View Full Version : Bad Vista - ویستای بد!
hm712
16 July 2008, 02:56 PM
««چه چیزی درمورد ویندوز ویستای میکروسافت مشکل دارد؟»»
«سیستم عامل جدید ویستای میکروسافت یک قدم عظیم به عقب برای آزادیهای شماست.»
معمولا، نرم افزار جدید شما را قادر میکند کارهای بیشتری را با رایانه تان انجام دهید. ویستا، ولی، برای محدود کردن آنچه که شما میتوانید انجام دهید طراحی شده است.
ویستا اشکال نوینی از «مدیریت حقوق دیجیتال (DRM)» را ملزم به اجرا میکند. DRM بطور دقیقتر مدیریت محدودیتهای دیجیتال خوانده میشود، زیرا فناوری ای است که رسانه های بزرگ و کمپانیهای رایانه تلاش میکنند تا برای کنترل داشتن بر اینکه رایانه های ما چطور استفاده میشوند بر همهء ما تحمیل کنند.
متخصص امنیت Bruce Schneier آنرا موجزتر توضیح میدهد:
ویندوز ویستا شامل آرایه ای از «ویژگیها» است که شما نمیخواهید. این ویژگیها رایانهء شما را غیرقابلاتکا تر و ناامنتر خواهند ساخت. آنها رایانهء شما را ناپایدارتر و کندتر خواهند ساخت. آنها موجب مشکلات فنی پشتیبانی خواهند شد. آنها حتی شما را مجبور میکنند تا بعضی از سخت افزارهای جانبی و نرم افزارهای خود را بروزآوری کنید. و این ویژگیها هیچ کار مفیدی انجام نخواهند داد. درواقع، آنها بر علیه شما کار میکنند. آنها ویژگیهای مدیریت حقوق دیجیتال که به درخواست صنعت سرگرمی در داخل ویستا ساخته شده اند هستند -- و شما آنها را رد نمیکنید.
««DRM قدرت را به میکروسافت و رسانه های بزرگ میدهد»»
- آنها تصمیم میگیرند شما کدام برنامه ها را میتوانید بر روی رایانهء خود استفاده کنید و کدامها را نمیتوانید.
- آنها تصمیم میگیرند کدام ویژگیها از رایانه یا نرم افزارتان را در هر زمان معین میتوانید استفاده کنید.
- آنها شما را به نصب کردن نرم افزارهای جدید حتی اگر آنها را نمیخواهید مجبور میکنند (و، البته، برای مجوز پول بپردازید)
- آنها دسترسی شما را به برنامه های معینی و حتی به فایلهای دیتای خودتان محدود میکنند.
DRM بوسیلهء سدهای فناوری ملزم به اجرا میشود. شما تلاش میکنید کاری را انجام دهید، و رایانهء شما به شما میگوید که شما نمیتوانید. برای موثر ساختن این، رایانهء شما مجبور است بطور دایمی آنچه را که شما انجام میدهید تحت نظر داشته باشد. این دیدبانی دایمی قدرت پردازشی و حافظه استفاده میکند، و بخش بزرگی از علت اینست که چرا میکروسافت به شما میگوید که شما مجبورید برای اجرای ویستا سخت افزار جدید و قدرتمندتری را خریداری کنید. آنها میخواهندشما سخت افزار جدید بخرید نه چون شما آنرا نیاز دارید، بلکه چون رایانهء شما آنرا برای موثرتر بودن در محدود کردن آنچه که شما میتوانید انجام دهید نیاز دارد.
میکروسافت و کمپانیهای رایانهء دیگر بعضی اوقات به این محدودیت ها بعنوان «پردازش مورد اعتماد» اشاره میکنند. با درنظر داشتن اینکه آنها برای این طراحی شده اند تا رایانهء شما اعتماد کردن به شما را متوقف کند و اعتماد کردن به میکروسافت را شروع کند، این محدودیتها بطور مناسبتر «پردازش خیانتکار» خوانده میشوند.
««حتی وقتیکه شما بطور قانونی ویستا را میخرید، شما مالک آن نیستید»»
ویندوز ویستا، مانند نسخه های قبلی ویندوز، نرم افزار انحصاری است: اجاره داده شده به شما تحت یک مجوز که اینکه شما چطور آنرا استفاده میکنید را شدیدا محدود میکند، و بدون کد منبع (م: سورس کد)، طوریکه هیچکس بجز میکروسافت نمیتواند آنرا تغییر دهد یا حتی مشخص کند آن واقعا چه کاری انجام میدهد.
میکروسافت آنرا به بهترین شکل میگوید:
نرم افزار لایسنس (مجوز) شده است، نه فروخته. این موافقت نامه تنها به شما بعضی حقوق برای استفاده از نرم افزار را میدهد. میکروسافت تمام حقوق دیگر را نگه میدارد. مگر اینکه قانون قابل اعمال به شما حقوق بیشتری را باوجود این محدودیت بدهد، شما میتوانید نرم افزار را تنها بعنوانی که صریحا در این موافقت نامه اجازه داده شده است استفاده کنید. برای انجام اینچنین، شما باید با تمام محدودیتهای فنی در نرم افزار که به شما اجازه میدهند تنها در راههای معینی استفاده کنید هماهنگ شوید.
برای حتی گیج کننده تر کردن آن، نسخه های مختلف ویستا محدودیتهای مجوز مختلفی دارند. شما میتوانید همهء مجوزها را در http://www.microsoft.com/about/legal/useterms/default.aspx بخوانید.
خواندن مجوزها آزاردهنده است، و این اغلب علت آنست که چرا مردم به آنها اعتراض نمیکنند. اما اگر ما اعتراض کردن را شروع نکنیم، آزادیهای ارزشمندی را از دست خواهیم داد. اینجا بعضی از محدودیتهای مسخره ای که شما در جریان خواندن خود خواهید یافت آمده است:
- اگر کپی شما از ویندوز ویستا همراه با خرید یک رایانه بدست آمده است، آن کپی از ویستا بطور قانونی فقط میتواند روی آن ماشین (م: دستگاه رایانه) استفاده شود، برای همیشه.
- اگر شما ویندوز ویستا را در یک مغازهء خرده فروشی خریدید و آنرا روی ماشینی که از قبل داشتید نصب کردید، شما باید آنرا قبل از اینکه آنرا روی ماشین دیگری نصب کنید بطور کامل حذف کنید.
- شما به میکروسافت از طریق برنامه هایی همچون Windows Defender (م: ظاهرا باید به «مدافع ویندوز» ترجمه کرد) این حق را میدهید که برنامه هایی را که تشخیص میدهد جاسوس هستند حذف کند.
- شما رضایت میدهید که از طریق سیستم «Windows Genuine Advantage» بوسیلهء میکروسافت مورد جاسوسی قرار بگیرید. این سیستم تلاش میکند تا نمونه هایی از کپی کردن را که میکروسافت فکر میکند نامشروع هستند شناسایی کند. متاسفانه، یک مطالعهء اخیر نشان داد که این سیستم از قبل در ۵۰۰۰۰۰ مورد خسارت جبران ناپذیر زده است.
نرم افزار آزاد همچون گنو/لینوکس شما را به رضایت دادن به این شرایط مجوز مزخرف وادار نمیکند. آن نرم افزار آزاد نامیده میشود چون شما آزاد هستید هر تعداد کپی را که میخواهید ایجاد کنید، و آنرا با هر تعداد از دوستان که میخواهید سهیم شوید. هیچکس اعمال شما را تحت نظر قرار نخواهد داد یا به دروغ شما را یک دزد نخواهد نامید.
««شما برای کمک کردن به محافظت از آزادی خود چه میتوانید بکنید»»
نبردی میان آنهاییکه به آزادی بها میدهند و شرکتهایی همچون میکروسافت که میخواهند با گرفتن آن آزادی سود ببرند در جریان است. DRM و مجوزهای مزخرف در قلب نبرد هستند. لطفا به طرفداری از آزادی با «نه» گفتن نه تنها به ویندوز ویستا و بقیهء محصولات با قابلیت DRM، بلکه بطور کلی به نرم افزار انحصاری، به ما بپیوندید. در عوض، نرم افزار «آزاد» غیر DRM، همچون سیستم عامل گنو/لینوکس را استفاده کنید. شما میتوانید کارهای خود را درحالی انجام دهید که مطمئن میشوید حقوق و آزادیهای شما حالا و در آینده محدودشده نخواهند شد.
همچنانکه زندگیهای ما بیشتر دیجیتال میشود، حیاتی است که ما از آزادیهای دیجیتال خود دقیقا همانطور که همیشه تلاش کرده ایم تا از آزادی بیان در چاپ و سخن محافظت کنیم حفاظت کنیم.
امروز به مبارزات BadVista.org بپیوندید: https://www.fsf.org/associate/join/am_register_form1
=====================
منبع: http://badvista.fsf.org/what-s-wrong-with-microsoft-windows-vista
abdarchi
16 July 2008, 05:16 PM
من که هنوز از ویستا استفاده نکردم و با همین ایکس پی راحتم ...
الان که اینا رو خوندم دیدم بد هم نیست که سراغ ویستا نمیرم!
از شما هم بابت درج این مطالب در اینجا متشکرم :)
payamix
19 July 2008, 06:40 PM
اینکه ثابت بشه ویستا بده! رو چرا آخر مقاله وصل کردن به اینکه همه برن سراغ لینوکس ؟
به عنوان کاربر یکساله ویستا به نظر من مقاله بسیار جانبدارانه و با غرض ورزی در این مورد بحث کرده.
fafal
19 July 2008, 07:36 PM
به نظر بنده هم مشكل ويستا توي نگاه اول فقط ريسورس خور بودنش هست
ولي اگه سخت افزار مناسب براش مهيا بشه سرعتش از XP بهتر هست من به كرات اينو تست كردم
مخصوصا مديريت بهتره پردازنده هاي چند هسته اي و رو 2 گيگابايت به بالا
Orion
19 July 2008, 07:39 PM
به نظر بنده هم مشكل ويستا توي نگاه اول فقط ريسورس خور بودنش هست
ولي اگه سخت افزار مناسب براش مهيا بشه سرعتش از XP بهتر هست من به كرات اينو تست كردم
مخصوصا مديريت بهتره پردازنده هاي چند هسته اي و رو 2 گيگابايت به بالا
قوياً تاييد ميشه. با سيستم من (سيپييو Core 2 Dou و 2 گيگ رم)، به مراتب از XP سريعتره. هم بالا اومدنش و هم اجراي برنامهها. ولي خب، همون اول يك گيگ رمم رفته!
epsi1on
19 July 2008, 10:04 PM
اینکه ثابت بشه ویستا بده! رو چرا آخر مقاله وصل کردن به اینکه همه برن سراغ لینوکس ؟
به عنوان کاربر یکساله ویستا به نظر من مقاله بسیار جانبدارانه و با غرض ورزی در این مورد بحث کرده.
طوری که از مقاله برمیومد:
چرا ویستا بد هست؟
اوول از همه:
«سیستم عامل جدید ویستای میکروسافت یک قدم عظیم به عقب برای آزادیهای شماست.»
چون اشکال جدیدی از DRM رو به شما اعمال میکنه و این کارها گویا به گفته یک متخصص امنیتی حتی علاوه بر محدود کردن شما مشکلات پشتیبانی فنی هم ایجاد میکنه.
««DRM قدرت را به میکروسافت و رسانه های بزرگ میدهد»»
و...
در کل این نوشته دوبار عبارت لینوکس ذکر شده که اینطور بودند(منظور این که در آخر مطلب به شما نگفته از لینوکس استفاده کنید، گفته از نرمافزارهای آزاد همچون لینوکس استفاده کنید!):
نرم افزار آزاد همچون گنو/لینوکس
همچون سیستم عامل گنو/لینوکس
به نظر میاد مشکل اصلی سر آزادی باشه(مشکل همیشگی!) و نه خصوصیاتی غیر از این...
و خلاصه قسمتهایی که در مورد معایب غیر مربوط به آزادی در ویستا صحبت کرده:
بدلیل بوجود آمدن این محدودیتها در ویستا شما باید برخی از سخت افزار/نرمافزار ها رو UPdate کنید.
فرایند اعمال محدودیت بر شما مقداری ظرفیت از حافظه و پردازش رو از رایانه شما میگیره.
PAYAM
20 July 2008, 03:10 AM
مشکل اصلی مایکروسافت اینه که رقیب نداره و البته چون یه شرکت بیزینسمحور هست و احتیاج به پول داره باید ودش نیاز کاذب ایجاد کنهو یعنی شما رو مجبور کنه که محصول جدیدش رو بخرید بدون اینکه واقعا احتیاجی بهش داشته باشید.
به نظر شما اگر یک xp بروزرسانی شده داشته باشید که Micro$oft مشکلاتش رو با صداقت رفع کرده باشه واقعا کسی به سراغ ویستا میره؟
مشکل دیگه هم اینه که Micro$oft بدیلی بیرقیب بودن و انحصارطلب بودن و برای القای این احساس به خریداران که احیتاج به آپدیت دارند، هرچند وقت یکبار کل ذهنیت شما رو بهم میریزد. این مورد در اینترفیس جدید نرمافزارهای آفیس (2007)، مدیاپلیر (11) ، اینترنت اکسپلورر (7) و ویندوز (ویستا) کاملا قابل مشاهده است.
واقعا من هنوز درک نمیکنم که چه اصراری بود اینترفیس جاافتاده مایکروسافت با یه اینترفیس جدید عوض شود که هرچقدر هم بهتر باشد سردرگمی را افزایش میهد....
ایرادی که به M$ گرفته میشود این است که با هر ورژن جدیدی که بیرون میدهد کل ساختار نرمافزارهاش عوض میشود و بعنوان مثال برای ویستا باید یک دوره ICDL جدا درنظر گرفته شود و... در صورتی که لینوکس این مشکل را ندارد و بخاطر تجاری صرف نبودن، صرفا در ریلیزهای تجاری و غیرتجاریش ایرادات را فیکس و امکانات را بروز میکند نه اینکه کل ساختار را زیر و رو کند و شما در یک ورژن جدید ندانید که مثلا دکمه UP کجا رفته است!!
فقط فرض کنید M$ بجای این Bad Vista یک ورژن بروز از xp با رفع مشکلاتش بیرون میداد. به نظر شما چقدر به نفع کاربران بود ولی خب قطعا از نظر فروش به نفع M$ انحصارطلب نبود....
sahandpotter
20 July 2008, 03:45 PM
ولی ارتقای ویندوز 98 و me به ویندوز اکس پی...خیلی متفاوت بود....میشه یه جور انقلاب برای ماکرو سافت...
به نوعی با ساختن ویستا ماکروسافت قصد تکرار همین حرکت رو داشت....و روی همون اصولی که شما گفتین برای درامد زایی...
ولی خوب کمتر موفق بود...
من در حال حاضر از ویستا استفاده میکنم...
باهاش مشکلی ندارم...درسته که کار با اکس پی خیلی برام راحت تر بود...
ولی خوب این ویستای سرویس پک زیاد هم بد نیست...و یه جور تنوع حساب میشه...
PAYAM
21 July 2008, 03:24 AM
تنوع ... شاید!
ولی فکر کنید که یک شرکت یا چندتا کامپیوتر شبکه شده بهم دارید، واقعا میتونید این ریسک بسیار بزرگ را بکنید که از این دستپخت شور و بینمک m$ در آن استفاده کنید؟؟
ویستا شاید برای تنوع بد نباشد ولی برای استفاده روزمره و خصوصا تجاری .... ابدا مناسب نیست.
mil-i300
21 July 2008, 08:01 AM
ولي تجربه شخصي من ميگه كه سرعت اتصال به اينترنت در ويستا بيشتر از XP هستش...
ويستا تنها چند چيزه اضافه و قيافه اي جديد داره... اينها رو نميشه يك سيستم عامل جديد گفت..!!
تقريبا مثل اين ميمونه كه رويه XP همون سرويس پك 3 رو بريزي .. با چند تا نرم افزار شده...!! از لحاظ امنيت هم يكم بالاتر شده..
lover
21 July 2008, 01:02 PM
ویندوز ویستا یکی از امن ترین ویندوز ها هست و من با اینکه از مایکروسافت به شدت بدم میاد ولی ویستا رو به همه سیستم عامل های فعلی ترجیح میدم
stability ای که من در ویستا تجربه کردم با هیچ سیستم عامل دیگری نمیشه تجربه کرد
mil-i300
21 July 2008, 04:34 PM
درسته... نظره منم همينه...
امنيت طوري هست كه شما فقط با فرمت ميتونيد درايوي كه توش وستا هست رو پاك كني...!!
يهني اگر مثلا اكس پي هم رو سيستم بود... از تويه اگس پي نميتوني به فايل هاي تويه ويستا دسترسي داشته باشي...!!
hm712
21 July 2008, 05:18 PM
البته من خودم ویستا رو کامل تست نکردم که نظر فنی دقیقی دربارش بدم. البته نصب کرده ام و مقداری کار کرده و دیده ام. بنظرم خیلی سنگین هست و ظاهرا که کاری نمیکرد؛ یا ما نمیفهمیدیم واقعا چیکار میکنه! روی یک لپ تاپ نصبش کردم.
سیستم خودم قدیمی و پنتیوم تری هست که با رسوندن رم به 256+512 تونستم از ایکس پی روش به نحو قابل استفاده بهره ببرم.
هرچند شاید حدود یکسال باشه که ۹۹٪ اوقات از گنو/لینوکس (توزیع فدورا ۵ - دیگه قدیمی هم شده) استفاده میکنم و تنها در مواقع ضرورت داخل ایکس پی میشم.
اما تاجایی که میدونم خیلی ها از ویستا راضی نیستن. حتی بعضی برنامه نویس ها.
ضمنا در یک شرکت کامپیوتری کار میکنم و میبینم که اکثر مردم هنوز با ایکس پی کار میکنن و اون رو نصب میکنن.
شرکت هم ویستا رو توصیه نمیکنه. گرچه شاید بخشی از این مطلب بخاطر این باشه که یک سیستم جدید و قوی میخواد.
گاهی نرم افزارهای قبلی بهتر هستن. مثلا ما با Word 2003 کار میکنیم. این یک نسخهء خوب و استانداردی هست که کمتر مشکل درست میکنه.
حالا بعضی مشتریها میان میگن مثلا چرا از ۲۰۰۷ استفاده نمیکنید. ولی ظاهرا مشکلاتی وجود داره و افراد شرکت که سالها کار نرم افزار و سخت افزار میکنن به تجربه به اینها رسیدن.
شاید بعضی نمیدونن که در یک جنبه، میکروسافت عمدا هربار در فرمت فایلهاش تغییر و ناسازگاری ایجاد میکنه. ضمن اینکه ساختار داخلی این فایلها رو افشا نمیکنه تا سیستم عامل ها و نرم افزارهای دیگه نتونن خودشون رو قادر به خوندن و نوشتن این فرمت بکنن. قابلیت هایی که در این زمینه وجود داره توسط مهندسی معکوس بدست آمده که کار سخت و زمانبری هست و ضمنا در آینده با وجود فناوریهای اشاره شده میره که غیرممکن هم بشه.
ایکس پی بنظر من بهترین ویندوز بود و هست. یک جهش خوب و کاربرپسند و حرفه ای.
البته اینها رو بطور نسبی و با بررسی کارنامهء میکروسافت میگم. وگرنه بنده به کلی نرم افزارهای انحصاری رو فاقد معیارهای لازم برای اتکا میدونم. ضمن اینکه از نظر فنی هم ویندوز میکروسافت سیستم خوبی نیست.
اما ویستا هم گرچه یک جهش هست؛ ولی اون جهشی نیست که کاربران فکر میکنن. یا حداقل تنها اون جهشی نیست که اونها فکر میکنن و ازش اطلاع دارن.
در یک مقاله، ظاهرا از یکی از مطلعین، آمده بوده که تا زمان ایکس پی میکروسافت درصدد جلب کاربر و محکم کردن جایگاهش و گسترش نفوذش و وابستگی به محصولاتش بود. امپراطوری میکروسافت در این زمان تقریبا به حد مورد نظرش گسترده و شکست ناپذیر شده که این ریسک رو بکنه که دیگه عملا برنامه های دیگر رو به کاربرانش تحمیل کنه.
به نظر عدهء زیادی از خبرگان، ویستا سیستم عاملی هست که اینبار نه برای کاربران، بلکه در درجهء اول برای خواست و منافع صنعت سرگرمی و مالکان حقوق انحصاری و ساختار جدید مورد نظر سرمایه دارها و ابرشرکتها تهیه شده.
ویستا شاید از نظر اینترفیس و بعضی جنبه های فنی تغییرات زیادی کرده باشه که بنظرم به زحمت بشه در همین حد اونها رو پیشرفت و بهبود به حساب آورد، اما عمدهء تغییر و جهش چیز دیگری هست و در راستای دیگری. یک بخش پنهان از دید نامطلعان که همونی هست که در این مقاله بهش اشاره شده. و اون ساختارهای جدید انحصاری و کنترل کاربران هست. این تازه قدم اوله. گرچه یک قدم بزرگ.
اگر شما در برابر انحصار بی تفاوت باشید، زیاد خوش خیال نباشید، منتظر آینده باشید و ببینید که چطور توانایی ها و کنترل شما روز به روز کمتر میشه. همینطور گزینه های شما برای انتخاب. هزینه ها بالا میره. قیمتها بالا میره. همزمان قابلیت کرک و استفادهء غیرمجاز و کپی آزاد روز به روز کمتر میشه (مگر اینکه مبارزهء نرم افزارهای آزاد زیاد تضعیف نشه و سیاستهای نفوذ و گسترش ویندوز و نرم افزارهای انحصاری هم احتمالا دنبال بشه). سازگاری و انعطاف کمتر میشه. هر روز تحمیل ها بیشتر خواهد شد. همچنان که ویستا اینکار رو کرده و بخش بزرگی از منابع رایانهء شما رو برای مقاصد خودش و کنترل و محدود کردن شما بکار میگیره و شما هم کاری نمیتونید بکنید.
شما بازهم این سیستم عامل رو تنها از جنبهء ظاهری و فنی مقایسه میکنید. هنوز مزایایی داره و معایبی. بنظر من ارزش پرداختن رو ندارن وقتی مسایل مهمتری در میان هست. اما شما هنوز هم مثل کودک هایی انگار دربارهء حقیقت و موضوع و خطر مهم چیزی نمی بینید و نمی شنوید. شاید نمیفهمید!
جالب اینکه کوچکترین اشاره ای هم بهش نمیکنید. مثلا حتی نمیگید این حرفها «مهم نیست» یا «چرنده» یا درخواست توضیح و پرسش بیشتری در این ارتباط داشته باشید. این دقیقا نفوذ روانی انحصارگران بر عموم و موفقیت یک نوع القایی تفکر و محدودهء دید خاص هست؛ مردم در واقع در حالت هیپنوتیزم هستن. بگی نبین واقعا نمیبینه!
شاید هم این انحصارها رو تایید کنید و مشروع بدونید. و این البته بازهم جدای از چیزهایی که گفتم نیست.
مثل زندانیهایی که از محکمتر شدن زندان و زنجیرها و محدودتر شدن آزادیهاشون استقبال میکنن؛ یا حداقل مقاومتی نمیکنن.
شاید چون اونها بهرحال راهی برای آزادی نمی شناسن.
اما شما نمیدونید که این ساختار جدید که ابعاد جهانی هم داره تا کجا میتونه پیش بره و با بشریت چه خواهد کرد. ساده میگیرید.
و امروز چه دارید که در چنان آینده ای نخواهید داشت.
امروز حداقل انتخابهای دیگری هست. اما در آینده این انتخاب ها نیز بیش از پیش محدود شده و رو به زوال خواهند رفت. و این وضعیت و سرعت وخیمتر شدنش رو بدتر از پیش هم میکنه.
پول و انرژی شما و آزادی شما هزینه شده، اجبارا، بطور تحمیل شده، برای نه شما و منافع شما، بلکه برای خواسته های دیگران. برای تحمیل یک ساختار جدید بر شما و بر همهء جهان، بدون اینکه کسی از شما نظری خواسته باشه.
در آینده ای با نرم افزارهای انحصاری همه چیز بیش از پیش به شما دیکته خواهد شد. شما عملا در این وادی هیچ به حساب خواهید آمد. چون توانایی و حق انتخاب دیگری برای شما باقی نخواهد ماند.
و این خطر اصلی ای هست که باید باهاش مقابله کرد.
درحال حاضر تقریبا یگانه دژ و خط مقدم موجود، جنبش نرم افزارهای آزاد هست.
این مهمه که به این جنبه توجه کنید. خوب روش فکر کنید.
حتی با دید کمی بیش از حد تمرکز کرده روی ابعاد فنی، باید بگم که، چرا نیمی از منابع رایانهء من باید در راهی صرف بشه که هیچ ارتباطی به خواست و منافع من نداره؟ هیچ منفعت عمومی ای هم در اینکار نیست. این یک سیستمی هست که بصورت غیردموکراتیک داره به مردم تحمیل میشه. برای منابع عدهء قلیلی قدرتمند.
سیستم جدیدتر میتونست دوبرابر سریعتر و کاراتر و دارای قابلیت های بیشتر و منابع و اختیارات بیشتری برای هرکسی باشه، بجای اینکه عکس این قضیه باشه.
مهم نیست که سی پی یوی امروزی شما جواب میده. مهم اینه که شما از پیمودن نیمی از مسیری که میتونستید با همین سخت افزار برید محروم شدید و نیمی از آزادی و توانایی و امکانات امروز و آیندهء نزدیک خودتون رو هم از دست دادید. و در آیندهء دور این وضعیت منطقا بهتر نخواهد شد اگر وضعیت همینطور پیش بره و مقاومتی در برابرش نباشه.
مهم نیست که سیستم عامل قبلی روی سیستم امروزی کندتر هست. این یک پیشرفت طبیعی هست.
مهم اینه که سیستم عامل امروزی میتونست دو برابر سریعتر باشه.
و مهم اینه که اینکه اینطور نیست به چه دلیلی هست! نه برای شما، بلکه بر علیه شما و برای منافع دیگران.
این تحمیل و کنترل آیندهء شما و بشریت رو تهدید میکنه. این خاموشی و ساده انگاری شما رو در نهایت خلع سلاح میکنه.
حداقل درموردش بپرسید و نظر خودتون رو بگید. تنها مشغول آب و رنگ و بازیهای رایانه ای بودن چیزی رو در دنیا عوض نمیکنه.
آدم یاد پینوکیو میفته که رفته بود به شهر بازی و دست آخر تبدیل به ... شد!!!
============================
در این مقاله علت بد بودن ویستا رو گفته.
در وهله و اولویت اول جنبهء انحصارگری و هدفی رو که داره بیان کرد.
بعد مسایل و محدودیت های فنی رو هم اشاره کرده که با اون جنبه در ارتباط هستن.
در قدم بعد این سوال پیش میاد که خب اگر بدی/مضر بودنش رو پذیرفتیم، چه باید کرد و چه میتوان کرد.
جواب این پرسش هم همون هست که گفته برید سراغ نرم افزارهای آزاد. که گنو/لینوکس درحال حاضر تقریبا تنها سیستم عامل کامل آزاد و قابل بهره برداری و رقابت در این زمینه هست از جنبه های مختلف. بخصوص برای کاربران عادی و غیرمتخصص.
وگرنه اصراری بر روی محصول خاصی نیست.
با اینکار به جلوگیری از انحصار کمک میکنیم.
شما لینوکس رو بعنوان تنها یک سیستم عامل دیگر میبینید.
درحالیکه درواقع لینوکس تنها از جنبهء فنی از سیستم عاملی مثل ویندوز متفاوت نیست. بلکه حاوی یک ساختار و فلسفهء زایندهء خاصی هست که ضد انحصار و ساختار و فلسفهء انحصارگران عمل میکنه. ویندوز هم در این میان یکی از محصولات انحصاری هست که عمده ترین و غالب ترین اونهاست.
پس تفاوت مطرح شدهء ایندو از جنبهء فنی خودشون نیست.
درواقع اینها دو سر یک پیکان هرکدام در یک سو هستن. انحصار و آزادی. سرمایه دار و ابرشرکت و نفوذ سیاسی اونها، و جبههء مخالف اونها.
از این دید وقتی میگیم از گنو/لینوکس استفاده کنید، تفاوتی با این نداره که بگیم اگر طرفدار فلسفهء آزادی هستید و ضد انحصار، بهش عمل کنید.
یک بخش تئوری داریم و یک بخش عملی.
اول تئوری بیان میشه؛ اگر پذیرفتید، بهش عمل میکنید. وگرنه که خاصیتی عملی نداره!
شما بگید چطور میشه قدم عملی دیگری برداشت؟ آیا راه و محصول کامل دیگری وجود داره؟
یکی عمده ترینش همین هست.
تبلیغ لینوکس هم در این راستا صرفا ارایهء یک آلترناتیو و یک راه برای کسانی هست که با نظر نرم افزار آزادیها در زمینهء مقابله با انحصار موافق هستن. کسانی که موافق نیستن و این نظرات و استدلال و اسناد قانعشون نمیکنه که هیچ! کسی مجبورشون نمیکنه به کاری.
mil-i300
21 July 2008, 05:31 PM
البته مشكل اصلي ويستا اينه كه بايد تمامي درايور سخت افزار ها سازگار با اوون باشن...!!
كلا هر چي درايور تا حالا داشتين بايد بريزيد دور و ورژن ويستا رو تهيه كنين..!!
سنگيني ويستا و دقيقتر بگم مدل Ultimate استفاده از رابط كاربري Aero هستش...يك هسته ي گرافيكيه سنگين...!!
البته مدل هاي Home Basic و Home Premium سبك تر هستن..!!
در كل ويستا يك زنگه تفريحه برايه ماكروسافت و يك قرباني برايه فروش ويندوز 7...!!!
آرمان
21 July 2008, 07:25 PM
ویستا واقعا خیلی محکم تر و Stable تر از ایکس پی است من هشت ماهمه که ویستا نصب کردم و هیچ اشکالی هم پیش نیومده، در صورتی که من در مورد ایکس پی خیلی مشکل داشتم و هر 3 ماه مجبور بودوم دوباره نصب کنم.
تا حالا 6 دفعه زمان روشن بودن کامپیوتر برق رفته و ویستا بدون هیچ اشکالی بالا اومده در صورتی که اگر این اتفاق در مورد ایکس پی می افتاد دیگه نابود شده بود.
95 درصد نرم افزار های قدیمی من هم ذوی ویستا نصب شد . در مورد ناسازگاری نرم افزاری ویستا خیلی خیلی بزرگ گویی شده است .
سرعت اینترنت در ویستا کاملا باتر است .
سرعت اجرای برنامه ها بهتر و روان تر است .
من که دیگه هیچ وقت به ایکس پی بر نمی گردم!:icon_arro
در ضمن لینوکس هم حداقل فعلا بدرد ما نمی خورد.:icon_mrgr
payamix
21 July 2008, 08:13 PM
درحالیکه درواقع لینوکس تنها از جنبهء فنی از سیستم عاملی مثل ویندوز متفاوت نیست. بلکه حاوی یک ساختار و فلسفهء زایندهء خاصی هست که ضد انحصار و ساختار و فلسفهء انحصارگران عمل میکنه
برادر من، سیستم عامل رو برای استفاده کاربردی نیاز داریم نه فلسفه ضد انحصاری !
من نوعی وقتی از برنامه هایی مثل فوتوشاپ، اتوکد، کورل و سری آفیس توی لینوکس نمیتونم استفاده بکنم، این فلسفه ضدانحصاریش برای من دو قرون ارزش نداره.
payamix
21 July 2008, 08:19 PM
البته مشكل اصلي ويستا اينه كه بايد تمامي درايور سخت افزار ها سازگار با اوون باشن...!!
كلا هر چي درايور تا حالا داشتين بايد بريزيد دور و ورژن ويستا رو تهيه كنين..!!
در این قسمت ویستا به شدت قدرتمند عمل کرده، توی بیشتر از 10 کامپیوتر مختلفی که من نصبش کردم، بر خلاف XP نه تنها نیاز به CD راه انداز تک تک سخت افزار ها پیدا نکرده بلکه علاوه بر شناسایی کامل (حتا LCD و یک وب کم گمنام) سخت افزارها در قسمت ویندوز آپ دیت ، به روز بودن درایور ها رو هم اتوماتیک چک میکنه و راهکار ارائه میده.
سنگيني ويستا و دقيقتر بگم مدل Ultimate استفاده از رابط كاربري Aero هستش...يك هسته ي گرافيكيه سنگين...!!
البته مدل هاي Home Basic و Home Premium سبك تر هستن..!!
خب شما که رم کم دارین Aero رو غیر فعال کنید !
lover
21 July 2008, 08:28 PM
البته من خودم ویستا رو کامل تست نکردم که نظر فنی دقیقی دربارش بدم. البته نصب کرده ام و مقداری کار کرده و دیده ام. بنظرم خیلی سنگین هست و ظاهرا که کاری نمیکرد؛ یا ما نمیفهمیدیم واقعا چیکار میکنه! روی یک لپ تاپ نصبش کردم.
این حرف از شما بعیید هست اگر کامل تست نکردید چرا پیش داوری میکنید
چه بخواهید یا نخواهید یا با عمو بیل دشمن خونی باشید یا ماست و خیار دهن هم بزارید در حد سیستم های خانگی و دفتری شرکت معظم مایکروسافت از همه جلوتر هست صد هزار البته که لینوکس سیستم بسیار بسیار خوبی (توی گوگل میلیونها سایت گفتند) فقط در ظمینه شبکه هست ولی از نظر به روز بودن کاربردی با پردازنده ها و کارتهای گرافیکی یا بازی یا اکثر برنامه ها چیزی برای گفتن در مقابل ویندوز نداره حالا من سوالم اینه که چند نفر ما شبکه در اون حد کار میکنیم؟؟ بیش از 90 درصد برنامه ها با ویندوز سازگارند
حالا بحث بین ویستا و xp یک چیز دیگست . من احتمال میدم کسانی که از ویستا بد میگن و میگن حجم میگیره و سنگینه و سیستم بالا میخواهد و ... زمانی که ویندوز 98 آمد را یادشان رفته چون دقیقا همین آش و همین کاسه بود...
fafal
21 July 2008, 08:53 PM
گل گفتي
ويندوز 98 رو گفتي
قبل از اون ويندوز 95 كه اومد
ريسورس اعلام كرده بود 386 با 4 مگ رم
13 تا فلاپي هم بود
1.45 دقيقه نصب ميشد 90 ثانيه طول مي كشيد روي همون سيستم پايه بالا بياد
ولي اون موقع (قصد هيچ جسارتي ندارم ) كاربر ها به واسطه وجود سيستم داس و اينكه كاركردن با كامپيوتر سواد كاربري و حداقل داس دونستن و آشنا بودن به حافظه جهت كار با فايل هاي HIMEM و EMM386و خلاصه CONFIG.sys و َautoexec.bat رو مي طلبيد، از تحولش استقبال كردن
ولي 95 به 98 سطح كاربري عوض شده بود خيلي ها راحتي ميخواستن و دردسر كم
سياست و شرايط هم اين طور اقتضا ميكرد كه كامپوتر يك وسيله براي همه باشه با هر سطح دانشي
براي همين باز شدن جامعه هدف و اضافه شدن كاربر نظرات مخالف هم زياد شد
ولي ياد داس 3 و 5 و 6 و 6.22 بخير چه روزگاري بود
hm712
21 July 2008, 08:55 PM
برادر من، سیستم عامل رو برای استفاده کاربردی نیاز داریم نه فلسفه ضد انحصاری !
من نوعی وقتی از برنامه هایی مثل فوتوشاپ، اتوکد، کورل و سری آفیس توی لینوکس نمیتونم استفاده بکنم، این فلسفه ضدانحصاریش برای من دو قرون ارزش نداره.
اینطورها هم نیست.
درسته که این کاربرد یکی از نیازهای ما هست.
اما نمیشه انکار کرد که خیلی مسایل دیگه هم مستقیم و غیرمستقیم زندگی ما رو تحت تاثیر قرار میدن. و این تاثیرات لزوما کوچک نیست.
این حرف شما مثل اینه که بگید من هیچ نظری درمورد ساختار حاکم و تعاملات با دیگران ندارم و فقط سود مادی خودم رو بطور مقطعی و در کوتاه مدت میبینم و هیچ معیار دیگری ندارم.
پس آینده چی میشه؟ تمهید و خردمندی و احتیاط و بصیرت چی؟
مثلا فرض کنید مردم یک کشور دیگه اومدن و زمینهای ما رو و همسایه های ما رو و خلاصه در سطح وسیع شروع کردن به خرید زمین و املاک مردم. مثل چیزی که یهودیها سر فلسطین آوردن.
آیا شما فقط به قیمت و سود مقطعی خودتون نگاه میکنید و کاری با این حرفها ندارید و بنظرتون حداقل تا آخر عمر خودتون از خطرات این عوامل بدور میمانید؟
پس اینکه بگید این فلسفه برای من دو قرون ارزش نداره خیلی نامعقول هست.
بنظرم شما هنوز واقعیت و عمق و گستردگی این قضایا رو نمیدونید و اطلاعات کافی ندارید، وگرنه این حرف رو نمی زدید.
یا اینکه آدم واقعا بیخیال و صرفا فرصت طلبی هستید که هیچ چیز دیگری براتون مهم نیست جز نفع خودتون.
بنظر من خیلی از مشکلاتی که امروز من و شما و مردم جهان تجربه میکنیم بی ربط با این بی اطلاعی و بی تفاوتی ها نیست.
بیشتر از چیزی که فکر کنید این ساختارها روی ما تاثیر دارن و در آینده خواهند داشت.
اما این تاثیر لزوما مستقیم و ساده و بر همه کس آشکار نیست.
بنده نیاز و واقعیت ها و توان محدود افراد رو انکار نکردم. اما شما بعکس جنبه های دیگر رو به نحو غیرقابل دفاعی به کلی انکار میکنید انگار شما بشر و در جامعهء بشری نیستید.
hm712
21 July 2008, 09:00 PM
در این قسمت ویستا به شدت قدرتمند عمل کرده، توی بیشتر از 10 کامپیوتر مختلفی که من نصبش کردم، بر خلاف XP نه تنها نیاز به CD راه انداز تک تک سخت افزار ها پیدا نکرده بلکه علاوه بر شناسایی کامل (حتا LCD و یک وب کم گمنام) سخت افزارها در قسمت ویندوز آپ دیت ، به روز بودن درایور ها رو هم اتوماتیک چک میکنه و راهکار ارائه میده.
خب شما که رم کم دارین Aero رو غیر فعال کنید !
قبلا گفتم که این کارها چندان هنری هم نیست که افراد فکر میکنن.
اگر درایور و اطلاعات سخت افزاری کافی برای پلتفرم های مختلف موجود باشه گنو/لینوکس هم میتونه همین سیستم رو بخوبی پیاده کنه.
شما فکر میکنید این کارها جادو هست یا کار نبوغ آمیزی هست؟ نه بابا همش یک سیستم هست که اصلش یک دیتابیس لازم از اطلاعات و درایورهای سخت افزارهای مختلفه.
در علم رایانه و برنامه نویسی اینها بزرگترین چیزها و چیزهای رده اول و نبوغ آمیز نیستن.
بلکه بهتر از همه استاندارهای باز و سازگاری و اشتراک و اطلاعات و درایورهای آزاد هست که اینهمه این مسایل بطور کاذب برای مردم بزرگ نشه.
سیاستهای تجاری براحتی کارتون گذاشتن؛ چون نمیدونیدشون.
اگر ساختار بر منافع ابرشرکتها و سیاستهای کثیف تجاری پایه گذاری نشده بود امروز دنیای خیلی همبسته تر و راحتتری داشتیم.
lover
21 July 2008, 09:05 PM
جالب اینجاست که ما ایرانی ها هزار تومان میدیم ویندوز ویستای 600 دلاری میخریم کلی هم طلب کاریم
داداش من شما سلیقه خودت را داری حالا چه دلیلی داره که حی بگی ویستا خوبه یا بده اینهم فردا عوض میشه یک کوفت دیگه میاد حالا شما لیونکس یا mac داشته باش
hm712
21 July 2008, 09:13 PM
این حرف از شما بعیید هست اگر کامل تست نکردید چرا پیش داوری میکنید
چه بخواهید یا نخواهید یا با عمو بیل دشمن خونی باشید یا ماست و خیار دهن هم بزارید در حد سیستم های خانگی و دفتری شرکت معظم مایکروسافت از همه جلوتر هست صد هزار البته که لینوکس سیستم بسیار بسیار خوبی (توی گوگل میلیونها سایت گفتند) فقط در ظمینه شبکه هست ولی از نظر به روز بودن کاربردی با پردازنده ها و کارتهای گرافیکی یا بازی یا اکثر برنامه ها چیزی برای گفتن در مقابل ویندوز نداره حالا من سوالم اینه که چند نفر ما شبکه در اون حد کار میکنیم؟؟ بیش از 90 درصد برنامه ها با ویندوز سازگارند
حالا بحث بین ویستا و xp یک چیز دیگست . من احتمال میدم کسانی که از ویستا بد میگن و میگن حجم میگیره و سنگینه و سیستم بالا میخواهد و ... زمانی که ویندوز 98 آمد را یادشان رفته چون دقیقا همین آش و همین کاسه بود...
ما با بیل کاری نداریم. اینطور افراد و تاجرها و تجارت ارزش پرداختن ندارن. سر و تهشون چیزی واقعا ارزشمند نداره.
اما باید شناخت و روش دفاع در برابرش رو دنبال کرد. چون اونها هستن که به زندگی و حریم مردم و هرجایی که براشون منفعت داشته باشه تجاوز میکنن.
از شعار دادن و تهمت زدن صرف خودداری کنید که مغلطه ای بیش نیست.
سعی کنید روشهای صحیح منطق و استدلال رو یاد بگیرید و حرفهاتون حتی المقدور سند داشته باشه. این برای بعضی ادعاها ضروری هم هست.
بقول آقای استالمن میکروسافت حاصل توسعهء طبیعی یک سیستم غلط هست، نه شیطان بزرگ.
هر شخص و شرکت دیگری هم میتونست جاش باشه. بهتر یا بدتر. بهرحال احتمالا وجود چنین شرکت و افراد و رفتاری، با ساختار موجود گریز ناپذیر بنظر میرسه. اینها تصادف نیست!
ضمنا شما بازهم اصل مطلب رو نگرفتید و بازهم چسبیدید فقط به مقایسهء فنی.
یکسری کمبودها و غیره رو هم در دنیای نرم افزارهای آزاد قبلا اشاره کردم که ناشی از ناتوانی نرم افزار آزاد نیست، بلکه ناشی از همدستی شرکتهای انحصارگر و کلا این ساختار و رفتار انحصاری در تمام جهان هست.
حالا شما باز اینها رو تکرار کنید. یکم هم گوش و چشمتون رو باز کنید و صرفا متعصبانه اظهار نظر نکنید. بدون استدلال و سند هم کسی رو به تعصب متهم نکنید. کار ما محکم هست و برای هر چیزی که ادعا میکنیم استدلال و سند هست و تحقیقات و مطالعات زیادی در این زمینه ها شده. ترجمهء یکسری از مقالات مربوط رو هم در تاپیک فلسفهء گنو ارایه کردم.
شما فکر میکنید این افراد نرم افزار آزادی و منابع رسمی اونها همینطور کشکی و بدون پشتوانه حرف میزنن که بعد مضحکه بشن؟
قضیه ویندوز ۹۸ هم هیچ تناسبی با ویستا نداره مگر بطور نسبی فقط از جنبهء مصرف منابع سیستم و سخت افزار مورد نیاز. اونهم نه به اون شدت ویستا. اصلا قابل مقایسه نیست. من روی پنتیوم تری خودم ایکس پی دارم و خوب هم کار میکنه. اما ویستا چی؟ اصلا قابل استفاده هست؟ چقدر طول میکشه لود بشه و چقدر داخلش کند کار میکنه؟ تازه اگر اصلا کار کنه روی این سخت افزار.
ضمنا بخش مهم دیگر ویستا که اشاره کردیم اینها نیست. در ویستا بنا به گواهی و مستندات خود میکروسافت و خبرگان امنیت و آی تی سیستم های نوینی درج و فعال شدن که در سیستم عاملهای قبلی وجود نداشتن. شما هرچی ما میگیم میرید سر حرفهای دیگه چرا؟
حالا اگر نمیدونید این سیستم ها چی هستن و چرا خوب نیستن و علت و هدف ایجادشون چی بوده دیگر ما با شما حرفی نداریم. چون وقت ندارم بهتون جزء به جزء آموزش بدم. منابع و مقالات کافی وجود داره و توضیح کافی هم قبلا داده شده.
یه چیزی برای یکی مهم نیست نیست دیگه. چه میشه کرد.
ما فقط وظیفهء اطلاع رسانی خودمون رو انجام دادیم. بعنوان یک مطلع و محقق در زمینهء نرم افزار آزاد.
Moein273
21 July 2008, 09:21 PM
ما با بیل کاری نداریم. اینطور افراد و تاجرها و تجارت ارزش پرداختن ندارن. سر و تهشون چیزی واقعا ارزشمند نداره.
کلا فکر نمیکنم بحث دوستان با شما زیاد هم درست باشه
آدمی که به عنوان بی ارزش ازش نام بردید یکی از تاثیر گذار ترین انسانهای 100 سال اخیر جهان شناخته شده و همین لینوکس و ... اون زمانی که ایشون داس و ویندوز 3.1 رو بیرون دادن هنوز توی تخیل سازنده هاشون هم وجود نداشتن ( من خودم به خاطر کار با سرور از لینوکس استفاده زیادی میکنم اما به نظر من اصلا جای ویندوز رو برای کاربر عادی پر نخواهد کرد )
ما ایرانی هستیم در یک کلام یعنی تعصب خشک و خالی حالا چه دین چه عقاید دیگه ...
lover
21 July 2008, 09:39 PM
ویندوز و میکروسافت را همراه با نظام سرمایه داری فاسد آمریکا که حکومت و دموکراسی را هم تحت استیلای خود درآورده باید نهایتا بدور انداخت.
خیلی دارم جلوی خودم را میگیرم.
hm712
21 July 2008, 09:47 PM
کلا فکر نمیکنم بحث دوستان با شما زیاد هم درست باشه
آدمی که به عنوان بی ارزش ازش نام بردید یکی از تاثیر گذار ترین انسانهای 100 سال اخیر جهان شناخته شده و همین لینوکس و ... اون زمانی که ایشون داس و ویندوز 3.1 رو بیرون دادن هنوز توی تخیل سازنده هاشون هم وجود نداشتن ( من خودم به خاطر کار با سرور از لینوکس استفاده زیادی میکنم اما به نظر من اصلا جای ویندوز رو برای کاربر عادی پر نخواهد کرد )
ما ایرانی هستیم در یک کلام یعنی تعصب خشک و خالی حالا چه دین چه عقاید دیگه ...
تاثیرگذارترین که بوده.
اما این نقش رو هرکس دیگری هم میتونست کم و بیش ایفا کنه.
این یک جایگاه و نقش و کلید طلایی بود (از نظر تاریخچه ای هم که تامین سیستم عامل برای رایانه های شخصی آی بی ام بود) که بهرحال در اختیار کسی قرار میگرفت.
و ضمنا این نقش جنبه های منفی زیادی هم داشته. لزوما تمامش تاثیر مثبت بوده بنظر شما؟
خوبه بدونید که پروژهء گنو زمانی شروع شد که میکروسافت هنوز وجود نداشت.
لینوکس فقط یک کرنل آزاد هست که بعدا ایجاد و به گنو اضافه شد.
پیش از اون هم کرنلها و کلا سیستم عاملهای مجهز متعددی مثل یونیکس وجود داشتن. منتها آزاد نبودن.
ضمنا شما تاریخچهء میکروسافت و داس رو مثل اینکه درست نمیدونید. داس رو بیل گیتس اختراع نکرده. با اینکه داس در زمان خودش بسیار مضحک و درپیت بود در مقابل سیستم عاملهای کامل و مجهز و مالتی تسکی مثل یونیکس.
این مقاله رو بخونید:
نمیدونم چطور شما بدون اطلاعات کافی همینطوری روی هوا یک چیزی میپرونید. واقعا جرات میخواد.
شاید دو نفر مثل خودتون باشن و چیزی ندونن این متد کارگر بیفته. اما کسی که متخصص در این وادیها هست چطور؟ میگن پیش قاضی و معلق بازی؟!!
بقیش هم که باز تکرار حرفهای کودکانه و اتهام زدن بدون استدلال و سند.
صرفا تکرار حرفهای کلیشه ای برای از میدان بدر کردن.
شما نمیدونید که اینها بدون پشتوانه صرفا به گردن شما مسئولیت توجیهش رو میاره؟
هرچیزی که ما میگیم علتش رو گفتیم. منبع و سند هم داره. قبلا هم مطالب در این ارتباط زیاد دادم و یکسری مقالات رو ترجمه کردم که میتونید ببینید.
در نهایت ما وظیفهء خودمون رو انجام میدیم. نتایج تحقیق و مطالعه و درک و تبحر خودمون رو در این زمینه در اختیار جامعه قرار میدیم. خواهید استفاده بکنید و خواهید نکنید. یکسری افراد ظاهرا یکسری مسایل رو کلا نمیفهمن، حتی در سطح مقدماتی و اینکه حس کنن چیزی هست و دنبالش برن و تحقیق و سوال کنن. وگرنه حداقل داخل جاده حرکت میفرمودند و حرفهای بی ربط نمیزدن و ادعاهایی رو که ما نکردیم بهمون نمی چسبوندن.
بهرحال بنده منابع و دلیل منطقی بیش از این ندارم که بخوام درمورد این افراد کاری بکنم. خیلی ها هم هستن که خیلی بهتر و مسئولانه تر پاسخ میدن. از دو نفر آدم سطحی چه چیزی رو قبول بکنن و چه نکنن چیز زیادی عاید نمیشه و کاری برنمیاد.
تعصبی وجود نداره. شما بگید کجاش چرا تعصب بوده؟ دقیقا نقل قول کنید و سند و استدلالش رو مشخص کنید.
ویندوز هم اگر روزی آزاد بشه میتونه محصول اصلی نرم افزار آزاد باشه.
این مسایل در اساس ربطی به فلان شخص و فلان شرکت و فلان سیستم عامل نداره.
اما این محصولات حاصل و ابزار اعمال ساختارهای مورد نظر افراد و گروههای خاصی هستن.
و وقتی به ویستا و سیستم های موجود درش و چیزهایی که بطور آشکار و پنهان به کاربران تحمیل میکنه اشاره میکنیم، میخوایم نشون بدیم که درواقع این ساختار و هدفهاش واقعا وجود دارن و دنیا رو میخوان به چه سمتی ببرن.
مطرح کردن مسایل فنی هم در این میان صرفا اولویت فرعی دارن و عاملی برای آگاهی و سپس ترغیب عموم برای سویچ به ساختار آزاد هستن.
وگرنه بحث این ساختارها (نرم افزار آزاد در مقابل انحصاری) قدمت بسیار زیادی داره و به پیش از موجودیت میکروسافت برمیگرده.
بسیاری از مقالات و منابع و مستندات رسمی و پایه ای در این زمینه خیلی قدیمی تر از ویستا و حتی میکروسافت هست.
PAYAM
22 July 2008, 02:21 AM
ربط دادن ویندوز به نظام سرمایهداری و شیطان بزرگ و استیلای امریکای جهانخوار، از آن دست سفسطههای خالهزنکی پوپولیستیای است که حداقل بنده را به عنوان یکی از مدافعان جریان متنباز (با اینکه یوزر لینوکس نیستم و در آینده نزدیک هم نخواهم بود) از پشتیبانی از آن ناامید میکند!
ربط دادن اینگونه قضایای گودرزی و شقایقی (!) برای این که از لینوکس دفاع کنیم و ویندوز را بکوبیم مصداق کامل بد دفاع کردن است.
اما در مورد بحث اصلی تاپیکمان یعنی ویستا...
بعضی از رفقا مثال ویندوز 98 و xp را آوردند در حالیکه مقایسه این دو کاملا قیاس معالفارق است. xp به سرعت هر چه تمامتر جای 98 را در کامپیوترهای خانگی گرفت... اگر دوستان خاطرشان باشد عمر ویندوزهای دوئلبوت 98 و xp به یک سال هم نکشید. ساپورت 98 هم خیلی زود از طرف مایکروسافت قطع شد ولی الان کافیه در هر فوروم و سایتی سرچ کنید ببینید چندنفر دنبال روشی هستند که روی لپتاپهایشان با ویستای اوریجینال xp بریزند. حتما هم جریان سری جدید لپتاپهای hp و بعضی مدلهای DELL رو شنیدید که مجددا با ویندوز xp ارائه میشوند و ویندوزهای Duel Boot سوزوکی و ... در حالیکه دو سال است که از ریلیز شدن vista میگذرد و قاعدتا تابحال باید این مهمان جای خود را بین مردم باز میکرد.
تعارف که نداریم، اگر بنا به خواست یوزرها باشد اکثر یوزرها سمت ویستا نمیروند ولی خب چه میشود کرد که بازی فعلا دست M$ انحصارگر است.
خود مایکروسافت هم بارها اعلام کرده که پروژه ویستا آنطور که باید سودآوری نداشته (به یاد بیاورید وقتی ویندوز 95 ارائه شد چه صفهای طویلی جلوی مغازهها تشکیل شد درحالیکه در آن زمان به صورت فعلی IT و ابزارهای دیجیتالی بین مردم جا نیفتاده بود) و ویندوز7 زودتر از موعد ارائه میشود تا جلوی ضرر بیش از این در افتضاحی که ویستا به بار آورد، گرفته شود.
مورد بعدیای که رفقا اعلام میکنن Stability و امنیت بالاتر ویندوز ویستا است. خب دوستان مگه قرار است امنیت و Stability ویستا بالاتر از xp نباشد؟؟!!
ویستا را با xpای مقایسه میکنید که در سال 2001 ریلیز شد؟؟ میدانید از آن زمان تابحال چه پیشرفتهایی در زمنیه نرمافزار و سختافزار بوجود آمده است؟
من کاری به جریان لینوکس و مابقیه قضایا ندارم، ولی واقعا به نظر شما این کیفیت و این پرفورمنس ویستا بعد از 6 سال کار مایکروسافت روی یک سیستمعامل جدید، واقعا آبروریزی نیست؟؟
اما در مورد لینوکس؛ بنده به جز تجربهای محدود، استفاده خاصی از لینوکس نکرده و نمیکنم، چون معتقدم لینوکس تا رسیدن به یک سیستمعامل مردمپسند که بتواند کاملا جای ویندوز را بگیرد حالا حالاها کار دارد....
شاید عادت به ویندوز بزرگترین مشکل در سر راه این نقل مکان از انحصار به اوپنسورس باشد یا نبود نرمافزارهای جایگزین (واقعا کدام نرمافزار در لینوکس میتواند جای فوتوشاپ یا آفیسی را بگیرد که سالها با آن اخت شدهایم) اما تجربه موفق نرمافزارهایی مانند Firefox که با استفاده از هوشمندی برنامهنویسان و البته بهم نزدن قاعده بازی در حال خارج کردن بازار از دست IE هستند، میتواند در مقیاسی بسیار وسیعتر در مورد سیستمعاملها هم درنظر گرفته شود.
مانند آن قضیه معروف چیدن حروف در کیبوردها که به تأسی از ماشین تایپها از همان اول اشتباه چیده شد و البته کیبوردهای اصلاح شده هم علیرغم بهتر بودن هیچگاه مورد اقبال قرار نگرفتند و شکست خوردند، چه بخواهیم و چه نخواهیم همه به ویندوز عادت کردیم، این روالی که توزیعهای مختلف لینوکس درپیش گرفتهاند و بجای استفاده از محیط و اینترفیس ویندوزی، هر روز در حال ابداعات جدید هستند، شاید برای یک کاربر حرفهای لینوکس مناسب باشد ولی برای اکثریت کاربران ناخوشایند است.
همان حس بد سردرگمیای که از دیدن ویستا در نگاه اول به آدم دست میدهد صدها برابر بدتر در هنگام تجربه اول لینوکس به آدم دست میدهد.... تا توزیعهای لینوکس بجای پیروی از استاندارد رایج [ویندوزی] به دنبال وضع کردن استاندارد است همین طور فرسنگها از ویندوز کاربرپسند (هرچند که واقعا ممکن است مثلا kubuntu استانداردتر و کاربرپسندتر باشد) عقب میماند و محدوده کارش به سرور محدود میشود و راهی به خانهها پیدا نمیکند....
پ.ن: پستهای اضافی این تاپیک را با اجازه همه سروران خودم، پاک کردم ولی به احترام دوست عزیزم که تاپیک را قفل کرده است، بازش نمیکنم تا اگر خودشان شرایط را برای ادامه منطقی تاپیک مناسب دیدند، بازش کنند.
شب خوش.
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.