View Full Version : چگونه پاسکال را در ویندوز اجرا کنم ؟
shahkar
9 January 2007, 10:27 AM
سلام دوستان عزیز
اولا که خیلی ظاهر انجمن زیبا شده . در ثانی سوالی داشتم در مورد پاسکال .
یه سی دی برنامه نویسی دارم که پاسکال هم داخلش هست . نصبش کردم اما هر چی برنامه داخلش مینویسم ارور میده ! از طرفی شنیدم که در خود ویندوز برنامه ی پاسکال بصورت ابتدایی وجود داره که ظاهرش هم شبیه نوت پد هست . حال سوالم اینه که چجوری میتونم پاسکال خود ویندوز را اجرا کنم ؟؟؟
خواهشا اگه کسی از دوستان در این زمینه وارد هست به بنده جواب بدن . خیلی خیلی ضروری و اورژانسیه .
خدانگهدار .
reza1357
9 January 2007, 11:41 AM
دوست عزیز اگر برای فایلهای Turbo.exe و یا ipx.exe یک Shortcut بسازید البته از منوی راست کلیک و گذینه New نه Send to پاسکال اجرا میشه.
shahkar
9 January 2007, 03:40 PM
دوست عزیز اگر برای فایلهای Turbo.exe و یا ipx.exe یک Shortcut بسازید البته از منوی راست کلیک و گذینه New نه Send to پاسکال اجرا میشه.
متشکرم دوست من . اما من متوجه نشدم منظور شما چیه . بنده میخوام بدون نصب کردن برنامه ی اضافی پاسکال رو از روی ملحقات خود ویندوز اجرا کنم . چطوری میشه این کار رو انجام داد ؟ اطلاعاتمم در این زمینه نزدیک صفره برای همین اگه میشه بیشتر برای بنده توضیح بدین .
mehrzadmo
9 January 2007, 03:55 PM
ويندوز همراه خودش هيچ نوعي از پاسكال رو نداره ! فقط نوت پد ويندوز به عنوان يك ويرايشگر متن داخلش موجوده كه مي توني باهاش كد خيلي از زبونها رو ويرايش كني . پاسكال و... كه صد البته در حد محيط پاسكال نبوده و نيست اما كمك خيلي خوبيه . در هر صورت براي استفاده از تمام امكانات كامپايلر مجبور به نصب برنامه هستي . كه معمولا به صورت فايل كپي هستش . يا يك فايل زيپ شده . فايل كپي : فايلها رو كپي كن رو هارد و از حالت فقط خواندني خارجشون كن و اگر زيپ بود اونا را از حالت زيپ شده خارج كن و بعد استفاده كن . اگه برنامه رو اجرا كردي و به صورت نيم صفحه با فونت بهم ريخته اجرا شد از دكمه هاي Alt+Enter استفاده كن . نكته : بعضي از برنامه هاي زيپ شده براي آن زيپ شدن (Self zip extractor) بايد كپي بشن روي هارد . اگر با اين ها مشكلت حل نشد دقيقا پيغام خطا رو بنويس.
reza1357
10 January 2007, 08:51 AM
همانطور که دوستمان فرمودن ویندوز فقط یک محیط ویرایشگر دارد شما از این محیط ها فقط برای ایجاد برنامه و یا ویرایش میتونید استفاده کنید برای اجرای برنامه های پاسکال هم حتمن کامپایلر پاسکال بر روی سیستم تان داشته باشید تا بتونید خروجی برنامه ها رو ببینید پس لازم است زبان پاسکال روی سیستم نصب کنید.
اگر زبان پاسکال ندارید بگین تا براتون اپلود کنم.
موفق باشید.
shahkar
10 January 2007, 11:09 AM
ممنونم . از هر دو عزیز .
بهتره سوالم رو اینطوری مطرح کنم . من دیدم که در محیطی شبیه نوت پد برنامه های پاسکال رو اجرا و ادیت و run و ... کردن . میخوام ببینم چجوری میشه این کارو کرد ؟
@mehrzadmo ([Only registered and activated users can see links]) : عزیز همونطور که گفتم برنامشو دارم . اما مشکل اینه که میخوام محیطش شبیه نوت پد ( با پس زمینه ی سفید ) باشه . فونتش و دیگر چیزهاش مشکلی نداره .
@ reza1357 ([Only registered and activated users can see links]) : آقا رضا ممنونم از لطفت . با توجه به سوالی که پرسیدم اگه نیاز به فایلی باشه ممنون میشم در اختیار بنده قرار بدین .
راستی اگه مشکلی در مورد برنامه ها داشتم کسی از دوستان میتونه به بنده کمک کنه ؟
reza1357
10 January 2007, 01:18 PM
ورژن پاسکال تحت ویندوزش رو ندیدم شاید ورژن قدیمی دلفی باشه که محیطش شبیه نوت پد هست.
بهرحال شما میتونید ورژن قدیمی دلفی رو نصب کنید و در ویندوز هم میتوانید دستورات پاسکال را اجرا کنید.
راستی اگه مشکلی در مورد برنامه ها داشتم کسی از دوستان میتونه به بنده کمک کنه ؟
بنده میتونم کمکتان کنم.
موفق باشید.
mehrzadmo
10 January 2007, 02:12 PM
به نظرم يه بار يه توربو پاسكال تحت ويندوز ديدم . شبيه اون چيزي كه شما مي گين . مي گردم بيبينم مي تونم پيداش كنم يا نه !
shahkar
11 January 2007, 04:55 PM
ورژن پاسکال تحت ویندوزش رو ندیدم شاید ورژن قدیمی دلفی باشه که محیطش شبیه نوت پد هست.
بهرحال شما میتونید ورژن قدیمی دلفی رو نصب کنید و در ویندوز هم میتوانید دستورات پاسکال را اجرا کنید.
بنده میتونم کمکتان کنم.
موفق باشید.
متشکرم دوست عزیز . اگه زحمت دلفی رو بکشید ممنون میشم . راستی دلفی هم فایل اجرایی رو میسازه ؟ سوالم بزودی میپرسم .
به نظرم يه بار يه توربو پاسكال تحت ويندوز ديدم . شبيه اون چيزي كه شما مي گين . مي گردم بيبينم مي تونم پيداش كنم يا نه !
از شما هم ممنونم . منتظر هستم .
shahkar
12 January 2007, 05:23 PM
الان مشکل این برنامه چیه که ارور میده ؟ باید مجموع سری اعداد صحیح که هر کدوم به توان n رسیدند محاسبه کنه .
program test;
uses wincrt;
var
i,n:integer;
x,sum:real;
begin
sum:=0;
x:=1;
writeln('please enter the number of series:');
readln(n);
for i:=1 to n do
begin
sum:= sum + x*x*x
x:=x+1
end;
writeln('sum=',sum);
end.
mehrzadmo
12 January 2007, 09:21 PM
دنباله رو به صورت رياضي بنويس . بعد خطا از چيه منطقي يا سينتكس ؟
reza1357
13 January 2007, 08:44 AM
sum:= sum + x*x*x
x:=x+1
این سطرها ; ندارند البته دومی الزامی نیست فقط اولی باید داشته باشد.
برنامه را براتون کمپایل کردم و آن را به فایل اجرایی (exe) تبدلیل کردم ولی اپلود نمیشه هروقت تونستم براتون اپلود میکنم.
موفق باشید.
reza1357
13 January 2007, 10:07 AM
دوست عزیز فایل کمپایل شده با فرمت EXE را از اینجا ([Only registered and activated users can see links])دانلود کنید.
موفق باشید.
shahkar
13 January 2007, 06:39 PM
رضا جان خیلی ممنونم ازت . البته من اینها رو برای امتحان میخواستم که همین امروز رفتم امتحان رو دادم و بد نشد . بازم متشکر .
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.