PDA

View Full Version : آموزش ساخت باکس برای ساب و کار با برنامه WinISD ا

paymanonline
24 November 2006, 11:27 PM
خوب اول از همه اینکه میتونید این برنامه رو از لینک زیر دانلود کنید:

نرم افزار WinISD (http://www.linearteam.dk/default.aspx?download=winisdpro)

این برنامه داخلش یه سری سابها رو داره که خیلیاشون خیلی قدیمی هستن و کلا کامل نیستن

شروع کارمون به این شکل هست که من یه ساب 306c پایونیر خریدم که داخل جعبش یه کاتالوگ داره و یه سری از پارامترهای الکتریکی و مکانیکی یا Thiele-Small Parameters رو توش نوشته:

شما وقتی که برنامه رو باز میکنید باید روی new project کلیک کنید بعد روی دکمه new کلیک میکنید تا ساب جدیدمون رو به برنامه بشناسونیم

از صفحه ای که باز میشه به نام Driver Editor منوی general مربوط به مدل و برند اسپیکر هست.

از صفحه دوم parameters شما باید دونه دونه پارامترهارو وارد کنید.

دقت کنید که این پارامترها همه با هم رابطه دارن مثلا Qts از رابطه QES و QMS حاصل میشه و برنامه قادر به محاسبه این پارامترها هست پس شما لازم نیست که همه پارامترها رو وارد کنید.

از بین همه پارامترها باید این پارامترهارو وارد کنید:
Qes - Qms - Fs - Vas - Mms - Bl - Xmax - Pe - Voicecoils - connections

بقیه پارامترهارو خود برنامه محاسبه میکنه.

توی عکس پارامترهای سبز اونهایی هست که من وارد کردم و آبی ها اونهایی هست که برنامه حساب کرده:

بعد از اینکه تموم شد save رو میزنیم و بعد close بعد دوباره new project رو میزنیم و اینبار ساب 306 داخل لیست اومده بعد از انتخاب next رو میزنیم دوباره next اینجا نوع باکسی که میخوایم طراحی کنیم رو مشخص میکنیم بعد next بعد finish رو میزنیم.

خوب الان یه صفحه باز شده که بالاش چند تا منو داره اگه روی box بزنیم میتونیم حجم باکس و فرکانس تیون رو وارد میکنیم و اگه روی vent کلیک کنیم میتونیم نوع پورت و سطح مقطع رو مشخص کنیم و برنامه خودش طول پورت رو به ما میده

توضیح اینکه اگه نوع پورت رو دایره ای یا round port انتخاب کنیم فقط لازمه که قطر پورت رو مشخص کنیم و اگه از پورت مربعی یا slot port استفاده کنیم باید عرض و طول پورت رو وارد کنیم.

از بالا در قسمت signsl میتونیم توان موثر(Rms) ورودی رو که میخوایم به اسپیکر بدیم مشخص کنیم.

اگه به قسمت EQ/Filter بریم میتونیم فیلترهامون رو انتخاب کنیم که واجب ترینشون فیلتر ساب سونیک هست که بوسیله HPF میتونیم انتخابش کنیم.

این از پارامترها:

http://i7.tinypic.com/47wxy6x.jpg

اینم عکسی که مشخصه که بعضی پارامترهارو من وارد کردم و بعضی رو برنامه محاسبه کرده:

http://i15.tinypic.com/4dbnhi9.jpg

توی قسمت بعدی نمودارها رو توضیح میدم.

paymanonline
25 November 2006, 02:07 PM
خوب بریم سراغ نمودارها:

اولین نموداری که به نظر من بیشترین اهمیت رو داره نمودار Cone excurtion هست. اگه این نمودار رو نگاه کنید یه خط قرمز داره که اون لیمیت ما هست و ما نباید از اون خط بگذریم.

این نمودار در واقع نشون دهنده مقدار بالا پاینن رفتن دیافراگم هست که به excurtion معروفه.

نکته اینکه هر چه اسپیکری excurtion بیشتری داشته باشه کیفیت بهتر و دیستورشن کمتری داره و علاوه بر اون وات بیشتری رو میتونه تحمل کنه.

مثلا من یه باکس پورتد 60 لیتری با فرکانس تیون 32 هرتز رو در نظر دارم و به عنوان ورودی میخوام 400 وات رو به 306 بدم. میبینید که نمودار به شدت از مرز لیمیت گذشته در واقع اگر این باکس رو بسازید و بخواید 400 وات به ساب توان بدید به شدت صدا دیستورت میشه و نمیتونید ولوم رو بالا ببرید و این به خاطر وجود فرکانسهای خیلی پایین هست که ساب داره اجرا میکنه. حالا ما باید یه جوری از شر این فرکانسهای پایین خراب راحت شیم. اکثر آمپهای مونو یه فیلتر به نام ساب سونیک فیلتر دارن که در واقع همون HPF هست ولی رنج فرکانسی پایینی داره مثلا 15-40 هرتز. این فیلتر به ما کمک میکنه تا این فرکانسهای پایین رو ما تا جایی تضعیف کنیم که دیگه صدای ما رو خراب نکنه.

برای این کار از قسمت EQ/Filter روی HPF فرکانس مثلا20 هرتز رو انتخاب میکنیم و این فیلتر رو Add میکنیم. میبینیم که خیلی نمودار به لیمیت نزدیک شده ولی هنوز زیر خط لیمیت نیومده این دفعه روی HPF کلیک میکنیم و Modify رو میزنیم و 20 رو به 30 تبدیل میکنیم. همون طور که میبینید خیلی نمودار به لیمیت نزدیک شده حالا باید اینقدر با حجم و فرکانس تیون و این فیلتر و توان ورودی بازی کنید تا نمودار زیر لیمیت بیاد.

نکته این که فیلتر ساب سونیک باید بیشتر از 2 هرتز زیر فرکانس تیون باشه مثلا اینجا که فرکانس تیون من روی 32 هست بهتره فیلتر رو بالای 30 نیارم.

خوب نمودار بعدی نمودار Air Velocity هست که مشخص کننه حجم هوای تبادلی از پورت هست این نمودار هم یه لیمیت داره که توی نرم افزار به صورت خط نیست ولی باید یادمون باشه که این نمودار بهترین وضعیتش زیر 18 متر بر ثانیه هست و اگه زیر 18 نتونستین بیارین دیگه بالای 30 یا نهایت بالای 40 نرین البته بالای 30 که برین پورتتون صدای پپ پپ میده و کیفیت صدا رو شدیدن پایین میاره.

حالا چطور این نمودار رو پایین بیاریم. قبلا گفتم که یه قسمتی به نام vents هست که از اینجا مقطع پورت تعداد پورت و عمق پورت مشخص میشه. باید اینقدر مقطع پورت رو کم و زیاد کنین تا هم عمق پورت زیاد بلند نشه و هم نمودار پایین بیاد.

نمودار مهم دیگه نمودار Group Delay هست. این نمودار همون طوری که از اسمش معلومه تاخیری هست که صدا نسبت به بقیه اسپیکرها میتونه داشته باشه و به ساب مربوط نیست بلکه به طور مستقیم با حجم و فرکانس تیون باکس ارتباط داره.این نمودار هر چی فلت تر باشه کیفیت صدا بهتر میشه. اگه واقعا میخواین بدونین فلت یعنی چی یه باکس سیلد طراحی کنید تا ببینید که نمودار توی سیلد و پورتد چه قدر با هم فرق دارن.

نمودار های دیگه ای هم هست مثل spl که شدت صداتوی رو توی پیک خودش و توی فرکانسهای مختلف نشون میده. یا ماکزیموم پاور که نشون میده توی چه فرکانسی ماکزیموم پاور رو میتونین داشته باشن و یا افت های توان رو نشون میده.

بقیه نمودار ها هم هر کدوم مربوط به یه چیزن که هر کی کنجکاو بود بپرسه اگه بدونم میگم. ولی عمده نمودار ها همینها بودن.

حامدگلشن
26 November 2006, 06:40 PM
پيمان جان شما اين عدد 18 براي نمودار Air Velocity رو از كجا آوردي :icon_twis:icon_twis:icon_twis

paymanonline
26 November 2006, 07:43 PM
از جایی نیاوردم.

از اون کسایی که یادم دادند شنیدم. واینکه طراحان خوب باکس همیشه این مطلب رو رعایت میکنن وگرنه مرجعی براش ندارم.

پسر بد
26 November 2006, 11:34 PM
حجم باکس و فرکانس تیون از کجا باید بفهمیم؟؟؟
منظور از پورت چی یه؟

paymanonline
27 November 2006, 12:10 AM
حجم پورت رو با توجه به فضایی که در اختیار دارید و یه مقداری از روی vas ساب و تجربه باید تصمیم بگیرید و فرکانس تیون هم بهتره بالای 34-35 نرید.

به نظر من بهتریم فرکانس تیون بین 28-32 هست.

پورت همون قسمتی هست که هوا ازش خارج یا داخل میشه (اگزوز هم میگن ولی درستش همون port یا vent هست).

حامدگلشن
27 November 2006, 11:42 AM
از جایی نیاوردم.

از اون کسایی که یادم دادند شنیدم. واینکه طراحان خوب باکس همیشه این مطلب رو رعایت میکنن وگرنه مرجعی براش ندارم.
پس مطمعيني كه 18 درسته
درسته خوده منمن رعايت ميكنم ولي نه رو اين عدد
يه مقدار بيشتر تحقيق كن
:icon_cool

paymanonline
27 November 2006, 12:25 PM
دقیق هیچ کس نمیتونه بگه ولی حدود 17-18 رو باید رعایت کرد.

البته نه اینکه اگه بالا بره خراب شده تا حدود 30 هم عیب نداره ولی دیگه بالای 40 نباید رفت. ایده آلش همین 17-18 هست.

حامدگلشن
27 November 2006, 03:08 PM
سلام 18 نيست دقيقش 17.5 هست
بالابره تا حدود 30 خيلي محسوس نيست بالاترش پورت نويز ايجاد ميكنه

paymanonline
27 November 2006, 03:23 PM
حامد جان من 17 یا 18 رو میدونشتم ولی 17.5 رو نمیدونم.

اگه مرجعی داری لطفا لینکش رو برام بفرست.
با تشکر

veker_good
27 November 2006, 05:55 PM
پيمان جان پارامتر
كيفيت بيس رو تو سيستم پورتت و sealed در نرم افزار با چی نمايش داده میشه وچجوری باشه بهتر
مر30

paymanonline
27 November 2006, 07:46 PM
چند تا کیفیت داریم:

یکی کیفیت صدایی که خود ساب تولید میکنه که بستیگی به برند ساب داره و به باکس ربط نداره.

بکی کیفیت صدایی که مجموعه ساب و باکس تولید میکنه این رو با نمودارهایی مثل Group delay و air velocity میتونید تغییر بدید و کنترل کنید. ولی نموداری وجود نداره تا به شما بگه که مثلا از این مجموعه شما از 10 چنده کیفیتش.

مثلا توی باکسهای سیلد که بهترین کیفیت و دقت رو دارن نمودار Group delay خیلی صاف و فلته و مطلوب ما هم اینه. هر چی نمودار ها پیک های نوک تیز کمتری داشته باشن و فلتتر باشن بهتره.

یا در مورد نمودار air velocity بهترین حالت اینه که نمودار زیر 18 یا به قول حامد زیر 17.5 باشه بهتره و نشون میده پورتتون نویز خیلی کمی تولید میکنه. (این نمودار توی باکس سیلد نیست چون ما اصلا پورت نداریم توی سیلد)

حامدگلشن
29 November 2006, 11:16 AM
حامد جان من 17 یا 18 رو میدونشتم ولی 17.5 رو نمیدونم.

اگه مرجعی داری لطفا لینکش رو برام بفرست.
با تشکر
حتمن ميگردم و لينك مقاله رو پيدا ميكنم و برات ميفرستم

ali audio
24 December 2006, 01:47 PM
سلام خدمت دوستان و اساتید محترم
من با استفاده از کاتالوگ ساب و گفته های دوست عزیزم تونستم 306c رو بسازم وsave کنم . من در طول طراحی باکس به یه سری سوالات بر خوردم که می خوام مطرح کنمشون در صورت اطلاع داشتن لطف کنید جواب دهید. سوالات به این ترتیب است.
در نرم افزار در قسمت new project وقتی ما نوع ساب رو از داخل driver name انتخاب کردیم next میکنیم در این قسمت که driver usage یه سری پارامترها وجود دارد مثل driver و placement در مورد این دو قسمت، کار و فرقشون توضیح دهید.
دوباره بعد از انتخاب پارامترها دوباره next میکنیم این قسمت که box type
نام دارد انواع باکس مثل closed - vented – 4th order bandpassو
6th order bandpass و passiv radiator وجود دارد می خواستم در مورد اینها کارایی هاشون وفرقشون توضحح دهید.
ما vented را انتخاب می کنیم و next می کنیم به قسمت choose alignment
در این قسمت فاکتورهایی هست مانند qb3 quasi buttrr worth و
Bb4/sbb4 (super-) boom-box و c4/sc4 (sub-)chebyshev و
Ebs3 extended bass shelf-3db و ebs6 extended bass shelf-6db
وجود دارد می خواستم در مورد اینها کارایی هاشون و فرقشون با هم رو توضیح بدید.
ما گزینه ی c4/sc4 (sub-)chebyshev رو انتخاب کرده وfinish می کنیم
حالا ما در محیط بر نامه هستیم :
من طبق گفته های دوستمون رفتار کردم و تمام پارامترهارا در نظر گرفتم ولی
هنگامی که قطر پورت رو برای بهتر شدن نمودار یکی از گزینه های 8.20 یا
10.20 انتخاب میکنم طول پورت خیلی بلند می شود برای غلبه بر این مشکل
باید چکار کنم .
در ضمن بعد از اتمام تمام کارها و استاندارد بودن پارامترها ابعاد باکس از نظر
طول عرض و ارتفاع رو از کجا باید بدست آورد و همچنین محل قرار گرفتن
پورت در کدام قسمت باکس هستش.
ودر نهایت میشه تمامی مراحلی را که برای باکس vented توضیح دادن دوستان
برای بقیه ی باکسها هم توضیح بدید.
از لطف شما بزرگان سپاسگذارم.

paymanonline
24 December 2006, 09:31 PM
در نرم افزار در قسمت new project وقتی ما نوع ساب رو از داخل driver name انتخاب کردیم next میکنیم در این قسمت که driver usage یه سری پارامترها وجود دارد مثل driver و placement در مورد این دو قسمت، کار و فرقشون توضیح دهید

توی این قسمت چیزی رو تغییر نمیدیم. Driver روی 1 و Placement روی Normal

دوباره بعد از انتخاب پارامترها دوباره next میکنیم این قسمت که box type
نام دارد انواع باکس مثل closed - vented – 4th order bandpassو
6th order bandpass و passiv radiator وجود دارد می خواستم در مورد اینها کارایی هاشون وفرقشون توضحح دهید.

این سوال بر میگرده به فرق بین انواع باکس که یه تاپیک داشتیم اگه سرچ کنید پیداش میکنید.

به قسمت choose alignment
در این قسمت فاکتورهایی هست مانند qb3 quasi buttrr worth و
Bb4/sbb4 (super-) boom-box و c4/sc4 (sub-)chebyshev و
Ebs3 extended bass shelf-3db و ebs6 extended bass shelf-6db
وجود دارد می خواستم در مورد اینها کارایی هاشون و فرقشون با هم رو توضیح بدید.

این Alignment ها انتخاب هایی هست که برنامه داخلش داره ولی برای شما که میخواید خودتون طراحی کنید روی هر کدوم از اینا باشه مهم نیست. مثل اکولایزر های پریست میمونن.

هنگامی که قطر پورت رو برای بهتر شدن نمودار یکی از گزینه های 8.20 یا
10.20 انتخاب میکنم طول پورت خیلی بلند می شود برای غلبه بر این مشکل
باید چکار کنم .

ببین دوست من شما دارین یه باکس طراحی میکنیدن باید خودتون هم یه خورده فکر کنید روش خوب وقتی (برای پورت دایره ای) شما قطر رو 10 انتخاب میکنید و مثلا طول پورت رو برنامه میزنه 1 متر خوب مصلمه که این عملی نیست طول 1 متر توی باکس مثلا 60 لیتری. شما باید اینقدر این اندازه ها رو تغییر بدین تا طول پورتتون یه اندازه معقولی بشه و پیک نمودار هم زیاد بالا نباشه.

در ضمن بعد از اتمام تمام کارها و استاندارد بودن پارامترها ابعاد باکس از نظر
طول عرض و ارتفاع رو از کجا باید بدست آورد و همچنین محل قرار گرفتن
پورت در کدام قسمت باکس هستش.

محل پورت زیاد مهم نیست که بالای ساب باشه یا زیرش. طول و عرض و ارتفاع رو هم باید خودتون حساب کنید با توجه به محلی که دارین برای قرار دادن ساب که ماشین صندوقداره یا هاچ بکه یا ...

برای ونتد رو توضیح دادم برای باکس سیلد مراحل خیلی راحت هست توی باکس سیلد یه پارامتری هست به نام Qtc که برای یه صدای خوب باید بین 0.7 تا 0.8 باشه و دیگه چون پورت ندارین محاسبه خیلی راحت میشه.

باکسهای دیگه هم غیر از Passive radiator همه از این 2 باکس تشکیل میشن.

ali audio
25 December 2006, 05:46 PM
چیمان جان من حجم و فرکانس رو زیاد تغییر دادم ملی در طول پورت تغییر محسوسی ایجاد نشد
و در مورد اندازه من منظورم اندازه های باکس طراحی شده هستش که می خوام بسازم من که نمی تونم از خودم اندازه بدم اندازه هارو صد در صد باید برنامه به ما بده به خاطر همینه که ما از برنامه استفاده می کنیم.
ممنون از راهنماییهات.

paymanonline
25 December 2006, 09:06 PM
حتما تغییراتتون خیلی کم بوده که زیاد تغییر نکرده در هر صورت تغییر میکنه.

اندازه دادن که کاری نداره

طول و عرض رو ثابت بگیرین عمق باکس رو محاسبه کنید.

این نرم افزار فقط برای مدل کردن یک باکس و بررسی عملکردش هست. باید خودتون هم یکمی کار کنید روش.

mr.designer
27 February 2007, 08:16 PM
دوستان عزیز یکی از اشنایان من برای یک ساب میخواهد باکسی بسازد .
متاسفانه کاتالوگ و ...ندارد تا بتوان مشخصاتی که فرمودید را پیدا کرد.فقط این را گفت که توان پیک ان 300 وات و rms ان 85 وات است . برای امپیلی مشکلی نیست و تا 150 وات rms میتونه بهش بده .
راستی این ساب یا ووفر از نظر اندازه :
اندازه دهانه ی اصلی :17 سانتی متر
اندازه ی مناسب دهنه برای باکس :14 سانتی متر
عمق ساب :9 سانتی متر
البته این ساب رو از پخش خونشون برداشته :سامسونگ مدل :vs-6750
اگه شد عکسش رو میذارم.
اگه میشه ابعاد باکس رو بگید خیلی لطف میکنید.حداقل راهنمایی کنید.

paymanonline
28 February 2007, 10:28 PM
نمیشه قطعی نظر داد.
چرا از باکس خودش استفاده نمیکنه.

بهترین کار اینه که باکس سیلد حدود 40-50 لیتر بسازه

mr.designer
28 February 2007, 10:44 PM
40-50 لیتر برای ساب 85 وات موثر زیاد نیست .
لطفا اندازه ها رو بگید چون من زیاد از طراحی باکس سر در نمیارم! ممنون.
برای اینکه میخواهد سیستم دست ساز درست کنه نمیخواهد مال خودش رو برداره .
میگفت میخواهد بیشتر ویبره داشته باشه !!

ali_sys1000
1 March 2007, 12:25 AM
40-50 لیتر برای ساب 85 وات موثر زیاد نیست .
لطفا اندازه ها رو بگید چون من زیاد از طراحی باکس سر در نمیارم! ممنون.
برای اینکه میخواهد سیستم دست ساز درست کنه نمیخواهد مال خودش رو برداره .
میگفت میخواهد بیشتر ویبره داشته باشه !!
20 لیتری بساز بیشتر فکر کنم اثر منفی بزاره

mr.designer
1 March 2007, 06:29 PM
اگه لطف کنید بگویید این 25 یا 30 لیتر رو چه جوری بسازم براش و یا اندازهاش بگیرید خیلی خیلی خیلی ممنون میشم.
می خواد باکسش تو این مایه ها باشه :
http://www.wirelessfever.com/KRUZIN-AUDIO/BOXES/KKR_SINGLE_SQ_VENTED_X_3.gif

ali_sys1000
2 March 2007, 04:18 AM
اگه لطف کنید بگویید این 25 یا 30 لیتر رو چه جوری بسازم براش و یا اندازهاش بگیرید خیلی خیلی خیلی ممنون میشم.
می خواد باکسش تو این مایه ها باشه :

30 *30*30 با mdf بساز . طول *عرض * ارتفاع میشه حجم باکی ولی باید ضخامت تخته ای که میخای با اون باکس بسازی رو کم کنی تا حجم داخلیش بدست بیاد

paymanonline
2 March 2007, 11:10 AM
طول در عرض در ارتفاع داخل باکس به سانت میشه سانت مکعب و اگه تقسیم بر 1000 بشه میشه لیتر.

گفتم به طور قطعی نمیشه گفت که چه حجمی بسازه البته حجم به توان ساب نیست بلکه حدف این هست تا به QTC حدود 0.7 برسه که بهترین کیفیت صداست ولی بدون داشتن پارامترها نمیشه نظر قطعی داد.

mr.designer
2 March 2007, 03:19 PM
من خودم با استفاده از نقشه ی دوستمون که در تاپیک طراحی باکس برای 306 گذاشته بود استفاده کردم و تخمین زدم :داخل باکس :
عرض: 23 سانتی متر
طول :18 سانتی متر
ارتفاع :21.8 سانتی متر
ضخامت چوب رو هم 1.6 یا 1.5 در نظر گرفتم.
طول port : 14.4 سانتی متر
عرض L ونت یا PORT :حدود 10 سانتی متر
فکر کنم با این عدد ها حجم داخل باکس :23*18*21.2 =حدود 10 لیتر
مناسبه ؟؟؟

ali_sys1000
2 March 2007, 09:49 PM
من خودم با استفاده از نقشه ی دوستمون که در تاپیک طراحی باکس برای 306 گذاشته بود استفاده کردم و تخمین زدم :داخل باکس :
عرض: 23 سانتی متر
طول :18 سانتی متر
ارتفاع :21.8 سانتی متر
ضخامت چوب رو هم 1.6 یا 1.5 در نظر گرفتم.
طول port : 14.4 سانتی متر
عرض L ونت یا PORT :حدود 10 سانتی متر
فکر کنم با این عدد ها حجم داخل باکس :23*18*21.2 =حدود 10 لیتر
مناسبه ؟؟؟
اگه ریز پارامترهای سابتو نداری توصیه میکنم باکس ونتد درست نکن ( من تجربه دارم) احتمال داره پورت باکست صدای عجیب غریب بده یا بیست خیلی تاخیر داشته باشه .

mr.designer
2 March 2007, 10:55 PM
لطفا راهنمایی کنید .... چه کا ر میتونم بکنم ؟نوع باکس ؟

اینجوری یعنی همون ونت ؟

میشه نمونه ی باکس مورد نظرتون رو بزارید .

ali_sys1000
3 March 2007, 03:54 AM
http://colomar.com/Shavano/closed_box.jpg
شما میتونی یه باکس مثل این درست کنید با حجم 20 - 25 لیتر

mr.designer
4 March 2007, 12:57 AM
مال خودش که که حدود 20 لیتر است و یه پرت دایره ای داره و من خوشم اومد.با این حال بازم سیلد بهتره. دوستم میگفت بیشتر میخواهد شیشه بلرزونه و....

ali_sys1000
4 March 2007, 01:10 AM
مال خودش که که حدود 20 لیتر است و یه پرت دایره ای داره و من خوشم اومد.با این حال بازم سیلد بهتره. دوستم میگفت بیشتر میخواهد شیشه بلرزونه و....
با یه ساب کوجولویی مثل این شیشه بلرزونی

mr.designer
4 March 2007, 07:17 PM
با یک امپیلی فایر 60 وات موثر(کیت الکترونیکی) و باند خود دستگاه که این ساب روش بود شیشه اتاق دوستم داش میومد پایین !!!!!
ابعاد باکس خودش :
عرض :19 سانتی متر
طول :33 سانتی متر
ارتفاع : 22 سانتی متر
طول پرت :10 سانتی متر
قطر چوب : 1 سانتی متر
میشه حدود 12 لیتر

ali_sys1000
4 March 2007, 11:21 PM
اخه عزیزم محیط ماشین و اتاق باهم خیلی فرق دارن .

paymanonline
5 March 2007, 04:10 PM
بچه ها خواهشن بحث home audio رو با car audio قاطی نکنید. اون سابی که شما تو اطاق از صداش خوشت اومده رو شاید اگه بیاری تو ماشین حالت به هم بخوره.

بعدم آمپهایی که خونگی هستن هم با آمپهای ماشین فرق دارن.

همون طور که توی ماشین باید یه اصولی رعایت بشه توی خونه هم باید یه اصولی رعایت بشه.

من توصیه میکنم هیچ وقت ساب خونگی رو توی ماشین و ساب ماشین رو توی خونه استفاده نکنین.

mr.designer
5 March 2007, 08:01 PM
دوستان عزیز این باکس رو طرف برای خونه میخواهد.سوتفاهم شده بود. معضرت میخواهم.

paymanonline
5 March 2007, 08:54 PM
خوب بازم تفاوتی نکرده حساب home audio از car audio جداست و اینجا هم جای بحثش نیست.

دوستان عزیز لطفا دیگه بحث رو ادامه ندین. پستهای اضافی در روزهای آینده پاک میشه.
با تشکر

abbaspioneer
29 April 2007, 12:46 PM
اندازه های تخته باکس را از کجای برنامه پیدا کنم

اندازه باکس از کجای برنامه بیارم

با برنامه کار کردم ولی نتونستم اندازه تخته ها رو پیدا کنم

arrowana
1 May 2007, 11:34 PM
میشه برای باند هم باکس درست کرد؟

paymanonline
2 May 2007, 01:20 PM
اندازه های تخته باکس را از کجای برنامه پیدا کنم

اندازه باکس از کجای برنامه بیارم

با برنامه کار کردم ولی نتونستم اندازه تخته ها رو پیدا کنم

شما اگه حلو تو گلو میخواین باید از باکسهای آماده استفاده کنین.

اگه میخوای باکس بسازین باید زحمت بکشید.

برنامه اندازه تخته نمیده. برنامه هیچی نمیده به جز یه سری نمودار. این برنامه برای مدل کردن اسپیکر هست. شما حجم و فیلتر و ... رو انتخاب میکنید و رفتار ووفر رو توی نمودارها میبینید. باید اینقدر اندازه ها رو جا به جا کنید تا به مطلوبتون برسین بعد باید اونا رو توی اتوکد پیاده کنین تا نقشه باکس در بیاد.

شما یه حجم خالص دارید. یه حجم ساب دارید. یه حجم پورت دارید.

امیدوارم این شکل کاملا مشخص کنه:

قرمز حجم خالص اونی که توی برنامه باید وارد کنید.

آبی حجمی که ساب اشغال میکنه (displacement)

زرد حجم پورد

http://i5.tinypic.com/48gcin5.jpg

میشه برای باند هم باکس درست کرد؟

برای هر اسپیکری که مشخصات ریزش رو داشته باشین میتونین باکس بسازین

benyamilan
7 September 2007, 06:02 PM
از اساتید کسی میتونه فرق باکس سیلد و پورتد رو یه توضیح کوچولو بده
البته ن از نظر نوع و کیفیت صدا بلکه از نظر مشخصات فیزیکی و تفاوت در نوع ساخت هر کدوم

mr.designer
7 September 2007, 07:13 PM
خوب من جزو اساتید نیستم......
باکس سیلد یه باکس کاملا بسته هست....بیس کوبشی خوبی داره ولی spl و ویبرش کمه....کیفیتش هم خوبه...در ضمن فضایی که اشغال میکنه.....کمتر هست از پورتد...فرکانسها دقیق تر اجرا میشن و برای سابهایی که vas پایینی دارند معمولا سیلد پیشنهاد میشه....همچنین برای سابهایی که x-max پایینی دارند و ووفرشون به سختی حرکت میکنه و مقداری لش هست....سعی میشه تا از باکس سیلد استفاده نشه.
اینم عکس :

http://colomar.com/Shavano/closed_box.jpg

اما باکس پورتد حجم بیشتریو نسبت به سیلد اشغال میکنه...دارای خروجی هوا(اگزوز) یا همون پرت(port ) که به اون vent هم گفته میشه. این باکس ها spl بالایی رو هم میتونه تولید کنه(میزان فشار صوت)......اگه درست طراحی بشه....کیفیت مناسبی هم داره...در این باکسها فرکانس تیون باکس دست خودمون هست.
اگر تیون رو پایین بیاریم.....طول پرت زیاد میشه و باید حجم باکس مناسب باشه....قطعا پرت 1 متری...توی باکس 40 لیتری جا نمیشه.....باکس رو هم با توجه به ساب طراحی میکنیم...و با توجه به مشخصات.

http://i21.ebayimg.com/01/i/000/88/4f/b3f9_1.JPG

benyamilan
8 September 2007, 02:00 AM
خیلی ممنون http://qsmile.com/qsimages/72.gif

sali6630
6 November 2007, 02:25 PM
لطفا مشخصات ساب مارک carozeria crx-1201 رابدید

manotanha351
14 December 2007, 02:02 AM
من هرچی گشتم اصلا هیچی از این ساب پیدا نکردم .
فکر کنم جر آثار باستانی حسااب میشه

ealireza
30 March 2008, 06:09 PM
http://www.crutchfieldadvisor.com/S-wpwkPX5WvyN/learningcenter/car/subwoofers/box_building.html?page=1
این لینک رو ببینید
بد نیست

میشه در مورد محاسبه طول عرض و ارتفا و شعاع و طول پورت توضیح بدین ؟

مرسی

mr.designer
31 March 2008, 12:37 AM
سلام...
ممنون

برای محاسبه طول..عرض...قطر و...پرت...باید از نرم افزار استفاده کنید...
مثلا شما قطر رو 3.5 سانت انتخواب میکنید...و ارتفاع پرت رو هم با توجه به ارتفاع باکس...و بعد برنامه به شما طول پرت رو میده...

طول پرت به حجم و فرکانس تیون باکس بستگی داره....

ali_adl
22 July 2008, 03:17 AM
با تشکر از توضیحات کاملتون
ساب من 307f پایونیره
قوطی و همه کاغذ پاره هاشو انداختم دور
میخواستم بدونم کاتولوگش رو از کجا گیر بیارم
سایتشم رفتم چیز بدردبخوری نبود

hamidjan
30 July 2008, 12:32 AM
سلام دوست من.
شما یه باکس 35-40 لیتر خالص سیلد براش درست کنی کافیه.:icon_cool

opensuse
21 August 2008, 02:00 AM
راهنمای جامع ساخت باکس:
--- گام اول:مقدمه
تعریف باکس: باکس که ترجمه انگلیسی جعبه هستش و به طور ساده جعبه ای که ساب را در ان قرار می دهند.
مکانیزم عملکرد باکس و ساب: ساب باید اصولا در جایی باشد که جریان هوا رسانشی ، تابشی، هم رفتی در روی و زیر و اطراف آن وجود نداشته باشد،و نصب ساب بر روی طاقچه امری کاملا مردود و منسوخ است به دلایل زیر: کیفیتش به دلیل وجود هوا کم است،خطر دزدیدنش هست،باید چراغ ترمز سوم را برداشت،صدای اسپیکرها در صدایش گم می شوند،تداخل فرکانسی ایجاد می شود و......
***به طور کلی کیفیت صدای بیس به سه عامل خود ساب و آمپ و باکس داره به شرطی که برق به آمپ به خوبی برسه***
*** یک راه حل برای افزایش کیفیت اینه که همیشه 20 درصد کمتر از نرمال پاور سابتون از آمپ دید****
انواع باکس:-----باکس پورتد یا همون ونتید یا همون دریچه ای یا اگزوز دار نوعی از باکس ها هستند که طوری طراحی می شوند که هوای فشرده پشت ساب وقتی کمپرس می شود از پورت به بیرون می زند و این همون صدای پیس مانندی هست که وقتی با بیس ساب همراه می شود ، زلزله تو ماشین و اطراف ماشین به وجود می آید...(بیس همراه با صداهای بم وحشتناک با ریتم متغییر)-------- مزایا:قدرت بالا و اس پی ال وحشتناک وخشک معایب:کیفییت پایین،طراحی پیچیده،حجم بیشتری دارند.
---------------باکس سیلد یا کلوزد یا بسته نوعی از باکس ها هستن که دریچه خروجی هوا ندارن و فقط بیس تولید می کنند،و کیفیتشون عالیه و حجم بسیار کمی رو تو صندوق می گیرن.مزایا:کیفیت عالی،بیس clean،حجم کمتر و طراحی ساده تر معایب:قدرت نسبتا کمتر، من این نوع باکس ها رو پیشنهاد می کنم.
------گام دوم: طراحی و ساخت باکس سیلد
***طراحی به کمک نرم افزار Google Sketch Up که می تونید از سایت خود گوگل دانلودش کنید انجام می پذیرد، و کامل بعدا" توضیح به صورت تصویری خواهم داد....البته لازم نیست***
حجم باکس: خوب وارد علم هندسه و ریاضیات شدیم،ابتدا قطر ساب و عمق ساب و قدرت نرمال اون به صورت rms رو از سایت سازنده اون یا کاتالوگش بدست بیارید . و حجم باکس(سیلد) شما باید مطابق با جدول زیر باشه:
http://peyman.lanparty.googlepages.com/NewPicture13.GIF
البته جدول فوق حاصل تحقیقات و تجربیات یه سری فوق متخصص آمریکایی و اروپایی هستش و اگه تو این رنج ها باکستون نباشه مطمئنا" حالتون از بیس سابتون بهمم می خوره،پس این معادله را در نظر داشته باشد: یه ساب ده اینچ تو باکس 43~36بهتر از یه ساب دوازده اینچ با باکس71~57 کیفیت و تمیزی بیس بیشتری داره، پس اگر فضای محدودی را می خواهید حتما ساب کوچیکتر انتخاب نمائید.در ضمن فرقی نمی کنه باکستون مسطیلی یا مربعی باشه ولی باکسی که مستطیلی هستش و اصل golden ratio تو اون ملاحظه شده که بعدا کامل توضیح میدم یه جور کیفیتی بهتون میده که فقط با احاس می تونید درکش کنید!!!،البته برای باکس هم برای طولش و عرضش و ارتفاش فرمول داره و قانون و اصل داره که باید تک تکشون رو رعایت کنیم.خوب همه اینا یه مقدمه بود حالا می ریم یه راست سر اصل مطلب:البته تصویراشو بعدن آپ می کنم.
اندازه باکس:برای طراحی اندازه باکس مکعب مستطیلی کارمان خیلی راحت است و ارتفاع همیشه ثابت است و مطابق جداول زیر....
============در آوردن اندازه های باکس به روش طول طلایی: در این روش طول زیاد تر شده و عرض باکس با ارتفاع ثابت می ماند، در این صورت می توان از فضای صندوق تا حد بهینه استفاده لازم را برد.
ارتفاع: اندازه ساب به اینچ +2اینچ
طول: اندازه ارتفاع به اینچ*((2÷(5√+1))
عرض:اندازه طول به اینچ ÷((2÷(5√+1)) توجه: هم اندازه ارتفاع!

http://peyman.lanparty.googlepages.com/NewPicture15.GIF
=================== در آوردن اندازه های باکس به روش عرض طلایی:در این روش طول و ارتفاع ثابت می ماند و عرض تغییر می کند و باکس چاقتر است و تقریبا نصف صندوق را اشغال می کند.
ارتفاع: اندازه ساب به اینچ +2اینچ
طول: اندازه طول به اینچ ÷((2÷(5√+1)) توجه هم اندازه ارتفاع!
عرض: اندازه ارتفاع به اینچ*((2÷(5√+1))
نکته در هر دو روش حجم یکسان است و مطابق جدول مندرج در قسمت حجم باکس.
البته این روش ها در حد یک پیشنهاد حرفه ای هست ولی استفاده از ساب 15 اینچ توصیه نمیشود،و اگر قصد استفاده از دو ساب را دارید ، تاکید می کنم از باکس های جدا استفاده کنید. و طراحی و ساخت باکس هایی که وجه جلویی آن شیب دار است،نیاز مند فرمول هایی پیچیده تر است ولی در عمل اصلا فرقی ندارند!!البته این باکس ها آخر کیفیت اند و بیسار حرفه ای و پیشرفته می باشند،توصیه می کنم پس از در آوردن اندازه ها آن را به یک نجار ماهر بدهید تا برایتان از جنس mdfبسازد و سپس با چسب آکواریم آن را عایق کاری کند،و این که جنس باکس را هیچ قته نئوپان یا ملامینه(نئوپان با روکش) یا سه لای یا ... نکنید و فقط ام دی اف با رنگ مات.

manotanha351
21 August 2008, 11:06 AM
دوسته عزیز ننوشتی منبع کجاست

به دوستانی که این مقاله رو میخونند توصیه میکنم زیاد روی این حجم هایی که اینجا نوشته شده حساب نکنند
آخه حجم چه ربطی به حرفه ای بودن داره ؟
برای هر ساب از یک حجم تا یک حجم تعریف شده که اون رو میشه در همون حجم قرار داد
مثلا سابه 307 رو تو یه باکس 85 لیترییییییییی ؟
خیلی حرفه ای میشه

opensuse
21 August 2008, 04:57 PM
دوست عزیز این نسبت ها همشون تست شدن و خیلی خوب جواب دادن ، منبعشم چند تا سایت تیونینگ و تخصصی کار آئودیو بودش،اخه بخوای لینکشو بهت می دم

اینم بدون منظورم باکس حرفه ای بود نه فله ای،در ضمن اون سابی رو هم که گفتی خیلی قدیمی و غیر حرفه ای بود، اون ساب حتی ارزش درست کردن باکسم نداره،من این اندازه باکس ها رو گذاشتم واسه ساب های حرفه ای و پشرفته ی دی ال اس و ام تی ایکس و ساند استریم و آلپاین.......

در ضمن یادم رفت بهتون بگم پس چه چیزی جز اونایی رو که من نوشتم تو دیزاین باکس مهمه؟؟در ضمن طراحی سه بعدی باکس پورتد رو هم می زارم............

mr.designer
22 August 2008, 12:31 AM
کیفیتش به دلیل وجود هوا کم است،خطر دزدیدنش هست،باید چراغ ترمز سوم را برداشت،صدای اسپیکرها در صدایش گم می شوند،تداخل فرکانسی ایجاد می شود و......

صدای اسپیکر ها اتفاقا اگر خوب درایو شده باشند توی صدای ساب نباید گم بشه-این صدای ساب هست که اصلا در نمیاد اگر روی طاغچه باشه.تداخل فرکانسی هم ربطی به اینکه ساب کجا باشه نداره-بستگی به فیلترینگ داره.

یک راه حل برای افزایش کیفیت اینه که همیشه 20 درصد کمتر از نرمال پاور سابتون از آمپ دید

اتفاقا من پیشنهاد میکنم سعی کنید توان امپ رو حداقل 20 درصد از توان نرمال ساب انتخواب کنید.

برای داشتن کیفیت خوب..علاوه بر اینکه احتیاج به ساب خوب هست..طراحی باکس خوب..داشتن امپ با کیفیت و تنظیمات کافی احتیاج میباشد.

باکس پورتد یا همون ونتید یا همون دریچه ای یا اگزوز دار نوعی از باکس ها هستند که طوری طراحی می شوند که هوای فشرده پشت ساب وقتی کمپرس می شود از پورت به بیرون می زند و این همون صدای پیس مانندی هست که وقتی با بیس ساب همراه می شود ، زلزله تو ماشین و اطراف ماشین به وجود می آید...(بیس همراه با صداهای بم وحشتناک با ریتم متغییر)-------- مزایا:قدرت بالا و اس پی ال وحشتناک وخشک معایب:کیفییت پایین،طراحی پیچیده،حجم بیشتری دارند.

پرت وظیفه ی جا به جایی هوا رو نداره..پرت وظیفه داره که فشار هوای لازم رو در محدوده ی فرکانس تیون باکس روی ووفر ایجاد کنه.

باکس پورتد اگر خوب طراحی بشه کیفیت خوب - SPL بالا و قدرت به مراتب بالاتری از سیلد داره و البته استثنا هم داره..

در مورد حجم باکس :

همانطور که علی اقا فرمودند به نظر من هم هیچ کدام از این حجم ها مناسب نیستند و کاری ندارم کی اینا رو محاسبه کرده..مهم این هست که اشتباهه...

دوست عزیز این نسبت ها همشون تست شدن و خیلی خوب جواب دادن ، منبعشم چند تا سایت تیونینگ و تخصصی کار آئودیو بودش،اخه بخوای لینکشو بهت می دم

شما لطفا منبع چند تا سایت رو قرار بده تا بیشتر بررسی بشه..

اینم بدون منظورم باکس حرفه ای بود نه فله ای،در ضمن اون سابی رو هم که گفتی خیلی قدیمی و غیر حرفه ای بود، اون ساب حتی ارزش درست کردن باکسم نداره،من این اندازه باکس ها رو گذاشتم واسه ساب های حرفه ای و پشرفته ی دی ال اس و ام تی ایکس و ساند استریم و آلپاین.......

کسی که این حرف رو بزنه...سخت در اشتباهه..کاری به اون اسمهایی که بردید ندارم...ولی هنر اینه که حتی با یه ساب 20 تومنی بتونی بهترین صدا رو بگیری و حدااکثر استفاده رو بکنید.

این رو هم اضافه کنم که ساخت باکس-تنها و تنها نیازمند نرم افزار هست و هیچ چیزی وجود نداره که بگیرم برای مثلا سابهای 12 اگر کیفیت میخواهی فلان باکس...LOW میخواهی فلان باکس..

در ضمن-یک پست رو فقط در یک تاپیک مطرح کنید.

ali_adl
22 August 2008, 01:07 AM
با تشکر کامل از دوستان بخاطر جنجال آموزشی که راه انداختن !
عالیه ! اقلا آدم چندتا چیزی که میخواد بدونه , یاد میگیره یه به اشتباهش پی میبره!

راستش من یه جفت باند 595 لیمیتد و یه ساب 307 روی تاقچه پرایدم گذاشتم که با آمپ 720 سانداستریم کار میکنن
مشکلی که دارم اینه که یکم توان کوبشیم کمه و دیگه اینکه اصلا اون حالت SPL یا ویبره ای رو ندارم
حالا اگه بخوام یه باکس طراحی کنم چه نوع باکس - ساب و آمپی رو برام پیشنهاد میدید
ضمنان ماشینمم دوگانست و کمبود فضا هم هست!
اگه شد دو نمونه , هم از نوع کوبشی و هم از نوع SPL برام پیشنهاد بدین

ممنونم

این تاپیک به سوال شما مربوط نمیشه - برای اینکه مشکلتون بر طرف بشه - یک تاپیک جدا با عنوان مناسب انتخواب کنید و قبل از هر کاری از سیستمتون هم عکس تهیه کنید و توی اون تاپیک قرار بدید تا دوستان به شما کمک کنند.

opensuse
24 August 2008, 12:18 AM
کسانی رو که بهم ایراد وارد می کنید :
((2÷(5√+1))
توجه کنید این نسبت که PHI نام داره و تو طراحی اشکل فضایی پیشرفته مورد استفاده قرار می گیره،معتبرترین نسبت تو هندسه است و در کنار فیثاغورث و تالس زیر بنای هندسه رو تشکیل می دن، شما اگه این نسبتو رد کنید مثل اینه که دارید، خورشید مرکزی رو رد می کنید. در ضمن این مطلب ترجمه ای بوده از مقاله پایین که من اصلشو می زارم:
Building a High-End Enclosure For a High-End Subwoofer System
Let's face it: Installing car stereo equipment is no picnic. Cramming electronics and speakers into places they simply weren't meant to be presents a challenge to even the most savvy of installers. And the more exotic the install, the tougher the task. While each aspect of system design brings a unique set of challenges to the installation party, building custom speaker enclosures is perhaps the most creative aspect of the installer's job.
The box-building option is regularly exercised by enthusiasts in pursuit of smooth, deep bass – a tough nut to crack in the automobile environment. Two enclosure types that are practical for most automobile applications are the "sealed box" and the "vented box." Although different in design and operation, both types utilize the same basic construction techniques. But before you grab a saw and carpenter's square, you have to decide which box will best suit your needs.
Sealed Enclosures
Straightforward in design, the sealed box is nothing more than an airtight enclosure whose purpose is to enhance speaker performance. When a woofer is installed in one, the sound waves that emanate from the front of the speaker cone are separated from the rear-firing waves. This improves bass response, since opposing waves can cancel each other out when they aren't isolated. Superb damping, good power-handling capability, and simplicity of construction make the sealed-box enclosure an ideal candidate for a variety of installations.
Vented Enclosures
Vented enclosures – also known as ported or bass-reflex systems – are more complex than sealed boxes, but the extra construction work required to install a vent has its rewards. Vented boxes are more efficient than their sealed counterparts, since they channel sound waves from the front and rear of the cone into the listening environment. Other virtues of the vented design include better reproduction of low bass, a reasonably flat response curve, and low distortion – provided the box is properly constructed.
System Design
The first step when designing an enclosure is determining how much space is available in your vehicle. If you own a hatchback, for example, calculate the cubic footage of the hatch area, keeping in mind that you'll still need access to your spare tire. The space available will dictate the size and shape of the enclosure, which in turn will narrow your choice of drivers. For example, one 10-inch subwoofer typically requires an enclosure with 1 to 1.5 cubic feet of internal volume for optimum performance, while a 12-inch subwoofer requires 2 to 3 cubic feet. Figure 1 lists recommended box volumes for common-size drivers, but again it's best to consult the manufacturer of the speakers you're considering for recommended box volumes.
FIGURE 1 - Box Volumes for Common Driver Sizes

It's important to note that any recommendation won't take into account the volume that will be displaced by the drivers, crossovers, internal braces, and, in the case of a vented system, the port. To compensate for these components, you must build your enclosure slightly larger than your measurements indicate. As a rule of thumb, it's generally wise to increase the volume by 20 percent.
When figuring out the shape of your box, keep in mind these "ideal" dimension guidelines: Depth should be 0.7 x Width and Height 1.4 x Width. Also, avoid constructing an enclosure with walls that have equal dimensions; this could result in a resonant peak in the midbass region.
If the enclosure is going to be irregularly shaped – as most are – it's easiest to think of its interior as a collection of conventional shapes, calculate the volume for each, and add these volumes together. (See Figure 2 for formulas on calculating internal box volume.) For example, the volume of a box with a slanted front is most easily determined by adding the volume of the square or rectangular portion at the bottom to the volume of the triangular portion at the top. Also, it's easier to measure in cubic inches and then convert to cubic feet than to work with cubic-foot figures alone.
FIGURE 2 - How to Calculate Internal Box Volume

Area (rectangle) = Length x Width
Area (triangle) = 1/2 Length x Width
Area (circle) = 3.14 x Radius x Radius
Area (circle) = .785 x Diameter x Diameter
Volume (rectangular box) = Area (of one side) x Depth
Volume (triangular enclosure) = Area (triangle) x Depth
Volume (cylinder) = Area (circle) x Length
1728 Cubic Inches = 1 Cubic Foot
28 Liters = 1 Cubic Foot
For multiple-driver enclosures, you'll get the best performance by isolating each driver in a separate chamber. This prevents variations in speaker tolerances and input power from restricting system output. If building separate chambers isn't feasible, you can make sure that each driver receives the same amount of power by mounting two identical drivers in the same cavity and wiring them in parallel.
Given the extraordinary number of choices, selecting drivers can be a bewildering task. It requires an understanding of specs as well as a sharp set of ears. For some guidance, see the "Wire Service" column in the September/October CSR and talk to an experienced installer.
Once you've selected an enclosure type and the appropriate drivers, map out the design on paper. This will help you visualize the shape of the enclosure and may prevent unnecessary cutting. Before you take out your trusty saw, be absolutely sure that the enclosure will fit in your vehicle.
Material Selection
Fiberboard is the best material to use for the walls of your enclosure, since its high density minimizes panel vibrations and results in a more efficient enclosure. Don't confuse fiberboard with particle board. Although particle board is similar in appearance to fiberboard, its tensile properties make it unfit for the car environment: Extreme temperature variations and humidity can cause particle board to chip, split, or warp.
Plywood is a viable option if fiberboard is not readily available. (Fiberboard is not always available in lumber yards.) Plywood is not as dense as fiberboard, but it has the distinct advantage of weighing only half as much. If you choose a laminated wood, make sure it's free of defects; imperfections in lamination can cause your enclosure to buzz or rattle. As for thickness, 5/8-inch will suffice for enclosures with internal volumes of 2 cubic feet or less; for larger boxes, use 3/4-inch material.
To join the pieces of your enclosure together, your best bet is to use screws. Nails work, of course, but they can loosen over time – especially if you're building a removable enclosure that will be subject to some abuse. Other materials you'll need include carpenter's glue, silicone sealant, spray adhesive, and various finishing materials (discussed below).
Tools Required
You won't need any special tools to build a speaker enclosure, just a tape measure or yardstick for measuring, a couple of pencils for drawing the cut lines, and a compass for drawing the speaker and vent cutouts. To make a straight, accurate cut, your best bet is a table saw; a circular saw is the next best choice, followed by an ordinary hand saw. To cut circular openings for the drivers and possibly a vent, you'll need a jigsaw. An electric drill will come in handy for drilling screw holes and can double as a power screwdriver. Other required tools are a hammer, a standard screwdriver, a razor knife, a caulking gun, and safety goggles.
Caution
To prevent injury, please follow these precautions.

ALWAYS wear safety goggles
NEVER operate any power tool unless properly qualified
ALWAYS observe precautions in the operator's manuals
Construction
Draw out each piece of the enclosure before cutting so you don't waste material. Once individual sections have been cut, temporarily assemble the box to make sure the pieces fit snugly together. One option to consider at this juncture is the use of internal braces, which, depending on the overall size of the box, may result in a sturdier enclosure. Usually, 1.5 inch x 1.5 inch strips of material will suffice. Generally, you'll need to add braces only for boxes that have internal volumes of more than 5 cubic feet.
If all of the pieces fit and the edges match up, the box is ready for permanent assembly. First make sure all joints are free of debris. Then slowly run a bead of carpenter's glue along the line where you'll be making the first joint. Carefully assemble the two pieces and secure them using screws or nails. Use one screw every 6 inches or one nail every 3 inches. If you're using screws, drill pilot holes to prevent the wood from splitting. And for a more polished look, countersink the screws. (Note that the type of joint that you select is not critical as long as the box is strong and airtight.)
Continue assembling the box but don't attach the baffle board – the front panel that holds the speakers – until you've made sure the enclosure is sealed. To do this, fill a caulking gun with silicone sealant and run a bead along the inside of each joint. When you're finished caulking the box, secure the baffle board in place.
With the box assembled, you are now ready to cut the speaker openings and the vent, if you've chosen a vented design. I've always found that it's easier to work on the wood once the box is assembled. The vent tube can be made of plastic, cardboard, or – for a square or rectangular vent – wood. First, calculate the center of each hole and draw a circle of the appropriate diameter using your compass. Make 3/8-inch starter holes with a drill and then cut out the holes using a jigsaw.
Once the speaker and port openings are cut, put some silicone sealant on the tip of your index finger and reach into the enclosure to seal the inside joints of the baffle board. It's very important for the enclosure to be completely airtight; air leakage reduces the system's power-handling capacity and causes distortion. Once the joints are sealed, I recommend covering three adjacent inside walls – back, top, and bottom, for example – with 1 to 2 inches of polyfill (available at fabric stores for about $1.50 a bag). The use of filler will help minimize midbass resonances.
Finishing
The physical appearance of your enclosure is strictly a matter of personal taste. Although you may not think it's important, most people want the cabinet to complement the vehicle's interior. Phoenix Gold (800- 445-9229) and Rockford Fosgate's (http://www.rockford.com/) ACI division (602-967- 3565) sell fabric for this purpose. Phoenix Gold's 4 Season carpet is available in eleven colors and costs about $10 per square yard. Perfect Interface's Overdrive is a cross between carpet and felt that's available in twelve different colors; it'll run you about $12 per square yard. Your local installer might be able to help out here, too.
Typically, spray adhesives are used to bond fabric to the surface of an enclosure. (3M Spray Adhesive sells for about $8 a can.) You'll need your razor knife to trim away excess material and cut around the speaker openings. You also can use paint or Formica to finish your enclosure. Although Formica looks good, it's very difficult to work with. Paint, on the other hand, is easy to apply but can make your box look rough.
Mounting the Drivers
Before mounting the speakers, you'll need to drill a few holes. First make a hole at the bottom of the enclosure's rear panel for the speaker-cable connector. Then place the drivers in their respective holes and mark the location of each screw hole with a pencil. Remove the speaker and drill pilot holes. Before proceeding, remove all wood shavings. Snake a generous length of speaker cable through the hole in the rear of the enclosure. Then mount the connector of your choice (Radio Shack sells many different types) and, using your finger, seal the opening with silicone. Next, hook the speaker wire to the connector. If you don't use connectors (in the case of a permanent installation, perhaps), tie a knot in the speaker cable at the point where it exits the enclosure.
Now mount your crossover devices, and wire the cables to the speakers. (Don't forget about polarity.) With all wires securely in place (I recommend soldering), secure the drivers to the baffle board, using extreme caution – the last thing you need at this stage is a screwdriver-size hole in the speaker.
Covering the speakers with some type of grille may be a good idea depending on the location of the box in your vehicle. Grilles are available from numerous sources, including speaker manufacturers. Two accessory manufacturers that sell an assortment of grilles are American International (800-336-6500) and Ampersand (800-423-5167).
Securing the Enclosure
Once your box is complete, the next step is to secure it in the vehicle. A careful inspection of the area surrounding the enclosure will help you determine the best and safest means for doing so. L-brackets usually suffice, or you can remove the drivers and bolt the box directly to the vehicle. If you choose the latter approach, be extremely careful when drilling holes. It's amazing how much damage can be done to a vehicle if you don't look where you're drilling. (Don't overlook the gas tank.)
The final step: Connect your new creation to its power source and hit the play button on your head unit. Now you can give yourself a pat on the back for enhancing the performance of your auto sound system. I've built many enclosures over the years, and with each one I've picked up a new trick or two. Patience is key, but it is even more important to talk to manufacturers and experienced installers. Following their directions makes for smooth sailing on the road to good sound.
در ضمن می تونید با تکیه بر علم هندسه و فیزیک ، با توجه به حجم باکس و حجم و قدرت باکس و سابتون فشار هوا و ضریب کیفییت رومحاسبه کنید،باسه همین می گن درس رو واسه نمره نخونیین.....

mr.designer
24 August 2008, 12:29 PM
توصیه میکنم بهتون که از این کپی کردن های بی مورد دست بردارید.من به اصل و غیر اصلش کار ندارم.

هر ووفری برای خودش پارامترهایی داره که با توجه به اون باکس رو طراحی میکنند.

وسلام

نمونه یی که شما میگید رو نصابهای گرانقدر بازار اجرا میکنند و تا دلتون بخواهد برای ساب 12 از یه باکس فلان لیتر استفاده میکنند و لذتش رو میبرند.

ولی نمیدونم چرا وقتی یکی از دوستانم با باکسی که طراحی شده بود(نه از این قوانینی که شما میگید) و میرفت تو سورنا یا...سرهاشون 360 درجه میچرخید و چشمهاشون میزد بیرون..

تاپیک در مورد کار با برنامه هست - بحث رو عوض نکنید.

opensuse
24 August 2008, 04:37 PM
خوب حق با شماست...