PDA

View Full Version : برداشتن كاتاليزور اگزور باعث افزايش قدرت موتور ميشود

arash p mbz bmw
21 April 2005, 03:32 PM
سلام دوستان من جدیدا شنیدم که ایرانخودرو رو ماشیناش کاتالیزور میذاره بهتون پیشنهاد میکنم ببرید اگزوز سازی و بگید که ورش داره من که شنیدم که ماشین نفسش زیاد میشه تو زانتیا که 3یا4تا اسب میاد رو ماشین فکر کنم رو پژو هم اینطوری بشه

خوش باشید
یا حق
8)

evanescence : منتقل شد

محمد رضا محمدي
21 April 2005, 05:41 PM
بله ... كاتاليزور اگزوز روي خودروهاي جديد بسته ميشه و 4-5 اسب از قدرت ماشين رو ميگيره ... در صورتي كه باز بشه تاثير داره

Evanescence
21 April 2005, 05:52 PM
محمد رضا محمدي, سنسورها نبايد تغييري داشته باشن ؟

ATOS
21 April 2005, 06:07 PM
بله ... كاتاليزور اگزوز روي خودروهاي جديد بسته ميشه و 4-5 اسب از قدرت ماشين رو ميگيره ... در صورتي كه باز بشه تاثير داره
لطفا شيمي 3 دبيرستان را مطالعه بفرمائيد . يقينا بعد از مطالعه اين تاپيك را قفل خواهيد كرد . 100% هيچ تاثيري نداره و كاتاليزور چيزيه كه سالهاي سال است كه در اروپا استفاده ميشه :x

Evanescence
21 April 2005, 06:16 PM
hamed_1361, در مواردي كه اطلاع نداريد اظهار نظر نفرماييد :x

100% هيچ تاثيري نداره و كاتاليزور چيزيه كه سالهاي سال است كه در اروپا استفاده ميشه

٪100 تاثير داره . به طور مثال زانتياي 2000 به خاطر وجود كاتاليزور توان موتورش از 139 به 132 اسب كاهش يافته . در ضمن كاتاليزورهاي فوق بعد از ورود خودروهاي انژكتوري به وجود آمده و قبل از آن وجود نداشته

لطفا شيمي 3 دبيرستان را مطالعه بفرمائيد

مطمئن باشيد اگر شما درست مطالعه كرده بودين همچين حرفهايي نميزديد :x

يقينا بعد از مطالعه اين تاپيك را قفل خواهيد كرد

دليلي براي قفل شدن تاپيك وجود نداره

bobdakiller
21 April 2005, 08:34 PM
هر چیزی که در راه خروج گازهای موتور قرار بگیرد نیروی تولیدی موتور را کاهش می دهد. به این دلیل که موتور برای خروج گاز های حاصل از انفجار باید نیرو بیشتری صرف کند.

اگه اون درسها رو هم بهتر مطالعه کرده بودی می دیدی که کاتالیزور ماده ای است که جرم داره و در این مورد جامده! در واقع مثل یکی از منبع های اگزوزه که پر از کاتالیزور و به صورت متخلخل است.

ببرید اگزوز سازی و بگید که ورش داره

به این سادگی ها هم نیست که فکر می کنید. در مورد موتور TU5JP4 (پژو 206 1600 سی سی) و در مورد بیشتر کاتالیزور ها دو سنسور اکسیژن یکی قبل و یکی بعد از کاتلیزور قرار دارد که مقدار اکسیژن و دیگر آلاینده ها رو در مسیر اگزوز محاسبه می کنه و به ECU می فرسته و با این اطلاعات سوخت ماشین برای مصرف و آلودگی بهینه تنظیم می شه. حالا اگه کاتالیزور حذف بشه اطلاعات 2 سنسور یکی خواهد بود و به سادگی موتور کار نخواهد کرد.

برای حل این مشکل چندین روش وجود داره برای اینکه اطلاعات مناسب فرستاده بشه که عاقلانه ترینش استفاده از یک چیپ شبیه ساز و اتصال اون به جای دو سنسوره که اطلاعات مناسب رو برای موتور می فرسته.

البته در آحر و به نظر من و خیلیهای دیگه این چند اسب ارزش آلوده کردن هوا رو نداره (شاید بگید تا پیکان هست این چیزی نیست) اما اگه من و شما رعایت بکنیم می تونیم به بقیه هم یاد بدیم!

من خودم تیپ 5 دارم و با اینکه راه انجام دادن این کار رو می دونم و برام خرج زیادی نداره و به ماشین بازی و شتاب خیلی علاقه دارم اما این کار رو به هیچ وجه انجام نمی دم!

arash p mbz bmw
21 April 2005, 08:36 PM
hamed_1361, من که خودروی زانتیا رو مثال زدم دوست عزیز
Evanescence, ممنون از شما به خاطر جواب کامل و دقیقتون 8)

arash p mbz bmw
21 April 2005, 08:41 PM
bobdakiller, ممنون از جوابتون ولی یکی از دوستانم یه سمند داره اون برده اگزوز سازی و براحتی برداشته به نظر شما حرفش درسته یا نه؟؟؟

fizzi
21 April 2005, 11:40 PM
ميتونييد با تعويض شمعها وفيلتر هوا به نتيجه بهتري بريسيد ديگه چرا اينكار كه هوا رو آلوده ميكنه؟ :D :D
در كل خيلي كار زشت و بيخودي هست ... :x :?

bobdakiller
22 April 2005, 02:47 AM
داستان سمند فرق داره چون بعدا براش اضافه شده و یک سنسور داره اما در مورد TU5JP4 چون موتور به ای صورت طراحی شده 2 تا سنسور داره حتی موتور TU3JP هم فقط یه سنسور داره و این موضوع ساده تره! اما باز هم مشکلاتی پیش می آد و اطلاعات نادرست از همون یه سنسور به ECU می رسه.

و دوباره هم میگم که این کار به نظره من خیلی زشته و تجاوز به حقوق دیگرانه!

arash p mbz bmw
22 April 2005, 11:13 AM
fizzi, دوست عزیز این کارو کمتر کسی انجام میده در واقع من فقط برای اطلاعات عمومی ای تاپیک رو گذاشتم .
fizzi, به نظر شما چه شمعهایی بهتره و تو شتاب و... تاثیر داره؟؟؟ 8)

alisam44
22 April 2005, 11:18 PM
من با برداشتنش مخالفم

po2ya
23 April 2005, 10:59 AM
arash p mbz bmw,
به راحتي هر چه تمام تر بر داشته ميشه !
بر ميدارن منبع كاتليزور رو باز ميكنن توش رو خالي ميكنن و به راحتي به سر جاش بر ميگردوونن كه با اين كار هم صداي ماشين قشنگ تر ميشه وهمون طوري هم كه گفتيد قدرت موتور بيشتر ميشه!
در مورد شمع هم در روي 405 پرشيا سمن بيشتر از 2 پلاتين نميدازن چون به سر سيلندر فشار مياره ولي روي 206 شمع 4 پلاتينه خوب جواب ميده!

شمع رو هم من به شما
‌Bosch Super 4اصل آلمان رو به شما توصيه ميكنم كه هر دستش حدود 18 هزار تومان هست !

po2ya
23 April 2005, 11:04 AM
alisam44,
هر كسي يك عقيده شخصي داره!
ولي به نظر من اين مشكلي رو براي هوا پيش نمياره!
آلودگي هوا اگه ميخواهيد از بين بره بهتره اولا هر چي پيكان هست رو از دور خارج كنيد !
دوما هر چي اتوبوس بنز قديمي هست و هر چي مينيبووس هست
با خارج كردن كاتالزور هيچ آسيبي به محيط زيست وارد نميشه!
bobdakiller, قرار نيست كه كل سيستم رو بر داريم كه فقط مواد داخل منبع كاتاليزور رو خارج ميكنيم
در ضمن فقط قبل از منبع كاتاليزور سنسور وجود داره بعد از اون سنسوري نيست!
و هيچ FAultCODEهم به ECU فرستاده نميشه!

در لطفا راهنمايي غلط نكنيد اگه اطلاعات كاملي نداريد بهتره تاكيد اساسي روي حرفتوون نداشته باشيد!

bobdakiller
23 April 2005, 11:37 AM
با خارج كردن كاتالزور هيچ آسيبي به محيط زيست وارد نميشه!

این خیلی عجیبه! اون کاتالیزور رو برای چی گذاشتند؟ برای اینکه نیروی موتور رو کنترل کنه؟ یا صداشو زشت کنه؟

به نظر من هر کسی مسولیت داره و باید به سهم خودش رعایت کنه (مثل داستان آشغال ریختن در خیابان)

البته یه نظراتی هم وجود داره که می گه این کار فقط باعث تغییر صداست و کل سیستم رو به هم می ریزه چون موتور برای کار با کاتالیزور طزاحی شده. هر موقع اطلاعات بیشتر و معتبری |یدا کردم توضیح در رد یا تاییدش می گم!

قرار نيست كه كل سيستم رو بر داريم كه فقط مواد داخل منبع كاتاليزور رو خارج ميكنيم

من هم حرفی از برداشتن کل سیستم نزدم و واضحه که باید توش رو خالی کرد و سنسور( یا سنسورها بسته به موتور) باید بمونند.

در ضمن فقط قبل از منبع كاتاليزور سنسور وجود داره بعد از اون سنسوري نيست!

این قدر اطمینان داری؟ پس اول به چیزی که من نوشتم دوباره نگاه کن :

در مورد موتور TU5JP4 (پژو 206 1600 سی سی) و در مورد بیشتر کاتالیزور ها دو سنسور اکسیژن ...

اون موتور (TU5JP4 ) رو اگه یه مقدار در موردش تحقیق کنی می بینی که 2 تا سنسور Lambda داره یکی قبل از cat و یکی بعد از cat . ااطلاعات این دو سنسور در ECU مقایسه می شه و ... . در صورت برداشتن کاتالیزور اطلاعات به درستی منتقل می شه اما هر 2 یکی است.

امیدوارم که رفع سوتفاهم شده باشه دوست عزیز.

po2ya
23 April 2005, 02:01 PM
bobdakiller,
از اينم بيشتر مطمنم !
چون بعد از منبع كاتاليزور هيچ سنسوري نيست!

در مورد اكسيژن سنسور درسته 2 تا هست ولي يكي بالاي موتور هست و يكي هم پايين!
اونم قبل از منبع كاتاليزور دوست عزيز ميتوونيد با دنبال كردن سيمي كه به سنسور وصله ججاي درست دومين سنسور رو پيدا كنيد!
8)

bobdakiller
23 April 2005, 06:34 PM
این مشخصات موتور TU5JP4 است که من ترجمه فارسیش رو با توضیحات کامل و نمودار توان و گشتاور در یه فروم دیگه (تیونینگ تاک) گذاشتم. اینجا اصل مطلب رو کپی می کنم که فکر نکنید دخل و تصرف کردم.

Code TU5JP4
Capacity 1587cc
Bore x Stroke 78.5 x 82 mm
Construction Alloy head (AS7 stabilised aluminium) & sump, cast iron block.
Cylinders 4 Cylinders
Valves 16 Valves. DOHC
Valve Size Intake: 33.1 mm
Exhaust: 24.5 mm

Both have tail rod of 6 mm.

Valve Lift Intake: 8.00 mm
Exhaust: 7.65 mm

Induction Normally Aspirated
Intake Distributor:

Plenum: 1.55 l

Helmholz Resonator: 0.76 l

4 outlets of 320 mm length (40 mm diameter reducing to 35 mm at cylinder head). Manifold is designed for low end torque.

Fuel System Multipoint Fuel Injection (Bosch EV6 Injectors @ 3.5 BAR)
Bosch ME 7.4.4.

Compression Ratio 11.0 : 1
Power 109BHP / 81kW @ 5750 rpm
Torque 147Nm @ 3900 rpm
Torque Spread 85% (125Nm) from 2000 rpm.
95% (140Nm) between 3300 rpm & 5000 rpm

Oil Capacity 3.0 l
Cooling System Radiator: 21 dm2 (area) / 18 mm (thickness)
200W Dual Speed fan

1.4 BAR degassing chamber

Exhaust System 1. Catalytic Converter directly after exhaust manifold.
2. Intermediate muffler (2.9 l)

3. Rear muffler (15.5 l)

Tailpipe: 45 mm diameter (bent downwards to reduce noise).

Other Crossflow head
Self-adjusting hydraulic tappets (28.4 mm diameter) with anti-return valves - helps to maintain constant oil pressure within themselves and reduce valve noise

Alloy sump reduces vibration and noise.

Electronic throttle butterfly to improve comfort and reduce pollution.

Twin spark ignition - spark plug life 60,000 km.

Ecological oil filter - only need to replace the filter element

Dual oxygen sensor - before and after catalytic converter (chiefly for mixture adjustment)

Introduced 2000
Uses Peugeot 206,307, Partner
Citroen Xsara, C3, Berling

آخرین خط رو که نگاه کنید می بینید که نوشته :

Dual oxygen sensor - before and after catalytic converter (chiefly for mixture adjustment)

و این یعنی : 2 سنسور اکسیژن بعد و قبل از کاتالیزور ( بیشتر به منظور تنظیم مخلوط سوخت و هوا)

اگه کسی خواست می تونم آذرس ترجمه مشخصات کامل موتور و همچنین منبع اصلی رو بهش بدم.

در ضمن موتور به تنهایی احتیاجی به سنسور اکسیژن نداره و اون سنسور بالایی در واقع روی منیفولد خروجی (بالای کاتالیزور) قرار داره. و اون پایینی هم بعد از کاتالیزور و قیل از لوله اگزوز و در واقع زیر موتور.

امیدوارم که اطمینان کمتری داشته باشی!

8)

dibaji
23 April 2005, 06:58 PM
Generation-X,
سلام دوست عزيز
من فكر ميكنم با تعويض شمع 206 به 4 كنتاكت مشكل زيادي را در سيستم برق خودرو مشاهده خواهيد كرد.
چون 206 از پروتكل can استفاده ميكنه و به ميزان مصرف برق هر كدوم از sub systemها حساسه
اگر تغييري در پارامترهاي مصرف كننده ها بدين شوك برق ناشي از اون در يكي از سيستمها اتفاق ميافته مثلا ناخوداگاه برف پاك كن شروع بع كار ميكنه يا فلاشر روشن ميشه
پس توصيه ميشه اين كار رو با 206 نكنيد
در خصوص تغيير در توان خودرو Evanescence, درست ميگه ولي اين 5-6 نيست.بسته به استاندارد آلايندگي خودرو تفاوت ميكنه كه بحثش مفصله در كل به خاطر كمتر شدنback pressure موتور و خروج راحتتر گازهاي احتراقي 2 تا 3 اسب در يورو 3 افزايش توان داريد كه واقعن به الوده كردن هوا نخواهد ارزيد.
8)

po2ya
23 April 2005, 08:35 PM
dibaji,
تا به حال به اين مشكل بر نخوردم !
نميدوونم شايد حرف شما درست باشه!
8)

Brabus
23 April 2005, 08:44 PM
بر داشتن كاتاليزور تنظيم موتور رو بهم ميزنه چه درماشينهايي كاربراتوري و چه انژكتوري
تو ماشينهايي كه ECMs اونها از obd2 استفاده ميكنند علامت چك انجين روشن ميشه و خواموش كردنش هم سخته
موتور هم صاف كار نميكنه

arash p mbz bmw
23 April 2005, 09:52 PM
Generation-X, سلام دوست عزیز
خیلی از دوستان من هستند که شمعهای 4 زمانه روی ماشین بستند اونها عقیده دارن که این شمعها رو بعضی ماشینها جواب میده ولی رو بعضی دیگه اصلا جواب نمیده(منظورم نوع خودرو نیست)ایا شما حرف اونها رو تصدیق میکنید؟؟!!! 8)

حميدرضاجعفري
24 April 2005, 12:26 AM
من يك پرشيا 79 دارم روي اونم كاتاليزور هستش ؟؟؟؟

bobdakiller
24 April 2005, 02:54 AM
جناب جعفری ماشینتون کاتالیزور نداره شاد باش!

حميدرضاجعفري
24 April 2005, 11:09 PM
والا ماشين من كه معلوم نسيت چشه اصلا راه نمي ره ولي فكر مي كنم 1800 باشه

Romans
16 February 2006, 04:58 PM
با سلام
یکی از دوستان من کاتالیزور اگزوز پرشیا رو برداشته و ادعا میکنه که نفس موتور خیلی بهتر شده چون به غیراز این کاتالیزور 2 منبع دیگر هم در سر راه خروجی اگزوز وجود دارد و این خود باعث میشه موتور به راحتی گاز نخوره و به گفته این دوستم بعداز برداشتن کاتالیزور موتور نرمتر کار میکنه و دور موتور راحت تر بالا میره.
از دوستان دیگر اگر تجربه ای در این زمینه دارند لطفن اعلام کنند. با تشکر موفق باشید.

po2ya
16 February 2006, 05:38 PM
دوست عزیز منبع کاتالیزور باعث میشه که هوای خروجی از موترو تمیز بشه و ضرری برای هوای پاک نداشته باشه و کمتر سرب وارد هوا بشه!
همین منبع باعث میشه سرعت گازهای خروجی از موتور پایین بیاد خوب وقتی موتور داره تند وتند کار مینه و تخلیه رو انجام میده مقداری از این هوای آلوده که در پشت منبع کاتالیزور هستن که منتظرین تمیز بشن و رد بشن از موتور برن بیرون دوباره بر میگردن به داخل موتور و باعث میشه احتراق بد انجام بشه!
خوب وقتی منبع کاتالیزور رو خالی کنی این گازهای اضافی سریع خارج میشن و احتراق موتور بهتر انجام میشه ! و نفس موتور هم بهتر میشه در ضمن صدای جالبی هم میگره موتور!
و دوست شما خالی نبسته این امر دقیقا صحیح است به این دلالی که گفتم!

.Reza.
16 February 2006, 05:40 PM
سلام

دوست عزيز در اين رابطه قبلا به اندازه كافي بحث شده.

جستجو بفرماييد قطعا پيدا ميكنيد

http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=5696

اين يك نمونه.

arash p mbz bmw
17 February 2006, 09:49 PM
Generation-X (http://www.phalls.com/vbulletin/member.php?u=6012)جان
یه چیزی رو نگفتین
الودگی خیلی بیشتری وارد هوا میشه که واقعا.......
البته با وجو اردی این الودگی هیچ تاثیری نداره ولی باز هم خلاف قانونه

myvafa67
19 February 2006, 09:38 AM
با سلام .
یه روز یک جی ال آی سوار شدم که رانندش می گفت دو تا منبع از سه منبع اگزوز زیر ماشین رو برداشته و ماشینش هم انصافا فرق کرده بود و خیلی خوب گاز می خورد و نرم کار میکرد . حالا من میخوام بدونم کدوم یکی از این سه منبع کاتالیزور هستند و اگر دو تاشون را برداریم و اینکه میگید غیر قانونیه موقع گرفتن معاینه ممکنه گیر بدن یا نه ؟
متشکرم

z_qz54
19 February 2006, 07:54 PM
من فکر نکنم که منبع اگزوز باعث برگشت دود به داخل سیلندر بشه!!
بلکه باعث زیاد شدن فشار میشه.

لازم به ذکر که فشار دود خروجی از هر سوپاپ دود 2.5 بار هستش.
اگه شک دارید،برید از اونایی که ژیان نو خریده بودند بپرسید.چون همراه ژیان یه لوله بود که یکسرش به اگزوز و یکسر دیگش به لاستیک ماشین،که من دیده بودم یه پیکان رو همینجوری رو لاستیک باد میزدند.

po2ya
19 February 2006, 08:10 PM
حالا این چیزی بوود که ما تجربه کردیم و به چشم دیدم و از 2 3 نفر که 206 حالیشوون هست پرسیدیم همه هم همینو گفتن!
حالا شما میگید چیز دیگه ای هست دیگه من نمیدوونم!

.Reza.
19 February 2006, 09:01 PM
سلام

قطعا برداشتن كاتاليست كانورتور قدرت موتور رو بيشتر ميكنه. مخصوصا اگر كهنه شده باشه.

كاتاليزور در موتور هايي كه زير 100 اسب قدرت دارن تا 5 اسب از قدرتشون كم ميكنه.

navid-83
20 February 2006, 08:44 AM
دوستان ميشه بگين اين كاتاليزور كي كهنه ميشه و بايد عوض كرد و مال سمند كجاست

alighasser
7 March 2006, 05:32 PM
سلام بر همگی دوستان ،

آقا ما همه تاپیک های مربوط رو زیر و رو کردیم ... آخر هم نفهمیدیم خالی کردن کاتالیزور اگزوز خوبه یا نه ؟؟؟

من که دادم مال تیپ پنجم رو خالی کردن ... تنها فرقی که فکر میکنم از اون به بعد پیش اومده اینه که درجه آب
یکمی بالا میره ...

از دوستانه حرفه ای خواهش میکنم راهنمایی کنن ... مخصوصا راجع به سنسورهای مرتبط به کاتالیزور اگزوز ...

متشکرم

z_qz54
7 March 2006, 09:16 PM
هواکش اسپرت خوبه

http://video.tinypic.com/player.php?v=qy73ap

<embed width="352" height="288" type="application/x-shockwave-flash" src="http://v1.tinypic.com/player.swf?file=data45/44/qy73ap&autoStart=false"></embed>

View My Video (http://video.tinypic.com/player.php?v=qy73ap)

masoud x7
8 March 2006, 02:14 PM
سلام
دوستان به نظر من برداشتن کاتالیزور قطعا رو نفس موتور تاثیر میذاره و به موتور فشار کمتری میاد و اگر هم 5 اسب فرق نکنه قطعا 2 یا 3 اسب فرق میکنه:icon_razz

z_qz54
8 March 2006, 05:38 PM
10 لیتر تینر با 5.5 لیتر الکل 70% رو باهم با 50 لیتر باک بنزین ریختم تو ماشین ، خداشاهده ماشین میخواست بگه که حجم سیلندر من کمه.
البته این میزان برای همین باک 50لیتری ، اگه امتحان کردید و پیستون ترکوندید نگید تقسیر من بود.

NOS هم کار همین مواد رو میکنه.

http://uploader.ws/upload/200603/CDocuments_and_SettingsTEMPDesktopdocu0022_1.jpg

http://uploader.ws/upload/200603/CDocuments_and_SettingsTEMPDesktopdocu0022_1.jpg

Srfazel
29 March 2006, 12:56 AM
برام عجیبه که هیچ کدوم به فکر محیط زیستمون نیستین! ما ایرانی ها هر چی سرمون بیاد حقمونه حتی اگه از گازهای سمی که ماشین قشنگمون می ده بیرون خفه بشیم. کمربند ایمنی می ذارن برای قشنگی می اندازیم رو خودمون و پلیس که رفت می اندازیم کنار، به خاطر 3-4 اسب قدرت بیشتر کاتالیزور بر می داریم انگار داریم تو مسابقات فرمول 1 شرکت می کنیم و انگار نه انگار که تو ترافیک فرق نمی کنه ژیان سوار باشی یا ماکسیما. برای همینه که بین تمام کشورهای دنیا (لطفا دقت کنید بین تمام کشورهای دنیا) از نظر حفاظت از محیط زیست در رده یکی مونده به آخر قرار می گیریم. واقعا متاسفم برای این سطح فکر که اکثرا داریم اصلا کلا یادمون می ره که ما هم وظیفه ای داریم. فقط غر زدن و ایراد گرفتن از هم دیگه رو خوب بلدیم.

به جای اینکه به تاریکی لعنت بفرستید یک شمع روشن کنید
. :icon_bigg

اميرعلي
22 June 2006, 02:02 AM
سلام به همگي يه بحثي است در مورد در اوردن کاتاليزور اگزوز ...ميگن جنس اين کاتاليزور يه چيزي مثل سفال است که سوراخهاي ريزي درون ان قرار داره که دود بايد از ميان ان خارج بشه ميگن بعد از يه مدت هم اين سوراخها پر ميشه و نفس ماشين رو ميگيره ...من اين کاتاليزور رو تو مغازه هاي اگزوز سازي ديدم به پيشنهاد يکي از دوستان امروز کاتاليزور رو در اوردم يهني اون بخش از اگزوز که انباره کاتاليزور درون ان قرار داره جدا ميشه و به جاي ان يه لوله مخصوص بسته ميشه تعويضش هم خيلي راحت و سريع انجام ميشه همش هم پيچ و مهره اي ميباشد البته دادم اگزوز ساز اين کار رو کرد ...از موقعي که اين کاتاليزور رو در اوردم نفس ماشين باز شده خفن ...شتاب ميزنه خفن در ضمن تو سر بالايي هم راه ميره خفن .....حالا اساتيد بگن اصلا کار درستي هست يا نه ..خدا به بعدش رحم کنه ؟

اميرعلي
22 June 2006, 02:02 AM
سلام به همگي يه بحثي است در مورد در اوردن کاتاليزور اگزوز ...ميگن جنس اين کاتاليزور يه چيزي مثل سفال است که سوراخهاي ريزي درون ان قرار داره که دود بايد از ميان ان خارج بشه ميگن بعد از يه مدت هم اين سوراخها پر ميشه و نفس ماشين رو ميگيره ...من اين کاتاليزور رو تو مغازه هاي اگزوز سازي ديدم به پيشنهاد يکي از دوستان امروز کاتاليزور رو در اوردم يهني اون بخش از اگزوز که انباره کاتاليزور درون ان قرار داره جدا ميشه و به جاي ان يه لوله مخصوص بسته ميشه تعويضش هم خيلي راحت و سريع انجام ميشه همش هم پيچ و مهره اي ميباشد البته دادم اگزوز ساز اين کار رو کرد ...از موقعي که اين کاتاليزور رو در اوردم نفس ماشين باز شده خفن ...شتاب ميزنه خفن در ضمن تو سر بالايي هم راه ميره خفن .....حالا اساتيد بگن اصلا کار درستي هست يا نه ..خدا به بعدش رحم کنه ؟

abaratian
22 June 2006, 03:53 PM
خوبه خودتون هم میگید خدا به بعدش رحم کنه
خوب اگه فک میکنین اون سوراخا میگیره با یه نو عوض کنید

persianking62
23 June 2006, 01:05 AM
موتور ماشین شما بر اساس اون کاتالیزور در کارخانه تنظیم شده.به هر حال اگه نمیکردی بهتر بود.

arash p mbz bmw
25 June 2006, 10:23 AM
امیر جان و دوستان بزرگوار دیگر
ما سر این مبحث توی تاپیک های بسیار بحث کردیم
امیر جان اول من به شما اطمینان بدم که به ماشین هیچ اسیبی وارد نمیشه و یا حتی حسنهایی هم داره که مهمترینش اینه که سوپاپ و سیلندرها کمتر کثیف میشن چون تمام دود رو خارج میکنن
در ضمن این هم بگم که این کار تجاوز به حقوق شهروندی دیگران هست و همچنین ممکنه توی گرفتن برگه ی معاینه ی فنی از راهنمایی و رانندگی دچار مشکل بشین

omid_loversky
5 September 2006, 12:53 PM
سلام به همه بچه ها من امید هستم بچه ها من یک اگزوز سازی دارم و می تونین از من سوال کنینن.
برداشتن توری داخل اگزوز باعث افزایش 5% خودروتون میشه و اینو بدونین هم سرعتش بالا رفته و هم شتاب و مصرف بنزیز 10%افزایش میابد . ولی اینو بدونین برداشتن و خالی کردن توری اگزوز فشار زیادی به خودرو میاره و ممکنه یه دفعه موتور از کار بیوفته برای همین بی خیال این گارا بشین اگه می خواهین صدا خودرو زیاد بشه از هاوارد استفاده کنین . دوست دارتان امید :icon_cool

Abolfazl2006_p
9 October 2006, 01:17 AM
اگه جواب میده برم کانالیزور 405 را بردارم و امتحان کنم
آیا میشه دوباره بست سر جاش؟؟(اگه جواب نداد)

z_qz54
9 October 2006, 04:04 PM
جواب که میده. و بستنشم میشه ولی باید یه ورق زیرش جوش بدند چون لبه هاش موقع برداشتن کج و کله میشه.

reza1050
13 October 2006, 05:35 PM
دوستان سلام

به نظر من برداشتن کاتالیزور اگزوز کار درستی نیست چه از نظر اقتصادی چه مسائل زیست محیطی و اثرات منفی که در دراز مدت به ماشین وارد میشه وقتی که وسیله استانداردی رو تحویلمون میدند میایم اونو ناقص می کنیم :icon_bigg و وقتی چیزی از رو ماشینمون بر می دارند صدای همه در میاد که چرا داره دزدی میشه و فلان ماشین غیر استاندارد :icon_cry: بیایم از امکاناتی که داریم استفاده و نگهداری کنیم تا برسه به اونهایی که نداریم به هر حال اگه چیز بدی بود اروپائیها که در صنعت خودرو سازی حرف اولو می زنند از اون استفاده نمی کردند به قول دوستمون ما ایرانیها بعضی چیزها که به سرمون میاد حقمونه نمونه اش همین هوای الوده است اونی که پیکان داره بیشتر از این بودجه اش نمیرسه ماهائیکه که میتونیم رعایت کنیم چرا با دست خودمون به خودمون و همه ظلم میکنیم . چاکر شما :icon_cool

talar2006
17 October 2006, 06:41 PM
ایا در اوردن کاتالیزور از منبع اگزوز 206 تیب 5 تاثیری بر روی شتاب و سرعت ماشین داره یا نه-----در ضمن انجام این کار تاثیره منفی روی موتور ماشین به جهت وجود سنسورهای اکسیزن در اگزوز و تراکمی که این منبع جلوی دهانه ی موتور ایجاد می کند دارد یا نه----از جواب دوستانی که اطلاعات خوبی دارند ممنونم

talar2006
25 October 2006, 02:14 PM
پیشاپیش ازهمه دوستانی که با اطلاعات خوب خودشون من رو راهنمایی میکنن سپاسگذارم

من یک خودرو206تیپ5دارم که حدود2ماه پیش کاتالیزورمنبع اگزوز را از درون منبع خارج کردم.وحالا بنابر دلایلی که یکیش مربوط میشه به آلودگی هوااز انجام این کار پشیمون شدم.

1.لطفابگید که منع کاتالیزور با محتویات داخلش از کجا میتونم تهیه کنم.آیا نمایندگی های ایران خودرو در تهران این منبع کاتلیتیک رو دارند {در شهرستان ما که نیست}یا از جای دیگه بایدتهیه کرد

2.در صورت تهیه قیمتش چقدره؟؟؟؟؟؟

دوستان عزیز منتظر پاسخ شما هستم.

fazel-s-h
25 December 2006, 12:39 PM
ببخشيد ميشه راهنمايي كنيد كه پرشيا راهم ميشه كاتاليزورش را راحت برداشت يانه؟ممنون

z_qz54
26 December 2006, 01:10 AM
ببخشيد ميشه راهنمايي كنيد كه پرشيا راهم ميشه كاتاليزورش را راحت برداشت يانه؟ممنون

اگه داشته باشه ، باید ببرید اگزوز سازی تا برای شما انباره رو بشکافه.
چند صفحه قبل توضیح داده شده..

moby
6 January 2007, 07:28 PM
سلام دوستان یه سوال که برا من راجع به برداشتن کاتالیزور بوجود اومده که اینم یه اگزوز ساز به من میگفت میخوام ببینم راست میگفت یا اینکه بازم واسه خاطر خودشون خالی بندی میکرده؟
حالا سواله من اینه که اگه کاتالیزورو در بیاریم مصرف بنزین زیاد میشه یا کم چون یارو میگفت که مصرفش کم میشه؟
ممنون اگه به سوال من جواب بدین.

z_qz54
6 January 2007, 10:36 PM
سلام دوستان یه سوال که برا من راجع به برداشتن کاتالیزور بوجود اومده که اینم یه اگزوز ساز به من میگفت میخوام ببینم راست میگفت یا اینکه بازم واسه خاطر خودشون خالی بندی میکرده؟
حالا سواله من اینه که اگه کاتالیزورو در بیاریم مصرف بنزین زیاد میشه یا کم چون یارو میگفت که مصرفش کم میشه؟
ممنون اگه به سوال من جواب بدین.

برداشتن کاتالیزور باعث میشه میزان ارتعاشات نیم موجی به طرف سیلندر کم بشه ولی تاثیری در عمل احتراق نداره،مگر اینکه از سنسور ها پیامی دریافت بشه که نشون بده فشار گاز خروجی کمتر از میانگین تعریف شده است.
ولی باز هم فکر نکنم تاثیری در مصرف داشته باشه.
در این ساعت چیز دیگه ای به مغز من نمیرسه.
نظر دیگر دوستان چیست؟

ali1359
8 January 2007, 12:18 PM
به گفته خود مسئولان ایران خودرو این کاتالیزور اگزوز برای خودشان حدود 150 هزارتومن آب میخوره و برداشتن آن اشتباه است چراشو نگفت

pesaremelli
9 January 2007, 06:52 PM
برداشن کاتالیزور ضرر که نداره هیچ تازه نفس ماشین رو هم باز میکنه و ایران خودرو هم مجبوره به خاطر رعایت کردن استانداردهای زیست محیطی این منبع رو بزاره اگه برداشتن کاتالیزور ضرر داشت تا حالا باید تمام پژوهای سریهای اول که کاتالیزور نداشتن موتورشون میترکید
سیوال من اینه که هزینه ی این کار چقدره و خالی کردن با برداشتن چه فرقی میکنه یه اگزوز ساز به من گفت اگه خالیش کنی صدای ماشین خیلی زیاد میشه و اگه بخوام ورش دارم 25 تومن خرج برمیداره
اخه مگه چیکار میخاد بکنه که 25 تومن بگیره؟

simbaleo
22 August 2007, 12:06 AM
کسی میدونه کاتالیزور نو واسه 206 چنده؟ من مال خودمو خالی کردم ولی وقتی فهمیدم ضررهاش چقدره شدیدا پشیمون شدم.

smart
24 August 2007, 07:06 PM
با سلام به اساتید
بابرداشتن کاتالیزر این قدر ها هم که میگن تاثیر نداره البته با بر داشتنش زمانی محسوس میشه که عمر کاتالیزر تمام شده باشه
عمر کاتالیزر حدود 150.000 km هست وحدود 5 الی 7 درصد از توان موتور کم میکنه

برداشتنش هم ضرری برای موتور نداره

فقط تا 150.000 خروجی دود تصفیه میکنه بعدا بی تاثیر میشه

البته این حرفها رو همین جوری نمی زنم لیسانس مکانیک خودرو دارم توی یکی از همین کارخانه جات تولید خودرو کار

میکنم

خودمم کاتالیزر و برداشتم

simbaleo
6 September 2007, 02:41 PM
توصیه به کسانی که میخوان کاتالیزور 206 خودشون رو وردارن:

اگر براتون مهم نیست که ماشینتون واسه اضافه شدن حدود 5 در صد به نفسش صدای اگزوز خاور و بوی دود موتور سیکلت های دو زمانه رو داشته باشه، اگه معاینه فنی رو میخواین بی خیال شید، اگر آلودگی هوا و این صحبتا براتون مهم نیست و اگه ماشینتونو ظرف حداکثر 6 ماه دیگه میخواین رد کنین، برداشتن کاتالیزور رو توصیه میکنم.

اما قبل از اینکه بدید با قلم و چکش به جونش بیفتن اجازه بدید قیمتشم بگم:

تیپ 2: 230،000 تومن

تیپ 5: 390،000 تومن

اینا قیمتهایی هستن که نمایندگی یادگار امام نبش آزادی همین هفته پیش بهم داد، پس اگر هم پی تمام حرفهایی رو که گفتم به تن مالیدید و خواستین ورش دارین سعی کنید یه منبع خالی بخرین، ببرین پیش اگزوز ساز بجای منبع خودتون ببنده و منبع خودتون رو نگه دارین، اینطوری به قیمت یک دهم بالا جای پشیمون شدن دارین!

منم شانسم گفت که یکی از دوستام میخواست کل اگزوز ماشینشو که 7000 بیشتر کار نکرده بود اسپرت کنه، منبعشو 80 تومن ازش برداشتم، بستم رو ماشین خودم و 390 پیاده نشدم.

m_eslam
29 September 2007, 06:04 PM
كسي ميدونه روي موتور هاي 206 تيپ 1 (مدل 80) چند تا سنسور هوا نصب شده؟ و اين بحث قبل و بعد از كاتاليزور در مورد اونها هم صدق ميكنه؟

po2ya
29 September 2007, 07:47 PM
در مورد تیپ 1 اگه اشتباه نکنم 1 سنسور اکسیژن داره و اوونم قبل از منبع کات هستش!

hadson
10 November 2007, 06:38 PM
اقایون ایین همه بحث من نفهمیدم کاتالیزرمو بردارم یا نه ؟
مشکلی ایجاد نمیکنه؟

m_eslam
11 November 2007, 10:07 AM
سلام ،‌ اگر بعد كاتاليزور سنسور داري ، برندار ، اگر نداري (مثلا" تيپ 1) بردار ، خلاص!

fafal
11 November 2007, 12:38 PM
البته منبع خالی کاتالیست هم هست حدود 70 60هزار تومن که کاتالیست هم به خودتون برمیگردونن اگهخواستین دوباره ببندین البته من امتحان نکردم
من تا حالا هاچ بک دوسنسوره ندیدم ولی اس دی ها 2 تا سنسور دارن که تاحالا فکر میکردم سنسور دوم فقط سلامت کاتالیست رو چک میکنه ولی بهد وصل کردن دستگاه متوجه شدیم که چیزی مشابه سنسور اول توی پاشش سوخت و تنظیم جرقه تاثیر داره و برای بازکردنش باید سنسوردوم گول زده بشه

m_eslam
11 November 2007, 01:42 PM
تمامي موتور هاي تيپ 5 و 6 داراي 2 سنسور در بخش كاتاليزور هستند ، يكي قبل و يكي بعد.
راجع به تيپ 2 و 3 نمبدونم. من خودم تيپ 1 دارم ، ميدونم سنسور نداره و كاتاليزور رو هم برداشتم.

fafal
11 November 2007, 02:07 PM
تمامي موتور هاي تيپ 5 و 6 داراي 2 سنسور در بخش كاتاليزور هستند ، يكي قبل و يكي بعد.
راجع به تيپ 2 و 3 نمبدونم. من خودم تيپ 1 دارم ، ميدونم سنسور نداره و كاتاليزور رو هم برداشتم.

عزیز جان در تمامی 206 های تولید شده ایران بجز تیپ 4 که به اصطلاح فرانسوی بود سنسور دوم اکسیژن حذف شده
حتی تولید سال 85 هم با توجه به انجام تغییرات روی موتور و ای سی یو توی هاچ بک ها من دیدم یکی داشت

majid_teh2005
24 January 2008, 01:16 PM
قديما اسمش مبدل كاتاليست بود !!!

و كارش از بين بردن گاز هاي نسوخته و مضر اگزوز است .

برداشتنش هم قدرت موتور را زياد ميكند

خيالتون راحت باشه

هيچ ضرري هم نداره .

اگه كسي ميگه ضرر داره دليلشو بگه لطفا

m_eslam
26 January 2008, 11:14 AM
قديما اسمش مبدل كاتاليست بود !!!

و كارش از بين بردن گاز هاي نسوخته و مضر اگزوز است .

برداشتنش هم قدرت موتور را زياد ميكند

خيالتون راحت باشه

هيچ ضرري هم نداره .

اگه كسي ميگه ضرر داره دليلشو بگه لطفا

دوست من شما خودت داري ميگي گاز هاي نسوخته و مضر رو از بين ميبره ، خوب اگر برش داري ، اون گاز هاي مضر و نسوخته ، مياد بيرون ، و باعث آلودگي بيشتر هواي محيط ميشه ، پس ضرر داره ، و ضرر زيادي هم داره ، و اون ضرر هم به محيط زيسته! البته برداشتنش براي موتور ماشين بي ضرره (ميتونه بيضرر باشه) اما در جايگاه قضاوت ، شما حاضري به محيط زيست ضرر برسوني يا به موتور ماشينت؟

majid_teh2005
27 January 2008, 10:56 AM
دوست گرامي
منظور من اين بود كه براي ماشين ضرري نداره !!!

m_eslam
27 January 2008, 11:02 AM
منم گفتم براي موتور بيضرره. لازم نبود 3 تا علامت تعجب برام بگذاري.