PDA

View Full Version : مراحل پیگیری گوشی های سرقتی،گذر از هفت خوان بی حاصل

Bia2Clubs
14 October 2007, 07:04 PM
در خیابان، با تلفن همراهتان صحبت می کنید و آرام آرام در حال قدم زدن هستید. صحبت از حال و احوال به بحث های اجتماعی و اقتصادی روز می کشد. شما هم که خودتان را در این عرصه ها حسابی صاحب نظر می دانید، شروع می کنید به سخنرانی کردن با صدای بلند و بی توجه به نگاه متعجب عابران بحث را ادامه می دهید و گاهی هم که هیجان زده می شوید، صدای تان را بلندتر می کنید و با تمام قوا سعی می کنید حرف خودتان را به کرسی بنشانید.
در حالیکه جوگیر شده اید و مکالمه هم تا حدودی طولانی تر از حد معمول شده، دستتان احساس خستگی می کند و برای رفع خستگی، گوشی را به دست دیگرتان می دهید. اما ناغافل از اینکه چند دقیقه ای است که ردتان را می زنند، میان زمین و هوا، هنوز گوشی گران قیمت شما به دست دیگرتان نرسیده، آن را در دست موتور سواری می بینید که به سرعت از شما دور می شود و فریاد شما هم در هیاهوی شهر گم می شود.
حتما شما هم با چنین مسئله ای برخورد کرده اید. یا لااقل بین اطرافیان خود کسی را می شناسید که به این شیوه گوشی موبایلش را سرقت کرده باشند.
اصولا اولین راه حلی که در این مواقع به ذهن مالباخته می رسد این است که چند متری به دنبال موتور سوار می دود و فریاد می کشد، اما وقتی می بیند کاری از پیش نمی رود، تنها راه حلی که برایش باقی می ماند مراجعه به یکی از دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه برای قطع سیم کارت است.
البته اگر شانس بیاورید و در یک روز تعطیل و یا بعد از ساعت اداری موبایل شما به سرقت نرفته باشد.
به هر کدام از دفاتر خدمات مشترکین که مراجعه کنید تنها در عرض چند دقیقه مشکل تان حل می شود و از این به بعد باید به فکر تهیه یک گوشی دیگر باشید.
البته اگر خودتان بخواهید، می توانید برای پیدا شدن گوشی به سرقت رفته تان پیگیری کنید، ولی افراد با تجربه در این مواقع ترجیح می دهند، بی خیال گوشی از دست رفته شوند. به هر حال اگر می خواهید گوشی گم شده تان را پیدا کنید گام به گام با ما همراه شوید.
گام اول
قبل از هر چیزی به یکی از دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه مراجعه کنید و درخواست کنید سیم کارت تان را قطع کنند( بسوزانتد) تا از هر گونه سوء استفاده از آن جلوگیری کرده باشید. در ضمن سعی کنید،که گوشی تان را در روزها و ساعت های کاری و اداری سرقت کنند!
اصولا سارق یا سارقین، تا قبل از اینکه شما موفق به سوزاندن سیم کارت تان شوید، در حد توان با اقوام و دوستان شان در داخل و خارج شهر و کشور، تماس می گیرند، پس عجله کردن یک اصل است، در غیر این صورت با ارقام کلان در قبض پایان دوره مواجه می شوید که به نظر نمی رسد چندان خوشایند باشد.
گام دوم
به نزدیک ترین کلانتری و دادسرای منطقه تان مراجعه کنید و سرقت را اعلام کنید، قطعا از شما می خواهند شکایت نامه ای تنظیم کنید و تحویل بدهید. تنظیم شکایت نامه به این دلیل ضروری است که باعث می شود،پرونده شما به جریان بیفتد و قابل پیگیری شود.
تعداد شکایت های روی یک موضوع هر قدر بیشتر شود، پرونده زودتر به جریان پیگیری می افتد. پس برای مراجعه به کلانتری هم وقت را از دست ندهید و فورا شکایت نامه را تنظیم کنید، تا به گام سوم نزدیک تر شوید. اساسی ترین مشکل در این مواقع؛ اطلاع ندادن سریع به مخابرات است. همین طور به یاد نداشتن شماره سریال گوشی، در دست نداشتن برگه گارانتی و فاکتور خرید و عوض کردن شماره سریال گوشی است. تمام این موارد مانع پیگیری شما می شود و به سارق این امکان را می دهد تا حداکثر استفاده را از سیم کارت شما بکند.
گام سوم
بعد از سوزاندن سیم کارت، باید به یکی از مراکز مخابراتی مراجعه کنید و شماره سریال گوشی تان را به متصدی مربوطه بدهید. مخابرات بعد از اعلام سرقت، شماره سریال گوشی شما را در لیست سیاه خود یادداشت می کند.
البته حواستان باشد که قبل از مراجعه به مرکز مخابراتی سری به خانه بزنید و جعبه گوشی، گارانتی و یا فاکتور خرید را هم با خود بیاورید. سپس به مخابرات بروید و با مدارکی که در دست دارید، شماره سریال گوشی تان را در اختیار مرکز قرار بدهید.
بعد از این که شماره سریال وارد لیست سیاه شد، با برقراری اولین تماس به وسیله گوشی شما، شماره سریال در شبکه شناسایی شده و امکان رد یابی سارق فراهم می شود.
البته این را هم در نظر داشته باشید که خیلی از سارقان حرفه ای ابتدا تا مدتی کاری با گوشی شما ندارند چون مخابرات زمان محدودی پیگیر است و بعد از گذشت چند ماه سارق با خیال آسوده گوشی را به فروش می رساند. بعضی از سارقان هم توسط نرم افزارهای موجود در بازار، می توانند به راحتی شماره سریال همه گوشی ها را تغییر بدهند.در این صورت مطمئن باشید دست تان به جایی نمی رسد.
با تجربه ها
"ارمغان جوادنیا" که حدود دو سال قبل گوشی اش به سرقت رفته در مورد طی کردن این مراحل می گوید: "همان موقع با چشم گریان به دفتر خدمات مشترکین رفتم و سیم کارتم را قطع کردم. بعد از آن هم به کلانتری سر زدم ولی یکی از مسئولین کلانتری تا فهمید که گوشی من چندان هم قیمتی نبوده، توصیه کرد بی خیال شوم و به خاطر یک گوشی که 10 – 15 هزار تومان بیشتر نمی ارزد،خودم را به دردسر نیندازم. من هم به این توصیه عاقلانه گوش دادم و یک هفته بعد گوشی جدیدی خریدم."
این هم نوع جدیدی از توصیه های انتظامی است که از دوندگی و گرفتاری بی مورد جلوگیری می کند. البته اگر به خاطر یک گوشی نه چندان قیمتی به شدت پیگیر ماجرا شوید، حتما خودتان در موارد بعدی همین توصیه را به سایر مالباختگان خواهید کرد.
"مرتضی جوان بخت " هم که یک سال پیش گوشی اش به سرقت رفته، در مورد پیدا شدن گوشی اش می گوید: "تمام کارهایی را که باید انجام می دادم، انجام دادم. کلی هم دوندگی کردم و به طور کامل پیگیر بودم. اما هیچ خبری نشد. گوشی من هنوز که هنوز است، پیدا نشده است. وقتی هم پیگیر می شوم، جواب می دهند که به احتمال زیاد شماره سریال گوشی را تغییر داده اند، که اگر این اتفاق افتاده باشد، به هیچ عنوان نمی شود پیدایش کرد." یعنی؛ گوشی بی گوشی.
گام آخر
هر چند که تنها سه گام پیش روی شماست تا گوشی سرقت شده شما پیگیری شود، اما ظاهرا برای برداشتن همین سه گام هم باید کفشی آهنی به پا کنید. از اینجا به بعد خودتان هستید و خودتان. گام آخر را باید تنها بردارید. می توانید مراحل پیش روتان را ارزیابی کنید و تصمیم بگیرید که آیا به دنبال گوشی تان بروید و یا نروید. البته اگر نیم نگاهی به توصیه های باتجربه ها هم داشته باشید به نفع خودتان است و در چنین مواردی شاید بتوان با یک گفتمان منطقی با سارق محترم مذاکره کرد و گوشی بدون سیم کارت را تحویل ایشان داد. دست کم از دردسر سیم کارت سوزاندن خلاص می شوید

PAYAM
15 October 2007, 03:35 AM
اگر سريال گوشي رو عوض نكرده باشند، به محض اين‌كه طرف گوشي رو روشن كنه رديابي مي‌شه ولي متاسفانه با روالي كه براي افزايش تعرفه واردات اعمال كردند تعويض شماره سريال گوشي‌ها باب شد و الان خيلي راحت گوشي‌هاي دزدي رو سريالش رو عوض مي‌كنن و توي بازار مي‌فروشن.

mohammad51
15 October 2007, 10:38 AM
دوستان عزیز

در مورد گوشی سرقتی و موارد نظیر این یک تاپیک بود که در اون کاملا این اطلاعات در اختیار شما قرار میگرفت اما در مورد اینکه شماره imei گوشی شما رو عوض کنند و چنج بشه بستگی به نوع گوشی شما داره که در سونی اریکسون ها به راحتی این کار انجام میشه اما برای گوشینوکیا باید داخل بردش رو دستکاری کرد تا بشه شماره داخلشو تغییر داد در مورد گوشی های دیگه هم بستگی داره بعضی ها میشه و بعضی ها هم نه اما اکثر کسانی که در حال حاضر گوشی ها رو میدزدن اگر با ایرانسل کار کنن هیچ کسی نمیتونه پی گیریش کنه چون هنوز این ایتم در ایرانسل و تالیا راه اندازی نشده تا رد گوشی ها رو بگیرن در ضمن اگر گوشی ها رو بخوان از قطعاتش استفاده ببرن که دیگه اصلا نمیشه پی گیرش شد در داخل کشور ما هم که از این جور چیزا زیاده پس اگر کسی میخواد پیگیر گوشی بشی باید دعا کنی که گوشی شما رو اولا برای قطعاتش خورد نکننو در ضمن از خط همراه اول استفاده ببرن که قابل پی گیری باشه:icon_cool

NEC
15 October 2007, 11:07 AM
k700 من هم الان یک سالی میشه که نوش جان کردن .:icon_ques

mohammad51
15 October 2007, 11:14 AM
k700 من هم الان یک سالی میشه که نوش جان کردن .:icon_ques

دوست عزیز

دقیقا مشکل شما دست بردن تو شماره برد گوشیتون که با تغییر اون دیگه قابل پیگیری نیست:icon_cool

Researcher
17 October 2007, 02:02 AM
گام اول
قبل از هر چیزی به یکی از دفاتر خدمات مشترکین تلفن همراه مراجعه کنید و درخواست کنید سیم کارت تان را قطع کنند( بسوزانتد) تا از هر گونه سوء استفاده از آن جلوگیری کرده باشید.

اگه می خواید گوشیتون زود پیدا بشه به این گام عمل نکنید !!
چون اینطوری گوشیتون زودتر پیدا میشه...اگه گفتید چرا و چطوری ؟!!

mohammad51
17 October 2007, 09:35 AM
اگه می خواید گوشیتون زود پیدا بشه به این گام عمل نکنید !!
چون اینطوری گوشیتون زودتر پیدا میشه...اگه گفتید چرا و چطوری ؟!!

با تشکر از میثم عزیز

این موردی که شما می فرمایید به نظر من در 2 صورت امکان پذیر خواهد بود که احتمال ریسکش هم خوب بالاست بعلت هزینه تلفن1- زنگ زدن به گوشی و صحبت کردن با طرف مقابل برای گرفتن پولی که با ایشون به توافق میرسید 2- پی گیری تماس هایی که این اقای دزد با جاهای مختلف خواهد گرفت و رسیدن به شخص مورد نظر که این هم فقط از طریق مجاری قضایی و پلیس قابل دستیابی هست :icon_cool

Researcher
17 October 2007, 12:25 PM
با تشکر از میثم عزیز

این موردی که شما می فرمایید به نظر من در 2 صورت امکان پذیر خواهد بود که احتمال ریسکش هم خوب بالاست بعلت هزینه تلفن1- زنگ زدن به گوشی و صحبت کردن با طرف مقابل برای گرفتن پولی که با ایشون به توافق میرسید 2- پی گیری تماس هایی که این اقای دزد با جاهای مختلف خواهد گرفت و رسیدن به شخص مورد نظر که این هم فقط از طریق مجاری قضایی و پلیس قابل دستیابی هست :icon_cool

کاملاً درسته :icon_excl
اگه دزده اینقدر ابله باشه که اینکارو بکنه...سریعترین راه ممکن برای دستگیری خودشو در اختیار شما قرار داده .
در مورد هزینه مکالمه هم نگران نباشید ، این هزینه ها به گردن همون جناب دزده
پس اگه خدای ناکرده گوشیتون به سرقت رفت ، با خیال راحت برید خونه و با خیال راحت استراحت کنید .بعد اگه حوصلشو داشتید برید شکایت کنید و امیدوار باشید که با گوشیتون صحبت شده باشه :icon_arro

PAYAM
17 October 2007, 12:36 PM
پس اگه خدای ناکرده گوشیتون به سرقت رفت ، با خیال راحت برید خونه و با خیال راحت استراحت کنید .بعد اگه حوصلشو داشتید برید شکایت کنید و امیدوار باشید که با گوشیتون صحبت شده باشه :icon_arro
اگر طرف رو بگيرن بله مي‌شه خرج تلفنايي كه زده رو انداخت گردنش، ولي اگه نگيرنش بايد خودتون پرداخت كنيد.
به نظر من بهترين راه همون سوزوندن سيم‌كارت و بي‌خيال شدن گوشي هست. طرف اگر بخواد گوشي رو بهتون پس بده مي‌تونه از شماره تلفناي توي گوشي شماره خونه تون دربياره و بهتون زنگ بزنه.

mohammad51
17 October 2007, 01:26 PM
دوستان عزیز

به نظر من اصلا نباید این اشتباه رو بکنید و منتظر تماس گرفتن فرد مورد نظر با مکان خاصی باشید چون یک مورد رو که من خودم در جریانش بودم این بود که یک از همکارانم گوشیش به سرقت رفت و ایشون هم دقیقا همین فکر رو کرد که میتونه بره و از طریق مجاری قانونی این مشکل رو حل کنه و پی گیری کنه البته تا حدودی هم موفق شد ولی متاسفانه چون این آقای دزد با خارج از کشور تماس گرفته بود و بعداز اون هم گوشی رو کاملا خاموش کرد با پیگیری هاییی که شده نیروی انتظامی گفت جایی که ایشون تماس گرفتن یک جایی عمومی بود و قابل پی گیری نیست و وقتی که این بنده خدا برای سوزندن سیم کارت رفت گفتن که شما باید فیش گوشی رو پرداخت کنید و بعد میتونید کارهای جاری رو برای گرفتن سیمکارت انجام بدید حال خودتون دیگه حال این بنده خدا رو تصور کنید که چی شده از این ور رونده از اون ور مونده در ضمن هم گوشی رو از دست داد هم پول سیمکارت رو داد و هم یک فیش 100 هزار تومنی تا تونست به سیمکارت جدیدش برسه ووقتی به مخابرات گفته بود که این سیم کارت رو از من دزدیدن و دزد این تماس رو گرفته خیلی راحت بهش گفتن چرا سیمکارتتون رو نسوزوندید تا دزد نتونه این کار رو بکنه به همین راحتی پس دوستان عزیزلطفا اگر همچنین اتفاقاتی براشون افتاد سریعا سیمکارت هاشون رو بسوزونن:icon_cool

شهرام 2
17 October 2007, 04:09 PM
درسته که تقریبا مسیله دزدیدن گوشی کمرنگ شده ولی وقتی گم کردی چی میتونن که برای اوراقی بفروشنش

نمیدونم اطلاع دارید یاخیر ولی مهمترین ویژگی گوشیهای جدید سامسونگ منوی یابنده گوشی آن است
یعنی اگر کسی سیمکارت درگوشی شما بذاره تادستگاه روروشن کنه یک پیام به شماره ای که شما درنظر گرقته اید ارسال میشه وشماره تلفن طرف وشماره پیگیری مخابراتی که الان اسمش یادم نیست را اعلام میکنه
یعنی دیگه لازم نیست منت مخابرات روبکشید ودرسریعترین زمان ممکن اون کاری روکه مخابرات میخواست انجام بده گوشی خودش انجام میده

amir_CLK500
17 October 2007, 06:53 PM
3250 داشتم ازم زدنش.پیدام نشد که نشد.

hamed_hedayat
17 October 2007, 08:13 PM
براي گوشي هاي سيمبيان نوكيا كه نرم افزار ضد سرقت هست اول كه سيم كارت جديد بره تو گوشي چه ايزانسل باشه و چه نباشه ازش يه اس ام اس مامان ميزنه و شما راحت ردشو مي گيرين در غير اين صورت فقط مي تونين دعا كنين

mohammad51
17 October 2007, 09:17 PM
در مورد اين مسائلي كه دوستان عنوان ميكنن نرم افزار زد سرقت و يا smsفرستادن براي مخابرات هر دوشون رو اگر بخوان خيلي راحت از بين ميبرن البته اگر دزدي كه اين كار رو ميخواد بكنه دزد حرفهاي گوشي هاي موبايل باشه و يا اگر بخواد به اوراق فروشي ها بده كه كاملا مشخصه چي ميشه و در مورد ردگيري smsهم اگر كدهاي داخلي گوشي شكسته بشه اون رو هم نمي فرسته :icon_cool

Researcher
18 October 2007, 12:10 AM
اگر طرف رو بگيرن بله مي‌شه خرج تلفنايي كه زده رو انداخت گردنش، ولي اگه نگيرنش بايد خودتون پرداخت كنيد.
به نظر من بهترين راه همون سوزوندن سيم‌كارت و بي‌خيال شدن گوشي هست. طرف اگر بخواد گوشي رو بهتون پس بده مي‌تونه از شماره تلفناي توي گوشي شماره خونه تون دربياره و بهتون زنگ بزنه.

مگه میشه تماس بگیره و نشه پیداش کرد ؟!! :icon_surp

خدمت محمد عزیز هم عرض کنم تعداد دزدهایی که آشنا تو خارج از کشور داشته باشن به تعداد انگشتهای یه دست هم نمیرسه !! دزد اگه آشنای درست و حسابی داشت که دزد نمیشد :icon_arro
راستشو بخوای من تا حالا دزدی ندیدم که رابطش با آشناهای درست و حسابیش چه تو ایران و چه ...خوب باشه .

به هر حال نظر نهایی من اینه :
اگه قیمت گوشی سرقتی بالای 100 بود ، سیمکارتو نسوزونید اگه کمتر از این بود ، نه به ریسکش می ارزه و نه به دردسرش سیمکارتو بسوزونید اما حتماً شکایت کنید و پیگیری کنید .

mohammad51
18 October 2007, 12:55 AM

خدمت محمد عزیز هم عرض کنم تعداد دزدهایی که آشنا تو خارج از کشور داشته باشن به تعداد انگشتهای یه دست هم نمیرسه !! دزد اگه آشنای درست و حسابی داشت که دزد نمیشد :icon_arro
راستشو بخوای من تا حالا دزدی ندیدم که رابطش با آشناهای درست و حسابیش چه تو ایران و چه ...خوب باشه .

اگه قیمت گوشی سرقتی بالای 100 بود ، سیمکارتو نسوزونید اگه کمتر از این بود ، نه به ریسکش می ارزه و نه به دردسرش سیمکارتو بسوزونید اما حتماً شکایت کنید و پیگیری کنید .

ميثم جان

قبول دارم كه تعداد اين نفرات كمه اما در جامعه ما تعداد دزدان كه كم سن وسال هستن هم زياده كه براشون بهترين و راحت ترين دزدي ،دزدي گوشيه چون خيلي راحت از دست مردم ميزنن ودر ضمن خيلي راحت هم ميفروشنش چون ادماشون رو براي فروش اين نوع گوشي ها دارن پس مطمئن باش كه كارشون رو بلد هستن كه چه طوري و به كجا زنگ بزنن تا هيچ كس دستش به اونا نرسه و نتونن ردشون رو پيدا كنن والبته راه كه چطور به خود كسي كه گوشي رو ازش دزدن بدن و پول خوبي هم بگيرن:icon_cool

PAYAM
18 October 2007, 01:17 AM

يكي از دوستاي ما كه موبايلشو دزديده بودن طرف به تمام شماره‌هاي تلويزيوناي لوس‌آنجلسي زنگ زده بود و يه ساعت باهاشون روي اير چاق سلامتي كرده بود، قبضش هم اومد 850 تومن و چون شماره شو لازم داشت مجبور شد تا قرون آخرشو بده!
بهرحال ميل خودتونه، ولي اگه گوشي‌تون رو دزديدن بريد سيم‌كارت رو بسوزونيد چون آقاي دزد حرفه‌اي تر از اين حرف‌هاست كه دم لاي تله بده و بلده ببره گوشي رو چي‌كارش كنه كه ديگه عمرا دست‌تون بهش نرسه، اما اگر گوشي‌تون رو گم كردين حالا شايد نسوزوندن سيم‌كارت توجيه منطقي داشته باشه...

Researcher
18 October 2007, 04:49 PM
يكي از دوستاي ما كه موبايلشو دزديده بودن طرف به تمام شماره‌هاي تلويزيوناي لوس‌آنجلسي زنگ زده بود و يه ساعت باهاشون روي اير چاق سلامتي كرده بود، قبضش هم اومد 850 تومن و چون شماره شو لازم داشت مجبور شد تا قرون آخرشو بده!
بهرحال ميل خودتونه، ولي اگه گوشي‌تون رو دزديدن بريد سيم‌كارت رو بسوزونيد چون آقاي دزد حرفه‌اي تر از اين حرف‌هاست كه دم لاي تله بده و بلده ببره گوشي رو چي‌كارش كنه كه ديگه عمرا دست‌تون بهش نرسه، اما اگر گوشي‌تون رو گم كردين حالا شايد نسوزوندن سيم‌كارت توجيه منطقي داشته باشه...

میگم..احتمالش 1در میلیونه که یکی بخواد از سیمکارت استفاده اینچنینی بکنه
در ضمن..یه چیزی رو فراموش نکنید : اینکه دزده قصه ما به کجا زنگ بزنه مهمه ، اما جاییه که از اونجا تماس میگیره هم به همون اندازه مهمه ولی چون دردسر نقطه یابیش زیاده اول سعی میکنن طرف تماس رو شناسایی کنن ، اگه نتونستن، به صورت نقطه یابی ، محل تماس رو شناسایی میکنن
به هر حال زمانی که طرف داره استفاده میکنه اونم به این تعداد دقایقی که شما فرمودین ، پیدا کردنش خیلی راحته..شاید دوستتون پیگیری جدی از طریق مخابرات نکرده بود .

حدود 1هفته پیش با همین روش ، گوشی به سرقت رفته خواهرم پیدا شد..هرچند گوشی ایشون ، دست یه بنده خدایی بود که گوشی رو بهش فروخته بودن اما به هر حال طبق قانون مقصر بود و گوشی رو برگردوند :icon_cool

parsmobile
22 December 2007, 08:17 PM
فکر می کنم نتیجه کلی این بحث این باشه : در اسرع وقت سیم کارت رو بسوزونید ! و اما اگه حوصله و وقت اضافه دارید به فکر گوشیتون باشید . در غیر اینصورت فراموشش کنید ....

mohammad51
22 December 2007, 10:09 PM
فکر می کنم نتیجه کلی این بحث این باشه : در اسرع وقت سیم کارت رو بسوزونید ! و اما اگه حوصله و وقت اضافه دارید به فکر گوشیتون باشید . در غیر اینصورت فراموشش کنید ....

دوست عزيز

نتيجه اينه كه حتما سيم كارتتون رو بسوزونيد و حتما هم بريد دنبال گوشيتون و هر 1 ماه يك بار بايد اون رو تمديد و پيگيري كنيد :icon_cool