PDA

View Full Version : فنگ شویی Feng Shui

lilali
15 October 2008, 12:36 AM
سلام
من حدود چند ماه پیش با فنگ شویی آشنا شده ام. خیلی توی زندگیم تأثیر گذاشته و هنوز هم در حال یادگیری هستم.
خوشحال می شم بتونیم اطلاعاتمون در این مورد رو با هم به اشتراک بگذاریم
اگه سایت خوبی هم می شناسید معرفی کنید:lover:

lilali
15 October 2008, 11:43 AM
فنگ شویی ترکیب واژۀ چینی فنگ به معنی باد و شویی به معنای آب است. فنگ شویی به ما یاد می دهد که چگونه هماهنگ با طبیعت زندگی کنیم و بین انرژی های پیرامونمان تعادل برقرار کنیم. در فنگ شویی چندین اصطلاح وجود داره
چی که در واقع همان انرژی زندگی است . هر چیزی میدان انرژی خاص خود را دارد و همه چیز به هم مربوطند و باهم در تعامل. گاهی با هم هماهنگ اند گاهی یکدیگر را تقویت می کنند و گاهی هم تضعیف. با فنگ شویی یاد می گیریم که چطور می شود با این انرژی همراه شد. با این کار موانع از سر راه کنار می روند . جریان متوازن چی باعث افزایش سلامتی، ثروت و آرامش می شود و یک محیط دلنشین را ایجاد می کند

lilali
15 October 2008, 11:49 AM
در ضمن این رو هم باید بگم که من خودم هم در حال یاد گرفتن و جستجو در مورد فنگ شویی هستم.
مطالبی رو که می نویسم اغلب یا از توی کتابها خونده ام یا توی اینترنت . بنابراین از دوستان عزیز می خوام که در صورتی که اطلاعاتی دارند بنویسند تا همه از همدیگه یاد بگیریم
دو تا کتاب خوب در این زمینه من خوندم که معرفی می کنم
1- طراحی نظم نوشته کارن کینگستون و ترجمه گیتی خوشدل
2- 370 راز فنگ شوی ترجمه تبسم آتشین جان

lilali
19 October 2008, 11:15 AM
همونطور که قبلا گفته شد چی همان انرژی زندگی است . انواع چی در جهان وجود دارد
چی کیهانی: گردش خورشید، صور فلکی و نیروی ماه بر زندگی ما تاثیر گذارند.
چی جوّی :وسایل الکترونیک، مواد مصنوعی، تهویه مطبوع همه بر زندگی ما تاثیر گذارند.چی یا به سرعت از محیط خارج می شود و یا اصلاُ نمی تواند خارج شود. بنابراین از تعویض هوای منزل نبایدغافل بود.
چی حیوانی: چی جاری در اطراف حیوانات ممکن است تاثیر مثبتی بر ما داشته باشد. مثلاً دیدن لاک پشت آرامش بخش است و وجود ماهی طلایی در آکواریوم منزل تأثیر مثبتی بر فضا دارد
چی آب و هوا : آب و هوا تأثیری عمده بر حال و احوال ما دارد. ویژگی های آب و هوایی هر منطقه با مردم ساکن در آن منطقه همخوانی دارد
چی پیشینیان: پیش از آنکه به مکان جدیدی اسباب کشی کنید باید از خصوصیات و نحوۀ زندگی ساکنان قبلی آن اطلاع یابید. اگر در دوره ای کوتاه عده زیای از این خانه نقل مکان کرده باشند موضوع محل تردید است!! از آنها دلیل جابجا شدنشان را بپرسید تا بتوانید بامسائل برخورد درستی داشته باشید
چی نور : گردش چی مستقیما با نور در ارتباط است چون چی در فضاهای پر نور و روشن راحت تر جریان می یابد اما این بدان معنا نیست که فضای پر نور برای چی مفید است . بسیاری از فضاهای خوش نور انرژی چی را زائل می کنن. فضاهایی که در آن قدرت شهود محدود شود ، سایه تشکیل نشود و نور خیره کننده نتابد برای گردش چی مناسب است. در طول روز نباید از نور مصنوعی استفاده کرد. با پرده و کرکره می توان نور ورودی را کنترل کرد
چی گرمابخش: بر خلاف نور، چی گرما مسیر خطی ندارد و از منبع گرمای اتاق ساطع می شود. برای اینکه گرما به شکل متوازنی پخش شود باید در آن وققه ایجاد کرد
برگرفته از 370 راز فنگ شویی

lilali
8 November 2008, 01:06 AM
چگونه آغاز کنیم
برای اینکه اجرای قوانین فنگ شویی را در مورد خانه تان آغاز کنید چند مورد را در زیر می آورم و در روزهای آینده سعی می کنم توضیحات مفصل تری در باره هر مورد بنویسم
1- بی نظمی های خانه را سرو سامان دهید: سعی کنید هر آنچه را که دوست ندارید دور بیندازید. باور کنید که ارزش وقت گذاشتن را دارد. این کار هم باعث می شود احساس راحتی و سبکی فوق العاده کنید و هم در انرژی و وقتتان صرف جویی می شود
2- کیفیت نور و تهویه هوای منزل را بهبود ببخشید: این دو مورد برای جریان یافتن چی در منزل حیاتی هستند. پنجره ها را باز بگذارید یا از گیاهان تصفیه کننده هوا استفاده کنید. همچنین تا جایی که امکان دارد از نور طبیعی در منزل استفاده کنید همینطور از لامپهایی که تمام طیف نور را دارند
3-نقشه باگوا را با منزل خود تطبیق دهید: نقشه با گوا نشان می دهد نواحی مختلف خانه شما با کدام جنبه زندگیتان مرتبط است
4-تئوری عناصر فنگ شویی را یاد بگیرید:چوب، آب ، فلز ، آتش و خاک عناصر فنگ شویی هستند که هر کدام خصوصیات و داستان مخصوص به خود را دارند
5- عنصر تولد خود را یاد بگیرید و خانه خود را طوری طراحی کنید که این عنصر را تقویت کند
6-عدد کوا ی خود را یاد بگیرید و جنبه های مختلف زندگی خود را با آن هماهنگ کنید
7- تمرین کنید که در مورد وضعیت منزل حساس باشید خصوصا در مورد مثلث فنگ شویی که آشپزخانه، اتاق خواب و سرویس بهداشتی است

امیدوارم بیشتر شما رو گیج نکرده باشم ! انشاءالله در روزهای آینده موارد فوق رو بیشتر باز کنم

mtrack
16 November 2008, 05:44 PM
اولین بار بود که این واژه رو میدیدم و برام جلب توجه کرد. با اینکه متن های بالارو چندین بار خوندم ولی هنوز از فنگ شویی سر در نیاوردم که چیه ؟ :icon_ques علمه ؟ دانشه ؟ مهارته ؟ یه مقدار اطلاعات واضح تر و کاربردی تر بدید ممنون میشم (مخصوصا تاریخچه و مبدا) :icon_excl
این واژه ها رو به صورت انگیلیسی هم بنویسید بد نیست(مثلا فنگ شویی : Fang shooie یا Feng shooie یا هر چیز دیگه ای که هست)
واژه های تخصصی هم یه توضیحی در موردش بدید بد نیست (مثله : عدد کوا یا نقشه باگوا و ...)
:icon_cool

lilali
18 November 2008, 12:12 AM
اگر مطالب خیلی گویا نبود عذرخواهی می کنم
همونطور که قبلا نوشتم خودم هم در حال یادگیری هستم و سعی می کنم تمام این مطالب رو به مرور باز کنم
حتما هم سعی می کنم از معادل های انگلیسی هم استفاده کنم
از اینکه نظراتتون رو نوشتید ممنونم این به من هم کمک می کنه که هرچه بیشتر تلاش کنم تا مطالب بیشتر قابل استفاده باشه:icon_surp

lilali
18 November 2008, 01:35 AM
اینکه فنگ شویی feng shui چیست یک سوال ساده است که می تواند جواب پیچیده ای داشته باشد! فنگ شویی یک علم و هنر بسیار قدیمی است که حدود 3 هزار سال قبل در چین به وجود آمده . فنگ شویی مجموعه ای از علوم است که کمک می کند تا انرژی های یک محیط را به گونه ای در تعادل در آوریم تا ساکنان آن به سلامت و خوشبختی دست پیدا کنند
فنگ به معنی باد و شویی به معنی آب است. از گذشته در چین باد ملایم و آب پاکیزه معادل برداشت خوب و سلامتی بوده است. به همین ترتیب فنگ شویی خوب به معنی خوش شانسی و زندگی خوب و فنگ شویی بد به معنی بد شانسی و سختی است.
پایه و اساس فنگ شویی در یک دیدگاه تائوئیسم است که اعتقاد دارند زمین زنده و سرشار از انرژی است که همان چی (chi) نام دارد.
وسایل اصلی که در فنگ شویی استفاده می شود جهت یاب(compass) و نقشه باگوا ( Ba-Gua) است ( این جهت یاب رو هنوز خودم هم نتونستم کشف کنم که چیه!!)
در نوشته آینده در مورد تئوری یین و یانگ و نقشه باگوا که به نظرم خیلی جالبه صحبت می کنم

lilali
20 November 2008, 01:54 AM
تئوری یین(yin) و یان(yang) از اصلی ترین تئوری های فنگ شویی است. بر اساس این تئوری تمام چیزهای موجود در دنیا به یکی از این دو نیرو ( یین عنصر مؤنث و منفی طبیعت و یانگ عنصر مذکر و مثبت طبیعت) تعلق دارند. نمادی در فنگ شویی وجود دارد که متعلق به این دو عنصر است. دایره ای که خطی به صورت s آن را نصف کرده. این دایره نماد نیروهای متوازن طبیعت است. هیچ یک بدون دیگری نمی تواند بود و نبود یکی به معنای نبودن توازن است و بی توازنی نباید ادامه یابد. تعامل این دو کلی متوازن را به وجود می آورد.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] DG)

یین و یانگ خصوصیاتی دارند:

یین:مؤنث، تیره ،سایه ، شب ،ماه ، زمین، زمستان ،سرد،زیر، سکون ، انفعالی ، آرام ،رها،غمگین
یانگ: مذکر، روشن، نور، روز، خورشید، آسمان، تابستان، گرم، حرکت،فعال،سخت، بسته، شاد

انرژی یین و یانگ در منزل
به عنوان مثال اتاق خواب مکانی است به انرژی آرامش بخش یین احتیاج دارد تا بتوانیم در آن مکان نیروی خود را دوباره بدست آوریم. و وسایلی که جزو دسته یانگ هستند مثل تلویزیون، وسایل ورزشی و لوازم کاری در این مکان مخربند.از طرفی در عین حال که در فضای اتاق خواب یین باید غالب باشد به حضور ملایم یانگ نیز نیاز داریم مثل شمعهای قرمز تیره، عکسهای محرک و...
چنین مساله ای در مورد حمام نیز صدق میکند
در مقابل اتاق خواب، اتاق نشیمن و آشپزخانه مکانهایی هستند که حضور قوی یانگ مؤثرتر است. در این مکانها رنگهای شاد و موزیک تند کمک کننده هستند. همینطور عکسهای خوانوادگی،کتابها و وسایل بازی. در این مکانها حضور ملایم یین به آرامش کمک می کند مثل رنگهای تیره، مبلمان راحت و عکسها و نقاشیها و تصاویر تسکین دهنده

هماهنگ نگهداشتن تعادل بین یین و یانگ باعث می شود که ساکنین خانه در عین سرزندگی از سلامت و آرامش برخوردار باشند

mtrack
20 November 2008, 12:36 PM
قبلا یه چیزهایی در مورد Yin Yang خونده بودم .اگه اشتباه نکنم نماد هماهنگی و هارمونی بین دوتایی هاست.مثل نر و ماده. تو ویکیپدیا نوشته بود که :
در این نماد ذره‌ای از هر کدام در درون دیگری وجود دارد که نشانه قطعی نبودن امور است.
میشه یه توضیحی هم در این مورد بدید .
آیا نماد یا واژه ای معادل با این Yin Yang در پیشینه ایرانیان وجود داره ؟
با تشکر و آرزوی موفقیت :icon_cool

lilali
24 November 2008, 03:42 AM
راستش من چیز خاصی در این مورد پیدا نکردم فقط یک مورد ستاره داود بود که در بعضی فرقه ها نماد تعادل امور است

[Only registered and activated users can see links]

lilali
24 November 2008, 04:00 AM
البته توضیح زیر عکس رو من ننوشته ام منتها بدون نوشته کپی نمی شد. درست و غلطش با من نیست