PDA

View Full Version : آفتامات چیه؟

mehrdad_zero
8 October 2006, 03:13 PM
کی میتونه یه توضیح درباره آفتامات و طرز کارش و نوع کاربردهاش و ساختمان درونیش بده؟
.
.

بعضی از این باطری ساز ها به همه جای ماشین آفتامات میزنند ، بوق و کولر و شیشه بالابر و دزد گیر و ساب و استارت و ...
اگه زیاد در جاهای مختلف ماشین از آفتامات استفاده کنند ممکنه که به باطری فشار وارد کنه و عمرشو کم کنه و ضعیفش کنه؟

shyhan
8 October 2006, 03:25 PM
آفتامات یک نوع رله هست که تو خودرو به کار میره برای جا هایی که وسیله ها با برق منفی کار ممیکنن یا به عبارت دیگر موقعی که نمیخوای منفی رو از شاسی ماشین بگیری اگه ساختومن رله رو بلد باشی حله آفتامات در واقع یک نوع رله هست ولی با قدرت تحمل آمپر بیشتر که اگه هم نمیدونی رله چیه ؟ رله در واقع یک نوع کلید مغناطیسی هست که با گرفتن برق فرمون میده حالا به دوصورت اگه برق وسیه وصل باشه قطع میشه و برعکسش یه مثال هم میزنم که روشن بشی تو پراید برق منفی بوق پراید از زیر کلید بوق عبور میکنه و در واقع مثبت باطری یه سره به بوق وصل هست و شما نمیتونی بوق رو یه سره به منفی وصل کنی چون کنترلی روش نداری و یه سره بوق میزنه برای این کار شما از آفتامات استفاده میکنی به این صورت که برق مثبت و منفی آفتامات رو از باطری میگری و یه منفی دیگه رو میدی تو قسمت کلید آفتامات و توسط کلید بوق ماشین آفتا مات رو کنترل میکین واین رو هم بگم که آفتامات مثبت و منفی نداره و پایه های تغذیه رو هر جور بزنی فرق نمیکنه فقط به اتصالات دقت کن در مورد مصرف برقش هم بگم که آفتامات های ماشین بیشتر از 500 میلی نمیکشن من یه آفتامات 30 آمپر انگلیسی برای رمز دیجیتال ساخته خودم گرفتم بیشتر از 120 میلی آمپر بیشتر نمیکشید پس نگران نباش حالا چرا تو خودرو سازی بهش میگن آفتامات نفهمیدم ما الکترونیک کار ها که بهش میگیم رله در واقع اسم با کلاس تری هم هست؟؟؟؟

shyhan
8 October 2006, 04:15 PM
اگه دوست داشتی یه کوچولو در مورد رله بیشتر بدونی به اینجا هم یه سر بزن گرچه قشنگ توضیح نداده ولی به هر حال بازم خوبه
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%d8%b1%d9%84%d9%87+%d8%b1%d8%a7%d9% 87+%d9%be%d9%84%d9%87&SSOReturnPage=Check&Rand=0

shyhan
8 October 2006, 07:47 PM
عکس دیگه از این بهتر نداشتم ولی فکر کنم مطلب رو برسونه که رله چطور کار میکنه:icon_excl

mehrdad_zero
10 October 2006, 06:17 PM
رله ضربه‌ای

رله ضربه‌ای تشکیل شده است از یک بوبین با هسته آهنی که یک اهرم در بالای آن قرار دارد. وقتی ولتاژ (http://www.phalls.com/vbulletin/) به بوبین وصل می‌شود، اهرم به طرف هسته کشیده می‌شود. در انتهای اهرم یک زائده پلاستیکی وجود دارد. در مقابل این زائده یک چرخ دنده به اندازه 8/1 دور دوران می‌کند. در زیر این چرخ دنده کنتاکتی وجود دارد که با چرخش چرخ دنده قطع و وصل می‌شود. طریقه قطع و وصل به این ترتیب است که روی محور چرخ دنده یک مکعب وجود دارد که هنگام دوران ، در یک مرحله سطح صاف مکعب و در مرحله بعد راس مشترک بین دو سطح جانبی مکعب روی کنتاکت قرار می‌گیرد و به این ترتیب مدار را قطع و وصل می‌کند.

طرز اتصال یک رله ضربه‌ای بسیار ساده است. معمولا این رله‌ها با ولتاژ 220 ولت کار می‌کنند. غالبا در داخل رله یک طرف بوبین به یک طرف کنتاکت اتصال داده شده است که در این حالت تعداد ترمینالهای خروجی رله سه عدد است. برای اتصال رله ضربه‌ای به مدار از شستی استارت استفاده می‌کنند. مقدار جریان مجاز کنتاکتهای داخلی رله بوسیله کارخانه سازنده روی آن نوشته می‌شود. همچنین نقشه اختصاری اتصال رله نیز روی آن ترسیم می‌شود. اگر شما با علائم اختصاری نقشه آشنایی داشته باشید، به آسانی می‌توانید نقشه حقیقی رله را از روی نقشه اختصاری آن که بوسیله کارخانه داده شده است، ترسیم کنید.

رله راه پله را من قبلا از نزدیک دیده بودم حتی خودم نصبش هم کرده بودم برای همین فهمیدم.ولی این یکی منو گیج کرد.همین رلس که توی ماشین نصب میکنند دیگه؟میشه یکم برام بازترش کنی؟گیج کنندست.

در ضمن توی اون عکسی که دادی پنج تا نقطه اتصال هست، اون پنجمی چرا به جائی وصل نیست؟
منم یه بار از یه باطری سازه پرسیدم یارو بلد نبود گفت قانون بستنش همینه!!!
اون چاشنی دیگه چیه؟همون کلید قطع و وصله ( مثلا کلید بوق)؟

یه چیز دیگه:
همیشه به این ترتیبه که توی اون سه تائیها اون دوتائی که روبه روی همند مستقیم به دستگاه مورد نظر مثلا همون بوق وصل میشند و اون وسطی به قطب مثبت باطری؟یعنی اگه به منفی وصل کنیم طوریه؟
بعدش اون دوتائی که سمت راست شکل هستند فرق نمیکنه که کدومشون به قطب منفی باطری وصل بشه و کدومش آزاد باشه؟

shyhan
11 October 2006, 09:47 AM
در ضمن توی اون عکسی که دادی پنج تا نقطه اتصال هست، اون پنجمی چرا به جائی وصل نیست؟
اون نقطه پنجم برای اتصال معکوس هیت یعنی اینکه اگه اون اتصال وصل باشه دستگاه همیشه برق داره واگه به رله برق بدی و رله رو تغذیه کنی برق دستگاه مورد نظر رو وصل میکنه بهش مییگن اتصال معکوس این اتصال معکوس بیشتر توی الکترونیک کاربرد داره البته میشه همه جا ارش استفاده کرد

اون چاشنی دیگه چیه؟همون کلید قطع و وصله ( مثلا کلید بوق)؟

اون چاشنی چیزی نیست برای یه مدار بود بهش توجه نکن اصلا تو این بحث کاربد نداره این عکس برای که رله توش بود آموزش ساخت بمب بوده چیزی نیست.

همیشه به این ترتیبه که توی اون سه تائیها اون دوتائی که روبه روی همند مستقیم به دستگاه مورد نظر مثلا همون بوق وصل میشند و اون وسطی به قطب مثبت باطری؟یعنی اگه به منفی وصل کنیم طوریه؟
اواینو بگم که شکل رله و آفتامات کاملا با هم فرق میکنه از نظر ساختار پایه ها یعنی تو آفتامات جاهاشون فرق میکنه و اینکه تو رله از اون پایه هایه 3 تایی دوتای بلا و پایین به منبع تغذیه وصل میشه یعنی تغذیه رله هست و پایه وسط برق قبل از کلید رو میگیره و از پایه هیا اون ور یهنی 2 تا یکیشون برق بعد از کلید رو به بوق یا هر چیز دیگه میرسونه واون یکی هم اتصال معکوس هست البته بازم میگم پایه های آفتامات با رله از لحاظ مکانی فرق میکنه ولی روشن نقشه رو داره و میتونی پیداش کنی و بعضی از آفتامات ها هم پایه معکوس نداره

mehrdad_zero
11 October 2006, 02:30 PM
اون چاشنی چیزی نیست برای یه مدار بود بهش توجه نکن اصلا تو این بحث کاربد نداره این عکس برای که رله توش بود آموزش ساخت بمب بوده چیزی نیست.

بمب؟:icon_twis :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad:
ایول.نقشه کاملشو میذاری اینجا؟:icon_lol: :icon_mrgr

آقا شایان ازت ممنونم.خیلی کامل توضیح دادی.مر30:icon_cool

shyhan
11 October 2006, 03:24 PM
بمب؟
ایول.نقشه کاملشو میذاری اینجا؟

آقا شایان ازت ممنونم.خیلی کامل توضیح دادی.مر30

اولا خواهش میکنم وظیفه هست
دوما تو سیستم های بمب گذاری یا ساخت بمب که خودم هم توشون کار میکنم با دو جز مهم کار داریم
1 سیستم کنترل الکترونیکی و ضربه به ماده انفجاری
2 سیستم ماده انفجاری
که البته اینو بگم که من تو سیستم 1 کار میکنم و اصلا تو 2 سر رشته ندارم
دوما هیچ موقع دنبالش نرو چون مواد انفجاری از برق بی جنبه تر هستن و در اصل با جونت بازی میکنی