PDA

View Full Version : جبران افت توان موتور بر اثر گاز سوز کردن خودرو

shei2nak
27 February 2008, 03:13 AM
با سلام خدمت دوستان عزیز.
با توجه به شرایط مملکت و بنزین الان تقریبا 40% خودروهای شهر گاز سوز شدند و همه از کاهش توان موتورشون ناراضی اند(از جمله خودم) ولی چاره ای نیست. و از اونجایی که ما جوانیم و دنبال تغیر و این حرفها به نظرم اونهایی که از فنی خودرو سر در میارند بیان اینجا و نظرشون رو بدهند شاید فرجی شد.
به نظر بنده نسبت تراکم مورد نیاز CNG نسبت به بنزین باید بیشتر باشه و یعنی حجم مفید گاز کمتر از بنزین هست و با تغییر در نسبت تراکم ( افزایش نسبت تراکم برای مثال از 8:1 به 9:1) میتوان این افت فشار و توان رو جبران کرد که رایج ترین راهش کف تراشی سر سیلندر میباشد.
ایا به نظر شما موثر است یا خیر... ؟
خوشحال میشو دوستان نظراتشون رو بیان کنند.:lover:

امير حيدري
27 February 2008, 09:13 AM
من فكر ميكنم بيد تو جاييكه گاز و هوا مخلوط ميشن تغييرداد.تو اونجا بايدنسبت گاز و بالاتر برد.

reza engine
27 February 2008, 09:51 AM
مسلما هر چي نسبت تراكم رو بتوني بالاتر ببري، در حالت گاز توان بيشتري مي توني از موتور بگيري ولي يه محدوديت وجود داره و اون هم در حالت استفاده از بنزينه.
الان بنزين هاي ما كيفيت ندارن و ماشين هايي كه تراكم بالا دارن مثل 1:10 دچار مشكل ميشن.

هوندا سيويك يه مدل گاز سوز زده كه فقط تك گانه سوز با گازه. و از يه موتور 1800 سي سي تونسته 113 اسب با گاز بكشه بيرون. ولي نسبت تراكم 1:12.5 مي باشد. كه اين نسبت تراكم در حالت بنزين اصلا جواب نميده.
http://automobiles.honda.com/civic-gx
مشخصات موتور
http://automobiles.honda.com/civic-gx/specifications.aspx
راستي اين رو هم اضاف كنم در حال حاضر پرايد چون نسبت تراكم بالاتري داره و وزن كمتري داره و همچنين تغييراتي در نصب كه سايپا اعمال كرده از بقيه تا حدودي بهتر جواب داده. تنها مشكلش ميكسري بودنه كه تو 132 هم همينطور باقي خواهند ماند. و بعيد مي دونم فعلا سايپا برنامه اي براي استفاده از نسل جديد دوگانه سوز ها داشته باشه.
موتور هاي پايه گاز سوز هم مثل ساير اسمهايي كه هر چند وقت يه دفعه از خودشون در مي كنند تا بكشش رو قيمت ماشين هاشون يه ترجمه نادرست و يا يه اسم من در آورديه.

اينا پايه بنزين سوز هايي هستند كه تا حدودي براي استفاده از گاز بهينه شدن ( اگه كاري انجام بدن) كه همين كار رو بايد اول انجام مي دادن، ولي نكردن.

موتوري كه پايش گاز سوزه نسبت تراكمي حدود 1:12.5 مي خواد كه نمي تونه از بنزين استفاده كنه.

shei2nak
27 February 2008, 03:58 PM
سلام.
دقیقا من هم این سوال برام پیش اومده که این موتور ملی چجوریه ایا نسبت تراکمش چقدر هست و در استفاده از بنزین دچار احتراق پیش رس نمیشه؟
و کلا ایا موتوری وجود داره که نسبت تراکم متغیر داشته باشه.؟

reza engine
27 February 2008, 04:53 PM
سلام.
دقیقا من هم این سوال برام پیش اومده که این موتور ملی چجوریه ایا نسبت تراکمش چقدر هست و در استفاده از بنزین دچار احتراق پیش رس نمیشه؟
و کلا ایا موتوری وجود داره که نسبت تراکم متغیر داشته باشه.؟
تا اونجا كه من تو سايت ها ديدم نسبت تراكمش 1:9.8 است.
بعيد مي دونم موتور با نسبت تراكم متغير اون هم توليد انبوه بشه داشت.
1.7Lit TURBO CHARGE BIFUEL ENGINE (EF7 TC)

Cylinder bore (mm): 78.6

Stroke (mm): 85

Swept Volume (l): 1650

Power KW@rpm: 110@5500

Max Torque@rpm: 215from2200to4800

Stroke/Bore ratio: 1.08

Valve train: HLA

Valve train drive: Timing Belt

Continuous Variable Valve: Timing NO

Compression Ratio: 9.8

Usable Idle Speed rpm: 750

Oil Type: 10W40

Emission Level: Euro4

Fully Sequential Ignition/Injection: Yes

Electronic Throttle: Yes

Integrated Bi-Fuel ECU: Yes

Raminium2001
28 February 2008, 11:40 AM
متاسفانه ماشینهای فعلی که دوگانه سوز شدند رو نمیشه کاری کرد. البته بیشتر کسایی که افت وحشتناک توان موتور دارن بخاطر اینه که سیستم گازشون تنظیم نیست وگرنه داخل شهر نباید مشکل چندانی داشته باشند. دو سه مورد پیکان مسافر کش رو خودم با دستکاری کردم (طبق تجربه) و راننده با تمسخر نگاه میکرد، ولی بعد از سوار شدن واقعا متعجب شده بودند که این همه مدت عذاب کشیدند در حالی که یک دقیقه هم کار نداشت. بگذریم که یکیشون هم اصرار داشت بهم 2 تومن پول بده :)
سمند و پژو که کارخونه گاز سوز میکنه با تغییر تو سرسیلندر و استفاده از سیستم پاششی سوخت رسانی میکنه که افت خیلی کمی داره و مصرف گاز رو هم به مراتب کمتر میکنه.
اما به هیچ عنوان نسبت تراکم و کلا موتور ماشینتون رو دستکاری نکنید چون کمترین عارضه این کار تفاوت دمای احتراق و فشار ناشی از انفجار هست که میتونه مشکلات بدی (مثل تاب برداشتن میل لینگ یا به هم خوردن تایم یا شاتون زدن یا ...) رو براتون به وجود بیاره.