View Full Version : پرسش و پاسخ درخصوص سيكل ازت (Nitrogen Cycle)ا
Anoush
12 February 2006, 03:07 PM
چرخه ازت، سیکل نیتروژن یا چرخه اکواریوم ویا ......
هر چه انرا بنامیم، هر اکواریوم بناچار این دوره را طی میکند تا به مرحله ثبات نسبی برسد.
دانستن این چرخه و حفظ تعادل ان یکی از رموز اولیه موفقیت در نگه داری ماهیان زینتی است و بی توجهی به ان چیزی جز خستگی، اتلاف وقت و هزینه زیاد بهمراه نخواهد داشت و این تفریح را برایمان به کابوس مبدل خواهد کرد.
این چرخه در طبیعت همواره وجود دارد ولی در یک محیط مثل اکواریوم باید این چرخه ایجاد وتکمیل گردد.
نقطه شروع، ورود ماهی به اکواریوم و غذا دادن به ان است. تجزیه غذا و مدفوع ماهی باعث ایجاد NH3, در محیط میشود که برای ماهی سمی است. NH3 در محیط به میزان کم توسط گیاهان طبیعی داخل اب جذب شده و باقیمانده بصورت ازاد در اب باقی میماند و با گذشت زمان این میزان بالا میرود تا به حداکثر میرسد.(روز های هفتم تا جهاردهم)
همزمان با این عمل باکتری هایی که بطور ازاد در هوا وجود دارند شروع به اکسیده کردن NH3 میکنند و انرا تبدیل به NO2یا نیتریت میکنند که ان نیز بنوبه خود سمی است. این میزان نیز بتدریج بالا میرود تا به حداکثربرسد (روزهای چهاردهم تا بیست و پنجم)
در این مدت باکتری های دیگری موسوم به نیترو باکتر ها شروع به ازدیاد میکنند که کارشان تبدیل نیتریت ها به NO3 یا نیترات است.
از روز 27 به بعد منحنی نیتریت ها سقوط کرده و میزان نیترات ها بالا میرود که در روزهای 30 (بعلاوه 14 و منهای 7 روز) میزان نیتریت و امونیا Amonia بوسیله کیتهای تست نیتریت غیر قابل اندازه گیری میشود و اکواریوم ما چرخه حیاتی خود را کامل کرده است.
لازم به ذکر است که نیترات ها به میزان کم سمی نیستند و به وسیله گیاهان نیز جهت رشد مصرف میشوند. (کود نیتراته)
و بمرور زمان که میزانشان در محیط بسته ما (اکواریوم) بالا میروند توسط تعویض قسمتی از اب یا همان عمل سیفون کردن این میزان به حد قابل قبول میرسد.
3060
شمای بالا فکر می کنم ساده ترین و قابل فهم ترین شمایی است که من در اینترنت پیدا کرده و برای شما قرار داده ام.
با توجه به مطالب بالا باید دانست که اکثر ماهی های موجود تحمل طی این چرخه را ندارند و درست بعد از یک هفته کم و بیش با مرگ بی دلیل ماهی هایمان مواجه میشویم.
بعضی نا امید شده و دست میکشند بعضی شروع به تعویض مکرر کل اب اکواریوم و شستشوی ان میشوند که در نهایت خسته شده و این سرگرمی برایشان پر دردسر و کثیف بنظر میاید بعضی سراغ دارو های گوناگون رفته و یک سری از انواع ماهی ها را به دیار باقی میفرستند.
بیشتر فروشنده ها هم که خود این دوره را نادانسته طی کرده اند به ما میگویند انقدر باید ماهی از دست بدهی تا قلق ان دستت بیاید!!! و به فروش ماهی همراه با اکواریوم ادامه میدهند. با انصاف هایشان هم میگویند 24 تا 48 ساعت صبر کن و بعد ماهی بخر.
خوب حالا چه کنیم تا اشتیاق ما با تنفر تمام نشود.
ماهی های کمی تحمل این دوره را دارند که یکی از انها همان ماهی معروف به "زبرا" است با خرید تعداد کمی از این ماهی (در بازار تهران دانه ای 200 تومان است) یا یک گلد فیش (من با خرید ان مخالفم چون گران است و حساس) می توان چرخه را شروع کرد و بعد از اتمام ان اقدام به خرید ماهی کرد که همیشه دوست داریم داشته باشیم.(به شرط دانستن شرایط نگهداری ان ماهی)
بعضی این چرخه را با ماهی های معروف به صید که برای غذا دهی به ماهیان گوشتخوار موجود است طی میکنند که هرگز توصیه نمیشود. این ماهی ها با خود انواع بیماری ها را به اکواریوم شما وارد میکنند.
در ادامه این مطلب امیدوارم در این رابطه موارد زیر را برایتان توضیح دهم:
تسریع در سیکل ازت برای افراد عجول
تکمیل چرخه بدون ماهی (توصیه اکید هوادارن حیات وحش)
حفظ چرخه در تمام مدت.(مهم)
Pedro
12 February 2006, 05:09 PM
جناب انوش از مطالب مفيد شما بسيار سپاسگزارم.
طبق مطالب شما در دوره اي كه سيكل طي نشده شرايط براي ماهيهاي موجود در آن خطرناك هست.
حال فرض بر اين كه كسي آكواريوم دومي نداشته باشد و بخاهد آب را بطور كلي تعويض كند شما پيشنهادتان چيست وهمينطور دوستاني كه گياه طبيعي در آكواريوم ندارند.
Anoush
13 February 2006, 09:06 AM
با سلام
مطلبی که میخواستم در ادامه بحث بالا پیگیری کنیم همین موضوع یا حفظ این سیکل است ولی حالا به اختصار عرض میکنم.
شما هیچ احتیاجی به تعویض کامل اب اکواریوم ندارید و همان سیفون کردن اب به اندازه 20 تا 50 در صد کافیست.
حال اگر به دلایلی مجبور به این کار هستید اگر کل اب را خالی کنید و همان موقع با اب تازه و هم دما اکواریوم را پر کنید مشکلی پیش نخواهد امد.
ولی اگر میخواهید اکواریوم را از تمام مواد و وسایل خالی کنید و بشوئید و دوباره راه اندازی کنید مسئله قدری فرق میکند. ولی در همین حالت هم میتوان این سیکل را حفظ کرد.
ببینید مابه باکتری های موجود در اکواریوم بعد از طی این دوره احتیاج داریم. این باکتری ها بطور عمده در فیلتر، شن کف، گیاهان داخل اب (چه طبیعی و چه مصنوعی) و تمام سطوح داخلی وجود دارند. شستشوی تمام این اجزا با اب غیر هم دما و اب کلر دار سایش سطوح با پارچه و غیره همینطور خشک ماندن تمام این اجزا و استفاده از انتی بیوتیک ها باعث مرگ باکتری ها و شروع از نقطه صفر میشود.
این موضوع را من کامل توضیح خواهم داد ولی اگر همین مختصر هم گویا نیست بفرمائید تابا هم بیشتر ان را باز کنیم
در ضمن این چرخه بدون گیاه هم کامل میشود و ربطی به ان ندارد. برای کمک به این چرخه هم توضیح میدهم.
رستگار باشید
Anoush
13 February 2006, 11:24 AM
تسریع در سیکل ازت برای افراد عجول!
بیشتر افراد توصیه میکنند که تسریع در این سیکل باعث عدم ثبات ان در دراز مدت میشه ولی خوب افراد عجول بخرجشان نمیرود!
موارد زیر این سیکل را تسریع میکند و برای افراد فوق مفید است:
1. استفاده از:
شن کف،
اب،(برای اکواریوم های بزرگ)
فیلتر یا ابر یا مواد داخل فیلتر،
گرفتن اب اسفنج فیلتر و ریختن ان داخل اب اکواریوم،
دکوراسیون،
و حتا گیاهان اکواریوم دیگری که سیکل ان تکمیل شده باشد.
این کار همان قرض گرفتن کلنی باکتری هاست که با ورود انها سیکل شما کوتاه تر میشود (مسئله ورود میکروبهای بیماری زا را هم باید در نظر داشت.) از قرض دهنده بپرسید که ایا اخیرن از دارو، مخصوصن انتی بیوتیک استفاده کرده یا خیر.
2. بالا بردن دما و نگهداری ان بین 27 تا 28 درجه سانتیگراد
3. استفاده از مواد تجاری که سازنده ادعا میکند این باکتری ها در ان وجود دارند:
یک مدل ان که من امتحان کرده ام مایعی است بنام AskollCycle (http://www.askoll.it/IndexSocietaUno.pasp) که دستور استفاده از ان در بروشور ان موجود است.(من این مایع را شخصن امتحان کردم ولی بازهم در هفته دوم و سوم تا چهام هم حتی مرگ و میر داشتم ولی کمتر!).
مارک بعدی Bactozym ساخت شرکت تترا که بصورت کپسول است و دارای انزیم هایی است که باعث تجزیه سریعتر مواد دفعی و غذا های باقیمانده شده و.سازنده ادعا میکند که با تجزیه سریع مواد زائد سبب تسریع در سیکل ازت میشود. همچنین سبب بازسازی سریعتر کلونی های میکروبی در فیلتر هایی که به باکتری های ان اسیب رسیده است میگردد.
شادکام باشید
Anoush
13 February 2006, 01:22 PM
حفظ چرخه ازت در اکواریوم سیکله شده
بعد از طی چرخه ازت در اکواریوم، ثبات این محیط بستگی به رعایت اصول زیر دارد:
هرگز اکواریوم را بتمامی تمیز نکرده و شستشو نکنید اگر در مواردی مجبور به این کار هستید رعایت نکته های زیر به حفظ باکتری ها کمک میکند:
اب را کامل سیفون کنید مواد ته نشین شده را جدا کنید و اب را برای استفاده مجدد نگهداری کنید.
فیلتر را از اکواریوم جدا کرده و داخل این اب قرار دهید
فیلتر را نشویید
شن های کف را با اب اکواریوم یا اب هم دما ابکش کرده و بصورت مرطوب نگه دارید
گیاهان (طبیعی) را خارج کنید و داخل همان اب نکه دارید
حال تمامی اکواریوم را بشوئید (همراه با گیاهان مصنوعی اگر کثیف هستند)
دوباره انرا پرکرده و دکور کنید. فیلتر را بدون شستن کار گذاری کنید
سیفون کردن اب را به هفته های بعد موکول کنید.
هرگز از دارو ها در اکواریوم اصلی استفاده نکنید مگر در بروشور ان ذکر شده باشد که برای باکتری های مفید اکواریوم بی ضرر است. (در بعضی از دارو های شرکت تترا این مطلب ذکر شده است)
هرگز از انتی بیوتیک های با طیف وسیع مانند تتراسایکلین در اکواریوم اصلی استفاده نکنید اکواریوم قرنطینه برای همین منظور است. این انتی بیوتیک ها بصورت انتخابی عمل نمیکنند.تمامی میکروبها را از بین میبرند.
هرگز مواد داخل فیلتر را زیر شیر اب نشوئید. مواد را در داخل ابی که از اکواریوم سیفون کرده اید بشوئید تا ذرات بزرگی که باعث کاهش راندمان فیلتر شده اند جدا شوند.
هرگز اب کلر دار شهری را بصورت مستقیم داخل اکواریوم نکنید. کلرین ان، باکتری ها را میکشد. محلول ضد کلرین یا ماندن اب و هوادهی ان کلرین را خنثی میکند.
هرگز تعداد زیادی ماهی به یکباره داخل اکواریوم نکنید. باکتری ها توانشان به یکباره اضافه نمیشود و این کار زمان میخواهد
وهرگز غذادهی را نیز یکباره افزایش ندهید.
اگر از Gravel Cleaner استفاده میکنید تمیز کردن شن کف و فیلتر را همزمان نکنیدو بین ان یک هفته فاصله بیاندازید.
بیشتر مطالب بالا اقتباسی از نوشته اقای راجندرا کومار است تحت عنوان "غمنامه اکواریوم جدید" یا "سیکل نیتروژن".
به امید بهروزی شما
Blaze
14 February 2006, 10:57 PM
سرامیک برای تولید باکتریهای مفیدی مثل باکتریهای ازت خوار در محیط آکواریوم بکار میره و بسیار برای آکواریوم و ماهی ها مفیده . با باکتری سازی , آب بصورت بیولوژیک تصفیه و پالایش میشه و گازهای زیان آور محلول در آب مثل ازت و نیترات و نیتریت و متان تعدیل و ترکیب و در حد متعادل در میان . سرامیک دارای خلل و فرج بسیار ریزی هست که محیط بسیار مناسبی رو برای رشد باکتری ها ایجاد میکنه . باکتریها در این سوراخهای ریز قرار میگیرن و شروع به ساخت کلونی میکنن . معمولن یک هفته طول میکشه تا کلونی باکتریها ساخته بشه . این باکتریها مواد ازته محلول در آب رو به مواد نیتروژن دار مناسب تبدیل میکنن که هم برای گیاهان خیلی مفیده و هم برای ماهی ها . نقش اصلی این باکتری ها بالا بردن سطح اکسیژن محلول در آب و از بین بردن بعضی ویروسها و پارازیتها و کمک به کارکرد بهتر فیلترهاست . بهتره سرامیک ها رو در مسیر جریان آب قرار بدیم تا با اکسیژن رسانی به سرامیک ها , باکتریها رو زیاد و فعالتر کنیم و به رشدشون کمک کنیم و همچنین جریان آب باعث پراکنده شدن باکتری ها در سطح آب بشه . تعویض سرامیک سالیانه هست و در موقع شستشو هم باید حتمن با آب داخل آکواریوم اونها رو شست . استفاده از آب شیر که حاوی کلر هست باعث نابود شدن باکتریها میشه و دوباره زمان زیادی طول میکه تا کلونی باکتریها تشکیل بشه و در این مدت شرایط
نامناسبی در آکواریوم میتونه حاکم بشه .
منبع :
h t t p : / / p e r s i a n - a q u a . b l o g s p o t . c o m /
Blaze
10 March 2006, 03:53 AM
سلام خدمت همه دوستان
بکار بردن متیلن بلو در آکواریوم اصلی پس از سیفون هفتگی فضولات ، باعث آسیب رسوندن به سیکل ازت و باکتری های ازت خوار نمیشه ؟
با تشکر
Anoush
11 March 2006, 09:32 AM
سلام خدمت همه دوستان
بکار بردن متیلن بلو در آکواریوم اصلی پس از سیفون هفتگی فضولات ، باعث آسیب رسوندن به سیکل ازت و باکتری های ازت خوار نمیشه ؟
با تشکر
بله به باکتری ها اسیب میرسونه.
Anoush
12 April 2006, 10:01 AM
فقط يك بار يه اتفاقي افتاد و اون اينكه به مدت چند ماه هر باري كه آب آكواريوم رو عوض كردم روز سوم كاملا كدر ( سفيد ) ميشد . و چند تا تلفات ميدادم و بعد از چند روز باز هم كلا آب اكواريوم رو عوض مي كردم . راستش دليل اون رو تا الان كه نفهميدم اگه ميشه دوستان در اين مورد راهنمايي كنند . البته الان اين مشكل رو ندارم .
کدر شدن اب اکواریوم دلایل زیادی داره ولی این کدر شدن اب در روز سوم بیشتر بدلیل Bacterial Bloom است که نمیدونم لفظ "اوج میکروبی"بفارسی براش مناسبه یا نه.
این"اوج میکروبی" بدلیل شروع سیکل ازت در اکواریوم و عدم توازن باکتری های ایجاد شده در اب است و زمان ان متفاوت است بعضی این پدیده را در هفته اول و بعضی انرا در هفته دوم سیکل ازت خواهند داشت .
سیفون اب به میزان 20 درصد و کم کردن غذای مصرفی برای ماهی ها باعث تسریع در رفع این مسئله میشه ولی این مشکل خود بخود نیز رفع خواهد شد.
موفق باشید
masoud1990
11 May 2006, 04:16 PM
سلام به نظرتون چه قدر طول میکشه تا یک اکواریوم حدودان 200 لیتری سیکلش طی شه چند تا زبرا بندازم این باکتری ها اماده موثره؟
Anoush
13 May 2006, 03:28 PM
سلام به نظرتون چه قدر طول میکشه تا یک امواریوم حدودان 200 لیتری سیکلش طی شه چند تا زبرا بندازم این باکتری ها اماده موثره؟
من جواب این پست شما را داده ام ولی نمیدانم بر سر ان چه امده!
در هر صورت مدت ان 4 تا 6 هفته
4 الی 5 تا کافیست
باکتری های آماده موثر است *******
reza_p
13 May 2006, 09:24 PM
انوش جان دوتا سوال داشتم ازت :
1 - به نظر شما سرعت فیلتر اینترنال 1200 لیتر اگر توش سرامیک بریزیم برای تشکیل باکتری زیاد نیست .
2 - گفتی که از باکتریهای آماده ترجیحا استفاده نکینیم . میشه بگی چرا.
باتشکر .
Anoush
14 May 2006, 10:16 AM
انوش جان دوتا سوال داشتم ازت :
1 - به نظر شما سرعت فیلتر اینترنال 1200 لیتر اگر توش سرامیک بریزیم برای تشکیل باکتری زیاد نیست .
2 - گفتی که از باکتریهای آماده ترجیحا استفاده نکینیم . میشه بگی چرا.
باتشکر .
با سلام،
نه عزیزم باکتری ها توی منافذ سرامیک کلنی تشکیل میدن و رشد میکنن سرعت انچنان نیست که اونها رو از تو منافذ بکنه و در بدر کنه.
باکتری های اماده سیکل ازت را تسریع میکنند ولی ثبات اکواریوم زیاد نیست من شاید یار ها و بارها این عمل را ازمایش کرده ام. اگر بگذاری اکواریوم بدون دستکاری سیکل را بگذراند خیلی کمتر شرایطش غیر پایدار میشود.
حالا باکتری اماده را شما از کجا میخواهید تهیه کنید؟ محصولی جدید امده؟
راستی منظور من از باکتری اماده، باکتری های تجاری هست. نه اینکه شما فیلتر یک اکواریوم سیکله شده را به یک اکواریوم جدید ببندی.این کار بسیار خوب است.
در شروع سوالتون هم اگر "انوش جان" رو حذف کنید به بقیه هم امکان اظهار نظر داده اید
موفق باشید.
reza_p
14 May 2006, 10:47 AM
باتشکر از راهنماییت
یه سری باکتری آماده ماله sera هستش از جمله nitrivec و ammovec که در باره nitrivec تو سایت sera نوشته بعد از 24 ساعت میتونی ماهی رو به اکواریوم اضافه کنی . البته پریود ammovec 10 روزه هست .
Anoush
14 May 2006, 11:23 AM
باتشکر از راهنماییت
یه سری باکتری آماده ماله sera هستش از جمله nitrivec و ammovec که در باره nitrivec تو سایت sera نوشته بعد از 24 ساعت میتونی ماهی رو به اکواریوم اضافه کنی . البته پریود ammovec 10 روزه هست .
با سلام
فرمایشتون کاملن درسته من فکر نمیکردم که در بازار موجود باشه. اولی مال اب شیرین و دومی مال اکواریوم اب شوره.
من این محصول رو امتحان نکردم ولی منطق من میگه بعد از 24 ساعت اگر اکواریوم را با کل تعداد ماهی های مجاز به نسبت حجم اب پرکنید بازهم مرگ و میر خواهید داشت.
وجود باکتری یک چیز است و اسکان اون و تشکیل کلنی باکتری چیز دیگر که این کلنی ها حداقل یک هفته زمان میخواهند.
بازهم توصیه میکنم اگر میخواهید ماهی گرانقیمت نگه دارید بگذارید اکواریوم خودش این دوره را طی کند.
موفق باشید
siavash2006
31 May 2006, 03:07 PM
باسلام به همه ی دوستان:lover:
اگر در آکوارومی تعداد زیادی گیاه باشه وفقط یکی دوتا ماهی آیا باز هم مشکل ازت پیش میاد؟:icon_razz
آخه شنیدم گیاه ها نیتروژن رو به عنوان کود مصرف میکنن:icon_arro
در سایتی مطلبی نوشته بود تحت عنوان این که بجای ماهی زبرا برای شروع چرخه نیتروژن میشود از امونیاک استفاده کرد :icon_sad:
کسی این روش رو امتحان کرده؟:icon_surp
Anoush
31 May 2006, 04:28 PM
اگر در آکوارومی تعداد زیادی گیاه باشه وفقط یکی دوتا ماهی آیا باز هم مشکل ازت پیش میاد؟ آخه شنیدم گیاه ها نیتروژن رو به عنوان کود مصرف میکنن
با سلام،
در طی کردن سیکل ازت ما مشکلی نداریم مگر اینکه مشکل ایجاد کنیم.
اگر واحد طول رو در ماهی در نظر نگیریم ممکن است با دو تا ماهی مشکل ایجاد شود (دو تا ماهی اسکار 25 سانتی ) ولی با 5 ماهی (زبرای 1.5 سانتی) مشکلی ایجاد نشود.
سیکل نیتروژن با میزان ورودی امونیاکی که بوسیله مدفوع ماهی و غذای مصرفی برای اون وارد اکواریوم میشه میتونه بدون مرگ و میر و یا با مردن اکثر ماهی ها ختم بشه.
من در یک اکواریوم 100 لیتری با 4 عدد ماهی زبرا بدون مرگ ومیر سیکل ازت را طی میکنم.
پیروز باشید.
b_maleki967
24 June 2006, 05:14 PM
سلام با تشكر از مباحث خوبي كه مطرح كرديد.
دو تا سئوال داشتم:
1- من فكر مي كردم روش صحيح اين هست كه براي جلوگيري از توليد ميكروب، قارچ، و بيماري هر چند وقت يكبار آكواريوم رو بطور كامل شسته و ضد عفوني كنم. حالا سئوالم اينه كه اگر سيكل ازت رو حفظ كنم، چنين مشكلي (توليد ميكروب، قارچ، و بيماري) پيش نمياد؟
2- من حرفه اي نيستم و چند تا ماهي از خانواده گلدفيش دارم. در گذشته وقتي مي خواستم آكواريوم رو تميز كنم (ماهي يكبار)، ماهي ها رو توي يك لگن مي انداختم. بعد از دو سه روز، روي سر اونها يك لكه بزرگ قرمز مي افتاد كه البته بد از دو سه روز كه دوباره به آكواريوم بر مي گردوندمشون، خوب مي شدن. آخرين دفعه دو ماه طول كشيد تا آكواريوم رو تميز كنم، قبل از تميز كردن ديدم همون لك قرمز رو سرشون هست. آيا اين لكها ارتباطي با سيكل ازت دارند؟
قبلا از كمكهاتون ممنونم.
Anoush
25 June 2006, 09:42 AM
دو تا سئوال داشتم:
1- من فكر مي كردم روش صحيح اين هست كه براي جلوگيري از توليد ميكروب، قارچ، و بيماري هر چند وقت يكبار آكواريوم رو بطور كامل شسته و ضد عفوني كنم. حالا سئوالم اينه كه اگر سيكل ازت رو حفظ كنم، چنين مشكلي (توليد ميكروب، قارچ، و بيماري) پيش نمياد؟
2- من حرفه اي نيستم و چند تا ماهي از خانواده گلدفيش دارم. در گذشته وقتي مي خواستم آكواريوم رو تميز كنم (ماهي يكبار)، ماهي ها رو توي يك لگن مي انداختم. بعد از دو سه روز، روي سر اونها يك لكه بزرگ قرمز مي افتاد كه البته بد از دو سه روز كه دوباره به آكواريوم بر مي گردوندمشون، خوب مي شدن. آخرين دفعه دو ماه طول كشيد تا آكواريوم رو تميز كنم، قبل از تميز كردن ديدم همون لك قرمز رو سرشون هست. آيا اين لكها ارتباطي با سيكل ازت دارند؟
قبلا از كمكهاتون ممنونم.
سلام،
خوش امدید. مشکلی از نظر میکروب و ... بدلیل حفظ این چرخه نخواهد بود. با و بدون حفظ این چرخه هم احتمال بروز بیماری خواهد بود. لکه هایی که میگید من تا بحال ندیدم ولی گاهی در اثر نیتریت بالا تغییر رنگ در ماهی دیده میشود.
موفق باشید.
siavash2006
25 June 2006, 12:46 PM
منظور من اينه كه آيا همون طوري كه باكريها ي مفيد در بيو سراميك جمع ميشن عوامل بيماريزا هم در بيو سراميك جمع ميشوند؟
آيا سراميك محيط مناسبي برا ي همه باكريهاست؟
Anoush
25 June 2006, 01:34 PM
منظور من اينه كه آيا همون طوري كه باكريها ي مفيد در بيو سراميك جمع ميشن عوامل بيماريزا هم در بيو سراميك جمع ميشوند؟
آيا سراميك محيط مناسبي برا ي همه باكريهاست؟
نه نمیشه اینو گفت چون محیط مناسب برای رشد عوامل بیماری زا بدن میزبانشون هست (ماهی) که ازش تغذیه میکنند و براحتی تکثیر میشن نه محیط فیلتر. عوامل بیماری خارج از بدن میزبان زیاد زنده نمیمونن.
با شستن و ضد عفونی مکرر اکواریوم بیماری از بین نمیره میکروبها همه جا هستند بهتره مقاومت ماهی باایجاد شرایط مناسب از بین بردن استرس و تغذیه درست بالا برده بشه و بابالا بردن کیفیت اب و سیفونینگ مرتب در اکواریوم ثبات ایجاد کرد و در صورت بروز بیماری با اون مبارزه بشه. مثل خود ما انسانها، شما اگر تمام خانه تان را هم با قرص فرمالین ضدعفونی کنید بازهم اگر بیخوابی بکشید و هوا سرد باشد سرما میخورید و مریض میشوید.
Anoush
20 August 2006, 09:11 AM
این سرامیک که باکتری ایجاد میکنه آیا همین سرامیکاست که برای دیوار خونه استفاده میکنند یا چیز بخصوصیه امیدوارم که این دفعه سوالم در جای درستی باشه با تشکر
حالا جای درستی هم نبود چشم بعضی ها (خودمو میگم ها!) کور، منتقلش میکنن. Newcomer نباشه و اشتباه هم نکنه که نمیشه!
عزیز جان این سرامیک با سرامیک ساختمانی فرق میکنه. اینم عکسش.
3083 (http://img8.picsplace.to/img8/20/p_120246_19475D.jpg)
http://img8.picsplace.to/img8/20/p_120246_19475D.jpg
و نکته اخر اینکه هیچ موجود بیجانی موجود زنده تولید نمیکنه. پس سرامیک میکروب تولید نمیکنه همونطور که خانه، انسان تولید نمیکنه(خوشبختانه!). سرامیک خانه ای مناسب برای رشد میکروبهای مفید اکواریوم است.
پیروز باشید
سرخان زاده
17 September 2006, 12:31 AM
با سلام، بله میتوان بدون توجه به سیکل ازت در همان روز اول که دارید داخل اکواریوم اب
میریزید گیاهانتان را هم بکارید.
سلام
انوش جان ممنون از اینکه با حوصله به سوالات ما پاسخ میدهید
اما در اصل اون چیزی که من می خواستم بدونم اینکه وجود گیاه در اکواریوم زمانی که اکواریوم داره سیکل ازت رو طی میکنه،باعث میشه که این سیکل زود تر تمام بشه یا اینکه مدت زمان اتمام این سیکل رو بیشتر میکند؟:icon_neut
ببخشید که در پست قبل کامل نتونستم سوالم رو توضیح بدم
ممنون از راهنمایی تون
Anoush
17 September 2006, 08:35 AM
با سلام، بله میتوان بدون توجه به سیکل ازت در همان روز اول که دارید داخل اکواریوم اب
میریزید گیاهانتان را هم بکارید.
سلام
انوش جان ممنون از اینکه با حوصله به سوالات ما پاسخ میدهید
اما در اصل اون چیزی که من می خواستم بدونم اینکه وجود گیاه در اکواریوم زمانی که اکواریوم داره سیکل ازت رو طی میکنه،باعث میشه که این سیکل زود تر تمام بشه یا اینکه مدت زمان اتمام این سیکل رو بیشتر میکند؟:icon_neut
ببخشید که در پست قبل کامل نتونستم سوالم رو توضیح بدم
ممنون از راهنمایی تون
گیاه تاثیری در زمان سیکل نداره و مدت زمان ثابت خواهد بود ولی بدلیل جذب میزانی از نیتریت و نیترات، تحمل سیکل را برای ماهی راحتتر خواهد کرد.
Anoush
17 September 2006, 03:28 PM
من همه رو خوندم و جزوه درست کردم.دست شما درد نکنه.ولی جواب اینا توش نبود:icon_ques
سلام به دوستان
من خیلی تو آکواریوم وارد نیستم.تازه 2 روزه یدونه راه انداختم.قبل از شروع این تاپیک رو خوندم.(یه فروشنده می گفت اینا بچه بازیه)3 تا هم زبرا خریدم حالا چند تا سوال دارم که فکرمو مشغول کرده.1.صفر شدن سختی آب ضرر داره؟2.اگر آب تو آکواریوم بمونه سبک میشه یا سنگین؟3.بعد از استفاده از رزین باید خشکش کرد؟ 4.اگر تو آب دارو ریختیم سرامیک رو برداریم؟ 5.سوالات جناب خلوت نشین جالب بود.منم جوابشو نمی دونستم.اگر به منم جواب اونارو بدید متشکرم.این جا جوابا برای همه فرستاده می شه یا خصوصیه؟
گیر دادی ها:icon_wink
بله صفر شدن سختی اب ضرر داره اگر کل کل های منو با دوستان تو قسمت اب مناسب اکواریوم که میخواستند پی اچ اب رو با پائین اوردن سختی اب پائین بیارن مطالعه میفرمودید جوابشو گرفته بودید. اب با سختی صفر یعنی اب بی ثبات. بی ثباتی در اب یعنی مرگ ماهی ها.
اب تو اکواریوم اگر بمونه تبخیر میشه و کم کم میزان املاح به نسبت اب بالا میره و سخت تر میشه.فکر کنم تو مبحث سیفون کردن اب اکواریوم راجع بهش صحبت شده باشه.
دارو به سرامیک ربطی نداره و فقط ذغال اکتیو هست که دارو و بعضی مواد رو در اب بی اثر میکنه. سرامیک تو فیلتر تر خشک صحبتش شده و ذغال اکتیو هم صحبتش و هم مخالفت من با وجود دائمی اون و دلایلم در متن ها هست. بازم میگم چون بنظر من یکسری مواد مفید برای رشد گیاهان رو هم از بین میبره من با داشتن همیشگی ذغال اکتیو مخالفم. ولی دلیل نمیشه چون من مخالفم کسی استفاده نکنه (اگر استفاده کنید سنگ که نمیشید!) بعضی ها با وجودش موافقند و دلایل خوبی هم دارن.
میمونه اخرین سوال اقای خلوت نشین که من نمیدونم منظورشون از "نظر من در مورد پست 38 چیه" چه مطلبی هست!!
پست 38 رو من تو پست 39 جواب دادم پس موضوع چیه؟
من که تنبلم هیچ، شما هم از من تنبل ترید.
dany0082
20 December 2006, 03:15 PM
با سلام من یه تانک تهیه کردم که میخوام توش دیسکس بریزم آیا مهمه که این سیکل و با چه ماهی طی کنم؟مثلا با فلاور
Romans
20 December 2006, 03:53 PM
با سلام من یه تانک تهیه کردم که میخوام توش دیسکس بریزم آیا مهمه که این سیکل و با چه ماهی طی کنم؟مثلا با فلاور
سلام
دوست عزیز چیزی که برای شروع کار مهمه طی شدن سیکل ازت میباشد.ولی نه با فلاور شما برای اینکار میتوانید از ماهی زبرا که تحمل این چرخه را دارد استفاده کنید.اگر عجله دارین میتوانید از safe start شرکت تترا استفاده کنید.موفق باشید.
B@B@K
20 December 2006, 04:07 PM
سلام معمولا با زبرا يا لوچ دلقك طي ميكنند
سيف استارت 11تا 12هزار تومن هست ماهيران مركز
ff1378
25 December 2006, 09:00 AM
سلام دوستان
ميخواستم بدانم براي تميز كردن فيلتر اسفنجي آيا نميتوان اسفنج را در آب سيفون شده از آكواريوم چلاند.
اين كار به سيكل ازت لطمه ميزند؟
چه توصيه هايي براي اين كار داريد؟
با تشكر
Anoush
25 December 2006, 09:30 AM
سلام دوستان
ميخواستم بدانم براي تميز كردن فيلتر اسفنجي آيا نميتوان اسفنج را در آب سيفون شده از آكواريوم چلاند.
اين كار به سيكل ازت لطمه ميزند؟
چه توصيه هايي براي اين كار داريد؟
با تشكر
با سلام وخوشامد به شما اگر پست های گذشته رومطالعه کنید برای عدم صدمه به سیکل ازت دقیقا همین فشردن و شستن ابر و محتویات فیلتر در اب سیفون شده توصیه شده است.
ff1378
25 December 2006, 01:14 PM
سلام دوستان
ميخواستم بدانم براي بالاتر بردن حجم كلني باكتريهاي مفيد ميتوان در مخزن از سنگهاي زئوليت در كف مخزن استفاده كرد يا فقط در فيلتر جواب ميدهد.
با تشكر
Romans
25 December 2006, 01:33 PM
سلام دوستان
ميخواستم بدانم براي بالاتر بردن حجم كلني باكتريهاي مفيد ميتوان در مخزن از سنگهاي زئوليت در كف مخزن استفاده كرد يا فقط در فيلتر جواب ميدهد.
با تشكر
سلام
دوست عزیز شما متوانید مقداری سرامیک را درون یک توری پلاستیکی بریزید و انرا درون فیلتر اینترنال یا در گوشه اکواریوم قرار دهید.موفق باشید.
Blaze
27 December 2006, 11:41 PM
البته فکر میکنم نسبت ماهی به حجم آب هم باید برای تشکیل سیکل ازت در 30 روز در نظر گرفته بشه ،
اگر حجم مخزن بالا باشه و ماهی بسیار ریز فکر نمیکنم این سیکل در یک ماه تشکیل بشه .
Anoush
28 December 2006, 11:41 AM
البته فکر میکنم نسبت ماهی به حجم آب هم باید برای تشکیل سیکل ازت در 30 روز در نظر گرفته بشه ،
اگر حجم مخزن بالا باشه و ماهی بسیار ریز فکر نمیکنم این سیکل در یک ماه تشکیل بشه .
با سلام
طبق خونده ها ی من فکر میکنم که بازهم سیکل در یک ماه کامل میشه ولی Load یا تعدد میکروبی بسیار کم هست و شما نمیتونید به یکباره اکواریوم رو پر از ماهی کنید.
بفرض تو یک اکواریوم 200 لیتری شما میتونید 10 ماهی دیسکس نگه دارید وسیکل شما با دوتا زبرا کامل شده. حالا اگر هر ده دیسکس را باهم به اکواریوم اضافه کنید مشکل خواهید داشت. ولی اگر هفته ای دو تا دیسکس اضافه کنید مشکلی نخواهد بود.
ببینید پروسه تبدیل امونیک به نیترات کامل شده ولی تعداد کم میکروبها قادر به از بین بردن میزان زیاد امونیاکی که مدفوع ده تا ماهی به یکباره به اب اضافه میکنند و تبدیل اون به نیترات در مدتی زمان کمی که باعث استرس ماهی شما نشه نیستند.
نمیدونم حرفم مفهوم هست یا نه؟
Azimi
11 January 2007, 12:07 AM
شما نيتريت و آمونياك رو با چه كيتهايي اندازه ميگيريد ؟ اين كيتهاي تترا كه فقط براي آب شور داره !
Romans
11 January 2007, 08:08 AM
شما نيتريت و آمونياك رو با چه كيتهايي اندازه ميگيريد ؟ اين كيتهاي تترا كه فقط براي آب شور داره !
سلام
دوست عزیز شما میتوانید از محصولات تترا یا سرا استفاده کنید که برای آب شیرین و آب شور هر کدام به صورت مجزا در بازار موجود است.موفق باشید.
F.®.A
27 January 2007, 10:06 AM
با سلام خدمت دوستان سوالی داشتم :
برای سیفون کردن آب در period سیکل نیتروژن باید از کی شروع کرد من تو یه سایتی خوندم که باید بعد از مرحله اول این سیکل یعنی بعد از هفته اول شروع کرد درسته؟؟؟
Romans
27 January 2007, 10:32 AM
با سلام خدمت دوستان سوالی داشتم :
برای سیفون کردن آب در period سیکل نیتروژن باید از کی شروع کرد من تو یه سایتی خوندم که باید بعد از مرحله اول این سیکل یعنی بعد از هفته اول شروع کرد درسته؟؟؟
سلام
با توجه به سایز اکواریوم و تعداد ماهیها بهتره بعداز سه هفته از راه اندازی اکواریوم اولین سیفون انجام شود.البته قبل از اینکار میتوانید با استفاده از تستر ها مقدار نیترات و نیتریت اب را اندازه گیری نمایید تا از کامل شدن سیکل ان مطمئن شوید.موفق باشید.
Romans
25 February 2007, 09:08 AM
دوستان سلام من تازه سفارش يه تانك به ابعاد (120*30*60 ) دادم قراره كه سازنده كه آشناس و ديسكس بازه همه لوازم رو از جنس خوب بذاره و تحويل بده . لطفن بدون اينكه شما اساتيد منو كتك بزنيد بگيد فايده سيفون كردن چيه ؟ آبي كه داره سيكل رو طي ميكنه هم بايد سيفون كرد؟ بنظر شما اگه بخوام براي شب عيد راهش بندازم ميشه يا عيدو فقط با تانك خالي در حال كاركردن سركنم؟
سلام
خوش امدین دوست عزیز
اقا گردن کاربران و دوستان این قسمت از مو هم باریک تره.
قبل از هر اقدامی لطف کنید تاپیکهایی را که به عنوان موضوع مهم مشخص شده اند را مطالعه کنید.
در مورد سیفون ابی که در حال سیکل شدن میباشد در چند پست بالاتر توضیح دادم.اگر همین روزها اقدام به راه اندازی اکواریوم کنید با توجه به فاصله 20 تا 25 روز تا عید میتوانید از اکواریوم خودتون لذت ببرید..موفق باشید.
Romans
2 March 2007, 11:57 PM
ولي يه پرسش دارم و اونم اينه که از کجا بفهم مخزنم سيکل رو طي کرده يا نه؟
سلام
خوش آمدين دوست عزيز
خوشبختانه شانس با شما يار بوده و در زمان طي شدن سيكل تلفات نداشتين.
زمان كامل شدن سيكل ازت بسته به حجم اب و تعداد ماهيهايي كه براي اينكار اسفاده ميكنيد متفاوت است ولي معمولن بين 25 تا 35 روز كامل ميشود .البته براي جلو انداختن اين تاريخ از مواد و قرصهاي مخصوص هم ميتوان استفاده كرد ولي تاثير جنداني ندارد.
بهترين را براي تشخيص تكميل سيكل ازت استفاده از تست نيترات و نيتريت ميباشد.موفق باشيد.
persiamix
19 March 2007, 11:07 PM
سلام من یک آکواریم راه اندازی کردم خیلی دنبال ماهی زبرا گشتم نبود مجبور شدم 4 تا تایگر با 2 تا پوزه خرگوشی بگیرم آیا این چرخه طی میشه ؟
Romans
19 March 2007, 11:26 PM
سلام من یک آکواریم راه اندازی کردم خیلی دنبال ماهی زبرا گشتم نبود مجبور شدم 4 تا تایگر با 2 تا پوزه خرگوشی بگیرم آیا این چرخه طی میشه ؟
سلام
دوست عزيز دليل استفاده از زبرا براي اينكار مقاومت بيشتر اين ماهي ميباشد ولي با ماهيهاي ديگر هم ميشود اينكار را انجام داد ولي ريسك ان بيشتر است .البته قيمت ماهي زبرا هم به صرفه تر ميباشد.
اگر زبرا پيدا نكردين با همين ماهيها هم كه داريد شروع كنيد انشاا.. كه اتفاقي نميافتد.موفق باشيد.
Shaahin_persian
20 March 2007, 12:04 AM
سلام از شما سوال داشتم که آیا داروهای ایرانی برای ضد عفونی که کم هزینه تر هستند وبر روی آنها توصیه شده مثال 10 روز 1 بار مصرف شود آیا مناصب و به این باکتری ها آسیب نمیزنه؟و یا اصلا استفاده از اونها لازم هست؟ متشکرم.
Blaze
20 March 2007, 01:45 AM
سلام از شما سوال داشتم که آیا داروهای ایرانی برای ضد عفونی که کم هزینه تر هستند وبر روی آنها توصیه شده مثال 10 روز 1 بار مصرف شود آیا مناصب و به این باکتری ها آسیب نمیزنه؟و یا اصلا استفاده از اونها لازم هست؟ متشکرم.
دوست عزیز ، بنده تجربه شخصی خودمو خدمت شما میگم :
داروهای ایرانی هیچ کدوم هیچ وقت بداد من نرسیدند ، همیشه در مواقع نیاز Fail شدند و بطور قطع میگم که حتی در بد تر کردن حال ماهی و مرگ اون تاثیر بسزایی داشتند .
تنها موردی که ضرری فعلا نرسونده البته بگم کمکی هم تا حالا نکرده متیلن بلو ایرانیه ،
فقط بنده از ضد کلر گاهی اوقات استفاده میکنم .
شما بعد مدتی به این درک میرسید که با پرداخت بهای داروی خارجی مثل تترا ، ماهیتون از سلامت برخوردار میشه و دچار رنج و غصه از دست دادن ماهی نمیشید .
فکرشو بکنید که متیلن بلو قراره شرایط مناسب محیط رو حفظ کنه ولی عملا من هم قارچ داشتم و هم انگل خارجی که جلو چشمم رژه میرفتند ، بنظرم قید داروی ایرانی رو کامل بزن چون حتی ترکیبات و نسبت شرکت پذیری اونها در محلول رو عنوان نکردن ولی محصول خارجی با جزییات همه این مسایل بنظر پیش پا افتاده رو کامل توضیح داده .
کلا استفاده از هرگونه دارویی باعث آسیب به باکتری های مفید میشه چون قدرت تشخیص نداره کدوم بد و کدوم خوبه ، مثل کپسول های انتی بیوتیک که زمان اثرگذاری در بدن ما هم قسمت خوب و هم قسمت بد رو تخریب میکنه .
البته این میزان آسیب شدت و ضعف داره ، در برخی موارد سیکل بسرعت ترمیم میشه ، بعضی اوقات هم سیکل کاملا از بین میره که باید فکر این موضوعو قبل استفاده از دارو کرده باشید و راهکار مناسبو جهت حفظ سیکل با توجه به پست های این تاپیک انتخاب کنید .
shahin0_1
3 April 2007, 12:00 PM
سلام بچه ها من یه تازه کارم که میخواستم برای راه اندازیه چرخه اکواریومم راهنمائیم کنید
ابعاد اکواریومم 1 متر با عرض 30 با ارتفاع 50 سانتیمتر. من روزه اول عید اکواریم رو پر کردم و یک جفت گورامی و یک جفت تترا انداختم داخلش و روزه دهم چند تا گیاه طبیعی گذاشتم توش و یک جفت هم زبرا انداختم توش حالا می خوام بهم بگید چه کارهای دیگه ای باید انجام بدم و کی دوره سیکل ازت این اکواریوم تکمیل میشه . ممنون میشم راهنمائیم کنید.
raptor
17 April 2007, 03:05 AM
سلام یه سوال داشتم خوشحال میشم جواب بدین http://vb.niksalehi.com/images/smilies/1.gif
به نظر شما توی کارگاهای پرورش ماهی هم یک ماه صبر میکنن تا سیکل کامل بشه ؟
دوستان میگن امونیاک اب (که سمی تراز نیتریت ونیتراته) در روزهایه بین هفتم تا چهاردهم به اوجش میرسه (ما میگیم روز دهم) اگه ما قبل از انکه امونیاک اب زیاد بشه همه نصف ابو عوض کنیم یعنی نزاریم امونیاک بالا بیاد واین کارو ادامه بدیم و هیچوقت سیکل کامل نشه(بر فرض اینکه این تعویض اب برای ما سخت نباشه) ایا مشکلی پیش نمیاد ؟ منتظر راهنمایی های شما هستم
Anoush
17 April 2007, 10:21 AM
سلام یه سوال داشتم خوشحال میشم جواب بدین http://vb.niksalehi.com/images/smilies/1.gif
به نظر شما توی کارگاهای پرورش ماهی هم یک ماه صبر میکنن تا سیکل کامل بشه ؟
دوستان میگن امونیاک اب (که سمی تراز نیتریت ونیتراته) در روزهایه بین هفتم تا چهاردهم به اوجش میرسه (ما میگیم روز دهم) اگه ما قبل از انکه امونیاک اب زیاد بشه همه نصف ابو عوض کنیم یعنی نزاریم امونیاک بالا بیاد واین کارو ادامه بدیم و هیچوقت سیکل کامل نشه(بر فرض اینکه این تعویض اب برای ما سخت نباشه) ایا مشکلی پیش نمیاد ؟ منتظر راهنمایی های شما هستم
ببین عزیز توکارگاه های پرورش ماهی هم چه صبر کنند و چه صبر نکنند این سیکل طی میشه. اونها که مثل ما نمیان تمام مخزن هاشون رو هفته ای یکبار بشورن!
در سیکل ازت نیتریت از آمونیاک و نیترات سمی تره و مرگ و میر ماهی ها بیشتر در اون پریود اتفاق میفته که نیتریت اب بالاست.
منظورتون رو از همه نصف اب نمیفهمم ولی
اگر نصف اب رو عوض کنیم اتفاق خاصی نمیفته و سیکل ازت به جلو میره.
اگر تمام اب رو عوض کنیم (کاری که برای تنگ ماهی های شب عید انجام میدیم) بله مانع پیشرفت سیکل ازت میشیم.
یاد اخرین پست دوستمون Abbasali افتادم که در جواب شخصی که میخواست مدفوع ماهی رو با اب و گیاه بذاره تو کیسه و پرسیده بود که میشه ؟ گفته بود "که چی؟" حالا مثلا من بیام هر روز تمام اب اکواریوم 300 لیتریمو خالی کنم و شیشه اش رو بشورم که سیکل طی نشه و مشکلی هم پیش نیاد "که چی؟"
من فکر میکنم شما اگر مبحث های مهم رو خونده بودی همچین سوالی نمیکردی بعنوان ختم مطلبم و برای چندمین بار عرض میکنم که مهمترین فاکتور در اکواریوم موفق ثبات هست که با کارهای عجیب و غریب نه تنها سودی عاید نمیشه، بلکه با بر هم زدن ثبات محیط، همواره شاهد بیماری و مرگ ومیر ماهی هاتون خواهید بود.
moha4445
30 April 2007, 01:05 PM
سلام وخسته نباشید یک سوال داشم اگه من در هفته ی اول ودوم وسوم که داره سیکل تکمیل میشه قسمتی از آب را سیفون کنم (من برای سلامتی ماهی ها میخواهم این کارو انجام بدم)برای سیکل مشکلی پیش نمیاد وزمان تکمیل سیکل را طولانی تر نمیکنه اگه مشکلی نداره بفرمایید تا چه اندازه میتونم سیفون کنم
Romans
1 May 2007, 09:13 AM
سلام وخسته نباشید یک سوال داشم اگه من در هفته ی اول ودوم وسوم که داره سیکل تکمیل میشه قسمتی از آب را سیفون کنم (من برای سلامتی ماهی ها میخواهم این کارو انجام بدم)برای سیکل مشکلی پیش نمیاد وزمان تکمیل سیکل را طولانی تر نمیکنه اگه مشکلی نداره بفرمایید تا چه اندازه میتونم سیفون کنم
سلام
دوست عزیز تبدیل امونیاک به نیتریت و تبدیل نیتریت به نیترات بین 21 تا 25 روز زمان نیاز دارد و بهتره در این فاصله ابرا سیفون نکنید تا این چرخه زودتر کامل شود.برای حفظ سلامتی ماهیها بهتره قبل از کامل شدن این سیکل انها را وارد اکواریوم نکنید.قبل از هفته سوم احتیاجی به سیفون اب نیست.موفق باشید.
moha4445
1 May 2007, 09:44 AM
آقای محسنی ممنونم
فقط این مطلب مونده که آیا سیکل به تعداد ماهی ها بستگی داره تعدادشون باید چند عدد باشه
تانک من 180 لیتریه 2تا سورم 4سانتی 2 تایگر 2و3سانتی 2تامولی مولد 1کف خوار خال دار 6 سانتی و1شارک دم قرمز 8 سانتی(متاسغانه چون من ماهی زبرا گیرم نیومد مجبور شدم این ماهی ها را بگیرم) آیا نسبت به حجم تانک من کافیه یا بیشترش کنم
Romans
1 May 2007, 10:25 AM
آقای محسنی ممنونم
فقط این مطلب مونده که آیا سیکل به تعداد ماهی ها بستگی داره تعدادشون باید چند عدد باشه
تانک من 180 لیتریه 2تا سورم 4سانتی 2 تایگر 2و3سانتی 2تامولی مولد 1کف خوار خال دار 6 سانتی و1شارک دم قرمز 8 سانتی(متاسغانه چون من ماهی زبرا گیرم نیومد مجبور شدم این ماهی ها را بگیرم) آیا نسبت به حجم تانک من کافیه یا بیشترش کنم
سلام
تعداد ماهیها در تکمیل سیکل ازت موثر است.تعداد ماهیهای شما با توجه به حجم اب مناسبه فقط امیدوارم در این بین مشکلی برای ماهیهای شما بوجود نیاید.موفق باشید.
993
10 June 2007, 09:36 AM
سلام
همگی خسته نباشید
من در کل شاید 3 الی 4 بار این تاپیک را از اول تا آخر خوندم
یه نتیجه گیری کلی میخوام اگر راهنمایی کنین ممنون میشم .
در ضمن الان مدت 3 الی 4 روزه که اب آکواریوم من تاره تار شده
زمان راه اندازی 21 روزه پیش
یکعدد کشته هم دادم (اسفرناموس)
حجم آب 100 لیتر . ماهی های موجود : 2عدد پرت . 2عدد پیرانا . سورم . رددویل . ردتیل . دراگون و یکعدد هم گرین تیلور . آخرین سیفون 2 رووزه پیش . غذادهی هم مناسب (دل و غذای خشک)
الان این تاری آب به خاطره سیکله ؟
من فکر میکردم که این سیکلو طی کردم )):
راهنمایی کنین لطفن
موید و سربلند باشید
Moh4mm4d
10 June 2007, 12:35 PM
سلام
همگی خسته نباشید
من در کل شاید 3 الی 4 بار این تاپیک را از اول تا آخر خوندم
یه نتیجه گیری کلی میخوام اگر راهنمایی کنین ممنون میشم .
در ضمن الان مدت 3 الی 4 روزه که اب آکواریوم من تاره تار شده
زمان راه اندازی 21 روزه پیش
یکعدد کشته هم دادم (اسفرناموس)
حجم آب 100 لیتر . ماهی های موجود : 2عدد پرت . 2عدد پیرانا . سورم . رددویل . ردتیل . دراگون و یکعدد هم گرین تیلور . آخرین سیفون 2 رووزه پیش . غذادهی هم مناسب (دل و غذای خشک)
الان این تاری آب به خاطره سیکله ؟
من فکر میکردم که این سیکلو طی کردم )):
راهنمایی کنین لطفن
موید و سربلند باشید
http://www.phalls.com/vbulletin/showpost.php?p=362624&postcount=103
سلام
بعضی از دلایلی که ممکنه باعث باکتریا بلوم بشن:
تعویض بیش از حد آب
تمیز کردن همزمان فیلترها
تعویض آب و تمیز کردن فیلتر بطور همزمان
تعویض یا تمیز کردن شن ها
استفاده از داروهای آنتی بیوتیک
غذا دهی بیش از حد
کمبود اکسیژن در آب ( باکتری ها هم اکسیژن مصرف میکنند )طی دوره ای که سیکل ازت در حال طی شدن هست این پدیده تقریباً اجتناب ناپذیره چون هنوز باکتری ها به شرایط ایده آل نرسیدن و با پیش آمدن عواملی که بالا گفته شد سریعاً کلونی باکتری ها آسیب می بینه.
موارد گفته شده رو رعایت کنید و صبر کنید تا سیکل طی بشه، مشکل حل میشه.
لازم به ذکره که وقتی این پدیده رخ میده ممکنه آمونیاک آب به حد خطرناک برسه، پس در رعایت موارد گفته شده دقت بیشتری کنید و سعی کنید ماهی هایی که دوست دارید رو بعد از طی شدن سیکل به آکواریوم اضافه کنید نه قبل از اون.
Cayman
18 August 2007, 02:18 AM
سلام خدمت دوستان
1-برای طی شدن سیکل در یک تانک 150 لیتری چند تا زبرا لازمه ؟؟؟ یک هفته هست که تانک رو آب کردم.
2-تا اینجا اگه درست فهمیده باشم سیکل طی میشه تا آمونیاک به نیتریت و در نهایت به نیترات تبدیل بشه و نیترات هم برای ماهی ضرری نداره(سوال: مقدار زیادش هم نداره ؟؟؟؟؟؟؟) اگه اینطوره چطور ممکنه ماهی های یک تانک که 6 ماهه سیکلشو طی کرده بر اثر زیاد بودن آمونیاک و نیتریت بمیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟مگه باکتری ها آمونیاک و نیتریت رو به نیترات تبدیل نمی کنن؟؟؟؟؟؟
با تشکر سیاوش
Romans
18 August 2007, 08:48 AM
سلام خدمت دوستان
1-برای طی شدن سیکل در یک تانک 150 لیتری چند تا زبرا لازمه ؟؟؟ یک هفته هست که تانک رو آب کردم.
2-تا اینجا اگه درست فهمیده باشم سیکل طی میشه تا آمونیاک به نیتریت و در نهایت به نیترات تبدیل بشه و نیترات هم برای ماهی ضرری نداره(سوال: مقدار زیادش هم نداره ؟؟؟؟؟؟؟) اگه اینطوره چطور ممکنه ماهی های یک تانک که 6 ماهه سیکلشو طی کرده بر اثر زیاد بودن آمونیاک و نیتریت بمیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟مگه باکتری ها آمونیاک و نیتریت رو به نیترات تبدیل نمی کنن؟؟؟؟؟؟
با تشکر سیاوش
سلام
برای 150 لیتر 4 تا 5 زبرا کفایت میکنه.
دوست عزیز کی گفته نیترات برای ماهی ضرر نداره؟ بعد از طی شدن سیکل ازت مقدار نیترات اب همیشه متغییر است و مقداری از ان توسط گیاهان جذب میشود و باقیمانده انهم اگر از حد مجاز بیشتر شود باعث مرگ ماهیها میشود که ما با سیفون مرتب سعی میکنیم میزان انرا کنترل و در حد معمول حفظ کنیم.
اگر علت مرگ ماهی در یک تانک بعد از گذشت 6 ماه فاکتورهای اب باشد باید نیترات و pH انرا چک کنید.موفق باشید.
Cayman
8 September 2007, 02:44 AM
سلام خدمت دوستان
آیا لازمه ماهی زبرائی که برای طی سیکل استفاده میشه قرنطینه بشه ؟؟؟
بعد طی یک ماه تانک بدون ماهی سیکل رو طی میکنه یا لازمه با زبرا سیکل رو بگذرونه ؟؟؟
با تشکر سیاوش
Romans
8 September 2007, 08:16 AM
سلام خدمت دوستان
آیا لازمه ماهی زبرائی که برای طی سیکل استفاده میشه قرنطینه بشه ؟؟؟
بعد طی یک ماه تانک بدون ماهی سیکل رو طی میکنه یا لازمه با زبرا سیکل رو بگذرونه ؟؟؟
با تشکر سیاوش
سلام
خیر لزومی به قرنطینه زبرا نیست ولی بهتره از ماهیهای سالم و سرحال استفاده کنید.
اگر از اب اکواریوم سیکل شده و یا وسایل و فیلتر شسته نشده ان در اکواریوم جدید استفاده کنید میتوانید بدون ماهی هم این سیکل را کامل کنید ولی زمان ان طولانی تر خواهد شد.بعداز گذشت یک ماه نیتریت و نیترات اب را چک کنید و اگر در حد مجاز بود سیکل شما کامل شده است .موفق باشید.
goodbay-jojo
10 September 2007, 12:20 AM
سلام
خیر لزومی به قرنطینه زبرا نیست ولی بهتره از ماهیهای سالم و سرحال استفاده کنید.
اگر از اب اکواریوم سیکل شده و یا وسایل و فیلتر شسته نشده ان در اکواریوم جدید استفاده کنید میتوانید بدون ماهی هم این سیکل را کامل کنید ولی زمان ان طولانی تر خواهد شد.بعداز گذشت یک ماه نیتریت و نیترات اب را چک کنید و اگر در حد مجاز بود سیکل شما کامل شده است .موفق باشید.
سلام
جناب محسنی ، جسارتا بنده خیلی موافق نیستم که ماهیی که قراره سیکل رو طی کنه قرنطینه نشه .به این دلیل که زبرا هم یک ماهی مشابه ماهیان دیگست و احتمال بیمار بودن رو داره ، که اگه مریض باشه ، این بیماری امکان باقی ماندن در محیط آکواریوم را خواهد داشت و به ماهیانی که بعدا اضافه خواهند شد انتقال پیدا میکنه . مگر اینکه سموم تولید شدن در زمان کامل شدن سیکل عوامل بیماری را نابود کنن که من اینو بعید میدونم .
موفق باشید.
Romans
10 September 2007, 08:24 AM
سلام
جناب محسنی ، جسارتا بنده خیلی موافق نیستم که ماهیی که قراره سیکل رو طی کنه قرنطینه نشه .به این دلیل که زبرا هم یک ماهی مشابه ماهیان دیگست و احتمال بیمار بودن رو داره ، که اگه مریض باشه ، این بیماری امکان باقی ماندن در محیط آکواریوم را خواهد داشت و به ماهیانی که بعدا اضافه خواهند شد انتقال پیدا میکنه . مگر اینکه سموم تولید شدن در زمان کامل شدن سیکل عوامل بیماری را نابود کنن که من اینو بعید میدونم .
موفق باشید.
سلام
من هم با شما هم عقیده هستم به همین خاطر عرض کردم از ماهیهای سالم و سرحال استفاده کنید.
ولی اجازه بدین کار را زیاد سخت نکنیم همینطوری هم خیلی از عزیزان به خاطر عجله در راه اندازی اکواریوم اصول ساده اولیه را در نظر نمیگیرند و معمولن با مشکل روبروی میشوند .سیکل ازت بلای جان مبتدیان در این کار میباشد .اکواریوم خیلی از دوستان تازه کار در روزهای اول حکم تانک قرنطینه را پیدا میکند و متاسفانه بعد از کلی دردسر و مرگ و میر ماهیها تازه متوجه مشکل خود میشوند .
در هر صورت بر اثر فعل و انفعالات و در طی زمان عوامل مختلفی باعث بیماری ماهیها میشود که این عوامل معمولن به صورت نهفته یا نمایان در اکواریوم بروز میکند که متاسفانه گریزی از ان نیست.موفق باشید.
Romans
18 September 2007, 09:36 AM
با سلام خدمت دوستان .
من آب تانکمو با تستر نیتریت سرا تست کردم و رنگ زرد کمرنگ رو که حالت متعادل هست رو نشون داد.آیا از این تست میشه نتیجه گرفت که تانکم سیکلشو طی کرده یا نه ؟؟؟؟؟
سلام
چند روز از راه اندازی اکواریوم شما گذشته؟ میزان نیتریت باید دقیقن صفر باشد. در نمودار شما رنگ زرد چه عددی را نشان میدهد؟
Cayman
19 September 2007, 03:00 AM
سلام
چند روز از راه اندازی اکواریوم شما گذشته؟ میزان نیتریت باید دقیقن صفر باشد. در نمودار شما رنگ زرد چه عددی را نشان میدهد؟
سلام
حدود 42 روز هست که راه اندازی شده...و نیتریت هم صفره...
تا چه اندازه مجازه یا بهتر بگم قابل تحمل برای ماهی (به صورت کلی) هست که این ماده میزانش بالا تر از 0 بشه ؟؟؟؟
برای دیسکس چطور ؟؟؟؟
در مورد نیترات چی ؟؟؟؟؟
ممنون از کمکهاتون
Romans
19 September 2007, 08:43 AM
سلام
حدود 42 روز هست که راه اندازی شده...و نیتریت هم صفره...
تا چه اندازه مجازه یا بهتر بگم قابل تحمل برای ماهی (به صورت کلی) هست که این ماده میزانش بالا تر از 0 بشه ؟؟؟؟
برای دیسکس چطور ؟؟؟؟
در مورد نیترات چی ؟؟؟؟؟
ممنون از کمکهاتون
سلام
با توجه به زمانی که از راه اندازی اکواریوم گذشته و صفر شدن میزان نیتریت سیکل شما کامل شده.
فقط به این نکته مهم توجه داشته باشید که به یکباره تعداد زیادی ماهی وارد این تانک نکنید و ماهیهای خود را به تدریج و طی چند روز به این تانک منتقل کنید.
میزان نیترات باید زیر 3 باشد یعنی این مقدار برای ماهی خطرناک نیست و باید با سیفون مرتب همیشه میزان انرا کنترل کنید.
بعداز طی شدن سیکل ازت میزان نیتریت صفر میشود و تغییری نخواهد کرد .موفق باشید.
f0k0nishi
22 September 2007, 07:18 AM
سلام به همه فعالان ماهي دوست
يه سوال داشتم خدمتتون
من الان يه 2 روزي هست كه آكواريوم جديدمو آب كردم . ميخواستم بدونم تو اين دوره سيكل ازت
ماده ضدعفوني (مثل متيلن بلو يا نمك يا ...) لازمه كه بريزم . اگه هست چي بريزم ؟ و چه مقدار ؟
و چه مدت ؟ ( من همه تاپيكاي شمارو خوندم با اجازه )
با تشكر .
pouyan
22 September 2007, 07:57 AM
سلام به همه فعالان ماهي دوست
يه سوال داشتم خدمتتون
من الان يه 2 روزي هست كه آكواريوم جديدمو آب كردم . ميخواستم بدونم تو اين دوره سيكل ازت
ماده ضدعفوني (مثل متيلن بلو يا نمك يا ...) لازمه كه بريزم . اگه هست چي بريزم ؟ و چه مقدار ؟
و چه مدت ؟ ( من همه تاپيكاي شمارو خوندم با اجازه )
با تشكر .
لازم نیست هیچ ماده ای به عنوان ضد عفونی کننده به آب تانکتون اضافه کنید ولی اگر ماهی هایی مثل اسکار یا مولی و ..میخواهید نگه دارید بعد از طی سیکل میتونید نمک با توجه به گونه ماهی اضافه کنید توجه کنید که نمک بیشتر نقش کمک به تثبیت شرایط آکواریوم داره اونم در مقابل بیماری ها ولی استفادش جایز نیست اگر که ماهی های گیاه خوار و گیاه تو آکواریومتونم میخواهید داشته باشید که از نمک استفاده نکنید
برای طی شدن سیکل ازتتون به طریقه بهتر و سریعتر میتونید از ماهی زبرا استفاده کنید
:icon_cool
prosper
26 September 2007, 10:37 AM
با سلام خدمت دوستان
من يك مشكلي دارم ، وقتي كه در آكواريم با تعداد بالاي ماهي عمل سيفون رو انجام ميدم ماهي ها تا روز بعد خودشون رو به شن ها مي كشند و حالت خوبي ندارند ولي اين مشكل رو در آكواريوم با تعداد كم ندارم . فكر مي كنم به گونه اي سيكل ازت به هم مي ريزه به همين دليل اين موضوع رو در اين تاپيك مطرح كردم:icon_neut . جالب توجه اينكه اگر بعد از سيفون دما رو بالا ببرم ديگه به اين مشكل بر نمي خورم .
Romans
26 September 2007, 12:33 PM
با سلام خدمت دوستان
من يك مشكلي دارم ، وقتي كه در آكواريم با تعداد بالاي ماهي عمل سيفون رو انجام ميدم ماهي ها تا روز بعد خودشون رو به شن ها مي كشند و حالت خوبي ندارند ولي اين مشكل رو در آكواريوم با تعداد كم ندارم . فكر مي كنم به گونه اي سيكل ازت به هم مي ريزه به همين دليل اين موضوع رو در اين تاپيك مطرح كردم:icon_neut . جالب توجه اينكه اگر بعد از سيفون دما رو بالا ببرم ديگه به اين مشكل بر نمي خورم .
سلام
دوست عزیز شما هر بار چه مقداری از اب اکواریم را سیفون میکنید؟ حجم اب اکواریوم شما چقدر است؟
ایا سیکل ان طی شده؟دمای اب اکوارویم روی چه درجه ای قرار دارد؟چه تعداد ماهی در این اکواریوم دارید؟
توجه داشته باشید ابی را که جایگزین میکنید حداقل باید 48 ساعت قبل کنار گذاشته باشید و دمای ان را با دمای اب اکواریوم یکسان کرده باشید.موفق باشید.
Romans
2 November 2007, 10:05 PM
با سلام
من حدود 3 روزه كه آكواريوم رو آب كردم و ماهي هامو كردم توي اون!ولي آب آكواريوم خيلي كدر شده و لايي!!!
آياطي چند روز ديگه اين آب شفاف ميشه؟راه حل چيه؟
ممنون
سلام
در چند روز اينده اب اكواريوم شما شفاف خواهد شد ولي ممكنه ماهيهاتون رو از دست بدين.30 تا 40 درصد ابرا سيفون كنيد و به مقدار نيم گرم در ليتر از نمك استفاده كنيد.هر روز 10 تا 15 درصد ابرا سيفون كنيد.و از همه مهمتر اين تاپيك را باحوصله و دقت از ابتدا مرور كنيد.
باسلام
لطفا بنده رو راهنمائی کنین با تانکی حدود 140 لیتر
1. چند تا ماهی زبرا باید نگه دارم تا سیکل ازت کامل بشه ؟
موقعی که درحال طی کردن این چرخ هستیم فیلتر اینترنال وپمپ هوا باید بصورت تمام وقت کار کنند (در حال حاضر فیلتر فقط از نوع شنی دارم )
براي تانك شما 4 تا 5 عدد زبراي سالم كفايت ميكند.
بله در زمان طي شدن سيكل هم پمپ و هم فيلتر بايد فعال باشد.
Romans
19 November 2007, 10:49 PM
آقایون من تانکم رو با تترا باکتوزیوم سیکل کردم
الان مجبورم از مترادینازول استفاده کنم تو تانک اصلیم
سوال اینه که آیا مترانیدازول سیکلم رو بهم میریزه؟
سلام
دوست عزيز استفاده از هرنوع دارو در تانك اصلي به سيكل ان لطمه خواهد زد.
درمان و استفاده از دارو فقط در تانك قرنطينه.
موفق باشيد.
payam payami
1 December 2007, 09:41 AM
دوستان سلام
من اكواريوم جديدم را راه اندازي كرده ام كرده ام 200 ليتري و جهت سريع كردن سيكل ازت از 10 زبراي رنگي و دو عدد لوچ دلقك هم كمك گرفته ام . ايا ميتوانم جهت سرعت بخشيدن به سيكل از آب سيفون اكواريوم قديمي ام 20 ليتري كمك بگريم و هر هفته اين مقدار آب را وارد بزگه كنم تا سيكل طي شه؟ از كجا ميشود بدون تست هاي گران از طي شدن سيكل مطمئين شد؟
sattareashegh
1 December 2007, 11:53 AM
دوستان سلام
من اكواريوم جديدم را راه اندازي كرده ام كرده ام 200 ليتري و جهت سريع كردن سيكل ازت از 10 زبراي رنگي و دو عدد لوچ دلقك هم كمك گرفته ام . ايا ميتوانم جهت سرعت بخشيدن به سيكل از آب سيفون اكواريوم قديمي ام 20 ليتري كمك بگريم و هر هفته اين مقدار آب را وارد بزگه كنم تا سيكل طي شه؟ از كجا ميشود بدون تست هاي گران از طي شدن سيكل مطمئين شد؟
در صورتي كه از سلامت اون اكواريوم اطمينان داريد خيلي تاثير داره
شايد فقط با داشتن تست نيترات هم ميشه وقتي ميزان نيترات حدود 200 ppm برسه سيكل در حال تكميل هست (البته اگه گياه در اكواريوم نداشته باشيم) ا
MetMet
1 December 2007, 05:43 PM
دوستان سلام
با سلام:
زبراهای رنگیخودشون داستانی دارن!ولی خب حالا گرفتین دیگه!لوچ دلقک بنظر من ماهیه مقاومیه اما بدرد طی شدن سیکل نمیخوره(ماهی های مقاومتر هم تو این مدت اذیت میشن)اما بعد از طی شدن سیکل (اگه دلقکها زنده موندن!!!)تعدادشونو بیشتر کنی شادابتر خواهند بود!
تو آکواریوم 20 لیتریتون ماهی یا حیوان دیگه ای دارین؟مطمئنید که اون تانک سیکلش طی شده؟آب سیفون شده از اون تانک کثیف نباشه!!من پیشنهاد میکنم بجای استفاده از خود آب بطور مستقیم از ابر فیلتر,یا مقداری از شن کف تانک 20 لیتری تو این جدیده استفاده کنید.برای اطمینان از طی شدن سیکل بهترین و مطمئن ترین روش تست میزان نیترات و نیترید و آمونیاکه!اما یه دیاگرامی تو صفحات اول این تاپیک هم بود که میشه به اون هم استناد کرد(بطور تجربی)و مثلآ گفت بعد از 45 روز به احتمال قوی سیکل تانک طی شده!تازه بعد از این مدت هم نباید تعداد زیادی ماهی رو به یکباره به آکواریوم وارد کنید!وغذا زیاد ندید.
امیدوارم بدون تلفات از تانک جدید لذت ببرید.
payam payami
2 December 2007, 10:05 PM
دوستان سلام
من از طرف خودم از ديگر دوستاني كه بدون هيچ چشم داشتي تجارب ارزنده شان را در اختيار ديگران ميگذارند سپاس گذارم.
كل سيكل ازت را دوبار خواندم ولي اثري از byoball نديدم .من قبل از خريد اكواريوم جديدم تقريبا تمام تاپيك ها را مطالعه كردم و در نتيجه از لوازمي را تهيه كردم كه منطبق بر اين اطلاعات باشه . براي فيلتر شني ازدو فيلتر زير شني ماهيران استفاده كردم يكي را در سمت راست به پمپ هوا وصل نمودم و دومي را چپ به يك پمپ پاور هد 700 ليتر در ساعت وصل نمودم و 10 بسته ماسه هم روي فيلترها . جهت فيلتر شيمياي و بيلولژيك خيلي با آقاي سرهنگ (ماهيران مركز ) سر و كله زدم. اول ميگفت حتما بايد external استفاده كني بعد كه با مقاومت من مواجه شد و من اصرار داشتم فيلترداخلي بدهد كه بتوانم سراميك و ذغال داخلش بگذارم بلاخره يك فيلتر معرفي كرد كه internal ميباشد و داخلش هم بايو بال دارد و هم سراميك و هم ذغال و هم دو نوع اسفنج (اسفنجي و نمدي) و موتور اين تشكيلات هم يك پمپ پاور هد معمولي است يعني بسادگي قابل تعويض و يا قويتر شدن ميباشد(مارك تكنيك) .قيافه اين پمپ شه گوش براي كنج اكواريوم تعبيه شده.
ايا اين توپها در چرخه ازت تاثيري دارند يا خير؟امروز 4 روز از آب گيري ميگذرد و آب كاملا شفاف شده است.
moh@mm@d reza
3 December 2007, 09:57 AM
دوستان سلام
من از طرف خودم از ديگر دوستاني كه بدون هيچ چشم داشتي تجارب ارزنده شان را در اختيار ديگران ميگذارند سپاس گذارم.
كل سيكل ازت را دوبار خواندم ولي اثري از byoball نديدم .من قبل از خريد اكواريوم جديدم تقريبا تمام تاپيك ها را مطالعه كردم و در نتيجه از لوازمي را تهيه كردم كه منطبق بر اين اطلاعات باشه . براي فيلتر شني ازدو فيلتر زير شني ماهيران استفاده كردم يكي را در سمت راست به پمپ هوا وصل نمودم و دومي را چپ به يك پمپ پاور هد 700 ليتر در ساعت وصل نمودم و 10 بسته ماسه هم روي فيلترها . جهت فيلتر شيمياي و بيلولژيك خيلي با آقاي سرهنگ (ماهيران مركز ) سر و كله زدم. اول ميگفت حتما بايد external استفاده كني بعد كه با مقاومت من مواجه شد و من اصرار داشتم فيلترداخلي بدهد كه بتوانم سراميك و ذغال داخلش بگذارم بلاخره يك فيلتر معرفي كرد كه internal ميباشد و داخلش هم بايو بال دارد و هم سراميك و هم ذغال و هم دو نوع اسفنج (اسفنجي و نمدي) و موتور اين تشكيلات هم يك پمپ پاور هد معمولي است يعني بسادگي قابل تعويض و يا قويتر شدن ميباشد(مارك تكنيك) .قيافه اين پمپ شه گوش براي كنج اكواريوم تعبيه شده.
ايا اين توپها در چرخه ازت تاثيري دارند يا خير؟امروز 4 روز از آب گيري ميگذرد و آب كاملا شفاف شده است.
عزیز جان بیوبال به خاطر شکل و فورمش تماس زیادی با اب داره(افزایش سطح)در نتیجه مکان خیلی خوبی برای جای گیری باکتری های مفید هستش.همین
Anoush
12 December 2007, 03:00 PM
دوست عزيز سلام
ببخشيد دير جواب دادم. در پست 199 پرسيده شده است كه آيا ميشود نمك و.... در حين تكميل سيكل استفاده كرد و در پست 200 جناي پويان جواب داده اند جايز نيست البته نه بدين صراحت ولي استنباط من اين بود . حتما اشتباه از اين حقير ميباشد.
ممنون از اینکه رفرنس پست رو مرقوم فرمودید.
متن:
""لازم نیست هیچ ماده ای به عنوان ضد عفونی کننده به آب تانکتون اضافه کنید ولی اگرماهی هایی مثل اسکار یا مولی و ..میخواهید نگه دارید بعد از طی سیکل میتونید نمک باتوجه به گونه ماهی اضافه کنید توجه کنید که نمک بیشتر نقش کمک به تثبیت شرایطآکواریوم داره اونم در مقابل بیماری ها ولی استفادش جایز نیستاگر که ماهی های گیاهخوار و گیاه تو آکواریومتونم میخواهید داشته باشید که از نمک استفاده نکنیدبرای طی شدن سیکل ازتتون به طریقه بهتر و سریعتر میتونید از ماهی زبرا استفاده کنید""
خدمتتون باید عرض کنم که من چنین برداشتی از این پست نمیکنم.
اضافه کردن نمک در طی سیکل برای ضد عفونی درست نیست.(برداشت من از پست) در طی سیکل اصلا هیچ اقدامی جهت ضد عفونی نباید انجام داد.
اضافه کردن نمک NaCl با داشتن گیاه طبیعی هم همخوانی ندارد.
قبول دارم که متن این پست کمی مطلق است و موارد خاص در ان دیده نشده ولی در مجموع نادرست نیست ولی باید این رو هم اضافه کنم که با خوندن یک پست شما نباید به جمع بندی برسی بلکه اگر مبحث رو از اول تا به اخر بخونید مطمئن هستم که به نتیجه درست میرسید.
در ضمن پست هایی رو که من درشون نکات مثبت و منفی ببینم اگر فرصت کنم از نقاط منفی ان انتقاد میکنم. ولی اگر فرصت کنم!
nobody2000
1 February 2008, 12:00 AM
می خواستم بدونم برای طی شدن سریعتر سیکل ازت میشه از یکی یه مقدار از سرامیکهای داخل آکواریومش رو گرفت و تو آکواریم یا فیلتر اینترنال گذاشت ؟
Moh4mm4d
1 February 2008, 12:38 AM
بله 100%.
استفاده از فـیلتر سیکل شده یا موادش و شن و دکور از تانک سیکل شده و سالم ( به اصطلاح seed کردن تانک جدید ) طی شدن سیکل رو جلو میندازه. و تأثیر فـیلتر و مواد بیولوژیکش خیلی بیشتر از بقیه هست.
در ضمن همینطوری گذاشتن سرامیک توی تانک تأثیری نداره. توی فیلـتر اینترنال هم کاراییش کم میشه مگر اینکه مسیر آب طوری باشه که اول آشغالهاش گرفته بشه بعد بره روی سرامیک. چون در غیر اینصورت حفره های سرامیک با آشغال پر میشه نه باکتری.
Romans
1 February 2008, 12:43 AM
می خواستم بدونم برای طی شدن سریعتر سیکل ازت میشه از یکی یه مقدار از سرامیکهای داخل آکواریومش رو گرفت و تو آکواریم یا فیلتر اینترنال گذاشت ؟
سلام
اگر از سلامت اب و ماهیهای ان مطمئن هستید میتوانید اینکار را انجام دهید.
Moh4mm4d
6 February 2008, 01:23 AM
** سیکل ازت بدون ماهی **
این روش با استفاده از آمونیاک بجای ماهی هست و سریعتر و ماهی دوستانه تر از سیکل معمولی با ماهی هست!
منتها برای نظارت کامل بر روند سیکل کیت های تست آب لازم هست.
روزانه 5 قطره آمونیاک خالص به ازای هر 40 لیتر آب اضافه کنید. بعد از چند روز سر و کله نیتریت در آب پیدا میشه. باید آب رو هر روز تست کنید و هر وقت نیتریت ظاهر شد دز روزانه آمونیاک رو نصف کنید. این دز رو ادامه بدید تا وقتی که در تست هر دو آمونیاک و نیتریت کاملاً 0 شدند سیکل کامل شده. حالا آکواریوم شما تبدیل به یک ماشین ازت خوار شده! یک تعویض آب 50-70 درصد برای تعدیل نیترات انجام بدید و تانک آماده پذیرایی از ماهی هاست.
این روش علاوه بر اینکه سریعتر از سیکل عادی هست، قوی تر هم هست. بعد از طی شدن سیکل میشه تمام ماهی های اصلی رو همزمان وارد کرد اما در روش عادی معمولاً کلونی های کافی تشکیل نمیشه و در صورتیکه تمام ماهی های اصلی همزمان اضافه بشن فشار روی باکتری ها زیاد میشه و دوباره شروع میکنن به تکثیر و در این بین آمونیاک و نیتریت ممکنه از 0 خارج بشه.
در این روش معمولاً آمونیاک در کمتر از 1 هفته 0 میشه و نیتریت هم 1-2 هفته. در مجموع درصورتیکه درست انجام بشه معمولاً 10 روز تا 3 هفته سیکل کامل میشه.
اگر از فیلتر، گیاه، دکور یا مقداری از شن یک تانک سیکل شده هم در حین سیکل استفاده بشه تأثیر بسزایی در جلو انداختن سیکل داره. فیلتر هم از همه تأثیرش بیشتره.
در صورتیکه امکان استفاده از فیلتر سیکل شده وجود نداره حتی چلوندن اسفنجش در آب تانک جدید هم مقادیری تأثیر داره.
آمونیاک باید خالص باشه و ترکیبات دیگه ای نداشته باشه. وقتی تکانش میدید نباید کف کنه.
اکسیژن دهی در این مدت زیاد باشه.
در حین این سیکل از مواد از بین برنده آمونیاک مثل زئولیت یا محصولات کاندیشنر به هیچ وجه نباید استفاده بشه.
pedram_x2005
3 March 2008, 12:49 AM
سلام
برای اینکار بهتره به صورت کامل از اب تازه که از قبل اماده کردین استفاده کنید و یک فیلتر اسفنجی سیکل شده را در ان قرار دهید.
ولی اگر به هر دلیلی امکان استفاده کامل از اب تازه را ندارید میتوانید بین 30 تا 40 درصد از اب تانک اصلی و مابقی را از اب تازه پر کنید.
ولی فیلتر شما باید حتمن سیکل شده باشد و قبل از انتقال مولدین فاکتورها و دمای اب دقیقن مشابه تانک اصلی تنظیم شده باشد.موفق باشید.
متشكرم
اما اينجا 2سوال مطرح ميشه كه از شما ميخوام با تجربيات خودتون بهش جواب بدين،اول اينكه چقدر طول ميكشه تا يه فيلتر نو در تانك اصلي سيكل بشه؟
وسوال دوم اينكه چه مدت پس از قرار دادن فيلتر سيكل شده در اب تازه تانك قرنطينه ، ميشه ماهي هارو بهش انتقال داد.
شب خوش
Romans
3 March 2008, 08:59 AM
متشكرم
اما اينجا 2سوال مطرح ميشه كه از شما ميخوام با تجربيات خودتون بهش جواب بدين،اول اينكه چقدر طول ميكشه تا يه فيلتر نو در تانك اصلي سيكل بشه؟
وسوال دوم اينكه چه مدت پس از قرار دادن فيلتر سيكل شده در اب تازه تانك قرنطينه ، ميشه ماهي هارو بهش انتقال داد.
شب خوش
سلام
زمان مشخصی نمیتوان برای ان اعلام کرد ولی حداقل بین 20 تا 30 روز نیاز دارد تا باکتریهای مفید درون منافذ اسفنج قرار بگیرند و فیلتر به اصطلاح سیکل شود.
بین 3 تا 5 روز بعد از وارد کردن فیلتر سیکل شده به تانک جدید میتوانید ماهیها را به ان منتقل کنید.فقط توجه داشته باشید قبل از جابجا کردن فیلتر دمای اب تانک قرنطینه را با دمای تانکی که فیلتر داخل ان بوده یکسان کنید.موفق باشید.
ala2007
5 March 2008, 10:28 PM
سلام,يكي از رفقاي من يك اكواريوم نسبتا بزرگ بهابعاد 45*40*120خريد و در پرورش ماهى ناشي ميباشد اولا حدود 6 تاگولدن فيش به مدت 4 روز دران انداخت سپس به جاى ان 4 ماهى با عجله 2 عدد اسكار نسبتا بزرگ 4 سانتي ودوتا رد پارود كوجك و دو عدد ماهى سيكليد ديگر و 3 عدد كت فيش در ان انداخت و اين تانگ سيكل ازت را طي نكرده .سوال من چطور به اين شخص ميتوان كمك كرد تا ماهي وي دچار بيماري نشوند؟ ايا بايد هر هفته نصف اب را عوض كرد؟لطفا راهنمايي كنيد
Romans
6 March 2008, 09:52 AM
سلام,يكي از رفقاي من يك اكواريوم نسبتا بزرگ بهابعاد 45*40*120خريد و در پرورش ماهى ناشي ميباشد اولا حدود 6 تاگولدن فيش به مدت 4 روز دران انداخت سپس به جاى ان 4 ماهى با عجله 2 عدد اسكار نسبتا بزرگ 4 سانتي ودوتا رد پارود كوجك و دو عدد ماهى سيكليد ديگر و 3 عدد كت فيش در ان انداخت و اين تانگ سيكل ازت را طي نكرده .سوال من چطور به اين شخص ميتوان كمك كرد تا ماهي وي دچار بيماري نشوند؟ ايا بايد هر هفته نصف اب را عوض كرد؟لطفا راهنمايي كنيد
سلام
به میزان یک گرم در لیتر نمک به اب اضافه کنید و هر روز 10 تا 15 درصد ابرا سیفون کنید و اینکار را بین 7 تا 10 روز ادامه دهید.
Romans
9 March 2008, 09:19 AM
سلام : من می خواستم از کیتای تست نیترات و نیتریت سرا بخرم ؟ البته خوب میدونم داشتن هر دو کیت لازمه فقط داشتنه کدوم مهمتر و واجب تره ( کدومو اول بگیرم ) در ضمن آکواریومه من آبه شیرینه ؟
سلام
دوست عزیز شما به هر دو مورد نیاز خواهید داشت.تست نیتریت برای شروع کار و اطمینان از طی شدن سیکل و تست نیترات هم برای تستهای مقطعی و بعدی.
capitan2406
14 March 2008, 06:59 PM
آیا میزان نیتریت و نیترات با هم رابطه ی مستقیم دارد ؟ افزایش نیتریت منجر به افزایش نیترات هم می شود ؟
Moh4mm4d
14 March 2008, 11:24 PM
افزایش نیتریت فقط قبل از طی شدن سیکل رخ میده. بعد از اینکه سیکل طی شد نیتریت همواره صفر هست ( مگر اینکه آسیبی به سیکل وارد بشه مثلاً استفاده از دارو، تمیز کردن غیر اصولی فیلتر، اضافه کردن همزمان چندین ماهی، شستن آکواریوم و .... )
در تانک سیکل شده آمونیاک بوجود اومده از ماهی ها توسط باکتری های مفید درجا تبدیل به نیتریت میشه و نیتریت هم درجا تبدیل به نیترات و نیترات مدام بالا میره و باید با سیفون و تعویض قسمتی از آب بصورت مرتب و کافی در محدوده مجاز نگهش داشت.
گیاهان طبیعی هم میتونن تأثیر خوبی در کاهش نیترات داشته باشن و فاصله سیفون ها رو بیشتر بکنن. مثلاً در تانکی که گیاهکاری سنگین شده و چند تا ماهی ریزه میزه داره ...
Romans
22 March 2008, 01:15 AM
سایز تانکم رو من اشتباه گفتم طول 40 عرض 16 و ارتفاع 21 . اما با دیدن عکسهای زیبای کاربرا از آکواریومشون اغفال شدم ! امروز رفتم و یه تانک بزرگتر سفارش دادم چون این تانک ارزش خرج و ماهی هایی که براش می خرم نداره به نظرم و می دونم که بعد یه مدت مجبورم یه تانک بزرگتر بگیرم تانک جدید هم البته زیاد بزرگ نیست چون طول رو نمی تونم بزرگتر کنم به خاطر اینکه میزی که تانک روش قرار می گیره طولش 43 . تانک جدید طول 40 عرض 30 و ارتفاع هم 30 . این تانک دو روز دیگه آماده میشه و تا اون موقع 5 روز از سیکل ازت گذشته بهتره وسایل تانک قبلی رو بشورم و توی تانک جدید قرار بدم یا اینکه به همون حالت باشه ؟ فروشنده می گفت تانک نو بدون ماهی و بخاری باید 24 ساعت و فقط با پمپ باشه بعد دوباره آبش عوض شه و به همین ترتیب تا دو روز این موضوع چقدر درسته ؟
سلام
خوش آمدین دوست عزیز
تانک جدید شما در صورت اماده شدن حدود 30 لیتر گنجایش اب خواهد داشت و این حجم کم باعث میشود اب اکواریوم شما خیلی زود ثباتش را از دست بدهد.به همین خاطر در مورد سیفون مرتب ان حتمن دقت کافی داشته باشید.
برای شروع کار و بعد از انجام مراحل اولیه مثل شن و تزئینات اکواریوم را ابگیری کنید و دو قاشق سرصاف نمک به ان اضافه کنید.
اگر وسایل تانک قبلی موجود است بدون اینکه انها را بشویید به همان صورت داخل اکواریوم جدید قرار بدهید و اگر امکان داشت میتوانید از یک تا دو عدد کپسول باکتوزوم در زیر شن استفاده کنید.
2 تا 3 عدد ماهی زبرا به این تانک اضافه کنید و پمپ هوا و فیلتر انرا هم روشن کنید.
بعد از گذشت 15 تا 20 روز ابرا تست کنید و اگر مقدار نیتریت صفر شده بود سیکل شما کامل شده.
در مورد فرمایش ان فروشنده هم باید عرض کنم اصلن این موضوع صحت ندارد.موفق باشید.
Romans
23 March 2008, 02:22 PM
سلام
ممنونم
من الان یه آنجل نر و یه مولی ماده و چند تا بچه مولی دارم . برای طی سیکل همین ماهیها کافی هستن ( البته اگه زنده بمونن تا پایان سیکل ) یا باید حتماً ماهی زیرا هم بگیرم ؟ مرسی که وقت می ذارین و پاسخ می دین .
سلام
اگر جایی برای نگهداری این ماهیها ندارید میتوانید از انها استفاده کنید ولی ممکنه در زمان طی شدن سیکل اسیب ببینند و از بین بروند.
درمورد پست251
استفاده 2کپسول باکتوزیوم در 30لیتر آب بیش از 3 برابر میزان توصیه شده روی جعبه باکتوزیوم هست .آیا استفاده بیشتر از باکتوزیوم سیکل رو سریعتر تکمیل میکنه؟نمک سیکل رو تثبیت میکنه؟
1 تا 2 کپسول برای این حجم اب مشکلی ایجاد نمیکند و این مورد تست شده است.
استفاده از نمک برای اکواریومی که تازه راه اندازی شده و هیچ ماهی داخل ان نیست به عنوان ضدعفونی استفاده میشود.
ولی اگر بدون در نظر گرفتن سیکل بلافاصله ماهی را وارد اکواریوم کنیم ،نیتریت موجود در اب موجب مسمومیت ماهی خواهد شد و راه مقابله با این مورد سیفون اب و بالا بردن میزان کلراید اب به وسیله نمک میباشد.
اضافه کردن نمک و بالا رفتن کلراید میزان نیتریت را کم نخواهد کرد و فقط از تاثیر ان بر ماهی جلوگیری میکند .موفق باشید.
Romans
28 March 2008, 06:07 PM
سلام
ایا استفاده از مولتی ویتامین باعث به هم خوردن سیکل ازت نمی شود
نمک چطور
سلام
مولتی ویتامین مشکلی برای سیکل بوجود نمیاورد ولی بهتره همراه با غذا به ماهیها داده شود.
در مورد نمک هم 5 پست بالاتر توضیح دادم.
سلام به همه اهالي تالار!
از مطالبتون خيلي استفاده كردم ولي اگه ممكنه بفرماييد از كجا بفهميم سيكل ازت به پايان رسيده؟ گذشتن 30 روز تنها نشونه است؟ و سوال ديگه اينكه اگه كسي بخواد آكواريوم آب شور راه بندازه بايد 30 روز بعد از خريد وسايل، ماهي مورد علاقش رو تو خونه داشته باشه؟ مثلا دلقك ماهي نميتونه تو اين مدت (قبل از تموم شدن چرخه) دوام بياره؟
ممنون!
هر زمان که میزان نیتریت اب صفر شود سیکل کامل شده است و فقط محاسبه 30 روز یا کمتر یا بیشتر دلیل کافی برای تکمیل سیکل نیست.
در اب شور هم این شرایط وجود دارد و شما برای طی شدن سیکل میتوانید از ماهی دمسل استفاده کنید.موفق باشید.
Anoush
13 April 2008, 03:29 PM
دوستان من امکان کلر زدایی ندارم
می خواستم ببینم 3 روزی 30% از آّب آکواریومی 300 لیتری رو تعویض کنم با آب تهران سیکل کاملا از بین میره ؟
با سلام
اینی که شما میگی من امکان کلر زدایی ندارم رو بکل با منطق من جور در نمیاد و لی خوب گاهی تفسیر کلمه "امکان" یه کم سخته!
نه به اینکه "امکان" نداری و نه به اینکه هر سه روز میخوای سی درصد اب رو سیفون کنی!
بگذریم،
سیکل اکواریومتون با جایگزینی 30 درصد اب کلر دار از بین نمیره ولی ماهی هاتون رو دچار استرس میکنید.
navid a
13 April 2008, 03:59 PM
با سلام
اینی که شما میگی من امکان کلر زدایی ندارم رو بکل با منطق من جور در نمیاد و لی خوب گاهی تفسیر کلمه "امکان" یه کم سخته!
نه به اینکه "امکان" نداری و نه به اینکه هر سه روز میخوای سی درصد اب رو سیفون کنی!
بگذریم،
سیکل اکواریومتون با جایگزینی 30 درصد اب کلر دار از بین نمیره ولی ماهی هاتون رو دچار استرس میکنید.
1سوال : با اضافه شدن 30٪ آب کلر دار در هر 3روز باعث کشته شدن تعداد زیادی باکتری میشویم با هر سیفون تعداد زیادی باکتری رو از اکواریم خارج میکنه بعد از 3دفعه سیفون که 90٪ آب عوض شده بازم مشکلی تو سیکل بوجود نمیاد.؟ اگر جواب خیر است لطفا دلیل آنرا هم توضیح دهید
Anoush
13 April 2008, 04:59 PM
1سوال : با اضافه شدن 30٪ آب کلر دار در هر 3روز باعث کشته شدن تعداد زیادی باکتری میشویم با هر سیفون تعداد زیادی باکتری رو از اکواریم خارج میکنه بعد از 3دفعه سیفون که 90٪ آب عوض شده بازم مشکلی تو سیکل بوجود نمیاد.؟ اگر جواب خیر است لطفا دلیل آنرا هم توضیح دهید
سلام عزیز
خوشحالم که پیگیر هستید و دنبال جواب منطقی.
ببینید اشتباهی که بیشتر دوستان میکنند اینه که با سیفون کردن اب اکواریوم میکروبهای مفید سیکل ازت رو از بین میبرند و یا با ریختن اب اکواریوم سیکل شده در تانک جدید باعث ایجاد سیکل در اکواریوم جدید میشوند.
نه درست نیست چون میزان یا تعداد میکروبها در اب در مقایسه با کولونی های میکروبی مستقر در فیلتر، شن کف، تزئینات و سطح داخلی اکواریوم بقدری ناچیز هستند که بحساب نمیایند.
سیفون سی درصد اب کلر دار رو من عرض کردم مشکلی ایجاد نمیکنه ولی عرض نکردم که هر سه روز یک بار هم این کار رو بکنید. ولی خاطرتون جمع باشه سیفونینگ با اب کلر دار قبل از اینکه سیکل ازت رو ازبین ببره ماهی رو از بین میبره.
قبلا هم در باره این موضوع صحبت شده که وقتی براحتی میشه کلر اب رو حذف کرد چرا بدنبال دردسر میگردید؟ در همین رابطه بود که من روی کلمه "امکان" که ایشون گفتند امکانشو ندارم تاکید کردم وکمی هم شیطنت! چون امکانشو ندارم به نظر من بی معنی جلوه میکنه.
از توجه شما سپاسگذارم.
ebi650
14 April 2008, 01:43 PM
با سلام
من دارم يک آکواريوم جديد به ابعاد 100*30*40 راه اندازي مي کنم. 48 ساعتي ميشه که شن کفو کاملا شستم و ريختم داخل تانک و حدود 60 ليتر هم آب کردم امروز ميخوام هنگام تعويض آب آکواريوم ديگم، از اون آب 30 ليترشو بريزم اين تو بعلاوه يه مقدار از سراميکها و نيز تزئينات اون يکي رو هم بزارم اين تو مثل يک کوزه و يک گياه مصنوعي
با اين تفاسير چرخه ازت اين يکي چقدر طول ميکشه؟ الان ماهي هاي اصلي (6 عدد آنجل بزرگ) رو وارد اين تانک بکنم يا نه؟ اگه پاسخ منفيه من با 6 تا ماهي زبرايي که دارم چقدر بايد منتظر طي شدن چرخه ازت باشم؟؟
ممنون
Romans
14 April 2008, 02:23 PM
با سلام
من دارم يک آکواريوم جديد به ابعاد 100*30*40 راه اندازي مي کنم. 48 ساعتي ميشه که شن کفو کاملا شستم و ريختم داخل تانک و حدود 60 ليتر هم آب کردم امروز ميخوام هنگام تعويض آب آکواريوم ديگم، از اون آب 30 ليترشو بريزم اين تو بعلاوه يه مقدار از سراميکها و نيز تزئينات اون يکي رو هم بزارم اين تو مثل يک کوزه و يک گياه مصنوعي
با اين تفاسير چرخه ازت اين يکي چقدر طول ميکشه؟ الان ماهي هاي اصلي (6 عدد آنجل بزرگ) رو وارد اين تانک بکنم يا نه؟ اگه پاسخ منفيه من با 6 تا ماهي زبرايي که دارم چقدر بايد منتظر طي شدن چرخه ازت باشم؟؟
ممنون
سلام
اضافه کردن اب و تزئینات سیکل شده در کوتاه تر شدن این زمان موثره ولی با این حال تا زمانیکه تست نیتریت صفر نشود نمیتوان گفت که سیکل کامل شده.
فقط قبل از اینکار حتمن دمای اب هر دو تانک را یکسان کنید .
در زمان طی شدن سیکل شما فقط زبراها را وارد این تانک کنید و باقی ماهیها بعد از کامل شدن سیکل به ان منتقل کنید.
شما بین 15 تا 20 روز اینده اب را تست کنید و اگر میزان نیتریت صفر بود چرخه ازت کامل شده.موفق باشید.
ebi650
15 April 2008, 01:42 PM
مي خواستم بدونم که در هنگام طي شدن چرخه ازت آيا نياز هست سيفون کردن آب رو انجام بديم مثلا هر هفته 15 تا 20 درصد آبو کف کش کنيم يا در زمان طي شدن اين چرخه اصلا نبايد اين کارو کرد؟؟؟
ممنون
Romans
15 April 2008, 02:04 PM
مي خواستم بدونم که در هنگام طي شدن چرخه ازت آيا نياز هست سيفون کردن آب رو انجام بديم مثلا هر هفته 15 تا 20 درصد آبو کف کش کنيم يا در زمان طي شدن اين چرخه اصلا نبايد اين کارو کرد؟؟؟
ممنون
سلام
ببینید اگر در زمان طی شدن سیکل شما از ماهی مقاوم مثل زبرا استفاده کنید احتیاجی به سیفون روزانه نیست و بهتره اولین سیفون در هفته سوم انجام شود.
ولی اگر به هر دلیلی قبل از کامل شدن سیکل ماهیهای مختلف را وارد تانک کنید به علت مسمومیت با امونیاک و نیتریت دچار مشکل خواهند شد که در این زمان ما برای جلوگیری از مرگ و میر احتمالی انها باید هر روز مقداری از اب را سیفون کنیم .موفق باشید.
moh@mm@d reza
1 May 2008, 02:40 PM
سلام
دوست عزیز من در یکی از شهر های جنوبی سکونت دارم و این کیت ها اینجا نیست یا به قیمت های سنگین بفروش میره
لطفا من را رهنمایی کنید که چطوری می تونم مطمءن شم اک سیکل شده ایا کسی می تونه این کیت ها رو از تهرون برام بفرسته؟
سلام
در یک شرایط خوب سیکل ازت طی چهل روز کامل میشه یعنی نیتریت صفر می شه.شما در این زمان 25 % اب رو سیفون می کنی و این کار رو هر ده روز یک بار هم تکرار می کنی(البته باز در یه شرایط عادی یعنی نبود بیماری)
می بینی که اگه کارت دقیق و رو حساب باشه خیلی هم به کیت نیاز نداری ولی در کل بعضی مواقع وجودش لازمه و بد نیست داشته باشید.می تونید تو یه فرصت مناسب اگه گذرتون به تهران خورد تهیه کنید
Moh4mm4d
3 May 2008, 03:10 AM
دوست عزیز وقتی ماهی در آکواریوم نیست سیکل ازت شروع نخواهد شد. چون آمونیاکی وجود نداره که باکتری ها برای تجزیه کردنش بوجود بیان. چه در زمان طی کردن سیکل چه بعد از آن باید غذای باکتری ها که همون آمونیاک هست تأمین بشه. اگر ماهی نباشه باکتری ها و در نتیجه سیکل از بین خواهند رفت مگر اینکه به طرق دیگری آمونیاک تأمین شود ...
ساده ترین راه همان استفاده از ماهی های مقاوم به سیکل مثل زبرا دانیو هست. و در اینصورت تا زمان طی شدن سیکل برای تسریع در روند سیکل نیاز به تعویض آب وجود ندارد.
Anoush
26 May 2008, 01:07 PM
سلام تانک جدیدم به اندازه 130*50*70 رو آبگیری کردم هوادهی رو شرع کردم و فیلتر ستلی اهیم رو هم پر از زغال اکتیو و سرامیک کردم دما که به 29 درجه رسید 6 تا قرص باکتوزیم رو به آب اضافه کردم و فیلتر ستلی هم 48 ساعته که مرتب کار میکنه از تانک دیگه ای که دارم یک روح سیاه یک نئون و یک شارک به تانک جدید منتقل کردم به نظرتون دیگه چکار کنم
راستی 8 تا گالون 20 لیتری آب معدنی واتا در تانک ریختم و باقیشو از شیر آب ریختم فکر کنم کیفیت آبم بالا باشه نظر شما چیه؟؟؟
عزیزم با ریختن اب معدنی نه تنها کیفیت اب بالا نمیره بلکه سختی اب رو هم بیدلیل بالا میبرید!
اب معدنی حاوی میکروب های تبدیل نیتریت به نیترات که نیست پس برای چی پولتون رو هدر میدید؟
Anoush
29 June 2008, 09:49 AM
آيا به نظر شما بدون ماهي و با ريختن مقدار كمي غذاي خشك به صورت منظم ميشه سيكل ازت رو طي كرد ؟ چون طبيعتا غذاها تبديل به آمونياك ميشه و بعد نيتريت و بعد با توليد نيتروباكتر ها تبديل به نيترات . نظر شما چيه ؟
سلام
اتفاقا این دوستمون(azimi) سئوال جالبی پرسیدن
من هم همین سئوالو دارم
البته همیشه سیکل رو با استفاده از زبرا طی میکنم
ولی آیا راهی بدون استفاده از ماهی هم هست ؟؟؟
بارها در این مورد صحبت شده و اگر تاپیک رو مرور بفرمائید جوابتون رو میگیرید اگر هم حوصله ندارید، خدمتتون عرض کنم که جوابتون مثبته و بدون ماهی هم میشه سیکل رو طی کرد. با اضافه کردن امونیاک به اب یا حتی غذا ریختن داخل اب.
moh@mm@d reza
10 July 2008, 08:23 PM
دوستان من کاری کردم و به عبارتی نوعی ریسک کردم می خوام اینجا بگم البته هنوز کامل نشده ولی میگم .
من سیکلو طی نکرده ماهی ریختم اخه خیلی عجولم اما برایه اینکه مشکلی پیش نیاد یه حساب ساده کردم دیدم 6تا اسکار نهایتا 4 سانتی دارم که همون جور که در مباحث مختلف خوندم گفته شده برای هر 6 سانت ماهی 10 لیتر آب مورده نیازه یعنی برای من 24 لیتر ، تانکه من 288 لیتریه که فکر کنم 260لیتر آب توش ریختم ولی با توجه به گفته های قبلی خودم تو این پست حدود 20 لیتر آب از اکواریم دوستم ( سیکلو طی کرده و به سالم بودنش اطمینان دارم ) در 250 لیتر ریختم 4 لیتر از ماهیام کمتره ولی به 240 لیتر آب طی نکرده این میزان آمونیاک رو ببخشین فعلا که مشکلی نداشتم البته باز هم نتیجشو اگه مایل باشید براتون میزارم برای افرادی که مثل من عجول هستند فکر کنم اگه برام مشکلی پیش نیاد مفید باشه . از نظر علمی هم چون باکتری های مفید در 20 لیتر طی شده موجوده یه چیزی مثل بانک باکتری میشه که فک کنم عالیه البته هر چقدر آمونیاک تولید شده بالاتر بره باکتری ها هم بیشتر میشن آما برای من 20 لیتر آب فک کنم کافی باشه
شما باید از دوستتون شن یا ابر فیلترشو می گرفتید البته اگه بیماری تو اکواریومش نداشته باشه!
B@B@K
10 July 2008, 08:52 PM
دوستایه من ممنونم که توجه دارین ، دوسته من 3 تا 20 لیتر آبشو سیفون می کنه من 20 لیتره سوومو ازش گرفتم که مقداری مدفوع هم توش بوود االبته خوب 1 ساعتی طول کشید تا آب شفاف شد .
ببين دوست عزيز همونطور كه دوستمون دربالا گفت بهتر بود ابر فيلتر يا مقداري شن منتقل ميكردي ولي اين روش شما گرچه جزيي تاثير دارد ولي نه اونطور كه شما فكر ميكنيد:icon_surp
B@B@K
11 July 2008, 12:02 AM
ممنونم بابک جان پس به قوله ضرب المثل معروف که میگه هر وقت ماهی رو از آب بگیری تازس منم الان ابرامو بدم بهش یا نه ؟؟؟
ابرم به فیلترش نمیخوره فیلتر منم که مشغوله ، دوستم یه مرجان داره ( نه اینا که شبیه سنگن ماله جزیره ابوموسی است اخه خودش بچه بندرعباسه از اینا که شاخه های زیاد دارن با منافذ بسیار زیاد ) ازش بگیرم کفایت می کنه ؟؟؟
در كل اون مرجانها بدرد آب شيرين نميخوره عرض كرديم كه ابر فيلتر يا شن :icon_twis
moh@mm@d reza
23 July 2008, 01:32 PM
با سلام
من یه تانک 150 لیتری راه اندازی کردم. شن های کف همه جدیدن.
تقریبا40 لیتر آبی که سیکلش کامل شده رو به تانک اضافه کردم آیا همین کافیه؟
اگه نیست چند روز باید صبر کنم تا بتونم ماهی واردش کنم.
با تشکر
خیر کافی نیست صفحه اول همین تاپیک رو مطالعه بفرمایید.چرخه ازت چهل روز وقت نیاز داره تا کامل بشه برای تسریع باید یا از شن و یا از ابر فیلتری که در اکوایوم سیکل شده بودند استفاده کنید
Anoush
23 July 2008, 05:20 PM
متیلن بلو بد جوری به سیکل آسیب می زنه ولی استفاده از اکریفلاوین در تانک اصلی به میزان 1 ppm در لیتر سیکل ازت را از بین نمی بره . در مورد دوز بیشترش تا 5 ppm هم صحبتهایی مطرح شده ولی من بیش از 2 ppm را توصیه نمی کنم .
عزیز جان هیچکدام از دو ماده فوق اگر در دوز معمول خودشون استفاده بشن مشکلی برای سیکل ازت ایجاد نمیکنند.
برای همین هم شرکت تترا در بروشور داروی خود بنام General tonic که مخلوطی از متیلین بلو و اکریفلاوین هست نوشته که این دارو به سیکل ازت اسیبی نمی رسونه.
ولی اکریفلاوین با دوز دارویی هم به گیاهان اکواریوم اسیب میرسونه.
وقتی اکواریوم به حالت ثبات رسیده باشه خیلی کم اتفاق میافته که با دوز دارویی متیلین بلو دچار مشکل بشه. مگر اینکه چنان متیلین بلو بریزی که ماهی ها دیده نشن!
ولی درحالت معمول استفاده از دارو فقط و فقط در تانک قرنطینه مجازه ولی اگر مجبور به استفاده از دارو در تانک اصلی بشیم مطمئن باشید این دو داروی فوق( با دوز مجاز) خطری نخواهند داشت و من شخصا بارها این عمل رو تجربه کردم.
پ. ن: یک وقت پای آقای واتلی در میون نباشه؟!
Anoush
29 July 2008, 10:30 AM
با سلام
آیا استفاده از کپسول آموکسی سیلین500 سیکل رو به هم میزنه؟
بله عزیزم، تمامی انتی بیوتیک های وسیع الطیف باعث بر هم زدن سیکل ازت میشن.
این تاپیک رو اگر از اول مطالعه میکردید (مخصوصا پست های اغازین این تاپیک) مطمئنا چنین سوالی نمیکردید.
شاد باشید
Anoush
24 August 2008, 01:59 PM
حق با شماست ولي خب توي اين تاپيک گفته شده بود از 14 روز تا 40 روز متغير ميباشد ...
ميخواستم بدونم با اين اوصاف ميتونم ماهيامو در طي 10 12 روز وارد کنم
هروقت ميزان امونياک و نيتريت آب اکواريوم شما صفر شد و ميزان نيترات شروع به افزايش کرد، ميتونيد ماهي به آب اضافه کنيد اونهم نه به صورت يکباره بلکه کم کم.
حالا ممکنه اين زمان کوتاه باشه (با استفاده از استارترهاي ميکربي يا استفاده از فيلتر يک اکواريوم قديمي) و يا اينکه طولاني تر بشه
mahdi.khazaee
6 September 2008, 04:19 PM
دو تا سئوال داشتم:
قبلا از كمكهاتون ممنونم.
با سلام
مشکل لکه های قرمز روی سر گلدفیش رو من هم داشتم دلیلش رو کشف کردم. وقتی توی یه ظرف بدون پمپ هوا گلد فیش ها رو میذارید، تمام وقت بالای آب میاند و هوا میخورند از سطح آب. این وسط موقع بلع هوا همش قسمتی از سرشون بیرون آب میمونه که "خشکه" میزنه و قرمز میشه.اگه دقت کنید این لکه دقیقا همون جایی از سرشون هست که موقع بلع غذا از روی آب، می بینید میاد بیرون آب.
Anoush
7 September 2008, 05:11 PM
من هفته اي 30 درصد آب رو عوض ميکنم و فيلـتر داخلي رو هم زير شير آب ميشورم(بر خلاف روش صحيح) ولي با توجه به آب قبلي و لوازم داخلي به سيکل آسيبي ميرسه؟ تا الان که مشکلي نداشتم و هميشه آب تميز و زلالي دارم با تراکم ماهي بالا.
به سيکل در صورتي اسيب نميرسه که تانک شما حجم مناسب داشته باشه و باکتري هاي مفيد در ان بخوبي جايگزين شده باشند.
اين کار در تانک 50 ليتري بدون شن ميتونه سيکل رو بر هم بزنه ولي در يک تانک 200 ليتري با دکور و شن کف هيچ مشکلي پيش نياره.
قبلا هم گفته ام اگر تانک شما به ثبات برسه براحتي شرايطش بر هم نميخوره.
Anoush
7 September 2008, 05:24 PM
سلام دوستان
استفاده از زد انگل توي تانكي كه 6 روزه ابگيري شده به سيكل لطمه نميزنه؟
لطف کنيد پست اول اين تاپيک رو خوب بخونيد و چند پست بعدي رو نيز مرور کنيد.
هيچ دارويي تا قبل از اتمام سيکل ازت نبايد مصرف کرد. در اين شش روز هنوز هيچ اتفاقي نيفتاده به چي قراره صدمه برسه؟
Anoush
8 September 2008, 09:10 AM
علت دادن اموکسي سيلين به ماهي چيه . اگر براي درمانه بهتره که در اب حل بشه تا بتونيد دوز دقيق رو به ماهي بديد و اگر اين کار رو کرديد بايد روزانه درصدي از اب رو سيفون کنيد که ديگه سيکل از بين ميره . دوستان اگر اشتباه ميگم لطفا تحصيح کنيد . :icon_neut
عزيزم علت دادن اموکسي سيلين به ماهي که سوال نداره!
در انتي بيوتيک تراپي دادن انتي بيوتيک همراه خوراک ماهی به اضافه کردن اون در اب ارجحیت داره.
اگر روزانه درصدي از اب رو هم سيفون کنيم هیچ تاثیری نمیکنه و باز هم سيکل ازت صدمه ميبينه. چون وقتی درصدی از اب رو سیفون میکنید باز برای ثابت بودن میزان دارو در اب باید انرا اضافه کنید.
اميدوارم دلخور نشيد
کارمند
15 September 2008, 09:26 PM
سلام
من امروز با راهنمایی دوستان مقداری آمونیاک خریدم و به اندازه توصیه شده وارد تانک کردم خواستم اگه بقیه دوستان هم میخوان از روش من استفاده کنند چند تا نکته را به آنها یادآوری کنم
آمونیاک سریعا بخار می شه و بخار آن سمی هست بنابراین در هنگام بازکردن درب شیشه می بایست یا از ماسک استفاده کنند و یا دور از صورت خود نگهدارند
ترجیحا گردش هوا در محیط وجود داشته باشد تا بخار سمی اثر بدی برروی شماو خانواده نداشته باشد
شیشه محتوی آمونیاک نباید در محیط گرم قرار گیرد چون حالت اشتعال بهم زده و امکان آتشسوزی دارد
موفق باشید
Romans
30 September 2008, 01:35 PM
محمدجان روزی دوبار خوبه؟ اگه از تانک اصلیم آب اضافه کنم چطوره؟
سلام
احتیاجی نیست روزی 2 بار سیفون کنید.
یک روز در میان و به میزان 25 تا 30 درصد برای تانک قرنطینه کفایت میکند.
هرگز از اب تانک اصلی اضافه نکنید.
دمای اب را تا 32 بالا ببرید و از اکواسیف یا اکواتن استفاده کنید.
روشنایی تانک را فعلن خاموش کنید.
Romans
8 October 2008, 02:14 PM
باسلام
من تازه10 روزه که آک واریوم خریدم و قبلشم مطالب این سایتو نخونده بودم خیلی مطالب خوب ومفیدی توش داره از همتون خیلی ممنونم. سایز اکواریوم من 80*45*50 است و روز اول آکواریوم و شستم و تو شو چیدم و آب کردم البته شنهام مال یک آکواریوم دیگه بود که اون آکواریومم یک هفته بیشتر کار نکرد. بعد داخل آب نمک و داروی آنتی کلر ریختم و پمپ و تسفیم که سرامیکی و ابرهم داره روشن کردم سه روز کار کرد بعد از 4 روز رفتم این ماهی هارو خریدم سیچولاید زندانی 5 سانتی 2 عدد سیچولاید آفریقایی6 سانتی 3 عدد اوراتوس 5 سانتی 3 عدد سروکیسیموس10 سانتی 2 عدد کت فیش 10 سانتی یک عدد اسکار 6 سانتی2 عدد لوچ دلقکی 5 سانتی 2 عدد . و بعد از سه روز آبم کدر شد این جوری که از حر فهای شما فهمیدم بیاد هفتهای 20 تا 30 درصد از آب آکواریوم را سیفون کنم آیا درسته وگرنه چیکار باید بکنم با تشکر
سلام
به میزان 1 گرم در لیتر نمک اضافه کنید.
روزانه 10 تا 15 درصد ابرا سیفون کنید.
غذای ماهیها را محدود کنید و باقیمانده انرا سیفون کنید.
از کپسول باکتوزوم یا محلول nitrivec سرا جهت تسریع در سیکل ازت استفاده کنید.
Anoush
9 October 2008, 10:12 AM
من 14 روز پيش يه آكواريوم 450 ليتري جديد راه انداختم كه سيكلشو طي بكنه ، ديروز نميدونم به چه دليلي بخاري تركيد و آب هم به 55 درجه رسيده بود :icon_redf و14-15 تا از 20 زبرايي كه انداخته بودم مردند .. حالا با توجه به اين اتفاق و بالا رفتن دما آيا مشكلي براي طي سيكل بوجود نمياد ؟ كار خاصي نبايد انجام بدم ؟
چرا مشکل پیش میاره ولی کاریش نمیشه کرد این اتفاق افتاده.
دما رو نرمال نگه دارید و صبر کنید تا نیترات اب صفر بشه.
MajidST
9 October 2008, 12:45 PM
من یه آکواریوم 400لیتری راه انداختم و الان مدت یک هفته است آب داره (بدون ماهی) یه آکواریوم 80 لیتری از قبل دارم که سیکلش کاملن طی شده میخوام بدونم اگه تمام 80 لیترو الان بریزم تو 400 لیتری(یعنی 80لیتر سیکل شده + 320لیتر آب جدید) بعدش میتونم ماهیامو بندازم (بیشتر ماهیام لوچ دلقک و کماندو و پرت هستند)؟؟؟ لطفن اگه میشه زودتر جواب بدین
goodbay-jojo
10 October 2008, 12:29 AM
من یه آکواریوم 400لیتری راه انداختم و الان مدت یک هفته است آب داره (بدون ماهی) یه آکواریوم 80 لیتری از قبل دارم که سیکلش کاملن طی شده میخوام بدونم اگه تمام 80 لیترو الان بریزم تو 400 لیتری(یعنی 80لیتر سیکل شده + 320لیتر آب جدید) بعدش میتونم ماهیامو بندازم (بیشتر ماهیام لوچ دلقک و کماندو و پرت هستند)؟؟؟ لطفن اگه میشه زودتر جواب بدین
سلام
دوست عزیز چندین بار به سئوالهای مشابه شما پاسخ داده شده ، بهتره یکبار تاپیکو مرور بفرمائید .
80 لیتر آب تاثیر محسوسی در سیکل نداره ، حتی نیمی از آب رو هم از آکواریوم دیگه وارد کنید بازم به این معنی نیست که مسئله سیکل حل شده . بهتره از وسایل و مخصوصا فیلتر آکواریوم قبلی استفاده کنید و تا زمانی که نیتریت صفر نشده ، بهتره ماهی وارد تانک نکنید .
موفق باشید .
gardooneh
13 October 2008, 01:18 PM
سلام
به میزان 1 گرم در لیتر نمک اضافه کنید.
روزانه 10 تا 15 درصد ابرا سیفون کنید.
غذای ماهیها را محدود کنید و باقیمانده انرا سیفون کنید.
از کپسول باکتوزوم یا محلول nitrivec سرا جهت تسریع در سیکل ازت استفاده کنید.
با تشکر از راهنمایی تون فقط میخاستم بدونم که این دارو ها را از کجا تهیه کنم
arashmax
13 October 2008, 01:50 PM
با تشکر از راهنمایی تون فقط میخاستم بدونم که این دارو ها را از کجا تهیه کنم
سلام
اکثر مغازه های اتوبان نواب و ساختمان پلاسکو این دارو ها رو دارن
موفق باشید
eiman_sos
13 October 2008, 06:53 PM
سیکل اکواریمم 1ماه گذشته بعد این مدت توش ماهی ریختم ولی بعد 1روز اب اکواریم کدر شده مثل مه گرفتکی دلیلش چی میتونه باشه؟؟
goodbay-jojo
14 October 2008, 12:15 AM
سیکل اکواریمم 1ماه گذشته بعد این مدت توش ماهی ریختم ولی بعد 1روز اب اکواریم کدر شده مثل مه گرفتکی دلیلش چی میتونه باشه؟؟
سلام
دوست عزیز در مورد نحوه طی شدن سیکل چیزی نگفتین . مثلا با چه روش و یا چه تعداد ماهی و طی چه مدت سیکل طی شده ؟
احتمالا یا سیکل اصلا طی نشده یا اینکه با ورود تعداد زیاد ماهی سیکل دچار مشکل شده .
موفق باشید.
eiman_sos
14 October 2008, 12:34 AM
سلام
45روز پیش ابگیری کردم با 1شارک و 1گلدفیش که احتمالا تو این مدت سیکل باید طی شده باشه ولی بعد 1روز اب اکواریم کدر شده مثل مه گرفتکی دلیلش چی میتونه باشه؟؟چه کاری باید انجام بدم؟؟در ضمن اکواریمم 100 لیتریه
goodbay-jojo
14 October 2008, 08:23 PM
سلام
45روز پیش ابگیری کردم با 1شارک و 1گلدفیش که احتمالا تو این مدت سیکل باید طی شده باشه ولی بعد 1روز اب اکواریم کدر شده مثل مه گرفتکی دلیلش چی میتونه باشه؟؟چه کاری باید انجام بدم؟؟در ضمن اکواریمم 100 لیتریه
سلام
چه تعداد ماهی به آکواریوم اضافه شده ؟ همه رو با هم وارد آکواریوم کردین؟ سیستم فیلتراسیون هم دارین؟ سیفون هم انجام شده؟
در صورت امکان فاکتورهای آب تانک رو چک کنید.
موفق باشید.
eiman_sos
15 October 2008, 12:32 AM
سلام
چه تعداد ماهی به آکواریوم اضافه شده ؟ همه رو با هم وارد آکواریوم کردین؟ سیستم فیلتراسیون هم دارین؟ سیفون هم انجام شده؟
در صورت امکان فاکتورهای آب تانک رو چک کنید.
موفق باشید.
12تا اضافه کردم و همه رو باهم وارد کردم سیستم فیلتراسیون هم دارم سیفونم بدلیل این که 90درصد کف اکواریم گیاه داره فقط 25 درصد اب روی اکواریم تعویض میکنم به نظر شما مشکل چیه؟
arashmax
15 October 2008, 01:18 AM
12تا اضافه کردم و همه رو باهم وارد کردم سیستم فیلتراسیون هم دارم سیفونم بدلیل این که 90درصد کف اکواریم گیاه داره فقط 25 درصد اب روی اکواریم تعویض میکنم به نظر شما مشکل چیه؟
سلام
اگر به مقدار زیاد غذا نمیدهید مشکل سیکل ازت هست و باید صبر کنید کدورت آب خودش بر طرف میشه
اگر تست نیتریت و نیترات داشتید کمک بزرگی به شما میکرد
اگر هم زید غذا میدهید مقدار غذا دهی رو کم کنید
20% سیفون کنید
از داروی crystal water شرکت تترا استفاده کنید
موفق باشید
Anoush
15 October 2008, 05:06 PM
عزیزم چندین بار در مورد این پدیده تو این تاپیک ها بحث شده و شما فقط اگر لطف کنید گفتگو هارو مرور کنید جوابتون رو میگیرید.
اضافه کردن یکباره چندین ماهی به اکواریوم پدیده Bacterial Bloom رو ایجاد میکنه و اب کدر میشه. بعد از تعادل باکتری ها و مواد زاید کم کم این کدورت برطرف میشه و اکواریوم به ثبات میرسه.
هیچ دارویی استفاده نکنید فقط سیفونینگ مرتب فراموش نشه.
arashmax
22 October 2008, 05:19 PM
سلام
ایا ریختن مقدار کم از این محلول های ابی رنگ(فکرکنم متیلن بلو باشه)که برای ضد عفونی میدن توی اب تازه که بجای اب سیفون شده میریزیم سیکل ازت رو بهم میزنه؟؟
سلام
نیازی به استفاده از دارو موقع تعویض آب نیست
بله سیکل را بهم میزنه
گفتگوهای مهم را مطالعه کنید
موفق باشید
arashmax
28 October 2008, 10:41 PM
با سلام و خسته نباشيد از زحمات بي دريغتون
(نميدونم درسته توي اين تاپيك بپرسم يا نه ) براي يه تانك 190 ليتري چند تا كپسول باكتوزيم لازمه؟ هر كپسول چند روز سيكل رو جلو ميندازه و نحوه و زمان مصرف چطوره؟
سلام
هر کپسول باکتوزیم برای 50 لیتر از آب آکواریوم باید درون فیلتر اکسترنال یا فیلتر زیر شنی قرار بگیرد
24 الی 48 ساعت قبل از وزود ماهی به آکواریوم باید از این محصول استفاده کنید
بروشور محصول هم مطالعه کنید مفید هست .
canon22
29 October 2008, 01:59 AM
سلام
هر کپسول باکتوزیم برای 50 لیتر از آب آکواریوم باید درون فيلـتر اکسترنال یا فيلـتر زیر شنی قرار بگیرد
24 الی 48 ساعت قبل از وزود ماهی به آکواریوم باید از این محصول استفاده کنید
بروشور محصول هم مطالعه کنید مفید هست .
سلام.ممنون از راهنماييتون.
ميشه محتويات كپسول رو توي آب بريزيم؟ ( فروشنده اين راه رو گفته)
اين 24-48 ساعت قبل از ورود ماهي براي چيه؟ واسه اينه كه سيكل انجام بشه و باكتريها در شن كف و فيلتر قرار بگيرن؟
اگه وقتي توي تانك ماهي باشه از باكتوزيم استفاده بشه مشكلي پيش مياد؟
Romans
29 October 2008, 08:37 AM
سلام.ممنون از راهنماييتون.
ميشه محتويات كپسول رو توي آب بريزيم؟ ( فروشنده اين راه رو گفته)
اين 24-48 ساعت قبل از ورود ماهي براي چيه؟ واسه اينه كه سيكل انجام بشه و باكتريها در شن كف و فيلتر قرار بگيرن؟
اگه وقتي توي تانك ماهي باشه از باكتوزيم استفاده بشه مشكلي پيش مياد؟
سلام
بله میتوانید محتویات کپسول را در اب بریزید ولی بهتره کپسول را در داخل فیلتر قرار دهید تا به ارامی در اب حل شود.
زمان اثر گذاری این محصول بین 24 تا 48 ساعت میباشد که این مورد با توجه به تعداد ماهیها و حجم اب اکواریوم متغییر است.
باکتوزوم برای ماهیهای موجود در اکواریوم مشکلی ایجاد نمیکند ( درصورت استفاده از دوز مناسب )
دوست عزیز جواب تمام سوالات شما در همین تالار موجود است.
لطفن تمام مطالب و بخصوص گفتگوهای مهم را با دقت بخوانید تا از ارسال پرسشهای تکراری جلوگیری شود.ممنون
achachi
1 November 2008, 11:46 AM
من 14 روز پيش يه آكواريوم 450 ليتري جديد راه انداختم كه سيكلشو طي بكنه ، ديروز نميدونم به چه دليلي بخاري تركيد و آب هم به 55 درجه رسيده بود :icon_redf و14-15 تا از 20 زبرايي كه انداخته بودم مردند .. حالا با توجه به اين اتفاق و بالا رفتن دما آيا مشكلي براي طي سيكل بوجود نمياد ؟ كار خاصي نبايد انجام بدم ؟
چرا مشکل پیش میاره ولی کاریش نمیشه کرد این اتفاق افتاده.
دما رو نرمال نگه دارید و صبر کنید تا نیترات اب صفر بشه.
متاسفانه من راهنمايي استاد انوش رو انجام ندادم و بخاري جديدو نصب نكردم و بدون بخاري ادامه دادم ، ديروز ( روز 37 ) بوسيله tetra 5 in 1 test آبو تست كردم و نتيجه اين بود كه no3 و no2 هردو بالاترين حد رو داشتند . الان بايد چكاري انجام بدم ؟ چند وقت ديگه طول ميكشه آب مناسب ورود ماهي ها بشه ؟
Anoush
1 November 2008, 12:21 PM
متاسفانه من راهنمايي استاد انوش رو انجام ندادم و بخاري جديدو نصب نكردم و بدون بخاري ادامه دادم ، ديروز ( روز 37 ) بوسيله tetra 5 in 1 test آبو تست كردم و نتيجه اين بود كه no3 و no2 هردو بالاترين حد رو داشتند . الان بايد چكاري انجام بدم ؟ چند وقت ديگه طول ميكشه آب مناسب ورود ماهي ها بشه ؟
اب رو هر چند روز یکبار سیفون کنید تا نیتریت زیاد بالا نره وماهیی رو که با اون سیکل رو طی میکنید نکشه - و بعد انقدر صبر کنید تا نیتریت صفر بشه.
اگر دما رو ۲۸ درجه نگه داشته بودید سیکل سریعتر طی میشد.
Deyhim_11
2 November 2008, 10:29 PM
سلام
آیا داروی Hexa-Ex محصول شرکت تترا که برای درمان عفونت های روده ای هست به سیکل لطمه وارد می کنه ؟! توی این کاتالوگی که به فارسی ترجمه کردن در موردش نوشته که استفاده در آکواریوم محل زندگی ماهیان و حرفی از قرنطینه نزده ! اما گفته برای ضد عفونی هست ، اگه میشه دوستان راهنمایی کنید . ممنون
canon22
3 November 2008, 02:23 PM
سلام. آيا تعويض آب آكواريوم( مثلا 20% ) در اواسط دوره 7 - 14 و 14 - 25 روز، در طي سيكل ازت براي كمتر شدن آسيب ناشي از سموم به ماهي ها لازمه؟ باعث وقفه در تكميل سيكل نميشه؟
Anoush
3 November 2008, 03:50 PM
سلام. آيا تعويض آب آكواريوم( مثلا 20% ) در اواسط دوره 7 - 14 و 14 - 25 روز، در طي سيكل ازت براي كمتر شدن آسيب ناشي از سموم به ماهي ها لازمه؟ باعث وقفه در تكميل سيكل نميشه؟
این عمل بستگی به میزان نیتریت داره اگر شاخص ان در تست بسیار بالا نشون میده حتما باید سیفونینگ انجام بشه.
هر عملی که باعث کشتن نیترو باکتر ها بشه باعث وقفه در سیکل میشه و با سیفون کردن درست به باکتری ها صدمه ای نمیرسه.
بیاد داشته باشید سیفونینگ در دوران طی کردن سیکل ازت ممنوع نیست.
eiman_sos
12 November 2008, 06:30 PM
سلام خمدت دوستان
یه سوال برام پیش اومده توی قسمت های مختلف گفته شده اگه سیکل ازت طی نشده برای این که ماهی بتونه سیکلو طی کنه سیفون هفتگی بیشتر کنید به ازا هر لیتر اب تانک0/5-1گرم نمک اضافه بشه حالا مشکل اینجاست که اضافه کردن نمک باعث تغییر فشاراسمزی میشه(دلیل استفاده از نمک برای ضدعفونی برعلیه باکتری های بیماریزا وتک یاخته ها) پس میتونه روی باکتری های مفیدهم اثر منفی بذاره واونارم از بین ببره!!! به نظر اساتید بهتر نیست فقط از سیفون با فاصله کمتر استفاده بشه تا با از بین نرفتن باکتری های مفید سیکل تندتر پیش بره؟؟
k_afshin
12 November 2008, 09:12 PM
سلام خمدت دوستان
یه سوال برام پیش اومده توی قسمت های مختلف گفته شده اگه سیکل ازت طی نشده برای این که ماهی بتونه سیکلو طی کنه سیفون هفتگی بیشتر کنید به ازا هر لیتر اب تانک0/5-1گرم نمک اضافه بشه حالا مشکل اینجاست که اضافه کردن نمک باعث تغییر فشاراسمزی میشه(دلیل استفاده از نمک برای ضدعفونی برعلیه باکتری های بیماریزا وتک یاخته ها) پس میتونه روی باکتری های مفیدهم اثر منفی بذاره واونارم از بین ببره!!! به نظر اساتید بهتر نیست فقط از سیفون با فاصله کمتر استفاده بشه تا با از بین نرفتن باکتری های مفید سیکل تندتر پیش بره؟؟
سلام
تا اونجائیکه من فهمیدم در زمان طی شدن سیکل ازت سیفون نمیکنند برای همینه که از ماهی های مقاوم استفاده میشه مثل زبرا و در روزهای 27 -28 فقط سیفون میکنند و سیفون کردن باعث میشه سیکلی به وجود نیادکه طی بشه مثل تانک قرنطینه
eiman_sos
13 November 2008, 12:16 AM
سلام
تا اونجائیکه من فهمیدم در زمان طی شدن سیکل ازت سیفون نمیکنند برای همینه که از ماهی های مقاوم استفاده میشه مثل زبرا و در روزهای 27 -28 فقط سیفون میکنند و سیفون کردن باعث میشه سیکلی به وجود نیادکه طی بشه مثل تانک قرنطینه
با سلام
ولی به نظر من سیفون درست باکتری های سیکل ازتو ازبین نمیبره چون این باکتری ها وقتی به وجود میان بسرعت تکثیر شده وتقریبا همه جاروفرا میگیرن(توی فیلتر وشن کف وسرامیکها وسایل تزیینی و...)وفقط محدود به جای در دسترس ما برای سیفون نمیشن وبرعکس سیفون باعث بالا نرفتن میزان نیتریت وتحمل بیشتر ماهی میشه
قضیه طی نشدن سیکل ازت توی تانک قرنطینه هم کاملا بحث جداست تانک قرنطینه بخاطر استفاده ما از انتی بیوتیکها وداروهای مختلف که روی طیف وسیعی از باکتری های گرم مثبت وگرم منفی تاثیر میزاره وباعث از بین رفتن باکتری مضر ومفیدی مثل نیتروباکترمیشه در نتیجه با از بین رفتن باکتری های سیکل ازت توسط دارو ما سیکل ازت در قرنطینه نداریم
Anoush
13 November 2008, 10:01 AM
سلام خمدت دوستان
شما با یک فرض غلط به یک نتیجه گیری اشتباه میرسید.
اضافه کردن نیم تا یک گرم نمک برای ضد عفونی بر علیه باکتری ها نیست.
پس بر روی باکتری های مفید اثر منفی نداره.
در ضمن اگر قرار بود نمک جلوی سیکل ازت رو بگیره در اکواریوم های اب شور هرگز سیکل ازت طی نمیشد.
شرط تسریع در سیکل ازت داشتن شرایط با ثباته و هر گاه این ثبات به هم بخوره سیکل هم صدمه میبینه.
Romans
13 November 2008, 12:04 PM
سلام خمدت دوستان
سلام
دوست عزیز اگر سیکل ازت به هر دلیلی دچار اختلال شود ، مقدار نیتریت افزایش پیدا میکند و بعد از جذب وارد خون ماهی شده و موجب مسمومیت و مرگ ان میشود.
در این مواقع و برای کنترل نیتریت و ثابت نگه داشتن ان از نمک استفاده میکنیم.
اضافه کردن نمک برای از بین بردن باکتریها یا ضد عفونی نیست بلکه باعث بالا رفتن کلراید میشود و کار کلراید هم این است که فقط از تاثیر نیتریت و جذب ان و مسمومیت ماهی جلوگیری میکند ولی مقدار نیتریت را کاهش نمیدهد.
به همین جهت با اضافه کردن نمک و سیفون مرتب به ماهیها کمک میکنید تا بتوانند این چرخه را با کمترین مشکل و تلفات احتمالی پشت سر بگذارند.موفق باشید.
achachi
13 November 2008, 03:09 PM
امروز با tetraTest No2 و TetraTest No3 آبو چك كردم ، نيتريت صفر بود ولي نيترات بيشترين مقدار (100) ، براي همين 50% آبو با آب بدون كلر سيفون كردم و 3 ساعت بعد دوباره چك كردم ، بازم همون مقدار نيترات رو نشون داد . شك كردم به تتراتسته و آزمايش رو با آب شهري تكرار كردم و نتيجه اين شد كه نيترات آب شهري رو بين 12.5 تا 25 نشون داد . حالا ميخوام بپرسم تستر من خرابه ( مثلا" تاريخ مصرفش ممكنه گذشته باشه ؟) يا آب شهري اينهمه نيترات داره ؟
Mehraz
14 November 2008, 03:03 PM
امروز با tetraTest No2 و TetraTest No3 آبو چك كردم ، نيتريت صفر بود ولي نيترات بيشترين مقدار (100) ، براي همين 50% آبو با آب بدون كلر سيفون كردم و 3 ساعت بعد دوباره چك كردم ، بازم همون مقدار نيترات رو نشون داد . شك كردم به تتراتسته و آزمايش رو با آب شهري تكرار كردم و نتيجه اين شد كه نيترات آب شهري رو بين 12.5 تا 25 نشون داد . حالا ميخوام بپرسم تستر من خرابه ( مثلا" تاريخ مصرفش ممكنه گذشته باشه ؟) يا آب شهري اينهمه نيترات داره ؟
من توی اخبار خوندم که میزان نیترات آب تهران خیلی بالا رفته توی این مدت و مشکل دار شده. حدس میزنم ایراد از آب اصلی باشه
اگر پایین آوردن نیترات برات اهمیت اساسی دارد از easy balance شرکت tetra استفاده کن. گذاشتن کیاه طبیعی هم میزانشو کم میکنه، گیاه ها هم دعا به جونت میکنند!
Anoush
15 November 2008, 09:29 AM
تستر شما خراب نیست میزان نیترات اب اکواریومتون بسیار بالاست. یک روز در میان سیفون کنید و بعد از چهار پنج بار سیفون کردن ، دوباره تست کنید باید نیترات پائین امده باشد.
نسبت میزان ماهی به حجم اب رو رعایت کردید؟ فیلتر زیر شنی دارید؟ گراول کلینینگ میکنید؟ غذا زیاد میدهید؟ ؟ ؟
achachi
15 November 2008, 09:59 AM
تستر شما خراب نیست میزان نیترات اب اکواریومتون بسیار بالاست. یک روز در میان سیفون کنید و بعد از چهار پنج بار سیفون کردن ، دوباره تست کنید باید نیترات پائین امده باشد.
نسبت میزان ماهی به حجم اب رو رعایت کردید؟ فیلتر زیر شنی دارید؟ گراول کلینینگ میکنید؟ غذا زیاد میدهید؟ ؟ ؟
ممنون از توجهتون ،
تعداد ماهيها مناسبه براي مقدار آب ولي غذادهي قبول دارم يكم زياديه و بايد كمش بكنم ، فيلتر زير شني داره اين تانك ، گراول كلينينگ هر 5 شنبه انجام ميدم .
اونيكي آكواريوم كه در زمان طي سيكل بخاريش تركيد و كاسه كوزه مارو بهم زد رو هم ديروز كلا" آبشو خالي كردم و آب جديد ريختم + باكتوزيم . آكواريومش بزرگه و وسط مهمان خانه هم هست و سخت بود كه 6-7 بار هي سيفونش بكنم تا درست بشه .
قضيه نيترات دار بودن آب لوله كشي چيه ؟
Anoush
15 November 2008, 05:28 PM
ممنون از توجهتون ،
..............
قضيه نيترات دار بودن آب لوله كشي چيه ؟
چیز عجیب غریبی نیست خیلی از جا ها من دیدم که میزان نیترات اب لوله کشی بالاست. یک کارمند ارشد اداره اب و فاضلاب گیر بیارم دلیلشو میپرسم.
ولی فکر میکنم دلیل عمده اون استفاده از ابهای چاه در بعضی قسمت های تهران هست که بدلیل الودگی بیشتر میزان نیترات بالایی داره. دلیل الودگی هم بیشتر نشت و ورود فاضلاب شهری، کود ها و... به اب داخل چاه ها
میزان نیترات اب شهری باید حدور یک پی پی ام باشه ولی فکر کنم تا ۱۰ پی پی ام هم مجازه.
اگر اب شما میزان نیتراتش بالا تر از ۱۰ هست پیشنهاد میکنم از این اب به بچه تون ندید بخوره. البته خانم های حامله هم بهتره نخورن.
در پناه دوست
parssap
19 November 2008, 11:46 PM
سلام دوستان
من حدود 5 روز پیش یک آکواریوم با ابعاد 80*30*25(حجم آب) راه اندازی کردم و چون حول بودم رفتم شش تا گوپی(سه تا ماده و سه تا نر) شش تا مولی(سه تا نر و سه تا ماده از انواع مختلف قرمز سفید و مشکی) و یک جفت گورامی که گورامی ماده شکمش داشت می ترکید(پر از تخم) و یک لجن خوار خریدم. یکدفعه ماهیهام شروع به مردن و بیحال شدن کردن از جمله ماهی نر گورامیم . چون نگران تخم ریزیش بودم رفتم سراغ اینترنت و شروع به جستجو کردم که با این مجموعه آشنا شدم. از پرورش ماهی گورامی شروع کردم و سوال کردم چرا ماهی گورامیم بی حاله که بچه های اونجا گفتند که سیکل ازت رو طی نکردم. پس از جستجو رسیدم به شما.
شروع به خوندن مطالب کردم ولی خوندن همشون خیلی سخته و چون از بابت مرگ و میر ماهیهام نگرانم ببخشید اگر سوالم ممکنه تکراری باشه ولی اگه میشه راهنماییم کنید که چکار کنم.
1- آب اکواریومم سفید وکدر شده و ماهیهام بیحال ولی بچه های گوپی که همان روز اول بدنیا اومدن حالشون خوب خوبه ولی گورامی ها وضع خوبی ندارن
2- میشه ماهی ها رو به نوبت درون مخزن دیگه ای بندازم مثلا اونهایی که حالشون خوب نیست درون مخزن آب تازه بندازم و پس از یکی دوروز که بهتز شدن جاشونو با ماهی های بد حال دیگه عوض کنم . تاثیری در سیکل نداره
3- حالاکه من بدون دونستن سیکل ازت شروع کردم و ماهی هام مقاوم نیستند چکار کنم که مرگ و میرم کمتر بشه.
ببخشید که طولانی شد ولی سعی کردم چیزی از قلم نیفته
قبلا از راهماییتون متشکرم
k_afshin
20 November 2008, 01:36 AM
سلام دوستان
من حدود 5 روز پیش یک آکواریوم با ابعاد 80*30*25(حجم آب) راه اندازی کردم و چون حول بودم رفتم .....
سلام دوست عزیز
برای اینکه کمتر ماهیاتون از بین برن تا چند وقت یکروز درمیان مقداری از آب رو با آب تازه که 24ساعت مانده والبته هم دما هست تعویض کنید و از داروهایی که سیکل ازت رو جلو میندازه استفاده کنید مثل کپسول Tetra Bactozym
Romans
20 November 2008, 09:14 AM
1- آب اکواریومم سفید وکدر شده و ماهیهام بیحال ولی بچه های گوپی که همان روز اول بدنیا اومدن حالشون خوب خوبه ولی گورامی ها وضع خوبی ندارن
2- میشه ماهی ها رو به نوبت درون مخزن دیگه ای بندازم مثلا اونهایی که حالشون خوب نیست درون مخزن آب تازه بندازم و پس از یکی دوروز که بهتز شدن جاشونو با ماهی های بد حال دیگه عوض کنم . تاثیری در سیکل نداره
3- حالاکه من بدون دونستن سیکل ازت شروع کردم و ماهی هام مقاوم نیستند چکار کنم که مرگ و میرم کمتر بشه.
ببخشید که طولانی شد ولی سعی کردم چیزی از قلم نیفته
قبلا از راهماییتون متشکرم
سلام
خوش امدین دوست عزیز
1 - هر روز 10 تا 15 درصد اب را سیفون کنید و با اب کلرزدایی شده جایگزین کنید.
2 - به میزان یک گرم در لیتر نمک به اب اضافه کنید ( برای اکواریوم شما برابر با 4 قاشق غذاخوری سر صاف )
3 - در غذا دادن افراط نکنید و باقیمانده انرا سیفون کنید.
4 - از فیلتر مناسب استفاده کنید و مقدار هوادهی را افزایش دهید.
5 - اگر امکان انرا دارید از تسریع کننده های موجود در بازار مثل کپسول باکتوزیم تترا یا محلول nitrivec سرا استفاده کنید.
parssap
20 November 2008, 09:50 AM
ممنون Romans دوست عزیزم .
حتما راهنمایی های شما را بکار می بندم
فقط جهت اضافه شدن آگاهیم میشه مختصرا بفرمایید هر کدام چه تاثیری در چرخه دارند.
البته میشه بعضی ها رو حدث زد ولی لطفا نمک و هوادهی زیاد و غذای کمتر رو توضیح بدید و بفرمایید که هرکدام تسریع کننده هستند یا اینکه شرایط رو برای ماهی ها راحت تر می کنند.
ضمنا نمیدونم چگونه می شود سپاس فرستاد. میشه توضیح بدین ممنون میشم.
مرسی
fishy
25 November 2008, 03:48 PM
با سلام و اظهار ارادت خدمت دوستان و پیش کسوتان
من در حال حاضر 3 ماه است که یک اکواریوم 80 لیتری دارم و در ان از 3 عدد اسکار-یک عدد ردتیل-یک عدد پرت-یک عدد گرین ترور و یک لجنخوار نگهداری میکنم. با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط دوستان در این فروم قصد فروش اکواریوم کوجکتر و خرید اکواریومی بزرگتر دارم. حالا سوال:
1) با توجه به اینکه سیکل ازت در این اکواریوم (80 لیتری) طی شده و ناچارم همزمان اکواریوم قدیمی را داده و اکواریوم بزرگتر را بگیرم (یعنی برای مدت کوتاهی مثلا نصف روز ماهیها را در قرنطینه کوچکم ریخته تا اکواریوم بزرگتر را راه اندازی کنم)چه کنم که بتوانم حداکثر باکتریهای مفید را حفظ کرده و به اکواریوم جدید منتقل کنم ؟
2) این انتقال سریع باعث صدمه به ماهیها نمیشود؟
3) و اگر سنگها(البته به علت ازدیاد حجم مجبورم مقداری سنگ جدید هم اضافه کنم)-بخاری و فیلتر و دریفت وود اکواریوم قبلی را به اکواریوم جدید منتقل کنم ایا سیکل ازت در اکواریوم جدید هم تکرار خواهد شد؟
4) در صورت اتفاق افتادن سیکل ازت احتمالی برای تسریع ان چه میتوانم بکنم که کمترین اسیب به ماهیها وارد شود؟
با تشکر پیشاپیش از اینکه زودتر جوابم را میدهید.
fishy
26 November 2008, 10:41 AM
با تشکر از MOBAGERI :icon_cool
دوست دارم قبل از انتقال تریینات و وسائل داخل اکواریوم قدیم به جدید یک مقدار اونا رو تمیز کنم مثلا روی شنها و تزیینات و .... رو یک اب بگیرم و به اکواریوم جدید منتقل کنم. ایا این کار امکانپذیره (از لحاظ سیکل ازت) و به باکتریهای مفید صدمه نمیزنه؟ استفاده از Safestart یا Bactozyme تترا رو چطور ؟ پیشنهاد میکنید؟
اگر سوالهام تکراریه واقعا شرمنده ام:icon_neut. تا جایی که وقت داشته باشم سعی میکنم مباحث مهم رو بخونم ولی گاهی اوقات مفصل بودن تاپیکها و کمی وقت این اجازه رو نمیده. بهرحال ممنون.
siamakmm
8 December 2008, 07:59 AM
با سلام
بالاخره اکواریوم 80 لیتری ام را به 265 لیتری تبدیل کردم:icon_razz(البته 80 لیتری را هم هنوز دارم و ماهیها تا پایان سیکل اک جدید در منزل قدیم زندگی خواهند کرد) برای تکمیل سیکل 6 عدد زبرا خریده ام. میخواستم بدانم با توجه به حجم بالای اب و بسیار کوجک بودن این زبراها (جون من تا بحال زبرا ندیده بودم. اینا تقریبا به اندازه یک بند انگشتن:icon_idea) ایا این تعداد برای سیکله شدن اب کافیست یا نه؟ و اگر نه چند تای دیگه لازمه؟
لطفا زودتر جواب بدید که اگه لازم بود باز هم سریعتر بخرم:icon_cool
سلام دوست عزیز،
به نظر من شش عدد زبرا برای طی شدن سیکل تانک شما کمه.
برای سریعتر طی شدن سیکل یکی از کارهایی که میتونید بکنید اینه که باکتریهای مفید رو از تانک قدیمی به جدید منتقل کنید. یعنی با انتقال وسایل و فیلتر تانک قبلی تعداد باکتریها رو تو تانک جدید افزایش بدید.
من خودم تجربه اینکار رو داشتم و فیلتر اینترنال تانک 100 لیتری خودم رو به مدت 2 هفته گذاشتم تو تانک 280 لیتری جدید (بدون شستن اسفنج قیلتر) و باعث شد سیکل ظرف مدت 20 روز بطور کامل طی بشه. یعنی آمونیوم و نیتریت به صفر برسه.
fishy
8 December 2008, 05:01 PM
من بعد از فرستادن پست قبلی به ماهیران تجریش مراجعه کردم که باز هم زبرا بخرم ولی اونجا به من گفتن با توجه به ماهیهایی که دارم(3 عدد اسکار-1 عدد ردتیل-یک عدد گرین ترور-یک عدد پرت و یک عدد لجنخوار) سیکل تانک جدید من با 5000 زبرا هم تکمیل نمیشه:icon_eek: پس در تایید گفته های دوست عزیز siamakmm به من گفتند باید فیلتر اکواریوم قبلی را به جدید منتقل کنم و همچنین از داروی safestart استفاده کنم که در این صورت میتوانم ماهیها را سریع به اکواریوم جدید انتقال دهم:icon_ques که همین کار را هم کردم(البته مقدار و دفعات غذادهی را کم کردم) تا ببینم چی میشه:icon_roll؟!
mehdy2020
8 December 2008, 07:14 PM
سلام
ببخشید دوست عزیز اگر ممکنه در این مورد بیشتر توضیح دهید یا منبع این نوشته را بیان کنید.ممنون
سلام
رمنس عزیز شما میتونید به سایت http://freshaquarium.about.com مراجعه کنید
الان دقیقا ً لینک دقیقش یادم نیست ولی یه مقاله ای داشت درباره اینکه حتی در کلونیهای
طبیعی تشکیل شده نیز دارای نوسان ( کلمه flunctuate رو سرچ کن اگه املاش درست باشه)
هست و کلونی های تشکیل شده مصنوعی ( البته اسمی از باکتوزیوم نیاورده مستقیم )
در ابتدا نوسانات بسیار شدید تری نسبت به کلونی های طبیعی دارند. که با گذشت زمان
و کامل شدن کلونی ها این نوسانات به حال طبیعی بر میگردد.
در ضمن من یک سری E-Book انگلیسی دانلود کردم از طریق torrent که خیلی جالبن
و اتفاقا ً توی یکیشون که میخوندم هم به همین موضوع اشاره کرده. اگر فضا داشتم اونها رو
حتما روی اینترنت برای بچه ها قرار میدادم.
نکته آخرم این هست که من خودم از این کپسولهای باکتوزیوم استفاده میکنم و مسئله نوسان بخوبی قابل مشاهده هست
اگر تستهای NO2, No3,.. رو انجام بدین ( من خودم کیت تست آمونیاک ندارم ولی پسر عموم داره ) کاملا ً میبنید که
گرچه روند کلی اونها رو به پائین هست ولی در بعضی مواقع ( بخصوص روزها) تا حدودی سطح اونها بالا اومده
ولی بعد از گذشت زمانی حدود 2 هفته همه چیز روند طبیعی خودش رو میگیره.
راستی شما که مدیرید میتونید اونا رو قرار بدید رو اینترنت ( حجمشون حدودا ً 2 گیگ هست )
ولی انصافا ً خیلی کامله. فقط حوصله میخواد آدم بشینه ترجمشون کنه.
ممنون
goodbay-jojo
9 December 2008, 02:45 AM
من بعد از فرستادن پست قبلی به ماهیران تجریش مراجعه کردم که باز هم زبرا بخرم ولی اونجا به من گفتن با توجه به ماهیهایی که دارم(3 عدد اسکار-1 عدد ردتیل-یک عدد گرین ترور-یک عدد پرت و یک عدد لجنخوار) سیکل تانک جدید من با 5000 زبرا هم تکمیل نمیشه:icon_eek: پس در تایید گفته های دوست عزیز siamakmm به من گفتند باید فیلتر اکواریوم قبلی را به جدید منتقل کنم و همچنین از داروی safestart استفاده کنم که در این صورت میتوانم ماهیها را سریع به اکواریوم جدید انتقال دهم:icon_ques که همین کار را هم کردم(البته مقدار و دفعات غذادهی را کم کردم) تا ببینم چی میشه:icon_roll؟!
سلام
دوست عزیز شما تقریبا 2 ماه هست که عضو شدین ، پس خیلی هم تازه وارد نیستین . امیدوارم مطالب قبلی رو تونسته باشید مرور کنید ، که اگر این فرصت رو نداشتین حتما گفتگوهای مهم رو بخونید . چندین مورد از این اظهار نظرات جالب فروشنده ها مورد بحث قرار گرفته ، بنظر من حرف فروشنده رو فقط باید شنید ، نه اینکه باور کنید.
شما با همون 6تا زبرا + اسفنج فیلتر تانک قبلیتون ، سیکل رو طی کنید. بعد از صفر شدن نیتریت و آمونیاک ، به تدریج ماهیاتون رو به تانک جدید منتقل کنید.
سایز ماهیاتون رو نگفتین ، ولی بهتره ماهی های آرامتر رو زودتر به تانک وارد کنید ، مثلا اگر هم سایز باشن ، بهتره اول پرت ، بعد از 3-4 روز ردتیل و به همین ترتیب.
این بهترین حالت بود (البته از نظر خودم)، من به محصولات تکمیل کننده خیلی اعتقاد ندارم ولی از اونا هم میشه استفاده کرد ، هرچند که ضرورتی هم نداره.
موفق باشید.
Romans
10 December 2008, 09:06 AM
.
نکته آخرم این هست که من خودم از این کپسولهای باکتوزیوم استفاده میکنم و مسئله نوسان بخوبی قابل مشاهده هست
اگر تستهای NO2, No3,.. رو انجام بدین ( من خودم کیت تست آمونیاک ندارم ولی پسر عموم داره ) کاملا ً میبنید که
گرچه روند کلی اونها رو به پائین هست ولی در بعضی مواقع ( بخصوص روزها) تا حدودی سطح اونها بالا اومده
ولی بعد از گذشت زمانی حدود 2 هفته همه چیز روند طبیعی خودش رو میگیره.
راستی شما که مدیرید میتونید اونا رو قرار بدید رو اینترنت ( حجمشون حدودا ً 2 گیگ هست )
ولی انصافا ً خیلی کامله. فقط حوصله میخواد آدم بشینه ترجمشون کنه.
ممنون
سلام
دوست عزیز این نوسان ( fluctuate ) یا بالا و پایین رفتن میزان نیتریت در اکواریوم به عوامل مختلفی از جمله حجم اب ، تعداد ماهیها ، مقدار غذا دهی ، سیفون مرتب ، فیلترینگ مناسب بستگی دارد.
در اکواریومهای جدید به خاطر اینکه اکثر دوستداران بدون توجه به سیکل ازت تعداد زیادی ماهی را همزمان وارد اکواریوم میکنند این نوسان و تغییرات به صورت اولیه بوجود خواهد امد که تاثیر ان مسمومیت و مرگ و میر ماهیها در روزهای ابتدایی میباشد.
پس قبل از اینکه از باکتوزیم استفاده کنید این نوسانات وجود دارد.
به این نکته توجه داشته باشید سازنده این محصول ادعا نکرده که با استفاده از ان شما شاهد معجزه خواهید بود و تمام مشکلات شما حل خواهد شد بلکه قبل از ان ابتدا باید شرایط اکواریوم را به حالت نرمال برگردانید ( تعداد ماهی مناسب با حجم اب و سیفون ) و بعد از دوز مناسب استفاده کنید .
مهمترین اصل در راه اندازی اکواریوم ایجاد ثبات و جلوگیری از تغییرات ناگهانی فاکتورهای اب میباشد که اگر این شرایط را فراهم نکنید هیچکدام از این مواد تسریع کننده نمیتواند کمکی به شما بکند.موفق باشید.
ye_nafar
28 December 2008, 01:21 PM
سلام ببخشید ممکه سوال یه خوردت مبتدی به نظر بیاد. خوب همه میدونیم اضافه کردن دارو سیکل ازت رو به هم میزنه. اما میشه بدونم نظرتون در مورد UV چیه؟ خود مارخونه ها میگن که فقط روی جرمهای سبز کننده اب تاثیر داره اما میخوام نظر دوستان رو هم بدونم. من یه تانک 100 لیتری داشتم که کلا UV توش روشن بود الان یه 220 لیتری دارم که داره سیکل ازت رو طی میکنه. UV رو توی اون روشن کردم. نطرتون چیه؟
این منبع هم میگه تاثیر نداره http://www.americanaquariumproducts.com/Nitrogen_Cycle.html
من یه سوال دیگه هم دارم. الان یه تانک جدید 220 لیتری راه انداختم. داخلش فيلـتر تصفیه، فيلـتر بیولوژیک با ذغال و سرامیک دارم که 1 هفته است داره کار میکنه. 10 تا گلدفیش هم توشه. 9 تا کپسول باکتوزوم هم به صورت ممتد به تانک اضافه کردم. مجب.رم تانک قبلی و بدم بره و 4 تا ماهی 2 تا دیسکس و 2 تا لوچ دلقک رو به تانک اضافه کنم البته گلدفیش ها رو از توی اون ناتک درمیارم. دسترسی به تست نیترات هم ندارم. میخام ببینم راهی هست که بتونم ببینم با توجه به استفاده از باکتوزوم سیکل ازت طی شده؟
Anoush
3 January 2009, 11:08 AM
سلام ببخشید ممکه سوال یه خوردت مبتدی به نظر بیاد. خوب همه میدونیم اضافه کردن دارو سیکل ازت رو به هم میزنه. اما میشه بدونم نظرتون در مورد UV چیه؟ خود مارخونه ها میگن که فقط روی جرمهای سبز کننده اب تاثیر داره اما میخوام نظر دوستان رو هم بدونم. من یه تانک 100 لیتری داشتم که کلا UV توش روشن بود الان یه 220 لیتری دارم که داره سیکل ازت رو طی میکنه. UV رو توی اون روشن کردم. نطرتون چیه؟
این منبع هم میگه تاثیر نداره http://www.americanaquariumproducts.com/Nitrogen_Cycle.html
من یه سوال دیگه هم دارم. الان یه تانک جدید 220 لیتری راه انداختم. داخلش فيلـتر تصفیه، فيلـتر بیولوژیک با ذغال و سرامیک دارم که 1 هفته است داره کار میکنه. 10 تا گلدفیش هم توشه. 9 تا کپسول باکتوزوم هم به صورت ممتد به تانک اضافه کردم. مجب.رم تانک قبلی و بدم بره و 4 تا ماهی 2 تا دیسکس و 2 تا لوچ دلقک رو به تانک اضافه کنم البته گلدفیش ها رو از توی اون ناتک درمیارم. دسترسی به تست نیترات هم ندارم. میخام ببینم راهی هست که بتونم ببینم با توجه به استفاده از باکتوزوم سیکل ازت طی شده؟
سلام عزیز به جمع کوچک ما خوش امدی
استفاده از UV در اکواریومی که سیکل رو طی کرده منظور شماست یا در اکواریومی که درحال طی کردن سیکله؟ یک قسمت از سوال های بخش مسابقه هم همینه میتونید اونجا برید و جواب دوستان رو هم مطالعه کنید و با اون بخش هم اشنا بشید.
شما مبحث سیکل ازت رو دوباره مرور کنید خالی از فایده نیست. در ضمن در دادن اطلاعات دقیق باشید تا دوستان بتونن کمک کنند.
شما میگید الان (بعد میگید یک هفته) یه تانک ۲۲۰ لیتری راه انداختم و ده عدد! گلد فیش توشه.
اینها از روز اول بودند یا امروز اضافه شدند معلوم نیست.
بعد ۹ تا کپسول باکتوزیم انداختید بصورت ممتد یعنی روزی یکی دوتا یعنی همه رو بصورت ممتد پشت سر هم انداختید تو اب؟ و میخواهید دیسکس و لوچ دلقک هم اضافه کنید!
شما فکر میکنید کپسول باکتوزیم عصای جادویی هست؟ تو تانکی که سیکش طی شده باشه هم به یکباره ۱۰ تا گلد فیش اضافه کنیم و بخواهیم دوتا دیسکس هم اضافه کنیم مشکل خواهیم داشت انوقت شما تانکی رو که تازه راه انداختید دارید اینجوری بار اضافی روش میریزید؟
ye_nafar
6 January 2009, 07:48 PM
سلام،
مرسی که دارید به من جواب میدید. من گفته بودم که تانک یک هفته است داره با این 10 تا گلدفیش کار میکنه و ماهیا رو که میخوام بندازم (4 تا ماهی جدید رو) دارم گلدفیش ها رو درمیارم. یعنی بعد 7 روز که باکتوزوم ها رو 2 تا 2 تا توی اون انداختم، گلدفیش ها رو بیرون آوردم و این 4 تا ماهی رو توش ریختم. فعلا هم دارم نیتریوک استفاده میکنم. اما حال دیسکسم زیاد خوب نیست معلومه که استرس زیادی داره تا بهش نزدیک میشی باله هاشو جمع میکنه و قایم میشه. اما اگه از جاش بیاد بیرون اوضاعش بد نیست.
شرایط اکواریوم: دمای آب 29 یا 30، PH حدود 7.5، نیتریت حدود 12.5 (با تست تترا)، امونیاک حدود 0 (با تست تترا)، سختی آّب با تست سرا حدود 10GDHو دیسکس به جر باله هاش که بسته مشکل دیگه ای نداره.
ممنون میشم یه راهنمایی بگید که بتونم دیسکس رو زنده نگه دارم.
Romans
7 January 2009, 08:45 PM
سلام،
مرسی که دارید به من جواب میدید. من گفته بودم که تانک یک هفته است داره با این 10 تا گلدفیش کار میکنه و ماهیا رو که میخوام بندازم (4 تا ماهی جدید رو) دارم گلدفیش ها رو درمیارم. یعنی بعد 7 روز که باکتوزوم ها رو 2 تا 2 تا توی اون انداختم، گلدفیش ها رو بیرون آوردم و این 4 تا ماهی رو توش ریختم. فعلا هم دارم نیتریوک استفاده میکنم. اما حال دیسکسم زیاد خوب نیست معلومه که استرس زیادی داره تا بهش نزدیک میشی باله هاشو جمع میکنه و قایم میشه. اما اگه از جاش بیاد بیرون اوضاعش بد نیست.
شرایط اکواریوم: دمای آب 29 یا 30، PH حدود 7.5، نیتریت حدود 12.5 (با تست تترا)، امونیاک حدود 0 (با تست تترا)، سختی آّب با تست سرا حدود 10GDHو دیسکس به جر باله هاش که بسته مشکل دیگه ای نداره.
ممنون میشم یه راهنمایی بگید که بتونم دیسکس رو زنده نگه دارم.
سلام
به میزان یک گرم در لیتر نمک اضافه کنید.
هر روز 15 تا 20 درصد ابرا سیفون کنید.
مقدار غذا را کاهش دهید و اگر ماهیها غذا میخورند به مقدار کم به انها غذا بدهید.
فیلتر را چک کنید و مقدار هوادهی را افزایش دهید.
ye_nafar
8 January 2009, 08:17 AM
سلام
به ميزان يک گرم در ليتر نمک اضافه کنيد.
هر روز 15 تا 20 درصد ابرا سيفون کنيد.
مقدار غذا را کاهش دهيد و اگر ماهيها غذا ميخورند به مقدار کم به انها غذا بدهيد.
فيلـتر را چک کنيد و مقدار هوادهي را افزايش دهيد.
سلام، ممنون از جوابتون. اما ميخواسنم ببينم سيفونينگ اينجا دقيقا چه کاربردی داره؟ (با توجه به مقدار آمونیاک و نیتریت) آیا به سيکل ازت صدمه نميزنه؟ ضمنا اول کار آکواریوم نمک اضافه شده. حالا لازمه که به ازای آبهای تبخیر شده و یا سیفون شده هم نمک اضافه بشه؟
Romans
9 January 2009, 08:33 PM
سلام، ممنون از جوابتون. اما ميخواسنم ببينم سيفونينگ اينجا دقيقا چه کاربردی داره؟ (با توجه به مقدار آمونیاک و نیتریت) آیا به سيکل ازت صدمه نميزنه؟ ضمنا اول کار آکواریوم نمک اضافه شده. حالا لازمه که به ازای آبهای تبخیر شده و یا سیفون شده هم نمک اضافه بشه؟
سلام
سیفون روزانه در شرایطی که قبل از اتمام سیکل تعدای ماهی به این تانک اضافه کردین میزان نیتریت موجود در اب را متعادل نگه میدارد و از افزایش ان جلوگیری میکند.
اضافه کردن نمک هم باعث میشود نیتریت موجود وارد خون ماهی نشود و در نتیجه ماهی دچار مسمومیت نمیشود.
در این مورد قبلن توضیح داده شده :
http://www.phalls.com/vbulletin/showpost.php?p=606898&postcount=193
ye_nafar
10 January 2009, 05:35 PM
سلام
من خودم برای سیکل ازت خیلی سوال داشتم خواندن فروم هم خیلی به من کمک کرد اما خوب هم بعضا اطلاعات متناقض یا اشتباه در فروم وجود داشت .................
Anoush
11 January 2009, 03:32 PM
سلام
من خودم برای سیکل ازت خیلی سوال داشتم خواندن فروم هم خیلی به من کمک کرد اما خوب هم بعضا اطلاعات متناقض یا اشتباه در فروم وجود داشت .................
لطف کنید اطلاعات متناقض یا اشتباه رو به من گوشزد کنید تا تصحیح بشن. ولی از دوباره نویسی مطالب پرهیز کنید.
ye_nafar
12 January 2009, 07:52 AM
لطف کنيد اطلاعات متناقض يا اشتباه رو به من گوشزد کنيد تا تصحيح بشن. ولي از دوباره نويسي مطالب پرهيز کنيد.
سلام، بحث دوباره نويسي مطالب نيست به نظر من اين کار هم باعث ميشد که کسي که ميخواد اطلاعات بدست بياره لازم نباشه تمام صفحات رو بخونه و از بين محاوره ها اطلاعات پيدا کنه و هم لازم نبود که
مديران سايت به همه در حين جواب دادن بگن که قبلا به شما جواب داده شده و فروم رو از اول بخونيد. اما به هر حال اين نظر شماست که اينجا معتبره.
mathmaster_9877
21 January 2009, 08:37 AM
سلام ...
من يه سوال اورژانسي دارم . من 12 ديسكوس دارم كه به علت بيماري آب آوردگي شكم كه ميكروبي بوده در تانك اصليم از تتراسايكلين استفاده كردم و حتي چون فكر كردم كاملا خوب نشده بودن دوباره از تتراسايكلين استفاده كردم كه خوشبختانه حالشون خوب شده . (3 روز پيش ) از ديشب داخل فيلترم زغال اكتيو گذاشتم تا اثر داروها خنثي بشن . حالا مشكل من از بين فتن سيكل ازت هست . هر چي شهر را گشتن سيف استارت اينجا نيست . حالا بر مي گرديم به استفاده از فيلتر سيكل شده . سوال من الينه كه من يك آكواريوم 300 ليتري دارم كه توش پره از آروانا و اسكات و مونا و پرت و ... كه الان 7 ماهه با هم هستن يه فيلتر سطلي هم دارم ظاهرا هيچ مشكلي ندارن تلفاتي هم نداشتم به نظر شما مي تونم از فيلتر سطلي سراميك ها رو وردارم و به تانك ديسكوسها بذارم تا سيكلم زود طي بشه يا نه ؟نگراني من اينه كه شايد بيماري هم منتقل بشه لطفا منو راهنمايي كنيد .
Anoush
21 January 2009, 08:49 AM
سلام ...
من يه سوال اورژانسي دارم . من 12 ديسكوس دارم كه به علت بيماري آب آوردگي شكم كه ميكروبي بوده در تانك اصليم از تتراسايكلين استفاده كردم و حتي چون فكر كردم كاملا خوب نشده بودن دوباره از تتراسايكلين استفاده كردم كه خوشبختانه حالشون خوب شده . (3 روز پيش ) از ديشب داخل فيلترم زغال اكتيو گذاشتم تا اثر داروها خنثي بشن . حالا مشكل من از بين فتن سيكل ازت هست . هر چي شهر را گشتن سيف استارت اينجا نيست . حالا بر مي گرديم به استفاده از فيلتر سيكل شده . سوال من الينه كه من يك آكواريوم 300 ليتري دارم كه توش پره از آروانا و اسكات و مونا و پرت و ... كه الان 7 ماهه با هم هستن يه فيلتر سطلي هم دارم ظاهرا هيچ مشكلي ندارن تلفاتي هم نداشتم به نظر شما مي تونم از فيلتر سطلي سراميك ها رو وردارم و به تانك ديسكوسها بذارم تا سيكلم زود طي بشه يا نه ؟نگراني من اينه كه شايد بيماري هم منتقل بشه لطفا منو راهنمايي كنيد .
سیف استارت الان مدتی هست که در بازار نیست میتونید بجای اون از نیتریوک Nitrivec ساخت شرکت سرا استفاده کنید که فراوونه.
اگر در تانک اسکار ها بیماری ندارید میتونید جای فیلتر های دو اکواریوم رو برای مدتی عوض کنید.
Anoush
15 February 2009, 10:51 AM
سلام عزیزانم،
در بخش مسابقه سوالاتی در مورد سیکل ازت و مواردی که به پایداری اون صدمه میزنند و یا نه مطرح شد که بهتر دیدم اونو در این بخش بصورت کامل بیارم تا شاید برای بعضی بتونه به عنوان منبع مورد استفاده قرار بگیره و اگر هم در جایی اشتباهی رخ داده سریعتر بتوان تصحیحش کرد.
سوال هایی رو هم در باره اش کمتر توضیح داده بودم سعی کردم با توضیح بیشتر مفهوم ترشون کنم.
کدامیک از موارد زیر به سیکل ازت در اکواریومی که سیکلش طی شده صدمه وارد میکند؟
۱. تعویض اب اکواریوم بیش از ۵۰٪: خیر در یک اکواریوم با تبات حتی میشه تمام اب اکواریوم رو تعویض کرد البته اگر شرایط ورود اب جدید از نظر دما و مواد افزودنی با ترکیب قبلی همگون باشه.
۲. برداشتن تمامی شن کف و یا تعویض ان: خیر
۳. برداشتن کامل فیلتر کفی: در صورت داشتن فیلتر هایی علاوه بر فیلتر زیر شنی خیر
۴. شستشوی فیلتر ها با اب لوله کشی: بسته به شرایط اکواریوم جواب مثبت و یا منفی میشه. ولی توصیه میشه که این کار اصلا انجام نشه.
در یکی از اکواریوم های من که شن در کف اون موجوده من هر هفته هر دو فیلتر اون رو با اب لوله کشی میشورم و هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی در اکواریوم هایی که فاقد شن کف هستند یا این کار رو نمیکنم ویا اگر ناگزیر به این کار بشم حتما از دارو های کمک کننده به سیکل ازت مانند نیتریوک و یا باکتوزیم و یا سیف استارت استفاده میکنم چون در عمل دیده ام که این کار باعث کدورت اب و خارج شدن میزان نیترات از حد صفر شده.
۵. استفاده از تمامی انتی بیوتیک ها: خیر چون انتی بیوتیک هایی هم هستند که به سیکل اسیب نمیرسونند مثل مترونیدازول، پس نمیشه گفت تمامی انتی بیوتیک ها. رجوع به مقاله رنگ امیزی گرم تا حدی مطلب رو روشن تر میکنه.
۶. استفاده از نمک: خیر به شرطی که به میزان مجاز استفاده بشه و اگر این میزان به حد حمام های کوتاه مدت برسه بنظر من به سیکل اسیب میرسه.
۷. استفاده از استریلیزاتور ماورای بنفش: * خیر، استریلیزاتور فرا بنفش تمام میکرو ارگانیزم های موجود در اب رو میکشه. پس، از پیدایش نیترو باکتر ها در اب و لانه گزینی انها در فیلتر جلوگیری میکنه.
ولی بعد که کلنی های میکروبی در فیلتر و کل اکواریوم مستقر شدند کشتن باکتری های شناور در اب مانند عوامل بیماری زا و یا نوعی جلبک که منشا ان سیانو باکتر ها هستند نوعی نکته مثبت این دستگاه تلقی میشه و در خیلی از موارد بخصوص در برکه های زینتی و استخر ها کاربرد داره.
۸. استفاده از اکری فلاوین و متیلین بلو: بله ولی به میزان کم خیر.
۹. استفاده از دارو های حاوی مس: بله ، راجع به دارو های محتوی مس (اغلب سولفات مس منظور هست) هم حرف و حدیث زیاده. همونطور که میدونید یکی از دلایل مصرف این دارو در اکواریوم از بین بردن جلبک هست که با دوزی که حدود یک دهم پی پی ام هست نباید مشکلی برای سیکل ازت پیش بیاره (من با مصرفش برای ضد جلبک هم مخالفم) ولی مورد مصرف دیگر اون که برای درمان ایک هست در بعضی جاها گفته شده که به سیکل اسیب میرسونه و در بعضی جاها ادعا شده که خطری نداره (دلیلشون اینه که این دارو ها بیشتر روی باکتری های گرم مثبت اثر میکنند!!).
در هر صورت دارو های حاوی ترکیبات مس بدلیل ماندگاری مس در اب و اثرات مخرب بیشتر اون در اکواریوم های اب شور وقتی توصیه میشه که راه حل دیگری وجود نداشته باشه و اغلب تذکر داده میشه که هنگام استفاده از دارو های حاوی مس محتویات فیلتر ها یا خالی شوند و یا خود فیلتر برای مدتی در یک ظرف جدا کار کنید تا درمان تمام شود.
بعد از مصرف دارو های حاوی مس فراموش نکنید که این فلز به سختی از اکواریوم خارج میشه و بهتره بعد از درمان کل اکواریوم خالی بشه و تمام سطوح شسته شوند.
مصرف بیشتر از اندازه اون به ماهی ها صدمه های جبران ناپذیری میزنه (سیستم ایمنی و غدد داخلی ماهی) که در هنگام مصرف باید این موارد در نظر گرفته بشه.
۱۰ استفاده از دارو های ضد انگل مانند کنترا ایک: نظرات متفاوته به نظر من در یک اکواریوم با ثبات صدمه چندانی نمیزنه. اگر درمان طولانی بشه جواب بله هست و صدمه میزنه.
۱۱. غذا دادن بیش از اندازه: بله
۱۲. اضافه کردن تعداد زیاد ماهی به یکباره: بله
۱۳. قطع برق بیش از دو ساعت: خیر. قطع برق بیشتر از اینکه به سیکل اسیبی برسونه مشکل کمبود هوا و تغییر درجه حرارت رو ایجاد میکنه که سبب مرگ ماهی ها میشه و گرنه بعد از مثلا ۸ ساعت قطع برق شما نیتریت تانک تون بالا نمیره بلکه ماهی هاتون یا خفه میشن یا از سرما تلف میشن.
برای جلوگیری از ورود گازهایی که در هنگام قطع برق در فیلتر ایجاد شده اند میتونید بعد از وصل جریان برق اب رو به میزان ۵۰٪ سیفون کنید و یا خروجی و ورودی فیلتر اکسترنال رو برای چند دقیقه داخل سطلی پر از اب کلر گرفته شده قرار بدید.
۱۴.تعویض فیلتر اینترنال با اکسترنال: خیر. البته بستگی زیادی به شرایط اکواریوم و طرز تعویض این دو فیلتر داره. مثلا در اکواریومی که کاملا تثبیت شده و از شن در کف استفاده میشه این تعویض حتی میتونه به یکباره انجام بشه ولی در غیر اینصورت باید از تعویض هم زمان دو فیلتر خودداری کنید.
۱۵. استفاده از کربن اکتیو در فیلتر: خیر*
موارد زیر مربوط به زمانی هست که اکواریوم در حال طی کردن سیکل ازت هست:
۱۶. سیفون کردن اب اکواریوم در این مدت: خیر، گروهی بر این باور هستند که سیفونینگ در این مدت از میزان باکتری ها کم میکنه و سیکل رو به تاخیر میندازه پس نباید در طول سیکل ازت سیفون انجام بشه در صورتیکه سیفون کردن در این دوره از میزان بسیار زیاد امونیاک و نیتریت در اب جلوگیری میکنه و مرگ و میر ماهی رو کمتر میکنه.
۱۷. استفاده از کربن اکتیو : بله*
۱۸. استفاده از اسکیمر در اکواریوم اب شور: بله*
۱۹. استفاده از گیاهان طبیعی: خیر، با جذب میزانی از امونیاک و نیتریت و نیترات توسط گیاهان بعنوان کود میزان این مواد کمتر شده و از صدمه این مواد به ماهی تا حدی کم میکنه. در راه اندازی اکواریوم جدید استفاده از گیاهان مفیده البته باید توجه به مضار ان هم داشت.
۲۰. استفاده از نمک : خیر، نمک تحمل دوره سیکل ازت رو برای ماهی اسانتر هم میکنه.
۲۱. استفاده از استریلیزاتور ماورای بنفش: بله*
*یک فیلتر ایده آل در اکواریوم سه جور فیلترینگ انجام میده (یا باید انجام بده):
فیلترینگ مکانیکی : به معنی گرفتن ذرات معلق در اب
فیلترینگ شیمیایی: به مفهوم تصفیه و زدودن مواد شیمیایی موجود در اب
فیلترینگ بیولوژیکی: یا تجزیه مواد الی و تبدیل انها در اب که توسط باکتری ها انجام میشه.
در شروع راه اندازی یک اکواریوم، فیلتر ما به محض اینکه استارت میخوره شروع به فیلترینگ مکانیکی میکنه و کم کم با بوجود امدن کلونی های میکروبی در سابستریت ها و بیو بال ها و غیره، فیلتر ما علاوه بر عمل مکانیکی، فیلترینگ بیولوژیک رو هم شروع میکنه.
در این مسیر هرگونه فیلترینگ شیمیایی به این فرایند اسیب میرسونه ولی بعد از اتمام این دوره براحتی میتونیم فیلترینگ شیمیایی رو هم با افزودن کربن اکتیو، استریلیزاتور فرا بنفش و یا اسکیمر در اکواریوم شروع کنیم و مشخصه که وجود این فیلترینگ شیمیایی لطمه ای به کلونی های تثبیت شده در فیلتر نمیزنه.
امیدوارم بتونم با کمک شما در اینده به سوال ها و جواب های این مقاله اضافه کنم که تا حدی از سرگردانی افراد در مورد این سیکل کم بشه و پاسخی باشه به بعضی از سوال های ناگفته شون.
برای همه شما ارزوی خوشبختی همراه با ارامش رو دارم.
Romans
14 March 2009, 04:25 PM
سلام . 3 روز پیش آب آکواریوم را برای آزمایش دادم . 6 ساعت بعد از غذا دادن بود که آب برداشتم
نتایج :
ph : 8.3
نیتریت : 0.185
نیترات : 39
سختی : 325 ppm
یک قسمت هم زده جمع آنیونها :
co3 بر حسب m.eq/l شده 0.4 و بر حسب mg/l شده 12 .
حالا به نظر شما چقدر پیشرفت داشتم ؟ نزدیکه سیکله شدن هست ؟
سلام
اگر نتایج فوق درست باشد هنوز سیکل شما کامل نشده.
پیشرفت شما بد نبوده ولی هنوز هم به صبر و شکیبایی نیاز دارید.
sina811hamedan
15 March 2009, 07:08 PM
سلام دوستان من ديشب تو يه سايت (بويو) خواندم كه UVبراي بيو باكتري ها ضرر نداره وبه چرخه ضرر نميزنه ميخواستم ببينم راست؟
moh@mm@d reza
15 March 2009, 07:41 PM
سلام دوستان من ديشب تو يه سايت (بويو) خواندم كه UVبراي بيو باكتري ها ضرر نداره وبه چرخه ضرر نميزنه ميخواستم ببينم راست؟
این لینک رو مطالعه کنید به جوابتون میرسید
http://www.phalls.com/showpost.php?p=662492&postcount=3
sina811hamedan
15 March 2009, 10:54 PM
سلام من يكي از اين فيلتر هاي بويو رو تهيه كردم ديدم كه لامپ uvبالاي قسمت اول فيلتر هست با اين وجود بايد چه كاركرد ممكن به كلني ها آسيب برسه؟راستي ميشه بگين چه طور ميشه درجايي كه دور ازuvاست كلني درست كرد وبه دكور هم آسيب نرسه؟:lover:
moh@mm@d reza
15 March 2009, 11:48 PM
سلام من يكي از اين فيلتر هاي بويو رو تهيه كردم ديدم كه لامپ uvبالاي قسمت اول فيلتر هست با اين وجود بايد چه كاركرد ممكن به كلني ها آسيب برسه؟راستي ميشه بگين چه طور ميشه درجايي كه دور ازuvاست كلني درست كرد وبه دكور هم آسيب نرسه؟:lover:
سلام
اول از همه پست هاتون رو با فونت و سایز معمولی بزنید دوست گرامی
دوم این که اگه تانکتون سیکلشو گذرونده باشه مشکلی برای کلنی ها پیش نمیاد.توی پست جناب انوش گفته شده بود!
kave1
16 March 2009, 12:40 PM
سلام به همه دوستان که تجربیات خوب و ارزشمند خودتون رو انتقال میدید.
سؤالی داشتم در مورد اینکه اضافه کردن نمک در شرایط عادی یا در دوره سیکل ازت باید به آب اضافه بشه یا اینکه فقط در شرایط خاص باید این کار را انجام داد (البته منظورم آب شیرینه)
اگر الزامی هست لطفا" مقدارشم بفرمائید....
متشکرم.
sina811hamedan
16 March 2009, 01:23 PM
من هم دوست عزيز با توجه به اون اين سوال رو كردم؟شما خودتون خوندينش؟چون گفته از لانه گزيني باكتري ها جلوگيري ميكنه؟
Ashkan P
16 March 2009, 01:49 PM
سلام به همه دوستان که تجربیات خوب و ارزشمند خودتون رو انتقال میدید.
سؤالی داشتم در مورد اینکه اضافه کردن نمک در شرایط عادی یا در دوره سیکل ازت باید به آب اضافه بشه یا اینکه فقط در شرایط خاص باید این کار را انجام داد (البته منظورم آب شیرینه)
اگر الزامی هست لطفا" مقدارشم بفرمائید....
متشکرم.
به گفته دکتر انوش :
۶. استفاده از نمک: خیر به شرطی که به میزان مجاز استفاده بشه و اگر این میزان به حد حمام های کوتاه مدت برسه بنظر من به سیکل اسیب میرسه.
۲۰. استفاده از نمک : خیر، نمک تحمل دوره سیکل ازت رو برای ماهی اسانتر هم میکنه.
سه تا پست از پست شما بالاتر محمدرضای عزیز لینک نوشته دکتر انوش رو گذاشته
http://www.phalls.com/showpost.php?p=662492&postcount=3
پاسخ سوال شما هم اونجا بود
moh@mm@d reza
16 March 2009, 01:53 PM
من هم دوست عزيز با توجه به اون اين سوال رو كردم؟شما خودتون خوندينش؟چون گفته از لانه گزيني باكتري ها جلوگيري ميكنه؟
۷. استفاده از استریلیزاتور ماورای بنفش: * خیر، استریلیزاتور فرا بنفش تمام میکرو ارگانیزم های موجود در اب رو میکشه. پس، از پیدایش نیترو باکتر ها در اب و لانه گزینی انها در فیلتر جلوگیری میکنه.
ولی بعد که کلنی های میکروبی در فیلتر و کل اکواریوم مستقر شدند کشتن باکتری های شناور در اب مانند عوامل بیماری زا و یا نوعی جلبک که منشا ان سیانو باکتر ها هستند نوعی نکته مثبت این دستگاه تلقی میشه و در خیلی از موارد بخصوص در برکه های زینتی و استخر ها کاربرد داره.
uv قبل از طی شدن سیکل از لانه گزینی باکتری ها جلو گیری می کنه ولی بعد از طی شدن سیکل و لانه گزینی دیگه این کار رو نمی تونه بکنه دلیلشم که معلومه!
kave1
18 March 2009, 06:22 PM
با تشکر از اینهمه زمانی که شما سروران برای راهنمایی به دوستان خود خرج می کنید...
1 سؤال در مورد آکواریومم داشتم ...
من حدود 2 هفته هست که با 10 تا زبرا و گیاه های طبیعی آکواریومم رو راه اندازی کردم برای طی سیکل ازت.
سؤال من اینکه آیا میتونم از قرص های شرکت تترا برای اتمام سیکل ازت در این زمان استفاده کنم؟
اگر امکانش هست لطفا" بفرمائید که چطور این کارو بکنم و به چه میزان از این قرص استفاده کنم. درضمن ابعاد آکواریومم 1 متر در 40 در ارتفاع 60 هستش. با تشکر.
Imanhjp
18 March 2009, 09:27 PM
سلام من هم یک سوال داشتم یعنی گیج هم شدم!
از وقتی که این مطلب سیکل ازت در این سایت رو خوندم تصمیم گرفتم هر چه سریعتر با یک آکواریوم بزرگ انجام بدم اما هر آکواریوم فروشی ای که رفتم و پرسیدم گفت همه این ها چرت و پرته و فقط باید 48 ساعت صبر کنی و بعد ماهی بندازی
اما من به شما اعتماد دارم و میخواهم این دوره را طی کنم اما سوال من این است که اگر آکواریومی که قبلا این دوره را طی کرده و الان شسته شده است رو بگیرم و آبش کنم آیا باکتری هاش از بین رفتن و باید دوباره 1 ماه صبر کنم؟
اگر ماسه هاش هم باشه چی؟
با تشکر
Hamed1348
18 March 2009, 09:45 PM
از وقتی که این مطلب سیکل ازت در این سایت رو خوندم تصمیم گرفتم هر چه سریعتر با یک آکواریوم بزرگ انجام بدم اما هر آکواریوم فروشی ای که رفتم و پرسیدم گفت همه این ها چرت و پرته و فقط باید 48 ساعت صبر کنی و بعد ماهی بندازی
اما من به شما اعتماد دارم و میخواهم این دوره را طی کنم اما سوال من این است که اگر آکواریومی که قبلا این دوره را طی کرده و الان شسته شده است رو بگیرم و آبش کنم آیا باکتری هاش از بین رفتن و باید دوباره 1 ماه صبر کنم؟
اگر ماسه هاش هم باشه چی؟
با تشکر
دوست عزیز شما از محصولات تترا اکو سیف و تترا باکتوزیم و تترا بیوکرین طبق دستورات سایت سازنده یا ترجمه اون در همین سایت بخش محصولات تترا استفاده کن تا این سیکل سریعتر و بدون ماهی در کمتر از 24 تا 48 ساعت انجام بشه
http://www.phalls.com/images_phalls/misc/progress.gif
Labbayk
18 March 2009, 09:48 PM
من حدود 2 هفته هست که با 10 تا زبرا و گیاه های طبیعی آکواریومم رو راه اندازی کردم برای طی سیکل ازت.
سؤال من اینکه آیا میتونم از قرص های شرکت تترا برای اتمام سیکل ازت در این زمان استفاده کنم؟
اگر امکانش هست لطفا" بفرمائید که چطور این کارو بکنم و به چه میزان از این قرص استفاده کنم. درضمن ابعاد آکواریومم 1 متر در 40 در ارتفاع 60 هستش. با تشکر.
درود بر شما
اگر منظور شما از قرص های تترا همون کپسول باکتوزیم هست، باید خدمتتون عرض کنم که طبق تجربه شخصی بنده این کپسول ها بیشتر وظیفه شون کوتاه کردن دوره سیکل هست و تقریبا مدت زمان اون رو یک سوم کمتر میکنند.
میزان و موارد مصرف هم با شرح کامل روی جعبه ی اون درج شده ; برای نمونه شما برای شروع به ازای هر 100 لیتر آب 2 عدد کپسول استفاده میکنید و بعد از یک هفته مجددا تکرار میکنید. (تانک شما حدودا 200 لیتر حجم داره پس 4 عدد کپسول هفته اول و 4 عدد هم هفته دوم)
اما من احساس میکنم کپسول باکتوزیم زمان تعویض فیلتر خیلی بیشتر به کار میاد و برای سیکل ازت شاید خیلی کاربردش به چشم نیاد و شما که 2 هفته صبر کردید پس 2 هفته دیگه تحمل داشته باشید تا سیکلتون به همون روش طبیعی طی بشه.
موفق باشید.
Labbayk
18 March 2009, 10:03 PM
اگر ماسه هاش هم باشه چی؟
با تشکر
درود بر شما
متاسفانه تعدادی از فروشنده ها خیلی کم لطف هستند و از اونجایی که بیشتر به تجربیات اتکا دارند تا به دانش، لذا نحوه اظهار نظراتشون هم با همین لحنی هست که فرمودید.
تانکی که شسته شده باشه یعنی اینکه باکتری های محترم هم دیگه اثری ازشون توی تانک نمونده و این در حالیست که ما برای شروع و حفظ چرخه ازت نیاز به باکتری داریم، پس چرخه ازت رو باید از نو شروع کنیم.
منظورتون از ماسه هاش اینه که اونها هم شسته شدن؟ یا بدون اینکه شسته بشن مدت ها بیرون از تانک بودند و خشک شدن؟ در هردوی این حالت ها بازهم باکتری ها از بین رفتند.
اگر شما نخواهید از محصولاتی که برای تسریع در تکمیل چرخه ازت استفاده کنید میتونید از فیلتر، ابر، شن و با هرچیز دیگری که در حال حاضر داخل یک تانک سیکل شده و عاری از هرگونه بیماری به سر میبره داخل تانکتون استفاده کنید.
موفق باشید.
Imanhjp
19 March 2009, 11:36 PM
سلام
من باز هم یه سوال دیگه دارم:
آیا قبل از اتمام سیکل من ماهی هایی مثل مولی و گوپی و شارک دم قرمز و لجن خوار رو در تانک میاندازم و آنها زنده میمانند بعد از اتمام سیکل مشکلی براشان پیش نمیاد؟
اون موقع اگه ماهی های دیگه هم بیندازم چی؟
سال نو هم مبارک
goodbay-jojo
20 March 2009, 01:13 AM
سلام
من باز هم یه سوال دیگه دارم:
آیا قبل از اتمام سیکل من ماهی هایی مثل مولی و گوپی و شارک دم قرمز و لجن خوار رو در تانک میاندازم و آنها زنده میمانند بعد از اتمام سیکل مشکلی براشان پیش نمیاد؟
اون موقع اگه ماهی های دیگه هم بیندازم چی؟
سال نو هم مبارک
سلام
اگر ماهی ها بیماری نداشته باشن مشکلی برای آکواریوم ندارن ، منتهی عبور از سیکل باعث کاهش طول عمر ماهی و اثرات نامطلوب بر روی ماهی ها خواهد داشت.
موفق باشید.
dj_metal_666
21 March 2009, 05:56 PM
سلام دوستان سال نو مبارک.
کسی جواب سوال بنده را در صفحه 20 اخر صفحه نمیدهد؟
21 March 2009, 06:22 PM
با سلام خدمت جناب متال:
شما طی 17 روز نیمی از سیکل را طی میکنید پس شرایط شما وخیم وخیم محسوب نمیشه.و اما در مورد جوابتون باید بگم که من دقیقا متن یکی از جوابهای دوستان رو(با اجازه)کپی میکنم:(اگر اشتباهی هست دوستان اصلاح کنند)
1 - هر روز 10 تا 15 درصد اب را سیفون کنید و با اب کلرزدایی شده جایگزین کنید.
2 - به میزان یک گرم در لیتر نمک به اب اضافه کنید
3 - در غذا دادن افراط نکنید و باقیمانده انرا سیفون کنید.
4 - از فیلتر مناسب استفاده کنید و مقدار هوادهی را افزایش دهید.
5 - اگر امکان انرا دارید از تسریع کننده های موجود در بازار مثل کپسول باکتوزیم تترا یا محلول nitrivec سرا استفاده کنید.(که ظاهرا برای شما مقدور نیست)
Romans
21 March 2009, 07:52 PM
با تشکر از اینهمه زمانی که شما سروران برای راهنمایی به دوستان خود خرج می کنید...
1 سؤال در مورد آکواریومم داشتم ...
سلام
بهتره کمی صبر داشته باشید تا سیکل به طور طبیعی طی شود.در غیر اینصورت میتوانید از کپسول باکتوزیم تترا یا محلول نیتریوک سرا استفاده کنید.طریقه مصرف هم در بروشور توضیح داده شده.
اگر ماسه هاش هم باشه چی؟
با تشکر
اگر به فروشنده ها اعتماد دارید به روش انها عمل کنید.
اگر هم به ما اعتماد دارید لطف کنید مطالب قبلی را خوب مرور کنید.
دوست عزیز شما از محصولات تترا اکو سیف و تترا باکتوزیم و تترا بیوکرین طبق دستورات سایت سازنده یا ترجمه اون در همین سایت بخش محصولات تترا استفاده کن تا این سیکل سریعتر و بدون ماهی در کمتر از 24 تا 48 ساعت انجام بشه
http://www.phalls.com/images_phalls/misc/progress.gif
دوست عزیز اکواسیف و بیوکرین هیچ کمکی به تسریع سیکل ازت نمیکنند و باکتوزیم هم نمیتواند سیکل را در کمتر از 24 تا 48 ساعت تکمیل کند!!
Imanhjp
25 March 2009, 01:53 PM
دوسته عزيز منظور از عوض كردن آب يعني عوض كردن كل آبه تانك يا سيفون كردن؟
شما بعد طي شدن سيكل نبايد كل آبو عوض كنين چون دوباره بايد سيكلو طي كنين و فقط هفته اي 20 يا 30 درصد آبو با آبي كه 24 با 48 ساعت تو طرف دهن گشاد گزاشتين تا كلرش بره تعويض كنيد يعني سيفون كنيد.برا شستن فيلتر هم ميتونيد از مقداري آبه تانك استفاده كنيد.با آبه كلردار نبايد شست.
من الان مشکلم با ماسه های کف تانکم هست
ماسه ها از نوع سفید اند و بعد از 30 بار آب کشیدن و چند دقیقه جوشاندن باز هم گرد و خاک دارند و آب رو آلوده میکنند
با توجه به اینکه من الان 1 هفته از راه اندازی تانکم گذشته نمی خوام دوباره به 0 برسم
برای همین بعد از تعویض ماسه ها که به تعویض آب هم منجر میشود باید چی کار کنم تا دوباره نخواد سیکل طی بشه؟
اگر اسفنج داخل فیلتر را در یک آکواریوم سیکل طی شده بذارم اونوقت چه شرایطی را باید داشته باشه تا سیکل طی بشه؟
Romans
28 March 2009, 04:34 PM
من الان مشکلم با ماسه های کف تانکم هست
ماسه ها از نوع سفید اند و بعد از 30 بار آب کشیدن و چند دقیقه جوشاندن باز هم گرد و خاک دارند و آب رو آلوده میکنند
با توجه به اینکه من الان 1 هفته از راه اندازی تانکم گذشته نمی خوام دوباره به 0 برسم
برای همین بعد از تعویض ماسه ها که به تعویض آب هم منجر میشود باید چی کار کنم تا دوباره نخواد سیکل طی بشه؟
اگر اسفنج داخل فیلتر را در یک آکواریوم سیکل طی شده بذارم اونوقت چه شرایطی را باید داشته باشه تا سیکل طی بشه؟
سلام
فیلتر اکواریوم را فعال نگه دارید تا چند روز مشکل الودگی شنها برطرف میشود.
در صورتی که قصد تعویض شنها را دارید نگران اسفنج فیلتر نباشید چون در عرض یک هفته تراکم باکتریهای مفیدی درون اسفنج به اندازه ای نیست که از بین رفتن انها شما را نگران کنید.
استفاده از اسفنج یک اکواریوم دیگر هم ( به علت امکان انتقال بیماری ) در مواقع عادی توصیه نمیشود.
salamti
29 March 2009, 11:09 PM
وقتی نیتریت 0 هست یعنی سیکل تانک شما طی شده...اما سیفون کردن برای کاهش نیترات در تانک میباشد.
دوست عزیز خود نیترات هم از نیتریت به وجود میاد .وقتی که اثری از نیتریت نیست نیترات بیچاره از کجا سر درمیاره بیرون.
تازه نیترات درصد سمیتش بسیار ضعیف و از طریق آبشش ماهی و گیاهان جذب میشه و تبدیل به ماده بسیار بی خطر دیگری میشه .
ehsan_a1366
29 March 2009, 11:36 PM
دوست عزیز خود نیترات هم از نیتریت به وجود میاد .وقتی که اثری از نیتریت نیست نیترات بیچاره از کجا سر درمیاره بیرون.
تازه نیترات درصد سمیتش بسیار ضعیف و از طریق آبشش ماهی و گیاهان جذب میشه و تبدیل به ماده بسیار بی خطر دیگری میشه .
سلام
دوست عزیز صفر بودن نیتریت نشانه اون هست که سیکل کامل شده و لذا به اندازه کافی کلونی از باکتری های مفید تشکیل شده و بلافاصله بعد از تولید نیتریت،اون رو به نیترات تبدیل می کنند.پس صفر بودن نیتریت یعنی افزایش مدام نیترات توسط باکتری های مفید.اگه دقت کرده باشید دوستان گفتند که نیتریت به دلیل سمیت بیشتر باید میزانش صفر باشد در صورتی که نیترات(به دلیل سمیت کمتر) صرفا باید از حد معنی بیشتر نشود(نه این که صفر باشد) واین امر میسر نیست مگر با سیفونینگ مرتب.
یا علی
salamti
31 March 2009, 03:03 PM
سلام دوستان یک مسله ذهنم مشغول کرده لطفا راهنمائیم کنید.
سوال:
وقتی در تانک اصلی و سیکل شده ماهی ها به دلایلی یک بیماری واگیر دار می گیرند مجبوریم منتقلشون به تانک قرنطینه و قضیه سیکل قرنطینه چی میشه شاید بیماری 20 روز طول بکشه تادرمان بشه من فکر می کنم قبل از اینکه بیماری ماهی بکوشه ماهی به علت بالا بودن نیتریت از بین بره؟
سوال دوم:
بعد تکلیف ویروسها و باکتریهای داخل تانک اصلی چی میشه چطور میشه از بین بردشون تا به سیکل آسیب نرسه؟
B@B@K
31 March 2009, 06:01 PM
سلام دوستان یک مسله ذهنم مشغول کرده لطفا راهنمائیم کنید.
سوال:
وقتی در تانک اصلی و سیکل شده ماهی ها به دلایلی یک بیماری واگیر دار می گیرند مجبوریم منتقلشون به تانک قرنطینه و قضیه سیکل قرنطینه چی میشه شاید بیماری 20 روز طول بکشه تادرمان بشه من فکر می کنم قبل از اینکه بیماری ماهی بکوشه ماهی به علت بالا بودن نیتریت از بین بره؟
سوال دوم:
بعد تکلیف ویروسها و باکتریهای داخل تانک اصلی چی میشه چطور میشه از بین بردشون تا به سیکل آسیب نرسه؟
معمولا اگر در تانکی عامل بیماری وجود داشته باشد باید آن تانک را ضدعفونی کرد چه قرنطینه چه تانک اصلی. به هر حال با راههایی که به کرات دوستان اشاره کردند دوباره میتوانید از نو تانک اصلیتان را راه اندازی کنید
goldfishamir
2 April 2009, 11:46 PM
با سلام خدمت مدیران سوالم تکراری نیست لطفن پاک نشود ممنونم:icon_ques
معمولن بعد از درمان با تتراسایکلین نصف آب آکواریم رو عوض میکنیم
سوالم اینه این نصفه آب که دارو داره ودارو بر اثر نور وهوا تغییر کرده (ماده جدیدی ایجاد میشه )دراین شرایط سیکل ایجاد میشود؟
B@B@K
3 April 2009, 12:00 AM
با سلام خدمت مدیران سوالم تکراری نیست لطفن پاک نشود ممنونم:icon_ques
معمولن بعد از درمان با تتراسایکلین نصف آب آکواریم رو عوض میکنیم
سوالم اینه این نصفه آب که دارو داره ودارو بر اثر نور وهوا تغییر کرده (ماده جدیدی ایجاد میشه )دراین شرایط سیکل ایجاد میشود؟
بر اثر استفاده از دارو خصوصا تتراسایکلین سیکل بهم میخوره بعد از سیفون با ذغال دارو را خارج کن و بعد همونطور که میدانید بقیه ماجرای تکراری سیکل ازت
sina811hamedan
6 April 2009, 07:42 AM
سلام دوستان
با تشكر از راهنمائي هاي قبليتون مي خواستم بدونم قطره هاي ضد كلر و آماده سازي به سيكل آسيب مي زنه يا نه؟
sina2012
6 April 2009, 08:46 AM
با سلام به همه دوستان
من هفته گذشته شیشه کف تانکم ترک برداشت و ماهیهامو داخل یک تشت ریختم والان یک تانک جدید با سایز بزرگتر و شیشه ضخیم تر ساختم و دیشب آبگیریش کردم حالا می خواستم بدونم با توجه به اینکه چرخه ازت هنوز طی نشده کدوم بهتره :
1- ماهی ها رو همچنان داخل تشت نگهدارم تا چرخه ازت طی بشه:icon_excl
2- ماهی ها رو داخل تانک بندازم:icon_razz
با توجه به اینکه ماهی ها , داخل تشت هم شرایط مناسبی ندارن و چند تایی هم مرگ میر داشتن !:icon_eek:
Romans
6 April 2009, 09:16 AM
سلام دوستان
با تشكر از راهنمائي هاي قبليتون مي خواستم بدونم قطره هاي ضد كلر و آماده سازي به سيكل آسيب مي زنه يا نه؟
خیر ولی بهتره اب قبل از اضافه شدن به اکواریوم کلر زدایی شود.
با سلام به همه دوستان
من هفته گذشته شیشه کف تانکم ترک برداشت و ماهیهامو داخل یک تشت ریختم والان یک تانک جدید با سایز بزرگتر و شیشه ضخیم تر ساختم و دیشب آبگیریش کردم حالا می خواستم بدونم با توجه به اینکه چرخه ازت هنوز طی نشده کدوم بهتره :
1- ماهی ها رو همچنان داخل تشت نگهدارم تا چرخه ازت طی بشه:icon_excl
2- ماهی ها رو داخل تانک بندازم:icon_razz
با توجه به اینکه ماهی ها , داخل تشت هم شرایط مناسبی ندارن و چند تایی هم مرگ میر داشتن !:icon_eek:
مطمئنن ماهیها در تانک شرایط بهتری خواهند داشت.
چون انتخاب دیگری ندارید بهتره اکواریوم را راه اندازی کنید و ریسک ان را هم قبول کنید.برای اینکه تلفات کمتری داشته باشید میتوانید از مواد تسریع کننده استفاده کنید.
مرور مطالب قبلی به شما کمک زیادی خواهد کرد.
saeed30
6 April 2009, 11:26 AM
با سلام.میخواستم بپرسم کسی از دوستان از این محلول استفاده کرده.چونکه بمن گفتند اگر 2 بار از این در مدت 2 هفته استفاده کنی سیکل انجام میشه.10ml per 70 l first week and double dosage for salt water
اسم محصول:CYCLE هست وساخت کانادا.وهمچنین میگه برای جابجایی یا قرنطینه میشه استفاده کرد.ممنون
bigbang001
8 April 2009, 09:32 PM
با سلام
من یک آکواریم 50 لیتری نو با تجهیزات برای طی سیل ازت به شرح زیر ر راه انداختم
1. آب شیر که به آن َAqua safe اضافه شده و 24 ساعت مانده
2. پمپ هوا
3. فیلتر eheim Aquaball
4.گیاه هان زنده مختلف
5. 4 عدد ماهی گلی
6. کف سنگهای حدود 5 میل
من طی15 روز هیچ اثری از کدر شدن آب که نشانه بالا رفتن آمونیاک باشه ندیدم
هفته اول که آب رو آزمایش کردم این نتایج رو گرفتم:
1. gh 5
2. ph 7.2
3. NO2 0
4. NO3 10
بعد از دو هفته کیت تست آمونیاک رو هم گرفتم که نتیجه ازمایش های هفته دوم این بود:
1. gh 5
2. ph 6.8
3. NO2 1
4. NO3 25
5. آمونیاک 0 یا 0.3 (قابل تشخیص نبود.
آیا نباید آمونیاک یا نیتریت بالاتر از این حرفا باشه؟
سیکل ازت الان در چه مرحله ای هست؟
مشکل چی میتونه باشه؟
ممنون میشم اگه کمک کنید
Anoush
9 April 2009, 09:56 AM
با سلام
من یک آکواریم 50 لیتری نو با تجهیزات برای طی سیل ازت به شرح زیر ر راه انداختم
...............
مشکل چی میتونه باشه؟
ممنون میشم اگه کمک کنید
نتیجه هفته اول که درست میتونه باشه چون سیکل شروع نشده ومیزان نیترات همون میزان نیترات اب لوله کشی محلتون میتونه باشه.
در هفته دوم بالا رفتن میزان نیتریت نشون میده که سیکل شروع شده و کم کم این میزان شروع میکنه به بالا رفتن.
نبود امونیاک در اب رو شاید بشه به حساب دقیق عمل نکردن تستر شما گذاشت یا استفاده از مواد تسریع کننده سیکل ازت.
bigbang001
9 April 2009, 10:03 AM
نتیجه هفته اول که درست میتونه باشه چون سیکل شروع نشده ومیزان نیترات همون میزان نیترات اب لوله کشی محلتون میتونه باشه.
در هفته دوم بالا رفتن میزان نیتریت نشون میده که سیکل شروع شده و کم کم این میزان شروع میکنه به بالا رفتن.
نبود امونیاک در اب رو شاید بشه به حساب دقیق عمل نکردن تستر شما گذاشت یا استفاده از مواد تسریع کننده سیکل ازت.
سلام. ممنون از پاسختون. بله در مورد نیترات کاملا درست میفرمایید. آب شیر هم همین نیترات رو داشت.
اما من با اینکه Aqua SafeStart رو داشتم استفاده نکردم که بخواد تسریع کنه
ضمنا من از تستر تترا استفاده کردم.
afdm_2020
14 April 2009, 02:48 AM
با سلام
حجم آکواریوم من 120 لیتره .و 2 روزه که آب پر کردم. و تازه امروز بعد از خریدن 2 تا اسکار و یک کتفیش و از طریق این سایت متوجه لزوم گذروندن سیکل ازت شدم.حالا هم میخوام واسه کمتر فشار اومدن به ماهیا از کپسول باکتوزیم استفاده کنم.آیا در طول استفاده از کپسول میتونم آب سیفون کنم یا نه؟و در چه روزهایی و چه مقدار؟
در ضمن من کل صفحات رو خوندم ولی در این مورد چیزی ندیدم یا اینکه متوجه نشدم.
ممنون میشم پاسخ من رو بدید
Romans
14 April 2009, 12:20 PM
با سلام
اگه ميشه در مورد زمان شروع سيفون كردن و فاصله اون يه توضيح كوچيك بدين.دقيقا نميدونم كه اين كارو بايد از چه روزي شروع كنم تا هر چه زودتر سيكل كامل بشه.
اگه پاسخ بديد يه دنيا ممنونتون ميشم
سلام
دوست خوب و کم حوصله من
اگر میبینید که به شما اصرار میکنم مطالب قبلی را بخوانید به خاطر تنبلی در جواب دادن به شما نیست چون در بین همین مطالب نکته های مهمی هست که دانست ان در ادامه اینکار به شما کمک زیادی خواهد کرد.
اگر سیکل به صورت طبیعی و با تعداد مناسب ماهی مقاوم طی شود ، تا قبل از پایان هفته دوم نیازی به سیفون نیست.
ولی اگر به هر دلیلی ( ورود انواع ماهی همزمان با راه اندازی آکواریوم) سیکل صدمه ببیند و دچار اختلال شود ، باید سیفون را شروع کنید.
میزان سیفون هم با توجه به تعداد ماهیها و سایز اکواریوم متغییر است و بین 10 تا 15 درصد در روز یا 15 تا 20 درصد یک روز درمیان باید اینکار را انجام دهید.
اگر از مواد تسریع کننده مثل باکتوزیم استفاده کردید ، به صورت مرتب اب را تست کنید و هر وقت میزان نیتریت صفر شد سیکل کامل شده.
در صورت مشاهده علائم مسمومیت ماهیها ، به ازای هر لیتر یک گرم نمک به اب اضافه میکنید.
موفق باشید.
No Body666
15 April 2009, 11:19 PM
سلام
ميخواستم ببينم استفاده از TETRA AQUA SAFE براي سيكل مشكل ايجاد ميكنه؟
من بعد از هر بار سيفون كردن به اندازه آب جديد ميتونم به مقدار لازم از اين محصول استفاده كنم؟
B@B@K
16 April 2009, 12:11 AM
سلام
ميخواستم ببينم استفاده از TETRA AQUA SAFE براي سيكل مشكل ايجاد ميكنه؟
من بعد از هر بار سيفون كردن به اندازه آب جديد ميتونم به مقدار لازم از اين محصول استفاده كنم؟
سلام میتوانید استفاده نمایید
Anoush
16 April 2009, 10:28 AM
با سلام خدمت همه دوستان .واقعیت اینکه تا حالا تو این سایت به هیچ یک از سوالات بنده پاسخ داده نشده شاید از اقبال بد بنده بوده بگزریم حالا یک سوال دیگه دارم همه میدونند که باکتریهای نیتریفیکاسیون در دمای 27 به بالا تشکیل میشوند !خوب حالا ماهی های آب های سرد که در دمای 22 زندگی می کنند تکلیف سیکل ازت تانک این دسته از آبزیان به چه شکلی میتونه باشه ؟
با تشکر
شما با یک فرض غلط:
همه میدونند که باکتریهای نیتریفیکاسیون در دمای 27 به بالا تشکیل میشوند.
(هیچکس اینو نمیدونه بلکه فقط اینو شما میگی!)
یک سوال بی مورد میکنید:
خوب حالا ماهی های آب های سرد که در دمای 22 زندگی می کنند تکلیف سیکل ازت تانک این دسته از آبزیان به چه شکلی میتونه باشه ؟
من پست های قبلی شما رو ندیدم ولی خداییش این پستتون هم نباید پاک بشه؟
Moh4mm4d
18 April 2009, 06:12 PM
سیکل ازت بدون ماهی
Fishless Cycle (http://www.phalls.com/vbulletin/showpost.php?p=474551&postcount=95)
N e M e S i S
21 April 2009, 10:47 AM
سلام دوستان.
سوالی در مورد این دوران داشتم که ایا وقتی که این دوران 30 روزه طی میشه آیا باید از فیلتر استفاده بشه یا خیر ؟
Mr.Hossein
21 April 2009, 11:08 AM
سلام دوستان.
سوالی در مورد این دوران داشتم که ایا وقتی که این دوران 30 روزه طی میشه آیا باید از فیلتر استفاده بشه یا خیر ؟
سلام دوست عزیز
اول از همه فکر کنم بهتره دوران سیکل را همان 4 الی 6 هفته درنظر بگیریم و در پاسخ سوالتون باید گفت که بهرحال فیلتر محل مناسب برای تشکیل کلونی باکتریهاست و بهتره که از همان ابتدا شرایط اصلی آکواریوم را برقرار کنیم تا پایداری سیکل پس از طی دوره اولیه نیز تضمین شود.
موفق باشید
F@RSH@D rezayi
24 April 2009, 11:43 AM
سلام دوستان . در بروشور جنرال تونیک نوشته هر 8 هفته 1.5 میلی لیتر در 40 لیتر به آب تانکتون بزنید تا ضد عفونی آب رو بکنه . به نظر شما این ضرری برای سیکل ازت نداره ؟ و چقدر این حرف رو تایید می کنید ؟
Romans
25 April 2009, 08:39 AM
سلام دوستان . در بروشور جنرال تونیک نوشته هر 8 هفته 1.5 میلی لیتر در 40 لیتر به آب تانکتون بزنید تا ضد عفونی آب رو بکنه . به نظر شما این ضرری برای سیکل ازت نداره ؟ و چقدر این حرف رو تایید می کنید ؟
سلام
این مقدار اسیبی به سیکل نخواهد زد ولی در صورتی که تمام شرایط اکواریوم در حالت طبیعی و نرمال باشد نیازی به اینکار نیست.
rezasr
26 April 2009, 12:22 PM
با سلام
درابتدا از همه دوستانی که باصبر وحوصله تجربیات خود رادراختیار بقیه قرار میدهند تشکر می کنم.
من بعد ازمدتها علاقه به داشتن آکواریوم دل را به دریا زدم و ده روز پیش یک تانک درحدود 200 لیتری تهیه کردم،ازاین تانکهای آماده چینی که پمپ تصفیه هم دارد .در زمان خرید تانک متاسفانه فروشنده که از فروشگاههای پلاسکو هم بود یک بسته محلول D5 به من داد وگفت که 24 ساعته کلر را ازبین میبره ومی تونی ماهی بریزی من هم که تجربه واطلاعات کافی نداشتم حرف ایشون را به عنوان یک حرفه ای قبول کردم.از شنیده های قبلم در مورد نمک در خصوص ضد عفونی بی خطر بجای مواد شوینده برای شستن تانکم از نمک فراوان استفاده کردم وتمامی شن وسنگهای کف را درابتدا چند روز درآب نمک غلیظ قرار داده وسپس به مدت 2 ساعت جوشاندم وهمه را داخل تانک قرار داده آب گیری کردم وسپس محلول D5 را اضافه کرده و دو فیلتر کف شنی ،فیلتر 1050 لیتر درساعت وبخاری در درجه 30 را فعال کردم وچند ساعت بعد برای خرید ماهی به پلاسکو رفتم وفروشنده گفت که مشکلی نیست ومن 6 تا گوپی 2تا بارب 3تاگورامی دارف و2تادیگه اسمش یادم رفته گرفتم وبه تانکم منتقل کردم غافل از این همه نکته در مورد آب و چرخه ازت و چیزهای دیگه چشمتان روز بد نبینه تلفات یکی یکی شروع شده بود تا اینکه من خیلی اتفاقی با این سایت آشنا شدم وسریع خوندم و عمل کردم . کمی نمک زدم ولی همان طور که گفته شده خیلی اثر بخش نیست آب تانکم دیشب تار شده بود که فکر کنم خبر خوبیه .حالا می خواستم بپرسم کاری اثر بخش برای زنده نگه داشتن ماهی های بیچاره میشود انجام یا نه ؟ دیگر اینکه آیا از ماهی قرمز های شب عید به خاطر مقاومت بیشتر ،برای چرخه ازت میتوان استفاده کرد وچون شنیده ام که انگل دارند در یک ظرف دیگر از این داروهای ضدانگل ایرانی معروف به 1*1 یک دوره استفاده کرده ام تا یک هفته دیگر برای تخم انگل تجدید کنم و چون دیگه به فروشنده ها اعتماد ندارم چون یا نادانسته حرف میزنند یا بازاری ( چون در مورد سرامیک هم به من گفتن فعلا لازم نیست وبه کارت نمی آید ومن تازه میخواهم تهیه کنم )میخواستم بدانم داروی ضد انگل ایرانی کار میکند یا نه ومدل خوب آن چه نامی دارد وچه قیمتی است تا اگر همه ماهی هام مردند که داره اتفاق می افتد بتونم با ماهی قرمز بدون انگل سیکل را ردکنم. لطفا من را راهنمائی کنید.
باز هم ازهمه عزیزانی که با علاقه دیگران را به این خوبی راهنمائی می کنند تشکر میکنم.:icon_excl
masoudsara
26 April 2009, 01:21 PM
با سلام
درابتدا از همه دوستانی که باصبر وحوصله تجربیات خود رادراختیار بقیه قرار میدهند تشکر می کنم.
من بعد ازمدتها علاقه به داشتن آکواریوم دل را به دریا زدم و ده روز پیش یک تانک درحدود 200 لیتری تهیه کردم،ازاین تانکهای آماده چینی که پمپ تصفیه هم دارد .در زمان خرید تانک متاسفانه فروشنده که از فروشگاههای پلاسکو هم بود یک بسته محلول D5 به من داد وگفت که 24 ساعته کلر را ازبین میبره ومی تونی ماهی بریزی من هم که تجربه واطلاعات کافی نداشتم حرف ایشون را به عنوان یک حرفه ای قبول کردم.از شنیده های قبلم در مورد نمک در خصوص ضد عفونی بی خطر بجای مواد شوینده برای شستن تانکم از نمک فراوان استفاده کردم وتمامی شن وسنگهای کف را درابتدا چند روز درآب نمک غلیظ قرار داده وسپس به مدت 2 ساعت جوشاندم وهمه را داخل تانک قرار داده آب گیری کردم وسپس محلول D5 را اضافه کرده و دو فیلتر کف شنی ،فیلتر 1050 لیتر درساعت وبخاری در درجه 30 را فعال کردم وچند ساعت بعد برای خرید ماهی به پلاسکو رفتم وفروشنده گفت که مشکلی نیست ومن 6 تا گوپی 2تا بارب 3تاگورامی دارف و2تادیگه اسمش یادم رفته گرفتم وبه تانکم منتقل کردم غافل از این همه نکته در مورد آب و چرخه ازت و چیزهای دیگه چشمتان روز بد نبینه تلفات یکی یکی شروع شده بود تا اینکه من خیلی اتفاقی با این سایت آشنا شدم وسریع خوندم و عمل کردم . کمی نمک زدم ولی همان طور که گفته شده خیلی اثر بخش نیست آب تانکم دیشب تار شده بود که فکر کنم خبر خوبیه .حالا می خواستم بپرسم کاری اثر بخش برای زنده نگه داشتن ماهی های بیچاره میشود انجام یا نه ؟ دیگر اینکه آیا از ماهی قرمز های شب عید به خاطر مقاومت بیشتر ،برای چرخه ازت میتوان استفاده کرد وچون شنیده ام که انگل دارند در یک ظرف دیگر از این داروهای ضدانگل ایرانی معروف به 1*1 یک دوره استفاده کرده ام تا یک هفته دیگر برای تخم انگل تجدید کنم و چون دیگه به فروشنده ها اعتماد ندارم چون یا نادانسته حرف میزنند یا بازاری ( چون در مورد سرامیک هم به من گفتن فعلا لازم نیست وبه کارت نمی آید ومن تازه میخواهم تهیه کنم )میخواستم بدانم داروی ضد انگل ایرانی کار میکند یا نه ومدل خوب آن چه نامی دارد وچه قیمتی است تا اگر همه ماهی هام مردند که داره اتفاق می افتد بتونم با ماهی قرمز بدون انگل سیکل را ردکنم. لطفا من را راهنمائی کنید.
باز هم ازهمه عزیزانی که با علاقه دیگران را به این خوبی راهنمائی می کنند تشکر میکنم.:icon_excl
با سلام
دوست عزیز بهیچوجه از ماهیان قرمز در اکواریومتان استفاده نکنید! این ماهیها در شرایط غیر بهداشتی تکثیر و پرورش داده میشوند و ناقل انگلهای خطرناکی هستند . بهترین گزینه برای طی شدن سیکل ازت ماهی زبرا است که با توجه به مقاومت این ماهی نسبت به این شرایط و قیمت بسیار اندک آن گزینه مناسبی است . استفاده از داروهایی که بعنوان کلی ضد انگل توسط بعضی از فروشندگان توصیه میگردد بنظر من صحیح نیست زیرا برای درمان بیماریهای انگلی میبایست نوع بیماری مشخص شده و متناسب با ان ، داروی مخصوص ان بیماری استفاده گردد .
با تشکر
F@RSH@D rezayi
26 April 2009, 02:50 PM
با سلام
دوست عزیز برای طی شدن سریع سیکل ازت و اینکه ماهیهاتون از بابت سیکل ازت تلف نشن می تونید از باکتزیوم و یا سیف استارت استفاده کنید .
rezasr
27 April 2009, 12:49 PM
با سلام خدمت همه عزیزان
جناب انوش سوالی داشتم، در مورد سرامیک بود شما یک عکس کذاشته اید که بر روی آن نوشته Bio MAX می خواستم بدانم مارکش هست یا مدل مربوط به سیکل ازت واینکه Siporax و Biopor fort شرکت sera با هم چه فرقی داشته وبازده کدام بهتر است چون بعضی ها تفاوت را مربوط به آب شور وشیرین میدانندکه فکر کنم در این قسمت خواندم که سیکل ازت آب شور وشیرین فرقی ندارد البته قبل ازاینکه بفرمائید نام شخص خاصی را نبرید تا بقیه دوستان هم نظر بدهند باید پوزش بخواهم چون عکس ارسالی مربوط به شما بود واز تمام عزیزانی که در این رایطه اطلاع دارند نیز درخواست راهنمائی دارم.با تشکر
Anoush
28 April 2009, 10:49 AM
با سلام خدمت همه عزیزان
جناب انوش سوالی داشتم، در مورد سرامیک بود شما یک عکس کذاشته اید که بر روی آن نوشته Bio MAX می خواستم بدانم مارکش هست یا مدل مربوط به سیکل ازت واینکه Siporax و Biopor fort شرکت sera با هم چه فرقی داشته وبازده کدام بهتر است چون بعضی ها تفاوت را مربوط به آب شور وشیرین میدانندکه فکر کنم در این قسمت خواندم که سیکل ازت آب شور وشیرین فرقی ندارد البته قبل ازاینکه بفرمائید نام شخص خاصی را نبرید تا بقیه دوستان هم نظر بدهند باید پوزش بخواهم چون عکس ارسالی مربوط به شما بود واز تمام عزیزانی که در این رایطه اطلاع دارند نیز درخواست راهنمائی دارم.با تشکر
سلام عزیزم،
ببینید من یکبار هم توضیح دادم که زیاد خودتون رو در گیر تبلیغات تجاری شرکت ها و خریدن مواد داخل فیلتر با قابلیت های دهان پر کن و غیره نکنید.
ما برای لانه گزینی و استقرار باکتری های مفید سیکل ازت احتیاج به موادی:
متخلخل - هرچه بیشتر بهتر ولی با توجه به قیمت و کارایی
بی اثر (مواد شیمیایی از خود وارد اب نکنند)
تا حد امکان کم حجم
با سهولت کاربری و زمان طولانی استفاده و غیره هستیم.
بدی بعضی از ما اینه که جانب اعتدال رو رعایت نمیکنیم.
یکی برای اکواریوم متوسط اب شیرین که همون ابر فیلتر هم برش کافیه میره محصول سیپوراکس شرکت سرا رو کلی پول میده و میخره که بنظر من این کار پول دور ریختنه.
و یکی دیگه برای اکواریوم اب شور میخواد نی نوشابه و سنگ پا استفاده کنه!! که وفتی بهش میگی از همین بیوبال های پلاستیکی و سابستریت های چینی و نخودی معروف میتونید استفاده کنید که هم با صرفه هست و هم قابل استفاده و مفید، یکباره پریشون میشه و فکر میکنه من وارد کننده محصولات چینی هستم و نمیخوام کسی خودکفا بشه.
اکواریوم اب شیرین تا ۲۰۰ لیتر هم بدون سیپوراکس و بیو مکس و بیوپور فورت (این یکی رو من اصلا ندیدم) با همون ابر مخصوص فیلتر میتونه ابی شفاف داشته باشه و ماهی هاش سالم و سرحال باشن.
اگر اب مشکل داره دنبال رفع اون مشکل باید بود وگرنه این مواد گرون قیمت کار خاصی نمیکنن.
خوش و سعادتمند باشید
Mr.Hossein
28 April 2009, 11:44 AM
سلام
من چند تا سوال از سر کنجکاوی به ذهنم رسیده و مدتی است که پاسخی براش نیافتم ، میخواستم دوستان راهنمائیم کنند :
- مدت زمانی که باکتری (باکتریهای) مفید و مربوط به تعادل سیکل ازت میتوانند خارج از آب ادامه حیات دهند چقدر است؟ این سوال وقتی به ذهنم رسید که یکبار موقع سیفون کردن آکواریوم (حدود %40) دیدم نیمی از فیلتر اینترنال بیرون از آب مونده و این سوال به ذهنم اومد که هم اون قسمت از فیلتر و هم سطحی از شیشه که دیگه توی آب نیست آیا باکتریهاش از بین میروند؟ یا مثلا شاید حداقل نیم ساعتی با همون رطوبت دوام دارند؟ یا حتی زمانی که فیلتر را برای شستشو از آب خارج میکنیم آیا مدت زمانی که بیرون از آب میماند باکتریها صدمه میبینند؟همچنین چون دیگه هوادهی قطع میشه ، چطور؟ نمیدونم
- به نظرم میاد علاوه بر بوحود اومدن باکتریهای مربوط به سیکل باکتریهای دیگری هم باید بوجود آیند (شاید اشتباه میکنم) و در اینصورت میشه در مورد اونها هم کمی توضیح دهید که چی هستند و مزایا و معایبشون چیه؟ و روی چه ترکیباتی در فاکتورهای آب موثرند ؟
- این کپسولهای مثل باکتوزیم حاوی چه موادی هستند که سرعت تشکیل کلونی باکتریها را افزایش میدهند؟
ببخشید میدونم سوالاتم زیادی ریز شدن در موضوع سیکل است ولی خواستم اطلاعاتم بیشتر بشه.
با تشکر
rezasr
28 April 2009, 12:08 PM
جناب انوش از راهنمائی خوبتان ممنونم چون جواب سوالم در مورد سرامیکهای چینی را هم گرفتم.
Anoush
28 April 2009, 01:17 PM
سلام
من چند تا سوال از سر کنجکاوی به ذهنم رسیده و مدتی است که پاسخی براش نیافتم ، میخواستم دوستان راهنمائیم کنند :
- مدت زمانی که باکتری (باکتریهای) مفید و مربوط به تعادل سیکل ازت میتوانند خارج از آب ادامه حیات دهند چقدر است؟ این سوال وقتی به ذهنم رسید که یکبار موقع سیفون کردن آکواریوم (حدود %40) دیدم نیمی از فیلتر اینترنال بیرون از آب مونده و این سوال به ذهنم اومد که هم اون قسمت از فیلتر و هم سطحی از شیشه که دیگه توی آب نیست آیا باکتریهاش از بین میروند؟ یا مثلا شاید حداقل نیم ساعتی با همون رطوبت دوام دارند؟ یا حتی زمانی که فیلتر را برای شستشو از آب خارج میکنیم آیا مدت زمانی که بیرون از آب میماند باکتریها صدمه میبینند؟همچنین چون دیگه هوادهی قطع میشه ، چطور؟ نمیدونم
- به نظرم میاد علاوه بر بوحود اومدن باکتریهای مربوط به سیکل باکتریهای دیگری هم باید بوجود آیند (شاید اشتباه میکنم) و در اینصورت میشه در مورد اونها هم کمی توضیح دهید که چی هستند و مزایا و معایبشون چیه؟ و روی چه ترکیباتی در فاکتورهای آب موثرند ؟
- این کپسولهای مثل باکتوزیم حاوی چه موادی هستند که سرعت تشکیل کلونی باکتریها را افزایش میدهند؟
ببخشید میدونم سوالاتم زیادی ریز شدن در موضوع سیکل است ولی خواستم اطلاعاتم بیشتر بشه.
با تشکر
سلام عزیز جون
این سوال برای من هم پیش اومده و همیشه باهاش درگیر بودم تا زمانیکه ماهیت فیلتر های تر خشک یا wet/dry یا trickle filter ها رو خوندم و به این نتیجه رسیدم که این باکتری ها تا مدت زیاد حتی در رطوبت های کم هم زنده خواهند بود و اکتیو.
دوم اینکه بنظر من در اکواریوم هم ما میتونیم یک فلور میکروبی (*Bacterial Flora) خاص رو تعریف کنیم.
و این باعث میشه که در مجموع یک سیستم در حالت متعادل سیر نرمال خودش رو ادامه بده.
سوم، کپسول هایی مثل باکتوزیم مجموعه ای از انزیم ها هستند که در صورت قرار گرفتن در شرایط مناسب شروع به تغذیه تکثیر و عمل میکنند.
مثال ساده اون انزیم ها در پودر های رختشویی هستند که با کشت میکروبی در محیط های خاص این باکتری ها تکثیر شده و در شرایط مخصوص بصورت گرانول در میان و فروخته میشن. در کارخانه های تولید پودر این گرانول ها به پودر افزوده میشن و در ماشین لباسشویی این انزیم ها فعال شده و پروتئین ها و یا چربی ها (بسته به نوع انزیم) رو مصرف میکنند و از بین میبرند.
* فلور میکروبی به زبان ساده کلکسیونی از میکروبها هستند که در یک سیستم زنده فعالیت میکنند و رو هم اثر نگهدارنده دارند ولی اگر این باکتری ها از این ترکیب جدا بشن و یا تحت شرایط نامتعارف قرار بگیرن ممکنه ایجاد بیماری بکنند.
امیدوارم که منظورمو تونسته باشم منتقل کنم.
سعادت و خوشی برات ارزو دارم
F@RSH@D rezayi
29 April 2009, 06:21 PM
سلام دوستان من یه سوال دارم لطفا منو راهنمایی کنید .
برای راه اندازی یک تانک 200 لیتری جدید چون فرصتی برای طی کردن سیکل ازت نداشتم از آبی که هر هفته تو تانک قدیمی 6 ماهه سیفون می کردم استفاده کردم . یعنی حدود 120 لیتر از آب اون و 80 لیتر آب تازه رو تو تانک جدید ریختم و ماهیها رو هم توش انداختم .
به گمان خودم آب سیکلش رو طی کرده و آماده هست . آیا درست فکر می کنم ؟ ضمنا از گیاههای مصنوعی که تو تانک سیکل طی شده بود هم در تانک جدید استفاده کردم . لطفا راهنمایی بفرمایید . ماهیهام الان حدود یک هفته هست که تو تانک جدید هستن و به نظر مشکلی ندارن . 10 تا دیسکس جدید 2.5 اینچی . ناگفته نمانم که همه تانکهای من دیسکس هستند .
moh@mm@d reza
29 April 2009, 06:56 PM
سلام دوستان من یه سوال دارم لطفا منو راهنمایی کنید .
برای راه اندازی یک تانک 200 لیتری جدید چون فرصتی برای طی کردن سیکل ازت نداشتم از آبی که هر هفته تو تانک قدیمی 6 ماهه سیفون می کردم استفاده کردم . یعنی حدود 120 لیتر از آب اون و 80 لیتر آب تازه رو تو تانک جدید ریختم و ماهیها رو هم توش انداختم .
به گمان خودم آب سیکلش رو طی کرده و آماده هست . آیا درست فکر می کنم ؟ ضمنا از گیاههای مصنوعی که تو تانک سیکل طی شده بود هم در تانک جدید استفاده کردم . لطفا راهنمایی بفرمایید . ماهیهام الان حدود یک هفته هست که تو تانک جدید هستن و به نظر مشکلی ندارن . 10 تا دیسکس جدید 2.5 اینچی . ناگفته نمانم که همه تانکهای من دیسکس هستند .
بهتر بود از ابر فیلتر یا شن های مخزن قدیمی استفاده می کردید.شما با یه کیت تست کنید اگه میزان نیتریت صفر بود اون موقع تانکتون سیکل شدست.لازم به ذکره که شما به یک باره ده عدد ماهی به مخزن اضافه کردید که این خودش سیکل رو بهم میزنه
galaxy_395
30 April 2009, 05:05 PM
با سلام
بدلیل بیتجربگی و عجله ، آکواریومی با این مشخصات خریدم :
ابعاد 35×24×60 حجم واقعی آب که درون آن میریزم 40 لیتر
تانک قرنطینه 15 لیتری
فیلتر زیر شنی بدون ابر و فیلتر اینترنال، شن و سنگ
یکعدد گیاه مصنوعی و یکعدد سفال جهت مخفیگاه ماهی ها
ماهیها: 2عدد نایف 12سانتی،2عدد اسکار 10سانتی،2عدد لجن خوار7سانتی ، 2عددسیچلاید6سانتی ،1عدد گرینتیلور 7سانتی در ضمن 2تا بچه لاکپشت گوش قرمز هم دارم . سیکل ازت را طی نکردم و چون 2 تا از ماهیها از اول مریض به من فروخته شده بود و مردند و علائمی از پوسیدگی باله و ایک در بقیه دیدم فوراً قرنطینه شدند که الان همه خوبن . در ضمن غذا لوفاک و کرم منجمد و دل مرغ میدم که قصدم تغییر دل مرغ به گاو یا گوسفنده .
چون تازه با سایت شما آشنا شدم و در تانک اصلی ضد عفونی(متیلن بلو) ریخته بودم گفتم با کمک شما و شتشوی تانک اصلی سیکل ازت را با کمترین تلفات شروع کنم .(هر چه زدم کسی نبودکه بسته زبونها رو داخل آکواریوم اونا بریزم).
سئوالم اینه :اگه امروز تانک اصلی آبگیری بشه با آب بدون کلر از روز چندم و یا چند روزی و چقدر از آبش رو عوض کنم ؟ از نمک تا چقدر مجازم استفاده کنم ؟ اگه هم لازم نیست بفرمایید . در کل منو از راهنماییهای قشنگتون بی بهره نذارید . :lover:
با سپاس فراوان
F@RSH@D rezayi
30 April 2009, 11:53 PM
با سلام
تانک قرنطینه 15 لیتری
ماهیها: 2عدد نایف 12سانتی،2عدد اسکار 10سانتی،2عدد لجن خوار7سانتی ، 2عددسیچلاید6سانتی ،1عدد گرینتیلور 7سانتی در ضمن 2تا بچه لاکپشت گوش قرمز هم دارم . سیکل ازت را طی نکردم و چون 2 تا از ماهیها از اول مریض به من فروخته شده بود و مردند و علائمی از پوسیدگی باله و ایک در بقیه دیدم فوراً قرنطینه شدند که الان همه خوبن . در ضمن غذا لوفاک و کرم منجمد و دل مرغ میدم که قصدم تغییر دل مرغ به گاو یا گوسفنده .
چون تازه با سایت شما آشنا شدم و در تانک اصلی ضد عفونی(متیلن بلو) ریخته بودم گفتم با کمک شما و شتشوی تانک اصلی سیکل ازت را با کمترین تلفات شروع کنم .(هر چه زدم کسی نبودکه بسته زبونها رو داخل آکواریوم اونا بریزم).
سئوالم اینه :اگه امروز تانک اصلی آبگیری بشه با آب بدون کلر از روز چندم و یا چند روزی و چقدر از آبش رو عوض کنم ؟ از نمک تا چقدر مجازم استفاده کنم ؟ اگه هم لازم نیست بفرمایید . در کل منو از راهنماییهای قشنگتون بی بهره نذارید . :lover:
با سپاس فراوان
سلام . یک گرم در لیتر نمک در ظرف بریزید . غذا رو به اندازه ربزید و سعی کنید فضولات ماهیها و غذای مانده رو سیفون کنید . در اوایل مقدار نتیریت نمی تونه خیلی زیاد بشه ولی بعد یک هفته سعی کنید یکروز در میان 15% آب رو سیفون کنید . نمک یک گرم در لیتر رو هم برای آب تازه فراموش نکنید . می تونید برای اطمینان بیشترتون از nitrivic سرا که شامل باکتریهای آمده هست استفاده کنید که خیالتون راحت بشه . ضمن دعا کردن هم یادتون نره تا 4 هفته تا 5 هفته سیکلتون طی می شه و امیدوارم که کمترین تلفات رو داشته باشید .
Moh4mm4d
30 April 2009, 11:55 PM
با سلام
تانک قرنطینه 15 لیتری
با سپاس فراوان
سلام
دوست عزیز اول از همه پیشنهاد میکنم تمام ماهی ها رو در اسرع وقت پس بدید به مغازه. یا اینکه تانکی در حجم 150-200 لیتر به بالا تهیه کنید. در غیر اینصورت شاهد تلفات سنگین خواهید بود. این تانک اصلاً در اندازه ای نیست که بشه فکر اون ماهی ها رو هم کرد. لاکپشت هم درست نیست باهاشون نگه داشت.
فقط 2 تا سیچلاید ( که فکر میکنم منظورتون سیچلاید گورخری - زندانی باشه ) میشه در این حجم نگهداری کرد.
تاپیک های مهم از جمله سیکل ازت، تعویض آب، فیلتراسیون و ... هم حتماً مطالعه کنید.
لازم نیست بشورید تانک رو. ماهی ها رو غیر از اون 2 تا مرخص کنید، نصف آب رو با آب بدون کلر همدما تعویض کنید و هفته ای 25% سیفون. دارو هم استفاده نکنید.
غذا هم سعی کنید غذاهای خشک با کیفیت استفاده کنید. ( تترا - سرا یا دیگر غذاهای خارجی معتبر، آخر از همه انرژی ) لوفاک و دل مرغ ندید. کرم خونی هفته ای 1 بار.
0.5 تا 1 گرم گرم در لیتر نمک در حین سیکل میتونید استفاده کنید برای اینجور ماهی ها، در شرایط عادی لزومی نداره. ( 1 قاشق غذاخوری پر ~ 20 گرم )
Imanhjp
16 May 2009, 06:36 PM
سلام من قبلا یه تانک کوچیک داشتم که چند روز پیش با یک 120 لیتری عوضش کردم
از آنجا که قبلیه سیکل شده بود ماسه هاش رو نشستم و همون جوری ریختم تو جدیده (بعد از کلر زدایی) و فیلتر قبلیه رو هم گذاشتم تا کار کنه
فرداش دیدم که رنگ آب کاملا کدر شده و با فیلتر هم جواب نمیده و گذاشتم به حال خودش باشه
اما حالا دیگه بعد از 2 روز آب کاملا صاف شده... یعنی سیکل طی شده؟
3 شاخه گیاه طبیعی هم دارم
Labbayk
16 May 2009, 07:37 PM
سلام من قبلا یه تانک کوچیک داشتم که چند روز پیش با یک 120 لیتری عوضش کردم
از آنجا که قبلیه سیکل شده بود ماسه هاش رو نشستم و همون جوری ریختم تو جدیده (بعد از کلر زدایی) و فیلتر قبلیه رو هم گذاشتم تا کار کنه
فرداش دیدم که رنگ آب کاملا کدر شده و با فیلتر هم جواب نمیده و گذاشتم به حال خودش باشه
اما حالا دیگه بعد از 2 روز آب کاملا صاف شده... یعنی سیکل طی شده؟
3 شاخه گیاه طبیعی هم دارم
سلام
با فرض اینکه تانک قبلی سیکل ازت رو طی کرده باشه بازهم برای اطمینان بیشتر و آسودگی خاطر از تست های مخصوص استفاده کنید و میزان نیتریت و نیترات رو چک بفرمائید.
F@RSH@D rezayi
17 May 2009, 03:56 PM
این نشون میده که هنوز تانک شما سیکل ازت رو طی نکرده. بگردید ببینید اشکال در کجاست مطمئن هستم که پیداش میکنید.
شما کاری میکنید یا دارویی اضافه میکنید که مانع اتمام سیکل میشه.
ایا دسترسی به کپسول باکتوزیم دارید؟ اگر جواب مثبته طبق برشورش و بر حسب حجم اکواریومتون استفاده کنید مشکل رو حل میکنه.
خیلی ممنون از پاسختون . من دارویی به جز جنرال تونیک طبق جدولش برای ضد عفونی استفاده نمی کنم . که نوشسته به سیکل صدمه ای نمیرسونه از شما هم پرسیدم دوستان گفتند در حد کم ضرری نخواهد داشت . هر هفته هم 30 درصد آب سیفون میشه . نمی دونم مشکلم از کجا می تونه باشه . تعداد ماهی هم بنا به فرمایش شما کم شد و حالا 10 تا دیسکس دارم برای 300 لیتر که فکر می نم نباید سیکل ازت رو تخریب کنه . در فیلتر سطلی هم بیوبال و سرامیک دارم . بعد از سیفون همه مولفه ها خوب میشه .
Anoush
18 May 2009, 10:37 AM
خیلی ممنون از پاسختون . من دارویی به جز جنرال تونیک طبق جدولش برای ضد عفونی استفاده نمی کنم . که نوشسته به سیکل صدمه ای نمیرسونه از شما هم پرسیدم دوستان گفتند در حد کم ضرری نخواهد داشت . هر هفته هم 30 درصد آب سیفون میشه . نمی دونم مشکلم از کجا می تونه باشه . تعداد ماهی هم بنا به فرمایش شما کم شد و حالا 10 تا دیسکس دارم برای 300 لیتر که فکر می نم نباید سیکل ازت رو تخریب کنه . در فیلتر سطلی هم بیوبال و سرامیک دارم . بعد از سیفون همه مولفه ها خوب میشه .
جنرال تونیک گفتی و کردی کبابم!!
عزیز دلم کی گفته که شما باید تانکتون رو ضد عفونی کنید؟ چند بار گفته شده که در طول سیکل ازت از هیچ دارویی نباید استفاده کنید؟
چند بار من گردن شکسته گفتم که اکواریوم احتیاج به ضد عفونی نداره؟ عفونت کجاست که شما میخوای بر ضدش اقدام کنی؟
شما طیف میکروبی و نرمال اکواریوم رو هر هفته به هم میزنی بعد میگی چرا سیکل من مشکل داره؟ با زهم رحمت به پوست کلفت دیسکس که تو این اب دوام میاره.
می فرمائید بعد از سیفون همه چیز نرماله، خوب این طبیعیه که شما با سیفون کردن میزان نیتریت رو هم پائین میاری ولی هنوز باکتری ها به تعداد کافی نرسیدند که بتونن این نیتریت رو به نیترات تبدیل کنند.
خود شما در رشته دیگر استادید و لی اگر من اموزگار شما بودم به شما تکلیف میکردم که دوبار از روی بحث سیکل ازت جریمه بنویسید.
ارادتمند شما
F@RSH@D rezayi
18 May 2009, 01:57 PM
جنرال تونیک گفتی و کردی کبابم!!
عزیز دلم کی گفته که شما باید تانکتون رو ضد عفونی کنید؟ چند بار گفته شده که در طول سیکل ازت از هیچ دارویی نباید استفاده کنید؟
چند بار من گردن شکسته گفتم که اکواریوم احتیاج به ضد عفونی نداره؟ عفونت کجاست که شما میخوای بر ضدش اقدام کنی؟
شما طیف میکروبی و نرمال اکواریوم رو هر هفته به هم میزنی بعد میگی چرا سیکل من مشکل داره؟ با زهم رحمت به پوست کلفت دیسکس که تو این اب دوام میاره.
می فرمائید بعد از سیفون همه چیز نرماله، خوب این طبیعیه که شما با سیفون کردن میزان نیتریت رو هم پائین میاری ولی هنوز باکتری ها به تعداد کافی نرسیدند که بتونن این نیتریت رو به نیترات تبدیل کنند.
خود شما در رشته دیگر استادید و لی اگر من اموزگار شما بودم به شما تکلیف میکردم که دوبار از روی بحث سیکل ازت جریمه بنویسید.
ارادتمند شما
من حتما جریمه ای که فرمودید رو می نویسم . شما برای من استادید و من شاگرد شما هستم . اصلا در این مورد بحث نیست . البته استاد من در نوشته شماره 300 همین نوشته از سوال کردم و پاسخی که دریافت نمودم این بود که این اندازه مشکلی برای سیکل ازت نخواهد داشت و حتی در دفترچه هم همینرو نوشته .ضمنا استاد من فقط یکبار از این دارو استفاده کردم نه هر هفته . اونم به خاطر تیره شدن پوست اونها بود که بعد از استفاده از دارو همشون درست شدند . من اصلا موافق با استفاده از دارو نیستم ولی ماهیهای من از 13 ماهی دیگرم که الان تو تانک دیگری هستند و وقتی که همو رو با هم ریختم تو یک تانک دچار مشکل شدند و احساس کردم که آبم آلوده شده . به همین دلیل از جنرال تونک آن هم در دوز بسیار کم استفاده کردم .. با این حساب درسی که امروز فهمیدم اینه که حتی کمبودن این دارو نیز سیکل رو به هم می زنه .
شاگرد بدی هستم باید تحملم کنید تا یاد بگیرم .:icon_neut.
با این حساب استاد از NITRIVIC استفاده کنم یا باکتزیوم . دلیل این پرسشم موجود نیودن باکتزیوم در تبریزه .
Romans
18 May 2009, 02:25 PM
این مقدار اسیبی به سیکل نخواهد زد ولی در صورتی که تمام شرایط اکواریوم در حالت طبیعی و نرمال باشد.
.. . البته استاد من در نوشته شماره 300 همین نوشته از سوال کردم و پاسخی که دریافت نمودم این بود که این اندازه مشکلی برای سیکل ازت نخواهد داشت و حتی در دفترچه هم همینرو نوشته .
سلام
جناب فرزاد عزیز مقدار دارویی که در بروشور مواد تجاری ذکر شده اگر به صورت درست و در زمان مناسب استفاده شود هیچ اسیبی به ماهیها یا فاکتورهای شیمیایی اب وارد نخواهد کرد.
ولی این مربوط به زمانی هست که سیکل کامل شده باشد و تمام شرایط و فاکتورهای اب در حالت متعادل قرار داشته باشد . در این صورت همانطور که در پست 301 خدمت شما عرض کرده بودم این میزان از جنرال تونیک برای هر 2 ماه هیچ مشکل ایجاد نمیکند.
Anoush
18 May 2009, 02:42 PM
من حتما جریمه ای که فرمودید رو می نویسم . شما برای من استادید و من شاگرد شما هستم . اصلا در این مورد بحث نیست . البته استاد من در نوشته شماره 300 همین نوشته از سوال کردم و پاسخی که دریافت نمودم این بود که این اندازه مشکلی برای سیکل ازت نخواهد داشت و حتی در دفترچه هم همینرو نوشته .ضمنا استاد من فقط یکبار از این دارو استفاده کردم نه هر هفته . اونم به خاطر تیره شدن پوست اونها بود که بعد از استفاده از دارو همشون درست شدند . من اصلا موافق با استفاده از دارو نیستم ولی ماهیهای من از 13 ماهی دیگرم که الان تو تانک دیگری هستند و وقتی که همو رو با هم ریختم تو یک تانک دچار مشکل شدند و احساس کردم که آبم آلوده شده . به همین دلیل از جنرال تونک آن هم در دوز بسیار کم استفاده کردم .. با این حساب درسی که امروز فهمیدم اینه که حتی کمبودن این دارو نیز سیکل رو به هم می زنه .
شاگرد بدی هستم باید تحملم کنید تا یاد بگیرم .:icon_neut.
با این حساب استاد از NITRIVIC استفاده کنم یا باکتزیوم . دلیل این پرسشم موجود نیودن باکتزیوم در تبریزه .
عزیزم من اصلا ادعای استادی ندارم و از تک تک اعضای این تالار من یاد گرفتم و میگیرم. در مواقعی هم که کوتاه نمیام وسر حرفم می ایستم باور کنید غرور و خود بزرگ بینی نیست بلکه هم علمم و هم تجربم بهم میگه که این کار درسته. در ضمن اهل شکسته نفسی هم نیستم و به چیزی که میگم باور دارم... بگذریم.
دوست من جنرال تونیک در تانکی که بسیار با ثباته و مدتهاست که اب در شرایط نرماله ممکنه مشکلی بوجود نیاره و بار ها من تست کردم و دچار دردسر نشدم ولی تانکی که شما توش ماهی انبار کردید و شرایطش کمی متزلزله بهتره که با دارو هلش ندید به ته دره سیکل ازت.
اگر احساس میکنید اب الوده است دارو نریزید سیفونینگ رو در دفعات بیشتر و تا ۵۰٪ انجام بدید.در ضمن اب همیشه الوده (محتوی مجموعه ای از باکتری ها) هست ولی ماهی اگر سالم و در شرایط درست نگه داری بشه این الودگی مریضش نمیکنه.
اجازه بدید اکواریوم به ثبات برسه این کلمه رو سالهاست که من دارم میگم و هیچ کس هم برام تره خرد نمیکنه.
دوستان اب سبک میکنند، از رزین عبور میدن، نیترات ماینس و پلاس میزنن، ایزی بالانس میزنن و ... ولی هیچکدوم اجازه نمیدن این اکواریوم بیچاره به یک نقطه سکون برسه و از حالت سینوسی دربیاد.
میتونید از نیتریوک استفاده کنید و یادتون باشه ذغال اکتیو در کار نباشه.
اخر کلام هم عرض کنم که : شاگرد بد و خوب وجود نداره همگی شاگردان رفتار جمعی، تجربه و درایت خودمون هستیم. و این رفتار درست جمعیه افرادیه که باعث میشه من همیشه جوابگوشون باشم و در مقابل برای عده ای ساکت بمونم.
زیاد حرف زدم ببخشید
galaxy_395
31 May 2009, 01:01 AM
با سلام خدمت تمام اساتید
من در پست 312 صفحه 24 سئوالی کردم و دقیقاً با همون ماهی ها و فقط با خارج کردن لاک پشتها سیکل رو شروع کردم . در اواخر هفته سوم اسکارها رو هم خارج کردم و فقط با 2 نایف 15 سانتی و 2 تا سیچلاید گورخری کوچک و گرین ترور 7 سانتی و 2 تا لجن خوار کوچک سیکل را تا الان با سیفون یک روز در میان 15 درصد آب تا قبل از خارج کردن اسکارها و بعد با 15 درصد تانک 40 لیتری آنهم 4 روزی یکبار و نمک هم یک گرم در لیتر ادامه دادم .
به رغم انتظارم مشکلی نداشتم فقط آب کدر شد بحدی که چشم ، چشم رو نمیدید . اما بعد از خروج اسکارها مشکل کمی بهتر شد اما خوب نشد .
تمامی مفاد رو رعایت کردم و هیچ دارویی هم ندادم . فقط امروز که وارد هفته پنجم شدم میترسم که مشکلی داشته باشم که ماهیها هیچ کدام نمردند . البته من کیت نیترات گیر نیاوردم و فقط کاغذ ph گیر آوردم که فایده نداشت .
یه موضوع دیگه هم هست . من آب تانکم رو بواسطه وسیله ای به نام نفت کش که دارای دو لوله که یکی خرطومی و دیگری ثابت هست میکشیدم و بهمین خاطر دسترسی به فضولات زیر فیلتر زیر شنی داشتم و حتی آب رو 30 لیتر میگرفتم و صاف میکردم از غذا و فضولات باقیمانده و بعد فقط مقدار مجاز رو سیفون میکردم .
حالا با توجه به کدر موندن آب به نظرتون کارم ایرادی نداشته ؟
ممنون از وقتی که میذارید تا جوابم رو بدید .
golden-fish
26 June 2009, 05:38 PM
با سلام
سوالی داشتم که نمیدونم در تاپیک درستی مطرح میکنم یا خیر..
اما چون در مورد سیکل ازت هست فکر کنم جای درستی سوالم را پرسیده باشم.
من یک آکواریوم عمودی برای ماهی فایترم درست کردم.می خواستم بدونم آیا نیاز دارد که این آکواریوم هم چرخه ازت را طی کند و بعد ماهی فایتر را وارد تانک کنم یا خیر؟
لذت بردن از زندگی فراموش نشه !!!:icon_wink
من که یه فایتر داشتم مدت زیادی توی یه تنگ بود و بعد انداختمش توی یه آکواریوم 40 لیتری که هنوز 1 ماه بود برپا شده بود و هیچ مشکلی براش پیش نیامد تا اینکه آب زیاد بود و شب پریده بود بیرون:icon_redf
soli_aqua
26 June 2009, 08:01 PM
با سلام
سوالی داشتم که نمیدونم در تاپیک درستی مطرح میکنم یا خیر..
اما چون در مورد سیکل ازت هست فکر کنم جای درستی سوالم را پرسیده باشم.
من یک آکواریوم عمودی برای ماهی فایترم درست کردم.می خواستم بدونم آیا نیاز دارد که این آکواریوم هم چرخه ازت را طی کند و بعد ماهی فایتر را وارد تانک کنم یا خیر؟
لذت بردن از زندگی فراموش نشه !!!:icon_wink
به نظر من شما ماهیتون رو به داخل تانک بندازید که آب تازه رو که یک شب هم مونده تا کلرش از بین رفته و تانک رو پر کردین و هر 2 روز مقداری از آب رو صیفون کنید ..با این کار دیگه نه نیترات بالا میره نه سیکل ازت لازمه(چون دیگه نمیتونه طی بشه:icon_mad:)
sina811hamedan
15 July 2009, 02:19 PM
دوستان چرا مطالب من پاك ميشه؟
sina811hamedan
18 July 2009, 09:02 PM
دوستان چطور ميشه تو فيالتر اينترنال از سراميك استفاده كرد؟
nice_boy2005
18 July 2009, 09:03 PM
کمممممممممممممممممک فوری
انوش جان ممنون از صبر و حوصله ت که جواب دوستان رو میدی اونم با دقت
من 10-12 ساله آکواریوم دارم از این سیکل ازت خبر نداشتم متاسفانه
یک اشتباه بزرگ کردم که دیسکسام همه با هم مریض شدن یهو گوشه گیر شدن و غذا نمیخورن و ترسو ؛ در وهله اول تشخیص هگزامیتا دادم (با توجه به شایع بودنش) و درمان رو با مترونیدازول شروع کردم اشتباه بزرگم این بود که تو آکواریوم اصلی اینکارو انجام دادم و به سیکل ازتم آسیب رسوندم اساسی حالا چاره چیه چکار کنم ؟؟؟؟؟؟
دو روزه دارو ریختم و میخوام فردا آّبشو سیفون کنم (30 درصد) ضمن اینکه یه قرنطینه کوچولو دارم 35-40لیتری آب داخلش یه حدود 10 روزی هست داخلشه میشه درمان رو اونجا انجام بدم ؟؟؟؟
و دیگه اینکه چه خاکی برای تانک اصلیم باید بریزم تو سرم ؟؟؟؟؟
اعصابم بهم ریخته آخه با بدبختی این دیسکسارو تو این شهری که هیچی توش پیدا نمیشه جمع و جور کردم حول و حوش 3-4 ماهی میشه دارمشون رشدشون هم عالی بوده و بزرگ شدن حالا حیم میاد بلا ملایی سرشون بیاد .
مطلب آخر هم اضافه کنم که این داروهای سرا و تترا اینجا پیدا نمیشه میگن بد بخره و گرونه نمیارن بجاش داروهای آشغال دارن ...
لطفا کممممممممممممممممممممممممکم کن
F@RSH@D rezayi
19 July 2009, 12:03 AM
کمممممممممممممممممک فوری
انوش جان ممنون از صبر و حوصله ت که جواب دوستان رو میدی اونم با دقت
من 10-12 ساله آکواریوم دارم از این سیکل ازت خبر نداشتم متاسفانه
یک اشتباه بزرگ کردم که دیسکسام همه با هم مریض شدن یهو گوشه گیر شدن و غذا نمیخورن و ترسو ؛ در وهله اول تشخیص هگزامیتا دادم (با توجه به شایع بودنش) و درمان رو با مترونیدازول شروع کردم اشتباه بزرگم این بود که تو آکواریوم اصلی اینکارو انجام دادم و به سیکل ازتم آسیب رسوندم اساسی حالا چاره چیه چکار کنم ؟؟؟؟؟؟
دو روزه دارو ریختم و میخوام فردا آّبشو سیفون کنم (30 درصد) ضمن اینکه یه قرنطینه کوچولو دارم 35-40لیتری آب داخلش یه حدود 10 روزی هست داخلشه میشه درمان رو اونجا انجام بدم ؟؟؟؟
و دیگه اینکه چه خاکی برای تانک اصلیم باید بریزم تو سرم ؟؟؟؟؟
اعصابم بهم ریخته آخه با بدبختی این دیسکسارو تو این شهری که هیچی توش پیدا نمیشه جمع و جور کردم حول و حوش 3-4 ماهی میشه دارمشون رشدشون هم عالی بوده و بزرگ شدن حالا حیم میاد بلا ملایی سرشون بیاد .
مطلب آخر هم اضافه کنم که این داروهای سرا و تترا اینجا پیدا نمیشه میگن بد بخره و گرونه نمیارن بجاش داروهای آشغال دارن ...
لطفا کممممممممممممممممممممممممکم کن
با کسب اجازه از دکتر عزیز و دیگر دوستان عزیز .
هدفم از جواب دادن پس دادن مطالبی هست که از خود دوستان یاد گرفتم .
من هم 6 ماه پیش استباه شما رو کردم و متاسفانه خیلی مشکلات کشیدم . بعد از درمان و سیفون های لازمه درمان از زغال اکتیو استفاده کنید (تا 48 ساعت ) تا آبتون از داروهایی که استفاده کردید بی اثر بشه .
اگر دسترسی به داروها دارید از قرصهای باکتزیوم تترا استفاده کنید تا سیکلتون طی بشه . یا هر هفته از نیترویک استفاده کنید تا مقدار نیترات و نیتریت شما رو تنظیم کنه .
ولی اگر دسترسی به داروها ندارید پیشنهاد من این هست که از ابر یا سنگ و یا سرامیک تانک دیگری استفاده کنید البته باید مطمئن بشید که بیماری در تانک مبدا نباشه . به نظر من این مطالب میاد .
nice_boy2005
19 July 2009, 09:30 AM
مرسی از پاسخت ولی
جواب سوالمو کامل نگرفتم
من الان باید چکار کنم ؟
چقدر به سیکل ازتم آسیب رسیده ؟
از قرار تشخیصم هم اشتباه بوده و یکی از دیسکسام تلف شد :icon_cry:
میشه ماهی ها رو به قرنطینه منتقل کنم و آب تانک اصلی رو کامل عوض کنم؟ وسایل توش باید ضد عفونی بشن یا نه؟چون تو آبش مترونیدازول ریختم.
:icon_cry::icon_cry::icon_cry:
Romans
19 July 2009, 09:55 AM
مرسی از پاسخت ولی
جواب سوالمو کامل نگرفتم
من الان باید چکار کنم ؟
چقدر به سیکل ازتم آسیب رسیده ؟
از قرار تشخیصم هم اشتباه بوده و یکی از دیسکسام تلف شد :icon_cry:
میشه ماهی ها رو به قرنطینه منتقل کنم و آب تانک اصلی رو کامل عوض کنم؟ وسایل توش باید ضد عفونی بشن یا نه؟چون تو آبش مترونیدازول ریختم.
:icon_cry::icon_cry::icon_cry:
سلام
احتیاجی به تعویض کل اب تانک اصلی نیست و ضد عفونی وسایل مشکل شما را چند برابر خواهد کرد.
ابتدا اگر میتوانید و در دسترس شما هست به وسیله یک تستر میزان نیتریت و نیترات اب را اندازه گیری کنید و اگر نتیجه ان نشان داد که نیتریت در اب وجود دارد ، سیکل شما دچار مشکل شده که میتوانید با اضافه کردن تسریع کننده ها یا سیفون مرتب و کم کردن میزان غذادهی این مشکل را برطرف کنید.
اضافه کردن نمک به میزان یک گرم در لیتر از مسمومیت احتمالی ماهیها جلوگیری میکند.
اگر هم نتیجه تست نشان داد که میزان نیتریت صفر است ، فقط همان سیفون مرتب کفایت خواهد کرد.
برای درمان فقط از تانک قرنطینه استفاده کنید.
یادآوری : گفتگوهای مهم را با دقت مرور کنید و سوالات خودتون را در تاپیک مربوطه مطرح کنید.
hossein_usb
11 August 2009, 08:56 AM
با سلام.من واسه طي شدنه سيكل از bactozym استفاده كردم.ميخواستم بپرسم چند روز با اين سيكل كامل ميشه؟ماهي تو اين مدت نريزم؟ديروز bactozym ريختم و الانم خاليه آكواريم از ماهي.خيلي ممنون
F@RSH@D rezayi
11 August 2009, 01:40 PM
با سلام.من واسه طي شدنه سيكل از bactozym استفاده كردم.ميخواستم بپرسم چند روز با اين سيكل كامل ميشه؟ماهي تو اين مدت نريزم؟ديروز bactozym ريختم و الانم خاليه آكواريم از ماهي.خيلي ممنون
در بروشورش نوشته بعد از 24 ساعت می تونید اولین ماهی رو وارد آب کنید و ممکن هست تا 48 ساعت آب تانکتون شفافیت خود رو به دلیل واکنش های بسیار زیاد باکتریایی از دست بده که بعدا اصولا باید صاف بشه که در مورد من این اتفاق نیافتاد و الان یک هفته هست که آب صاف نشده ولی احساس می کنم هر روز بهتر میشه.
Mehrdad Depeche
9 October 2009, 04:11 PM
سلام دوستان,1سوال داشتم:می خواستم نظرتونو در مورد استفاده از((بامبوهای تزئینی بزرگ پیچدار))همینهایی که گلفروشیها دارنو که تهش باید تو آب باشه رو در آب30درجه آکواریوم بدونم؟کسی تجربه شو داره؟آیا مث گیاهان دیگس مکانیزمش(جذب و دفع مواد وگازها)تو آب؟(فاکتورهای آب)سیکل رو به هم نمیریزه؟
Mehrdad Depeche
9 October 2009, 05:07 PM
سلام دوستان,میخواستم بدونم وجود1سامپ کامل که آب2آکواریوم100لیری ازش به صورت سری عبور میکنه و آب رو سیرکوله هم میکنه چه اندازه در به وجود آمدن؟تسریع؟وثبات سیکل موثر؟در ضمن میخواستم بدونم اگه من 1 اکواریوم دیگه200لیتری که به تنهایی در اتاق دیگه سیکل شده رو خالی کنم*وبشورم*و وارد این ((لوپ))*{3تاآک+1سامپ+آب همگن}متصل به هم بکنم ودکور کنم وآبگیری و...تو سیکل 2تا دیگه و سامپ تاثیر-نمی زاره؟می تونم در لحظه ماهی واردش کنم؟یانه اگه انتظار میخواد چقدره زمانش آیا؟
.اساتید ببخشن اگه زیاد شد,آخه تازه کارم تو این*علم وممنونم لطف کنید جواب بدید
moh@mm@d reza
9 October 2009, 08:11 PM
سلام دوستان,1سوال داشتم:می خواستم نظرتونو در مورد استفاده از((بامبوهای تزئینی بزرگ پیچدار))همینهایی که گلفروشیها دارنو که تهش باید تو آب باشه رو در آب30درجه آکواریوم بدونم؟کسی تجربه شو داره؟آیا مث گیاهان دیگس مکانیزمش(جذب و دفع مواد وگازها)تو آب؟(فاکتورهای آب)سیکل رو به هم نمیریزه؟
سلام
از بامبو برای پایین اوردن نیترات اب استفاده می کنن (تو ایران نه) به این صورت که شما ابتدا یه فیلتر بزرگ سطلی درست می کنی جوری که اب از مخزن وارد سطل بشه و بعد از فیلتر شدن دوباره با پاور هد برگرده تو مخزن (که دوستان با تجربه از مشکلات بزرگ این کار باخبرند) بعد از طی این مراحل شما بامبو ها رو تو سطل قرار می دید و تمام
یه سطل یا مخزن بزرگ کنار اکواریوم اونم پر از بامبو و لجن های خارج شده از اکواریوم منظره جالبی باید باشه تو خونه!:icon_mad:
میخواستم بدونم وجود1سامپ کامل که آب2آکواریوم100لیری ازش به صورت سری عبور میکنه و آب رو سیرکوله هم میکنه چه اندازه در به وجود آمدن؟تسریع؟وثبات سیکل موثر؟در ضمن میخواستم بدونم اگه من 1 اکواریوم دیگه200لیتری که به تنهایی در اتاق دیگه سیکل شده رو خالی کنم*وبشورم*و وارد این ((لوپ))*{3تاآک+1سامپ+آب همگن}متصل به هم بکنم ودکور کنم وآبگیری و...تو سیکل 2تا دیگه و سامپ تاثیر-نمی زاره؟می تونم در لحظه ماهی واردش کنم؟یانه اگه انتظار میخواد چقدره زمانش آیا؟
.اساتید ببخشن اگه زیاد شد,آخه تازه کارم تو این*علم وممنونم لطف کنید جواب بدید
اگه شما مخزن سوم رو نشورید مشکلی فک نکنم پیش بیاد یعنی شما نذارید سیکل اکواریوم سوم خراب بشه البته با در نظر گرفتن تعداد ماهی های مخزن سوم که با اونا مخزن به تثبیت رسیده در غیر این صورت با اضافه شدن مخزن سوم و ماهی هاش سیکل دو مخزن دیگه هم بهم می خوره. برای کامل شدن سیکل زمان دقیقی وجود نداره چون بستگی به شرایط مخازن داره پس شما زمانی می تونید بفهمید که سیکلتون کامل شده که نیتریت اب صفر باشه
یکی از قوانین سیکل ازت اینه که شما باید کم کم به مخازنتون ماهی اضافه کنید
لطفا پست های اول همین تاپیک رو دقیق مطالعه بفرمایید
F@RSH@D rezayi
4 December 2009, 01:22 PM
سلام . دوستان در این پست می خوام در مورد یک تجربه و نکات تئوری خدمتتون مطلبی رو عرض کنم .
بارها توصیه میشه که برای راه اندازی تانک کی تونید از تسریع کننده ها و ... استفاده کنید . همین توصیه رو هم بنا به مطالعاتم و مطالبی که دوستان فرمودند در جاهای مختلف توصیه می کردم . البته در تانکهای کوچک 100 تا 200 لیتری از باکتازیوم استفاده می کردم و نتیجه رو هم دیده بودم ولی در مورد تانکهای بزرگ تجربشو نداشتم . تا اینکه یک بیماری عجیب در تانک بزرگم با همه احتیاطها uv و ... به سراغم اومد .
مطمئنا درمان در تانکهای بزرگ خیلی سخته چون بیماری باکتریایی بود و اکثر ماهیها مریض بودند اونهم از نوع بیماریهای ناشناخته حداقل برای من بنا به توصیه emil عزیز در تانک اصلی درمان کردم و کل سیکل ازت رو که خیلی هم خوب راه افتاده بود ( با استفاده از فیلترهای قدیمی که برای تانک جدید و بزرگم جاسازی کرده بودم ) خلاصه از بین بردم . 90 % سیفون بعد از درمان و آب تازه .
حجم تانک 700 لیتر یا 20 تا ماهی زیبا و 5 -6 اینچی خودش هم ننر و لوس .
برای درست شدن سیکل ازت از 14 تا قرص باکترازیوم استفاده کردم 7 تا در سامپ چپ و 7 تا تو راستیه . زیاد دلخوش درست شدن قضیه نبودم تا 12 روز هم تعویض آب نکردم تا اینکه قرصها کارشون رو انجام بدند غذا دادنم که ماشاا... روی روال سابق برقرار بود . تا اینکه بالاخره جرات کردم یه تستی بزنم . نتیجه این شد :
http://h.imagehost.org/0162/aaaaaaaa.jpg
نیتریت صفر و نیترات زیر 50 .
البته من خودم احتمال نیتریت می دادم که خوشبختانه صفر بود و اما نیترات داشتم . شاید برایبعضی دوستان تازه کار وجود نتیرات که من بهش خوشحالم عجیب به نظر برسه
ولی دوستان وجود نتیرات در تانک تازه درست شده و نیتریت صفر به معنیه کار کردن باکتریهای مفید و تبدیل نیتریت به نیترات هست که جای خوشحالی داره .
بنا براین 40 درصد آب رو سیفون کردم و نیتراتم هم پایین اومد و اینجا بود که معجزه ی باکتزیوم رو دیدم .
خلاصه الان با راحتی می تونم بگم که دیگه نباید کسی نگران سیکل ازت باشه چون این آلمانیا با باکتازیومشون واقعا خیال همه رو تخت کردند .
موفق و شاد و پیروز باشید .
sina811hamedan
24 December 2009, 07:14 PM
دوستان عمر سراميك چند وقته؟
Romans
28 December 2009, 08:58 AM
دوستان عمر سراميك چند وقته؟
سلام
عمر سرامیک به نوع و کیفیت ان بستگی دارد.
اکثر تولیدکنندگان عمر مفید سرامیک را بین 6 ماه تا یک سال براورد میکنند ولی خود من از سرامیک ایهایم استفاده میکنم و بیشتر از 2 ساله که انرا تعویض نکرده ام .
Romans
1 March 2010, 06:31 PM
به نظر من كدر شدن آب يكي از مراحايه كه به آدم اطمينان ميده كه سيكل طي شده.از طرفي چون من آمونياك اضافه كرده بودم ولي آب كدرنشده بودشك داشتم وباتوجه به تجربيات بايد آب سيكل ميشد حالااگر سيكل شده بود وبراي بار دوم آمونياك كمي هم اضافه ميكردي بايد آب به دليل واكنش هاي سريع باكتريايي كدر بشه.حالا من احساس كردم تو ريختن مقدار آمونياك افراط كردم و سوالم اين بود كه آيا اين مقدار به سيكل احتمالي آسيب ميزنه يا نه؟
سلام
دوست عزیز با تمام توضیحاتی که در این تاپیک داده شده ، دلیل استفاده از امونیاک ( با هر مقدار ) را متوجه نمیشم!!
کدر شدن اب دلیل کامل شدن سیکل نیست چون در مقاطع مختلف و به دلایل متعدد ممکنه این حالت اتفاق بیافتد و شما فقط زمانی میتوانید مطمئن شوید که میزان نیتریت اب صفر شده باشد.
شما اگر قصد دارید سیکل را سریعتر طی کنید یا احتمالن سیکل اسیب دیده را ترمیم کنید ، بهترین و مطمئن ترین راه استفاده از انواع تسریع کننده ها میباشد.
به خاطر داشته باشید آمونیاک یک ماده سمی است که بیشتر از ماهیها برای خود شما مضر است.
موفق باشید.
M@mool
7 March 2010, 12:35 AM
خب فکر میکنم چون سرامیک به سیکل ازت ربط داره سوالم رو جای درستی پرسیدم :icon_arro
این تصویر سرامیکه ؟
http://mamool.persiangig.com/Image%28064%29.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2023, Jelsoft Enterprises Ltd.