View Full Version : تجربه های شما در رانندگی
XELTEK
15 March 2007, 03:47 PM
سلام دوستان !
در این تاپیک میخوام هرکسی هر تکنیکی که بلده بزاره اینجا تا باهم یه مرجع خوب اموزش رانندگی داشته باشیم !
از استید بزرگ مثل علی عزیز و فواد کرامی و سجاد جان و سایر دوستان استاد در رانندگی ما رو کمک کنن !:icon_wink :icon_wink
XELTEK
15 March 2007, 04:04 PM
اولین کار نحوه ی شتاب گیری درست هستش !
باید حد اکثر گشاتور و حد اکثر توان خودرو تو نو بدونید : مثلا در خودروی سیلو حداکثر گشتاور در دور 3500 و حد اکثر توان در دور 5500 تا 5800 هستش !
وقتیکه میخواهید یه شتاب معمولی داشته باشید باید دنده هاتونو رو حداکثر گشتاور عوض کنید !
ولی وقتی که میخواهید یه شتاب توپ داشته باشد باید طوری دنده رو عوض کنید که اولا" نهایت برسه به دور حد اکثر توان و وقتی که دنده رو عوض کردید باید دور موتور بیاد روی حداکثر گشتاور !
فعلا" این مورد رو داشته باشید تا بعد نحوهی دنده عوض کردن رو بگم !
Foad
15 March 2007, 10:20 PM
دوستان روشی دیگری بجز نیم کلاج برای سربالایی های افتضاح و البته پر ترافیک تهران سراغ دارین؟من خودم تاحالا 2 بار صفحه سوزوندم:icon_redf
VIGO
15 March 2007, 11:21 PM
ترمز دستی :icon_razz
XELTEK
16 March 2007, 12:28 AM
کاملا" درسته!!!
استفاده از ترمز دستی بهترین راه چارست !
اما نحوه ی استفادش مهمه :
اول اینکه همیشه سعی کنید ترمز دستیتون رگلاژ باشه ! تا قدرت کافی برای نگه داشتن رو داشته باشه !
دوم اینکه موقعی که میخواهید از ترمز دستی استفاده کنید این کار رو انجام بدید !
بعد از اینکه ایست کامل کردید ! ترمز دستی رو بکشید بالا و به ارئمی پاتونو از رو ترمز بردارید تا اگه ییهو ماشین عقب عقب رفت بتونید کنترل کنید !
اگه دیدید خیلی یواش داره عقب میره یه بار محکم پدال فشار بدید یا اینکه ترمز رو یه دندونه بالاتر بیارید !
اما در مورد حرکت در هنگامی که ترمز دستی بالاست ! :
اول بذارید رو دنده یک و یکم گاز بدید تا عقب ماشین یکم بیاد پایین و بعدش ترمز رو رها کنید !
این نکته مهمه مخصوصا" برای سربالایی های تند !
مواظب باشید که زیاد در این حالت به کلاج فشار وارد نکنید !
در صورتیکه میخواهید بهترین نتیجه رو بگیرید قبل از اینکه ترمز دستی رو بخوابونید پدال گاز رو یکم وپدال کلاچ رو حدود یک سوم تا یک دوم رها کنید تا راحت و بدون خاموش کردن شروع به حرکت کنید !
XELTEK
16 March 2007, 03:01 AM
بازم نصفه شبی بی خوابی زد به سرم گفتم بیام اینجا هم چیزی بنویسم !
نحوه ی دنده عوض کردن سه جوره : یکی موقعی که در کورس ها هستید و دیگر موقعی که دارید رانندگی آرام میکنید و و اخری زمانی که نیاز به شتاب فوری دارید !
اولی که بهش میگن پاور شیفت اینطوریه : شما دور موتور رو میبرید رو حد اکثر توان و بعد بدون اینکه پاتونو از رو گاز بردارید عمل تعویض دنده رو باید در کسری از ثانیه انجام بدید !
این عمل برای انتقال دنده از 1 به 2 و یا 3 به 4 مفیده ! و در انتقال 2 به 3 و 4 به 5 ممکنه زمان زیادی صرف بشه و شما دچار عارضه ی کات آق بشید و ناخود اگاه مدتی زمان رو از دست میدید ! پش بهتره موقع دنده دادن به 3 یا 5 از 2 یا 4 گاز رو برای مدت خیلی کوتاه ول کنید ! البته نه اونطوریکه موتور نفسش بخوابه !
مدل دوم رانندگی درون شهری ستش که خیلی ریلکس گاز رو ول کنید ! کلاچ رو بگیرید . دنده رو عوض کنید ! کلاچ رو رها کنید ! و به راهتون ادامه بدید ! فقط دقت کنید حین رانندگی در سرعت های بالای 20 کیلومتر پاتون رو کلاچ نباشه ( حتی برای استراحت پاها )
نحوه سوم خودش باز دو جوره :
1- شما سبقتتون رو گرفتید و دارید به اخر ماشینی که در حال سبقت هستید ازش میرسید که یهو میبینید که از رو به رو ماشین میاد !
در ین موقع برای نیم ثانیه پاتونو بذارید رو کلاچ و گاز رو هم تا ته فشار بدید تا دور موتور بره بالا ! و یهو پدال کلاچ رو رها کنید ! با این کار یه شوک به ماشین وارد میشه ! البته انجام مکرر این عمل باعث خورد شدن دیسک میشود !
نوع دومش هم طوریه که شما سرعتتون کم شده و به مرز دنده مرده رسیدید و برای سبقت تصمیم لحظه ای گرفتید !
در این موقع این اعمال رو در یک ثانیه انجام بدید :
اول کلاچ رو بگیرید و بعد گاز رو تا ته فشار بدید و یکک دنده سنگین کنید تا شتاب شما بالاتر بشه ! در این زمان دور موتور شما هم به حد اکثر گشتاور رسیده و شما کلاچ رو ول کنید ( اگه نرسیده بود باز هم ول کنید ) ! تمام این عمل باید تو یه ثانیه انجام بشه !
البته این نوع دنده عوض کردن + پاور شیفت برای موتور ضررش بیشتر از سودشه و حتی ممکنه پوشته ی گربکستون هم بشکنه !
پس سعی کنید کمتر ازش استفاده کنید !
اين کار فشار بسيار زيادي به دسته موتور ها وارد مينمايد و باعث شکستن دسته ي موتور ميشود ! و شکستن دسته موتور خود اسيبهايي دارد که بعدا" خدمتتون خواهم گفت :icon_cool
VIGO
16 March 2007, 05:05 AM
برای ما که کمی علاقه مند به سرعت هستیم پیش اومده که ماشینمون سر پیچ بچرخه و تعدالش از بین بره ! من متوجه شدم که این اشکال که کنترل ماشین رو توی پیچ تند از بین می بره پدالهای ماشینه !
چون برای خودم پیش اومده تجربی یاد گرفتم که سر این پیچ ها باید پاتون رو از روی کلاچ بردارید و دو پاتون رو روی دو پدال گاز و ترمز بگزارید و یک تعادل بین ترمز و گاز و فرمان ایجاد کنید .
حالا امتحان کنید ماشینای (FWD (Front wheel drive اگر سر پیچ گاز رو رها کنید 40 درصد تعادل از بین میره ولی وقتی گاز بدید ماشین پایداریشو حفظ می کنه ...
یکم ابتدایی بود ولی خیلی ها نمی دونن !
VIGO
16 March 2007, 05:26 AM
یکی دیگه از مسائلی که خیلی ها رعایت نمی کنن ، کاهش سرعت توسط فقط پدال ترمز هستش که باعث مصرف خیلی سریع لنت میشه در صورتی که میشه به کمی ترمز و چند دنده معکوس فنی و نرم ماشین را بهتر از ترمز پدال نگه داریم و مزایای این کار اینه که دیگه توی جاده نم دار ماشین سر نمی خوره، و مصرف لنت رو کاهش میده و ... در ضمن فشاری به موتور نمیاد .
z_qz54
16 March 2007, 12:59 PM
در مورد پیچیدن سر پیچ ، بهترین کار اینه که مقدار اندکی از سرعت رو قبل از پیچ به وسیله ترمز کم کنید و باید حساب این رو بکنید وقتی ترمز رول ول کرید بلافاصله وارد پیچ نشده باشید ، چون هنوز سیستم تعلیق با حالت عادی خودش برنگشته.تو پیچ که رسیدید فقط کافیه گاز بدید و سرعتتون رو ثابت کنید ، اصلا نیازی به ترمز نیست.
شما امتحان کنید ، اگر اتومبیل شما از نظر سیستم تعلیق زیادی نرم نباشه امکان نداره مشکلی پیدا کنید ، اگر هم دوست دارید به قول VIGO ترمز بزنید عیبی نداره ولی نه با گاز چون شدید به کل سیستم انتقال قدرت فشار میاره.
همیشه قبل از پیچ که سرعت رو کم میکنید ، معکوس بدید تا توی پیچ با دور بالا حرکت کنید و به محض حس اینکه ماشین داره از پشت بالا پایین میکنه ، گاز بیشتری بدید.
برای تیک آف نمایشی هم پیشنهاد میکنم که مقداری به ماشین حرکت بدید(کمتر از سرعت پیاده روی انسان) سپس دور موتور بالا ببرید و حدود نصف زمان بالا رفتن کلاچ رو نیم (برای هر خودروی مقدار آن فرق میکنه) بالا بیارید ، این کار باعث میشه که به علت سبک شدن جلوی خودرو زیادی سایش از ابتداری تیک آف دیسک به صبحه بلافاصله چسبیده و هیچ مکان خالی برای زیاد زدن نگذارد.
XELTEK
16 March 2007, 02:35 PM
دوشتان یک پیشنهاد :
اینکه قدم به قدم بریم جلو !
یعنی از نحوه ی شروع به حرکت تا نحوه ی سرعت گیری و غیره ( یعنی مسائل معمول رانندگی ) رو بیان کنیم
بعدش بریم سراغ کارهای نمایشی !
XELTEK
16 March 2007, 02:58 PM
برای ما که کمی علاقه مند به سرعت هستیم پیش اومده که ماشینمون سر پیچ بچرخه و تعدالش از بین بره ! من متوجه شدم که این اشکال که کنترل ماشین رو توی پیچ تند از بین می بره پدالهای ماشینه !
چون برای خودم پیش اومده تجربی یاد گرفتم که سر این پیچ ها باید پاتون رو از روی کلاچ بردارید و دو پاتون رو روی دو پدال گاز و ترمز بگزارید و یک تعادل بین ترمز و گاز و فرمان ایجاد کنید .
حالا امتحان کنید ماشینای (FWD (Front wheel drive اگر سر پیچ گاز رو رها کنید 40 درصد تعادل از بین میره ولی وقتی گاز بدید ماشین پایداریشو حفظ می کنه ...
یکم ابتدایی بود ولی خیلی ها نمی دونن !
یک مساله یی رو من بگم ! یعنی محمد جان با اجازت یکم مقوله رو بیشتر باز کنم !
اگه دیده باشید این راننده های خطی تو جاده های شمال معمولا" اولا" خیلی سرعت میرند !
ثانیا" قبل از پیچ ( حدودا" 100 متر قبلش ) یه ترمز میزنند ! و با سرعتی کمتر وارد پیچ میشن !
اگه ماشینشون سنگین باشه مثل سمند که تخته گاز میرند و تا ما وارد پیچ بشیم اونا ترمز پیچ بعدیشونو دارن میزنن :icon_arro ! اما اگه ماشینشون سبک باشه مثل پراید پیچ رو با همون سرعتی که وارد پیچ شدن و با ثابت نگه داشتن پدال گاز رد میکنند :icon_sad: !
البته پیشنهاد من اینه که پیچ رو با ثابت نگه داشتن سرعت رد کنید ! چون اولا" نیروی گریز از مرکز باعث منحرف شدن ناگهانی شما میشه و بعدش اگه یهو برید رو خط وسط جاده و از روبه رو ماشین بیاد نیاز به ترمز پیدا میکنید ( در صورتی که تخته گاز برید ) ! که اینم باز انحراف ایجاد میکنه !
در کل پیام من به شما اینه که پیچ رو به هیچ عنوان با ترمز نه واردش بشید و نه با ترمز داخل پیچ سرعتون رو کم کنید !
:lover:
XELTEK
16 March 2007, 03:14 PM
یکی دیگه از مسائلی که خیلی ها رعایت نمی کنن ، کاهش سرعت توسط فقط پدال ترمز هستش که باعث مصرف خیلی سریع لنت میشه در صورتی که میشه به کمی ترمز و چند دنده معکوس فنی و نرم ماشین را بهتر از ترمز پدال نگه داریم و مزایای این کار اینه که دیگه توی جاده نم دار ماشین سر نمی خوره، و مصرف لنت رو کاهش میده و ... در ضمن فشاری به موتور نمیاد .
البته همچین هم بی فشار نیست این روش معکوس !
معکوش در وحله ی اول دور موتور رو میبره بالا !
که همین رفتن بالای دور موتور شک بدی وارد میکنه !
پس برای اینکه دچار این شک و همچنین کاهش فشار وارده این کار را رو انجام بدید :
1- کلاچ رو بگیرید
2- دور موتور رو تا 3500 بالا ببرید ! ( البته زیاد توجه نکنید که حتما" 3500 باشه ! حالا یکم بالا پایین شد ! مهم نیست ! )
3- دنده رو یدونه سنگین کنید ! همونطوری که دور موتور حول حوش 3500 هستش !
4- کلاچ رو اروم ول کنید !
البته یه راه دیگه هم هست برای ترمز گیریه بهترکه ممکنه باعث اسپین* شدن بشه !
گاها" پیش میاد که در هنگام ترمز گیری سریع و ناگهانی ممکنه وزن خودرو بیفته رو چرخهای جلو که باعث کارایی ترمز بشه !
در این لحظه برای یک ثانیه ( تاکید میکنم یک ثانیه ) ترمز دستی رو بکشید ! تا یکم از وزن وارده به چرخهای جلو کم بشه و بتونن بهتر نگه دارن و هم اینکه خود اون چرخهای عقب عاملی برای ترمزگیریه بهتر میشن ! بلاخره بهشون نیروی ترمز میشه دیگه !
VIGO
16 March 2007, 04:05 PM
سر پیچ ترمز به تنهایی باعث عدم تعادل میشه ولی شما حتما گاز به همراه کمی ترمز رو امتحان کنید !
راجع به معکوس هم بگم که شما برای استفاده از این روش بایستی حداکثر سرعت هر دنده رو بدونید ، مثلا من تجربه زیادی روی 206 دارم ، برای معکوس کردن از پنج به چهار باید سرعتتون تقریبا حدود 150 ، 140 باشه و از 4 به سه باید سرعت حدود 110 باشه و از سه به دو هم باید سرعت حدود 75 باشه و از دو به یک هم نزدیک 30 تا 40 تا . یعنی تقریبا از حد اکثر سرعت هر دنده 10،20 تا کمتر ... در ضمن این کار باید خیلی با احتیاط انجام بشه و با کلاچ کنترل بشه .
SARMAD
16 March 2007, 05:12 PM
يه حركت نمايشي هست كه وقتي ماشين دنده عقب ميره ميتونيد قسمت عقبش رو مثل حالتي كه
ماشين داره حركت رو به جلو رو شروع ميكنه و قسمت جلوي ماشين به علت قدرت موتور از زمين بلند
شده رو انجام بديد . خيلي راحت دنده عقب كه يه كم دور گرفت و سرعت ماشين بالا رفت ترمز
دستي رو به فاصله 1 تا 2 ثانيه كاملا بكشيد و رها كنيد. اين كارو تا زماني كه دور موتور بالاست ميتونيد
تكرار كنيد
z_qz54
16 March 2007, 05:17 PM
دوستان عزیز توجه داشته باشید که این تاپیک آموزش رانندگی حرفه ای است و من اشتباه کردم که در مورد تیک آف توضیح دادم.
XELTEK
16 March 2007, 05:35 PM
دوشتان یک پیشنهاد :
اینکه قدم به قدم بریم جلو !
یعنی از نحوه ی شروع به حرکت تا نحوه ی سرعت گیری و غیره ( یعنی مسائل معمول رانندگی ) رو بیان کنیم
بعدش بریم سراغ کارهای نمایشی !
دوستان لطف کنند عنایت داشته باشند !
انشالله تاپیک رانندگی نمایشی هم بعدا" میزنم !
اما خواهشا رانندگی نمایشی رو با رانندگی معمول درهم نکنید !
ممنون از تمام دوستان !:icon_wink
XELTEK
16 March 2007, 05:52 PM
سلام دوستان
در مورد ترمز و انواع ترمز کردن میخوام بهتون چیزایی بگم که وقتی ترمز میزنید دچار شُک نشید !
با اجازه ی دوستان مقوله ی ترمز رو یکم بازتر میکنم !:icon_cool
اول اینکه ترمز در ترافیک هستش !
همیشه سعی کنید که فاصله تون رو با ماشین جلویی حفظ کنید ! چون در ترافیک لنت و دیسک داغ میشن و تقریبا" کارایی خودشون رو از دست میدن !
پس باید طوری ترمز کنیدکه زیاد به ترمز فشار نیاد یعنی قبل از اینکه به ایست کامل برسید گاز رو ول کنید که شتاب شما در حین رسیدن به ماشین جلویی کم باشه !
در هنگام ایستادن پشت چراغ و در هنگام ایست کامل ماشین جلویی و ایضا" شما در زمانیکه در ایست کامل هستید از ترمز دستی استفاده کنید !
دوم در هنگامی هست که در اتوبانید که یا به عوارضی میرسید یا میخواهید برای استراحت یا ... باستید !
البته شما باید حخدودا" از 400 متر قبل این کارو انجام بدید که ناچار به استفادهی پر فشار از ترمز نشوید !
شما از همون لحظه ی اول ترمز نزنید ! اجازه بدید موتور یکم از دور بیفته و بعد در سرعتی که دیدید دیگه افت سرعت به اون شکل که مثلا در عرض 5 ثانیه سرعت از 140 بیاد رو 100 نیست شروع کنید به ترمز گرفتن !
البته اونم نه به شدت که قفل کنید !
باید ترمز رو اول خیلی اروم در حد نیش ترمز فشار بدید و بعد کم کم و در حدود 5 ثانیه فشار رو به حداکثر الته نه اونطوری که چرخها قفل کنند برسونید !
سوم اینه که شما در حال تردد در بزرگراهای درون شهری هستید !
اگه ماشینتون ایی بی اسش مطمئنه مثل تیپ 5 یا زانتیا که هیچی با ترمز اون هم نه ناگهانی (طبق روش بالا ) به طوری که ای بی اس وارد مدار نشه ! ترمز کنید و بایستسد !
اما اگه ترمزتون مطمئن نیت ( مثل سیلو یا پراید ) اولا" سریعا" یه دنده معکوس بدید ! بعدش فلاشر رو روشن کنید تا ماشین عقبی از حال هوای خودذش بیاد بیرون ! و هواسش باشه و بعد ترمز رو طبق همون روش بالا منتها سریعتر یعنی در عرض دو ثانیه انجام بدهید ! اگه لازم شد برای یک لحظه هم از ترمز دستی استفاده کنید !
XELTEK
16 March 2007, 10:40 PM
خوب الان باید د رمورد اتوبان های خارج شهر صحبت کنیم !
دراتوبان های ایران چه اسفالت خوب داشته باشه و چه بد باشه اصلا" سعی نکنید که تاپ اسپید خودروتون رو اندازه بگیرید ! چون مطمئن باشید ماشین شما سرعتش فراتر از اون چیزی خواهد بود که روی امپرش نوشته !:icon_cool
به نطر من یهترین سرعت و مطمئن ترین سرعت 130 هستش !
حالا گاها" در اتوبانهایی مثل تبریز زنجان که خیلی غیر اصولی ساخته شد و پیچ در پیچه و ممکنه بعضا" ناخواسته سرعتتون بالا بره و یهو وارد پیچ بشید این کار رو انجام بدید تا منحرف نشید !
1- به منتها علیه سمت چپ راه بیایید !
2- فرمون رو خیلی نرم ! و با توجه به سمت راستتون بچرخونید طوریکه در نقطه ی یک چهارم پیچ شما تو لاین دوم باشید
3- حالا یکم فرمون رو بیشتر بچرخونید ! اگه دیدید که سرعتتون اونقدر نیست کا بازم باعث انحراف بشه ! که هیچی ! تو همون لاین دوم به راهتون ادامه بدید ! اما اگه سرعتتون اونقدر بالا بود که باز دیدید دارید منحرف میشید ! با توجه به سمت راسستتون اجازه بدید که ماشین وارد لاین سوم بشه ! الته در هنگام ورود به لاین سوم درجه ی انحراف فرمون رو بیشتر کنید تا نرید تو خاکی !
یاداوری میکنم که تو پیچ ترمز نکنید !
نکته بعدی اینه که همیشه لاین سبقت رو خالی بگذارید ( البته با عنایت به اینکه سرعتتون نباید از 130 بالاتر بره ) تا بلا نسبت شما ! ادمهایی دیوانه هستند و جنون سرعت دارند به راحتی و بدون ایجاد مشکل برای شما بتونن رد شن !
در اتوبان به هیچ وجه کل کل نکنید ! چون ممکنه باعث هل شدن راننده ها بشه و ایجاد خطر !
سعی کنید در هنگام مواقعی که میخواهید در کناره اتوبان توقف کنید حتما" به پارکینگ ها رجوع کنید تا با خودروهای سنگین که اغلب راننده هاشون خواب الود هستند خدای ناکرده تصادم نداشته باشید !
هنگامیکه که میخواهید سبقت بگیرید از 5 ثانیه قبلش راهنماتونو بزنید !
به هیچ عنوان از راست سبقت نگیرید !
شما رو بخدا رعایت کنید تا وقتی مسافرت میرید ! بهتون خوش بگذره !
خیلی عذر میخوام این میگم ! اما این کسایی که هر روز تو تصادفات میمیرند کسایی هستند مثل منو شما !
رعایت کنید تا خانواده یهالز عزا دار دوستاش نباشه !
مخلص همتون
XELTEK
18 March 2007, 01:51 PM
سلام دوستان
یادم رفته بود رانندگی تو جاده رو براتون بنویسم !
تو جاده زیادی سرعت نرید !
سبقت های کیلویی نگیرید ! ( موقعی که سبقت میگیرید اولا" به جلوتون اشراف کامل داشته باشید ) ( ثانیا" سر پیچ حتی پیچ های 5 درجه اصلا" سبقت نگیرید )
اتومبیل خودتون را با خط سمت راست جاده فیت کنید ! یعنی حدالقدور از سمت راست حرکت کنید !
با ماشین های بزرگ کل کل نکنید !
کارهای نمایشی انجام ندید !
هیچ وقت پدال گاز رو تا ته فشار ندید ! چون سرعتتون نا خود اگاه بالا میره !
هیچ وقت دنده مرده نرید !
سرعتتون حدالمقدور کم باشه !
بهترین سرعت 90 هستش !:icon_surp
خواهشا" مواظب باشید !
سال نو مبارک :icon_excl :icon_surp :icon_wink
VIGO
18 March 2007, 02:31 PM
سعی کنید برای رانندگی موفق تر همیشه باد چرخها رو چک و ست کنید ، بسیار بسیار بسیار مهمه .
SARMAD
18 March 2007, 03:27 PM
يه مورد ديگه اينكه اگه قصد بالا بردن سرعت مثلا در حد 100 تا 120 رو داريد حتما ماشين رو يه
بالانس بكنيد كه در سرعت هاي بالاتر باعث لرزش فرمان و كشش اون به اطراف نشه چون اين مسله
باعث از كنترل خارج شدن ماشين ميشه (البته تو ماشين هاي مدل بالا اين مسله خيلي به چشم
نمياد)
shahram2006_m
18 March 2007, 03:49 PM
در کل پیام من به شما اینه که پیچ رو به هیچ عنوان با ترمز نه واردش بشید و نه با ترمز داخل پیچ سرعتون رو کم کنید !
:lover:
با تشکر از پیام عزیز
ببنید من منظور شما رو اینطوری متوجه شدم که نباید قبل و داخل پیچ ترمز گرفت و باید با همون سرعت قبل پیج ،منحنی رو رد کرد.
در مورد داخل پیچ درسته اما در مورد قبل پیچ نه.مثلا شما به هیچ وجه نباید و نمیتونید یک پیچ تند رو با سرعت 160 رد کنید.
بهترین روش اینه که هر گونه ترمز رو باید قبل از پیچ انجام داد ، یعنی قبل از ورود به پیچ عمل ترمز گیری انجام شده باشه و وقتی ماشین داخل پیچ شد باید با بازی کردن با پدال گاز به تعادل بیشتر ماشین کمک کرد.این یکی از نکات عبور از پیچ با ماکزیمم سرعت هست و یکی از اولین نکات برای آموزش رانندگی در ریس.
مقدار گاز دادن در پیچ هم احتیاج به آموزش و تجربه داره.
گاز دادن در داخل پیچ باعث تعادل بیشتر و جلوگیری از اسپین خودرو میشه و این نکته به وسیله قانون سوم نیوتن (عمل و عکس العمل نیروها) ثابت میشه.
El Padrino.
18 March 2007, 07:25 PM
دوست عزیز اگه بخواهیم با معکوس زدن سرعت رو کم کنیم به جای لنت باید موتور عوض کنبم
VIGO
18 March 2007, 07:33 PM
نه عزیزم اینطور نیست هر کاری روشی داره من الآن 1ساله که 50% معکوس و 50% ترمز استفاده میکنم و موتور هیچ آسیبی ندیده !
abaratian
18 March 2007, 10:33 PM
2 مورد هم من در مورد پیچیدن با سرعت زیاد به ذهنم میرسه که بگم (اینها رو زمان بچگی موقع تمرین رانندگی توی Grand torismo که بازی محبوب من توی PS1 بود یاد گرفتم!! و بعدا کهبزرگ شدم توی جاده تست کردم و دیدم جواب میده)
1- اولیش پیچیدن به شیوه out-in-out هست که اگر یه بار فرمول 1 رو نگاه کنید تمام پیچا رو اینجوری می پیچن. البته این نوع پیچیدن فقط مربوط به جاده های یک طرف هست و یا جاده هایی که کاملا دید داشته باشند. در مورد گردش به راست چند لحظه قبل از پییدن به منتهی الیه سمت چپ برین بعد نرم بپیچین به طوری که در وسط پیچ کاملا سمت راست باشین و بعد اینقدر نرم پیچ رو طی کنید که در انتهایی پیچ، جایی که ماشینتون دوباره راست شده در منتهی الیه سمت چپ باشین. اگر شکلشو رسم کنین میبینین مسیری که در این حالت طی میشه بسیار خمیدگی کمتری داره و راحت تره. برای گردش به چپ هم بر عکسه. همانطور که از اسمش پیداست اصول کلی به این قراره: خارج پیچ، داخل پیچ، خارج پیچ
2- slow in-fast out برای ماشینهای دیفرانسیل جلو کاربرد داره. قبل از ورود به پیچ گاز رو رها کنید تا سرعت اندکی کم بشه پیچ رو تا اواسط برین و بعد پدال رو فشار بدین. در حالتی که ماشین شتاب مثبت داره پایداری شما بیشتر میشه و با کاهش سرعت قبل از پیچ شما از افزایش بیش از حد سرعت جلوگیری کردین. با ماشین دیفرانسیل عقب انجام اینکار برابر است با دریفت!!
XELTEK
18 March 2007, 10:51 PM
با تشکر از پیام عزیز
ببنید من منظور شما رو اینطوری متوجه شدم که نباید قبل و داخل پیچ ترمز گرفت و باید با همون سرعت قبل پیج ،منحنی رو رد کرد.
در مورد داخل پیچ درسته اما در مورد قبل پیچ نه.مثلا شما به هیچ وجه نباید و نمیتونید یک پیچ تند رو با سرعت 160 رد کنید.
بهترین روش اینه که هر گونه ترمز رو باید قبل از پیچ انجام داد ، یعنی قبل از ورود به پیچ عمل ترمز گیری انجام شده باشه و وقتی ماشین داخل پیچ شد باید با بازی کردن با پدال گاز به تعادل بیشتر ماشین کمک کرد.این یکی از نکات عبور از پیچ با ماکزیمم سرعت هست و یکی از اولین نکات برای آموزش رانندگی در ریس.
مقدار گاز دادن در پیچ هم احتیاج به آموزش و تجربه داره.
گاز دادن در داخل پیچ باعث تعادل بیشتر و جلوگیری از اسپین خودرو میشه و این نکته به وسیله قانون سوم نیوتن (عمل و عکس العمل نیروها) ثابت میشه.
:icon_excl از توجهت ممنون
منظورم من این بود که هرچر ترمز میخواهید بکنید قبل از اینکه فرمون رو بچرخونید انجام بدید !
نه اینکه با 160 تا وارد پیچ بشید !چون در هنکامی که ترمز میزنید تمام ووزن ماشین رو چرخ جلو هستش و غیر از از بین رفتن پایداری ممکنه سرچرخها هم بشکنند !
اگه منظورم رو بد رسوندم عذر میخوام ! و شهرام عزیز به نحو عالی توضیح دادند !:icon_cool :icon_wink
XELTEK
18 March 2007, 10:58 PM
2 مورد هم من در مورد پیچیدن با سرعت زیاد به ذهنم میرسه که بگم (اینها رو زمان بچگی موقع تمرین رانندگی توی Grand torismo که بازی محبوب من توی PS1 بود یاد گرفتم!! و بعدا کهبزرگ شدم توی جاده تست کردم و دیدم جواب میده)
1- اولیش پیچیدن به شیوه out-in-out هست که اگر یه بار فرمول 1 رو نگاه کنید تمام پیچا رو اینجوری می پیچن. البته این نوع پیچیدن فقط مربوط به جاده های یک طرف هست و یا جاده هایی که کاملا دید داشته باشند. در مورد گردش به راست چند لحظه قبل از پییدن به منتهی الیه سمت چپ برین بعد نرم بپیچین به طوری که در وسط پیچ کاملا سمت راست باشین و بعد اینقدر نرم پیچ رو طی کنید که در انتهایی پیچ، جایی که ماشینتون دوباره راست شده در منتهی الیه سمت چپ باشین. اگر شکلشو رسم کنین میبینین مسیری که در این حالت طی میشه بسیار خمیدگی کمتری داره و راحت تره. برای گردش به چپ هم بر عکسه. همانطور که از اسمش پیداست اصول کلی به این قراره: خارج پیچ، داخل پیچ، خارج پیچ
2- slow in-fast out برای ماشینهای دیفرانسیل جلو کاربرد داره. قبل از ورود به پیچ گاز رو رها کنید تا سرعت اندکی کم بشه پیچ رو تا اواسط برین و بعد پدال رو فشار بدین. در حالتی که ماشین شتاب مثبت داره پایداری شما بیشتر میشه و با کاهش سرعت قبل از پیچ شما از افزایش بیش از حد سرعت جلوگیری کردین. با ماشین دیفرانسیل عقب انجام اینکار برابر است با دریفت!!
البته این همون ریس لاین هستش که چون الان زمان مناسب برای گفتنش نبود من نگفتم .
اما اگه بخش رانندگی در اتوبان رو دیده باشید نوع دیگه ی همین مهارت گفته شده .
El Padrino.
19 March 2007, 06:11 PM
نه عزیزم اینطور نیست هر کاری روشی داره من الآن 1ساله که 50% معکوس و 50% ترمز استفاده میکنم و موتور هیچ آسیبی ندیده !
مگه شما دوست داری موتورت جند سال کار کنه 1 سال دیگه وقتی عوضش کردی می فهممی من چی میگم
shahram2006_m
20 March 2007, 10:45 AM
تاپیک به قسمت مسابقات اتومبيل راني و تکنيک هاي رانندگي (http://www.phalls.com/vbulletin/forumdisplay.php?f=38)
منتقل شد.
Foad
21 March 2007, 06:21 PM
دوستانی که به رانندگی پر سرعت علاقه دارن اینرو بخونند شاید پشیمون شدند:
كنترل نامحسوس پليس با جديت و شدت ادامه دارد
خبرگزاري فارس: رئيس پليس راه فرماندهي انتظامي خراسان رضوي گفت: با توجه به افزايش سفرهاي نوروزي در خراسان رضوي، پليس راه با اقدامات ويژه و كنترل نامحسوس در 24ساعت شبانه روز در پايگاههاي ثابت و سيار فعال خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد يوسف پورعلي امروز از جمع خبرنگاران رسانههاي گروهي در مشهد افزود: علاوه بر 17 پايگاه ثابت، 19 پاسگاه سيار نيز ايجاد شده كه به منظور اسكان مسافران در مسير راههاي استان و نيز خدماترساني به نقص فني خودروها فعال خواهند بود.
وي با اشاره به كنترلهاي نامحسوس پليس در طول جادهها اظهار داشت: 150 تيم كنترلي در قالب 120 مأمور حراست در پاسگاهها و 400 تن از مأموران پليس در داخل كانكسها و نقاط حادثهخيز به انجام وظيفه ميپردازند.
پورعلي ادامه داد: به منظور جلوگيري از تخلفات رانندگي دو مأمور با لباس شخصي در داخل اتوبوسهاي مسافربري حضوري خواهند داشت كه در صورت تخلف يكي از مأموران با راننده برخورد قانوني داشته و سپس از اتوبوس پياده خواهد شد و مأمور ديگر تا پايان مسير به صورت ناشناس باقي خواهد ماند تا تخلفات احتمالي بعدي را گزارش دهد.
وي از استفاده از بالگردهاي پليس براي باز كردن گرههاي ترافيكي خبر داد و افزود: سه بالگرد هلالاحمر نيز در طول جادههاي منطقه به امداد هوايي مصدومين ميپردازند
باور کنید همین سرعت غیر مجاز باعث سالانه 1.2 میلیون کشته در دنیا میشه.دوستان رقم کوچیکی نیست !!! پس لطفا کمی مراعات کنید چون این تصادفات برای من و شما هم هست
shahram2006_m
23 March 2007, 04:04 PM
به نظرتون خوش فرمان ترین و باهندلینگترین خورویی ایرونی که بشه تو خیابان باهاش براحتی مانور داد کدومه؟
دوست عزیز به علت انحراف تاپیک شما باید سوال خودتون رو در تاپیکی جداگانه در قسمت مقایسه اتومبیل مطرح کنید.
El Padrino.
31 March 2007, 10:58 PM
کنترل نامحسوس نیست جون همه ی ماشین هاشون یا سمند سفید هستند یا زانتیا نقره ای منو توی جاده اصفحان نایین گرفتن بی معرفتا 20 تومن جریمم کردن تازه یا رو گفت برو خدارو شکر کن که ماشینتو نمی خوابونم
Foad
1 April 2007, 12:51 AM
معذرت میخوام از دوستان برای انحراف از بحث اصلی
در مورد کنترل نامحسوس خیلی امیدوار نباشید که حتما زانتیا و سمند دارند.206 سفید رنگ و 405 مشکی رو خودم دیدم
FARZAD_1975
1 April 2007, 05:45 PM
سلام به همه
تو اين تاپيک بعضي از دوستان در مورد رانندگي در اتوبان و جاده توضيحات کاملي دادن. خواستم منم تجربه 5 سال رانندگي تو جاده هاي هراز و فيروزکوه رو بنويسم من چون محل کارم تهران و دانشگاهم قائمشهر بود هفته اي دو بار ميرفتم شمال و برميگشتم يعني هر هفته 4 بار تو اين دو تا جاده بودم، دو بار رفت و دو بار برگشت و چون کم واحد ميگرفتم يه ليسانس ساده 5 سال طول کشيد. اين آواخر طوري شده بود که بيشتر کارکنان پليس راه اون مسير و رستورانها و بعضا رانندگان خطي منو ميشناختن.
حالا تعدادي از تجربيات من از رانندگي 5 ساله در اين دو جاده:
1-بزرگترين دشمن شما رانندگان محترم وانت نيسان هستند:
الف/ در هنگام مواجه با يه وانت نيسان تو جاده حتي الامکان بهش نزديک نشين ب/ اگه خواستين تو شب از يه نيسان سبقت بگيرين براي راه گرفتن نور بالا ندين و فقط يه بار چراغ جلو رو روشن و خاموش کنين چون اگه يه نور بالا بدين اونوقت چون رانندگان نيسان اصولا دل نازک هستن وقتي سبقتتون تموم شد لج ميکنن و هر 4 تا چراغ جلوشون رو با نور بالا روشن ميکنن و در روز هم براي سبقت فقط يه بوق ساده بزنين.
ج/ هيچ و قت به علامتها و راهنماهاي نيسانيها اعتماد نکنين اگه تو يه سربالايي يه نيسان پر از بار علامت داد که سبقت بگيرين هميشه شک کنين که يه تريلي داره از روبرو مياد يا اگه راهنماي راستو زد يعني ميخواد بپيچه به چپ راستي تو جاده هميشه حق با نيسان وانته و معمولا متمايل به چپ رانندگي ميکنن و علاقه خاصي به خط سبقت دارن. پس اگه ديدين که يه نيسان داره از سمت راست ميره معنيش اينه که ميخواد 300 متر جلوتر و بدون راهنما زدن بره تو شونه خاکي يا تو پمپ بنزين يا.... پس هميشه مواظب نيسان باشين
2- خطر شاخ به شاخ شدن
تو اين دو تا جاده هميشه آمادگي داشته باشين که بعد از يه پيچ يا تو خروجي تونل
يه راننده بيشعور بياد تو شيکمتون. با اين آمادگي ذهني اگر يه همچين اتفاقي براتون بيفته ديگه هول نميشين وبهتر ماشينو کنترل ميکنين
3- سبقت
الف/ خواهشا" داخل تونل سبقت نگيرين چون تو تونل ديگه از شونه خاکي خبري نيست تا اگه ماشين از روبرو اومد برين تو شونه خاکي لاين مقابل. در ثاني مگه يه تونل چقدره که حوصله شما پشت سر يه تريلي سر بره؟؟ پس داخل تونل يه کم حوصله کنين
ب/ اگه تو سبقت حتي براي يک لحظه شک کردين که ميتونين به موقع رد بشين يا نه معنيش اينه که حتما" نميتونين سبقتو تموم کنين پس بهتره سبقت نگيرين
ج/ تو جاده سبقت سوبله نگيرين يعني از ماشيني که خودش داره سبقت ميگيره رد نشين که خيلي خطرناکه(تو اين 5 سال خودم شخصا" شاهد يازده تا تصادف فقط براي اين مدل سبقت گرفتن بودم)
د/ تو رانندگي شب اگه تو سربالايي يا سر پيچ سبقت ميگيرين نور ماشيناي روبرو و نور ماشين خودتون بهترين راهنماست که به شما ميگه سبقت بگيرين يا نه . تو سربالايي و قبل از پيچ اگه براي يه لحظه چراغ جلورو خاموش کنين به خاطر تاريکي و نور ماشين روبرو کاملا از وضعيت پيچ و يا نقاط کور سربالاييها مطلع خواهيد شد البته تو سبقت در پيچ و سربالاييها خطرناک ترين زمان اول صبح موقع طلوع خورشد و اول غروب آفتاب هست چون تو اين زمانها راننده ها به طور سليقه اي از چراغاشون استفاده ميکنن و ديگه براي سبقت نميشه به نور چراغ ماشين روبرويي اعتماد کرد چون ممکنه ماشين روبروي شما در زمان طلوع آفتاب چراغشو خاموش کرده باشه ولي تو شب هيچ آدم عاقلي چراغ خاموش رانندگي نميکنه
و/ اگه تو سرپاييني قصد سبقت دارين خيلي مراقب باشين. اگه دقت کرده باشين معمولا ماشيناي سنگين تو سرپاييني خيلي به خاطر بارشون آهسته حرکت ميکنن
و اگه يه ماشين سنگين تو سرپاييني روبروي شما باشه به خاطر بار و سرعت کمش خطري نداره و خيلي راحت ميشه ازش رد شد ولي همين ماشين سنگين اگه بار نداشته باشه ديگه تو سرپاييني آهسته حرکت نميکنه و اگه شما يه سبقت نابجا بگيرين ممکنه شاخ به شاخ بشين
پس بهتره که حواستون به ماشينهاي سنگين که بار ندارن باشه.
ز/ تو اين دو تا جاده و در نزديکي پيچها و تونلها و ابتداي سربالاييها هيچ وقت سعي نکنين از دو تا تريلي که پشت سر هم حرکت ميکنن به طور همزمان سبقت بگيرين چون به خاطر طول 17 متري و سرعت متوسط تريليها شما عملا" از شروع سبقت تا پايان سبقت حداقل 150 متر تو لاين مخالف خواهيد بود که خطرناکه پس بهتره از اولي سبقت بگيرين و خودتونو تو فاصله تريلي اول و دوم جاکنين و تو فرصت مناسب از دومي هم سبقت بگيرين
4- سرعت
تو اين دو جاده و بخصوص هراز(به خاطر پيچهاي زياد و باريک بودن بيشتر جاها) با سرعت مطمئنه حرکت کنيد. منظورم اين نيست که آروم برونيد . ببينيد مثلا" تو فيروزکوه بخصوص تو اون قسمتهايي که دو بانده شده ميشه با خيال راخت 160-170 تا رفت ولي تو ورودي شهرهاي مسير مثل دماوند-فيروزکوه -زيرآب- سوادکوه و.... 70 تا 80 برين چون تو اين شهرها (هزار ماشاالله) مردم از ماشين نميترسن بخصوص ساعت 7 تا 8 صبح و ظهر موقع تعطيل شدن مدارس جاده عملا" ميشه پياده رو!! و تواين ساعتها مامورين پلس تو جاده زياد ميشن و اگه يه کم تند برين بهتون گير ميدن که البته حق دارند
آشنايي با جاده هم ميتونه رو سرعت مطمئنه تاثير بذاره خود من تا همين 6 ماه پيش اين دو تا جاده رو کامل حفظ بودم و با سرعت ميروندم مثلا" ميدونستم ورودي شهر دماوند 6 تا سرعتگير داره يا يه دستانداز کجاي جاده هست ولي الان ديگه عمرا" به اون سرعت رانندگي نميکنم چون تو فاصله يک ماه ممکنه يه جاي جاده رو تغيير بدن يا يه سرعت گير اضافه و کم شده باشه
5- زمستان بيرحم در هراز و فيروزکوه
الف/ زمستون 84 بود ساعت 5 صبح تو جاده فيوز کوه بودم خيلي خلوت بود آسمون صاف جاده عالي لم داده بودم و با سرعت ميرفتم که به نون بربري داغ و صبحونه رستوران شبنم تو شهرستان فيروزکوه برسم سر يه پيچ يه دفعه کنترل ماشين از دستم در رفت نيم دور چرخيدم و تو لاين مخالف ماشين وايساد.
چيزي نشده بود!! فقط چون دقيقا" رو پيچ آب ريخته بود و هوا سرد بود يخ زده بود
نتيجه: تو زمستون مراقب آبهاي يخ زده رو سطح جاده باشين بخصوص جاهايي که آفتاب خور نداره و يخ ديرتر آب ميشه
ب/ تو جاده هراز بعد از بارون مراقب سقوط سنگ باشين. 12 شب به بعد هم معمولا سگها و شغالها بالاي کوه بازي ميکنن و باعث ميشن سنگاي کوچيک بريزن پايين(يکي از دليلايي که من زياد ازهراز تردد نميکنم همينه)
ج/در جاده فيروزکوه به مسافت 15-20 کيلومتر در محدوده خود شهر فيروزکوه مه گرفتگيهاي شديدي اتفاق ميفته جنس مه خوبيم داره :icon_arro يعني خيلي غليظ ميشه
در اينجور مواقع استفاده از فلاشر به خاطر رنگ زرد و نافذي داره خبژيلي مناسبه در ضمن از نور بالاي ماشين استفاده نکنيد بهتره چون باعث تشديد غلظت مه و کم شدن بيشتر ديد ميشه - سبقت در مه هم که ميدونيد چقدر خطرناکه - حوصله کنيد در بدترين شرايط حداکثر 20 دقيقه طول ميکشه تا از اون محدوده خارج شويد.
د/ زمستان اين دو جاده از آبان شروع ميشه و تا اوايل فروردين ادامه داره پس زنجير چرخ لباس گرم وغذا همراه داشته باشيد و قبل از رسيدن به مناطق سردتر که امکان گير کردن در برف و موندن در ترافيک رو داره حتما" باک ماشينو پر کنيد(خودم بهمن ماه 83 تو جاده هراز از ساعت 7 شب تا 10 صبح پشت بهمن موندم البته غذا داشتم ولي چون باک بنزين ازنصف کمتر بود از 6 صبح به بعد تو سرما بندري ميزدم
6- حوادث غير مترقبه
تو اين دو جاده مانع در سمت راست زياده مثل ماشينهاييکه جلوي رستورانها وايسادن وبعد که کارشون تموم شد مدوباره ميخوان ميان تو جاده
بارها پيش اومده که بعد از يه پيچ يه دفعه يه تريلي که نصفش تو شونه خاکي و نصفش تو جاده مونده و توقف کرده جلوتون سبز ميشه تا يه نيساني براي قضاي حاجت به همون ترتيب متوقف شده پس بهتره در اواخر هر پيچ کمي به طرف لاين دوم مسيرتون متمايل بشين
در پايان باز تکرار ميکنم که من راننده با تجربه اي نيستم و اين مواردي که گفتم فقط مربوط به پنج سال تردد و رانندگي تو جاده فيروزکوه و هراز و ديدن تصادفهاي بيشمار بود .
XELTEK
11 April 2007, 02:11 PM
يك مساله يي كه هممون دچارش شديم و به خاطر استاندارد بودن بيش از حد خيابونها بازم دچارش ميشيم !
افتادن در جوب هاي فرا استاندارد
شما وقتي كه ميفتيد مخصوصا" با چرخ جلو عملا" قدرت حركتي ماشين رو از دس ميديد !
حالا پيشنهادات من :
اولا" فاصله ي خودتون رو با جوب حفظ كنيد
دوم در جاهايي كه خلوت هست خيلي خيلي مواظب باشيد كه چون كسي نيست كمك كنه گريه ي ادم در مياد !
سوم خيلي مواظب باشيد كه تو جوب نيفتيد !
چون صدمات سنگيني به زير بندي ماشين وارد ميكنه !
حالا مثلا شما الان افتاديد تو جوب و ميخواهيد ماشينتونو در بياريد !
مراحل :
1- فرمون رو به سمتي كه درون جوب هستش تا جايي كه فشار به سيستم فرمون نمياد بچرخونيد !
2- در صورتي كه بعد از چرخوندن كامل فرمون باز هم چرخ ب سطح جدول فاصله داره يكمي ماشين رو به سمت مخالف هل بديد !
بعد وقتي كه سطح مقطع لاستيك به جدول كناري متصل شد سوار ماشين شيد !
دنده رو عقب بذاريد
خيلي نرم گاز بديد و كلاچ رو يواش ول كنيد و از كسايي كه كمك دارن ميكنن تقاضا كنيد كه هل بدن !
بعد وقتي كه ديديد چند سانت بالا اومديد فشار وارد بر گاز رو زياد كنيد و كلاچ رو يك لحظه ول كنيد !
تبربك ميگم ! شما از جوب در اومديد !
فقط مواظب باشيد كه از سمت پشت دوباره نيفتيد تو جوب !
اين موضوع براي هر دو نوع اتومبيل ديفرانسيل جلو و عقي صدق ميكنه !
حالا فرض ميگيريم كه چرخ عقبتون در جوب افتاده و شما ميخواهيد درش بياريد !
1- فرمان رو به سمت مخالف سمتي كه در جوب افتاديد بچرخونيد و بعد خيلي اروم گاز بديد و وتي ديديد چند سانت بالا اومديد فشار رو گاز رو زياد كنيد !
فقط در اين مواقع نبايد به ماشين زياد فشار بياريد
اصلا" هول نشيد ! جرثقيل واسه همين مواقعه !
با خونسردي و اعصاي اروم اين كارو بكنيد !
خسته نباشيد
XELTEK
15 April 2007, 03:08 AM
امشب که بارون میومد مجبور شدم برم بیرون و چند تا نکته رو تجربه کردم که خواستم یاد آور بشم :
1- ترمز شما عملا" 75 درصد کرارییشو از دست میده ! پس رو ترمز حساب باز نکنید !
2- وقتی سرعتون بالاست و ترمز ناگهانی میکنید چرختون بی برو برگرد قفل میکنه !
3- فرض کنید دارید با 80 تا سرعت میرید و با همون سرعت وارد یه تیکه اب شدید ! مطمئن باشید که اگه فرمون رو سفت نگیرید منحرف میشید ! من خودم یه بار منجرف شدم ولی شکر خدا بخیر گذشت !
4-سعی کنید فاصله رو حفظ کنید تا اب پاشیده شده از ماشینهای جلویی دیدتون رو کور نکنه !
5-فرمون سریع ندید ! لایی کشیدن در بارون دیوانه وار ترین کاتریه که انجام میشه داد
6- برای ترمز گیری هم به چند پست بالاتر رجوع کنید !
فعلا" همینا یادم اومد
VIGO
17 April 2007, 03:11 PM
معذرت می خوام که این رو میگم ، عنوان این تاپیک با مطالبش زیاد همخوانی نداره چون تا اونجا که بنده می دونم رانندگی حرفه ای این نیست ، نام " تجربیات رانندگی " برازنده تر است .
این رو فقط به عنوان انتقاد عرض کردم .
XELTEK
17 April 2007, 07:30 PM
محمد جا شاید تا حدودی حق با شما باشه اما این تاپیک اصول حرفه ای بودن رو اموزش میده نه اینکه فقط انتقال تجربه باشه !
چون همه پستها فقط با اصول علمی بیان شدند !
پیمان ق
21 May 2007, 02:33 AM
یکی از دوستان نزدیکم راننده یکی از فرماندهانه پلیس راه در یکی از استانهای مرکزی هستش ( اینو گفتم که دوستان بهتر بتونن در مورد صحت مطالب قضاوت کنند) . راجع به پیچیدن سر پیچ این موارد را ذکر کرد:
1 : قبل از رسیدن به پیچ ،سرعت ماشینو در حد معقول کم کنید.
2 : بعد از ورود به پیچ به هیچ عنوان از ترمز استفاده نکنید. اینکار باعث از دست رفتن کنترل ماشین می شود.
3 : هنگامیکه در پیچ حرکت میکنید ، با نیش گاز دادن کنترل ماشینو حفظ کنید.
4 : و از همه مهمتر که شاید یک نکته بی اهمیت بنظر بیاد،(و شاید خیلی از دوستان بدونن) اینکه:
فرمان را دو دسته بگیرید. در حالی که فرمان را به بیرون ( به جلو ) فشار میدهید آنرا چرخانده و پیچ را رد کنید.
این مسئله رو خودم امتحان کردم . اینکار یه احساس ایمنی و تسلط بر روی خودرو بشما میده که واقعاً مثال زدنیه:icon_cool
خودتون امتحان کنید.:icon_surp
البته بیشتر این موارد را دوستان و اساتید محترم در پستهای قبلی بیان کرده بودن و این مطلبه آخری را در جهت تکمیل موارد ذکر شده بیان کردم):icon_excl
siavash_sg
27 May 2007, 11:37 PM
مهم ترین چیز نحوه نشستن هستش که در سره پیچها نقش زیادی داره نحوهی قرار گرفتن بدن و حالت سر و گردن است این همون حرف جناب پیمان ق هست چون سره پیچها ادم به طرفه دیگه پرت میشه یا خودشو به طرفه پیچ خم میکنه که تسلط رو از ادم میگیره
بهترین کار استفاده از صندلی های ریس هست
shei2nak
1 July 2007, 03:27 AM
با سلام
يك نكته هم هست كه در مورد رانندگي در شهري مثل تهران مي خواستم تذكر بدم. كه شايد اكثر شما دوستان به اين موضوع واقفيد اون اينه كه چطور سرعتمون رو براي سرعت گير ها كم كنيم.
خوب اين مسلمه كه به اهستگي ترمز گرفته و با كمترين سرعت از سرعت گير رد مي شويم اما يه نكته وجود داره كه تا كي پامون رو ترمز باشه؟
اگه دقت كرده باشين ميبينيد كه اكثر رانندگان پايه يك تا دم سرعت گير ترمز ميگيرند و نرسيده به سرعتگير ترمز را رها مي كنند . خب چرا ما هم اين كارو انجام بديم ؟ زيرا وقتي ترمز گرفته ميشه نيروي وزن ماشين مياد روي محور جلو و كمك فنر و فنر فشرده مي شود و وقتي كه ما با كمك فشرده روي سرعت گير برويم فنر ديگه جاي بازي كردن نداره و تمام نيرو به اتاق وارد ميشه و بعد از مدتي مي بينيد كه جلوبندي ماشينتون داقون شده .!!! اما وقتي كه شما نرسيده به سرعت گير ترمز را رها كنيد فنر باز شده و با يه حالت پرشي از سرعت گير رد ميشيد و فنر كاملا جاي بازي كردن دارد و ديگه نگران جلو بندي تون نباشيد كه به اين زودي ها به خرج نمي افتد!!!!
پيروز و پاينده باشيد!
shei2nak
3 July 2007, 09:59 PM
سلام دوستان يك سوال برام پيش اومده كه در چه شرايطي ماشين چپ مي كنه و به طور كلي تعادلش رو از دست ميده؟؟؟
چون من اكثر مواقع دوست دارم با سرعت بالا بپيچم جوري كه از صندليم به اطراف پرت مي شم :icon_razz :icon_neut حالا مي خوام بدونم ايا امكان داره در اين بين ماشين چپ كنه (چون در اكثر مواقع با سرعت 70_80 مي پيچم....)
Pontiac
3 July 2007, 11:57 PM
با سلام
دوست عزیز چپ کردن وقعی به وجود میاد که نیرو به حدی برسه که ماشین رو حول تکیه گاه چرخ ها خم کنه.البته هر خم شدنی(بلند شدن یک طرف خودرو) منجر به چپ شدن نیست و گاهی نیرو کم بوده و قادر به بلند کردن بیشتر خودرو نیست و ماشین دو باره به حالت اول بر میگرده.اما اگه این نیرو انقدر زیاد بشه که بطونه ماشینو حوله تکیه گاه بچرخونه کف خودروی شما افتاب دیده میشه.بیشتر فرمون تیز دادن(اقلب 90 یا نزدیک به اون,البته به میزان سرعت بستگی داره و هر چه سرعت بیشتر باشه زاویه مورد نیاز کم میشه که بیان دلیل این مطلب از حوصله جمع خارجه) تو سرعت بالا یا انجام هر عملی که به سرعت مسیر خودرو رو از حالت|به حالت__ تبدیل کنه مثل دستی کشی.البته حالات خاص زیادی هم هستند که ممنکه چرخای یک طرف خودرو رو از زمین بلند کنند و باعث چرخش و معلق زدن بشن,مثل اختلاف سطح بین سمت راست و چپ و...
البته اگه ماشین شما فنر بندی سفتی داشته باشه اقلب به جای چپ شدن دچار اور استرس(سر خردن چرخ های عقب) به جای چپ شدن می شوید
shei2nak
4 July 2007, 03:27 AM
با سلام
دوست عزيز راستش من اينارو يه جورايي مي دونستم منظورم اين بود كه مثلا در خروجي بزرگراه ها (مثل تقاطع حكيم به چمران جنوب) كه تقريبا پيچ مناسبي دارند امكان داره با 80 تا سرعت مشكلي پيش بياد چون اخر پيچ يه جورايي احساس مي كنم ماشين داره كم مياره و كمي از مسير خارج ميشه ....
در ضمن ماشينم 405 هست
Pontiac
4 July 2007, 09:56 PM
با سلام
405 تو اون پیچ با 80 کم میاره؟:icon_twis
احتمال اینکه تو خروجی های بزرگ راه ها به طور مستقیم چپ کنی کمه و بیشتر ماشین دچار اور استرس یا اندر استرس میشه(سر خوردن تو باقالیا:130: ) چون عموما نیرو به دو مولفه تقسیم میشه که بحث ضرب شدنش در سینوس و کسینوس زاویه پیش میادو ... خلاصش اینکه میزان نیرویی که می خواد ماشینو چپ کنه معمولا به حد کافی نمیرسه .البته این امکان هم هست که ابتدا کنترل خودرو را از دهید(سرسره بازی) بعد خدای ناکرده چپ:187:
در کل سعی نکنید لیمیت خودروتونو تو نقاط نامنسب پیدا کنید:194: .زمین های باز محیط های بهتریند یا حد اقل جایی که گارد و جدول نداشته باشه:186:
البته اگر هنگام پیچیدن دچار دست انداز یا ناهمواری تو سطح مسیر بشین بشدت رو تعادل تاثیر منفی داره(مثل دست اندازهای روی پل هاو...)
Top RPM
15 August 2007, 01:25 PM
اولین کار نحوه ی شتاب گیری درست هستش !
باید حد اکثر گشاتور و حد اکثر توان خودرو تو نو بدونید : مثلا در خودروی سیلو حداکثر گشتاور در دور 3500 و حد اکثر توان در دور 5500 تا 5800 هستش !
وقتیکه میخواهید یه شتاب معمولی داشته باشید باید دنده هاتونو رو حداکثر گشتاور عوض کنید !
ولی وقتی که میخواهید یه شتاب توپ داشته باشد باید طوری دنده رو عوض کنید که اولا" نهایت برسه به دور حد اکثر توان و وقتی که دنده رو عوض کردید باید دور موتور بیاد روی حداکثر گشتاور !
فعلا" این مورد رو داشته باشید تا بعد نحوهی دنده عوض کردن رو بگم !
سلام دوست عزيز. براي دنده عوض کردن کاري به پيک قدرت نداريم. پيک قدرت فقط يه عدد بدرد نخوره! مساحت زير نمودار و انتگرال اون نمودهره که تعيين کننده است.
PJK
3 January 2008, 10:44 AM
سلام دوستان
در مورد ترمز و انواع ترمز کردن میخوام بهتون چیزایی بگم که وقتی ترمز میزنید دچار شُک نشید !
با اجازه ی دوستان مقوله ی ترمز رو یکم بازتر میکنم !:icon_cool
اول اینکه ترمز در ترافیک هستش !
.
.
دوم در هنگامی هست که در اتوبانید که یا به عوارضی میرسید یا میخواهید برای استراحت یا ... باستید !
.
.
سوم اینه که شما در حال تردد در بزرگراهای درون شهری هستید !
سلام
اگر ممکنه در مورد ترمز و نگه داشتن ماشین روی برف هم توضیح بدین . بخصوص اگر توی سرازیری باشه ، آیا از ترمز دستی هم باید استفاده کرد ؟ اگر ماشین سر خورد یا از کنترل خارج شد و کمی چرخید ( توی سرازیری ) فرمون رو چطور باید گرفت؟
با تشکر
kickerboy
3 January 2008, 01:28 PM
pjk عزیز حتمن شنیدی پیشگیری بهتر از درمان هست !!!
باید خدمتت عرض کنم که تا اونجا که می تونی باید سعی کنی تو شرایط این چنینی کنترل ماشین رو در اختیار داشته باشی ، توی سرازیری اونم جاده برفی بهتره حد اقل 6 تا 7 متر با ماشین جلو فاصله بگیری و حداکثر سرعتت از 40 بالا نزنه (بیشتر وقت ها 40 هم زیاده)
راستش من فقط از دستی تو برف واسه چرخیدن استفاده می کنم پس اگر می خواهی بچرخی دستی کمک شایانی می کنه ، اما اگر می خواهی بایستی با دستی کار نداشته باش .:icon_cool
خدا نکنه که سر بخوری :icon_cry:، اما اگر باسرعت سر خوردی قبل از اینکه بخوای به نحوه فرمون گرفتن فکر کنی کار تموم شده و ماشین ایستاده ... :grimace:
اما بهترین حالت این هست که اگر زاویه لیز خوردن کم بود ، ابتدا فرمان رو روبه مسیر لیز خوردن صاف کنی بعدش یواش یواش بچرخونی تا برگردی تو جاده توجه داشته باش ترمز بکنی حتماً به اون جایی که نباید بخوری میخوری ، پس بهتره مرد باشی و با شهامت تا آخرین نفس سعی کنی وقتی خوردی هم می تونی بگی خودم زدم . (اینجوری خیلی شیک تره)
El Padrino.
3 January 2008, 01:45 PM
اساتید رانندگی میشه کمی هم در مورد لایی کشیدن توضیح بدید آخه با ماتیز یک بار داشتم لایی می کشیدم نزدیک بود چپ کنم
kickerboy
3 January 2008, 02:15 PM
اساتید رانندگی میشه کمی هم در مورد لایی کشیدن توضیح بدید آخه با ماتیز یک بار داشتم لایی می کشیدم نزدیک بود چپ کنم
من هم شدیدن موافقم ،، اسم تاپیک علاوه بر مسائل معمول که دربارشون بحث میشه هنوز رانندگی حرفه ای هست ، اساتید لطف کنن طرز قوطی کردن رو هم یاد بدن ، من یادمه علاوه بر تئوری ها و اینکه باید ماشین رو باسرعت سر بدیم اما یه مرتبه ته ماشین گیر کرد (خدامنو ببخش) گواهی نامه نیومده بود همراه با دوستم با یه عالمه استرس فرار کردیم البته ماشین طرف وانت بود بعید می دونم خط بهش افتاده باشه اما واسه ما که حسابی بدنه کش اومده بود .
Abolfazl2006_p
3 January 2008, 07:46 PM
سلام
اگر ممکنه در مورد ترمز و نگه داشتن ماشین روی برف هم توضیح بدین . بخصوص اگر توی سرازیری باشه ، آیا از ترمز دستی هم باید استفاده کرد ؟ اگر ماشین سر خورد یا از کنترل خارج شد و کمی چرخید ( توی سرازیری ) فرمون رو چطور باید گرفت؟
با تشکر
موقعی که خودرو در حرکت لیز خورد بدون ترمز گرفتن خیلی سریع فرمون را به سمتی که عقب خودرو منحرف شده بچرخونید این کا ر باعث میشه تا خودرو به طور مستقیم در مسیر حرکت قرار بگیره سپس با سنگین کردن دنده از سرعت خودرو کم کنید :icon_cool
shei2nak
9 January 2008, 06:10 PM
سلام دوستان
با توجه به یخ بندان های امروزه 2توصیه دارم که تا حدودی موثر برای جلوگیری از بکسوات است.
1. باد لاستیک رو کم کنید.(البته اگه حوصله بستن زنجیر دارید پیشنهاد نمی کنم)
2. اگر ماشین راه نیفتاد و بکسوات کرد با دنده 2 راه بیفتید چون گشتاور کمتری دارد و تا حدودی از بکسوات جلوگیری میکند.
- البته در مورد سرخودن خودرو به هیچ وجه ترمز نگیرید و شعی کنید با معکوس ماشین رو نگه دارید و اگه ماشین منحرف شد فرمان رو به طرف انحراف به سرعت بپیچانید. البته مراقب باشید و همونطور که دوستمون فرمودند پیشگیری بهتر از درمان است و فاصله ایمنی رو بسیار رعایت کنید و چراغ ها رونیز روشن بگذارید.
همواره پیروز و پاینده باشید.
El Padrino.
10 January 2008, 11:08 PM
برای ترمز کردم
معکوس بدین ولی کلاچ رو کم کم ول کنید چون اگه ییهو ول کنید ماشین سر می خوره
2-کمی هم از ترمز دستی اسفاده کنید اگه جواب نداد در رو باز کنید و پا تون رو روی زمین بکشید تا وایسه :icon_arro
BloodReza
13 January 2008, 04:42 AM
لایی کشیدن بیشتر از اینکه آموزش بخاد نیاز به تجربه داره (البته شانس هم میخاد!)
چیزایی که من انجام دادم و بلدم بخام توضیح بدم گنگ هست. باید خودت تمرین کنی. طول و عرض ماشین حسابی دستت باشه. با سرعتی لایی بکش که بتونی ماشین رو جمع کنی هم از لحاظ کم کردن سرعت و نگه داشتن ماشین و هم از لحاظ منحرف نشدن.گازت بیشتر از حد در اون دنده باشه. باید بدونی بهترین سرعت توی دنده های مختلف چقدر هست ماشینت توی دنده ها بیشترین شتاب رو داره تا چقدر با فرمون بازی کنی کنترل ماشین دستت هست. بالای 90 100 بیخیال ای تیریپ کارا شین. بهترین سرعت هم برای این کار 40 تا 70 هست + ماشین توی دور بیشتر از مقدار در اون دنده باشه.
اینا نکاتی بود که توضیحش راحت بود و بخاظرم رسید بقیش بدتر گیجت میکنه
در اخر:
لایی کشی از اون حماقت های بزرگ هست هیچ وقت فیت نخورید یا از روی غرور و رو کم کنی از این کارا نکنید
بهترین راننده ها هم دچار اشتباه میشن!
shei2nak
16 January 2008, 02:56 AM
با سلام.
با تایید سخنان اقا رضا باید بگم که سعی کنید از حرکات تند فرمون خود داری کنید( چون امکان انحراف دارد) و به صورت زیگزاگ و کاملا نرم فقط تو اتوبان این کار را انجام دهید چون تقریبا جای در رو داره.
El Padrino.
16 January 2008, 01:40 PM
لایی کشیدن رو بلدم ولی نمی دونم چرا با ماتیز خوب نمیشه انگار آدم می خواد چپ کنه
shei2nak
24 January 2008, 04:32 PM
با سلام.
خب مصلمه که ماتیز هندلینگ کمی داره و مخصوصا در سرعت بالا از پایداری مناسبی برخوردار نیست.(:icon_mrgr:icon_razzماتیز ماشین خانوماس اخه).
El Padrino.
25 January 2008, 12:58 PM
دوستان امروز می خوام داستان دریفت زدنم رو ماتیز تعریف کنم کلا من کارهای نمایشی مثل دستی تیک آف و ... رو با ماتیز میکنم چون حیف آوانته هست :icon_wink
2 روز پیش ماتیز رو دادم کارواش از در کارواش که نزدیک خونمون بود اومدم بیرون گفتم دریفت بزنیم چرخ های ماشین هم خیس بود رسیدم به یم پیچ 40 درجه .گفتم جای خوبیه برای دریفت زدن با سرعت 80 تا بدوم ترمز و همچنان که پام تا ته روی گاز بود پیچیدم به همون اندازه ای که فرمون رو پیچوندم ماشین پیچید گفتم ای بابا بازم که دریف نزد!:icon_conf! پیچ که تموم شد فرمون رو صاف کردم ولی ماشین صاف نشد و ماشین همچان داشت می پیچید.:icon_twis:icon_sad::191: هر کار کردم واینساد ماتیز هم که ترمزش اندازه دوچرخه قدرت داره و لاستیک هاش هم اندازه فرغون هست راحت از تعادل خارج میشه چرخ ها هم خیس بودند188: خلاصه با معکوس دادن و.... ماشین رو در 2 سانتی متری ماشینی که کنار خیابون پارک بود وایسوندم از اون واقعه توبه کردم که دیگه ببخشید (قرتی بازی ) در نیارم
:174:
Senator
30 January 2008, 02:29 PM
اگر ميشه راجع به معكوس دادن و مضراتي كه واسه ماشين داره بگيد...
ممنونم
BloodReza
30 January 2008, 02:59 PM
ممنونم
معکوس کلن یعنی از دنده سبک به دنده سنگین اومدن مثلن شما دارین کم کم به یه سرپایینی نزدیک میشین برای اینکه زودتر سرعتتون کم بشه و کمتر ترمز بگیرین ابتدا یه ترمز میزنید بعد از دنده سنگین به فرض 4 میزنین 3
موقع ممعکوس دادن باید به دور موتور و سرعت ماشین هم دقت کرد مثلن با 80 تا سرعت نمیشه یهو معکوس داد و رفت دنده دو
از مظراتش هم میشه به روغن سوزی اشاره کرد
Pontiac
30 January 2008, 03:21 PM
سلام
دوست من شما احتمالا به جای دیریفت زدن اسلاید شدید:cool_phalls_17:
در مورد سوال دوستمون در باره معکوس ،با اعمال معکوس شما دور موتور رو به نگهان بالا مبرید و حین رخ دادن این عمل به قطعات مکانیکی و متحرک موتور شک وارد میشه(مثل میلنگ شاتون ،پیستون و...) .چرا؟ چون این تغییر دور موتور ناگهانی اعمال میشه و هر چه اختلاف دور موتور درجا با دور موتوری که بعد از معکوس دادن دارید بیشتر باشه این ضرر بیشتره.
برای کم کردن اثر مضر معکوس دادن راهی که خودم استفاده میکنم اینه که موقع اعمال معکوس با گرفتن پدال کلاچ پا رو از روی گاز بر نمیدارم و با گاز بازی میکنم و بسته به دنده ایی که میخوام معکوس کنم سعی میکنم دور موتورم روی یه عددی ثابت باشه .به عنوان مثال اگر بعد از کشیدن معکوس از 2به 3 در حالت عدی دور موتور میاد روی 5000 من تو روش خودم هنگام گرفتن کلاچ دور موتور رو حدود 5000 نگه میدارم(گاز با پای راست و همون موقع کلاچ رو با پای چپ گرفتم) دنده رو از 3 به 2 میارم و بعد کلاچ رو رها میکنم حالا چه اتفاقی میفته؟ دور موتور روی 5000 بوده حالا هم روی 5000 است.
اینکه دور موتور بعد از معکوس روی چند میاد و شما باید گاز همزمان رو روی چه دوری ثابت نگه دارید هنگام معکوس دادن به صورت تجربی بدست میاد.یه کم تمرین لازم داره.:cool_phalls_67:
shei2nak
30 January 2008, 03:31 PM
با سلام.
بستگی داره که چه استفاده ای از معکوس بخواهید داشته باشید.
برای مثال در مواقعی که از معکوس برای گرفتن نیروی بیشتر از موتور (سربالایی یا در سبقت ها) که معمولان 5 به 4. یا 4به 3 است. در این مواقع هنگامی که احساس کردید امکان داره ماشین کم بیاره و دیگه احساس میکنید که گاز دادن زیاد تاثیری نداره باید معکوس بدهید. که فقط قبل از اینکه کلاچ رو رها کنید گاز بدهید تا دور موتور بالا برود و بعد کلاچ رو رها کنید که هم موتور جون داشته باشد و هم اهیانا دچار کمبود دور موتور ( ترمز موتور) نشوید.
حالت دیگر استفاده از معکوس به عنوان ترمز است. و به این صورت کههمزمان با ترمز گرفتن که معمولا دور موتور رو 1500 یا 2000 می اید عمل وعکوس را نیز انجام بدهید و فقط در این مواقع باید سرعت تعویض دنده بیشتر شود ولی کلاچ رو یکدفعه رها نکنید. و قبل از رها کردن کلاچ یک گاز بدهید و همزمان با رها کردن گاز کلاچ رو نیز رها کنید. و نگران زیاد شدن دور و صدای موتور نباشید.( سعی کنید که با رها کردن کلاچ دور حداکثر تا 3000 یا 3500 برود نه بیشتر).
در این شرایط هیچ اسیبی به ماشین نمیرسد و نگران نباشید.( در مصرف لنت هم صرفه جویی میشود)...
در ضمن اگر نکته ای رو فراموش کردم خوشحال می شوم که یاد اوری کنید.
پیروز و پاینده باشید.
shei2nak
30 January 2008, 03:42 PM
در مورد معایبش نیز به موتور زیاد فشار نمی اید و بیشتر از همه به هوزینگ و دنده دشلی ها و پینیون و کرانویل فشار می اید و مقدار کمتری به گیربکس.( البته اگه معکوس در دور موتور بالا انجام گیرد و با ترمز شدید موتور مواجه شویم این فشار خطرناک است.)
Senator
30 January 2008, 06:41 PM
ولي در مواقع اضطراري واقعا به درد ميخوره.چون گاهي اوقات واقعا نميشه ماشينو نگه داشت و تقريبا با همون سرعت آدم ميره تو شكم ماشين جلوئي.مخصوصا اگر ترمزت معمولي باشه مثل مال من كه تيپ 2 هستش.
راستي توجه كردين اين راننده هاي مسافركش كه معمولا ماشين داقون دارن الكي اونم وسط خيابون ترمز ميكنن و ميمونن!!! مخصوصا اگه شما سرعت داشته باشين. خدائيش عجب مملكتي شده...!!!
ببخشيد بابت انحراف تاپيك
El Padrino.
30 January 2008, 08:56 PM
ممنونم
همون طور که دوستان عزیز اشاره کردند معکوس در دوحال داده میشه
1-برای شتابگیری
2-برای ترمز کردن که ماشین هایی ABS داردند لازم نیست
در حالت دوم برا ماشین ضرر داره ولی خوب بعضی اوقات نیاز هست اتوماتیک هم این کار رو در شرایط خاص و برفی می کنه
در حالت اول اگه شماره بدون تغییر در فشار پاتون روی پدال گاز معکوس بدید ماشین یک تقه می خوره و خیلی برای ماشین ضرر داره چون این تقه حاصل شلاقی زدن تسمه تایم هست و ممکنه همون موقع پاره بشه ولی اگه گاز رو بیشتر کنید و بعد معکوس بدید ماشین رو به جلو تقه می خوره که زیاد مشکلی رو ایجاد نمی کنه برای بهتر معکوس دادن زمانی که تصمیم می گیرید معکوس بدید کلاچ و گاز رو همراه بگیرید و دنده رو سبک کنیدو سریعا کلاچ رو ول کنید اتوماتیک هم اول دور مورتور رو بالا می بره و بعد کلاچ رو ولی می کنه شما زمانی با اتوماتیک می رونید اگه معموس بدید ماشین اصلا تقه نمی خوره
ولی برای ترمز کردن برای این که برای ماشین زیاد ضرر نداره باشه اول ترمز رو بگیرید و بعد آروم کلاچ رو ولی کنید (به جز مواقع اضطراری )
ولی در کل برای ترمز زدن کار اشتباهیه و به جای لنت باید موتور عوض کنید
Senator
31 January 2008, 12:39 AM
همون طور که دوستان عزیز اشاره کردند معکوس در دوحال داده میشه
1-برای شتابگیری
2-برای ترمز کردن که ماشین هایی ABS داردند لازم نیست
در حالت دوم برا ماشین ضرر داره ولی خوب بعضی اوقات نیاز هست اتوماتیک هم این کار رو در شرایط خاص و برفی می کنه
در حالت اول اگه شماره بدون تغییر در فشار پاتون روی پدال گاز معکوس بدید ماشین یک تقه می خوره و خیلی برای ماشین ضرر داره چون این تقه حاصل شلاقی زدن تسمه تایم هست و ممکنه همون موقع پاره بشه ولی اگه گاز رو بیشتر کنید و بعد معکوس بدید ماشین رو به جلو تقه می خوره که زیاد مشکلی رو ایجاد نمی کنه برای بهتر معکوس دادن زمانی که تصمیم می گیرید معکوس بدید کلاچ و گاز رو همراه بگیرید و دنده رو سبک کنیدو سریعا کلاچ رو ول کنید اتوماتیک هم اول دور مورتور رو بالا می بره و بعد کلاچ رو ولی می کنه شما زمانی با اتوماتیک می رونید اگه معموس بدید ماشین اصلا تقه نمی خوره
ولی برای ترمز کردن برای این که برای ماشین زیاد ضرر نداره باشه اول ترمز رو بگیرید و بعد آروم کلاچ رو ولی کنید (به جز مواقع اضطراری )
ولی در کل برای ترمز زدن کار اشتباهیه و به جای لنت باید موتور عوض کنید
ولي با 206 از 5يا4 به 3 معكوس دادم فوق العاده تاثيير داشت.در واقع زمان ايست كامل ماشينو 3/1 شايدم كمتر ميكنه.
Pontiac
31 January 2008, 09:41 AM
سلام
دلم به حال ماشینی میسوزه که با معکوس ترمز باش گرفته میشه:icon_quesموتور داغون میشه اینطور.این کار فقط برای موارد اضطراری خوبه
shei2nak
31 January 2008, 05:32 PM
با سلام!
دوستان به موتور هیچ اسیبی نمیرسه. من همیشه ماشینو با معکوس نگه میدارم و موتور ماشین اخ نگفته. و دوستمون که گفتند به تسمه تایم حالت شلاغی وارد میشه تا حدودی مخالف هستم چون هم تسمه سفت کن مانع این کار میشود و هم در موقع معکوس دادن نیرو از میل لنگ به میل سوپاپ وارد میشه(پس هیچ نیروی اضافی نباید باشه چون در غیر این صورت با گاز دادن های ناگهانی هم امکان پاره شدنش باید وجود داشته باشه).
اصلا به جای بحث بیاید نیرو ها را تجزیه کنیم...
با رها کردن کلاچ کلاچ درگیر شده و نیروی زیادی به فنر های مارپیچی صفحه وارد میشه (که فنر ها این نیرو را جزب کرده و خنثی میکنند). بعد از ان بیشترین نیرو به دنده های پینیون و کرانویل وارد میشود.( که به مرور زمان خوردگی و در نهایت به زوزه افتادن را در پیش دارد). و اگر در پیچ باشد دنده دشلی ها نیز درگیر میشوند و کمی متحمل فشار اما زیاد نیست. در گیر بکس همفکر نکنم نیروی ناگهانی زیاد باشد چون توپیه دنده مورد نظر کاملا درگیر است و ایجاد خوردگی ندارد. اما در خودروهای دف عقب قفل گاردان(همون چهار شاخه) متحمل فشار زیادی میشود و رولبرینگ هاش خورده میشوند(کچل میشوند).
به هر حال من نمیگم که اسیب نمیرسونه. میرسونه اما در مواقعی که دور ناگهان بسار بالا رود و موتور به زوزه بیفتد. ولی اگر همونطور که گفتم دور موتور حداکثر تا 3500 اینها بیاید هیچ اسیبی به هیچ قطعه ای نمیرسد.
پیروز و پاینده باشید.
El Padrino.
31 January 2008, 06:44 PM
ولي با 206 از 5يا4 به 3 معكوس دادم فوق العاده تاثيير داشت.در واقع زمان ايست كامل ماشينو 3/1 شايدم كمتر ميكنه.
من نگفتم تاثیر نداره اتفاقا خوبب هم داره ولی به نظر من خیلی ضرر داره
El Padrino.
31 January 2008, 06:48 PM
با سلام!
دوستان به موتور هیچ اسیبی نمیرسه. من همیشه ماشینو با معکوس نگه میدارم و موتور ماشین اخ نگفته. و دوستمون که گفتند به تسمه تایم حالت شلاغی وارد میشه تا حدودی مخالف هستم چون هم تسمه سفت کن مانع این کار میشود و هم در موقع معکوس دادن نیرو از میل لنگ به میل سوپاپ وارد میشه(پس هیچ نیروی اضافی نباید باشه چون در غیر این صورت با گاز دادن های ناگهانی هم امکان پاره شدنش باید وجود داشته باشه).
اصلا به جای بحث بیاید نیرو ها را تجزیه کنیم...
با رها کردن کلاچ کلاچ درگیر شده و نیروی زیادی به فنر های مارپیچی صفحه وارد میشه (که فنر ها این نیرو را جزب کرده و خنثی میکنند). بعد از ان بیشترین نیرو به دنده های پینیون و کرانویل وارد میشود.( که به مرور زمان خوردگی و در نهایت به زوزه افتادن را در پیش دارد). و اگر در پیچ باشد دنده دشلی ها نیز درگیر میشوند و کمی متحمل فشار اما زیاد نیست. در گیر بکس همفکر نکنم نیروی ناگهانی زیاد باشد چون توپیه دنده مورد نظر کاملا درگیر است و ایجاد خوردگی ندارد. اما در خودروهای دف عقب قفل گاردان(همون چهار شاخه) متحمل فشار زیادی میشود و رولبرینگ هاش خورده میشوند(کچل میشوند).
به هر حال من نمیگم که اسیب نمیرسونه. میرسونه اما در مواقعی که دور ناگهان بسار بالا رود و موتور به زوزه بیفتد. ولی اگر همونطور که گفتم دور موتور حداکثر تا 3500 اینها بیاید هیچ اسیبی به هیچ قطعه ای نمیرسد.
پیروز و پاینده باشید.
شما چند سال دیگه صبر کنید ببینید موتورتون سالم می مونه یا نه انتظار نداشته باشید همون موقعی که معکوس میدید ماشین خراب بشه عوارض معکوس دادن پاره شدن و کاهش عمر تسمه تایم خراب شدن رینگ پیستون ها فشار به میللنگ و گیربکس
بله در دور های پایین ضرری نداره ولی اگه بالی 4000 بره مشکل ساز میشه
یک سوال داشتم با افزایش دور موتور بدون گاز دادن (مثل معکوس دادن) سوخت بیشتری به موتور وارد میشه و یا افزایش دور موتور همش به خواطر نیروی وارده هست ؟
Senator
31 January 2008, 07:33 PM
شما چند سال دیگه صبر کنید ببینید موتورتون سالم می مونه یا نه انتظار نداشته باشید همون موقعی که معکوس میدید ماشین خراب بشه عوارض معکوس دادن پاره شدن و کاهش عمر تسمه تایم خراب شدن رینگ پیستون ها فشار به میللنگ و گیربکس
بله در دور های پایین ضرری نداره ولی اگه بالی 4000 بره مشکل ساز میشه
یک سوال داشتم با افزایش دور موتور بدون گاز دادن (مثل معکوس دادن) سوخت بیشتری به موتور وارد میشه و یا افزایش دور موتور همش به خواطر نیروی وارده هست ؟
فكر نكنم ربطي به سوخت داشته باشه.
shei2nak
2 February 2008, 02:56 AM
با سلام.
اگه دقت کرده باشید میبینید که منظور من دور های پایین بود و چندین بار عرض کردم حداکثر3500. نه 4000 به بالا.
خب مسلمه که ماشین به مرور زمان خراب میشه. و شما اینو مطمئن باشید که راننده خودش اولین کسی است که میفهمه ماشینش داره خراب میشه و احساس میکنه که چه مواقعی دارد به موتور فشار می اید یا نه. شما اینطور که بنده عرض کردم معکوس بده اگه ماشینت اخ گفت (وقتی موتور نعره نکشه مسلما خراب هم نمیشه). در ضمن ماشین من مدلش 79 است و اگه قرار بود خراب بشه تا حالا 3/4 باری باید موتور و گیربکسش میومد پایین اما تنها یه بار سرسیلندر سوزوندم و بس.
در جواب سوالتون هم مسلما نه! چون دریچه ی گاز باز نمیشه پس سوختی هم وارد نمیشه...
shei2nak
17 February 2008, 05:07 PM
با سلام. من یه مدتیه که دیگه با رانندگی معمولی حال نمیکنم و سعی میکنم تنوع داشته باشم تو رانندگیم. مثلا الان حدود 2 ماهی هست که بجز ترافیک ها سعی میکنم بدون کلاچ دنده عوض کنم و تقریبا موفق شدم.
پیشنهاد میکنم شمام امتحان کنید و البته برای تمرین سعی کنید تو سراشیبی های کم این تمرین رو انجام بدهید. و سعی کنید خیلی نرم ابتدا دنده رو خلاص کنید بعد با یک گاز اروم دسته دنده رو هدایت کنید به سمت دنده مورد نظر.
البته دنده یک و دنده عقب هرگز بدون کلاچ جا نمیرند. و هرچه دنده بالا تر بره اسون تر جا میره.
حالا من قلق ماشین خودمو میگم که تقریبا همه ماشینا از نسبت دنده یکسانی برخوردار هستند.
برای دنده یک به دو سرعت باید حدود 20/30 باشه. ( که پیشنهاد میکنم وقتی دنده 3به 4 و 4 به 5 رو یاد گرفتید 1 به 2 رونیز انجام بدهید چون خیلی تقلیل دور خیلی زیاد است و امکان اشتباه هم زیاد. )
برای 2 به 3 سرعت حدود 40.
برای 3 به 4 حدود 55/65 .
و برای 4 به 5 نیز 80.
سعی کنید که خیلی اروم دنده رو جا بزنید که اگر احیانا اب هویج گرفت زیاد اسیب به دنده برنجی نرسه و کلاچ رو بگیرید.
پیروز و پاینده باشید.
ALIAL
17 February 2008, 05:52 PM
با سلام. من یه مدتیه که دیگه با رانندگی معمولی حال نمیکنم و سعی میکنم تنوع داشته باشم تو رانندگیم. مثلا الان حدود 2 ماهی هست که بجز ترافیک ها سعی میکنم بدون کلاچ دنده عوض کنم و تقریبا موفق شدم.
پیشنهاد میکنم شمام امتحان کنید و البته برای تمرین سعی کنید تو سراشیبی های کم این تمرین رو انجام بدهید. و سعی کنید خیلی نرم ابتدا دنده رو خلاص کنید بعد با یک گاز اروم دسته دنده رو هدایت کنید به سمت دنده مورد نظر.
البته دنده یک و دنده عقب هرگز بدون کلاچ جا نمیرند. و هرچه دنده بالا تر بره اسون تر جا میره.
حالا من قلق ماشین خودمو میگم که تقریبا همه ماشینا از نسبت دنده یکسانی برخوردار هستند.
برای دنده یک به دو سرعت باید حدود 20/30 باشه. ( که پیشنهاد میکنم وقتی دنده 3به 4 و 4 به 5 رو یاد گرفتید 1 به 2 رونیز انجام بدهید چون خیلی تقلیل دور خیلی زیاد است و امکان اشتباه هم زیاد. )
برای 3 به 4 حدود 55/65 .
و برای 4 به 5 نیز 80.
سعی کنید که خیلی اروم دنده رو جا بزنید که اگر احیانا اب هویج گرفت زیاد اسیب به دنده برنجی نرسه و کلاچ رو بگیرید.
پیروز و پاینده باشید.
سلام
خوش به حال مکانیکتون !!! :icon_arro
توصیه میکنم برای ایجاد تنوع ابتکار دیگری به خرج بدید .
دوست عزیز با این نوع تعویض دنده ، چون امکان سنکرونیزه کردن کامل دنده ها وجود ندارد ( هر چقدر هم که دقت کنید !!) به مرور باعث خرابی دنده های برنجی و درصورت ادامه باعث گرد شدن لبه های چرخدنده های گیربکس می شوید. بعلاوه چون دنده ها با فشار بیشتری درگیر میشوند باعث فشار به شفتهای گیربکس و به طبع آن باعث فشار به بلبرینگها و گشاد شدن جای آنها در پوسته گیربکس و به صدا افتادن گیربکس میشود. البته قبل از آن بعلت همان فشار اضافی لازم برای تعویض دنده باعث گشاد شدن بوشهای پلاستیکی نگهدارنده دسته دنده می شود که باعث خلاصی و لقی زیاد اهرم تعویض دنده شده که هم دقت در تعویض دنده های سریع را کم میکند، هم دسته دنده مثل پیکانهای مسافر کش مدل پنجاه و چند ! از خودش سر و صدا منتشر میکند !!!
موفق باشید. :icon_cool
El Padrino.
17 February 2008, 09:08 PM
برای 3 به 4 حدود 55/65 .
و برای 4 به 5 نیز 80.
پیروز و پاینده باشید.
منم گاهی این کار رو می کنم با ماتیز خیلی ساده هست اینم قلقش
اول ماشین رو میزارید توی دنده استارت میزنید زمان تعویض دنده برای رفتن به دنده 2 دنده رو خلاص می کنید(یک کم سفته) بعد دنده رو می برید روی 2 که جا بزنید جانمیره باید کم کم گاز رو فشار بدید تا دور موتور به حد نساب برسه(چون ماتیز دور موتور رو نشون نمی ده نمی دونم چنده) بعد زمانی که می خواهید به دنده 3 بروید دنده رو خلاص می کنید و بی درنگ میزنید 3 خیلی راحت انجام میشه دنده 4 و5 هم به همین صورت هستند ولی دوستمون راست می گن برای گیربکس ضرر داره
El Padrino.
9 March 2008, 10:47 PM
اینم یکی دیگه از شاهکار های ما (کاش میشد حس خریت و بلاهت رو توی شیشه کردو و به دریا انداخت)!!!!
http://www.phalls.com/showthread.php?p=485285#post485285
Senator
10 March 2008, 12:24 AM
آخه اين ديگه چه مدل تفريحي؟! دنده رو بدون كلاچ عوض كنيم كه چي بشه؟!!!! جناب شيطونك شما ماشينتون چيه؟ خدائيش خيلي ماشين اگه تا حالا اوراق نشده:icon_razz
VIGO
10 March 2008, 12:40 AM
دوست گرامی،
تعویض دنده سریع یکی از اصلی ترین مهارت های مسابقات رالی و (معمولا درگ در مسابقات ریس) و یک مهارت کلی در زمینه رانندگی پر سرعت هستش، یادمه کلین مک رای (Colin Mc Rae) راننده آتشین رالی جهانی سرعت تعویض دنده اش رقمی نزدیک به یک ثانیه (کمتر از یک ثانیه) بود (اگر اشتباه نکنم) قصدم از بیان این موضوع این بود که اگر شما بدون کلاچ و سریع دنده عوض بکنید، رکورد کولین مکرای رو شکسته اید! اما طفلک گیرباکستون !
من با گلف (با گیرباکس معروفی که داره) به اصرار برادرم چند بار بدون کلاچ دنده رو عوض کردم و واقعا پشیمون شدم!
به هر حال میل خودتونه
Senator
10 March 2008, 12:55 AM
خوب به جاي اينكار ميشه كوئيك شيفتر نصب كرد كه اكثر ريس بازها هم همين كارو ميكنن...
Saman.Cls
14 June 2008, 04:07 AM
با سلام خدمت دوستان گلم
من چون وقت كم داشتم متاسفانه نتونستم از صفحه 4 به بعد نظرات را مطالعه كنم
در كل
پدر بنده سرهنگ راهنمايي و رانندگي فارغ التحصيل از دانشگاه پليس رژيم سابق و با تجربه درخشان(معاونت راهنمايي منطقه 12 تهران برگ - سررست راهنمايي قم - رييس راه شهر ... -كارشناس تصادفات و ..) هستن
چند تا تجربه كوچيك هست از وقتي رانندگي ياد گرفتم مدام تو گوش من خونده لازم ميدونم اينجا مطرح كنم
شايد بعضي از توصيه ها تكراري باشه شما به حساب تاكيد بزارين لطفا
1. با سرعت بازي نكنين
سرعت مادر تصادف و مطمئنا مرگ با سرعت و تصادف بر اثر ان بدترين نوع مرگ هست
حساب كنين شما كسي كه بر اثر سوختگي مرده تمام اعصابش مرده و بدنش كرخ هستش و اكثرا بر اثر درد نميميرن و به خاطر مرگ عصب بيرونني ميميرن ولي در اثر جراحت ناشي از تصادف عصب هاي كناري مركز جراحت زنده ميمونن و باعث درد و سپس مرگ مي شن
يك نكته جالب :
اگر با سرعت 60 به طفلي برخود كنيم احتمال مرگ 50% ولي اگه با سرعت 75 تا برخورد كنيم احتمال مرگ به 90% افزايش پيدا ميكنه پس 15 كيلومتر هم بعضا كار خوش رو مي كنه
2-پليس چرا نميزاره در صندلي جلو سمت راست بيش از 1 نفر بشينه؟
پدرم تو خاطراتش ميگه روزي تو جاده چالوس مي رفتيم يه پيكان داشت به ارومي ميرفت كه بدون هيچ زمينه اي از جاده منحرف شده و از دره سقوط كرد و به مرگ 3 نفر از سرنشينانش انجاميد
دليل: 2 نفر در صندلي جلو نشسته بودن يكيش چرت ميزده كه به دليل پيچ هاي پي در پي جاده روي راننده ولو شده و اونو منحرف كرده
3- تلفن همراه كنترل ضبط و از اين قبيل وسايل رو در كنار كيلومتر شمار قرار ندهيد
چرا؟
شما فكر كنين تو اتوبان با 100 تا ميرين و سر پيچ هستين تلفنتون زنگ خورد دستتون رو از لاي فرمون رد مي كنين كه اونو بر دارين و در اين حين پيچ تموم مي شه مطمئنا مي خواين فرمون رو درست كنين ولي دستتون لاش گير ميكنه و تصادف مي كنين
4-وقت براي خوردن و اشاميدن زياد است
واقعا دليل نميشه براي 100 كيلو متر راه 3 كيلو تخمه 2 باكس سيگار گوشت مرغ ژله و كتلت همراه خودتون بيارين و تصميم بگيرين تا اينكه به مقصد برسين همش رو تموم كرده باشين
5- فرمان را دو دستي بگيريد
لاستيك شما هر لحظه احتمال تركيدن داره (مخصوصا ايراني ها) كه 2 دستي گرفتن فرمون كمكتون ميكنه كه بهتر كنترل كنبن
6-به حرف هيچ راننده اي اعتماد نكنين
متاسفانه هستن راننده هايي كه براي جبران كمبودهايي كه در خانواده داشتن راهي جاده ها شدن
به عبارتي هيچ لزومي نداره با يه دونه راهنماي راننده مقابل بدون دقت سبقت بگيريم
7-در جاده هاي نمناك بيشتر از دنده معكوس استفاده كنين تا ترمز
هميشه در اين جور جاده ها كه كمي نم داره يه لايه اب بين اسفالت و لاستيك هست كه باعث سر خوردنش ميشه
8- گرگ و ميش و بيشترين امار تصادفات
مطمئنا چراغهاي كوچك را براي زيبايي نساختن در هواي گرگ و ميش (حدودا بين سحر گاه و صبح - بين عصر و شب) حتما از چراغهاي كوچك استفاده كنين
9- 15 متر مانده به تونل روگذر وزير گذر سبقت نگيريد
مطالب ديگه اي هم هستن كه ديگه به همينا كه اغلب رعايت نميكنم بسنده ميكنم
يه نكته اي هم هست كه ماله 4 5 سال قبله :زانتيا نسبت به توليدش كمترين تصادف رو داشت
در ضمن يادتون باشه كه ايران هر سال 1 بمب اتم تو كشور منفجر ميكنه چطوري؟ هر سال تصادفات برابر جمعيتي كه در ناكازاكي و هيروشيما بر اثر بمب اتم مردن در ايران در جاده ها ميميرن و متاسفانه ايران بيشترين اماره كشته شده بر اثر تصادف رو در جهان داره كه اگه بخواين امار دقيقش رو ميدم
در اخر مطلب عذر مي خوام كه تاپيك رو منحرف كردم
Saman.Cls
14 June 2008, 04:27 AM
درضمن اقا يه سوال دارم
رفيقم سمند داشت و دتو راه خونه ما بوديم سيم كلاج بريد
بد ماشين رو نگه داشت و بعد كه من پياده شدم ماشين رو روشن كرد و رفت البته اولش ماشين ريپ زد چنتا بعد ااد شد و رفت
اين رفيق ما كه رمزش رو به ما نگفت
كسي ميدونه چجوري اينكارو كرده ؟
TUBORG
14 June 2008, 01:07 PM
رو دنده 2 يا سه ماشين روشن كرده و گازشو گرفته رفته
mil-i300
17 June 2008, 08:50 AM
يه بار اوون اولا آردي رو گرفته بوديم... ( سال 81 ) تو جاده چالوس رو سر بالايي يك هو ماشين خاموش شد...!!!
نگاه كرديم ديديم بنزين داره.. شمع و چكش برق و ... خلاصه همه چي سالم بود..!!!
اگر گفتين چي شده بود......!!!؟!؟!
پمپ بنزينش داغ كرده بود !! بنزين نصفه ميومد.. يعني ميومد...هوا مي شد... باز بنزين.....همينجور...!!
يك دستمال كه پره شن بود رو زير آب گرفتيم و مثل كمپرس گذاشتيم روش....!!!
آقا همونجور اوومد بالا..!!!
snekooei
29 August 2008, 05:10 PM
رفيقم سمند داشت و دتو راه خونه ما بوديم سيم كلاج بريد
بد ماشين رو نگه داشت و بعد كه من پياده شدم ماشين رو روشن كرد و رفت البته اولش ماشين ريپ زد چنتا بعد ااد شد و رفت
اين رفيق ما كه رمزش رو به ما نگفت
كسي ميدونه چجوري اينكارو كرده ؟
ساده ست: اول بزار تو دنده یک استارت بزن روشن که شد راه می افته!
بعدش هم باید بلد باشی چطور بدون کلاچ دنده عوض کنی. اگه دقت کنی به گیربکست هیچ آسیبی نمیرسه. من شاید 20 یا 25 ساله این کارو بلدم و گاهی برای سرگرمی بدون کلاچ دنده عوض میکنم.
ولی یادمه یکی از دوستام تا اومد این کارو یاد بگیره یه گیربکس خراب کرد.
اگه کسی علاقه منده توضیحات بیشتری در مورد روش هاش بدم.
سیروس
hamedtb
29 August 2008, 08:03 PM
ساده ست: اول بزار تو دنده یک استارت بزن روشن که شد راه می افته!
بعدش هم باید بلد باشی چطور بدون کلاچ دنده عوض کنی. اگه دقت کنی به گیربکست هیچ آسیبی نمیرسه. من شاید 20 یا 25 ساله این کارو بلدم و گاهی برای سرگرمی بدون کلاچ دنده عوض میکنم.
ولی یادمه یکی از دوستام تا اومد این کارو یاد بگیره یه گیربکس خراب کرد.
اگه کسی علاقه منده توضیحات بیشتری در مورد روش هاش بدم.
سیروس
با سلام
اگه لطف كنيد و بيشتر توضيح بديد ممنون ميشم چون يه بار سيم كلاچ ماشينم بريد مجبور شدم بكسل كنم:icon_arro
PAYAM
30 August 2008, 12:27 AM
هر وقت دور موتور با گیربکس یکی بشه دندهتون بدون کلاچ جا میره. بهترین روش اینه که اول گاز بدید بعد یه دونه بزنید سر ترمز و بعد دنده رو جا کنید. خیلی کار سختی نیست و فقط قلق داره، چندبار امتحان کنید یاد میگیرید.
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.