View Full Version : سامپ و رفیوجیوم Sump & Refugium ا
masoudsara
27 September 2009, 10:13 PM
با سلام
دوستان عزيزي كه تجربه استفاده از سا مپ را دارند : همانطور كه ميدانيم براي خروج اب از تانك بهتره كه شيشه رو سوراخ كنيم حال اين سوراخ در كف تانك باشه بهتره يا در قسمت ديواره ها ؟ ....... بيشتر جاها ديدم كه سوراخ رو در كف قرار ميدهند ولي خب اون باكس اور فلو ظاهر ناخوشايندي داره .....
اساتيد محترم التماس دعا !
Anoush
28 September 2009, 11:13 AM
با سلام
دوستان عزيزي كه تجربه استفاده از سا مپ را دارند : همانطور كه ميدانيم براي خروج اب از تانك بهتره كه شيشه رو سوراخ كنيم حال اين سوراخ در كف تانك باشه بهتره يا در قسمت ديواره ها ؟ ....... بيشتر جاها ديدم كه سوراخ رو در كف قرار ميدهند ولي خب اون باكس اور فلو ظاهر ناخوشايندي داره .....
اساتيد محترم التماس دعا !
ظاهر ناخوشایند باکس اور فلو به مضار سوراخ در دیواره ها ارجحیت داره. میتونید ظاهر باکس رو با بالا بردن لایو راک ها در ان قسمت تا حدودی پوشش بدهید در ضمن بعد از مدتی که دیواره ها پوشیده از خزه شدند باکس هم تقریبا مثل قسمتهای دیگر اکواریوم خواهد شد.
masoudsara
17 October 2009, 11:33 PM
با سلام
در حال ساخت يك سامپ براي تانك آب شبرين هستم بنا بر توصيه اساتيد عزيز سوراخ را در كف تانك قرار دادم ميخواستم بدونم براي داشتن بهترين بازدهي براي سامپ بهتره لوله آب ورودي را كجا قرار بدم ؟ البته اين نكته هم در نظر بگيرم كه شايد بخواهم دوباره ماهياني كه جريان اب كم رو دوست دارن مثل ديسكس رو نگه دارم
با تشكر
Anoush
18 October 2009, 06:42 PM
با سلام
در حال ساخت يك سامپ براي تانك آب شبرين هستم بنا بر توصيه اساتيد عزيز سوراخ را در كف تانك قرار دادم ميخواستم بدونم براي داشتن بهترين بازدهي براي سامپ بهتره لوله آب ورودي را كجا قرار بدم ؟ البته اين نكته هم در نظر بگيرم كه شايد بخواهم دوباره ماهياني كه جريان اب كم رو دوست دارن مثل ديسكس رو نگه دارم
با تشكر
بنظر من بهتره لوله ورودی اب رو از یک گوشه (گوشه پشتی و مخالف جهت سرریز) وارد تانک کنید و تا نزدیک کف اکواریوم (فاصله ۱۰ سانتی) انرا ادامه بدهید اگر میخواهید سنگ هوا هم در زیر این ورودی قرار بدید و کل مجموعه رو با چوب یا دکور استتار کنید.
به تجربه من این کمترین میزان تلاطم رو برای اکواریوم دیسکس ایجاد میکنه و سامپ شما هم بازده خوبی خواهد داشت.
goodbay-jojo
19 October 2009, 01:37 AM
بنظر من بهتره لوله ورودی اب رو از یک گوشه (گوشه پشتی و مخالف جهت سرریز) وارد تانک کنید و تا نزدیک کف اکواریوم (فاصله ۱۰ سانتی) انرا ادامه بدهید اگر میخواهید سنگ هوا هم در زیر این ورودی قرار بدید و کل مجموعه رو با چوب یا دکور استتار کنید.
به تجربه من این کمترین میزان تلاطم رو برای اکواریوم دیسکس ایجاد میکنه و سامپ شما هم بازده خوبی خواهد داشت.
سلام
دکتر جان جسارتا اگر لوله ورودی تا 10 سانتی کف ادامه پیدا کنه ، خطر تخلیه تانک در هنگام قطع برق وجود نداره ؟
موفق باشید.
ogtay
19 October 2009, 01:49 AM
سلام
دکتر جان جسارتا اگر لوله ورودي تا 10 سانتي کف ادامه پيدا کنه ، خطر تخليه تانک در هنگام قطع برق وجود نداره ؟
موفق باشيد.
فک کنم منظور دکتر عزيز ورودي آب به تانک اصلي بود.
Anoush
19 October 2009, 11:33 AM
سلام
دکتر جان جسارتا اگر لوله ورودی تا 10 سانتی کف ادامه پیدا کنه ، خطر تخلیه تانک در هنگام قطع برق وجود نداره ؟
موفق باشید.
بله عزیزم درست میگید من چون این کارو با فیلتر اکسترنال انجام دادم که جلوی تلاطم رو بگیرم برای سامپ هم همین فکر تو ذهنم اومد.
در صورتیکه اگر شیر یکطرفه کار نگذاشته باشیم تمام اب از طریق پمپ توی سامپ برمیگرده پس برای جلوگیری از این کار میشه مقداری لوله رو داخل اب برد که فقط کمی از سر ریز تانک پائین تر بره تا اگر برق قطع شد مشکلی بوجود نیاد.
ممنون که تذکر دادید اصلا به این فکر نبودم که سامپ با فیلتر اکسترنال تو این مورد متفاوتند.
از فروشگاه های اتصالات پی وی سی سوال میکنم ببینم شیر یکطرفه دارند یا نه. اگر باشه در مواقع قطع برق و اتصال سریع اون هم از عدم کار افتادن پاور هد بدلیل برگشت اب از همون لوله جلوگیری میشه. چون بعضی موارد پاور هد زورش نمیرسه که هم جلو اب برگشت رو بگیره و هم اب رو به بالا پمپ کنه.
دست شما درد نکنه که توجه داشتید.
masoudsara
25 October 2009, 09:22 AM
با سلام
با راهنمایی دوستان عزیز یک سامپ برای تانکم ساختم : نسبت اونو 1 به 5 در نظر گرفتم به 4 قسمت تقسیمش کردم تو یک قسمت از شن و منسوج نبافته و ابر استفاده کردم یک قسمت رو برای سرامیک ، ذغال ، تورف و ... در نظر گرفتم تو قسمت بعدی بخاری و جایگاه اخری هم پمپ تخلیه قرار داره البته یک باکس اور فلو با حجم 15 لیتر ساختم و توش 3 کیلو بیو بال ریختم حجم آبگیری تانک حدود 400 لیتره و روی پمپ نوشته 4000 لیتر در ساعت . تست که کردم دیدم یک ظرف 4 لیتری رو توی 5 ثانیه پر میکنه یعنی حدود 3000 لیتر در ساعت ... و اما مشکلی که برام پیش اومده اینه که ابی که وارد تانک میشه دارای حبابهای ریز زیادیه درسته که حاوی اکسیژن فراوونیه ولی فکر نکنم برای ماهیها خوشایند باشه خواستم ببینم دوستان راه حلی برای این موضوع دارند؟
با تشکر
Anoush
25 October 2009, 10:50 AM
با سلام
با راهنمایی دوستان عزیز یک سامپ برای تانکم ساختم : نسبت اونو 1 به 5 در نظر گرفتم به 4 قسمت تقسیمش کردم تو یک قسمت از شن و منسوج نبافته و ابر استفاده کردم یک قسمت رو برای سرامیک ، ذغال ، تورف و ... در نظر گرفتم تو قسمت بعدی بخاری و جایگاه اخری هم پمپ تخلیه قرار داره البته یک باکس اور فلو با حجم 15 لیتر ساختم و توش 3 کیلو بیو بال ریختم حجم آبگیری تانک حدود 400 لیتره و روی پمپ نوشته 4000 لیتر در ساعت . تست که کردم دیدم یک ظرف 4 لیتری رو توی 5 ثانیه پر میکنه یعنی حدود 3000 لیتر در ساعت ... و اما مشکلی که برام پیش اومده اینه که ابی که وارد تانک میشه دارای حبابهای ریز زیادیه درسته که حاوی اکسیژن فراوونیه ولی فکر نکنم برای ماهیها خوشایند باشه خواستم ببینم دوستان راه حلی برای این موضوع دارند؟
با تشکر
منظورتون رو از یک به پنج متوجه نشدم یعنی تانکتون ۴۰۰ لیتره و سامپ ۸۰ لیتر؟
به فرض درست بودن حدس من پمپ ۴۰۰۰ لیتری برای این تانک و این سامپ زیاد به نظر میاد و حجم جابجایی اب زیاده و حجم سامپ کمه همین میتونه یکی از دلایل حباب زیاد باشه.
در مخزن اخری که اب به اکواریوم بر میگرده هیچ وسیله ای که تولید تلاطم کنه قرار ندید.
ایا میتونید قبل از مخزن اخر از منسوج نبافته بصورت فشرده استفاده کنید؟
فاصله سر لوله ای که اب رو از تانک داخل سامپ میریزه تا ابر یا منسوج چقدره؟ اب مستقیما روی چه ماده ای میریزه؟ با تغییر در این هم میتونید از حجم حباب کم کنید.
ورود حباب از پمپ بداخل اکواریوم اب رو کدر نشون میده و از زیباییش کم میکنه و بیشتر این مشکل در اکواریوم های اب شور دیده میشه ولی فکر میکنم در اب شیرین بدلیل غلظت کمتر این مورد بسیار راحت تر از اب شور کنترل بشه.
masoudsara
25 October 2009, 11:14 AM
منظورتون رو از یک به پنج متوجه نشدم یعنی تانکتون ۴۰۰ لیتره و سامپ ۸۰ لیتر؟
به فرض درست بودن حدس من پمپ ۴۰۰۰ لیتری برای این تانک و این سامپ زیاد به نظر میاد و حجم جابجایی اب زیاده و حجم سامپ کمه همین میتونه یکی از دلایل حباب زیاد باشه.
در مخزن اخری که اب به اکواریوم بر میگرده هیچ وسیله ای که تولید تلاطم کنه قرار ندید.
ایا میتونید قبل از مخزن اخر از منسوج نبافته بصورت فشرده استفاده کنید؟
فاصله سر لوله ای که اب رو از تانک داخل سامپ میریزه تا ابر یا منسوج چقدره؟ اب مستقیما روی چه ماده ای میریزه؟ با تغییر در این هم میتونید از حجم حباب کم کنید.
ورود حباب از پمپ بداخل اکواریوم اب رو کدر نشون میده و از زیباییش کم میکنه و بیشتر این مشکل در اکواریوم های اب شور دیده میشه ولی فکر میکنم در اب شیرین بدلیل غلظت کمتر این مورد بسیار راحت تر از اب شور کنترل بشه.
انوش عزیز سلام
سامپ من حدود 90 لیتره و همینطور که عرض کردم روی پمپ نوشته 4000 لیتر وقتی که بطور عملی تست کردم خیلی کمتر از این بود ... از طرفی با زیاد شدن ارتفاع بازهم از قدزت خروجی اون کمتر میشه ...در مخزن اخری فقط پمپ قرار داره و مخزن قبل از اون هم فقط یک بخاری هست... اب مستقیما روی یک ابر با سوراخ های درشت میریزه و فاصله لوله تا اون 4-3 سانته در ضمن این سامپ سر و صدای زیادی هم داره انگار که بغل رودخونه زندگی میکنیم....
Anoush
25 October 2009, 12:10 PM
انوش عزیز سلام
سامپ من حدود 90 لیتره و همینطور که عرض کردم روی پمپ نوشته 4000 لیتر وقتی که بطور عملی تست کردم خیلی کمتر از این بود ... از طرفی با زیاد شدن ارتفاع بازهم از قدزت خروجی اون کمتر میشه ...در مخزن اخری فقط پمپ قرار داره و مخزن قبل از اون هم فقط یک بخاری هست... اب مستقیما روی یک ابر با سوراخ های درشت میریزه و فاصله لوله تا اون 4-3 سانته در ضمن این سامپ سر و صدای زیادی هم داره انگار که بغل رودخونه زندگی میکنیم....
سلام عزیز
اصولادر قسمت فواید و مضار هر کدام از فیلتر ها که وارد بشیم یکی از مشکلات سامپ در مقایسه با فیلتر اکسترنال صدای اونه که از محبوبیت اون کم میکنه ولی میشه تا حد زیادی این صدا رو کاهش داد و یکی از راه ها اینه که سر لوله خروجی رو هر چه ممکنه با سطح اسفنج یا منسوج نزدیک تر کنیم.
من به شما پیشنهاد میدم پمپی رو انتخاب کنید که در ساعت ماکزیمم سه برابر حجم اکواریوم شما رو جابجا کنه (اگر اصرار دارید از همین پمپ استفاده کنید یک شیر سر راه خروجیش بکذارید و خروجی رو به میزان دلخواه کنترل کنید من از یک مهندس مکانیک سیالات سوال کردم و ایشون گفتند این کار اسیبی به پمپ نمیرسونه! ). پمپ رو تا حد امکان از مار کهای مرغوب تهیه کنید تا بیصدا تر باشه.
در نهایت میتونید دور لوله خروجی اب رو یک باکس ایجاد کنید که در کف باکس حالت مشبک ایجاد کردید و روی سوراخ ها رو با منسوج نبافته فشرده پوشش بدیدو در اطراف اون ابر فیلتر باشه و لوله خروجی در داخل این حفره ایجاد شده در باکس قرار بگیره. با این کار تا حد زیادی صدا رو کم میکنید.
بازهم اگر چیزی به عقلم رسید براتون مینویسم.
موفق و پیروز باشید
پ ن : یادم رفت بپرسم که سوراخ تانک شما در کف هست یا در کناره ها؟ اگر در کف هست سیستم شما مثل تانک های اب شوره؟
masoudsara
25 October 2009, 01:23 PM
سلام عزیز
اصولادر قسمت فواید و مضار هر کدام از فیلتر ها که وارد بشیم یکی از مشکلات سامپ در مقایسه با فیلتر اکسترنال صدای اونه که از محبوبیت اون کم میکنه ولی میشه تا حد زیادی این صدا رو کاهش داد و یکی از راه ها اینه که سر لوله خروجی رو هر چه ممکنه با سطح اسفنج یا منسوج نزدیک تر کنیم.
من به شما پیشنهاد میدم پمپی رو انتخاب کنید که در ساعت ماکزیمم سه برابر حجم اکواریوم شما رو جابجا کنه (اگر اصرار دارید از همین پمپ استفاده کنید یک شیر سر راه خروجیش بکذارید و خروجی رو به میزان دلخواه کنترل کنید من از یک مهندس مکانیک سیالات سوال کردم و ایشون گفتند این کار اسیبی به پمپ نمیرسونه! ). پمپ رو تا حد امکان از مار کهای مرغوب تهیه کنید تا بیصدا تر باشه.
در نهایت میتونید دور لوله خروجی اب رو یک باکس ایجاد کنید که در کف باکس حالت مشبک ایجاد کردید و روی سوراخ ها رو با منسوج نبافته فشرده پوشش بدیدو در اطراف اون ابر فیلتر باشه و لوله خروجی در داخل این حفره ایجاد شده در باکس قرار بگیره. با این کار تا حد زیادی صدا رو کم میکنید.
بازهم اگر چیزی به عقلم رسید براتون مینویسم.
موفق و پیروز باشید
پ ن : یادم رفت بپرسم که سوراخ تانک شما در کف هست یا در کناره ها؟ اگر در کف هست سیستم شما مثل تانک های اب شوره؟
با سلام
طبق گفته شما اگه شیر سر راه پمپ بزارم و اسیبی به اون نرسونه راه حل خوبیه ... در ابتدا میخواستم که سامپ رو 150 لیتری درست کنم برای همین این پمپ رو گرفتم ولی بدلایلی نشد ... بیشترین سرو صداهم مربوط به لوله ورودی اب به سامپ است که میبایست این کارهایی رو که فرمودید روش انجام بدم... سوراخ رو هم طبق راهنمایی خودتون در کف قرار دادم ... چون در اینده میخوام به اب شور تغییر کاربریش بدم
با تشکر
Romans
25 October 2009, 03:05 PM
طبق گفته شما اگه شیر سر راه پمپ بزارم و اسیبی به اون نرسونه راه حل خوبیه ...
سلام
به عنوان یک پیشنهاد اگر قصد داشتید سر راه پمپ شیر نصب کنید ، برای جلوگیری از فشار احتمالی به پمپ و افت کیفی ان ، میتوانید از یک سه راهی استفاده کنید به این صورت که یک سمت ان را به خروجی پمپ و سر روبروی انرا به شیر فشار شکن و سر سوم را به برگشت اب پس زده شده توسط شیر اختصاص بدهید که این اب برگشتی را میتوانید به مخزن اخر هدایت کنید.
Anoush
25 October 2009, 03:12 PM
با سلام
طبق گفته شما اگه شیر سر راه پمپ بزارم و اسیبی به اون نرسونه راه حل خوبیه ... در ابتدا میخواستم که سامپ رو 150 لیتری درست کنم برای همین این پمپ رو گرفتم ولی بدلایلی نشد ... بیشترین سرو صداهم مربوط به لوله ورودی اب به سامپ است که میبایست این کارهایی رو که فرمودید روش انجام بدم... سوراخ رو هم طبق راهنمایی خودتون در کف قرار دادم ... چون در اینده میخوام به اب شور تغییر کاربریش بدم
با تشکر
فرمودید بیشترین صدا مربوط به لوله خروج اب از تانک هست، خوب بفرمائید صدایی بصورت هورت کشیدن و هر چند ثانیه یکبار رو از سوراخ خروج اب از اکواریوم رو دارید یا نه، بیشتر صدا مربوط به خروج اب از لوله و ریزش اون روی مواد داخل سامپ هست.
بعد از خروج اب از اکواریوم لوله بصورت مستقیم به سامپ میره یا زانویی خورده؟
اگر صدا مربوط به ریختن اب روی مواد داخل سامپ باشه با روشی که در پست قبلی توضیح دادم مشکل تا حد زیادی رفع میشه ولی اگر صدا حالت صدای سیفون داره بفرمائید تا راه حل اونو دنبال کنیم.
masoudsara
25 October 2009, 04:18 PM
فرمودید بیشترین صدا مربوط به لوله خروج اب از تانک هست، خوب بفرمائید صدایی بصورت هورت کشیدن و هر چند ثانیه یکبار رو از سوراخ خروج اب از اکواریوم رو دارید یا نه، بیشتر صدا مربوط به خروج اب از لوله و ریزش اون روی مواد داخل سامپ هست.
بعد از خروج اب از اکواریوم لوله بصورت مستقیم به سامپ میره یا زانویی خورده؟
اگر صدا مربوط به ریختن اب روی مواد داخل سامپ باشه با روشی که در پست قبلی توضیح دادم مشکل تا حد زیادی رفع میشه ولی اگر صدا حالت صدای سیفون داره بفرمائید تا راه حل اونو دنبال کنیم.
بله هر چند ثانیه یک بار صدای هورت از لوله ای که ابو از اور فلو باکس به مخزن سامپ میاره شنیده میشه... و لوله ورودی به سامپ دوتا زانویی خورده برای اینکه میخواستم اب دقیقا در وسط مخزن تخلیه بشه .... اصلا چرا این همه روده درازی .......... اینم عکسهاش:
http://pib.ir/uploads/m/masoudsara/117030.jpg
http://pib.ir/uploads/m/masoudsara/117029.jpg
http://pib.ir/uploads/m/masoudsara/117031.jpg
Anoush
26 October 2009, 12:57 PM
بله هر چند ثانیه یک بار صدای هورت از لوله ای که ابو از اور فلو باکس به مخزن سامپ میاره شنیده میشه... و لوله ورودی به سامپ دوتا زانویی خورده برای اینکه میخواستم اب دقیقا در وسط مخزن تخلیه بشه .... اصلا چرا این همه روده درازی .......... اینم عکسهاش:
سلام عزیز
ممنون که عکس هارو قرار دادی.
اول اینکه از عکس هاتون برداشت کردم که خروجی مخازن یک در میان از پائین و بالا نیست (امیدوارم اشتباه کرده باشم) برای همین در مخزن سوم که توش بخاری رو گذاشتید جریان اب درست انجام نمیشه.
یعنی طبق برداشت من مورودی مخزن اول به دوم از پائین انجام میشه و مخزن دوم به سوم و همینطور سوم به چهارم از بالا انجام میشه که اخری درست نیست. منتظر توضیح شما هستم.
خوب رسیدیم سر همین مطلب جذاب Cavitation که قبلا خدمت دوستان عرض کردم. شما در خروجی اب تانکتون مشکل اختلاط هوا با اب دارید که این صدای جذاب رو تولید میکنه. حالا برای رفع مشکل راه های زیر توصیه میشه که راهی رو که من انجام دادم رو براتون علامت زدم ولی راه های دیگر هم بسیار منطقی بنظر میرسند.
۱. قرار دادن شیر در لوله ورودی و کم کردن جریان ورودی.
۲. بزرگ تر بودن قطر لوله ورودی نسبت به لوله خروجی و یا بلعکس بزرگتر بودن قطر لوله خروجی.
۳. قرار دادن شیر در لوله خروجی که با کمی تغییر در ان و کم کردن جریان خروجی صدا قطع خواهد شد*
۴. سر لوله افقی یا زانویی که از تانک خارج میشه یک سوراخ بکنیم تا هواگیری از طریق اون سوراخ انجام بشه (من تست نکردم)
۵. در جایی خوندم که با عبور یک لوله هوا که از سوراخ خروجی وارد لوله پی وی سی میشه و تا سامپ میره میشه از صدا جلوگیری کرد که من این مورد رو ازمایش نکردم ولی اگر جواب داد حتما خدمتتون میگم البته خود شما هم میتونید تست کنید.
در تمام موارد فوق سعی شده که تعادلی بین ورودی و خروجی ایجاد بشه تا از بروز این صدا جلوگیری بشه. من در سر راه هر دو لوله ورودی و خروجی شیر سماوری گذاشتم تا همیشه بتونم این تعادل رو برقرار کنم.
فقط من از شما خواهش میکنم که هر کدام از موارد رو انجام دادید و صدا قطع شد برق رو قطع کنید و بعد از اینکه در سیستم تعادل برقرار شد دوباره جریان رو وصل کنید دقت کنید که سیستم به حالت سابق برگرده و سطح اب در اکواریوم تغییر نکنه یا به عبارت دیگه خروج اب و یا ورودش با مشکل مواجه نشه چون در غیر این صورت اگر در منزل نباشید و برق قطع و وصل بشه ممکنه بعد از بازگشتتون منظره ناگواری در خونه مشاهده کنید.
پیروز و مستحکم باشید
hitman_ebs
26 October 2009, 01:29 PM
با اجازه اساتید ، من هم از سامپ استفاده می کنم برای این مشکل من لوله ورودی سامپ رو تا نیمه ارتفاع سامپ داخل آب ( سامپ ) کردم و این صدای نا خوشایند از بین رفت فقط قطر لوله ورودی سامپ من کمتره
Anoush
26 October 2009, 02:36 PM
نکته دیگری که با دیدن عکس سامپتون به ذهنم رسید ارتفاع زیاد ریزش اب به مخزن اخری میتونه یکی از دلایلی باشه که شما در اب ورودی به تانکتون با وجود حباب های بسیار ریز مواجه هستید.
فکر میکنم اگر این ارتفاع ریزش رو به صفر برسونید مشکل حل شه.
masoudsara
26 October 2009, 02:57 PM
سلام عزیز
ممنون که عکس هارو قرار دادی.
اول اینکه از عکس هاتون برداشت کردم که خروجی مخازن یک در میان از پائین و بالا نیست (امیدوارم اشتباه کرده باشم) برای همین در مخزن سوم که توش بخاری رو گذاشتید جریان اب درست انجام نمیشه.
یعنی طبق برداشت من مورودی مخزن اول به دوم از پائین انجام میشه و مخزن دوم به سوم و همینطور سوم به چهارم از بالا انجام میشه که اخری درست نیست. منتظر توضیح شما هستم.
خوب رسیدیم سر همین مطلب جذاب Cavitation که قبلا خدمت دوستان عرض کردم. شما در خروجی اب تانکتون مشکل اختلاط هوا با اب دارید که این صدای جذاب رو تولید میکنه. حالا برای رفع مشکل راه های زیر توصیه میشه که راهی رو که من انجام دادم رو براتون علامت زدم ولی راه های دیگر هم بسیار منطقی بنظر میرسند.
۱. قرار دادن شیر در لوله ورودی و کم کردن جریان ورودی.
۲. بزرگ تر بودن قطر لوله ورودی نسبت به لوله خروجی و یا بلعکس بزرگتر بودن قطر لوله خروجی.
۳. قرار دادن شیر در لوله خروجی که با کمی تغییر در ان و کم کردن جریان خروجی صدا قطع خواهد شد*
۴. سر لوله افقی یا زانویی که از تانک خارج میشه یک سوراخ بکنیم تا هواگیری از طریق اون سوراخ انجام بشه (من تست نکردم)
۵. در جایی خوندم که با عبور یک لوله هوا که از سوراخ خروجی وارد لوله پی وی سی میشه و تا سامپ میره میشه از صدا جلوگیری کرد که من این مورد رو ازمایش نکردم ولی اگر جواب داد حتما خدمتتون میگم البته خود شما هم میتونید تست کنید.
در تمام موارد فوق سعی شده که تعادلی بین ورودی و خروجی ایجاد بشه تا از بروز این صدا جلوگیری بشه. من در سر راه هر دو لوله ورودی و خروجی شیر سماوری گذاشتم تا همیشه بتونم این تعادل رو برقرار کنم.
فقط من از شما خواهش میکنم که هر کدام از موارد رو انجام دادید و صدا قطع شد برق رو قطع کنید و بعد از اینکه در سیستم تعادل برقرار شد دوباره جریان رو وصل کنید دقت کنید که سیستم به حالت سابق برگرده و سطح اب در اکواریوم تغییر نکنه یا به عبارت دیگه خروج اب و یا ورودش با مشکل مواجه نشه چون در غیر این صورت اگر در منزل نباشید و برق قطع و وصل بشه ممکنه بعد از بازگشتتون منظره ناگواری در خونه مشاهده کنید.
پیروز و مستحکم باشید
با سلام و تشکر از پاسخگویی شما
بله شما درست متوجه شدید مخزن 2 به 3 و 3 به 4 از بالاست ولی مخزن 3و4 در واقع یک مخزن است فقط برای اینکه توش بخاری گذاشتم یک دیواره بینشون قرار دادم که اگر بهر دلیلی ورودی سامپ کم بشه و پمپ آب مخزن 4 رو کامل تخلیه کنه بخاری بیرون اب نمونه....
برای وجود حباب زیاد در اب خروجی حق با شما بود سر ریز ابشاری از مخزن 3به 4 باعث این مورد میشد که با اضافه کردن اب به سامپ این مشکل حل شد...
و طبق نظر دوست عزیزمون hitman لوله ورودی به سامپ رو کمی بلند تر کردم صدای اب ورودی به سامپ تا مقدار زیادی رفع شد....
و حالا مانده صدای هورت لوله ورودی که بیشتر با گزینه 3 شما موافق هستم و گزینه 5 را هم تست میکنم
با تشکر
Anoush
1 November 2009, 03:29 PM
عزیزان سلام،
در روزهای گذشته در قسمت طرح های خودتان بسازید صحبت از سامپ و طراحی اون شد که بهتر دیدم برای رفرنس بهتر مبحث سامپ رو جدا از قسمت های دیگه بصورت خاص بهش بپردازیم. مخصوصا در اب شور که در این اواخر صحبت اضافه کردن رفیوجیوم هم به سامپ ها اغاز شده برای همین این تاپیک در اب شور ایجاد شد تا بشه بصورت تخصصی تر بهش پرداخت.
حالا اگر حوصله دارید از شما خواهش میکنم که فواید سامپ رو شرح بدید تا بتونیم در اینجا یک جمعبندی مفید از این سیستم فیلترینگ داشته باشیم. اگر هم که حوصله نداشتید و جوابی نیامد خودم شروع میکنم به توضیح ولی برای بهترین جواب حاضرم ۱۰۰ شاهی پول مجازی تقدیم کنم.
پیروز باشید
سحابی
2 November 2009, 09:37 AM
سلام
از این فکر زیبات متشکرم . اصولا سامپ ها بجز مبحث فیلتراسیون که ساده ترین عمل اونهاست بیشتر بخاطر ایجاد محیط شیمیایی مناسب کاربرد دارند . این قسمت از آکواریوم بیشتر عمل تولید باکتریهای فعال را به عهده دارد . استفاده از بیوبال ، نخودی و خرده مرجان و .... همه برای این است که علاوه بر افزایش میزان حجم آب آکواریوم ، سرعت گردش آب در این محیط را کاهش داده تا با جایگذاری کلوئیدهای داخل آب ، رشد در میزان باکتریها و صحت در عمل تجزیه گری باکتریها حاصل شود . برای همین هر مادهای که بدون تاثیر در کیفیت شیمیایی آب باعث شود تا زمان ماند آب در سامپ بیشتر شود مناسب است . برای مثال سنگهای متخلخل مثل سنگ پاهای قدیمی ....
یا سنگهای آذرین سیلیسی .
البته اینها را نوشتم تا یخ بقیه وا بره و وارد بحث بشن و گرنه اینها را همه دوستان می دانند ........
انوقت من نمی دونم این ری ، ریفیو ، ریفو جریوم ، ریفوجیوم چیه ؟ کمک ، مرسی
moh@mm@d reza
2 November 2009, 03:26 PM
سلام
انوقت من نمی دونم این ری ، ریفیو ، ریفو جریوم ، ریفوجیوم چیه ؟ کمک ، مرسی
سلام
طی مطالعات دیشبم فهمیدم که رفیوجیوم (refugium ) درواقع یه مخزن کوچیکه که برای پرورش جلبک های ریز یا به اصطلاح ماکرو و گیاه استفاده میشه Refuge در لغت به معنی پناه گاه هستش که میشه همون محلی برا رشد و نمو جلبک های ماکرو و سخت پوستانی مثل(Amphipods). رفیوجیوم رو معمولا با توجه به حجم اون در کنار سامپ یا داخل اون تعبیه می کنن.در رفیوجیوم اینجور که بنده خوندم از لایو راک و شن های مخصوصی استفاده می کنند که سرشار از مواد معدنی و مغذی برای رشد جلبک ها و خزه ها و گیاهان هستش.
از خواص مهم رفیوجیوم کاهش نیترات و فسفات و دیگر مواد مضر اب، کنترل ph ، تامین مواد غذایی زنده مثل زوپلانگتون ها و فیتوپلانگتون ها و دیگه اینکه کنترل رشد جلبک های ناخواسته در مخزن اصلی! چون مواد مورد نیاز رشد این جلبک ها توسط گیاهان و جلبک های داخل رفیوجیوم مصرف میشه.
اطلاعات به صورت سطحی بود ایشالا دوستان جهت رفع عیب و تکمیل اون کمک می کنن
منبع: about.com ،
http://www.ratemyfishtank.com/articles/79
justmetallica
2 November 2009, 05:04 PM
برای کسایی که جای مناسب برای راه اندازی یه refugium ندارن میتونن یه ats راه بندازن من که واسم خوب جواب داده دیگه مثل قبل دیاتم توی تانک نیزنه و نیترات 0شده از همه مهمتر هزینه خاصی نداره اگه دوستان علاقه دارن بیشتر توضیح بدم .
javaherdeh
3 November 2009, 03:12 AM
... خواهش میکنم که فواید سامپ رو شرح بدید ...
درود بر همه ی دوستان
1. افزایش حجم کلی آب در سیستم . افزایش حجم آب سیستم منجر به ثبات بیشتر پارامترهای
آب می شود . پارامترهایی مثل ph و میزان شوری و سختی و میزان کلسیم و ... .
در حجم بیشتر تغییرات با سرعت کمتری در پارامترها رخ میدن و ما زمان بیشتری داریم تا مشکل
رو بر طرف کنیم . مشکلات ناخواسته ای مثل مرگ یکی از موجودات تانک یا خرابی سیستم بخاری
یا چیلر .
2. سامپ فضای اضافه ای رو به ما می ده تا لوازم تانک رو درون اون قرار بدیم و اونا رو از دید پنهان
کنیم که این کمک زیادی به زیبایی تانک می کنه . لوازمی مانند پروتیین اسکیمر و بخاری و
تولیدکننده کلسیم و حذف کننده ی فسفات و سیلیکات و ...
سامپ فضای کافی رو به ما می ده که بتونیم مراحل مختلف فیلترینگ (مکانیکی - شیمیایی و
بیولوژیکی ) رو با قرار دادن فیلتر مناسب درون اون انجام بدیم ضمن اینکه می تونیم refugium
رو هم درون سامپ قرار بدیم .
3. سامپ محل مناسبی برای اضافه کردن مواد مورد نظر ما مثل داروها و مواد شیمیایی به تانکه .
به این وسیله این مواد ابتدا در سامپ با آب مخلوط می شن و سپس وارد تانک اصلی می شن
4. سامپ کمک میکنه سطح آب همیشه در تانک اصلی ثابت باقی بمونه . با تبخیر شدن آب
سطح آب در تانک اصلی تغییری نمیکنه وسطح آب در سامپ پایین تر میاد .
5. استفاده از سامپ سطح تماس بیشتری رو بین آب و هوا ایجاد میکنه که منجر به اکسیژن گیری
بیشتر آب و تبادل گازی بیشتر آب و هوا می شه .
6. در تانک های آب شور پایین آوردن دما ( استفاده از چیلر )به نسبت پر هزینه است . تجربه
نشون داده که با استفاده از سامپ بین 1 الی 2 درجه از دمای تانک کاسته می شه .
7. در سیستمهایی که از سامپ استفاده میکنن با توجه به نوع خارج شدن آب از تانک اصلی
که از سطح انجام می شه ; چربیها و کفها و پس مانده های ریزی که در سطح آب جمع می شن
به درون سامپ کشیده می شن و سطح آب شفاف می مونه.
8. جریان برگشتی از سامپ به تانک بخشی از جریان مورد نیاز درون تانک رو ایجاد میکنه
فکر می کنم موردهای 1 و 2 مهمترین فواید سامپ هستند .
با چرخی که تو اینترنت زدم مطالب بالا رو خوندم . امید دارم این مطالب تصحیح و کامل بشه
با سپاس
منابع :
ReefAquariumInfo.com (http://www.reefaquariuminfo.com/index.html)
www.reef advises.com (http://www.reefaquariuminfo.com/index.html)
www.melevsreef.com (http://www.reefaquariuminfo.com/index.html)
ar@sh
3 November 2009, 09:40 PM
برای کسایی که جای مناسب برای راه اندازی یه refugium ندارن میتونن یه ats راه بندازن من که واسم خوب جواب داده دیگه مثل قبل دیاتم توی تانک نیزنه و نیترات 0شده از همه مهمتر هزینه خاصی نداره اگه دوستان علاقه دارن بیشتر توضیح بدم .
سلام
اول از همه بايد تشكر كنم كه بحث ( ATS (Algae Turf Scrubber را مطرح كرديد.
براي ATS فوايد زيادي ذكر شده است از جمله كاهش نيترات و فسفات و جايگزين كردن آن به جاي اسكيمر.
اميدوارم كه يكي از مديران اين نوشته را ببيند و براي اين كه بيشتر به آن پرداخته شود آن را به صورت يك تاپيك جداگانه تعريف كند و يا به قسمت سامپ و رفیوجیوم Sump & Refugium ا (http://phalls.com/showthread.php?t=55738) منتقل كند.
با تشكر
mortezanba
4 November 2009, 03:57 AM
شما رو به خواندن این صفحات دعوت میکنم.
http://www.reefsanctuary.com/forums/general-reef-aquarium-discussion/35294-mega-powerful-nitrate-phosphate-remover-replaces-skimmer-refugium-everything.html
http://forum.marinedepot.com/Topic89570-4-1.aspx
http://www.myfishtank.net/forum/saltwater-general-discussion/54076-mega-powerful-nitrate-phosphate-remover-diy.html
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=180385
و حقیقتا که ارزانترین . راحتترین و مطمئنترین . سریعترین . کم جاترین و قویترین سیستم برای فیلتراسیون آبشور و ابشیرین هست که اخیرا خیلی تو سایتها و فروم های خارجی دربارش بحث شده . وحتی در سایت یوتوب هم ویدئوهای زیادی درباره نصب و آموزش و سیستم های فعال با این روش گذاشته شده که میتونید استفاده کنید. هیچ شکی نیست که پیشکسوتان وقتی تائید کنند آماتورها و بقیه آفراد هم جذب سیستم های جدید خواهند شد. میبخشد از پر حرفی
Anoush
4 November 2009, 01:14 PM
شما رو به خواندن این صفحات دعوت میکنم.
http://www.reefsanctuary.com/forums/general-reef-aquarium-discussion/35294-mega-powerful-nitrate-phosphate-remover-replaces-skimmer-refugium-everything.html
http://forum.marinedepot.com/Topic89570-4-1.aspx
http://www.myfishtank.net/forum/saltwater-general-discussion/54076-mega-powerful-nitrate-phosphate-remover-diy.html
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=180385
و حقیقتا که ارزانترین . راحتترین و مطمئنترین . سریعترین . کم جاترین و قویترین سیستم برای فیلتراسیون آبشور و ابشیرین هست که اخیرا خیلی تو سایتها و فروم های خارجی دربارش بحث شده . وحتی در سایت یوتوب هم ویدئوهای زیادی درباره نصب و آموزش و سیستم های فعال با این روش گذاشته شده که میتونید استفاده کنید. هیچ شکی نیست که پیشکسوتان وقتی تائید کنند آماتورها و بقیه آفراد هم جذب سیستم های جدید خواهند شد. میبخشد از پر حرفی
سلام، خوش امدید
با تشکر از پست شما باید خدمتتون عرض کنم که مبحث بالا در سیستم فیلترینگ و زدودن نیترات و فسفات و غیره همونطور که جند روز پیش هم بوسیله یکی از اعضای جدید هم بدون هیچ توضیحی در بخش فیلتراسیون مطرح شد (با جمله ؛اگر علاقه دارید توضیح بدم؛ که من هیچ جوری از این فرم اطلاع دادن خوشم نمیاد) طبق تمام روش های موجود برای خودش مزایا و مضاری داره و برای همین عده ای عاشق سینه چاک این روش هستند و عده ای اون رو مناسب نمیدونن.
به هر حال این موضوع Algal Turf Scrubber فکر کنم اگر در قسمت سامپ و رفیوجیوم پی گیری بشه بهتره و برای همین پست شما رو که رفرنس بسیار جالبی هم برای این کار معرفی کرده به بخش سامپ و رفیوجیوم Sump & Refugium (http://phalls.com/showthread.php?t=55738)
منتقل میکنم.
از زحمتی که بابت پیدا کردن رفرنس و گذاشتن اون برای استفاده اعضا کشیدید بسیار سپاسگزارم.
Anoush
4 November 2009, 01:50 PM
توضیحات دوستمون اقای javaherdeh (http://www.phallz.com/member.php?u=40147) اونقدر کامل هست که بی چون و چرا فکر کنم بهترین جواب هست و من نکته ای رو که ایشون نگفته باشن رو به ذهنم نمیرسه و فقط شاید استفاده از سامپ برای قرار دادن موقتی ماهی هایی که مشکل ایجاد میکنند و یا در شرف خورده شدن بوسیله دیگر موجودات داخل اکواریوم هستند رو به این مطالب اضافه کرد که اصلا اهمیتی نسبت به مطالب دیگه نداره و در صورت داشتن اکواریوم قرنطینه اصلا احتیاج به چنین کاری نیست.
حالا میرسیم به اینکه ایا قرار دادن رفیوجیوم که شاید پناهگاه ابی بشه ترجمش کرد و یا ATS که بشه به کشت و دروی جلبک ترجمش کرد (ممنون میشم ترجمه بهتری برای هردو پیشنهاد کنید) در سامپ چه فوایدی داره و چه مضاری.
البته فکر کنم توضیح کامل هردو کم کم جمعبندی بشه.
از تمام دوستانی که زحمت کشیدند و میکشند و پاسخ میدن هرچند کوتاه و مختصر متشکرم.
mortezanba
6 November 2009, 04:19 AM
تذکر شما دوست گرامی کاملا به جا و درست هست. من خودم نمیپسندم یکی بگه فلان چیز خوبه همه هم سر سری تائید کنند. تا چند روز دیگه یک مقاله کامل درباره این سیستم قرار میدم تا همه با هم بحث کنیم دربارش.
Ashkan P
6 November 2009, 05:31 AM
نسبت خاصی داره سایز کلی سامپ با تانک اصلی؟؟
Anoush
8 November 2009, 03:14 PM
نسبت خاصي داره سايز کلي سامپ با تانک اصلي؟؟
تا جايي که من خوندم ميشه به اين نتيجه رسيد که سامپ هر چه بزرگتر، بهتر ولي من عقيدم اينه که سامپي با حجم حدودا 40٪ کل تانک کافي و مناسبه.
JBF
3 December 2009, 10:23 AM
يه سامپ با سوراخ از بغل (بدون روده درازي) :
نماي بيروني :
http://vzz.ir/download.php?file=5k3230yhshoh7cczv08a.jpg
نماي داخلي :
http://vzz.ir/download.php?file=x7t0lokqmkgr1u3grvb3.jpg
اين هم خود سامپ :
http://vzz.ir/download.php?file=5ttw3wnvhwi4i02ym0fq.jpg
F@RSH@D rezayi
3 December 2009, 04:10 PM
سلام آیا هوادهی رو هم میشه داخل این سامپ انجام داد یعنی سنگ هوا رو داخل سامپ قرار داد . من این کار رو کردم ولی مطمئن نیستم که جربانی که در آب ایجاد می کنه باعث اضافه شدن هوا به آب میشه یا سنگ هوا ها . لطفا نظرتون رو در این مورد بنویسید .
یک سوال دیگه اینکه چطور تنظیم کردید که آب ورودی با خروجی یکی شده چون اگر یکی از این ها با هم برابر نباشه حتی مقدار بسیار کمی ایجاد مشکل میشه .
سوال سوم هم اینکه وقتی خروجی تانکتون از اون ارتفاع هست غذا و مدفوع ماهیها رو چطور بیرون می کشید ، سیفون روزانه از کف . ورودی آب سامپهای من از کف تانک هست البته سامپهام داخلی هستند ولی خوب جای زیادی رو داخل تانکم گرفته .
viny
3 December 2009, 07:29 PM
سلام
با اجازه اساتید من چیزایی که به ذهنم میرسه رو میگم! در مورد سوال اول، همین که آب جریان داره و تلاطم، اکسیژن هوا در آب حل میشه. شبیه حالتی که در trickle filter (که هر چی فکر میکنم، میبینم که هیچ تفاوتی با طرح اجرا شده نداره. شاید یکی هستند!!) به وجود میاد. البته اگر شما از بابت مقدار هوای حل شده اطمینان ندارید، میتونید سنگ هوا رو هم در داخل سامپ و هم خود آکواریوم قرار بدید. اما در مورد تنظیم خروجی و ورودی آب به سامپ. بسته به محل قرارگیریه خروجی آب آکواریوم و قطر لوله، شما یک دبی خاص از جریان آب دارید که وارد سامپ میشه. حالا با انتخاب و یا تنظیم دبی پمپ مورد استفاده، میتونید سطح آب داخل سامپ رو کنترل کنید. البته اگر ورودی و خروجی پمپ باینطور سرباز نباشه و آب در داخل مخزن محتوی پمپ سرریز نکنه، با هر نوع پمپ و دبی میتونید کار کنید.
اما سوال سوم. البته ایشون با انتخاب محل نصبی که در شکل میبینیم، قطعا کشیده شده فضولات به سامپ مد نظرشون نبوده. مگر اینکه آب داخل آکواریوم تلاطم شدیدی داشته باشه تا فضولات معلق در آب در اون ارتفاع هم باشند، تا توسط لوله مکیده بشوند، که بعید میدونم اینطور باشه. چیزی که خودم در یک DIY دیگر دیدم، این بود که با نصب خروجی آب آکواریوم در ارتفاع خیلی پایین دیواره و نزدیک به کف و ایجاد جریان جت آب در نزدیکی کف تانک، از ته نشین شدن فضولات جلوگیری میکردند و همه رو به داخل سامپ هدایت مینمودند که البته در مورد تانک ایشون قابل اجرا نیست.
JBF
5 December 2009, 09:27 AM
سلام آیا هوادهی رو هم میشه داخل این سامپ انجام داد یعنی سنگ هوا رو داخل سامپ قرار داد . من این کار رو کردم ولی مطمئن نیستم که جربانی که در آب ایجاد می کنه باعث اضافه شدن هوا به آب میشه یا سنگ هوا ها . لطفا نظرتون رو در این مورد بنویسید .
یک سوال دیگه اینکه چطور تنظیم کردید که آب ورودی با خروجی یکی شده چون اگر یکی از این ها با هم برابر نباشه حتی مقدار بسیار کمی ایجاد مشکل میشه .
سوال سوم هم اینکه وقتی خروجی تانکتون از اون ارتفاع هست غذا و مدفوع ماهیها رو چطور بیرون می کشید ، سیفون روزانه از کف . ورودی آب سامپهای من از کف تانک هست البته سامپهام داخلی هستند ولی خوب جای زیادی رو داخل تانکم گرفته .
سلام
1- بسياري از اساتيد اعتقاد دارن كه هوادهي در سامپ بسيار مفيد هست و ميتونه باكتريهاي مفيد رو تشويق به تكثير كنه ولي توي اين سامپ هوا دهي انجام نميشه:icon_ques البته الان انجام نميشه .:icon_surp
2- اگر به عكس از نماي داخل نگاه كنيد كاملاً متوجه ميشيد كه سوراخ ايجاد شده فاصله زيادي تا سطح آب نداره و اگر برق بره بيشتر از ظرفيت سامپ آب توي اون نميره (فاصله از سطح آب در نظر گرفته شده -8 سانت- بعد مقدار حجم آب محاسبه شده -يعني 200 سانت طول * 8سانت ارتفاع * 40 سانت عرض- و سامپ هم تقريباً با همون ظرفيت ساخته شده:icon_twis) البته براي خروجي هم سعي شده تا برمبناي ميزان آب ورودي به سامپ پاورهد مناسبي خريداري بشه
3- چون ارتفاع تانك زياد هست فقط و فقط آب تانك داخل سامپ ميره و عمل سيفون جداگانه انجام ميشه.
در نهايت هم بايد عرض كنم اين تانك توي خونه نيست و توي ..... هست به همين خاطر زياد به زيبائي اون توجه نشده. البته ميشد لوله هاي انتقال آب به تانك و .... رو توي يك داكت زيبا جاسازي كرد:icon_smil
موفق باشيد
F@RSH@D rezayi
5 December 2009, 09:52 AM
سلام
1- بسياري از اساتيد اعتقاد دارن كه هوادهي در سامپ بسيار مفيد هست و ميتونه باكتريهاي مفيد رو تشويق به تكثير كنه ولي توي اين سامپ هوا دهي انجام نميشه:icon_ques البته الان انجام نميشه .:icon_surp
2- اگر به عكس از نماي داخل نگاه كنيد كاملاً متوجه ميشيد كه سوراخ ايجاد شده فاصله زيادي تا سطح آب نداره و اگر برق بره بيشتر از ظرفيت سامپ آب توي اون نميره (فاصله از سطح آب در نظر گرفته شده -8 سانت- بعد مقدار حجم آب محاسبه شده -يعني 200 سانت طول * 8سانت ارتفاع * 40 سانت عرض- و سامپ هم تقريباً با همون ظرفيت ساخته شده:icon_twis) البته براي خروجي هم سعي شده تا برمبناي ميزان آب ورودي به سامپ پاورهد مناسبي خريداري بشه
3- چون ارتفاع تانك زياد هست فقط و فقط آب تانك داخل سامپ ميره و عمل سيفون جداگانه انجام ميشه.
در نهايت هم بايد عرض كنم اين تانك توي خونه نيست و توي ..... هست به همين خاطر زياد به زيبائي اون توجه نشده. البته ميشد لوله هاي انتقال آب به تانك و .... رو توي يك داكت زيبا جاسازي كرد:icon_smil
موفق باشيد
خیلی ممنون از توضیحتون . من سامپها رو داخل تانک درست کردم اینهم عکسشه ولی جای زیادی رو داخل تانک گرفته می خوام بیارمش بیرون ولی می خوام از کف آب خارج بشه که فضولات رو هم جمع کنه . به نظرتون راهی میاد که کنترل کننده ی آب هنگام قطع شدن برق باشه .
در نظر اولیه ی من شناور های کولر اومد ولی اطمینان اونها هم کمه . شیر خودکار هم به نظرم نمی تونه کارآیی داشته باشه . ممنون می شم دوستان راهنمایی کنند .
http://h.imagehost.org/t/0644/6076_1.jpg (http://h.imagehost.org/view/0644/6076_1)
Moh4mm4d
5 December 2009, 07:50 PM
خیلی ممنون از توضیحتون . من سامپها رو داخل تانک درست کردم اینهم عکسشه ولی جای زیادی رو داخل تانک گرفته می خوام بیارمش بیرون ولی می خوام از کف آب خارج بشه که فضولات رو هم جمع کنه . به نظرتون راهی میاد که کنترل کننده ی آب هنگام قطع شدن برق باشه .
در نظر اولیه ی من شناور های کولر اومد ولی اطمینان اونها هم کمه . شیر خودکار هم به نظرم نمی تونه کارآیی داشته باشه . ممنون می شم دوستان راهنمایی کنند .
سلام
روش ساده برای اینکه آب از پایین تانک کشیده بشه و در عین حال هنگام قطع برق خودبخود جریان آب به سامپ قطع بشه اینه که از 2 تا باکس اورفلو تو در تو استفاده بشه.
بالای باکس داخلی شیار شیار و یا سوراخ هست برای عبور آب، و باکس خارجی پایینش سوراخ داره.
آب داخل تانک از سوراخ های پایین باکس خارجی وارد محفظه بین دو باکس میشه و بالا میره و از شیارهای باکس داخلی پایین میریزه و از سوراخ کف تانک به سمت سامپ هدایت میشه.
اون فضای داخل باکس که آب میره پایین تا سوراخ رو هم معمولاً بیوبال میریزند.
شکل :
http://www.myup.ir/images/b6eyswqd1ha1qtimf6v.jpg
F@RSH@D rezayi
6 December 2009, 11:42 AM
سلام
روش ساده برای اینکه آب از پایین تانک کشیده بشه و در عین حال هنگام قطع برق خودبخود جریان آب به سامپ قطع بشه اینه که از 2 تا باکس اورفلو تو در تو استفاده بشه.
بالای باکس داخلی شیار شیار و یا سوراخ هست برای عبور آب، و باکس خارجی پایینش سوراخ داره.
آب داخل تانک از سوراخ های پایین باکس خارجی وارد محفظه بین دو باکس میشه و بالا میره و از شیارهای باکس داخلی پایین میریزه و از سوراخ کف تانک به سمت سامپ هدایت میشه.
اون فضای داخل باکس که آب میره پایین تا سوراخ رو هم معمولاً بیوبال میریزند.
شکل :
خیلی ممنون از پاسختون . فکر می کنم این طرح نیازی هم به کنترل فشار ورودی و خروجی هم نداره چون اگر پمپاژ هم ضعیف باشه آب خود به خود قطع میشه .
فقط به سوال داشتم . این باکس بیرونی برای چی هست ؟ اگر نباشه چه اشکالی پیش میاد ؟
ولی نظرتون رو در مورد استفاده از شیرهای قطع کن برقی هم می خواستم بپرسم . معمولا در مشعلهای موتور خانه ازش استفاده میشه و وقتی سنسور برق رو به شیر میده شیر بازه ولی وقتی سنسور برق رو قطع می کنه شیر به صورت خودکار بسته میشه .
Moh4mm4d
6 December 2009, 12:21 PM
خیلی ممنون از پاسختون . فکر می کنم این طرح نیازی هم به کنترل فشار ورودی و خروجی هم نداره چون اگر پمپاژ هم ضعیف باشه آب خود به خود قطع میشه .
فقط به سوال داشتم . این باکس بیرونی برای چی هست ؟ اگر نباشه چه اشکالی پیش میاد ؟
ولی نظرتون رو در مورد استفاده از شیرهای قطع کن برقی هم می خواستم بپرسم . معمولا در مشعلهای موتور خانه ازش استفاده میشه و وقتی سنسور برق رو به شیر میده شیر بازه ولی وقتی سنسور برق رو قطع می کنه شیر به صورت خودکار بسته میشه .
بله هیچ نیازی به کنترل ورودی و خروجی نیست. در این سیستم هرچقدر که پمپ داخل سامپ آب به تانک اصلی پمپ کنه همونقدر آب از تانک سر ریز میشه به طرف سامپ و تعادل همیشه برقرار هست.
باکس بیرونی فقط و فقط برای این هست که آب از سطوح پایین تر تانک کشیده بشه ( چیزی که شما میخواستید )
اگر باکس بیرونی نباشه هم سیستم کار میکنه فقط آب از بالای تانک گرفته میشه.
در کل فکر میکنم این روش هنگام قطع برق کاملاً مطمئن هست و هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی استفاده از شیر برقی شاید مقداری ریسک داشته باشه در صورت درست عمل نکردن دستگاه.
کسانی که آب شور کار میکنند خیلی بیشتر با مسئله سامپ و روش های مختلفش سر و کله زدن، فکر میکنم باید نظر اونها رو هم جویا بشید.
Anoush
13 December 2009, 03:15 PM
بله هیچ نیازی به کنترل ورودی و خروجی نیست. در این سیستم هرچقدر که پمپ داخل سامپ آب به تانک اصلی پمپ کنه همونقدر آب از تانک سر ریز میشه به طرف سامپ و تعادل همیشه برقرار هست.
باکس بیرونی فقط و فقط برای این هست که آب از سطوح پایین تر تانک کشیده بشه ( چیزی که شما میخواستید )
اگر باکس بیرونی نباشه هم سیستم کار میکنه فقط آب از بالای تانک گرفته میشه.
در کل فکر میکنم این روش هنگام قطع برق کاملاً مطمئن هست و هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی استفاده از شیر برقی شاید مقداری ریسک داشته باشه در صورت درست عمل نکردن دستگاه.
کسانی که آب شور کار میکنند خیلی بیشتر با مسئله سامپ و روش های مختلفش سر و کله زدن، فکر میکنم باید نظر اونها رو هم جویا بشید.
سلام عزیز
ممنون از توضیحتون در کل تمام گفته های شما درسته و من فقط میخواستم ذکر کنم که ایجاد دو تا باکس تو در تو بطور کامل نیازی نیست بلکه فقط قرار دادن یک سطح شیشه ای اضافه بین اور فلو باکس و تانک مشکل رو حل میکنه.
بازهم تشکر میکنم که دوستان رو راهنمایی میکنید.
F@RSH@D rezayi
28 June 2010, 04:14 PM
سلام . دوستان به نظرتون روشی هست برای درست کردن سامپ بدون سوراخ کردن شیشه ؟ ( سامپ پایین تر از آکوارسوم قرار بگیره ؟ )
hossein_usb
28 June 2010, 04:21 PM
سلام . دوستان به نظرتون روشی هست برای درست کردن سامپ بدون سوراخ کردن شیشه ؟ ( سامپ پایین تر از آکوارسوم قرار بگیره ؟ )
همونجوري كه سيفون ميكنيم ميشه.يه لوله توي تانك و يه سرش و توي سمپ.با يه مكش اوليه هميشه آب رو وارد سمپ ميكنه ولي شايد اون فشار دمخواه رو نداشته باشه
موفق باشين
F@RSH@D rezayi
28 June 2010, 04:44 PM
همونجوري كه سيفون ميكنيم ميشه.يه لوله توي تانك و يه سرش و توي سمپ.با يه مكش اوليه هميشه آب رو وارد سمپ ميكنه ولي شايد اون فشار دمخواه رو نداشته باشه
موفق باشين
فکر نمی کنم اینطور بشه . چون وقتی سوراخی در شیشه ایجاد میشه هر آبی که توسط واترپمپ بالا میاد دوباره از تانک خارج میشه . به این روش که شما فرمودید توازن بین آب خروجی و ورودی وجود نخواهد داشت . ممکنه پمپ آب رو زود تموم کنه یا لوله آب کمتر و بیشتری رو روانه ی سامپ کنه .
Moh4mm4d
28 June 2010, 05:53 PM
سلام
همین overflow box هایی که آبشوری ها استفاده میکنن هست دیگه :
http://www.melevsreef.com/allmysumps.html
تصویر متحرک وسط صفحه کاملاً عملکردش رو نشون میده.
لینک ها و توضیحات زیادی هم در این رابطه داره.
لینک هایی از این قبیل هم همونجا هست :
A Closed Loop System with an Undrilled Tank (http://www.melevsreef.com/closedloop.html)
ar@sh
28 June 2010, 10:40 PM
فکر نمی کنم اینطور بشه . چون وقتی سوراخی در شیشه ایجاد میشه هر آبی که توسط واترپمپ بالا میاد دوباره از تانک خارج میشه . به این روش که شما فرمودید توازن بین آب خروجی و ورودی وجود نخواهد داشت . ممکنه پمپ آب رو زود تموم کنه یا لوله آب کمتر و بیشتری رو روانه ی سامپ کنه .
با سلام
در این روش مسئله اصلی انتخاب سایز مناسب لوله است. شما باید دبی موردنیاز را محاسبه و سپس براساس آن سایز لوله را انتخاب کنید. برای این مورد دستورات و همینطور محاسبه گرهایی روی سایتها هست.
پیشنهاد می کنم بر روی لوله برگشت از تانک یک شیر نصب کنید همینطور از پمپی استفاده کنید که دبی آن قابل تنظیم باشد. با کمی سعی و خطا موفق به تنظیم صحیح مجموعه خواهید شد.
روش پیشنهادی آقا محمد هم کاملتر است.
با تشکر - آرش
مهربانو
29 June 2010, 10:11 PM
سلام
آیا نسبتی از نظر حجم و یا سایز تانک برای درست کردن رفیوجیوم وجود داره؟
در صورت امکان دوستان کمکی کنن می خوام واسه تانک یه رفیوجیوم راه بندازم ممنون می شم دوستان بگن به چه چیزی نیاز هست برای این کار؟
F@RSH@D rezayi
30 June 2010, 09:40 AM
سلام .
دوستان من هم بالاخره به سامپ داران خارج از تانك پيوستم . :icon_eek:
اما همراه با سر و صداي فراوان . در چند پست پيش مطالب دكتر انوش بزرگوار رو خوندم . ولي به صداي داخل لوله كه حاصل از ريزش آب در لوله هست اشاره اي نشد . براي از بين رفتن اين صدا راه حلي وجود داره ؟
Anoush
30 June 2010, 02:39 PM
سلام .
دوستان من هم بالاخره به سامپ داران خارج از تانك پيوستم . :icon_eek:
اما همراه با سر و صداي فراوان . در چند پست پيش مطالب دكتر انوش بزرگوار رو خوندم . ولي به صداي داخل لوله كه حاصل از ريزش آب در لوله هست اشاره اي نشد . براي از بين رفتن اين صدا راه حلي وجود داره ؟
کدوم صدا منظورتونه؟ همون صدا که مثل هورت کشیدنه و من دارم خودمو هلاک میکنم که در مورد خروجی اب دقت کنید تا این صدا بوجود نیاد و کسی گوش نمیده؟
اگر منظور همینه که از اشاره گذشته من مرتب میگم و دوستان .....
F@RSH@D rezayi
30 June 2010, 03:04 PM
کدوم صدا منظورتونه؟ همون صدا که مثل هورت کشیدنه و من دارم خودمو هلاک میکنم که در مورد خروجی اب دقت کنید تا این صدا بوجود نیاد و کسی گوش نمیده؟
اگر منظور همینه که از اشاره گذشته من مرتب میگم و دوستان .....
استاد این صدا مربوطه به حرکت آب داخل لوله ی عمودی که از فیتینگ شروع میشه و به داخل سامپ می رسه . مثل اینکه از ناودون داره آب پایین میاد . یکی به من گفت داخل لوله رو پر از بیوبال کن اون موقع حالت آبشاری در داخل لوله نخواهی داشت می ترسم حرکت آب کند بشه و آب به کندی بره پایین و آب سامپ رو سر ریز بکنه .
شما چه روشی پیشنهاد می کنید ؟
Mehrdad Depeche
1 July 2010, 12:42 AM
استاد این صدا مربوطه به حرکت آب داخل لوله ی عمودی که از فیتینگ شروع میشه و به داخل سامپ می رسه . مثل اینکه از ناودون داره آب پایین میاد . یکی به من گفت داخل لوله رو پر از بیوبال کن اون موقع حالت آبشاری در داخل لوله نخواهی داشت می ترسم حرکت آب کند بشه و آب به کندی بره پایین و آب سامپ رو سر ریز بکنه .
سلام ......
در مورد صدای هورت باید بگم منهم روزهای زیادی رو با این صدای مهیب مبارزه کردم ,حتی اون سوراخی که روی زانویی انوش عزیز گفته بودن رو من قبلا امتحان کرده بودم,اما کاملا بیهوده بود!و بالاخره تنها راهی که جواب گرفتم:تنظیم پمپ باشیری که عکسشو گذاشتم در حداقل دبی ثابت که همیشه در هنگام کار سامپ(24ساعته)سطح آب رو حدودا در سه یا چهار سانت بالاتر از سطح سر ریز(سه راهی)نگه داره و به عبارت دیگه همیشه خروجی زیر آب باشه و پر از آب در حال حرکت به داخل لوله تا به قولی هوا نگیره,اینطوری من فقط در لحظه خاموش کردن سامپ صدای چای یا هندوانه خوردن رو میشنوم اونم به مدت چند ثانیه
http://www.phalls.com/picture.php?albumid=2289&pictureid=3802,راستی یه پیشنهاد اگه برای خروجی از تانک به سامپ از لوله ماشین ظرفشویی یا مشابه اون استفاده کنید فک کنم بهتر باشه.
....ه.
سلام دوستان,ببین عزیز تا زمانی که لوله خروجی شما با حجم 100%دبی آب از آب جاری پر نشه شما این مشکل رو داری بی. بال هم خطر ناک میزنه جون من تجربه گرفتگی لوله خروجی باز رو داشتم تازگی تا رسد به ....و اونو با یک فنر پلاستیکی باز کردم,به فرمایش استاد عزیزمون انوش شما بایدحالت آبشاری لوله عمودی مذکور رو یا1.با افزایش تحت کنترل ورودی آب به تانک با افزایش قدرت پمپ تا رساندن سطح آب به بالای خروجی سر ریز بصورت دائمی یا2. کم کردن خروجی که من اولی رو بیشتر میپسندم و عمل هم میکنم که دلیلش رو میگم به حالت تثبیت و بدون هوا تقریبا مثل رادیات ماشین یا شوفاژ یا..تبدیل کنی ولا غیر(من که راه دیگه پیدا نکردم)
حالا دلیل کم نکردن خروجی:1احتمال گرفتگی بالا میره (در مثلا شیر یا جایی که لوله باریکتر میشه)2.مهمتر هست که 1بار به اجبار در امتداد ته لوله خروجی از لوله با نصف قطر لوله اصلی استفاده کردم که صدای هورت به دلیل حالت قیفی مانند نتیجه کار بیشتر شده بود!!!حلا شما اگه من درست حدس زده باشم از لوله قطور استفاده کردید که اگه ضخامت اونو کمتر میگرفتی این حالت آبشاری رو نداشتی اگه امکانش هست اونو تعویض کنید بد نیست.(شخصی):lover:البته نظر دوستمون انوش عزیز رو هم جویا بشید قبلش حتما.
اوقات خوبی داشته باشید.
Anoush
1 July 2010, 11:20 AM
شما اگر لطف کنی یک عکس از لوله کشیتون قرار بدی من بهتر میتونم کمک کنم.
Anoush
1 July 2010, 11:40 AM
سلام
آیا نسبتی از نظر حجم و یا سایز تانک برای درست کردن رفیوجیوم وجود داره؟
در صورت امکان دوستان کمکی کنن می خوام واسه تانک یه رفیوجیوم راه بندازم ممنون می شم دوستان بگن به چه چیزی نیاز هست برای این کار؟
سلام عزیز
راستش نسبت خاصی فکر نمیکنم وجود داشته باشه و با توجه به مورد مصرف شما از رفیوجیوم میتونه میزانش از یک پنجم حجم اکواریوم شما تا حتی دوسه برابر اون هم باشه.
گاهی شما میخواهید از رفیوجیوم بعنوان یک تانک با داشتن ماهی هایی که با گیاهان شما همزیستی دارند ولی با ماهی های تانک اصلی سازگار نیستند هم استفاده کنید و در این حالت طبیعیه که سایز رفیوجیوم شما بیشتر میشه.
ولی گاهی یک قسمت از سامپتون رو به رفیوجیوم اختصاص میدین که طبیعیه که حجم پائین خواهد بود.
شما اگر از خروجی سر ریزتون یک انشعاب به رفیوجیوم بدید (نصب سه راهی با شیر سماوری Ball Valve ) و از رفیوجیوم یک خروجی به اخرین قسمت سامپ که اب رو به تانک بر میگردونه و دیگر کار تمام است.
میتونید بجای سه راهی از یک پمپ کوچک از داخل سامپ اب رو به رفیوجیوم بدهید و سر ریز رو به سامپ برگردونید.
میتونید یک قسمت از سامپ رو به رفیوجیوم اختصاص بدین (اب از بالا وارد بشه و از بالا خارج بشه) البته سعی کنید سرریز مستقیم به مخزن اخر نریزه و در هردو طرف سامپ (بالای تیغه های شیشه ای) توری نصب کنید.
نیاز شما در صورت مجزا بودن رفیوجیوم از تانک اصلی میتون یک تانک اب شور با ابعاد مورد نظر شما باشه (این تانک هر چقدر به تانک اصلی شبیه تر باشه کار باهاش راحت تر خواهد بود مثلا مثل تانک اصلی سر ریز داشته باشه و سوراخ در کف) و مقداری لوله و فیتینگ و مهره ماسوره.
اگرجایی از مطلبم مفهوم نیست بفرمائید تا توضیح بدم.
پیروز باشید
F@RSH@D rezayi
1 July 2010, 01:50 PM
خیلی ممنون دکتر انوش عزیز . اینهم عکسهای از تانک و سامپ
http://vzz.ir/files/uo5m5eckvbencmusg50o_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=uo5m5eckvbencmusg50o.jpg) http://vzz.ir/files/2gu56a2kkx07k355hmfq_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=2gu56a2kkx07k355hmfq.jpg) http://vzz.ir/files/r1mir8ikotc3ia0kpvd6_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=r1mir8ikotc3ia0kpvd6.jpg) http://vzz.ir/files/52nijteyvd1efp6lbwvj_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=52nijteyvd1efp6lbwvj.jpg)
مهربانو
1 July 2010, 10:11 PM
ممنونم از توضیحات شما جناب دکتر
در پست شماره 3 ایم مطلب عنوان شده
در رفیوجیوم اینجور که بنده خوندم از لایو راک و شن های مخصوصی استفاده می کنند که سرشار از مواد معدنی و مغذی برای رشد جلبک ها و خزه ها و گیاهان هستش.
این لایو راک و شن مخصوص چیه؟همونهایی که در تانک اصلی استفاده میشه؟
اگر رفیوجیوم در داخل سامپ درست بشه (سایز کوچک) به چه مقدار گیاه نیاز داره و کلا" با چه هزینه ای میشه رفیوجیوم راه انداخت
در ضمن من دنیتراتور دارم کم بودن و یا نبودن نیترات گیاهان داخل رفیوجیوم و از بین نمی بره؟
Mehrdad Depeche
1 July 2010, 11:42 PM
خیلی ممنون دکتر انوش عزیز . اینهم عکسهای از تانک و سامپ
http://vzz.ir/files/uo5m5eckvbencmusg50o_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=uo5m5eckvbencmusg50o.jpg)
سلام دوستان ,من حدس میزنم مشکل شما طبق شواهد, این باشهhttp://www.phalls.com/picture.php?albumid=2289&pictureid=3815
که خودم هم قبلا داشتم حالا تا اساتید چه نظری داشته باشن,
اوقات خوشی داشته باشید.
Anoush
3 July 2010, 11:08 AM
ممنونم از توضیحات شما جناب دکتر
در پست شماره 3 ایم مطلب عنوان شده متوجه نشدم منظورتون چیه
این لایو راک و شن مخصوص چیه؟همونهایی که در تانک اصلی استفاده میشه؟
اگر رفیوجیوم در داخل سامپ درست بشه (سایز کوچک) به چه مقدار گیاه نیاز داره و کلا" با چه هزینه ای میشه رفیوجیوم راه انداخت
در ضمن من دنیتراتور دارم کم بودن و یا نبودن نیترات گیاهان داخل رفیوجیوم و از بین نمی بره؟
بله همونهایی هست که در تانک اصلی استفاده میشه.
شما وقتی مشکلی با نیترات ندارید پس برای چی رفیوجیوم رو داخل سامپ راه اندازی کنید؟
رفیوجیوم رو اگر در دید قرار بدید که زیباتره. شما در این تانک گیاه میتونید قرار بدید و ماهی هایی که شاید تو تانک اصلی نمونند مثل اسب ماهی ها یا پایپ فیش ولی وقتی تو سامپ باشه دیگه این زیبایی رو نخواهید دید.
غذا دادن به ماهی ها و همینطور نظافت رفیوجیوم وقتی داخل سامپ هست مشکله.
شما جایی عکسی از تانکتون گذاشتید؟ میشه لطف کنید ادرس عکس رو بدید؟
Anoush
3 July 2010, 12:06 PM
..... اینهم عکسهای از تانک و سامپ
سلام عزیز
اول متوجه نشدم چرا اینقدر لوله کشی روپیچیده کردید و از چند زانویی استفاده کردید عکس های بعدی کمک کرد تا بهتر وضع رو درک کنم.
شما میخواهید پشت اکواریوم شما شفاف باشه یعنی از پوستر یا پوششی استفاده نکنید برای همین لوله کشی رو پیچیده کردید که هیچ لوله ای از پشت رد نشه.
من به شما پیشنهاد میکنم که پشت اکواریوم رو با یک ورق خودچسب ترجیحا رنگ ابی یا یاسی پوشش بدید چون به مرور که شیشه پشت رو جلبک ها پوشش دادند (و این جلبک ها بهتره که بمانند و کنده نشوند) منظره یکنواحتی ایجاد کنه.
مطمئن باشید که پشت اکواریوم شما بعد از مدتی شفاف نخواهد بود حتی اگر پوششی نداشته باشه.
وقتی مشکلی از دید پشت نداشته باشید براحتی میتونید لوله کناری رو از سرریز در امتداد عرض اکواریوم به انتها ببرید و در انجا با یک زانویی و یک لوله مورب مستقیما اون رو داخل سامپ کنید.
درست از جایی که لوله افقی به لوله مورب زانویی میخوره با دریل بالای زانویی رو سوراخ کنید و ببینید صدا حذف میشه یا خیر.
تذکر : بدون تغییر در فرم لوله کشی میتونید ایجاد سوراخ رو در بالای همین زانویی که از تانک اومده بیرون هم امتحان کنید و ببینید ایا صدا حذف میشه یا نه. ***
(اگر به جای استفاده از چسب لوله هارو با نوار تفلون به هم اب بندی کنید تغییر فرم لوله کشی اسان و با کمترین هزینه انجام میشه).
اگر صدا حذف نشد میتونید زانویی رو با یک زانویی بی سوراخ تعویض کنید (تا اینجا فقط یک زانویی خسارت میبینید.) و از داخل اکواریوم یک شلنگ رو وارد این سیستم کنید.
برای اینکار میتونید از شلنگ هوا یا شلنگ تراز استفاده کنید اول با شلنگ هوا که حتما مقداری اضافه در دسترس دارید امتحان کنید اگر صدا حذف نشد شلنگ تراز رو امتحان کنید که به مراتب بهتره.
از رنگ فروشی (بسته به طول کل لوله خروجی تا سامپ) چند متر شلنگ تراز بخرید (شلنگ تراز شلنگی هست شفاف و با قطر بیشتر از لوله هوا.) قیمت بالایی هم نداره.
شلنگ رو از داخل اکواریوم (از سوراخ خروجی) ارام ارام داخل کنید و ادامه بدهید تا جایی که صدای هورت کشیدن حذف بشه و در همان جا سر شلنگ رو به بالای سطح اب و کنار تاج اکواریوم فیکس کنید و اضافه اون رو ببرید.
توری رو از اطرف شلنگ روی خروجی قرار بدید تا ماهی یا چیز دیگری خروجی رو نبنده.
توجه : این راه رو بدون تغییر در فرم لوله کشی تون یعنی با همین لوله کشی کنونی هم میتونید امتحان کنید اگر جواب داد احتیاجی به تغییر فرم نیست. ***
اگر این راه هم جواب نداد.
بسته به سایز لوله خروجی یک شیر سماوری Ball Valve بخرید (فکر کنم لوله های شما یک اینچ باشند) و در راه لوله مستقر کنید با تنظیم خروجی این شیر صدا قطع خواهد شد. من البته این کار رو پیشنهاد نمیکنم و ترجیح میدم این شیر رو همراه با شیر دیگری در سر راه لوله ورودی اکواریوم قرار بدم و ورود و خروج اب رو طوری تنظیم کنم تا صدا حذف بشه چون مشکل احتمالی سر ریز تانک و سامپ و یا خشک کار کردن پمپ اب در موقع قطع و وصل جریان برق به حداقل میرسه.
http://www.img98.net/img/93603894768532196340_thumb.jpg (http://www.img98.net/viewer.php?file=93603894768532196340.jpg)
دونوع شیر سماوری: پلی اتیلینی (بالایی) و پی وی سی (قیمتش عموما دو تا سه برابر قسمت نوع پلی اتیلینی است) که هردو در اکواریوم قابل استفاده هستند.
تذکر : با کم کردن خروجی اب از پمپ اب که در سامپ قرار گرفته بوسیله شیر سماوری صدمه ای به پمپ شما نمیخوره.
بعضی از اکواریوم دارا معتقدند که این مشکل هورت کشیدن بیشتر از این ناشی میشه که قطر لوله خروجی با قطر لوله ورودی یکی هست و هرچه خروجی قطور تر باشه (دوبرابر رو بهترین ذکر میکنند) این صدا کمتر خواهد بود. جوری که من در عکس حس کردم این بود که هر رو لوله ورودی و خروجی در تانک شما یکسان هست.
در یک تانک من که لوله خروجی قطور تره بدون نصب لوله هوا هم صدا به نسبت تانک دیگر کمتربود.
کلام اخر اینکه شما با لوله های خروجی از دیواره اکواریم همیشه مشکل خواهید داشت (یک نمونه اون اینه که اگر شما سطح اب رو بعد از حذف این صدا کمی بالاتر از سر ریز داشته باشید همیشه در سطح اب مقداری مواد نامحلول مثل چربی خواهید داشت که به مرور قطور میشود و ماهی هاتون رغبتی برای خوردن غذا از سطح نشون نمیدن و این لایه هیچوقت براحتی در دسترس اسکیمرهم قرار نمیگیره که همراه بقیه مواد الی از اب حذف بشه. نمونه دوم اینکه اون فضایی که در پشت اکواریوم شما تلف شده به زیر اکواریوم منتقل میشه و کلی از فضای شما صرفه جویی میشه و ...سوم.... و ) و اگر اجباری ندارید سوراخ از کف و سر ریز رو بجای اون جایگزین کنید تا اکواریوم داری اب شور براتون لذت بخش باشه.
اگر جایی از حرفهام مفهوم نیست بفرمائید تا بیشتر توضیح بدم و اگر جایی از راه کار ها مقدم وموخر شده منو ببخشید.
*** راه حل های مشخص شده با ستاره میتونن اولین راه حل های پیشنهادی برای اینکار باشند بدون اینکه شما در فرم لوله کشیتون تغییری بدین یا چیزی مانند شیر اضافه و هزینه بیشتری کنید .
پ ن: اگر موافق باشید مطلب ها چون در مورد سامپ هست به بخش مربوطه در اب شور منتقل بشه.
مهربانو
3 July 2010, 12:15 PM
بله همونهایی هست که در تانک اصلی استفاده میشه.
شما وقتی مشکلی با نیترات ندارید پس برای چی رفیوجیوم رو داخل سامپ راه اندازی کنید؟
رفیوجیوم رو اگر در دید قرار بدید که زیباتره. شما در این تانک گیاه میتونید قرار بدید و ماهی هایی که شاید تو تانک اصلی نمونند مثل اسب ماهی ها یا پایپ فیش ولی وقتی تو سامپ باشه دیگه این زیبایی رو نخواهید دید.
غذا دادن به ماهی ها و همینطور نظافت رفیوجیوم وقتی داخل سامپ هست مشکله.
شما جایی عکسی از تانکتون گذاشتید؟ میشه لطف کنید ادرس عکس رو بدید؟
در بیرون از سامپ درسته خیلی زیباتر هست اما بنده با محدودیت جا روبه رو هستم چند وقت پیش می خواستم ابعاد تانک و به دو متر ارتقا بدم که به همین دلیل پشیمون شدم
اگه مشکل محدودیت جا رو در نظر نگیریم بهترین ابعاد واسه رفیوجیوم چه ابعادیه؟و اینکه به همون مقدار هزینه ای که برای تانک اصلی پرداخت کردم باید پرداخت کنم؟
بله این هم لینک آلبوم عکس ماهیهای من
http://www.phalls.com/showthread.php?t=57516
Anoush
3 July 2010, 12:43 PM
در بیرون از سامپ درسته خیلی زیباتر هست اما بنده با محدودیت جا روبه رو هستم چند وقت پیش می خواستم ابعاد تانک و به دو متر ارتقا بدم که به همین دلیل پشیمون شدم
اگه مشکل محدودیت جا رو در نظر نگیریم بهترین ابعاد واسه رفیوجیوم چه ابعادیه؟و اینکه به همون مقدار هزینه ای که برای تانک اصلی پرداخت کردم باید پرداخت کنم؟
بله این هم لینک آلبوم عکس ماهیهای من
http://www.phalls.com/showthread.php?t=57516
مادر بزرگی داشتم که میگفت برای نهادن چه سنگ و چه زر!
وقتی شما رفیوجیوم رو نمیبینید و مشکل نیترات هم ندارید برای چی اینقدر میخواهید خودتون رو تو دردسر بیندازید؟
تانک شما اگر اشتباه نکنم از این تانک های چینی سفارش ماهیران هست که در زیر تانک شما فضایی برای ایجاد رفیوجیوم نخواهید داشت و به فرض اگر بخواهید اون رو اضافه کنید یا باید سامپ رو در بیارید و یک سامپ جدید براش بسازید که من شخصا میگم این کار رو نکنید چون سامپ های خوبی در زیر این تانک ها هستند که اگر خودتون بسازید به این خوبی در نمیاد و یا اینکه باید روی سامپ یک تانک کوچک درست کنید که روی این تانک هم جایی برای استقرار نور (لامپ معمولی و یا مهتابی و یا کامپکت و یا ال ای دی ) فراهم کنید .
هزینه شما اصلا با هزینه تانک اصلی قابل مقایسه نیست و فقط یک تانک اضافه میشه و مقداری لوله کشی و احتمالا یک پمپ اب.
ولی تصور کنید بخواهید تانکتون رو به من نشون بدین وقتی تانک رو دیدم بهم میگید حالا بیا زیر تانک رو ببین و در کابینت رو باز میکنید و در اون زیر بیشتر از اینکه توجه من به رفیوجیوم شما جلب بشه توجه من به لوله کشیتون میره و خواهم گفت چرا اینو گذاشتی این تو که کسی نبینه.
مگر اینکه از قبل فکر این حالت رو میکردید که براتون یک عکس از تانک خودم قبل از راه اندازی میگذارم
http://www.img98.net/img/18326851127775913045_thumb.jpg (http://www.img98.net/viewer.php?file=18326851127775913045.jpg)
تو این عکس راه اندازی تانک بزرگتر رو در کنار تانک کوچک ۱۴۰ لیتری میبینید که فیلتر های سیکل شده بهش متصله و سامپ هنوز راه نیفتاده و ..... تا اماده بشه.
در زیر کابینت اگر دقت کنید قسمتی از سامپ رو برای رفیوجیوم اختصاص دادم که داخلش کمی اب و ماسه کف رو میتونید تشخیص بدید.
دست اخر اگر ماهی های شما گیاه خوار نیستند چرا گیاه رو تو تانک اصلی نمیگذارید؟
پیروز باشی عزیز
F@RSH@D rezayi
6 July 2010, 06:22 PM
سلام عزیز
اول متوجه نشدم چرا اینقدر لوله کشی روپیچیده کردید و از چند زانویی استفاده کردید عکس های بعدی کمک کرد تا بهتر وضع رو درک کنم.
شما میخواهید پشت اکواریوم شما شفاف باشه یعنی از پوستر یا پوششی استفاده نکنید برای همین لوله کشی رو پیچیده کردید که هیچ لوله ای از پشت رد نشه.
*** راه حل های مشخص شده با ستاره میتونن اولین راه حل های پیشنهادی برای اینکار باشند بدون اینکه شما در فرم لوله کشیتون تغییری بدین یا چیزی مانند شیر اضافه و هزینه بیشتری کنید .
پ ن: اگر موافق باشید مطلب ها چون در مورد سامپ هست به بخش مربوطه در اب شور منتقل بشه.
آقای دکتر انوش عزیز بسیار سپاسگزارم از راهنمایی های شما و وقتی که برای پاسخ گذاشتید .
من داخل کردن شلنگ هوا رو داخل لوله امتحان کردم و یا کمال تعجب دیدم سطح آب در آکواریوم بالا اومد !!!!!! می دونم چه ربطی به این قضیه داره . یعنی سرعت عبور آب از لوله کم شد .
من دلیل صدا رو پر نبودن لوله از آب می دونم .یعنی توش هوا هست و و قتی هوا داخل لوله هست حالت آبشاری در لوله ایجاد میشه .
لوله خروجی من 1 اینچ و ورودی من 3/4 هست . بنا براین اصولا نباید من مشکل داشته باشم که ورود آب بیشتر از خروج آب باشه ولی با کمال تعجب دیدن که سطح آب بالا اومد . به نظرتون اگر به جای لوله از شلانک استفاده بشه باز هم صدا وجود خواهد داشت ؟
به نظرتون اینکه من لوله کشی رو پیچیده کردم باعث صدا شده و اگر یک لوله ی افقی و یک لوله مورب داشته باشم صدا قطع خواهد شد ؟
در مورد سطح آب من آب ورودی تانک رو دقیقا موازی سطح آب گذاشتم و هر چی روی سطح آب هست رو داخل خروجی می ره و موج ساز هم که گذاشتم آب رو هماهنگ می کنه و روی سطح آب هیچ گونه چربی و ... دیده نمیشه . کارم درست بوده ؟
در مورد سوراخ زیر تانک هم متاسفانه چون دکور تانک من برای آب شور طراحی نکرده بودم داخل مشبک هست و جایی برای سامپ نبود . متاسفانه تصمیمات اولیه با نقصانهایی مواجه بوده انشا ا... در طرحهای بعدی باید ازتون کمک بگیرم .
من متوجه عملکرد شیرها و دلیلش برای قطع کردن صدای آب نفهمیدم . اگر ممکنه در این مورد هم توضیح بفرمایید .
Anoush
7 July 2010, 10:47 AM
آقای دکتر انوش عزیز بسیار سپاسگزارم از راهنمایی های شما و وقتی که برای پاسخ گذاشتید .
من داخل کردن شلنگ هوا رو داخل لوله امتحان کردم و یا کمال تعجب دیدم سطح آب در آکواریوم بالا اومد !!!!!! می دونم چه ربطی به این قضیه داره . یعنی سرعت عبور آب از لوله کم شد .
بله این موضوع طبیعیه سطح اب تو اکواریوم بالا میاد و صدا قطع میشه.
من دلیل صدا رو پر نبودن لوله از آب می دونم .یعنی توش هوا هست و و قتی هوا داخل لوله هست حالت آبشاری در لوله ایجاد میشه .
قاطی شدن اب و هوا هست که صدا تولید میکنه بقول معروف لوله وسط اب کشیدن نفس میکشه که این نفش کشید چون یکنواخت نیست سبب ایجاد صدا میشه شما با رد کردن لوله هواکشیدن رو یکنواخت و بیصدا میکنید.
لوله خروجی من 1 اینچ و ورودی من 3/4 هست . بنا براین اصولا نباید من مشکل داشته باشم که ورود آب بیشتر از خروج آب باشه ولی با کمال تعجب دیدن که سطح آب بالا اومد . به نظرتون اگر به جای لوله از شلانک استفاده بشه باز هم صدا وجود خواهد داشت ؟
وقتی سطح اب بالا میاد طبیعیه که صدا هم قطع میشه. این نسبت در حدی نیست که صدا نداشته باشید.
به نظرتون اینکه من لوله کشی رو پیچیده کردم باعث صدا شده و اگر یک لوله ی افقی و یک لوله مورب داشته باشم صدا قطع خواهد شد ؟
نه پیچیدگی لوله کشی باعث این امر نیست اگر ساده هم لوله بکشید باز صدا هست ولی با یک سوراخ بالای زانویی صدا قطع میشه.
کار دیگری که در لوله کشی های ساده میشه انجام داد و من این کار رو از دوست عزیز اقای حسن بهبودی (اکواریوم ایوا تو نواب که جا داره همینجا بخاطر تمام محبت هاش ازش تشکر کنم.) یاد گرفتم این بود که با رد کردن یک زنجیر پلاستیکی از لوله خروجی صدا قطع میشه.
البته توجه کنید وقتی سوراخ هم ایجاد میکنید خواهید دید که سطح اب بالا میاد.
در مورد سطح آب من آب ورودی تانک رو دقیقا موازی سطح آب گذاشتم و هر چی روی سطح آب هست رو داخل خروجی می ره و موج ساز هم که گذاشتم آب رو هماهنگ می کنه و روی سطح آب هیچ گونه چربی و ... دیده نمیشه . کارم درست بوده ؟
موازی یا غیر موازی بودن فرقی نمیکنه در هرصورت هرچه که در سطح اب هست از خروجی بیرون میره.
همسطح بودن سطح اب و خروجی ابه که باعث ایجاد صدا میشه ولی شما در سطح اب چربی ندارید ولی وقتی با لوله یا سوراخ و یا ...صدا رو قطع میکنید اب از سطح لوله خروجی بالاتر می ایسته و صدا قطع میشه ولی چربی روی سطح ایجاد میشه. برای همین میگم سوراخ از کنار رو انجام ندید.
در مورد سوراخ زیر تانک هم متاسفانه چون دکور تانک من برای آب شور طراحی نکرده بودم داخل مشبک هست و جایی برای سامپ نبود . متاسفانه تصمیمات اولیه با نقصانهایی مواجه بوده انشا ا... در طرحهای بعدی باید ازتون کمک بگیرم .
من هم مثل بقیه دوستان در خدمتتون هستم
من متوجه عملکرد شیرها و دلیلش برای قطع کردن صدای آب نفهمیدم . اگر ممکنه در این مورد هم توضیح بفرمایید
شیرها هم مثل لوله هوا یا سوراخ و یا اختلاف قطر لوله ها سبب میشن که ورودی و خروجی طوری تنظیم بشه که یا همواره هوا با اب (بدون قطع و وصل) از لوله خارج بشه و یا اینکه مقداری سطح اب رو از خروجی بالا بیاره که صدا قطع بشه.
دست اخر ازتون میخوام که سطح لوله ای روکه اب رو داخل سامپ میریزه تغییر بدین و ببینید فرقی میکنه یا نه. همین کار گاهی صدا رو تا حد زیادی کاهش میده. اگر با تغییر سطح صدا کم شد ولی صدای شر شر تو سامپ داشتید بفرمائید تا برای اونم یه فکری بکنیم.
.
F@RSH@D rezayi
12 July 2010, 01:47 PM
آقای دکتر انوش گرامی
من بخش بالایی زانو رو با دریل سوراخ کردم تا هوا از اون قسمت وارد بشه . صدای خورت هوا بیشتر شد یک شلانک هوای کلفت ( همون شلانک تراز ) که بلند هم هست وارد لوله کردم که تقریبا 1 متری می شد . سطح آب در تانکم بالا اوند صدا هوا حذف شد ولی همون صدای آبشاری که گفته بودم همچنان هست . یعنی الان اینطوری شد
http://vzz.ir/files/f3zmwidhsfbmzufkm0x7_thumb.jpg (http://vzz.ir/viewer.php?file=f3zmwidhsfbmzufkm0x7.jpg)
حالا نمی دونم چه کاری بکنم که صدا قطع بشه . یه چیزی به نظرم میاد می خوام این زانو رو یک سه راهی بکنم و از یه طرف سه راهی که رو به بالا خواهد بود یک زنجیر پلاستیکی آویزون کنم ( که در پست قبلی بهش اشاره کردید ) به نظرتون در صدا تاثیری خواهد گذاشت ؟ کج بودن ( زاویه دار بودن ) به جای قائم بودن لوله تاثیری در صدای آب داخل لوله خواهد داشت ؟
Anoush
12 July 2010, 02:51 PM
آقای دکتر انوش گرامی
من بخش بالایی زانو رو با دریل سوراخ کردم تا هوا از اون قسمت وارد بشه . صدای خورت هوا بیشتر شد یک شلانک هوای کلفت ( همون شلانک تراز ) که بلند هم هست وارد لوله کردم که تقریبا 1 متری می شد . سطح آب در تانکم بالا اوند صدا هوا حذف شد ولی همون صدای آبشاری که گفته بودم همچنان هست . یعنی الان اینطوری شد
حالا نمی دونم چه کاری بکنم که صدا قطع بشه . یه چیزی به نظرم میاد می خوام این زانو رو یک سه راهی بکنم و از یه طرف سه راهی که رو به بالا خواهد بود یک زنجیر پلاستیکی آویزون کنم ( که در پست قبلی بهش اشاره کردید ) به نظرتون در صدا تاثیری خواهد گذاشت ؟ کج بودن ( زاویه دار بودن ) به جای قائم بودن لوله تاثیری در صدای آب داخل لوله خواهد داشت ؟
سلام عزیز
اگر صدای هوا کشیدن حذف شده قطع کردن صدای ابشاری با تنظیم ارتفاع لوله ای که اب رو به مخزن میریزه میتونید حذف کنید دیگر احتیاجی به زنجیر نیست چون همه اینها برای صدای هوا کشید یا کویتیشن هست ولی صدای ابشاری رو با تنظیم ارتفاع و ریختن اب بر روی منسوج یا ابر فیلتر امتحان کنید و این صدا براحتی قطع میشه.
mohsen-tehran
26 February 2011, 02:06 AM
سلام دوستان
ببخشید اگه سوالم خیلی پیش پا افتاده هست
میخاستم بدونم اگه یک اکواریم داشته باشیم که قبلا ساخته باشم و بخواهیم الان براش سامپ قرار بدیم آیا موقع سوراخ کردن احتمال شکستنش هست؟
اکواریوم من خیلی بزرگه(1.4*0.7*0.4) و قابل جابه جایی نیست . کسی هست که بتونه برام سوراخش کنه؟؟؟؟در منزل و اینکه نشکنه
Anoush
26 February 2011, 10:23 AM
سلام دوستان
ببخشید اگه سوالم خیلی پیش پا افتاده هست
میخاستم بدونم اگه یک اکواریم داشته باشیم که قبلا ساخته باشم و بخواهیم الان براش سامپ قرار بدیم آیا موقع سوراخ کردن احتمال شکستنش هست؟
اکواریوم من خیلی بزرگه(1.4*0.7*0.4) و قابل جابه جایی نیست . کسی هست که بتونه برام سوراخش کنه؟؟؟؟در منزل و اینکه نشکنه
سلام عزیزم،
بله احتمالش هست برای همین:
شما میتونید بدون سوراخ کردن تانک از سر ریز های اماده استفاده کنید که کمی قیمتش بالاست.
ولی اگر حتما تصمیم به سوراخ کردن تانک دارید بهتره بجای کف تانک ، پشت تانک روسوراخ کنید.
و یا اگر امکانش براتون هست در دیواره پشتی یک مربع به ارتفاع مثلا ۱۲ سانت و طول نیم تا یک سوم اکواریوم رو ببرید. (اگر خواستید این کار روبکنید بقیه کار رو براتون توضیح میدم.)
سوراخ کردن تانک کار زیاد سختی نیست خودتون هم میتونید سوراخ روایجاد کنید به شرطی که صبر داشته باشید و کمی هم تمرین کنید.
برای سوراخ کردن هم اگر دست به کار شدید بفرمائید تا توضیح بدم.
پیروز باشید
Anoush
27 February 2011, 11:32 AM
سلام.شرمنده اینجا بقیه سوال رو میگم . ترسیدم مربوط به فروم نباشه حذفش کنن. اگه خودتون خواستید جواب رو در صفحه مربوطه بگذارید.
راستش من اکواریوم آب شیرین میخام ولی میخام شن نباشه و درد سر سیفون نداشته باشم. یکی از دوستان بهم قراره فیلتر سطلی بده (2000لیتر در ساعت ) 130000تومان ولی من میخام اگه بشه سامپ بزارم که هیچی جز ماهی هام داخل اکواریوم نباشه. نمیدونم قیمت ها چطوره آیا اصلا سامپ از فیلتر ارزان تر تمام میشه یا نه . اگه کمی گرون تر باشه هم خوبه چون دوست دارم نمای اکواریوم خراب نشه . شیشه رو نمیخام ببرم . اگه میشه قیمت سر ریز ، نحوه عملکردش و همچنین نحوه سوراخ کردن رو بهم کامل بگین . البته من تقریبا بی تجربه ام و اگه احتمال بالا میدین بشکنه بهم بگین
به نظرم سر ریز خیلی خوب باشه ولی اصلا نمیدونم چی هستش لطفا بهم توضیح بدین.
یک دنیا ممنون نداشتن شن در کف به معنی این نیست که دردسر سیفون وجود نداره چون در همه حالت سیفون کردن در اکواریوم داری یک عمل ناگزیره فقط دردسر تمیز کردن شن کف وجود نداره.
فیلتر سطلی رو اول قیمت نو اون رو بگیرید بعد اقدام به خرید دست دومش بکنید.
با فیلتر سطلی (اگر مارک خوبی مثل ایهایم باشه) شما هم زیبایی خواهید داشت و هم سکوت که این دو رو با سامپ نخواهید داشت یا حداقل کمتر خواهید داشت.
استفاده از سرریز رو با توجه با راندمان و امنیت کم و قیمت بالای اون نسبت به فیلتر اکسترنال به شما پیشنهاد نمیکنم. (قیمت حدود ۶۰ هزار تومان).
با توجه به موارد بالا که فرمودید و توضیحات من نظر من اینه که اصلا به سامپ فکر نکنید و فیلتر اکسترنال یا همون سطلی میتونه بهترین انتخاب برای شما باشه.
روش های سوراخ کردن تانک رو هم میگذاریم برای موقعی که واقعا احتیاج بود.
mohsen-tehran
6 March 2011, 11:04 PM
سلام مجدد خدمت اساتید
من بالا خره تصمیم گرفتم که اکواریوم رو سوراخ کنم و سامپ قرار بدم چون اگرچه ممکنه که کمی سرو صدا داشته باشه ولی بهتر از اینه که کلی پول فیلتر سطلی بدم و بعدش خراب شه و لوازمشم گیر نیاد با توجه به ینکه من پول فیلتر درجه یک ندارم و درجه دو ها هم هر روز مارک وارداتیشون تغییر می کنه و به جز ایهایم هم هیچکدوم لوازم جانبی نداره. البته این نظر منه . با اینکه در بازار فیلتر سطلی زیاده و همشون هم خوبن ولی شکل جالبی ندارن و زیبایی سامپ ( منظورم دیده نشدنش هست ) خیلی خوبه . خلاصه مطلب این که کلی سایت رو خوندم و پر س و جو کردم و فهمیدم واسه اکواریوم باید همیشه صرفه جو بود چون ممکنه جنس خراب بشه و اونوقت پول باقیمانده مشکل رو حل می کنه
حالا هم از استاد انوش تقاضا دارم بهترین روش سوراخ کردن رو بهم بگن و البته در اخر بگن که درصد شکست اکواریوم چقدره ( چون می ترسم به جای صرفه جویی بیشتر مجبور ششم خرج کنم این شبه عیدی:icon_ques
ممنون
Anoush
7 March 2011, 12:09 PM
سلام مجدد خدمت اساتید
من بالا خره تصمیم گرفتم که اکواریوم رو سوراخ کنم و سامپ قرار بدم چون اگرچه ممکنه که کمی سرو صدا داشته باشه ولی بهتر از اینه که کلی پول فیلتر سطلی بدم و بعدش خراب شه و لوازمشم گیر نیاد با توجه به ینکه من پول فیلتر درجه یک ندارم و درجه دو ها هم هر روز مارک وارداتیشون تغییر می کنه و به جز ایهایم هم هیچکدوم لوازم جانبی نداره. البته این نظر منه . با اینکه در بازار فیلتر سطلی زیاده و همشون هم خوبن ولی شکل جالبی ندارن و زیبایی سامپ ( منظورم دیده نشدنش هست ) خیلی خوبه . خلاصه مطلب این که کلی سایت رو خوندم و پر س و جو کردم و فهمیدم واسه اکواریوم باید همیشه صرفه جو بود چون ممکنه جنس خراب بشه و اونوقت پول باقیمانده مشکل رو حل می کنه
حالا هم از استاد انوش تقاضا دارم بهترین روش سوراخ کردن رو بهم بگن و البته در اخر بگن که درصد شکست اکواریوم چقدره ( چون می ترسم به جای صرفه جویی بیشتر مجبور ششم خرج کنم این شبه عیدی:icon_ques
ممنون
سلام عزیزم
شما میتونید دو جا سوراخ ایجاد کنید یکی در کف و دیگری در پشت اکواریوم. البته از من خواستید فقط سوراخ کردن رو براتون شرح بدم ولی فکر میکنم باید توضیح کاملتری بدم.
چون خودتون میخواهید این کارو انجام بدین من به شما پیشنهاد میکنم که پشت اکواریوم رو سوراخ کنید چون براتون راحتتر خواهد بود ولی مراحل کار تقریبا یکی هستند.
۱. از بازار دو یا سه عدد فیتینگ Fittimg از جنس PVC و یا ABS (این جنس Acrylonitrile-Butadiene-Styrene از پی وی سی بهتره و داره جایگزینش میشه و البته گرانتره) تهیه کنید (یک یا دو عدد برای خروج اب و یکی برای ورود اب اگر میخواهید ورودی اب هم از داخل تانک باشه) و بسته به ابعاد انها برایشان فرز مخصوص سوراخ کردن شیشه رو بخرید معمولا فرز باید بتونه سوراخی به قطر نیم سانت بزرگتر از سایز فیتینگ ایجاد کنه البته اگر خود فیتینگ همراهتون باشه فرز مناسب رو خود فروشنده به شما میده.
۲. یک مکعب شیشه ایی یا اکریلیک* درست کنید که یک طرف ان بازه و سه طرف دیگرش در بالا قسمتی بصورت شانه داشته باشه. به فرض که ابعاد این مکعب بصورت زیر باشد:
طول = ۳۰ سانت
عرض = ۱۰ سانت
ارتفاع ۱۰ سانت
دور تا دور این سه طرف رو طلق (عموما از جنس پلکسی گلس هستند Plexiglass Acrylic sheets) شانه ایی به ارتفاع ۵ تا ۸ سانت میچسبانید. طلق شانه ایی هم بصورت اماده موجوده و هم میتونید بدین تو پامنار براتون بسازن کافیه چن تاشو تو مغازه ها ببینین و سفارش بدین. اگر خواستید میتونید این باکس رو سفارش بدین براتون بسازند. چون مغازه دار هایی که تانک اب شور میسازن میدونن چی میخواهید.
* میتونید کل باکس رو هم بدین براتون با پلکسی گلس بسازن که قسمت شانه ایی هم از جنس خودش باشه و چسب کاری اضافه نخواد خم کاری مکعب رو هم همون فروشنده براتون انجام میده برش ها هم بوسیله دستگاه کامپیوتری و بسیار دقیقه. رنگ مشکی اون و مارک Degussa ارجحه. اون موقع با احتساب قسمت شانه ایی ارتفاع مکعب ۱۵ یا ۱۸ خواهد بود. شانه ها بصورت نیم سانت نیم سانت از هم هستند یعنی به عرض نیم سانت و ارتفاع ۸ سانت سوراخ هست و بعد از نیم سانت دوباره یک سوراخ نیم سانتی ایجاد بشه.
این باکس رو بصورت موقت با چسب نواری به داخل اکواریومتون بچسبونید و ارتفاعش رو انقدر تغییر بدین تا ارتفاع اب در تانک شما از نظر دید ایده آل بشه. خاطرتون باشه که ارتفاع اب از شروع شانه حدود یک سانت بالاتر می ایسته.
۳. حالا در قسمتی که این مکعب به تانک چسبیده در پشت تانک یک یا دو دایره یه قطر ۳۰ یا ۴۰ میلیمتر (بسته به حجم اکواریوم و حجم اب جابجا شده توsط پمپ اب و همینطور بسته به اندازه فیتینگی که شما تهیه کردید) در جایی که اب بصورت ابشاری داخل مکعب بریزه و بعد داخل سوراخ بشه علامت بگذارید.
۴. مکعب رو بردارید تانک رو بخوابونید و در داخل تانک جایی که دایره ها هستند چسب نواری پهن مثل چسب کارتن (چسب های لوله ارجح هستند) بچسبانید.
۵. از بیرون تانک که محل ورود فرز شما میشه دور تا دور دایره رو با قطر چهار سانت بیشتر از دایره ای که میخواهید سوراخ کنید بوسیله خمیر های کاردستی بچه ها یک دیواره ایجاد کنید و محکم به شیشه فشار بدین. (طوری خمیر رو روی شیشه محکم کنید که اگر داخل این دایره اب بریزید بیرون نیاد.)
خوب به ارتفاع نصف تا یک سوم داخل دیواره رو اب میریزید و فرز رو به دریل میزنید و اهسته روی دایره ای که با مارکر کشیده اید قرار میدین. دریل روروشن کنید و به اهستگی فشار بدین انقدر فشار کم باشه که سوراخ کردن شیشه حداقل ده دقیقه طول بکشه. فرز داخل این اب خنک میشه و کم کم ابو تبخیر میکنه اگر اب تمام شد دوباره اضافه کنید تا فرزتون نسوزه.
۶. سوراخ که اماده شد لبه های اون رو سمباده میزنید - فیتینگ رو تست میکنید و حالا میتونید مکعب رو در جای خودش با چسب اکواریوم ثابت کنید.
برای اینکه درصد شکستن اکواریوم پائین بیاد میتونید این کار رو اول بر روی تکه ای از شیشه به همون قطر شیشه اکواریوم امتحان کنید.
اگر ورودی اب برگشت شده بوسیله پمپ رو بخواهید از همین باکس بیرون بیارید باید یک سوراخ هم برای ورودی لوله ان در نظر بگیرید که در بالا عرض کردم فیتینگ هم باید براش بگیرید ولی با توجه به اینکه سوراخ کردن تانک براتون مشکله،
من پیشنهاد میدم یک سوراخ برای خروج اب بگذارید و ورودی اب رو از بالای تانک وارد کنید. به هر حال اگر خواستید برای ورود اب هم سوراخ ایجاد کنید فیتینگی انتخاب کنبد که لوله ۲۵ میلیمتری به ان بخورد و تمام لوله کشی ورودی اب همان ۲۵ میلیمتری باشه چون براحتی به پمپ اب شما فیت fit میشه.
قطر سوراخ برای خروجی اب باید بیشتر از قطر ورودی باشه یعنی قطر لوله های مصرفی برای خروجی اب حتما بیشتر از ۲۵ هستند.
اگر قسمتی نامفهوم وجو داره بفرمائید تا بیشتر توضیح بدم.
پیروز باشید
تو اینترنت گشتم و چند تا کلیپ واقعا عالی براتون گیر اوردم که میتونید براحتی منظور منو درک کنید.
http://www.youtube.com/watch?v=PKxxYpzphWo
http://www.youtube.com/watch?v=TKPI00tTPwM
http://www.youtube.com/watch?v=rzpOtssB9mA
http://www.youtube.com/watch?v=OvMkwVPSC50
در فیلم اخری کار جالبی که انجام داده اینه که باکس رو هم چسب کاری نمیکنه و هر ۴ طرف باکس اکریلیک بسته هست و با سوراخی که در باکس هم ایجاد میکنه باکس رو با همون بستن فیتینگ به روی تانک ثابت میکنه. با باکس اکریلیک کاملا این کار عملیه.
امید حاجی پور
7 March 2011, 01:28 PM
باسلام میشه درباره موارد اکواریوم به صورت باز وتفکیک شده صحبت کرد برای مثال ایا اسکیمر تمام مواد الی اب رو میگره یا فقط پروتیین اب رو میگره
ایا میشه درباره ماهیهایی که در اب اکواریوم صحبت کرد مثلا جراح از جلبک تغذیه میکنه یا گابی دوخال از غذای کف مانده یا ماهی نئون از کرم ها یا راس ارایشگر انگل پوستی ماهیها میخورد به این صورت
Anoush
7 March 2011, 02:03 PM
باسلام میشه درباره موارد اکواریوم به صورت باز وتفکیک شده صحبت کرد برای مثال ایا اسکیمر تمام مواد الی اب رو میگره یا فقط پروتیین اب رو میگره
ایا میشه درباره ماهیهایی که در اب اکواریوم صحبت کرد مثلا جراح از جلبک تغذیه میکنه یا گابی دوخال از غذای کف مانده یا ماهی نئون از کرم ها یا راس ارایشگر انگل پوستی ماهیها میخورد به این صورت
اگر منظورتون رو درست متوجه شده باشم جواب اینه که اصلا در این فورام در مورد تک تک موارد تاپیک خاص خودشو داریم و به تفکیک میشه در مورد مثلا ماهی های اب شور در تاپیک خودش و در مورد وسایل و یا سامپ و غیره در تاپیک خودش صحبت کرد.
اسکیمر بصورت انتخابی عمل نمیکنه و مواد الی اب رو میگیره.
پست شما چون به این تاپیک مربوط نمیشه بعد از مدتی میره تو بخش متفرقه.
امید حاجی پور
7 March 2011, 02:47 PM
باسلام میشه عمل سامپ به طور کامل برای من توضیح بدید و ایا من درست متوجه شدم که سامپ حکم تمیز کننده اب رودارد وهم تولید باکتری انجام میده
Anoush
7 March 2011, 03:13 PM
باسلام میشه عمل سامپ به طور کامل برای من توضیح بدید و ایا من درست متوجه شدم که سامپ حکم تمیز کننده اب رودارد وهم تولید باکتری انجام میده
پست شماره ۲۴ همین مبحث و مروری بر پست های گذشته میتونه جواب شما رو بده رگر باز سوالی بود در خدمتم.
mohsen-tehran
8 March 2011, 03:37 AM
یک دنیا تشکر
این مکعبی رو که فرمودین برای چی هست؟ میشه حذفش کرد؟ایا اگه سوراخ رو بخواهیم در 10 سانتی کف روی دیواره پشتی انجام بدیم هم لازمه باز این مکعب؟(اصلا ترجیح نقطه سوراخ کجاست؟)
من ازین برنامه ها که این ادرس رو باز کنه ندارم . امکانش هست به نحو دیگه ای ببینم این فیلم ها رو ؟
F@RSH@D rezayi
8 March 2011, 10:07 AM
یک دنیا تشکر
این مکعبی رو که فرمودین برای چی هست؟ میشه حذفش کرد؟ایا اگه سوراخ رو بخواهیم در 10 سانتی کف روی دیواره پشتی انجام بدیم هم لازمه باز این مکعب؟(اصلا ترجیح نقطه سوراخ کجاست؟)
من ازین برنامه ها که این ادرس رو باز کنه ندارم . امکانش هست به نحو دیگه ای ببینم این فیلم ها رو ؟
سلام . فكر مي كنم منظورتون از مكعب همون اورفلو هست كه اگر از سطح تانكتون سوراخ نكنيد و از كف و نزديكي كف سوراخ كنيد حتما بايد اون رو بسازيد چون اگر نسازيد كل آب تانكتون وارد سامپ ميشه و سيلي عظيم (حالا با ماهي و بي ماهي رو نمي دونم :icon_twis ) در خونه جريان پيدا خواهد كرد .
بعضي از دوستان در مورد قدرت واتر پمپ سامپ و تنظيم آب خروجي با شير مي پرسند كه شايد به صورت تئوري ممكن باشه ولي در عمل امكان پذير نيست . چون حتما تفاوتي بين اونها وجود خواهد داشت .
البته دليلي هم نداره كه بخوايد از كف سوراخ كنيد ! به چه منظوري اين كار رو مي كنيد ؟ اتفاقا اگر از سطح آب اين كار انجام بشه (10 سانتي متر از لبه بالايي ديواره پايينتر ) خيلي بهتره چون كف موجود در سطح آب رو به سامپ منتقل مي كنه و مواد موجود در سطح رو هم جمع مي كنه .
Anoush
8 March 2011, 10:39 AM
سلام ........
بعضي از دوستان در مورد قدرت واتر پمپ سامپ و تنظيم آب خروجي با شير مي پرسند كه شايد به صورت تئوري ممكن باشه ولي در عمل امكان پذير نيست . چون حتما تفاوتي بين اونها وجود خواهد داشت .
......... .
با تشکر از جواب و راهنمایی تون، ببخشید من منظور شما یا دوستان رو از سوال بالا نفهمیدم میشه کمی توضیح بدین که سوال و مشکل چیه؟
F@RSH@D rezayi
8 March 2011, 07:31 PM
با تشکر از جواب و راهنمایی تون، ببخشید من منظور شما یا دوستان رو از سوال بالا نفهمیدم میشه کمی توضیح بدین که سوال و مشکل چیه؟
سلام . من تصورم از سوال دوستمون و تعبیرشون رو از مکعب همون اورفلو در تانک برای خروج آب به سامپ تعبیر کردم . به همین دلیل اون پاسخ رو دادم !! اشتباه فکر می کنم ؟ :icon_ques
Anoush
9 March 2011, 11:45 AM
سلام . من تصورم از سوال دوستمون و تعبیرشون رو از مکعب همون اورفلو در تانک برای خروج آب به سامپ تعبیر کردم . به همین دلیل اون پاسخ رو دادم !! اشتباه فکر می کنم ؟ :icon_ques
نه عزیزم جواب شما کاملا درسته من منظورتون از اون قسمتی که تو نقل قول جدا کردم رو نفهمیدم. این قسمت:
سلام ........
......... .
امید حاجی پور
9 March 2011, 11:47 AM
سلام اقای دکتر میشه توضیح بدیدکه (سرامیک ،بیوبال ،نخودی ) در سامپ بغیر از لانه سازی برای باکتری کار دیگری هم می کنند
Anoush
9 March 2011, 01:30 PM
سلام اقای دکتر میشه توضیح بدیدکه (سرامیک ،بیوبال ،نخودی ) در سامپ بغیر از لانه سازی برای باکتری کار دیگری هم می کنند
سلام عزیزم
کار اصلی سرامیک و بیوبال و نخودی همون لانه سازی برای باکتری ها ست ولی در مورد نخودی که هموان تکه های شکسته شده بقایای مرجان هاست گفته میشه که در نگه داشتن سختی اب (بالابردن خاصیت بافرینگ اب) و بالا بردن میزان کلسیم هم نقش داره که در اکواریوم های اب شور با داشتن ماسه در کف و نخودی های موجود در بازار ما من شخصا اعتقادی به این مطلب ندارم. دوستان اگرمقاله ای یا تحقیقی در این مورد سراغ دارند ذکر کنند تا من هم بخونم .
البته مقاله های بسیاری رو در این مورد میتونید با سرچ لغت Crushed Coral در اینترنت بخونید.
امید حاجی پور
9 March 2011, 04:59 PM
باتشکر از اقای دکتر
ایا این درسته که باکتری در محیط تاریک رشد تکثیر بهتری داره و اب باید باتلاتم کمتری روبرو باشه،اگر پاسخ بله هست؟
پس چرا درسامپ اب دائم درجریان قرار دارد ؟ چرا در بعضی از اکواریومیها به این محفظه تاریک اشاره میشه ولی این دوستمون درپست 15 این کارو نکرده ؟
ایا میدونید عمر مفید باکتری در اب چند وقته ؟
Anoush
9 March 2011, 05:47 PM
باتشکر از اقای دکتر
ایا این درسته که باکتری در محیط تاریک رشد تکثیر بهتری داره و اب باید باتلاتم کمتری روبرو باشه،اگر پاسخ بله هست؟
پس چرا درسامپ اب دائم درجریان قرار دارد ؟ چرا در بعضی از اکواریومیها به این محفظه تاریک اشاره میشه ولی این دوستمون درپست 15 این کارو نکرده ؟
ایا میدونید عمر مفید باکتری در اب چند وقته ؟
سوال شما رو اگر تفکیک کنیم شامل چند سوال هست که شاید به هم مربوط نباشه ولی بصورت یک سوال پرسیده شده.
۱. ایا این درسته که باکتری در محیط تاریک رشد تکثیر بهتری داره؟
منظورتون لز باکتری چه نوع باکتریهایی هستند ما بصورت کلی صحبت نمیکنیم و منظورمون نیترو باکتر ها هستند و مشخصا باکتری های سیکل ازت و در مورد این باکتری ها جواب من اینه که خیر درست نیست. باکتریهای سیکل ازت چه در نور و چه در تاریکی زندگی میکنند و تکثیر میشن.
۲. تلاطم اب باعث اکسیژن رسانی به باکتری های سیکل ازت میشه (از امونیاک تا نیترات) و چون این باکتری ها هوازی هستند پس بهتره که اب تلاطم داشته باشه.
اما در مورد باکتریهایی که نیترات رو تجزیه میکنند قضیه فرق میکنه و اونها در محیط کم هوازی فعال هستند پس تلاطم و یا اکسیژن رسانی اونها رو غیر فعال میکنه.
و بر روی همین اصله که ساختمان دنیتراتور ها بنا شده. و یا سیستم Jaubert Plenum در اکواریوم اب شور بر اساس همین موضوع پیشنهاد شده.
۳. دونستن عمر مفید یک باکتری در اب بنظر من یک سوال غیر ضروریه چون باکتری اگر شرایط مساعد داشته باشه سریع تکثیر میشه و اگر شرایط زندگیش بد باشه یا به حالت خواب و یا خمودگی میره و یا به کل از بین میره.
حالا بفرض اینکه ما بتونیم یک باکتری رو در شرایطی نگه داریم که نه تکثیر بشه و نه بمیره (کاری که بیشتر در کارخانه های انزیم سازی انجام میدن) طول عمر تقریبی سه سال رو برای اون در نظر میگیرن. که باز فکر نمیکنم منظور سوال شما باشه.
چیزی که به درد ما میخوره اینه که بدونیم این باکتری ها در شرایط مساعد سریع تکثیر میشن و تعدادشون از میلیارد ها هم فراتر میره و این تکثیر اونقدر سریعه که با مرگ یا ازبین رفتن چند میلیون باکتری در اکواریوم ما مشکلی پیش نخواهد اومد.
پ ن : لطف کنید از این به بعد قبل از سوال کردن سوال هاتون رو تفکیک کنید و در تاپیک مناسب به اون سوال مطرح بفرمائید وگرنه از جواب دادن به سوال شما معذور خواهم بود.
امید حاجی پور
10 March 2011, 11:36 AM
با سلام خدمت اقای دکتر و تمام دوستان
انجور که من متوجه شدم سیستم رفیوجیوم از ( ماسه زنده،سنگ زنده ) جریان اب ملایمی برخوردار {به گفته یکی از دوستان در انجا تکثیر باکتری وماکرو ،فیتوپلنگنتون وغیره صورت میگیره } درپست 22 حالا سوالم این ایا این سیستم رو میشه در تانک اصلی ازش برخوردار بود اگر بله بچه صورت اگر نه چرا ؟
باسلام خدمت اقای دکتر ودوستان
من در یک سایت اب شور به نام سفیر اب در قسمت رفیوخیوم خوندم برای داشتن همچین سیستمی احتیاج ضروری به ( ید واهن ) هست میدا نید میزانش چقدر باید باشه ؟
http://www.safireab.com/tabid/342/Default.aspx
F@RSH@D rezayi
11 March 2011, 04:42 PM
انجور که من متوجه شدم سیستم رفیوجیوم از ( ماسه زنده،سنگ زنده ) جریان اب ملایمی برخوردار {به گفته یکی از دوستان در انجا تکثیر باکتری وماکرو ،فیتوپلنگنتون وغیره صورت میگیره } درپست 22 حالا سوالم این ایا این سیستم رو میشه در تانک اصلی ازش برخوردار بود اگر بله بچه صورت اگر نه چرا ؟
البته دکتر انوش عزیز اگر اشتباه می کنم بفرمایید تا من هم از جواب صحیح اگاه بشم .
تا جایی که من می دونم رفیجیوم رو در تمامی تانکها درست می کنند بدون در نظر گرفتن این مطلب که ماهیها یا دیگر آبزیان به گیاهان صدمه می زنند یا نه و یا می خورنشون . بنا براین تانک جداگانه امن تر خواهد بود . ضمن اینکه برخی از گیاهان استفاده شده در این بخش زیاد منظره جالبی هم ندارند . ضمنا برای دسترسی بیشتر نور به ته رفیجیوم نیاز هست تانکی با عمق کمتر داشته باشیم که در تانک اصلی معمولا عمق بیشتر و عمق نفوذ آب کمتر هست .
ضمنا من به عنوان یک ATS دوست :icon_arro رفیجیوم رو مقرون به صرفه و کارا نمی دونم که مطمئنا زیاد برخی از دوستان با من هم عقیده نیستند .
Anoush
12 March 2011, 11:20 AM
باسلام خدمت اقای دکتر ودوستان
من در یک سایت اب شور به نام سفیر اب در قسمت رفیوخیوم خوندم برای داشتن همچین سیستمی احتیاج ضروری به ( ید واهن ) هست میدا نید میزانش چقدر باید باشه ؟
من نمیدونم این مسئله داشتن رفیوجیوم رو چرا اینقدر پیچیده اش میکنید. شما میتونید یک قسمت از سامپ رو برای اینکار اختصاص بدین و یا یک تانک جدا درست کنید که جریان ورودی وخروجی اب اون از تانک اصلی تامین بشه.
وقتی این جناب رفیوجیوم یک قسمت از تانک شما میشه پس حالا اگر لایو راک هم توش کم بود ، خوب باشه ! تو تانک اصلیتون که هست.
شما میخواهید تو این قسمت گیاه داشته باشید پس باید نور هم داشته باشید. جریان اب هم هست حالا اگر شدید باشه که تمام ماسه کف رو بلند میکنه و میفرسته تو پمپ سامپ یا Mangrove شما از ریشه در میاد و تو اب ولو میشه پس جریان اب باید طوری باشه که مشکلی پیش نیاره ولی ایه نازل نشده که اگر جریان اب از فلان مقدار بیشتر بود دین و ایمونتون باطله.
اگر شما تو رفیوجیوم جریان خیلی کمی داشته باشید ماهی های توی رفیوجیوم سرحال نخواهند بود ماهی به جریان احتیاج داره.
در ضمن اگر شما در تانک اصلی جریان کمی داشته باشید نه ماهیتون راحته و نه میتونید ریف نگه دارید و هم اینکه جلبک ها مخصوصا جلبک قرمز به سراغتون میاد.
من ازتون خواهش میکنم اول کلیات اکواریوم اب شور رو یاد بگیرید بعد برید سراغ جزئیات تا سوال هاتون هدف دار باشه.
ببینید وقتی شما میگید
سوالم این ایا این سیستم رو میشه در تانک اصلی ازش برخوردار بودبه معنی اینکه بیائیم خود تانک اصلی رو بکنیم رفیوجیوم؟! مفهومش اینه که شما نه میدونید تو تانک اصلی قراره چه اتفاقی بیفته نه تو رفیوجیوم.
میزان ید و اهن رو هم صبر کنید با هم بهش میرسیم مثلا من الان بگم میزان ید فرضا دو صدم تا چهار صدم ppm در اب اکواریوم هست واقعا مشکلی رو حل میکنه؟
ما هنوز وقتی میخواهیم پول برای تست کلسیوم و منیزیوم ( که از تست های ضروریه در اکواریوم داری اب شور) بدیم زورمون میاد حالا اضافه کردن اهن و ید در اب و تست اون پیشکشمون.
امید حاجی پور
12 March 2011, 02:41 PM
با سلام خدمت اقای دکتر ودوستان
اول ازنحوه پرسیدن این سوال ( سوالم این ایا این سیستم رو میشه در تانک اصلی ازش برخوردار بود ) پوزش دارم حالا تصیحش میکنم {اگر نیترات0 -20،نیتریت 0،امونیاک 0،سیلیکات 0،kh8-12،
ph7.5-8.5،مس0-0.0009 ،فسفات 0-0.2 ،پتاسیم 390، منیزیم 1290-1500 ،سولفات 2701، ید 0.064 ،اهن 0.0034 ،بورات 27 ،برم 66 ،سدیم 10700 ،کلسیم 416-450 }
حالا 1- جنسیت نخودی که از اهک وکلسیم تشکیل شده (در واقع از اسکلت مرجانهاست) و اگر حالا 2- از ماسه زنده که تشکیل شده { اهک ، کربنات کلسیم (ارگونیت) و صدفهای متخلخل(سوراخ سوراخ)به نام پروتوزوا که موجب حفظ الکالینیت ثبات پ هاش میشود } که در واقع این دو گزینه رو به یکی تبدیل بشه (چون نخودی از جنس کربنات کلسیم واهک تشکیل شده وماسه زنده ترکیباتی از کربنات کلسیم و غیر داره و همواره با سختی اب روبرو هستیم طی مرور زمان با تجزیه شدن نخودی توسط یونها وترکیب شدن با کربنات سدیم به ما منیزیم ،کلسیم ،سدیم میدهد البته نکته (میزان کمی امونیاک واهک باعث ویون oh به خنثی شدن هیدرات کربن در واقع رد شدن سیکل ازت
فرمول بدست امده : 2HCO3 = CO2+H2O (دی اکسیدکربن +اب =هیدرات کربن ) CACO3 = 2HCO3 +CA2 (کلسیم +هیدرات کربن =کربنات کلسیم )
2HCO3 در واقع این سختی اب که با اضافه شدن (کلسیم) کربنات کلسیم بوجود میاد که این همان ساختار شن و نخودی که با اضافه شدن کربنات سدیم به اب باعث ازاد شدن کلسیم ، منیزم وسدیم می شود
ایا میتوانید اطلاعات بیشتری به من بدهید ؟
Anoush
12 March 2011, 03:07 PM
با سلام خدمت اقای دکتر ودوستان
.................................................. ...........................شدن کلسیم ، منیزم وسدیم می شود
ایا میتوانید اطلاعات بیشتری به من بدهید ؟
خیر، اطلاعات شخصی من در حدی نیست که جواب شما رو بدم. منو ببخشید، شرمنده شما هستم.
پیروز باشید
-------------------
بازی ها - نوشته اریک برن - ترجمه اسماعیل فصیح
vazizpoor
7 May 2011, 01:08 PM
سلام
در حال راه اندازی تانک به ابعاد 150 طول 60 عرض و 70 ارتفاع ( حدوداً 68 سانت آبگیری میشه ) هستم
و ابعاد سامپ 100 طول ، 45 عرض ،40 ارتفاع
سامپ رو 4 خونه در نظر گرفتم و تو خونه آخر که واتر پمپ قرار داره میخوام سیستم ats راه بندازم
برای مدیای سامپ به راهنامییتون احتیاج دارم :
سینتومک jbl و میکرومک jbl از هر کدام 4 بسته
25 کیلو نخودی
واتر پمپ سوبو
پد برای خونه اول سامپ
اسکیمر 250 ماکرو
بخاری 300 وات
چی کم دارم به نظرتون ؟
برای تانکم هم :
موج ساز سیو 2 عدد
لایو راک 70 کیلو
صخره معمولی 20 کیلو
شن 135 کیلو برای بستر 15 سانتی
چی کم دارم به نظرتون ؟
سیستم نور :
مهتابی jbl یک جفت +متال 20هزار کلوین
چی کم دارم به نظرتون ؟
تست :
تست لب مارین redsea
هیدرومتر ردسی
چی کم دارم به نظرتون ؟
لازم به ذکره که به هیچ عنوان نمیخوام از مواد شیمیایی برای راه افتادن و طی کردن سیکل ازت استفاده کنم ...
ممنون که به ما تازه کار ها راهنمایی میدید
یه سوال دیگه به نظرتون ارتفاع پایه فلزی برای آک رو چقدر در نظر بگیرم ( با توجه به اینکه شاید در آینده بخوام یه رفیجیوم در بالای سامپ راه بندازم ) ؟
Anoush
8 May 2011, 12:48 PM
سلام
در حال راه اندازی تانک به ابعاد 150 طول 60 عرض و 70 ارتفاع ( حدوداً 68 سانت آبگیری میشه ) هستم
و ابعاد سامپ 100 طول ، 45 عرض ،40 ارتفاع
سامپ رو 4 خونه در نظر گرفتم و تو خونه آخر که واتر پمپ قرار داره میخوام سیستم ats راه بندازم
برای مدیای سامپ به راهنامییتون احتیاج دارم :
سینتومک jbl و میکرومک jbl از هر کدام 4 بسته
25 کیلو نخودی
واتر پمپ سوبو
پد برای خونه اول سامپ
اسکیمر 250 ماکرو
بخاری 300 وات
چی کم دارم به نظرتون ؟
برای تانکم هم :
موج ساز سیو 2 عدد
لایو راک 70 کیلو
صخره معمولی 20 کیلو
شن 135 کیلو برای بستر 15 سانتی
چی کم دارم به نظرتون ؟
سیستم نور :
مهتابی jbl یک جفت +متال 20هزار کلوین
چی کم دارم به نظرتون ؟
تست :
تست لب مارین redsea
هیدرومتر ردسی
چی کم دارم به نظرتون ؟
لازم به ذکره که به هیچ عنوان نمیخوام از مواد شیمیایی برای راه افتادن و طی کردن سیکل ازت استفاده کنم ...
ممنون که به ما تازه کار ها راهنمایی میدید
یه سوال دیگه به نظرتون ارتفاع پایه فلزی برای آک رو چقدر در نظر بگیرم ( با توجه به اینکه شاید در آینده بخوام یه رفیجیوم در بالای سامپ راه بندازم ) ؟
سلام عزیزم
بنظر من شما تمام ضروری ها رودارید فقط چیزی که میتونم اضافه کنم خرید فن یا چیلره که برای تا بستون لازم میشه البته اگر فن خریدید و چیلر نخریدید پیشنهاد میکنم برای کنترل دما فن رو از طریق ترموکوپل کنترل کنید. اگر لیست ملزومات رو دقیق تر بخواهید تو بحث راه اندازی اکواریوم اب شور و در قسمت مقالات و مقوله ها میتونید توضیح بیشتر پیدا کنید.
ارتفاع میز اکواریوم رو میتونید تا ۹۰ سانت انتخاب کنبد که بنظر من باز همون ۸۰ سانت معمول مناسب تره ولی با ارتفاع بیشتر از ۹۰ ممکنه دچار مشکل دسترسی راحت به اکواریوم بشید.
پیشنهاد میکنم ATS رو خارج از سامپ در نظر بگیرید ولی رفیوجیوم رو میتونید در همون سامپ قرار بدین.
برای راه اندازی تانک به فکرتون مجال هواخوری بدین و نگید به هیچ عنوان نمیخوام از چیزی استفاده کنم. این مواد برای راحتی ما و ارزش زمانیه که ما برای این تفریح صرف میکنیم.
vazizpoor
8 May 2011, 04:12 PM
سلام
ممنون از راهنماییتون ، برای خنکی اینکه آک در جایی قرار داره که غیر مستقیم باد کولر بهش میخوره و نگرانی آنچنانی بابتش ندارم ولی نهایت فکر کنم با یه دونه از این فنهای آزو کارم راه بیافته
ATS رو میخوام طبق این طرح در بیارم
http://myup.ir/images/77185574913069333053.jpghttp://myup.ir/images/80565810761418892662.jpghttp://myup.ir/images/59240012107286827840.jpg
که در خونه آخر سامپ قرار میگیره و اینکه
اگه احتیاج به رفیوجیوم پیدا کنم اون رو در بالای سامپ قرار بدم ( برای همین ارتفاع کمد رو پرسیدم ) که اب از طریق اور فلو تو خونه آخر سامپ تخلیه بشه
نظرتون چیه ؟
یه سوال دیگه که البته ربطی به این بخش نداره :
اگه بعد از طی شدن سیکل ازت برای پایین آوردن نیترات سیفون نکنم و به جاش از همین ATS یا رفیوجیوم استفاده کنم اشکالی داره ؟
ممنون از راهنماییتون
F@RSH@D rezayi
8 May 2011, 05:16 PM
سلام
ممنون از راهنماییتون ، برای خنکی اینکه آک در جایی قرار داره که غیر مستقیم باد کولر بهش میخوره و نگرانی آنچنانی بابتش ندارم ولی نهایت فکر کنم با یه دونه از این فنهای آزو کارم راه بیافته
ATS رو میخوام طبق این طرح در بیارم
[
که در خونه آخر سامپ قرار میگیره و اینکه
اگه احتیاج به رفیوجیوم پیدا کنم اون رو در بالای سامپ قرار بدم ( برای همین ارتفاع کمد رو پرسیدم ) که اب از طریق اور فلو تو خونه آخر سامپ تخلیه بشه
نظرتون چیه ؟
یه سوال دیگه که البته ربطی به این بخش نداره :
اگه بعد از طی شدن سیکل ازت برای پایین آوردن نیترات سیفون نکنم و به جاش از همین ATS یا رفیوجیوم استفاده کنم اشکالی داره ؟
ممنون از راهنماییتون
سلام . وقتی ATS دارید همیشه نیتریت و نیتراتتون صفر خواهد بود . نیازی به سیفون ندارید مگر برای بازگرداندن املاح مثل کلسیم و دیگر عناصر ضروری ولی از بابت نیترات و نیتریت خیالتون راحت باشه .
ضمنا یک مطلب رو هم خدمتتون بگم اون هم اینکه حتما بعد از طی شدن سیکل و تولید نیترات طبیعی در تانک اقدام به استارت ATS بکنید چون قبل از اون باعث میشه کلا سیکل طی نشه . به دلیل اینکه نیتریت رو مستقیما خودش حذف می کنه و غذایی برای باکتریها نمی مونه .
vazizpoor
8 May 2011, 09:48 PM
سلام
کاملاً صحیحه
اگه دقت کنیدمن هم همین رو عرض کردم :
یه سوال دیگه :
اگه برای رفیجیوم از شیشه های آیینه ایی استفاده بشه ( بطوریکه قسمت ایینه داخل باشه و قسمت جیوه دار بیرون ) بهتر نیست ؟ هم نور رو بهتر در داخل رفیجیوم داریم و هم اینکه از تابش نور به سامپ جلوگیری کردیم ...
نظرتون چیه ؟
Anoush
9 May 2011, 04:45 PM
سلام
کاملاً صحیحه
اگه دقت کنیدمن هم همین رو عرض کردم :
یه سوال دیگه :
اگه برای رفیجیوم از شیشه های آیینه ایی استفاده بشه ( بطوریکه قسمت ایینه داخل باشه و قسمت جیوه دار بیرون ) بهتر نیست ؟ هم نور رو بهتر در داخل رفیجیوم داریم و هم اینکه از تابش نور به سامپ جلوگیری کردیم ...
نظرتون چیه ؟
داخل تانک اب شور هرگونه فلز ممنوعه مخصوصا ترکیبات جیوه که سمی هستند. پوشش جیوه ای پشت ائینه حتی اگر داخل اب نباشه و بالای مخزن باشه هم مطمئنا کنده شده و داخل اب خواهد افتاد و خدایشان بیامرزاد.
امید حاجی پور
16 May 2011, 12:06 PM
سلام من هم با اقای دکتر موافق هستم میزان جیوه در اب 0.00001 باید باشه
behn@m
9 May 2012, 09:09 PM
سلام بر همگی
من تصمیم دارم بهد از چندین سال آکواریوم آب شیرین و دیکس برم سراغ آب شور الآن هم در مرحله مطاله و جمع آوری اطلاعات هستم چون تصمیم دارم تانک آب شیرینم را با استفاده از دانش و خلاقیت همچنین اساتیدی مثل شما تبدیل به آب شور کنم در ضمن آکوارومم اندازش 120*50*40 هستش و از آکواریومهای آماده ماهیرانه.
ولی بعد از چند روز تحقیق هنوز متوجه نشدم سایز استاندارد سامپ واسه آکواروم من چقدر هست؟
F@RSH@D rezayi
9 May 2012, 10:34 PM
سلام بر همگی
من تصمیم دارم بهد از چندین سال آکواریوم آب شیرین و دیکس برم سراغ آب شور الآن هم در مرحله مطاله و جمع آوری اطلاعات هستم چون تصمیم دارم تانک آب شیرینم را با استفاده از دانش و خلاقیت همچنین اساتیدی مثل شما تبدیل به آب شور کنم در ضمن آکوارومم اندازش 120*50*40 هستش و از آکواریومهای آماده ماهیرانه.
ولی بعد از چند روز تحقیق هنوز متوجه نشدم سایز استاندارد سامپ واسه آکواروم من چقدر هست؟
سلام . معمولا 35 % تانک اصلی باید ظرفیت سامپ باشه . بیش از 4 بار در ساعت نیز باید آب تانکتون جا به جا بشه .
behn@m
9 May 2012, 10:53 PM
آیا این 35 درصدی که فرمودید الزامی هست یعنی من اگه سامپم 60 لیتر باشد و 50 لیتر هم رف مشکلی پیش میاد؟ و این 35 درصد شما با رف یا بدون رف؟ نحوه محاسبه حجم خانه ها و مقدار فاصله سرریز و ... به چه صورت هست؟ قاعده ای برای محاسبه دارد؟
F@RSH@D rezayi
9 May 2012, 11:30 PM
آیا این 35 درصدی که فرمودید الزامی هست یعنی من اگه سامپم 60 لیتر باشد و 50 لیتر هم رف مشکلی پیش میاد؟ و این 35 درصد شما با رف یا بدون رف؟ نحوه محاسبه حجم خانه ها و مقدار فاصله سرریز و ... به چه صورت هست؟ قاعده ای برای محاسبه دارد؟
منظور از حجم سامپ آب داخلش نیست . بلکه حجم کلی تانک هست . معمولا نصف حجم تانک سامپ آب داخلش هست . البته در نظر بگیرید کلی متریال و دستگاه مثل اسکیمر - ATS - fbf می تونه داخلش باشه .
behn@m
10 May 2012, 10:01 AM
با توجه به اینکه تانک آماده ( منظورم تانک آبگیره شده و تزیین شده و ماهی ریزی شده) آب شور به مراتب سنگین تر از آب شیرینه آیا لازمه که کمد ام دی اف زیر آکواریوم تقویت بشود؟ در مورد چسب آکواریوم آیا چسب مورد استفاده برای آب شور و شیرین فرق میکند؟ یعنی بحث خوردگی
قطر استاندارد لوله های ورودی و خروجی از تانک اصلی چقدر هست؟ ار کجا و یا کدوم سایت میشود استانداردهای سامپ را پیدا کرد؟
ببخشید که زیاد سوال میپرسم چون دوست ندارم بی گدار به آب بزنم میخواهم بصورت علمی و تخصصی کارکنم. اکثرا بهم توصیه میکنم که آکواریوم آب شیرین را نمیشه به آب شور تبدیل کرد و هزینه زیاد دارد ( خدا رو شکر مشکل مالی ندارم. منظورم جیب خودم بود نه جیب بابا) ولی من از اونجایی که از بچگی دنبال خلاقیت بود اینکار را میکنم. در حال حاضر مشکلم اندازه سامپ و رف هست
Anoush
14 May 2012, 09:31 AM
با توجه به اینکه تانک آماده ( منظورم تانک آبگیره شده و تزیین شده و ماهی ریزی شده) آب شور به مراتب سنگین تر از آب شیرینه آیا لازمه که کمد ام دی اف زیر آکواریوم تقویت بشود؟ در مورد چسب آکواریوم آیا چسب مورد استفاده برای آب شور و شیرین فرق میکند؟ یعنی بحث خوردگی
قطر استاندارد لوله های ورودی و خروجی از تانک اصلی چقدر هست؟ ار کجا و یا کدوم سایت میشود استانداردهای سامپ را پیدا کرد؟
ببخشید که زیاد سوال میپرسم چون دوست ندارم بی گدار به آب بزنم میخواهم بصورت علمی و تخصصی کارکنم. اکثرا بهم توصیه میکنم که آکواریوم آب شیرین را نمیشه به آب شور تبدیل کرد و هزینه زیاد دارد ( خدا رو شکر مشکل مالی ندارم. منظورم جیب خودم بود نه جیب بابا) ولی من از اونجایی که از بچگی دنبال خلاقیت بود اینکار را میکنم. در حال حاضر مشکلم اندازه سامپ و رف هست
من منظور شما از تقویت رو متوجه نمیشم اگر منظورتون استفاده از فریم فلزی هست که من نیازی به اون نمیبینم وفقط کافیه شما به سازنده کمد بفرمائید که این کمد باید این مقدار وزن رو تحمل کنه و اگر سازنده وارد باشه شما با ام دی اف هم مشکلی نخواهید داشت.
چسب برای اب شور و شیرین فرقی نمیکنه.
قطر خروجی اب رو عموما بزرگتر تا دوبرابر ورودی در نظر میگیرند و قطر لوله اب ورودی در شرایط اکواریوم های خانگی میتونه یک اینچ در نظر گرفته بشه.
میزان سامپ و حجم اون استاندارد خاصی نداره و بسته به شرایط شما تعیین میشه گاهی اکواریوم شما ۲۵ لیتر بیشتر نیست ولی سامپی که براش در نظر گرفته شده حدود ۱۰۰ لیتره.
vBulletin v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.