PDA

View Full Version : طراحي آرم --> هنري كه كمرنگ و كمرنگ تر مي شود

reza7khat
27 June 2008, 12:02 PM
به نظر من طراحي آرم يكي از شاخه هاي معناگراي گرافيك است كه در آن هنرمند تمام گفته هاي خود را در يك نماد كوچك به نمايش مي گذارد و بيننده ي آن را به تفكري ناخواسته وا مي دارد.

هنري كه اينقدر مي تواند در اقتصاد يك شركت يا گروه تاثير بگذارد، كم هنري نيست
در حالي كه اهميت كمي كه به اين رشته داده مي شود آن را به طرف بي معنا بودن و در نتيجه نابودي مي فرستد.

vahidsnd
30 June 2008, 03:52 PM
به نظر من طراحي آرم يكي از شاخه هاي معناگراي گرافيك است كه در آن هنرمند تمام گفته هاي خود را در يك نماد كوچك به نمايش مي گذارد و بيننده ي آن را به تفكري ناخواسته وا مي دارد.

هنري كه اينقدر مي تواند در اقتصاد يك شركت يا گروه تاثير بگذارد، كم هنري نيست
در حالي كه اهميت كمي كه به اين رشته داده مي شود آن را به طرف بي معنا بودن و در نتيجه نابودي مي فرستد.
دوست عزیز سلام .
گفته شما کاملا درسته . ولی باید به این امر توجه داشت که در ایران بخاطر نبود قانون حق تالیف ( کپی رایت ) اکثر مردم عزیز براحتی نرم افزار مورد نظرشون رو تهیه میکنن که همین موضوع باعث رشد جوان در اپراتوری نرم افزار شده است . یکی از دلایلی که میتوان بهش اشاره کرد سهولت استفاده از نرم افزارهای گرافیکیست . اگه بخاطر داشته باشید از سال 1380 افت کیفیت طراحی و افت قیمت در زمینه خدمات طراحی و تبلیغاتی در کشور عزیزمون رشد قابل توجهی داشت و بر خلاف تمامی مشاغل دیگر رقابت تبدیل به خیانت شد . ( هرکی که فوتوشاپ یا کرل رو یاد گرفت یدونه دفتر تبلیغاتی خوشکل زدو به اسم تبلیغات قیمت طراحی رو به حداقل ممکن رسوند ) و همین امر باعث کم اهمیت بودن طراحی در نظر عوام شد . به نظر من هیچ ارگانی یا موسسه یا کانونی مثل کانون گرافیستها و دفاتر تبلیغاتی نمیتونه جلوی این امر رو بگیره . من یادمه زمانی که جناب ممیز به رحمت خدا نرفته بودن این کانون چه قدرتی داشت و چه مانورهایی می دادن . ولی الان ...

minime
21 September 2008, 01:43 AM
راستش توهين به اون خدابيامرز نباشه، اما زمان حياتش هم انجمن صنفي گرافيك شايد به جرئت ضعيفترين انجمن صنفي بود. البته خودم هم قبول دارم كه نه تقصير ايشون و نه تقصير باقي روسا هست. مشكل سه جانبه و از طرف دولت، مردم و البته گرافيستها هست.
مثلاً توي صنف بقالها اگه يه نفر بره بغل يه بقال ديگه مغازه باز كنه، بايد اول از صنف مجوز بگيره تا شهرداي و اماكن كارش نداشته باشن. اما توي انجمن گرافيك كه بهتر مي‌دونيد از اين خبرها نيست. يا زمان گرفتن حق و حقوق قانوني از مشتري، اصناف به اعضا كمك حقوقي مي‌كنن (شايد همه به يه اندازه خوب و عالي نباشن). اما مال گرافيك از اين خبرها نيست. يا مثلاً اگه شما دكتر يا مهندس نباشيد و مطب بزنيد و يا ساختمون بسازيد، دمار از روزگارتون درمي‌آرن. اما تو بخش گرافيك حتي يه بچه مدرسه‌اي هم خودش رو طراح مي‌دونه و براي شما عرض اندام مي‌كنه و كسي هم كارش نداره. متاسفانه مردم ايران هم هنوز بصيرت تصويري خوبي نسبت به بعضي ممالك خارجي ندارن و براشون فرق نمي‌كنه طراحي كار كي باشه. فقط ارزون باشه و بس.

minime
21 September 2008, 03:59 AM
حيف كه اين تاپيك رو زودتر نديدم. راستش حرفي زديد كه حرف دلم خودم هست، براي همين هي به اين قضيه كه گفتيد فكر مي‌كردم كه چرا توي ايران اينجوري هست. مجبور شد كه بازم توضيح بدم.

دليل عمده اون رو شايد استادهاي دانشگاه و مدرسه بهتون گفته باشن كه ريشه ديني هست. شايد بدونيد كه جنبه فيزيكي بخشيدن به تجسمات انساني در اسلام يه گناه هست. مثلاً مي‌دونيد كه توي اسلام نصب شمايل توي مسجد حرام هست، اما برعكس توي مسيحيت و كليسا حتي يه جورايي مستحب هم هست. براي همين هم تعداد زيادي از نقاشان معروف قرون وسطي با حمايت مالي كليسا كار مي‌كردن و اين خودش كمك زيادي به هنر نقاشي كه پايه گرافيك هست، كرد. بماند مشكل ديگه ما هم كه مسيحيان ندارن، ممنوع بودن نمايش بدن بخصوص براي زن هست كه باز تا حد زيادي مشكل‌ساز هست و نقاشان اسلامي تا زمان مدرن شدن كاري به آناتومي نداشتن (تا جايي كه من مي‌دونم نبايد شخصيت تاريخي مهمي وجود داشته باشه).
يا خبر داريد كه طالبان بشدت رعايت اين قانون رو اجباري كرده؟ تازه بايد خدا رو شكر كرد كه انصافاً توي كشورهاي اسلامي، ايران شيعي وضعش از باقي خيلي بهتر است و در زمان قاجار توي خيلي بخشهاي هنري مثل مدرسه هنر، سينما و غيره جلوتر از كشورهاي مسلمان بود و كمك به پيشرفتي هنر گرافيك توي ايران كرده. يادمون نره كه حتي اون زمان اصلاً يه جاهايي مثل عربستان هنوز كشور نبودن و بيشتر قبيله‌نشين بودن و با اينطور چيزها اصلاً كاري نداشتن.
با اين وضعيت خيلي طبيعي هست كه درك تصويري مردم ايران كمتر از اروپايي‌ها باشه.

خوب باز طبيعي هست كه اين مورد باعث بشه مردم ايران اهميتي به كار گرافيك بخصوص از نوع دستي و غيركامپيوتري اون ندن و يا دولت هم احساس وظيفه براي دفاع از هنر گرافيك و گرافيست نكنه.

نكته آخر هم اينكه همون وضعيت بهتر (نسبت به دنياي اسلام) هنر گرافيك و نقاشي در دنياي مسيحيت توي آمريكا بخاطر نقش گرافيك توي تبليغات و كلاً سرمايه‌داري خيلي شديدتر و پررنگتر شد و براي همين هم به گرافيك توي آمريكا و كشورهاي سرمايه‌داري مهم نه به چشم يه هنر كه به چشم يه صنعت مهم نگاه مي‌كنن. توي ايراني كه صنعت هنوز سنتي هست و لنگ مي‌زنه، نمي‌شه به تاثير اون توي رشد گرافيك و بخصوص كارهاي دستي اون مثل طراحي لوگو، كاريكاتور و مشابه دل خوش كرد.