PDA

View Full Version : آخرین رتبه بندی دانشگاه های جهان و جای همیشه خالی ایران !

Researcher
6 March 2007, 04:19 PM
کسانی که دانشجو بودن و هستن شاید این مدتها شاهد افزایش فعالیت ها و در واقع سخت گیریهای دانشگاه های کشور شدن !
موضوعاتی مثل رتبه بندی دانشگاه های کشور از نظر سطح علمی توسط مسئولین عنوان شد . همیشه این موضوع برای من سوال بود که چرا تو این یکی دوسال اخیر وزارت علوم و دانشگاه ها اینقدر به تکاپو افتادن و همه دانشگاهها هر طوری که شده می خوان نشون بدن که خیلی فعالن و از جایگاه علمیه خوبی برخوردارن ؟!
تا اینکه این خبر رو که هیچکدوم از رسانه های رسمی کشور اشاره ای بهش نکرد و در واقع یه جورایی سانسور شد رو دیدم :

به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس آخرین رتبه بندی اعلام شده از سوی تایمز‌ها‌یر، دانشگاه‌ها‌روارد ایالات متحده با فاصله ای نسبتا زیاد، 100 امتیاز كامل، به عنوان برترین دانشگاه جهان اعلام شد.
دانشگاه تكنولوژی ماساچوست یا ام آی تی، با 86 امتیاز، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.
پس از آن، دانشگاه كمبریج و آكسفورد انگلیس، طی رقابتی فشرده، رده‌ها‌ی سوم و چهارم را به دست آوردند و دانشگاه‌ها‌ی استنفورد، بركلی، ییل، كالیفرنیا و پرینستون همگی از آمریكا در رده‌ها‌ی پنجم تا دهم قرار گرفتند.
در این لیست كه اسامی و امتیازات 200 دانشگاه برتر جهان به تفصیل آمده است هیچ نامی از دانشگاه‌ها‌ی ایران وجود ندارد.
در میان كشورهای آسیایی، دانشگاه پكن و دانشگاه توكیو به ترتیب، در رتبه پانزدهم و شانزدهم قرار گرفتند و دانشگاه ملی سنگاپورنیز در رده بیست و دوم جای گرفت.
این نشریه همچنین به رتبه بندی 50 دانشگاه برتر قاره‌ها‌ی مختلف دست زده كه بر این اساس، در میان دانشگاه‌ها‌ی قاره آسیا و اقیانوسیه به ترتیب دانشگاه‌ها‌ی پكن چین، توكیو ژاپن، ملبورن استرالیا، ملی سنگاپور، ملی استرالیا، كیوتو ژاپن، موناش استرالیا و سیدنی استرالیا قرار گرفته اند.
در میان 50 دانشگاه برتر آسیا و اقیانوسیه نیز، هیچ نامی از دانشگاه‌ها‌ی ایران به چشم نمی‏خورد...

.................................................. ............................

البته این خبر مربوط به 27 دی 84 میشه . ولی خوب خوشحال نشید چون در آخرین رتبه بندی برترین دانشگاه های جهان در سال 2006 نیز خبری از دانشگاه های ایران نیست ! :

موسسه THES جدیدترین رتبه‌بندی 200 دانشگاه‌های معتبر جهان را مدتی قبل منتشر ساخت که مطبوعات ایران پوشش محدودی به این خبر داده و برخی فقط به ذکر این نکته بسنده کردند که جای ایران در این فهرست خالی است.</B>

http://m1.freeshare.us/128fs4765541.jpg
منبع : دنیای اقتصاد

توجه داشته باشید که این رتبه بندی ها بر اساس 6 معیار زیر انجام میشه :

1- نظرخواهی از 3700 استاد دانشگاه در سطح جهان که از هر کدام خواسته شده است 30 دپارتمان دانشگاهی در حوزه تخصص آموزشی خود را به ترتیب نام ببرند (40 امتیاز)
2- نظرسنجی از 736 نفر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که در مناصب سطح بالا استخدام شده‌اند (10 امتیاز)
3- نسبت هیات علمی به دانشجو در دانشگاه مربوطه (20 امتیاز)
4- میزان استناد به مقالات اعضای هیات علمی دانشگاه (20 امتیاز)
5- موفقیت در جذب دانشجویان خارجی (5 امتیاز)
6- میزان معروفیت اعضای هیات علمی دانشگاه در سطح بین‌المللی (15 امتیاز)

که جمع امتیازات این 6 معیار 100 می‌شود . دانشگاه هاروارد با کسب 100 امتیاز در رتبه نخست و دانشگاه سوربن پاریس با 9/27 امتیاز در رتبه آخر و دویستم قرار گرفته (وقتی سوربن آخر شده حالا جایگاه دانشگاه های ایران رو تصور کنید)

جالبتر اینکه با همه این اوصاف ، اکثر دانشگاه های کشور به جای راهکارهای علمی و عملی برای ارتقاء سطح علمی ، بعضاً دست به ابتکارات جالبی زدن که به عنوان مثال مسئولین برخی شعبه های دانشگاه آزاد به همه اساتیدشون دستور دادن که همیشه 30 درصد از دانشجویان هر درس رو بندازن تا اینگونه عنوان بشه که بله...این دانشگاه در زمینه علمی بسیار سختگیرانه عمل میکنه !!!!
یعنی :
سیاست همون سیاسته
امکانات همون امکاناته
استاد همون استاده
دروس تدریسی همون دروسه ...فقط سوالات ، سخت طراحی شدن !!

تو مقاله روزنامه دنیای اقتصاد ، یه پاراگراف جالبی بود که شاید درد دل همه دانشجوها و دوستداران علم باشه :

در شرایطی که عده‌ای آرزوی رسیدن هر چه سریع‌تر به ایرانی توسعه‌یافته را در سر دارند و هر روز نیز وعده پیشرفت و توسعه‌یافتگی ایران در آینده نزدیک را می‌دهند باید بدانند ریشه و منشا توسعه‌یافتگی از دانشگاه‌ها و مراکز علمی ، هم در رشته‌های فیزیکی و هم انسانی حاصل می‌شود. پس اگر واقعا دغدغه توسعه‌یافتگی ایران را داریم باید تلاش کنیم مدیریت و اداره دانشگاه‌ها را از مداخلات سیاسی به دور نگهداشته و با اعطای استقلال فکری و مالی به دانشگاه‌ها و آزاداندیشی واقعی پژوهشگران و تقویت تفکر انتقادی، رکود و رخوت از محیط‌های علمی رخت بر بندد و شور و شوق دانش‌آموختی از پست و بالای طالبان علم بیرون زند و تولید واقعی علم به همه عرصه‌ها ساری و جاری شود.

به امید ایرانی علمی و آباد
Researcher (میثم-ص)

mohammad51
8 March 2007, 02:22 PM
با سلام

یعنی دانشگاه صنعتی شریف با این همه دبدبه وکبکبه هیچ عنوانی در این رده ها نداره واقعا به نظر من به دانشجویان ایرانی باید افرین گفت که با این دانشگاها که در رده جهانی هیچ جایگاهی نداند به درجات به این خوبی در رشته های مختلف میرسند که این خود نشون دهنده هوش سرشار ایرانیان است اما واقعا باید نصبت به دانشگاههای کشورمون باید خون گریست:icon_bigg :icon_cry:

یاحق

مربا
8 March 2007, 05:12 PM
چه انتظاراتی دارین شما؟
آخه با این نحوه درس خوندن 90% دانشجوهای ما که شب امتحان حفظ کن..فردا فراموش..بدون اینکه هیچی در عمل یاد بگیری ..انتظار دارین اسم ما اونجا باشه؟
من کاتالوگهایی از دانشگاه تیودلفت هلند دارم ..توش نوشته بودن از ترم دوم برای آشنایی بیشتر با رشته به دانشجوها کار می دن.
عکسهایی از کلاسهاش داشت که جلوی هر دانشجو یه لپ تاپ بود.
حالا کو تا برسیم به اونجا؟

Safir
8 March 2007, 05:27 PM
بینید یکی از مواردی که تو این موضوع لحاظ میشه امکانات دانشگاه،اختراعات،کشفیات و...فکر نیمیکنم کسی منکر این باشه از نظر تئوری کسی به پای ایران برسه برای تصدیق این امر میشه به دعوت نامه های متعددی که از طرف اکثر همین کشور ها برای فارغ التحصیل ها و نفرات اول دانشگاه ها میاداشاره کرد.
در ضمن این واقعا" مسخره هست که ما از تایلد هم پایین تر باشیم اما همون طور که گفتم موارد زیادی توی اعلام این نتایج دخیل هست.البته خوب نمی شه منکر امکانات کم دانشگاه های ما شد

Y@TA
8 March 2007, 05:38 PM
با سلام

همیشه این طور بوده که توی تمام رتبه ها ایران رو اصلا لحاظ نکنند !!! :icon_conf
ولی موضوع دانشگاه یه چیز دیگست ... دوستان عرض کردند مثل : امکانات و ...
* تو این کشور عزیزمون ایران دانشگاه مثل قیفه !!! همه در جریانید که ورود سخت و ادامه راحت !!!
این حرف بچه دانشجو های چند سال پیش بود ...
حرف دانشجو های این دوره های اخیر : ورود سخت و ادامه هم سخت
* و این به لحاظ بالا رفتن سطح علمی دانشگاهها و سبک آموزش است.

یا حق

مربا
8 March 2007, 07:15 PM
بینید یکی از مواردی که تو این موضوع لحاظ میشه امکانات دانشگاه،اختراعات،کشفیات و...فکر نیمیکنم کسی منکر این باشه از نظر تئوری کسی به پای ایران برسه برای تصدیق این امر میشه به دعوت نامه های متعددی که از طرف اکثر همین کشور ها برای فارغ التحصیل ها و نفرات اول دانشگاه ها میاداشاره کرد.
در ضمن این واقعا" مسخره هست که ما از تایلد هم پایین تر باشیم اما همون طور که گفتم موارد زیادی توی اعلام این نتایج دخیل هست.البته خوب نمی شه منکر امکانات کم دانشگاه های ما شد

من منکر هوش ایرانی ها نیستم اما این هوش چیزی نیستش که توی دبیرستان یا دانشگاه روش برنامه ریزی یا هدایت بشه تا به شکوفایی برسه.
اگه کسی توی ایران اختراعی می کنه یا طرحی می ده که مثلا توی جشنواره جایزه می بره و بعد دانشگاههای کشورهای دیگه دنیا برای این فرد دعوت نامه می فرستن دلیل بر این نیست که این فرد توی دانشگاه آموزش خوبی داشته که به اینجا رسیده....این فرد هوشی داشته که خودش روش برنامه ریزی کرده و با هزینه مالی خودش به جایی رسوندتش .کما اینکه وقتی با همین افراد مصاحبه می کنن می گن ما برای مثلا تولید طرحی که داریم حمایت مالی نمی شیم ..پس یه دانشگاه معتبر دنیا می یاد این فرد رو حمایت می کنه و بعدشم به ازای حمایتی که کرده حق داره از اختراع این فرد و مزایاش برخوردار بشه.
باورتون شاید نشه اما رییس دانشکده فنی مهندسی مریلند آمریکا ایرانی هستش .
خواهر من توی مدرسه استعدادهای درخشان درس می خونه...اما فکر می کنین این مدرسه با این نام و آوازه واقعا چقدر با مدرسه های عادی فرق داره؟ 50 تا دبیر خصوصی دارن تا بتونن توی دانشگاه برفرض ملی قبول بشن.

Tommy Angelo
8 March 2007, 10:47 PM
به خدا دانشگاه های ما اینقدر از دانشجو ها سخت میگیرن که دانشجو از درس خوندن زده میشه در ضمن یه اصل تو دانشگاه های ایران رعایت میشه : هرچی درس بخونی به همون اندازه نتیجه نمیگیری و کاملا استاد در این مسئله بازیگره اگه بخواد به همه نمره ی بد بده هیچ کس نمیتونه جلوشو بگیره !!!

McAcE
9 March 2007, 06:05 PM
سلام خدمت همه ی دوستان
در مورد دانشگاها باید بگم که دانشگاهای ما به نه نظر من که ( دانشجو هستم) از لحاظ کتب و دروس و امکانات خیلی عقب نیستند اما چندتا مشکل داریم
1 ما تئوری ها رو خیلی خوب یاد میگیریم اما عملی کم کار داریم بهمون کم نرر.ژه و فرصت و زمان پژوهش میدن ظمن اینکه باید این نکته رو هم عرض کنم در رشته های فنی با تمامی امکانات کم مهندسان خوبی رو داریم و خواهیم داشت که قابل رقابت هستند با مهندسان خارجی(بحث نخبه نیست مهندس با هوش معمولی) اما مشکلی که بعضی از دانشجو ها دارند اینکه اولا دچار مسائل حاشیه ای زیادی میشن از (کلاس مختلط گرفته تا پرسه زدن دورور دانشگاه)....
البته اگر من جالی وزیر غلوم بودم اول امکانات رو ترقی میدادم بعد فرهنگ سازی و بعد تخصیلی که شبیه کشور های اروپایی باشه یا به عبارتی عینا همون باشه از ساعت کلاس ها تا دروس و ...

Researcher
9 March 2007, 07:01 PM
سلام خدمت همه ی دوستان
در مورد دانشگاها باید بگم که دانشگاهای ما به نه نظر من که ( دانشجو هستم) از لحاظ کتب و دروس و امکانات خیلی عقب نیستند ...

اتفاقاً به نظر من از این نظر هم خیلی عقبیم .
مثلاً تو رشته مهندسی کامپیوتر-نرم افزار ، 143 واحد پاس میشه که فقط و فقط 10 واحد مربوط به برنامه نویسی میشه !!

*علی*
9 March 2007, 09:50 PM
دوستان گرامی در هوش و استعداد ایرانی شک نکنید

فقط بیچارگی ما این است که کسی تو این مملکت میدان به ما نمیده

بنده دوستی دارم (مرتضی سلطانی ) که رشته آبیاری دانشگاه آزاد واحد کرمان درس میخونه (یعنی از نظر مسئولان هیچی ) حدود 8 سال است باهاش دوستم .اصلا درسش نمیخونه و اهل درس نیست .

اما همین شخص طی 7 سال کار مداوم و هزینه کردن حدود 30 میلیون تومان از جیب خودش امسال توانست پیشرفته ترین گیربکس دنیا را اختراع کرده و مقام سوم اختراعات دنیا در بخش مکانیک را کسب کند .

جالب است که حتی معتبر ترین گیربکس ساز دنیا (ZF آلمان) هم نتوانسته به این فناوری پی ببره .

و در آخرین نمایشگاه اختراعات نورنبرگ توانست رتبه سوم بخش مکانیک رو بدست بیاره و حالا از بهترین دانشگاه های امریکا براش دعوت نامه میاد همون شخصی که در ایران در کمترین رشته و دانشگاه درس میخوند و همین شخص در دانشگاه مونیخ برای دانشجویان این دانشگاه صحبت میکنه

برای دیدن شرح کامل میتوانید به این صفحه وب یا سرچ در گوگل از حرف های من مطمئن شوید.
http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=73&ctl=Detail&mid=1343&Id=5527&SSOReturnPage=Check&Rand=0 (http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=73&ctl=Detail&mid=1343&Id=5527&SSOReturnPage=Check&Rand=0)

به نظر شما این شخص بیشتر به درد این مملکت میخوره یا شاگرد اول دانشگاه شریف که شب و روز تو اتاق درس خونده و اصلا نمیدونه دنیا چیه؟

همین میشه که ما الان سمند سورن (دسترنج بچه های شریف و امیرکبیر ) تولید میکنیم و کشوری مثل کره که زمانی ما پیکان (اتومبیل روز انگلستان ) را تولید میکردیم سوار گاری میشودند حالا میشوند ششمین کشور تولید کننده خودرو دنیا

واقعا نظر شما چیه ؟

mohammad51
10 March 2007, 01:18 AM
دوستان عزيز سلام

درسته كه اين دوست شما با يك ابتكار يك كار بزرگ انجام داده
اما دقيقا اين مشكات دانشگاه هاي ما رو بيشتر نشون ميده.
شايد بپرسيد چرا؟
اينكه تمام دوستان ما براي قبول شدن در دانشگاه كلاس هاي مختلف ميرن تا وارد بشن و چون ميخوان فقط مدرك دانشگاهي داشته باشن هر چيزي هم كه قبول شدن ميرن فقط به 2 علت 1-ديرتر رفتن به سربازي 2- گرفتن مدرك كه اگر خواستند جايي مشغول به كار بشن با مدرك بهتر وحقوق بهتر باشه وتنها چيزي كه براي جوانان ما در اين روزها ملاك نيست علاقه واقعي اونهاست پس دقيق تر كه به اين مسئله نگاه كنيم ميبينم كه بايد اين دوست شما ميرفت در رشته اي كه علاقه داشت درس ميخوند ومطمئنن در همون جا هم به مدارج بالاتري ميرسيد .
اما اين مشكلات به هيچ وجه حل نخواهد شد مگر اينكه اقايان اول به فكر درست دانشگاها ونه ازاد ان بلكه دولتي ان باشند تا هر كسي بتونه در اون رشته مورد علاقه خودش تحصيل كنه

يا حق

علی بابا
10 March 2007, 01:32 AM
دوستان::icon_excl

اگر نام ما در هیچ جای جهان نیست....
اگر نام ما حتی در رده های آخر جدول نیست...
اگر ما حتی مشمول جایزه ی زرشک طلایی جهانی نمیشیم...
اگر دانشگاههای ما محل خوبی برای رشد و استعداد نیست....
اگر آن چه را که در دانشگاههای ما تدریس میشه، تنها 10 درصد نیاز آینده و علاقه ی ما را تشکیل میده...
اگر دانشگاههای ما نیاز به یک خانه تکانی شدید دارد....
اگر این حرفا فقط شما را به فکر وا می دارد و تنها کاری که در اولین برخورد انجام می دید اینه که بگید:... امروز چه روزه خوبیه!
اگر....
هیچ نگران نباشید!!!
چون:
ما کماکان آنلاین هستیم!!!:icon_excl

این پست صرفا جهت شادی روح شما برای لحظه ای بود و ارزش دیگری ندارد...:icon_cool