PDA

View Full Version : اماده کردن خودرو برای سفرهای نوروزی

arash p mbz bmw
26 March 2007, 02:52 AM
سلام به همه ی دوستان
همونطور که قول داده بودم یه سری مسائل مهم که برای سفر مهمه چک بشه رو میگم
من از علی اقا هم خواهش میکنم که یه مسائل فنی رو توضیح بدن چون دیگه یه جاهایی من دیگه علمم تو این زمینه نم میکشه و باید از علی اقا تقلب کرد.....!!
خوب اول از هر چیز ما باید مسیرمون روپیدا بکنیم
بعد از اون همیشه یادتون باشه که به پلیس راه زنگ بزنید و وضعیت اب و هوا رو ببینید
توی سفرتون حتما تجهزیات زیر رو داشته باشید
1-زنجیر چرخ
2-جعبه ی کمکهای اولیه
3-پتو
4-یک جفت برف پاکن اضافه +روغن ترمز و هیدرولیک اضافه توی ماشین بگیرید و داشته باشید
این چیزایی بود که یادم بود و گفتم
حتما روغن و فیلتر هوا و فیلتر روغن ماشین رو تعویض کنید چون مطمئنا ماشین شما دور بالا حرکت خواهد کرد
سعی کنید کولر ماشین رو چک کنید و حداقل یه 15دقیقه روشن بزاریدش و مطمئن بشید که فن کولر کار میکنه
بخاری ماشین رو هم تست بکنید و از همه مهمتر بخار گیرهای شیشه عقب و اینه ها رو تست بکنید و همیشه یادتون باشه که دلیل بخار زیاد ماشین شما دکمه ی بغل کولر هست
(الان اسمش یادم رفت سر زبونم بود ها ----امان از این پیری)
اگر اون دکمه روشن باشه هوای داخل کمتر خارج میشه و کلا باعث بیشتر شدن بخار ماشین میشه
فرمان ماشینو توی حرکت کامل به چپ و راست بچروخونید انگار که میخواهید دور بزنید تا مطمئن بشید که صدایی از چزخها نمیاد
توی دست اندازهای ریز جلوبندی رو تست کنید و در صورت شنیدن صدای اضافه حتما اونو نشون بدین
فرمون رو حتما میزون کنید
اگر زیر ماشینتون رینگ اسپرت هست اونا رو دربیارین و اگر رینگ و لاستیک خود کارخونه رو دارین اونارو زیر ماشین بندازین
البته اگر رینگ شما سایزش کوچیکه مهم نیست چون ماشینتون نرمه ولی توی رینگها با سایز بالا و لاستیکهای فاق کوتاه ماشین خشک هست و توی سفر مطمئنا اذیت میشین
چراغهاتونو حتما تست بکنید به خصوص چراغای زیر سپر که در زمان مه گرفتگی مسیر خیلی به کمک شما میان
نور بالا و پایین رو حتما چک بکنید
اگر لاستیک های جلو صاف هستن اونا رو با لاستیکهای عقب تعویض بکنید چون مطمئنا لاستیکای عقب کمتر صاف شدن
و حالا میرسیم به یه نکته ی نیمه اساسی
اونم شستشو یا تعویض فیلتر هوای ورودی به اطاق هست
چون توی سفر شما تریلی و دودش و جاده خاکی رو تحمل باید بکنید
علی عزیزم خیلی مفصل گفته ولی من با اجازش یه بار دیگه با عکسای خودش میگم
دوستان درست بغل شیشه شور یه دریچه هست که روش علامت ایرانخودرو هست و دو تا بست فلزی دو دهنه داره
درست اونجایی که میله ی نگه دارنده ی کاپوت رو اونجا میزنید جا
اون دوتا بست رو به صورت کشویی بکشید بیرون
بعدش خیلی اروم اون درپپش رو حل بدین به سمت موتور
اصلا زیا د فشار نیارین
چون میشکنه و خلاص میشین کلا.....تا جایی بکشید بیرون که بتونید فیلتر رو بیارین بیرون
بعدش اون ته اون درپوش یادتون باشه چسب زدن تا مثلا اب بندی بشه پس اگر زیاد فشار بیارین چسب ها هم ور میان
الان دیگه شما فیلتر رو در بیارین و برین یا نو بخرین یا بشورینش
سعی کنید با صابون یا با مایع خیلی نرم بشورینش
من اولین بار این کارو روی ماشین داداشم انجام دادم
بیچاره اون ماشین موش ازمایشگاهی من بود
علی هر اموزشی میداد روش پیاده میکردم
داداشم هر وقت منو با اچار میدید میگفت دوباره از سر اون ماشین بدبخت داری میای؟!!!!
من خودم فیلترشو شستم و حدودا 4ساعت موند تا خشک شد
بعدشم گذاشتم و چکش کردم
هم بوی خوب میومد تو اطاق هم اصلا گرد و غبار وارد نمیشد مخصوصا اگر همون دکمه ی بغل کولر رو میزدی..!!!
مرحله ی بعدی دیدن میزان روغن ترمز و هیدرولیک هست
ببینید بچه ها سعی کنید تا میتونید حواستون به در منبع روغن هیدرولیک باشه
من تجربه دارم میگم بهتون
روغن هیدرولیک به دلیل قدرت خورندگی بالایی که داره بعد از چند وقت در منبع رو خراب میکنه و توی حرکتها که روغن بالا و پایین میشه روغن راحت نفوظ میکنه و میریزه بیرون و وقتی شما ماشینو جابه جا میکنید با یه روغن به رنگ تقریبا قهوه ای مواجه میشین
پس سعی کنید هر چند وقت یک بار در رو تعویض کنید
روغن ترمز هم حتما چک کنید و ترمزتون رو چک کنید تا یکی زودتر از بقیه قفل نکنه و تنظیم باشه
ترمزها بهتره برای رگلاژ به پیش تعمیر کار برن
اگر وقت دارین بوستر ترمز هم بدین چک کنن براتون
راهنماها رو چک کنید
حالا دیگه وقت اونه که یه سی دی ملایم از اهنگها رایت کنید و درون سیستم صوتی ماشنتون بزارین و با کمال اسودگی سفر خودتونو اغاز کنید
فقط توروجان من اگر تخمه میخورین اشغالشو یه دفه از پنجره نریزین بیرون چون ماشین پشتی بیچاره حل میشه و حتی ممکنه به تصادف منجر بشه چون طرف با یک شی مشکی مواجه میشه که بخواد نخواد فرمون میده و............
مورد بعدی تسمه تایم هست
اگر روی تسمه تایم یا دینام یا هر تسمه ای هر گونه قارچ خوردگی یا پوسیدگی رو دیدن حتما بدین براتون قبل از سفر تعویض کنن......
اب رادیات هم چک کنید......اب شیشه شور یادتون نره......
دوستان موفق و پیروز .
.........عیدتون هم مبارک.........