM
دوستان چون اين موضوع پيچيده شد سعي مي کنم از مکانيک هاي دوره ديده در رنو فرانسه سوال کنم.شايد بتونن درباره مگان يک حکم قطعي بدن :icon_ques
mm_pimp
5 September 2012, 10:29 PM
منم هميشه در توقفهاي بيشتر از 10-15 ثانيه دنده رو به حالت N ميبرم. دقيقا خاطرم نيست در مگان چطور بود(اگه تونستيد تست کنيد) اما در ماشين خودم ميدونم ميشه براحتي از D به N و از N به D رفت و حتما دليلي داشته که سازندهي خودرو اين اجازه رو براحتي داده. برعکس حالتي که بين N و R وجود داره. اگر اين اتفاق در سرعتهاي بالا بيوفته و دنده خلاص بشه بايد دور موتور به حالت idle بياد تا دوباره بتونيد به D بريد. شايد به نظر قابل توجيه نباشه که چرا کمپاني براي رفتن به N در حين حرکت تمهيدي در نظر نگرفته تا اين اتفاق نيوفته. من به نظرم دليلش ميتونه اين باشه براحتي در حالت توقف چند ثانيهاي دنده رو خلاص کنيد تا فشار به توربين و موتور و مدار ترمز نياد. فشاري که به موتور وارد ميشه کاملا مشخصه. آدم دلش ميسوزه.
دوستان روش انتقال قدرت در گيربكس هاي اتوماتيك از طريق تورك كانورتور ميباشد و هيچ اتصال فمستقيمي بين موتور و گيربكس نيست.
براي اينكه منظورم رو بهتر بگم شما دوتا پنكه رو روبروي هم قرار بديد كه يكي به برق متصل باشه و اون يكي نباشه
در پنكه اي كه به برق متصله ، موتور پنكه جاي موتور ماشين است و پره اون ميشه ورودي تورك كانورتور
از طرف ديگه پره پنكه اي كه به برق متصل نيست ميشه خروجي تورك كانورتور و ورودي گيرباكس
اگه پنكه اي كه به برقه رو روشن كنيم ، پنكه روبرو بر اثر جريان هوا شروع به چرخش ميكنه، شما ميتوني حتي پنكه دوم رو با دست نگه داري كه اين دقيقا مثل ترمز ماشينه و پنكه اول بدون اينكه مشكلي داشته باشه به چرخشش ادامه ميده...
حالا بجاي هوا ، ما اين پنكه ها رو در روغن روبروي هم قرار ميديم ، اين باعث ميشه كه پنكه دوم بيشتر به پنكه اول وابسته بشه و با تغيير دور پنكه اول ، دور پنكه دوم هم تغيير ميكنه و در اين حالت هم نگه داشتن پنكه دوم فشار زيادي رو به اولي متحمل نميكنه
با اين درك شما اگه با ترمز كردنش مشكلي نداري ، در توقف هاي زير 2-3 دقيقه هيچ مشكلي براي هيچ جا ايجاد نميكني و با خيال راحت استفاده كن
masoud687
5 September 2012, 11:06 PM
البته تاپیکی در فروم هست که اگر اونجا بحث ادامه پیدا کنه بهتره.
توي ماشين هاي اتوماتيك يه قطعه هستش به نام تورك كانورتور كه از چهار قسمت تشكيل شده:
اجزاي تورك كانورتور عبارتند از: پمپ، توربين، استاتور و سيال (روغن گيربكس)
http://sites.google.com/site/persiankhodro/torque-cutaway.jpgمطابق اون چيزي كه در شكل مي بينيد تورك كانورتور يه كوپلينگ هيدروليكي هستش پس ميشه فهميد كه از يه طرف به فلايويل و از سمت ديگه به گيربكس وصله.
محفظه تورك كانورتور به فلايويل متصل هستش، پس سرعت دوران اون با سرعت دوران موتور يكسان هستش، همونطور كه گفتم داخل تورك كانورتور يه پمپ هستش كه وقتي فلايويل مي چرخه روغن گيربكس كه داخل تورك كانورتور هم هست از طريق پره هاي پمپ به سمت بيرون پرتاب ميشه و اين عمل باعث ايجاد خلاء در مركز پمپ و در نتيجه مكش روغن به داخل پمپ ميشه.
روغن كه به سمت بيرون پرتاب شده به پره هاي توربين مي خوره و توربين هم از طريق يه شافت به گيربكس متصل هستش پس با چرخش توربين گيربكس به حركت در مياد، روغني كه از پمپ خارج ميشه به پره هاي توربين مي خوره، چون پره هاي توربين كمي به بيرون مايل هستند روغن مجبور به تغيير جهت ميشه كه اين كار باعث چرخش توربين ميشه.
روغني كه از توربين خارج ميشه خلاف جهت حركت موتور (فلايويل و پمپ) حركت مي كنه. اگر اين روغن مستقيماً به پمپ بخوره باعث ميشه كه سرعت چرخش پمپ و در نتيجه سرعت ماشين كم بشه، بخاطر همين در ميانه تورك كانورتور از يك استاتور (قسمت زرد رنگ بين پمپ و توربين) استفاده ميشه، پره هاي استاتور طوري طراحي ميشن كه جهت چرخش روغن معكوس بشه، بخاطر همين يك كلاچ يك طرفه هم درون استاتور هستش كه فقط اجازه ميده استاتور به جهت مخالف روغن بچرخه، چون اگر اجازه بديم كه استاتور آزاده و در هر جهتي بچرخه روغن خلاف جهت چرخش پمپ به پمپ برخورد مي كنه كه باعث ميشه دور موتور كند بشه و عملاً وقتي كه مي خوايم ماشين توقف بكنه نيروي روغن مانع چرخش پمپ ميشه و چون پمپ به فلايويل وصله سرعت فلايويل كم ميشه پس موتور خاموش ميشه. به همين دليل از استاتور استفاده ميشه.
در واقع وقتي ما ترمز مي كنيم و دنده روي حالت N نميره اين استاتوره كه داره نيروي پمپ رو خنثي مي كنه، در عمل نبايد اتفاق خاصي بيوفته اما چون پره هاي استاتور خيلي تهاجمي هستند (يعني مايل نيستند) در دراز مدت ممكنه (يه فرضيه از طرف من) باعث دفرمه شدن پره ها و در نتيجه لگد پراني در هنگام حركت مجدد خودرو بشه! ممكن هم هست كه اون كلاچ يك طرفه آسيب ببينه كه در اين صورت وقتي ماشين مي ايسته بايد خاموش بشه يا لرزش داشته باشيم.
اما كلاً اين قطعه (تورك كانورتور) علاوه بر بالا بردن گشتاور در دورهاي بالا وظيفه داره كه موقعي كه ماشين متوقف هستش و دنده در حالت D هستش مانع از خاموش شدن موتور بشه پس اين كار (خلاص نكردن ماشين در مدت توقف) اونم در كوتاه مدت اصلاً و ابداً به ماشين آسيب نميزنه.
hajarash
16 November 2012, 07:54 PM
دوستان عزیز صاحب مگان اتوماتیک، این گیرباکس رو چطور ارزیابی می کنید؟ هوشمندی اون، نرمی تعویض دنده ها، عملکرد کلی اون؟ مقایسش با برادر فرانسویش AL4 ؟ با توجه به قیمت فضایی فعلی مگان :icon_eek: آیا این گیرباکس ارزش این همه هزینه رو داره یا چیزی در حد همون V9 هستش؟ ممنون میشم از به اشتراک گذاری تجربیات دوستان......:icon_cool
natsihit
16 November 2012, 09:37 PM
ماله مگان رو نمیدونم!
اما ماله 206 بد ترین گیربکسی هست که تا بحال تو زندگیم دیدم، حتی در قیاس با گیربکس های اوتومات قدیمی بدون ای سی یو ی آمریکایی اصلا قابل مقایسه نیست،
-لگد میزنه
-دنده هاش تنظیم نیست
-گیج میزنه
و ...
mehrdad_ati
16 November 2012, 09:49 PM
گیربوکس مگان خیلی خوبه ... به موقع معکوس میده . دنده ها رو هم اگ رپر گاز نرونی خیلی سبک می کنه که تو مصرف سوخت خیلی صرفه جویی میشه . تعویض دنده هم نرمه البته حس میشه ... کلا راضی هستم ازش
hangipangi
17 November 2012, 02:20 PM
اصلا نمیشه با گیربکس های مزخرف AL4مقایسه کرد گیربکس مگان رو. برادر فرانسوی؟ نه اصلا این لفظ رو نمیشه بکار برد!زمین تا آسمون فرق دارن.گیربکس مگان خیلی خوب و نرم دنده میده معکوس ها به موقع است و خیلی سخت میشه فهمید کی ماشین دنده رو عوض میکنه.یکجا هم گفتم قبلا که شاید خیلی فوق العاده نباشه مثلا چون دنده 5 نداره اما ایرادی نمیشه روش گذاشت تو کارکردش.فراموش نکنید تیپ ترونیک که مگان داره خیلی ماشین های گرون تر ندارن که یک مزیت فوق العاده به حساب میاد.تناسب سرعت گاز دادن شما و تعویض دنده در دور موتور های بالا یا پایین واقعا هوشمندانه و بی ایراد هست.من با v9 رانندگی کردم خیلی گیربکس گیجی داره! برای مثال سر دور برگردون خواستم دور بزنم از دنده 3 نیومد به یک با همون دنده 3 و با یک لرزش مزخرف ماشین پیچید واقعا افتضاح بود. در هر صورت اگر بخوای به قیمت ارتباط بدی این موضوع رو مشخصه که الان همه چیز قیمتش غیر واقعیه از جمله مگان.
masoud687
17 November 2012, 02:50 PM
گیربکس مگان هم همون گیربکس AL4 با نرم افزار دیگهای هست. روی 407 هم گیربکس AL4 وجود داره که بخاطر برنامهریزیشون از مگان بهترن و نرمتر. اما واکنش گیربکس مگان به پدال گاز بیشتره. که این حس بهتری رو منتقل میکنه. تاخیر گیربکس و تیپ ترونیک در مگان بیشتره. تعویض دنده هم محسوستره. از یکی از دوستان تعمیرکار بسیار مجرب که هم مگان، هم 407، هم سی5 و هم 206 رو تعمیر و بررسی کرده بود راجع به اینکه چرا گیربکس 206 این همه شاکی داره اما بقیه ندارن سئوال کردم. میگفت قطعات گیربکس 407 و مگان و سی5 به نظر از 206 بهتره و رادیاتور بزرگتری برای خنک کنندگی و جریان مایع خنک کننده دارن. اما برخلاف نظر دوستان میگفت هیچ تفاوت چشمگیر دیگهای ندارن و بیشتر مربوط به جامعهی آماری 206 سوارا میشه.
natsihit
17 November 2012, 04:07 PM
در مورد ترمز در حالت d همونطور که گفتن برای زیر 2 دقیقه هیچ اتفاقی نمیفته چون
اولا تورک کانورتر کار کلاچ رو میکنه،
دوما در برنامه ریزی گیربکس حالا این مدل رو نمیدونم اما مدل های جدید با توجه به سنسور های خروجی سرعت؛ کامیوتر متوجه ایست خودرو میشه و قاعدتا براش یه طراحی خاصی کردن که مشکلی پیش نیاد، (یعنی براش برنامه ریزی کردن)
در ضمن همه جای جهان هم زیر 2 دقیقا مثل چراغ قرمز هیچ کس روی N نمیبره ماشینش رو (البته شاید همه اشتباه کنن)
ولی بیشتر از 2 دقیقه نظر من با اون دوستمون یکی هست که به متعلقات تورک کانورتر فشار میاره!
حالا یه سوال دیگه :
به نظرتون خاموش کردن ماشین در حالت D به گیربکس ضرر میزنه ؟
masoud687
17 November 2012, 04:28 PM
به نظرتون خاموش کردن ماشین در حالت D به گیربکس ضرر میزنه ؟
عمر قطعات الکترونیکی از جمله شیر برقیها رو کم میکنه. اگه در حالت N باشید خاموش کنید و به P برید هیچ اشکالی نداره. چون یه پروسهی کاملا مکانیکیه اما وقتی D هستید هنوز قطعات برقی گیربکس مثل همین شیر برقی فعاله. قطع یکبارهی جریان مثل یه شوک اثر گذاره
natsihit
17 November 2012, 09:39 PM
عمر قطعات الکترونیکی از جمله شیر برقیها رو کم میکنه. اگه در حالت N باشید خاموش کنید و به P برید هیچ اشکالی نداره. چون یه پروسهی کاملا مکانیکیه اما وقتی D هستید هنوز قطعات برقی گیربکس مثل همین شیر برقی فعاله. قطع یکبارهی جریان مثل یه شوک اثر گذاره
بله، دقیقا درست هست...
کلا سیستم سلنوئید گیربکس رو بهم میریزه! سنسور های ساعت گیج میشن، شیر برقی هم خراب میشه!
کاملا ازین کار پرهیز کنید!
حامد ق
18 November 2012, 01:07 AM
اگر از حالت دستی درحال حرکت به حالت اتومانیک بریم چی میشه ؟ اصلا شدنی هست ؟ مثلا با حالت دستی شتاب بگیریم و بعد بذاریم روی اتومات برای ادامه مسیر .
natsihit
18 November 2012, 01:09 AM
اگر از حالت دستی درحال حرکت به حالت اتومانیک بریم چی میشه ؟ اصلا شدنی هست ؟ مثلا با حالت دستی شتاب بگیریم و بعد بذاریم روی اتومات برای ادامه مسیر .
هیچ مشکلی نیست!
شما اصلا بخوای بری حالت دستی باید از d رد بشی! بخوای در بیاری هم همینطور!
اون حالت دستی چیزه خاصی نیست که! کامپیوتر گیربکس فقط اون دنده رو اجازه میده حرکت کنه! وگرنه از لحاظ مکانیکی همون دنده ی اتوماتیک شماست!
اما میگن تو سرعت های بالا زیاد تغییر ندین از دستی به اتو! کلا تو سرعت پایین و برای شتاب گرفتن مورد نداره!
karimi_h
18 November 2012, 09:21 PM
با سلام
در مورد توقف بيشتر از 2 دقيقه عرض كنم توسايت (how stuff works) يه انيميشني در مورد جابجايي دنده وجود داره كه آخرش استهلاك زياد گيربكس را بيان مكنه وبراي اين كار نشون ميده كه تعدادزيادي از قطعات داخلي گيربكس در گير اين عمل به ظاهر ساده ميشند كه توي انيميشن حدود 80% هستش.و تعويض نشدن دنده را بهتر ميدونه در توقف هاي كوتاه با توجه به استهلاك زياد گيربكس.
يه چيزي هم كه نظر خودمه در مورد قراردادن دنده در وضعيت پارك: فكر مي كنم در مكان هاي مسطح وبدون شيب بهتر است دنده در وضعيتN باشه و خودرو با ترمز دستي نگه داشته بشه و نيازي نيست خودرو را در وضعيت p قرار بديم ور گير بكس را درگير توقف خودرو كنيم.ضمنا بعضي موقه ها بعد از توقف خودرو وقتي دنده را در p قرارميديم ماشين يه تكوني ميخوره كه فكر ميكنم براي گيربكس اين تكون اصلا خوب نباشه........
karimi_h
18 November 2012, 10:10 PM
http://auto.howstuffworks.com/automatic-transmission4.htm
amin.405
19 November 2012, 01:57 AM
پس بالاخره نتیجه گیری چی شد ؟
پس تو توقف های زیر2دقیقه بهتره که دنده رو D بمونه و تو توقف های طولانی تر بیاد رو N ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یا اینکه چون گیربکس تو توقف و گذاشتن پا رو ترمز تحت فشاره باید بیاد رو N ?؟
natsihit
19 November 2012, 03:02 AM
زیر 2 دقیقه رو d باشه خیلی بهتره... مخصوصا ماشین های جدید که گیربکسشون کامپیوتری هست.
n@vid
1 January 2013, 08:48 PM
خلاص کردن گیربکس اتوماتیک در حال حرکت کاملاً اشتباه بوده و در بلند مدت به شدت به گیربکس آسیب میزنه
farshad_shiran
3 January 2013, 03:12 PM
خلاص کردن گیربکس اتوماتیک در حال حرکت کاملاً اشتباه بوده و در بلند مدت به شدت به گیربکس آسیب میزنه
دوست عزیز میتونی دلیلش رو بگی آخه وقتی خلاص میشه که با چیزی درگیر نیست که بخواد آسیب بزنه !
natsihit
3 January 2013, 06:45 PM
دوست عزيز ميتوني دليلش رو بگي آخه وقتي خلاص ميشه که با چيزي درگير نيست که بخواد آسيب بزنه !دليلش اينه که پمپ هيدروليک از کار ميفته و چون شفت اصلي در حال چرخش هست اما روغن کاري نميشه به شدت به گيربکس آسيب ميرسونه...
سيستم گيربکس اتومات با منوال کاملا متفاوت هست. شما فکر ميکنيد به چيزي وصل نيست اما کلي چيز اونتو در حال چرخش هستند که هرچقدر سرعت بالاتر بره مياز به روغنکاريشون بيشتر ميشه.
با توجه به اينکه پمپ روغن هيدروليک با نيروي موتور کار ميکنه وقتي درگير نباشه پمپ هم به حالت آيدل ميره...
farshad_shiran
3 January 2013, 11:59 PM
دليلش اينه که پمپ هيدروليک از کار ميفته و چون شفت اصلي در حال چرخش هست اما روغن کاري نميشه به شدت به گيربکس آسيب ميرسونه...
سيستم گيربکس اتومات با منوال کاملا متفاوت هست. شما فکر ميکنيد به چيزي وصل نيست اما کلي چيز اونتو در حال چرخش هستند که هرچقدر سرعت بالاتر بره مياز به روغنکاريشون بيشتر ميشه.
با توجه به اينکه پمپ روغن هيدروليک با نيروي موتور کار ميکنه وقتي درگير نباشه پمپ هم به حالت آيدل ميره...
ممنون از راهنمایی و کمکتون
megane_2000
5 February 2013, 01:16 PM
با سلام دوستان من ماشینم 1500 تا رفته فقط...گاهی اوقات خیلی کم پیش میاد ولی می زنم تو d دستی بالاس یه لگد بدی میندازه...ایرادش چیه؟؟؟ با تشکر
natsihit
5 February 2013, 07:01 PM
با سلام دوستان من ماشینم 1500 تا رفته فقط...گاهی اوقات خیلی کم پیش میاد ولی می زنم تو d دستی بالاس یه لگد بدی میندازه...ایرادش چیه؟؟؟ با تشکر
واسه چي وقتي دستي بالاس ميزاري رو d؟؟؟
تنها و تنها وقتي دنده رو رو d بزاريد كه پاتون كاملا رو ترمز فشرده باشه...
در غير اينصورت هم تقه ميزنه گيربكس هم اينكه اگه بر فرض يه لحظه سيم دستي پاره بشه، خداي نكرده يا يكي و زير ميكني يا ماشينو ميزني به جايي...
megane_2000
5 February 2013, 09:41 PM
اول که میخام حرکت کنم میزاشتم تو d بعد دستی رو می دادم پایین پامم رو ترمز بود...پس اول دستی رو میدم پایین بعد....دست گلت درد نکنه من تجربم کمه با ماشین اتومات مرسی
natsihit
6 February 2013, 04:54 AM
اول که میخام حرکت کنم میزاشتم تو d بعد دستی رو می دادم پایین پامم رو ترمز بود...پس اول دستی رو میدم پایین بعد....دست گلت درد نکنه من تجربم کمه با ماشین اتومات مرسی
فرقي نميكنه اول دستي يا اول دنده، مهم اينه كه پا محكم رو ترمز باشه،
چون وقتي اول دستي رو بديد پايين ناخوداگاه پاتون رو ترمز فشرده ميشه، بهتره اول دستي رو بديد...
البته يه مقدار كمي تقه طبيعي هست و تو همه ي اتوماتيكا وجود داره.
megane_2000
6 February 2013, 12:49 PM
بازم ممنون از راهنمایی شما مرسی
saei206
10 February 2013, 11:22 AM
سلام دوستان آیا عملکرد صحیح دنده اتوماتیک با دستگاه خاصی تو نمایندگی تست میتونه بشه یا نه
saei206
10 February 2013, 11:27 AM
سلام دوستان آیا عملکرد صحیح گیر بگس اتوماتیک تو نمایندگی با دستگاه خاصی تست میتونه بشه یا مجدد برنامه ریزی بشه ممنون میشم دوستان مطلع جواب بدن
mahdi13
10 February 2013, 04:24 PM
سلام
با دستگاه کلیپ رنو
amirtk
17 February 2013, 02:49 PM
روغن گيربكس تو چه كيلومتري عوض مي كنن؟
a_rudi
17 February 2013, 10:55 PM
روغن گيربكس تو چه كيلومتري عوض مي كنن؟
روايات متعدد زياده، حساسي و ميخواي ماشينو نگه داري 40000تا كمتر حساسي 60000 تا آخرش 80000 تا
ولي البته به شرايط رانندگي و دماي محيط كار ماشين هم بستگي داره جاي گرم هستين و راننده اسپرت رو 40000 عوضش كن ضررش كمتره
saei206
19 February 2013, 09:56 AM
سلام دوستان مدتی است احساس میکنم گیر بکس اتوماتیک دنده ها خوب عوض نمیکنه بخصوص از یک به دو یه حالت لگد زدن داره با 6000 کیلومتر کار کرد نمیدونم بخاطر سردی هواست(زنجان ساکنیم) یا یه چیز دیگه یا بعضی مواقع انگار نیم دنده میده دور موتور کم میاد پایین نمی دونم چطوری عملکرد گیر بکس چک میشه نماینده های اینجا هم بعید میدونم دستگاه چک داشته باشن چکار کنم ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن
alizadeh652
19 February 2013, 11:13 AM
سلام دوستان مدتی است احساس میکنم گیر بکس اتوماتیک دنده ها خوب عوض نمیکنه بخصوص از یک به دو یه حالت لگد زدن داره با 6000 کیلومتر کار کرد نمیدونم بخاطر سردی هواست(زنجان ساکنیم) یا یه چیز دیگه یا بعضی مواقع انگار نیم دنده میده دور موتور کم میاد پایین نمی دونم چطوری عملکرد گیر بکس چک میشه نماینده های اینجا هم بعید میدونم دستگاه چک داشته باشن چکار کنم ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن
نگران نباش دوست عزیز بیشتر چه زمانیه؟ یعنی موقعی که موتور سرده ؟ یا داری با دور بالا معکوس می گیری ؟ مال من هم همین طور بود اما بعد از چند بار لگدپرانی رام شد :icon_arro الان خوب کار می کنه و به احتمال زیاد مال روغن گیربکس هست
a_rudi
19 February 2013, 01:48 PM
بازگشت به دنده های سنگین و مخصوصا دنده یک موقعی که گیرباکس سرده طبیعیه در زمان استارت و شروع حرکت وقتی موتور و گیرباکس سرد هستند بایستی دنده رو رو حالت دستی بگذارید و بعد از حرکت در دور موتور 2000 دنده رو بگذارید دو و ادامه بدید تا دور 2000 و بعد 3 رو دور 3000 نگه دارید تا موتور کمی گرم بشه و بعدش دنده رو بگذارید در حالت D اینطوری لگد زدن کمتر میشه ولی همیشه در زمان سردی روغن گیرباکس این لگد زدن هست
moshoja
21 February 2013, 06:20 PM
دوستان تا حالا کسی شیر برقی گیربکس را تعویض کرده؟هزینه اش چقدره؟چقدر زمان می بره؟من شنبه می رم که عوض کنم خدا رحم کنه!!
ISOMAX
21 February 2013, 09:59 PM
دوستان تا حالا کسی شیر برقی گیربکس را تعویض کرده؟هزینه اش چقدره؟چقدر زمان می بره؟من شنبه می رم که عوض کنم خدا رحم کنه!!
حتما جای مطمئن ببر. یکی از آشناها تعویض کرد دیگه ماشین نشد براش مجبور شد بفروشه ماشین رو. ماشینشم فول بود حتی پرده شیشه عقبم برقی بود!
amin.405
22 February 2013, 01:10 AM
علت خرابی شیر برقی گیربکس چی بود ؟؟؟؟؟ (کلا باانجام چه کارهایی بهش آسیب میرسه و ممکنه خراب بشه ؟)
moshoja
22 February 2013, 11:04 AM
حتما جای مطمئن ببر. یکی از آشناها تعویض کرد دیگه ماشین نشد براش مجبور شد بفروشه ماشین رو. ماشینشم فول بود حتی پرده شیشه عقبم برقی بود!
با تشکر-متاسفانه در مشهد فقط نمایندگی ورزنده این کارها رو انجام می ده
moshoja
22 February 2013, 11:05 AM
علت خرابی شیر برقی گیربکس چی بود ؟؟؟؟؟ (کلا باانجام چه کارهایی بهش آسیب میرسه و ممکنه خراب بشه ؟)
دلیل خیلی مشخصی نداره اما روغن گیربکس یکی از عوامل هست
amin.405
22 February 2013, 12:49 PM
دلیل خیلی مشخصی نداره اما روغن گیربکس یکی از عوامل هست
فکر کنم تو حالت D هم باشه و ماشین رو خاموش کنیم به مرور مشکل ایجاد کنه . درسته ؟
mahdi13
22 February 2013, 11:42 PM
1)خاموش کردن در حالتی بجز p
2)جابجایی ممتد و کوتاه حالت دنده
3)استفاده از روغن نامناسب
4)دیر تعویض کردن روغن
5)فشار آوردن به گیرباکس سرد
megane_2000
23 February 2013, 12:40 AM
در n خاموش کردن ایراد داره؟
amin.405
23 February 2013, 01:33 AM
فکر نمیکنم تو حالت N خاموش کردن مشکلی ایجاد کنه ... چون از N به D یه فرآیند به قولی مکانیکیه و فشاری رو گیربکس نیست ... حالا باز دوستانی که تجربه بیشتری دارن راهنمایی کنن .
راستی مهدی جان این مورد :
"جابجایی ممتد و کوتاه حالت دنده " رو میشه بیشتر توضیح بدید که منظورتون چیه ؟
moshoja
23 February 2013, 07:21 PM
امروز رفتم و 2 عدد شیر برقی را تعویض گردم قیمت هر کدام 180.000 و اجرت تعویض 110.000 تومان جمعا 500 پیاده شدم
مهرداد الف
23 February 2013, 11:32 PM
سلام
خرابی شیرها در ماشین چطور خودشو نشون داد ؟
تعویضش راحت بود یا دردسر داشت ؟
moshoja
24 February 2013, 07:58 AM
پیغام چک گیربکس ظاهر می شد و ماشین در هر دنده ای بود تو همون دنده می مونه و باید سریع ماشینو متوقف و خاموش کنیم پس از روشن شدن error پاک می شد.البته بگم کلا 4 بار در طی 2 ماه اینجوری شد.واسه تعویض هم صبح ماشینو دادم نمایندگی و ظهر تحویل داد
mahdi13
24 February 2013, 05:30 PM
سلام
شما اگر روی N خاموش کنید برای روشن کردن مجبورید دنده رو در حالت P قرار بدین در نتیجه وقتی ماشین روشن بشه فشار به شیر های برقی میاد تا حالت دنده رو تغییر بدن
تعویض پشت سرهم حالت دنده هم باعث فشار به شیر ها میشه و یکی از علل عدم تغییر دنده زیر 2 دقیقه پشت چراغ قرمز هاست
megane_2000
24 February 2013, 07:25 PM
روی n که روشن میشه مشکلی نداره که
farshad_shiran
24 February 2013, 08:40 PM
سلام دوستان
امروز واسه ماشينم ي مشکل بزرگ پيش اومد
وقتي ماشين رو روشن ميکنم توي D که ميزارم و حرکت ميکنم مشکلي نداره ولي وقتي که که ي پنج دقيقه حرکت کردم توي صفحه نمايشگر چک گيريبکس رو ميده وتوي نمايشگر پايين کنار ماشين که حالت هاي D N رو نمشون ميده هيچ علامتي نمايش نميده و روي خود دنده ماشين که چراغ هر مرحله رو نمايش ميده دنده توي D بود ولي چراغش خاموش بود و ماشين مثل توي حالت نيم کلاج حرکت ميکنه
وقتي ماشين خاموش روشن ميشه درست ميشه و پنج دقيقه بعد همين طور
ماشين مدل 89 هست و 102000 کيلومتر راه رفته و توي 100000 کيلومتر روغن گيريبکسش رو عوض کردم
لطفا راهنمايي کنيد ممنون
amin.405
29 March 2013, 02:33 PM
سلام
شما اگر روی N خاموش کنید برای روشن کردن مجبورید دنده رو در حالت P قرار بدین در نتیجه وقتی ماشین روشن بشه فشار به شیر های برقی میاد تا حالت دنده رو تغییر بدن
تعویض پشت سرهم حالت دنده هم باعث فشار به شیر ها میشه و یکی از علل عدم تغییر دنده زیر 2 دقیقه پشت چراغ قرمز هاست
من برای پار کردن تو پارکینگ مجبورم چندین دفعه عقب جلو کنم ... یعنی مشکل ایجاد میکنه ؟
moshoja
29 March 2013, 10:30 PM
سلام دوستان
امروز واسه ماشينم ي مشکل بزرگ پيش اومد
وقتي ماشين رو روشن ميکنم توي D که ميزارم و حرکت ميکنم مشکلي نداره ولي وقتي که که ي پنج دقيقه حرکت کردم توي صفحه نمايشگر چک گيريبکس رو ميده وتوي نمايشگر پايين کنار ماشين که حالت هاي D N رو نمشون ميده هيچ علامتي نمايش نميده و روي خود دنده ماشين که چراغ هر مرحله رو نمايش ميده دنده توي D بود ولي چراغش خاموش بود و ماشين مثل توي حالت نيم کلاج حرکت ميکنه
وقتي ماشين خاموش روشن ميشه درست ميشه و پنج دقيقه بعد همين طور
ماشين مدل 89 هست و 102000 کيلومتر راه رفته و توي 100000 کيلومتر روغن گيريبکسش رو عوض کردم
لطفا راهنمايي کنيد ممنون
دوست عزیز مشکل از شیر برقی هست .500.000 هرینه داره و زودتر اقدام کنید
farshad_shiran
31 March 2013, 08:20 PM
دوست عزیز مشکل از شیر برقی هست .500.000 هرینه داره و زودتر اقدام کنید
همون روز بردم درستش کردم یکم آب رفته بود روی برد گیربکس بین حالت های دنده اتصالی ایجاد می کرد و پاکش کردم درست شد !
moshoja
1 April 2013, 09:11 AM
خدا رو شکر -شانس آوردی دوست عزیز ما که این شانسو نیا وردیم!!
hangipangi
1 April 2013, 08:43 PM
سلام
شما اگر روي N خاموش کنيد براي روشن کردن مجبوريد دنده رو در حالت P قرار بدين در نتيجه وقتي ماشين روشن بشه فشار به شير هاي برقي مياد تا حالت دنده رو تغيير بدن
تعويض پشت سرهم حالت دنده هم باعث فشار به شير ها ميشه و يکي از علل عدم تغيير دنده زير 2 دقيقه پشت چراغ قرمز هاست
ماشين روي N هم روشن ميشه!
amin.405
3 April 2013, 01:17 PM
همون روز بردم درستش کردم یکم آب رفته بود روی برد گیربکس بین حالت های دنده اتصالی ایجاد می کرد و پاکش کردم درست شد !
یه کم بیشتر توضیح بدید ... این برد گیربکس کجا بوده که آب رفته توش ؟ (علت چی بوده ؟؟)
از این نظر میپرسم که بقیه مراقب باشن و رعایتشو بکنن !! :icon_arro
farshad_shiran
6 April 2013, 02:43 PM
یه کم بیشتر توضیح بدید ... این برد گیربکس کجا بوده که آب رفته توش ؟ (علت چی بوده ؟؟)
از این نظر میپرسم که بقیه مراقب باشن و رعایتشو بکنن !! :icon_arro
من خیلی به تمیز بودن موتور حساسم و دو یا سه ماه یکبار حتما موتور رو میشورم سری آخر خیلی با کارواش حسابی موتور رو شستم روز بعد متوجه این مشکل شدم و با یکی از دوستام که تعمیرکار مگان هست تماس گرفتم و بهم گفت چیکار کنم !
اگه از بالا به زیر باطری نگاه کنی روی خود گیریبکس ی جعبه مشکی رنگ هست که داخل اون برد گیریبکس هست و اگه موتور رو میشورید مراقب باشید آب به اونجا نرسه چون ممکنه حتما بسوزونه که من خیلی شانس آوردم
hangipangi
6 April 2013, 05:40 PM
[QUOTE=farshad_shiran;991333]من خیلی به تمیز بودن موتور حساسم و دو یا سه ماه یکبار حتما موتور رو میشورم سری آخر خیلی با کارواش حسابی موتور رو شستم روز بعد متوجه این مشکل شدم و با یکی از دوستام که تعمیرکار مگان هست تماس گرفتم و بهم گفت چیکار کنم !
اگه از بالا به زیر باطری نگاه کنی روی خود گیریبکس ی جعبه مشکی رنگ هست که داخل اون برد گیریبکس هست و اگه موتور رو میشورید مراقب باشید آب به اونجا نرسه چون ممکنه حتما بسوزونه که من خیلی شانس آوردم
موتورشویی اصولا کار اشتباهیه و تو منوال اکثر ماشین ها این نکته نوشته شده که از شستن موتور بپرهیزید و در صورت نیاز آن را تمیز کازی کنید(مثلا با دستمال پاک کنید) خیلی از کارواش های معروف هم می نویسن که اگر مشکلی بعد از موتور شویی برا ماشین پیش بیاد عواقبش به عهده خود مشتری هست.
megane_2000
13 April 2013, 12:32 AM
دوستان ماشين من گاهي احساس ميکنم وقتي دندرو عوض ميکنه خلاص گاز مي خوره...ايراد حساب ميشه؟؟ مرس از دوستان
moh2000g
3 May 2013, 06:13 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز ماشین ما گاهی اوقات بعی از نیم ساعت کار گاهی اوقات در حالت معکوس و سپس در حالت حرکت از 1 به 2 لگد میزنه تازگی اینطور شده به نظرتون مشکل داره
alizadeh652
3 May 2013, 10:52 PM
با سلام خدمت دوستان عزیز ماشین ما گاهی اوقات بعی از نیم ساعت کار گاهی اوقات در حالت معکوس و سپس در حالت حرکت از 1 به 2 لگد میزنه تازگی اینطور شده به نظرتون مشکل داره
به احتمال زیاد مال شیر برقی هست . ماشین چند تا کار کرده ؟ روغن گیربکس رو عوض کردین ؟ چک کردین که روغن گیربکس کم نباشه ؟
moh2000g
6 May 2013, 09:29 AM
ببخشید دیر جواب میدم روغن رو چک نکردم ولی ماشین 13000 تا بیشتر کار نکرده وبرج 2 91 هست ممنون از پاسختون
alizadeh652
6 May 2013, 09:58 AM
توجهی هم به زمان این مورد بکنید که مثلا زمانی ماشین سرده ای اتفاق میوفته یا موارد اینچنینی . هر چند اگه مشکل جدی باشه در ECU ثبت میشه و با دیاگ همه این موارد مشخص میشه
moh2000g
6 May 2013, 12:01 PM
بله هم هوای بیرون سرد بود هم ماشین از شب قبل بیرون بوده این چند روزه که هوا سرد شده دو با این جوری شد راستی روغن گیربکس رو چه طور چک کنم
alizadeh652
6 May 2013, 12:25 PM
احتمالا" مورد خاصی نداره . گاهی پیش میاد .
اگه روغن ریزی ندارین نباید مشکلی باشه . اگه بازم این مشکل پیش اومد دیاگ بزنید همه چی معلوم میشه
moh2000g
6 May 2013, 02:09 PM
روغن ریزی که نداره ولی در اولین فرصت دیاگ میزنم باز هم از راهنماییتون ممنونم
vBulletin v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.