PDA

View Full Version : راهنمايي براي مسافرت عيد

ra_ahmadi2000
28 February 2008, 05:49 PM
ميخوام امسال با خانواده با پرايدم كه مدل 85 هست بريم مسافرت سمت غرب كشور راستش اين اولين مسافرت ما با انومببل خودمونه و من اصلا تجربه جاده رو ندارم ميخواستم از دوستان كمك بگيرم كه اولا ماشين رو چطوري واسه مسافرت آماده وسرويس كنم و دوما چه نكارتي رو حين رانندگي در جاده و مسير سر بالا و سر پايين بايد رعايت كنم؟
به اميد اينكه عيد امسال به همه خوش بگذره :icon_wink

shei2nak
28 February 2008, 07:13 PM
با سلام.
برای سفر نوروزی باید لنت ها و روغن ها نو و تازه باشند. و یک قوطی از روغن ترمز و حدود یک لینر روغن موتور اضافه داشته باشید. و تا میتونید اب همراه داشته باشید. وچون سمت غرب کشور سرد هست وسایل گرمایشی و اینهام داشته باشید.
برای رانندگی هم که اول از همه به ماشین زیاد فشار نیارید چون مسیر طولانی و اگه خدایی نکرده مشکلی برای ماشین پیش بیاد تعمیرگاهی پیدا نمیکنید. و در سراشیبیهای گردنه ها با دنده 2 اگه شیب خیلی تند بود (مثل جاده چالوس) و اگه شیب زیاد تند نیود با دنده 3 و به صورت سر گاز پایین بروید و زیاد به صدای موتور توجه نکنید چون اگه رو ترمز سوار بشید لنت ها داغ کرده و دیگر عمل نمیکنند.
به طور کلی سعی کنید که ریسک نکنید که عید و نوروز خراب بشهه!!! (مثل سال گذشتهی من)

alirezasalam
28 February 2008, 07:27 PM
1- روغن و فیلتر روغن که خیلی مهمه- روغن های جدید به اصطلاح اتوماتیک هستند( نسبت به دما) پس افزودنی دیگه ای اضافه نکنید.
2- تعویض تسمه تایم اگه موعدش رسیده .
3- زنجیر چرخ , بخاری , لاستیک و زاپاس مناسب ( برای جاده های کوهستانی غرب )
4- 4 لیتری آب همراهتون باشه ,هرگز بنزین حمل نکنید .
5- بیمه نامه رو چک کنید که مهلتش تمام نشده باشه و اگه مقدار دیه بیمه نامه برای دیه سال 87 (که در ماههای حرام به نزدیک 55 تا 60 میلیون میرسه! ) کم می باشد حتمآ با مراجعه به نمایندگی بیمه و تنظیم الحاقیه برای دیه 60 تومنی حتمآ خیال خودتون رو راحت کنید . هزینه اش به 20 30 تومن هم شاید نرسه اما به شدت ضروری است!
6- اگر دینام ,باطری یا گیربکس تا کنون مشکلی داشته اند حتمآ قبل ا ز سفر سیستم برقی و روغن! گیربکس رو چک کنید و در طول سفر هم همینطور.
7-موتور پراید بسیار حساسه و نسبت به تغییرا فشار هوا , دما و رطوبت در ارتفاعات کمی حساس است
پس در سر بالایی ها بی دلیل به ماشین فشار نیارید.
8-همراه داشتن یک سیم بکسل نازک (ترجیحآ سایز 14 برای پراید خوبه ) - چراغ سیار , تسمه اضافه ونقشه مسیر از مستحبات و کلیات عمومی سفر است.
9- رانندگی در جاده بسیار متفاوت از شهر است مخصوصآ جاده ای که به اون آشنا نباشید. هر لحظه ممکنه در جاده مسیرتون به یک چاله (خندق)! و یا مانع و یا هر چیز عجیب دیگه ای بربخورید . حتی در لاین سرعت اتوبان تهران کرج!
ویا هیچ بعید نیست بدون هیچ علامت هشدار دهنده ای بعد از یک پیچ در جاده مرطوب کوهستانی با 4 5 تا کمپرسی و ماشین آلات سنگین جاده سازی روبرو بشید ! پس با احتیاط برانید!
10- در جاده کورس نگذارید !لجبازی نکنید - قبل از تاریکی هوا در مقصد باشید - بعد از هر2 ساعت رانندگی کمی استراحت کنید و از مناظر طبیعت لذت ببرید - از موسیقی های تند و مهیج استفاده نکنید - شب نرانید و بی موقع از نور بالا استفاده نکنید که موجب کوری موقت میشود- در انتخاب روز آغاز سفر و بازگشت طوری برنامه ریزی کنید که در ترافیک نمانید.
می دونم همه دوستان به این مسائل آگاهند اما همه اینها تلنگری بود به خودم.

می تونید یه فیلتر هوا ی اضافه هم داشته باشید و در بین سفربه راحتی تعویض کنید که روی شتاب و مصرف سوخت به شدت موثر است.
برای پراید 85 سالم با کارکرد 10 20 هزار تا همینا کافیه.
کارت ماشین , معاینه فنی ,کارت سوخت و عیدی موقع سال تحویل هم فراموش نشه!

Super Oli
28 February 2008, 07:47 PM
به نظرم یه وقتا بد نیست آدم تو ترافیک بمونه :icon_excl
خطر جاده به مراتب کمتر میشه :icon_arro

eastern
28 February 2008, 08:11 PM
نمی دونم برای پراید 85 معاینه فنی لازمه یا نه. ولی اگر لازمه حتما معاینه رو بگیرید که اگه خدای نکرده تو جاده با پلیس مواجه شدید، ماشینتونو به پارکینگ هدایت نکنه ! چون رو گواهی معاینه فنی حساس هستن.

Super Oli
28 February 2008, 08:15 PM
نمی دونم برای پراید 85 معاینه فنی لازمه یا نه. ولی اگر لازمه حتما معاینه رو بگیرید که اگه خدای نکرده تو جاده با پلیس مواجه شدید، ماشینتونو به پارکینگ هدایت نکنه ! چون رو گواهی معاینه فنی حساس هستن.
بله. ماشینایی که بیشتر از 1 ساله تولید شده ن معاینه میخوان.
الانم شب عید خیلی ها دنبالشن :icon_surp

محمود86
1 March 2008, 11:08 AM
سلام
من چند بار تا بانه و سنندج رفتم بجز مواردی که دوستان اشاره کردند سعی کنید همیشه با باک پر در جاده حرکت کنید و به هر پمپ بنزینی که رسیدید باک خود را پر کنید. در اینگونه مناطق همیشه کمبود بنزین و پمپ بنزین هست مخصوصا در فصل مسافرت.

FARZAD_1975
1 March 2008, 11:50 AM
ميخوام امسال با خانواده با پرايدم كه مدل 85 هست بريم مسافرت سمت غرب كشور راستش اين اولين مسافرت ما با انومببل خودمونه و من اصلا تجربه جاده رو ندارم ميخواستم از دوستان كمك بگيرم كه اولا ماشين رو چطوري واسه مسافرت آماده وسرويس كنم و دوما چه نكارتي رو حين رانندگي در جاده و مسير سر بالا و سر پايين بايد رعايت كنم؟
به اميد اينكه عيد امسال به همه خوش بگذره :icon_wink

اگه اولين باريه که تو جاده پشت ماشين مي شينين وماشينتون هم پرايده:

1- اگر تو سرعت جلوتون چاله اي چيزي ديدين با فرمون دادن تند چاله رو رد نکنين چون خطر انحراف و چپ کردن پرايد زياده
2- اگر قصد سبقت گرفتن داشتين و حتي براي يک لحظه شک کردين که ميتونين به موقع رد بشين يا نه معنيش اينه که قطعا نمي تونين سبقتو به موقع تمام کنين(چون نميتونين سرعت پرايدو تو دنده پنج تو مدت زمان چند ثانيه زياد کنين)

3- تو مسافرت جاده اي به خاطر سرعت بالا و فشار زياد باد بهتره هر وقت که براي بنزين زدن يا کار ديگه اي نگه داشتين از بسته بودن درب کاپوت ماشين مطمئن بشين.

4- اگر تو جاده ديدين که از لاين مقابل يه نفر سبقت اشتباه گرفت سعي نکنين با چراغ زدن طرف رو دستپاچه کنين بلکه فقط سرتعتون رو کم کنين و آماده کمي انحراف به سمت راست جاده باشين.

5- خواهشا" قبل از پيچ جاده و جايي که ديد کافي ندارين سبقت نگيرين که فاجعه باره

Raminium2001
2 March 2008, 12:42 PM
به مطالب دوستان این رو هم اضافه کنید که سفر خوش کنار خانواده خیلی مهمتر از رانندگی "جوونانه" یا به اصطلاح جنون آمیزه و به هیچ وجه حتی در مواجهه با راننده های "بی شعور" هم لذت سفرتون رو حتی برای یک لحظه خراب نکنید. اگه بار اوله تو جاده میشینید، این رو بدونید که بعضی از راننده هایی که از نظر عقلی معیوب هستند ممکنه تو بعضی سربالایی ها با سرعت 10 کیلومتر برند (عمدا) و وقتی شما به راحتی و حتی بدون استرس ازشون سبقت گرفتید، یک پلیس جلوتون سبز بشه و با یک برگه جریمه تا چند دقیقه لذت سفرتون رو به هم بزنه. پس حتی اگه مطمئن هستید که به راحتی میتونید سبقت بگیرید، قانون رو رعایت کنید و در خط ممتد سبقت نگیرید (سر خودم امده).
باز هم میگم از تند رفتن پرهیز کنید و فقط به فکر لذت بردن ار تمام دقایق سفر باشید. نکات ایمنی هم رعایت کنید و مواردی که alirezasalam گفت به همراه داشته باشید. یادگرفتن چند کار ابتدایی مثل تعویض تسمه و ... هم خیلی موثره. در ضمن اگه فشار بیارید، پراید خیلی راحت تو جاده های سربالایی پیستون خرد میکنه (این هم برای خودم اتفاق افتاده). پس مراقب باشید.

امیدوارم هم شما هم همه بچه های پی هالز نوروز خیلی خوبی داشته باشن

ra_ahmadi2000
2 March 2008, 03:25 PM
از همتون خيلي ممنون
اني قضيه سبقت به نظرم خيلي مهمه راستش يكمي از سبقت ميترسم :icon_cry: يعني ضعيفم
واسه همين تا مطمئن نباشم سبقت نميگيرم

arash_2006
5 March 2008, 09:16 PM
البته تمام نکاتی که دوستان فرمودند درست و بجا بود ولی اونقدر ها هم که تصور میکنی سخت و استرس آور نیست اتفاقا اگر زیاد اهل گاز دادن و آرتیست بازی نباشی همیشه اولین سفر بیاد ماندنی ترین و جالبترین سفری که میتونی داشته باشی انشاءالله
من که هیچ وقت اولین سفرم رو با ماشین خودم که مجبور شدم تمام مسیر رفت و برگشت رو خودم رانندگی کنم با تمام سختی هاش هیچ وقت از یاد نمیبرم چون واقعا لذت بخش بود
موفق و سربلند باشی

Raminium2001
7 March 2008, 11:35 AM
راستی یک مسئله ای که بهش اشره نشد تونل بود. برای بار اول که آدم وارد تونل میشه مخصوصا اگه جلوش ماشینی نباشه و تونل هم چراق نداشته باشه خیلی استرس داره. من خودم بار اول (حدود 20 سالم بود) جاده هراز نشستم و چون تند نمی رفتم و سبقت نمی گرفتم، خطری احساس نکردم، ولی در تونل ها خیلی اذیت شدم که خاطره ای بدتر از اون تونل ها تو رانندگی ندارم. همه جا تاریک بود، جاده خط کشی نداشت، نور ماشینهای روبرویی هم کورم میکرد و نمی تونستم مسیر جاده رو تشخیص بدم.
وقتی وارد تونل شدی، بدون با تجربه جدیدی داری روبرو میشی، پس حول نشو. سعی کن پشت یک ماشین دیگه بری و از روی حرکت اون مسیر رو تشخیص بدی. توی لاین خودت و متمایل به سمت راست حرکت کن و به ماشینهایی که از روبرو میان زیاد توجه نکن. اگه نشد ماشینی جلوت باشه، خط سمت راست (یا اگه نبود، دیوار تونل) رو نگاه کن و با سرعت کم در امتداد اون حرکت کن. سعی کن خیلی هم آروم نری و راه زیادی هم به ماشینهای پشت سریت ندی تا ازت سبقت بگیرن، چون سبقت تو تونل خطرناکه و میتونه دسپاچه کنه شما رو.
چیز دیگه ای هم یادم امد مینویسم.

ra_ahmadi2000
3 April 2008, 04:40 PM
سلام و ممنون از همتونبه كمك و راهنمايي شما دوستان وعزيزان به سلامتي رفتيم و اميديمفقط يه تيكه مسير از كرمانشاه به پاوه خيلي اذيت شديم چون پيچهاي خيلي تندي داشت و دائم بايد ماشين رو كنترل ميكردماما واقعا سبقت كرفتن با پرايد خيلي سخته و من توي اونبوان تهران ساوه مجبور شدم بالا 130 برم تا بتونم سبقت بگيرمراستي از دنده 5 پرايد توي چه سرعتي بايد استفاده كرد؟