PDA

View Full Version : آب مناسب آکواریوم Aquarium Water Parameters ا

صفحه ها : [1] 2 3

Pedro
20 November 2005, 02:01 PM
تنظیم ph,dhآب آکواریم
برای تنظیم ph ,dh آب آکواریوم ساده ترین روش :
PH مخفف Power Hydrogen به معنی قدرت یونی هیدروژن می باشد .

بالا بردن ph به سمت قلیایی با جوش شیرین
پائین آوردن ph به سمت اسیدی با اسید کلریدریک

تنظیم dh رزین های صنعتی ( آب سبک کن صنعتی ) دستگاه ریوراسموزیزRiver Smosis
به طور کلی استفاده از زئو لیت ها جهت پائین آوردن املاح آب از جمله سختی آب ( کربنات کلسیم ) استفاده می شود .
البته محلولهای صنعتی نیز برای ph آمده که نام تجاری ph- plus یکی از آنها است . برای محاسبه آنها نیز از کیتهای تنظیم خصوصیات فیزیکو شیمیایی آب باید استفاده نمائید .

منبع : سايت شيلات ايران

Pedro
15 January 2006, 09:11 PM
در ادامه علمی کردن شناختمان از ماهی و آکواریوم به کمک دوستانمان در این تاپیک می خواهیم بررسی کنیم که :

آب مناسب آکواریوم باید چه شرایطی داشته باشد ( سختی آب , اسیدی و قلیایی آب , دمای آب .....) و وسایل مناسب جهت اندازه گیری این خصوصیات آب و روشهای تنظیم این خصوصیات آب

amir ali
15 January 2006, 10:54 PM
به نظر من یکی از مهمترین شرایط آب برای ماهیهای حساس مانند دیسکاس سبک بودن آب است.به آبی سبک گفته می شه که 3 تا 6 درجه آلمانی سختی داشته باشه.(به کتاب راهنمای کامل آکواریوم تالیف مهدی ارجینی رجوع بشه).برای اندازه گیری سختی آب کیت های سنجش را در لوازم شیمی فروشیها می شه تهیه کرد.من خودم از کیت های سنجش شیمیائی با مارک کاریزاب خیلی راضی هستم.کیت سنجش سختی با این مارک را فکر می کنم 6000 تومان تهیه کردم.(دقیق یادم نیست).کار کردن با هاش خیلی راحت.خودش راهنما داره و توضیح می ده.ضمنن آب تبریز خیلی سنگین در حدود 11 درجه آلمانی . من برای رفع این مشکل یکبار از بیرون آب مقطر تهیه کردم و با آب شهر قاطی کردم و سختی را به 5 درجه رسوندم.سختی آب مقطر 0 است.ولی این روش برای من هزینه بر بود و علاوه بر آن آب مقطر خیلی از املاح لازم را نداره.مثل اینکه بهترین روش برای کاهش سختی استفاده از رزین هستش که در تاپیک های قبلی خانوم شیوا در این مورد توضیحات عالی داده بودن.ضمنن آب سبک برای گیاه هم عالیه!

kima
18 January 2006, 12:17 AM
برای کم شدن سختی آب میتونید از آب چشمه استفاده کنید
البته قبلش بجوشونیدش
رزین واسه سبک کردن آب خیلی خیلی موثر هست و بعد از ک مدت هم میشه دوباره احیاش کرد

jacobnazarade
30 January 2006, 11:58 PM
با سلام خدمت دوستان من روشن دیگری دارم البته به ستگی به عادت ماهی ها هم دارند من ماهی هام رو این جوری عادت دادم حتی دیسکاس ها رو من موقع تعویض یا کف کش کردن اکواریم اب رو تا اخر فقط یک پنجم یا یک ششم اب باقی می ماند داخل اکورایم بعدش با استفاده از یه سر شیر مخصوص که داخلش بیشتر زغال اکتیو و رزین هست اب شیر ولرم رو داخل اکورایم می ریزم بندون اینکه بماند البته شاید غلط باشد ولی ماهی ها مشکلی ن دارند حتی دیسکاسهام

RoSo
31 January 2006, 12:12 AM
آب معدنی چطوره؟ میشه استفاده کرد؟

Nima1989
31 January 2006, 12:18 AM
jacobnazarade

کلر نمی کشدشون؟

---------------------------------

نه اب معدنی خوب نیست

kima
31 January 2006, 12:57 AM
چرا خوب نیست نیما جان ؟
منن دوستمام ماهی داخل آب معدنی نگهداری کردن !!
البته دیسکسی که داخل آب مععدنی نگهداری شد اگر بره داخل آب معمولی سر کله پا میشه

Nima1989
31 January 2006, 02:19 PM
چرا خوب نیست نیما جان ؟
منن دوستمام ماهی داخل آب معدنی نگهداری کردن !!
البته دیسکسی که داخل آب مععدنی نگهداری شد اگر بره داخل آب معمولی سر کله پا میشه
آب معدنی املاح خیلی زیادی داره و فوق العاده سنگینه
روی یه آب معدنی هم نوشته بود دارای فلوراید که فلوراید هم برای ماهی مضره

Anoush
31 January 2006, 05:03 PM

باتایید فرمایش شما اگر حتا از نظر املاح هم مناسب باشه از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

kima
1 February 2006, 11:56 AM
باتایید فرمایش شما اگر حتا از نظر املاح هم مناسب باشه از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

آب معدنی حتما که نباید یک لیتر یک لیتر شیشه بخرید و یاز کنید بریزید داخل آکواریوم
آب چشمه هم خودش یک نوع آب معدنی هست
ضمنا آب معدنی هایی 20 و 100 لیتری هم هست

بده دندونهاشون هم سالم میمونه ؟

Anoush
1 February 2006, 12:25 PM
آب معدنی حتما که نباید یک لیتر یک لیتر شیشه بخرید و یاز کنید بریزید داخل آکواریوم
آب چشمه هم خودش یک نوع آب معدنی هست
ضمنا آب معدنی هایی 20 و 100 لیتری هم هست

منظور من از اب معدنی اب بسته بندی شده بود. اگر منظور شما اب چشمه بطور طبیعی هست که باید بجز تست املاح از نظر میکروبی هم تست بشه.

اب بسته بندی شده حتی 100 لیتری هم به صرفه اقتصادی نیست.

حالا با این همه مشقت، اگه مثل اکثر جاها اب لوله کشی استفاده کنیم چه ضرری داره که با اب چشمه یا معدنی میخواهیم جلو این ضرر رو بگیریم؟

kima
1 February 2006, 06:42 PM
منظور من از اب معدنی اب بسته بندی شده بود. اگر منظور شما اب چشمه بطور طبیعی هست که باید بجز تست املاح از نظر میکروبی هم تست بشه.

اب بسته بندی شده حتی 100 لیتری هم به صرفه اقتصادی نیست.

حالا با این همه مشقت، اگه مثل اکثر جاها اب لوله کشی استفاده کنیم چه ضرری داره که با اب چشمه یا معدنی میخواهیم جلو این ضرر رو بگیریم؟

احتمالا تا حالا اکواریومآب شور نداشتید که در برابر قیمت اونآب آب معدنی براتون مفت و بی ارزش باشه
تهران از نظر وضعیت آبی آب خوبی داره اما آب لوله کشی شیراز اصلا واسه ماهی ها خوب نیست و خیلی باهاش اذیت می شن

jacobnazarade
1 February 2006, 07:37 PM
با سلام خ دمت دوستان ولی به نظر من همون استفاده از ا ب شیر و گذاشتن یه فیلتر سر اب عبوری که ه م رزین داشته باشد هم زغال تا اب رو کمی سبک کنه به نظر من هم اب معدنی اصلا جالب نیست غیر از هزینه ان حساب این رو هم بکنید دید یه وقت تخمش رو ملخ خورد برای همین من همیشه م اهی ها با اب و غذای عادی هم عادت می دهم

amir ali
3 February 2006, 09:55 PM
من چون ساکن تبریز هستم و آب تبریز سختی بالائی داره به این جهت آبهای مختلفی را آزمایش کردم.برای نمونه آب معدنی دماوند 13 درجه آلمانی سختی داره.طبق رده بندی که در کتاب آکواریوم(نمادی از طبیعت)تالیف مهدی ارجینی هستش این آب در رده سخت قرار می گیره.3-0 خیلی سبک ، 6-3 سبک، 12-6 نیمه سنگین، 18-12 سنگین، 25-18 خیلی سنگین ، بیشتر از 25 خیلی خیلی سنگین. بهترین آب برای دیسکاس و اکثر گیاهان رده 6-3 هستش.من آب یک چشمه نزدیک تبریز هم آزمایش کردم اونم سختش این حدودا بود.البته من سختی را با کیت سختی سنج می سنجم که خودش یک دستورالعمل استفاده داره و تا حالا از یک فرد متخصص درستی کارم را نپرسیدم.

maryamakbari1
5 February 2006, 11:42 AM
70 سانت لوله پی وی سی
ماکزیمم دوکیلوگرم رزین
دو شیر در دو سر لوله

سلام قطر لوله چقدر باشه

Anoush
5 February 2006, 01:23 PM
قطر مینیمم 5 سانت و بیشتر بستگی به دبی ابی دارد که منظور ما را تامین کند.

Pedro
5 February 2006, 02:53 PM
دوستان در مورد آب آكواريوم صحبت زياد شده است. اكنون ميخواهيم به يك نتيجه اي از اين بحثها برسيم كه كسي اگر خواست به يك شرايط تقريبن نرمالي برسد ( نه خيلي مطلوب) شما چه نكاتي رو پيشنهاد مي كنيد كه در هنگام ساخت اوليه و در طول نگهداري بايد رعايت كند كه به عنوان يك مرجع بشود به آن رجوع كرد.

Anoush
5 February 2006, 04:17 PM
دوستان در مورد آب آكواريوم صحبت زياد شده است. اكنون ميخواهيم به يك نتيجه اي از اين بحثها برسيم كه كسي اگر خواست به يك شرايط تقريبن نرمالي برسد ( نه خيلي مطلوب) شما چه نكاتي رو پيشنهاد مي كنيد كه در هنگام ساخت اوليه و در طول نگهداري بايد رعايت كند كه به عنوان يك مرجع بشود به آن رجوع كرد.

با امید اینکه منظور شما رو درست فهمیده باشم.

برای داشتن یک اکواریوم با اب نرمال برای ماهی های درون ان مهمترین عامل، ثبات در مشخصات شیمیایی و حرارت اب است.

اگر تمام عوامل شیمیایی اب را بتوانیم ثابت نگه داریم بسیار موفق تر از زمانی خواهیم بود که بخواهیم با دستکاری در این مشخصات، مثلن اسیدی یا قلیایی کردن ان اب را بصورت مطلوب برای ماهی ها در بیاوریم.

برای این منظور داشتن کیت های کنترل مشخصات اب ضروری است و دستکاری نکردن اب ازلحاظ شیمیایی و سیفون کردن مرتب اب بزرگترین رمز موفقیت در داشتن ماهی های سالم و شاداب است.

ولی متاسفانه بیشتر ما با خرید اولین ماهی دیسکس دنبال کیت پایین اورنده پ هاش آب میگردیم!

سربلند باشید.

maryamakbari1
2 April 2006, 12:00 PM
با سلام فكر ميكنيد بتوان با اضافه كردن مقدار مناسبي از سودا يا همان اب گاز دار به منبع اب ان را اسيدي كرد؟
سوال دوم اين كه در جايي خواندم براي اسيدي كردن اب مي توان از اسيد كلريدريك استفاده كرد خالا فرض كنيم منبع اب 50 ليتري داريم با phبالا ايا ميتوان با قطره چكان مقداري به اين منبع اضافه كرد تا phان مناسب شود و اگر بتوان اين كار را كرد براي اين كار ميتوان از جوهر نمك كه براي مصارف خانگي استفاده ميشه استفاده كرد والبته اگر راهي به غير از استفاده از مخمر جو ميشناسيد لطف كرده ارايه نماييد با تشكر فراوان.

maryamakbari1
3 April 2006, 01:17 PM
با سلام در بيشتر سايت هاي خارجي براي پايين آوردن پ هاش اب استفاذه از peat mossرا توصيه كرده اند ميخواستم بدانم ايا در ايران چيزي مشابه ان ميشناسيد يا لطفا راهي براي بالا بردن اسيديته اب معرفي نماييد به جز استفاده از مخمر جو با تشكر.

alirezasaberi
4 April 2006, 01:59 AM
با سلام در بيشتر سايت هاي خارجي براي پايين آوردن پ هاش اب استفاذه از peat mossرا توصيه كرده اند ميخواستم بدانم ايا در ايران چيزي مشابه ان ميشناسيد يا لطفا راهي براي بالا بردن اسيديته اب معرفي نماييد به جز استفاده از مخمر جو با تشكر.

من خودم امتحان نكردم ولي يه جا خوندم چند برگ كاهو رو تو آب بجوشونيد و تو آكواريوم بريزين
ولي من يه سوال ديگه دارم چطوري پ هاش رو بالا ببريم (البته بجز سيفون كردن)

MetMet
4 April 2006, 03:45 AM
دوست عزيز براي ايجاد تغييرات در PH آب راه هاي زيادي هست مثلاآ اگه بخواهيد آب اسيدي بشه (آب كمي اسيدي براي ديسكاسها و بعضي ماهي ها لازمه) ميتونيد از آب ليمو يا سركه استفاده كنيد (آب اسيدي يعني آب با PH بين صفر و منفي 7) و اگر بخواهيد PH آب بالا بره(آب بازي بشه) ميتونيد به آب جوش شيرين اضافه كنيد(آب بازي يعني آب با PH بين صفر ومثبت 7) البته در شرايط طبيعي با گذشت زمان آب همهي آكواريومها بازي ميشه بخاطر تجزيه ي فضولات ماهي ها. اما بهترين راه حفظ آب در يك PH ثابت است كه اين كار سخت تر ولي براي ماهي ها بهتره!! براي اينكار بايد كيت شناسايي PH آب را از آكواريوم فروشي ها بخريد و تقريبآ هر هفته 30 % آب آكواريومتون رو عوض كنيد به اين ترتيب PH آبتون رو يه عدد ثابت باقي ميمونه و تغيير نميكنه چون تغييرات PH براي ماهي ها خطرناكه.
ببخشيد سرتونو درد آوردم.:icon_razz

alireza_shd
4 April 2006, 12:26 PM
استفاده از ویتامین راه بسیار جالبی به نظر می رسد چون وینتامینه ها اسیدهای ضعیف هستند و با کاهش اندک PH می توانند رشد باکتری ها و قارچ ها را کم کرده و کنترل کنند و برای ماهی ها هم خوب هست

maryamakbari1
4 April 2006, 02:34 PM
دوست عزيز براي ايجاد تغييرات در PH آب راه هاي زيادي هست مثلاآ اگه بخواهيد آب اسيدي بشه (آب كمي اسيدي براي ديسكاسها و بعضي ماهي ها لازمه) ميتونيد از آب ليمو يا سركه استفاده كنيد (آب اسيدي يعني آب با PH بين صفر و منفي 7) و اگر بخواهيد PH آب بالا بره(آب بازي بشه) ميتونيد به آب جوش شيرين اضافه كنيد(آب بازي يعني آب با PH بين صفر ومثبت 7) البته در شرايط طبيعي با گذشت زمان آب همهي آكواريومها بازي ميشه بخاطر تجزيه ي فضولات ماهي ها. اما بهترين راه حفظ آب در يك PH ثابت است كه اين كار سخت تر ولي براي ماهي ها بهتره!! براي اينكار بايد كيت شناسايي PH آب را از آكواريوم فروشي ها بخريد و تقريبآ هر هفته 30 % آب آكواريومتون رو عوض كنيد به اين ترتيب PH آبتون رو يه عدد ثابت باقي ميمونه و تغيير نميكنه چون تغييرات PH براي ماهي ها خطرناكه.
ببخشيد سرتونو درد آوردم.:icon_razz با تشكر از پاسخ شما من اب اسيدي را براي ديسكس هام نياز دارم ولي ايا شما تا بحال اين عمل را ازمايش كرديد با مخلوط كردن مواد اسيدي با اب اب اسيد ايجاد ميشه نه اب اسيدي اين مشكلي را براي ديسكس ايجاد نميكنه لطف ميكنيد اگر پاسخ دهيد كه ايا اين عمل را با ديسكس ازمايش كرديد يا خير با امتنان و تشكر فراوان.

MetMet
4 April 2006, 04:39 PM
قبل از هر جیز می خواهم از این که به دلیل گرفتاریهای شخصی مدتی نتوانستم مطلب بنویسم عذرخواهی کنم. وقتی مشکلات درسی و زندگی و کاری و ... دست به دست هم میدهند راهی جز تسلیم برای انسان باقی نمی ماند. به هر حال امیدوارم در آینده بیشتر با هم در ارتباط باشیم.

متنی را که ملاحظه می کنید ترجمه ای است از یک مقاله که توسط Mark Lehr نوشته شده است :

یکی از مشکلات عمومی و اصلی آکواریم داران نگهداری و حفظ PH در یک میزان ثابت است. خیلی از افراد متوجه اهمیت نقش PH و فاکتورهایی که بر روی آن تأثیر می گذارند، نیستند.

زمانیکه PH را در نظر می گیریم، بیشتر از اینکه هدف خود را، حفظ کردن یک PH ثابت فرض کنیم، باید سعی کنیم هدف ما متعادل نگاه داشتن آن باشد. اگر چه ممکن است PH=7 بهترین و مطلوبترین PH برای ماهیان باشد ولی در هر مقداری بین 6/6 و 8/7 ماهی ها می توانند به زندگی عادی خود ادامه بدهند. ما به عنوان آکواریم دار باید از اتفاقاتی که موجب تغییرات ناگهانی PH می شود، جلوگیری نماییم.

خاصیت تغییر پذیری PH آب می تواند بوسیله ظرفیت بافرینگ شناخته شود. شما می توانید ظرفیت سیستم بافرینگ خود را با اندازه گیری میزان سختی آب بدست آورید. میزان سختی بین 4-6 یا کمی بالاتر معمولا برای نگه داشتن سیستم بافری و به تبع آن نگهداری یک PH ثابت کافی می باشد. وقتی که سختی آب آکواریم شما زیر 4 باشد، به این معنی است که سیستم بافرینگ کافی نیست و احتمال سقوط PH وجود دارد. وقتی که میزان PH بالاست سختی آب را بین 6 تا 12 فرض می کنیم. اکثر آکواریم داران میزان کربنات را برای تنظیم درجه سختی انتخاب می کنند که میزان کربنات کلسیم در آب می باشد. این تست همچنین برای نگهداری و تنظیم یک سیستم بافری مناسب، مؤثر است که برای آن اندازه گیری یکی از مقادیر سختی کل و یا سختی کربنات لازم است، ولی اینکه هر دو را مستقلاً اندازه گیری کنیم نیاز نیست. خوشبختانه آکواریم شما معمولاً دارای منبعی طبیعی از کانی های نامحلولی است که یک سیستم بافری تشکیل می دهند و PH را در حد مطلوب حفظ می کنند. تمام این کانی های نامحلول روی هم سختی تام آب آکواریم شما را می سازند. شما نیاز دارید که تست سختی تام را انجام دهید. دانستن این که PH آب آکواریم شما در حد مناسب است نمی تواند گویای موفقیت کامل باشد. تنها با انجام تست سختی تام است که می توانید پیش بینی کنید PH بعد از آنکه تنظیم شد در همان حد باقی خواهد ماند یا خیر. این مسئله ناشی از چرخه های بیولوژیکی طبیعی است که در آکواریم شما روی می دهند. مانند تنفس ماهی ها و ضایعات و کثیفی های معلق و ته نشین شده که نتیجه آن خنثی شدن یون بیکربنات ساخته شده بوسیله سیستم بافرینگ است. آکواریم داران بوسیله تعویض های مکرر و منظم آب آکواریم و نگهداری های روتین، مثلاً تعویض فیلتر و تمیز کردن تصفیه زیر شنی، این نقصان را جبران می کنند و بدینوسیله به سختی آب می افزایند.

در اینجا بطور خلاصه توضیح می دهیم که چرا هر یک از این نگهداری های روتین آکواریم، برای پایدار نگهداشتن PH لازم هستند. باید بدانید هر کجا که در آکواریم شما ذرات زائد انباشته می شوند، تولید تجمعی از فرآورده های فسفاتی می کنند. تجمع مواد زائد بر روی بستر ماسه ای و لایه فیلتر شما میزان فسفات را در آکواریم افزایش می دهد. یونهای فسفات آزاد می توانند با مواد بافری کلسیمی پیوند تشکیل داده و موجبات ته نشین شدن کلسیم را در آکواریم فراهم کنند. به این شکل توانایی تنظیم و تعادل PH کاهش می یابد. به همین دلیل است که تمیز نگهداشتن لایه فیلتر، بستر، فضای زیر ماسه ها و تعویض های مکرر قسمتی از آب، بسیار با اهمیت می باشد. بعلاوه آب شیر محتوی یونهای بافری می باشد و شما می توانید با تعویض مکرر بخشی از آب به جایگزینی این یونهای بافری از دست رفته کمک کنید. این مسئله در مورد تمام آکواریم ها اهمیت دارد چرا که تنفس ماهی ها و ذرات زائد انباشته شده به تنهایی می توانند سبب کاهش توانایی سیستم بافری در تنظیم PH شوند.

حال سؤالی که مطرح می شود این است که اگر ماهیی که قصد نگهداری از آن را داریم نیاز به یک PH مخصوصی داشت چه کاری باید انجام دهیم. اگر PH آبی که ماهی شما آن را ترجیح می دهد نزدیک به PH طبیعی آب موجود در آکورایم شما است، توصیه می شود که تغییری در آن اعمال نکنید. در غیر اینصورت، یعنی اگر PH طبیعی آب آکواریم شما از PH مورد نیاز ماهیی که قصد نگهداری از آن را دارید زیاد فاصله دارد، کارهایی هست که باید انجام دهید.

اجازه بدهید با روش افزایش سطح PH شروع کنیم. امروزه تعداد زیادی افزایش دهنده PH در فروشگاه ها وجود دارد. محصولات مایع را وقتی به تنهایی استفاده کردم، در حد 50/50 با موفقیت همراه بود. همچنین نیاز به محصولی دارید که بتوانید با آن توان سیستم بافری آکواریم خود را بالا ببرید. برای نگهداری PH در یک مقیاس بالا، به شما استفاده از یک بستر بافری مثل مرجان های خرد شده را پیشنهاد می کنم. شما می توانید این مرجانهای خرد شده را به آکواریم کنونی خود اضافه نمایید. من خودم مرجانهای خرد شده را داخل یک کیسه توری قرار داده و آنرا زیر بستر آکواریم جای داده ام. برای اینکه PH آکواریم خود را در حدود 6/7 حفظ کنید، به ازای هر 40 لیتر آب نیاز به 1 کیلوگرم مرجان خرد شده دارید. برخی از آکواریم داران، این کیسه محتوی مرجان های خرد شده را مانند یک لایه در سیستم فیلترینگ خود قرار می دهند. این متد به شما اجازه استفاده از مرجان های خرد شده درشت تر را نمی دهد. اما اگر شما در حد کمی نیازمند تعدیل و سازگاری در سیستم بافری خود هستید این روش می تواند مؤثر باشد. اگر ترجیح می دهید که از مرجانهای خرد شده استفاده نکنید، پودرهای زیاد دیگری در بازار وجود دارد که عمل افزایش سختی آب یا خاصیت قلیایت آنرا انجام می دهند. شما به راحتی توانید این پودرها را طبق دستورالعمل آن به آکواریم خود بیافزایید. البته این متدها گرایش به ایجاد تغییرات شدید در سختی آب دارند که اگر در تنظیم سختی و PH ورزیده و با تجربه نباشید، ممکن است خطرناک باشند. بی خطرترین متد همان استفاده از مرجان های خرد شده می باشد.پس از اینکه توانایی بافرینگ آکواریم خود را تقویت نمودید، می توانید PH آب را در درجه دلخواه تنظیم کرده و به آکواریم بیافزایید. محصولات زیادی در فروشگاه ها موجود است که اینکار را انجام می دهند. اغلب اوقات آبی که برای آکواریم استفاده می کنید به طور طبیعی دارای PH بالایی است و شما فقط نیازدارید که با اضافه کردن مرجانهای خرد شده به تقویت سیستم بافری خود کمک نمایید تا بتوانید PH را در همین سطح بالا حفظ و نگهداری کنید.

اما پایین آوردن PH کاری سخت تر است. اگر فکر می کنید که می توانید براحتی با اضافه کردن مواد کاهش دهنده PH سطح آنرا پایین بیاورید کاملاً در اشتباه هستید، چرا که سیستم بافری شما بسادگی و بسرعت میزان آنرا به همان مقدار طبیعی خود افزایش خواهد داد. در واقع شما باید یونهای بافری را از آب آکواریم خود جدا کنید، به این شکل می توانید PH آب را نیز پایین بیاورید. بهترین راه برای انجام این کار اینست که یک دستگاه پالاینده آب ( دستگاهی که آب را سبک می کند ) تهیه کنید. این دستگاه آب شیر را بوسیله یونهای رزین که در خود دارد فیلتر می کند. آبی که حاصل می شود عاری از نمک و کانی های دیگر است و در واقع آبی است سبک و با سختی صفر.

( در مورد این دستگاه قبلاً و در مطالب گذشته وبلاگ صحبت شده است که دراینجا نحوه کار آن و چگونگی ساخت نوع دست ساز آن را مروری میکنیم:

درکارگاه های پرورش ماهی معمولاً از این دستگاه برای کاهش سختی آب و در واقع بدست آوردن آبی با سختی صفر ( آب سبک ) استفاده می کنند. این وسیله که داخل آن ماده شیمیایی بنام رزین یا صمغ شیمیایی است املاح اضافی آب را بخود گرفته و آب سبک و صفر درست می کند. قیمت این دستگاه گران است ولی چون مکانیسم ساده ای دارد می توان نمونه دست ساز آن را ساخت.

استفاده از این دستگاه بهترین روش برای پالایش آب و در نهایت بدست آوردن آبی است که مخصوص استفاده در آکواریم می باشد. همانطور که گفته شد بدون داشتن یک آب پالایش شده نیز می توانید PH آب را با مواد مخصوص اینکار کاهش دهید، ولی این تنظیم فقط یک یا نهایتاً دو روز پایدار خواهد ماند و بزودی دوباره به میزان اولیه خود بازخواهد گشت. ضمن اینکه این پایین آمدن و بالا رفتن مجدد PH، خطرناک تر و بدتر ازPH نامناسبی است که شما از ابتدا داشتید.

این را هم باید اضافه کنم که برخی از آکواریم داران برای بدست آوردن آبی با سختی کم، از زغال سنگ استفاده می کنند. با قرار دادن زغال سنگ در فیلتر تصفیه کننده آب و یا قرار دادن یک لایه از آن در زیر بستر آکوراریم می توانید سختی آب خود را کاهش دهید. این تکنیک نیز می تواند بخوبی مؤثر باشد ولی دارای پیچیدگی بیشتری است و کمتر قابل پیش بینی می باشد و احتمالاً بهتر است که آکواریم داران کم تجربه از آن دوری نمایند.

من به شخصه این طور فکر می کنم که بسیار آسانتر است اگر از ماهی هایی استفاده کنید که مناسب PH طبیعی آب آکواریم شما هستند. بخصوص اگر آب آکواریم شما دارای PH بالایی باشد، صدها نوع ماهی وجود دارند که می توانند براحتی در PH 6/6 تا 8/7 زندگی و رشد کنند.

مطمئن باشید که کنترل PH برای مبتدیان، تجربه ای بسیار ناامید کننده است. من حدس می زنم 50% از مشکلاتی که در آکواریمهای جدید روی می دهند نتیجه همین کوشش آکواریم داران مبتدی برای تغییر میزان PH است.البته برخی از آکورایم داران واقعاً نیاز به تنظیم PH دارند و این یک نیاز مبرم برای آنان است ولی برای اکثر آنها همان PH طبیعی آبی که استفاده می کنید می تواند مناسب باشد.

در خاتمه برای همه علاقه مندان به این مقوله آرزوی سعادت و موفقیت می نمایم.

متن فوق برگرفته از وبلاگ دنياي آبزيان هست كه ايشان هم اين مطلب رو زحمت كشيدن از يه متن انگليسي ترجمه كردن.
در مورد ديسكاسها من يه همچين كاري رو تجربه نكردم!!!! متن بالا رو بخونيد و خودتون روش فكر كنيد.
خيلي خوبه در اين مورد بيشتر صحبت بشه موفق و مويد باشيد.

maryamakbari1
4 April 2006, 09:29 PM
بهترین راه برای انجام این کار اینست که یک دستگاه پالاینده آب ( دستگاهی که آب را سبک می کند ) تهیه کنید.

با تشكر من از همين دستگاه استفاده ميكنم ولي پ هاش اب پايين نمي ياد سختي پايين مي ايد.

کاوشگر : لطفن در انتخاب متن جهت نقل قول بیشتر دقت کنید.

MetMet
5 April 2006, 01:42 AM
سلام
ببينيد اگه متن مقاله رو خوب بخونيد ميگه توسط اين دستگاه كه به قول شما سختي آب رو پايين مياره و با استفاده از خاصيت بافري آب ميشه PH آب رو تا حدي پايين نگه داشت.
من تو مطلب اولم عرض كردم كه پايين آوردن ph خيلي مشكل تره چون هر آكواريومي ذاتآ به سمت قليائي شدن ميل ميكنه البته به مرور زمان. ولي ثابت نگه داشتن ph در حد تقريبآ خنثي طبق نوشته ي مقاله توسط كم كردن سختي آب يه كار شدنيه و من تجربه كردم و با همين كيت هاي ph سنج معمولي كه نميدونم بهش كاغذ ترنسل ميگن يا چيز ديگه تست كردم و ديدم ميشه ph رو رو حد خنثي و يا پايينتر نگه داشت البته بايد حواسمون باشه كه سختي آب به صفر نرسه كه براي ماهي ها و اغلب گياهان آكواريومي مضرره.
موفق و پيروز باشيد.:icon_evil

alirezasaberi
5 April 2006, 03:04 PM
دوستمون maryamakbari1 به استفاده از مخمر آبجو اشاره كرد. ميشه در مورد كاربرد هاي مخمر در آكواريوم بيشتر بحث كنيم. اين مخمر همون قرص هاي خوراكيه يا ميشه از خمير مايه نانوايي هم استفاده كرد

maryamakbari1
5 April 2006, 03:58 PM
دوستمون maryamakbari1 به استفاده از مخمر آبجو اشاره كرد. ميشه در مورد كاربرد هاي مخمر در آكواريوم بيشتر بحث كنيم. اين مخمر همون قرص هاي خوراكيه يا ميشه از خمير مايه نانوايي هم استفاده كرد با سلام بله ميتوانيد از خمير مايه خشك و يا بيكن پودر هم استفاده كنيد .

alirezasaberi
8 April 2006, 02:43 AM
جالبه من فكر ميكردم تزريق co2 به منظور رشد بهتر گياهان در آكواريومه. به همين خاطر هم يك دستگاه توليد و تزريق Co2 درست كردم ولي اگه اينقدر تو تغيير PH تاثير ميزاره بايد تو استفاده از اون احتياط كنم ميتونه خيلي خطرناك باشه.
ممنون

Anoush
8 April 2006, 11:01 AM
جالبه من فكر ميكردم تزريق co2 به منظور رشد بهتر گياهان در آكواريومه. به همين خاطر هم يك دستگاه توليد و تزريق Co2 درست كردم ولي اگه اينقدر تو تغيير PH تاثير ميزاره بايد تو استفاده از اون احتياط كنم ميتونه خيلي خطرناك باشه.
ممنون

دوست عزیز درسته تزریق CO2 برای رشد بهتره گیاهان هست ولی اگر کنترل نشده مصرف بشه رو پی اچ تاثیر میذاره.

دستگاهی که شما درست کردید (اگر اشتباه نکنم و از مخمر استفاده کرده باشید) فکر نمیکنم انقدر CO2 زیادی تولید کند که خطر ناک باشد.

MetMet
9 April 2006, 01:57 AM
ممنون

با سلام يه مطلبي رو فراموش نكنيد كه استفاده از دستگاه مولد co2 شما رو ملزم ميكنه كه براي ماهي هاتون اكسيژن بيشتري فراهم كنيد.تا خدايي نكرده خفه نشن:icon_cry: !!!!!!

راستي من يه بار از همين كپسولهاي co2 تترا خريدم ولي هيچ فايدهاي نداشت يعني منظورم اينكه پول دور ريختنه اون چيزي كه خودتون درست كرديد به صرفه تره !!:icon_cool
البته اين تجربه ي شخص منه شايد ديگر عزيزان نظر ديگه اي داشته باشن.:icon_evil :icon_evil :icon_arro :icon_razz

Anoush
9 April 2006, 02:17 PM
با سلام يه مطلبي رو فراموش نكنيد كه استفاده از دستگاه مولد co2 شما رو ملزم ميكنه كه براي ماهي هاتون اكسيژن بيشتري فراهم كنيد.تا خدايي نكرده خفه نشن:icon_cry: !!!!!!

استفاده از دستگاه مولد Co2الزام اور اکسیژن اضافی نیست و ماهی از ماکزیمم PPM20 سی او دوCo2 که ما اضافه میکنیم خفه نخواهد شد. میزان بالایCo2 که تنفس ماهی را به خطر میاندازد 40 تا PPM 50 است

ظرفیت اکسیژن گیری اب مستقل از ظرفیت Co2است و زیاد شدن ان، میزان اکسیژن را تحدید نمیکند.

بعلاوه اضافه کردن Co2 رشد بهتر گیاهان را سبب شده و گیاهان اکسیژن بیشتری وارد اب میکنند.

شاد باشید

mehdi_org
9 April 2006, 02:57 PM
سلام

ميشه دوستان لطف كنن درباره اين « آب سبك يا آب سنگين » يه توضيح بدن . چطوري ميشه فهميد آب سبكه يا سنگين.
من تقريبا هيچي درباره اين اصطلاحات نمي دونم

ممنون

maryamakbari1
9 April 2006, 03:41 PM
سلام

ميشه دوستان لطف كنن درباره اين « آب سبك يا آب سنگين » يه توضيح بدن . چطوري ميشه فهميد آب سبكه يا سنگين.
من تقريبا هيچي درباره اين اصطلاحات نمي دونم

ممنون با سلام تشخيص اب سبك از سنگين را بايد با سختي سنج سنجيده بشه ان گاه با عبور اب از مخلوطي از رزين كاتيوني و انيوني كه مي توانيد از ناصر خسرو تهيه كنيداب سبك ميشه سنگيني اب بستگي به مقدار كربنات كلسيمي محلول در اب داره به طور تجربي اگر سري به اشپزخانه منزل بزنيد ونگاهي به داخل سماور بيندازيد چيزي كه ميبينيد يك لايه سفيد رنگ است كه تقريبا همان كربنات كلسيم ميباشد شما ميتوانيد مقدار مناسبي از رزين را داخل يك جوراب كلفت نايلوني مشكي ريخته و ان را داخل فيلتر اسفنجي گذاشته و انرا در داخل منبع دخيره اب بگذاريد و تا زماني كه سختي به ميزان مناسب برسد فيلتر را روشن بگذاريد سپس اب را بين 24 تا 48 ساعت بگذاريد بماند و بعد مصرف كنيد بعد از 2 يا 3 با ر مصرف بايد رزين ها را احيا كنيد و طبق نوشته اقاي ارجيني در كتابش محلول غليظي از اب نمك را اماده كرده و رزين را داخل ان بگذاريد براي چند ساعت كه باعث ميشود يون هاي كربنات كلسيم چسبيده به رزين ها از انها جدا شود البته جداولي هم هست كه اگر خواستيد بفرماييد براتون يكيش را بگذارم تا مقدار سختي مورد نياز را با ان چك كنيد موفق باشيد.

Anoush
9 April 2006, 04:17 PM
سلام

ممنون

من شیمیست نیستم ولی مصرف کلمه سنگین و سبک برای اب رو زیاد مفهوم نمیبینم.

برای همین یک سوال مطرح میشه که اگر از سنگینی اب Specific Gravity وزن مخصوص یا جرم حجمی اون منظورمون باشه
اب معمولی بدون نمک با وزن مخصوص 1.00اب شیرین
اب نیمه شور با وزن مخصوص 1.013
اب شور با وزن مخصوص 1.013 تا 1.03
که این درجات در اب اکواریوم و اماده کردن اون بکار میره و دستگاههایی که برای سنجش اب اکواریوم شور استفاده میشه از این استفاده میکنن.

حلا گاهی اب سنگین به ابی گفته میشه که سختی بالایی داشته باشه Water Hardness و سختی اب میزان نمک های کلسیوم و منیزیوم محلول در اون هستند که میزان صفر تا شصت میلیگرم در لیتر اب سبک و 61 تا 120 اب نیمه سخت و 121 تا 180 اب سخت و 181 ببالا بسیار سخت نامیده میشه.
این سختی را نمیتوان با وسایل ساده مثل اون که وزن مخصوص رو اندازه میگیره اندازه گرفت و کیت های شیمیایی مخصوصی داره

دوستان اگر نظری برای تکمیل یا تصحیح این موضوع دارند ممنون میشم که بنویسند
و بازهم فکر کنم یک شیمیست بهتر بتونه توضیح بده.

امیدوارم تا حدی موضوع روشن شده باشه.

Al3l3@S@li
9 April 2006, 10:22 PM
سلام
يادآوري ميكنم كهco2 آب رو اسيدي ميكنه(حداقل براي مدت كوتاهي)و فكر كنم تغيير پ هاش زياد جالب نباشه...

Al3l3@S@li
9 April 2006, 10:35 PM
سلام
من از يه استاد شيمي اينو پرسيده بودم.اولا همونطور كه انوش جان گفتن واژه ي سبك و سنگين درست نيست(اگه نگن بي ربطه،ميخواستم بگم كه آب سنگين همونيه كه در رإكتور هسته اي استفاده ميشه)
حالا بريم سر اصل مطلب:ايشون گفتن كه سختي آب به فاكتور هاي زيادي مربوط ميشه و به يكي دو ماده بستگي نداره و در نتيجه كيت مشخص و ارزوني نداره.
نتيجه گيري:بنظرم هر كس بايد با توجه به شهري كه سكونت داره با آزمايش و خطا به نتيجه ي دلخواه برسه....
بدرود

Anoush
10 April 2006, 05:58 PM
من هرچی منتظر موندم که یک شیمیست پیداش بشه و در باره این بازار اسیدی یا بازی کردن پ هاش حرف بزنه کسی پیدا نشد و حالا میبینم که این قضیه پ هاش داره بیخ پیدا میکنه!

بنابراین فکر کنم توضیح من هر چقدر هم که درست و مو بمو بر طبق قوانین شیمی نباشه بازهم دوستان رو تا حدی در مورد این بالا پائین کردن پ هاش راهنمایی کنه.

ببینید ما در اب (اب اکواریوم) یک سری نمک های محلول داریم که این نمک ها به اب خاصیت بافری میدهند.

بافر یعنی خنثی و خاصیت بافری این است که این نمک ها از تغییر پ هاش در اب جلوگیری میکنند و بعداز اضافه کردن اسید یا باز، دوباره پ هاش رو بطرف خنثی شدن میارن.

فرض کنید من قطره قطره در اب اکواریوم اب لیمو (یک اسید خوراکی معمول) اضافه کنم فکر میکنید چه تغییری در پ هاش بوجود میاید؟
باید بگویم که هیچ اتفاقی نمیافتد و پ هاش همچنان ثابت میماند. این نمک های محلول در اب با خاصییت بافری مانع از نوسان پ هاش میشوند که این موضوع برای موجودات زنده بسیار باارزش است.

حال اگر من اضافه کردن اسید را ادامه دهم در نهایت چه اتفاقی میافتد؟ به یک باره کل اب اسیدی میشود و تمام ماهی های حساس راهی خارج از اکواریوم میشوند.

بزبان ساده بافرینگ مثل یک قطعه اسفنج عمل میکند اسفنج میتواند تا حدی اب را در خود جذب کند ولی وقتی اشباع شد دیگر توانش را از دست داده و اب به خارج اسفنج تراوش میکند. سیستم بافرینگ اب دقیقن مثل این اسفنج عمل میکنه و تا حد توانش از تغییرات پ هاش جلوگیری میکند ولی وقتی این توان تمام شد بکل اب را اسیدی میکند.

شاید جالب باشد بدانید که در فروشگاه یکی از اکواریوم داران با تجربه (شنیدم که از طرف صدا سیما هم امده اند و با وی بعنوان پیر با تجربه در زمینه فروش ماهی های زینتی مصاحبه انجام داده اند) یک مشتری امده بود و مینالید که بدستور این اقا چندین ماهی دیسکسش را از دست داده.
قضیه از این قرار بود که اقای با تجربه شنیده بود که با اسید فسفریک و یا CO2 .میتوان پ هاش را پائین اورد (مطلب درست است ولی بدون در نظر گرفتن خاصیت بافرینگ اب این کار یعنی کشتن ماهی ها) و در جواب این فرد که مثل اکثر دارندگان دیسکس دنبال پائین اوردن پ هاش بود و دنبال راه میگشت فرموده بود مقداری نوشابه داخل اب بریز که هم اسید فسفریک داره و هم CO2 و خیلی راحت اب اسیدی میشه!!!

این طفل معصوم هم با خرید یک نوشابه لیمویی (نخواسته بوده که رنگ اب تغییر کنه!) و ریختن ان داخل اب به زندگی تمام ماهی هایش خاتمه داده بود.

نتیجه اخلاقی: همراه باتجربه یه کوچولو علم هم گاهی لازم میشه!

بگذریم، حالا اگر من بخواهم هر طور که شده پ هاش را پایین بیاورم باید چه کار کنم؟

دو راه به ذهن میرسد

1. سیستم بافرینگ را از کار بیندازم
2. سیستم جدید بافرینگ ایجاد کنم

در حالت اول باید نمکها محلولی که این خاصیت را دارند حذف کنم و بعد اسید اضافه کنم. پس طبق نسخه از قبل نوشته شده باید اب را از رزین رد کنم تا عاری از نمکهای محلول شود و بعد اسید یا باز اضافه کنم. این کار بسیار دقیق و حساس است چون در این اب کاملن خنثی با کوچکترین تغییری پ هاش عوض میشود و هیچگونه ثباتی در ان نیست (باز برگشتیم به مبحث ثبات در اکواریوم که هیچ کس برای ان تره هم خورد نمیکند!)

در حالت دوم که بهترین راه است این استکه بیائیم بافرینگ جدیدی ایجاد کنیم یا بزبان ساده برای پائین اوردن پ هاش بیائیم همراه با اضافه کردن اسید یکی از نمک های همان اسید را بعنوان بافرینگ جدید به اب اضافه کنیم.
بفرض بیائیم همراه با اسید فسفریک یکی از نمک های ان مانند فسفات امونیوم هم به اب اضافه کنیم.

زمانی که خود من میخواستم این راه را که همه میخواهند بروند (و اکنون بر حذرشان میکنم) بروم با یک مهندس شیمی مشورت کردم و گفتم که میخواهم به من اسید و نمکی معرفی کنی که در صورت خورده شدن ان توسط ماهی (موجود زنده) مشکلی پیش نیاید.
او لطف کرد و همه وسایل را تهیه کرد و به من امانت داد (از فرمول ان نپرسید که مال سالها پیش است و بیاد ندارم). در یک اکواریوم قرنطینه با موفقیت تمام اب را اسیدی کردم و ماهی ها هم زنده ماندند.

ولی وقتی یادم امد که من هفته ای دو بار اب را سیفون میکنم و اب اضافه شده باید تمام این مراحل را طی کند تا با پ هاش مخزن هماهنگ شود کاسه کوزه ام را جمع کردم و تمام وسایل را به ان دوست عزیز برگرداندم.

این پست خیلی طولانی شد در اینده برای کسانی که گیر سه پیچ داده اند که اب را حتمن اسیدی کنند نکات ساده ای خواهم نوشت که امیدوارم موفق شوند که به این کار دست یابند

در پناه دانای یکتا

Blaze
11 April 2006, 12:55 AM
انوش جان سلام
بابت راهنمایی هات و توجهاتت ممنونم ، میخواستم یه سوال بپرسم به عنوان ختم کلام برای کسایی که مثل من مدت زیادی نیست از ماهی نگهداری میکنند و مغزشون دچار افسردگی داره میشه از بس که چیزای مختلف میشنون ،
چیزی که من از صحبت های شما بر طبق تجربه و علم اسنتباط کردم :
برای نگهداری ماهیانی از قبیل دیسکس که بسیار پر طرفدار هستند توصیه شما استفاده از آب لوله کشی شهری بدون سبک کردن با موادی مانند رزین و همینطور بدون استفاده از مواد مختلف برای تغییر ph به سمت اسیدی شدن هستش
و مهمترین مسئله را در ثبات تغییرات شیمیایی آب و سیفون مناسب آن میدونید و اگر کسی مسایل فوق رو رعایت کنه تو نگهداری ماهی ها فوق العاده خوشبخت خواهد بود .
درسته ؟

Anoush
11 April 2006, 10:59 AM
انوش جان سلام
بابت راهنمایی هات و توجهاتت ممنونم ، میخواستم یه سوال بپرسم به عنوان ختم کلام برای کسایی که مثل من مدت زیادی نیست از ماهی نگهداری میکنند و مغزشون دچار افسردگی داره میشه از بس که چیزای مختلف میشنون ،
چیزی که من از صحبت های شما بر طبق تجربه و علم اسنتباط کردم :
برای نگهداری ماهیانی از قبیل دیسکس که بسیار پر طرفدار هستند توصیه شما استفاده از آب لوله کشی شهری بدون سبک کردن با موادی مانند رزین و همینطور بدون استفاده از مواد مختلف برای تغییر ph به سمت اسیدی شدن هستش
و مهمترین مسئله را در ثبات تغییرات شیمیایی آب و سیفون مناسب آن میدونید و اگر کسی مسایل فوق رو رعایت کنه تو نگهداری ماهی ها فوق العاده خوشبخت خواهد بود .
درسته ؟

با سلام و درود،

من نمیخوام وارد بحث فلسفی و از این جور چیزا بشم ولی در جواب سوال شما باید بگم نه!

بنظر من خوشبختی فقط یک احساسه که اگر نتونیم پیداش کنیم هیچ چیز تو دنیا اونو بما نمیده.

باید بتونیم اونو تو واقعیت زندگی، تفریح و کارمون ببینیم وگرنه قول میدم که بعضی از دوستان اگر زیباترین اکواریوم رو هم داشته باشند دنبال یک ضعف میگردند که بر سر زندگی نق بزنند.

گذشته از حرفای بالا من میگم که ما شرایط ایده ال رو برای هیچ موجودی در اسارت نمیتونیم فراهم کنیم ولی موجودات میتونن تا حدی خودشون رو با شرایط ما وفق بدن.
ما آدما هم میتونیم در سوئیس زندگی و تولید مثل کنیم و هم در مثلن افغانستان ولی تو قطب جنوب نباید انتظار داشت که بشر بتونه به زندگی ادامه بده درسته؟ حالا برای ماهی من میگم شرایط قطبی درست نکنید ولی میشه تو مایه هندوستان درست کرد که نه؟

شما از داشتن دیسکس (یا هر ماهی دیگری که دارید) در اکواریوم بعنوان یک تفریح چه انتظاری دارید؟
من میگم که انتظار میره که ماهی رشد کنه مریض نشه و حتی گاهی هم تولید مثل کنه
(من تمام این سه مورد رو در اکواریم خودم با همین اب شهری و بدون دستکاری دارم)

حالا اگر من بخواهم که مثلن دیسکس من در اکواریوم 300 لیتری چنان تولید مثل کنه که برای من کمک خرج زندگیم بشه فکر کنم که باید با یک نفر که اقتصاد خونده یک مشورتی بکنم. یا یک بار برای خودم مرور کنم که شغل من چیه و ایا قصد تغییر شغل دارم یا نه؟ و کلن من در زندگیم دنبال چه هستم؟

در خاتمه همونطور که گفتم برای دوستانی که قسم خوردن اب رو اسیدی کنند راه هایی رو پیشنهاد خواهم کرد که بی دردسر تر و ارامش بخش تر باشه و شاید اون موقع احساس سرشار بودن از خوشبختی کنند که من مطمئن نیستم!

در پناه بزرگترین عاشق

Blaze
12 April 2006, 01:12 AM
با سلام
شاید منظور من واضح درک نشده ، حقیقتش خوب ماهیهای مختلفی هستن اما خوب دیسکس خیلی خوشرنگه و ندیدم کسی بدش بیاد داشته باشه ، اما دلم نمیخواد وقتی بگیرم شاهد مرگ و یا انواع مریضی اونم به سرعت باشم،میخواستم از کسانی که سابقه تو نگهداری این ماهی دارن ، و انتظاراتشون دقیقا مطابق چیزی که شما گفتی هست ، در حقیقت سوالی کنم که با توجه به شرایط ما میشه بی دغدغه جوری که عوض لذت بردن مایه عذاب نشه این تیپ ماهی رو نگهداری کرد و یا اینکه شرایطی که من برای آب اونها گفتم براشون افغانستان میشه و نوش رحمتو سر میکشن !

خوشبختی من تو لذت بردن از نگهداری ماهی میدونم نه تو عذاب کشیدن که ای وای الان آبش چی میشه فلان موضوع ، هر لحظه تشویش خاطر داشته باشم . برای چی آکواریوم گرفتم ؟ ببینم سر حال بیام چون از موجودات آبزی بشدت خوشم میاد بابتش وقت نگهداری هم میذارم اما نمیخوام یهو ببینم تمام وقتم صرف شرایط اون شده .

امروز تا ماهیران باغ فردوس دیدم که برای مخزن دیسکس ها Co2 تترا استفاده کرده بود .

با تشکر

Anoush
12 April 2006, 10:40 AM
با سلام
شاید منظور من واضح درک نشده ،
امروز تا ماهیران باغ فردوس دیدم که برای مخزن دیسکس ها Co2 تترا استفاده کرده بود .

با سلام و تشکر

منظور شما رو من فکر کنم درست درک کردم چون غیر از این پست، پست های قبلی شما هم نشانگر دید شما به این تفریح و کلن زندگی هست. من شاید منظورم رو درست نرسوندم که میخواستم بگم همه مثل شما نیستند و مثلن اگر بهترین شرایط رو هم داشته باشند باز دنبال نقطه ای هستند که ایده ال است نه واقعیت.

این بحث CO2 برای من هم مثل شما باعث شد مدت زیادی بکاوم هم با خودم هم با ندانسته ها و دانسته هام.

فکر کنم تو این روزا که وقت دارم بشینم و این مطلب رو شروع کنم تا بقیه دوستان هم بیان از تجربه ها و نظریاتشون بگن. نمیدانم این تاپیک رو زیر مجموعه گیاهان اکواریومی کنیم یا یک تاپیک جدید باز کنیم؟ حالا یه نظر خواهی از اقایون نیما و کاوشگر میکنم تا ببینم چه باید کرد.

ولی تا این تاپیک CO2 باز شود بگویم که دستگاه ساخت شرکت تترا را نخر چون پولت را دور ریخته ای. توضیح خواهم داد.

بزرگ همیشگی نگهدارت

alirezasaberi
12 April 2006, 02:50 PM
يه مطلب توپ و كاربردي براي درست كردن مولد CO2 ، موارد كاربرد، نكات ريزه ميزه و كلا همه چيز در باره اون

لذت ببريد:http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html

Anoush
12 April 2006, 03:43 PM
يه مطلب توپ و كاربردي براي درست كردن مولد CO2 ، موارد كاربرد، نكات ريزه ميزه و كلا همه چيز در باره اون

لذت ببريد:http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html

با سلام و درود ،

دوست عزیز خیلی از کسانی که میان تو این فروم بخاطر این میان که بزبون فارسی هست و یک نفر که خودش اکواریوم داره اونو میگه یا ترجمه میکنه چون مطلب رو اول خودش باید بفهمه و بعد ترجمه کنه و برای همین کاملن قابل استفاده هست.

من از شما خواهش میکنم که این مطلب رو شما به سلیقه خودت ترجمه کن و بذار تو فروم بعدش دعای خیر خیلی ها بدنبالته، از جمله خودم اولین نفر هستم:
پیر شی جوون!

ممنون که گشتی و چنین ادرسی رو پیدا کردی.

alirezasaberi
12 April 2006, 09:55 PM
انوش جان شما كه خودت اينكاره اي:icon_surp
به هرحال دو تا شيشه نوشابه پلاستيكي كوچك و بزرگ تهيه كنيد . من خودم شيشه فانتا رو پيشنهاد ميكنم كه بعد از كندن برچسب تميز ميمونه. با سه تا بست و دو متر شلنگ و كمي چسب آكواريوم براي آب بندي يه همچين چيزي درست كنيد
http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/separator.jpg

اگه بست پلاستيكي پيدا نكردين از چسب استفاده كنين. شيشه كوچك هم به اين خاطره كه اگه شيشه يزرگه كف كرد و سرريز كرد توآكواريوم وارد نشه
حالا تو شيشه بزرگه يك ليتر آب يك ليوان شكريا بيشتر با يه قاشق چايخوري مخمر بريزين و تكون بدين هريك ساعت چند دقيقه تكون بدين.CO2 داره از شلنگ خروجي خارج ميشه. اجالتا يك سنگ هوا كوچك بهش وصل كنين بندازين تو آب.

براي جذب بهتر CO2 ميتونين با ته يك شيشه نوشابه و دو تا چسبونك و يك سنگ هوا همچين چيزي درست كنين و تو آب بزارين

http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/bell.jpg

اميدوارم راضي باشين

maryamakbari1
17 April 2006, 02:47 PM
با سلام خدمت همه دوستان قبل از اين كه سوالم را بپرسم شايد به نظر بعضي دوستان اين چاره جويي در مورد اب اسيدي يك گير سه پيچ باشه نظر من برخلاف بعضي دوستان يك نظر يك طرفه نيست بدين معنا اگر شما كفش راختي بخريد كه با راه رفتن با ان احساس راحتي ميكنيد ايا ان را به امان خدا ميگذاريد كه فرسوده بشود مسلما نه به ان ميرسيد واكس و غيره نظر من در مورد ماهي هم به اين منوال است كه اگر نگهداري از ماهي براي من يك سرگره لذتبخش است ايا نبايد براي اين لذت كه ان ماهي در اختيار من قرار ميدهد به نحو احين از ان نگهداري كنم روزي اولي كه وارد اين فارم شدم يكي از دوستان با كلي نصيحت به من فرمان عقب گرد داد كه واقعا من بايد نا اميد ميشدم ولي با كمك دوستان همين فارم كه جاي داره از همه انها تشكر كنم الان اب 10تانك بزرگ و كوچك من همه در حال سلامت كريستالي و در اين چند ماه اخير تعداد تلفات صفر بوده حالا چرا سعي نكنم كه اين شرايط را به احسن تبديل نكنم تا هر دو طف يعني ماهي و من راضي نباشن من با زير و رو كردن اينترنت و تجربيات شما دوستان مطالب زيادي اموختماين مقدمه براي سوال در مورد اب اسيدي بود اين كه در مقالهاي خواندم كه با قرار دادن كود گياهي در فيلتر اين كار شدني است يا با فيلتر كردن اب از روي زغال سنگ ولي از كيفيت كودهاي گياهي مطمين نيستم من هميشه خودم كود گياهي درست ميكنم ولي باز امكان الودگي هست حال سوال من اين است 1- ايا با سوزاندن برگ ها از خاكستر خاصله ميتوان به عنوان كود گياهي استفاده كرد؟ 2- زغال سنگ از كجا ميتوان تهيه كرد؟ 3- ايا با قرار دادن مقداري برگ مو داخل فيلتر و اين كه به مرور پوسيده شده و چون كمي خاصيت اسيدي داره ميتواند موثر باشه متاسفانه چوب درخت مو پيدا نكردم چون ميگوين ان هم موثر است؟ در پايان از خضور شما سروران بابت اطاله سخن پوزش ميطلبم و باز ميگوييم اين (( گير سه پيچ نيست)) اين تلاش براي به كمال رسيدن است حتي در اين موضوع به اصطلاح بي اهميت يا نبايد كاري را در پيش گرفت يا اين كه بايد از تلاش براي به كمال رسيدن فرو گذار نبود. در پناه افريننده كمال.

bbkyawho
17 April 2006, 03:40 PM
دوست عزیز
maryamakbari1
آدرس : تهران میدان نور تقاطع ستاری و رسالت جنب مهدکودک نوگلان شماره 26 واحد 1
ادرس ذغال سنگ فروشی

Blaze
18 April 2006, 01:11 AM
سلام
یکی از دوستان مخواد از آب قنات نزدیک جاده لواسان برای آب اکواریوم استفاده کنه چون هنوز لوله کشی آب شهری نشده ، توی این آب ماهی دوام میاره ؟ سختی و ph آب مناسب هست ؟

Nima1989
18 April 2006, 01:35 AM
سلام
یکی از دوستان مخواد از آب قنات نزدیک جاده لواسان برای آب اکواریوم استفاده کنه چون هنوز لوله کشی آب شهری نشده ، توی این آب ماهی دوام میاره ؟ سختی و ph آب مناسب هست ؟
باید تست کنید
از لحاظ انگل هم ممکنه به مشکل برخورد بکنند
آب قنات خیلی سرده و گرم کردن مثلا 100 لیتر از این آب با بخاری 150 وات شاید یک روز زمان ببره:icon_lol:

DJ Ali2005
22 April 2006, 05:55 AM
آیا ریختن آب کلردار داخل آکواریوم(به مقدار کم)توصیه میشه؟
اگر بله مقدارش چقدر باید باشه؟

Anoush
22 April 2006, 11:55 AM

با سلام،

این کار چون همراه با ریسک است من هیچوقت انجام ندادم و نمیدم و جایی هم نخوانده ام.

ولی کسانی رو میشناسم که این کار رو انجام میدن و تا بحال مشکلی نداشتن.

اقایی که هنگام خرید ماهی با هم اشنا شدیم میگفت برای مخزن دیسکس هایش!! این کار را میکند و تا بحال مشکلی نداشته (به میزان N لیتر اب را امروز از اکواریوم سیفون میکند و به میزان نصف N اب کلر دار اضافه میکند. بعد از 24 ساعت باز به میزان نصف N اب کلر دار اضافه میکند).

موفق باشید

B@B@K
22 April 2006, 01:30 PM
من براي گلدفيش اينكارو كرده ام و تا حالا مشكلي پيش نيامده ولي براي ديسكسهايم تا حالا امتحان نكردم چون دل شير ميخواهد

MetMet
22 April 2006, 01:34 PM
با سلام:
خدمت اساتيد خودم عرض كنم كه من اكثرآ بعد از سيفون آب از آب كلر دار استفاده ميكنم يعني 25% آكواريوم 200 ليتري رو هر هفته با آب كلر دار عوض ميكنم !!!!:icon_conf
ميدونم كار غير علمي و نادرستيه ولي تا حالا هيچ اتفاقي براي ماهي هاي من نيفتاده(خدا رو شكر) هيچ بيماري يا علامتي دال بر ايجاد استرس و يا شوك در ماهي هام نديدم :icon_lol: من اين كار رو به كسي پيشنهاد نميكنم ولي خواستم بگم كه تجربه كردم و اگر احيانآ مجبور به اين كار شديد داستان من به اين قراره:icon_mad: (ماهي هام =گلد فيش + شارك + كت فيش + دلقك + سيلور و در يه تانك ديگه نايف + دراگون + پرت).
پيروز باشيد:icon_cool

DJ Ali2005
22 April 2006, 04:41 PM
با تشکر از اساتید محترم بخاطر جوابشون
البته من برای این میخاستم آب کلردار بریزم چون فکر میکنم آبی که 24ساعت بمونه بعضی از املاحشو از دست میده :icon_ques

MetMet
23 April 2006, 03:55 PM
با تشکر از اساتید محترم بخاطر جوابشون
البته من برای این میخاستم آب کلردار بریزم چون فکر میکنم آبی که 24ساعت بمونه بعضی از املاحشو از دست میده :icon_ques

با سلام:
ممكنه بگيد چه املاحي هستن كه 24 ساعته از دست ميرن؟ اگه اينطوري هم باشه خوب آب كلر دار شما تو آكواريوم هم بعد از 24 ساعت املاحشو از دست ميده و فرقي براي ماهي هاتون نميكنه به نظر من اگه امكانه اينو داريد كه آب و نگه داريد تا كلرش بپره و بعد به آكواريوم اضافه كنيد حتمآ همين كارو بكنيد راستش براي من اين امكان نيست (بدليل كمبود جا تو آپارتمان) آبي كه كلرش رفته باشه از آبي كه حاويه املاح مورد نظر شماست به مراتب بهتره!
پيروز باشيد:icon_cool

Unknown97
23 April 2006, 04:46 PM
همينطور كه مي دونيد كلر يك ماده ضد عفوني كننده هست و آب كلر دار تا 30 درصد آب آكواريوم تا حدودي باعث از بين رفتن بعضي از بيماري ها مي شود و مشكلي هم براي ماهي ها به وجود نمي آورد.

Anoush
23 April 2006, 05:12 PM
همينطور كه مي دونيد كلر يك ماده ضد عفوني كننده هست و آب كلر دار تا 30 درصد آب آكواريوم تا حدودي باعث از بين رفتن بعضي از بيماري ها مي شود و مشكلي هم براي ماهي ها به وجود نمي آورد.

دوست عزیز
کلرین در اب اشامیدنی برای ماهی ها سمی است و به میزان حتی 0.2 تا 0.3 قسمت در میلیون هم باعث اثر بر ابشش ماهی ها شده و در میزان کمتر از این هم باعث استرس در ماهی میشود.

ندیدن اثرات مشهود در ماهی در اثر استفاده از اب کلر دار وارد کردن استرس به ماهی رو رد نمیکنه.

عقیده دارند غلظت زیر 0.003 قسمت در میلیون باعث استرس در ماهی نمیشود. این میزان مطمئن باشید میکروبی را هم نمیکشد! حالا چگونه این میزان را اندازه بگیریم؟ میزان کلرینی که سازمان اب به اب اشامیدنی اضافه میکند مشخص است؟ من دقیقن میگویم که اگر مشخص هم باشد در همه نقاط شهر یکسان نیست.

من در هیچ مقاله ای در اینترنت در رابطه با اکواریوم نوشته ای مبنی بر استفاده از اب کلرین دار با این در صد رو پیدا نکردم. اگر شما دیده اید بمن ادرس بدهید.

وقتی خنثی کردن کلرین در اب اینقدر ساده و کم خرج است چرا باید ریسک کرد؟

در پناه ایزد

50 توماني
30 April 2006, 12:48 AM
متنی را که ملاحظه می کنید ترجمه ای است از یک مقاله که توسط Mark Lehr نوشته شده است :

یکی از مشکلات عمومی و اصلی آکواریم داران نگهداری و حفظ PH در یک میزان ثابت است. خیلی از افراد متوجه اهمیت نقش PH و فاکتورهایی که بر روی آن تأثیر می گذارند، نیستند.
زمانیکه PH را در نظر می گیریم، بیشتر از اینکه هدف خود را، حفظ کردن یک PH ثابت فرض کنیم، باید سعی کنیم هدف ما متعادل نگاه داشتن آن باشد. اگر چه ممکن است PH=7 بهترین و مطلوبترین PH برای ماهیان باشد ولی در هر مقداری بین 6/6 و 8/7 ماهی ها می توانند به زندگی عادی خود ادامه بدهند. ما به عنوان آکواریم دار باید از اتفاقاتی که موجب تغییرات ناگهانی PH می شود، جلوگیری نماییم.

خاصیت تغییر پذیری PH آب می تواند بوسیله ظرفیت بافرینگ شناخته شود. شما می توانید ظرفیت سیستم بافرینگ خود را با اندازه گیری میزان سختی آب بدست آورید. میزان سختی بین 4-6 یا کمی بالاتر معمولا برای نگه داشتن سیستم بافری و به تبع آن نگهداری یک PH ثابت کافی می باشد. وقتی که سختی آب آکواریم شما زیر 4 باشد، به این معنی است که سیستم بافرینگ کافی نیست و احتمال سقوط PH وجود دارد. وقتی که میزان PH بالاست سختی آب را بین 6 تا 12 فرض می کنیم. اکثر آکواریم داران میزان کربنات را برای تنظیم درجه سختی انتخاب می کنند که میزان کربنات کلسیم در آب می باشد. این تست همچنین برای نگهداری و تنظیم یک سیستم بافری مناسب، مؤثر است که برای آن اندازه گیری یکی از مقادیر سختی کل و یا سختی کربنات لازم است، ولی اینکه هر دو را مستقلاً اندازه گیری کنیم نیاز نیست. خوشبختانه آکواریم شما معمولاً دارای منبعی طبیعی از کانی های نامحلولی است که یک سیستم بافری تشکیل می دهند و PH را در حد مطلوب حفظ می کنند. تمام این کانی های نامحلول روی هم سختی تام آب آکواریم شما را می سازند. شما نیاز دارید که تست سختی تام را انجام دهید. دانستن این که PH آب آکواریم شما در حد مناسب است نمی تواند گویای موفقیت کامل باشد. تنها با انجام تست سختی تام است که می توانید پیش بینی کنید PH بعد از آنکه تنظیم شد در همان حد باقی خواهد ماند یا خیر. این مسئله ناشی از چرخه های بیولوژیکی طبیعی است که در آکواریم شما روی می دهند. مانند تنفس ماهی ها و ضایعات و کثیفی های معلق و ته نشین شده که نتیجه آن خنثی شدن یون بیکربنات ساخته شده بوسیله سیستم بافرینگ است. آکواریم داران بوسیله تعویض های مکرر و منظم آب آکواریم و نگهداری های روتین، مثلاً تعویض فیلتر و تمیز کردن تصفیه زیر شنی، این نقصان را جبران می کنند و بدینوسیله به سختی آب می افزایند.
در اینجا بطور خلاصه توضیح می دهیم که چرا هر یک از این نگهداری های روتین آکواریم، برای پایدار نگهداشتن PH لازم هستند. باید بدانید هر کجا که در آکواریم شما ذرات زائد انباشته می شوند، تولید تجمعی از فرآورده های فسفاتی می کنند. تجمع مواد زائد بر روی بستر ماسه ای و لایه فیلتر شما میزان فسفات را در آکواریم افزایش می دهد. یونهای فسفات آزاد می توانند با مواد بافری کلسیمی پیوند تشکیل داده و موجبات ته نشین شدن کلسیم را در آکواریم فراهم کنند. به این شکل توانایی تنظیم و تعادل PH کاهش می یابد. به همین دلیل است که تمیز نگهداشتن لایه فیلتر، بستر، فضای زیر ماسه ها و تعویض های مکرر قسمتی از آب، بسیار با اهمیت می باشد. بعلاوه آب شیر محتوی یونهای بافری می باشد و شما می توانید با تعویض مکرر بخشی از آب به جایگزینی این یونهای بافری از دست رفته کمک کنید. این مسئله در مورد تمام آکواریم ها اهمیت دارد چرا که تنفس ماهی ها و ذرات زائد انباشته شده به تنهایی می توانند سبب کاهش توانایی سیستم بافری در تنظیم PH شوند.
حال سؤالی که مطرح می شود این است که اگر ماهیی که قصد نگهداری از آن را داریم نیاز به یک PH مخصوصی داشت چه کاری باید انجام دهیم. اگر PH آبی که ماهی شما آن را ترجیح می دهد نزدیک به PH طبیعی آب موجود در آکورایم شما است، توصیه می شود که تغییری در آن اعمال نکنید. در غیر اینصورت، یعنی اگر PH طبیعی آب آکواریم شما از PH مورد نیاز ماهیی که قصد نگهداری از آن را دارید زیاد فاصله دارد، کارهایی هست که باید انجام دهید.
اجازه بدهید با روش افزایش سطح PH شروع کنیم. امروزه تعداد زیادی افزایش دهنده PH در فروشگاه ها وجود دارد. محصولات مایع را وقتی به تنهایی استفاده کردم، در حد 50/50 با موفقیت همراه بود. همچنین نیاز به محصولی دارید که بتوانید با آن توان سیستم بافری آکواریم خود را بالا ببرید. برای نگهداری PH در یک مقیاس بالا، به شما استفاده از یک بستر بافری مثل مرجان های خرد شده را پیشنهاد می کنم. شما می توانید این مرجانهای خرد شده را به آکواریم کنونی خود اضافه نمایید. من خودم مرجانهای خرد شده را داخل یک کیسه توری قرار داده و آنرا زیر بستر آکواریم جای داده ام. برای اینکه PH آکواریم خود را در حدود 6/7 حفظ کنید، به ازای هر 40 لیتر آب نیاز به 1 کیلوگرم مرجان خرد شده دارید. برخی از آکواریم داران، این کیسه محتوی مرجان های خرد شده را مانند یک لایه در سیستم فیلترینگ خود قرار می دهند. این متد به شما اجازه استفاده از مرجان های خرد شده درشت تر را نمی دهد. اما اگر شما در حد کمی نیازمند تعدیل و سازگاری در سیستم بافری خود هستید این روش می تواند مؤثر باشد. اگر ترجیح می دهید که از مرجانهای خرد شده استفاده نکنید، پودرهای زیاد دیگری در بازار وجود دارد که عمل افزایش سختی آب یا خاصیت قلیایت آنرا انجام می دهند. شما به راحتی توانید این پودرها را طبق دستورالعمل آن به آکواریم خود بیافزایید. البته این متدها گرایش به ایجاد تغییرات شدید در سختی آب دارند که اگر در تنظیم سختی و PH ورزیده و با تجربه نباشید، ممکن است خطرناک باشند. بی خطرترین متد همان استفاده از مرجان های خرد شده می باشد.پس از اینکه توانایی بافرینگ آکواریم خود را تقویت نمودید، می توانید PH آب را در درجه دلخواه تنظیم کرده و به آکواریم بیافزایید. محصولات زیادی در فروشگاه ها موجود است که اینکار را انجام می دهند. اغلب اوقات آبی که برای آکواریم استفاده می کنید به طور طبیعی دارای PH بالایی است و شما فقط نیازدارید که با اضافه کردن مرجانهای خرد شده به تقویت سیستم بافری خود کمک نمایید تا بتوانید PH را در همین سطح بالا حفظ و نگهداری کنید.

اما پایین آوردن PH کاری سخت تر است. اگر فکر می کنید که می توانید براحتی با اضافه کردن مواد کاهش دهنده PH سطح آنرا پایین بیاورید کاملاً در اشتباه هستید، چرا که سیستم بافری شما بسادگی و بسرعت میزان آنرا به همان مقدار طبیعی خود افزایش خواهد داد. در واقع شما باید یونهای بافری را از آب آکواریم خود جدا کنید، به این شکل می توانید PH آب را نیز پایین بیاورید. بهترین راه برای انجام این کار اینست که یک دستگاه پالاینده آب ( دستگاهی که آب را سبک می کند ) تهیه کنید. این دستگاه آب شیر را بوسیله یونهای رزین که در خود دارد فیلتر می کند. آبی که حاصل می شود عاری از نمک و کانی های دیگر است و در واقع آبی است سبک و با سختی صفر.

( در مورد این دستگاه قبلاً و در مطالب گذشته وبلاگ صحبت شده است که دراینجا نحوه کار آن و چگونگی ساخت نوع دست ساز آن را مروری میکنیم:
درکارگاه های پرورش ماهی معمولاً از این دستگاه برای کاهش سختی آب و در واقع بدست آوردن آبی با سختی صفر ( آب سبک ) استفاده می کنند. این وسیله که داخل آن ماده شیمیایی بنام رزین یا صمغ شیمیایی است املاح اضافی آب را بخود گرفته و آب سبک و صفر درست می کند. قیمت این دستگاه گران است ولی چون مکانیسم ساده ای دارد می توان نمونه دست ساز آن را ساخت. شمایی از مکانیسم عمل این دستگاه را در شکل زیر می بینید. )

https://www.sharemation.com/ehn872ehn/DH0.jpg?uniq=ve6834

استفاده از این دستگاه بهترین روش برای پالایش آب و در نهایت بدست آوردن آبی است که مخصوص استفاده در آکواریم می باشد. همانطور که گفته شد بدون داشتن یک آب پالایش شده نیز می توانید PH آب را با مواد مخصوص اینکار کاهش دهید، ولی این تنظیم فقط یک یا نهایتاً دو روز پایدار خواهد ماند و بزودی دوباره به میزان اولیه خود بازخواهد گشت. ضمن اینکه این پایین آمدن و بالا رفتن مجدد PH، خطرناک تر و بدتر ازPH نامناسبی است که شما از ابتدا داشتید.
این را هم باید اضافه کنم که برخی از آکواریم داران برای بدست آوردن آبی با سختی کم، از زغال سنگ استفاده می کنند. با قرار دادن زغال سنگ در فیلتر تصفیه کننده آب و یا قرار دادن یک لایه از آن در زیر بستر آکوراریم می توانید سختی آب خود را کاهش دهید. این تکنیک نیز می تواند بخوبی مؤثر باشد ولی دارای پیچیدگی بیشتری است و کمتر قابل پیش بینی می باشد و احتمالاً بهتر است که آکواریم داران کم تجربه از آن دوری نمایند.

من به شخصه این طور فکر می کنم که بسیار آسانتر است اگر از ماهی هایی استفاده کنید که مناسب PH طبیعی آب آکواریم شما هستند. بخصوص اگر آب آکواریم شما دارای PH بالایی باشد، صدها نوع ماهی وجود دارند که می توانند براحتی در PH 6/6 تا 8/7 زندگی و رشد کنند.
مطمئن باشید که کنترل PH برای مبتدیان، تجربه ای بسیار ناامید کننده است. من حدس می زنم 50% از مشکلاتی که در آکواریمهای جدید روی می دهند نتیجه همین کوشش آکواریم داران مبتدی برای تغییر میزان PH است.البته برخی از آکورایم داران واقعاً نیاز به تنظیم PH دارند و این یک نیاز مبرم برای آنان است ولی برای اکثر آنها همان PH طبیعی آبی که استفاده می کنید می تواند مناسب باشد.

احسان

severum
2 May 2006, 03:34 PM
با سلام در بعضي متون اشاره به برگ بعضي از درختان كرده در حال پوسيده شدن خاصيت اسيدي به اب ميدهند كه يكي از انها بلوط است متاسفانه اين در خت در دسترس من نيست ايا شما درختان ديگري را ميشناسيد كه در دسترس باشند وبرگ انه حالن اسيدي داشته باشد تا با قرار دادن ان در مخزن بتوان اب را اسيدي كرد با تشكر و امتنان از محضر تمامي شما خو بان.

Blaze
2 May 2006, 05:52 PM
سلام

در مورد اسیدی کردن آب ، بعد از کلی مشاوره به این نتیجه مهم رسیدیم که نگهداری و تثبیت شرایط آب آکوآریوم بسیار مفید تر از اسیدی کردن آب هستش .

بیشتر حرف من متوجه ماهیان دیسکس هست.

سرور گرامی جناب انوش هم مدتی پیش قول دادن که تجربیات خودشون و راههای مفید اسیدی کردن بدون تخریب فاکتورهای آب ، برای علاقه مندانی که قصد لذت بردن بدون دردسر دیوانه کننده از آکوآریوم رو دارند با شرح صدر بیان کنند .

و همچنان مشتاق شنیدن تجربیات همه اساتید هستیم .

masoud1990
2 May 2006, 08:17 PM
ببخشید زرین قیمتش چه جوریاس؟

Azadeh
2 May 2006, 08:48 PM
من مطالب مربوط به سیستم بافری رو خوندم اما یک سوال دارم:
در کتاب زندگی ماهیان آکواریومی نوشته آقای محمد رضا شیخیان DH مناسب برای ماهی گوپی و پلاتی و..
15-10 ذکر شده این در حالیست که اگر ما بخواهیم PH ثابتی داشته باشیم طبق اون مطالب ، باید DH بین
6-4 باشه.خوب اگه من DH 10 تنظیم کنم که اونوقت نمیتونم PH رو 7 نگه دارم چون بین 6-4 نیست؟؟؟
اگه توضیحاتم واضح نیست بفرمائید که بیشتر توضیح بدم.ممنون میشم.

bbkyawho
2 May 2006, 10:39 PM
azadeh اگه میشه بنا به گفته خودت یک کم توضیح بده

Azadeh
3 May 2006, 10:36 AM
azadeh اگه میشه بنا به گفته خودت یک کم توضیح بده

ببینید موضوع خیلی پیچیده نیست.توی مطالب بالای همین صفحه گفته شده اگه DH بین 6-4 تنظیم شه اونوقت میشه PH رو هم ثابت نگه داشت. متن اصلیش رو کپی می کنم:
خاصیت تغییر پذیری PH آب می تواند بوسیله ظرفیت بافرینگ شناخته شود. شما می توانید ظرفیت سیستم بافرینگ خود را با اندازه گیری میزان سختی آب بدست آورید. میزان سختی بین 4-6 یا کمی بالاتر معمولا برای نگه داشتن سیستم بافری و به تبع آن نگهداری یک PH ثابت کافی می باشد. وقتی که سختی آب آکواریم شما زیر 4 باشد، به این معنی است که سیستم بافرینگ کافی نیست و احتمال سقوط PH وجود دارد. وقتی که میزان PH بالاست سختی آب را بین 6 تا 12 فرض می کنیم

خوب اگه ماهی من DH 12 بخواهد که من دیگه نمی تونم PH رو ثابت نگه دارم. چون PH آب بالا میره و روی 7 نمیمونه.

Anoush
3 May 2006, 10:49 AM
ببینید موضوع خیلی پیچیده نیست.توی مطالب بالای همین صفحه گفته شده اگه DH بین 6-4 تنظیم شه اونوقت میشه PH رو هم ثابت نگه داشت.خوب اگه ماهی من DH 12 بخواهد که من دیگه نمی تونم PH رو ثابت نگه دارم.

با سلام،

جواب هم خیلی پیچیده نیست! ماهیی که بفرض سختی 12 رو میپسنده پ هاش 6 رو دیگه نمیپسنده و کلن اب قلیایی رو میپسنده.

برای همین ماهیی نیست که سختی بالای اب رو همراه با پ هاش پایین بخواد که شما مجبور بشی با سختی بالای اب، پ هاش رو به مثلن 5.5 برسونی.

در هر ابی، سیستم بافر، پ هاش رو تو محدوده خاصی (که مناسب با سختی اب هست) ثابت نگه میداره.

یادتون نره من شیمیست نیستم ها!!

خانم آزاده، امیدوارم از نسخه نهایی تز شما یک کپی هم در این فروم قرار داده بشه تا تمام دوستانی که در اینجا به شما کمک کردن نتیجه زحمات شما رو در درجه اول و بعد از اون نتیجه کمکشون رو ببینند.

در پناه ایزد

Unknown97
3 May 2006, 05:31 PM
دوست عزیز
کلرین در اب اشامیدنی برای ماهی ها سمی است و به میزان حتی 0.2 تا 0.3 قسمت در میلیون هم باعث اثر بر ابشش ماهی ها شده و در میزان کمتر از این هم باعث استرس در ماهی میشود.

ندیدن اثرات مشهود در ماهی در اثر استفاده از اب کلر دار وارد کردن استرس به ماهی رو رد نمیکنه.

عقیده دارند غلظت زیر 0.003 قسمت در میلیون باعث استرس در ماهی نمیشود. این میزان مطمئن باشید میکروبی را هم نمیکشد! حالا چگونه این میزان را اندازه بگیریم؟ میزان کلرینی که سازمان اب به اب اشامیدنی اضافه میکند مشخص است؟ من دقیقن میگویم که اگر مشخص هم باشد در همه نقاط شهر یکسان نیست.

من در هیچ مقاله ای در اینترنت در رابطه با اکواریوم نوشته ای مبنی بر استفاده از اب کلرین دار با این در صد رو پیدا نکردم. اگر شما دیده اید بمن ادرس بدهید.

وقتی خنثی کردن کلرین در اب اینقدر ساده و کم خرج است چرا باید ریسک کرد؟

در پناه ایزد

سلام

من كاري به قيمت ندارم. در كل خيلي هم كم مي شود كه بخواهم با تيو سولفات سديم كلر آب رو بپرونم و مي گذارم حداقل يك هفته آب بمونه. اين از اين. مطلب بعدي در برخي از مراجع به قول شما اينترنتي از كلرين براي ضد عفوني محيط آكواريوم در برابر آكواريوم هاي مريض استفاده ميشه. من حتي براي امتحان اين موضوع كه استرس ايجاد مي كنه يا نه اومدم در موقع تخم ريزي كه خيلي خيلي ماهي حساس ميشه 5/1 آب آكواريوم رو با آب كلر دار عوض كردم ولي هيچ گونه تاثيري روشون نذاشت.

در هر صورت من تجارب شخصي خودم كه ازشون استفاده مي كنم رو مي نويسم.

آب هاي مناطق مختلف تهران شرايط مختلفي دارند ولي تا اونجايي كه شنيدم و آب هاشون رو آزمايش كردم آب تهرانپارس از همه بهتر بود و آب سعادت آباد و 2 - 3 جاي ديگه كه الان در خاطرم نيست براي ماهيان خوب هستند. تهرانپارس به اين خاطر كه از سد لتيان استفاده مي كنه و درصدي كه آّب چاه بهش اضافه مي كنن كمتره.

Blaze
4 May 2006, 01:34 AM
سلام

دوستان اگر کسی علاقه به رزین برای سبک کردن آب داره ، توی پلاسکو در بسته های کوچک حدود 1500 تومانی امروز توی چند مغازه دیدم .

Unknown97
4 May 2006, 11:12 AM
رزين رو بريد از ناصر خسرو بخريد. قيمت انگليسيش هم كيلويي 2000 تومان هست.

babakgeramian
15 May 2006, 02:29 AM
يك سئوال براي من پيش آمده اونم واحد سختي آبه ؟ سختي اب رو من اندازه گيري ميكنم وبر حسب ميليگرم بر ليتر بدست ميارم كه بهش ميگن سختي كل و واحدش هم هست p.p.mتا اينجا بحثي نيست ولي اين واحد آلماني چيست؟ كه ميگن براي ديسكس حدود 5 تا 8 يdh باشه ايا با ميليگرم بر ليتر برابر است؟از دوستان هر كدام ميداند توضيح دهد.سپاسگذارم.

Anoush
15 May 2006, 11:14 AM
يك سئوال براي من پيش آمده اونم واحد سختي آبه ؟ سختي اب رو من اندازه گيري ميكنم وبر حسب ميليگرم بر ليتر بدست ميارم كه بهش ميگن سختي كل و واحدش هم هست p.p.mتا اينجا بحثي نيست ولي اين واحد آلماني چيست؟ كه ميگن براي ديسكس حدود 5 تا 8 يdh باشه ايا با ميليگرم بر ليتر برابر است؟از دوستان هر كدام ميداند توضيح دهد.سپاسگذارم.
واحد اندازه گیری شما GH است وبر حسب PPM و واحد المانی DH بر حسب میلی اکی والان در لیتر است و 2.8 المانی مساوی با 50 پی پی ام PPM است.صفر تا 4 آلمانی میشود صفر تا 70 PPMچهار تا هشت آلمانی مساوی است با 70 تا 140 PPM .که تمام این محدوده بالا در رده ی اب های Soft بحساب میاید.

masoud1990
19 May 2006, 12:25 AM
ابه شهر ما بعد از زلزله (بروجردهستم)فوق العاده سنگین شده و تیره شده من چیکار کنم که سبک شه من از کجا میتونم رزین تهیه کنم؟

Blaze
19 May 2006, 01:20 AM
ابه شهر ما بعد از زلزله (بروجردهستم)فوق العاده سنگین شده و تیره شده من چیکار کنم که سبک شه من از کجا میتونم رزین تهیه کنم؟

سلام

باید از ناصر خسرو تهران به صورت کیلویی تهیه کنید .

طبق گفته جناب نیما به دو صورت کاتیونی و انیونی هست ،

نمیدونم کدوم مدل بدرد شما میخوره .اینشو باید بپرسید.

در ضمن سختی سنج هم به نظر من میتونی بگیری که نیازه که زیاد سبک نشه .

البته میتونی از آب جوشیده هم استفاده کنی ، جرمهایی که به دیواره ظرفت میچسبه نمک های محلول در آبه که جدا

شدن. ولی از همون بصورت خالص نباید استفاده کنی چون گاز های اون خارج شدن . مثل اکسیژن که .....

موفق باشید .

masoud1990
19 May 2006, 01:42 AM
سلام

البته میتونی از آب جوشیده هم استفاده کنی ، جرمهایی که به دیواره ظرفت میچسبه نمک های محلول در آبه که جدا

شدن. ولی از همون بصورت خالص نباید استفاده کنی چون گاز های اون خارج شدن . مثل اکسیژن که .....

موفق باشید .
سلا من العان دارم از اب جوش استفاده میکنم یعنی امروز یعنی چی به صورت خالص ستفده نکنم چه چیزهایی اضافه کنم

Nima1989
19 May 2006, 01:43 AM
سلام

موفق باشید .
رزین آنیونی و کاتیونی رو باید با هم مخلوط کنید
در غیر اینصورت هیچ عملی انجام نمیده

Blaze
19 May 2006, 02:22 AM
سلا من العان دارم از اب جوش استفاده میکنم یعنی امروز یعنی چی به صورت خالص ستفده نکنم چه چیزهایی اضافه کنم

زیاد که بجوشه سختیش بشدت میاد پایین ، طبق گفته های تایید نشده بصفر میرسه و مسلما به هیچ وجه مناسب نیست . در ضمن خاصیت بافرینگ آب که جهت تعدیل ph آب باید باشه ، به طرز نامناسبی تخریب میشه .

چیزی نیاز نیست اضافه بشه فقط در حد مناسب جوشیده بشه .

خالص کامل جوشیده باعث خروج گازهای محلول در آب میشه ، مثل اکسیژن که در آب جوشیده کم میشه . معمولا توصیه میشه قسمتی از آب جوشیده باشه نه اینکه کامل از آب جوشیده باشه .

در مورد مساله شما ، پیشنهاد میکنم کمی صبر کنید تا نظر باقی دوستان و اساتید هم در این باره بشنویم .

چون من هم در آینده بعلت جابجایی محل سکونت دچار مشکل شما خواهم شد و از الان غصه دارم .

آب منزل از قنات تهیه میشه ( لواسانات ) و آب تصفیه شده فقط برای نوشیدنه و جابجاییش برای آکوآریومی به حجم 450 لیتر خیلی مشکله .

masoud1990
19 May 2006, 02:29 AM
میشه با ابه نجوشیده قاطی کرد العان ابه منطقه ما حالت گلی داره

Unknown97
19 May 2006, 05:14 AM
ميتوني آب رو يك هفته توي يك ظرفي بگذاري؟

بعد از حدود يك هفته تمام املاح اضافي ته نشين ميشه و مي توني از آب استفاده كني.

masoud1990
19 May 2006, 01:21 PM
یک هفته:icon_redf

Anoush
20 May 2006, 12:07 PM

سلام،

اگر اب کدر هست و ذرات معلق داره با یک تصفیه ساده شنی هم اب صاف میشه و نیازی به رزین نیست.

ذرات غیر محلول اب یا در اثر ماندن زیاد اب ته نشین میشوند (مدت انرا خودتان بدست میاورید) و یا باید فیلتر مکانیکی شوند.

فیلتر شیمیایی (رزین) برای ذرات محلول در اب هستند که شما نمیبینید.

موفق باشید.

Romans
20 May 2006, 01:57 PM
سلام
دوستان عزیز توجه داشته باشند برای ضخیره اب جهت سیفون کردن و مصارف دیگر فقط از اب سرد لوله کشی استفاده کنید و ترجیهن شیر اب را کمی باز بگذارید تا وقتی اب کاملن سرد بشود و بعد انرا جهت مصرف ضخیره نمایید و هیچ وقت از اب گرم لوله کشی استفاده نکنید چون اب گرم از منبع دو جداره خارج میشود و درون منبع دوجداره انبوهی از املاح و رسوبات موجود میباشد و اگر فرسوده هم باشد که وجود زنگ اهن در ان اجتناب ناپذیر است پس توجه داشته باشید حتی از اب گرم برای مخلوط کردن با اب سرد و بدست اوردن اب ولرم استفاده نکنید. موفق باشید.

Benedict Spinoza
20 May 2006, 06:15 PM
من چند سوال دارم :

1-سنگینی آب یعنی چه ؟

2-چطور از سنگینی آب کم کنیم ؟

3-چطور سنگینی آب رو افزایش بدیم ؟

4-سنگینی آب چطور اندازه گیری میشه ؟

masoud1990
20 May 2006, 07:12 PM
منم خیل دوست دارم جواب سوال ها بالا رو بدونم

كاميار نظيري
21 May 2006, 08:39 AM
سلام
راجع به سنگینی آب هر کی یه حرفی می زنه.....منم خیلی نیاز دارم جواب دقیق بدونم چون حسابی در گیر این مسئله هستم....آب کواریومم خیلی تبخیر میشه....میگن آب سنگین میشه واسه ماهی ها ضرر داره...

Benedict Spinoza
21 May 2006, 12:14 PM
من چند سوال دارم :

1-سنگینی آب یعنی چه ؟

2-چطور از سنگینی آب کم کنیم ؟

3-چطور سنگینی آب رو افزایش بدیم ؟

4-سنگینی آب چطور اندازه گیری میشه ؟

پاسخ به خودم ! :icon_mad:

1-ميزان غلظت کلسيم و منيزيم محلول در آب که معمولآ بصورت قسمت در میليون محاسبه ميگردد را ميزان يا درجه سختی ميگويند.

2-بهترين روش برای اينکه سختی آب را کم کنيد استفاده از آب مقطر، جوشاندن آب يا گذراندن آن از صافی(رزين يا صمغ شيميايی) ميباشد که املاح اضافی آب را بخود ميگيرد.

3-با تبخیر آب آکواریوم ما به آن آب اضافه میکنیم ، همین باعث افزایش مواد محلول در آکواریوم میشود و سختی آب آن به مرور بالا میرود.

4-کیت های سنجش سختی آب که قیمت آنها حدود 5000 تومان است.

Al3l3@S@li
27 May 2006, 11:21 PM
ممنون ميشم درمورد اثرات اين برگ هاي خشك دوستان اطلاعاتي بدن.دقيقا چه تاثيراتي بر روي مشخصات آب داره؟
2750

payam64
28 May 2006, 12:59 AM
ايا با اين موادي كه توي فيلتر پارچهاي تصفيه اب بريتا يا يزدگل هست ميشه سختي اب اكواريوم كاهش داد(مواد داخلشو بريزيم تو فيلتر)؟تو دفترچش نوشته ابو سبك ميكنه و نمكها و املاح ابو ميگيره؟

Anoush
28 May 2006, 11:35 AM
ايا با اين موادي كه توي فيلتر پارچهاي تصفيه اب بريتا يا يزدگل هست ميشه سختي اب اكواريوم كاهش داد(مواد داخلشو بريزيم تو فيلتر)؟تو دفترچش نوشته ابو سبك ميكنه و نمكها و املاح ابو ميگيره؟
بله، چون اونها هم محتوی رزین هستند.اب رو سبک میکنه ولی نمک (NaCl) اب رو نمیگیره! چون رزین با نمک احیا میشه
من با ریختن رزین تو فیلتر مخالفم ولی شاید عده ای این کارو بکنن.

ممنون ميشم درمورد اثرات اين برگ هاي خشك دوستان اطلاعاتي بدن.دقيقا چه تاثيراتي بر روي مشخصات آب داره؟

رنگ موجود در بافت سلولزی گیاهان عمومن در اب اسید تانیک ازاد میکنند که اسیدی ضعیف است. البته اسید تانیک در برگ و چوب بعضی گیاهان مانند بلوط و گردو زیادتر از سایر انواع چوب و برگ است.

payam64
28 May 2006, 02:04 PM
انوش جان چرا ریختن رزین تو فیلتر مخالفي؟

Anoush
28 May 2006, 03:26 PM
انوش جان چرا ریختن رزین تو فیلتر مخالفي؟

اول اینکه پر کردن مخزن فیلترو با رزین بجای موادی که باعث رشد و پایداری باکتری های مفید میشن از کار انداختن فایده اصلی فیلتر میدونم. اگر مجبوریم ابو سبک کنیم میتونیم با یک سبک کننده اب بصورت جداگانه این کارو انجام بدیم نه با فیلتر که وظیفه دیگری داره و با این کار و استفاده از دانه های ریز رزین راندمانشم پائین بیاریم.

دوم: چون باسبک کردن اب سیستم بافرینگ رو از بین میبریم و اکواریوم ثباتش را از دست میدهد کلن با استفاده از رزین مخالفم.

سوم: به تاثیر مثبت این کار هم عقیده ندارم.

بهروز باشید

Makan
5 June 2006, 01:36 PM
من برای سبک کردن آب یک تکه چوب در آب زیر شن و ماسه ها گذاشتم . که تو اون آکواریوم دیسکس دارم .

Al3l3@S@li
5 June 2006, 11:06 PM
من برای سبک کردن آب یک تکه چوب در آب زیر شن و ماسه ها گذاشتم . که تو اون آکواریوم دیسکس دارم .
دوست عزيز فكر نكنم چوب اثري در كم كردن سختي آب(كلمه ي سختي مناسب تر از سنگيني هست) داشته باشه.فقط به اسيدي كردن آب كمك ميكنه.

B@B@K
5 June 2006, 11:13 PM
سلام ببخشيد توي بحثتون شركت ميكنم اگر تعداد ماهي هاتون مناسب باشه و هر هفته سيفون انجام بديد هيچوقت مشكل اب نداريد از نظر شيميايي و اينقدر خودتونو در گير نكنيد

Al3l3@S@li
6 June 2006, 02:47 AM
سلام ببخشيد توي بحثتون شركت ميكنم اگر تعداد ماهي هاتون مناسب باشه و هر هفته سيفون انجام بديد هيچوقت مشكل اب نداريد از نظر شيميايي و اينقدر خودتونو در گير نكنيد
حالا چرا ببخشيد؟؟؟؟؟اينجا كه بحث خصوصي وجود نداره.همه از اطلاعات و تجربيات هم بهره ميبريم.:icon_cool :icon_cool :icon_cool

در مورد اون عكس برگهاي خشك هم بايد بگم كه با كمك جناب انوش متوجه شدم كه برگ بادام هندي هستن و اثري مانند Blackwater تترا داره.

Pedro
7 June 2006, 12:22 AM
دوستان کسی میدونه دقیقن به ازای هر لیتر آب چه مقدار سنگ نمک باید در آب حل کرد؟؟؟

Unknown97
7 June 2006, 01:15 AM
اگر ماهي حساس به نمك نداري 2 گرم در ليتر.

masoud1990
7 June 2006, 01:48 AM
ماهی حساس چیه؟

Emperor-Fish
7 June 2006, 02:07 AM
رزین و کاربرد آن :
رزین صمغ شیمیایی است که از ان برای گرفتن املاح آب استفاده می شود و در دو نوع در مراکز فروش مواد شیمیایی موجود میباشند.اندازه ان بسیار ریز و تقریبا به اندازه خاکشیر می باشد از رزین در مراکز تصفیه اب آشامیدنی نیز استفاده می شود.

رزین کاتیونی: دارای رنگی شکلاتی

رزین آنیونی : دارای رنگی طلایی

نحوه احیا رزین کاتیونی:
جهت احیا رزین کاتیونی از اسد کلرید ریک صنعتی 37% یا از اب نمک غلیظ استفاده می کنیم به طوری که نمک ر ا در آب مقطر به اندازه ای که کاملا در ان اشباع شود حل می کنیم و بعد رزین کاتیونی را به مدت 20 دقیقه در آن می ریزیم تا کاملا احیا شود البته اگر از 20 دقیقه بیشتر باشد هیچ مشکلی نیست و بعد باید ان را با اب مقطر بشورید تا اب نمک ن از بین برود به خاطر این باید از اب مقطر استفاده شود چون سختی ان صفر است و رزین املاحی به خودش جذب نمی کند و حالا رزین ما آماده برای عبور اب از آن می باشد.

نحوه احیا رزین آنیونی:
احیا کردن رزین آنیونی کمی مشکل می باشد زیرا به جای استفاده از اب نمک غلیظ باید از سود سوزآور صنعتی استفاده کرد و بدین شکل که به ازا هر یک لیتر اب مقطر 200 گرم سود نیاز داریم وقتی که سود را با اب مقطر مخلوط کردیم و سود در اب حل شد رزین را به مدت 20 دقیقه یا بیشتر در درون آن می ریزیم تا به طور کامل احیا شود.
این را به خاطر داشته باشد که سود سوزآور صنعتی ماده ای اسیدی می باشد و در موقع مخلوط آن با اب مقطر حتما باید از دستکش - ماسک و در هوای باز مورد استفاده قرار گیرد

مدت زمان اثر رزین بر روی آب:
تا زمانی ما میتوانیم از رزین استفاده کنیم که بعد از عبور اب از رزین تغییراتی در سختی اب متوجه شویم در غیر اینصورت رزین احتیاج به احیا کردن طبق موارد بالا دارد.

اگر احیا کردن رزین به طور مناسب انجام شود می توان آنرا به مدت 10 سال به طور مداوم احیا و مورد استفاده قرار داد.

نگهداری رزین:
در صورتی که ما بخواهیم رزین را جهت استفاده بعدی در جایی نگهداریم می توانیم آن را بدون احیا و یا احیا شده بگذاریم ولی باید به این نکته توجه داشت در صورتی که رزین احیا نشده باشد بعد از مدتی دچار بوی تعفن می شود که غیر قابل بو کردن است البته بعد از احیا این بو از بین می رود.

موفق باشید

davood2net
18 June 2006, 09:00 AM
با سلام
چند وقت است که روی آب آکواریومم یه لایه غشائ بیرنگی تشکیل میشه میخواستم ببینم علتش چی میتونه باشه

Romans
18 June 2006, 12:10 PM
با سلام
چند وقت است که روی آب آکواریومم یه لایه غشائ بیرنگی تشکیل میشه میخواستم ببینم علتش چی میتونه باشه
سلامدوست عزیز معمولن اگر در مصرف غذا برای ماهیها زیاده روی کنید به صورتی که مقداری از ان به روی اب و کف اکواریوم باقی بماند این مورد پیش میاید و به صورت یک لایه چربی روی سطح اب را میپوشاند.البته املاح موجود در اب هم میتواند این مورد را تشدید کند.اگر فیلتر داخلی دارید مقداری زغال اکتیو در ان قرار دهید و فشار فیلتر کفی را بیشتر کنید و اگر سنگ هوا درون اکواریوم دارید فشار انرا هم بیشتر کنید اینکار باعث میشود تلاتم اب بیشتر شود و لایه بیرنگی که روی اب به وجود امده به تدریج با اب محلول شده و توسط فیلتر داخلی جذب شود.امیدوارم مشکل شما برطرف شود .موفق باشید.

Romans
1 August 2006, 03:04 PM
سلام
جدول و نمودار مقایسه بین ابهای سبک و سنگین با درجات مختلف:

http://imgserv4.imagehigh.com/imgs////24794_1.gif
http://imgserv4.imagehigh.com/imgs////3120_tdsgraph.gif

vanhelsing
1 August 2006, 03:40 PM
سلام
ببخشید من چطور میتونم پی هاش اب اکواریوم را پایین بیاورم .اگه فقط ابو تعویض کنم کفایت میکنه؟

Anoush
2 August 2006, 09:56 AM
سلام
ببخشید من چطور میتونم پی هاش اب اکواریوم را پایین بیاورم .اگه فقط ابو تعویض کنم کفایت میکنه؟

مگه پی اچ اب شما چنده که میخواهید بیاریدش پائین؟

siavash2006
19 August 2006, 09:37 AM
ببخشيد نميدونستم اين سؤال رو كجا بپرسم
آيا گذاشتن سنگهاي آذرين كه حاوي كاني هاي فلزي آهن ونيكل و... هستند در آكواريم مشكل ايجاد ميكنه؟ آيا
اكسيدفلزات آب رو مسموم ميكنه؟آيا اين آهن به مرور قابل جذب براي گياه نيست؟

Romans
19 August 2006, 10:07 AM
آيا گذاشتن سنگهاي آذرين كه حاوي كاني هاي فلزي آهن ونيكل و... هستند در آكواريم مشكل ايجاد ميكنه؟ آيا

سلام
دوست عزیز اصولن تمامی فلزاتی که در مجاورت هوا و یا رطوبت اکسید میشوند برای ابزیان مضر هستند و توصیه میشه حتی در ساخت اکواریوم و تزئینات ان و مخصوصن نقاطی که در معرض رطوبت حاصل از تبخیر اب اکواریوم میباشند خوداری کرد چون به مرور زمان فلز پوسیده میشود و بخاری که از اب بر روی ان جمع شده بعداز سرد شدن دوباره به داخل اکواریوم میریزد و چون محیط اکواریوم در مقایسه با محیطهای طبیعی خیلی کوچک است خیلی سریع ابزیان را مسموم میکند.در مورد استفاده از سنگهایی که حاوی فلزات هستند نیز این موضوع صدق میکند با این تفاوت که چون به مرور زمان جلبگها و سبزینه های درون اب روی سنگها را میپوشاند شما متوجه تغییر رنگ و اکسید شدن سنگ مورد نظر نمیشوید و بعداز مدتی میبینید که ماهیهای شما بدون دلیل تلف میشوند که دلیل اصلی ان همان اکسید مورد نظر میباشد که به صورت تدریجی در اب اکواریوم شما وارد شده.توصیه میکنم از این گونه سنگها در اکواریوم استفاده نکنید.گیاهای ابزی اهن مورد نیاز خود را از محیط در یافت میکنند و در صورت نیاز میتوانید از کودهای مخصوص استفاده نمایید.موفق باشید.

pouyan
19 August 2006, 10:27 AM

[

توضیحات آقای محسنی براتون مفید0 منم در کنار حرفهای آقای محسنی 1 چیزهایی میگم امیدوارم مفید واقع بشه

دوست عزیز اگر بتونی اسم سنگ آذرینی که میخوای تو آکواریومت بگذاری یا حداقل عکس سنگ مورد نظرت را قرار بدی میتونم بهت کمک کنم

ولی با این حال ما سنگها آذرین مختلفی داریم ((خروجی{بیرونی} و درونی)) که هر کدام دارای 1 ترکیب کانی شناسی میباشند و مقدار آهن و فلزات در هر کدام فرق میکند که یکی میشه مافیک تیره ترها با آهن-منیزیم-آلومین بشتر ویکی روشنتر به نام فلسک که این عناصر درونشون خیلی کم هست بیشتر از اینا استفاده کن ولی بازم شرط داره ((ترکیب کانی شناسیه سنگ را بدونی

مثلا همین گرانیتهای معمولی با طبقه بندی امروزی به 4 نوع تقسیم میشود که نوع 3-4 دارای ترکیبان رادیو اکتیویته و عناصر بسیار خطرناک هستند که معمولا در ایران کمیاب است نوع اول و 2 هم دارای میکا-خورنبلند و.. میباشد که هم هورنبلند دارای آهن است و میکاشو لیتیم داره که سرطانزاست دیگه خوت حساب کن

اگر خواستی از سنگ آذینی استفاده کنی من ابسدین((شیشه آتشفشانی-کوارتز داره))-سنگهای سیلیسی , مسه سنگها((اونم با توجه به نوعشون)) را توصیه میکنم سنگ آندزیت هم بعد نیست ((شبیه گرانیته و دانه های سیاو و سفید داره که به وفور یافت میشه)) ولی گوشه تیز داره

ولی سعی کن از سنگها دریایی که اکثرا آهکی-رسوبی هستند استفاده کنی ولی مواظب سختی و PH آب آکواریومت باش

بعضی سنگهای آذرین نیکلشون رو در آب آزاد میکنند که برای ماهیان بسیار سمیست

اکسید فلزات میتونند بشکنند و به ترکیب اصلی برگردنند و این یونهای آهن جزو فلزات سنگین برای ماهیان محسوب میشود و در مرور زمان اثرات جبران ناپذیری بر روی سلامت ماهیانتان میگذارد

در مورد جذب این آهن هم جوابشو میدم دست انوش عزیز که متخصص گیاهاست:icon_cool

Anoush
19 August 2006, 11:53 AM

با تائید صحبت های دوستان باید عرض کنم:

برای استفاده از کانی ها و سنگهای مفید در اکواریوم من فقط لترایت Laterite رو میشناسم که از سنگهای معدنی مفید برای گیاهان اکواریومی هست که به ارامی اهن مورد نیاز گیاهان رو به اب اضافه میکنه. در فروشگاهای لوازم اکواریومی در خارج از ایران این سنگها بصورت بسته بندی برای اختلاط با شن کف اکواریوم فروخته میشود ولی من در ایران انرا ندیده ام.برای اطلاع بیشتر از این کانی میتونید به http://en.wikipedia.org/wiki/Lateritefvhd (http://en.wikipedia.org/wiki/Lateritefvhd) مراجعه کنید.

Abolfazl2006_p
19 August 2006, 05:24 PM
به هیچ وجه از سنگ حاوی فلزات استفاده نکنید چون به دلایلی که دوستان گفتند باعث مسمومیت میشه !(البته به جز لترایت).

aquarium
20 August 2006, 06:49 AM
باسلام
من آکواریو ندارم ولی تو این هفته میگیرم .
سوال آیا برای عوض کردن احتمالی آب با ماهیها چیکار باید کرد اگر هم شیشه آکواریوم دیگری هم نباشه
با تشکر

Anoush
20 August 2006, 01:11 PM
باسلام
من آکواریو ندارم ولی تو این هفته میگیرم .
سوال آیا برای عوض کردن احتمالی آب با ماهیها چیکار باید کرد اگر هم شیشه آکواریوم دیگری هم نباشه
با تشکر

این مبحث رو مطالعه بفرمائید: تعویض (سیفون) آب آکواریوم (http://www.phalls.com/vbulletin/showthread.php?t=18785)

jacobnazarade
20 August 2006, 02:31 PM
با سلام خدمت دوستان
من یه زمان انزیمت گیر می اوردم برای استفاده در اکواریم و در واقع کار چرخه نترات و انجام می داد و به سرعت ولی اون کسی که توی شیلات بود و مغازه داشت جمع کرد دیگه هم ندیدم دوستان کسی اطلاعاتی ندارد در مورد ان.

چمران
20 August 2006, 03:23 PM
سلام
من توی اب اکواریومم داروریختم ولی حالا رنگش مونده ونمیره . دروز 2تابسته ذغال اکتیو گرفتم وگذاشتم توی فیلترها
البته با 2تا بسته سرامیک ولی تا حالا زیاد توفیقی نکرده کسی میتونه کمکم کنه ؟ ممنون میشم

Romans
20 August 2006, 03:57 PM
سلام
من توی اب اکواریومم داروریختم ولی حالا رنگش مونده ونمیره . دروز 2تابسته ذغال اکتیو گرفتم وگذاشتم توی فیلترها
البته با 2تا بسته سرامیک ولی تا حالا زیاد توفیقی نکرده کسی میتونه کمکم کنه ؟ ممنون میشم

سلام
دوست عزیز مدل فیلتر شما چیه .توجه داشته باشید که اگر فیلتر شما دارای مخزن توری میباشد فقط داخل انرا از زغال پرکنید و اگر مخزن توری ندارد بین اسفنجها مقداری از زغال را قرار دهید البته به صورتی که وارد موتور فیلتر نشه و لازم نیست مقدار زیادی زغال درون فیلتر قرار دهید و برای نتیجه گیری سریعتر بهتره موقتن سرامیکها رو خارج کنید تا فیلتر سبکتر بشه و مقدار بیشتری از اب رو مکش بکنه چون اگر فیتر شما سنگین و پر باشه هم به موتور ان فشار وارد میشه و هم مدت زمان تصفیه و از بین رفتن رنگ دارو بیشتر میشه.موفق باشید.

Anoush
20 August 2006, 03:58 PM
با سلام خدمت دوستان
من یه زمان انزیمت گیر می اوردم برای استفاده در اکواریم و در واقع کار چرخه نترات و انجام می داد و به سرعت ولی اون کسی که توی شیلات بود و مغازه داشت جمع کرد دیگه هم ندیدم دوستان کسی اطلاعاتی ندارد در مورد ان.

هنوز هم هست فکر میکنم محل شرکتش (افرند توسکا) تهران - خیابان توحید - کوی نادر - پلاک 1 باشه ولی مطمئن نیستم که خرده فروشی هم داره یا نه؟

سلام

درمان=سیفون مرتب اب + فیلترینگ خوب اب + صبر و حوصله

jacobnazarade
21 August 2006, 12:47 AM
با سلام خدمت دوستان
انوش جان نظرت در مورد این انزیمیت ها چیست . من مطالب و مقاله درست و حسابی پیدا نکرده ام خودت استفاده کردی چون من استفاده می کردم حدود دوسال پیش و لی خیلی وقت دیگه ندیدم تا دروست و حسابی روش تحقیق کنم ایا واقعا تاثیر در چرخه نیترات داره . ممنون

Anoush
21 August 2006, 10:32 AM
با سلام خدمت دوستان
انوش جان نظرت در مورد این انزیمیت ها چیست . من مطالب و مقاله درست و حسابی پیدا نکرده ام خودت استفاده کردی چون من استفاده می کردم حدود دوسال پیش و لی خیلی وقت دیگه ندیدم تا دروست و حسابی روش تحقیق کنم ایا واقعا تاثیر در چرخه نیترات داره . ممنون

سلام ،

یعقوب جان من تا بحال استفاده نکرده ام ولی سازنده همچین ادعایی داره. فکر کنم خودت باید تستش کنی و به همه بگی.

sina69
21 August 2006, 10:12 PM
انوش جان شما كه خودت اينكاره اي:icon_surp
به هرحال دو تا شيشه نوشابه پلاستيكي كوچك و بزرگ تهيه كنيد . من خودم شيشه فانتا رو پيشنهاد ميكنم كه بعد از كندن برچسب تميز ميمونه. با سه تا بست و دو متر شلنگ و كمي چسب آكواريوم براي آب بندي يه همچين چيزي درست كنيد
http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/separator.jpg

اگه بست پلاستيكي پيدا نكردين از چسب استفاده كنين. شيشه كوچك هم به اين خاطره كه اگه شيشه يزرگه كف كرد و سرريز كرد توآكواريوم وارد نشه
حالا تو شيشه بزرگه يك ليتر آب يك ليوان شكريا بيشتر با يه قاشق چايخوري مخمر بريزين و تكون بدين هريك ساعت چند دقيقه تكون بدين.CO2 داره از شلنگ خروجي خارج ميشه. اجالتا يك سنگ هوا كوچك بهش وصل كنين بندازين تو آب.

براي جذب بهتر CO2 ميتونين با ته يك شيشه نوشابه و دو تا چسبونك و يك سنگ هوا همچين چيزي درست كنين و تو آب بزارين

http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/bell.jpg

اميدوارم راضي باشين

از دوستان کسی این رو درست کرده؟؟؟
من که اینو درست کردم و حدود 7-8 تا قرص مخمر هم ریختم اما دریغ از یه دونه حباب co2:icon_redf

فکر میکنید اشکال کار از کجاست؟؟؟ در ضمن خوب هم با چسب عایق بندی کردم، فکر نمیکنم مشکل عایق داشته باشه

Abolfazl2006_p
22 August 2006, 12:30 AM
من فکر میکنم ایراد از عایق بندیش باشه !

sina69
22 August 2006, 12:58 AM
من فکر میکنم ایراد از عایق بندیش باشه !

شاید حق با شما باشه اما بعید میدونم عایقش مشکل داشته باشه.
میخوام بدونم کسی بوده که از این وسیله استفاده کرده باشه؟؟

sina69
22 August 2006, 08:24 PM
فکر میکنم حق با شما بود و عایق بندیش مشکل داشت:icon_razz
اون مخزن کوچیک رو از سر راهش برداشتم و مستقیما از ظرف بزرگ شلنگ به داخل تانک گذاشتم. داره کار میکنه فقط مشکلش اینه که تا زمانی که تکونش میدی گاز خارج میشه . نمیدونم مشکل از کجاشه.چون تو یه لیتر آب دقیقا 9 تا قرص مخمر ریختم.
راستی من یه مطلب خوندم که کپسولهای تولید گاز co2 وجود داره. اگه تو ایران پیدا میشه. ممکنه کسی از دوستان که در موردش آگاهی داره یه سری اطلاعات در اختیارم بذاره؟ تا شاید دیگه بشه بیخیال این دستگاه دست ساز بشیم:icon_arro

پیشاپیش متشکرم

Anoush
23 August 2006, 12:09 PM
راستی من یه مطلب خوندم که کپسولهای تولید گاز co2 وجود داره. اگه تو ایران پیدا میشه. ممکنه کسی از دوستان که در موردش آگاهی داره یه سری اطلاعات در اختیارم بذاره؟ تا شاید دیگه بشه بیخیال این دستگاه دست ساز بشیم .........

بزودی مبحث تزریق CO2 در اب اکواریوم را شروع کرده و بصورت مفصل ادامه میدهیم.

Abolfazl2006_p
23 August 2006, 06:34 PM
مرسی منتظریم :icon_wink
:lover:
:lover:

alirezasaberi
24 August 2006, 12:20 AM
من خودم هم نفهميدم آخر سر اين مخمر آبجو(Yeast) چيه ولي براي توليد CO2 از اون مخمر هاي كرم رنگ دونه دونه تهيه شيريني استفاده كنيد.براي هر ليوان شكر يك قاشق چايخوري. من خودم درست كردم و استفاده ميكنم..خيلي هم خوب كار ميكنه.
قرص ها اصلا براي اين منظور مفيد نيستند.فكر كنم اين قرص ها تو مبحث تغذيه استفاده بشن

نكته مهم:اگه آكواريومتون عميقه ممكنه فشار لازم براي توليد حباب رو نتونين توليد كنيد براي همين سنگ هواي خروجي CO2 رو بالاتر نصب كنيد

sina69
24 August 2006, 02:02 AM
من خودم هم نفهميدم آخر سر اين مخمر آبجو(Yeast) چيه ولي براي توليد CO2 از اون مخمر هاي كرم رنگ دونه دونه تهيه شيريني استفاده كنيد.براي هر ليوان شكر يك قاشق چايخوري. من خودم درست كردم و استفاده ميكنم..خيلي هم خوب كار ميكنه.
قرص ها اصلا براي اين منظور مفيد نيستند.فكر كنم اين قرص ها تو مبحث تغذيه استفاده بشن

نكته مهم:اگه آكواريومتون عميقه ممكنه فشار لازم براي توليد حباب رو نتونين توليد كنيد براي همين سنگ هواي خروجي CO2 رو بالاتر نصب كنيد

مخمر آبجو همین قرصاست. من ریختم تو آب و انگار هر چی بیشتر میمونه بهتر گاز تولید میکنه. فعلا که بد نیست اما خوب ازش راضی نیستم. پیشنهاد شما رو هم اجرا میکنم.متشکرم
امیدوارم انوش عزیز زودتر به قولش عمل کنه و مبحث تزریق co2 رو شروع کنه.:icon_cool

sina69
30 August 2006, 02:44 PM
استاد انوش عزیز
ما همچنان منتظریم که به قولتون عمل کنید و بحث در باب تزریق co2 تو آب رو شروع کنید.

:icon_excl :icon_cool

Mehraz
30 August 2006, 07:51 PM
باسلام
كسي از دوستان از ماده ساخت تترا براي كاهش نيترات موجود در آب به نام تجاري Nitrate minus استفاده كرده است؟چطوره؟

http://www.zoolandia.it/Zoolandia/catalog/images/227_TETRA_PRD_4_1.jpg

Anoush
31 August 2006, 09:35 AM
؟؟؟؟انوش عزیز
ما همچنان منتظریم که به قولتون عمل کنید و بحث در باب تزریق co2 تو آب رو شروع کنید.

:icon_excl :icon_cool

چشم قربان یه کم سرم خلوت بشه حتمن.این مبحث باید با عکس باشه. عکس هارو که گرفتم، تنبلی رو میذارم کنار و مینویسم.

yaser_sh58
2 September 2006, 03:03 PM
لطفا سوال دوستمون درباره Nitrate minus را پاسخ بدين.ممنون مي شم.

Anoush
2 September 2006, 03:17 PM
لطفا سوال دوستمون درباره Nitrate minus را پاسخ بدين.ممنون مي شم.

سلام ،

من از داروی فوق استفاده نکرده ام و تجربه عملی از ان ندارم.(برای همین هم جواب ندادم)

ولی کلن داروهایی این چنینی ادعای خنثی سازی نیترات و جلوگیری از تشکیل و یا زیاد شدن خزه و جلبک در اکواریوم دارند.

این دارو در زیر شن کف دفن میشه و تا یک سال!(ادعای کارخانه)احتیاجی به تعویض نداره.

موفق باشید.

vanhelsing
10 September 2006, 04:07 PM
سلام
ببخشید دوستان یک سوال داشتم من چند تکه چوب از کنار دریا جمع کردم چطوری اونهارو ضدعفونی کنم و داخل اب بگذارمممنون میشم راهنایی کنید.

maryamakbari1
10 September 2006, 04:44 PM
سلام
ببخشید دوستان یک سوال داشتم من چند تکه چوب از کنار دریا جمع کردم چطوری اونهارو ضدعفونی کنم و داخل اب بگذارمممنون میشم راهنایی کنید.

با سلام دوست محترم من براي چوبهايي كه از دريا اوردم اين مراحل را طي كردم اول 2روز انها را جوشاندم بعد به تاييد يكي از دوستان ان را چنذين ساعت در زاج سفيد گذاشتم بعد چند ساعتي انر ا مجددا جوشاندم بعد 1روز در متيل بلو غليظ گذاشته و استفاده نمودم الان چند ماهي است كه ان را در اكواريوم ديسكس ها قرار دادم اين يك تجربه شخصي است اميدوارم مفيد باشد.

Mehraz
28 September 2006, 12:25 AM
باسلام
كسي از دوستان از ماده ساخت تترا براي كاهش نيترات موجود در آب به نام تجاري Nitrate minus استفاده كرده است؟چطوره؟

http://www.zoolandia.it/Zoolandia/catalog/images/227_TETRA_PRD_4_1.jpg
بعد از يك كم تجربه و بازي بازي و كمك دكتر انوش عزيز در موردش مينويسم!
اين بسته مكمل يك سري ماده شيميايي/ آلي هست كه توسط شركت تترا ارايه شده.توي بروشورش هم توضيح داده كه اين ماده ميكروبهاي سيكل ازت رو وادار ميكنه تا در يك چرخه بيولوژيكي از نيترات بجاي اكسيژن استفاده كنند و به اين ترتيب نيترات آب رو كم ميكنه.در مورد استفاده اون بايد در جايي باشه كه ميكروبهاي سيكل ازت وجود داشته باشند كه كارخانه شنهاي كف رو پيشنهاد ميكنه. اما دوستاني كه فيلتر اكسترنال دارند (كنار بايوبال يا سراميك) يا فيلترهاي دستي داخل آب شور ميتونند اون رو داخل اين استفاده كنند.طي مدت يك هفته مقدار نيترات رو بسيار پايين مياره.توسط ماهي ها خورده نميشه (البته درمورد ماهي هاي من اينطوري بوده - ديسكاس كوريدوراس دلقك بلك گوست)
در مورد اينكه توي يكسال چه اتفاقي ميافته هنوز تجربه اي ندارم.اما يكي از كساني كه توي كار آكواريوم آب شور بود ازين ماده خيلي راضي بود كه باعث ميشه مقدار سيفون آب شور كه بعضا هزينه بيشتري داره رو كاهش بده.
من به توصيه انوش عزيز همينطوري ريختمش روي شنها كه بعد با تلاش ماهي هاي كفخوار خودش رفت زير شنها.

Cayman
29 September 2006, 06:12 PM
بعد از يك كم تجربه و بازي بازي و كمك دكتر انوش عزيز در موردش مينويسم!
اين بسته مكمل يك سري ماده شيميايي/ آلي هست كه توسط شركت تترا ارايه شده.توي بروشورش هم توضيح داده كه اين ماده ميكروبهاي سيكل ازت رو وادار ميكنه تا در يك چرخه بيولوژيكي از نيترات بجاي اكسيژن استفاده كنند و به اين ترتيب نيترات آب رو كم ميكنه.در مورد استفاده اون بايد در جايي باشه كه ميكروبهاي سيكل ازت وجود داشته باشند كه كارخانه شنهاي كف رو پيشنهاد ميكنه. اما دوستاني كه فيلتر اكسترنال دارند (كنار بايوبال يا سراميك) يا فيلترهاي دستي داخل آب شور ميتونند اون رو داخل اين استفاده كنند.طي مدت يك هفته مقدار نيترات رو بسيار پايين مياره.توسط ماهي ها خورده نميشه (البته درمورد ماهي هاي من اينطوري بوده - ديسكاس كوريدوراس دلقك بلك گوست)
در مورد اينكه توي يكسال چه اتفاقي ميافته هنوز تجربه اي ندارم.اما يكي از كساني كه توي كار آكواريوم آب شور بود ازين ماده خيلي راضي بود كه باعث ميشه مقدار سيفون آب شور كه بعضا هزينه بيشتري داره رو كاهش بده.
من به توصيه انوش عزيز همينطوري ريختمش روي شنها كه بعد با تلاش ماهي هاي كفخوار خودش رفت زير شنها.

اگه ممکنه قیمتش رو بگید .چند تا از اون قرص ها توش هست؟
هر قرص برای چند لیتر آبه؟

B@B@K
29 September 2006, 06:19 PM
سلام بسته 65 گرميه قيمت بين هفت تا هفت ونيم بستگي به انصاف فروشنده هر 8 گرم براي15 ليتر

sina007
25 December 2006, 01:30 AM
:icon_cry: اب اکواریم خیلی زود کدر میشه!!!!!!غذا کم میدم!!!!فیلتراسیونمم معمولیی!!!!البت مشکل فکر کنم از ماهییا باشه!!!اخه یه مدت گذاشته بودمشون داخل اک دوستم اونم مینالید!!!!ماهییام: اسکار_6ا!!!2تا بامبو!!!!4تا پرت!!!2تا سورم!!!2تا نایف!!2تا انجل منو!!!2تا اسکات!!!یه کت خرگوشییم دارم!!!!!:icon_neut

payamix
25 December 2006, 01:35 AM
سایز تانکتون و اینکه آبش رو چند وقت یک بار سیفون میکنید و چقدر از برپایی ایش میگذره رو بفرمایید.

pouyan
25 December 2006, 10:54 AM
:icon_cry: 22 تا بامبو!!!!!:icon_neut

دوستان این ماهی بامبو همون کتفیش راه راهست یا.... ؟

ff1378
9 January 2007, 12:19 AM
سلام دوستان
من يك سري ماهي گياهخوار مانند دم شمشيري و دلقك و كوريدوراس و يك لجنخوار دارم. به آنها همين غذاهاي معمولي مثل بيومار و ساچمه اي و كرم منجمد ميدهم. به لجنخوار هم گاهي اسفناج و تكه اي كدو سبز ميدهم . آب كاملا صاف و ماهي ها هم ماه هاست كه مشكلي ندارند. چند وقتي است كه بوي تندي مثل كپك نان از آكواريوم ميايد كه دارد اذيت ميكند. فكر ميكنيد اشكال از كجاست. بنظر شما چكار كنم؟

با تشكر

Romans
9 January 2007, 09:11 AM
سلام دوستان
من يك سري ماهي گياهخوار مانند دم شمشيري و دلقك و كوريدوراس و يك لجنخوار دارم. به آنها همين غذاهاي معمولي مثل بيومار و ساچمه اي و كرم منجمد ميدهم. به لجنخوار هم گاهي اسفناج و تكه اي كدو سبز ميدهم . آب كاملا صاف و ماهي ها هم ماه هاست كه مشكلي ندارند. چند وقتي است كه بوي تندي مثل كپك نان از آكواريوم ميايد كه دارد اذيت ميكند. فكر ميكنيد اشكال از كجاست. بنظر شما چكار كنم؟

با تشكر

سلام
دوست عزیز ابتدا 30 تا 40 درصد اب را سیفون کنید و برنامه غذایی انها را تغییر دهید و از اسفناج و کدو سبز هم استفاده نکنید.میتوانید از غذاهای پولکی که سبکتر هستند استفاده کنید.در مرحله بعدی اگر بوی اب کمتر نشد از زغال اکتیو استفاده نمایید.موفق باشید.

Blaze
9 January 2007, 04:44 PM
بنظر بنده ، شما طبق فرمایش آقای محسنی ، سیفون کنید ، و از زغال اکتیو حتما در فیلتر خودتون استفاده کنید ، زغال برای رفع بو یک باید هست ،

در مورد غذاتون ، کدو مشکوکه و بیومار هم میتونه بو بده ، حتما سعی کنید به اندازه غذا بدهید .

ساران سافت
13 February 2007, 11:16 AM
با سلام
من جديدا يك دستگا ريور اوسموز خريدم كه هم ميزان نيتريت و نيترات آب رو پايين مي آره و هم آب رو سبك ميكنه اما مشكلي كه من دارم PH آب رو به 8.5 تا 9 مي رسونه!!؟؟
چكار كنم تا كه اين PH رو بتونم به 6 برسونم و از اون آب براي آكواريومم استفاده كنم چون آب مشهد خيلي سنگين هستش و جايي خوندم كه ميزان نيتريت مجاز براي بدن 50 هستش كه مقدار اون در آب مشهد 85 مي باشد!؟

Anoush
13 February 2007, 03:25 PM
با سلام
من جديدا يك دستگا ريور اوسموز خريدم كه هم ميزان نيتريت و نيترات آب رو پايين مي آره و هم آب رو سبك ميكنه اما مشكلي كه من دارم PH آب رو به 8.5 تا 9 مي رسونه!!؟؟
چكار كنم تا كه اين PH رو بتونم به 6 برسونم و از اون آب براي آكواريومم استفاده كنم چون آب مشهد خيلي سنگين هستش و جايي خوندم كه ميزان نيتريت مجاز براي بدن 50 هستش كه مقدار اون در آب مشهد 85 مي باشد!؟

سلام عزیز،
میشه بفرمائید دستگاه Reverse osmosis شما ساخت کجاست و اب از چند فیلتر عبور میکند؟
من دو مدل امریکایی و ایتالیایی انرا دیدم که پی اچ را بالا نمیبرد. یک مدل ایتالیایی ان در فروشگاه مارین اخیرا نصب شده که مشخصات اب خروجی ان عالیست.

در ضمن پی اچ بالا با سختی بسیار کم اب موضوع عجیبی است. من حدس میزنم که در دستگاه شما اب از زغال اکتیو هم رد میشود ایا درست است؟

ساران سافت
13 February 2007, 06:25 PM
دستگاه كره اي هستش و اول از سراميك سپس از 5 لايه فيلتر رد ميشه كه فكر مي كنم يكيش هم اكتيو كربن باشه خودش ادعا مي كنه كه قدري هم آب رو مايل به قليايي مي كنه
البته شايد اشتباه گفته باشم من دستگاه تصويه آب براي منزل خريدم و مي خواهم براي آكواريوم هم استفاده بكنم
(برگه آزمايشگاه آب را داشت كه مقدار نيتريت و نيترات و سديم و كلسيم رو خيلي پايين مي آره توي دو نمونه آزمايشگاهي)

ساران سافت
14 February 2007, 07:10 PM
دستگاه كره اي هستش و اول از سراميك سپس از 5 لايه فيلتر رد ميشه كه فكر مي كنم يكيش هم اكتيو كربن باشه خودش ادعا مي كنه كه قدري هم آب رو مايل به قليايي مي كنه
البته شايد اشتباه گفته باشم من دستگاه تصويه آب براي منزل خريدم و مي خواهم براي آكواريوم هم استفاده بكنم
(برگه آزمايشگاه آب را داشت كه مقدار نيتريت و نيترات و سديم و كلسيم رو خيلي پايين مي آره توي دو نمونه آزمايشگاهي)

اگر كسي لطف كنه و كمك كنه ممنون مي شم

توي كاتالوگ PH KH Minus اين جمله رو نوشته :
Contains hydrochloric acid and sulphuric acid
ايا مي شود از اين دواسيد رقيق شده براي اسيدي كردن آب استفاده كرد؟:icon_razz

Romans
14 February 2007, 09:35 PM

سلام
دوست عزيز با چه درصد و چه مقداري .ايا نمودار يا فرمولي براي اينكار در اختيار دارين؟ استفاده از ph minus تابع شرايط خاصي ميباشد.اگر خواستين بفرماييد تا توضيح بدم.موفق باشيد.

dany0082
15 February 2007, 12:54 AM
با سلام خدمت دوستان من یک آکواریوم 150*80*40 دارم که با سیفونهای مرتی باز هم آب اون زرد میشه چیکارش کنم

pouyan
15 February 2007, 08:47 AM
با سلام خدمت دوستان من یک آکواریوم 150*80*40 دارم که با سیفونهای مرتی باز هم آب اون زرد میشه چیکارش کنم

دوست عزیز لطفا کمی اطلاعات بیشتر در مورد آکواریومتون بدید
مثل نوع ماهیانتون و اگر گیاه آبزی دارید نوع گیاهاتون-نوع غذاشون و مقدار غذادهی-مقدار نور دهی به آکواریومتون-مدت زمان تثبت سیکل آب آکواریومتون-و مدت زمان سیفونینگ وتعویض آب آکواریومتون در صورت امکان مقدار PH , آمونیاک و.....
موفق باشید

ساران سافت
15 February 2007, 10:47 AM
سلام
دوست عزيز با چه درصد و چه مقداري .ايا نمودار يا فرمولي براي اينكار در اختيار دارين؟ استفاده از ph minus تابع شرايط خاصي ميباشد.اگر خواستين بفرماييد تا توضيح بدم.موفق باشيد.

ممنون ميشم اگر توضيح دهيد؟

Romans
15 February 2007, 11:45 AM
ممنون ميشم اگر توضيح دهيد؟

سلام
دوست عزیز معمولن میزان pH در اکواریوم دچار تغییرات ناگهانی نمیشود و با سیفون مرتب میتوان انرا کنترل کرد ولی در موارد خاص که احتیاج به pH پایینتری داریم به طریق زیر باید از pH Minus استفاده کنیم :

تغییرات pH را به ارامی و در یک زمان طولانی (چند روز ) انجام بدهید نه در چند ساعت.به ماهیهای خودتان اجازه بدهید تا به ان عادت کنند و با ان هماهنگ شوند.
مقدار لازم از pH Minus را با 8 انس ( ounce ) اب مخلوط کنید (هر انس تقریبن برابر با 29 گرم میباشد) و روی اب اکواریوم بریزید و حداقل نیم ساعت برای مخلوط شدن ان صبر کنید و مجدد میزان pH را اندازه گیری کنید.
به این نکته مهم توجه داشته باشید که هر روز نباید بیشتر از یک واحد pH پایینتر بیاید.موفق باشید.

Anoush
15 February 2007, 12:21 PM

شما خودتون که پی اچ رو ازمایش کردید چند رو نشون میده؟

اگر میخواهید بجای استفاده از pH kH Minus از این دو اسید استفاده کنید جوابتون "نه"است.
برای اسیدی کردن اب بحث زیاد شده لطف کنید حوصله کنید و مطالب مربوطه رو بخونید

dany0082
16 February 2007, 02:17 AM
دوست عزیز لطفا کمی اطلاعات بیشتر در مورد آکواریومتون بدید
مثل نوع ماهیانتون و اگر گیاه آبزی دارید نوع گیاهاتون-نوع غذاشون و مقدار غذادهی-مقدار نور دهی به آکواریومتون-مدت زمان تثبت سیکل آب آکواریومتون-و مدت زمان سیفونینگ وتعویض آب آکواریومتون در صورت امکان مقدار PH , آمونیاک و.....
موفق باشید

ماهیهای من 6تا سیچلید آفریقایی 2 سورم 2 پنگوسی باله کوتاه 1 آروانا 3تا لجن خوار 1 دلقک
گیاه ندارم تقریبا هر 2 هفته یه بار سیفون میکنم 30 درصد آب و سیفون میکنم
غذا : پولکی ،دل ، ماهی کیلکا و تترا پریما
ph آب و اندازه نگرفتم سیکل ازت رو هم پشت سر گذاشتم

sina69
16 February 2007, 11:27 AM
آقا يه مطلب جالب و در عين حال به شدت آزار دهنده.
آب منطقه ما به شدت آلوده شده به طوري که وقتي سطل آب رو پر کردم تا کلرش بره ميدونيد با چه صحنه اي مواجه شدم؟؟؟
رنگ آب زرده!!!:icon_twis :icon_twis :icon_twis

حالا ما اين آب رو داريم ميخوريم:icon_eek: و مطمئنا از ظرف نيست يه وقت به ظرف گير نديد:icon_razz

يکي يه راهي براي بالا بردن کيفيت اين آب وحشتناک به ما بده.

پاينده باشيد

F.®.A
16 February 2007, 11:49 AM
سینا جان شما مگه تو چه منطقه ای هستید
شاید لحظه ای بوده (یکی دو ساعت دیگه خوب بشه) مگر اینکه چند روز این طوری باشه
از رزین و کربن اکتیو عبور بدین چطوره خوب نمیشه؟؟

sina69
16 February 2007, 12:41 PM
سینا جان شما مگه تو چه منطقه ای هستید
شاید لحظه ای بوده (ی�ی دو ساعت دیگه خوب بشه) مگر این�ه چند روز این طوری باشه
از رزین و �ربن ا�تیو عبور بدین چطوره خوب نمیشه؟؟

منطقه هشت شهرداري تهران. مطلب جالب توجه اينجاست که خط لوله آب محله ما شاه لوله است، يعني ما هيچ وقت قطع آب نداريم و ...
وقتي آب ما اينجوري باشه ديگه...
موقت هم نيست از يه هفته پيش اين اتفاق افتاده و هنوز خوب نشده. ديگه مجبورم همينو تو تانک بريزم و از زغال استفاده کنم.

F.®.A
17 February 2007, 04:24 PM
با سلام به همه دوستان
یه سوالی داشتم این محلول sanosil Dfive(5) که برای ضد عفونی آب هست اصله کارش چیه؟؟
چیزه بدرد بخوریه ؟؟من تو آکواریم قرنطینه ازش استفاده میکنم و گاهی هم وقتی گیاه تازه میگیرم به مدت 30 دقیقه میزارمشون تو آبی که این محلول بهش اضافه شده
راستش میترسم بریزم تو تانک اصلی میترسم که میکروبهای مفید و سیکل شده رو از بین ببره نظر دوستان درباره این محلول رو میخواست بدونم؟
ممنون
درود بی کران بر همتان باد

Farham
17 February 2007, 05:24 PM
با سلام به همه دوستان
یه سوالی داشتم این محلول sanosil Dfive(5) که برای ضد عفونی آب هست اصله کارش چیه؟؟
چیزه بدرد بخوریه ؟؟من تو آکواریم قرنطینه ازش استفاده میکنم و گاهی هم وقتی گیاه تازه میگیرم به مدت 30 دقیقه میزارمشون تو آبی که این محلول بهش اضافه شده
راستش میترسم بریزم تو تانک اصلی میترسم که میکروبهای مفید و سیکل شده رو از بین ببره نظر دوستان درباره این محلول رو میخواست بدونم؟
ممنون
درود بی کران بر همتان باد
من استفاده میکنم
به آبی که میخواهم سیفون کنم میزنم و بعد میریزم تو تانک اصلی

F.®.A
19 February 2007, 10:27 AM
این سانوسیل D5 رو میکرو ارگانیسم های سیکل ازت تاپیر نداره اونا رو بهم نمیریزه
من که میترسم سیکل رو خراب کنه واسه همین تو تانک اصلی نریختم
نظر بقیه دوستان چیه؟؟؟

Pedram27
19 February 2007, 11:42 AM
نظر بقیه دوستان چیه؟؟؟

من هم با نظر شما موافق هستم بهتر است كه فقط هنگام سيفون كردن به همراه ضد كلر استفاده شود نه در تانك اصلي

Farham
20 February 2007, 06:38 PM
برای آزمایش آب چاه در تهران کسی آزمایشگاهی رو سراغ داره؟
چه فاکتور هایی رو باید چک کرد؟ و چه تست هایی رو باید انجام داد؟
اگه ممکنه آدرس و شماره تلفن آزمایشگاه رو هم بدید.

Anoush
21 February 2007, 10:19 AM
نظر بقیه دوستان چیه؟؟؟

من چون از ان تا بحال استفاده نکرده ام فرمول شیمیایی انرا نمیدانم (اگر بگوئید ممنون میشوم)ولی در مورد مواد ضدعفونی کننده اب اکواریوم بحث زیاد شده و نتیجه:
1. بیشتر انها به سیکل ازت صدمه میزنند
2. ضد عفونی اب اکواریوم لازم نیست چون اکواریوم بعنی محیطی پر از میکروب پس خودتان را خسته نکنید.
3. بجای ضد عفونی اب (که ممکن نیست) با بالا بردن کیفیت اب و رفع عوامل استرس زا مقاومت ماهی را به میکروبهای بیماریزا بالا ببرید.

برای آزمایش آب چاه در تهران کسی آزمایشگاهی رو سراغ داره؟
چه فاکتور هایی رو باید چک کرد؟ و چه تست هایی رو باید انجام داد؟
اگه ممکنه آدرس و شماره تلفن آزمایشگاه رو هم بدید.

سازمان اب تهران
خودشان جدولی دارند که تمام فاکتورهای اب در ان نوشته شده و در جلوی هر مورد میزان ازمایش شده را مینویسند.

F.®.A
21 February 2007, 01:20 PM
من چون از ان تا بحال استفاده نکرده ام فرمول شیمیایی انرا نمیدانم (اگر بگوئید ممنون میشوم)ولی در مورد مواد ضدعفونی کننده اب اکواریوم بحث زیاد شده و نتیجه:
1. بیشتر انها به سیکل ازت صدمه میزنند
2. ضد عفونی اب اکواریوم لازم نیست چون اکواریوم بعنی محیطی پر از میکروب پس خودتان را خسته نکنید.
3. بجای ضد عفونی اب (که ممکن نیست) با بالا بردن کیفیت اب و رفع عوامل استرس زا مقاومت ماهی را به میکروبهای بیماریزا بالا ببرید.
انوش جان منم تو تانک اصلی استفاده نمیکنم
فقط چند قطره تو 20 لیتر آب تازه برای سیفون میریزم
ترکیباتشم:H2O2 و Ag+ است

Anoush
21 February 2007, 04:47 PM
انوش جان منم تو تانک اصلی استفاده نمیکنم
فقط چند قطره تو 20 لیتر آب تازه برای سیفون میریزم
ترکیباتشم:H2O2 و Ag+ است

پر اکسید هیدروژن یکی از بهترین مواد برای ضد عفونی اب در اکواریوم به شمار میره و اضافه کردن اون در ابی که میخواهید بعد از سیفون وارد تانک کنید به این میزان مشکلی ایجاد نمیکنه بلکه اکسیژن هم در اب ازاد میکنه.(مقدار کم ها!!)

راجع به یون نقره مطمئن نیستم، اگر مقاله ای دیدم حتما بهتون اطلاع میدم.

persiamix
2 March 2007, 03:04 PM
دوستان من تازه کارهستم ازچه آبی باید استفاده کنم برای شروع ؟

ساران سافت
2 March 2007, 05:27 PM
دوستان من تازه کارهستم ازچه آبی باید استفاده کنم برای شروع ؟
آب شرب شهر
تا شما كجا زندگي كنيد:icon_ques

Farham
5 March 2007, 02:52 PM
امروز زنگ زدم سازمان آب
تست کامل آب رو میگه بالای 300 تومن
چه فاکتور هایی رو حتما باید تست کرد؟ غیر از ph سختی و انگل

Blaze
6 March 2007, 01:02 PM
دیشب در اثر یک سهل انگاری نابخشودنی ، پمپ و فیلتر یکی از مخزنهام پس از غذادهی خاموش موند ، امروز صبح با صدای ضربه های شدید به تانک از خواب پریدم و فکر میکردم جناب سیکلید زندانیه که داره مولی مورد علاقشو نصفه جان میکنه تا از خوردنش لذت ببره ، وقتی به تانک سر زدم ، همون چیزی که به ذهن شما میاد رو دیدم . چند ماهی مشرف به موت و یک ماهی مرده ( سیکلید گورخری که خیلی به اکسیژن حساسه و با اینکه از همه کوچکتر بود حدود 7 سانت بود مرده بود ولی اسکار 12 سانتی و چند تا سورم زنده بودند ) .

دلقک ها هم کاملا از حال رفته بودند و در حال مرگ بودند که پس از دو نوبت تعویض اضطراری آب حدود 20 % با استفاده از ضد کلر، در جمع 40 % و هوا رسانی فوق العاده زیاد رو به بهبود دارند میرند . ( حجم کل مخزن 110 لیتر )

سوالی که دارم اینه :

1.برای اینکه اکسیژن زیاد در مخزن آزاد بشه ، بنظر دوستان میشه از آب اکسیژنه استفاده کرد ؟

2.بنا به گفته جناب انوش پس از خاموشی فیلتر گاز مسموم کننده در تانک تولید میشه ، با توجه به اینکه اکسِژن محلول در آب مصرف میشه و دی اکسید کربن دفع میشه ، این حالت فکر کنم باعث پایین آمدن شدید PH میشه ، درسته ؟ اگر درسته در صورت در دسترس نبودن آب مناسب آیا میشه با افزودن نمک کمی آنر را تعدیل کرد ؟

بهر صورت بنده با توجه به بوی بسیار شدید و رنگ شدیدا کدر آب ، تصمیم گرفتم که سیفون آب انجام بدم.

3. برای رفع کدری آب ، از یک پمپ اضافی با یک قسمت کاملا پر از زغال استفاده کردم .
آیا این زغال در جهت رفع این نوع کدری ، با توجه به اینکه حاصل از گاز و فاکتورهای شیمیایی مسموم کننده هست ، کاربردی داره ؟

4.یک سورم 13 - 14 سانتی نر زیبا دارم ( فکر کنم بگم داشتم بهتره ! ) کاملا ولو شده و فقط باله آبششی زیریش حرکت کندی داره و حتی دهانش بسختی بازو بسته میشه ، پس از انجام کل مراحل فوق ، چون بهبودی در اون ندیدم به تانک یک جفت سورم آماده به جفتگیری منتقلش کردم تا از آب با کیفیت اون تانک استفاده کنه و اطرافش دو تا شعله ریز اکسیژن گذاشتم . توصیه خاصی دارید ؟

Blaze
7 March 2007, 12:41 AM
گفتم اشتباها فکر کردم روشنه ولی نبود :nothing_to_say:

ماهی ها هم نگو که دلم خونه ، سورمم مرد ، خاکش کردم تو گلدونم بلکه مایه سرفرازی گیاه بشه !

بقیه شنا میکنن و بهتر شدند اما فعلا غذا نمیخورند ( بجز دلقک ها )، اسکار هر چی میخوره تف میکنه .

Anoush
7 March 2007, 12:59 PM
دیشب در اثر.........

سوالی که دارم اینه :
1.برای اینکه اکسیژن زیاد در مخزن آزاد بشه ، بنظر دوستان میشه از آب اکسیژنه استفاده کرد ؟

2.بنا به گفته جناب انوش پس از خاموشی فیلتر گاز مسموم کننده در تانک تولید میشه ، با توجه به اینکه اکسِژن محلول در آب مصرف میشه و دی اکسید کربن دفع میشه ، این حالت فکر کنم باعث پایین آمدن شدید PH میشه ، درسته ؟ اگر درسته در صورت در دسترس نبودن آب مناسب آیا میشه با افزودن نمک کمی آنر را تعدیل کرد ؟

بهر صورت بنده با توجه به بوی بسیار شدید و رنگ شدیدا کدر آب ، تصمیم گرفتم که سیفون آب انجام بدم.

3. برای رفع کدری آب ، از یک پمپ اضافی با یک قسمت کاملا پر از زغال استفاده کردم .
آیا این زغال در جهت رفع این نوع کدری ، با توجه به اینکه حاصل از گاز و فاکتورهای شیمیایی مسموم کننده هست ، کاربردی داره ؟

4.یک سورم 13 - 14 سانتی نر زیبا دارم ( فکر کنم بگم داشتم بهتره ! ) کاملا ولو شده و فقط باله آبششی زیریش حرکت کندی داره و حتی دهانش بسختی بازو بسته میشه ، پس از انجام کل مراحل فوق ، چون بهبودی در اون ندیدم به تانک یک جفت سورم آماده به جفتگیری منتقلش کردم تا از آب با کیفیت اون تانک استفاده کنه و اطرافش دو تا شعله ریز اکسیژن گذاشتم . توصیه خاصی دارید ؟

با سلام

برای افزایش اکسیژن محلول در اب بهترین عمل ایجاد تلاطم در ابه که حتی از سنگ هوا هم بهتر عمل میکنه.
برای این کار میتونید با یک لیوان اب را از اکواریوم بردارید و با فاصله به اب بریزید. ولی وقتی جریان برق برقرار هست کافی است که لوله خروجی اب واتر پمپ رو هم سطحح اب اکواریوم قرار بدید. با این کار co2 موجود در اب بسرعت خارج شده و میزان اکسیژن محلول در اب افزایش پیدا میکنه.

افزودن پراکسید هیدروژن میزان اکسیژن رو بالا میبره ولی نه به این حد و دوم اینکه اضافه کردن ناگهانی ان به مقدار زیاد سوزاننده است.

در مورد فیلتراب کافیست انرا قبل از روشن کردن از اب بیرون بکشید و ابر های انرا با ابر جدید جایگزین کنید. اگر ابر زاپاس ندارید حتمن ابر ها را خارج کرده و بخوبی با اب شستشو دهید. نگران باکتری های مفید نباشید.

با بالا رفتن co2 در اب، اب شدیدا اسیدی نمیشه (خدا بافرینگ اب را حفظ بفرماید) چیزی که مهم تر از این مسئله هست همان کمبود اکسیژن و الودگی اب است. که باید به فکر رفع سریع اون بود.

اضافه کردن کربن اکتیو در فیلتر رو من به عقلم نمیرسید ولی مطمئن باشید که مفید است. اضافه کردن نمک هم بی ضرر است.

توصیه خاص من: در هنگام غذا دهی پمپ هارو خاموش نکنید.
ضرر: مقداری از غذای ماهی بداخل فیلتر کشیده شده و فیلتر شما زود تر کثیف میشود. در تانک دیسکس هم که توصیه شده پمپ ها خاموش شوند تا ماهی براحتی غذا در دسترسش باشد و تناول فرماید رو من بعد از اولین تجربه تلخ فراموشی و مرگ ماهی هایم دیگر رعایت نکردم و الان مشکلی به نام فراموشی دوباره روشن کردن فیلتر و پمپ هوا ندارم.
منفعت: روشن کردن دوباره ان را فراموش نمیکنید و ماهی هایتان نمیمیرند.

توصیه دوم: بعد از این مشکل به ماهی ها تا دو روز (تا بازگشت شرایط نرمال قبلی) غذا ندهید.

ساران سافت
7 March 2007, 05:09 PM
ولي من هر شب از ساعت 10 الي 11 تا موقع نماز صبح پمپ رو خاموش مي كنم تا با آرامش ايجاد ماهي ها راحتتر استراحت كنند و تا حالا هم مشكلي هم نداشتم
آكواريوم من حدود 140 ليتر و ماهي هام هم : 1 بلك گوست - 2 لوچ دلقك - 5 ديسكاس - 4 گوپي - 3 زبرا - 2 گورامي دارف - 1 فايتر - 2 سيلور شارك - 2 كوريدوراس - 2 كت اسپرت

Blaze
8 March 2007, 12:52 AM
جهت اطلاع و انتقال تجربه این پست رو هم بعد گذشت تقریبا 36 ساعت از عادی سازی شرایط آب میزنم :

کیفیت آب : عالی !!! با وجود دو فیلتر و زغال زیاد ، شفافیت آب مثل روز اول استارت تانک شده !

تعداد ماهی :
الف ) 6 تا کوریدوراس ، یک شارک کرم ، کت فیش معمولی که هیچ آسیبی در این حادثه ندیدند و الان هم چشم شیطون کور گوششم کر خوشو خرم هستند ! همه از سطح آب اکسیژن میگرفتند .

ّب ) اسکار 12 -13 سانتی ، پس از 36 ساعت غذا رو با ولع خورد و رنگ و حالاتش طبیعی شد ، 2 عدد سورم زرد و سبز به اندازه های 11 - 13 سانتی که در این حادثه جان سالم بدر بردند و غذا هم البته بعد 24 ساعت خوردند .

دو عدد دلقک 7 تا 8 سانتی که بعد 24 ساعت حالشون عادی شد ، دلقک کوچک چند قسمت بدنش عین کبودی سیاه شده بود که بعد 36 ساعت کاملا طبیعی شد .

کت فیش سخنگو 12 تا 13 سانتی که اصلا حال مساعدی نداشت بعد 24 ساعت به حال طبیعی بازگشت .

alirezasaberi
16 March 2007, 01:53 PM
دوستان. مقدار صحيح مصرف تيوسولفات سديم براي از بين بردن كلر چقدره؟

Anoush
17 March 2007, 12:04 PM
دوستان. مقدار صحيح مصرف تيوسولفات سديم براي از بين بردن كلر چقدره؟

سلام عزیز،
کم پیدایی؟!
میزانی که من مصرف میکنم به قرار زیره:

شصت گرم هیپو سولفیت سدیم یا همان تیو سولفات رو در یک لیتر اب مقطر حل میکنم.
هر قطره از محلول، کلرین یک لیتر اب رو خنثی میکنه.

پیروز باشی

Moh4mm4d
18 March 2007, 03:41 PM
سلام دوستان

میخواستم بپرسم رنگ متمایل به زرد آب بخاطر چی هست؟
ربطی به سیکل ازت داره؟ آکواریوم 120 لیتری و حدود 1 ماه هست راه اندازی شده همراه 20 ماهی!
تا حالا تلفات نداشتم ( یعنی تلفات ناشی از بیماری یا سیکل یا عوامل ناشناخته نداشتم )
اضافه کنم که 10 روز پیش مقادیری ضد انگل چینی! استفاده کردم که آب بشدت آبی رنگ شد، بعد از 2-3 روز رنگ آبی رفت و به زردی متمایل شد ( قبل از اینکه دارو بریزم رنگ آب نرمال بود )
بعد از 5 روز ذغال گذاشتم تو فیلتر برای جذب دارو ( آیا باید ذغال رو باز خارج کنم از آب؟ )
کف آکواریوم رو هم تا حالا سیفون نکردم، فقط هر چند روز مقداری آب اضافه کردم.

pouyan
18 March 2007, 06:25 PM
سلام دوستان
ربطی به سیکل ازت داره؟ آکواریوم 120 لیتری و حدود 1 ماه هست راه اندازی شده همراه 20 ماهی!
تا حالا تلفات نداشتم ( یعنی تلفات ناشی از بیماری یا سیکل یا عوامل ناشناخته نداشتم )
اضافه کنم که 10 روز پیش مقادیری ضد انگل چینی! استفاده کردم که آب بشدت آبی رنگ شد، بعد از 2-3 روز رنگ آبی رفت و به زردی متمایل شد ( قبل از اینکه دارو بریزم رنگ آب نرمال بود )
بعد از 5 روز ذغال گذاشتم تو فیلتر برای جذب دارو ( آیا باید ذغال رو باز خارج کنم از آب؟ )
سلام
سیفونیگ شنها وکف آکواریوم رو ابتدا انجام بدید و 30-40%آب آکواریومتون رو هم تعویض کنی بعد اگر مشکلی بود از زغال اکتیو نو استفاده کنید در ضمن تعداد ماهیاتونم یکم زیاده با وجود اینکه سیکل ازت رو خراب نمیکنه اما باکتری های مفید این سیکل تا یک حدی مشخصی میتونند مواد سمی رو بهم تبدیل کنند و بی ضررترشون کنند و مابقیشون همچنان باقی میمونه پس ماهیاتم کم کن البته من فکر میکنم ماهیات گوشتخوار باشه نه؟:icon_cool

Moh4mm4d
18 March 2007, 08:01 PM
سلام
سیفونیگ شنها وکف آکواریوم رو ابتدا انجام بدید و 30-40%آب آکواریومتون رو هم تعویض کنی بعد اگر مشکلی بود از زغال اکتیو نو استفاده کنید در ضمن تعداد ماهیاتونم یکم زیاده با وجود اینکه سیکل ازت رو خراب نمیکنه اما باکتری های مفید این سیکل تا یک حدی مشخصی میتونند مواد سمی رو بهم تبدیل کنند و بی ضررترشون کنند و مابقیشون همچنان باقی میمونه پس ماهیاتم کم کن البته من فکر میکنم ماهیات گوشتخوار باشه نه؟:icon_cool
بله گوشتخوار هستن. اسکار، پروت، نایف و ... البته یکدونه پنگوسی گیاهخوار هم هست! ( چند وقته شکمش باد کرده نمیدونم چرا نمیمیره :icon_arro من دیگه نمیدونم چکارش کنم، غذا هم نمیتونم بهش بدم چون بقیه نمیذارن چیزی بهش برسه، یکماهه نخورده، دیگه انقدر گرسنشه که اون پوزه پهنشو میکنه لای سنگا میپاششون اینور اونور )

در مورد سیفون کف و فضولات من یکبار با پاورهده فیلترم که 580 لیتر در ساعت هست امتحان کردم ( با همون روش نوشابه خانواده! ) ولی اصلاً مؤثر نبود، فکر میکنم باید یک پاورهد با قدرت حدود 2 برابر بگیرم نه؟ قیمتش رو کسی داره؟ چند تا قیمت توی تاپیک ها دیدم ولی پست ها مال 1 سال پیش بود! گفتم شاید تغییر کرده قیمت.

بعد این آب که میگذاریم بمونه 24-48 ساعت، اگه بیشتر بمونه طوری میشه؟ چون من معمولاً یادم نمیمونه که مثلاً آبه 2 روز مونده یا 6 روز :icon_twis

با تشکر.
عید همگی دوستان هم پیشاپیش مبارک.

kasra_masiha
3 April 2007, 05:14 PM
شصت گرم هیپو سولفیت سدیم یا همان تیو سولفات رو در یک لیتر اب مقطر حل میکنم.
هر قطره از محلول، کلرین یک لیتر اب رو خنثی میکنه.

سلام انوش عزیز سال نو مبارک
تیو سولفات رو کجا میتونم تهیه کنم
من شهرستان هستم . نوع مغازه یا ..؟

Anoush
4 April 2007, 10:20 AM
سلام دوستان
...........بعد از 5 روز ذغال گذاشتم تو فیلتر برای جذب دارو ( آیا باید ذغال رو باز خارج کنم از آب؟ )

زردی اب بیشتر به خاطر تعداد بیش از حد ماهی نسبت به حجم اب و فیلترینگ ضعیف هست. اگر میخواهید ماهی بیشتری نسبت به مقدار توصیه شده نگه دارید باید دفعات سیفونینگ رو بیشتر کنید و فیلترینگ اکواریوم رو بهبود بدین.

زغال رو میتونید بعد از 24 ساعت خارج کنید و یا میتونید به مصرف اون ادامه بدین ولی من با زغال میونه ندارم. قبلا در باره ذغال و تعویضش صحبت شده.

.....................................
بعد این آب که میگذاریم بمونه 24-48 ساعت، اگه بیشتر بمونه طوری میشه؟ چون من معمولاً یادم نمیمونه که مثلاً آبه 2 روز مونده یا 6 روز .

اب اگر بیشتر بمونه براش مشکلی پیش نمیاد.

سلام انوش عزیز سال نو مبارک
تیو سولفات رو کجا میتونم تهیه کنم
من شهرستان هستم . نوع مغازه یا ..؟

کسری جان نوروز شما هم مبارک باشه

مغازه هایی که مواد شیمیایی میفروشند هیپو سولفیت رو دارند ولی اگر این مغازه هارو گیر نیاوردید مغازه های لوازم عکاسی هم انرا دارند چون از این ماده برای ثبوت نگاتیو های فیلم های سیاه و سفید یا عکس های رادیولوژی استفاده میشه. در تهران قیمتش حدودا کیلویی هزار تومان هست.

vahid fisher
4 April 2007, 12:57 PM
با سلام و عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن سال نو و تبریک به خاطر هفته وحدت

من دیشب داشتم صفحات این تاپیک رو نگاه میکردم متوجه یک موضوعی شدم که بعضی از دوستان در مناطقی زندگی می کنند که آب کیفیت مطلوبی ندارد . باید به اطلاع برسونم که در شهر ما اراک هیچ کس جرات نوشدن آب رو از شیر نداره ( به دلیل کیفیت فوق علاده بد آب ) مثلا نیترات آب اراک 83 است برای نوشیدن آب یک سری مراکزی در اراک درست شده که آب شرب را از طریق روش اسمز معکوس قابل استفاده می کنند و با قیمتی ارزان ( من 30 لیتر گرفتم 225 تومان ) که در این آب مثلا نیترات به 8 رسیده یا کلر 0.2 درصد شده و آب جز آب های سبک به شمار میره و ازنظر ph هم تقریبا خنثی هست .
من از این آب استفاده کردم که بلافاصله اسکارهام که مدت ها قهر کرده بودند آشتی کردند .

حالا هرکس میتونه از این آب تهیه کنه لازم به ذکر کنترل فاکتور های همچین آبی نیز ساده تره :icon_cool

seravin
11 April 2007, 01:21 AM
با سلام خدمت دوستان عزیز

آیا آب رودخانه و چشمه ها جهت استفاده در آکواریوم مناسب است؟

با تشکر

Romans
11 April 2007, 08:54 AM
با سلام خدمت دوستان عزیز

آیا آب رودخانه و چشمه ها جهت استفاده در آکواریوم مناسب است؟

با تشکر

سلام
خوش امدین دوست عزیز
اب رودخانه ها به خاطر وجود آلودگی های مختلف صنعتی و محیطی برای اینکار مناسب نیست.در مورد اب چشمه ها هم باید نمونه ان از نظر سختی و املاح دیگر ازمایش شود.بهترین گزینه برای اینکار اب شهری میباشد.موفق باشید.

paeezan27
11 April 2007, 06:22 PM
سلام در مورد اب جوشیده میخوام بدونم ایا اب جوشیده سختی و ph صفر داره کلی ممنون میشم اگه جواب بدید.

Anoush
12 April 2007, 10:14 AM
سلام در مورد اب جوشیده میخوام بدونم ایا اب جوشیده سختی و ph صفر داره کلی ممنون میشم اگه جواب بدید.

خیر سختی صفر نمیشه. پی اچ صفر هم عملا وجود خارجی نداره.

Mehraz
12 April 2007, 05:36 PM
آب جوشيده ممكنه سختي كمتري داشته باشه اما مشكلش اينه كه از اكسيژن خاليه.

paeezan27
12 April 2007, 06:03 PM
سلام فکر میکنم سختی اب 140 باشه البته با این تستهای اراک اندازه گرفتم و ph7 یا 8 هست فکر میکنید اب جوشیده سختی و phکمتری از اب معمولی داشته باشه مثلا چقدر اگه بگید کلی ممنون میشم.

siavash2006
14 April 2007, 06:32 PM
سلام فکر میکنم سختی اب 140 باشه البته با این تستهای اراک اندازه گرفتم و ph7 یا 8 هست فکر میکنید اب جوشیده سختی و phکمتری از اب معمولی داشته باشه مثلا چقدر اگه بگید کلی ممنون میشم.

از اون جایی که وقتی آب می جوشه مقداری از آب خالص بخار میشه ولی مغدار نمکها و جامدات حل شده در اون تغییر نمیکنه . در واقع غلظت این نمکها با لاتر میره وسختی آب بیشتر میشه.
در مورد ph هم چون نمکهای بافری آب وجود دارند . تغییری نمیکند.
تا جایی که من میدونم فقط آبهایی که به سلامتیشون مشکوکند رو برای ضدعوفونی میجوشونند.
شاید منظور دوستان از آب جوشیده آب مقطر باشه که کلاَ فرق داره...:icon_arro

rasoul2000r
28 April 2007, 10:44 AM
سلام دوستان ببينم اب معدني واسه اكواريوم وما هي ها فايده داره مفيده يا نه حالا اگه مفيده اينابو چه جوري بايد به اكواريوم اضافه كرد روزي چند ليوان
گلي به گوشه دست وپنجتون

Azimi
8 May 2007, 12:38 AM
شما به جاي اين كارهاي عجيب غريب به راحتي ميتونيد با رزين سختي آب رو پايين بياريد . اگه حال نداريد بريد ناصر خصرو بريد از پلاسكو تهيه كنيد . من خودم مقداري رزين رو در قيلتر داخلي ميزارم .

dany0082
8 May 2007, 11:30 AM
لطفا در مورد استفاده صحیح از رزین و اینکه چه موقع لازم است از آن استفاده شود توضیح دهید

Romans
8 May 2007, 11:52 AM
لطفا در مورد استفاده صحیح از رزین و اینکه چه موقع لازم است از آن استفاده شود توضیح دهید

سلام
دوست عزیز از رزین جهت کاهش سختی اب استفاده میشود و در شرایط عادی شما برای اکواریوم خانگی احتیاجی به اینکار ندارید چون با تعویض و سیفون مرتب اب این مشکل برطرف میشود.
برای اطلاع بیشتر همین تاپیک را از ابتدا مرور کنید.موفق باشید.

goodbay-jojo
10 May 2007, 02:44 AM
سلام
از دوستان كسي ميدونه كه كيت هاي الكترونيكي سنجش سختي ، نيتريت ، نيترات و ... وجود داره يا نه ؟ مارك و قيمتش چيه ؟ ويا اصلا بهتر از كيت هاي معمولي ( كاغذي ) هستند يا نه ؟
علت سئوالم اينه كه چون آب اراك كيفيت مناسبي نداره ، فكر ميكنم يه وسيله الكترونيكي، هم دقيق تره و هم احتمالا بشه در دفعات بيشتري استفاده نمود .
موفق باشيد .

hessamhashemi
10 May 2007, 04:09 AM
در مورد کیت ها من در اراک اطلاعی ندارم ولی در اصفهان کیت سنجش سختی را من 4000 تومان خریدم و کیت های نیتریت و آمونیاک هم به ترتیب 12000و 14000 تومان قیمت کردم همگی سپاهان سنجش بودن که پول نداشتم نخریدم. برای ph میتونین کیتش یا کاغذش و یا الکترونیکیش را بخرین که الکترونیکیش بهتره ولی قیمتش بالاست من حدود 100000 تومان قیمت گرفتم ولی کاغذش رو من مارک چینی 1000 تومان گرفتم که بدک نیست. البته دقتش پایینه ولی خوب کار منو که راه انداخت.
البته همه اینها مال اصفهانه مال اراک را دیگه نمیدونم.
یک چیز مهم یادت باشه اگه خواستی هر کیتی بخری به فروشنده بگو برات امتحان کنه و اگه تاریخ انقضا هم داشت نگاه کن مبادا فاسد شده باشه که کل پولی که دادی می پره پس خوب حواست را جمع کن.
آب هم اگه در ظرف مناسب بجوشه بطوریکه ازش گچ ته نشین بشه سختی آبت کم میشه فقط قبل از اضافه کردن بزار سرد بشه و حسابی هوا دهی کن.

برای ساخت آب مقطر میتونی همون کاری که من میکنم بکنی.
یک زودپز قدیمی پیدا کن و سوپاپ اطمینانش را بردار و داخلش را آب کن و درش را ببند و به جای سوپاپ اطمینان یک لوله وصل کن و انتهای لوله را داخل یک ظرف فلزی تنگ مانند بذار و این ظرف تنگ مانند را هم داخل یک قابلمه یا دیگ بزرگ بذار و داخلش را پر آب سرد کن حتی میتونی یخ هم اضافه کنی. حال با روشن کردن زیر زود پز و بخار شدن آب کم کم داخل ظرف تنگ مانند آب مقطر تشکیل می شه که البته فاقد اکسیژن هست و باید بهش اکسیژن بدی و بذاری سرد بشه با این راه آب مقطر مورد نیازت را داخل خونه تهیه میکنی. البته من نمیدونم این روش ارزون تره یا اینکه آب مقطر آماده بخری. من آب مقطر آماده را یکبار 3 لیتر 1000 تومان خریدم. حالا شما امتحان کن ببین کدوم ارزون تره.
بعدم قبل از کم کردن سختی آب آب مقطر و آب شیر را با هم در یک ظرف جدا مخلوط کن و با کیت سختی اونو اندازه گیری کن تا نسبت مخلوط شدن دستت بیاد بعد با همین نسبت آبها را در حجم مورد نظر مخلوط کن و به آکواریومت اضافه کن. البته کم کم اینکار را بکن مثلا هر 2 روز نهایت 1 درجه آلمانی از سختی آب آکواریومت کم کن تا ماهیهات کم کم عادت کنن. اینکار را اگه یکباره انجام بدی ماهیهات از خوشی سنکوپ میکنن و باید نعش کشی کنی.

fish man
26 May 2007, 11:24 AM
توی ناصر خوسرو انواع لوازم سنجش مواد شیمیایی رو می تونید گیر بیاد
البته قیمت بالایی دارن
ادرس نمایندگی های این وسایل که البته کم هم نیستند رو می تو نید از خودشون بگیرین.

Azimi
14 June 2007, 04:43 AM
شما از رزین کاتیونی استفاده میکنید ؟ از نوع قوی یا ضعیف ؟ ضمنا از نمک تصفیه شده معمولی که داخل نمک دان مصرف میشه برای احیا استفاده میکنید ؟ آب مقطر از کجا میشه تهیه کرد (برای احیا)

اگه اونجور که قای نیما گفتند کاتیونی و آنیونی را مخلوط کنیم پس چه جوری احیا کنیم؟

Azimi
20 June 2007, 04:21 PM
می خواستم یک تجربه شخصی خودم رو براتون تعریف کنم :
آب منطقه ما ( ولنجک) دارای سختی 136.8 ppm می باشد . من 50 سانت لول پولیکا شماره 5 گرفتم و اون رو به سه قشمت مساوی تقسیم کردم و لبه های اونا رو حرارت دادم تا داخل هم برند . در قسمت پایین یک جوراب زنانه گذاشتم و لبه هاش رو برگردوندم به سمت بیرون و اون رو پر از رزین کاتیونی آلمانی احیا شده کردم و روش یک کاغذ صافی قهوه جوش گذاشتم و لبه های کاغذ رو هم به سمت بیرون برگردوندم و لوله وسطی رو در اون فرو کردم در لوله دوم هم مثل لوله اول جوراب گذاشتم و در اون ذغال اکتیو ریختم و لوله بالایی رو در اون فرو کردم در پایین ( در قسمت خروجی آب ) هم یک کاغذ صافی گذاشتم در قسمت فوقانی هم با میخ داغ بلند دو سوراخ در سمت پهلوی لوله و مقابل هم کردم تا با یک نخ ضخیم یک حلقه درست کنم و اون رو از شیر دوش حمام آویزان کنم جوری که راست خروجی آب باشد
و یک سطل زیر اون گذاشتم . آب رو بافشار کم باز کردم و جهت احتیاط مقداری از آب تصفیه شده که اول می آمد رو دور ریختم . و به این ترتیب آب رو تصفیه کردم آب خروجی سختی حدود 9 ppm داشت . چون این آب خیلی سبک بود فقط 40 لیتر از اون رو با آب تانک حدود 150 لیتریم مخلوط کردم که در نهایت سختی تانک از 154 ppm ( یعنی حتی از آب لوله کشی هم سنگین تر بود که فکر کنم دلیلش رو بدونید . جالب اینجاست که من در فیلتر داخلیم رزین هم گذاشته بودم که هیچ تاثیری نداشته بوده ) به حدود 110 PPm رسید .

نکات مهم طبق تجارب شخصی من :

1 - آب باید کاملا به آهستگی از رزین رد شه مثلا در رابطه با مورد فوق آب با دبی حدود 50 لیتر/ ساعت تصفیه شد . اگر فشار آب از حدی بیشتر باشه آب از بالا سر میره و آب سخت داخل سطل آّب تصفیه شده میریزه .
2 - لوله مورد نظر باید کاملا به صورت عمودی قرار گیرد تا آب کاملا از میان رزین عبور کند و از دیواره ها رد نشود .
3 - من با این کارها فقط خواستم آبی کمی سبک تر برای دیسکسهام فراهم کنم و هیچ تلاشی برای اسیدی نگاه داشتن آب نمیکنم زیرا :

اولاً : ثابت نگاه داشتنph در حد کمی اسیدی تلاشی بیهوده است ( نظر کاملا شخصی )
دوماً: دیسکسهایی که اکثر ماها داریم ترجیه میدند یک ph ثابت و خنثی داشته باشند تا اسیدی و متغیر .

Azimi
25 June 2007, 05:42 AM
بچه ها برای اینکه سرتون رو درد نیارم برای سختی در مطالب زیر از درجه آلمانی استفاده میکنم :

همونطور که در پست قبل گفتم من دو گالون آب تصفیه شده با سختی صفر داخل تاک ریختم و سختی آب آکواریوم از 9dGH به 7dGH رسید بعد از 5 روز مجددا یک گالون آب با سختی صفر داخل تانک ریختم . بایک حساب سر انگشتی باید سختی به 6dGH رسیده باشه ولی با کمال تعجب بعد از آزمایش دیدم سختی 9dGH هست . برای اطمینان آزمایش رو تکرار کردم نتیجه همون بود .

حدس من :
تنها دلیلی که میتونه داشته باشه شن های کف هست . این شنها که وارداتی از کشور چین هست در دو اندازه و رنگ با هم ترکیب شدند ( عکس زیر ) :

http://i8.tinypic.com/4pbt8o7.jpg

اگه بعد از آزمایشاتم حدسم درست باشه این مسئله برام خیلی ناراحت کنندست چون اگه بخوام شن ها رو با شنهای معمولی عوض کنم :

اولا: جلوه آگواریومم خیلی خیلی کم میشه
دوما:سیکل نیتروژن

نظر شما چیه ؟

Romans
25 June 2007, 08:52 AM
همونطور که در پست قبل گفتم من دو گالون آب تصفیه شده با سختی صفر داخل تاک ریختم و سختی آب آکواریوم از 9dGH به 7dGH رسید بعد از 5 روز مجددا یک گالون آب با سختی صفر داخل تانک ریختم . بایک حساب سر انگشتی باید سختی به 6dGH رسیده باشه ولی با کمال تعجب بعد از آزمایش دیدم سختی 9dGH هست . برای اطمینان آزمایش رو تکرار کردم نتیجه همون بود ...

سلام
دوست عزیز اگر قصد ثابت نگه داشتن سختی یا پایین اوردن انرا داشته باشید باید در یک فاصله زمانی مشخص اینکار را انجام دهید .اگر سختی اب منطقه شما بالاست این فاصله زمانی باید کوتاهتر باشد.
مسلمن بعد از 5 روز سختی اب افزایش پیدا کرده و با تعویض فقط یک گالن نمیتوانید به سختی دلخواه دست پیدا کنید.اگر خیلی اصرار به اینکار دارید بهتره هر دو روز یکبار از اب با سختی پایین استفاده کنید.
البته با همان سیفون هفتگی هم میتوانید سختی ابرا کنترل کنید.
در مورد شنهای کف هم اگر از جنس رسوبی باشند میتواند در سختی موثر باشد ولی این امر به تدریج صورت میگیرد و در عرض چند روز تاثیر خود را نشان نمیدهد.موفق باشید.

ABA198013
25 June 2007, 09:36 AM
به جای رفتن سر چشمه و خرید آب و و.........

یه زود پز بردارین قربونه همتون برم . شیلنگ آکواریوم هم که ماشالا همتون دارین.

زود پز رو پر آب شهر کنید و سر شیلنگ رو بوسیله لوله مسی پیچیده شده از تو آب سرد رد کنید

آب مقطر دارین

حال کنین.

Romans
25 June 2007, 10:08 AM
به جای رفتن سر چشمه و خرید آب و و.........
یه زود پز بردارین قربونه همتون برم . شیلنگ آکواریوم هم که ماشالا همتون دارین.
زود پز رو پر آب شهر کنید و سر شیلنگ رو بوسیله لوله مسی پیچیده شده از تو آب سرد رد کنید
آب مقطر دارین حال کنین.

سلام
دوست عزیز حجم زودپزهای موجود در بازار با مارکهای مختلف از 2 لیتر تا 10 متغییر میباشد.حالا اگر فرض بر این باشد که ما از بزرگترین سایز ان استفاده کنیم چقدر زمان لازم است تا این 10 لیتر اب تبخیر شود و سرد شود؟چقدر انرژی مصرف میشود؟برای یک تانک 100 تا 150 لیتری چند بار باید این زودپز پر و خالی شود؟در اخر توجه داشته باشید استفاده از اب مقطر برای اکواریوم مناسب نیست چون فاقد اکسیژن کافی میباشد.موفق باشید.

hessamhashemi
25 June 2007, 02:09 PM
اینم یک فرمول برای افرادی که می خواهند با آب مقطر آب آکواریوم و یا آب شهری را سختیش را پایین بیارند.
A-T=X
T-B=Y

که در آن A سختی آب شهری، B سختی آب مصرفی برای پایین آوردن سختی آب شهری، T سختی آب حاصل، X مقدار لیتر آب با سختی B و Y مقدار لیتر آب با سختی A.
مثال:
می خواهیم آب شهری با سختی 12 را به وسیله آب مقطر به سختی 5 برسانیم چقدر آب از هر کدام نیاز داریم:
7=5-12
5=0-5
پس به 7 لیتر آب مقطر و 5 لیتر آب شهری نیاز داریم تا 12 لیتر آب با سختی 5 درست کنیم.

یک تجربه:
من آب لوله کشی منزل را گذاشتم بجوشه بعد که اندازه گیری کردم دیدم سختی آب از 12 به 7 رسیده بود. البته آب جوشیده را بعد از اینکه کمی سرد شد از ظرف اصلی به یک ظرف دیگه ریختم و مقداری آب ته ظرف اصلی باقی گذاشتم که توی اون گچ سفید کاملا مشخص بود. بعد اندازه گیری کردم.

Azimi
25 June 2007, 07:25 PM
سلام
دوست عزیز اگر قصد ثابت نگه داشتن سختی یا پایین اوردن انرا داشته باشید باید در یک فاصله زمانی مشخص اینکار را انجام دهید .اگر سختی اب منطقه شما بالاست این فاصله زمانی باید کوتاهتر باشد.
مسلمن بعد از 5 روز سختی اب افزایش پیدا کرده و با تعویض فقط یک گالن نمیتوانید به سختی دلخواه دست پیدا کنید.اگر خیلی اصرار به اینکار دارید بهتره هر دو روز یکبار از اب با سختی پایین استفاده کنید.
البته با همان سیفون هفتگی هم میتوانید سختی ابرا کنترل کنید.
در مورد شنهای کف هم اگر از جنس رسوبی باشند میتواند در سختی موثر باشد ولی این امر به تدریج صورت میگیرد و در عرض چند روز تاثیر خود را نشان نمیدهد.موفق باشید.

حرف شما درست
ولی آیا این طبیعی که بعد از 5 روز سختی آب 3 دجه افزایش پیرا کنه ؟ چه طور ممکنه این املاح از کجا وارد آب میشن که تا این حد سختی افزایش پیدا کنه .

alirezasaberi
15 July 2007, 07:51 PM
يك مسئله عجيب برام پيش اومده براتون تعريف ميكنم
من مدتيه كه آكواريومم حسابي به هم ريخته و ماهي هاي تلف ميشن. پوشش آبششي قزمر و ملتهب ميشه بعد ماهي لاغر ميشه و تمام.
تقريبا تمامي تمامي علائم مسموميت رو داشتن ولي چون مثل هميشه ضد كلر استفاده ميكردم و حتي دوز مصرفي رو بالا بردم ولي باز هم مسئله باقي بود. براي خنثي كردن كلرين آب هم از تيوسولفات سديم استفاده ميكردم.

امروز با يكي از كارشناسان بهداشتي درد دل ميكردم نكته جالبي رو عنوان كرد كه حتي اگه به مشكل من هم مربوط نشه ولي فكر كنم براي شما جالب باشه.
ايشون مي گفت توي آب هايي كه مواد آلي زيادي دارند كلرين به كلرامين تبديل ميشه
جالب بود آب منطقه ما از منابع سطحي تامين ميشه و ميزان بالايي مواد آلي و حتي جلبك ميكروسكوپي در خودش داره.
احتمال ميدم كه مسموميت ماهي ها از كلرامين باشه ولي چون روشي براي سنجش كلرامين رو نميشناسم ( آزمايشگاه علوم پزشكي هم نميدونست) و خنثي كننده اي هم نميشناسم مشكلم پابرجاست

hessamhashemi
15 July 2007, 09:32 PM
منم همین مشکل شما را دارم و ماهیهام پوشش آبششیشون قرمز میشه ولی فکر نکم از کلرامین باشه. چون توی یک سایت خوندم کلرامین بعد از 24 ساعت از بین میره و دلیل اینکه آب باید 24 ساعت بمونه هم همینه. ولی کلرین به سرعت و با همون محلولهای ضد کلر از بین میره.
اگه دلیل این مشکل را در ماهیها فهمیدی با راه حلش لطفا به منم بگو.

Anoush
16 July 2007, 11:46 AM
يك مسئله عجيب برام پيش اومده براتون تعريف ميكنم
من مدتيه كه آكواريومم حسابي به هم ريخته و ماهي هاي تلف ميشن. پوشش آبششي قزمر و ملتهب ميشه بعد ماهي لاغر ميشه و تمام.
تقريبا تمامي تمامي علائم مسموميت رو داشتن ولي چون مثل هميشه ضد كلر استفاده ميكردم و حتي دوز مصرفي رو بالا بردم ولي باز هم مسئله باقي بود. براي خنثي كردن كلرين آب هم از تيوسولفات سديم استفاده ميكردم.

امروز با يكي از كارشناسان بهداشتي درد دل ميكردم نكته جالبي رو عنوان كرد كه حتي اگه به مشكل من هم مربوط نشه ولي فكر كنم براي شما جالب باشه.
ايشون مي گفت توي آب هايي كه مواد آلي زيادي دارند كلرين به كلرامين تبديل ميشه
جالب بود آب منطقه ما از منابع سطحي تامين ميشه و ميزان بالايي مواد آلي و حتي جلبك ميكروسكوپي در خودش داره.
احتمال ميدم كه مسموميت ماهي ها از كلرامين باشه ولي چون روشي براي سنجش كلرامين رو نميشناسم ( آزمايشگاه علوم پزشكي هم نميدونست) و خنثي كننده اي هم نميشناسم مشكلم پابرجاست

سلام عزیز،

من مشکل شما رو در کلرامین اب نمیدونم ولی باز نظر خودتون که از نزدیک ماهی هارو میبینید و شرایط رومیدونید ارجح است و درستتر.

برای خنثی کردن کلر امین میتونید از Aqua Safe ساخت Tetra و یا از Aqautan ساخت شرکت Sera استفاده کنید هر دو این محصولات کلرامین رو خنثی میکنند. محصولات تجاری دیگر و بهتری هم هستند که در ایران موجود نیست.

alirezasaberi
18 July 2007, 02:34 AM
من مشکل شما رو در کلرامین اب نمیدونم ولی باز نظر خودتون که از نزدیک ماهی هارو میبینید و شرایط رومیدونید ارجح است
انوش جان منظور من هم از ذكر اين موضوع حل مشكل نبود. اگه خاطر عزيزت باشه تو تاپيك بيماري ها هم كلي بحث كرديم ولي به نتيجه نرسيدم.فقط ميخواستم نظريه دوستمو نقل قول كنم وگرنه هنوز هم تلفات دارم و تقريبا از ماهيام هيچ چيز نمونده و عقلم به جايي قد نميده
قربانت

*aka*
1 August 2007, 01:30 AM
یه سوال ، نمیدونم جاش اینجاست یا نه !
من یه UV استریلیزر مارک Resun 11w دارم ! در یک آکواریم 500 لیتری پر دیسکس
استفاده صحیح از این دستگاه به چه شکله ؟ چه مدت در روز یا هفته ؟
آیا بهتر نیست برای از بین نرفتن باکتری های مفید موقع استفاده از اون فیلتر اکسترنال خاموش باشه ؟
متشکرم !

Cayman
5 August 2007, 09:14 PM
ایشا الله که سوالمو جای درستی مینویسم.من امروز قصد کردم تانکمو بشورم ولی با یک مورد عجیب بر خوردم.زیر شنی هام بوی نفت میدادن و حالتی چرب داشتن که آب روی اونها گوله گوله شده بود.
بعد از مدتی بوی نفت رفت ولی حالت چرب رو داشت.زیر شنی هام از نوع ماهیران که تیکه تیکه هسته.
می تونم استفادشون کنم یا نه باید بخرم یا راه حلی برای بر طرف شدن این مسئله هست.؟؟؟؟؟؟؟؟؟

B@B@K
5 August 2007, 09:29 PM
با سلام دوست من فيلتر زير شني هاي من هم همينطور بودن ولي مشكلي پيش نيومد ولي كلا جنس آن خوب نيست!!!!!!!!!!!!!!!

Anoush
6 August 2007, 07:38 AM
یه سوال ، نمیدونم جاش اینجاست یا نه !
من یه UV استریلیزر مارک Resun 11w دارم ! در یک آکواریم 500 لیتری پر دیسکس
استفاده صحیح از این دستگاه به چه شکله ؟ چه مدت در روز یا هفته ؟
آیا بهتر نیست برای از بین نرفتن باکتری های مفید موقع استفاده از اون فیلتر اکسترنال خاموش باشه ؟
متشکرم !

در مورد زمان استفاده از این دستگاه عقاید متفاوته و از سه ساعت در روز تا7×24 ذکر شده.

کاتالوگ دستگاه رو دارید؟ خودش چه پیشنهادی داره؟

فیلتر uv همونطور که قبلا مفصل بحث شده کاری به سیکل ازت نداره بشرط اونکه این سیکل قبلا طی شده باشه.

بجز در موارد اضطراری و بیش از یک ساعت فیلتر را خاموش نکنید چه اینترنال و چه اکسترنال این هم قبلا گفته شده.

مرور گفتگو های قدیمی بسیاری از سوال هاتون رو جواب میده.

h_abdi
15 August 2007, 01:34 PM
باسلام
من دو ماهی است که یک اکواریوم 180*30*45راه اندازی کرده ام
و چون مبتدی بودم چرخه سیکل ازت را طی نکرده شروع کردم
حالا با یک اکواریوم دیگر 90*30*45 می خواهم دیسکس شروع کنم و تقریباتمام پست های قبلی مربوط به فیلتر و چرخه ازت و ... را خوانده ام بعد خوندن پست ها من برای پایین آوردن سختی آب شروع کردم به تحقیق کردن (چون من در مشهد زندگی می کنم و سختی آب مشهد بالاست)
ابتدا با زئولیت که یک ماده معدنی است آشنا شدم بعد از اون یک ماده شیمیایی به اسم رزین که مثل شکر امازرد رنگ است میمونه که توی یک مقالهای از اینترنت خوندم که وقتی به وسیله این ماده آب را سبک میکنییم بعد از دو روز دوباره آّب شروع به سنگین شدن می کند
می خواستم ببینم آیا می شود از ماده در داخل فیلتر اینترنال آکواریوم استفاده کرد؟
و همچنین آیا چیزی در مورد تصفیه مغناطیسی می دانید؟
و آیا می شود از زئولیت در داخل آکواریوم استفاده کرد؟
ممنون می شوم

h_abdi
16 August 2007, 01:41 PM
با سلام مجدد
من هیچ مقاله ای درمورد استفاده از یک ماده معدنی به اسم کوکو پیت در آکواریوم پیدا نکردم
فقط این به ذهنم رسید که آیا میشه از این ماده در داخل آکواریوم استفاده کرد یا نه ؟(چون در کشاورزی بخاطر اینکه کوکوپيت داراي PH ايده آل بين 5/6 تا 6/5 بوده و به خنثي نمودنPH خاك هاي قليايي كمك مي كند و موجب جذب مناسب مواد غذايي به ريشه خواهد شد.)

Anoush
16 August 2007, 01:51 PM
با سلام مجدد
من هیچ مقاله ای درمورد استفاده از یک ماده معدنی به اسم کوکو پیت در آکواریوم پیدا نکردم
فقط این به ذهنم رسید که آیا میشه از این ماده در داخل آکواریوم استفاده کرد یا نه ؟(چون در کشاورزی بخاطر اینکه کوکوپيت داراي PH ايده آل بين 5/6 تا 6/5 بوده و به خنثي نمودنPH خاك هاي قليايي كمك مي كند و موجب جذب مناسب مواد غذايي به ريشه خواهد شد.)

لطف کنید این ماده رو بیشتر معرفی کنید و اگر عکسی ازش دارید بگذارید تا بیشتر بشه شناختش.

اسم لاتین اون هم همینه؟

h_abdi
18 August 2007, 10:14 AM
لطف کنید این ماده رو بیشتر معرفی کنید و اگر عکسی ازش دارید بگذارید تا بیشتر بشه شناختش.

اسم لاتین اون هم همینه؟

با سلام خدمت جناب انوش
من دو هفتهای است که با این سایت آشنا شدم و تونستم با خواندن مطالب قدیم دوستان دو تا از ماهی های در حال فوتم را نجات دهم با تشکر از همه دوستان
در مورد کوکوپیت من فکر میکنم(بعد از تحقیق مجدد)که ماده معدنی نباشد و از فرآوری نارگیل بدست بیاید
با این وجود باز هم همون سوال را دارم
این همه آدرس سایتی از این ماده غیر معدنی
http://www.delmege.com/htm/del_forsyth_export.htmlدر ضمن من یک سوال دیگه هم داشتم آیا از آب سیفون شده یک آکواریوم (که سیکل ازت را طی کرده است)می شود برای راه اندازی یک آکواریوم دیگر استفاده کرد و آیا این قضیه کمکی در تسریع پیمودن سیکل ازت آکواریوم جدید دارد یا خیر ؟با تشکر

امير حسين ـ 1976
19 August 2007, 09:55 PM
یه سوال:
من تو آکواریومم (35*40*60 ) فقط یه پمپ داخلی دارم که هوا رو از بیرون میده داخل...آیا لازمه که اسفنجش رو ببرم و زغال اکتیو بذارم ؟ چند تا؟
ماهیهام هم 2 سورم 1 اسکار 2 بارب 1 پرت و 1 لجن خوار
هفته ای 1 بار هم 30 % آب رو سیفون میکنم.

Romans
20 August 2007, 09:05 AM
یه سوال:
من تو آکواریومم (35*40*60 ) فقط یه پمپ داخلی دارم که هوا رو از بیرون میده داخل...آیا لازمه که اسفنجش رو ببرم و زغال اکتیو بذارم ؟ چند تا؟
ماهیهام هم 2 سورم 1 اسکار 2 بارب 1 پرت و 1 لجن خوار
هفته ای 1 بار هم 30 % آب رو سیفون میکنم.

سلام
دوست عزیز احتمالن منظور شما از پمپ داخلی همان فیلتر اینترنال میباشد .بهتره از یک پمپ هوای کوچک هم در کنار ان استفاده کنید.
در شرایط عادی احتیاجی به زغال اکتیو نیست ولی در صورت نیاز باید ابر قسمت پایینی فیلتر را بردارید و جای انرا با زغال پر کنید.موفق باشید.

P.M.1367
23 August 2007, 02:51 AM
با سلام.2تا سوال داشتم.
1-زغال اكتيو باعث بالا يا پايين رفتن ph و dh آب آكواريوم ميشه و يا اين كه باعث ثابت ماندن ph وdh ميشه؟
2-استفاده از داروها(ضد كلر و ضد عفوني و ضد ايك و...)چه تاثيري بر روي ph و dh داره؟
با تشكر.

P.M.1367
25 August 2007, 01:28 AM
با سلام.نقش سراميك و نحوه استفاده از آن را ميخواستم بدونم.

Romans
25 August 2007, 11:50 AM
با سلام.نقش سراميك و نحوه استفاده از آن را ميخواستم بدونم.

سلام
دوست عزیز لطفن قبل از هر سوالی تمام تاپیک را خوب مرور کنید
سرامیک مکانی مناسب برای باکتریهای مفید میباشد و میتوانید انرا داخل یکی از مخزنهای فیلتر داخلی جایگزین اسفنج کنید یا درون یک توری پلاستیکی بریزید و در یک گوشه اکواریوم قرار دهید.موفق باشید.

ABA198013
1 September 2007, 01:45 PM
سلام
دوست عزیز حجم زودپزهای موجود در بازار با مارکهای مختلف از 2 لیتر تا 10 متغییر میباشد.حالا اگر فرض بر این باشد که ما از بزرگترین سایز ان استفاده کنیم چقدر زمان لازم است تا این 10 لیتر اب تبخیر شود و سرد شود؟چقدر انرژی مصرف میشود؟برای یک تانک 100 تا 150 لیتری چند بار باید این زودپز پر و خالی شود؟در اخر توجه داشته باشید استفاده از اب مقطر برای اکواریوم مناسب نیست چون فاقد اکسیژن کافی میباشد.موفق باشید.

جناب محسنی عزیز حق با شماست و حرف من بیشتر به طنز نزدیک بود ولی پیش اون دوستایی که میخواستن برن از چشمه آب بیارن و این نکته که علاوه بر غیر منطقی بودن اون کار اکثر کوههای ایران آبشون کمی آهکی و آب آهکی برای ماهی ها خصوصا دیسکس مرگ آوره . خیلی عجیب نبود

در ضمن خدمت شما عرض کنم آبی که از طریق یونیزه کردن سختیش گرفته میشه بیش از 1.1 آب معمولی اکسیژن داره

blackghost
1 September 2007, 05:39 PM
با سلام.2تا سوال داشتم.
1-زغال اكتیو باعث بالا یا پایین رفتن ph و dh آب آكواریوم میشه و یا این كه باعث ثابت ماندن ph وdh میشه؟
2-استفاده از داروها(ضد كلر و ضد عفونی و ضد ایك و...)چه تاثیری بر روی ph و dh داره؟
با تشكر.
دوست عزیز زغال اکتیو یا همون کربن فعال در ازمایشگاه شیمی و تصفیه خانه ها به عنوان یک جاذب سطحی استفاده میشه
کربن فعال عناصری مانند (کلوراین) و ترکیبات کلارین که در مزه آب موثر هستند را از بین می برد . کربن فعال دارای ساختاری مشبک است به همین دلیل سطحی وسیع دارد.اگر کربن اکتیو در تماس با آب قرار بگیرد، دیده میشود که حباب های هوا به وجود می آیند و این به این معنی است که خلل و فرج کربن فعال به آهستگی توسط آب پر می شود.
.کربن اکتیو فلزات سنگین نظیر آهن و منگنز و رنگ و بو و طعم آب را حذف می کند.
دوستانی که شیمی خوانده باشن حتما تو ازمایشگاه با ذغال اکتیو کار کردن و ازمایش جذب اسید استیک را با زغال اکتیو انجام دادن و می دانند که این ماده یک جاذب سطحی است به این معنی که پس از یک لایه جذب و به مرور از خاصیت ان کاسته می شود .
در محیط های نا خالص مانند اب شهری که حاوی ترکیبات و نا خالصی های فراوانی است خاصیت چندانی برای دراز مدت بر خلاف تبلیغاتش ندارد (!!!!!up tp six month)
1-این ماده تاثیری بر سختی اب ندارد
2-خیلی زود در اکواریم خاصیت خود را از دست میدهد
3-در عوض می توان از چوب های اب خورده مانند ابنوس یا پوست داخلی نارگیل استفاده کرد.
4-مراقب دیسکسا باشید!!!!.:icon_sad:

*aka*
1 September 2007, 07:01 PM
ما یه ده ( روستا ) داریم !
اخیرا که اونجا رفته بودم ، آب چشمه رو تست کردم !
ph 6 , سختی کلی و سختی کربنات هم خیلی کم ( عدد دقیقش یادم رفت ولی GH پایین تر بود )
فقط مشکلش ضد عنونی نشدن بود !
اگه میتونستم یه 1000 لیتر واسه دیسکسام می آوردم !

ABA198013
2 September 2007, 09:44 AM
ما یه ده ( روستا ) داریم !
اخیرا که اونجا رفته بودم ، آب چشمه رو تست کردم !
ph 6 , سختی کلی و سختی کربنات هم خیلی کم ( عدد دقیقش یادم رفت ولی GH پایین تر بود )
فقط مشکلش ضد عنونی نشدن بود !
اگه میتونستم یه 1000 لیتر واسه دیسکسام می آوردم !

میشه بپرسم جاش کجاست؟

*aka*
2 September 2007, 02:05 PM
نزدیکای ساوه

Romans
6 September 2007, 01:32 PM
جناب محسنی عزیز حق با شماست و حرف من بیشتر به طنز نزدیک بود ولی پیش اون دوستایی که میخواستن برن از چشمه آب بیارن و این نکته که علاوه بر غیر منطقی بودن اون کار اکثر کوههای ایران آبشون کمی آهکی و آب آهکی برای ماهی ها خصوصا دیسکس مرگ آوره . خیلی عجیب نبود

در ضمن خدمت شما عرض کنم آبی که از طریق یونیزه کردن سختیش گرفته میشه بیش از 1.1 آب معمولی اکسیژن داره

سلام
دوست عزيز بنده كي گفتم مطلب شما شبيه طنز بوده؟ شما بايد دقت داشته باشيد قبل از اينكه پيشنهادي را مطرح كنيد به عملي بودن ان هم فكر كنيد . رفتن سر چشمه و اب اوردن از ان هم حتي اگر بهترين شرايط را داشته باشد كار اسان و منطقي نيست.

در مورد اب مقطر هم بنده عرض كردم فاقد اكسي‍‍‍ژن كافي نه اينكه اصلن اكسيژني در ان وجود ندارد.
موفق باشيد.

h_abdi
18 September 2007, 02:53 PM
با سلام خدمت همه دوستان
می خواستم ببینم از دوستان در مورد آب مغناطیسی و یا استفاده از آن در مورد ماهی و آکواریوم کسی چیزی شنیده ؟اگر اطلاعاتی باشه که بتونه راهگشا باشه ممنون می شوم
من در سایتی فقط دیدم که پیشنهاد داده بود که چون میزان اکسیژن بالاتری دارد می توان در استخر های پرورش ماهی استفاده کرد
http://gelayolkhademian.blogfa.com/author-hossein.aspx
http://www.aftab.ir/articles/science_education/agriculture_fishery/c3c1181730466_irrigation_p1.php
این هم آدرس دو تاسایت فارسی که در مورد استفاده از این آب در صنایع مختلف صحبت شده است
به هر صورت امیدوارم باکمک دوستان بتونیم این بحث رو اگر مورد استفاده ای داشته باشه به سرانجامی برسونیم((در مورد استفاده مخصوصآدر حمام دارویی چون قدرت جذب دارو رو بهتر میکنه (آگه من درست فهمیده باشم))

h_abdi
18 September 2007, 03:49 PM
سلام دوست عزیز جناب black gost
میخواستم ببینم پوست نارگیل چه تاثیری بر روی pH آب یا سختی آب می گذارد آیا آزمایش کردید یا اگر سایتی یا مرجعی هست که میشه به اون استناد کرد راهمنایی بفرمایید. ممنون

blackghost
18 September 2007, 04:54 PM
سلام دوست عزیز جناب black gost
میخواستم ببینم پوست نارگیل چه تاثیری بر روی pH آب یا سختی آب می گذارد آیا آزمایش کردید یا اگر سایتی یا مرجعی هست که میشه به اون استناد کرد راهمنایی بفرمایید. ممنون

اولا تاثیری بر سختی نداره ph تانک منو تا 5.30 پایین اورد که ph 5-6 پایینه برای دیسکسی که با شرایط اب شهری عادت داره اصلا مفید نیست غرض از گفتن اون ازمایش این بود که پوست نارگیل می تونه ph رو پایین بیاره پس بهتره دنبال ph 5 نباشی تاپیک پیت رو خوندید؟ از اون استفاده کنید عالیه محصول سرا
یه پیشنهاد دوستانه :گفتید ماهیاتون انجل هم هست سعی کنید با دیسکس انجل نگه ندارید به ریسکش نمی ارزه
جناب عبدی هر وقت خواستید تشریف بیارید تهران بگید من ادرس مغازه های که پیت دارن رو براتون
پی ام بدم

maryamakbari1
18 September 2007, 09:50 PM
با عرض سلام خدمت شما دوست محترم چنانچه امکان دارد ادرس محلهایی که پیت را میتوان از انجا تهیه نمود در اختیار من بگذارید البته با عرض پوزش زیرا شما این پیام را برای دوست دیگری گداشتید ولی چون من به دنبال پیت میگردم سپاسگذار میگردم که این ادرس ها را در اختیار من هم بگذارید با امتنان

blackghost
19 September 2007, 02:03 AM
با عرض سلام خدمت شما دوست محترم چنانچه امکان دارد ادرس محلهایی که پیت را میتوان از انجا تهیه نمود در اختیار من بگذارید البته با عرض پوزش زیرا شما این پیام را برای دوست دیگری گداشتید ولی چون من به دنبال پیت میگردم سپاسگذار میگردم که این ادرس ها را در اختیار من هم بگذارید با امتنان
این 3 تا ادرس چون اب شور کار می کنن اکثز محصولات سرا رو دارن .
مارین نواب 66386623 فرهاد
اکواریم مرجان گلبرگ شرقی 77906905 مجید
اکواریم دنیز خ ولیعصر خ امیریه
یا : پایین تر از میدان منیریه به سمت راه اهن نبش خیابان . پیاده فک کنم 10 دقیقه طول بکشه 55384855 امیر
دنیز رو مطمئنم الان پیت داره ولی اون 2تا رو بهتره قبلش یه زنگ بزنید

KIANUSH
12 October 2007, 12:47 AM
با سلام
لطفا ذز خصوص رزینهای زرد که در تصویه آب استفاده میکنند و ظاهرا سدیم آب را میگیرند برای ماهی دیسکس ضرر دارند یا نه؟ با تشکر

sattareashegh
12 October 2007, 02:44 PM
با سلام
لطفا ذز خصوص رزینهای زرد که در تصویه آب استفاده میکنند و ظاهرا سدیم آب را میگیرند برای ماهی دیسکس ضرر دارند یا نه؟ با تشکر

كيانوش جان رزين هاي كه نسبتا زرد رنگ هستن رزينهاي كاتيوني سديومي هستن (اسم تجاريشو نگفتم ) اين نوع رزين توانايي جابجاي يون هاي
H-Na-k-Mg-Ca-Mn-Fe
داره كه در واكنش فوق يونهاي سمت راست گرفته شده و يون سديم به اب اضافه ميشه (در حقيقت جابجايي يوني ايجاد ميشه )
در صورتي كه شما بخواهيد يون سديوم هم از اب حذف بشه بهتر از رزين كاتيوني هيدروژني استفاده كنيد در اين واكنش +H به جاي يونسديوم در اب ايجاد ميشه و در ضمن اين فرايند ph اب كاهش پيدا ميكنه و اسيد كربنيك به مقدار كم در اب ايجاد ميشه كه براي پرورش ماهي مثل ديسكس مطلوب ما هم هست

نكته كه وجود داره براي شارژ رزين سديوما ار اب نمك 10% استفاده ميشه كه بسيار كم هزينه و ساده ولي براي رزين هيدروژني از ايسد سولفوريك و كلريدريك (بعلت ارزاني بيشتر سولفوريك)

abbass11
8 December 2007, 12:32 AM
ما تو خونمون یه چاه آب داریم که در بعضی مواقع از آب اون حتی برای نوشیدن هم استفاده میکنیم
حالا میخواستم ببینم اگه از این آب واسه ماهیها استفاده کنم مشکلی پیش میاد یا نه ؟
در ضمن ماهیها هم زیاد حساس نیستن

Romans
8 December 2007, 09:30 AM
ما تو خونمون یه چاه آب داریم که در بعضی مواقع از آب اون حتی برای نوشیدن هم استفاده میکنیم
حالا میخواستم ببینم اگه از این آب واسه ماهیها استفاده کنم مشکلی پیش میاد یا نه ؟
در ضمن ماهیها هم زیاد حساس نیستن

سلام
دوست عزیز اب چاه دارای املاح مختلفی میباشد که مصرف ان در طولانی مدت ممکنه برای انسان هم مضر باشد.اکثر این ابها دارای سختی بالایی هستند.
ولی شما میتوانید یک نمونه از انرا به یک ازمایشگاه ببرید و انالیز انرا بگیرید و اگر فاکتورهای موجود در ان برای استفاده در اکواریوم مناسب بود از ان استفاده کنید.موفق باشید.

Unknown97
18 December 2007, 01:39 PM
این 3 تا ادرس چون اب شور کار می کنن اکثز محصولات سرا رو دارن .
مارین نواب 66386623 فرهاد
اکواریم مرجان گلبرگ شرقی 77906905 مجید
اکواریم دنیز خ ولیعصر خ امیریه
یا : پایین تر از میدان منیریه به سمت راه اهن نبش خیابان . پیاده فک کنم 10 دقیقه طول بکشه 55384855 امیر
دنیز رو مطمئنم الان پیت داره ولی اون 2تا رو بهتره قبلش یه زنگ بزنید

دنيز: خ وليعصر - اميريه - 20 متر بالاتر از چهارراه معزالسلطان سمت چپ هست

Unknown97
18 December 2007, 01:46 PM
دوستان کسی از ph سنج دیجیتال استفاده میکنه ؟ من که حسابی گیج شدم . کیت تترا یک چیزی نشون میده و نوار merck یک چیز دیگه رو !! نمی دونم به کدوم اعتماد کنم !
عملکرد طولانی مدت دیجیتالی ها چطوریه و مناسبترینش از نظر قیمت و دقت کدامه ؟ تا دهم اعشاری باید کافی باشه . صدم پیش کش !!

HANNA مارك بدي نيست. كار راه بندازه. چه PHسنج و چه سختي سنج. قيمتش هم دورو بر 60000 تومان هست.

تو ناصر خسرو هم بري مي توني پيدا كني.

saman 99
22 December 2007, 10:55 PM
با سلام .من یک کیت سنجش نیترات شرکت تترا از نوعی که حاوی 3 محلول است خریده ام. این کیت میزان نیترات آب شهری را 25 میلیگرم در لیتر و نیترات آکواریوم من را نزدیک به 100 میلیگرم در لیتر(حدودا 90میلیگرم در لیتر) که آخرین حد سنجش این کیت است نشان میدهد.میخواهم از کسانی که با این کیت کار کرده اند بپرسم که این کیت درست کار میکند؟ و آیا با این کیت میتوان مقدار بیش از 100 میلیگرم در لیتر را سنجید؟(لازم به ذکر است که ظرف نمونه گیری تا 10 میلیگرم درجه بندی شده و من طبق بروشور با 5 میلیگرم نمونه آب آزمایش کرده ام) و اینکه بهترین مقدار نیترات در آکواریوم چند میلیگرم در لیتر است؟

hooshmandpiran
23 December 2007, 04:36 PM
سلام به همگی چند روزی است که احساس می کنم آب آکواریومم که کریستالیه یه مقدار سبز رنگ شده میشه بفرمائید دلیلش چیه و راه حل کدومه؟ البته با توجه به توضیحات ذیل:
1- حجم آکواریوم 70*40*150
2- سیفون هفتگی 25%
3- من که تا بحال جلبکی روی شن کف و یا شیشه تانک ندیدم
4- فیلتر بیولوژیک داخلی (سرامیک - زغال اکتیو - اسفج )
5- لامپ UV روزانه 3 ساعت
6- گیاه ساژیتاریا و 10 عدد فرشته ماهی
7- چون دیدم آب به سزی میزنه 5 روزی هست که لامپ مهتابی رو روشن نمی کنم

Romans
23 December 2007, 05:00 PM
7- چون دیدم آب به سزی میزنه 5 روزی هست که لامپ مهتابی رو روشن نمی کنم
سلام
نور مستقیم و غیر مستقیم خورشید یا نور مصنوعی کمتر یا بیشتر از حد = بوجود امدن انواع جلبک

را حل:
اصلاح نور و تعادل در غذا دهی و استفاده از کتفیش مکنده

Anoush
23 December 2007, 05:54 PM
با سلام .من یک کیت سنجش نیترات شرکت تترا از نوعی که حاوی 3 محلول است خریده ام. این کیت میزان نیترات آب شهری را 25 میلیگرم در لیتر و نیترات آکواریوم من را نزدیک به 100 میلیگرم در لیتر(حدودا 90میلیگرم در لیتر) که آخرین حد سنجش این کیت است نشان میدهد.میخواهم از کسانی که با این کیت کار کرده اند بپرسم که این کیت درست کار میکند؟ و آیا با این کیت میتوان مقدار بیش از 100 میلیگرم در لیتر را سنجید؟(لازم به ذکر است که ظرف نمونه گیری تا 10 میلیگرم درجه بندی شده و من طبق بروشور با 5 میلیگرم نمونه آب آزمایش کرده ام) و اینکه بهترین مقدار نیترات در آکواریوم چند میلیگرم در لیتر است؟

نیترات اب باید همواره زیر 50 پی پی ام باشه. زیر 25 مناسبه و حدود 10 ایده ال هست.

کیت ها معمولا بالای 100 رو نشون نمیدن چون اب در وضعیت بد هست ونیازی به نشون دادن بد تر نیست مثل دماسنج اکواریوم که درجه 40 رو نداشته باشه زیاد فرقی نمیکنه.

البته با نیترات 100 ممکنه ماهی هاتون مشکلی نشون ندن ولی مشکل وجود داره.

saman 99
23 December 2007, 08:58 PM
ماه از راه اندازی آکواریوم من میگذره.به مقداری در آکواریوم غذا میریزم که در مدت 1 دقیقه خورده میشه.غذا هم از تترا دورامین تترا مین کرم خونی و پلانکتون استفاده میکنم .مجموع طول ماهی های من 150 سانتیمتر به ازای 420 لیتر است.ماهی ها هم سیچلاید های مالاوی و 2 عدد کتفیشه.متاسفانه در این 3 ماه سیفون آب ترتیب درستی نداشته و حتی یک دفعه تا 3 هفته آب رو سیفون نکردم.میزان نیترات هم حدود 90 میلیگرم در لیتره.لطفا بفرمایید در این وظعیت برای ایجاد شرایت مناسب باید چیکار کنم؟(همین الن 30 درصد آب رو سیفون کردم)

Romans
24 December 2007, 09:17 AM
ماه از راه اندازی آکواریوم من میگذره.به مقداری در آکواریوم غذا میریزم که در مدت 1 دقیقه خورده میشه.غذا هم از تترا دورامین تترا مین کرم خونی و پلانکتون استفاده میکنم .مجموع طول ماهی های من 150 سانتیمتر به ازای 420 لیتر است.ماهی ها هم سیچلاید های مالاوی و 2 عدد کتفیشه.متاسفانه در این 3 ماه سیفون آب ترتیب درستی نداشته و حتی یک دفعه تا 3 هفته آب رو سیفون نکردم.میزان نیترات هم حدود 90 میلیگرم در لیتره.لطفا بفرمایید در این وظعیت برای ایجاد شرایت مناسب باید چیکار کنم؟(همین الن 30 درصد آب رو سیفون کردم)

سلام
دوست عزیز اشاره نکردین چند ماه!!
یک روز درمیان و به مدت یک هفته مقدار 20 درصد ابرا سیفون کنید و از هفته بعد به صورت منظم هر هفته بین 30 تا 40 درصد ابرا سیفون کنید.

hooshmandpiran
24 December 2007, 01:54 PM
سلام
نور مستقیم و غیر مستقیم خورشید یا نور مصنوعی کمتر یا بیشتر از حد = بوجود امدن انواع جلبک

را حل:
اصلاح نور و تعادل در غذا دهی و استفاده از کتفیش مکنده

جناب محسنی با توجه به وجود آنجل و گیاه میشه کتفیش اضافه کرد؟

Romans
24 December 2007, 03:36 PM
جناب محسنی با توجه به وجود آنجل و گیاه میشه کتفیش اضافه کرد؟

سلام
اگر کتفیش کوچک باشد موردی نداره و بعد از مدتی که درشت تر شده میتوانید انرا دوباره با یک کوچکتر تعویض کنید.
انجل هم مشکل خاصی با کت فیش ندارد.موفق باشید.

saman 99
24 December 2007, 08:10 PM
سلام
دوست عزیز اشاره نکردین چند ماه!!
یک روز درمیان و به مدت یک هفته مقدار 20 درصد ابرا سیفون کنید و از هفته بعد به صورت منظم هر هفته بین 30 تا 40 درصد ابرا سیفون کنید.ببخشید این نوشته رو از جای دیگه کپی کردم .4 ماه از راه اندازی آکواریوم میگذره.میخواستم بدونم که علت افزایش نیترات به خاطر تعویض نا مرتب آبه یا ممکنه که سیکل نیتروژن ناقص باشه؟

payam payami
25 December 2007, 12:24 AM
جناب انوش سلام
با پيشنهاد شما در مورد پايين اوردن سختي آب تانكم تاپيك آب را مجدا خواندم كلي از سوالات بر طرف شد ولي هنوز باقي است با اجازه مطرح ميكنم
1-چرا در فيلترهاي دست ساز هميشه با رزين كاتيودي ذغال اكتيو همراه ميباشد ؟
2-آيا رزين انديودي با رزين كاتيودي بايد مخلوط شود و يا هركدام بتنهائي كار خود را انجام ميدهند؟
3-فرمول تبديل گرم در ليتر سختي آب به درجه الماني و بلعكس وجود دارد؟
4-چه مقدار از آب سبك بايد به تانك افزوده شود تا سختي دركنترل بماند( منظورم اين است ايا شيب منحني خطي و با نسبت گيري بدست مي ايد يا غير خطي كه بطبع ميبايست فرمول داشته باشد؟

با سپاس

Romans
25 December 2007, 09:27 AM
ببخشید این نوشته رو از جای دیگه کپی کردم .4 ماه از راه اندازی آکواریوم میگذره.میخواستم بدونم که علت افزایش نیترات به خاطر تعویض نا مرتب آبه یا ممکنه که سیکل نیتروژن ناقص باشه؟

سلام
بعد از 4 ماه سیکل شما کامل شده .
افزایش میزان نیترات دلایل مختلفی داره :
1 - سیفون نامرتب و با فاصله زیاد
2 - افراط در استفاده از غذا
3 - متناسب نبودن تعداد ماهیها به سایز و حجم اب اکواریوم.

Anoush
25 December 2007, 03:36 PM
جناب انوش سلام
با پيشنهاد شما در مورد پايين اوردن سختي آب تانكم تاپيك آب را مجدا خواندم كلي از سوالات بر طرف شد ولي هنوز باقي است با اجازه مطرح ميكنم
1-چرا در فيلترهاي دست ساز هميشه با رزين كاتيودي ذغال اكتيو همراه ميباشد ؟
2-آيا رزين انديودي با رزين كاتيودي بايد مخلوط شود و يا هركدام بتنهائي كار خود را انجام ميدهند؟
3-فرمول تبديل گرم در ليتر سختي آب به درجه الماني و بلعكس وجود دارد؟
4-چه مقدار از آب سبك بايد به تانك افزوده شود تا سختي دركنترل بماند( منظورم اين است ايا شيب منحني خطي و با نسبت گيري بدست مي ايد يا غير خطي كه بطبع ميبايست فرمول داشته باشد؟

با سپاس

سلام عزیز

لطف کنید سوالتون رو از شخص خاص نپرسید تا همه بخودشون اجازه بدن که جواب شما رو بدن.

اینجا همگی در برابر هم پاسخگو و مسئولیم نه فقط یک یا چند نفر.

در سیستم های تصفیه اب تمام موارد رو در نظر میگیرند یعنی تصفیه مکانیکی و شیمیایی برای همین رزین و زغال اکتیو همراه هستند.

اول اینکه من موافق استفاده از رزین نیستم و اگر استفاده میکنید مخلوط کردن دو رزین رو هم بی دلیل میدونم.

فرمول تبدیل وجود داره و قبلا هم گفته شده 17.11 پی پی ام رو یک درجه جنرال میگیرند (GH).

درجه المانی تقسیم بر 0.14 باید باشه

الان دانستن جدول سختی بر حسب Part Per Million یا پی پی ام فکر کنم قابل فهم ترین درجه باشه:

Soft: 0 - 20 mg/L as calcium
Moderately soft: 20 - 40 mg/L as calcium
Slightly hard: 40 - 60 mg/L as calcium
Moderately hard: 60 - 80 mg/L as calcium
Hard: 80 - 120 mg/L as calcium
Very Hard >120 mg/L as calciumاگر اب منطقه شما جوری سخت است که حتی فروشندگان ماهی محلی هم اب رو سبک میکنند (وگرنه ماهی ها با همان اب عادت کرده اند و احتیاجی به دستکاری اب نیست) کافیست اب رو با تصفیه Reverse Osmosis سبک کنید و بعد انفدر کربنات اضافه کنید تا سختی دلخواه رو بدست بیاورید.

میشه نمک های اب شور هم به اب اضافه کرد.

من بحثم بیشتر تجربی هست یعنی شما انقدر کربنات کلسیم به اب نرم اضافه میکنید تا سختی به حد دلخواهتون برسید و این میزان رو برای حجم بالاتر تسری میدید. میزان سختی قاعدتا مثل پی اچ لگاریتمی نیست و بقول شما بصورت خطی جلو میره و با نسبت گیری بدست میاد.

توضیحات من بیشتر شامل اکواریوم داری بعنوان یک تفریح هست و اصلا وارد بحث پرورش ماهی بصورت حرفه ای نمیشم.

امیدوارم یک شیمیست پیدا بشه و مطلب منو تصحیح کنه.

blackghost
25 December 2007, 04:09 PM
جناب mick فکر کنم شما پست رو کامل نخوندید جناب انوش با شما هم نظر هستند مسلما log منحنی شکله نه خطی
در ضمن جناب انوش من ترم اخر پتروشیمی هستم اگر کمکی از دستم بر بیاد در خدمتم هر چند شما تمام مطالب رو بدون نقص عنوان می کنید :icon_cool

Hector2000
25 December 2007, 09:26 PM
با سلام
اقا برای احیای رزین کاتیون گفته شده که باید از اسید کلریدریک 37 درصد استفاده بشه ولی متاسفانه این اسید بقدری قویست که رزین را از بین می بره.لطفا غلظت صحیح مورد نیاز اسید را ذکر فرمایید

mehdimirbagheri
26 December 2007, 09:26 PM
با تشکر از بلیز که سوالات منو جواب دادن.
میخواستم بدونم هر وقت قسمتی از آب آکواریوم را عوض میکنیم به همان نسبت هم باید نمک ریخت یا همان بار اول که تانکو پر کردیم ریختیم کافیه