View Full Version : سمند دوگانه سوز
tehran206
8 June 2006, 02:39 AM
دوستان کسی در مورد کیفیت سمند دو گانه سوز چیزی می دونه؟
مصرف و هزینه شارژش رو هم اگه کسی میدونه بگه
z_qz54
8 June 2006, 12:36 PM
یه تاپیک کامل در مورد سمند دو گانه سوز بود که فعلا با گفتگو در مورد سمند در اینجا ادغام شده که تا چند روز دیگه همه رو از توی اون تاپیک استخراج میکنم.
meslehichkas
22 June 2006, 05:03 PM
من خيلي گشتم
فقط همين رو پيدا كردم
--------------------------------------------------------------------------------
نقل قول:
كارشناسان ايران خودرو و سايپا گزارش ميدهند
روش گازسوز كردن خودروها ؛ ميكسري يا انژكتوري
عليرضا بهداد - براساس پيشبينيهاي صورت گرفته، پس از دو نرخي شدن بنزين در نيمه دوم سالجاري، تقاضا براي استفاده از خودروهاي گاز سوز به شدت در كشور افزايش خواهد يافت.
از اين رو دولت با اختصاص بودجهاي به دو شركت بزرگ خودروساز كشور، به آنها تكليف كرده تا براي گازسوز كردن خودروهاي توليدي شان اقدامات لازم را به عمل آورند. تاكنون براي گازسوز كردن خودروها چهار روش در دنيا ابداع شده است. نسل اول اين روشها تقريبا منسوخ شده، اما سه روش ميكسري، انژكتوري تزريق يك نقطهاي و انژكتوري تزريق چند نقطهاي هماكنون در دنيا مورد استفاده قرار ميگيرد كه در اين ميان سيستم ميكسري قديميترين نسل و سيستم انژكتوري تزريق چند نقطه اي جديدترين نسل روش گاز سوز كردن خودروها به شمار ميآيد. در بين اين روشها سيستم ميكسري به دليل ارزانتر بودن نسبت به دو نوع سيستم انژكتوري از استقبال بيشتري برخوردار شده است. از سويي ديگر چون سيستم انژكتوري به روزتر و كممصرفتر از سيستم ميكسري است و همچنين آلودگي كمتري را نسبت به اين روش دارد پيشبيني ميشود به تدريج جايگزين سيستم ميكسري شود.
در همين حال شركتهاي ايرانخودرو و سايپا براي گازسوز كردن خودروهاي توليدي خود روشهاي جداگانهاي را برگزيدهاند كه سايپا سيستم ميكسري و ايرانخودرو، سيستم انژكتوري تزريق چند نقطهاي را براي گازسوز كردن خودروهاي توليدي خود انتخاب كردهاند.
انتخاب روش براساس ميزان بودجه
مجيد فهيمهاميري، مدير پروژه گازسوز كردن خودروهاي سايپا در خصوص دليل انتخاب سيستم ميكسري ميگويد: هزينه گازسوز كردن خودروها با سيستم انژكتوري 400 دلار و با سيستم ميكسري 250دلار براي هر خودرو تمام ميشود كه با توجه به بودجهاي كه دولت در اختيار سايپا گذاشته مجبوريم تا به وسيله سيستم ميكسري خودروها را گازسوز كنيم.
از سوي ديگر احمد فيضبخش مدير پروژه گاز سوز كردن خودروها در ايران خودرو عنوان ميكند كه اين شركت مشكلي از لحاظ ميزان اعتبارات ندارد و خودروهاي خود را با روش انژكتوري، گاز سوز خواهد كرد كه البته خودروهايي كه باسيستم انژكتوري گاز سوز ميشوند قيمت بالاتري نسبت به ميكسريها دارند.
براساس برنامههاي دولت قرار بود كه از سال 82 تا 85 بيش از 500هزار دستگاه خودروي گاز سوز توليد شود كه بنابه گفته كارشناسان عملا اين برنامه به دليل مسائلي همچون نبود خودروي گاز سوز مناسب و نبود زيرساختها و ارزان بودن قيمت بنزين با اقبال عمومي مواجه نشد، اما با شروع سهميهبندي بنزين و دو نرخي شدن آن و اختلاف فاحشي كه در نيمه دوم در قيمت بنزين و گاز به وجود خواهد آمد، به طور حتم تمايل به خودروهاي گاز سوز بيشتر ميشود.
هر چند خبرگزاري ايسنا نيز چندي پيش به نقل از يكي از مديران كارگاههاي تبديل خودروها به خودروي گاز سوز گفته بود در حالي كه در گذشته روزانه به طور متوسط 50 درخواست براي گاز سوز شدن خودروها داشتيم، پس از اعلام خبر دو نرخي شدن بنزين، تعداد زيادي براي گاز سوز كردن مراجعه كردهاند، به طوري كه تقاضا به 500 دستگاه در روز هم رسيده است.
دو شركت ايران خودرو و سايپا طبق مصوبه دولت بايد جوابگوي بخش اعظمي از متقاضيان خودروهاي گاز سوز باشند.
هر چند دو شركت بزرگ خودروسازي هر كدام روش جداگانهاي را براي اين امر انتخاب كردهاند اما مشكلاتي همچون تامين لجستيك و قطعات خودروهاي گاز سوز گريبانگيز دو شركت مذكور شده است.
شركت ايران خودرو در سالجاري تعهد 120هزار دستگاه خودروي گاز سوز را دارد و سايپا نيز 100هزار دستگاه پرايد و 17هزار دستگاه نيسان گازسوز را در برنامه سال جاري براي خود در نظر گرفته است.
بسياري از كارشناسان خودرو بر اين عقيدهاند كه تا موتوري براي گاز طراحي نشود، تبديل موتور بنزيني به موتور دوگانهسوز و گازسوز كار صحيحي نيست.
اما ايران اولين كشوري است كه توليد خودروهاي دو گانه سوز با حجم زياد را تجربه ميكند.در حال حاضر طبق گفته مسوولان ايران خودرو، سه طرح از شركتهاي پژو و رنو و مركز تحقيقات موتور ايران خودرو براي طراحي موتور پايه گاز سوز در دست پيگيري است.
تفاوت دو سيستم ميكسري وانژكتوري
بنفشه رضوان، كارشناسان گروه طراحي پروژههاي خودروهاي گازسوز در ايران خودرو در ارتباط با سيستم انژكتوري ميگويد: در تفاوت دو سيستم انژكتوري با ميكسري ميتوان گفت كه سيستم ميكسري براي خودروهاي گازسوز تقريبا مانند سيستم كاربراتوري در خودروهاي بنزينسوز است.
او ميافزايد: در سيستم انژكتوري كنترل بيشتر و دقيقتري در تنظيم نسبت به سوخت به هوا وجود دارد كه اين مورد باعث ميشود تا آلودگي كمتري ايجاد شود و ميزان مصرف گاز پايين باشد.
همچنين سيستم انژكتوري نيازمند جانمايي بيشتر و نصب دقيقتري است، اما سيستم ميكسري را ميتوان راحتتر نصب كرد. اين سيستم از لحاظ كنترل الكترونيك پيچيدهتر از ميكسري است.
وي در خصوص استفاده دنيا از اين دو روش ميگويد: سيستم ميكسري، هماكنون در دنيا طرفداران بيشتري دارد چرا كه با قيمت پايينتري عرضه ميشود. به نظر ميرسد توجه به اينكه سيستم انژكتوري كارايي بيشتري دارد و بهروزتر است كمكم جايگزين سيستمهاي ميكسري شود.
محمد جعفربيريا، مسوول اداره طراحي قواي محركه سيستمهاي جانبي مركز تحقيقات سايپا نيز در اين خصوص عنوان ميكند، اين سيستم (ميكسري) بيشتر شبيه به سيستمهاي كاربراتور در خودروهاي بنزيني است به اين ترتيب كه قطعهاي در نزديك دريچه تراتل قرار ميگيرد و هوا و گاز جداگانه با هم مخلوط شده و سپس وارد محفظه احتراق موتور ميشوند.
او ميافزايد، در اين سيستم كنترل دقيق سوخت و هوا نسبت به سيستم انژكتوري كمتر است.
او ابراز ميدارد در سيستم ميكسري افت توان بيشتر (حدود 15 درصد) براي موتور به وجود ميآيد، چون در مسير عبور هوا، ميكسري قرار گرفته است كه اين افت را ايجاد ميكند. اين در حالي است كه در سيستم انژكتوري افت توان موتور حدود 9 درصد است.وي در خصوص محاسن روش ميكسري اضافه ميكند، قيمت ارزان اين سيستم بارزترين حسن روش ميكسري به شمار ميآيد كه براي خودروهاي ارزان قيمت مناسب است.
بيريا يادآور ميشود با توجه به توسعه سيستم انژكتوري و مزيتهاي آن نسبت به سيستم ميكسري دنيا به سمت استفاده از انژكتورها در خودروهاي گازسوز روي آورده است و به تدريج استفاده از سيستم ميكسريمانند كاربراتور منسوخ خواهد شد.
انتخاب سيستمها براساس قيمتخودرو
رضوان همچنين با اشاره به ارتباط موجود بين قيمت خودروها انتخاب و نوع سيستم ميافزايد، انتخاب هر كدام از اين سيستمها بستگي به قيمت خودرو دارد، به عنوان مثال در ايرانخودرو با توجه به قيمت خودروهاي سمند و پژو و نوع موتور آنها نصب سيستم انژكتوري مناسبتر است و تفاوت زيادي را در قيمت تمام شده ايجاد نميكند اما خودروهايي مثل پيكان و وانت پيكان كه قيمت كمتري دارند و نوع موتورشان نيز متفاوت است از سيستم ميكسري بهره ميبرند.
وي ميافزايد: سيستم انرژكتوري تزريق چند نقطهاي كه آخرين نسل ابداع شده روشهاي گازسوز كردن خودروها است در ايرانخودرو استفاده ميشود.
بيريا در اين خصوص عنوان ميكند: با توجه به قيمت پايين خودروهاي پرايد و نيسان استفاده از سيستم ميكسري براي اين خودروها اقتصاديتر است.
چون اگر از سيستم انژكتوري استفاده شود تفاوت قيمت زيادي به وجود خواهد آمد. اما در خودرويي مثل زانتيا كه قيمت بالاتري دارد استفاده از سيستم انژكتوري قطعا مناسبترين روش است.
منبع روزنامه دنياي اقتصاد مورخ 4/3/85 ص 16
amahdavi
erfan1116
25 August 2006, 02:00 PM
حدود 500 تومان پول شارژش است و با اين مقدار گاز اگه كولر مصرف كني حدود 150km و اگه نكني حدود 200 تا 250 كيلومتر ميره.
Farzad-aoms
13 September 2006, 10:00 AM
با سلام
ما داریم ولی بدرد نمیخوره!!!:icon_razz
در ضمن اگه کپسولت خالی باشه تو تبریز 360-380 تومان میشه تهران رو نمیدونم!
در ضمن سمند ما از کارخانه گازسوزه و اینکه بزرگترین سایز کپسولهای سمند رو داره!!!حدود 18 متر مکعب میگیره!
z_qz54
13 September 2006, 03:33 PM
وزن این کپسول ها 145 کیلو هستش
sajjadnegaresh
13 September 2006, 03:38 PM
آيا اين اضافه وزن كپسول ها به ضرر سيستم تعليق ماشين نيست ، يعني خارج از استاندارد نيست ؟
شاهین سرشار
13 September 2006, 03:48 PM
قیمت سمند گاز سوز 200/12 است .
NEC
13 September 2006, 04:13 PM
با وقتی که تو صف گاز تلف می کنی میشه 600000 بار بنزین زد !!!!
z_qz54
16 September 2006, 01:03 AM
آيا اين اضافه وزن كپسول ها به ضرر سيستم تعليق ماشين نيست ، يعني خارج از استاندارد نيست ؟
نه فشار نمیاره ولی خارج از استاندارد هست. چون مرکز ثقل رو جلو میاره.
davood4547
7 March 2007, 03:26 AM
دوستان آیا برای تنظیم موتور در حالت گازسوز جای را سراغ دارید؟
موتور اتومبیل ام در حالت گاز سوز خوب کار نمیکند.
z_qz54
7 March 2007, 10:33 PM
دوستان آیا برای تنظیم موتور در حالت گازسوز جای را سراغ دارید؟
موتور اتومبیل ام در حالت گاز سوز خوب کار نمیکند.
مشکلی از تنظیم موتور نیست ، احتمالات مربوط به سیستم سوخت رسانی گازی میشود مثل ژیگلورها و یا میتر و یا... برای چک این اجزا به یک نمایدنگی با تجریه مراجعه کنید.
davood4547
8 March 2007, 02:15 AM
با سلام
ما داریم ولی بدرد نمیخوره!!!:icon_razz
در ضمن اگه کپسولت خالی باشه تو تبریز 360-380 تومان میشه تهران رو نمیدونم!
در ضمن سمند ما از کارخانه گازسوزه و اینکه بزرگترین سایز کپسولهای سمند رو داره!!!حدود 18 متر مکعب میگیره!
دوست عزیز برای چه فرموده اید بدرد نمیخورد؟:icon_ques
kingdariush
30 March 2007, 01:27 AM
برای من چند تا سئوال پیش آمده :
1- هر تانک گاز چند کیلومتر کار میکنه ؟ (البته این مورد در بالا جواب داده شده)
2- آیا گاز برای موتور ضرر داره ؟
3- چطوری میشه بهترین کارائی و کمترین ضرر برای موتور را داشت؟ ( مثلا چقدر از گاز استفاده کنیم و چقدر از بنزین )
4- آیا مراقبت ویژه ای باید صورت بگیره ( مثل استفاده از پاک کننده موتور یا انژکور ) ؟
5- وزن مخزن خالی و پر چند کیلو است ؟
ممنون میشم راهنمایی و اظهار نظر کنید
1- فکر کنم حدودا 200 کیلومتر
2-برای موتوری که برای بنزین طراحی شده بله.
3-هر 20 دقیقه باید چند دقیقه بنزین کار کنه ولی در نهایت فرق زیادی نداره
4-بله بهتره نخرید و تا آمدن 206 گازسوز یا موتور ملی صبر کنید.
tazmani
6 April 2007, 07:38 PM
فکر کنم بهتره کلا بی خیال منبع و گاز و اینحرفا بشم و اصلا منبع را نصب نکنم.
farzadonline
9 April 2007, 11:35 AM
با سلام به دوستان
من یک سمند دوگانه سوز به صورت تحویل 40 روزه با شرایط چهار چک در یک سال ثبت نام کردم ولی حالا از گوشه و کنار می شنوم که میگن خوب نیست میشه یکی توضیح بده چرا ؟
در ضمن به من گفتن تحویل 40 روزه است ولی پس از قرارداد میگن 40 روز کاری که با احتساب تعطیلات عید و جمعه ها میشه 2 ماه . واقعا این کلاهبرداری نیست؟
حسين رحماني
24 April 2007, 09:58 PM
سلام يكي سايت تشريح سيستم cng سمند رو بگه
mehdi_n82
26 April 2007, 02:32 AM
سلام دوستان
میخواستم بدونم وزن کپسول سمند دوگانه سوز به صورت خالی و پر چقدر هستش ؟ :icon_cool
z_qz54
28 April 2007, 04:13 PM
دوست عزیز.اگر کسی پاسخ سوال شما را داشته باشید؛ختما جواب خواهد داد.
لطفا پست های اضافی نفرستید.
Raminium2001
28 April 2007, 08:53 PM
با سلام به دوستان
من یک سمند دوگانه سوز به صورت تحویل 40 روزه با شرایط چهار چک در یک سال ثبت نام کردم ولی حالا از گوشه و کنار می شنوم که میگن خوب نیست میشه یکی توضیح بده چرا ؟
در ضمن به من گفتن تحویل 40 روزه است ولی پس از قرارداد میگن 40 روز کاری که با احتساب تعطیلات عید و جمعه ها میشه 2 ماه . واقعا این کلاهبرداری نیست؟
اين كه ميگن خوب نيست فكر مي كنم بخاطر كاهش 10 تا 15 درصدي قدرت موتور هستش، البته اگه براي استفاده شخصي بخاي، مشكل در همين حد باقي مي مونه و زياد ازيتت نميكنه. ولي تو ماشينهايي كه كار مي كنند (مثل سمند تاكسي) باعث استحلاك موتور ميشه و به قول يكي از راننده ها، بعد از دو سال بيشتر از صرفه جويي كه تو قيمت بنزين كرده داره پول لوازم يدكي (البته مصرفي) ميده.
دليل تو نوبت موندن براي گازسوز كردن ماشين نبود كپسول به ميزان مورد نياز هستش. امروز تو روزنامه خوندم كه با توجه به اينكه ماشينهايي كه مصرف بالاي 6 دارند، اگر دوگانه سوز نشوند پلاك نخواهند شد، هر دو شركت ايران خودرو و سايپا به فكر توليد اين كپسولها افتادند و سايت سايپا تا 18 ماه ديگه بهره برداري مي شه.
توضيح اينكه علت سختي توليد كپسول CNG اينه كه نميشه كپسول رو به صورت 2 تكه توليد و جوش داد. دو روش توليد داره، تزريقي و بادي كه روش بادي قابل استفاده هست اما دستگاههاي اون قيمت خيلي زيادي دارند.
منبع : يه بابايي كه كارش نصب اين مخازن هست و شايد علاقه اي نداشته باشه اسمش رو بيارم
davood4547
5 May 2007, 02:11 AM
دوستان ایا جایی را برای تست سالانه سمند گازسوز میشناسید؟
چون سمند گاز سوز ظاهرا هر سال باید سیستم گازسوز آن چک شود و بعد لیبلی به شیشه جلو می چسبانند که مجاز به زدن گاز هستید.
tazmani
6 May 2007, 12:03 AM
من کلا بی خیال سمند گاز سوز شدم . چند روز پیش فروختمش و یک سمند سفارشی بنزین سوز ثبت نام کردم. فکر کنم این آخرین سری ثبت نام سمند بنزین سوز بود. چون بقیه حالتها همه دوگانه سوز بودن.
حتی پارس سفارشی هم دارن دوگانه سوز ثبت نام میکنن.
emroozi83
6 May 2007, 08:37 AM
امروز تو روزنامه خوندم كه با توجه به اينكه ماشينهايي كه مصرف بالاي 6 دارند، اگر دوگانه سوز نشوند پلاك نخواهند شد
ببخشید ولی این یعنی چییی؟؟؟؟؟؟ حالا این سری که فعلا همه ی ماشینا گازسوز نیستن.. تکلیف چیست؟ این روزنامه ها هم بعضی وقتا واقعا.....
امير حيدري
6 May 2007, 10:22 AM
براي چك كردن سيستم گاز سوز تشريف ببيرن خيابان اتحاد تهرانپارس _ كوي هفتم - پلاك 15
davood4547
6 May 2007, 11:26 AM
براي چك كردن سيستم گاز سوز تشريف ببيرن خيابان اتحاد تهرانپارس _ كوي هفتم - پلاك 15
ممنون دوست عزیز.
آیا تلفنی از آنجا دارید؟
Srfazel
19 May 2007, 11:14 AM
شنیدم در سمندهای دوگانه سوز (فابریک کارخانه) حجمی کمتری از صندوق را مخزن اشغال میکنه چون قسمتی از مخزن زیر ماشین قرار میگیره. از دوستان کسی اطلاع دقیقی در این مورد داره؟ آیا صحت داره؟ عکسی از صندوق سمند دوگانه سوز سراغ دارید؟
hamedfox
19 May 2007, 12:37 PM
ببخشید من رو ماشین سمندم سیستم دارم می خواستم بدونم بره گاز سوز کردن باید اونو بردارم یا نه دو تا سابدارم با دوتا آمپی لی فایر ممنون می شم راهنمائی کنید
z_qz54
19 May 2007, 01:33 PM
ببخشید من رو ماشین سمندم سیستم دارم می خواستم بدونم بره گاز سوز کردن باید اونو بردارم یا نه دو تا سابدارم با دوتا آمپی لی فایر ممنون می شم راهنمائی کنید
دوست عزیز شما در هر صورتی باید کپسول رو انتهای صندوق یا همون پسبیده به صندلی!! نصب کنید...(به دلیل رعایت ایمنی نسبی)
حالا ارتفاع بست رو میتونید تغییر بدید،یادمه 2 تا تسمه با نقطه اتصال بسته شده بودند.
فکر کنم اگر خیلی ساب شما بیرون نزده باشه،بتونید نصب کنید.
امپلی فایر رو که باید بردارید از اونجا...
hamedfox
20 May 2007, 05:55 PM
ممنونم فقط می خواستم بدونم لرزش ساب ها برای کپسول خطر ناک نیست
z_qz54
21 May 2007, 01:36 AM
ممنونم فقط می خواستم بدونم لرزش ساب ها برای کپسول خطر ناک نیست
نه،دیگه گاز مایع هم نیست...
خیالتون راحت..فقط ضربه نباید اینقدر شدید باشه که توی اتصالات مشکلی ایجاد کنه!!
neda67
6 June 2007, 03:13 AM
دوستان من مي خام سمند lx سال سفارشي ثبت نام كنم با توجه به اينكه فقط دو گانه سوز ثبت نام مي كنن مي خاستم بدونم
سمند دوگانه سوز با نوع بنزيني در نرمي وشتاب و موارد ديگه مخصوصا راحت بودن تفاوت داره
kingdariush
6 June 2007, 06:36 PM
دوستان من مي خام سمند lx سال سفارشي ثبت نام كنم با توجه به اينكه فقط دو گانه سوز ثبت نام مي كنن مي خاستم بدونم
سمند دوگانه سوز با نوع بنزيني در نرمي وشتاب و موارد ديگه مخصوصا راحت بودن تفاوت داره
فرقش اینه که هر چی بیشتر از گاز استفاده کنی قدرت ماشین بیشتر افت میکنه و عمر سرسیلندر هم کمتر میشه. بعد هم فکر نکنم به این زودیا اصلا مخزن گاز گیرت بیاد.
pesaremelli
6 June 2007, 07:53 PM
یه تفاوت اساسی دیگه هم اینه که حدودن 140 کیلوگرم به وزن ماشینت اضافه میشه و فضای صندوق عقب هم حدود 70 درصد کمتر میشه
z_qz54
6 June 2007, 08:08 PM
اصلا دوگانه سوز معنی نداره!!
تغییر توی دمای احتراق،ضرب احتراق و... یعنی فاجعه برای موتور!!!!
اگر خیلی به موتور ماشینت علاقه داری بدون کپسول بگیر و دنبال 2گانه کردن نباش!!!!!
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.