View Full Version : الکتریسیته ساکن در کامپیوتر کمک !!
amirfox
24 October 2008, 01:18 PM
سلام
دوستان امید است که حال و احوال همگی 20 باشه.
چند وقتی هست که بدنه کیس و قسمت سر کابلهای یو اس بی الکتریسیته ساکن داره(اکثر مواقع)
اشکال از چی هست ؟
پاور رو هم گرد و خاک داشت تمیز کردم.
:lover:
Orion
24 October 2008, 01:52 PM
مطمئنين كه خودتون برق نداريد؟
آخه بدنه كيس ممكنه برق داشته باشه ولي سر كابل USB وقتي برق داشته باشه، يعني اينكه از MainBoard داره ميگيره كه بعيده...
حالا تا بقيه دوستان نظراتشون رو بگن، من يه پيشنهاد بدم!
يه سيم ورداريد، يه طرفش رو به ته Case و به پنجرههاي فن پاور وصل كنيد و يا اينكه به پيچهاي پشت Case ببنديد. اون طرف سيم هم رو اگر Earth داريد به Earth وصل كنيد. اگر نه به جاي آهني مثل در و پنجره و اينجور چيزا وصل كنيد و نتيجه رو ببينيد...
samir2253122
24 October 2008, 02:39 PM
من هم با Orion موافقم كه شما خودتون برق داريد. :icon_arro
من هم مثل شما برق دارم از ماشين پياده ميشم دستم به بدنه ماشين ميخوره جرقه ميزنه درب پاركينگ همينطور و كلن زمستان به خاطر پوشيدن لباس هاي پشمي خيلي بيشتر ميشه !!!! :icon_cry: گاهي ميترسم به جائي دست بزنم يكبار هم فلشم رو ميخواستم بزنم تو يو اس بي مادربورد رو سوزوندم. گارانتي گفت پاورت ضعيفه !!!!!
از اون موقع به بعد سوكت هاي USB را از جلوي كيس قطع كردم. شما هم سعي كنيد از سوكت هاي پشت كيس استفاده كنيد.
mehrdad_zero
24 October 2008, 05:52 PM
کیس منم برق داره. وقتی میخوام فلش را وصل کنم جرقه های کوچیکی میزنه. نزنه مادر بورد و فلشم را بسوزونه؟
عرفنا
25 October 2008, 02:07 AM
کیس منم برق داره. وقتی میخوام فلش را وصل کنم جرقه های کوچیکی میزنه. نزنه مادر بورد و فلشم را بسوزونه؟
دوست عزیز به نظر من در اولین فرصت کیس رو برای تعمیر ببرید.در مشکلی که دوستان گفتن جریان بسیار پایین تر بوده اما این مشکل شما یک مقدار شدید تره و می تونه به سیستمتون آسیب بزنه (به نظر بنده حتی می تونه در شرایطی باعث آتش گرفتن هم بشه)
Shanli
25 October 2008, 04:01 AM
يه سيم ورداريد، يه طرفش رو به ته Case و به پنجرههاي فن پاور وصل كنيد و يا اينكه به پيچهاي پشت Case ببنديد. اون طرف سيم هم رو اگر Earth داريد به Earth وصل كنيد. اگر نه به جاي آهني مثل در و پنجره و اينجور چيزا وصل كنيد و نتيجه رو ببينيد...
هرگز اینکارو نکنید! من 2بار اینکارو کردم و هر دو بار نتیجه رو به وضوح دیدم : مادربوردم سوخت!!
متاسفانه من هم همینطور فکر میکردم.
این اتفاق زیاد می افته . من رو 2تا از دستگاه هام برق دزدی داشتم که هیچ شباهتی به هم نداشتن. اول یه مشکل معمولی به نظر میاد : اتصالی و برق دزدی. یه راه حل به ظاهر معقول هم به ذهن میرسه : ارت.
ولی مسئله اینه که وقتی کیس شما برق دزدی داره یعنی گراند شما از صفر منطقی به میزان زیادی بالا رفته (یکی از دوستان میگفت حدود +80 ولت میشه) ولی این جریان خارج نمیشه ، تا وقتی که شما از ارت استفاده کنید. وقتی ارت زده بشه الکتریسیته جریان پیدا میکنه و مشخصه که چه بلایی سر قطعات و قبل از همه مادربرد میاد.
ارت همیشه خوب نیست ، شما وقتی دستتون به فاز برق شهر میخوره اگه پاتون یه دمپایی کلفت باشه و به جایی دست نزنید ، اتفاق خاصی نمی افته . ولی اگه پا یا دست رو به دیوار یا لوله یا... بزنید درست مثل اینه که به خودتون ارت وصل کردید ، و برق شما رو می گیره.
مشکل رو به این صورت پیگیری کنید: اول USBهای جلوی کیس رو از مادربرد جدا کنید و نتیجه رو ببینید اگه نشد بین کانکتورهای مادربرد (usb و ps2 و ....) و پنل پشت کیس (پنل فلزی که روی پورتهای مادربرد ) یک عایق مثل اسفنج بذارید. پورت usb روی پوشش فلزی اطرافش برق داره که ممکنه به کیس منتقل کنه، هرچند زیاد نیست ولی میتونه باعث اتصالات دیگه بشه.
اگه حل نشد تمام قطعات حتی پاور رو از کیس جدا کنید و روی یک سطح عایق دوباره اسمبل کنید و دستگاه رو روشن کنید. به usb ها و بقیه جاهای فلزی قطعات دست بزنید و ببینید که برق داره یا نه :
-- اگه نداشت معلوم میشه که مشکل از کیس بوده ، یه قطعه ابر (ابر داخل قوطی مادربرد مناسبه) بزارید بین مادربرد و کف کیس و اسمبل کنید. پاور هم به همین شکل. پنل پشت رو هم جدا کنید از کیس. اگه بازم حل نشد کیستون رو عوض کنید.
--اگه جدا از کیس بازم قطعات برق داشتن مشکل از پاور یا سوکت 20/24 پین پاور (سوکت بزرگ که به مادربرد وصل میشه) میتونه باشه. با یه پاور دیگه امتحان کنید (ترجیحا نو باشه)
دست آخر اگه حل نشه ممکنه مادر برد مشکل داشته باشه، که یکم بعیده
این رو هم بدونید که این الکتریسیته تا مدت زیادی آسیب جدی به دستگاه نمیزنه.فلش رو نمیدونم.
PC خونگی من الان 2 سال میشه که اینطور هست مشکلی نداشتم. اون دو تا سیستم هم تا موقعی که ارت نزده بودم سالم بودن!
mehrdad_zero
25 October 2008, 09:02 AM
من وقتی میخوام از یو اس بی های پشت کیس استفاده کنم جرقه میزنه.
از جلوئی ها که استفاده نمیکنم .
به کیس هم که دست میزنم برقی نداره. کیس هم روی پایه های چوبی قرار گرفته روی میزم.
از طرفی هم کیبوردم خودش یو اس بی داره که کابلش به پشت کیس وصل میشه ولی اونم جرقه نمیزنه. در کل من تا حالا فلشم را به هر کامپیوتری که وصل کردم توی محل کارم یا خونه دوست و آشنا جرقه میزده!
Orion
25 October 2008, 02:45 PM
Shanli عزيز ممنون از توضيحات كاملت.
حالا من يه سئوال دارم. شما فرمودين كه به ارت وصل نكنيد. اما وقتي ما به كيس دست ميزنيم و الكتريسيته سالن يهو تخليه ميشه بهتره يا اينكه دائم در حال تخليه به ارت باشه و عملاً الكتريسيته ساكني به وجود نياد؟
فرض كن اتصال به ارت در زمان خاموشي سيستم باشه و فرض كن الكتريسيته ساكني موقع وصل كردن به ارت موجود نباشه. حالا وقتي كامپيوتر رو روشن ميكنيم، عملاً الكتريسيته ساكني به وجود نمياد. چون بصورت Online!! داره تخليه ميشه.
ولي وقتي ارتي وجود نداشته باشه، و دست ما بصورت اتفاقي به سيستم ميخوره و ما رو برق ميگيره، يهو ولتاژ زيادي تخليه ميشه كه من فكر ميكنم اين خطرناكتره...
البته من اصلاً برق بلد نيستم و همهي اينهايي كه گفتم، زاييدهي فكر خودمه و احتمال غلط بودنشون هم خيلي هست...
Shanli
28 October 2008, 12:53 PM
ممنون بابت سوال خوبی که پرسیدین چون راجع به الکترونیک غلط مصطلح زیاد هست و ممکنه برای خیلیا این سوالها پیش بیاد. دلیلش هم اینه که چون الکترونیک اصولا زیاد قابل لمس نیست بعضی مسائلش به صورت قراردادی بیان میشه که بعدا تناقض بوجود میاد.من هم اطلاعاتم زیاد نیست اگه اشتباهی کردم خواهش میکنم اساتید راهنمایی کنن.
اصلا این الکتریسیته ساکن نیست، در حقیقت کیس از قطعات فلزی درست شده و عملا الکتریسیته ساکنی بوجود نمیاد. الکتریسیته ساکن داستان ایجاد بار در سطح و حجم هست که چون جسم رسانا نیست جاری نمیشه. قضیه میله پلاستیکی و پارچه ابریشمی که یادتونه:icon_surp
و این داستان تخلیه ناگهانی هم درست نیست. اصلا به این صورت نیست که الکتریسیته انباشته بشه و منتظر تخلیه شدن باشه. مثل این میمونه که شما بگید شیر منزل که فشارش هم تقریبا بالاست اگه دو روز باز نشه و یهو باز کنیم آب همه جا رو میبره و حتی ممکنه شیر بترکه!
اینجا الکتریسیته بصورت بالقوه هست و برای همین عرض کردم گراند دستگاه بالا رفته و این به معنی انباشته شدنش نیست. تنها قطعه ی الکترونیکی که به معنای واقعی بالفعل الکتریسیته رو انباشته (نه ذخیره) میکنه خازن هست که اونهم یک مقدار محدودی داره و اگر بیشتر از اون تو شارژ بذاریدش دیگه بیشتر از ظرفیتش تلنبار نمیکنه.( باقی قطعات هم اگه مقداری الکتریسیته تو خودشون نگه دارن بار خازنی ایجاد کردن. مسئله ی باطری هم جداست.)
میشه گفت الکتریسیته دست به دست میشه و اگه راه تخلیه نداشته باشه عملا عبور نمیکنه.
تا وقتی ارت به این دستگاه وصل نشه هم وضعیت به همین شکل هست و بدن ما هم چون نیمه رساناست تا حدودی کار ارت رو میکنه البته در حد یه لرزش خفیف اثر میذاره. ولی ارت به دلیل تخلیه کامل جریان رو عملا از قطعات دستگاه شما عبور میده و نتیجه همون میشه که عرض کردم.
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.