View Full Version : نحوه نصب سيمبيان
low.power
14 April 2006, 04:20 PM
با سلام خدمت مديران محترم بنده يك سوالي داشتم و آن اين كه من يك گوشي 6630 دارم و ميخواهم سيستم عامل ورژن پايين تر يعني 7 را بر روي گوشيم نصب كنم.
اگر ممكن است بفرماييد كه من بايد چه كار كنم و فايل را از كجا دانلود كنم كه بتوانم توسط EProm Programer آن را Load كنم؟
:icon_idea
langee
14 April 2006, 05:22 PM
با سلام خدمت مديران محترم بنده يك سوالي داشتم و آن اين كه من يك گوشي 6630 دارم و ميخواهم سيستم عامل ورژن پايين تر يعني 7 را بر روي گوشيم نصب كنم.
اگر ممكن است بفرماييد كه من بايد چه كار كنم و فايل را از كجا دانلود كنم كه بتوانم توسط EProm Programer آن را Load كنم؟
:icon_idea
:icon_twis خدمت جناب low.power سیستم عامل سیمبین روی حافظه rom گوشی شماست و قابل تعویض نیست.
low.power
14 April 2006, 05:44 PM
دوست عزيز اگر اطلاعاتي نداريد اول مطالعه كنيد و بعدا پاسخ دهيد.
حافظه ROM هم قابل تغيير ميباشد.(نه تعويض!!!!)
:icon_twis خدمت جناب low.power سیستم عامل سیمبین روی حافظه rom گوشی شماست و قابل تعویض نیست.
farzad_sx1
14 April 2006, 05:49 PM
low.power .... دوست عزیز لطفا کمی آرامتر کار را دنبال کنید ....
شما با هیچ روشی که من اطلاع دارم نخواهید توانست نسخه سیمبیان گوشی خود را تغییر دهید ...
در ضمن ROM مخفف کلمه Read Only Memory هست ..... یعنی تنها خواندن ..... شما نمیتوانید اطلاعات آنرا حتی تغییر دهید .... مگر با روشهای خاص ......
موفق باشید :icon_cool
low.power
14 April 2006, 06:06 PM
مديريت محترم با تشكر از پاسخ شما ولي...
ROM هاي استفاده شده در موبايل از نوع EPROM ميباشد.و EPROM حافظه اي است كه فقط خواندني است و به صورت عادي نميتوان بر روي آن نوشت و همانطور كه از نام آن بر ميايد (Erasable Programable ROM) فقط با دستگاه EPROM PROGRAMMER قابل نوشتن ميباشد.
من از شما درخواست خود سيستم عامل را كردم نه توضيح ROM !!!!
low.power .... دوست عزیز لطفا کمی آرامتر کار را دنبال کنید ....
شما با هیچ روشی که من اطلاع دارم نخواهید توانست نسخه سیمبیان گوشی خود را تغییر دهید ...
در ضمن ROM مخفف کلمه Read Only Memory هست ..... یعنی تنها خواندن ..... شما نمیتوانید اطلاعات آنرا حتی تغییر دهید .... مگر با روشهای خاص ......
موفق باشید :icon_cool
Nima1989
14 April 2006, 07:27 PM
بله
این کار رو میتونید به وسیله دستگاه باکس انجام بدید
منتها نمی تونید ورژن سیمبیان رو عوض کنید
همون ورژنی که روی گوشی هست رو می تونید از نو نصب کنید
low.power
14 April 2006, 11:08 PM
با تشكر از پاسخ شما
پس اگر ميشود همان ورژن سيمبيان من يعني ورژن 8 را قرار بدين تا دانلود كنم!
بله
این کار رو میتونید به وسیله دستگاه باکس انجام بدید
منتها نمی تونید ورژن سیمبیان رو عوض کنید
همون ورژنی که روی گوشی هست رو می تونید از نو نصب کنید
farzad_sx1
14 April 2006, 11:51 PM
دوست عزیز شما فقط میتوانید که گوشی خود را ار نوع فلش کنید و دیگه نمیتونید که سیمبیان رو از اول نصب کنید....
اگه منظور شما اینه بفرمایید تا بیشتر کمکتان کنیم .....
Nima1989
15 April 2006, 12:07 AM
من این فایل رو ندارم
شما دستگاه باکس دارید؟
low.power
15 April 2006, 12:37 AM
دوست عزيز اساس كار ROM بر اين است كه ميتوان آن را با اشعه ماورا بنفش كه توسط دستگاه Programmer انجام ميپذيرد پاك كرد و مانند كامپيوتر و رسيور از نو نصب كرد.و اين كار به دفعات متوالي نيز انجام پذير است..!!!
دوست عزیز شما فقط میتوانید که گوشی خود را ار نوع فلش کنید و دیگه نمیتونید که سیمبیان رو از اول نصب کنید....
اگه منظور شما اینه بفرمایید تا بیشتر کمکتان کنیم .....
low.power
15 April 2006, 12:39 AM
بله دوست عزيز من باكس و Programmer هم دارم...
شما اگر ميشود آدرس سايتي را بدهيد كه من بتونم OS 8.0 را از آنجا دانلود كنم؟!
من این فایل رو ندارم
شما دستگاه باکس دارید؟
PAYAM
15 April 2006, 02:26 AM
دوست گرامي تقريبا تمام ايپرامهايي را كه قفل ندارند ميتوان پروگرام كرد. (براي ايپرام هاي Lock شده هم راههايي موجود است البته!) اما پروگرام كردن يك آيسي يك طرف قضيه است و سازگار بودن برنامه پروگرام شده با سخت افزار يك طرف ديگر.
بهوسله باكس ميتوان ايپرام گوشي را پروگرام كرد منتهي دسترسياي كه باكس به شما ميدهد دسترسي كامل (مشابه مثلا جيتگ در همان رسيوري كه شما مثال زديد) نيست. حتي بنابرفرض در صورت پروگرام كامل و بدون ارور مثلا سيمبين ورژن 7 روي 6630 ، بهدليل تفاوتهاي سختافزاري (اعم از حجم ايپرام، تفاوتهاي سختافزارها مثل دوربين و اسپيكر و ميكروفون، آدرسدهي هاي نرمافزاري اجزا و... ) گوشي شما بوت نميشود.
فايلهاي فلش كه همراه باكسها موجود است و روي سايت هاي پشتيبان باكسها هم قابل دانلود است همان چيزيست كه دنبالش هستيد. (مثلا فايل فلش 6600 يعني os7 + مواردي اضافهتر)
low.power
15 April 2006, 12:15 PM
با تشگر از پيام عزيز به خاطر اطلاعات مفيدشان!
من يك سوال دارم , تمامي سخناني كه فرموديد درست ميباشد.فقط يك چيز كه هست آن هم اين كه آيا مثلا وقتي كه ما يك سيستم (كامپيوتر) ميخريم . آيا سيستم عامل روش نصب است؟؟؟(در موبايل هم فروشنده كه همان شركت سيمبيان باشد اين سيستم عامل را نصب ميكند).
پس ما ميتوانيم بعد از يافتن سي دي سيستم عامل آن را بر روي سيستم خود نصب نماييم.
اصولا هم هر سيستم عامل جديدي كه وارد بازار ميشود با قطعات بالاتر سازگار خواهد بود.
مثلا سيتم عامل VISTA نيازمندم سخت افزار DVD-Rom , VGA 3D , CPU Intel Box( up III ,.... ميباشد.پس ميبينيم كه ماميتوانيم يك سيستم عامل پايين تر از اين را مثل XP را نيز بر روي قطعات فوق (برفرض) نصب كنيم.
در گوشي ها نيز وقتي قطعات گوشي ما بالاتر و الهام گرفته شده از مثلا 6600 است و حال ما گوشي 6630 داريم لذا ميتوان سيمبيان ورژن پايين تر مثل 7 را نيز بر روي گوشي 6630 نصب كرد!(و تقريبا بدون مشكل كار خواهد كرد)
در رسيور هم وضع بر اين منوال است چنانچه پرگرام كردن ROM رسيور با پچ جديد بروز شده باشد ميتوان با Erase كردن ROM , پچ پايين تر را نيز نصب كرد.
حال سوال من اين است كه با تعاريف فوق و با توجه به اصل سيستم عامل و آنچه در بنيان گذاري سيستم عامل مطرح است و چون سيستم عامل سيمبيان الهام گرفته از سيستم عامل شركت مايكروسافت ميباشد پس ميتوان OS را بر روي ROM ي كه با قطعات آن ورژن سازگار باشد به راحتي نصب كرد.
حال من دنبال آن OS هستم..
خوشحال ميشوم كه با دليل منطقي و قانوني و علمي جواب سوال من را بدهيد.
PAYAM
15 April 2006, 06:03 PM
دوست گرامي اگر مطلب قبلي رو من به دقت ميخونديد متوجه منظور من ميشديد.
چون از رسيور مثال زديد من هم همين مثال رو براي شما ميزنم. وقتي يك فايل پچ براي يك دستگاه ميآيد امكاناتي بر روي همان پايه فريمور قبلي امكانات بيشتري اضافه ميشود. مثلا ناگرا2 ساپورت ميشود يا بازي اضافه ميشود يا مشكل مثلا با سوييچر حل ميشود يا موارد ديگر.... در موبايل هم همين قضيه موجود است. يه نگاهي به بخش نوكيا يا سونياريكسون بيندازيد. مثلا فريمور جديدي براي k750 ميآيد و مشكل هنگ كردنش با بعضي مموريها يا نشناختن بعضي مموريها را حل ميكند، يا مثلا فريمور جديدي براي 6630 ميآيد و قابليت PPT را به آن اضافه ميكند، يا فريمور جديدي براي اسايكس وان ميآيد و مثلا مشكل كم بودن صداي اسپيكر را حل ميكند، يا فريمور جديدي براي 6600 ميآيد و ساپورت رم تا 1 گيگ را اضافه ميكند و موارد بسيار زياد ديگر.
در اينگونه موارد فريمور آپديت ميشود ولي خود فريمور (يا در اصطلاح OS يا سيستم عامل) عوض نميشود. مشابه همان فايلهاي پچ در رسيورها.
اما وقتي خود فريمور عوض ميشود مثلا به جاي سيمبين 7 در 6600 از سيمبين 7.5 در 7610 و 6670 و 3230 يا از سيمبين 8 در 6630 يا از سيمبين 8.1 در 6680 و N90 و N70 استفاده ميشود، ديگر بحث فقط يك آپديت كوچك (يا به اصطلاح همان پچ) نيست. كل سختافزار و نرمافزار تغيير ميكند و لابد ميدانيد كه تغيير سختافزار هم در موبايل امكان پذير نيست. به عبارت ديگر به همان دليلي كه نميتوانيد از برنامه مثلا استارست 190 به جاي 150 (عليرغم پروگرام فلش 150 با برنامه 190) استفاده كنيد قادر به استفاده از Symbian7 در 6630 نيستيد.
اميدوارم پاسختان را گرفته باشيد.
low.power
16 April 2006, 12:07 AM
با سلام و ممنون از پيام عزيز
دقيقا متوجه شدم. با تشكر از شما
باز هم اگر سوالي بود حتما ميپرسم با تشكر از شما!:icon_excl
moorcheh
16 April 2006, 03:19 PM
پيام جان الّله وکيلی
endeshi چجوری و از کجا اينا رو ميدونی !منو دوستام همگی خف موبايل ميدونن ولی تو برتری!
کارت تو کاره موبايل؟اگه فزولی نيست ها؟
PAYAM
19 April 2006, 08:17 PM
پيام جان الّله وکيلی
endeshi چجوری و از کجا اينا رو ميدونی !منو دوستام همگی خف موبايل ميدونن ولی تو برتری!
کارت تو کاره موبايل؟اگه فزولی نيست ها؟
شما لطف دارين.
نه، كار من موبايل نيست. يك دانشجوي سال پنجمي (!) يك رشته مهندسي البته كاملا غيرمتبط با الكترونيك و كامپيوتر!
mhs
20 April 2006, 01:46 AM
با اجازه اساتید:icon_idea
از نوشته های استاد PAYAM برمی آد که سیمبیان مثل بایوس کامپیوتر هست (همانطور که می دونید بایوس وظیفه هماهنگی سخت افزار با نرم افزار رو داره) یعنی میشه آپگرید بشه تا یک سری ایرادهای(سخت افزاری) مادربرد برطرف بشه مثلا با سی پی یو هایهای جدید سازگار بشه ولی نمیتونیم بایوس مادربرد پنتیوم 3 را برای بایوس مادربرد پنتیوم 4 فلش کنیم.حتی نمی تونیم بایوس یه کامپیوتر رو برای یه کامپیوتر با مارک دیگه ومدل دیگه فلش کنیم.در حقیقت در گوشی های موبایل بایوس و سیستم عامل با هم و در یک آی سی هستند. استادPAYAM اگه حرفهای من ایرادی داره لطفن اصلاح بفرمایید:icon_arro
PAYAM
20 April 2006, 05:53 AM
با اجازه اساتید:icon_idea
از نوشته های استاد PAYAM برمی آد که سیمبیان مثل بایوس کامپیوتر هست (همانطور که می دونید بایوس وظیفه هماهنگی سخت افزار با نرم افزار رو داره) یعنی میشه آپگرید بشه تا یک سری ایرادهای(سخت افزاری) مادربرد برطرف بشه مثلا با سی پی یو هایهای جدید سازگار بشه ولی نمیتونیم بایوس مادربرد پنتیوم 3 را برای بایوس مادربرد پنتیوم 4 فلش کنیم.حتی نمی تونیم بایوس یه کامپیوتر رو برای یه کامپیوتر با مارک دیگه ومدل دیگه فلش کنیم.در حقیقت در گوشی های موبایل بایوس و سیستم عامل با هم و در یک آی سی هستند. استادPAYAM اگه حرفهای من ایرادی داره لطفن اصلاح بفرمایید:icon_arro
در خيلي از وسايل قسمت بوت (كه وظيف چك كردن روابط اجزا با هم و كلا پيكربندي مجموعه را برعهده دارد) و قسمت سيستمعامل (كه انجام وظيفه اصلي وسيله را برعهده دارد) از هم جدا هستند. مثلا در كامپيوتر اگر هارد شما خام باشد و هيچ سيستمعاملي (داس، ويندوز، ...) روي آن نصب نباشد كامپيوتر شما بالا ميآيد، رم را تست ميكند، گنجايش هارد را تشخيص ميدهد، سيدي رام، فلاپي و ساير قطعات كامپيوتر از قبيل كارت گرافيك، مونيتور، كارت صدا، كارت شبكه و ... را به اصطلاح Detect يا شناسايي ميكند، ميتوانيد وارد محيط Setup اصلي بشويد و زمان و Boot Seq. و ساير تنظيمات را تغيير بدهيد و .... اما چون كامپيوتر شما سيستم عامل ندارد نميتوانيد از كامپيوتر خود استفاده كنيد. اما ميتوانيد با نصب يك سيستمعامل (Operating System يا OS) از كامپيوتر خود استفاده كنيد.
اين وظايف ابتدايي كامپيوتر كه در بالا گفتم (شناخت هارد و ...) مربوط به Boot يا در اصطلاح BIOS كامپيوتر شما است. وقتي سيستمعاملي روي كامپيوترتان نصب ميكنيد و كامپيوتر براي بوت شدن به هارد شما و آن سيستمعامل مراجعه ميكند اين هم وظيفه ديگريست كه بايوس انجام ميدهد. حتما ميدانيد كه بايوس هم روي يك ايپرام بر روي بورد قرار دارد و كلا فرآيندي جدا از سيستمعامل و ربطي هم به ديتايي كه روي هارد نصب ميشود ندارد.
در رسيور هم كه اين دوستمان مثال زد هم تا حدودي كار مشابه كامپيوتر است منتهي با اين تفاوت كه بوت و سيستمعامل (كه در اينجا اصطلاحا فريمور Firmwear ناميده ميشود) هر دو بر روي ايپرام اصلي قرار دارند منتهي در بعضي دستگاهها بخش مجزايي از حافظه را اشغال ميكنند و به همين دليل است كه در اين دستگاهها وقتي مثلا برنامهاي اشتباه ريخته ميشود يا حالا به هر دليلي مشكلي در فريمور پيش ميآيد و دستگاه عملكرد درستي نشان نميدهد، به دليل سالم ماندن قسمت بوت (كه در اينجا وظيفه برقراري ارتباط بين اجزا دستگاه مثل كم و تيونر و قسمتهاي ورودي و خروجي تصوير و سيگنال، ارتباط بين پورت و فلش دستگاه و ...) قادر به برقراري ارتباط بين پورت سريال با كامپيوتر هستيم. اما در بعضي ديگر فريمور و بوت در هم تنيده شده اند و با هر اشتباه در برنامهريزي به اصطلاح بوت نيز ميپرد و بايد دست به دامان فلش پروگرام و جي تگ و اين مسائل شويم.
اما در موبايل هم قضيه مشابه مورديست كه در بالا گفته شد. يعني ميشه گفت كه بوت و سيستمعامل (به دليل نوع خاص عملكرد موبايل) در گوشيهاي موبايل درهم گره خورده و تقريبا ميتوان گفت كه يكپارچه هستند. يعني سيستمعامل سيمبين موجود روي گوشي شما مجموعهاي از فريمور سيمبين به علاوه بوت است كه براي هر مدل گوشياي با گوشي ديگر بهدليل تفاوتهاي سخت افزاري و در نتيجه به دليل تفاوت بوت فايل، فرق خواهد داشت. ب هعنوان مثال حتي شما نميتوانيد از فايل فلش مثلا 3230 به جاي فايل فلش 6670 كه هر دو از سيستمعامل سيمبين 7.5 استفاده ميكنند به جاي هم استفاده كنيد چون تفاوت سختافزار اين دو گوشي موجب تفاوت در بوت آنها است، و سيستمعاملهاي آن دو نيز متفاوت خواهند بود.
شايد اشاره به اين تكته هم خالي از لطف نباشد كه ميتوانيد از سيمبين 7 بر روي 6630 (يا مثلا سيمبين ورژن بالاتر روي يك گوشي پايينتر البته به شرط ساپورت سختافزار) استفاده كنيد!! منتهي به اين شرط كه در تمامي قسمتهاي فريمور، آدرسدهي هاي گوشي جديد را به قول برنامهنويسها و كركرها Map كنيد اما مطمئن باشيد كه اين كار به دلايل بسيار زيادي كه در حوصله اين مطلب نيست، بهغير از خود سازنده از دست كس ديگري برنميآيد، بنابراين آن را خيلي جدي نگيريد....
david_angel20
30 April 2006, 03:48 PM
میشه firmwire 6630 و 6600 را روی سایت قرار دهید؟ مرسی
raoofgh
1 May 2006, 12:01 AM
سلام جناب PAYAM
ضمن قدردانی بخاطر نوشته های ارزشمندتان لطفاً به سوال اینجانب در قسمت رفع اشکال با عنوان "عجیبه جالبه"(که قطعاً برای شما عجیب نیست ) نگاهی بیاندازید.
البته از جناب farshid-ar بخاطر پاسخشان سپاسگذارم
و پرسش بعدی اینکه فلش شدن گوشی توسط مراکز خدمات پس فروش معتبر مزیتی نسبت به فلش شدن توسط خدمات دهندگان متفرقه دارد یا خیر؟(دنبال فایلهای گمشده ام می گردم و گارانتی هم ندارم)
اینطور هم میشد بپرسم :
آیا میتوانم فریمور و نرم افزارهای گوشی را به حالت اوریجینال بازگردانم؟
با احترام
voodoo
1 May 2006, 11:41 AM
پیام جان فکر میکنی به طور کلی این امکان برای شرکت نوکیا یا سیمبیان هست که ورژن های قابل ارتقاع از سیمبیان رو تولید کنن که روی سخت افزار های مختلف جواب بده؟؟؟ یعنی این کاری که الان دارن میکنن به دلیل سود تجاری هست یا واقعا گوشی های این نسل قابلیتش رو ندارن؟؟
PAYAM
1 May 2006, 11:05 PM
@ raoofgh
لطفا مطلب موردنظرتون رو لینک بدین. من ÷یداش نکردم.
خیر. فرقی نمی کند.
@ voodoo
شدنش که می شود. ولی شما توجه داشته باشید که سود تولیدکنندگان در این است که شما هر روز به گوشی جدیدی احساس نیاز پیدا کنید. قطعا سیمبین قابل ارتقا برای شما مفید است ولی برای نوکیا ....!؟
raoofgh
2 May 2006, 12:03 AM
@ PAYAM
احتمالاًمشکل لینک دادن حل شد.توجه بفرمائید:
http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=20798
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.