View Full Version : راهنمایی در مورد ترانسها و محافظ های برق
naymz
22 May 2008, 08:07 PM
سلام
از اونجایی که نوسانات برق باعث خرابی و گاها خرابی دستگاه های الکترونیکی میشه
برای جلو گیری از این موضوع میخوام برای سیستم سینمای خانگی ام یه محافظ یا ترانس بگیرم
سیستم من شامل این دستگاه ها است :
- تلویزیون LCD
- DVD player
- Amplifier
- PS3
برای جلوگیری از خرابی دستگاه بر اثر نوسانات برق اینها رو چه جوری وصل کنم ایمن تره ؟
1 -اگه همرو از یک پریز بگیرم اشکالی پیش میاد ؟
2- فرق ترانس با محافظ برق چیه ؟ کدومشو بگیرم ؟
3- بهترین روش اتصال این دستگاه ها به برق چیه ؟
ممنون
Farbod.E
23 May 2008, 10:32 AM
سلام
از اونجایی که نوسانات برق باعث خرابی و گاها خرابی دستگاه های الکترونیکی میشه
برای جلو گیری از این موضوع میخوام برای سیستم سینمای خانگی ام یه محافظ یا ترانس بگیرم
سیستم من شامل این دستگاه ها است :
- تلویزیون LCD
- DVD player
- Amplifier
- PS3
برای جلوگیری از خرابی دستگاه بر اثر نوسانات برق اینها رو چه جوری وصل کنم ایمن تره ؟
1 -اگه همرو از یک پریز بگیرم اشکالی پیش میاد ؟
2- فرق ترانس با محافظ برق چیه ؟ کدومشو بگیرم ؟
3- بهترین روش اتصال این دستگاه ها به برق چیه ؟
ممنون
دوست گرامی من :
قبل از آنکه پاسخگوی سئوال شما باشم بهتر است کمی با مفاهیم کیفیت برق آشنا شویم .
در تمامی کشورهای دنیا مبحثی با نام کیفیت برق وجود دارد که همواره یکی از مهمترین دغدغه های مهندسین دست اندر کار بوده است . عواملی مثل فرکانس ، توان و ولتاژ از مهمترین المانهای کیفیت برق هستند . هر یک از موارد فوق اگر دچار نوسان و تغییر شوند ، کیفیت برق تحویلی به مشترک از حد استاندارد خارج خواهد شد . ق
در این خصوص بنده در تاپیکهای گذشته به کرات توضیحاتی را خدمت عزیزان داده ام . با مراجعه به آنها اطلاعات خوبی را کسب خواهید کرد :icon_cool
و اما جواب سئوالات شما :
دوست عزیزم ، بهترین راه برای رهایی از شر نوسانات شبکه برق استفاده از ترانس است .
متاسفانه ترتیب سئوالات شما به هیچ عنوان درست نبود . اجازه بدهید نخست تفاوت بین ترانس و محافظ را خدمتتان عرض نمایم تا در ادامه پاسخگوی سئوالات دیگر شما باشم :
ترانس ماشین الکتریکی است که وظیفه تغییر Level ولتاژی را بر عهده دارد .ترانسها با توجه به نوع کارکردشان انواع مختلفی دارند ( ترانس افزاینده ، کاهنده ، زمین ، اتوترانس و ....) ترانسهایی که ما از آنها جهت حفاظت تجهیزات برقی استفاده میکنیم ، اتوترانسها هستند . اتو ترانس در حقیقت ترانسفورماتوری است که دارای ورودی متغییر و خروجی ثابت میباشد . به این معنا که ورودی اتو ترانس با توجه به نوسانات ولتاژی میتواند بین بازه ای مثلاً در حدود 40 ولت ( 200 تا 240 ولت ) عمل کرده و خروجی ثابت 220 ولت بدهد . یعنی اگر ولتاژ شبکه برق هر گونه نوسانی داشته باشد ، خروجی ترانس همواره ثابت است .
اما محافظ .: محافظها در حقیقت مجموعه ای از مدارات الکترونیکی هستند که نوسانات شدید برق را احساس نموده و سریعاً اقدام به قطع جریان برق مینمایند . البته بنده در بازار مدلهایی را نیز دیده ام که قابلیت فیلتراسیون ولتاژ را نیز دارند .
در مورد روش اتصال ، هیچ محدودیتی وجود ندارد . بسته به ظرفیت ترانسی که شما نصب میکنید میتوانید تعداد مصرف کننده بیشتری را به آن وصل نمایید . هنگام خرید ترانس از فروشنده بخواهید تا ظرفیتی مناسب با کار شما به شما بدهد ! در مورد محافظ این قضیه اهمیتی ندارد . میتوانید تمامی مصرف کننده ها را از طریق سیم رابط به محافظ وصل کنید !!
در مورد دیگر موارد کیفیت برق مثل فرکانس و توان متاسفانه کاری از دست من و شما ساخته نیست . کنترل این دو المان در شبکه بر عهده سازمان دیسپاچینگ است .
دوست گرامی اگر احساس میکنید نوسانات برق در منطقه شما بیش از حد است میتوانید آدرس منزل را در پیام خصوصی به بنده اعلام کنید تا بررسی های لازم توسط همکاران من انجام شود :icon_cool
امیدوارم جواب سئوالاتتان را گرفته باشید :icon_arro
fafal
23 May 2008, 11:38 AM
سلام
اگه امکانش هست یک شماتیک از نحوه کارکرد و اصول اتوترانسهایی که با ورودی متغیر بدون هیچ کنترل یونیتی خروجی ثابت میدن(یعنی ضریب تبدیل عوض میشه )بگذارید
ممنون از اطلاعاتون
fafal
23 May 2008, 11:39 AM
سلام
اگه امکانش هست یک شماتیک از نحوه کارکرد و اصول اتوترانسهایی که با ورودی متغیر بدون هیچ کنترل یونیتی خروجی ثابت میدن(یعنی ضریب تبدیل عوض میشه )بگذارید
ممنون از اطلاعاتون
smail
23 May 2008, 11:42 AM
Stabilizer هاي فاراتل چيز هاي خوبي هستند
فكر كنم كار شما را راه بيندازند
naymz
23 May 2008, 11:48 AM
دوست عزیزم ، بهترین راه برای رهایی از شر نوسانات شبکه برق استفاده از ترانس است .
ترانسهایی که ما از آنها جهت حفاظت تجهیزات برقی استفاده میکنیم ، اتوترانسها هستند . اتو ترانس در حقیقت ترانسفورماتوری است که دارای ورودی متغییر و خروجی ثابت میباشد . به این معنا که ورودی اتو ترانس با توجه به نوسانات ولتاژی میتواند بین بازه ای مثلاً در حدود 40 ولت ( 200 تا 240 ولت ) عمل کرده و خروجی ثابت 220 ولت بدهد . یعنی اگر ولتاژ شبکه برق هر گونه نوسانی داشته باشد ، خروجی ترانس همواره ثابت است .
در مورد روش اتصال ، هیچ محدودیتی وجود ندارد . بسته به ظرفیت ترانسی که شما نصب میکنید میتوانید تعداد مصرف کننده بیشتری را به آن وصل نمایید . هنگام خرید ترانس از فروشنده بخواهید تا ظرفیتی مناسب با کار شما به شما بدهد ! در مورد محافظ این قضیه اهمیتی ندارد . میتوانید تمامی مصرف کننده ها را از طریق سیم رابط به محافظ وصل کنید !!
:icon_arro
دوست عزیز
اینطور که متوجه شدم با خرید یک اتو ترانس با ظرفیت مناسب میتونم تمام وسایلی رو اشاره کردم به یک پریز وصل کنم
خوب 2 سوال :
1) آیا این ترانس ها برند دارند ؟ اگر " بله " چه برندی رو پیشنهاد میکنید ؟
2) جایی رو سراغ دارید که فروشندگان مطلعی داشته باشه که بتونن درست راهنمایی کنن ؟
Glimpser
23 May 2008, 04:46 PM
دوست عزیز آیا استابلایزر که شرکت فاراتل میسازد همان اتو ترانس است یا قابلیت های بیشتر از جمله تصحیح موج را دارد ؟
f_a_r_i_d
24 May 2008, 12:17 AM
ما یه ترانس فاراتل 8kw گذاشتیم در ورودی واحدمون که از تمام وسایل منزل محافظت کنه
تا حالا که مشکلی نداشتیم
naymz
28 May 2008, 11:33 PM
سلام !
من سایت فاراتل رو پیدا کردم و اینهم لیست محصولاتش [Only registered and activated users can see links]
ولی از هیچ کدومشون سر در نیاوردم
میشه راهنمایی کنید با توجه به پست 1 ([Only registered and activated users can see links]) کدوم محصول به درد من میخوره ؟
ممنون
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.