View Full Version : BTS اپراتورهای مختلف در یک سلول
meisam_h
6 April 2007, 07:01 PM
1- آیا اپراتورهای مختلف در یک سلول نیاز به BTS های مجزا دارند؟
2- آیا باند فرکانسی در یک سلول بین اپراتورها تقسیم می شود یا اینکه بصورت مشترک استفاده می کنند؟
F.®.A
7 April 2007, 12:34 AM
1-بستگی به اون دو شرکت ارائه دهنده داره میتونن از bts های هم استفاده کنند و share کنند ولی معمولا این کارو نمیکنن چون ظرفیت میاد پایین
2 - باند فرکانسی در نسل اول یعنی FDMA بین کاربرا تقسیم میشد الان نه
meisam_h
7 April 2007, 01:06 PM
1-بستگی به اون دو شرکت ارائه دهنده داره میتونن از bts های هم استفاده کنند و share کنند ولی معمولا این کارو نمیکنن چون ظرفیت میاد پایین
2 - باند فرکانسی در نسل اول یعنی FDMA بین کاربرا تقسیم میشد الان نه
الان در نسل دوم موبایل (GSM) دسترسی ترکیبی از TDMA و FDMA است . اینطور نیست که اصلا تقسیم نشود.
F.®.A
7 April 2007, 01:47 PM
دسترسی ترکیبی دیگه چیه ؟
نخیر نسل دوم دیگه FDMA نداریم نسل دوم شامل GPRS , EDGE است
سود انباشته
7 April 2007, 04:46 PM
سلام
بهتر هست که چهار اپراتور موبایل که در ایران فعالیت میکنند را به طور کامل بررسی کنیم:
1-شرکت ارتباطات سیار
2-تالیا(مجتمع صنعتی رفسنجان)
3-ایرانسل(MTN)
4-موبایل روستایی(به قول مخابراتی ها GSM روستایی)
در ضمن امروز رفته بودم شرکت مخابرات فرم هایی دیدم که روی انها نوشته شده بود:
فرم درخواست رومینگ موبایل روستایی
من هم که از بس عجله داشتم وقت نکردم در مورد رومینگ این موبایل های روستایی سوالاتی بپرسم.
F.®.A
7 April 2007, 05:09 PM
سلام
بهتر هست که چهار اپراتور موبایل که در ایران فعالیت میکنند را به طور کامل بررسی کنیم:
1-شرکت ارتباطات سیار
2-تالیا(مجتمع صنعتی رفسنجان)
3-ایرانسل(MTN)
4-موبایل روستایی(به قول مخابراتی ها GSM روستایی)
در ضمن امروز رفته بودم شرکت مخابرات فرم هایی دیدم که روی انها نوشته شده بود:
فرم درخواست رومینگ موبایل روستایی
من هم که از بس عجله داشتم وقت نکردم در مورد رومینگ این موبایل های روستایی سوالاتی بپرسم.
علیرضا خان متاسفانه من در این زمینه اطلاعاتی کاملی ندارم ولی فکر میکنم تالیا و ارتباطات سیار از یک bscو bts مشترک استفاده میکنند
سود انباشته
7 April 2007, 06:10 PM
اما فکر میکنم که ایرانسل از BTS های شرکت ارتباطات سیار استفاده میکنه
ایا اینکار باعث نمیشه که ظرفیت BTS پر بشه و ترافیک شبکه افزایش بیابد؟
F.®.A
7 April 2007, 06:28 PM
در مورد ایرانسل اطلاعی ندارم -شرمنده
البته بعید میدونم چون ایرانسل از نسل 2.75 فکر کنم استفاده میکنه و bts هاش باید فرق کنه
البته bts ظرفیت نداره حتما منظورتون msc هست بدون شک حق باشماست ظرفیت و ترافیک بالا خواهد رفت
سود انباشته
7 April 2007, 06:38 PM
bts ها یکسان خواهد بود چون در سطح شهر انتن های جدیدی ندیده شده و همشون مربوط به قدیم هست. یعنی به طور شریکی استفاده میشه!!!
در این مورد استاد عزیز جناب kamtelecom اطلاعات خوبی دارند.
لذا از ایشان خواهشمندیم تا اطلاعات خود را ارایه نمایند.
meisam_h
7 April 2007, 08:47 PM
دسترسی ترکیبی دیگه چیه ؟
نخیر نسل دوم دیگه FDMA نداریم نسل دوم شامل GPRS , EDGE است
جهت اطلاع شما دوست عزیز
1- نسل دوم موبایل پیاده سازی های متفاوتی دارد که در بین آنها GSM بطور گسترده در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است، EDGE , GPRS که شما گفتید نسل دوم هستند ، در واقع ارتقا یافته نسل دوم هستند و از آنها به عنوان نسل 2.5و 2.75 یاد می شود نه نسل دوم.
2- در مورد نوع دسترسی(ACCESS) در سیستم نسل دوم(GSM) : برای ارسال باند فرکانسی 935 تا 960 مگاهرتز و برای دریافت 890 تا 915 مگاهرتز استفاده می شود. ( یعنی پهنای بند 25 مگا هرتز)
این محدوده 25 مگاهرتزی به 125 کانال مجزای فرکانسی تقسیم می شود (125 فرکانس مستقل)
برای ارتباط با کاربران مختلف شبکه، هریک از 125 فرکانس به 8 کاربر اختصاص می یابد ، یعنی در آن واحد یک فرکانس را 8 نفر استفاده می کنند منتها با TIME SLOT خاص خودشان یعنی هر فرکانس 8 تا TIME SLOT تعریف شده دارد . هنگام برقراری تماس با یک موبایل، شبکه فرکانس و TIME SLOT را به موبایل اعلام می کند.
پس مشخص شد که ACCESS هم به نوعی ادغام زمانی است و هم فرکانسی
این 125 فرکانس هم بین سلول های مجاور به گونه ای تقسیم می شوند که سلولهای مجاور فرکانس های مشابه را استفاده نکنند.
حالا سوال من این بود : فرض کنید توی یک سلول مشخص مثل A ، تعداد فرکانس های اختصاصی به این سلول به فرض 18 باند فرکانسی مجزا باشد، هر فرکانس را هم 8 کاربر استفاده می کنند ، با این حساب به طور همزمان حداکثر 144 مکالمه در داخل یک سلول( یک سلول با تاکید) می تواند انجام بگیرد.
حالا می خواهد در سلول 1 اپراتور فعالیت کند می خواهد 100 تا اپراتور چون با سیستم GSM هر فرکانس را حداکثر 8 نفر می توانند استفاده کنند پس در این حالت افزایش تعداد اپراتورها ظرفیت کل را زیاد نکرد چون در این سیستم تعیین کننده ظرفیت اصلا ربطی به تعداد اپراتور ندارد تابع فرکانس کار و اسلات های زمانی است
من توی سوالم منظورم این بود که حالا که ماکزیمم 144 مکالمه امکان پذیره، این 144 تا آزادند و هر اپراتوری خواست می تواند در زمان نیاز ستفاده کنه یا مثلا 144 تا بین ارتباطات سیار و ایرانسل و تالیاو.. تقسیم میشه و اگر ظرفیت ارتباطات پر بشه نمی تواند از سهمیه!! ایرانسل استفاده کند؟؟
امیدوارم که منظورم را رسانده باشم!!
keyvan-GSM
7 April 2007, 10:53 PM
bts ها یکسان خواهد بود چون در سطح شهر انتن های جدیدی ندیده شده و همشون مربوط به قدیم هست. یعنی به طور شریکی استفاده میشه!!!
هر کدام از اپراتور های زیربط از bts و bsc و msc مختص به خود استفاده می کنند و در نهایت با استفاده از شبکه ملی زیرساخت ارتباط خود را با یکدیگر مقدور می سازند
F.®.A
8 April 2007, 12:17 AM
هر کدام از اپراتور های زیربط از bts و bsc و msc مختص به خود استفاده می کنند و در نهایت با استفاده از شبکه ملی زیرساخت ارتباط خود را با یکدیگر مقدور می سازند
اونوقت دکل مجزا داریم یا آنتن هر اپراتور روی دکل قبلی نصب میشه؟
F.®.A
8 April 2007, 12:31 AM
جهت اطلاع شما دوست عزیز
1- نسل دوم موبایل پیاده سازی های متفاوتی دارد ....!!
بله کاملا درست میفرمایید من درست متوجه سوال شما نشدم
معذرت میخوام
اینم شکلش:
http://www.iec.org/online/tutorials/tdma/images/figure02.gif
فکر کردم ساختار نسل اول رو میفرمایید
با این حساب که جناب کیوان مفرمایند دیگه مشکلی وجود نداره
keyvan-GSM
8 April 2007, 06:31 PM
اونوقت دکل مجزا داریم یا آنتن هر اپراتور روی دکل قبلی نصب میشه؟
استفاده از دکل یا هرگونه امکانات شرکت های زیرساخت و ارتباطات سیار نیاز به اخذ مجوز از دو شرکت مذکور داشته و اجباری در همکاری دو شرکت مذکور با سایر اپراتورها وجود ندارد
parsian
9 April 2007, 03:08 AM
در مورد تاليا معمولا از Btsهاي با پايه كوتاه يا از در و ديوار و ستون:D استفاده ميكنه
ولي ايرانسل براي خودش به صورت مجزا از دكلهايي تقريبا به شكل مخابرات استفاده ميكنه
EhsanZ
7 October 2007, 01:38 AM
مطالب اين تالارو خوندم ولي كسي جواب نداد ه بود، كانالها چطوري بين اپراتورها تقسيم ميشه!!
كسي اگه ميدونه لطفا جواب بده؟
Kam-Telecom
7 October 2007, 12:45 PM
مطالب اين تالارو خوندم ولي كسي جواب نداد ه بود، كانالها چطوري بين اپراتورها تقسيم ميشه!!
كسي اگه ميدونه لطفا جواب بده؟
1- آیا اپراتورهای مختلف در یک سلول نیاز به BTS های مجزا دارند؟
2- آیا باند فرکانسی در یک سلول بین اپراتورها تقسیم می شود یا اینکه بصورت مشترک استفاده می کنند؟
سازمان رگولاتوري همين وظيفه رو به عهده داره ، تخصيص فركانسها و محدوده باند استفاده اپراتورها.....
اپراتور اول MCI يا نميدونم همراه اول در باند GSM900 محدوده فركانسي 64-تا 124 رو بخودش اختصاص داده
از 1 تا 64 هم بين ايرانسل و تاليا تقسيم شده
باند 1800 هم فعلا مختص MCI هست فكر كنم اون هم در شهرهاي بزرگ بيشتر استفاده ميشه
(يه توضيح كوچيك هم بدم كه باند GSM 900 در محدوده 1 -- 124 (شماره كانالها) شامل ميشه
هر كدوم از اين شماره كانال ها به يك فركانس Uplink و يك فركانس Downlink متناظر ميشه كه اگر دوستان علاقه مند باشند راجع به فركانسها هم توضيح ميدم)
در ضمن طرح استفاده مشاع از دكلها هم مطرح است و هنوز عملياتي نشده
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.