PDA

View Full Version : تاپیک جامع طراحی و ساخت خودرو

Nomad
3 February 2008, 02:17 AM
سلام دوستان .
مدتیه که من و بعضی از دوستانم به فکر تولید یه اتومبیل افتادیم . بعد از انجام بررسی های آماری و بدست آوردن اطلاعات لازم از بازار ایران و همچنین موقعیت های سرمایه گذاری و پذیری ، به این نتیجه رسیدیم که بهترین گزینه یه اتومبیل کوپه هستش که البته بخاطر شرایط کشور ، تصمیم بر این شد که کوپه از نوع 2+2 باشه ...
یک شرکت تشکیل دادیم که داره مراحل اداری رو میگذرونه و البته خیلی هم مسئله و دردسر داره که نیاز به راهنمایی شما عزیزان هست . برای ثبت شرکت طبق صحبتهای چند مشاور تجاری ، بجای 100 هزار تومان که عرف هست ... مبلغ 10 میلیون تومان برای سرمایه اولیه منظور شده . خدا رو شکر مشکل مالی نداریم .در صورت کمبود بودجه هم اسپانسرها تامین خواهند کرد .
برای مکان هم از آونجاییکه همه افراد گروه غیر از یکی دو نفر دانشجو و دوست هستیم ( در شهرستان ) ، محلی رو با تجهیزات کامل در حومه شهرستان دزفول که متعلق به یکی از افراد هست انتخاب کردیم . فضای بسیار زیاد و محفوظ از شهر مزیتهای اون هستش .
متاسفانه از اونجا که هیچکدام از افراد گروه تجربه ای در زمینه ی ساخت اتومبیل با این سطح رو ندارن ، تا حدودی به مشکل برخوردیم ... البته من و دوستانم در تجربه ی قبلی که تیونینگ یک پژو 405 متعلق به خودم بود ، چیزهای زیادی یاد گرفتیم ولی متاسفانه با اشتباهات و نبود سرمایه کافی ، نشد ادامه بدیم . اما حالا همون دوستان بعلاوه ی چند نفر دیگه عزممون رو جزم کردیم که این اتومبیل رو بعنوان اولین ساخته ی اینچنینی و در این کلاس در ایران آماده کنیم ...
فقط برای رسیدن به هدفمون نیاز به کمک داریم .
نیازها :
نیاز به فرد مسلط به نرم افزار فلونت و سایر از این دست برای آیرودینامیک .
فرد مسلط به طراحی شاسی و نرم افزارهای تابعه .
مهندس متالوژی با تسلط کامل به نرم افزارهاش .
مهندس مکانیک با تجربه و مسلط به نرم افزارهای طراحی قطعات و آنالیز نیروها .
افراد مسلط به مکانیک خودرو در شاخه سیستم تعلیق .
فرد آشنا با روابط اداری و ضوابط صدور مجوز ها .
فرد آشنا به نرم افزارهای گرافیکی ( به خصوص اتودسک مایا ) و سایر ...
و غیره ...

دوستان من امیدوارم که بتونید تو این کار خطیر به من و دوستانم کمک کنید . هر نکته و مطلبی که به ذهنتون میرسه و حتی اگر کوچکترین احتمالی میدید که ممکنه به روند کاری ما کمک کنه در هر زمینه ای هم که باشه ، از بیانش خودداری نکنید .
( ضمنا افرادی که ساکن خوزستان هستن و میتونن که کمک کنن ، پی ام بدن ) .
دوستان باز هم میگم ... لطفا هر مطلبی که در زمینه ی تولید خودرو ( چه کلی و چه جزیی ) میدونید ، لطفا مضایقه نکنید . در اینصورت هم این تاپیک به یک منبع مفید و جامع برای سایر دوستداران و علاقمندان به تولید خودرو مبدل میشه وهم گروه ما میتونه هر چه سریعتر به هدف خودش نزدیک بشه ...

یک کوپه اسپرت 2+2 کاملا ایرانی ...
.
.
.

eCom2001
3 February 2008, 09:14 AM
تخصص من اتومبیل نیست وگرنه دریغ نمی کردم،
اما این می تونه شروعی برای پیشرفت صنعت اتومبیل ایران باشه، حتی با چند نفر!
موفق باشید

Raminium2001
3 February 2008, 10:29 AM
خیلی خوشحالم که تصمیم به انجام همچین کاری گرفتید. البته فکر می کنم هنوز آماده طراحی و تولید یک خودرو نباشید چون هیچکدوم تجربه کافی در این زمینه ندارید. در ضمن می خواستم بدونم سرمایه گذارتون هیچ چشمداشتی برای برگشت سرمایش نداره؟ اصلا قراره پروژه تحقیقاتی باشه یا فکر تولید انبوه هم هستید. اگه میشه میزان سرمایتون رو هم بگید ممنون میشم.
در مورد قوای محرکه چه فکری کردید؟ اگه تیراژ خیلی بالا مد نظرتون نباشه، فکر می کنم میتسوبیشی موتورهای مناسبی برای کار شما داشته باشه. فکر می کنم برای شروع کار خوب باشه از پلت فرم ماشینهای عضلانی آمریکایی (مال 25 سال پیش) استفاده کنید. اینجوری نیازی به طراحی خیلی از قسمتها ندارید و میشه یک ساله طرح یک ماشین رو تمام کرد. تو تیمتون متخصص طراحی گیربکس هم دارید؟

shei2nak
4 February 2008, 03:00 AM
سلام و صد افرین.
واقعا کار بزرگی می خواهید انجام بدهید. اما فکر نکنم به انجام برسه.( مسلما بودجه و امکاناتتون از ایرانخودرو و ساییپا کمتره)... اما باز هم قدم بزرگی می خواهید بردارید. به نظر من رو تیونینگ و سرهم کردن ماشین ها وقت بگذارید بهتر و کارامد تره تا ساخت یک اتومبیل استاندارد. ( ساخت اتومبیل های مسابقه هم پیشنهاد خوبیه روش فکر کنید).
پیروز و پاینده باشید.

Raminium2001
5 February 2008, 05:36 PM
جناب Nomad، سری به تاپیک خودت نمی زنی؟ ما خیلی مشتاقیم تا در جریان تمام مراحل کاریت باشیم.

Nomad
5 February 2008, 09:23 PM
جناب Nomad، سری به تاپیک خودت نمی زنی؟ ما خیلی مشتاقیم تا در جریان تمام مراحل کاریت باشیم.

سلام دوستان ... از ابراز لطفتون ممنونم . ببخشید برای پیگیریه کارها چند روزی خیلی مشغول بودم . نشد آن بشم . در هر حال ممنون که توجه کردید به تاپیک ... و امنا جواب سئوالات .
جناب ecom2001 عزیز حق با شماست و از شما برای اینطور روحیه دادنتون خیلی ممنونم . چون خیلی ها تا همینجای کار خیلی ما رو مسخره کردن و طعنه زدن !! من هم امیدوارم که بتونم این کار رو به نتیجه ای برسونم .
و اما دوست بزرگوار ، رامین جان :
در ابتدا ممنون از لطفت . مبلغ سرمایه اولیه که 10 میلیون تومان هستش رو بطور کامل و نقد من و دوستانم تامین کردیم ... خدا رو شکر هنوز هم میتونیم مبالغی رو برای افزایش سرمایه و سرمایه در گردش اضافه کنیم . بنده و یکی از دوستان عزیزم که بعد از من بیشترین سرمایه گذاری رو کردن هم قصد داریم اتومبیل هامون رو بفروشیم که خودش یه مبلغ کوچیکی واسه کمک میشه ... در کل با کمک دوستان تا 50 تومنش رو تا پایان سال مالی اول در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل طرح مد نظر گرفتیم که بتدریج تزریق میکنیم . ( اسگانسر ها هنوز هیچ کمکی نکردن !! البته فعلا نیازی هم نبوده ) .
پروژه تولیدی هستش برای فروش و البته بصورت محدود . برای همین هم برای مراحل کار خیلی مشکل داریم ... با وزارت صنایع و محیط زیست و غیره ... البته هنوز که مشکل خاصی نبوده که حل نشده باشه .
قوای محرکه فعلا در مرحله تحقیقات اولیه هست و تقریبا کار خاصی هنوز در اینمورد انجام ندادیم ... فقط بر حسب نوع شاسی و کلاس ماشین ، حجم تقریبی و تایپ موتور رو پیش بینی کردیم . ( تو این مورد بکمک نیاز داریم ) .
تمامی فریم اتومبیل رو خودمون قرار طراحی کنیم و البته ساختش رو هم همینطور ... با دو نفر کارشناس مسلط هم صحبتهایی شده ولی نهایی نشده ( بهیچوجه قصد کپی کاری رو نداریم ، اونم از ماشینهای 25 سال پیش ) .
برای سیستم انتقال و توزیع قدرت هنوز کمی زوده که بخوایم صحبت کنیم . هنوز کارهای زیادی هست که باید انجام بشن و تبعا فعلا تا اونها محیا نشن ، صحبت از گیربکس برای ما غیر منطقیه .
دوست عزیز شیطونک ... :
ممنون از لطفت . ما می توانیم !! این شعاریه که من و دوستانم میخوایم بهش دست پیدا کنیم . ما برای قضیه بودجه و ربط اون به تولید اتومبیل خیلی تحقیق کردیم و به نتایج و آمارهای جالبی رسیدیم ... شرکت های بسیاری هستن که فعالیت خودشون رو بصورت محدود و با سرمایه بسیار بسیار کم شروع کردن و خوشبختانه الان هم موفق هستن ( سرمایه ما هم همچین کم نیست !! اگر نیازی باشه اسپانسر ها هستن ) . در مورد حرفتون در مورد تمرکز بیشتر روی تیونینگ و تقویت باید بگم که من و دوستانم قبلا همچین کاری رو تجربه کردیم و الان دیگه به اون راضی نیستیم ( البته نتیجه دلخواهی هم نگرفته بودیم . اگر دوستان گزاشتن ، عکسهای ماشین سابق مورد تیونینگ قرار گرفته رو براتون میزارم که کمی تفریح کنید ) . هدف ما فقط و فقط تولید اتومبیل بصورت محدود و یا سفارشی هست .

خوب دوستان ممنون از توجهتون . خیلی خو.شحال شدم . خواهشمندم که هر اطلاعاتی که در زمینه کار ما دارید بگید که واقعا میاز داریم ... در مورد اون مواردی هم که تو پست اول گفتم هر کی اطلاعاتی داره بزاره ... ممنون .

Nomad
6 February 2008, 04:34 PM
دوستان در قسمت آیرودینامیک و تست طرح برای تونل هوا مشکل عمده داریم . برای همین از شما دوستانی که به نرم افزار فلونت آشنا هستید یا کلا تو زمینه آیرودینامیک و طراحی جزییات هواکش ها و همینطور تقسیم وزن آشنایی و اطلاعات دارید ، خواهشمندم که راهنمایی کنید .

Nomad
6 February 2008, 06:47 PM
راستی دوستان ... اگر اطلاعاتی در زمینه ی مدل سازی طرح ( با چوب ، مواد پلاستیکی ، فوم ، انواع فیبر ، گچ ، فلز و غیره ) دارید ممنون میشم . الان برای پیشبرد کار گروه بیشتر به اینجور اطلاعات نیاز هست .

در ضمن دوستان ... ما برای تهیه ی یک لیست طبقه بندی شده برای به اصطلاح تهیه فلوچارت مراحل کار نیاز به کمک و راهنمایی داریم . منظورم مثلا چیزی مثل گانت هستش یا غیره . مثلا ترتیب و زمانبندی مراحل کار رو با معرفی مراحل کار شامل باشه ( الان یکم دچار سردر گمی هستیم و هر کسی به کاری مشغوله و هرکسی حرف خودش رو میزنه ! یکمی قاطی هستیم ) .

Nomad
7 February 2008, 03:46 AM
دوستان تروخدا از هر مطلبی که میدونید مضایقه نکنید و لطف کنید و هر چیزی که به ذهنتون میرسه در مورد تولید یک اتومبیل تو این تاپیک بنویسید . همچنان منتظر جوابهاتون هستم .

shei2nak
7 February 2008, 03:13 PM
با سلام.
دوست عزیز من فعلا که چیز خاصی به فکرم نمیرسه. لطفا صبر کنید تا ترم جدید شروع بشه و برم از استاد هایم هرچیزی رو که می خواهید بپرسم و به شما بگویم.

Nomad
7 February 2008, 05:15 PM
ممنونم .
دوستان با تمامی کمک هایی که تا بحال به ما نشده !! ولی خدا رو شکر ما داریم خوب جلو میریم . یک خبرنگار از خبرگزاری ایسکانیوز هم با گروه ما مصاحبه کرد ...
از بخش پژوهشی دانشگاه هم مقداری ابزار در اختارمون قرار دادن و همینطور قول دادن که بعد از هر خرجی و در صورت تاییدشون و با ارائه فاکتور مبلغی رو به ما بپردازن . تا اینجاش که خوب بوده .
و اما خود پروژه ( تا اینجا که گفتم حواشی بود ) :
کار روی ماکت طرح ادامه داره و تا حالا هزار بار اصلاح شده . هنوز هم کلی اصلاح نیاز داره ... البته با قیمت بالای فیبرهای خشک و با کیفیت و البته بزرگ ، یکمی روند کار سخت شده . برای طراحی جزییات اسپویلرها مشکل داریم .
یه تونل هوای ابتکاری یکی از دوستان آماده کرده و فعلا از اون استفاده میکنیم ( من بشخصه بعد از دیدن جریان رنگی هوا کلی ذوق کردم ولی نفهمیدم که خوب حالا که مثلا هوا اینطوری شد ، مثلا باید چی بشه !! )
در کل فعلا مشغول تهیه ماکت اولیه هستیم . خواستیم از چوب استفاده کنیم که براحتی گیر نمیومد و البته گران هم بود و صرف نداشت . الان هم داریم همزمان یه ماکت بزرگ که از به هم چشبوندن چند تا فیبر خشک بزرگ با چسب چوب ساخته شده کار میکنیم . تا اینجاش خیلی امیدوار کننده بوده .
البته هنوز تو مسائل آیرودینامیک و تقسیم وزن هم یکمی ، مشکل داریم .

( راستی برای دوستانی که برای ماکت سازی اولیه میخوان از فیبر خشک استفاده کنن ، میشه گفت که کار باهاش خیلی راحته فقط کثیف کاری داره یکم و البته موقع استفاده از کاتر و سمباده و سوهان مرتب به ابزار میچسبه که باید جداشون کرد ) .

eCom2001
7 February 2008, 08:34 PM
ممنونم .
دوستان با تمامی کمک هایی که تا بحال به ما نشده !! ولی خدا رو شکر ما داریم خوب جلو میریم . یک خبرنگار از خبرگزاری ایسکانیوز هم با گروه ما مصاحبه کرد ...
از بخش پژوهشی دانشگاه هم مقداری ابزار در اختارمون قرار دادن و همینطور قول دادن که بعد از هر خرجی و در صورت تاییدشون و با ارائه فاکتور مبلغی رو به ما بپردازن . تا اینجاش که خوب بوده .
و اما خود پروژه ( تا اینجا که گفتم حواشی بود ) :
کار روی ماکت طرح ادامه داره و تا حالا هزار بار اصلاح شده . هنوز هم کلی اصلاح نیاز داره ... البته با قیمت بالای فیبرهای خشک و با کیفیت و البته بزرگ ، یکمی روند کار سخت شده . برای طراحی جزییات اسپویلرها مشکل داریم .
یه تونل هوای ابتکاری یکی از دوستان آماده کرده و فعلا از اون استفاده میکنیم ( من بشخصه بعد از دیدن جریان رنگی هوا کلی ذوق کردم ولی نفهمیدم که خوب حالا که مثلا هوا اینطوری شد ، مثلا باید چی بشه !! )
در کل فعلا مشغول تهیه ماکت اولیه هستیم . خواستیم از چوب استفاده کنیم که براحتی گیر نمیومد و البته گران هم بود و صرف نداشت . الان هم داریم همزمان یه ماکت بزرگ که از به هم چشبوندن چند تا فیبر خشک بزرگ با چسب چوب ساخته شده کار میکنیم . تا اینجاش خیلی امیدوار کننده بوده .
البته هنوز تو مسائل آیرودینامیک و تقسیم وزن هم یکمی ، مشکل داریم .

( راستی برای دوستانی که برای ماکت سازی اولیه میخوان از فیبر خشک استفاده کنن ، میشه گفت که کار باهاش خیلی راحته فقط کثیف کاری داره یکم و البته موقع استفاده از کاتر و سمباده و سوهان مرتب به ابزار میچسبه که باید جداشون کرد ) .

خوش حالم از اینکه روند رو به رشدی تا با الآن داشتید.
راستی ، برای ماکت ماشین از شکل خاصی الهام می گیرید؟ این شکل می تونه طرح یک ماشین کمپانی دیگه باشه و یا اشکال دیگه در طبیعت...

shei2nak
8 February 2008, 03:35 AM
با سلام.
اگه میشه طرح هاتون یا عکس هایی که از ماکت میگیرید رو نیز در اختیار ما قرار بدید و (البته اگه ماکتی هنوز درست شده باشد. که خود طرح هایی ام که رو کاغذ زدید هم برامون جالبه ). که البته باز هم میگم که اگر امکان دارهه و قضیه اونقدر سکرت نیست و این حرفا...
شاید من و بقیه دوستان که مشتاق روند کار شما هستیم بتونیم نظر های جالبی بدهیم.

Raminium2001
8 February 2008, 08:44 PM
خوشحالم که کارتون داره به خوبی پیش میره.
ماکت رو چطور به این سرعت طراحی کردید؟ ولی به طور کلی پیشنهاد می کنم برای اولین طرح حتما از یک پلت فرم آماده استفاده کنید. با قیمت خیلی کمی می تونید یه ماشین عضلانی توپ بگیرید و رو شاسیش هر بدنه مدرنی دوست دارید رو سوار کنید. راستی برای قالب گیری فکری کردین یا نه؟ ساخت قالب برای تیراژ یک خودرو بی نهایت گرونه.باید تا اونجا که میشه از هزینه ها کم کرد. می ترسم خیلی زود نا امید بشین.
امیدوارم بتونم کمکی بهت بکنم.

باتلاق
10 February 2008, 10:02 PM
سلام

برنامه ريزي شما چطوري هست؟ چه مدت زمان داريد؟ اينكه شما همه قطعات رو خودتون طراحي كنيد يا بسازيد مثل اختراع دوباره چرخه. پس بهتره معين كنيد كدوم بخش ها رو خودتون روش كار بايد بكنيد و چه قسمتهايي رو از اقلام موجود يا سازنده هاي مطرح تامين كنيد.

مثلا بهتره قبل از رفتن سراغ طراحي شاسي از شاسي هاي خودرو هاي موجود (مثلا 405) استفاده كنيد چرا كه مطمئنا اگر خودتون بخواهيد اين كار رو بكنيد ببه 100 سال زمان نياز خواهيد داشت+اينكه بعدش بايد شروع كنيد به تست مجدد همينطور اين امكان هنوز در داخل وجود نداره كه كسي بتونه طرح خوبي در اين زمينه بزنه.

پس بهتره در يك قسمت پيشرفت كنيد و به نتيجه برسيد تا نظر اسپانسر ها رو هم جلب كنيد. (مثلا همون بدنه) ولي اينكه ههمه كار ها رو شروع كنيد ولي هيچكدوم نتيجه نده فايده چنداني نداره و بهتره از يك بخش نتيجه قابل قبول بگيريد.

راستي چرا مدل رو با گل رس نميسازيد؟ بيشتر طراحي هاي بيروني با گل رس انجام ميشه... هزينه كمتر و ايجاد تغيير راحت تر. بيشتر مواقع مدل سازي رو با گل رس انجام ميدن.

خوب من هم دوست دارم به شما كمك كنم. هر مطبي به ذهنم برسه مي نويسم.

Nomad
11 February 2008, 12:47 AM
ممنون دوستان ... خیلی لطف داشتید به من .

امیدوارم که جبران کنم . یکی از دوستان گفته بودن که اگر میشه تصویری قرار بدید ، که متاسفانه مقدور نیست !
در مورد استفاده از شاسی اتومبیل های دیگه هم داریم فکر می کنیم ولی هنوز امیدواریم که با کمک ماشین سازی اراک بتونیم اون رو طراحی و تولید کنیم ... البته برای طراحی بیشتر کار انجام شده ولی تولیدش تقریبا غیر ممکنه مگر با همکاری ماشین سازی که مستلزم هزینه خیلی زیادیه .
طراحی ماکت تقریبا خوب پیش میره ولی ساخت ماکت هنوز تموم نشده ... همونطور که گفتم برای تسریع کار از فیبر خشک استفاده کردیم که خیلی موثر و مفید بود . برای ساخت ماکت 0.33 مجبوریم از مصالح دیگه ای استفاده کنیم که فعلا نمیدونیم و تصمیمی نگرفتیم .
برای ساخت قالب از دستگاه یونیمات متال لاین استفاده میکنیم که با تهیه ی ریلهای سی ان سی و سیستم کنترل هم میشه اونو براحتی به یه سی ان سی تمام و عیار تبدیل کرد که هماهنگی کاملی با کتیا و مسترکم و غیره داره .
برای برنامه ریزی همچنان مشکل داریم یعنی همونطور که تو پستهای قبلی گفتم نیاز به یه چارت یا برنامه نوشته شده داریم که کامل و جامع باشه ... همه چیز رو خودمون زراحی و تولید نمیکنیم ، مواردی هستن که 100 درصد میبایست تهیه بشن بصورت آماده .
طراحی بدنه تقریبا بطور کامل انجام شده و فقط جزییات مونده که همین جزییات تا حالا پدرمون رو درآورده و همینطور برای تقسیم وزن و داون فورس و غیره مشکل داریم .
اگر اطلاعات بیشتری در مورد گل رس بدی ممنون میشم .
همینطور سایر دوستان هر مطلبی به ذهنشون میرسه اطلاع بدید ...

Nomad
11 February 2008, 04:58 AM
راستی دوستان در مورد سیستم تعلیق هم تا حدودی مشکل داریم . هم برای نوع عملکرد و هم کلا انتخاب نوع سیستم ... اگر میشه راهنمایی بفرمایید .

Raminium2001
11 February 2008, 10:11 AM
اگه میشه بنویس ماشینی که تولید شد قراره به چه قیمتی دست مصرف کننده برسه. در اون صورت بهتر میشه در مورد سیستم تعلیقش هم نظر داد. البته وزن و ابعاد ماشین هم خیلی موثره. در هر حال برای یک کوپه بهتره تعلیق خشک ولی پایداری داشته باشه که هندلینگش بهتر باشه و تو سرعتهای بالا تعادل داشته باشه و راحتی در مرحله بعدی قرار میگیره.
در صورتی که امکان تحقیق دارید، یه نگاهی به سیستم تعلیق هیوندا کوپه هم بندازین. همه چیز تعلیق یک کوپه مدرن رو رعایت کرده.

Nomad
12 February 2008, 12:00 AM
رامین جان قیمتش رو که حالا نمیشه صورت دقیق گفت و صد البته قیمتش متغیر میشه ، چون قراره با موتور ها و تجهیزات مختلفی تولید بشه یعنی چند تا تیپ . خوب مشخصه که قیمتش هم نوسان داره . از 15 تومن تا ... یعنی این برآورد اولیه شرکت هستش . امیدواریم که واقعا بشه با این قیمت مین تولیدش کرد ( البته بدون عوارض و غیره ) .
وزن چیزی حدود 700 تا 850 کیلوگیرم خواهد شد . بستگی به تصمیم نهایی و البته شرایطی که در آینده برامون پیش میاد داره .
در مورد تعلیق نیاز به مطالعه زیادی داریم .

Raminium2001
12 February 2008, 08:35 AM
اصلا پیشنهاد نمی کنم سیستم تعلیق رو خودتون طراحی کنید. چون یکی از پیچیده ترین بخشهاست و قطعا بیش از بودجه شما هزینه بر هست. من باز هم تاکید می کنم. برای شروع کار تا جایی که امکان داره از هزینه ها کم کنید و به قول خودت کپی کاری کنین و فقط ظاهر رو طراحی کنید. بیشتر خودرو سازهای مطرح هم همین کار رو کردند.
اگه خودتون همش رو طراحی کنید، هم چیز خیلی تاپی در نمیاد (تجربه اول) هم خیلی کار و زحمت می بره، هم بخاطر تاپ نبودنش فروش خوبی نخواهد داشت و از همه بدتر به دلیل احتمال زیاد بر نگشتن سرمایه می تونه نا امیدتون کنه. البته با پشتکاری که دارید حتما موفق میشید. اما به قول باتلاق نمی خواد دوباره چرخ رو اختراع کنید.

باتلاق
12 February 2008, 06:37 PM
خوب راستش من خيلي در مورد ساخت خودرو اطلاعات ندارم. اما در پروسه ساخت خودرو ساز هاي مي دونم ك مدل نهايي بزرك رو با گل رس مي سازند. مثلا همين سمند خودمون رو هم اون زماني كه در حال طراحي بود يادم هست كه مدل گلي ساخته بودند ازش تا شكل و شمايل كلي خودرو مشخص بشه. همينطور در يك فيلم در يك شركت ايتاليايي از گل رس براي ساخت مدل استفاده مي شد.

مزاياي گل رس به نظر من ارزاني و سادگي كار كردن با اون و همينطرو قابليت تصحيح اشتباهات احتمالي است. همينطور به نظر من با ساخت يك شاسي ساده (فقط چهار تا چرخ) ميشه از مدل ساخته شدن براي تست آيروديناميك هم استفاده كرد.

در ضمن در پروسه ساخت سمند آنچنانكه مطالعه مي كردم همين مدل گلي مرجع ساخت قالب هاي نهايي بدنه قرار گرفته بودند.

Nomad
16 February 2008, 06:12 PM
سلام دوستان ...
ممنون از راهنمایی هاتون .
دستگاه متال لاین رو تهیه کردیم ( بصورت قرضی فعلا ) ولی بعد از قیمت گرفتن برای تهیه ریلهای سی ان سی ، کلا نا امید شدیم از اینکه خودمون همه قطعات و شاسی رو تولید کنیم . یعنی فعلا که هر کار کنیم بودجش تامین نمیشه !!
خیلی بیشتر از اون چیزیه که تصور میکردیم ( 110 تومن فقط برای ریلها ، قیمت سیستم کنترل هم جداست ) .
حالا تصمیم گرفتیم از یه شرکت کمک بگیریم ... تا حالا که ظاهرا مشکلی برای همکاری نداریم . هم تو زمینه اسکن و مهندسی معکوس کمکمون میکنه و هم برای ساخت قطعات و مدلسازی اولیه .
برای شاسی هم ماشین سازی اراک زیر کل قضیه زد و فرمود !! یا هزینه خیلی بالاتر یا منتفیه ( البته حق دارن چون باید قالب رو طراحی کنن و اون هم منحصرا به درد ما میخوره ) . حالا داریم فسفر میسوزونیم که ببینیم چکار باید کرد .
خلاصه تو این مدت که نبودم کلی ضد حال و خبر نا امید کننده داشتم .
نتایج کلی آیرودینامک خوب هستش ولی متاسفانه فرد مسلط به فلونت رو هنوز پیدا نکردیم ... واسه همین نمیشه نتیجه دقیق بدست آورد .
برای تعلیق داریم یه کارای خوبی میکنیم . ایشالله اگر نتیجه داد خبرش رو میدم .

باتلاق
16 February 2008, 06:40 PM
راستي ميدونيد هزينه طراحي 206 صندوق دار 80 ميليون دلار و خودروي سمند در حدود 500 ميليون دلار بوده است؟! (همشهري امروز 27 بهمن 86)

Nomad
16 February 2008, 06:56 PM
راستي ميدونيد هزينه طراحي 206 صندوق دار 80 ميليون دلار و خودروي سمند در حدود 500 ميليون دلار بوده است؟! (همشهري امروز 27 بهمن 86)

عزیز دل ... خیلی ببخشید ها مثلا من خوراکم ماشینه و این حرفها . با ماشین زندگی میکنم . این چه حرفیه ... !!

شما میدونی شلبی با 500 تومن شروع کرد ؟ تازه نه قدیما ، همین چند سال پیش .
عزیز دلم البته میدونم منطور بدی نداری ولی ما هم همچین بدون تحقیق شروع نکردیم . ولی شما دقت نکردی ( قصد ما ساخت کلاس جدیدی از اتومبیل در ایرانه با حداکثر داخلی سازی که بتونیم ) ... حالا تا کجاش بشه خدا میدونه .
عجله ای هم نداریم . کم کم و با حوصله جلو میریم . وضع مالی هم بد نیست ولی این سی ان سی شوک وارد کرد بهمون ( البته ما هنوز نیازی به سی ان سی نداریم و برای مراحل بعدی کار هستش ) .

باتلاق
17 February 2008, 12:53 AM
خوب باب حالا چرا ميزني؟! فكر كردم شايد به درد بخوره...

Raminium2001
17 February 2008, 08:41 AM
مسعود جان، این یه دفعه رو بیا و حرف گوش کن و از شاسی یک ماشین عضلانی آمریکایی استفاده کن که هم میشه ماشینهای خیلی خیلی شیکی روش طراحی کرد هم خودشون هم هنوز خیلی قشنگند و طالب دارند. وقتی مایه بیشتر شد (از فروش) اونوقت با خیال راحت کاملا داخلی سازی کنید.
شاسی 405 هم به دلیل فراوانی و قیمت خوب مناسبه. اما فکر نمیکنم بشه روش یه ماشین کوپه طراحی کرد. برای موتور هنوز چیزی رو در نظر نگرفتین؟

Nomad
21 February 2008, 08:11 PM
دوستان بعد از مدت زیادی میبینم که بابا این ایرانخودرو و سایپا حق دارن این همه ماشینهای ذاغارت تولید میکنن .... !!

بابا سنگ اندازی هست تا حد خدا !! وزارت صنایع میریم نگاه هم نمیندازن بهمون !! استانداری که تعطیل هستش . حالا خوبه ما صد رقم پارتی هم رو کردیم ولی خدا میدونه چرا اینا این جوری میکنن .
برای هر مجوزی میریم میزنن تو سرمون .

دوستان من واقعا دارم تسلیم میشم ... نظرم هم از ایران و دولتش کاملا برگشته و از همه کسایی که تا حالا بخاطر حمایت از دولت باهاشون تو سایت جر و بحث کرده بودم رسما عذر خواهی میکنم .

دوستان و من هنوز بصورت مستقل داریم روی پروژه کار میکنیم ولی امیدی نیست که بتونیم به انتها برسونیمش . همه خسته شدیم . پول هست ، نیروی کاری هست ، تجربه هست ، همکاری مسئولان گند زده به همه موارد قبلی .
دوستان در مورد ادامه یا عدم ادامه پروژه بعدا به اطلاعتون میرسونم ...
موفق باشید .

Austin Allson
21 February 2008, 08:29 PM
بهتره اتومبیل بصورت مستقل ساخته بشود و بعد از آزمایش ها ادامه کار با مدل جدید داده بشود . و مجوز ها را بگیریئد .

Nomad
24 February 2008, 11:28 AM
دوستان همونطور که خیلی ها حدس میزدن ، کار متوقف شد .

در هر صورت من با اینکه خیلی از عدم استقبال که هیچ ، از سنگ اندازی مسئولان ناراحت شدم و ناامید . ولی این هم تجربه ای بود که بایستی انجام میشد . من و دوستان تلاش خودمون و کردیم و البته همین طرحی رو هم که داریم فعلا نگه می داریم تا ببینیم در آینده چه اتفاقاتی می افته .
از تمامی پیشنهادات و راهنمایی هاتون ممنون .
این تاپیک به " تاپیک جامع طراحی و ساخت خودرو " تغییر نام پیدا کرد . از این به بهد در این تاپیک گفتگوهایی آموزشی در مورد نکات طراحی ، ساخت و آنالیز خودرو و همینطور ساخت ماکت انجام میشه ...
با تشکر از دوستان .

Raminium2001
26 February 2008, 08:07 PM
من حدس میزدم کارتون شکست بخوره ولی نه به این زودی. بابا Nomad خان بیشتر از اینا ازت انتظار داشتم. حتی ایران خودرو به این گردن کلفتی و این سابقه بیشتر از اینا طول میکشه تا یه سری مجوزها رو بگیره. مثلا اگه بخواد فقط برای مونتاژ یکی از محصولات خودش فقط، یک کارخونه تو یک شهر محروم که تازه کلی حمایت دولتی داره بزنه، شش ماه تا یک سال باید دنبال مجوز و ... باشه.
حالا اگه جدی جدی بی خیال شدین، لا اقل عکسهایی از مراحل کار و مدلتون بذار تا بچه هایی که بحث رو دنبال می کردند، دست خالی بر نگردن.

Nomad
27 February 2008, 03:56 PM
رامین جان من تنها نیستم که ... یا یه کارگاه نیست که حالا اگر سود نداد و یا کار معلق شد مثل حالای ما ، خیالی نباشه .
من الان با چند نفر شریکم که اونها 50 درصد سرمایه رو گذاشتن ... اونها کفری شدن و واقعا اعصابمون خرد شد .
کاش مسئولان بی اعتنایی میکردن ...!! به ما خیلی جاها توهین کردن که شما فلان و فلانید و غیره .
نه فقط برای مجوز ... آقا برای همه چیز . مثلا برای تهیه ماکت به موادی نیاز بود ( اسمش شیمیایی بود ) که فقط از زریق دولتی میشه تهیه کرد ... یا هزار مورد دیگه .

بزرگترین اشتباه ما این بودش که خواستیم از شرکت های خصوصی کوچیک تو انگلیس و آمریکا تقلید کنیم ، غافل از اینکه اینجا دولت حاکم مطلقه ...

از اون پروژه نمیتونم تصویری بزارم ولی خوب چند تا طرح دیگه هستن که البته در حد ساخت نیستن ولی می تونم براتون بزرام ...
حداقل نحوه استارتینگ ساخت ماکت و یا اسکچ ها رو میتونم با عکسها توضیح بدم . در اولین فرصت میزارم .

هنوز بی خیال بی خیال نشدیم !!! فعلا فعلا خوابیده .

Nomad
27 February 2008, 06:45 PM
دوستان امروز با دوربین گوشی چند تا عکس گرفتم از بعضی کارهام ...

از حالا به این صورت عمل می کنیم که مثلا من یا دوستان دیگه تصویر کارهاشون رو میزارن و همراه دوستان دیگه با پرسش و پاسخ در مورد مزیت ها و اشکالات کار ، با نحوه طراحی آشنا میشن ...
در ضمن دوستان ... ممکنه بعضی دوستان طرح هایی ابتدایی داشته باشن که میبایست به اونها قدم به قدم آموزش داد .

خوب . اولین طرح رو خودم میزارم که یه کاری هست برای تابستون گذشته ... قوانین اصلی کار رو هم با خطوط زرد مشخص کردم تا دوستان ناوارد آشنا بشن .
دوستان میتونید با مشاهده و پرسش در مورد طرح و همچنین گفتن اشکالاتی که به نظرتون میرسه ، کم کم طراحی خودرو رو یاد بگیریم .
به امید روزی که مثل قسمت عکاسی هم بتونیم مسابقات طراحی خودرو رو برگذار کنیم .
اینم از عکس ( ببخشید کیفیتش پایینه ) :

http://aycu31.webshots.com/image/47070/2000092091968356731_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2000092091968356731)

Raminium2001
28 February 2008, 11:49 AM
مسعود جان بابت عکس ازت ممنون، اگه میشه عکس با کیفیت تر بذار و یه توضیحی هم بده تا کسایی که مثل من تجربه طراحی خودرو ندارند ولی علاقمند هستند یاد بگیرن.
مرسی

Nomad
29 February 2008, 01:54 AM
چشم رامین جان ... والله من با سایز عکس مشکلی ندارم ولی خوب واسه اینکه نظم صفحه بهم نخوره ، اینطوری گذاشتم ... اصلا میخواید لینک خالی میزارم .
توضیحات هم چشم ... کم کم میزارم .
ببخشید ... من با این آپلود کردن عکس مشکل دارم ... صاف بگم خوب بلد نیستم !!

http://tinypic.info/files/98oum85qmdq6ii45t97y.jpg

Nomad
1 March 2008, 09:39 PM
دوستان یه طرحی هم هستش که دیروز کشیدم ... خوب شدش .
ایشالله تا چند روز آینده یه اسکنر بدستم میرسه و تمامی کارهای آماتوری رو آپلود میکنم و بعد از اون دیگه آموزش رو مرحله به مرحله ( تا جایی که من علم دارم ... دوستان دیگه هم کمک کنن ) شروع میکنیم .

منتظر فعالیتهای شما هم هستم ...

Raminium2001
2 March 2008, 12:23 PM
خیلی ممنون مسعود جان، یه لطفی کن توضیحات رو از سطح مقدماتی بده، در ضمن میشه بگی رشته تحصیلیت چیه؟

Nomad
6 March 2008, 02:50 PM
من مهندسی عمران میخونم ... سال آخر !! تقریبا هیچ ربطی هم به طراحی اتومبیل نداره ...
ولی خوب علاقه شخصی هستش و بعنوان تفریح و میان درس و برنامه طراحی اتومبیل رو انجام میدم ... ( البته من هنوز تو مرحله آماتوری هستم و خیلی خیلی مونده که به جایی برسم تو این رشته !! ) .

خوب دوستان ، من 7 - 8 تا طرح رو اسکن کردم که یکی یکی اونها رو قرار میدم ... ( همه با کیفیت عالی ) .

Nomad
6 March 2008, 03:10 PM
دوستان این همون طرحیه که گفتم چند روز پیش کشیدم ....
لطفا نظرتون رو بگید ...
هر چیزی که راجع به این طرح به نظرتون میرسه بگید . از اشکالاتش ، از مزیت هاش و غیره ...
بعد از گفتن نظراتتون میتونیم کم کم با هم گفتگو کنیم ... بر پایه ی همون نظرات و آموزش شروع میشه .
چئن من اصلا به آموزش صرف اعتقادی ندارم و معتقدم که آموزش باید حین کار باشه ...
http://i32.tinypic.com/10i6i6h.jpg
منتظرم .:icon_evil
راستی دوستان این طرح هنوز کامل نیستش و سایه زنی اون ناقصه و البته جزییات کار هم همینطور ... ولی در مورد هر چیزی که به نظرتون خوب یا بد اومد بگید ... :icon_surp

Nomad
6 March 2008, 03:22 PM
دوستان این هم طرح شماره 1 ...
http://i32.tinypic.com/25uhdt3.jpg
همون طرحی هستش که سری قبل آپ کرده بودم ... ولی این دفعه با کیفیتش هستش !! :icon_mrgr
امیدوارم که نظراتتون رو بگید .

** - در نهایت دوستان این نکته رو بگم که بهتره برای گفتگو و تبادل نظر در مورد طرح های ارسالیمون ، اونها رو با شماره مشخص کنیم تا هر کسی نظری داشت ، براحتی بتونه نظرش رو در مورد زرح خاص خودش بگه ... همینطور بهتره برای طرح هاتون اسم بزارید مثل انتخاب مدل و غیره ... :icon_cool

shei2nak
7 March 2008, 02:20 AM
با سلام.
این طرح بسیار زیباست اما به نظرم یکمه زیادی از نیسان 350Z الگو برداری شده است.
حلا برای موتور و سایر سیستم هاش چه فکر هایی کرده بودید؟

Nomad
7 March 2008, 03:03 AM
این طرح بسیار زیباست

در این که زیبا شده خوب خودم هم میدونم !! ( شوخی کردم ) ... ممنون . البته قرار بودش که ایرادات و مزایای طراحیش رو بگید که کم کم آموزش رو شروع کنیم . راستی طرح شماره 1 رو میفرمایی یا شماره 2 !!؟؟

اما به نظرم یکمه زیادی از نیسان 350Z الگو برداری شده است.

حالا من که نفهمیدم منظور شما کدوم بود ولی در کل توی دنیاس اتومبیل بالاخره طراحان یه مرجعی رو برای طراحی خودشون قرار میدن که البته تو این مورد خاص من به همه چیز فکر کرده بودم الا به 350Z !!
خوب طبیعیه ... کار آماتوری هستش و فقط برای تمرین . حتی اگر طرحی 100 درصد هم کپی بشه مشکلی نیست چون برای آموزش هستش و همه این طرحها مبتدیانه هستن .
و یه چیزی هم بگم ... برای طرح شماره 1 ... من بیشتر از اسکچی که آقای حسین الاتار توی سایتشون قرار داده بودن الگو گرفتم که البته تغییراتی که اعمال شده خیلی کلی هستش و طرح کاملا دگرگون شده ... برای طرح 2 هم یه اسکچی دیدم توی مجله ماشین که خیلی خوشم اومد ... با اینکع کاملا آماتوری بودش اما جای کار داشت ... منهم با الهام گرفتن از اون این طرح رو کشیدم و البته هنوز هم کامل نیستش و کار زیادی داره ...
دوستان معمولا برای آموزش و کارهای آماتوری ایده صرف طرح رو ایجاد نمیکنن بلکه با تصور قسمتهای خاصی از اتومبیل های تولید شده ... ، مبنایی برای مقایسه کار خودشون قرار میدن .
حلا برای موتور و سایر سیستم هاش چه فکر هایی کرده بودید؟

دوست عزیز فکر میکنم شما این طرح آماتوری من رو با اون طرحی که میخواستم با کمک دوستانم به تولید برسونیم اشتباه گرفتید ... مطمئنا هیچ فردی زحمت و هزینه خودش رو به این صورت و براحتی در اختیار دیگران نمیزاره ( اون طرح کاربردی هستش و کاملا قابلیت تولید داره و اصلا با این طرح های آماتوری قابل مقایسه نیست ... اون طرح ارزش اقتصادی بالایی داره ) .
خوب البته برای هر طرح آماتوری هم باید یک سیستم محرکه مبنا هم تصور کرد که طراحی رو بر اون اساس انجام داد ... برای طرح شماره 1 من موتور جلو و با حجم تقریبی 3 لیتر و با قدرت 250 اسب رو مبنا قرار دادم . برای طرح شماره 2 هم موتور جلو و توربو و با حجم 2.4 لیتر و قدرت 200 اسبی رو مبنا قرار دادم ...
اینها بیشتر برای تعیین طول قسمتهای اتومبیل هستش که برای توزیع وزن هم استفاده میشه .

امیدوارم مفید بوده باشه ... منتظر نظرات و طرح هاتون هستم ( میتونید از همین الان شروع کنید ، هر چند هم که مبتدی باشید ) .
موفق باشید .