View Full Version : تاپیک جامع مشکلات لوگان (تندر 90)
hosseinabd
3 August 2008, 03:09 PM
دوستان در هر صورت چه آب بندی نیاز باشه و چه نیاز نباشه تا 300 یا 400 کیلومتر رعایت ماشین رو بکنید و به شیوه قدیم رانندگی کنید و بعد از این کیلومتر شروع به گاز دادن ماشین توی دنده 1 و 2 و گاها 3 تا حد ردلاین کنید تا یک ماشین تند و تیز داشته باشید.
mehdizadeh04
3 August 2008, 03:18 PM
دوستان با سلام و احترام
جهت شتشوی بدنه اتوموبیل از چه ماده شویده ای با استفاده کنیم ؟
با سلام خدمت شما عزیزان
برای شستشوی ماشین از شامپوی خودرو یا شامپوی معمولی استفاده نمایید و با استفاده از پارچه نخی خیلی نرم استفاده نمایید تا از خط برداشتن خودرو جلوگیری کند.
با تشکر
abasi
3 August 2008, 03:24 PM
مدتی است این سوال برایم مطرح شده آیا این عیب روغن ریزی از قسمت تسمه تایم در موتور اتوموبیل مگان 1600هم موردش پیدا شده است دوستانی که عیوب مگان را بررسی می کنند محبت کنند پاسخ بگذارند
mohammad1983
3 August 2008, 08:14 PM
ما چون در منزل دو تا لوگان داريم.و نحوه آب بندي هر كدام با هم فرق ميكرد شتاب اين دو تا هم با هم فرق ميكنه.
ماشين پدرم كه در زمان آب بندي همش در اتوبان بود شتابش فرق داره با مال من كه تو شهر همش چرخيدم.
بنابر اين خيلي بهتر هست كه ماشينتون رو در سفر هاي سبك و خوش مسير آب بندي كنيد، نه تو شهر كه بخواهيد هي دنده عوض كنيد و گاها دنده ها مرده بشه.
hesam90
3 August 2008, 08:56 PM
سلام خدمت دوستان
من امروز برای سرویس دوره ای تندر به نمایندگی مرکزی ایران خودرو رفتم 35000هزار تومن بابت دست مزد وتعویض روغن وفیلتر هوا و فیلتر روغن گرفتن
ماشین بعد از سرویس دورهای اصلا یه ماشین دیگه شد کولر وقتی روشن دیگه مثل قبلا ریپ و اون فشار نمیاد به نظرم فیلتر هوا که عوض شده از اونه
من هرکاری کردم که فیلتر روغن وفیلتر هوا رو خودم بدم قبول نکردن
در ضمن به مرکز آپشن ایران خودرو هم که اونجا نمایندگی داشت مراجعه کردم و قرار شده با هم قرار داد ببندیم [گل]
ولی بعد سرویس انگار معجزه شده بود حسابی حال کردم چون این افت موتور موقع کولر گرفتن حالم رو گرفته بود
mm_pimp
4 August 2008, 06:23 AM
دوستان در هر صورت چه آب بندی نیاز باشه و چه نیاز نباشه تا 300 یا 400 کیلومتر رعایت ماشین رو بکنید و به شیوه قدیم رانندگی کنید و بعد از این کیلومتر شروع به گاز دادن ماشین توی دنده 1 و 2 و گاها 3 تا حد ردلاین کنید تا یک ماشین تند و تیز داشته باشید.
با سلام
دوست گرامی لوگان ردلاین نداره و روی 6500 دور کات آف میکنه . ( جهت اطلاع )
mm_pimp
4 August 2008, 06:27 AM
سلام
20 هزار تومان پول روغن بديم بعد هر 10 هزار تا عوض كنيم.:icon_razzنماينده ها هم واسه در آمد خودشون حرف ميزنند.در ضمن من چون از اصلي بودن فيلتر روغن اطمينان دارم ميگذارم اينقدر كار كنه.
روغن ELF رو بعد از 15 هزار كه تو سمند كار كرده بود عوض كرديم ولي باز هم خاصيت خودش رو داشت.
ديگه موتور لوگان كه كار كردش مشخص هست.:icon_cool
عزیزم شما نهایتاً در ماه 3000 تا راه بری با ماشینت ! یعنی در هر 3 ماه 20000 تومن هزینه زیادیه که برای روغن بدی ؟!
اگه میخوای که موتور ماشینت سلامت بمونه روغنش رو به موقع تعویض کن . چون حرارت موتور بعد از 10000 تا دیگه روغنت رو به روغن سوخته تبدیل کرده .
شاید غلظت روغن هنوز هم زیاد باشه ، ولی خاصیتش رو از دست داده:lover:
mohsen3
4 August 2008, 08:50 AM
با سلام
با سلام
منظور از "روی 6500 دور کات آف میکنه" چیه؟
با تشکر
farshad5
4 August 2008, 01:52 PM
با سلام
اگر ECU استفاده شده مدل S2000 ساژم باشه Cut Off روی دمای کمتر از60 درجه 5800 و در دمای نرمال 6500 است (البته اونطور که تو کتاب سرویس موتور K4M لاگونا نوشته شده)
Reza4223
4 August 2008, 02:04 PM
سلام آقانويد، اگر يادتان باشد در خصوص بد كاركردن خودرو و كثيف شدن باك و استپر و ... زياد باهم صحبت كرديم. روز گذشته ماشين رو نمايندگي بردم و از آنها خواستم كه دوباره باك ماشين رو تخليه كنن و سپس شتشو بدهند و قرار
شدكه خودم بنزين بياورم و اين اتفاق هم افتاد.صافي بنزين تميز شد و دورن شيلنگها نيز باد گرفتند. دياگ هم شد كه ايرادي نداشت. هنگام شتشو با ساكشن، بنزين تيره با كمي آب خارج ميشد. اما پس از چندبار شتشو رنگ بنزين ديگر تغيير نكرد.تقريبا همه كارهاي لازم انجام شد. جالب اينكه بعد از همه اين كارها اگر چه كاركرد خودرو كمي بهتر شد ولي نفس و قدرت قبل از آلودگي باك را ندارد. قبلا در هر شرايطي كه پدال گاز رو فشار ميدادم باز هم خودرو از جا كنده ميشد و شتاب ميگرفت و هنوز جاي گاز خوردن داشت. پدال گاز خيلي نرم بود و هميشه مواظب بودم كه پدال را زياد فشار ندهم. ولي الان حس ميكنم پدال گاز به سفتي پايين ميره يا چيزي مانع پايين رفتن پدال گاز ميشه. يعني نيرويي به كف پا حس ميكنم و تا مياد شتاب و سرعت بگيره كمي زمان ميبره و باز هم به شتاب و سرعت قبل نميرسه. البته توي ماه گذشته هر بار كه اينطور ميشد با شتشوي صافي بنزين درست ميشد و لي ديگه با تميز كردنش هم درست نميشه.قبلا با دور موتور 4000 و دنده 4 در جاده مسطح خيلي راحت سرعت ماشين به 120 ميرسيد و باز هم جاي گاز خوردن داشت ولي الان با همه اون شرايط سرعت به زور به 100 ميرسه. اول فكر كردم كه شايد چيزي زير پدال مانع پايين رفتن پدال ميشه ولي نبود. حتي شك به ديسك و صفحه هم داشتم ولي آن هم نبود. قصد من از پيگيري موضوع هرگز سرعت و شتاب نيست چون اهل اين كارها نيستم ولي نگران خودرو هستم كه شايد به دليل عملكرد بد ، ايرادي بزرگتر و بدتر پيدا كند. اين بار قصد دارم چندين بار از بنزين سوپر استفاده نمايم و شايد هم مكمل بنزين. كارشناس ايران خودرو ميگفت كه به دليل وجود آب در بنزين ممكن است مسير و حتي انژكتورها نيز رسوب داشته باشند به نظر شما با توضيحاتي كه دادم چه عاملي باعث اين كم شدن نفس و قدرت ماشين شده؟ آيا مكمل بنزين و يا بنزين سوپر را پيشنهاد ميكنيد؟
از همه دوستان ميخوام كه اين موضوع رو جدي بگيرن و از جاهاي معتبر بنزين تهيه كنند تا مثل من دچار دردسر نشوند.
abasi
4 August 2008, 02:32 PM
[quote=Reza4223;547527]سلام آقانويد، اگر يادتان باشد در خصوص بد كاركردن خودرو و كثيف شدن باك و استپر و ... زياد باهم صحبت كرديم. روز گذشته ماشين رو نمايندگي بردم و از آنها خواستم كه دوباره باك ماشين رو تخليه كنن و سپس شتشو بدهند و قرار
شدكه خودم بنزين بياورم و اين اتفاق هم افتاد.صافي بنزين تميز شد و دورن شيلنگها نيز باد گرفتند. دياگ هم شد كه ايرادي نداشت. هنگام شتشو با ساكشن، بنزين تيره با كمي آب خارج ميشد. اما پس از چندبار شتشو رنگ بنزين ديگر تغيير نكرد.تقريبا همه كارهاي لازم انجام شد. جالب اينكه بعد از همه اين كارها اگر چه كاركرد خودرو كمي بهتر شد ولي نفس و قدرت قبل از آلودگي باك را ندارد. قبل دوست عزیز باسلام
چه خوب بود همه یه گزارش از کارهایی که انجام می دهند ثبت می کردند بار آموزشی دارد .ممنون از شما .دوست داشتم رفع مشکل شما را شاهد باشم
شما کارهای اساسی را انجام داده اید مخصوصا (ساكشن) به نظرم (منکه اینطوری ام) بعد از یک همچی اتفاقی . طبیعی آدم یه کمی حساس و نگران می شود. فکر می کنم به مرور وضعیت بهتر می شود پس کمی بسازید . بگذارید کارتان نتیجه اش معلوم شود دیگر دست کاری لازم نیست. البته شما و همه دوستان بنده عفو کنید
abasi
4 August 2008, 02:45 PM
با سلام
باسلام و اردات
آقا محض راضی خدا یه رحمی به ما بکنید یه جوری بنویسید که ما هم متوجه بشیم
ممنونم
hosseinabd
4 August 2008, 02:51 PM
یعنی روی دورسنج موتور رد لاین نداره؟
abasi
4 August 2008, 03:02 PM
مدتی است این سوال برایم مطرح شده آیا این عیب روغن ریزی از قسمت تسمه تایم در موتور اتوموبیل مگان 1600هم موردش پیدا شده است دوستانی که عیوب مگان را بررسی می کنند محبت کنند پاسخ بگذارند
دوستانی که موضوع مگان را دنبال می کنند مرحمت کنند جواب بگذارند
abasi
4 August 2008, 03:30 PM
سلام
تکنولوژی ساخت و تراش سیلندر و قطعات ثابت و متحرک موتور اتومبیل نسبت به زمان ساخت ژیان در چهل سال پیش تغییرات و پیشرفتهای زیادی کرده است بطوریکه دیگر حتی بعضی موتورها نیاز به آببندی هم ندارند. مثلا شرایط آببندی در لوگان (دور 3500 یا سرعت 130 کیلومتر در ساعت) چندان شباهتی به آببندی اتومبیلهای قدیمی ندارد. با توجه به اینکه دقت تراشکاری و ساخت موتورها و نیز روغن موتورهای جدید، بالا است قاعدتا از خرده فلز هم نباید خبری باشد.
بنابراین فکر قدیم برای تکنولوژی قدیم کاملا درست بوده ولی به نظر میرسد برای تکنولوژی جدید چندان کاربردی نداشته باشد.
تعویض روغن در لوگان هم مطابق دفترچه راهنما بستگی به شرایط و محل رانندگی دارد و در شرایط معمول پس از 10000 کیلومتر و همزمان با سرویس اولیه انجام میشود
ممنون از همه دوستان
آیا این شرایط جالبی که بر شمردید و من هم بسیار لذت بردم در ساخت خودورهای داخلی هم اعمال می شود یا فقط تئوری اش را داریم . :186:
Navid_Aref
4 August 2008, 03:37 PM
پانل لوگان پرستیژ
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
با سلام؛
حتماً در صفحات قبل با این سئوال برخورد کرده اید که "چرا دور شمار موتور لوگان محدوده قرمز ندارد؟" و در ادامه این پاسخ را دیده اید که"ECU لوگان اجازه بالا رفتن دور موتور را نمیدهد" خوب عکس زیر که پانل لوگان پرستیژ است این موضوع را روشن میکند یعنی اینکه محدوده قرمز از دور 6000 به بالا است و گویا رنو در این مورد(نشان دادن محدوده قرمز) باز هم خساست بخرج داده و این مورد رو هم حذف کرده ، من یکی که نمیتونم تصور کنم این مورد مگر چقدر هزینه تولید داشته که اونرو حذف کرده اند
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
شما درست می فرمایید.
فقط نکته ای هست، این که در نولید انبوه یک تغییر جزیی هم می تواند هزینه ی زیادی ایجاد کند.
در زیر پانل نشانگرهای مگان رو کنار لوگان معمولی قرار می دهم ، همانطور که می بینید رنگ قرمز بر روی زمینه مشکی زیاد زیبا نیست و مقداری هم ناخواناست.
پانل مگان سدان:
[Only registered and activated users can see links]
پانل لوگان معمولی:
مطلب اول: همانطور که میدانید بعد از تعویض دنده دور موتور مقداری به سمت پایین بر می گردد که این برگشت در اتومبیل های مختلف متفاوت مي باشد. شما با دونستن اینکه حداکثر تورک ماشینتون در چه دوری به دست می آد میتونین بهترین حالت تعویض دنده رو داشته باشید. به این صورت که قبل از تعویض دنده تا اونجایی گاز میدید که وقتی دنده رو عوض کردید و دور موتور اومد پایین تا حدود مرحله حداکثر تورک بیاد و بعد شما در دنده جدید خواهید بود و بهترین حالت برای دنده جدید رو خواهید داشت.
اگر دنده 1 را جا بزنيد و آرام بدون گاز دادن كلاچ را رها كنيد و با دور 1400 راه بيفتيد و پس از آن ناگهاني پاي خود را تا انتها بر گاز بفشاريد خواهيد ديد كه موتور به سختي و كندي دور خود را تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور ميرساند اما اگر هنگام حركت با 500 تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور كلاچ را رها كنيد ماشين به سرعت و شدت از جا كنده ميشود بنابر اين حداكثر گشتاور موتور خود را بدانيد و سعي كنيد در هنگام راندن حرفه اي دور موتور را اطراف آن حفظ كنيد تا در موقع لزوم دور را بالا برده و دنده را تعويض كنيد.
به ياد داشته باشيد كه حداكثر توان موتور مقوله اي متفاوت از ليميت قرمز دور موتور و مرحله كات آف آن است
براي مثال اگر حداكثر توان یک خودرو در 5800 دور ايجاد شود و كات آف همان خودرو نیز در 6500 باشد، در نتيجه تعويض دنده بايد در دور 5800 صورت بگيرد و رفتن تا دور موتور 6500 فقط تلف كردن زمان است و نمودار قدرت پس از دور 5800 سير نزولي دارد
کات آف
( Cut Off ) چيست : اين حالت در موتور هاي انژكتوري اتفاق مي افته و اون زمانيه كه دور موتور به محدوده غير مجاز که با رنگ قرمز در عقربه دور موتور نمایش داده شده يا Red Line وارد مي شه و سیستم کنترل اتومبیل ( ECU) براي اينكه به موتور آسيبي وارد نشه سيستم جرقه رو قطع مي كنه و صدايي مثل دن دن دن دن دن دن دن از موتور می آد.
Cut Off كردن به هيچ عنوان براي شتابگيري و تعویض دنده ها خوب نیست.
مطلب دوم:
موتور
عامل ايجاد نيرو .. اين نيرو ميتواند براي پيشبردن اتومبيل و يا كاستن از سرعت حركت آن بكار گرفته شود بنابراين بياموزيم كه هميشه موقع ترمز كردن و كم كردن سرعت از ترمز موتور و يا اصطلاحا دنده معكوس نيز استفاده كنيم ... دنده معكوس گاهي تا 40 درصد نيروي ترمز شما را بيشتر ميكند علاوه بر اين كه خودرو شما را در شرايطي آماده براي حركت و سرعتگيري مجدد نگه ميدارد. نکته اين مورد اينجاست كه راننده خوب هميشه در پيچها بايد گاز بدهد زيرا ترمز كردن باعث انتقال وزن به چرخهاي جلو و كم شدن چسبندگي چرخهاي عقب ميشود و اين كار ممكن نيست مگر با معكوس دادن و ترمز موتور قبل از پيچ .
ضمنا بايد بدانيد هميشه دور موتور خودتان را روي عددي نگه داشته و دنده را طوري ميزان كنيد كه دور موتور در حدود عددي كه در آن حداكثر گشتاور موتور بدست مي آيد قرار گيرد در اين حالت موتور به راحتي دور ميگيرد و در نتيجه ماشين با گاز دادن براحتي سرعت ميگيرد.
براي مثال اگر دنده 1 را جا زده و آرام بدون گاز دادن كلاچ را رها كنيد تا اتومبیل با دور 1400 راه بيفتيد و پس از آن ناگهاني پاي خود را تا انتها بر گاز بفشاريد خواهيد ديد كه موتور به سختي و كندي دور خود را تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور ميرساند اما اگر هنگام حركت با 500 تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور كلاچ را رها كنيد ماشين به سرعت و شدت
از جا كنده ميشود بنابراين حداكثر گشتاور موتور خود را بدانيد و سعي كنيد در هنگام راندن حرفه اي دور موتور را اطراف آن عدد حفظ كنيد تا در موقع لزوم دور را بالا برده و دنده را تعويض نماييد .
نکته:
به ياد داشته باشيد كه حداكثر توان موتور مقوله اي متفاوت از ليميت قرمز دور موتور و مرحله كات آف آن است ...
براي مثال حداكثر توان یک خودرو در 5800 دور ايجاد ميشود اما كات آف همان خودرو در 6500 قرار دارد ... در نتيجه تعويض دنده بايد در دور 5800 صورت بگيرد و رفتن تا 6500 فقط تلف كردن زمان است و نمودار قدرت پس از دور 5800 سير نزولي دارد .
اما موتور خوب موتوريست كه از سوختي كه ميسوزاند حداكثر توان را ايجاد كند و اين ميسر نيست مگر با تغذيه مناسب هوا و تخليه دود آسان ...
نصب فيلتر اسپرت و توربو شارژر و استفاده برخي موتورها از تعداد سوپاپهاي بيشتر بر روي موتور و تعويض هدرز و يا منبع اگزوز در واقع تسهيل ورود و خروج هوا و دود موتور است كه در همين راستا صورت ميگيرد .
تعويض به موقع مايع خنك كننده موتور و روغن و فيلتر روغن و شمع و فيلتر هوا جوابدهي خودروي شما را در فشارهاي سخت تضمين ميكنند .
بهنگام استارت زدن پاي خود را روي كلاچ نگه داريد و پس از روشن شدن تا 20 ثانيه گاز ندهيد و بعد از آن با حركت در دورهاي بين 2000 و 3500 دور موتور را آرام آرام گرم كنيد . بيشترين فشار به موتور در هنگام استارت وارد ميشود .
ضمن اين كه بدانيد كه تقويت موتور در مرحله بعد از تقويت سيستم تعليق و لاستيكها قرار دارد …
نتيجه:
موتور خودروي خود را بشناسيد و دورهايي كه در آن حداكثر توان و حداكثر گشتاور بدست مي آيند را بيابيد، اصول بالا را در برخورد و بكارگيري موتورتان مد نظر داشته باشيد
اگر از موتور خود انتظار توان زياد و شتاب زياد داريد براي آن سوخت خوب ، هواي خوب ، دماي خوب ( مايع خنك كننده ) و روغن خوب ( تعويض به موقع ) و احتراق خوب ( شمعها و سيستم جرقه زني ) فراهم نماييد .
منبع:پرشین ریس
لوگان
4 August 2008, 03:48 PM
بخشید یه سوال داشتم.و ببخشید که ربطی به اینجا نداره ولی نمیدونم کجا بپرسم. در هر صورت این تاپیک کقایسه تندر باسایر محصولات کجاست هر چی میگردم پیدا نمیکنم.
لوگان
4 August 2008, 03:52 PM
دوستان ممکنه این سوالم جواب بدید که روغن موتور یک سانت از حد ماکسیمم بالاتره احتیاجی به خالی کردن نداره. به چند تا نمایندگی که رفتیم میگن 1 سانت عیب نداره ولی تو راهنماش یه چیز دیگه نوشته.
ممنون میشم راهنمایی کنید.
farshad5
4 August 2008, 06:17 PM
این هم توضیحات مربوط به امکانات موتور K4M
4764
البته یه سری از امکاناتش تو ایران حذف شده
@مهدي
4 August 2008, 09:33 PM
سلام
با توجه به مطلبي كه دوستمون آقا نويد در بالا گذاشتند چند سوال از خدمت ايشون دارم:
1-آيا نگه داشتن دور موتور در rated rpm موجب اتلاف بيش از حد سوخت نميشود؟
2- دربعضي مراجع دور موتور را طوري تنظيم مي كنند كه از 85 درصد توان حداكثري موتور استفاده شود(Rated Horse Power) آيا در موتور لوگان هم براي كاهش مصرف سوخت مي شود چنين عمل كرد؟
3- با فرض قرار دادن موتور در rated rpm اين مقدار در موتور لوگان چند است؟
با تشكر
Navid_Aref
4 August 2008, 10:48 PM
سلام
با توجه به مطلبي كه دوستمون آقا نويد در بالا گذاشتند چند سوال از خدمت ايشون دارم:
1-آيا نگه داشتن دور موتور در rated rpm موجب اتلاف بيش از حد سوخت نميشود؟
2- دربعضي مراجع دور موتور را طوري تنظيم مي كنند كه از 85 درصد توان حداكثري موتور استفاده شود(Rated Horse Power) آيا در موتور لوگان هم براي كاهش مصرف سوخت مي شود چنين عمل كرد؟
3- با فرض قرار دادن موتور در rated rpm اين مقدار در موتور لوگان چند است؟
با تشكر
با سلام:
1و 2-مطلب قبلی که در مورد محدوده قرمز و Cut Off موتور نقل قول کردم، مربوط به رانندگی حرفه ای و مسابقه ای در پیست می باشد و منظور این نیست که همواره( مثلا در شهر یا جاده!!) دور موتور را به حداکثر توان (5800RPM) رساند. در این صورت علاوه بر مصرف بیشتر بنزین باید هفته ای یکبار خودرو را به تعمیر گاه برد!!
3- طبق مختصات موتور K4MA690 این موتور در 5750 دور در دقیقه به حداکثر توان خودش که حدود 105 اسب بخار مکانیکی است خواهد رسید. که همان دور مجاز با حداکثر توان خروجی یا Rated Horse Power می باشد.
arsi501
5 August 2008, 01:35 AM
این ال 90 بدون هیدرولیک فرمونش قابل تحمل هست؟ عذاب اور نمیشه؟مورد تائید هست بی هیدرولیک؟
ای1 هم ارزش خرید داره؟
mm_pimp
5 August 2008, 06:29 AM
نه عزیزم . نداره.
و البته نیازی هم نداره !
mohsen3
5 August 2008, 08:03 AM
با سلام:
1و 2-مطلب قبلی که در مورد محدوده قرمز و Cut Off موتور نقل قول کردم، مربوط به رانندگی حرفه ای و مسابقه ای در پیست می باشد و منظور این نیست که همواره( مثلا در شهر یا جاده!!) دور موتور را به حداکثر توان (5800RPM) رساند. در این صورت علاوه بر مصرف بیشتر بنزین باید هفته ای یکبار خودرو را به تعمیر گاه برد!!
3- طبق مختصات موتور K4MA690 این موتور در 5750 دور در دقیقه به حداکثر توان خودش که حدود 105 اسب بخار مکانیکی است خواهد رسید. که همان دور مجاز با حداکثر توان خروجی یا Rated Horse Power می باشد.
با سلام
با توجه به مطالب مطرح شده، بهترین دور موتور برای تعویض دنده چقدر است؟ (دور موتوری که با در نظر گرفتن مصرف سوخت، استهلاک خودرو، استفاده بهینه از قدرت موتور و . . . بهینه باشد)
با تشکر
Navid_Aref
5 August 2008, 09:34 AM
با سلام
با توجه به مطالب مطرح شده، بهترین دور موتور برای تعویض دنده چقدر است؟ (دور موتوری که با در نظر گرفتن مصرف سوخت، استهلاک خودرو، استفاده بهینه از قدرت موتور و . . . بهینه باشد)
با تشکر
با سلام :
دوست گرامی نحوه تعویض دنده به تناسب دور موتور انجام می شود. مثلا در دنده یک که هستید و به پدال گاز فشار می اورید با حرکت خودرو و ادامه فشردن پدال دور موتور به 3000 نزدیک شد سریعا بایستی به دنده 2 بروید و به همین صورت تا دنده 5. علاوه بر آن صدای موتور هم می تواند تا حدی به شما برای تعویض دنده کمک کند. البته در لوگان و دیگر خودروهایی که آب بندی خوبی دارند شنیدن صدای موتور مخصوصا هنگامی که پنجره ها بسته است سخت است و در این حالت ابتدا بایستی به توانایی خود و سپس به دور شمار موتور توجه داشته باشید.
راستی دور موتور خودرو را هم در دنده های سنگین یعنی 1 و 2 حتما تا نزدیک 2000 بالا ببرید و حرکت کنید و از حرکت به صورت دنده مرده در تمامی شرایط اجتناب کنید که ضررش بیشتر از بردن دور موتور بالای 5000 است. که این کار هم همانطور که خودتان می دانید با تعویض به موقع دنده ها بر اساس تغییر در سرعت خودرو به راحتی امکان پذیر است.
mm_pimp
5 August 2008, 09:34 AM
با سلام
با تشکر
در دنده های 1 و 2 و در جاده کفی در دور بین 3500 الی 4000 دور مناسب و در دنده های 3 و 4 و 5 دور بین 3700 تا 4500 در حالت مناسب موتور لوگان می باشد.
البته در سربالایی ها و در جاده هایی که به شتاب آنی نیاز مندیم معمولا سعی شود که خودرو در دور بالاتر باشد و ماشین در حالات دنده مرده کار ننماید.
نکته ( در زمانی که دیگر قصد شتابگیری ندارید با سبک کردن دنده و پایین آوردن دور موتور می توانید استحلاک و مصرف سوخت را پایین آورید، ولی توجه نمایید که در این حالت فشار روی پدال گاز جهت تعدیل سرعت باشد نه شتابگیری و برای شتاب گرفتن از دنده معکوس مناسب استفاده شود.
abasi
5 August 2008, 10:00 AM
دوستان ممکنه این سوالم جواب بدید که روغن موتور یک سانت از حد ماکسیمم بالاتره احتیاجی به خالی کردن نداره. به چند تا نمایندگی که رفتیم میگن 1 سانت عیب نداره ولی تو راهنماش یه چیز دیگه نوشته.
ممنون میشم راهنمایی کنید.[/quote]
من خالی نمی کنم به نظرم اشکالی پیش نمی آید. حساسیت بی مورد است . اتوموبیل دارد زندگیش را می کند نمایندگی ها هم می گویند اشکالی ندارد . اگر اهل ردلاین و در نتیجه کات آف باشیم ... ما اهل احتیاط و ملاحظه ایم
پش شاد باشید
taba
5 August 2008, 11:50 AM
در دنده های 1 و 2 و در جاده کفی در دور بین 3500 الی 4000 دور مناسب و در دنده های 3 و 4 و 5 دور بین 3700 تا 4500 در حالت مناسب موتور لوگان می باشد.
البته در سربالایی ها و در جاده هایی که به شتاب آنی نیاز مندیم معمولا سعی شود که خودرو در دور بالاتر باشد و ماشین در حالات دنده مرده کار ننماید.
نکته ( در زمانی که دیگر قصد شتابگیری ندارید با سبک کردن دنده و پایین آوردن دور موتور می توانید استحلاک و مصرف سوخت را پایین آورید، ولی توجه نمایید که در این حالت فشار روی پدال گاز جهت تعدیل سرعت باشد نه شتابگیری و برای شتاب گرفتن از دنده معکوس مناسب استفاده شود.
سلام
دوست عزیز این اعدادی که شما برای دور موتور ذکر کردید به نظر کمی بالا بوده و بیشتر برای رانندگی پرشتاب کاربرد دارد.
من هم مانند جناب نوید عارف معتقدم کسانیکه مایلند در آرامش رانندگی کنند و استهلاک و مصرف سوخت کمتری داشته باشند بهتر است دنده را در دورهای 3000 تا 3500 افزایش دهند (گرچه موتور تندر به اندازه کافی مستحکم هست که در دورهای بالای 5000 هم خم به ابرو نمی آورد ولی صدای کم موتور در دورهای زیر 3500 آرامش بخشتر از دورهای بالاست).
hafez41
5 August 2008, 12:03 PM
دوستان سلام
دورسنج تندر درست که رد لاین نداره ولی توجه کنید که خطوط بعد از 4000 ضخیم و ضخیمتر میشن و به شکلی دیگر بیانگر ردلاین در این خودرو می باشد.
با تشکر
salman24h
5 August 2008, 12:25 PM
سلام به همه دوستان
شاید حرفی که میزنم هیچ دلیل منطقی و توجیه علمی نداشته باشه اما به نظر من بحث کردن در مورد Red Line و اینکه در چه دور موتوری دنده ها را تعویض کنیم زیاد در عمل قابل اجرا نیست چرا که تعویض دنده دقیقا از روی حس راننده و با توجه به شرایط محیط انجام میگیره.
هیچ کدوم از ما وقتی میخواهیم دنده بدیم اصلا به دور موتور نگاه نمیکنیم و این کار تقریبا اتوماتیک وار انجام میشه.
mm_pimp
5 August 2008, 12:25 PM
سلام
دوست عزیز این اعدادی که شما برای دور موتور ذکر کردید به نظر کمی بالا بوده و بیشتر برای رانندگی پرشتاب کاربرد دارد.
من هم مانند جناب نوید عارف معتقدم کسانیکه مایلند در آرامش رانندگی کنند و استهلاک و مصرف سوخت کمتری داشته باشند بهتر است دنده را در دورهای 3000 تا 3500 افزایش دهند (گرچه موتور تندر به اندازه کافی مستحکم هست که در دورهای بالای 5000 هم خم به ابرو نمی آورد ولی صدای کم موتور در دورهای زیر 3500 آرامش بخشتر از دورهای بالاست).
شما با سرعت 90 در دنده 4 با 3000 دور اگه بخواید دنده تعویض کنید و در دنده 5 تا 3000 دور گار بدید موتور ماشین شما همش به صورت مرده کار میکنه و شما زمانی باید دنده ماشین رو تعویض کنید که با فشار کم بر روی گاز خودرو با شتاب و بدون تعلل سرعت رو زیاد کنه.
این حالتی که شما نوشتی تا دور 3500 برای دنده های پایین بد نیست اما در دنده های بالا شما با تعویض دنده در این دور ها به موتور فشار می آورید.
البته بگم که نگه داشتن ماشین در دور های بالا اصلاً صحیح نیست و این دور های بالا برای حالت لحظه ای جهت تغییر دنده است و مثلاً شما نباید ماشین رو برای مدت طولانی در دور 4500 دور نگه دارین. و برای ثابط شدن سرعت هم همانطوری که گفتم بهترین کار سبک کردن دنده و کم کردن دور در حد 3000 تا 3500 است.
متشکرم
mohsen3
5 August 2008, 12:28 PM
سلام
به نظر من دور موتور 3000 برای افزایش دنده کمه و پیشنهاد خودم تعویض دنده در دور 3500 هست. (البته بعد از 1000 کیلومتر کارکرد)
سوال بعدی اینه که با کاهش سرعت، در چه دوری به دنده پایین تر بریم؟
اگر اجازه بدید مقداری توضیح بدم:
فرض کنید در جاده کفی (مثلا یک بزرگراه) در حال رانندگی هستیم.
اگر در دور 3000 به دنده بالاتر بریم و در دور 2500 به دنده پایین تر، بدلیل فاصله کم این دو دور، دائم باید تعویض دنده داشته باشیم و این خوب نیست.
اگر در دور 3000 به دنده بالاتر بریم ودر دور 2000 به دنده پایین تر، دور 2000 مرده محسوب میشه و به موتور فشار میاد و لذا اینم خوب نیست.
اگر در دور 3500 به دنده بالاتر بریم و در دور 2500 به دنده پایین تر، به نظر میاد بهتر از حالات دیگه است.
لطفا سایر دوستان هم در این مورد اعلام نظر کنند.
با تشکر
garibbeh
5 August 2008, 01:36 PM
با سلام خدمت آقاي نويد-عارف
بنظر مي آيد در نوشته قبلي شما يك اشتباهي رخ داده است
حداكثر گشتاور با حداكثر توان موتور متفاوت و در دو دور متفاوت رخ مي دهد
مثلا حداكثر توان لوگان ١٠٥ اسب بخار و در دور ٥٧٥٠ دور رخ مي دهد
درحاليكه حداكثر گشتاور ١٤٢ نيوتن متر و در ٣٧٥٠ دور رخ مي دهد
هر دو منحني گشتاور و قدرت در يكجائي تلاقي مي كنند كه همان ٣٧٥٠ دور مي باشد
شايد منظور شما بهترين نقطه تعويض دنده در ٣٧٥٠ دور بوده است كه حداكثر گشتاور را بوجود مي آورد
HOOSEIN 105
5 August 2008, 01:37 PM
بهترین دور موتور برای تعویض دنده در کفی 3750 و در سر بالایی 4000
دور های 5000 یا حتی 4500 سرسام اوره
موتور به شدت مستهلک میشه
این دور به درد ماشین های مدل بالا مثل بنز و بی ام و می خوره
بازم میگم دور موتور بالاتر از 4500 یعنی استهکاک و خرج در اوردن
البته من ماهی یه بار دور موتور را تا 5750 بالا می برم
اون هم به خاطر اینکه شنیدم که میگن لازمه تا موتور تنبل نشه
دوستان راهنمایی کنند موتور هم تنبل میشه
با تشکر
garibbeh
5 August 2008, 01:41 PM
به عكس زير كه مربوط به لوگان ١٦٠٠ است دقت كنيد:
چنانچه در اين عكس مي بينيد منحني كم رنگ قدرت موتور را بر حسب دور و منحني پر رنگ گشتاور موتور را بر حسب دور موتور نشان مي دهد
در يك جا اين دو منحني با يكديگر تلاقي مي كنند. كه اين تلاقي در جائي است كه دور موتور ٣٧٥٠ دور است.
شايد منظور نظر شما اين نقطه باشد كه نقطه بهينه براي تعويض دنده است.
لازم به توضيح است كه قدرت بر حسب كيلو وات ترسيم شده است و حداكثر قدرت موتور در ٧٧ كيلو وات بدست مي آيد (كه معادل ١٠٥ اسب بخار است)
abasi
5 August 2008, 01:57 PM
سلام به همه دوستان
شاید حرفی که میزنم هیچ دلیل منطقی و توجیه علمی نداشته باشه اما به نظر من بحث کردن در مورد Red Line و اینکه در چه دور موتوری دنده ها را تعویض کنیم زیاد در عمل قابل اجرا نیست چرا که تعویض دنده دقیقا از روی حس راننده و با توجه به شرایط محیط انجام میگیره.
هیچ کدوم از ما وقتی میخواهیم دنده بدیم اصلا به دور موتور نگاه نمیکنیم و این کار تقریبا اتوماتیک وار انجام میشه
با تشکر :آفرین برشما
من هم کاملا با نظر شما موافقم از زمانی که به دور موتور توجه کرده ام در هنگام رانندگی بار ها نزدیک بوده کار دست خودم بدهم . من 40 سال است بدون توجه به دور موتور با صدای موتور کار تعویض دنده را به طور خودکار انجام می دادم(یک ارتباط دو طرفه ) و هیچ مشکلی نداشته ام . اگر به قول دوست عزیزم تکنیک 40 قبل رانندگی به درد اکنون به خورد.
Navid_Aref
5 August 2008, 01:58 PM
با سلام:
با سلام خدمت آقاي نويد-عارف
بنظر مي آيد در نوشته قبلي شما يك اشتباهي رخ داده است
حداكثر گشتاور با حداكثر توان موتور متفاوت و در دو دور متفاوت رخ مي دهد
مثلا حداكثر توان لوگان ١٠٥ اسب بخار و در دور ٥٧٥٠ دور رخ مي دهد
درحاليكه حداكثر گشتاور ١٤٢ نيوتن متر و در ٣٧٥٠ دور رخ مي دهد
هر دو منحني گشتاور و قدرت در يكجائي تلاقي مي كنند كه همان ٣٧٥٠ دور مي باشد
شايد منظور شما بهترين نقطه تعويض دنده در ٣٧٥٠ دور بوده است كه حداكثر گشتاور را بوجود مي آورد
صحبت شما متین و درست. ولی بنده در مطلب قبل اسمی از گشتاور یا Torque نیاوردم . خودتون می توانید ملاحظه کنید. بحث سر حداکثر توان در دور موتور مجاز و اسمی بود.
garibbeh
5 August 2008, 02:15 PM
اگر دنده 1 را جا بزنيد و آرام بدون گاز دادن كلاچ را رها كنيد و با دور 1400 راه بيفتيد و پس از آن ناگهاني پاي خود را تا انتها بر گاز بفشاريد خواهيد ديد كه موتور به سختي و كندي دور خود را تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور ميرساند اما اگر هنگام حركت با 500 تا 1000 دور زير عدد حداكثر گشتاور كلاچ را رها كنيد ماشين به سرعت و شدت از جا كنده ميشود بنابر اين حداكثر گشتاور موتور خود را بدانيد و سعي كنيد در هنگام راندن حرفه اي دور موتور را اطراف آن حفظ كنيد تا در موقع لزوم دور را بالا برده و دنده را تعويض كنيد.
آيا اين پاراگراف را اشتباه فهميدم؟
taba
5 August 2008, 02:21 PM
شما با سرعت 90 در دنده 4 با 3000 دور اگه بخواید دنده تعویض کنید و در دنده 5 تا 3000 دور گار بدید موتور ماشین شما همش به صورت مرده کار میکنه و شما زمانی باید دنده ماشین رو تعویض کنید که با فشار کم بر روی گاز خودرو با شتاب و بدون تعلل سرعت رو زیاد کنه.
این حالتی که شما نوشتی تا دور 3500 برای دنده های پایین بد نیست اما در دنده های بالا شما با تعویض دنده در این دور ها به موتور فشار می آورید.
البته بگم که نگه داشتن ماشین در دور های بالا اصلاً صحیح نیست و این دور های بالا برای حالت لحظه ای جهت تغییر دنده است و مثلاً شما نباید ماشین رو برای مدت طولانی در دور 4500 دور نگه دارین. و برای ثابط شدن سرعت هم همانطوری که گفتم بهترین کار سبک کردن دنده و کم کردن دور در حد 3000 تا 3500 است.
متشکرم
سلام
من معمولا در سرعت 90 از 4 به 5 نمیروم (بخصوص وقتی جاده شیب مثبت دارد) بلکه اجازه میدهم سرعت از 100 عبورکند سپس دنده را عوض میکنم. اصولا راننده واقعی کسی است که ماشین را وجودش احساس کند و آنرا جزیی از بدن خودش بداند. در اینصورت به قول دوستمان لازم نیست اصلا برای تعویض دنده به دور موتور نگاه کنید. همان احساس به شما میگوید که کی دنده را عوض کنید.
توجه به دور موتور شاید برای کسانی لازم باشد که در سالهای ابتدایی رانندگی هستند یا زیادی حساس هستند.
Navid_Aref
5 August 2008, 04:49 PM
آيا اين پاراگراف را اشتباه فهميدم؟
....
نتيجه:
موتور خودروي خود را بشناسيد و دورهايي كه در آن حداكثر توان و حداكثر گشتاور بدست مي آيند را بيابيد، اصول بالا را در برخورد و بكارگيري موتورتان مد نظر داشته باشيد
اگر از موتور خود انتظار توان زياد و شتاب زياد داريد براي آن سوخت خوب ، هواي خوب ، دماي خوب ( مايع خنك كننده ) و روغن خوب ( تعويض به موقع ) و احتراق خوب ( شمعها و سيستم جرقه زني ) فراهم نماييد .
منبع:پرشین ریس
عزیز جانم من این مطلب را نقل قول کردم و شخصا ننوشتم. درست و غلطش با نویسندش.
قدرت موتور K4MA690 - 1600 CC - 16 Valves دقیقا 77 کیلو وات است که با تبدیل آن به اسب بخار عدد 103.3 بدست می آید.
1 اسب بخار = = 745.69987158227022 وات است به عبارت ساده تر هر اسب بخار برابر با 7457/0 کیلو وات.
Kilowatt= 1.34102 Horsepower
Horsepower= 0.7457 Kilowatts
برای دیدن فرمول های مرتبط به این آدرس مراجعه کنید. (مثل رابطه بین گشتاور و اسب بخار و رابطه توان که نسبت بین کار انجام شده در زمان مشخص است و انواع اسب بخار از مکانیکی گرفته تا الکتریکی یا هیدرولیکی و ... که در خودرو نوع مکانیکی مد نظر است):
به این دو سایت هم که مراجعه کنید با قرار دادن عدد 77 کیلو وات به عدد 103.26 اسب بخار خواهید رسید.
یا
نمودار نسبت گشتاور (Torque)با واحد نیوتن متر به توان (Power) با واحد وات با دور موتور مشخص در دقیقه /موتور K4MA690 لوگان:
mojtabaabbasnejad
5 August 2008, 05:22 PM
با سلام
آیا کسی با این مشکل برخورده که وقتی کولر ماشین روشن میشه کلاج بشدت سفت و ضمخت بشه .ال 90- من 15000 کار کرده ولی وقتی کولر روشن میشه علاوه بر فشار زیاد و سر. صدای زیاد کلاج ماشین خیلی سفت تر از حالات بدون کولر میشه .لطفا در این باره بحث کنید .متشکرم
arsi501
6 August 2008, 01:45 AM
این ال 90 بدون هیدرولیک فرمونش قابل تحمل هست؟ عذاب اور نمیشه؟مورد تائید هست بی هیدرولیک؟
ای1 هم ارزش خرید داره؟
garibbeh
6 August 2008, 09:01 AM
با سلام خدمت آقاي نويد- عارف
با تشكر از زحمات شما
براستي با توجه به صحبتهائي كه شد آيا شما فكر نمي كنيد كه بهترين دور موتور در محل تقاطع دو منحني (جائي كه گشتاور به ماكزيمم مقدار خود برسد) قرار دارد؟
لوگان
6 August 2008, 09:50 AM
دوستان دیروز رفتیم نمایندگی گفت بیاید با 12 تومان باستون نمد زیر کاپوت بزاریم. بنظرتون خوبه بزاریم با نه؟متشکر کیشم راهنمایی کنید.
Navid_Aref
6 August 2008, 09:53 AM
با سلام. احتمالا شما بدنبال خرید لوگان E0 کولر دار یا E1 پایه هستید. واقعیت اینه که لوگان به دلیل بزرگی و وزن نسبتا زیاد و داشتن تعلیق محکم و تایرهای بزرگ 15 ( 14اینچ برای E0) نیاز به فرمان هیدرولیک دارد. ولی طبق شنیده ها برخی از دوستان که خودروی بدون فرمان هیدرولیک تحویل گرفته اند مشکل چندانی نداشته اند، ولی مطمئنا برای استفاده شهری و محیط های پر ترافیک، بودن سیستم هیدرولیک بسیار کارآمد خواهد بود.
باز هم تکرار می کنم خرید مدل بالاتر همواره از تمامی جهات به صرفه تر خواهد بود.
با سلام خدمت آقاي نويد- عارف
با تشكر از زحمات شما
براستي با توجه به صحبتهائي كه شد آيا شما فكر نمي كنيد كه بهترين دور موتور در محل تقاطع دو منحني (جائي كه گشتاور به ماكزيمم مقدار خود برسد) قرار دارد؟
بله صحبت شما کاملا درسته. قبلا بنده هم در این مورد مطلبی نوشته بودم.
یک نکته جالب بگم و اینکه اگر به پانل جلوی راننده دقت کرده باشید در اکثر خودروها سرعت و دور موتور بهینه تقارن عجیبی با ساعت 12 دارند که در لوگان عقربه سرعت شمار حدود 110 کیلومتر و دور شمار موتور نیز نزدیک 3750 RPM به این فرم قرار می گیرند.
که دور موتور 3750 دقیقا همان دوری است که حداکثر گشتاور یعنی 148 نیوتن متر بدست می آید.
baghbanzadeh
6 August 2008, 02:49 PM
صحبت شما متین و درست. ولی بنده در مطلب قبل اسمی از گشتاور یا Torque نیاوردم . خودتون می توانید ملاحظه کنید. بحث سر حداکثر توان در دور موتور مجاز و اسمی بود.
با سلام
بنده دنده های ماشینمو بین دور 3500 تا 4000 پر میکنم و هر از چند گاهی با دنده 3 سرعت 100 تا رو بدون اینکه فشاری به موتور بیاد پر میکنم (4500rpm) البته کیلومتر ماشین 10000 تا رو رد کرذه و تا 1000 تای اول با اون مدارا کردم الان سوال اینکه با این روش به موتور فشار میاد یا اینکه عادیه.
@مهدي
6 August 2008, 03:17 PM
سلام به همگي
چند وقت پيش دوست عزيزمون نويد آقا عكسهاي مربوط به كيت كامل قطعات تعويضي تسمه تايم ميل سوپاپ رو در سايت تندر 90 گذاشته بودند كه از اين بابت خيلي ممنون ايشون هستم.
در مشهد 2 قطعه پيچ دوسررزوه و كاسه نمد ميل سوپاپ پيدا نميشه كه بماند تهران هم در بسته هاي ارسالي اين 2 تا رو نميذاره(نقل قول ازنمايندگي) ضمنا وقتي عكسها رو به كارشناسشون نشون ميدادم ميگفت عكس كاسه نمد اصلي تو عكسها نيست.حالا واسه چي پرسيدم؟ براي اينكه خودم با چند تا فروشگاه در تهران تماس گرفتم تا بتونم تهيه كنم اطلاعات دقيقتري ميخواستند:مثلا اينكه پيچ دو سر رزوه شماره چنده؟گلش چهارگوشه يا نه و از اين قبيل سوالات.
متشكر ميشم اگه كسي بتونه شناسنامه اين پيچ دو سر رزوه رو رو كنه.
taba
6 August 2008, 04:28 PM
سلام به همگي
چند وقت پيش دوست عزيزمون نويد آقا عكسهاي مربوط به كيت كامل قطعات تعويضي تسمه تايم ميل سوپاپ رو در سايت تندر 90 گذاشته بودند كه از اين بابت خيلي ممنون ايشون هستم.
در مشهد 2 قطعه پيچ دوسررزوه و كاسه نمد ميل سوپاپ پيدا نميشه كه بماند تهران هم در بسته هاي ارسالي اين 2 تا رو نميذاره(نقل قول ازنمايندگي) ضمنا وقتي عكسها رو به كارشناسشون نشون ميدادم ميگفت عكس كاسه نمد اصلي تو عكسها نيست.حالا واسه چي پرسيدم؟ براي اينكه خودم با چند تا فروشگاه در تهران تماس گرفتم تا بتونم تهيه كنم اطلاعات دقيقتري ميخواستند:مثلا اينكه پيچ دو سر رزوه شماره چنده؟گلش چهارگوشه يا نه و از اين قبيل سوالات.
متشكر ميشم اگه كسي بتونه شناسنامه اين پيچ دو سر رزوه رو رو كنه.
سلام
جناب آقا مهدی با توجه به اینکه پیچ دو سر رزوه (در صورتیکه هنگام باز کردن با آن کشتی نگیرند و رزوه های آن را خراب نکنند) قطعه مصرفی نبوده و فرسوده نمیشود میتوان از تعویض آن صرفنظر کرد بدون اینکه مشکلی پیش بیاید. فقط کافی است این پیچ که مسبب همه مشکلات روغن ریزی است را باز کنند و با زدن چسب مخصوص دوباره ببندند. شما زیاد نگران آن نباشید.
@مهدي
6 August 2008, 08:57 PM
با تشكر از دوستمون آقاي taba
اين مسئله استفاده از چسب رو يكي از كارشناسهاي يه نمايندگي هم مطرح كرد حالا 2 سوال مطرح ميشه:
1- با توجه به اينكه حرارت زيادي در قسمت محفظه تسمه تايم وجود داره آيا استفاده از چسب اصوليه و اينكه بعد از يه مدت دوباره اين مشكل بر نمي گرده؟
2- آيا ميتونيد در مورد نوع چسب و مثلا مارك اون توضيحاتي بديد؟
با تشكر
abasi
7 August 2008, 12:29 PM
سلام
جناب آقا مهدی با توجه به اینکه پیچ دو سر رزوه (در صورتیکه هنگام باز کردن با آن کشتی نگیرند و رزوه های آن را خراب نکنند) قطعه مصرفی نبوده و فرسوده نمیشود میتوان از تعویض آن صرفنظر کرد بدون اینکه مشکلی پیش بیاید. فقط کافی است این پیچ که مسبب همه مشکلات روغن ریزی است را باز کنند و با زدن چسب مخصوص دوباره ببندند. شما زیاد نگران آن نباشید.
منکه راضی نمی شوم اتوموبیلی که تازه تحویل گرفته ام را چسبی اش کنم
yakamoz
8 August 2008, 11:32 AM
با سلام
بنده دنده های ماشینمو بین دور 3500 تا 4000 پر میکنم و هر از چند گاهی با دنده 3 سرعت 100 تا رو بدون اینکه فشاری به موتور بیاد پر میکنم (4500rpm) البته کیلومتر ماشین 10000 تا رو رد کرذه و تا 1000 تای اول با اون مدارا کردم الان سوال اینکه با این روش به موتور فشار میاد یا اینکه عادیه.
درود بر رفقا
من مطالب راجع به دور موتور هنگام رانندگی وتعویض دنده را خوندم و دیروز برای اولین بار از نسخه تجویزی شما استفاده کردم.مسیر 100 کیلومتری که همیشه با 5.3 لیتر مصرف طی میکردم اینبار با 6.3 لیتر طی کردم.به نظر من این نوع رانندگی بیشتر موقع کورس گذاشتن به درد میخوره.من اکثر اوقات با دور موتور 2700 تا 3000 رانندگی میکنم که توام با مصرف کمتر و آرامش بیشتره.مثلا اونایی که مجبورند مسیری را با سرعت 70 الی 80 طی کنند امتحان کردم رو دنده 4 و با دور موتور 2750 مصرف با توجه به شیب جاده به حدود 4.5 الی 4.7 لیتر در 100 کیلومتر میرسه و صدای موتور بهت میگه که دارم حال میکنم.من با رانندگی در دور موتورهای اینچنینی یعنی همون حول و حوش 2500 الی 3000 به تجربه بهترین مصرف و سالم ترین موتور رسیده ام.اگه اشتباه میگم تذکر بدید.ضمنا تعویض دنده را حداکثر در دور موتور 3500 انجام میدم.
abasi
9 August 2008, 08:53 AM
باسلام
تازگی ها یک حسی به من می گوید نویسندگان تاپیک یکی دو نفر بیشتر نیستند با نام کاربری های متفاوت
به دليل اين نوشته سودمند سپاسگزاري کرده اند
abasi
9 August 2008, 12:47 PM
با سلام وارادت
من دیروز برای آب بندی ال 90 مسیر اتوبان را برگزیدم . دم هر عوارضی که می رسیدم کلی اعصابم خرد می شد 1- مبلغ عوارض 2- بعد از هر حرکت با اندک گاز توی دنده های 1و2و حتی 3 دور موتور سریعا به بالای 3750 می رسید . صدای موتور هم می رساند که باید دنده را عوض می کردم . بعد از طی 600 کیلو متر . در سربالای ها نه چندان تند که سرعت کم می شد حدود 80 کیلو متر دنده وقتی معکوس از 5 به 4 می رفتم اندکی به سرعت افزوده می شد . دوباره در دنده 4 تخته گاز دور موتور به بالای 3750 که می باید دنده 5 میکردم . سرعت و کشش خیلی کم بود .در سر بالای نه چندان تند سرعت از80کیلومتر تخته گاز بیشتر نمی رفت علت چیست ؟ این اتوموبیل را دوست داشته ام ولی مثل اینکه وزنش زیاد است . چالاک نیست .ممکن است در آینده تند و تیز شود ؟ . در ضمنا من جوان 40 قبل هستم . ماجرا جو نیستم . اهل سرعت زیاد هم نیستم . مواظب و محتاط ام . ولی توی اتوبان این سرعت ؟
taba
9 August 2008, 02:38 PM
با تشكر از دوستمون آقاي taba
اين مسئله استفاده از چسب رو يكي از كارشناسهاي يه نمايندگي هم مطرح كرد حالا 2 سوال مطرح ميشه:
1- با توجه به اينكه حرارت زيادي در قسمت محفظه تسمه تايم وجود داره آيا استفاده از چسب اصوليه و اينكه بعد از يه مدت دوباره اين مشكل بر نمي گرده؟
2- آيا ميتونيد در مورد نوع چسب و مثلا مارك اون توضيحاتي بديد؟
با تشكر
سلام
1.اگر از چسب مخصوص اینکار و نوع خوب آن استفاده شود مشکلی پیش نخواهد آمد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در دنیا، موادی ساخته شده اند که خواص بسیار جالبی دارند و میتوان آنها را در حرارتهای بسیار بالا نیز استفاده کرد. بعضی از این مواد قادرند حتی در جداره داخلی سیلندر (که دارای بالاترین درجه حرارت و بیشترین فشار است) نفوذ کرده و یک دیواره مقاوم در آن ایجاد کنند. این کار خراشهای سیلندر را برطرف کرده و مشکل کم شدن کمپرس و روغن سوزی را بر طرف خواهد کرد. با این وجود آببندی یک پیچ کار بسیار ساده ای خواهد بود.
2. متاسفانه مارک آن را فراموش کرده ام. اما نوعی خمیر قرمز رنگ سیلیکون موجود است که برای ساخت واشرهای انعطاف پذیر و آببندی (یا "سیل" Seal کردن) محلهایی از موتور که در معرض حرارت زیاد و نفوذ آب و روغن قرار دارند به کار میرود (مثل واشر سرسیلندر، کارتر، دور واتر پمپ، درپوش سوپاپ و ...) این خمیر پس از خشک شدن حالتی لاستیکی مثل چسب آکواریوم پیدا میکند و میتوان آن را روی واشرهای مختلف مالید یا مستقیما از خود آن بعنوان واشر استفاده کرد. اگر اشتباه نکنم مدتی است نوع ایرانی آن هم به بازار عرضه شده است.
اگر این خمیر (یا چیزی مشابه آن) را دور پیچ دو سر رزوه بمالند و آن را با مهره و واشر مربوطه محکم کنند بعید است روغن دوباره و به آسانی از آن نشت کند.
taba
9 August 2008, 02:46 PM
با سلام وارادت
من دیروز برای آب بندی ال 90 مسیر اتوبان را برگزیدم . دم هر عوارضی که می رسیدم کلی اعصابم خرد می شد 1- مبلغ عوارض 2- بعد از هر حرکت با اندک گاز توی دنده های 1و2و حتی 3 دور موتور سریعا به بالای 3750 می رسید . صدای موتور هم می رساند که باید دنده را عوض می کردم . بعد از طی 600 کیلو متر . در سربالای ها نه چندان تند که سرعت کم می شد حدود 80 کیلو متر دنده وقتی معکوس از 5 به 4 می رفتم اندکی به سرعت افزوده می شد . دوباره در دنده 4 تخته گاز دور موتور به بالای 3750 که می باید دنده 5 میکردم . سرعت و کشش خیلی کم بود .در سر بالای نه چندان تند سرعت از80کیلومتر تخته گاز بیشتر نمی رفت علت چیست ؟ این اتوموبیل را دوست داشته ام ولی مثل اینکه وزنش زیاد است . چالاک نیست .ممکن است در آینده تند و تیز شود ؟ . در ضمنا من جوان 40 قبل هستم . ماجرا جو نیستم . اهل سرعت زیاد هم نیستم . مواظب و محتاط ام . ولی توی اتوبان این سرعت ؟
سلام
شما 3000 کیلومتر با آن رانندگی کنید (البته با احتیاط و بدون فشار آوردن) بعد خواهید دید که ماشینتان یک چیز دیگر شده است.
abasi
9 August 2008, 03:29 PM
دوست عزیزم با تشکر فراوان
بعد از طی 600 کیلومتر خودرو چابک وچالاک نیست
شما هم در ابتدا همین وضعیت را داشت
salman24h
9 August 2008, 07:52 PM
دوست عزیزم با تشکر فراوان
بعد از طی 600 کیلومتر خودرو چابک وچالاک نیست
شما هم در ابتدا همین وضعیت را داشت
سلام دوست من
ماشین من هم تقریبا همین طور بود. البته تا قبل از 1000 کیلومتر هم من از شتاب و تند و تیز بودنش راضی بودم و فکر میکردم که همینه اما تقریبا بین 1500 تا 2000 کیلومتر بود که حال و هوای ماشین به کلی عوض شد و چهره ی واقعی خودش رو نشون داد :icon_cool
الان که 5600 KM کار کرده واقعا تبدیل به یه اسب چموش شده :icon_arro
شما هم تا 1500 باهاش کنار بیا. حتما درست میشه.
من خودم تا 1000 کیلومتر کاملا محتاطانه باهاش رفتار کردم اما بعدش کم کم بهش گاز دادم و الان هم کاملا از توان حرکتیش راضیم
abasi
10 August 2008, 02:26 PM
ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام و احترام
گیچ را که در می آوریم از بس روغن شفاف و کم رنگ است روی زمینه زرد گیچ سطح روغن
مشکل دیده می شود نمی دانم شما چگونه دیده اید حتی می توانید با سانتی متر بگویید .
من که ساعت ها بعد از توفف خودرو وقتی که روغن خوب ثابت شده بود
نتوانستم دقیقا سطح روغن را با گیچ اندازگیری کنم .
چون هنگام در آوردن گیچ روغن به دور بر آن تماس پیدا می کرد بعد ازچند بار تکرار حدودا یه همچی چیزی به درست آمد بالاتر از ماگزیمم بود . من کاریش ندارم
Reza4223
10 August 2008, 03:49 PM
به نظر شما هريك از خطوط نشانگر ديجيتالي بنزين بيانگر چه ميزان موجودي بنزين در باك است. به نظر من اين خطوط برابر نيستند. البته فرض بر اين ميگذاريم كه كامپيوتر سفري خود را در هنگام سوخت گيري صفر نكرده باشيم تا ميزان بنزين مصرفي ما را نشان دهد.
Reza4223
10 August 2008, 03:52 PM
سلام آقانويد، اگر يادتان باشد در خصوص بد كاركردن خودرو و كثيف شدن باك و استپر و ... زياد باهم صحبت كرديم. روز گذشته ماشين رو نمايندگي بردم و از آنها خواستم كه دوباره باك ماشين رو تخليه كنن و سپس شتشو بدهند و قرار
شدكه خودم بنزين بياورم و اين اتفاق هم افتاد.صافي بنزين تميز شد و دورن شيلنگها نيز باد گرفتند. دياگ هم شد كه ايرادي نداشت. هنگام شتشو با ساكشن، بنزين تيره با كمي آب خارج ميشد. اما پس از چندبار شتشو رنگ بنزين ديگر تغيير نكرد.تقريبا همه كارهاي لازم انجام شد. جالب اينكه بعد از همه اين كارها اگر چه كاركرد خودرو كمي بهتر شد ولي نفس و قدرت قبل از آلودگي باك را ندارد. قبلا در هر شرايطي كه پدال گاز رو فشار ميدادم باز هم خودرو از جا كنده ميشد و شتاب ميگرفت و هنوز جاي گاز خوردن داشت. پدال گاز خيلي نرم بود و هميشه مواظب بودم كه پدال را زياد فشار ندهم. ولي الان حس ميكنم پدال گاز به سفتي پايين ميره يا چيزي مانع پايين رفتن پدال گاز ميشه. يعني نيرويي به كف پا حس ميكنم و تا مياد شتاب و سرعت بگيره كمي زمان ميبره و باز هم به شتاب و سرعت قبل نميرسه. البته توي ماه گذشته هر بار كه اينطور ميشد با شتشوي صافي بنزين درست ميشد و لي ديگه با تميز كردنش هم درست نميشه.قبلا با دور موتور 4000 و دنده 4 در جاده مسطح خيلي راحت سرعت ماشين به 120 ميرسيد و باز هم جاي گاز خوردن داشت ولي الان با همه اون شرايط سرعت به زور به 100 ميرسه. اول فكر كردم كه شايد چيزي زير پدال مانع پايين رفتن پدال ميشه ولي نبود. حتي شك به ديسك و صفحه هم داشتم ولي آن هم نبود. قصد من از پيگيري موضوع هرگز سرعت و شتاب نيست چون اهل اين كارها نيستم ولي نگران خودرو هستم كه شايد به دليل عملكرد بد ، ايرادي بزرگتر و بدتر پيدا كند. اين بار قصد دارم چندين بار از بنزين سوپر استفاده نمايم و شايد هم مكمل بنزين. كارشناس ايران خودرو ميگفت كه به دليل وجود آب در بنزين ممكن است مسير و حتي انژكتورها نيز رسوب داشته باشند به نظر شما با توضيحاتي كه دادم چه عاملي باعث اين كم شدن نفس و قدرت ماشين شده؟ آيا مكمل بنزين و يا بنزين سوپر را پيشنهاد ميكنيد؟
از همه دوستان ميخوام كه اين موضوع رو جدي بگيرن و از جاهاي معتبر بنزين تهيه كنند تا مثل من دچار دردسر نشوند.
بالاخره مشكل ماشينم برطرف شد كه در اسرع وقت توضيح كامل خواهم داد
abasi
11 August 2008, 11:09 AM
بالاخره مشكل ماشينم برطرف شد كه در اسرع وقت توضيح كامل خواهم داد
باسلام و ارادت
فکر میکنم با خارخ کردن آب و امانده در ته باک سپس رفع جرم از سر شمع ها
به هر حال بی صبرانه علاقه مند و منتظر دیدن مطالب شما در خصوص رفع عیب از خودرو تان هستیم واز این بابت بسیار خرسندیم
Reza4223
11 August 2008, 02:27 PM
با سلام خدمت دوستان - با عرض پوزش از همه شما. به دليل مشكل اينترنت محل كار و ترافيك بالاي سايت نتونستم خدمت دوستان باشم.
همانطور كه قبلا هم عرض كرده بودم با تميز كردن كامل باك و صافي بنزين و شيلنگهاي مربوطه، مشكل ماشين همچنان باقي بود تا اينكه به سفارش يكي از دوستان به مركز تون آپي كه آدرسش پايين هست رفتم. با اينكه داستان آلوده شدن باك و كارهاي انجام شده را چندين بار براي افراد مختلف تعريف كرده بودم وديگه داشت حالم به هم ميخورد اما باز هم همه ماجرا رو توضيح دادم. البته فرقش با دفعات قبل اين بود كه طرف مقابل دقيقا به حرفهام گوش ميداد. او (اصغرآقا) با شندين صداي موتور گفت كه ماشين از لحاظ فني هيچ مشكلي ندارد ( البته توسط دستگاه دياگ هم تست كرد) امابه دليل آلودگي شديد بنزين با آب، رسوب ناشي از آب روي سوپاپها نشسته كه بايد تميز شود. ابتدا شمعها را بازديد كرد كه همگي تميز بودند. سپس ماشين را روشن كردم او با اسپري مخصوصي كه براي شستشوي سوپاپ بود از قسمت ورودي هواي موتور قبل از فيلتر هوا به مدت حدودا 30 ثانيه تزريق كرد و مرتب گاز ميداد. دور موتور حدودا 4000 بود. البته دود و بوي بسيار بدي هم از اگزوز ماشين خارج ميشد.بعد از آن به من گفت كه خودرو آماده است برو حالشو ببر. من كه چندان اعتمادي به اين كار نداشتم سوار ماشين شدم و دور زدم. شايد باور نكنيد ماشين به چه قدري پرقدرت و پرشتاب شده بود كه باورم نميشد. حتي بهتر از يكماه پيش قبل از آلودگي باك. خدا خيرش بده من كه از كارش حال كردم. كل دستمزد هم شد 12000 تومان . بابت دياگ و اسپري و بازديد شمعها.
البته فكر كنم دستورالعمل فوق براي همه ماشينها عموميت ندارد و بايد قبل از هرگونه اقدامي، آگاهي كامل داشته باشيد. قطعا دوستان فني در اين زمينه توضيح بيشتري خواهند داد.
براي تست ماشين هم به اتوبان رسالت رفتم و يك حالي به خودم و ماشين دادم. آدرس سايت شركت سازنده اسپري كه محصولات متفاوتي در اين زمينه دارد
است و مدل اسپري هم M4815NC است ( زرد رنگ)
آدرس اين مركز سرويس پاركينگ ساختمان ASP است. دوستاني كه درتهران هستند در صورتي كه مشكل من رو داشته باشند ( البته اميدوارم كسي نياز نداشته باشه) ميتونند به اونجا مراجعه كنند.
آدرس دقيق آن مركز هم تهران، خ شيخ بهايي، پاركينگ ساختمان ASP است. البته وقتي وارد پاركينگ ميشويد 2 مركز تنظيم خودرو هست كه اولي همونيه كه من رفتم. تلفنش رو الان ندارم ولي فردا حتما اعلام ميكنم. اونجا خيلي شلوغ ميشه و انواع ماشينهاي خارجي مدل بالا هم براي تنظيم اونجا ميان. من حدودا ساعت 8 اونجا بودم ولي اصغرآقا حدود ساعت 10 اومد. ومن اولين نفر بودم.
اميدوارم هيچ يك از دوستان نيازي به مراجعه به اونجا نداشته باشند.
saedraz
11 August 2008, 08:22 PM
با سلام
می خواستم بدونم اونایی که دزدگیر مجیکار 938 روی ماشین بستن آیا با چراغ تاخیری مشکلی ندارن و لازم نیست صبر کنن تا چراغ خاموش بشه و بعد دزدگیر رو فعال کنن چون من به نمایندگی ایمن خودرو آسیا مراجعه کردم و نمایندگی نصب کرد و گفت باید صبر کنی تا چراغ خاموش بشه و بعد دزدگیر رو فعال کنی.
من که امتحان کردم اگر چراغ روشن باشه و درا رو قفل کنی 5 ثانیه بعد صدای دزدگیر در میاد.
mohammad1983
11 August 2008, 10:44 PM
با سلام
می خواستم بدونم اونایی که دزدگیر مجیکار 938 روی ماشین بستن آیا با چراغ تاخیری مشکلی ندارن و لازم نیست صبر کنن تا چراغ خاموش بشه و بعد دزدگیر رو فعال کنن چون من به نمایندگی ایمن خودرو آسیا مراجعه کردم و نمایندگی نصب کرد و گفت باید صبر کنی تا چراغ خاموش بشه و بعد دزدگیر رو فعال کنی.
من که امتحان کردم اگر چراغ روشن باشه و درا رو قفل کنی 5 ثانیه بعد صدای دزدگیر در میاد.
دوست عزيز اشتباه بستند.من 935 بستم و با چراغ كاري نداشت و از كليد در ها گرفت.اصلا نياز نبود پول بيشتر بدي 938 بخري.
mehdizadeh04
11 August 2008, 10:50 PM
با سلام
با سلام خدمت شما دوست عزیزم
فکر نمیکنم این جوری باشه.آخه خودم هم نمایندگی برام نصب کرده.اصلا مشکل ندارم که هیچ روزی 100 بار هم نصاب رو دعا میکنم.آخه نمایندگی ایمن خودرو نصب در شرکت ندارن و فقط حل مشکلات دزدگیر ها رو انجام میدن.من 938 دارم هر وقت بخوام دزدگیر رو فعال میکنم و چراغ سقفی برای خودش هر وقت میخواد خاموش میشه.من هر وقت ماشین رو ترک کردم چراغ روشن بوده.حتی روزی 10 نفر هم بهم میگن آقا چراغ سقفیت روشنه!!!!!شما کجا برات نصب کردن؟؟؟مطمئنی 935 نیست؟؟؟؟آخه زیاد فرقی باهم ندارن.فقط 938 چیزی که داره واسه تاخیر چراغ سقفیه
با تشکر
saedraz
12 August 2008, 02:26 PM
با سلام خدمت شما دوست عزیزم
فکر نمیکنم این جوری باشه.آخه خودم هم نمایندگی برام نصب کرده.اصلا مشکل ندارم که هیچ روزی 100 بار هم نصاب رو دعا میکنم.آخه نمایندگی ایمن خودرو نصب در شرکت ندارن و فقط حل مشکلات دزدگیر ها رو انجام میدن.من 938 دارم هر وقت بخوام دزدگیر رو فعال میکنم و چراغ سقفی برای خودش هر وقت میخواد خاموش میشه.من هر وقت ماشین رو ترک کردم چراغ روشن بوده.حتی روزی 10 نفر هم بهم میگن آقا چراغ سقفیت روشنه!!!!!شما کجا برات نصب کردن؟؟؟مطمئنی 935 نیست؟؟؟؟آخه زیاد فرقی باهم ندارن.فقط 938 چیزی که داره واسه تاخیر چراغ سقفیه
با تشکر
با سلام
روی جعبه و دفترچه هایی که تو جعبه بوده نوشته 938 .
امروز هم اومدم منو پروگرامش رو اون جوری که تو دفترچه توضیح داده تغییر بدم و زمان فعال شدن رو از 5 به 15 تغییر بدم که اینکار رو که نتونستم بکنم هیچی نشان RF هم از روی کنترل حذف شد.
نصاب هم هم روی مهرش که رو فاکتور زده و هم رو تابلویی که نصب کرده نوشته نمایندگی مجیکار.
mehdizadeh04
13 August 2008, 03:19 AM
با سلام
روی جعبه و دفترچه هایی که تو جعبه بوده نوشته 938 .
امروز هم اومدم منو پروگرامش رو اون جوری که تو دفترچه توضیح داده تغییر بدم و زمان فعال شدن رو از 5 به 15 تغییر بدم که اینکار رو که نتونستم بکنم هیچی نشان RF هم از روی کنترل حذف شد.
نصاب هم هم روی مهرش که رو فاکتور زده و هم رو تابلویی که نصب کرده نوشته نمایندگی مجیکار.
با سلام خدمت شما دوست عزیز
آقا نصاب هایی که نوشتن نمایندگی معمولا درست نمیبندن.شما یک لطف کن ماشین رو ببر نمایندگی ایمن خودرو به آدرسی که تو سایت زده و اونجا اگه نمایندگیشون برات نصب کرده مجانی رفع اشکال میکنن.در ضمن از دستکاری و ور رفتن و کار کردن با دزدگیر تا وقتی که میبری اونجا میتونی پرهیز کن.
با تشکر
far2sumi
13 August 2008, 07:39 AM
سلام. حدود 2 هفته است كه ماشين رو تحويل گرفتم . از همون روز اول وقتي ترمز مي گرفتم از لحظه ترمز تا توقف خودرو صدايي تق تق از سمت شاگرد شنيده مي شد . بردم براي گارانتي چيزي متوجه نشدند. چرخ رو باز كردند . سيلندر ترمز رو كنترل كردند و سرانجام يكي گفت مال لنت ترمز .
فعلا برو 1000 كيلومتر كار كن بعد بيا.
مي خواستم ببينم كسي با اين مشكل برخورد كرده ؟
راستي منظورم از ترمز ، ترمز شديد كه abs بكار بيافته نيست .
Reza4223
13 August 2008, 08:43 AM
نكته اي كه در مورد مطلب قبلي يادم رفت خدمت دوستان عرض كنم ابن بود من قبل از مراجعه به تون آپ اصغرآقا توي باك ماشين يك قوطي كامل اكتان آمريكايي ريخته بودم. قوطي مشكي رنگي كه دربش هم پلمب است و روش نوشته بود ساخت آمريكا. اصغر آقا هم ميخواست بريزه توي باك كه بهش گفتم قبلا ريختم. خيلي تاكيد كرد كه بعد از هربار بنزين زدن يك قوطي كامل توي باك بريز.البته من فكر كنم اينو اشتباه كرد و نياز به هر بار ريختن نيست. منتظر اظهار نظر فني دوستان هستيم.
abasi
13 August 2008, 11:50 AM
نكته اي كه در مورد مطلب قبلي يادم رفت خدمت دوستان عرض كنم ابن بود من قبل از مراجعه به تون آپ اصغرآقا توي باك ماشين يك قوطي كامل اكتان آمريكايي ريخته بودم. قوطي مشكي رنگي كه دربش هم پلمب است و روش نوشته بود ساخت آمريكا. اصغر آقا هم ميخواست بريزه توي باك كه بهش گفتم قبلا ريختم. خيلي تاكيد كرد كه بعد از هربار بنزين زدن يك قوطي كامل توي باك بريز.البته من فكر كنم اينو اشتباه كرد و نياز به هر بار ريختن نيست. منتظر اظهار نظر فني دوستان هستيم.
باسلام و احترام
خودرو را باید با شرایط خودمان بار آوریم . قیمت یک قوطی اکتان حتما حدود یه هفت هشت هزار تومانی هست . فکر نکنم چندان تاثیری هم داشته باشد . یک قوطی حدود 200سی سی (هرچه می خواهد باشد) . در حجم 50 لیتری چه هنری می تواند داشته باشد . همان گفته خودتان مراعات کنیم در جایگاه مطمئن بنزین بزنیم
log90
13 August 2008, 11:50 AM
سلام دوستان خوب
یه سوال آمپر تندر رد لاین نداره . دور رد لاین موتور تندر از چند هزار تاست؟؟
abasi
13 August 2008, 12:00 PM
سلام. حدود 2 هفته است كه ماشين رو تحويل گرفتم . از همون روز اول وقتي ترمز مي گرفتم از لحظه ترمز تا توقف خودرو صدايي تق تق از سمت شاگرد شنيده مي شد . بردم براي گارانتي چيزي متوجه نشدند. چرخ رو باز كردند . سيلندر ترمز رو كنترل كردند و سرانجام يكي گفت مال لنت ترمز .
فعلا برو 1000 كيلومتر كار كن بعد بيا.
مي خواستم ببينم كسي با اين مشكل برخورد كرده ؟
راستي منظورم از ترمز ، ترمز شديد كه abs بكار بيافته نيست
باسلام و احترام
در هنگام تحویل خودرو X این مشکل را داشتم توصیه مکانیک این بود چندین بار در موقعیت دنده عقب ترمز بگیرم مشکل از لنت ها بود اثر کرد و صد البته باتکرار به مرور خوب شد
abasi
13 August 2008, 12:03 PM
سلام دوستان خوب
یه سوال آمپر تندر رد لاین نداره . دور رد لاین موتور تندر از چند هزار تاست؟؟
در صفحات قبل دوستان به طور مفصل توضیح داده اند
log90
13 August 2008, 12:05 PM
من هم با نظر شما موافقم این خطوط درجه بنزین دقیق نیستند.:icon_twis
(file:///H:/84-12-05)
jamoh
13 August 2008, 03:45 PM
بنظر من هر يك از خطوط ديجيتالي نمايانگر حدود پنج ليتر ميباشد . چندين بار كه بر اين اساس بنزين زدم درست بود
salman24h
13 August 2008, 05:29 PM
درسته. من هم با یه حساب سر انگشتی حدس میزنم هر کدوم از اون خط ها معرف حدود 5.6 لیتر هستن اما زمان (مسافت طی شده) خاموش شدن 2 تا خط اول به مراتب سریع تر از خط های 3 و 4 و ... است
Navid_Aref
13 August 2008, 09:23 PM
سنسور داخل باک به صورت یک رئوستای لغزنده است که تغییر مقدار مقاومت آن توسط اهرمی که انتهای آن به شناور درون باک متصل است، انجام می گیرد
هنگامی که باک پر است شناور به سمت بالا حرکت می کند که در این حالت میزان مقاومت به حداقل می رسد و تمامی 9 خانه نشانگر دیجیتالی سوخت روشن می شود. با پایین آمدن سطح سوخت، شناور نیز پایین می آید و اهرم آن کنتاکت لغزنده را به سمت بالای رئوستا می برد که نتیجه آن بالا رفتن میزان مقاومت و کاهش ولتاژ مدار و کاهش سطح خانه های نشانگر دیجیتالی به سمت پایین می شود.
به دلیل این ساختار حرکت شناور رئوستا به شدت تابع سطح بنزین درون باک خواهد بود و تغیرات درجه سوخت متاثر از آن خواهد بود. باک مدرن و پلیمری لوگان که در 3/1 انتهایی کف خودرو قرار دارد فرمی تقریبا ذوزنقه ای شکل دارد و اتفاقا ساختارش موجب کاهش خطای سنسور سوخت می باشد.
رئوستا
براي بستن مدار الكتريكي بايد مطمئن شويم كه با بستن كليد و عبور جريان، اجزاي مدار آسيب نميبينند. براي اين منظور بايد مقاومت متغيري در مدار قرار دهيم تا با تغيير مقاومت، بتوانيم شدت جريان را در مدار كنترل كنيم. چنين مقاومت متغيري را رئوستا مينامند. رئوستاها به گونههاي مختلف ساخته مي شوند كه متداولترين آنها رئوستاي لغزنده است. در اين رئوستا مطابق شكل سيمي از جنس كنستانتان را كه مقاومت زيادي دارد، دور استوانهاي از ماده نارسانا ميپيچند و دگمه فلزي لغزندهاي روي ميله برنجي قرار ميدهند. هر چه دگمه فلزي به سمت چپ حركت كند، مقاومت كمتري در مدار قرار ميگيرد. جريان از يك سر سيملوله وارد و از جايي كه دگمه فلزي با سيملوله تماس دارد وارد ميله برنجي ميشود. جريان پس از عبور از ميله، وارد مدار ميشود.
[Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links]
اگر هر کدام از خانه ها را متناظر با 5 لیتر در نظر بگیریم ، 9 خانه نماینده 45 لیتر بنزین خواهد بود و باقی مانده نیز که بیشتر از 5 لیتر خواهد شد ، همان مقداری است که در ابتدای رسیدن سطح بنزین به آن حد، چراغ اخطار کمبود بنزین روشن می شود.
باید سعی شود که تا آنجا که ممکن است از رسیدن سطح بنزین به این سطح خودداری کرد که دو دلیل عمده آن نخست، وارد شدن جرم های کف باک به مدار سوخت رسانی و دوم، گرم شدن بیش از حد پمپ بنزین و صدمه به آن می باشد.
نمایی از مجموعه سنسور باک و شناور آن(قطعه مشکی رنگ متصل به میله فلزی متصل به لغزنده رئوستا) به همراه صافی های مربوطه که به منظور انتقال سوخت تصفیه شده از باک به پمپ بنزین خودرو تعبیه شده اند. ( البته مربوط به نوعی از خودروهای تویوتا می باشد)
Reza4223
14 August 2008, 09:09 AM
ولي نكته اينه كه بعضي از دوستان توي اين وبلاگ يا جاهاي ديگه اعلام كرده اند كه تا حدود 65 ليتر بنزين هم زده اند. من زياد به اين نكته برخورد كرده ام كه خط بالايي بنزين خيلي ديرتر از خطوط ديگر خاموش ميشه. با باك پر و لبريز از تهران تا 50 كيلومتر بعد از قم را با خط اول رانندگي كردم ولي خطوط ديگر با سرعت بيشتري خاموش ميشد.
Navid_Aref
14 August 2008, 09:51 AM
ولي نكته اينه كه بعضي از دوستان توي اين وبلاگ يا جاهاي ديگه اعلام كرده اند كه تا حدود 65 ليتر بنزين هم زده اند. من زياد به اين نكته برخورد كرده ام كه خط بالايي بنزين خيلي ديرتر از خطوط ديگر خاموش ميشه. با باك پر و لبريز از تهران تا 50 كيلومتر بعد از قم را با خط اول رانندگي كردم ولي خطوط ديگر با سرعت بيشتري خاموش ميشد.
این حالت چند دلیل می تونه داشته باشه و اولین آن به کم فروشی و تقلب جایگاه های عرضه بنزین برمی گرده که پمپ ها و نازل های دستکاری شده و معیوب دارند.
دلیل دوم نیز اصرار به پر کردن بیش از حد باک تا حدی است که تمامی مسیرهای مختلف موجود مثل لوله ورودی و ... را با بنزین پر کرد که برای خودرو و بخصوص قسمت کربن کانیستر مضر و مخرب است.
طبق پست قبلی خاموش شدن دیرتر خانه اول طبیعی است و دلیلش این است که سطح بنزین در هنگامی که باک فول است به مصرف بیشتر از 5 لیتر نیاز است که پایین بیاید، که این امر باعث می شود که سطح شناور سنسور باک، مدت زمان بیشتری تغییر وضعیت ندهد و ثابت باقی بماند که نتیجه آن روشن ماندن بیشتر بالاترین خانه گیج بنزین می باشد. در اکثر خودروهایی که دیدم وضع به این گونه است. تفاوتی هم نمی کند نشانگر بنزین پانل، عقربه ای باشد و یا دیجیتالی مثل لوگان.
این خبر که مربوط به مورد اول است را ببینید:
*اسامي جايگاههاي متخلف در تهران اعلام شد*
مديركل استاندارد استان تهران:
عملكرد 28درصد از پمپبنزينها درتيرماه غيراستاندارد بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران / سرويس: انرژي
مديركل استاندارد استان تهران اعلام كرد: عملكرد 28 درصد از نازلهاي جايگاههاي پمپ بنزين استان تهران مغاير با استاندارد بوده است.
به گزارش دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهدي پورهاشم - مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران - افزود: براساس آمار بهدست آمده از آزمونهاي جايگاههاي پمپ بنزين استان تهران در تيرماه امسال، از 465 دستگاه نازل تعداد 335 دستگاه داراي صحت كار و مطابق با استانداردهاي مورد قبول بوده و 130 دستگاه نازل داراي عدم صحت كار و مغاير با استاندارد گزارش شده است كه البته از طرف اين اداره كل با آنها برخورد شد.
وي با معرفي جايگاههاي عرضه بنزين متخلف اعلام كرد: پمپ بنزين خيابان كارگر - چهار راه لشگر 9 دستگاه نازل دارد كه همه آنها مردود شدهاند! پمپ خيابان كارگر - بين پاستور و حر 9 دستگاه نازل دارد كه 6 نازل مردود شد. پمپ حكيميه - بلوار بهار 20 دستگاه نازل دارد كه 10 دستگاه مردود شد. پمپ بزرگراه شهيد ساعي 14 نازل دارد كه 10 نازل مردود شد. پمپبنزين خيابان شهيد بهشتي - نبش خيابان پاكستان 18 نازل دارد كه 11 نازل مردود شد و پمپ اتوبان آزادگان ميدان جهاد 13 دستگاه نازل دارد كه 6 نازل مردود شد.
وي در ادامه متذكر شد: چنانچه موارد خلاف در اين زمينه تكرار شود، با توجه به همكاري دو شعبه از شعب تعزيرات حكومتي و شعبه 19 دادسراي تهران با اين اداره كل ضمن معرفي مجدد جايگاههاي متخلف به مردم، برخوردهاي قانوني صورت خواهد گرفت.
ac800fr
14 August 2008, 10:36 AM
امروز از يك سايت رومانيايي (البته به زبان انگليسي) در رابطه با رنو لوگان بازديد مي كردم - بطور كلي متوجه شدم اونها از اين ماشين كه در روماني با برند داچيا توليد مي شه خيلي راضي هستند - در اكثر نوشته ها ذكر كرده بودند كه قدرت ماشين بعد از 3000 كيلومتر به حداكثر مي رسه و تقريبا" همگي اونها تا قبل از 3000 كيلومتر اول زياد به ماشين فشار نمي آوردند
اكثرا" هم از مدل ديزلي لوگان استفاده مي كردند
ac800fr
14 August 2008, 10:52 AM
عكس هايي كه ارسال كردم مربوط به تصوير داخلي مبدل كلمپيوتر به فيش عيب ياب كامپيوتر تندر 90 است
جهت اطلاع در تندر 90 از كامپيوتر زيمنس مدل SIRUS 32 استفاده شده است
جهت ارتباط با اين كامپيوتر اگه از الكترونيك يك كم اطلاع داشته باشيد از اين نقشه هاي پيوستي استفاده كنيد
موفق باشيد
ac800fr
14 August 2008, 10:58 AM
Renault Megane 1.6 16V Engine ECU (Siemens Sirius 32) Part No. S110138000 B
This ECU is a very common failure for the Renault Megane 1.6 16V built after 1999, normally causing either a misfire on two cylinders or complete non start of the engine
due to the immobiliser malfunctioning & water damage.
abasi
14 August 2008, 11:00 AM
نقل قول
نوشته شده توسط Reza4223 [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
باسلام و احترام
جوابی از طرف دوستان نیامد؟
خودرو را باید با شرایط خودمان سازگار کنیم . قیمت یک قوطی اکتان حتما حدود یه هفت هشت هزار تومانی هست . فکر نکنم چندان تاثیری هم داشته باشد . یک قوطی حدود 200تا 500 سی سی (هرچه می خواهد باشد) . در حجم 50000 سی سی چه هنری می تواند داشته باشد . همان گفته خودتان مراعات کنیم در جایگاه مطمئن بنزین بزنیم
Reza4223
14 August 2008, 12:03 PM
عكس هايي كه ارسال كردم مربوط به تصوير داخلي مبدل كلمپيوتر به فيش عيب ياب كامپيوتر تندر 90 است
جهت ارتباط با اين كامپيوتر اگه از الكترونيك يك كم اطلاع داشته باشيد از اين نقشه هاي پيوستي استفاده كنيد
موفق باشيد
آيا اين كيت و نرم افزار مربوطه را ميتوان تهيه كرد. البته رايگان:icon_neut
Navid_Aref
14 August 2008, 12:09 PM
موفق باشيد
ممنون بابت مطلب خوب فوق. خدا کنه که کامپیوتر سوخت پاش یا ECU لوگان با موتور K4M ، از نوع زیمنس باشه چون تعاریف خوبی از ساژم اس2000 نشنیده ام که در کاتالوگ لاگونا قدیم ذکر شده بود.
دوستانی که برای دیاگ زدن مراجعه می کنند اگر لطف کنند در مورد نوع دقیق ECU از متصدی راهنمایی بخواهند بنده و دیگر دوستان بسیار سپاسگذار خواهیم شد.
ac800fr
14 August 2008, 12:32 PM
در ابتدا بايد از آقاي Navid_Aref به خاطر مطالب بسيار جالب و مفيدشان تشكر كنم
جهت اطلاع دوستان مشخصات وسايل الكتريكي مهم بكار رفته در تندر بشرح زير مي باشد:
Injection computer: SIEMENS-SIRIUS 32
Ignition coils: JCAE
Injectors: BOSCH EV14
Manifold pressure sensor: SIEMENS 5WK9681
Pinking sensor: JCAE
Engine speed and position sensor: SIEMENS
Upstream oxygen sensor: NTK 6 L
(The sensor heating is interrupted when the exhaust gas temperature rises above 650°C)
Downstream oxygen sensor: NTK 6 L
Coolant temperature sensor: SYLEA
Air temperature sensor: DAV IATS 04
Refrigerant pressure sensor: TEXAS INSTRUMENT
Vehicle speed sensor: HALMO
Power assisted steering pressostat: TEXAS INSTRUMENT
ac800fr
14 August 2008, 12:39 PM
كامپيوتر Injection بكار رفته در تندر ساخت SIEMENS آلمان مي باشد.
در بررسي هايي كه در اينترنت انجام دادم اين كامپيوتر به ندرت دچار مشكل مي شه و معيوب مي شه اما تنها عيب رايج در اين كامپيوتر خرابي آن در اثر نفوذ آب و رطوبت زياد بوده است قيمت كامپيوتر اصل عرضه شده توسط رنو در حدود 800 دلار است اما شركتهايي در اروپا وجود دارند كه اين كامپيوتر را با قيمت 195 دلار هم با يك سال گارانتي نصب مي كنند.
ac800fr
14 August 2008, 12:45 PM
در پاسخ به Reza4223:
اين كيت قابل تهيه است و حتي مي شه نمونه هايي از آن را از روي نقشه ساخت
اما خودم هنوز اين مورد را چك نكرده ام و به محض بدست آوردن اطلاعات تكميلي در اختيار ساير دوستان قرار مي دهم
اما تا جايي كه مي دونم در اروپاي شرقي (روماني - صربستان و ...) از اين كيت ها ساخته اند و به راحتي به كامپيوتر لوگان وصل شده اند
ac800fr
14 August 2008, 01:11 PM
جهت دوستاني كه علاقمند باشند تا محل كامپيوتر و سنسورهايي را كه در مطالب قبلي به آنها اشاره كردم را در موتور K4M مشاهده كنند دو تا عكس كه محل دقيق اين سنسورها را در موتور لوگان نشون مي دهد را براي اطلاع شما ارسال مي كنم
در اين عكس ها مي توانيد محل سنسورها و كلمپيوتر زيمنس را مشاهده كنيد
كامپيوتر در داخل موتور خودرويتان و در زير درپوش ضد آب در پشت باتري قرار دارد
تصادف هاي شديد از جلو مي تونه باعث بشه اين كامپيوتر توسط حركت باتري به كلي نابود بشه!!! و كلي خرج گردنتون بندازه
Navid_Aref
14 August 2008, 02:51 PM
جهت دوستاني كه علاقمند باشند تا محل كامپيوتر و سنسورهايي را كه در مطالب قبلي به آنها اشاره كردم را در موتور K4M مشاهده كنند دو تا عكس كه محل دقيق اين سنسورها را در موتور لوگان نشون مي دهد را براي اطلاع شما ارسال مي كنم
در اين عكس ها مي توانيد محل سنسورها و كلمپيوتر زيمنس را مشاهده كنيد
كامپيوتر در داخل موتور خودرويتان و در زير درپوش ضد آب در پشت باتري قرار دارد
تصادف هاي شديد از جلو مي تونه باعث بشه اين كامپيوتر توسط حركت باتري به كلي نابود بشه!!! و كلي خرج گردنتون بندازه
دوست گرامی عکس مربوط به موتور K4M نیست بلکه مربوط به موتور های دیگر یعنی K7J و K7M است که هر دو قدیمی و 8 سوپاپه هستند و بر روی لوگان های معمولی رومانیایی نصب شده اند. موتور تندرها با مدل پرستیژ یکسان است.
بحث اینجاست که ECU قطعه ای به روز شونده است و اجباری به استفاده همیشگی از یک مارک بر روی موتور خودرو نیست. یعنی حتی ممکن است ECU تندرهای تولید ایران با ECU لوگان های پرستيژ رومانی که دارای همین موتور هستند فرق بکند.
صرفا با استفاده از کاتالوگ ها نمی توان صد در صد به نوع و ورژن ECU خودرو پی برد.
دوستانی که مدلهای پایه دارند و ECU خودرویشان فاقد کاور فلزی است احتمالا بتوانند برند و کد این قطعه را به راحتی بخوانند.
hesam90
14 August 2008, 09:38 PM
سلام خدمت دوستان
من چند روزی مسافرت بودم (تبریز) توی این اتوبان چند تا نکته در مورد بنزین دستم اومد
یکی این که چراغ اول مربوط به بنزین با استفاده از مکمل انگلیسی که خودم تو مغازه داشتم ریختم و این چراغ تا 318 کیلومتر خاموش نشد بعضی وقتها هم کولر میگرفتم مصرف حدود 8/6 بود با صندوق پر و سرنشین کامل اما برگشتنی که مکمل نریختم با این که شب حرکت کردم مصرف 4/8 بود ( البته با سرعت 170و 180 ) که حتما تاثیر گذاشته بود
چراغ های بعدی نوسان داشت یکی 90 تا یکی 60 خاموش میشد
دفعه اول که مکمل ریختم باک هم تا لب پر کردم اما پمپ درست نشون داد 48 لیتر زدم اما تو زنجان باز هم که بنزین زدم تا لب 59 لیتر شد که نشون میده پمپ ها مشکل داره تو زنجان کامپیوتر رو صفر کردم تا رسیدم به شهرمون پس از چند روز که بنزین زدم کامپیوتر بنزین مصرف شده رو 79/36 لیتر نشون داد که من هم درست 36 لیتر تونستم یزنم این مطلب هم به دقیق بودن وحساس بودن کامپیوتر صدق میکنه
abasi
16 August 2008, 09:28 AM
با عرض سلام و ارادت
در موقعه حرکت وقتی دکمه کولر را می زنیم بسته به نوع خودرو قدری باعث کنترل کشش موتور خودرو می شود
سوال اینجاست آیا این کنترل کشش موتور در درجات 1 یا 2 یا 3 ...کولر فرق می کند. منمونم که پاسخ می دهید.
abasi
16 August 2008, 09:56 AM
دوست گرامی نحوه تعویض دنده به تناسب دور موتور انجام می شود. مثلا در دنده یک که هستید و به پدال گاز فشار می اورید با حرکت خودرو و ادامه فشردن پدال دور موتور به 3000 نزدیک شد سریعا بایستی به دنده 2 بروید و به همین صورت تا دنده 5. علاوه بر آن صدای موتور هم می تواند تا حدی به شما برای تعویض دنده کمک کند. البته در لوگان و دیگر خودروهایی که آب بندی خوبی دارند شنیدن صدای موتور مخصوصا هنگامی که پنجره ها بسته است سخت است و در این حالت ابتدا بایستی به توانایی خود و سپس به دور شمار موتور توجه داشته باشید.
راستی دور موتور خودرو را هم در دنده های سنگین یعنی 1 و 2 حتما تا نزدیک 2000 بالا ببرید و حرکت کنید و از حرکت به صورت دنده مرده در تمامی شرایط اجتناب کنید که ضررش بیشتر از بردن دور موتور بالای 5000 است. که این کار هم همانطور که خودتان می دانید با تعویض به موقع دنده ها بر اساس تغییر در سرعت خودرو به راحتی امکان پذیر است.Navid_Aref ([Only registered and activated users can see links])
سوال
تجربه من : در دنده های 1و2 دور موتور برای سرعت گرفتن لازم است تا حد 3000 دور بالا رود آیا مشکل ساز است
far2sumi
16 August 2008, 10:33 AM
دوستان دیروز رفتیم نمایندگی گفت بیاید با 12 تومان باستون نمد زیر کاپوت بزاریم. بنظرتون خوبه بزاریم با نه؟متشکر کیشم راهنمایی کنید.
به نظر من كه مي ارزه .قيمتش بيرون از 22 تا 30 تومنه . آدرس بده ماهم بريم .
Reza4223
16 August 2008, 11:15 AM
شما به كدوم نمايندگي مراجعه كرديد. من شنيده ام كه اين نمدها فابريك نيستند و توليد داخله. به همين دليل قيمتشون پايينه. فابريكش 30 هزارتومان است. لطفا مارا بي خبر نگذاريد.:icon_evil
Navid_Aref
16 August 2008, 11:50 AM
راستی دور موتور خودرو را هم در دنده های سنگین یعنی 1 و 2 حتما تا نزدیک 2000 بالا ببرید و حرکت کنید و از حرکت به صورت دنده مرده در تمامی شرایط اجتناب کنید که ضررش بیشتر از بردن دور موتور بالای 5000 است. که این کار هم همانطور که خودتان می دانید با تعویض به موقع دنده ها بر اساس تغییر در سرعت خودرو به راحتی امکان پذیر است.Navid_Aref ([Only registered and activated users can see links])
سوال
تجربه من : در دنده های 1و2 دور موتور برای سرعت گرفتن لازم است تا حد 3000 دور بالا رود آیا مشکل ساز است
با سلام. دوست گرامی ایرادی ندارد. فقط برای شروع حرکت به خودرویتان یک مقدار فشار غیر لازم می آوریدو قدری پر گاز عمل می کنید که لازم به این حالت نیست و مصرف سوخت را بالا می برد و در ترافیک سنگین نیز به علت شتاب گیری سریعتر نیاز به ترمز گیری بیشتری پیدا خواهید کرد.
abasi
16 August 2008, 12:34 PM
با عرض سلام و ارادت
در موقعه حرکت وقتی دکمه کولر را می زنیم بسته به نوع خودرو قدری باعث کنترل کشش موتور خودرو می شود
سوال اینجاست آیا این کنترل کشش موتور در درجات 1 یا 2 یا 3 ...کولر فرق می کند. منمونم که پاسخ می دهید.
در ضمن : تا آقا نوید در تالارحضور دارند
مایع خنک کننده برای لوگان چه مارکی استفاده کنیم
در مورد مایع شتشوی شیشه جلو چی ؟
Navid_Aref
16 August 2008, 01:23 PM
دور فن خنک کننده تاثیر بسیار کمی بر روی دور موتور دارد که توسط استپ موتور اعمال می شود و فقط در حالت دور آرام یا سلو مشخص می شود و بر کشش خودرو تاثیر ندارد. روشن کردن سیستم کولر بوسیله دکمه A/C به دلیل وارد شدن کمپرسور به مدار بر روی کشش موتور تاثیر می گذارد. که به گفته دوستان این تاثیر پس از اولین سرویس بسیار کم و غیر محسوس خواهد شد.
در مورد مایع خنک کننده قبلا هم نوشته ام که طبق دستور العمل مناسبترین مارک همان COOLELF می باشد. البته نوع توصیه شده دیگر (GLACEOL RX (type D نیز هست. که به احتمال زیاد نزدیک به 6 الی هفت لیتر حجم کل مورد نیاز برای موتور K4M می باشد.
مایعات و روانکارهای توصیه شده توسط پارس خودرو برای رنو مگان که نوع 1600 از لحاظ فنی نزدیکی بسیاری با تندر 90 دارد.
به سایت کلوب رومانیایی داچیا - رنو هم مراجعه کنید در این باره مطالبی هست( البته مربوط به موتور 1.6 قدیمی لوگان هست. ولی در زمینه مورد بحث تفاوت زیادی با موتور K4m ندارد).
مایع شیشه شور سلیقه ای است و نوع آن اهمیت خاصی ندارد ، ولی پیشنهاد بنده مارک بهران هست. که تمیز کنندگی مناسب به همراه بوی خوب دارد.
hesam90
16 August 2008, 08:26 PM
دوست خوبم نوید عارف عزیز چند روز ÷یش یه سئوال در مورد کامپیوتر تندر کرده بود که مارکش چی هست
من امروز نگاه کردم مارکش زیمنس هست و اصلی هست (فرانسه) برام جالب بود ماشین نو چرا کامپیوترش سوخته بود ؟
Navid_Aref
16 August 2008, 08:48 PM
دوست خوبم نوید عارف عزیز چند روز ÷یش یه سئوال در مورد کامپیوتر تندر کرده بود که مارکش چی هست
من امروز نگاه کردم مارکش زیمنس هست و اصلی هست (فرانسه) برام جالب بود ماشین نو چرا کامپیوترش سوخته بود ؟
منظور شما کامپیوتر سوخت پاش ( همان ECU معروف ) هست؟ اگر هست لطفا کد و ورژن نرم افزاری آن را هم لطف کنید. با تشکر فراوان.
چون لوگان دو سه کامپیوتر دیگر هم داره که شامل کامپیوتر کابین( در محفظه پشت جعبه فیوز و بالای پدال ها که وظیفه کنترل سیستم های برقی جانبی مثل چراغ ها ، پخش ، فندک و ... را برعهده دارد). کامپیوتر کیسه هوا که در زیر کنسول وسط و جلوی دسته دنده و زیر کنسول قرار داره . که هر کدام نیز مارک و نوع مختص به خودش را داره.
hesam90
17 August 2008, 11:49 AM
من کامپیوتری که پشت باتری نصب شده رو گفتم که خودم مارکش زو دیدم زیمنس بود اون یکی ها هم اگه صورت بخوره نگاه میکنم اطلاع میدم
فکر کنم این که من مربوط به سیستم انژکتور هست درسته؟
ac800fr
17 August 2008, 05:48 PM
فكر مي كنم اكثر دوستان توانسته باشند لينك زير را دانلود كرده و از اطلاعات بسيار مفيد آن استفاده كرده باشند
اگه تاكنون موفق به دانلود فايل زير نشده ايد و همچنين علاقمند به آشنايي با سيستم الكتريكي خودرو تندر هستيد به شما توصيه مي كنم فايل rar موجود در لينك زير را دريافت كنيد.
حجم فايل 38 مگابايت است.
در اين فايل سيم كشي و محل نصب سنسورها ، ژنراتور و كليه سيستم هاي برقي تندر90 را با جزئيات تقريبا" كاملي نشان داده است.
(اين لينك را از نوشته يكي از دوستان در همين تالار گفتگو پيدا كردم - كه براي من بسيار مفيد بود)
abasi
18 August 2008, 09:04 AM
با عرض سلام و احترام
من دیروز 87.5.27 یه مسافرت یک روزه داشتم کل رفت و برگشتم 466.8 کیلومتر شد . کولر خاموش دوتا پنجره جلو باز بود .تعداد سر نشین 3 نفر . سوخت مصرف شده از زمان آخرین صفر کردن شمارشگر 28.7 لیتر . سرعت متوسط 64.9 . مصرف متوسط 1.6 لیتر در ضمن هنگام رفت برگشت بیشتر از 40 دقیقه در ترافیک سنگین جشن عید نیمه شعبان بودم . دوستان تجربه مصرف کمتر ی داشته اند ؟ ممنون می شوم منعکس فرمایید.
مصرف متوسط 6.1 لیتر
HoseinS
18 August 2008, 12:17 PM
موفق باشيد
سلام
با تشکر. ساخت مدارش راحت است. نرم افزارش را از کجا دانلود کنیم. اگر ممکن است لینک بده!
pooyan.tt
19 August 2008, 01:49 AM
رادیاتور کولر و رادیاتور ماشن در لوگان جدا از هم اند، یعنی این ماشین دو تا رادیاتور داره، یکی برا کولر یکی هم برای موتور ماشین؟
!
bamshad
19 August 2008, 02:13 AM
من شنیدم کولر لوگان قوی نیست و روی درجه ماشین سریع تاثیر میگذاره؟و همچنین گاهی اوقات باعث خاموش شدن ماشین میشه!(هنگام روشن کردن)
کسی دلیلش رو میدونه؟ درمان هم داره یا باید مدارا کرد؟
اینجانب
19 August 2008, 06:54 AM
رادیاتور کولر و رادیاتور ماشن در لوگان جدا از هم اند، یعنی این ماشین دو تا رادیاتور داره، یکی برا کولر یکی هم برای موتور ماشین؟
!در تمام ماشین های کولر دار بهمین صورت است. چون سیالی که در هریک جریان دارد متفاوت است.
اینجانب
19 August 2008, 07:18 AM
من شنیدم کولر لوگان قوی نیست و روی درجه ماشین سریع تاثیر میگذاره؟و همچنین گاهی اوقات باعث خاموش شدن ماشین میشه!(هنگام روشن کردن)
کسی دلیلش رو میدونه؟ درمان هم داره یا باید مدارا کرد؟من اخیرا با تندر یک سفر رفتم رودبار و برگشتم، تقریبا تمام راه هم کولر داشتم. البته من اکثرا درجه کولر را روی حداکثر "دایره های آبی" میذارم، و فن را روی 3 یا 4. توزیع هوا را هم روی "کاملا از زیر پا" یا "از زیر پا و دریچه جلو" میذارم.
درجه که از چهار خط بالاتر نرفت. از نظر خنک کردن کمبودی ندیدم و رضایت کامل دارم. در مورد خاموش کردن، من فقط یکی دوبار در اوایل که با این ماشین رانندگی را آغاز کردم برام تو ترافیک و بدون کولر پیش آمده.
abasi
19 August 2008, 09:16 AM
باسلام و احترام
در مورد مکمل بنزین من اطلاعات زیادی ندارم شنیده ام که این ماده اندکی باعت احتراق بهتر بنزین می شود ولی اعتقاد به آن نداشته و ندارم و تا به حال ابدا از آنها استفاده نکرده ام . خواهشمندم دوستانی که نحوه عملکرد مکمل ها را می داند لطفا پاسخ بنویسند در ضمن ساختار شیمیایی آنها چگونه است آیا تاثری دارد هر چند اندک دارد . ممنون منتظر دیدن پاسخ های شما هستم
abasi
19 August 2008, 09:37 AM
با عرض سلام و ارادت
در رابطه با خلف وعده ها و عدم پاینبدی به تعهدات خورو سازان داخلی شکی نیست
یکی از همسایه گفت بعد از تحویل خودرو به او گفته اند برود بانک صادرات (هر شعبه ای ) و مبلغ 50000 هزار تومان بابت دیر کرد بگیرد . هر چند مبلغ ناچیز است چرا آنها بخورند. دوستان از کم و کیف موضوع خبری دارند؟
hesam90
19 August 2008, 09:39 AM
سلام
من یه سری تو این سایت یه تایپک دیدم که دوستان میگفتن تو هر باک بنزین یه لیوان الکل بریزین اگه الکلش اتانول باشه بهتره:icon_cool اگه کسی آدرسش رو میدونه برای راهنمایی بگه
با تشکر
مکمل سوخت فقط stp البته در حد قیمت خودش
hesam90
19 August 2008, 09:43 AM
با عرض سلام و ارادت
در رابطه با خلف وعده ها و عدم پاینبدی به تعهدات خورو سازان داخلی شکی نیست
یکی از همسایه گفت بعد از تحویل خودرو به او گفته اند برود بانک صادرات (هر شعبه ای ) و مبلغ 50000 هزار تومان بابت دیر کرد بگیرد . هر چند مبلغ ناچیز است چرا آنها بخورند. دوستان از کم و کیف موضوع خبری دارند؟
دوست عزیز من خودم رفتم از بانک صادرات مبلغ 134000 هزار تومان گرفتم و این مبلغ بستگی به دیر کرد تحویل از صدور دعوتنامه به بعد هست البته برای ما رو نمیخواستن بدن خودم رفتم خیابون ملاصدار تو ونک نامه مربوط رو صدور کردن و دو ماه بعد رفتم از بانک گرفتم حداقل پول ضیط رو پیدا کردم :icon_excl
chem48
19 August 2008, 02:24 PM
سلام دوستان / لطفا از چگونگي دريافت دير كرد بقيه را مطلع نماييد. من اولويت 4 ايران ... بودم و 5/20 ماشين رو گرفتم اما در مورد ديركرد چيزي به من نگفتن
hesam90
19 August 2008, 08:58 PM
برین نمایندگی که ماشین گرفتین از اونجا اطلاع بگیرین سود تاخیر تعلق میگیره بهتون یا نه
یادتون نره زرنگ باشین تا اونجا بگن بله تعلق گرفته این ایرن خودروی ها رو نشناختین یه مارمولکی هستن که نگو
Reza4223
20 August 2008, 08:58 AM
دوستان عزيز من فكر كنم موضوعي كه در حال حاضر داره بحث ميشه مربوط ميشه به تاپيك ثبت نام خودرو و از موضوع اين تاپيك داريم دور ميشيم.
as2la
20 August 2008, 02:45 PM
سلام
من یه سری تو این سایت یه تایپک دیدم که دوستان میگفتن تو هر باک بنزین یه لیوان الکل بریزین اگه الکلش اتانول باشه بهتره:icon_cool اگه کسی آدرسش رو میدونه برای راهنمایی بگه
با تشکر
مکمل سوخت فقط stp البته در حد قیمت خودش
سلام فکر کنم منظور شما این باشه. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
reza a
20 August 2008, 04:53 PM
سلام ماشین من e2معمولیه وچند وقتی هست موقعی که فرمون رو مثلا در دور دو فرمون در جا میخوام بچرخونم یه لرزش شدیدی در فرمون حس میشه ویه صدای لرزشی هم شنیده میشه با توجه به اینکه ماشین 4800تا راه رفته الان ببرم برای سرویس اولیه بهتره یا همون 10هزارتا ببرم ؟وتابحال برای کسی همچین مشکلی پیش اومده؟
ممنون
mohammad1983
20 August 2008, 10:51 PM
سلام ماشین من e2معمولیه وچند وقتی هست موقعی که فرمون رو مثلا در دور دو فرمون در جا میخوام بچرخونم یه لرزش شدیدی در فرمون حس میشه ویه صدای لرزشی هم شنیده میشه با توجه به اینکه ماشین 4800تا راه رفته الان ببرم برای سرویس اولیه بهتره یا همون 10هزارتا ببرم ؟وتابحال برای کسی همچین مشکلی پیش اومده؟
ممنون
دوست عزيز مشكلي نيست.توي سمند و 206 هم يكبار ديدم.فكر مي كنم به دليل وزن جلوي ماشين هست.
از وقتي هم كه لاستيك رو 205 كردم به نسبت قبل بيشتر است.
Navid_Aref
20 August 2008, 11:07 PM
با سلام.
آقارضای گرامی ، فرمان هیدرولیک به دور موتور حساسه و نیاز هست در جایی که محدودیت حرکت و جا هست ( مثل پارکینگ) پر گازتر از حالت فعلی حرکت کنید. از پیچاندن سریع و تا انتهای غربیلک فرمان هم اجتناب کنید که باعث فشار مضاعف بر پمپ هیدرولیک و ایجاد لرزش در موتور خواهد شد. تعویض لاستیک فابریکی به سایز بزرگتر این حالت را تشدید می کند.
میزان باد تایرها هم بسیار موثره و کم بودن آن باعث سفتی فرمان و فشار بیشتر بر سیستم فرمان خواهد شد. حداکثر فشار باد مجاز تایرهای فابریکی 52 PSI هست و توصیه کاتالوگ و برچسب کنار درب نزدیک 30 است که مقداری باعث سفتی فرمان می شود. می توانید با خیال راحت باد تایرها را تا نزدیک 40 بالا ببرید تا فرمان نرم شود. البته در این صورت قدری صدای تایرها زیاد می شود.
در تایید مطلب قبلی محمد آقای گل این حالت در تمامی خودروهای فرمان هیدرولیک در اثر استفاده نادرست بوجود می آید و باید سعی کنید که این گونه نشود. این نکته حتی در پراید سبک وزن نیز صادق است (البته نمونه های دارای این سیستم آن).
Reza4223
21 August 2008, 08:59 AM
دوستان عزيز در مورد دو محصول فوق كه براي تميز كردن مسير هوا و انژكتور خودرو استفاده ميشه و انصافا كارايي خيلي خوبي هم داره هيچ نظري ندارند؟ من شخصا از هر دو محصول استفاده كرده ام و خيلي راضي هستم. اما اطلاعات فني دقيقي در اين خصوص ندارم كه آيا استفاده طولاني مدت از آن مضر است يا خير. به دليل بنزين نامرغوبي كه استفاده ميكنيم بعد از گذشت مدتي قدرت و كشش ماشين كاهش مي يابد. البته اينكه اين آلودگي چطور باعث كاهش قدرت خودرو ميشود اطلاعاتي ندارم. اگر دقت كرده باشيد خروجي اگزوز خودرو سياه رنگ و چرب است. پس از استفاده از اين اسپري ها حتي لوله اگزوز هم مثل آينه تميز ميشه. اگر كسي در اين خصوص اطلاعاتي داره ممنون ميشم اگر براي استفاده ديگران بيان كنه.
keyvan-GSM
21 August 2008, 10:09 AM
دوستان نظرشان را در مورد قرصهایی مانند پاور پیل یا داینو تب بفرمایند الان برادرم برای 206 گرفته ایا در مورد تندر صلاح است استفاده کنیم؟ ایا به موتور صدمه نمیزند؟
abasi
21 August 2008, 01:10 PM
دوستان عزیز فرمول شیمیایی این دو اسپری فوق را می دانند؟ نحوه اثرش در رابطه با جرم گیری چگونه است؟
reza a
21 August 2008, 08:06 PM
با تشکر از دوستانی که راهنمایی کردن من 206 داشتم وپراید هیدرولیک هم داشتم اونه اینجور بودن که فرمون رو تا نه میبردم یه صدای وزه مداد واگه فرمون رو برمیگردوندم درست میشد ولی در تندر بعضی مواقع اینجور میشه ودقت نکردم که فرمون تا ته برده بودم یا نه واون لرزش هم همیشه نیست بلکه بعضی مواقع هست ولرزش رو از فرمون حس میکنم که شدید هست وموتور لرزش نداره ضمنا لاستیکها هم فابریک خودشه بارز185
AmirHj2008
22 August 2008, 03:00 PM
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوستان گرامی
میزان فشار باد در لاستیک های جلو وعقب در تندر مدل فول lp چه میزان باید باشه
با تشکرات ویژه
hesam90
22 August 2008, 03:47 PM
سلام
دوست عزیز جلو 29 اما به نظرم 32 بزن عقب هم 32 به نظرم 34 بزن
=====================================
دوستان من دو هفته پیش که رفتم مسافرت توی مسیر که شب بود و چراغها هم که روشن بود هر کاری میکردم نور پایین بده نمیداد به غیر اون هم اصلا اون کلید چرخون که برای خاموش کردن چراغ بود گیر کرده به طور کلی دسته راهنما قفل کرده هر چقدر اون کلید چرخون رو میچرخوندم تا چراغها خاموش بشه نمیشد بیخیال شدم اما 10 دقیقه بعد انگار معجزه شده بود کلید رو دوباره چرخوندم دیدم راحت چرخید
میخواستم بگم مشکل از کجا میتونست باشه ؟
من فکر میکنم جریان زیاد محل اتصال رو به عم چسبونده بود
ولی از اون رو به بعد دیگه درست داره کار میکنه
abasi
23 August 2008, 08:41 AM
با سلام و ارادت
من دوست ندارم استاندارد های خودرو را به هم به زنم پس نه چیزی به خودرو اضافه می کنم نه کم . برایم بسیار سخت بود پخش ماشین را عوض کنم باید یه هزینه اضافی صرف می کردم و از طرف دیگه یه پخش به این خوبی را بدون استفاده می گذاشتم .پس آمدم آهنگ های مورد علاقه ام را انتخاب کرده به توسط Media player فرمت MP3 را به Audio تبدیل و روی سی دی رایت کردم حالا استفاده می کنم و بسیار هم رضایت حاصل است
لوگان
23 August 2008, 10:23 AM
با سلام و ارادت
من دوست ندارم استاندارد های خودرو را به هم به زنم پس نه چیزی به خودرو اضافه می کنم نه کم . برایم بسیار سخت بود پخش ماشین را عوض کنم باید یه هزینه اضافی صرف می کردم و از طرف دیگه یه پخش به این خوبی را بدون استفاده می گذاشتم .پس آمدم آهنگ های مورد علاقه ام را انتخاب کرده به توسط Media player فرمت MP3 را به Audio تبدیل و روی سی دی رایت کردم حالا استفاده می کنم و بسیار هم رضایت حاصل است
شما میتونید از fm transmiter هم استفاده منید با هزینه خیلی کم بدون اینکه استاندارد ماشین رو بهم بزنید به فایل های mp3 , wma هم گوش بدید.
baghbanzadeh
23 August 2008, 03:26 PM
سلام خدمت دوستان
کولر خودرو بنده پس از سرویس ده هزار نفس موتورو میگیره این موضوع عادیه ؟
pooyan.tt
24 August 2008, 11:52 AM
من قبلا در مورد راغ هشدار کمربند ایمنی با واحد کنترل کیفیت سایت رنو تماس گرفته بودم که جوابش رو چنین دادن
جناب آقای ... با تشکر از تماس شما به عرض میرساند که آپشن چراغ هشدار کمربند ایمنی به سفارش تولید کننده ایران کلا در این خودرو فعال نیست.
حالا من نمی فهمم این آپشن سخت بود، گرون بود یا بی ارزش بود که سفارش ندادن!
AmirHj2008
24 August 2008, 02:19 PM
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوستان گرامی
میزان فشار باد در لاستیک های جلو وعقب در تندر مدل فول lp چه میزان باید باشه
تو دفترچه نوشته 2 جلو 2.2 بار عقب
درسته یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
jgshirazi
26 August 2008, 10:53 AM
سلام
آيا مي توان سيستم فرمان هيدروليك روي تندر 90 مدل e صفر نصب كرد يا خير؟
اگر امكانپذير است، چقدر هزينه دارد؟
چه مكاني اين كار را انجام مي دهد؟
قبلاً از نظرات شما تشكر مي كنم.
Reza4223
26 August 2008, 10:54 AM
نظر شما در مورد تعويض صندلي ال 90 با پارس چيه. من از صندليهاي پارس خيلي خومشم مياد. توي مسافرتهاي طولاني با ال 90 خسته ميشم.
عمادالدین
28 August 2008, 02:19 PM
سلام خدمت دوستان
کولر خودرو بنده پس از سرویس ده هزار نفس موتورو میگیره این موضوع عادیه ؟
با سلام به همه دوستان
تندر من ایران خودرویی و همکارم پارس خودرویی
تندر من حدود 6.5 الی 7 لیتر مصرف میکنه و مال همکارم 8.5 الی 10 لیتر
مال من شتابش کمه بخصوص اگر ازش کولر بگیرم و لی مال همکارم به نقل از خودش همه ماشینارو میگیره من فکر میکنم که این موضوع به تنظیم موتور برمیگرده یادمه که تو پراید با تنظیم دلکو شتاب و مصرفش عوض می شد
عمادالدین
28 August 2008, 02:25 PM
با سلام به دوستان
آیا کسی میدونه که میشه ایربگ سمت سرنشینو به E2 نیمه فول اضافه کرد؟ اگر میشه کجا؟ و چقدر هزینه داره؟
من فکر میکنم بشه چون اگه ماشین تصادف کنه و باز بشه اونو جمع می کنن پس قطعاتش و سیستمش مشخصه
لوگان
28 August 2008, 09:23 PM
دوستان امروز کمی روغن زیر پدال گاز دیدم البته خیلی خیلی کم. و روغنش چرب هم نیست وقتی دست زدم. به نظر شما مشکلیه؟
Navid_Aref
28 August 2008, 10:31 PM
برای روان کاری سیم گاز در غلاف آن مقداری روغن به آن می زنند و ممکن است در اثر استفاده زیاد از پدال گاز در ترافیک شهری و در دمای بالای محیط مقداری از آن به سمت پایین نشت کند. نگران نباشید.
روغن زدگی پدال ترمز در تمامی خودروها موضوعی مهم است نه پدال گاز.
3284
29 August 2008, 01:20 PM
سلام
آيا مي توان سيستم فرمان هيدروليك روي تندر 90 مدل e صفر نصب كرد يا خير؟
اگر امكانپذير است، چقدر هزينه دارد؟
چه مكاني اين كار را انجام مي دهد؟
قبلاً از نظرات شما تشكر مي كنم.
من برا یه بنز 230 میخواستم اینکارو بکنم حدود 160 تومان در میومد 100% امکان پذیره ولی تو این نمایندگی ها نبر چون خیلی ازت پول میگیرن ببر بده به یه مکانیک ماهر
یا ببر بده به یه مکانیک بنز چون بنزی ها اکثرا هیدرولیک میزارن
iriboy
29 August 2008, 04:56 PM
سلام دوستان من از ابتدا که ماشین را تحویل گرفتم در هنگام چرخش کامل فرمان در بین چرخش ازطرف تایر جلو سمت شاگرد صدای تق می اید و مثل اینکه ضربه به ماشین مخوره برای رفع عیب بارها به نمایندگی مراجعه کردم حتی کمک فنر هم تعویض شد پلوس هم چک شد ولی این عیب همچنان باقی است از دوستان خواهان راهنمایی هستم
HOOSEIN 105
29 August 2008, 05:52 PM
با سلام به همه دوستان
تندر من ایران خودرویی و همکارم پارس خودرویی
تندر من حدود 6.5 الی 7 لیتر مصرف میکنه و مال همکارم 8.5 الی 10 لیتر
مال من شتابش کمه بخصوص اگر ازش کولر بگیرم و لی مال همکارم به نقل از خودش همه ماشینارو میگیره من فکر میکنم که این موضوع به تنظیم موتور برمیگرده یادمه که تو پراید با تنظیم دلکو شتاب و مصرفش عوض می شد
دوست عزیز ماشین شما هم مشکل ماشین من رو داشت
ماشین رو حتما ببر نمایندگی
ماشین من شتابش زیادی کم بود بردم نمایندگی گفتند مشکل از تنظیم نبودن موتوره
که بعد از تنظیم کردن موتور شتاب ماشین خیلی خیلی بیشتر شد
3284
29 August 2008, 06:11 PM
سلام دوستان من از ابتدا که ماشین را تحویل گرفتم در هنگام چرخش کامل فرمان در بین چرخش ازطرف تایر جلو سمت شاگرد صدای تق می اید و مثل اینکه ضربه به ماشین مخوره برای رفع عیب بارها به نمایندگی مراجعه کردم حتی کمک فنر هم تعویض شد پلوس هم چک شد ولی این عیب همچنان باقی است از دوستان خواهان راهنمایی هستم
مشکل از جعبه فر مونت نیست یا از سیبکها نشون یه زیروبند ساز بده
fazarayan
29 August 2008, 10:52 PM
با سلام و ارادت
من دوست ندارم استاندارد های خودرو را به هم به زنم پس نه چیزی به خودرو اضافه می کنم نه کم . برایم بسی