PDA

View Full Version : در هنگام خريد خودرو دست 2 چه نکاتي رو بايد رعايت کرد

booleck
7 January 2005, 04:25 PM
خوب هدف اصلی ما در اينجا اينه که تجربيات خود رو باهم تقسيم کنيم.
من هم ميدونم که اين سؤال برای خيلی ها مخصوصاً برای خودم پيش امده
و حالا که در شرايط خريد خودرو دست 2 قرار گرفتم ميخوام بدونم که چه
نکاتی رو بايد رعايت کنم؟؟
حالا از همه دوستانی که در اين زمينه مهم تجربياتی دارند ميخوام که تجربيت خودشون رو
اينجا بزارن که بقيه و مخصوصاً من استفاده کنيم!
8) 8)

در ضمن خواهش ميکنم در اين تاپيک کاری نکنيد که من شرمنده شما بشم!!

محمد رضا محمدي
7 January 2005, 05:21 PM
در خريد خودروي دست 2 چند نكته هست كه بهتره رعايت بشه ...
مدل و سال ساخت خودرو .... :
به مدل و سال ساخت توجه كنيد اگر خودرويي ساخت 10 سال پيش باشه و ما فرض ميكنيم كه مصافت چنداني هم حركت نكرده باشه .. آيا اين خورو خودروي مناسبي براي خريد هست ؟؟ .... من فكر نميكنم .. به هر حال پس از گذشت چند سال ممكنه در جاي جاي خودرو علايم پوسيدگي ظاهر بشه ... وزن خودرو حتا در حالتي كه درجا براي مدت طولاني ايستاده باعث ميشه به تعليق و شاسي اسيب وارد بشه ..... اگر روغن از موتور خودرو كشيده شده باشه و موتور خشك باشه بهتره تا اينكه روغن در مدت زمان زيادي در موتور خودرو بمونه ....
در شرايطي هم كه ماشين كار كرده باشه بايد به سالم ماندن بخش هاي مختلف توجه بشه كه در ادامه عرض ميكنم ..

ميزان كاركرد ....
قاعدتن هر خودرويي ميزان عمر مفيدي داره كه پس از آن خودرو احتياج به تعمير يا تعويض موتور ... بدنه ... سيستم تعليق و قطعات مكانيكي و الكترونيكي و .... داره ... به طور مثال خيلي از مردم هنوز به فكر خريد پرايد هاي مدل پايين هستند در جايي كه اين پرايد ها ديگه عمر مفيدشون رو سپري كردند و كم كم به تعمير موتور و قطعات اصلي و فرعي خودرو نيازمندند ..

شرايط آب و هوايي محل كاركرد خودرو ..
آب و هوا بر كاركرد و عمر خودرو تاثير بسزايي داره ... خودرويي كه در آب و هواي مرطوب و گرم كار كرده باشه 100٪ در بدنه دچار پوسيدگي خواهد شد .. همچنين رطوبت بالا بر كاركرد موتور هم تاثير داره و بهتره در زماني كه به مسافرت ميريد موتور خودروي خودتون رو بر حسب آب و هواي اون شهر تنظيم كنيد ..

شرايط رانندگي و نحوه نگهداري ...
خيلي كم ميشه انتظار داشت كه وقتي كسي سريع رانندگي ميكنه اتومبيل سالمي داشته باشه ....
بعضي سعي ميكنند ري لاين بزنند و بعضي ديگه سعي ميكنند به آرامي رانندگي كنند .. اين گاز دادن هاو معكوس هاي بي مورد و همچنين دنده مرده دادن و رانندگي نا درست يا اينكه از خودروي سواري انتظار بالا رفتن از كوه رو داشته باشيد باعث اسيب ديدن خودرو ميشه ... تنظيم به موقع موتور .. تعميرات و استفاده از قطعات و تعمير كار مجرب هم خيلي تاثير داره ...

تصادفات ...
خودرويي كه تصادف داشته باشه هيچ موقع به بالانس اوليه نخواهد رسيد ... به خاطر همينه كه ميگن ماشين اگه ضربه ببينه ( شديد در حدي كه به شاسي اسيب برسه ) ديگه تو زندگيش مالي نميشه 8)
رنگ شدگي به سليقه خريدار بستگي داره كه بپسنده يا نه ولي ضربه با رنگ شدگي كاملن تفاوت داره ...

فعلن اينارو بخون اگر احتياج به توضيح بهتر بود من در خدمتم :o

بليزر
7 January 2005, 10:02 PM
سلام :o
آزمایش جعبه دنده:
با دنده یک حرکت نمایید بدون اینکه دست بر روی دسته دنده باشد گاز دهید تا به سرعت 25 کیلومتر بر سرعت برسد. در صورتیکه دسته دنده بیرون زد واز دنده خارج شد اشکال تیز کردن دنده های دنده یک و خوردگی برنجی است.اگر دسته دنده بیرون نزند دنده برنجی سالم است ولی چنانچه زوزه کشیدودندانه های دنده یک کمی
تیز کرده و یا اینکه در گذشته بدون روغن کار کرده است یا روغن کم داشته است.
همین کار را در دنده های 2و3و4 برای سرعتهای بالا 50و75و100 انجام دهید.
آزمایش دیفرا نسیل :
اتومبیل را در دنده 4 و با سرعت بالای 70 به حرکت در آورید در حالیکه با سرعت فوق در حرکت هستید گاز داده و سریع دنده را خلاص کنید بطوریکه پا روی گاز نباشد سپس به صدایی که از دیفرانسیل شنیده می شود
گوش دهید دوباره همین کار را در دنده 4 انجام داده ولی اینبار خلاص نکنید و فقط گاز را کم وزیاد نمایید(یعنی
تا سرعت 80 گاز داده و سپس پا را از روی پدال گاز بردارید) و این کار را در سرعتهای 60 تا 80 انجام دهید
اگر صدای دیفرانسیل شنیده نشد نشانه این است که دیفرانسیل سالم استولی اگر زوزه کشید دیفرانسیل ایراد داشته
و احتمالن خوردگی دنده ها به علت کمبود روغن و اسکازین در گذشته می باشد.
مرجع : راهنماي جامع اتومبيل

امید رضا
7 January 2005, 11:49 PM
براي تست صفحه كلاج هم ميتونين 2 كار زير رو انجام بدين :
1- ماشين رو دنده 4 گزاشته و پاي راست رو بروي گاز و ترمز قرار دهيد
ترمز رو تا ته سفت گرفته و يه كم گاز بدين و يواش يواش ( خيلي آهسته ) پاي چپ رو از رو كلاج بردارين اگه ماشين خاموش شد كه صفحه كلاج سالم هست ولي اگه بوش در اومد ولي خاموش نشد و به قول معروف بكس باد كرد صفحه كلاج تموم شده
2 براي تست خورشيدي صفحه كلاج هم ميتونين به روش بالا عمل كنيد و تا جايي بوي صفحه كلاج درامد و بعد ماشين رو دنده 2 بزارين و حركت كنيد اگه ماشين دل دل كرد و با تكون حركت كرد خورشيدي ايراد داره ولي اگه زياد ماشين لرزش نداشت سالمه

ولي به نظر من اگه مثلا يه پژو 405 gl 73 رو به شما پيشنهاد كردن كه اين ماشين صفر هست و اصلا خط روش نيافتاده و.... ارزش خريدن نداره چون با اولين تقه كه به ماشين بخوره كلي ضرر ميكنيد و در اصل شما پول ماشين رو ندادين و پول تقه نخوردن ماشين رو دادين كه اونم با اين رانندگي تو تهران به ريسكش نميارزه

امید رضا
8 January 2005, 12:04 AM
يه سوال دارم چجوري موتور ماشين سالم تر ميمونه ؟
هميشه موتور ماشين تو دور بالا باشه
يا هميشه تو دور پايين

از چنتا از تاكسيهاو مكانيكها پرسيدم هر كدومشون يه چيزي گفتن يكي گفت تو دور بالا چون موتور بيشتر گردش داره قطعاتش بيشتر خورده ميشه و زودتر خراب ميشه و اون يكي هم ميگن تو دور پايين به موتور فشار بيشتري مياد و سوپيپها خراب ميشن و در ضمن موتور ماشين هم تنبل ميشه . :roll:

booleck
8 January 2005, 01:36 AM
يه سوال دارم چجوري موتور ماشين سالم تر ميمونه ؟
هميشه موتور ماشين تو دور بالا باشه
يا هميشه تو دور پايين

من فقط يه چيز در اين مورد ميدونم که شايد جالب باشه! اينکه يه چيزی هست در فلزت به نم خواستگی که به
واسطه تناوب اعمال نيرو به وجود ميآيد .وقتی نيرو به صورت يکنواخت به ماشين اعمال شود مسلمن اين خستگی ديرتر
در ماشين به وجود مياد.پس ميشه نتيجه گرفت که ماشينی که يکنواخت کار کرده باشه مثل ماشين هايی که تو جاده کار ميکنن
ميتونن نسبت به ماشين های داخل شهر بهتر باشن.

راستی يه چيزی چطور ميشه فهميد که ماشين رنگ داره؟!!! اين برای من خيلی جالبه که بدونم چطور
اين بنگاهيا ميفهمن!!
از محمد رضا محمدي, و بليزر, و اميد رضا, خيلی متشکرم
بقيه دوستان اگه تجربه شخصی ديگه اي هم دارن بيان اينجا بزارن!

tirkamoon
8 January 2005, 09:15 AM
راستی يه چيزی چطور ميشه فهميد که ماشين رنگ داره؟!!! اين برای من خيلی جالبه که بدونم چطور
اين بنگاهيا ميفهمن!!
من شنيدم يه دستگاهي هست كه ضخامت سنجه و از طريق اون اگه جايي رنگ خورده باشه مشخص ميشه
8)
اين تاپيك بحث جالبيه لطفن همه دوستان كمك كنند :!:

Top RPM
8 January 2005, 10:57 AM
يه دستگاهي دارن كه اسمش رو يادم نيست. مي ذارن رو ماشين بهت مي گه.

دور مناسب موتور بين 2500 تا 4000 هست. براي بعضي از ماشنهاي ضعيف هم 2000 تا 3500 رو توصيه مي كنن. :cry:

محمد رضا محمدي
8 January 2005, 12:13 PM
قلم رنگ شدگي خودرو رو وقتي روي بدنه ميزاري بهت نشون ميده كه روي اون نقطه چند لايه رنگ خورده ...
اگر چشمت به رنگ ماشين ها عادت داشته باشه ميتوني با نگاه هم بفهمي ...
مخصوصن رنگ هاي متاليك وقتي دوباره رنگ ميشن حالت مات پيدا ميكنند ...
براي اينكه ببيني ماشين ضربه خورده يا نه ميتوني در موتور رو بزني بالا و لبه هاي كناري رو نگاه كني كه صاف و مثل هم باشه ... به چسب هاي فابريك كمپاني هم ميتوني نگاه كني البته در مواقعي كه مثلن در موتور ماشين عوض نشده باشه ....

دور مناسب كاركرد خودرو هم همون طور كه دوستمون Top RPM, گفتند بين 2500 تا 4000 است ولي براي اينكه بفهميد دنده اي كه درگير هستش دنده مرده هست يا نه ... به دور موتور نگاه كنيد .. دور موتور زير 2000 مرده هست و به ماشين اسيب ميرسونه ...
دوست داشتين بازم براتون مينويسم ...

محمد رضا محمدي
8 January 2005, 06:34 PM
وقتي ماشين تميز باشه و زير نور باشه بهتر ميشه فهميد كجاها رنگ شدن ... شما ميتونيد به جاهاي مختلف بدنه تقه بزنيد ببينيد كه چه صدايي ميده اگر صداش زيادي بم بود يعني كه رنگ شده ...
اگه دقت كرده باشين توي اكثر نمايشگاه هاي ماشين از لامپ هاي مهتابي استفاده شده .. وقتي ماشين تميز باشه و زير نور اين لامپ ها باشه ... يعني خط نور در امتداد مثلن كاپوت باشه به راحتي رنگ شدگي هاي ماشين پيدا ميشه :arrow:

Top RPM
9 January 2005, 11:08 AM
تجربه خيلي مهمه. مثلا اگر يه 504 تصادف شدسيد كنه هيچ وقت نمي شه نشست كردن زير شيشه رو درست كرد( بايد ببينيد تا بفهميد)

راستي تو بعضي از ماشينها مثل اسپرو به برآمدگي گلگير( يا تگه كوچك اومده بالا) نگاه كنيد. من تا حالا نديدم كسي بتونه اون رو خوب در بياره)

booleck
9 January 2005, 03:46 PM
من هم يه تجربه تو ماتيز دارم . دقيقاً مثله اسپرو گلگيرش رو نميتونن خوب در آرن
اگه تصادف از جلو باشه هم فقط کافيه در کاپوت رو باز کنيد و يه نگه به پوشش نمدی پشت موتور بندازيد !!
چون وقتی اون از جاش باز بشه و تغيير حالات بده به هيچ عنوان نميشه به حالات اولش برش گردوند.

Top RPM,

آقا شما منظورت 405 هست يا 504 های قديمی؟؟؟

پارسا
9 January 2005, 05:37 PM
بهترين روش تشخيص رنگ شدگي
يه دستگاهي است كه در حقيقت آهن رباي مغناطيسي خاصي مي باشد .
همانطور كه اساتيد مي دانند ... در كارخانه خودرو سازي رنگ ماشين بوسيله پاشش مغناطيسي صورت مي گيرد ولي در نقاشي ها - سالن رنگ كه ندارند !!!! - اول بتونه بعد رنگ ... اين بتونه ضخامت نازكي روي بدنه ايجاد مي كند و وقتي آهنربا به آن نزديك مي شود .. طبيعي است كه در صورت رنگ شدگي شدت جذب آهنربا به بدنه كمتر از زماني است كه رنگ شده نباشد ..

Top RPM
10 January 2005, 09:49 PM
504 رو گفتم

امید رضا
10 January 2005, 09:59 PM
قلم هاي تشخيص رنگ 5-6 سالي هست كه اومده و فقط بدرد اين ميخوره كه بتونه شده يا نه اگه تعويضي داشته باشه ميخواين چيكار كنيد ؟
در ضمن از يكي از دوستان كه قبلا در ايران خودرو بود شنيدم كه بعضي از مواقع مثلا اگه يه در در كارخانه ضربه بخوره ميدن رنگش ميكنن و در اين موقع هم اگه با اين قلمها امتحان كنيد ميبينيد كه ماشين صفر رو از كارخونه ميخريد رنگ داره . ( در اين مورد تجربه شخصي دارم )

booleck
11 January 2005, 02:23 AM
آره دقيقاً من هم هنی تجربه رو دارم وقتی که ماشين تصادف کرده بود بد وقتی که در رو باز ميکردن اتفاقی ديدم که در
بتونه شده وقتی از صاحب ماشين(دائيم) پرسيدم گفت والا من خودم صفر ماشين رو از کارخونه تحويل گرفتم!!!
:x :x

احمدآقا
7 March 2006, 12:56 AM
مهم اینه که ماشین تمیز و سالم باشه و برای خریدارش خرج تراشی نکنه.
اینکه ماشین تعویض یا رنگ داشته باشه فکر نمیکنم مهم باشه.اگر کار تمیز در اومده باشه حساسیت موردی نداره.
به نظر بنده چیزایی که مد نظر باید باشه ایناست
نداشتن ضربه به شاسی - نداشتن بتونه بیش از حد - نداشتن پوسیدگی - واینکه اطاق خودشو ول نکرده باشه که این مسئله سر و صدا ایجاد میکنه -
تست موتور و گیربکس و دیفرانسیل رو هم که دوستان روشش رو هم فرمودن.
ماشین باید رخ داشته باشه و از استهلاکهایی ماشینهای دست دوم دارن گریزی نیست.