View Full Version : ساخت قفس هوشمند
nader875
10 October 2008, 12:09 AM
سلام با شرو شدن فصل سرما به فکر این افتادم تا از مرغ عشقام تو هوای آزاد مراقب کنم اما اولین مشکل سرد بود هواست برای همین تصمیم گرفتم یه قفس بسازم که بتونه همیشه هوای معتدل توی قفس و حفظ کنه یا با انرژی گاز تامین کنه!!!
حالا از همه دوستان کمک و هم فکری می خوام
اصلا این فکر ارزش اجرا شدن داره ؟
وقت تلف کردنه؟
اگه آره تو فاز بعد از تامین هوای مناسب چه امکاناتی اضافه بشه خوبه؟
خودم چندتا مد نظرم بود ه مثل هشدار دهنده به پایان رسیدنه غذا یا آب ...
خلاص یه نظر سنجی می خوام دیگه یا هر فکری که به ذهنتون در این مورد میرسه با تشکر
*****مصطفی*****
chakeri
10 October 2008, 01:51 AM
دوست عزیز اگه این قفس بتونه هوا رو گرم کنه اصلا تو هوای ازاد کارایی نداره چون تو هوای ازاد شما که هوا رو گرم کنی دوباره هوای سرد جاش رو میگیره پس هیچ فرقی نداره
nader875
10 October 2008, 02:28 AM
درسته حق با شماست اما فکر ه اونجا هم کرد علاوه بر اوون طور یا میله ها یه لایه دیگه هم سر تا سر قفس قرار میگیره از جنس طلق 2mm یا شیشه که از خارج شدن هوای گرم جلوگیری کنه برای تهویه هم هر 30 دقیقه 2 تا فن کوچک روشن میشن تا اکسیژن کم نشه
nader875
10 October 2008, 02:33 AM
البته این زمانها تعداد فن ها همه در حد کاغذ به مرحله عمل نرفته اما از توجهتون بازم ممنون
chakeri
10 October 2008, 02:38 AM
ولی فکر کنم اگه یه سوراخ کوچک پایین این محفظه باشه و یک سوراخ هم بالا دیگه نیاز به فن نیست
nader875
10 October 2008, 03:12 AM
آره خب اوونم میشه فعلا داریم جمع بندی میکنیم ببنیم نتیجه به کجا میرسه
nader875
10 October 2008, 01:04 PM
پرنده ها حداقل تا چه دمایی می تونن تحمل کنن؟
nader875
10 October 2008, 07:15 PM
لطفا رای همراه با نظر باشه (بازم این edit نیست)
amir_foad
11 October 2008, 12:36 AM
به نظر من اینکار نه از لحاظ اقتصادی و نه از لحاظ وقتی که گذاشته میشه به صرف نیست و پروژه ی سرکاری ایه!! :icon_mad:
شما تو خونه ای، پاسیویی جایی نگهداری کنی ازشون روزی یکی دوبار هم بهشون سر بزنی کفایت می کنه و نیازی به هشدار دهنده به پایان رسیدن غذا یا آب نیست اصلاً !!!!
nader875
11 October 2008, 02:13 AM
من تو خونه جا واسه 6 تا پرنده ندارم !!! بالکن هم که هواش سرده آگه پاسیو بود که به اینجاها کشیده نمی شد .
blackworm
11 October 2008, 02:36 PM
را همه چیز رو از نظر اقتصادی میبینی این یه طرح جالب هست که میتونه خلاقیت یه ادم رو نشون بده شاید گرون در بیاد ولی یه احساس رضایت خوبی برای طراح داره . اصولا بچه های مهندسی دیونه ی این کاران .
دوست گلم همه این موارد رو میشه به راحتی انجام بدی
برای حرارت یه ترمومتر کوچیک کارتو انجام میده برای فن میتونی از فن پاور که دارای صدای خیلی کمی هست استفاده کنی و چون DC هم هست یه رگولاتور نیاز داری و به راحتی می تونی دور رو تنظیم کنی تا نسبت به میزان مورد نیاز هوادهی کنه در مورد ستجش اکسیژن و منوکسید اگر از گاز استفاده کنی میتونی از سنسور OCT که تو بازار هست و درایوش استفاده کنی کار راحتیه . در مورد اندازه آب هم که کیتش هست ولی چون دو تا کاتد باید تو آب قرار بگیره و جریانی بینشون رد میشه و چون حیون با زبون آب می خوره ممکنه اذیتش کنه باید دنبال راه دیگه ای باشی اگر به ذهنم رسید می گم بهت .
فقط خودم هم در مورد دستگاه پخش دون و غذا یه مدتی فکر مکنم چیزایی هم تو بازار دیدم ولی به دلم نشسته .
حتی یه پیشنهاد هم دارم می تونی با یه سنسور التراسونیک البته باید ببینی پرنده رو اذیت میکنه یا نه این فقط یه ایده هست تست و دیتیلش با خودت می تونی میزان تحرک پرنده هاتو اندازه گیری کنی و خیلی کارای دیگه اینارو بیاری با پورت RS232 به کامپیوتر و مانیتور کنی. همه اینا با AVR انجام میشه که باید الکترونیک بلد باشیو برنامه نویسی AVR نمی دونم تحصیلات و رشتتون چیه ولی برای انجام یه پروژه تحقیقاتی جالب مثل این ارزش داره.
در کل کار جالبی می کنی و اگه به نتیجه برسه خیلی لذت بخشه .
nader875
11 October 2008, 04:04 PM
سلام با تشکر از نظرتون من خودم دانشجو الکترنیک هستم avr با هم کار کردم حرفه ای نستم اما خوب ... الانم واسه گرما می خوام از گاز استفاده کنم شیر برقی ساختم با یه موتور گیربکس dc عمل چرخش شیر و انجام میدم ic درایور l298گذاشتم سنسوره دما هم LM35 گزاشتم برنامه شو هم نوشتم الان اگه دما از 24 کمتر بشه شیر باز میشه و اگه اگه بیشتر از 26 بشه شیر بسته میشه بازم منتظر نظراتتون هستم
***مصطفی***
blackworm
11 October 2008, 04:24 PM
پس بابا از خومونی منم قدرتی ام . عالیه خوب پس حله مهندس مشکلی نیست . پروژات تموم شد بگو پیشنهاد قیمت بدیم . خریداریم بابا .
فقط سنسور منوکسید و اکسیژن یادت نرها خفه بشن . گرما رو هم از طرف حرارت باید تنظیم کنی هم اکسیژن .
دیگه خودت واردی دیگه مهندس
chakeri
11 October 2008, 04:32 PM
طوری که بوش میاد همه حرفه ای هستن...
فقط منم که هیچی بارم نیست:icon_neut:icon_cry:...
میشه همه این ها رو که گفتید یه طوری بگید من هم بفهمم چون اینا همه تخصصی بود من هیچی سر در نیاوردم.
با تشکر
nader875
11 October 2008, 05:09 PM
کجاشو توضیح بدم؟ ببن کار به این صورته که یه سنسور دما هوا تشخیص میده بعد چیپ بررسی میکنه و به شیر گاز فرمانه باز شدن یا بسته شدن و بر اساس دما میده
chakeri
11 October 2008, 05:17 PM
حتی یه پیشنهاد هم دارم می تونی با یه سنسور التراسونیک البته باید ببینی پرنده رو اذیت میکنه یا نه این فقط یه ایده هست تست و دیتیلش با خودت می تونی میزان تحرک پرنده هاتو اندازه گیری کنی و خیلی کارای دیگه اینارو بیاری با پورت RS232 به کامپیوتر و مانیتور کنی
من اون قسمت رو فهمیدم اینجا رو نفهمیدم
amir_foad
11 October 2008, 08:29 PM
من تو خونه جا واسه 6 تا پرنده ندارم !!! بالکن هم که هواش سرده آگه پاسیو بود که به اینجاها کشیده نمی شد .
OK نادر جان، قبول. شما چند تا پرنده داری که میخوای در فصل سرما ازشون در فضای باز نگهداری کنی! دیگه لازم نیست موشک بسازی که.... :icon_arro به وسیله ی نایلون یا خیلی می خوای باکلاس کار کنی شیشه دوجداره براشون یه جایی رو درست کنی قفسشون رو بذار اونجا! یا اگه آزاد هستن همون جا رهاشون کن. یه چند تا حفره هم بذار که هوا رد و بدل شه. نهایت اگه فکر می کنی سردشون میشه یه دستگاه حرارتی کوچولو (غیر گازی! برقی مثلاً) میذاری اونجا! تمام!!!
blackworm
11 October 2008, 10:16 PM
حتي يه پيشنهاد هم دارم مي توني با يه سنسور التراسونيک البته بايد ببيني پرنده رو اذيت ميکنه يا نه اين فقط يه ايده هست تست و ديتيلش با خودت مي توني ميزان تحرک پرنده هاتو اندازه گيري کني و خيلي کاراي ديگه اينارو بياري با پورت RS232 به کامپيوتر و مانيتور کني
من اون قسمت رو فهميدم اينجا رو نفهميدم
خوب دوست گلم اين بر ميگرده به اينکه شما اطلاعاتي در مورد الکترونيک نداري ولي به هر حال مهم نيست من که نمردم در خدمتتم
ببين سنسور التراسونيک از اسمش معلومه با صوت کار ميکنه و با طول فرکانس هاي معيني که بستگي به نوع سنسورت داره ميتونه فاصله رو تشخيص بده يه مثال ملوس همين خفاش خودمونه که اين سنسور رو داره . وقتي سنسور تغيير فاصله رو نشون بده يعني يه چيزي داره تکون مي خوره . حالا ميشه يه بازه تعريف کرد که از اين بازه به بالا پرنده تحرک خوبي داره يا نه پايين اين ساکن نشسته .
کلا مي تونه يه سيستم امنيت دومي براي تست منوکسيد کربن باشه ضمن اينکه مي تونه بيماري رو که پرنده کم تحرک ميشه رو تشخيص بده و خوب اين خيلي عاليه فقط بايد ببيني که اصوات فرستاده شده توسط پرنده شنيده نيشه يا نه که اگه طول موجش در سطح شنوايي پرنده باشه اذيت ميشه . همين ديگه چي بگم .
اتصال به کامپيوتر هم واضح ديگه ميتوني به همون به قول شما پورت com يا موس هاي قديمي وصل کني و تو يه نمودار ميزان تمام اين تغييرات مثل دما . سرعت فن ها و ميزان تحرک پرنده ها آخريمن زمان دون دهي و............. کلي چيزه ديگرو بفهمي
حالا ديدي اين مهندسين برق چه مي کنن!!!!:icon_sad::icon_sad::icon_excl
آقا من امسال کنکور ارشد دارم وگرنه مي گفتم بيا باهم اين پروژ] رو انجام بديم و به توليد انبوه برسونيم و بفروشيم باور کن اگه روش کار بشه ارزش داره .
من يه دزدگير ساختم همينجوري واسه خونه خودم هر کي مي امد مي گفت باب مگه چي داري تو خونه مي خنديد حالا که تموم شده همه ديدن ميگن ما مي خواييم منم مي گم 800/00 تومن آب مي خوره
nader875
12 October 2008, 12:47 AM
OK نادر جان، قبول. شما چند تا پرنده داری که میخوای در فصل سرما ازشون در فضای باز نگهداری کنی! دیگه لازم نیست موشک بسازی که.... :icon_arro به وسیله ی نایلون یا خیلی می خوای باکلاس کار کنی شیشه دوجداره براشون یه جایی رو درست کنی قفسشون رو بذار اونجا! یا اگه آزاد هستن همون جا رهاشون کن. یه چند تا حفره هم بذار که هوا رد و بدل شه. نهایت اگه فکر می کنی سردشون میشه یه دستگاه حرارتی کوچولو (غیر گازی! برقی مثلاً) میذاری اونجا! تمام!!!
من فکر مکنم ساخت یه اسکلت الومینیومی + شیشه 2جداره + هزینه برق یه هیتر برقی که بتونه یه اتاقک 1متر *1متر * 60سانت گرم کنه خیلی بیشتر از اوون چیزی میشه که من در نظر گرفتم
nader875
12 October 2008, 12:53 AM
آقا من امسال کنکور ارشد دارم وگرنه مي گفتم بيا باهم اين پروژ] رو انجام بديم و به توليد انبوه برسونيم و بفروشيم باور کن اگه روش کار بشه ارزش داره .
من يه دزدگير ساختم همينجوري واسه خونه خودم هر کي مي امد مي گفت باب مگه چي داري تو خونه مي خنديد حالا که تموم شده همه ديدن ميگن ما مي خواييم منم مي گم 800/00 تومن آب مي خوره
جدا؟ منم کنکور دارم البته واسه کارشناسی !!! یه 2 سال عقب ترم دیگه !!! کاردانی تازه تموم کردم. اما جدا خوشحال میشم این انرژی ساختو ساز و می بینم ....
chakeri
12 October 2008, 04:34 PM
خوب amir_foad (http://www.phalls.com/member.php?u=57880) جان شما به این کار علاقه نداری دوستان که علاقه دارن بذار من هم یه چیزی یاد بگیرم:icon_neut
blackworm
12 October 2008, 04:40 PM
البته یه چیز بگما شاید اسم قفس هوشمند جالب نباشه و باید گذاشت سیستم کنترلی هوشمند قفس .ایشالا کنکو کاشناسی قبول میشی میای که درس به نام سیستم کنترل خطی بهت میدن میبینی که چجوری فیدبک بگیری و رو هوشمند شدن هر چه بیشتر این سیستم و مراقب از عدم ناپایداریش رو اجرا کنی .
ولی باز اگه موردی بود منو در جریان بزار .
nader875
12 October 2008, 04:58 PM
سیستم های کنترلی حلقه بسته واقعا جالب خطا و خیلی کم می کنه از بحث دور نشیم دارم دنبال یه دستگاه جوش می گردم که کارای ساخته اسکاتو انجام بدم
amir_foad
12 October 2008, 08:18 PM
خوب amir_foad (http://www.phalls.com/member.php?u=57880) جان شما به این کار علاقه نداری دوستان که علاقه دارن بذار من هم یه چیزی یاد بگیرم:icon_neut
رفیق من که زور نکردم نادر عزیز این رو نسازه :icon_surp قراره هر کی آزادانه (و در حد قوانین تالار) نظرات خودشو بیان کنه! اونم نظر من بود. :icon_cool
nader875
13 October 2008, 07:16 AM
نظره همه دوستان محترمه چه امیر آقا چهblackworm وchakeri ....دسته همتونم درد نکنه
XELTEK
13 October 2008, 10:52 AM
فقط سنسور منوکسید و اکسیژن یادت نرها خفه بشن . گرما رو هم از طرف حرارت باید تنظیم کنی هم اکسیژن .
این موضوع خیلی اهمیت داره
مخصوصا" که میخوای دورشو محصور کنی !
من پیشنهادم اینه !
چون گاز حرارت بسیار بالایی داره باید روی شعله گاز یه صفحه در نظر بگیری تا حرارت به صورتی کانونی بالا نره و یکی از پرنده ها تو بسوزونه
دوم شعله ای که در نظر میگیری خیلی باید کوچک باشه ( در حد شمع )
سوم ما بین صفحه حرارتی و خود قفس مینیمم باید 20 سانت فاصله باشه
چهارم ترموکوبل فراموش نشه که خفه نشن پرنده ها
پنجم جای طلق میتونی از شیشه 6 میل یا 8 میل هم استفاده کنی که خیلی قشنگ میشه اونوقت دیگه اون میله های قفس هم حذف میشن و واقعا" زیبا میشه
nader875
13 October 2008, 03:53 PM
سلام من در مورد سنسور اکسیژن اطلاعاتی ندارم یعنی نمی دونم خروجی به چه صورت می ده !! اگه لینکی دارین بزارین امروز کارای اسکلت تمومه عکساشو میزارم می خوامم از شیشه استفاده کنم
nader875
13 October 2008, 04:02 PM
اینم پلن قفس اینطوری ساختم که جاش تو دیوار در بیاد آخه یه همچین جایی و خالی داریمhttp://i35.tinypic.com/6qbiwo.jpg
اینم لینک عکسش
http://i35.tinypic.com/6qbiwo.jpg
soli_aqua
13 October 2008, 10:23 PM
سلام دوست عزیز..خسته نباشی من با این جور ابتکارها دشمنی ندارم ..فقط بهتر نبود برای کار دیگه ای استفاده میشد..من کلا" با به قفس انداختن هر پرنده ای مخالفم:icon_mad:
یاد اون جمله افتادم که میگه(پرنده های قفسی عادت دارند به بیکسی)
blackworm
13 October 2008, 10:29 PM
اين موضوع خيلي اهميت داره
چهارم ترموکوبل فراموش نشه که خفه نشن پرنده ها
دوست گلم اينجا اصلا ترموکوپل لازم نيست . ببين گلم شما يه ترمومتر ميزاري حرارت رو ست ميکنه . براي گاز هم ترموکوپل بده بعدش دقتش اين قدر پايينه که تو قفس کوچيک دير عمل ميکنه بايد از سنسور فيگارو مخصوص گاز شهري استفاهده که 12 تومن هم قيمتشه اگه آشنايي نداريد بگيد ديتا شيتشو سند کنم براتون ضمن اينکه يه OTC مکمل اين سنسور هست و هم زمان ميزان اکسيژن رو هم کنترل ميکنه . درصد خطاي ترموکوپل براي پرنده و محيط کوچک زياده .
blackworm
13 October 2008, 10:34 PM
سنسور OCT یا اکسیژن نوع ها و مدل های مختلفی هست باور کن الان چیزی که رند بازار باشه تو ذهنم نیست که بدونم می تونی تهیه کنی بهت بگم باید یه سنسور بگی دیتا شیتشون نگاه کنیم بگم بهت چیزه . ولی اصولا اینا 8-6 پایه هستند می دونی که این سنسور ها از غالب اوپ لمپ استفاده می کنن و تعداد پایه هم برای همینه یه سنسور میگیری دیتا شو نگاه می کنی همه اینه اصولا با 9 ولت تغذیه میشن که انجام میدی یه خوروجی ضعیف پالشس بهت میده که با سری 74X می تونی به 0-1 تبدیل کنی و چون هم به میکرو لینک میکنی نیاز به بافر نداری و همون جوابتو میده . نظرم اینه برو امجد یه سنسور خوب ارزون بگیر بیا با هم درستش می کنیم.
nader875
14 October 2008, 02:08 AM
آخ اگه تهران بودیم که حتمنه حتمنه حتما مزاحمت میشدم هی 5 سال پیش به بابامون گفت بریم تهران ......مشهدو بیخایل شو گوش نکرد دیگه !!!! امروز 13 کیلو آهن گرفتم واسه ساختنش فردا هم کار و شروع می کنم بزار این اسکلتو بسازم در ضمن امروز با اجازتون یه پرندم فرار کرد وقتی رفته بودم آب شونو عوض کنم یادم رفته بوود در ببندم
blackworm
17 October 2008, 01:11 AM
آخ اگه تهران بوديم که حتمنه حتمنه حتما مزاحمت ميشدم هي 5 سال پيش به بابامون گفت بريم تهران ......مشهدو بيخايل شو گوش نکرد ديگه !!!! امروز 13 کيلو آهن گرفتم واسه ساختنش فردا هم کار و شروع مي کنم بزار اين اسکلتو بسازم در ضمن امروز با اجازتون يه پرندم فرار کرد وقتي رفته بودم آب شونو عوض کنم يادم رفته بوود در ببندم
ميشه خواهش کنم از مراحل کار ساخت قفس و ميله هاش برام عکس بزاري .
nader875
17 October 2008, 02:22 AM
ميشه خواهش کنم از مراحل کار ساخت قفس و ميله هاش برام عکس بزاري .
سلام هم چی یه نمونه دیر گفتی ....الان دیگه کار جوش کاری و زد زنگ زدن تموم شد...اسکلت ساخته شده جمعه هم که کاری پیش نمیره اما از اسکلت قبل رنگ امیزی عکس میزارم
blackworm
17 October 2008, 02:39 AM
برام مهمه که جوش کاری ها تو ببینم و ببینم با نقطه جوش اگه زدی چطور شده . مهندش جان سعی کن پس چند تا عکس مهندسی بندازی دیگه حدودا تجزیه تحلیل بنداز زوایا و اتصالات کلا یه چیزای فنی دستم بیاد . بابا نا سلانت برق هستی دیگه میگری چی میگم:icon_arro
nader875
21 October 2008, 02:11 AM
سلام بر همه دوستان بلاخره دیگه به پایان داره میرسه حدود 90٪ کار تمومه ...امروز تور هم کشیدم نصف قفس و شیشه کرد که آشغالشو نریزه نیمه بالا هم کاور پلاستیکی ضخیم داره
اما اوون آهانا سوراخ کارش جدن عذاب آور بود 3 تا مته المانی و حرومش کردم تا تونستم سوراخ کاریش کنم 2 عکس از قفس میزارم بقیش موقع اتمام کار این عکسا ماله زمانه رنگ آمیزیه
nader875
21 October 2008, 02:25 AM
این عکس اول http://i37.tinypic.com/1zp2vrp.jpg
nader875
21 October 2008, 02:33 AM
http://i35.tinypic.com/mvm9dz.jpg
اینم عکس دوم
blackworm
21 October 2008, 03:04 AM
با چیزی که من فکر می کردم خیلی فرق داره من فکر کردم ظریف می خوای کار کنی واسه همین بود که برام مهم بود عکس ها رو ببینم . پس از همین توری های پلاستیکی برای دور قفس استفاده کردی . خوب شده برای بیرون خونه چیزه مناسبی هست فقط این توری ها بخاطر وضعیت پوشش پرنده رو کلافه میکنه چون به بیرون دید خوبی نداره . فکر نمی کنی از همین توری ها دونه درشت تر استفاده کنی بهتره .
من منظورم می دونی چی بود این تاپیک رو نگاه کن
http://www.phalls.com/showthread.php?t=44820
من یه راهی می خواستم بشه مثل همین قفس های معمولی خودمون درست کرد ( میله های عمودی ) نقطه جوش سه فاز هم داشتم کار کردم ولی خوب در نمی آد .
در کل خوبه اون چیزی که مهمه سیستم هوشمند و کنترلی قفست هست . من بیشتر می خوام ببینم رو اون چی کارا می کنی مهندس . راستی اسم منم مجید داداش :icon_arro دیگه نگی نمی دونی آ
nader875
22 October 2008, 09:28 AM
مجید جووون بابا هم می گفت بیا با این میله قفس کاسکو درست کن گفتم نه چون بیرونه هر کی میومد تکونش میداد اما این سنگینه دیگه کسی نزدیکش نمیشه راحتی از این بابت حالا که خوب شده پرنده هام به شدت توش سر صدا می کنن همه چیو تست میکنن به نظر که حال کردن جالب شده.....
amir_foad
28 October 2008, 09:36 PM
نادر جان خسته نباشی. قشنگ شده، منتها بنظر منم بهتر بود از توی های مشبک مربعی استفاده می کردی. این توری ها پرای پرنده ها زیاد جالب نیست! از این توری های مشبک یک در یک که سفت هست و شق وای می ایسته!
nader875
29 October 2008, 09:45 AM
فعلا که وقت ندارم ولی در اولین فرصت با اوون تور عوض میکنم ولی جدا تو این هوای سرد که الان 10 درجه بالا صفر اوون توو 26 27 درجه است خیلی باحاله ....
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.