View Full Version : تست رانندگی دوو ماتیز
arash p mbz bmw
27 October 2006, 09:54 PM
ما یه چند مدتی ماتیز داشتیم
من تاحالا تست اونو نذاشته بودم اما برای این سایت این تست رو میزارم
ماتیز رو من زیاد از مسائل فنیش نمیدونم
فقط میدونم 3سیلندر هست و 800ccحجم موتورشه
ما این خودرو رو حدودا 1سال داشتیم و من با اون رانندگی یاد گرفتم
مادرم و برادرم نیز با اون ماشین رانندگی یاد گرفتن
این ماشین واقعا ضریفه و در عین حال بسیار خشن به نظر میاد
وقتی پشت فرمون این ماشین میشینی فکر میکنی ماشین اصلا دماغه نداره و اصلا نمیتونی دماغه ی این ماشینو ببینید
این ماشین در جلو جای خوبی داره و تقریبا نسبت به کلاسی که داره مورد قبول به نظر میاد
اما در عقب کمی جای پا کمه و مسافرا اذیت میشن
همچنین صندلی عقب دارای حالت خوابیدن هست
در واقع تولید کننده در همه جای این ماشین نشون داده که هدف از این طرح ساختن ماشینی دونفره هست
صندوق این ماشین واقعا کوچیک هست اما با خوابیدن صندلی های عقب مطمئن باشید فضای کافی خواهید داشت
طراحی داشبورد این خودرو به نظر زیبا به نظر میاد و اگر بخواهیم با خودروهای دیگه مقایسه کنیم که یک کلاس نیستن با ز هم ماتیز خوب به نظر میاد
اما مطمئن باشید در حین رانندگی خیلی تسلط بر ماشین دارید و به راحتی میتونید از جاهای کوچک رد بشین
مصرف این خودرو واقعا خوب به نظر میاد و میتونه خودرویی بسیار خوب برای شهر در زمان جیره بندی بنزین باشه
بزارید برسیم به مسئله ی اساسی که خیلیا دیلیل ضعف ماتیز رو اون میدونن
من کاملا منصافنه میگم اما اخرش نظر خودم رو هم میگم
وقتی در موتور رو بالا میزنید با موتور کوچیک و ظریف و کم صدا و لرزش این موتور مواجه میشین
موتوری که به نظر ازش خیلی انتظارها هست
وقتی استارت میزنید در واقع فکر میکنید ژله داره کار میکنه
اقا نخندین من دیوونه نیستم بزارید بهتون بگم.......صدای این ماشین بصورت ژژژژژژژژژژ هستش
حالا بزارید بپردازیم به قدرت و شتاب این ماشین
این خودرو از لخاظ شتاب در دنده ی 1 زیاد راضی کننده نیستش
اما تازه توی دنده های بالا ماشین جونشو میگیره
وقتی که دارین با این ماشین توی جاده ی صاف راه میرین هیچ مشکلی نیست و با کولر به اسودگی میتونید مسیرتونو طی بکنید
اما امان از روزی که این ماشین توی سر بالایی با کولر باشه
اونموقع هست که شما تازه میفهمید این ماشین چه ضعف بزرگی داره
والا من با این ماشین بارها با پراید کل گذاشتم اما نمیگم کودوم برتره چونکه این مسئله چیزی رو ثابت نمیکنه
در هر حال من اون چیزی که از این ماشین دیدم رو گفتم
این ماشین توی انواع تکنیک هایی که روش انجام شد موفق بود
دستی کشی مهمترین بود
اموزش رانندگی هم که بماند
اما ضعف در محورهای این ماشین و کمی هم جلو بندیش زیاده
در هر حال اگر شما هم نظری دارین بفرمایید
من بگوشم
[Only registered and activated users can see links]
تست تصادف ([Only registered and activated users can see links])
Foad
27 October 2006, 10:34 PM
چیز جالب این ماشین اینه که از بیرون بنظر میاد 2 نفرم توش جا نمیشن ولی وقتی عقبش نشستم خیلی تعجب کردم چون اونقدر هام کوچیک نیست ومیشه گفت مناسبه برای ماشینی با این جثه
Glimpser
28 October 2006, 06:19 PM
خدای پارک کردنه اولین بار که سوار میشی فکر میکنی نشستی پشت مینی بوس اویکو به نظر من با توجه به مخارج نگهداری بعنوان ماشین شهری بسیار خوبه ولی اگر انتظار داری توی اتوبان با 150 تا باهاش لایی بکشی باید خیالت راحت باشه که دیگه خرج صافکاری نقاشی و تعمیرش بر عهده خودت نیست ( ورثه باید درستش کنند )
EbliiS
29 October 2006, 12:37 AM
من 4 ساله كه با اين ماشين رانندگي ميكنم و خيلي ازش راضيم و اذيتم نكرده..غير از روغن و صفحه كلاچ و لنت تا حالا چيزيشو عوض نكردم..مصرفشم فوق العاده است و ماشين خوبي براي شهر هست..البته من از تهران چندين بار شمال و مشهد و جاهاي ديگه هم رفتم باهاش و در جاده هم خيلي خوب تا كرده باهام.تنها ضعف اين ماشين كولر اون در سر بالايي هست كه اين ضعف ماشين هاي 4 سيلندري هم هست چه برسه به اين بنده خدا با 800CC.البته در حالت عادي مانند محصولات ديگر دوو كولرش خيلي خوبه اما زياد نبايد بهش فشار آورد.فرمون اين ماشين فوقالعاده نرم و راحته و وقتي شيشه هاي ماشينو بالا مي كشي ديگه از هيچ سوراخي دود يا هوا نمي تونه وارد ماشين بشه برعكس پيكان،پرايد و رنو و ...يكي ديگه از ضعفهاي اين خودرو لاستيك هاي كوچيكش هست كه توصيه ميشه لاستيك 160 بندازيد كه چسبندگيش بهتره و به همين علت در اكثر دست اندازها بعد از مدتي ماشين مي كوبه و نميشه كاريش كرد.ترمز اين ماشين در حد خوبيه و الان من 1 ساله كه لنتشو عوض نكردم و فقط ريگلاژ كردم با اينكه مينيمم 4-5 روز در هفته باهاش بيرونم.صندلي هاي جلو هم فوق العاده راحت و نرم هستن.از لحاظ ايمني هم كه در چهار درب خودر ميله هاي فولادي بكار رفته.در مجموع با اين موتور فوق العاده اي كه جنرال موتور با 800 cc طراحي كرده ماشينه فوق العاده ايه مخصوصا براي پارك و لايي كشي:D
XELTEK
2 November 2006, 05:57 PM
ماشين فوق العاده راحت
راحت براي پارك
راحت براي خانمها
اصطحلاك فوق العاده پايين
ما از اينا داشتيم ( مال مادرم بود )
اونو فروختيم يه سيلو گرفتيم
الان مادرم هي ميزنه به در و ديوار ماشينو
ميگه احساس ميكنم هنوز ماتيز سوارم !!!
ضمنا" در حال حاضر اين خودرو با نام شورولت ماتيز در حال توليد هست و با قيمتي معادل 7000 يورو فروخته ميشود !!! (اميدوارم اشتباه نكرده باشم قيمتشو )
El Padrino.
4 January 2007, 08:25 PM
ماشین بسیار خوبیه و خیلی محکمه ولی یک عیب داره که لاستیک هاش کوچک هستند من یک بار لاستیک ماتیزم ترکید سایز اصلیش گیرم نیومد سایزش بود 65/155 R13 ولی بسیار ماشین نرمیه حالا اگه وقت کنم از شتاب گرفتنش می زارم
EbliiS
5 January 2007, 06:41 PM
ماشین بسیار خوبیه و خیلی محکمه ولی یک عیب داره که لاستیک هاش کوچک هستند من یک بار لاستیک ماتیزم ترکید سایز اصلیش گیرم نیومد سایزش بود 65/155 R13 ولی بسیار ماشین نرمیه حالا اگه وقت کنم از شتاب گرفتنش می زارم
آقا 160 بنداز..من انداختم راضيم...
El Padrino.
5 January 2007, 09:59 PM
آقا 160 بنداز..من انداختم راضيم...
من 165 دانلوپ انداختم خیلی نرمتر شد
من ماشینم مدل 79 است سری اوله از اول هم دست خودم بوده من که هنوز صفحه کلاچ هم عوض نکردم 77000 تا کار کرده همش توی شهر فقط سرویس روغن و ... (سرویس های دوره ای ) هنوز حتی چراغش عوض نشده یک دنده نرمی داره که هیچ ماشینی به پاش نمی رسه
z_qz54
8 January 2007, 03:27 AM
واقعا ماتیز ماشین خوبیه.
من خودم پشتش ننشستم ، ولی از هر چند نفری که دارند میپرسم ، همه میگند خیلی در حد ماتیز ازش راضی هستند.
abdarchi
6 April 2007, 01:27 PM
سلام
فقط خواستم تاکید کنم ماتیز آخر ماشینه!!!!
موفق باشید
nojex
6 April 2007, 02:04 PM
ماشین بسیار عالی هست . کیفیت خوب . سواری نرم . فقط موتورش یه کمکی تو سربالایی یا کولر مشکل پیدا می کنه ولی برای شهر عالیه .
El Padrino.
6 April 2007, 02:11 PM
جناب nojex باهاتون مخالفم من توی سر بالایی شدید با دنده 2 65 تا رفتم و برعکس توی سر پایینی (همونجا) با دنده 2 75 تا رفتم
El Padrino.
24 May 2007, 01:45 PM
اینم چند تا فیلم سرعت از ماتیز
تا هفته اینده حتما از شتاب گبریش یک فیلم می گیرم و می زارم
El Padrino.
26 May 2007, 08:47 AM
دوستان من نگفتم هیچ ماشینی نشون نمیده جز گل.... فقط گفتم 206 تیپ 3 نشون نمیده. حرف شما منطقیه که چون دیجیتالی شده باید دنده عقب رو نشون بده جناب hassanihn دقیقا چه مشکی برات پیش امد که 700 تومان خرج کردی؟خرج چی؟
هنوز خرج نکردم
حدود 2 سالی می شد که با دنده 1 و عقب کلاج رو آروم آروم ول می کردم بدون گاز دادن ماشین نه می لرزید و نه خاموش می کرد
الان حدود 2 هفته ای هست که زمانی می خوام راه بیفتم با دنده 1 یا عقب ماشین تق تق صدا می کنه یه روز بردم نمایندگی گفت گیربکست اشکال داره باید تعمییر بشه منم چون وقت نداشتم برای تعمییر نگذاشتمش ولی یارو گفت 700 تومنی خرج داره
VITO CORLEONE
26 May 2007, 06:45 PM
فقط با دنده 1 و عقب صدا میده حتی زمانی که گاز میدید ؟
Alireza-B
27 May 2007, 02:13 PM
دوستان عزیز سلام (یه سلام مخصوص هم دارم برای ماتیز سوارها)
در ابتدا باید خاطر نشان بکنم که تمامی محصولات دوو در ایران از کیفیت و کارآیی مناسب برخوردارند. مصرف کم، شتاب و قدرت معقول (در حد حجم موتور) در کنار لوازم یدکی ارزان و در دسترس، از مزایای خودرو های این کمپانی است.
دوو ماتیز یا جاروبرقی؟
شاید در نگاه اول این خودرو مانند جاروبرقی به نظر بیاید اما این جاروی کوچک در دل خود چیزهایی دارد که این خودروی کوچک را از سایر بستگان هم شکل خود (جارو برقی ها!!!) متمایز می سازد. ظاهر این خودرو با توجه به کلاس این گونه خودرو ها از حد قابل قبولی بر خوردار است. طراحی زیبای این خودرو به نسبت MVM های کنونی می تواند از دلایل سر زبان بودن نام این خودرو باشد. نباید فراموش کنیم که ماتیز زمانی به ایران پا گذاشت که برای ما تقریباً ظاهری ناشناخته داشت. کمتر کسی تا آن زمان خودرویی با ظاهر ماتیز دیده بود. موتور این خودرو از نظر قدرت و مصرف از جایگاه مناسبی در کلاس خودرو های درون شهری بر خوردار است. سیستم فرمان فوق العاده نرم و دربهای کشیده از مزایای دیگر این خودرو است. طراحی زیبا و جالب سپر جلو و همچنین چراغهایی با ظاهر ساده اما کارآمد (در جلو و عقب) این اطمینان را به خریدار این خودرو می دهد که با توجه به قیمت، این خودرو از کارآیی کافی برخوردار است. درون این چهارچرخۀ کوچک از طراحی ساده اما زیبایی برخوردار است. طرح داشبورد، غربالک فرمان و... نوید بخش تحولی نو در خودرویی با این قیمت است. صندلی هایی راحت در کنار دم دست بودن هر آنچه که یک سرنشین نیاز دارد از امتیازات این خودرو محسوب می شود. کولر این خودرو هم با توجه به نام سازندۀ این خودرو از قدرت کافی برخوردار است. البته شایان ذکر است که با توجه به حجم موتور نباید انتظار قدرت بالای کولر در سرعتهای زیاد و یا در جاهایی که به موتور خودرو فشار زیادی وارد می شود را داشت. که البته به نظر بنده راندن خودرویی با ابعاد ماتیز با سرعت بیش از 110 کیلومتر در ساعت معقول به نظر نمی رسد. اما آنچه به عنوان جمع بندی کلی در مورد این خودرو می توان گفت این است که: ماتیز خودرویی مناسب برای استفاده های درون شهری است. در کلان شهری مانند تهران که فضای پارک کافی برای خودروها معضلی بزرگ است این خودروی کوچک اما کارآمد بسیار ارزشمند می شود. همچنین سادگی طراحی خارجی این خودرو، ماتیز را به عنوان خودرویی مناسب برای اقشاری خاص مانند: بانوان و یا جوانان تازه کار (در عرصۀ رانندگی) معرفی کرده.
خط شکن کوچک
ماتیز، در بهترین زمان موجود وارد بازار خودروی ایران شد. زمانی که بازار خودروی ایران به دلیل نبود رقبای کافی خارجی یا داخلی از سکونی طولانی برخوردار بود ماتیز با طراحی جدیدی که برای ایرانیان داشت پا به عرصۀ رقابت گذاشت و به همین دلیل توانست مخاطبانی را پیدا کند. افرادی که به دنبال تنوع فقط در پی تغییر قیافۀ پراید خود بودند اکنون با خودرویی با طراحی جذاب و کاملاً جدید مواجه می شدند. زنان جامعۀ ما که به تازگی از مبارزه با غول سنت فارغ گشته بودند توانستند خودرویی ایده آل برای خود پیدا کنند. و البته ناگفته نماند که اگر ماتیز در آن برهۀ زمانی وارد ایران نمیشد هم اکنون ما شاهد تولید خودرویی مثل MVM نبودیم. به همین دلیل خودروی ماتیز به عنوان خط شکنی کوچک اما قوی در ایران شناخته می شود. نباید فراموش کنیم که بازار خودروی ایران علاوه بر سدان های جادار و بزرگ نیازمند خودرو هایی کوچک مثل ماتیز هم می باشد.
El Padrino.
27 May 2007, 10:32 PM
فقط با دنده 1 و عقب صدا میده حتی زمانی که گاز میدید ؟
فقط دنده 1 و عقب زمانی که گاز میدم صدا هیچ تغییری نمی کنه
پیمان ق
27 May 2007, 11:48 PM
دیروز سوار یه ماتیز شدم (صندلی عقب) . با این حال که سرعت ماشین کم بود ولی توی کوچیکترین دست اندازها سرم به سقف میخورد. :beaten: موقعی که پیاده شدم دنیا داشت دور سرم میچرخید.:128:
من از خیلی از دوستان شنیده بودم که ماتیز ماشینه نرم و راحتیه . حالا بنظر شما دوستان، ماشین دوستم اشکال داشت یا کلاً کمک های عقب ماتیز خشکه؟:icon_ques
Alireza-B
28 May 2007, 12:49 AM
برای مشکل شما دو علت را می توان پیدا کرد:
1) قد رعنای شما بسیار بلندتر از محاسبات طراحان این خودروست.
2) خودروی مذکور از نظر سیستم فنر بندی عقب دچار مشکل است.
البته ناگفته نماند که فنرها و کمک فنرهای ماتیز از نرمی آنچنان مطلوبی بر خوردار نیستند اما این بدان معنا نیست که عدم راحتی در صندلی عقب پراید برای شما تداعی شود. عقب ماتیز به دلیل انحنای کمی که دارد تقریباً علت شماره یک (ذکر شده در بالا) را منتفی می کند. اما از نظر نرمی سیستم فنربندی به جرأت می توان گفت که با سابقۀ درخشان کرمان خودرو در زمینۀ تولید خودروهای نرم و راحت این خشکی غیر طبیعی به نظر می رسد. بنابراین در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت که سیستم فنربندی عقب خودروی مذکور کمی دستکاری شده. یعنی بنا به دلایل مختلفی ممکن است فنربندی عقب این خودرو تعویض و یا تخریب شده باشد. همچنین در صورتی که برای بدست آوردن هندلینگ بالاتر از فنرهای اسپرت (یا فنرهای کوتاه شده) استفاده شده باشد این خشکی طبیعی است. به نظر بنده برای پی بردن به علت اصلی این مشکل مراجعۀ خودروی مذکور به یکی از تعمیرگاههای مجاز کرمان خودرو خالی از لطف نباشد.
El Padrino.
28 May 2007, 05:10 PM
دوست هزیز راستش کمک های عقب ماتیز خیلی خیلی نرم هستند از روی سرعت گیر که رد میشید خیلی کم ماشین تکون می خوره
Alireza-B
28 May 2007, 06:19 PM
بنده هم چیزی خارج از این موضوع نگفتم. اگه دقت کرده باشین بنده نوشتم که یا سیستم فنربندی عقب خراب شده و یا دستکاری شده. والا ماتیز هیچی نباشه یه دوو که هست. تمام دووها از نرمی خاصی برخوردارند
El Padrino.
9 June 2007, 12:33 PM
این فیلم رو خودم از شتابگیری ماتیز گرفتم ولی بد شد چون هم فیلم میگرفتم و هم رانندگی می کردم خیلی ماشین رو نگازوندم توی فیلم میبینید که با دنده 2 60 تابیشتر نرفتم در صورتی که بادنده 2 75 تا هم رفتم آخرشم با معکوس زدن سرعت رو کم کردم [Only registered and activated users can see links]
EbliiS
10 June 2007, 01:21 AM
در ادامه گفته هاي Alireza-B ([Only registered and activated users can see links]) بايد عرض كنم كه حالت سوم اينه كه دوست شما با سرعت بالا از روي دست اندازها و يا چاله هاي خيابان رد ميشدند كه اين اتفاق براي شما افتاده است...چون خودم شخصا اينكارو تست كردم[Only registered and activated users can see links]
El Padrino.
19 September 2007, 01:42 PM
تازه سوخت رو هم کم کردم کملا مشخصه شتابش خیلی کم شده
El Padrino.
26 September 2007, 05:55 PM
این میدان دید جلو ماتیز که توی تاپیک زانتیا راجه بهش بحث شد
خدایی تاحالا ماشینی رو دیدید که میدان دیدش از ماتیز بیشتر باشه ؟
لطفا جهت جلوگیری از بر هم خوردن صفحات سایز عکس رو اصلاح و مجددا بار گزاری کنید
nojex
28 September 2007, 11:08 AM
برای جلو گیری از به هم خوردن فرمت سایت و به عنوان تذکر این عکس ها پاک میشن و از فرستنده در خواست میشه دوباره عکس رو آپلود کنه . این بار بنده لینک رو قرار دادم .
با تشکر
عرفان بابا
28 October 2007, 12:18 PM
من هم دوو ماتیز دارم و از اون خیلی راضی هستم. مدل 82 رنگ سبز بهاره قصد فروش دارم قیمت 62000000 ریال بدنه و فنی سالم
Glimpser
28 October 2007, 01:17 PM
فقط دنده 1 و عقب زمانی که گاز میدم صدا هیچ تغییری نمی کنه
دوست عزیز پیشنهاد میکنم تعمیرکارتو عوض کنی چون کل گیربکس بیشتر از 200 الی 300 تومن نمیشود .
ضمنا همراه صدای تق در شروع حرکت آیا لرزش هم احساس میکنی ؟ اگر این دو باهم باشند به احتمال زیاد پیچ های پوسته گیربکست شل شده " معمولا وقتی کلاج عوض میکنی پیچ هارو شل میبندند که دوباره زود برگردی " و الان وزن روی بلبرینگ کلاج است که به مرور باعث خرابی بلبرینگ و همچنین نشت روغن گیربکس میشود . راستی امتحان کن ببین وقتی فرمان صافه موقع حرکت این میشکل را داری .
تاجایی که من فهمیدم این ماشین چون دیر به دیر خراب میشه مکانیک ها از روش های خاصی برای جلب مشتری :icon_conf استفاده میکنند .
abdarchi
12 January 2008, 08:55 PM
سلام
من بازم برگشتم !!!
هنوز ماتیز خودم رو دارم ( بژ 81 ) شاید تا عید بفروشمش
البته نه بخاطر اینکه ازش راضی نیستم بخاطر اینکه پولش رو لازم دارم
ولی خدا وکیلی ماشین فقط دوو
دوو فقط ماتیز!
من که با این ماشین مشهد(4 نفره) رفتم و از جاده شمال برگشتم چند بار هم شمال رفتم هیچ وقت اذیتم نکرد
تازه از خصوصیات خوبش که نمی دونم قبلا گفتم یا نه فرمونش است
یه بار دم اداره دو تا ماشین از عقب و جلو چسبیده بودن به من طوری که از هر طرف حدود 10 سانت فاصله داشتم
رفتن صاب ماشین رو پیدا کنند! دیدم دیر شده نشستم گفتم بالاخره یه جوری در میام
یه راننده ای که اونجا بود گفت : در نمیاد خودت رو خسته نکن!!
ولی من جلوی چشمهای گرد شده ی اون با 4 تا فرمون اومدم بیرون ... طوری گفت : ای ول عجب فرمونی داره!
خوش باشید
abdarchi
28 March 2008, 02:10 AM
سلام ...
بازم من!!!
آقا ماتیزم رو بردم تعمیر اساسی
یعنی جلو بندی رو تعمیر کردم! و موتور رو تنظیم و شمع و صافی بنزین و روغن رو عوض کردم
خلاصه ماشین من که مصرفش همیشه بالا بود و بین 7.5 تا 9 می سوزوند تو این تعطیلات تو جاده 5.5 سوزوند!!!
خودم هم باورم نشد! با یه باک (35 لیتر) بیشتر از 600 کیلومتر راه رفتم
Alireza_MagicBoy
28 March 2008, 05:42 AM
سوالی که از محضر شما اساتید داشتم این هست که بنده تا به حال پشت فرمان ماتیز نشسته ام.
قد بنده 186 ~ 7 و وزنم 105 میباشد.
به نظر شما ماتیز گزینه خوبی میتونه برای من باشه ؟
با سپاس.
shaggy
28 March 2008, 05:50 AM
دوست عزیز بنده با قدی بلند تر از شما پشت پی کی هم نشستم! و با ماتیز دوستم هم که راحتتر از پی کی هست هیچ مشکلی نداشتم، از نظر جا شدن در اتومبیل هیچ مشکلی نداری فقط این رو بهت بگم که هیچ کس نمی تونه پشتت بشینه یعنی مجبوری صندلی رو با این قد و قامتت(ماشالله) تا آخر بدی عقب ، اگر واست مسئله ساز نیست و اتومبیلت اکثرا یا خالی از مسافره یا یه نفر عقب میشینه اگر پشتی رو کمی بخوابونی و کف صندلی رو هم تا دنده آخرش بدی عقب مطمئن باش هیچ مشکلی نداری.
El Padrino.
28 March 2008, 11:14 AM
سوالی که از محضر شما اساتید داشتم این هست که بنده تا به حال پشت فرمان ماتیز نشسته ام.
قد بنده 186 ~ 7 و وزنم 105 میباشد.
به نظر شما ماتیز گزینه خوبی میتونه برای من باشه ؟
با سپاس.
طبق گفته دوستمون باید صندلی رو بدید عقب ولی عقب ماشین یعنی پشتتون یک فرد خرد سال یا یک آدم قدر کوتاه میتونه بشینه
abdarchi
7 April 2008, 12:40 PM
ماتیز خیلی ماشین خوبیه ولی برای یک خانواده حداکثر با دو تا بچه
همه چیزش خوبه هم شهر
هم مسافرت
هم مصرف
هم دیر به خرج افتادن
هم روان بودن
هم کوچیک بودن( جای پارک و ترافیک)
و ...
rezadokoo
30 June 2008, 09:17 AM
سلام
من يه ماتيز 79 دارم .الان بيش از پنج ساله دارمش .واقعا ماشين فوق العاده ايه من تقريبا هرسال يه مسافرت از شيراز باهاش ميرم .البته دارم ميفروشم ريو بخرم
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.