View Full Version : آیا لازم است فروشنده موبایل سواد فنی داشته باشد؟
diyaco
4 April 2008, 02:29 PM
راستش را بخواهید دیروز به قصد خرید یک مدل خاص نوکیا (E51) به بازار رفتم.
برای اینکار چیزی در حدود 20 فروشگاه مختلف را گشتم , تعدادی که اصلا" این مدل را نمی شناختند , تعدادی هم نداشتند و دلیلشان هم این بود که چون سری E طرفدار ندارد از آوردن این مدل خودداری میکنند و نهایتا" سه فروشگاه بودند که این مدل را موجود داشتند اما قسمت تاسف بار قضیه در همین سه فروشگاه نمود پیدا میکند
هیچکدام از فروشندگان نمیدانستند که چه برنامه ها و تمهایی برروی این گوشی نصب میشود , یکی از آنها که مصر بود این گوشی جاواست و سیمبین ندارد.
هر 3 فروشنده به اتفاق در تعریفی که از گوشی ارائه میکردند برروی دوربین 2مگاپیکسلی آن تاکید داشتند درحالیکه همه میدانیم نقطه ضعف E51 دوربین آن است به نحوی که نوکیا مدل جدید این رده را بدون دوربین ارائه نموده چرا که اصولا" دوربین در رده مشخصات اصلی این گوشی قرار نمیگیرد.
در رابطه با قدرت و برد وایرلس گوشی هم که سئوال کردم چنان چپ چپ به من نگاه کردند که ادامه بحث در رابطه با این موضوع خودداری کردم , راستش را بخواهید حتی شک دارم که این عزیزان معنی سئوال من را هم متوجه شده باشند :icon_razz
جالب اینجاست که وضع فروش همه این فروشندگان در سطح مطلوبی قرار داشت و برای من این سئوال پیش آمده که آیا واقعا" لازمست ما برای ورود به یک شغل خاص درمورد آن اطلاعات فنی داشته باشیم یا تنها داشتن سرمایه کافی برای تاسیس فروشگاه یا کارگاه کفایت برای انجام کار میکند؟
شما چه فکر میکنید؟
شاه ماهي
4 April 2008, 02:53 PM
به نظر من آره حتماً لازمه
موبايله فروشي شغليه كه اگه اطلاعات كافي و فني نداشته باشي به درد نميخوره .
Nomad
4 April 2008, 03:37 PM
جناب زضایک عزیز ...
منم پارسال و همزمان با عرضه جهانی E65 نوکیا قصد خرید این مدل رو کردم و اینقدر هم تهران رو گشتم تا پیدا کردم ... با اون قیمت بالایی که داشت و فقط از دتایل هایی که تو GSMARENA خونده بودم ازش ، و با تمام حماقتی که اکثر فروشنده ها نسبت به مشخصات گوشی ها و بخصوص این سری عالی از نوکیا نشون میدادن .... ، ولی من باز هم خریدمش . الان هم خیلی راضی هستم .
توی ایران اکثر مشاغل از روی اینکه نتونستن به شغل رویایی خودشون دست پیدا کنن ، ایجاد میشن .
سواد فنی در اکثر اوقات در موبایل فروشی ها و سایر جاها معنی نمیده .
Hamed
4 April 2008, 05:26 PM
شما خودت 10 دقیقه تو یه مغازه وایسا میبینی 1 از 10 مردم هم از مبایلی که میخرند سر در نمی آورند.
اکثرا میگن مگاپیکسلش بالا باشه و نهایتا بلوتوث داشته باشه.
خیلی از افراد ابدا فرق سیمبین و جاوا رو نمیدونن و
خوب در مقابل این افراد فروشنده هم به اطلاعات نیازی نداره و فقط کافیه زبون و پولو جربزه داشته باشه تا بتونه جنسش رو ارزون بخره و خوب بفروشه.
mohammad51
4 April 2008, 05:28 PM
دوستان عزیز
در این مورد بحث مفصله شما فقط پاساژعلاالدین رو در نظر بگیرید که خوب در اونجا تعداد مغازه هایی وجود دارن رو ببینید فکر میکنید چند نفر از این دوستان دارای دانش کاملی از این شغل باشن در این پاساژاز یک نوجوان 16 ساله هست تا یک اقای 50 ساله واگر بخواهیم تعداد گوشی هایی که در حال حاضر قدیمتر و در حال اومدن به بازار رو در نظر بگیریم تعدا گوشی ها خیلی زیاد میشه و یک مشکل دیگه اینجاست که اکثر این فروشنده ها همه نوع برند گوشی رو می فروشن و فقط به سود مادیش فکر میکنن و نه به مسائل فنی اون البته خوب چیز های اولیه ای که بتونن یاد بگیرن و برای مشتری جلب کردن بدردشون بخوره یاد میگیرن تا بتونن طوطی وار اون رو به مشتری ارائه بدن اما در بحث فنی من فکر نمیکنم بیشتر از 10% از کل این فروشنده ها به اون دقت کنن چون شغل در ایران متاسفانه یعنی کاری که بتونید از اون فقط پول در بیارید و چیز دیگه حال اگر تونستید در کنار این پول در اوردن یک چیزی هم به دانش خودت اضافه کنی چه بهتر و یک مطلب دیگه اینکه هر کاری که زحمت کمتر و پول خوب توش باشه مثل یک بیماری واگیر دار همه گیر میشه تا چند سال پیش این مسئله تو مشاغل کامپیوتر و وابسته به اون بود ودر حال حاضر هم گوشی موبایل پس اگر شما میخواهید یک گوشی جدید بخرید بهترین کار اینه که خودتون از اینترنت و یا کسانی که از این گوشی استفاده میکنن اطلاعات کامل رو بدست بیارید و بعد اقدام به خرید کنید و اصلا به فکر استفاده از دانش فروشندگان موبایل نباشید چون ممکنه با دادن اطلاعات نادرست یک مشکل بر مشکلات شما اضافه کنن:icon_cool
saramb
5 April 2008, 01:25 PM
سلام خدمت همه دوستان ، به نظر من 100% باید آگاهی داشته باشه اگه اینجوری نباشه که خب هرکس میتونه موبایل فروش بشه:icon_roll باید آنقدر اطلاعات داشته باشه که به مشتری اطلاعات جامع و کامل بده ... وقتی آگاهی فنی داشته باشه مسلماً تو کارش هم موفق تره:lover:
saramb
5 April 2008, 01:29 PM
البته فروشنده باید منصف هم باشه نه اینکه فقط فکر منافع خودش باشه:lover:
skyx433
5 April 2008, 01:44 PM
سواد فنی از این جهت مهم نیست که بدون آن هم به اندازه کافی فروش انجام می شود. پس چه نیازی است که فروشنده ، روزانه بخشی از زمان خود را جهت ارتقا دانش فنی هدر دهد. خریدار نیز بایستی فقط از طریق جستجوی در اینترنت مشکل خود را حل کند نه با مراجعه به فروشنده. و حتی در مواردی به فروشنده آموزش دهد.
متاسفانه این توصیف بازار گوشی در ایران است.
Behrouz-880
5 April 2008, 01:45 PM
سلام به دوستان عزیزم
داشتن دانش و اطلاعات کافی در مورد مشخصات و امکانات کالایی که برای فروش ارائه میشه نیاز قطعی یک فروشنده مرتبط با آن کالاست. حال موبایل باشه و یا یک محصول دیگه
برای همه ما که تمایل داریم علاوه بر دانسته های خودمون اطلاعات تکمیلی یک کالا را از فروشنده بگیریم تا بتونیم خرید مناسبی بر حسب نیازمون داشته باشیم ، آگاهی فروشنده جزء حقوق ما به عنوان مشتری به حساب میاد.
فروشنده های نا آگاه و بعضا به طور کل بیگانه با محصولی که برای فروش آن اقدام میکنند کم نیستند ولی جای خوشحالی هم داره که فروشنده های مطلع که به صورت تخصصی حرفه خودشون را انتخاب کردن و به تجارت خرد روی آوردند هم کم کم داره زیاد میشه. من این موضوع را در موارد مختلف تجربه کردم ولی متاسفانه اتحادیه ها و اصناف مرتبط در این مورد که باید به درخواست جواز کسب در مشاغل مختلف با دقت بیشتری موضوع را کنترل کنند کوتاهی کرده و در نتیجه در موارد زیادی خریداران با مشکل روبرو هستند.
در ایران فروشنده های زیادی مالک کسب و در نتیجه سود حاصل از آن هستند ولی در اکثر نقاط دنیا فروشنده فقط یک فروسنده است و در مقابل تخصص خودش و فروش کالاها به درصد سود و درآمد خودش اضافه میکنه.
L O V E L Y
5 April 2008, 01:54 PM
اگر خريدار اطلاعات كافي رو خودش بتونه جمع آوري كنه خيلي بهتر هست، چون معمولاً مغازه دار دلش واسه منو و شما نمي سوزه.. وقتي مي خواي يه گوشي بخري واسه دوربين 2 مگاش اينقدر تعريف مي كنه كه حس مي كني داري يه سايبر شات سوني 9.7 مگا مي خري .. اما واسه فروش ان 73 اگه مغازه بري.. مي دوني چي ميگه؟؟بهت مي گه 3.2 مگا قديمي شده .. الان 5 مگا اومده گوشيتو 110 ميدي ؟!؟!؟!تو هم شاخ در مياري !!به نظر من هر كسي خودش اطلاعات جمع كنه بهتره.. البته صاحاب مغازه هم به اقتضاي شغلش كما بيش اطلاعاتي داره ولي جوابگوي مشتري نيست.. چون ايشون به فكر فروش بيشتر هست. همين..
mohammad51
5 April 2008, 02:20 PM
دوستان عزیز
همون طور که دوست عزیزمون اقایrezaik هم گفتن این گوشی که ایشون میخواستن رو 2-3 تا گوشی فروش داشته و به نظر من این تعداد هم اگر این گوشی رو اوردن باید دانش این رو داشته باشن که برای فروشش به خریدار یک توضیح قابل قبول بدن در مورد گوشی هایی که روز بازار هست و هم دارن کسی نمیاد زیاد پرس وجو کنه اما در مورد این نوع گوشی که فقط تعداد کمی دارن هرکسی که بخواد خریداری کنه اگر اطلاعات هم داشته باشه به خاطر اطمینان از این که واقعا همچین چیزهایی که در مورد گوشی نوشته شده رو به طور کامل داره خریدار از فروشند سئوال میکنه تا با اطمینان کامل اون رو ببره همه ما اگر هر وسیله ای رو که میخواهیم خریداری کنیم اگر فروشنده ای رو که میدونیم در مورد جنس که داره ارائه میده اطلاعات کاملی داره رو انتخاب میکنیم نه فروشنده ای که هیچ اطلاعاتی نداره حتی اگر این جنسی که عرضه میکنه ماست باشه:icon_cool
SAM FISHER
5 April 2008, 02:21 PM
مطمئنا لازمه.ولي اين حالات مختلفي داره يه وقتي فروشنده اومده تو كار موبايل به خاطر درآمدش و يا يه وقتي يه نفر مياد تو اين كار چون به موبايل و گوشي علاقه داره و به اصطلاح خيلي گوشي باز هستش.من خودم يه مغازهاي رو ديدم كه صاحبش يه آدم بي اطلاع بود و وقتي رفتم در مورد امكانات p1 ازش كنم گفت چيزي نميدونه و در ادامه صحبتش گفت كه خيلي داره قيمتش رو خوب ميده باورتون نميشه وقتي پرسيدم گارانتي گوشي چيه گفت گارانتي چيه بابا دو روز ميگيره دستت بعد عوضش ميكني!!!!
Orion
5 April 2008, 03:08 PM
البته تا وقتي PHALLS هست نيازي به اطلاعات فروشندگان موبايل براي ما نيست! لااقل براي من كه اينطوري بوده و هر سوالي داشتم بچههاي باحال PHALSS جواب دادند!
SAM FISHER
5 April 2008, 04:14 PM
البته تا وقتي PHALLS هست نيازي به اطلاعات فروشندگان موبايل براي ما نيست! لااقل براي من كه اينطوري بوده و هر سوالي داشتم بچههاي باحال PHALSS جواب دادند!
درسته!
جناب mohammad51 (http://phalls.com/member.php?u=32077) با اطلاعاتشون كاربران رو بينصيب نذاشتن.
Hamed
6 April 2008, 01:54 AM
gsmarena بهترین منبع و بعدش www.mobile-review.com
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.