View Full Version : ضعف پراید در شیبهای رو به بالا !
Ramtin329
24 March 2006, 10:04 AM
اگر پراید داشته باشید شما هم وقتی به یک شیب تند میرسید حالتون گرفته میشه چرا که احساس میکنید الان بهتر از ماشین پیاده بشید تا تنهایی حرکت کنه ! این ضعفی است که از ابتدایی طراحی پراید وجود داشته . وای به حالتون اگر تو ماشین نفر هم نشسته باشه ! دیگه چه شود ! کسی راه حلی برای افزایش کشش ماشین بدون اینکه زیاد دردسر بکشیم داره یا نه ؟ میدونم یک سری میگن تقویت موتور ولی منظور من راههای ساده تر و کم هزینه تره !
parsboy
24 March 2006, 12:23 PM
بهترین راه اینه که تحمل کنی دیگه ! :icon_surp
بهر حال سر بالایی هم تموم میشه و بعدش میوفتی تو سرپائینی و حال میکنی ! :icon_cool
Shahram_gle
24 March 2006, 01:11 PM
فکر نکنم راهی غیر از تقویت وجود داشته باشه ... :icon_sad:
یا تقویت کن ...
یا بفروش یه 206 تیپ 5 یا پرشیا یا سمند یا 405 بخر تو سربالایی حالشو ببر ... :icon_mrgr
dr_mehry
24 March 2006, 02:50 PM
من قبلا پراید مدل 83 داشتم ماشین خیلی خوبی بود.تو سربالایی هم با 4 سرنشین همراه 206 دوستم می رفت. در حال حاضرم 3 ماهه که 206 تیپ 3 دارم . بنظر خودم فرق چندانی با ماشین قبلیم نداره.ضمنا از یک موتور 1300 نمیشه انتظار قدرت یک ماشین 2400 رو داشته باشی.
Srfazel
2 April 2006, 08:12 PM
ایراد از طراحی نیست. پراید و اکثر ماشینهای کره ای دور موتور پایینی دارند که برای طول عمر موتور بسیار عالیه. اگه دقت کنی موتورهای نسل پژو ( 405- 206- پرشیا- سمند) قدرتی هستند به این معنی که دور موتور بالایی دارند و علت کم کردن روغنشون هم همینه. از پراید نباید انتظار داشته باشی که توی سربالایی مثل 405 و سمند بتونه حرکت کنه چون واقعا تفاوت داره. دور موتور 4000 (دور در دقیقه) و بیشتر از اون باعث استهلاک موتور می شه و اکثر ماشینهای طراحی کره ای ها دور موتور متوسط پایین تری دارند و عمر موتور بیشتری هم دارند
رامتين123
3 April 2006, 06:05 AM
نوشته بالايي كاملاً تاييد ميشه . تو سربالايي با ماشين هاي كره اي كه من تجربه دارم هميشه اگر دور موتور از يك حدي بالاتر بره فقط باعث هرزگردي صفحه كلاج ميشه و نه تنها سرعت رو زياد نميكنه بلكه به متور فشار مياد و بعضاً باعث داغ شدن صفحه كلاج ميشه . نميدونم دوستان هم همين تجربه رو دارند يا نه . به اين ماشين ها تو سربالايي ها دقيقا بايد اون مقداري گاز داد كه هرز نميره و براي بالا رفتن به اون ميزان گاز نياز داره (جوري كه دور موتور بالاتر باعث افزايش سرعت ميشه ) . معمولاً اگر تو دور بيافته با يك دور موتور خيلي كم هم بالا ميره . اگر بيشتر گاز بديم فقط به موتور فشار مياد و به دليل داغ شدن صفحه كلاج بيشتر كارايي ماشين تو سربالايي پايين مياد و همين باعث ميشه كه كم بياره . فكر كنم به خاطر همون گيبركس سرعتي هست كه در اينجور ماشين ها دارند و دوستمون در پاسخ قبلي به ان اشاره كردن .
Shahram_gle
3 April 2006, 10:34 AM
ایراد از طراحی نیست. پراید و اکثر ماشینهای کره ای دور موتور پایینی دارند که برای طول عمر موتور بسیار عالیه
دقیقا. سیلو هم همین مشکل رو داره...
sepehr_share
4 April 2006, 01:34 AM
یه 206 تو دور موتور6000 تا 180 پر میکنه ولی یه پراید 4300 ... به نظر من تو سربالایی باید تا میشه دنده سنگین بری بزارید موتورم حال بیاد من که دم سربالایی یه معکوس به ماشین میدم تا 4500 دنده بعدی نمیرم اصلا با پراید سبک بری زودتر به روغن سوزی می یفته
شمایی که دور موتورتون تا حالا از 3000 نگذشته خدایش تا حالا چند بار رینگ و پیستون شیکوندید؟؟؟ اگه به ماشینت گاز دادی بعد 1 ماه تازه ماشینت نرم میشه و برو اون وقت می فهمی پراید چیه:icon_eek:
رامتين123
4 April 2006, 04:58 AM
گاز دادن و بالا بردن دور موتور تا زماني مفيده كه باعث افزايش قواي حركتي ماشين ميشه . در غير اينصورت روي موتور و سيستم انتقال نيرو تاثير منفي ميزاره و نه تنها ماشين تو سر بالايي بهتر بالا نميره بلكه افت هم ميكنه و مصرف بنزين بالاتر ميره . دنده معكوس هم در سر بالايي زماني بايد داده بشه به آن نياز باشه (دنده قبلي مرده باشه). دنده معكوس دادن هاي بيمورد هم همين اثرات منفي رو روي ماشين ميزاره . دنده مرده هم پدر ماشين رو درمياره خصوصاً اگر تو سر بالايي باشه . بهترين كار تجربه اين هست كه ببينيم كه ماشيني كه زير پامون هست تو موقعيت هاي مختلف با چه دور موتوري بهتر راه ميره .
رامتين123
4 April 2006, 05:06 AM
دقیقا. سیلو هم همین مشکل رو داره...
مشكل كه نميشه گفت . طراحي موتور و گيبركس به اين شكله . ماشين هايي كه گيبركس قدرتي دارند مثل پژو با اين فرق ميكنند و اين تفاوت مزايا و معايب خاص خودش را داره . در مورد دوو شما هم حتماً زياد ديديد كه تو انواع دوو وقتي يك مدتي تو سر بالايي راه ميريد خصوصاً اگر ترافيك هم باشه و مجبور به معكوس دادن زياد بشيد صفحه كلاج داغ ميكنه و كارايي ماشين به شكل چشمگيري كاهش پيدا ميكنه . تا جايي كه من تجربه كردم دليل اصلي آن بالا بردن بيش از اندازه لازم دور موتور هست كه باعث ايجاد هرز گردي صفحه كلاج بين موتور و گيربكس ميشه و صفحه كلاج داغ ميكنه . اگر اين رو رعايت كنيم و با دور موتور مناسب با انواع دوو تو سر بالايي بالا بريم هم مشكل داغ شدن صفحه كلاجش حل ميشه و همه سر بالايي را بهتر بالا ميره .
tabeta_03
4 April 2006, 05:46 AM
بهترين راه و ساده ترين راه اينه كه ببري نمايندگي بگي تو كاربراتورش پمپ شتاب بزارن....البته مصرف يكم ميره بالا ولي تفاوت زيادي ايجاد ميشه...
asdadras
4 April 2006, 11:28 AM
شمایی که دور موتورتون تا حالا از 3000 نگذشته خدایش تا حالا چند بار رینگ و پیستون شیکوندید؟؟؟ اگه به ماشینت گاز دادی بعد 1 ماه تازه ماشینت نرم میشه و برو اون وقت می فهمی پراید چیه:icon_eek:
دوست عزيز پرايد من مدل 82 است كمتر پيش اومده كه دور موتورم از 3000 گذشته باشه حدود 54000 كيلومتر هم كار كرده اهل سرعت هم هستم ولي تابحال مشكلي كه شما گفتيد پيدا نكردم.
من هم صحبت دوستمون رامتين 123 رو تائيد مي كنم وقتي گاز دادن فايده اي جز بالا بردن دور موتور نداره و به سرعت ماشين اضافه نمي كنه چرا بايد بيخود به موتور فشار آورد.
اما در مورد سوال Ramtin329 راهي كه من معمولا و در صورت امكان از اون استفاده مي كنم سرعت گرفتن قبل از سر بالاييه وقتي ماشين شما با سرعت خوب و مناسبي سربالايي رو شروع كنه و سرعت اوليه مناسبي داشته باشه ميتونه راحت هم بالا بره از طرف ديگه اگه شما دنده مناسبي هم بسته به موقعيت شيب و جاده به ماشين بدين ميتونين حتي در سربالاييها به سرعت ماشينتون اضافه كنين.
amirali18
4 April 2006, 01:22 PM
خيلی بحث جالبیه... ممنون دوستان:icon_cool
حالا دو تا سؤال:
... تو سربالايي با ماشين هاي كره اي كه من تجربه دارم هميشه اگر دور موتور از يك حدي بالاتر بره فقط باعث هرزگردي صفحه كلاج ميشه و نه تنها سرعت رو زياد نميكنه بلكه به متور فشار مياد و بعضاً باعث داغ شدن صفحه كلاج ميشه . نميدونم دوستان هم همين تجربه رو دارند يا نه . به اين ماشين ها تو سربالايي ها دقيقا بايد اون مقداري گاز داد كه هرز نميره و براي بالا رفتن به اون ميزان گاز نياز داره (جوري كه دور موتور بالاتر باعث افزايش سرعت ميشه )...
1. اينجوری که دوستان ميگن نبايد زياد به موتور فشار آورد(بيش از حد تو سر بالايی نبايد گاز داد)، خوب يعنی اگه ماشين کم بياره مدام بايد دنده عوض کرد؟
يعنی مثلاً 2 به 3 بعدش دوباره 3 به 2؟ خوب اينطوری به صفحه کلاچ بيشتر فشار نمياد؟؟
...معمولاً اگر تو دور بيافته با يك دور موتور خيلي كم هم بالا ميره ...
2. دور موتور پايين باعث فشار اومدن به موتور نميشه؟
asdadras
4 April 2006, 01:42 PM
1. اينجوری که دوستان ميگن نبايد زياد به موتور فشار آورد(بيش از حد تو سر بالايی نبايد گاز داد)، خوب يعنی اگه ماشين کم بياره مدام بايد دنده عوض کرد؟
يعنی مثلاً 2 به 3 بعدش دوباره 3 به 2؟ خوب اينطوری به صفحه کلاچ بيشتر فشار نمياد؟؟
خوب وقتي شما يه بار و يا دوبار امتحان كردي و ديدي كه پس از دنده دادن مجدد به ماشين حريف سربالايي نميشي و ماشين شما دور نميگيره بنظر من بهتره كه با يك سرعت يكنواخت حركت كني تا مجبور به دنده دادن مجدد نشي تا از شيب رد شي
رامتين123
5 April 2006, 05:36 AM
خيلی بحث جالبیه... ممنون دوستان:icon_cool
حالا دو تا سؤال:
2. دور موتور پايين باعث فشار اومدن به موتور نميشه؟
دور موتور پاييني كه دنده مرده محسوب ميشه براي ماشين فوق العاده ضرر داره . خصوصاً اگر ماشين زير بار باشه . تعريف دنده مرده هم براي من اينه . اگر غلطه لطفاً دوستان تصحيحش كنند . زماني كه ماشين داره بيش از اندازه اي كه تو اون دنده و اون شرايط لازمه گاز دادن لازم داشته باشه تا به ماكزيمم گشتاور اون دنده برسه دنده مرده به حساب مياد . بيشتر بستگي به ميزان سرعت ماشين و دنده اي كه روش هستيم داره . مثلاً اگر تو دنده چهار با يك سرعت مشخصي داريم راه ميريم اگر سرعتمون نسبت به اون دنده كم باشه و يكدفعه گاز رو زياد كنيم اگر ماشين سالم باشه و دنده مناسب داشته باشه بايد بلافاصله شتاب گيري كنه . اگر چند تا تقه خورد و يه حالتي شبيه ريپ زدن داشت و صداي موتور غير عادي شد (چيزي شبيه قر قر صدا ميده ) معلومه ما تو اون سرعت با اون دنده داشتيم دنده مرده ميرفتيم . البته اينكه با چه دور موتوري تو هر ماشين دنده مرده ميشه در ماشين هاي مختلف فرق داره و كاملاً بستگي به طراحي گيبركس داره . من فكر ميكنم ماشين هاي كره اي اكثراً دور پايين براشون مناسب تره . در مورد دنده معكوسهم در صورتي كه نياز باشه (با توجه به سرعت دور موتور) بايد معكوس داد . در غير اينصورت هم براي موتور ضرر داره و هم براي سيستم انتقال نيرو و صفحه كلاج و ..
paymanonline
5 April 2006, 12:07 PM
بهترین دور موتور برای پراید و حتی کلیه ماشینها بین 2 تا 3 هزار هست که بهتره بین این دو دور دنده رو تعویض کرد
(البته اگه قصد کل کل نباشه چون اون موقع دیگه کسی به دور موتور نگاه نمیکنه)
Ramtin329
11 April 2006, 10:59 PM
من چند تا راه ساده و بی دردسر پیشنهاد میکنم 1- استفاده از بنزین سوپر به هنگام سفر ! 2- نصب هدرز برای تخلیه سریعتر 3- استفاده از فیلتر اسپرت 4- نصب سایکلون 3
مطمئن باشید این مجموعه در کنار هم تا 5 اسب اضافه میکنه و این برای پراید کافیه .......... از این گذشته روی شتاب اولیه و ثانویه هم تاثیر محسوسی داره ....... یکی از دوستانم که این کارها را انجام داده بود میگفت تو جاده راحت با 206 تیپ 2 کل میندازم و ماشین اصلا کم نمی آره :icon_surp
Shahram_gle
13 April 2006, 10:56 PM
نصب هدرز برای تخلیه سریعتر
هدرز 5% اضاف میکنه به تنهایی.
فیلتر اسپرت هم حدودا 2-3%
spiderman9119
14 April 2006, 04:33 AM
ولی اگه از سایکلونم استفاده کنی خوبه 10 تا 15 اسب بخار قدرت ماشین زیاد می کنه.
Ramtin329
14 April 2006, 10:22 AM
سایکلون حداکثر 2 اسب اضافه میکنه و نه بیشتر ........ نباید به ارقام ذکر شده در تبلیغات سازنده زیاد اعتماد کرد .......... چرا که اگر 10 اسب اضافه میکرد پراید آسفالت جاده را بلند میکرد :icon_cool
paymanonline
14 April 2006, 11:34 AM
فیلتر اسپرت هم حدودا 2-3%
میدونی چه صدمه ای به ماشین میزنه؟
اولین چیزی که متوجه میشی اینه که مصرف ماشین بالا رفته.
دومین چیز میبینی ماشین تو سربالایی جون میکنه.
سومین چیزم وقتی موتور داغون شد و رفت تعمیر میفهمی!
amirali18
14 April 2006, 07:26 PM
ببخشيد، فيلتر اسپرت برای ماشين چه ضرر هايی داره؟ غير از مصرف و اينا...:icon_ques
Mohsen_d_62
14 April 2006, 11:04 PM
من فقط شمع ها رو چهار پلاتین کردم الآن تو سربالایی میتونم باهاش با دنده 4 راه برم . البته نمیگم میتونه مثل دنده 3 شتاب داشته باشه ولی اگه کسی جلوتون رو نگیره افت دور موتو و سرعت تو حرکت پیش نمیاد که هیچ ماشین تو سر بالایی با دنده 4 دور هم بر میداره ولی به طور کلی رانندگی تو سربالایی هم مهارت میخواد و هم حوصله و آرامش شما هر ماشینی که داشته باشی بالآخره یکی پیدا میشه که یکی رو دستتون رو کنه و بیاد ازتون رد بشه . زیاد بهش فکر نکنید سعی کنید یه رانندگی خوب داشته باشید . شما ماشین رو کنترل کنید نه ماشین شما رو . فقط دوستان یکم در مورد سایکلون و هدرز بیشتر توضیح بدن و هزینه هاش . ولی من فیلتر اسپرت رو به کسی پیشنهاد نمیکنم چون واقعاً بحث فیلتر هت از همه چیز تو ماشین حساسیت بیشتری داره و بهتره دستکاری نشه .
Ramtin329
14 April 2006, 11:13 PM
همان طور که قبلا هم دوستان دیگر هم گفتند استفاده از شمع 3 یا 4 پلاتینه در مورد پراید باعث بالا رفتن حرارت اجزای موتور بویژه سیلندر شده و در بلند مدت استهلاک زود رس را بدنبال دارد . :icon_mad:
spiderman9119
14 April 2006, 11:24 PM
در ایت پست به طور کامل راجع به سایکلون بحث شده : [Only registered and activated users can see links]
Shahram_gle
14 April 2006, 11:44 PM
میدونی چه صدمه ای به ماشین میزنه؟
اولین چیزی که متوجه میشی اینه که مصرف ماشین بالا رفته.
دومین چیز میبینی ماشین تو سربالایی جون میکنه.
سومین چیزم وقتی موتور داغون شد و رفت تعمیر میفهمی!
بابا چرا میزنی؟
من فقط یه توضیح دادم که چه قدر به قدرت ماشین اضافه میکنم.
خودم هم روی ماشینم نصب نیست. ماشینم کاملا استاندارده.
پیشنهاد هم به کسی ندادم که فیلتر اسپرت نصب کنه.
فقط جهت افزایش اطلاعات دوستان گفتم
mohammad_55
15 April 2006, 11:33 AM
همان طور که قبلا هم دوستان دیگر هم گفتند استفاده از شمع 3 یا 4 پلاتینه در مورد پراید باعث بالا رفتن حرارت اجزای موتور بویژه سیلندر شده و در بلند مدت استهلاک زود رس را بدنبال دارد . :icon_mad:
رامتين جان حرفت درسته من 4 الكترود گذاشتم. كمي حرارت موتور بال رفته ولي عملكردش هم بهتر شده . بنظر شما اگه دو الكترود بزارم دما به حالت قبل بر ميگرده ؟
Ramtin329
15 April 2006, 09:16 PM
رامتين جان حرفت درسته من 4 الكترود گذاشتم. كمي حرارت موتور بال رفته ولي عملكردش هم بهتر شده . بنظر شما اگه دو الكترود بزارم دما به حالت قبل بر ميگرده ؟
حقیقتش من خودم الان 2 پلاتینه نصب کردم .... دما هم تفاوتی نکرده ولی در کشش و شتاب هم تفاوتی احساس نکردم ....... حتی چند روز پیش بردم نمایندگی برای تنظیم گفت همه چیز طبیعیه:icon_evil
mohammad_55
17 April 2006, 09:40 AM
يعني نسبت به 4 پلاتينه دماش پائينتره و شبييه تك پلاتينه است؟
sina1808
17 April 2006, 03:57 PM
ما زماني كه پرايد داشتيم براي حل اين مشكلش سيستم CLC اش غير فعال كرديم و ماشين واقعا عالي شده بود ! :)
يادم مياد با CLC اگه 130 تا سرعت داشيتم و ميخواستم از يه جاده سربالايي بالا بريم سرعت به 80 ميرسيد ولي با حذف CLC ديگه همچين مشكلي وجود نداشت ( مثلا ممكن بود از 130 بياد به 120-110 )
نيوان
17 April 2006, 04:23 PM
ما زماني كه پرايد داشتيم براي حل اين مشكلش سيستم CLC اش غير فعال كرديم و ماشين واقعا عالي شده بود ! :)
يادم مياد با CLC اگه 130 تا سرعت داشيتم و ميخواستم از يه جاده سربالايي بالا بريم سرعت به 80 ميرسيد ولي با حذف CLC ديگه همچين مشكلي وجود نداشت ( مثلا ممكن بود از 130 بياد به 120-110 )
آقا اين سربالايي بخوره تو سر من:icon_eek: ديروز تو اتوبان تهران ساوه تو كفي با دنده 5 و تخته گاز يه آردي داشت با من كورس ميزاشت و اگرچه 3 دقيقه ميزون موازي ميرفتيم ولي بلاخره اون 145 كيلومترو رد كرد و رفت!!!!!:icon_cry:
من CLC رو حذف كردم (از مدار خارج كردم) ولي هنوز اگزوز و ... رو دست نزدم
شما دليل رو چي ميبينيد؟:icon_twis
asdadras
17 April 2006, 04:44 PM
آقا اين سربالايي بخوره تو سر من:icon_eek: ديروز تو اتوبان تهران ساوه تو كفي با دنده 5 و تخته گاز يه آردي داشت با من كورس ميزاشت و اگرچه 3 دقيقه ميزون موازي ميرفتيم ولي بلاخره اون 145 كيلومترو رد كرد و رفت!!!!!:icon_cry:
دوست عزيز فراموش نكنيد كه قدرت موتور و حجم موتور پرايد از آردي پايين تره كه جداي ساير مسائل مهمترين علت قضيه ميتونه همين باشه.
Ramtin329
17 April 2006, 09:48 PM
دقیقا من هم در ایام نوروز در جاده شیراز به اصفهان با یه آردی کل انداختم بدجور ضایع شدم:icon_cry: بدتر از همه این جاست که راننده آردی هم یک زن بود !!!:icon_twis
sina1808
17 April 2006, 11:25 PM
من به پرايد 160 تا هم رفتم ...
ماشين داشت متلاشي ميشد ... در هر حال با پرايد زياد نميشه مانور داد
الان هم 206 دارم خودم از 130-140 بالاتر نميرم ... براي كل كل سعي كنيد همون اول ( با شتاب اوليه ) حال ماشين هايي مثل آردي رو بگيريد :icon_cool:icon_arro
نيوان
18 April 2006, 01:26 AM
دقیقا من هم در ایام نوروز در جاده شیراز به اصفهان با یه آردی کل انداختم بدجور ضایع شدم:icon_cry: بدتر از همه این جاست که راننده آردی هم یک زن بود !!!:icon_twis
:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
آراه ولي نميدونم چرا از 145 50 بالا تر نميرفت؟
دليل چيه؟ من با پرايد 141 تا 170 تا هم راحت پر كردم...
Ramtin329
19 April 2006, 11:08 PM
:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
آراه ولي نميدونم چرا از 145 50 بالا تر نميرفت؟
دليل چيه؟ من با پرايد 141 تا 170 تا هم راحت پر كردم...
شنیدم که 141 از نظر فنی و کیت با پراید معمولی تفاوت داره .... ضمن اینکه نسبتا بهتر از پراید استاندارد هم را میره ... اگرچه طراحی بدنه دلچسب نیست ولی از نظر راه رفتن بد نیستند
z_qz54
19 April 2006, 11:38 PM
انژکتور 141 بالسر هستش ولی مال پراید های دیگه معمولیه.
نيوان
20 April 2006, 08:35 PM
آخه بدبختي من اينه كه مال من كاربراته...:icon_evil
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.