PDA

View Full Version : ADSL Splitter/Filter چیست؟

F.®.A
5 December 2006, 05:13 PM
Download (http://www.box.net/public/gl1275vc77)

part1

password:www.phalls.com (http://www.phalls.com)

F.®.A
6 December 2006, 09:38 PM
Download (http://www.box.net/public/96rf5hyy7j)

part2

password:www.phalls.com

john123
6 December 2006, 10:21 PM
با سلام ،
اگر سرويس ADSL بر روي يك خط تلفن فعال شود در برخي گوشي هاي پيشرفته صداي نويزي شنيده مي شود كه به يك Splitter اين مشكل بر طرف مي شود.
ولي در تلفن هاي معمولي نياز نيست.
با تشكر

F.®.A
10 December 2006, 12:55 AM
چگونگي عملكرد تكنولوژي DSL:

1. آشنايي با خطوط معمولي تلفن و مشخصات آنها:
بي شك اولين سوالي كه در مورد DSL مطرح ميشود اين است كه چگونه از خط تلفن ميتوانيد بطور همزمان براي مكالمات تلفني و ارتباط on Line با اينترنت استفاده كنيد؟ همانطوريكه همگي ميدانيد سيستم تلفن استاندارد مبتني بر يك زوج سيم مسي ميباشد كه مخابرات منطقه آنرا در خانه شما نصب ميكند. سيمهاي مسي داراي مقدار زيادي فضا براي حمل اطلاعات بيش از مكالمات تلفني هستند. استفاده از بخش بسيار كوچكي از كل عرض باند سيم مسي جنبه تاريخي دارد. همچنين محدود شدن فركانسها از طرف ديگر به سوئيچها, تلفنها و ساير تجهيزات, دارد كه مسئوليت انتقال صوت را برعهده دارند. اما در سيستم DSL مبناي كاركرد براساس انتقال ديجيتال اطلاعات و صوت پايه گذاري شده به همين دليل بر محدوديتهاي موجود در سيستم آنالوگ كنوني غلبه كرده است.

2. تجزيه سيگنال:
اغلب منازل و كاربران تجاري كوچك به يك خط DSL نامتقارن (ADSL) متصل ميشوند. ADSL فركانسهاي موجود در يك خط را براساس اين فرض كه اغلب كاربران اينترنت اطلاعات بسيار بيشتري را نسبت به آنچه كه ارسال ميكنند از اينترنت دريافت مينمايند, تقسيم ميكند. دو استاندارد تقريبا" ناسازگار در مورد تكنولوژي ADSL وجود دارد. استاندارد رسمي ANSI كه روش DMT را براي تكنولوژي DSL پايه گذاري كرده كه البته اغلب تجهيزات ADSL امروزي از اين روش استفاده ميكنند و استاندارد قديمي تر بنام Carrie less Amplitude/Phase يا سيستم SCAP كه قبلا" از آن استفاده ميگرديد.
در سيستم ADSL به منظور استفاده بهينه از پهناي باند 1/1 مگا هرتزي خطوط مسي, آن را به 257 كانال 4 كيلوهرتزي تقسيم مينمايند. از آنجا كه براي انتقال صوت (تلفن) تنها 4 كيلو هرتز پهناي باند كافي است لذا كانال آخر را براي انتقال فاكس و تلفن (صوت) استفاده مينمايند و 256 كانال ديگر را بصورت 64 كانال براي ارسال اطلاعات و 128 كانال براي دريافت اطلاعات ( و مابقي 64 كانال براي اطلاعات كنترلي) تقسيم بندي مينمايند, بطوريكه در بهترين وضعيت ( با در نظر گرفتن 192 كانال khz4) به سرعتي معادل mbps9 (مگابيت بر ثانيه) ميرسيم كه البته حداكثر سرعت مورد استفاده در ADSL ها معادل mbps3/2 ميباشد.

تجهيزات DSL:

1. مودم DSL يا ATU-R
اغلب مشتركين خانگي به منظور دريافت اطلاعات از اينترنت از اين مودم بهره ميگيرند. شركتي كه سرويس DSL را ارائه ميدهد معمولا" مودم را بعنوان بخشي از نيازهاي نصب سيستم عرضه مينمايد.

2. Splitter
همانطوريكه ذكر شد صوت و data به طور همزمان روي خطوط مسي در تكنولوژي xDSLفرستاده ميشود. به منظور جدا كردن صوت و data در طرف مشترك از splitter بهره ميگيرند تا data را بسمت كامپيوتر و صوت (تلفن و فاكس) را به سمت تجهيزات مربوطه هدايت كند.

3. DSLAM
DSLAM، خطوط ارتباطي جهت يافته از سوي تعداد زيادي از مشتركين را دريافت نموده و آنها را روي يك خط ارتباطي واحد با ظرفيت بالا به اينترنت منتقل ميكند.
DSLAM قادر به پشتيباني چندين نوع DSL در يك مركز تلفن واحد و تعداد گوناگوني از پروتكلها و روشهاي مدولاسيون ميباشد بعلاوه DSLAM ميتواند امكاناتي همچون مسيريابي يا تخصيص آدرس ديناميكي IP نيز براي مشركين فراهم كند. در واقع DSLAM را ميتوان دليل اصلي تفاوت بين سرويس دهي از طريق ADSL و از طريق مودم كابلي به حساب آورد.

معايب DSL:
عيب اصلي سيستم DSL در اين است كه ميزان بهره گيري شما از DSL مبتني بر فاصله ايست كه شما از سرويس ADSL داريد. ADSL يك سرويس حساس به فاصله ميباشد همچنانكه طول ارتباط افزايش مي يابد كيفيت سيگنال كاهش يافته وسرعت ارتباط كم ميشود. حداكثر فاصله جهت سرويس دهي توسط سيستم ADSL ميتواند به 5460 متر برسد. تكنولوژي ADSL ميتواند حداكثر سرعت 8Mbps downstream در فاصله حدود 1820 متر و سرعت upstream تا kbps640 را در اختيار كاربران قراردهد. كه البته در عمل حداكثر سرعت مورد استفاده در ADSL ها 2.3mbps ميباشد. اما چرا فاصله يك محدوديت براي سيستم DSL به شمار ميرود در حاليكه اين محدوديت براي مكالمات تلفني وجود ندارد؟ جواب اين سئوال در تقويت كننده هاي كوچكي به نام Loading coils ميباشد كه شركت تلفن براي تقويت سيگنالهاي صوتي استفاده ميكند. كه اين تقويـت كننده ها با سيگنالهاي ADSL سازگاري ندارند. البته پارامترهاي ديـگري همچـون Bridge Taps و كابلهاي فيبرنوري نيز ميتوانند تآثير منفي روي تكنولوژي ADSL بگذارند.

آينده DSL:
همانطوريكه در مقدمه ذكر شد روزانه 000ر20 نفر به علاقه مندان ارتباط از طريق DSL در سطح جهان افزوده ميشود و اين به نوبه خود رقابت اين تكنولوژي را با تكنولوژيهايي همچون مودم هاي كابلي و اينترنت ماهواره اي به خوبي نشان ميدهد. برطبق تحقيقات انجام گرفته از طرف شركت IDC تا سال 2003 تعداد مشتركين خانگي استفاده كننده از مودم كابلي فراتر از 8980000 خواهد بود درحاليكه DSL در سال 2003 بيش از 9300000 مشترك خانگي دارد.
درسالهاي اخير كشور كره تنها با داشتن 55 ميليون جمعيت بشترين مصرف كننده DSL در جهان ميباشد به نحويكه سئول به بهشت DSL مبدل شده است و شركتهاي فعال در زمينه شبكه در كره پيشرو اين تكنولوژي در جهان ميباشند.

گرداوری:خودم

F.®.A
10 December 2006, 09:14 PM
DSL چگونه کار می کند ؟

در علم مخابرات، به محیطی که داده ها از آن انتقال می یابند Media یا رسانه گفته می شود. زوج سیم، کابلهای کواکسیال (مثل کابل آنتن تلویزیون)، موجبر ها (لوله هایی فلزی با سطح مقطع مستطیل یا دایره شکل)، هوا و فیبرهای نوری مهمترین رسانه های مخابراتی هستند. برای هر رسانه پارامترهایی به نام فرکانس قطع بالا و پایین تعریف می شود. و منظور از آنها حداکثر و حداقل فرکانسی است که آن رسانه می تواند با کیفیت مطلوب از خود عبور دهد. به اختلاف این دو فرکانس پهنای باند یا Band Width می گویند. زوج سیم که در سیستم تلفن شهری استفاده می شود، ضعیفترین رسانه مخابراتی از این نظر می باشد و محدوده عبور فرکانسی آن از صفر تا حدود 2 مگاهرتز می باشد. لکن در سیستمهای تلفن شهری (PSTN) فقط از 4 کیلو هرتز این محدود برای عبور صدا استفاده می شود و بقیه باند فرکانسی آزاد است، که موضوع ایده اولیه ساخت و استفاده از DSL می باشد.در سیستمهای Diap-Up از همان 4KHz پهنای باند صوتی جهت انتقال داده استفاده می شود و با استفاده از پیشرفته ترین روشهای مدولاسیون دیجیتال و فشرده سازی اطلاعات، می توان حداکثر 56 کیلو بیت اطلاعات را در یک ثانیه منتقل نمود. حال فرض کنید باند فرکانسی ما از 4KHz به 2MHz افزایش پیدا کند، یعنی تقریبا 500 برابر شود، واضح است که میزان انتقال داده را می توان به شدت افزایش داد. برای ADSL در عمل معمولا باند فرکانسی 30KHz تا 138KHz برای فرستادن اطلاعات و باند فرکانسی 138KHz تا 1.1Mhz برای گرفتن اطلاعات استفاده می شود. در این صورت با توجه به روشهای مدولاسیون مورد استفاده می توان به پهنای باند دیجیتالی معادل با 8Mbps دست یافت که معمولا برای بدست آوردن ضریب کیفیت سرویس دهی (QoS) بهتر، عملا سرعنی حدود 1.5 تا 2 مگابیت در ثانیه در اختیار کاربر قرار می گیرد.
با توجه به اینکه باند فرکانسی 0 تا 4 کیلوهرتز که برای انتقال سیگنالهای صوتی تلفنی استفاده می شود در ADSL دست نخورده باقی مانده است، مشترک می تواند در عین اتصال به اینترنت تماسهای تلفنی خود را نیز بر قرار سازد. برای این کار یک سوکت که در واقع یک فیلتر پایین گدز (LPF) است روی هر پریز تلفن نصب می شود تا از ورود سیگنالهای فرکانس بالا به داخل دستگاه تلفن جلوگیری شود. (در صورت موجود بودن سیم کشی مجزا برای data می توان از یک Splitter مرکزی نیز استفاده کرد.) همچنین برای اتصال به اینترنت از طریق DSL به یک مودم DSL احتیاج دارید که نوع معمولی آن قیمتی حدود 20 دلار دارد.

و اما ببینیم در مرکز تلفن چه اتفاقی می افتد: سوئیپچهایی که در مراکز مخابرات برای برقراری ارتباط تلفنی نصب شده اند، به هیچ عنوان توانایی عبور فرکانسهای بالای 4 کیلو هرتز را ندارند. لذا هر اتفاقی که قرار است بیفتد، باید قبل از ورود زوج سیم مشترک به سیستمهای مخابراتی تلفن شهری بیفتد. برای این کار دستگاههایی به نام DSLAM یا DSL Acsess Multiplexer در مرکز مخابرات کار گذاشته می شود. این دستگاه توسط فیلترهای فرکانسی، باند 4KHz اول هر زوج سیم را به سمت سوئیچهای مخابراتی می فرستد و بقیه پهنای باند را برای اتصال به اینترنت استفاده می کند. هر DSLAM پذیرای صدها زوج سیم از طرف مشترکین بوده و در نهایت از سوی دیگر با یک اتصال با پهنای باند خیلی زیاد به اینترنت متصل است و به این طریق تا وقتی که این پهنای باند اشباع نشود مشترکین می توانند با سرعت بالا و یکنواخت از اینترنت استفاده کنند و از آن لذت ببرند. به امید روزی که همه هم وطنانمان این لذت را تجربه کنند!

برای اتصال به اينترنت (http://www.srco.ir/WhyHow/HowInterNet.asp) از روش های متفاوتی استفاده می گردد. استفاده از مودم معمولی ، مودم کابلی ، شبکه محلی و يا خطوط DSL)Digital Subscriber Line)، نمونه هائی از روش های موجود برای اتصال به اينترنت می باشند. DSL ، يک اتصال با سرعت بالا را با استفاده از کابل های معمولی تلفن برای کاربران اينترنت فراهم می نمايد.

مزايای DSL
در زمان اتصال به اينترنت ، امکان استفاده از خط تلفن برای تماس های مورد نظر همچنان وجود خواهد داشت .
سرعت بمراتب بالاتر از مودم های معمولی است ( 1/5 مگابايت )
نياز به کابل کشی جديد نبوده و همچنان می توان از خطوط تلفن موجود استفاده کرد.
شرکت ارائه دهنده DSL ، مودم مورد نظر را در زمان نصب خط فوق در اختيار مشترک قرار خواهد داد.
اشکالات ( ايرادات ) DSL

يک اتصال DSL هر اندازه که به شرکت ارائه دهنده سرويس فوق نزديکتر باشد، دارای کيفيت بهتری است .
سرعت دريافت داده نسبت به ارسال داده بمراتب بيشتر است ( عدم وجود توا زن منطقی )
سرويس فوق در هر محل قابل دسترس نمی باشد.
مبانی DSL

در زمان نصب يک تلفن ( استاندارد) در اغلب کشورها از يک زوج کابل مسی استفاده می شود. کابل مسی دارای پهنای بمراتب بيشتری نسبت به آنچيزی است که در مکالمات تلفنی استفاده می گردد ( بخش عمده ای ازظرفيت پهنای باند استفاده نمی گردد ) . DSL از پهنای باند بلااستفاده بدون تاثير گذاری منفی بر کيفيت مکالمات صوتی ، استفاده می نمايد. ( تطبيق فرکانس های خاص بمنظور انجام عمليات خاص )

بمنظور شناخت نحوه عملکرد DSL ، لازم است در ابتدا با يک خط تلفن معمولی آشنائی بيشتری پيدا گردد. اکثر خطوط تلفن و تجهيزات مربوطه دارای محدوديت فرکانسی در ارتباط با سوئيچ ، تلفن و ساير تجهيزاتی می باشند که بنوعی در فرآيند انتقال سيگنا ل ها دخالت دارند. صدای انسان ( در يک مکالمه صوتی معمولی ) توسط سيگنال هائی با فرکانس بين صفر تا 3400 قابل انتقال است . محدوده فوق بسيار ناچيز است . مثلا" در مقايسه با اغلب بلندگوهای استريو که دارای محدوده بين 20 تا 20.000 هرتز می باشند. کابل استفاده شده در سيستم تلفن قادر به انتقال سيگنال هائی با ظرفيت چندين ميليون هرتز می باشد. بدين ترتيب در مکالمات صوتی صرفا" از بخش بسيار محدودی از پهنای باند موجود، استفاده می گردد. با استفاده از پهنای باند استفاده نشده می توان علاوه بر بهره برداری از پتانسيل های موجود، بگونه ای عمل نمود که کيفيت مکالمات صوتی نيز دچار افت نگردند. تجهيزات پيشرفته ای که اطلاعات را بصورت ديجيتال ارسال می نمايند ، قادر به استفاده از ظرفيت خطوط تلفن بصورت کامل می باشند. DSL چنين هدفی را دنبال می نمايد.
در اغلب منازل و ادارات برخی از کشورهای دنيا ، کاربران از يک DSL نامتقارن (ADSL) استفاده می نمايند. ADSL فرکانس های قابل دسترس دريک خط را تقسيم تا کاربران اينترنت قادر به دريافت و ارسال اطلاعات باشند.

منبع : خودم

سود انباشته
12 December 2006, 12:30 PM
خوب حالا چطوری میشه این صدای نویز را حذف کرد؟

john123
13 December 2006, 11:05 PM
سلام

کسی نیست جواب بده؟

فقط این پست های منو حذف نکنید!
با سلام ،
اسپليتر رو قبل از فيش تلفن قرار دهيد.
براي تهيه آن هم به ISP اي كه سرويس گرفته ايد مراجعه كنيد.

F.®.A
14 December 2006, 07:30 PM
خوب حالا چطوری میشه این صدای نویز را حذف کرد؟
خوب splitter بزاری بدون شک صدای نویز حذف میشه
شما بکمک اسپلیتر باید دستگاه تلفن رو از main line phone خونه جدا کنی اگه این کارو کردی همه چیز حله

majid_cs
16 January 2007, 01:33 PM
دوستان من دو تا مشكل دارم.ممنون ميشم كمك كنيد.
من ديروز سرويس ADSL ام راه افتاد. مودمم هم ASUS AM602 هستش كه خودش يه splitter داره. ولي متاسفانه splitter اون جوري كه بايد كار نميكنه! يعني اولا كه خط هميشه نويز داره و ثانيا وقتي با گوشي ميخواي صحبت كني اينترنت قطع ميشه.
لطفا هر كي ميدونه مشكل از كجاست يه راهنمايي بكنه.
ممنون

siavash_sg
16 January 2007, 03:38 PM
وستان به من هم یه کمک بکنید من یه مودم huawei mt800 دارم وقتی که روشن باشه دیگه کالر ایدی تلفن خونه کار نمیکنه
وقتی فیش تلفن رو از اسپلیتر در می ارم دوباره شروع به کار میکنه

F.®.A
23 January 2007, 12:40 PM
دوستان من دو تا مشكل دارم.ممنون ميشم كمك كنيد.
من ديروز سرويس ADSL ام راه افتاد. مودمم هم ASUS AM602 هستش كه خودش يه splitter داره. ولي متاسفانه splitter اون جوري كه بايد كار نميكنه! يعني اولا كه خط هميشه نويز داره و ثانيا وقتي با گوشي ميخواي صحبت كني اينترنت قطع ميشه.
لطفا هر كي ميدونه مشكل از كجاست يه راهنمايي بكنه.
ممنون
شما باید تمام دستگاهای تلفن منزلتان یک spliter جداگانه داشته باشد

lvloh3nn
9 September 2007, 11:35 AM
شما باید تمام دستگاهای تلفن منزلتان یک spliter جداگانه داشته باشد

يعني در همه تلفن ها يك اسپليتر قرار بديم؟ و به شكلي كه فقط خروجي تلفن بر تلفن وصل شه و خروجي adsl خالي باشه؟ آخه يك جا كه بيشتر از خروجي adsl استفاده نميكنيم.
منظورم اينه كه آيا لازمه هر دو پورت خروجي splitter با هم وصل شود؟‌﴿يكي به تلفن يكي به adsl)
من هنوز مشكل نويز رو دارم به اين شكل كه اسپليتر رو از دم در وصل كردم چون دو تا سيم كشي تلفن در منزل داريم، خروجي مودمش رو به يك سري پريز دادم و تلفن رو به يك سري ديگه اما مشكل نويز حل نشد
لطفا اگه تجربه اي دارين راهنمايي كنيد
مرسي:icon_neut

عرفنا
9 September 2007, 12:17 PM
يعني در همه تلفن ها يك اسپليتر قرار بديم؟ و به شكلي كه فقط خروجي تلفن بر تلفن وصل شه و خروجي adsl خالي باشه؟ آخه يك جا كه بيشتر از خروجي adsl استفاده نميكنيم.
منظورم اينه كه آيا لازمه هر دو پورت خروجي splitter با هم وصل شود؟‌﴿يكي به تلفن يكي به adsl)
من هنوز مشكل نويز رو دارم به اين شكل كه اسپليتر رو از دم در وصل كردم چون دو تا سيم كشي تلفن در منزل داريم، خروجي مودمش رو به يك سري پريز دادم و تلفن رو به يك سري ديگه اما مشكل نويز حل نشد
لطفا اگه تجربه اي دارين راهنمايي كنيد
مرسي:icon_neut
من هم مشکل نویز رو داشتم و همچنان هم یک مقداری دارم.
با بهس هایی که با شاتل کردم دیدیم مشکل اسلی از قدیمی بودن ختوت تلفن بود.
یه موضوع دیگه ای هم که هست اگز مصلن سر کوچه ی شما در هال عملیات هفاری باشن یا مشکل کابل های برق در منطقه وجود داشته باشه هم نویز زیادی به خط تلفن تهمیل می شه.
من راه های زیادی رو چک کردم که بهترین راه کندن تلفن بود :icon_surp
اما شما می تونین با پشتیبانی isp تون تماس بگیرید و در همون هینی که با ایشون در تماس هستید جزء جزء وسایل وسل به خط رو جدا کنین و در مورد تقییر مقدار نویز از ایشون سوال کنین. همچنین می تونین مودم رو به پریز های مختلف هم وصل کنین تا ببینن نویز تغییری می کنه یا نه.
در ضمن تمام این کارها تجربی بود و برای برخیش من سند علمی ندیدم پس به احتمال غلط بودن هم بدین :icon_cool
امیدوارم کمکی کرده باشم :icon_excl