View Full Version : Say No to OOXML - آفرین بر فارسیوب
hm712
26 July 2008, 08:22 PM
فارسی وب شریف متن مخالفت ایران با استاندارد پیشنهادی OOXML شرکت مایکروسافت را مینویسد
استاندارد پیشنهادی شرکت مایکروسافت به شماره ISO/IEC DIS 29500، که در صورت موفق شدن در مراحل رأیگیری سازمان بینالمللی استاندارد، ایزو، به استاندارد بینالمللی تبدیل خواهد شد، خطری بالقوه برای کاربران، تولیدکنندگان، شرکتها، سازمانها و جریانهای مستقل نرمافزاری، و بهخصوص نهضت نرمافزارهای آزاد و جوامع کوچکتر زبانی، بهخصوص فارسیزبانان است. شرکت فارسیوب شریف و اعضای داوطلب پروژه فارسیوب، با همکاری مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، متن مخالفت ایران با این پیشنهاد را مینویسند.
این پیشنهاد، که توسط شرکت مایکروسافت تهیه شده است و تلاش میکند قالبهای سنتی نرمافزارهای دفتری مایکروسافت (مایکروسافت آفیس) را خارج از روندهای استانداردسازی متعارف و به طور فوری به استاندارد بینالمللی تبدیل کند، حاوی ابهامات و اشکالات فراوانی است که پیادهسازی آن را برای هر کسی غیر از خود شرکت مایکروسافت غیرممکن میکند. بهعلاوه، این استاندارد نیازهای شرایط محلی ایران را پشتیبانی نمیکند و با بسیاری از ویژگیهایی که کاربران ایرانی یا فارسیزبان از قالبهای تبادل اطلاعات انتظار دارند، بیگانه است. از طرف دیگر، حتی پیادهسازی ناقص این استاندارد نیز نیاز به اخذ مجوز از شرکت مایکروسافت برای استفاده از اختراعهای ثبتشده آن شرکت دارد، که برای شهروندان، شرکتها، و سازمانهای ایرانی، عملاً غیرممکن است.
نهضت نرمافزارهای آزاد و شرکت فارسیوب شریف، در مقابل استاندارد OOXML و قالبهای سنتی شرکت مایکروسافت (از قبیل DOC و PPT)، استفاده از قالبهای باز و آزاد را توصیه میکنند، از قبیل استاندارد بینالمللی ISO/IEC 26300، که به نام OpenDocument یا ODF نیز مشهور است. استاندارد ODF که در چارچوب متعارف استانداردگذاری تدوین شده است، در بسیاری از نرمافزارها، از جمله نرمافزار محبوب اُپنآفیس، پشتیبانی میشود. مجموعه نرمافزارهای دفتری اُپنآفیس که شامل نرمافزارهای واژهپرداز (جایگزین Word مایکروسافت)، صفحه گسترده (جایگزین Excel)، ارائه مطالب (جایگزین PowerPoint)، پایگاه داده (جایگزین Access مایکروسافت)، و سایر نرمافزارهای مشابه است، جایگزین آزاد و مناسبی برای مجموعه دفتری مایکروسافت آفیس است. این نرمافزار به همراه متن برنامهاش به طور رایگان برای بسیاری از سیستمعاملها، از جمله گنو/لینوکس و ویندوز، قابل بارگیری از اینترنت است. نرمافزار اُپنآفیس با محیط کاربری و امکانات فارسی، در لینوکس شریف ([Only registered and activated users can see links]) نیز وجود دارد و به طور پیشفرض در نسخه رومیزی لینوکس شریف نصب میشود.
پس از رایزنی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، شرکت فارسیوب شریف داوطلب شده است متن مخالفت ایران را با استاندارد پیشنهادی OOXML بنویسد. این متن باید در چارچوب فنی پیچیدهای تهیه شود و موارد مبهم، مشکل، و خطرناک این پیشنهاد را به طور دقیق و رسمی مشخص کند. شرکت فارسیوب شریف و پروژه فارسیوب، با سابقه یازدهساله و پیگیرانه پرسنل این شرکت در تولید و گسترش نرمافزارهای آزاد و سابقه نهساله و موفقیتآمیزشان در مشارکت در تدوین و گسترش استانداردهای بینالمللی و ملی، بهخصوص استاندارد یونیکد، تلاش خواهند کرد این بار نیز سنگی از راه گسترش کاربری زبان فارسی و دیگر زبانهای ایران بردارند و در فراگیر شدن تولید، گسترش، و کاربرد نرمافزارهای آزاد مؤثر باشند.
برای اطلاعات بیشتر درباره استاندارد پیشنهادی OOXML و خطرات آن برای جوامع فناوری اطلاعات، بالاخص کاربران و تولیدکنندگان نرمافزارهای آزاد، مراجعه کنید به وبگاه noooxml ا ([Only registered and activated users can see links]). برای اطلاعات بیشتر درباره نهضت نرمافزارهای آزاد، مراجعه کنید به وبگاه پروژه گنو ([Only registered and activated users can see links]). برای اطلاع از نرمافزارهایی که از استاندارد OpenDocument پشتیبانی میکنند، مراجعه کنید به مدخل «نرمافزارهای OpenDocument» در دانشنامه آزاد ویکیپدیا ([Only registered and activated users can see links]). برای اطلاعات بیشتر درباره اُپنآفیس و بارگیری آن، مراجعه کنید به وبگاه پروژه اُپنآفیس ([Only registered and activated users can see links]). برای اطلاع از فعالیتهای شرکت فارسیوب و لینوکس شریف، مراجعه کنید به وبگاه فارسی شرکت فارسیوب شریف ([Only registered and activated users can see links]).
========================
متن خبر نقل شده از: [Only registered and activated users can see links]
hm712
26 July 2008, 08:38 PM
اگر «نه» محکمی به این تجارت پیشگان گفته نشود آنان جهان را بخاطر بازیهای مبتذل تجارت خویش به گند خواهند کشید.
پس با نه گفتن دست آنها را از تاثیرگذاری منفی بر سرنوشت جامعهء بشری کوتاه کنید.
حکومتها و نهادهای مسئولی که آلت دست تجارت بشوند باید آنچنان که شایستهء آنهاست به باد تمسخر و ناسزا گرفته شوند، در غیر اینصورت آنان تمامی بشریت را به ابتذال و تمسخر خواهند کشید.
حفاظت مردم و جامعهء سالم و دموکراسی دربرابر ثروتمندان و قدرتمندان مسئولیت حکومتها و نهادهای مسئول است، نه بعکس محافظت از بازیها و روشهای مبتذل استیلای تجارت و حداکثر سازی سود صنایع بزرگ و ابرشرکتها در مقابل از دست رفتن منافع کلی جامعه و آزادی و آسایش عمومی.
payamix
26 July 2008, 08:39 PM
به نظر من این خبر مجدداً یک موضوع گیری مغرضانه و جانبدارانه هستش :
«پیادهسازی آن را برای هر کسی غیر از خود شرکت مایکروسافت غیرممکن میکند» : این بدیهی ست که برای رسیدن چیزی به استاندارد، کلیه ابزار لازم برای رسیدن به حداقل هایی معین شده، به صورت مستند و مکتوب منتشر خواهد شد وگرنه استاندارد معنی نخواهد داشت. کسی که این حرف رو زده یا از لازمه های یک استاندارد اطلاع نداشته که در این صورت باقی متن زیر سوال میره و یا اطلاع داشته و من و شما رو ناآگاه فرض کرده است.
«نرمافزار محبوب اُپنآفیس...» : چه کسی این نرم افزار نسبتاً گمنام رو محبوب اعلام کرده، معلوم نیست. (کاملاً برای کاربر معمولی تا متوسط ناشناخته است)
«خطرات آن برای جوامع فناوری اطلاعات» : جوامع مذکور به جای بر هم ریختن قواعد رقابت سالم و ایجاد شانتاژ و انتشار خبر مسموم علیه رقیب میتونن خودشون استاندارد سازی کنند.
این نظر شخصی من بود و بنده حوصله بحث بیشتر بر سر فلسفه مرغ و تخم مرغ رو در این تاپیک ندارم.
با سپاس
hm712
30 July 2008, 12:58 PM
شما که صرفا سر و صدا کردید!
اصلا شما میدانید معنی آن عبارتی که نقل کردید چیست؟
«پیادهسازی آن را برای هر کسی غیر از خود شرکت مایکروسافت غیرممکن میکند»
قبل و بعد از آنرا خوانده اید؟
شما تاکنون یک رفرنس رسمی تعریف یک استاندارد را خوانده اید؟
این پیشنهاد، که توسط شرکت مایکروسافت تهیه شده است و تلاش میکند قالبهای سنتی نرمافزارهای دفتری مایکروسافت (مایکروسافت آفیس) را خارج از روندهای استانداردسازی متعارف و به طور فوری به استاندارد بینالمللی تبدیل کند، حاوی ابهامات و اشکالات فراوانی است که پیادهسازی آن را برای هر کسی غیر از خود شرکت مایکروسافت غیرممکن میکند.
ابتدا سعی کنید دریابید که معنای این بیان چیست. توصیه میکنم اگر میخواهید حقیقت را بدانید از مراجعی که این نظرات و گفتار را بیان داشته اند جویا شوید. بله کار راحتی نیست. مثل این دو خط نظر تایپ کردن و گلچین کردن بخشهای لازم برای پایه گذاری ادعا و حکمیت شما در این تاپیک نیست. خیلی مشکلتر است و وقت و انرژی بسیار میطلبد.
پس از آن قضاوت کنید. ادعا کنید. و اسناد و استدلال خویش را ارایه کنید. پاسخ نهادی را که با چالش میطلبید ارایه کنید و پوچ بودن آنرا با سند و استدلال کافی نشان دهید. نه صرفا یک پیشداوری آنهم درمورد یک نهاد متخصص و مرجع علمی مسئول.
شما صرفا یک تصور ذهنی و تخیل خود از واقعیت را که در حد یک حدس و ضمنا احتمالا اتکای صرف به دانش و تجربهء خودتان در این زمینه (که معلوم نیست براستی در یک حداقل هم هست یا خیر) است، منشاء و منظور این گفتار تلقی کرده اید و بر مبنای آن شعار میدهید و محکوم هم میکنید.
خیر به این سادگی ها هم نیست!
بقیه قسمتهای صحبت شما هم که دیگر کاملا فاقد محتوی و معناست و ادعا و شعار و محکوم کردن بر پایهء همان نتیجه گیری بی اساس قبلی می باشد. پس سند و استدلالش کو؟!
هرکسی میتواند از این شعارها را بدهد. فقط یک بهانه و ادعا برای شروعش کافیست. همان کاری که شما کردید.
این نظر شخصی من بود و بنده حوصله بحث بیشتر بر سر فلسفه مرغ و تخم مرغ رو در این تاپیک ندارم.
بله شما خود در چیزی وارد میکنید و بعد توان و/یا منابع بار مسئولیت آنرا بدوش گرفتن ندارید و بازهم با یک ادعای بی اساس دیگر پیشاپیش سعی میکنید خود را همچون عاقلی که نسبت به ابله خاموشی برمیگزیند مفتخرانه کنار بکشید. صرفا حرف خود را زده باشید و رفته باشید.
انسان باید اول نسبت به خودش قدرت کنترل داشته باشد. یا در چیزی داخل نمی شود و یا اگر شد باید مسئولیت آنرا هم بپذیرد. البته شما مختارید در ادامهء بحث هم شرکت کنید یا نکنید و پاسخ دهید یا ندهید. اما دیگران نیز آزادند که شما را به چالش بکشند. و نحوهء رفتار و اصول شما را و مبنای ادعایتان را.
بقیه مهم نیست. آنکه عقل دارد میفهمد. خواستید ادامه بدهید و خواستید ندهید؛ نیازی به بهانه آوری پیشاپیش نیست. اینطور سخن گفتن نشانهء هراس و مرام ناراست و حقه بازی در بحث است، وگرنه نیازی بدان نیست و چیزی برای پنهان کردن نباید داشته باشید.
خوب است بدانید در رابطه با جنجال این استاندارد و مخالفت با آن ما اولین و معتبرترین مرجع نیستیم و حرکت و پیشرو بودن در جاهای دیگری بوجود آمد و گستردگی و تعدد زیادی دارد. شما اصولا در جریانی نیستید و نمیدانید در دنیا چه خبر است. شاید در دنیای میکروسافتی خود و صرفا یک ویندوز و دوتا متعلقاتش مشغولید و فکر میکنید تمامی دنیا همان است.
گذشته از اینها بنظر من این استاندارد بدرد نمیخورد، حتی اگر از نظر فنی عالی و کامل باشد. یک استاندارد جهانی باید آزاد باشد تا همگان بتوانند از آن استفاده کننده و کسی بر آن کنترل و حاکمیت و حق محدود کردن و ایجاد اختلال نداشته باشد. درصورتی که در اینمورد اینطور نیست و این استاندارد و فرمت تحت پتنت است و اجازهء میکروسافت برای استفاده از آن لازم است و اگر کنترل کامل نداشته باشد، راههایی فرعی ولی موثر محدود کننده در اختیار دارد. پس مورد انتظار است که میکروسافت رقبا و دشمنان خود را (از جمله نرم افزارهای آزاد) مورد اعمال قدرت در این زمینه قرار دهد. مهم نیست کی و چطور و چقدر. مهم اینست که امکان دارد و این قدرت نامشروع را نباید بدست کسی داد.
اصولا فلسفهء اساسی استاندارد، آنهم در سطح جهانی، و عمدهء فایدهء آن، هماهنگی و یکپارچگی و قابلیت انتقال و تعامل و سازگاری میان تمام مردم و سیستمها و نرم افزارهاست. به آزادی و بدون مشکل و پیچیدگی اضافهء تحمیل شده بخاطر منافع و حقوق انحصاری کسی. استاندارد برای رفع مشکلات است، و اگر چیزی اضافه تر همراه آن باشد، باید پرسید چرا و آیا گزینه و آلترناتیو مناسبتری نیست یا هست. باید علت وجود این استاندارد جهانی مجددا تحلیل و برآورد شود.
تا وقتی ما اهمیت این فلسفه ها و اهداف را درک نکنیم، دچار خطاهای بسیار خواهیم شد.
متاسفانه، امروزه اکثر افراد بسیار سطحی هستند و با نتایج مقطعی مشغولند و از منشاء و اهداف و انگیزه های صحیح بی خبر. و این یک خطر بزرگ برای تمامی بشریت است. چرا که همه چیز را از محتوای اساسی و امکان کنترل و جهت یابی صحیح و معقول تهی میکند.
وقتی ما یک سیستمی را بنا میکنیم، آن سیستم همیشه بطور کاملا خودکار در جهت درست و به سلامت و با بهینه ترین حالت پیش نمیرود؛ بلکه این فلسفه و تعریف و پاسداری از انگیزه و اهداف پایهء آن که اغلب علت ضروری موجودیت آن نیز هست است که اینکار را انجام میدهد.
راستی فکر کنم به زودی این تاپیک هم همچون تاپیک های دیگر بنده قفل شود! گویا بخش اول نقشهء بستن آن اجرا شده است!! بخش دوم هم که خود بنده، که اهل دورویی و رعایت کسی را کردن نیستم و بیان عریانی دارم.
باید بگویم شما ملت همه تان شبیه هم هستید. و هر ملتی سازندهء حکومت و شرایط و سرنوشت حاکم بر خودش.
Moein273
30 July 2008, 01:22 PM
شما یه کسی هستی که بسیار زیبا و مثل ****** سفسته بلدی و تاپیک هایی هم که تا الان زدی اصلا ارزش بحث هم نداره و فوق العاده پوچ با همون شعارهای همیشگی و مرگ بر این و مرگ بر اونه
کلا سعی کن از این تاپیک ها توی این بخش نزنی و بخش رو خراب نکنی
اگر لحنم برات خوشایند نبود به پست بالا و حرفهایی که زدی یه نگاه دوباره بنداز کسی احترام میبینه که احترام بذاره در هر صورت بخش رو خراب نکنید
hm712
30 July 2008, 01:49 PM
بنا به تجربه و شواهد فراوان، امروزه مردم بیشتر علاقه دارند تا کلمات قصاری کوتاه بگویند و بعد خود را کنار بکشند. مرد میدان کم است؛ و مدعی زیاد! کسانی که حاضر نیستند انرژی ای بیشتر از آنچه هدف شخصی آنهاست صرف بکنند.
باید پرسید خب نظر شخصی شما یعنی چه؟
منظورتان حدسیات و تخیل و ادعا یا احساس است؟
و ضمنا منظور شما از فلسفهء مرغ و تخم مرغ چیست؟
شاید ادامهء بحث ما آن ادامه ای نباشد که شما پیش بینی کرده اید و تناسبی با مسئلهء مرغ و تخم مرغ نداشته باشد!
پیشاپیش به آن برچسب نزنید. بگویید من مایل نیستم به هر پیگیری ای پاسخی دهم. اوه یادم رفت مشکل کجاست! احتمالا آن موقع باید علتش را نیز بیان نمایید. یعنی فرضا مشکل در وقت و انرژی یا منابع دیگر خودتان، تا اینکه برچسب پیشاپیش زدن به دیگران.
درج نظر شخصی شما به اینصورت در اینجا و بعد هم هنوز پاسخ و چالشی مطرح نشده، نسبت مسئلهء مرغ و تخم مرغ دادن به آن، چه مشروعیتی در یک بحث تخصصی و علمی و در یک تالار با این تناسب دارد؟
آیا نظر شخصی شما باید محتوی خاصی از استدلال و سند داشته باشد یا خیر؟ درج صرف یک نظر شخصی درمورد فرضا مسئله ای سلیقه ای و زیبایی شناسی به این صورت میتواند توجیه شود، اما در مواردی که چنین ماهیتی ندارند چطور؟
بنده بعنوان کسی که از گفتار شما اطلاع جدیدی عایدش نشده و منطق و سندی را ندیده است از شما میپرسم که، نظر شخصی شما بر چه مبنایی است؟ چطور بدان دست یافته اید؟ بگویید ما هم بدانیم و شاید از پست شما چیزی عاید ما نیز بشود.
بحث و مطلب ما در اینجا، پست اصلی تاپیک، چیزی نبوده که بر مبنای نظر شخصی بنا شده باشد و اگر به چالش کشیده شود و تقاضای سند و استدلال و منابع فنی مربوط شود بگویند: اینها نظر شخصی ماست و حوصله و مسئولیت بیشتری هم برای پیگیری بحث مرغ و تخم مرغ نداریم!!
هروقت به شما اینطور جواب دادند شما هم آنطور بگویید!
شما کی و چطور هر یک از دو سر این مطلب را، ادعای فارسیوب و مطالب مربوط به این استاندارد میکروسافت و سند و استدلال های مخالفان و موافقانش را بررسی کرده اید که حال ادعا میکنید نظر فارسیوب یاوه بوده است؟
درست است که قوانین و منطق و سیستم و مراحلی برای ثبت یک استاندارد وجود دارد و پیش بینی هایی، ولی در نهایت هیچ اطمینان مطلقی وجود ندارد. بارها خطا و اعمال نفوذ و همچنین موارد پیش بینی نشده در مقوله های مختلف و همچنین موارد مشابه رخ داده است. چرا که بهرحال همه انسان و محدود و خطاپذیر هستند و همچنین همهء دستاوردها و ساختارها و سیستمهایشان. همچنین فساد و اعمال نفوذ نیز همیشه بوده و هست و ابعاد جدی و گسترده ای داشته است. مگر اینکه شما بخواهید واقعیت های آشکار را انکار کنید و بگویید خیر همچین چیزی ممکن نیست و رخ نداده است!
بخاطر همین است که همواره همه چیز متغییر است و جایگزین میشود، بهبود می یابد (البته مواردی نیز هست که به خطا بدتر هم میشود!)، اصلاح میشود، و غیره.
هیچ قانون مطلق و ساختار و سیستم بی نقص و ابدی ای در این وادی وجود ندارد. و هیچ تضمینی که عدم وقوع فساد را بدون اعمال کنترل و نظارت و حساسیت کافی دربر بگیرد.
حرف در این وادی زیاد است. کار سخت و پیچیده و زمانبریست سخن گفتن از تمام ابعاد و احتمالات و واقعیات و سندهای موجود.
فقط خواستم بگویم که به آن سادگی ها هم که شما فکر میکنید نیست.
یکی از موارد همان منابع نرم افزار آزاد است که نشان میدهد چطور ساختارهای قانونی و تفکری لازم برای منافع انحصارگران را را بدون پایهء واقعی ترویج و تحکیم کرده و گسترش نامشروع داده ند. آیا کسی در پاسخ آنها چیزی ارایه داده است از سند و استدلال لازم؟ یا صرفا گفته اند نظر شخصی ما اینست و فلسفه و پایه و منشاء تعریف و علت وجودی مهم نیست؟
کمتر کسی حتی تمامی این مطالب را بقدر کافی دقیق خوانده است. اگر حتی نگاهی بدانها انداخته باشند!
کمتر کسی حتی منشاء و هدف و تعریف اساسی ترین قوانین مربوطه را بدرستی و کامل میداند.
اما همین افراد براحتی ابراز نظر میکنند و کلمات قصار گفته و سعی میکنند کنار بکشند و فکر میکنند به همین سادگی قضیه تمام شده است!
همانطور که شما فلسفه را پوچ می انگارید و تمامی آنرا با بحثی مثل مرغ و تخم مرغ یکی میدانید، تمامی خوش خیالی های شما نیز در نهایت پوچ خواهند شد. چرا که شما واقعیت و منطق های روشن را بی ارزش و مسئلهء مرغ و تخم مرغ قلمداد میکنید. پس دنیا صرفا بر اساس نظرات و خواست و احساسات شخصی خواهد بود و هیچ کس معیار و انگیزه و تعریفی ندارد جز منافع و میل و نظرش. این یک آنارشی پنهان است. حتی اگر برای آن قانون وضع کنیم و اسم قانون و سیستم رویش بگذاریم.
چون قانونی که بی پایه باشد اصولا هدف و تعریف و فلسفه و معنایی ندارد و صرفا یک بازیست.
ضمنا شما در این میان بطور ناروایی، موارد دیگر را نیز پوشیده، به فراموشی سپرده، و مسکوت میگذارید.
اگر در گفتاری اشتباه و موارد ابهام و تزلزل و بی پایه ای هم باشد، این دلیل بر اشتباه بودن کلیت آن و بقیهء بخشهایش نیست.
اگر بدانها توجه نکنیم، بازهم دچار جوگرفتگی و سطحی نگری و بی انصافی شده ایم.
از متخصصان و حرکتهای نوپای جهان سوم و جهان درحال توسعه خطا و ضعف دیدن غیرطبیعی و جرم نابخشودنی نیست. البته اگر فرض کنیم در اینمورد اینطور باشد.
بهرحال باید تلاش کرد و حرکت را از جایی رو به تکامل شروع کرد. نباید برآیند و پیشرفت کلی را فراموش کرد و به ضعف و اشتباهاتی، همه چیزهای دیگر را نیز نادیده گرفت یا غلط و بی ارزش قلمداد کرد.
خیلی وقتها نوع بیان اشتباه است، بخشی براستی اشتباه درک شده است، بخشی غلط است، و حتی از روی تعصب.
اما شما همهء اینها را یکی کرده و همهء بخشهای دیگر را نیز با آن ادغام کرده و بدون هیچ تحقیق و بحث و جویاشدن و توضیح خواهی بیشتری، صرفا سعی میکنید از کوتاهترین و ساده ترین راه ممکن، گرچه درست نباشد، فقط حرف خود را به کرسی نشانده و در بحث را هم تخته کنید! بنوعی کمبود منابع و ضعف خود را بپوشایند.
وگرنه نیازی نیست برای دیگران پیش دواری کرده و تعیین تکلیف کنید. حرف خود را بزنید و بروید. و اگر خواستید بحث برای همگان باز است.
همانطور که گفتم این مورد هم چیزی نیست که ساده و اینقدر روشن و پاک باشد. وگرنه اینهمه مخالفت و حرکت جهانی دربرابر آن از کجا آمده است و چرا برای موارد دیگری نبوده است؟ و آیا این افراد و مراجع علمی خویش را مضحکه کرده اند و در چیزی که تخصص و تبحر ندارند اظهار نظر سطحی میکنند؟
اگر قرار بود آنها به این سادگی چنین اشتباهات بزرگی بکنند که تاکنون اگر نه دو نفر مثل شما، بلکه چنان رقیبان و دشمنان بزرگ و قدرتمندی که دارند و از آنها زخم نیز خورده اند، آنان را رسوا و بی اعتبار کرد بودند!
نه آقا جان قضیه اینطورها که شما ادعا میکنید ساده نیست. طوری میگویید انگار بنده با همدستی یک شرکت که کارش اسمبل و فروش سیستم رایانه است آمده ایم یک تبلیغات و خودنمایی ای بکنیم و هیچ پشتوانهء علمی معتبری در این زمینه وجود ندارد!
Light
30 July 2008, 01:51 PM
هر چقدر سعی می کنم نمی تونم هیچی نگم ! فقط یک جمله میگم
شما این کلمه ******* رو توی گوگل سرچ کن متوجه میشی چه کسی برای این جامعه ایی که ازش حرف می زنی مفید تر بوده .
hm712
30 July 2008, 02:08 PM
شما یه کسی هستی که بسیار زیبا و مثل ****** سفسته بلدی و تاپیک هایی هم که تا الان زدی اصلا ارزش بحث هم نداره و فوق العاده پوچ با همون شعارهای همیشگی و مرگ بر این و مرگ بر اونه
کلا سعی کن از این تاپیک ها توی این بخش نزنی و بخش رو خراب نکنی
اگر لحنم برات خوشایند نبود به پست بالا و حرفهایی که زدی یه نگاه دوباره بنداز کسی احترام میبینه که احترام بذاره در هر صورت بخش رو خراب نکنید
برای من احترام گذاشتن از طرف کسی در این دنیای مجازی جذابیتی نداره. و نه هیچ نیازی بهش احساس میکنم. کاربرد خاصی برام نداره. دنبالش نبوده و نیستم.
این آدمهای بچه فکر و بچه صفت هستن که دلشون در محیط اینترنت با دوتا هندوانه زیر بغل همدیگه گذاشتن و دوتا ستاره و عنوان و آواتار و غیره خوش هست. و صحبت کردن و توافق دربارهء چیزهایی که دوست دارن و میخوان ازش بشنون و ببینن و بیشتر و بیشتر باورش کنن. و نه هیچ چیز دیگری!
و اینکه دوتا کلمات قصار در کنن به خیال خودشون. فکر میکنن با اینکار چیزی هستن یا میشن.
بنوعی دنیای مجازی برای بعضی دنیایی برای ساختن اونچه هست که در دنیای واقعی واقعیتی نداره و شاید اصلا نمیتونه محقق بشه.
در اینجا من دنبال محتوای واقعی هستم. سند و استدلال رو تنها جنبهء واقعی و قابل استفاده میدونم. بقیش دیگه زیاد مهم نیست و تاثیر واقعی ای در چیزی نداره. مگر اینکه آدم خودش ضعیف باشه و متاثر بشه.
من یه چیزی میخوام یاد بگیرم که در این محیط میشه بدست آورد (گاهی منحصرا در این محیط یا خیلی راحتتر از در دنیای واقعی) و واقعی هست و در دنیای واقعی هم میشه بکار بردش. دنیای مجازی بدون کاربردش در دنیای واقعی، جز هدر دادن عمر و زندگی در خیالات چیز دیگری نیست.
تا حدی که لازم میدونم به اخلاق مورد شناخت خودم هم پایبند هستم. احترام میذارم و دوستی و کمک رو هم میشناسم.
اما وقتی تعارف و رودروایسی زیادی بخواد مانع اهداف اصلی و منافع واقعی این ابزارها و امکان تبادل و نشر و بحث بشه، بنظر من اشتباه هستن و چیزی جز اتلاف وقت ندارن.
چون اینجا بهرحال یه دنیای مجازی هست و در واقعیت ما همدیگر رو نمی شناسیم و تاثیری بر هم نداریم.
کسی که تفاوت این ابزار و محیط رو با دنیای واقعی نتونه تشخیص بده، بنظر من احمق هست و جوگیر شده.
و اینجا هرکس میتونه انتخاب میکنه و چیزهایی رو که میخواد برداره و چیزهایی رو که نمیخواد برنداره.
از هر چیزی که بخوایم متاثر بشیم و از هر چیزی که نمیخوایم نشیم. فقط باید قدرتش رو داشته باشیم.
اینجا نه بنده میتونم اثری واقعی رو به شما تحمیل کنم و نه شما. و هرکس آزاده که نظرش رو بگه. کسی نمیتونه جلوی دهن دیگری رو بگیره. البته ظاهرا مدیریت این فرومها گاهی اینکار رو به نحو نامشروعی انجام میدن. شاید هم نامشروع نباشه! اما بهرحال در این جنبه یک قدرت نابرابر وجود داره. یعنی من نوعی این قدرت رو ندارم و حتی نمیتونم از حق خودم در اینمورد دفاع کنم.
در اینجا کسی نمیتونه کسی رو کتک بزنه! خیالتون راحت. کسی هم کسی رو نمیشناسه و اگر تلفن و اسم و آدرس نداشته باشه هیچ کاری نمیتونه در واقعیت نسبت به شخص دیگر انجام بده. مگر اینکه فرضا شخص دیگر خودش ضعیف و متعصب باشه و فرضا از ناراحتی دوتا حرف و امکان اظهار نظر و بیان مستقیم دیگران سکته ای چیزی بزنه!!
حالا دنبال احترام هستید، و چیز دیگه نمیخواید، دنبالش برید. ولی بنظر من احترام مورد نظر شما یک مفهوم جعلی از خواست برای ارضای شخصی نیازهای روان شماست.
برای من احترام هم بیشتر در واقعیت و رفتار و تاثیرات عملی معنا میشه تا در حرف.
همچنانکه بسیاری از ملت ما بخاطر منافع واقعی و بخصوص مادی خودشون در دنیای واقعی، هیچ معیار و اخلاق و فلسفه ای رو نمی شناسن. گرچه بسیار ظاهر خوب و متشخصی از خودشون ارایه بدن. اما حداقل اونقدری که به ظاهر اهمیت میدن و مدعی فرهنگ و تربیت و اخلاق هستن، عمل ندارن و عملشون عکسش هم هست.
Moein273
30 July 2008, 02:10 PM
نه آقا جان قضیه اینطورها که شما ادعا میکنید ساده نیست. طوری میگویید انگار بنده با همدستی یک شرکت که کارش اسمبل و فروش سیستم رایانه است آمده ایم یک تبلیغات و خودنمایی ای بکنیم و هیچ پشتوانهء علمی معتبری در این زمینه وجود ندارد!
ما که پشتوانه علمی در این قضیه نمیبینم بیشتر توجیهات فلسفی شاهد هستیم که میشه برای هر چیزی بافتش
hm712
30 July 2008, 02:31 PM
هر چقدر سعی می کنم نمی تونم هیچی نگم ! فقط یک جمله میگم
شما این کلمه ******* رو توی گوگل سرچ کن متوجه میشی چه کسی برای این جامعه ایی که ازش حرف می زنی مفید تر بوده .
البته این از یک جمله خیلی بیشتر هست از نظر اصول زبانی! (شوخی هست!).
بنده کاری به مفید بودن یا نبودن کسی و اینکه چه کارهایی کرده ندارم. قبلا هرکاری کرده کرده.
خود استالمن هم باشه بازهم برام فرقی نمیکنه. چون گذشته و کار و عنوان و غیره، در نهایت سند و استدلال و دلیل پذیرش قطعی و نهایی چیز جدیدی نیست. بلکه اون بجای خودش کاربردهای دیگری داره. قبول ندارید از یک استاد منطق و فلسفه بپرسید! متخصص و مرجع معتبرتر خود شما هستید؟
درواقع این بیشتر شماها هستید که مغلطه و سفسطه میکنید، نه بنده. من اصول منطق رو میشناسم.
ضمنا اگر ایشون کار مفیدی کرده نباید با مخالفت یا حتی توهین و اشتباه من، تغییری در حقیقت و نظر و عقاید ایشون و دیگران حاصل بشه.
هرچیزی بجای خودش.
ضمنا آدم خیلی محدود و خطاپذیر هست.
یکی در یک جنبه قوی هست و در خیلی جنبه ها هیچ.
بنده هم بارها چیزهایی رو گفتم (بیشتر در بخش فلسفه و تعاریف و منطق پایه) که همین دیگران که خیلی هاشون ادعا و معروفیتی هم داشتن رد کردن (یا نمیدونستن) ولی بعدا با سند و از منابع معتبرتر فهمیدم که نظر خودم درست بوده.
ضمنا ارزش گذاری کارها رو چه کسی انجام میده و شما چطور تعیین میکنید که نتیجه دقیقا چی بوده و کدوم بخشش و سهمش از کار کی؟ به تعداد یا حجم و معروفیت هست لزوما بنظر شما؟
هرکدام از اینها مسایل پیچیده ای هست که با همین فلسفه ها و انگیزه و تعریف اهداف پایه که بعضی به تمسخر میگیرن و غیرمهم و بی ارزش میدونن در ارتباط هست. چیزی که بنظر شما بدیهی میاد براحتی میتونه اشتباه و بسیار پیچیده باشه و نتایج بزرگ عملی داشته باشه.
بنده در بخش پایه و فلسفه بقدر کافی تخصص و مطالعه و تحقیق هم داشتم. اونقدری که کار کردم در این زمینه تقریبا کسی کار نکرده و کسی کاری هم نکرده. همون دوتا مقالهء بخش فلسفهء گنو رو هم رسیدم ترجمه کردم و التماس کردم گفتم بقیه رو حتما ترجمه کنید که فلسفهء پایه و بسیار مهم هست (و اینکه چرا مثلا پروژهء ملی یا اینهمه مدعی و فعال اینکار رو نکرده). اما خب معلومه وقتی چنین افرادی با یک فکر و پیش زمینهء ذهنی شخصی خودشون به خودشون اجازه میدن ارزش گذاری رو برای دیگران تعیین کنن، نتیجه این هست که ما اصولا منبعی در دسترس عمومی نداریم تا مردم خودشون قضاوت کنن که کی درست میگه.
بعضی ها شاید میرن جایی اصلا برای خودنمایی، برای اینکه شانس بیشتری در اونجا دارن یا جای دیگه جایی ندارن، شاید هم میرن و بعد جوگیر میشن و خودشون رو گم میکنن یا بنوعی خودشون هم انحصارگر میشن. گرچه انحصار مقام و نام و شهرت و غیره باشه.
بودن در جایی و اینکه چه کارهایی رو کردیم، دلیل بر اثبات ادعاهایی که قابل پیگیری از راه اصلی، یعنی استناد و استدلال و تحلیل منطقی، هستن، نمیشه. و من اینها رو رک میگم. چون بنظر من حق اینکار رو دارم و اینها حقیقته و نه اتهام به کسی. بلکه احتمالات واقعی و رخدادهایی که بارها رخ دادن و آفت های بشر و اجتماعاتش. پس بیان اونها هیچ مشکلی نداره. حالا کسی خوش نداره مشکل و ضعف خودشه.
کسی درجایی هست که خودش و خواسته های خودش رو در خطر میبینه از بیان واقعیتها یا افشا شدن اشتباهات احتمالی مشکل خودش هست.
یک عده از قدیم رفتن یک جاهایی رو اشغال کردن و حالا فکر میکنن چه خبره! اون زمان کس دیگری نبود به اینصورت. الانش هم شاید نباشه. شاید خود این افراد این قضایا رو بیشتر معرفی کرده باشن. و شاید هم یک سمجی مثل بنده!
خیلی وقتها ما خودمون رو زیادی گنده میکنیم. درحالیکه قضیه ساده تر از اینها پیش اومده و ما در این جایگاه بودیم چون تعداد کافی افراد بقدر کافی در جایگاه حداقلی مناسب نبودن. این لزوما به معنای گنده بودن ما در هر وادی ای نیست.
lover
30 July 2008, 02:50 PM
جناب hm712 ([Only registered and activated users can see links]) اینکه شما با مایکروسافت لج هستی دشمنی داری یا هرچیزه دیگه به خودتون ربط داره چرا شما اصرار دارید نظریات خودتون را به دیگران بخورانید هدف از زدن تاپیک اطلاع رسانی و گفتگو سالم بود اگر میخواهید بحث و جدلی که یکطرفه و تعصبانه هست در مورد نظریات خودتون بکنید همانطور که قبلا هم در پیغام خصوصی گفتم این جا جاش نیست میتوانید درهمان سایت فارسی وب به اینکار ادامه بدهید.
ویرایش: درظمن پست قبلی شما به علت تکراری بودن و صرفا جنبه تبلیغاتی داشتن پاک شدش (طبق قوانین سایت که در هنگام ثبت نام قبول کردید باز نیایی بگی دشمنی دارید )
شما به قدر کافی در هر پستی که میزنید farsiweb را لینک میدهید فکر نمیکنم احتیاجی به لینک ها و شماره تماس های بیشتر باشه جدا از اینکه به موضوع این تاپیک هم ربطی نداره
hm712
1 August 2008, 02:51 PM
جناب hm712 اینکه شما با مایکروسافت لج هستی دشمنی داری یا هرچیزه دیگه به خودتون ربط داره چرا شما اصرار دارید نظریات خودتون را به دیگران بخورانید هدف از زدن تاپیک اطلاع رسانی و گفتگو سالم بود اگر میخواهید بحث و جدلی که یکطرفه و تعصبانه هست در مورد نظریات خودتون بکنید همانطور که قبلا هم در پیغام خصوصی گفتم این جا جاش نیست میتوانید درهمان سایت فارسی وب به اینکار ادامه بدهید.
مطمئنا اگر اینطور بود، یعنی بدیهتا، مدیریت در پاک کردن پستها و بستن تاپیک دستش باز بود و اینکار را میکرد.
چون پستی که صرفا تبلیغات باشد یا هیچ محتوی دیگری جز تعصب و نظر شخصی نداشته باشد، اصولا وظیفهء مدیر هم هست که پاکش کند.
البته ادعا نمیکنم که پستهای بنده لزوما خیلی با ارزش و پر محتوی است و بیشتر محتوی دارد تا بخش بیهوده یا نادرست. اما بهرحال قوانین فروم که مال روبات یا سوپرمن و نابغه و فیلسوف محض نیست و تا حد معقولی جای انعطاف و تلورانس و تحمل دارد. چون اصولا یک طرف دیگر (حتی اگر تعدادشان زیاد باشد) و حتی مدیر هم به حد قابل توجهی خطای انسانی دارد و اگر بخواهد چیزی بیش از حد سخت گیرانه تحمیل شود، دیگر در هیچ فرومی نمی شود روی مسایل پیچیده و مبهم و ناشناخته و جدید، و حتی ساده ولی مورد اختلاف نظر و احساس بحث کرد. اصولا بحث روی مسایل بدیهی یا بحث توافقی و روی مواردی که ساده هستند یا توافق عام روی آنهاست که ارزش چندانی ندارد و بحث مال مسایل پیچیده و اختلاف و ابهام هاست. بحث آزاد مال مردهاست. کسانی که میتوانند مخالف را، هرچند خشن و تلخ، در چنین محیطی مجازی تحمل کنند.
پس گزینه های دیگری نیز درکار است و لزوما اینطور نیست که پست های بنده متعصبانه و اسپم و تبلیغات یا سعی در بخورد دادن چیزی باشد. خالص و مطلق نیست.
شما هم همچون دیگران صرفا ادعایی میکنید و چیزی را نسبت میدهید و گفتار و رفتارتان دچار تناقض است. ضمنا یادتان باشد اتهام وارد کردن اثبات هم میخواهد و مسئولیت آور است.
نه میتوانید سکوت کنید و نه میتوانید قطعا چیزی را ثابت کنید.
ضمنا بنده در اینجا کاری نکردم جز اطلاع رسانی. بعد کسی ایراد و نظری وارد کرد و ما نیز پاسخ دادیم. تازه دیگران بدون سند و استدلال کافی صرفا در دو خط ادعایی میکنند و اتهامی را نسبت میدهند، بازهم بدون آنکه قطعیت و بدیهی بودنی در آن باشد، و ما کلی زحمت میکشیم و توضیح میدهیم و میشکافیم و راه ارایه میکنیم و سعی میکنیم سند و استدلال ارایه دهیم.
ما چکار کردیم در اینجا جز پاسخ دادن این ابهامات و ایرادات و اتهامات که دیگران شروع کردند؟ این حق را داشتند و ما هم این حق را داشتیم.
کسی هم با کسی دشمنی ندارد و خسارتی به کسی نخورده است.
اگر صحبت من آنقدر احمقانه و بدیهتا توخالی و بی اثر بود کسی نیاز نبود خودش را اینقدر آزار دهد و منابعش را در اینجا صرف کند و ادامه دهد. وقتی کسی هم نباشد که پاسخ دهد ما هم خل نیستیم که با دیوار دعوا کنیم.
آیا شما دیوانه ای را خیابان میبینید که چرت و پرت میگوید با او دعوا میکنید یا میخواهید او را از گفتن باز دارید؟
مگر اینکه او براستی دیوانه نباشد (جدای از یک برچسب ناحق یا افراطی) یا حداقل چیزهایی میگوید که چیزی از حقیقت یا پیچیده گی ای غیر بدیهی در آن هست که شما با آن مشکل پیدا میکنید. در آن زمان مشکل شما در درجهء اول آن فرد، آن دیوانه، و غیره نیست، بلکه مشکل شما حل آن مسئله است. از فرافکنی به جایی نمیرسید. مگر اتهام زدن و ناروا محکوم کردن و احتمالا دهن طرف را به زور بستن (اگر قدرتش موجود باشد).
بهرحال بنده باوجود اینکه وقت ندارم، یک حداقل کار مفید دیگر را سعی میکنم انجام دهم و در ارتباط با ادعای فارسی وب و مطلب این تاپیک اسناد یا توضیحات بیشتری را بدست آورم و در این جستار درج کنم، تا بحث ما از این حالت کم محتوی و دعوای شخصی بیشتر خارج شود. اگر چیزی بدست آوردم درج میکنم، و اگر نتیجه ای بدست نیاوردم احتمالا اطلاع خواهم داد. فرضا اگر با فارسی وب تماس گرفتم و در ادامه متوجه شدم که گفته های آنها بی اساس است یا طفره میروند و مسئولیت سرشان نمیشود و غیره.
ضمنا در تاپیک دیگر (چرا باید از لینوکس استفاده کنیم) نیز که قفل گشت، بنظرم هنوز حرف و مطالبی برای ارایه پیدا میکردم. بازهم بحث جانبی را دوستان شروع کردند و نهایتش باعث شد که مطالب دیگر بنده هم فرصت مطرح شدن را نیابند. اگر آن تاپیک گشوده شود عادلانه تر است.
lover
1 August 2008, 03:17 PM
من یکسری مسائل عمومی را باید باز گوشزد بکنم (البته به لینوکس ربطی نداره)
شما قبل از اون تاپیکی که به بحث و جدل یکطرفه و غیر منطقی تبدیل شده بود آیا پستی از شما پاک شده بود یا تاپیکی که شما توش بودید قفل شده بود؟؟؟
در هر جامعه ای چه مجازی چه غیر مجازی یکسری قوانینی هست که باید برای نگاهداری نظم رعایت بشه اینکه پست شما پاک شده کاملا مطابق قوانین سایت بوده اگر تاپیک شما قفل شده مطمئنن به خاطر تخطی از قوانین سایت بوده
شما که در ایجاد تشنج استاد هستید و عوض اینکه جواب سوالات را به صورت تکنیکی بدهید آنها را سیاسی کردید
برای من خیلی جالب هست اعضای فارسی ساز لینوکس شریف که یکی دوتاشون دوستان من هستند هم مثل شما فکر نمیکنند شما با منحرف کردن تاپیک ها با جملات طولانی که اگر همه آنها روی هم بزاریم بیشتر از دوخطش تازه نیست و بقیه اش تکراری یا دور باطل یا انحرافی هست در واقع نه تنها ارزش های لینوکس را نگفتید بلکه به مسخره مشکلات آنرا برتری خواندید. شما وقتی یکی از 100 نفری که مسیر تاریخ را به سوی علم و پیشرفت هموار کردند یک فاسد میخوانید جایی در منطق و شعور علمی ندارید
ایراد گرفتن از انحصار گرایی با لینک یک منبع فارسی که حتی به صورت رسمی هم نیست چیزی را ثابت نمیکند مطمئن باشید که قوانین اروپا کاملا ضد انحصار گرایی هست اگر مایکروسافت جایی سوتی بده (همانطور که قبلا داده بود و کار به دادگاه کشید) اولین جایی که نمیتواند محصولاتش را بفروشه اتحادیه اروپا خواهد بود پس لطفا یکمی در اینباره بیشتر برسی بکنید قبل اینکه مطلبی را بزندی
البته این به خاطر تبعییت کور کورانه شما از یک خیال واهی هست شما فقط به لینوکس اشاره میکنید و مایکروسافت را یک مفسد فی الارض میخوانید بهتون پیشنهاد میکنم یکمی راجع به OS های دیگر هم بخوانید میبینید که چندین سیستم دیگه وجود دارند و هر کدام چه کاربردی را دارند به هرحال خوشحالم که ما در همه جا گفتیم که لینوکس دوردانه شما در کجا ها قوی هست (یعنی منطقی فکر کردیم برعکس شما ) پس جای گله ای برای شما نیست اگر پست شما منطقی باشه و از روی تعصب نباشه میتوانید در این تالار آن را بیان بکنید
lover
1 August 2008, 03:25 PM
در ظمن چون این تاپیک باز از موضوع عنوان خود منحرف شد قفل میشه
کاربر hm712 ([Only registered and activated users can see links]) این پست من رو به منزله یک اخطار برای استعداد شما در منحرف کردن گفتگو در نظر بگیرید اگر مشکلی با قوانین دارید در پیغام خصوصی در خدمت هستم
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.