PDA

View Full Version : جا ماندن «غزال ايراني»


web
18 August 2006, 11:47 PM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي



به دليل ممانعت امريكا در صدور رواديد، تيم خودرو خورشيدي «غزال ايراني» دانشكده فني دانشگاه تهران با وجود دعوت دانشگاه MIT از حضور در جمع 21 تيم برتر دانشگاه‌هاي جهان كه با هدف ايده‌پردازي براي طراحي خودروهايي با سوخت جايگزين در اين دانشگاه گردآمده‌اند، بازماند.

دكتر كارن ابري نيا، مسؤول گروه خودرو خورشيدي غزال ايراني با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: با توجه به ويژگي‌هاي برتر خودرو غزال ايراني دانشگاه MIT (موسسه فن‌آوري ماساچوست) رسما از اين تيم دعوت كرده بود به عنوان تنها تيم آسيايي در تيم‌وركي بين‌المللي كه تابستان امسال با حضور برترين گروه‌هاي‌هاي سازنده خودروهاي خورشيدي جهان در اين دانشگاه تشكيل شده شركت كنند كه مسئولان سفارت آمريكا در تركيه از ارائه رواديد خودداري كردند.

وي خاطرنشان كرد: خودداري مسئولان سفارت از صدور رواديد در حالي بوده كه تيم از تمامي مدارك و حمايت‌هاي مالي برخوردار بوده است.

دكتر ابري‌نيا تصريح كرد: اگرچه با ممانعت سفارت امريكا امكان شركت در پروژه برايمان فراهم نشد ولي با توجه به مكاتباتي كه با اعضاي شركت‌كننده داريم اين پروژه روند خوبي را در پيش گرفته است.

وي در عين حال خاطرنشان كرد: خودرو خورشيدي غزال ايراني در مسابقات بين‌المللي خودروهاي خورشيدي كه اواخر شهريور ماه در تايوان برگزار مي‌شود، شركت مي‌كند.

دكتر ابري‌نيا به ايسنا گفت: در حال حاضر خودرو غزال با كشتي به تايوان منتقل شده و اعضاي تيم نيز در روزهاي نزديك به مسابقات به اين كشور سفر مي‌كنند.

وي در پايان افزود: در اين مسابقات تيم‌هاي شركت‌كننده مسافتي حدود 304 مايل را در مدت سه روز طي مي‌كنند و تفاوت آن با مسابقات دو سالانه خودروهاي خورشيدي استراليا در زمان و مسافت مسابقه است كه در مسافت استراليا تيم‌ها بايد مسافتي نزديك به سه هزار مايل را در مدت زمان يك هفته طي كنند.

-----------------------------------------------------------

اينم عكسايي از اين غزال جا مانده و تيم دست اندركارش :

http://www.maj.com/gallery/alireza/Misc2/64.jpg

http://www.maj.com/gallery/alireza/Misc2/63.jpg

http://www.maj.com/gallery/alireza/Misc2/59.jpg

sunnorth
21 August 2006, 10:08 AM
سلام
با این کارشون نشون می دن که فقط ادعای جامعه آزاد رو دارن و چیزی جز ادعاهای پوچ نیستند
یه مقدار در مورد این خودرو و سیستمهاش ممکنه توضیح بدید

tower-crane
21 August 2006, 03:02 PM
یه مقدار در مورد این خودرو و سیستمهاش ممکنه توضیح بدید


غزال ايراني يک خودرو تک سرنشين به طول 5 متر، عرض 1.8 متر و حداکثر ارتفاع 1 متر از سطح زمين است. اين خودرو سه چرخ دارد که دو چرخ جلو حامل سيستم ترمز و فرمان، و چرخ عقب چرخ محرک مي باشد. حرکت خودرو از طريق موتور الکتريک In-Wheel تعبيه شده روي چرخ عقب انجام مي شود. موتور انرژي خود رو از باطريهای لیتيوم-يون به وزن 30 کيلوگرم و توان 4000 وات دريافت مي کند. اين باطريها توسط انرژی خورشيد (از طريق از سلولهای خورشيدي به مساحت تقريبي 8 متر مربع و راندمان 18 درصد روی سطح خودرو) شارژ مي شوند. وزن تقريبي خودرو بدون سرنشين 300 کيلوگرم و سرعت ماکزيمم آن حدود 110 کيلومتر در ساعت است. همچنين خودرو با شارژ پر و بدون تابش نور مي تواند حدود 3 ساعت با سرعت 60 کيلومتر در ساعت روي سطح صاف حرکت کند. ضريب درگ هوا براي خودرو در سرعت 100 حدود 0.2 و ضريب ليفت حدود صفر است. شاسي خودرو از فولاد و بدنه آن از فايبرکربن و فايبرگلاس ساخته شده است. ترمزهای خودرو از نوع هيدروليک ديسکي بوده و سيستم فرمان آن رک و پينيون مي باشد

منبع (http://www.persian-gazelle.com)