PDA

View Full Version : ثبت کيلومتر راه رفته در 2 جا !

پارسا
8 December 2005, 09:32 PM
با سلام به همه دوستان
يه چيز جالب يکي از دوستان براي بنده تعريف کرده اند که از اساتيد جوياي کمک داريم !
يه پرايدي که کيث انژکتورش زيمنس است را در نظر بگيريد..
فيشي که از صفحه کيلومتر شمار به گيربکس وصل مي شود از قسمت گيربکس کشيده مي شود .کيلومتر شمار از کار مي افتد ... ماشين تو هيچ دنده اي بالاي 3200 دور نمي رود ( طبيعي است .. چون ECU فرماني دريافت نمي کند ! ) به عبارتي بالاترين سرعت در دنده 5 نزديک 120 ...
اين موضوع اصلا اهميتي ندارد .... ولي 2 سوال است که نياز به راهنمايي عزيزان دارد .
1 - گفته مي شود ميزان کيلومتر پرايدهايي که کيث انژکتور آنها زيمنس است در جايي ديگر - بجز کيلومتر شمار روي داشبورد - ثبت مي شود ؟ آيا چنين چيزي صحت دارد و اگر پاسخ مثبت است چگونه مي توان کاري کرد که اين عمل اتفاق نيفتد يا ميزان ثبت شده ريست شود ؟
2 - گفته مي شود کشيدن سيم کيلومتر شمار - مخصوصا کيتهاي زيمنس - به موتور صدمه مي رساند ..آيا اين حرف صحت دارد ؟
( البته لازم به ذکر است اين حرفها فقط باي کيت زيمنس است و شامل کيا و ساژم نمي شود )

motamedi
9 December 2005, 02:39 PM
سلام :)

كيلومتر سپري شده، در 2 جا ذخيره نميشه. در مدل هاي قديمي تر كه سرعت سنج مكانيكي داشتند، با استفاده از يك سيستم مكانيكي (كه شامل همون سيم كيلومتر و اون بند و بساطا بود) هم سرعت ماشين روي صفحه سرعت سنج نشون داده مي شد و هم كيلومتر شمار، مسافت طي شده رو (باز هم به طور مكانيكي) ثبت مي كرد.

حالا، در خيلي از ماشين ها (من جمله 206) سرعت سنج و كيلومتر شمار ديجيتالي كار گذاشته شده. ديجيتال هم به اين معني نيست كه فقط اون عدد ها به جاي اينكه روي اون دايره ها نشون داده بشن، روي يك صفحه ديجيتالي نوشته بشن. بلكه، كل سيستم، نحوه اندازه گيري سرعت و ساير جزئيات فني تغيير كرده. همونطور كه خودتون اشاره كرديد، از گيربكس يه سيم انتقال اطلاعات به ECU وصل ميشه. وقتي اين سيم رو قطع كنيد، يا سوكتش رو در بياريد، ECU ديگه متوجه سرعت ماشين نخواهد شد. اين امر خودش باعث بروز چند عارضه ميشه. يكي همينكه ديگه به مسافت طي شده ماشين چيزي اضافه نميشه. يكي اينكه سرعت سنج هم از كار ميوفته. يكي ديگه اينكه ECU نميتونه موتور و نسبت بنزين و هوا رو درست تنظيم كنه، چون اين كار رو به صورت پويا و بر اساس سرعت ماشين انجام ميده.

اون صفحه ديجيتالي پنل جلو هم، از خودش هيچي نداره! فقط اطلاعاتي كه ECU بهش ميده رو نشون ميده. بنابراين اگر سيم انتقال اطلاعات سرعت از گيربكس به ECU رو قطع كرديد، مطمئن باشيد كه كاركرد ماشين افزايش نخواهد يافت. اما اگر ميخواهيد همين كاركرد فعلي رو هم صفر كنيد، بايد ECU رو به طور سخت افزاري Reset كنيد. اطلاعاتي كه ECU ذخيره مي كنه، در حافظه هايي قرار مي گيره كه حتي بعد از قطع ارتباط ECU با باتري ماشين، پاك نخواهند شد. به اصطلاح الكترونيكي، به اين حافظه ها EP-ROM گفته ميشه. حتما بايد راهي براي پاك كردن اين حافظه وجود داشته باشه. ولي من نه راهش رو بلد هستم و نه توصيه مي كنم كه اين كار رو انجام بديد. ECU به جز مسافت طي شده، كلي اطلاعات ديگه هم توي اين حافظه ها نگهداري مي كنه كه من نميدونم عوارض پاك كردنش چه خواهد بود.

يك حرف دوستانه هم در آخر بزنم. اون هم اينكه چرا بايد اصلا اين كار رو انجام بديم؟ بعيد ميدونم بخواهيم خودمون رو گول بزنيم. شايد دلمون ميخواد موقع فروش ماشين، 100 يا 200 تومن بيشتر گيرمون بياد. البته اون هم به قيمت عملا دروغ گفتن به مشتري آينده. بهتره، كم كم، شايد از همين امروز، سعي كنيم يه سري از اين جور فرهنگ هاي غلط رو كنار بذاريم. نه؟ :)

parsboy
22 December 2005, 09:38 PM
دوست عزیز معتمدی جان

مرسی از اطلاعات جالبتون - من چند وقت پیش سرعت سنج ماشینم خراب شده بود پیش کیلومترساز

بردم باهاش که صحبت میکردم میگفت یک نفر هستش که کیلومتر ماشین های جدید رو کم میکنه و

قیمتهاش رو داشت میگفت که برای هر ماشین چقدر میشه

من نمیدونم چرا واسه خاطر 100 یا 200 هزار تومن بیشتر مردم ما از این کارا میکنن

parsboy
22 December 2005, 09:39 PM
ببخشید !

بشتر مردم نه بعضی ها

اشتباه تایپی بید !!!

پارسا
29 December 2005, 04:06 PM
بعد از تحقيقات فراوان :
1- پاسخ سوال داده شده مثبت مي باشد . به عبارتي ( فقط روي کيت هاي زيمنس - پرايد توليد شده با تکنولوژي انژکتور زيمنس ) کيلومتر در خود ECU ثبت مي گردد . اگر دوستان باور ندارند مي توانند سيم کيلومتر شمار را از ناحيه اي که گفته شد در بياورند و بعد از مدتي به يک از تعميرگاههاي مجاز ( که تون آپ براي زيمنس دارند ) بروند خواهند ديد که کيلومتر دقيق طي شده را به شما اعلام کرده و تذکر خواهند داد که از دست دادن به سيم کيلومتر شمار خودداري فرماييد !
2- هنوز پاسخ اين سوال را دريافت ننمودم !
و سوال سوم :
3- البته دوستان تلويحا اشاره فرمودند ! کيلومتر طي شده چه تاثيري در قيمت خودرو دارد ؟
يک مثال براي روشن شدن مسله ...
يک پرايد 82 با 40000 کارکرد قيمتش چند است ؟
يک پرايد 82 با 80000 کارکرد قيمتش چند است ؟
هر دو با يک روز تحويل در نظر گرفته شود .
اين را براي اين مطرح نمودم که اگر عزيزاني مثل اين دوست بنده نگران افت قيمت بالا به خاطر کيلومتر طي شده هستند بدانند که آيا اين نگراني درست است يا اينکه زايده تفکرات !!!

Foroud
30 December 2005, 08:40 AM
با سلام
دوستان بياين كمي با خودمون و وجدانمون خلوت كنيم آخه به خدا مي ارزه به خاطر فقط چند هزار كيلومتر اول ندونيم با چه سرعتي رانندگي ميكنيم. مسافتي رو كه در يك مسير طي ميكنيم و مشكلاتي از قبيل مصرف سوخت بيشتر. آلودگي هوا به دليل بروز اختلال در تنظيم سوخت و هوا و ECU كه با قطع سيم كيلومتر ايجاد ميشن بعداَ موقع فروش كه بايد دروغ بگيم.
به نظر من در قرن جديد ديگر نبايد به فكر مسايلي چون قطع سيم كيلومتر. خط و خش هاي بدنه و هزار مسيله ديگر كه براي هر دارنده خودرويي به كابوس تبديل شده باشيم و در همه حال در نظر داشته باشيم كه خودرو نيز يك كالاي مصرفي است كه فقط بايد درست مصرفش كنيم نه اينكه فكر كنيم تا ابد بايد مانند يك اثر هنري در شرايط خاص حفظ شود.
پيروز باشيد.

motamedi
4 January 2006, 12:04 AM
به نظر من در قرن جديد ديگر نبايد به فكر مسايلي چون قطع سيم كيلومتر. خط و خش هاي بدنه و هزار مسيله ديگر كه براي هر دارنده خودرويي به كابوس تبديل شده باشيم...

سلام :)

ما يه همسايه پيري داريم. ايشون يك پژو 405 داشتند كه خوب به علت كهولت سن جاهاي مختلفش رو زده بودند و خلاصه غر شده بود! پسر ايشون بعد از حدود 30 سال از خارج به ايران بر گشتند و خواستند ماشين رو بفروشن. بنده خدا برده بود صافكاري و رنگ و خلاصه ماشين رو تر و تميز كرده بود. چند روز بعد از اينكه ماشين رو فروخت ديدمش. خيلي شوكه و ناراحت و عصبي! گفتم چي شده؟ گفت مشتري اومده ميگه چرا ماشين رو رنگ كردين! اگه رنگ نميكردين بيشتر ميخريدم! مي گفت من نميفهمم اينجا چه جوريه! خوب ماشين وقتي تصادف مي كنه بايد ببري صاف كني و رنگ كني ديگه!

متاسفانه فرهنگ ها و آداب و عادات عجيب و غريبي داريم كه با هيچ عقل و منطقي جور در نمياد. بايد كنار بذاريم... بايد :)

سپاس
آرش