PDA

View Full Version : ترمزها، انواع ،مزايا و معايب


booleck
3 January 2005, 01:59 AM
ترمزها از ديد کلی به دو دسته اصطکاکی و الکتريکی تقسيم بندی می گردند. ترمزهای اصطکاکی از رايجترين ترمزها می باشد که امروزه در صنايع خودروسازی بکار گرفته می شوند و خود به دو دسته ديسکی و کاسه ای تقسيم بندی می گردند.

هر کدام از اين ترمزها دارای مزايا و معايب خاص خود می باشند. ترمزهای کاسه ای معمولاً قوی تر از ترمزهای ديسکی عمل می کنند مخصوصاً اگر از نوع خود قفل کن باشند. به همين دليل در اکثر ماشين های سنگين از اين نوع استفاده می گردد. در عوض کنترل پذيری ترمزهای ديسکی به مراتب بهتر از ترمزهای کاسه ای می باشد چون نيروی وارده بر ديسک متناسب با نيروی وارده بر پدال می باشد و از اين رو کنترل ABS با این نوع ترمزها توصيه می گردد.

ترمزهای ديسکی دارای انتقال حرارت بهتری از نوع کاسه ای می باشند همچنين در شرايط بارانی به دليل نيروی گريز از مرکز قابليت بهتری برای دفع آب دارند و ترمزگيری را مطمئن تر می سازند.


و اما ترمزهای الکتريکی که شايد استفاده تجاری از آن در خودروها به يک دهه هم نمی رسد در اين نوع ترمزها يک روتور ( آرميچر) کوپل شده با محور گردنده وجود دارد که درون يک استاتور می چرخد. به محض ترمزگيری جريانی در استاتور القاء شده و اين مجموعه همانند يک ژنراتور عمل می کند و انرژی توليد شده از اين مجموعه باطری ها را شارژ می کنند. در حقيقت در ترمزهای معمولی، انرژی جنبشی ( مکانيکی) بر اثر اصطکاک به گرما تبديل می گردد اما در ترمزهای الکتريکی انرژی مکانيکی به الکتريکی تبديل و در باطری ها ذخيره می گردد. از اين نوع ترمزها معمولاً در خودروهای هيبريدی استفاده می شود ( از قبيل هوندا اينسايت و تويوتا پريوس). به همين دليل مصرف انرژی در اين نوع خودروها به کمترين مقدار خود می رسد. (مصرف هوندا اينسايت 2.4 ليتر در هر 100 کيلومتر است).



سيستمهای ترمز اصطکاکی معمولاً به دو نوع هيدروليکی (روغنی) و پنوماتيکی (بادی) تقسيم می شود که در ماشينهای رده سواری از نوع هيدروليکی و در ماشينهای سنگين از نوع پنوماتيکی استفاده می گردد.
http://www.e-z.net/~ts/circuit.gif
منبع (http://khodroblog.persianblog.com/)

hummer
3 January 2005, 10:32 AM
با تشكر از جناب booleck,
اگه ميشه در مورد عملكرد بوستر ي مقدار توضيح بديد.

booleck
3 January 2005, 04:22 PM
تا جايی کم ان اطلاع دارم بوستر تقويت کننده نيروی روغن ترمز هست که باعث ميشه لنتها به ديسک
فشار بيشتری بيارن! به طور مثال رنو ترمز هاش بوستر نداره و شما هرچه به پدال ترمز فشار بياريد
به همون اندازه به ترمزتون فشار آورديد اين يکی از دلايلی هست که ترمز های رنو ضعيف هستند

abs-e1000
3 January 2005, 04:26 PM
اگه بخام ترمز 206 تيپ 2 رو تقويت كنم حدود چقدر خرج داره وچه ماركي وكلا چي كار كنم :wink:

Evanescence
5 January 2005, 01:15 PM
abs-e1000, جان بعضي از نمايندگيهاي ايرانخودرو بر روي تيپ 2 ها ترمز اي بي اس الكترونيكي (مثل تيپ 3) نصب ميكنن كه فكر ميكنم مطمينترين راه براي تقويت ترمز ماشينت همين كار باشه .

kinz
5 January 2005, 07:49 PM
اطلاعات جالبی بود ممنون

azma
9 January 2005, 09:35 AM
آيا نمايندگي كه براي سمند ABS با EBD نصب كند و قيمت آن را مي دانيد ؟

Evanescence
9 January 2005, 10:38 AM
من تو روزنامه آگهي شو ديدم . قيمت هم زير 500