View Full Version : اسمارت فون يعني چه ؟
darya
29 October 2004, 06:00 PM
سوال اول:
اسمارت فون به چه گوشيهايي مي گويند و يك گوشي بايد چه امكاناتي داشته باشد تا اسمارت فون باشد.
و وقتي توضيحات يك گوشي را مي خوانيم از كجا بفهميم كه اسمارت فون هست يا نه؟
ممنون
Sina-Ts
29 October 2004, 08:27 PM
اسمارت فون به گوشی گفته ميشه که قابلييت نصب برنامه روی اون وجود داشته باشه..درواقع
دارای سيستم عامل سيمبين يا windows ce باشه
WAREZ
29 October 2004, 08:33 PM
بله در حقيقت همانطور كه از اسمش پيداست(گوشيهاي هوشمند)و
مطابق تعريف دوستمون سينا, با سيستم عامل هاي مختص موبايل
darya
30 October 2004, 01:01 AM
ممنون. حالا سوال دوم پيش اومد: چند جور سيستم عامل براي موبايل داريم؟ و اسمهاشون و مشخصلات هركدوم.
(گفتم كه سوال خيلي دارم!!!)
Shahram_gle
30 October 2004, 10:47 AM
1- Symbian OS
2- Windows CE
مجيدموبايل
30 October 2004, 11:09 AM
تا جايي كه من مي دونم همين چند نوع بيشتر نيست :
1 . Symbian OS : اين سيستم عامل بيشترين محبوبيت و بيشترين عموميت رو داره . از موبايل هايي كه براساس اون ساخته شده اند : Nokia 3650 و Nokia 6600 و Nokia 7610 و Nokia 6260 و .. Samsung D700 و Samsung D710 و ...
ليست كاملش رو هم مي توني از http://www.symbian.com/phones/index.html بگيري .
2 . Microsoft SmartPhone 200X : خوب اينيكي براش نرم افزار كمتر پيدا مي شه ولي ممكنه بعدا بهتر شه . ظاهرش هم يكم شبيه ويندوز هست . موبايلهاش : Motorola MPX , MPX100 , MPX200 ,MPX220 و Samsung i250 , i700 و...
3 . Palm OS : همون سيستم عامل پالم رو دارند كه براي PDA هاي خود پالم بكار ميره . درباره ساپورت نرم افزاريش هم نمي دونم . موبايلي هم كه از اون ديدم فقط Samsung i500 .
4 . Microsoft Windows CE : اين نسخه از سيستم عامل Microsoft SmartPhone خيلي پيشرفته تره و اصاصا براي PDA ساخته شده . نكته جالب هم اينكه حتي يك ورژن SQL SERVER هم روي اون نوشتن . اينم فقط روي يك موبايل كه هرگزم به بازار نيومد وجود داره neonode N1 .
5 . Linux Os : خيلي جالبه . لينوكس با Open Source روي موبايل هم پيدا شد . بيشترين سيستم عاملي كه موبايل رو شبيه كامپيوتر مي كنه همين لينوكسه . درسته كه حالا در مدلهاي خيلي گرون هست ولي به احتمال زياد در آينده همه رقبا رو از ميدون بدر مي كنه .
موبايلهاي لينوكسي زياد نيستن : Motorola A768 , A768i , A780
راستي مشخصات اين مدلهايي رو كه عنوان شد مي شه از سايت http://www.gsmarena.com گرفت .
ولي در مورد بهتري هم فكر كنم در حال حاضر Symbian از همه بهتر باشه 8) و در چند سال آينده احتمالا لينوكس بيشتر جا ميفته و به Platform اصلي SmartPhone ها تبديل مي شه . 8)
واي چه قصه طولاني بود خسته شدم :arrow:
darya
30 October 2004, 06:50 PM
خيلي ممنون از اطلاعات خوبتون. واقعا استفاده كردم.
webmaster
1 November 2004, 12:24 AM
ميشه اين Symbian OS رو آپديت كرد؟
dariushkabir
1 November 2004, 02:23 AM
يه سوال :
سريال 40 نوكيا قابليت نصب برنامه داره و سيستم عاملشم جاوا هستش ولي اسمارت فون نيستن٬چرا؟
:idea:
مجيدموبايل
1 November 2004, 11:57 AM
در مورد Upgrade كردن Symbian OS بايد يگم كه جواب منفي است . :cry: بدليل اينكه تمام اجزاي اسمارت فون براي كار كردن با همان ورژن سيستم عامل آماده شده اند . امكان داره كه در آينده اين امكان روي موبايلها فراهم بشه .
اما
مثل بقيه مدلهاي غير اسمارت FirmWare اسمارتها هم قابل تعويض هستند كه اين FirmWare ها تغييراتي در OS نمي دهند بلكه فقط باگها رو حذف مي كنن .
Warning
ضمنا هر مدل FirmWare هاي مخصوص به خودش رو داره و حتي اگر از يك برند هم باشند وقتي كه FirmWare مدل ديگري رو به اون اعمال كنيد ممكنه موبايلتون به خواب ابدي بره :evil:
مجيدموبايل
1 November 2004, 02:31 PM
دوست عزيز Nokia Serie 40 اصلا نه سيستم عامله و نه ....
سري 40 تنها يك پلتفرم براي برنامه نويسهاست كه توسط اون مي تونند در برنامه هاشون با Java MMS Wap XHTML و بقيه امكانات موبايل براحتي كار كنند . اين موبايل ها مثل 6230 يا 7610 سيستم عاملي مثل اسمارت ها ندارند و مثل بقيه موبايلها داراي نرم افزار مخصوص به خود هستند .
درباره نصب برنامه هاي Java هم بايد بگم كه تقريبا تمام موبايلهاي از سال 2003 به بعد مي تونند با Java كار كنند و مزيت سري 40 نوكيا فقط اين است كه برنامه نويسان در برنامه هاي Java مي تونند از سرويسهاي اينترنت و پيام دهي استفاده كنند .
Shahram_gle
2 November 2004, 01:17 PM
خدمت دوست عزيز جناب محمد موبايل بايد عرض كنم كه آپديت Symbian OS قابل انجامه و توي تهران اينكارو با دستگاه هاي مخصوص انجام ميدن. به صورتي كه حافظه ي داخلي گوشي كه سيمبيان روي اون هست رو پاك ميكنند و دوباره
برنامه ريزي ميكنند ( ورژن جديد ) مثل حالت برنامه ريزي EEPROM اگه خونده باشي.
darya
2 November 2004, 08:42 PM
ببخشيد FirmWare چي هست؟
مجيدموبايل
2 November 2004, 11:06 PM
اول اينكه اسم من محمدموبايل نيست بلكه مجيدموبايله . لطفا از اين القاب غير واقعي به من نچسبونيد . :mrgreen:
در باره كاري كه روي EEPROM من هم اطلاع دارم و اون رو ميدونم كه اون رو برنامه ريزي ميكنند . حالا كه صحبت EEPROM شد بدونيد كه كارتهاي MMC,Memory Stick,Campact Flash و... همگي حافظه هاي EEPROM هستند .
در اين شكي نيست كه ميشه مقداري Data رو از حافظه پاك كرد يا روي اون نوشت اما قسمت مهمتر كار اينه كه اون سيستم عامل بتونه از سخت افزار موجود استفاده كنه و در اين راه نقش اصلي رو درايور ها ايفا ميكنن ( درست مثل كامپيوتر ) .
FirmWare آماده شده براي هر SmartPhone شامل نسخه سيستم عامل بهمراه درايور هايي است كه OS رو به سخت افزار وصل ميكنند . اگر كسي بتونه OS جديد رو به تنهايي نصب كنه بايد درايور ها رو هم براي دستگاه خودش پيدا كنه و نصب كنه در حالي كه اين درايور ها به تنهايي منتشر نمي شوند . پس SmartPhone نميتونه با OS جديدش كار كنه .
مسلمه كه اطلاعات من مطلق نيستند اما از همه خواهش ميكنم كه اگر چيزي در اين مورد تو سايتي ديدند لينكش رو هم اينجا بذارن تا همه استفاده كنند . :arrow:
X_Man
2 November 2004, 11:10 PM
يك گوشي از نوع Smart phone 2
http://www.psforums.org/forum/viewtopic.php?t=3726&highlight=
مجيدموبايل
2 November 2004, 11:24 PM
خواهش ميكنم دريا جان . شما خودش رو ناراحت نكن . :lol: فقط سوالت رو بپرس تا جواب بگيري . :!:
FirmWare همان طور كه قبلا اشاره اي هم به اون شد نرم افزارهاي مخصوص براي كار كردن با دستگاههاي خاص ( مثل ريسيور ها - موبايلها - تلويزيون - VCD , DVD Player و .. هر دستگاهي كه فكر مي كني كامپيوتريه ) رو ميگن .
اين نرم افزار مخصوص همان دستگاه است براي آن دستگاه ساخته شده است .
مسلما دلايل مالي و تكنولوژيكي اجازه نمي دهند همه اين دستگاههايي كه صرفا يك Function هاي ساده اي براي كار خودشون نياز دارن هر كدوم يك پردازنده و حافظه ( براي عمليات پردازش ( Ram ) ) و...) داشته باشند و هر كدوم داراي يك كامپيوتر داخل خودشون باشند .
در مورد موبايل هم همينه با اين تفاوت با پيشرفت Functionality موبايل ها ديگه نياز به OS احساس شده و در موبايل ها هم استفاده ميشه . ( هر چند اين روند هنوز تكميل نشده و هنوز SmartPhone ها با OS مخصوص به خودشون بهمراه درايورهاي اجزاي خود بصورت FirmWare كار مي كنند )
darya
3 November 2004, 01:01 AM
خيلي جالبه. ممنون از اطلاعاتتون.
شروین
8 November 2004, 11:19 AM
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
karim:متاسفانه به علت عدم رعايت مقررات مستحق اخطار هستيد در صورت تكرار اخراج ميشويد!
alime
17 November 2004, 07:34 AM
چه خوبه آدم گوشي اسمارت فون بخره :arrow:
گرونه :x
نوكي باك
17 November 2004, 11:56 PM
اگه ممكنه درمورد 6610i هم توضيح بده.
اسمارت فونه؟ :P
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.