PDA

View Full Version : سنجاب

صفحه ها : [1] 2

RoSo
24 November 2005, 10:31 PM
با توجه به افزایش علاقه برای نگهداری موجوداتی مانند سنجاب به عنوان حیوانات خانگی در منزل توصیه میکنم این مطلب رو بخونید.
نگهداری از سنجاب برای سلامت انسان خطرناک است.
نگهداری سنجاب در قفس های کوچک باعث آلودگی بدن آنها به ترشحات مدفوع و برخی عوامل اختصاصی مخاطی مانند کاندیداها شده است. گفتنی است مطالعات مشابه در امریکا بر روی سگ، گربه و پرندگان میزان آلودگی بسیار کمتری را نشان داده است.ضمناً این حیوان تقریباً یک حیوان وحشی است.
از چهار گونه سنجابی که در ایران وجود دارد، دو نوع آن از گروه سنجاب های زمینی و دو گونه از گروه سنجاب های درختی هستند که یکی از این سنجاب ها به نام سنجاب ایرانی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شود. از جمله نکات جالب این است که ایران تنها کشوری است که سنجاب در آن به عنوان حیوان خانگی نگهداری می گردد.

sina69
27 April 2006, 01:21 AM
با توجه به افزایش علاقه برای نگهداری موجوداتی مانند سنجاب به عنوان حیوانات خانگی در منزل توصیه میکنم این مطلب رو بخونید.
نگهداری از سنجاب برای سلامت انسان خطرناک است.
نگهداری سنجاب در قفس های کوچک باعث آلودگی بدن آنها به ترشحات مدفوع و برخی عوامل اختصاصی مخاطی مانند کاندیداها شده است. گفتنی است مطالعات مشابه در امریکا بر روی سگ، گربه و پرندگان میزان آلودگی بسیار کمتری را نشان داده است.ضمناً این حیوان تقریباً یک حیوان وحشی است.
از چهار گونه سنجابی که در ایران وجود دارد، دو نوع آن از گروه سنجاب های زمینی و دو گونه از گروه سنجاب های درختی هستند که یکی از این سنجاب ها به نام سنجاب ایرانی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شود. از جمله نکات جالب این است که ایران تنها کشوری است که سنجاب در آن به عنوان حیوان خانگی نگهداری می گردد.

به نظر من که حیوون بسیار زیبا و شیطون و دوست داشتنی ای است و با توجه به درمانهای دوره ای هم که بشه مشکلی ایجاد نمیکنه.(هر چند به سنجاب واکسن زده نمیشه)
راستی خوبه که بگم الان که دارم اینو مینویسم سنجاب من اومده و توی لباسم خوابیده!

ميلادپ
28 April 2006, 12:21 AM
سلام میشه در مورد سنجاب هر چی اطلاعات داری با قیمتش بنویسی.
البته اگه زحمت نمی شه.

sina69
28 April 2006, 04:09 AM
به روی چشم اما هر چی که مینویسم از روی اطلاعات شخصی و تجربی خودم هست(البته بعضی موارد با راهنمایی دامپزشک میباشد)، چون نمیخوام مطالب ،زیاد علمی و بلا استفاده بشه.
سنجاب ها از تیره جوندگاه هستند و این گونه ای که در بازار یافت میشه تا بیست و چند سانت رشد میکنه و طول دم نیز تقریبا برابر با طول بدن هست.
حیوانی بسیار بازیگوش، زیرک، باهوش و کینه ای است!
(با توجه به عادتی که من در تربیت حیواناتم دارم اونها رو هیچ وقت داخل قفس قرار نمیدم،مگر موقع خواب و یا مواقع خاص.) از هوشش باید بگم که بعد از تقریبا یک ماه به طور کامل من رو میشناسه و تحت هیچ شرایطی اقدام به گاز گرفتن من نمیکنه.و جالب تر اینکه هر شب بهترین مکانی که برای خواب پیدا میکنه، داخل لباس منه!
همچنین شدیدا احتیاج به نوازش و بازی داره.
راجع به کینه هم باید بگم شدیدا کینه ای است و اگر از جانب کسی آزار ببینه یا کتک بخوره تمام توانش رو انجام میده تا خودش رو به اون برسونه و انتقام بگیره! و این کار رو با تمام زورش انجام میده.اما این کینه بیشتر از یک تا دو روز باقی نمی مونه. در چنین شرایطی بهتره که شخص مورد نظر رو یک روزی نبینه. بعد فراموش میکنه.
من به سنجاب خودم گردو میدم اما دانه های زیر رو میشه به سنجاب داد:
تخم آفتابگردان،دانه گندم،ذرت،جو دو سر یا صحرایی غلاف دار،گندم سیاه،ارزن، تخم کتان،و دانه هایی از این دست، همچنین میشه از دانه های آماده پرندگان، هامستر،موش رت و فرآورده های شیری جایگزین شونه مخصوص سگ(که بهتر از سایر موارد است) استفاده کرد. همچنین هر میوه و سبزی که خودش به خوردن اون علاقه نشون بده ایرادی نداره و میتونه بخوره.برای تقویت هم میشه از غذاهای مکمل کودک مثل مامانا و غنچه و ... استفاده کرد. در کل میشه گفت سنجاب یه حیوون همه چیز خوار هست.
حیوون بسیار تمیز و با ادبیه، به طوری که تا کنون تحت هیچ شرایطی روی بدن من ادرار نکرده، و مدفوع خواری یک مسئله شایع میان اونها هست که مشکلی رو به وجود نمیاره(هر چند من تاکنون این مورد رو مشاهده نکردم)
از نظر آلودگی بنا به گفته دامپزشکش، ادرار سنجاب هیچ آلودگی نداره و فقط ممکنه از طریق مدفوعش نوعی انگل منتقل بشه که اونم اگه داروی مخصوصش بهش داده بشه، مشکلی نداره.
حیوون های بسیار حساسی هستند، به هیچ عنوان نباید حمام بشوند، زیرا به محض اینکه قصد این کار رو بکنید(وارد آب بشوند) سنگ کوب کرده و میمیرند.
حیوانات زمستان خواب هستند.شما میتونید اجازه بدید در زمستان بخوابند و غذاشون رو تو قفسشون آماده بذارید و یا اینکه با بالا بردن دمای اتاق مانع از خواب حیوون بشید، در هر دو حالت مشکلی پیش نمیاد.
در محدوده یک تا دو سالگی بالغ میشن و برای تکثیر میشه از یک جفت نر و ماده و یا یک نر و دو ماده استفاده کرد.

از لحاظ قیمتی که الان(تو فصل بهار) چون بچه سنجاب ها شکار شده هستند میشه اونا رو به قیمت 12-13 هزار تومان از مولوی خرید.اما تو فصلای دیگه چون بچه سنجاب ها پرورشی هستند و کم، به قیمت 25 تا 30 هزار تومان از همون مولوی گیر میاد. سنجاب های بزرگ هم بین 9 تا 12 هزار تومنه.
البته من پیشنهاد موکد میکنم که سنجاب بالغ نخرید چون خیلی سخت به آدم عادت میکنه و گازهای بدی میگیره.
سنجاب کوچک بسیار سریع به شما عادت میکنه و تحت هیچ شرایطی هم گاز نمی گیره مگر اینکه شدیدا تحریک بشه.

اینا چیزایی بود که به ذهنم رسید بنویسم. باز هم اگه مطالبی میخواید که نوشته نشده. من در خدمتم. تا جایی که اطلاعات داشته باشم پاسخگو خواهم بود.

این هم عکس بچگی های سنجاب من:

https://www.sharemation.com/vulture/trash/avat.jpg?uniq=439m8g

RoSo
28 April 2006, 01:58 PM
سینا جان میشه بگی الان اندازش چقدر شده و کلاً بالغش چه اندازه ای میشه؟
فرش و مبل و پرده رو چنگ نمیزنه و پاره کنه؟
فرار نمیکنه گم بشه؟
ناخنهاش رو میشه گرفت؟ چون ظاهراً خیلی باید بلند و تیز باشه.

sina69
28 April 2006, 11:26 PM
فرار نمیکنه گم بشه؟

الان دوبل این سایزه و اندازه اش رو هم گفتم حدود 20 سانت میشه.
از پرده بالا میره و خوراکش اینه که بره رو چوب پرده بشینه و از بالا همه جا رو دید بزنه. در باب پاره کردن که پرده های ما که به قول زنها حریره، تا حالا چیزیشون نشده. به فرش و مبل و وسائل چوبی و اینا هم کاری نداره.
فرار هم بستگی داره.به تحریک شدنش و عادتش به فرد. من بیرون نمی برمش.چون حقیقتا فکر میکنم سوسول بازیه و میزارم تو خونه حال کنه.البته امشب هم برای مهمونی رفته شب رو خونه عموش(دوستم!) بگذرونه!!!
ناخنهاش رو هم همه میگن خیلی تیزه اما من عادت کردم. راجع به گرفتنش هم تا حالا فکرش رو هم نکردم. اما فکر کنم بشه گرفت.

ميلادپ
29 April 2006, 02:33 AM
سینا جان
شما فرمودین که نباید حمام شون کرد خوب چطور پس میشه تمیز نگهشون داشت.
در ضمن سنجاب از خودش سرو صدا در میاره اگه آره به نظر شما مزاحم همسایه ها یا کسی که خوابیده میشه؟
در ضمن ممنون که زود جواب قبلی مو زود دادی.

sina69
29 April 2006, 07:41 AM
سینا جان
شما فرمودین که نباید حمام شون کرد خوب چطور پس میشه تمیز نگهشون داشت.
در ضمن سنجاب از خودش سرو صدا در میاره اگه آره به نظر شما مزاحم همسایه ها یا کسی که خوابیده میشه؟
در ضمن ممنون که زود جواب قبلی مو زود دادی.

خواهش میکنم دوست من.
گفتم نباید حمام کرد چون اگه به آب مستقیم بخوره سریعا دچار ایست قلبی میشه. در کل حیوون خیلی تمیزیه اما برای نظافتش میشه از دستمال مرطوب و دست خیس و... استفاده کرد. درواقع نباید یه دفعه با آب تماس داشته باشه.
در مورد سر و صدا هم از کسی شنیدید یا حدس میزنید؟
چون تنها چیزی که این حیوون نداره صداست.واقعا هیچ صدایی از خودش در نمیاره.

ميلادپ
29 April 2006, 04:12 PM
از کسی نشنیدم فقط حدس زده بودم.
بازم ممنون از راهنماییت.

secondphoenix
30 April 2006, 11:07 AM
فرار نمیکنه گم بشه؟

در مورد پاره كردن فرش و مبل و اين چيزا، خودش اقدام به اين كار نمي كنه، اما چون ناخنش تيزه ممكنه نخ كش بشه كه اون هم بستگي به جنس اون چيزي باشه كه ميخواد ازش بالا بره.
مثلا يكي از مانتوهاي من رو نخ كش كرد اما بقيه رو نه.
فقط يك مورد اساسي در مورد سنجاب هست كه بهتره بهش يك تكه پارچه بديد. چون سنجاب ها علاقه شديدي دارند كه وقت خواب زير يك تكه پارچه برند و با مهارت خاصي اون پارچه رو مرتب مي كنند كه واقعا جاي تعجب داره.
اين تكه پارچه رو فراموش نكنيد :icon_cool
در مورد نوازش و عادت كردنش هم ميتونم بگم، وقتي برده بودمش دامپزشكي كه واكس بزنه (براي مشكل پوستي) دامپزشك يك دستكش كلفت دستش كرد كه سنجاب من توش گم بود. از ترسش تكون ميخورد چون يك غريبه بغلش كرده بود و نميذاشت دكتر كارش رو انجام بده. به محض اينكه سرش رو نوازش كردم و باهاش حرف زدم تا صداي منو شناخت آروم شد و گذاشت دكتر واكسن رو تزريق كنه.
پس حتما يادتون باشه كه مدام باهاش حرف بزنيد تا صداي شما رو بشناسه :icon_surp

SherlockHolmes
30 April 2006, 05:40 PM
فرمودید که سنجاب موجود تمیزیه!!
معمولا کجا مدفوع میکنه؟!از این نظر قابل تربیت هست یا خیر؟!
. کلا از این جور مشکلات داره یا نه!!
دوم اینکه برای بچه ممکنه خطری ایجاد کنه؟!

sina69
30 April 2006, 06:26 PM
در مورد پاره كردن فرش و مبل و اين چيزا، خودش اقدام به اين كار نمي كنه، اما چون ناخنش تيزه ممكنه نخ كش بشه كه اون هم بستگي به جنس اون چيزي باشه كه ميخواد ازش بالا بره.
مثلا يكي از مانتوهاي من رو نخ كش كرد اما بقيه رو نه.
فقط يك مورد اساسي در مورد سنجاب هست كه بهتره بهش يك تكه پارچه بديد. چون سنجاب ها علاقه شديدي دارند كه وقت خواب زير يك تكه پارچه برند و با مهارت خاصي اون پارچه رو مرتب مي كنند كه واقعا جاي تعجب داره.
اين تكه پارچه رو فراموش نكنيد :icon_cool
در مورد نوازش و عادت كردنش هم ميتونم بگم، وقتي برده بودمش دامپزشكي كه واكس بزنه (براي مشكل پوستي) دامپزشك يك دستكش كلفت دستش كرد كه سنجاب من توش گم بود. از ترسش تكون ميخورد چون يك غريبه بغلش كرده بود و نميذاشت دكتر كارش رو انجام بده. به محض اينكه سرش رو نوازش كردم و باهاش حرف زدم تا صداي منو شناخت آروم شد و گذاشت دكتر واكسن رو تزريق كنه.
پس حتما يادتون باشه كه مدام باهاش حرف بزنيد تا صداي شما رو بشناسه :icon_surp

ممنون از اینکه یادآوری کردید. فقط یه نکته خیلی مهم اینکه این پارچه هر دو روز باید عوض بشه چون موندنش باعث میشه که حیوون ساس و کنه و از این حرفا بزنه. که البته اون هم با چند نوبت سمپاشی روی پوستش با گرد copex قابل حله.

فرمودید که سنجاب موجود تمیزیه!!
معمولا کجا مدفوع میکنه؟!از این نظر قابل تربیت هست یا خیر؟!
. کلا از این جور مشکلات داره یا نه!!
دوم اینکه برای بچه ممکنه خطری ایجاد کنه؟!

واسه مدفوعش که هر مال من هر جا برسه میریزه. ولی ادرارش رو میگرده تا مناسب ترین جا رو پیدا کنه.
حتی اگه ساعتها روی بدن من باشه ادرار نمیکنه.(این دلیل اصلی من بود برای گفتن تمیزی)
برای بچه هم من اگه بچه داشتم نگهش نمیداشتم. چون بخوای نخوای یه مقدار انگل رو تو مدفوعش داره.شاید برای بچه مضر باشه. باز هم اگه میخوای بخری با دامپزشک مشورت کن.

secondphoenix
1 May 2006, 09:07 AM
اما سنجاب من به محض اينكه بغلش مي كردم فوري ادرار مي كرد، يعني اين امري اجتناب ناپذير بود.
حالا نميدونم شايد از ترسش بود. چون من تمام مدت تو قفس نگهداريش مي كردم (به گفته دامپزشك)
چون سنجاب من نر بود و دكتر ميگفت در حال بالغ شدنه و اگر بيرون قفس و تو خونه آزاد باشه اين باعث ميشه كه قسمتي از خونه يا حتي يك اتاق رو قلمرو خودش قرار بده. و اگر ساكنين اتاق وارد اون مكان بشن، حالت تهاجمي به خودش ميگيره. و اين باعث شد كه ما در روز يكي دو ساعت بيشتر از قفس بيرون نياريمش.
با اينكه جز حيوانات اهلي نيست، اما خيلي خوب ياد ميگره. طوريكه ميرفت روي قفس و وقتي بهش ميگفتيم بپر، با يك خيز مناسب ميپريد و روي دستمون ميچسبيد.

در مورد مدفوعش بايد بگم كه اين حيوان مانند سگ اهلي نيست كه بخواهيد بهش اين چيزا رو ياد بديد!

در مورد كوتاه كردن ناخنش هم بايد بگم كه اصلا اين كار رو نكنيد!!!
چون تمام تعادلش به اين ناخنهاست. با نوك تيز و منحني همين ناخنهاست كه ميتونه از سقف آويزون بشه و براي خودش آكروبات بازي كنه.

و يك مورد كه يادم اومد، بهتره خوراكيهايي مثل بادام و بلوط و فندق رو با پوست چوبي اون بهش بديد. ببينيد با چه مهارتي مغز اون رو ميخوره و پوست چوبي رو با چه ظرافتي از بين ميبره.
فكر نكنيد اين لطف شماست كه اين مغزها رو براش پوست مي كنيد، بلكه خودش بايد اين كار رو انجام بده. اين كار باعث تيز و مقاوم شدن دندوناش ميشه.

اصغر
1 May 2006, 10:56 AM
سلام

ببخشید دوستان می شه یکی به من تفهیم کنه که نگهداری حیوانات (انواع اون) در محیط داخل خونه چه حسن و چه فایده ای جز کثیف کردن زندگی آدم داره. من این سوالو خیلی جدی و بدون هیچ قصد و غرض و هدف خاصی می پرسم بنابر این لطفن جبهه نگیرین.
مشکلم اینه که واقعن نمی تونم این موضوع رو هضم کنم. چون از نظر بهداشتی با هیچ منطقی جور در نمیاد و تصورش هم برام سخته که یه حیوونی راه بیفته تو خونم و مثلن تو اتاق خوابم ادرار کنه و ...

sina69
1 May 2006, 10:20 PM
اما سنجاب من به محض اينكه بغلش مي كردم فوري ادرار مي كرد، يعني اين امري اجتناب ناپذير بود.
حالا نميدونم شايد از ترسش بود. چون من تمام مدت تو قفس نگهداريش مي كردم (به گفته دامپزشك)
چون سنجاب من نر بود و دكتر ميگفت در حال بالغ شدنه و اگر بيرون قفس و تو خونه آزاد باشه اين باعث ميشه كه قسمتي از خونه يا حتي يك اتاق رو قلمرو خودش قرار بده. و اگر ساكنين اتاق وارد اون مكان بشن، حالت تهاجمي به خودش ميگيره. و اين باعث شد كه ما در روز يكي دو ساعت بيشتر از قفس بيرون نياريمش.
با اينكه جز حيوانات اهلي نيست، اما خيلي خوب ياد ميگره. طوريكه ميرفت روي قفس و وقتي بهش ميگفتيم بپر، با يك خيز مناسب ميپريد و روي دستمون ميچسبيد.

در مورد مدفوعش بايد بگم كه اين حيوان مانند سگ اهلي نيست كه بخواهيد بهش اين چيزا رو ياد بديد!

در مورد كوتاه كردن ناخنش هم بايد بگم كه اصلا اين كار رو نكنيد!!!
چون تمام تعادلش به اين ناخنهاست. با نوك تيز و منحني همين ناخنهاست كه ميتونه از سقف آويزون بشه و براي خودش آكروبات بازي كنه.

و يك مورد كه يادم اومد، بهتره خوراكيهايي مثل بادام و بلوط و فندق رو با پوست چوبي اون بهش بديد. ببينيد با چه مهارتي مغز اون رو ميخوره و پوست چوبي رو با چه ظرافتي از بين ميبره.
فكر نكنيد اين لطف شماست كه اين مغزها رو براش پوست مي كنيد، بلكه خودش بايد اين كار رو انجام بده. اين كار باعث تيز و مقاوم شدن دندوناش ميشه.

مرسی دوست عزیز. البته سنجاب من ماده است و جز زمان خوابش باقی اوقاتش رو بیرون قفس سپری میکنه.
البته یادآور بشم که زمانی که بچه بود و تو یکی دو هفته اول خریدنش، یکی دو بار همین حرکتی که شما فرمودید انجام داد، اما به بعد من دیگه این کار رو ندیدم. در مورد هوشش هم باید بگم بینظیره ، سنجاب من هر وقت میخواد بیاد رو بدنم، در هر فاصله ای که باشه حالت خیز(پرش) به خودش میگیره تا من برم جلو و بپره رو لباسم.( منظور خودش رو میرسونه)

سلام

ببخشید دوستان می شه یکی به من تفهیم کنه که نگهداری حیوانات (انواع اون) در محیط داخل خونه چه حسن و چه فایده ای جز کثیف کردن زندگی آدم داره. من این سوالو خیلی جدی و بدون هیچ قصد و غرض و هدف خاصی می پرسم بنابر این لطفن جبهه نگیرین.
مشکلم اینه که واقعن نمی تونم این موضوع رو هضم کنم. چون از نظر بهداشتی با هیچ منطقی جور در نمیاد و تصورش هم برام سخته که یه حیوونی راه بیفته تو خونم و مثلن تو اتاق خوابم ادرار کنه و ...

عزیز من، خوشحالم که سئوالت رو جدی مطرح کردی.مسلما این ایده شماست و صد در صد هم محترم. اما یک نکته که نباید فراموش کنید اینه که هر شخصی اگر کاری رو انجام میده به خاطر علایقش هست. این رو قبول دارید؟
و تمام کسانی که حیوانات رو در منزل نگه میدارن، عاشقند. عاشق طبیعت، حیوانات و زندگی با آنها. پس دلیلی نداره که هر کاری که شما میکنید حسنی برای شما داشته باشه،هر چند که به نظر من نگهداری حیوانات تماما حسن هست، چون به شما، شادابی، و خیلی چیزهای دیگه اهدا میکنه(تا از حیوون نگهداری نکنید متوجه نخواهید شد)
در کل همه اینها عشقه و عشق هم دلیل نمیخواهد.

اصغر
1 May 2006, 11:31 PM
سلام

سينا جان از پاسخت ممنون. اميدوارم مواظب سلامتيتون باشيد.

من نوجوان كه بودم يك سالي يه سگ داشتيم ولي هميشه تو حياط بود (از كوچكي) و هيچ وقت تو خونه راهش نمي داديم و آخر سر هم مجبور شديم هديه بديمش به يه آشنايي (مادرم نمي تونست تحملش كنه). منظورم اينه كه با اون عشق و احساسي كه مي گين بيگانه نيستم ولي ....

sina69
2 May 2006, 06:58 AM
سلام.
دوست عزیز، خوشحالم که حرف اصلیت اون چیزی نبود که تو پست اولت نوشته بودی!
به هر حال مشکل مخالفت های مادر و ... رو فکر میکنم اکثر افراد داشتن.یکیشون هم من.

Nomad
2 May 2006, 07:14 AM
دوستان منم یه سنجاب میخوام بگیرم . بنظرتون تر بگیرم یا ماده ؟

secondphoenix
2 May 2006, 09:08 AM
نر يا ماده بودنش رو نميدونم كدوم بهتره.
اما در مورد سنجاب بايد توجه داشت كه تو ظرف غذاش بايد انواع مختلفي از مغزها باشه (تنوع غذايي) كه هر كدوم رو دلش خواست بخوره.
از شير به عنوان مكمل غذايي استفاده شود (من بجاي شير بهش بستني مي دادم. چون عاشق بستني مگنوم بود، اونم طوري كه خودش چوبش رو دستش بگيره و بخوره و فقط بايد قسمت روكش شكلاتي اون رو برداريد)

kima
2 May 2006, 10:09 AM
سلام
برام سخته که یه حیوونی راه بیفته تو خونم و مثلن تو اتاق خوابم ادرار کنه و ...

ُسختیش دفعه اوله
یا خودش یاد میگیره که کجا دستشویی کنه یا که شما عادت می کنید

Nomad
2 May 2006, 12:09 PM
این سنجابها مریضی که به آدم منتقل نمیکنن ؟

secondphoenix
2 May 2006, 02:03 PM
این سنجابها مریضی که به آدم منتقل نمیکنن ؟

طبق گفته دامپزشك نه... به شرطي كه وارد زندگي آدم نشه.

فقط براي كساني كه از سنجانب نگهداري مي كنند و يا خواهند كرد بايد بگم كه دادن شربت كلسيم رو فراموش نكنند! خيلي حياتيه، حتي از غذاي روزانه هم مهم تره. به هر صورت كه شده اين شربت رو بهش بديد (حتي به زور)!

Evanescence
2 May 2006, 02:48 PM
طبق گفته دامپزشك نه... به شرطي كه وارد زندگي آدم نشه.

فقط براي كساني كه از سنجانب نگهداري مي كنند و يا خواهند كرد بايد بگم كه دادن شربت كلسيم رو فراموش نكنند! خيلي حياتيه، حتي از غذاي روزانه هم مهم تره. به هر صورت كه شده اين شربت رو بهش بديد (حتي به زور)!
اگر تو طبیعت بود این شربت کلسیم چه جوری بهش می رسید ؟ :icon_roll

secondphoenix
2 May 2006, 03:33 PM
اگر تو طبیعت بود این شربت کلسیم چه جوری بهش می رسید ؟ :icon_roll

من هم همين سؤال رو از دامپزشك پرسيدم، گفت خود سنجاب ميدونه چه غذاهايي بايد بخوره كه اين ميزان كلسيم جذب بدنش بشه. همچنين نور آفتاب و جست و خيزش در طبيعت كمبود اين ماده رو جبران ميكنه.
ولي باز هم تأكيد ميكنم از غذاي روزانه اش هم مهمتره! كمبود كلسيم باعث پوكي استخوان ميشه.

ramin61
20 May 2006, 03:45 AM
سلام سینا جان و بقیه عزیزان
من به تازگی یه سنجاب خریدم
نسبتا کوچیکه و ترسو میزاره نوازشش کنم اما
وقتی می گیرمش تو دستم و حتی میله قفس رو گاز می گیره
مدام از قفس و دیوار و قفسه کتاب و .. بالا میره
به نظر شما اگه یه سنجاب ماده بگیرم این حالتا رو نداره؟
ضمنا من از کجا بفهمم که سنجابم نره یا ماده؟
اگه سریع راهنمائی کنید ممنون میشم:icon_cry:

sina69
20 May 2006, 06:58 AM
سلام رامین عزیز
من سنجاب نر نداشتم ولی مسلما به نر و مادگیش مربوط نمیشه. اینکه چه جوری بخوای بفهمی که نره یا ماده هم اگه میگی بچه اس،متوجه نخواهی شد.(اون زائده ی زیر شکم رو همه دارن)
تا اونجا که من متوجه شدم شما سنجابتون رو برای بیرون آوردن از قفس با دستتون میگیرید(اگه اشتباه متوجه شدم بفرمایید) هیچ وقت این کار رو نکنید، چون سنجاب اصلا علاقه ای به گرفته شدن نداره مگر اینکه کامل به شما عادت کرده باشه.پس سعی کنید که به دست شما عادت کنه و در خروجی قفس رو هم بشناسه تا با تحریک دست شما از قفس بیاد بیرون.سنجاب من هر وقت که دستم رو سمت قفسش میبردم میومد سمت دستم و دستم رو بیرون قفس نگه میداشتم و خودش میپرید روی دستم.
در باب بالا پایین پریدن هم مشکلی نداره، اخلاقشه.اما اگه میخوای رامش کنی سعی کن زیاد تو قفس نباشه. یا لااقل وقتایی که خودت رو میبینه تو قفس نباشه و از دست و بالت بالا پایین بره!
نکته مهم اینکه چون تازه خریدی زیاد توی مشتت نگیرش تا بهت عادت کنه و پیشت احساس آرامش کنه.
فکر میکنم چیز نا گفته ای نمونده ، باز هم اگه مشکلی بود من در خدمتم.

ramin61
20 May 2006, 10:58 AM
سلام سینای عزیزم
از راهنمائی های دقیقت ممنونم اما فقط یک سوال تو ذهنم هست ، اینکه چرا سنجابم منو گاز می گیره؟
ضمنا سنجاب من فقط بیسکویت مادر می خوره و گردو سالم یا شکسته و ... دهن نمیزنه .
به پارچه داخل قفس اهمیتی نمیده و ترجیه میده تو ظرف گردو بخوابه. و وقتی دستم رو داخل قفس می برم گاهی از دیواره بالا میره و شروع به جویدن میله قفس میکنه که اینها با توجه به اظهارات شما برام تعجب بر انگیزه...!!!!؟
با این همه من از شر گاز گرفتنش راحت بشم کافیه برام

secondphoenix
20 May 2006, 11:36 AM
دوست گرامي
سنجاب شما هنوز بچه است و معلومه كه دندونهاش اونقدر قوي نشده كه بخواد گردو و ... بخوره.
ميتونيد از همون بيسكويت، كيك و ... استفاده كنيد.
اما توصيه اكيد ميكنم كه از داروخانه شربت كلسيم تهيه كنيد و روي بيسكويت يا كيك بريزيد، هر روز بايد 5 سي سي كلسيم در وعده هاي غذاييش گنجانده بشه !!!
ميتونيد مغزها رو پوست كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد و درون ظرف غذاش قرار بديد. فقط تنوع مواد غذايي فراموش نشه.
نميدونم به چه شكل، اما به هر شكلي كه فكر ميكنيد در روز يك قاشق شير بهش بديد. حالا روش كيك يا بيسكويت يا درون درب بطري ... مخصوصا كه هنوز بچه است و بايد مواد مغذي شير بهش برسه!
در مورد گاز گرفتن هم باز هم بايد متذكر شد كه سنجان حيوان خانگي نيست !!! بلكه حيوان وحشي است و اهل رام شدن هم نيست! پس زياد نبايد انتظار اهلي شدنش رو داشت!
تنها بايد توجه داشت كه سنجاب در صورت عادت كردن و شناسايي شما به عنوان يك دوست گازتون نميگيره. البته گازهاي كوچولو ممكنه به دست شما بزنه، اما اين يكي از عادات بازيشه. اما گازي كه از دست خون بياد تنها براي افرادي است كه فكر ميكنه ميخوان بهش آزار برسونند. دامپزشك ميگفت دندونهاش اونقدر قويه و گازهاش اونقدر سخت كه دو دندون بالا و پايين بهم ميرسه!!! :icon_eek: (به راحتي انگشت رو از دو طرف سوراخ ميكنه)
پس فقط يادتون باشه كه سعي كنيد با آرامش باهاش رفتار كنيد، موقع بازي باهاش صحبت كنيد تا با صداي آشنا بشه و بهتون عادت كنه! در خيلي از موارد همين صداي شما خيلي در آروم كردنش كمك مي كنه!

sina69
22 May 2006, 11:04 AM
با عرض پوزش از secondphoenix عزیز تا حدودی با حرفای ایشون مخالفم
تو این که سنجاب حیوان اهلی نیست ،شکی نیست اما مسلما این حیوون قابل رام شدنه.اما چیزایی مثل مدفوع و ادرارش و نمیتونه مثل سگ و گربه کنترل کنه.که من قبلا هم گفتم هیچ وقت نشد که من ادرار کردن سنجابم رو ببینم(به جز چند روز اول).
رامین عزیز باز هم متذکر میشم که مشکل اصلی شما گرفتن حیوونتونه. چون هنوز به شما عادت نکرده اصلا این کار رو نکنید. همیشه برای گرفتنش دستتون رو زیر سینه اش بگیرید تا بیاد روی دستتون.اگه این کار رو نکرد به آرومی خودتون دستتون رو ببرید زیر سینه اش تا بیاد رو دستتون.برای خارج کردن از قفس هم همین کار رو بکنید. گاز گرفتن حیوون هم امری طبیعی است اما دلیل نمیشه که شمایی که صاحبشید رو گاز بگیره. (البته گاز گرفتن با دندون زدن فرق میکنه.) حتما یه تیکه چوب(ساقه درخت) تهیه کنید تا زمانی که احساس میکنید نیاز به گاز گرفتن داره(به خاطر رشد دندوناش) بذاریدش رو چوب تا اون رو بخوره.سنجاب من هیچ وقت نه خودم رو گاز گرفت نه هیچ شخص غریبه ای رو.این کاملا به رفتار شما برمیگرده تا حیوون احساس امنیت از جانب انسان بکنه.وقتی بهت عادت کرد هر کاریش بکنی هیچ چی نمیگه! من بعضی وقتا گره اش میزدم!!! فقط یادت باشه اگه از کسی کتک بخوره شدیدا محاجم میشه البته فقط نسبت به شخصی که زدش.و یکی دو روز بعد یادش میره.
راجع به غذاش هم من بیسکوییت مادر رو تو شیر حل میکردم و میذاشتم تا بخوره.البته رقیق چون به گفته دامپزشک نباید زیاد چیز شیرین بهش داد.بعد از یه مدت خودش دونه خور میشه.اگه گردو هم نمیخوره اذیتش نکن.ممکنه دوست نداشته باشه! سنجاب من هیچ وقت فندق نخورد.شاید سنجاب شما برعکس باشه. خوب اونا هم اخلاقیات فردی متفاوتی دارند

romeo_1593
22 May 2006, 11:43 AM
قیمت یه سنجاب بچه چنده ؟
از کجا میشه تهیه کرد که از نظر سلامتی مطمئن باشه ؟
نر با آدم راحت تر کنار میاد یا ماده ؟

مثل گربه باید نازش رو کشید یا مثل سگ با احساسه یا نه ناز داره و نه احساس ؟
میتونه به احساساتت جواب بده ؟

aghdam
22 May 2006, 04:02 PM
قیمت یه سنجاب بچه چنده ؟
از کجا میشه تهیه کرد که از نظر سلامتی مطمئن باشه ؟
نر با آدم راحت تر کنار میاد یا ماده ؟

مثل گربه باید نازش رو کشید یا مثل سگ با احساسه یا نه ناز داره و نه احساس ؟
میتونه به احساساتت جواب بده ؟
برای منم اینا سئواله
البته می خواستم خواهش کنم اگه می تونین از سنجاب های خودتون هم یه عکسی بگذارین:icon_neut

sina69
22 May 2006, 05:47 PM
دوستان اگه یه کم زحمت بکشید و صفحات قبل رو بخونید تمام سئوالاتون پاسخ داده میشه

eastern
28 May 2006, 02:49 PM
نر يا ماده بودنش رو نميدونم كدوم بهتره.
اما در مورد سنجاب بايد توجه داشت كه تو ظرف غذاش بايد انواع مختلفي از مغزها باشه (تنوع غذايي) كه هر كدوم رو دلش خواست بخوره.
از شير به عنوان مكمل غذايي استفاده شود (من بجاي شير بهش بستني مي دادم. چون عاشق بستني مگنوم بود، اونم طوري كه خودش چوبش رو دستش بگيره و بخوره و فقط بايد قسمت روكش شكلاتي اون رو برداريد)
ای جونم :)

قیافه اش با اون بستنی دیدن داره.. اگه می تونی از طرف من یه ماچش کن ! :)

sonia
30 May 2006, 12:52 AM
سلام حالتون خوبه؟ من پریروز یه سنجاب از شیراز خریدم یه جای معتبری نبود اما خوب سنجابو به قیمت بیست و پنج تومن خریدم و هشت ماهشه اونجور که توی شناسنامشه . خلاصه من برداشتمش و توی راه خیلی ورجه وورجه میکرد به بابام گفتم این وحشیه یارو گولم زده . و دلم میخواست باهام دوست بشه و دستم و هی اینور و اونور قفس میبردم یهو چشمتون روز بد نبینه یهو چنان گازی گرفت که دو بالا پریدم خیلی وحشتناک خون میومد تموم دندنشو فرو کرده بود تو انگشتم و بعد هم مثل اینکه خیلی ناراحت شد و همینطور عطسه کرد . منم دستمو بستم فقط میترسیدم بلایی سرم بیاد چون مطمئن نبودم واکسن زده یا نه از اون روز دیگه بهم حمله نکرد ظهرش رو تخمه آفتابگردون بهش دادم تو یه ظرف و خوب هم خورد گردو م بهش دادم اما امروز اومدیم به شهر خدمون همش مث آدمای ماتم زده خودشو ولو میکنه توقفسش و همینجور وول میخوره و خودشو ناراحت نشون میده نمیدونم چشه منم بهش غذا میدم آب میدم اما میترسیدم نازش کنم تا اینکه امروز ظهر گذاشت نوازشش کنم اما حالا که اومدیم شهر خودمون خیلی عطسه میکنه انگار مریض شده خیلی هم بی حاله و خوابالو در ضمن دختره میشه کمکم کنید خیلی دلم شور میزنه در ضمن نمیدونم چطور باهاش رفتار کنم تو این وضعیت الان هم گذاشتمش توی گلخونه بیرون از قفس و زیرشو یه پارچه پهن کردم و اونم دمشو گذاشته رو سرش و خوابیده اما خیلی گیجه مطمئنم مریض شده تو رو خدا کمکم کن خیلی دوستش دارم:((

secondphoenix
30 May 2006, 10:41 AM
وقتي عطسه ميكنه پس حتما سرماخورده. مخصوصا كه بي حاله. بهتره حتما به دامپزشك مراجعه كنيد.
از بابت گاز گرفتن بدجور دستتون هم بيد بگم كاملا طبيعيه. براي اولين بار شما رو ديده و از محيط جدا شده و در حالت عصبانيت فكر كرده شما ميخواهيد بهش آزاد برسونيد و اون هم عكس العمل طبيعي خودش رو انجام داده. ناراحت نشيد. اينم بگم كه اين گاز گرفتني كه شما ذكر كرديد اونقدرها هم وحشتناك نيست :icon_surp چون به گفته دامپزشك وقتي ميخواد از خودش دفاع كنه چنان گاز ميگيره كه دندونهاي بالا و پايينش به هم ميرسه!!! :icon_twis
اما خيالتون راحت از طريق گاز گرفتن بيماري منتقل نميكنه. اين تاپيك رو از اول مطالعه كنيد، دوستان راهنمايي هاي خوبي براي نگهداري سنجاب كرده اند. تنوع غذايي رو يادتون نره.
به دامپزشك مراجعه كنيد تا سنجابتون رو از نظر بيماري و همچنين بيماري پوستي بررسي كنه. و نكاتي كه دامپزشك در مورد نگهداري و تغذيه اش ميگه حتما" حتما" حتما" گوش بديد.
دامپزشك مخصوص سنجاب ها به من گفت شربت كلسيم روزانه 5 سي سي به هيچ عنوان و تحت هيچ شرايطي نبايد فراموش بشه. دانه ها آفتابگردان از نظر مواد غذايي اصلا مناسب نيست. بهتره از دانه هاي ديگه هم در ظرف غذاش قرار بديد.سنجاب شما ديگه داره به سن بلوغ نزديك ميشه (يك سالگي) پس الان به راحتي ميتونه فندوق و بلوط و ... رو پوست بكنه. در اين مورد تنبلش نكنيد.

first-class
30 May 2006, 12:03 PM
سنجاب در چه رنگ هایی هست؟

ایا میشه تو یه اکواریو بزرگ با تمام تجهیزات نگهداریش کرد؟

aghdam
30 May 2006, 01:26 PM
اول بگم که نگین صفحات قبل رو بخون به نتیجه می رسی چون بعضی ها رو دو بار هم خوندم
در مورد پست قبلیم که عرض کرده بودم اگه دوستان بتونن چند تا عکس از سنجابهاشون بگذارن که در صفحات داخلی هم بیشتر از یه عکس وجود نداره پس اگه می تونن عکس بگذارن
ممنون میشم

و اما اینکه جدان سنجاب همه جا کثیف کاری می کنه ؟
یعنی نمیشه یه کاریش کرد که همه جا کثیف کاری نکنه؟
آخه من از بچگی به حیوانات خیلی علاقه دارم ولی بخاطر کثیف کاری تا حالا نگه نداشتم الان هوس کردم که یه سنجاب بگیرم ولی اونم می ترسم که همه جا کثیف کاری بکنه و دیگه هیچ جا نتونم نماز بخونم
اگه میشه یه کم مبسوط تر توضیح بدین ممنون می شم

sonia
30 May 2006, 03:00 PM
سلام ممنونم خیلی خیلی ممنونم:icon_wink :icon_cry: امروز صبح که بیدار شدم دیدم خیلی بی حاله بردمش دکتر و دقیقا مث شما گفت مریضه و سرماخورده یه آمپول هم بهش زد و گفت این واکسن هم نزده .. فردا هم قراره ببرمش اما متاسفانه خیلی خیلی بی حاله به نظر شما این طبیعیه؟ همه بهم میگن قبل از اینکه اون بمیره تو میمیری از ناراحتیش. حالا گرفته بی حال خوابیده زیر پاشو گرم و نرم کردم و گذاشتمتو دمای خوب مثلا بیست درجه ... دکتر گفت بعد از دو ساعت پا میشه اما خبری نیست تازه خیلی کند نفس میکشه شما چی فکر میکنین اون میخواد بمیرهه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//:icon_cry: :icon_cry: :icon_redf

secondphoenix
30 May 2006, 04:12 PM
Sonia جان
ديگه وقتي دامپزشك سنجابتو ديده ما چه نظري بديم؟ اون بهتر از ما ميدونه.
فقط بايد مراقبش بود.

جناب Aghdam
سنجاب من كه بلافاصله وقتي از تو قفس بيرون ميومد كثيف كاري مي كرد. ولي باز هم ميگم سنجاب حيوان اهلي نيست كه بتونيد اين چيزا رو بهش ياد بديد. دامپزشك به من گفت اينو ازش نبايد توقع داشت. من هم همين مشكل رو داشتم. به همين خاطر تو خونه آزادش نميذاشتم. و وقتي ميخواست بازي كنه يك محوطه رو با روزنامه مي پوشاندم. بيرون از خونه هم كه مشكلي نبود. البته دامپزشك به من گفت يك قفس حداقل به ابعاد 2x2 براش تهيه كنيد و تو خونه آزادش نذاريد. چون سنجاب من نر بود و بعد از بلوغش قسمتي از خونه رو قلمرو خودش مي كرد و با ورود هر كسي به اون قسمت خونه با عكس العمل شديد اون مواجه ميشد. به همين دليل من آزادش نميذاشتم. روزي 1-2 ساعت بيرون مياوردمش و آزاد بازي مي كرد.

اينم عكسش
http://secondphoenix.persiangig.com/image/Etc/Baner.jpg

جناب saeed_se
مگه ميخواهيد از همستر نگهداري كنيد كه تو آكواريم نگه داريدش؟؟؟ :icon_sad:
سنجاب احتياج شديد به ورجه وورجه كردن داره كه اين كار رو با بالا و پايين رفتن از ميله هاي قفس انجام ميده. از سقف آويزون ميشه و روي ميله چوبي وسط قفس ميپره و دوباره ميپره روي ديواره هاي قفس.
بعضي وقتا آدم از ديدن اين كارها و حركاتش سرسام ميگيره. اصلا به آكواريم فكر نكنيدو مگه اين موجود نازنين ماهي است؟؟؟ :icon_roll

eastern
30 May 2006, 04:24 PM
خیلی نازه .. براش یه کم اسپند دود کن :)

ببینم این فسقلی چند ماهشه الان ؟ و شما چند وقته داریش؟

aghdam
30 May 2006, 06:08 PM
ققنوس دوم از شما بابت راهنمایی و اینکه قبول زحمت فرمودین و عکس از سنجابتون گذاشتین تشکر می کنم
و یه سئوال دیگه اینکه یه پستی بود تو صفحات قبلی که نوشته بود فقط یه نوع سنجاب تو ایران هست که دارن می فروشن
واقعان اینطوریه یا نه؟

secondphoenix
31 May 2006, 09:36 AM
جناب Aghdam
در اين مورد اطلاعي ندارم.
من هر آنچه كه مي دونم از دامپزشك سنجابم ميدونم. ايشون جز هيئت علمي دانشكده دامپزشكي تهران هستند.
اما در مورد آمار و نوع و اين چيزا نپرسيدم، چون اين سنجاب هديه بود و نميدونم از كجا تهيه شده بود.
تو اين عكس تقريبا" يك سال و سه ماهش بود.
من تقريبا" يك سال داشتمش از حدود پنج ماهگيش.

sonia
31 May 2006, 08:07 PM
سلام secondphoenix عزیز :icon_wink خوبی ؟ ممنونم بابت راهنمایی هایی که کردی ... سنجابم حالش الان خیلی خوبه اما یه کم پخمه اس داره حرسم میگیره ... امروز هم بردمش دامپزشکی ولی به محض رسیدن به اونجا خیلی اینور واونور میپرید و بعد خودشو بی حال ول کرد توی قفس دامپزشکه خندید و گفت وای این چرا اینجوریه؟:icon_sad: هههههه بعدشم یه آمپول تقویتی و نمیدونم گفت چند تا چیزو قاطی کرده بهش زده ... راست من یه مطلب دیدم اینجا که گفته بود به هیچ عنوان سنجابها رو نباید حمام کرد اما من از دامپزشک پرسیدم گفت مشکلی نداره و بعدش هم اینکه امروز چون خیلی تو مدفوعش چرخیده بود:icon_surp بردمش و شستمش فقط کمی ترسید اما اصلا اذیت نکرد به اون صورت ...اما منم خیلی آروم شستمش مثلا با دمای بدنش تنظیم کردم زیاد سرد یا زیاد گرم نباشه و کمی روی پاهاش ریختم و زیر پاشو کاملا خیس کردم و بعد کم کم با لوله آب پاش که مخصوص توآلت فرنگیه شستمش . دودست هم شامپو بهش زدم و بعد هم با سشوار خشکش کردم نمیدونم چرا این هی دوست داره منو گاز بگیرهههه:icon_roll باز گازم گرفت اما اگه دستکش دستم نبود خدا میدونه چه بلایی سرم میومداااااااا :icon_twis راستی !!!secondphoenix عزیز یه سوال داشتم امروز ظهر توی ماشین سنجابم خیلی ورجه ورجه میکرد و فکر کنم شیطونیش گل کرده بود منم باهاش حرف میزدم و گفتم ببینم امتحان کنم بینم بهم اعتماد داره یا نه در قفس رو وا کردم و گفتم کلاوس بپر اینجا بیا ... وایییییییییی:icon_twis یهو پرید رو دستم انگار میخواست گازم بگیره اما بازی بازی منم ترسیدم و پاهامو وا کردمو گفتم اوه کلاوسسس ههههههه یهو رفت و دور پام چرخید و گاز کوچیکی گرفت بنظرت داشته با من بازی میکرده یا نه میخواسته مو واقعا گاز بگیره؟؟؟ چیکار کنم نمیتونم بهش اعتماد کنممممممم :icon_cry: :icon_mrgr منتظر جوابت میمونم

sonia
3 June 2006, 12:01 AM
سلام کسی میدونه سنجاب من چشه؟؟؟؟ اعصابمودیگه خورد کرده هاااااا ... خیلی پخمه اس همش میخوابه هیچی هم نمیخوره بجز شیر میترسم بمیره :(( و در ضمن من خیلی نازش میکم وباهاش حرف میزنم اما اون هنوز تمایل داراه بازی بازی گاز بگیره .. چیکار کنم این سنجابووووووووووو:icon_cry: لطفا یکی کمکم کنه من باهاش بدرفتاری نمیکنم اما خیلی پخمه اس همش میخوابه

sina69
3 June 2006, 01:59 AM
سونیای عزیز
لطفا از سنجابت انتظار نداشته باش که مثل یه سگ یا گربه یا هر حیوون دیگه ای باهات بازی کنه یا ...
بارها گفته شد که سنجاب یه حیوون اهلی نیست و در ضمن علاقه ای هم دستمالی شدن زیاد نداره مگه اینکه واقعا بهتون عادت کرده باشه. راجع به حمام هم من از دامپزشک شنیده بودم و اون جوری که شما حمومش کردید اگه حرف دامپزشک من صحت داشته باشه چند روز دیگه بیشتر مهمونت نیست!!!
اما در کل برای خواب زیادش احتمالا جاش سرده چون این حیوونا زمستون خوابن و تو هوای سرد و خنک همش چرت میزنن. زیاد هم نگرانش نباش اگه دامپزشک سلامتش رو تایید کرده مشکلی نداره.
باز هم میگم یادت باشه که سنجاب مثل سگ یا حیوونای دیگه نیست و نمیتونی دست آموزش کنی. در باره گاز گرفتنش هم اصلا نترس.طبق تجربه من کاملا این ترست رو متوجه میشه و اگه بفهمه دیگه ...

secondphoenix
3 June 2006, 10:18 AM
اين بازي بازي گار گرفتن جز عاداتشه. من فكر ميكنم براي بازي اين كار رو ميكنه. ولي خب هنوز زوده كه بهت عادت كرده باشه و اعتماد كامل داشته باشه. كم كم اينو ياد ميگيره. منم يك ماه اول اين مشكلات رو داشتم. ولي مطمئن باش تا وقتي سفت تو دستت نگيريش يا اينكه كاري نكني كه اون فكر كنه ميخواي بهش آزار برسوني از اون گازها نمي گيردت.
تو دامپزشكي هم كه ميبريش بغلش كن و سرش رو تو بازوهات پنهان كن. دستت رو روي بدنش بگير بطوري كه احساس كنه محفوظه. چون سر و صداي دامپزشكي و صداهاش حيواناتي مثل سگ خيلي اذيتش ميكنه. اما اين حفاظت خيالش رو راحت ميكنه.
تو خوب حمومش كردي. من قبل از اينكه ببرمش دامپزشكي، يك ظرف آب ولرم آماده كردم و آروم گذاشمتش توي ظرف. دستاش رو به لبه گرفته بود و آروم و بي حركت بيرون رو نگاه ميكرد. بدون هيچ تقلايي اجازه داد با شامپو بچه بشورمش. بعدش هم گذاشمتش رو روزنامه تا آبهاي اضافيش گرفته بشه و بعد با سشوآر خشكش كردم. تنها صداي سشوآر بود كه اذيتش كرد و باعث شد باهامون قهر كنه. تا فرداش اعتصاب غذا كرد و از تو لونه چوبيش كه به قفس وصل كرديم بيرون نيومد.
من يك قفس بزرگ خريدم و يك لونه كوچيك چوبي درست كردم و به يكي از درهاي قفس تو ضلع جانبي وصل كردم و سنجاب براي خواب و در مواقع ترس به اونجا پناه مي برد. اگه بتونيد اين لونه رو تهيه كنيد براش خيلي خوبه.

نكته مهم : صداي بلند باعث سكته قلبي اين حيوان ميشه. اينو فراموش نكنيد.
در منزل از صداي بلند استفاده نكنيد!!!

sonia
3 June 2006, 11:55 PM
سلام secondphoenix عزیزم چطوری ؟ مرسی بابت راهنماییت من صد تا گل به تو هم بدم کمه باز مرسیییییییی :icon_wink در ضمن سینا جون هنوز که سنجابم نمرده :D :mad:
دیگه هم نگو سنجابت میمیره هااااااااا وگرنه جیغ میکشم کر شی :icon_arro :icon_sad: ولی دور از شوخی واقعا ممنونم راهنماییت منو خیلی روشن کرد جاشو عوض کردم اما بازم میخوابه اصلا به من چه بگیره بخوابه تا میتونه هوم؟ مهم اینه که خوشگل منه هههههه:icon_arro :icon_cool

sonia
4 June 2006, 12:03 AM
در ضمن یادم رفت بگم secondphoenix ، شما میگی من این شیطون کوچولو رو بغل کنم؟؟ آخه چطوری؟ این میذاره کسی بهش دست بزنه چنان اذیت میکنه که من جرات ندارم بهش دست بزنم اونوقت دست بهش بزنم در ضمن امروز باز حمامش دادم اما اینبار خیلی اذیتم کرد باهام انگار قهر کرده:icon_arro :icon_smil

XELTEK
4 June 2006, 02:20 AM
حموم زیاد نبرش !!!
میمیره ها

sonia
5 June 2006, 04:25 PM
بله چشم اما تقصیر خودشه زیاد خودشو ثیف میکنه راستش کم کم داره حوصله امو سر میبره اصلا اون چیزی که من میخواستم این نیست یا اون چیزی که شما میگین من باور نمیکنم آخه اصلا این سنجاب بد عنق من اینطوری نیست:((

Shima_83
5 June 2006, 07:30 PM
سلام
چرا سنجاب من زياد عطسه مي كنه؟ خيلي هم كم غذا مي خوره چي كارش كنم ميشه يكي منو راهنمايي كنه؟

RoSo
5 June 2006, 07:48 PM
سلام
چرا سنجاب من زياد عطسه مي كنه؟ خيلي هم كم غذا مي خوره چي كارش كنم ميشه يكي منو راهنمايي كنه؟

پست شماره 35 رو در همین تاپیک بخونید متوجه میشید.

secondphoenix
6 June 2006, 09:59 AM
بله چشم اما تقصیر خودشه زیاد خودشو ثیف میکنه راستش کم کم داره حوصله امو سر میبره اصلا اون چیزی که من میخواستم این نیست یا اون چیزی که شما میگین من باور نمیکنم آخه اصلا این سنجاب بد عنق من اینطوری نیست:((

دوست من
لازم نيست اينقدر حمومش كني! دكتر گفته اصلا احتياجي به حمام نداره. براي يك بار ايرادي نداره ولي ديگه اين كار رو نكن. خود سنجاب اصلا دوست نداره و باهات قهر ميكنه. مال من كه تا فرداش اعتصاب غذا كرد و از تو لونه اش بيرون نيومد.
خودش ميدونه چجوري خودش رو تميز كنه. پس بهتره بهتش كار نداشته باشي.
سنجاب به نظر من حيوون لوسيه، خيلي بايد نازش رو كشيد. مراقب رفتار باهاش باشي چون خيلي زود قهر ميكنه، ولي تا بهش غذا بدي و صحبت كني باهات آشتي ميكنه.
همين طوري نميتوني تو دستات بگيري و بغلش كني... خيلي بايد ترفند از خودت نشون بدي تا بغلش كني، ولي زود بهت عادت ميكنه. بهتره دستت رو جلوش بگيري و بذاري خودش بياد تو رو بو كنه و تو رو بشناسه.
بايد خيلي حوصله به خرج بدي، چون اين حيوون مثل سگ حرف گوش كن نيست :icon_surp

Shima_83
12 June 2006, 08:58 PM
سلام دوستان
به نظر شما سنجاب ها تنها زندگی کردن رو دوست دارن یا نه ؟ لطفا در این باره منو راهنمایی کنید

sina69
13 June 2006, 02:26 AM
شیمای عزیز
هر حیوونی اگه باهات رفیق باشه و بهت عادت کنه نیازی به جفت براش نیست.حتی حیوونایی که همه اعتقاد دارن اگه تنها باشن میمیرن. اما اگه نتونی باهاش سر و کله بزنی خوب باالتبع باید به فکر یه همدم براش باشی.سنجاب رو معمولا تنها نگه میدارن اما اینکه از نظر رفتار شناسی چه جور شخصیتی دارند رو بنده I don't know!!!:icon_razz :icon_razz
ولی میدونم که اگه یه کولنی تشکیل بدی (به صورت خونوادگی، یعنی جفت خوردن والدین با فرزندان و بالعکس و ...) میتونی رنگای خوشگلی از توش در بیاری.

Shima_83
16 June 2006, 09:46 PM
سلام دو ستان
گفته شده به سنجاب شربت کلسیم بدیم چطوری باید به خوردش داد ؟ اخه همین طوری نمی خوره
تو ظرف غذاش هم که میریزم بو می کنه و نمی خوره حتما هر روز لازم که شربت کلسیم بخوره ؟
چطوری شپش های بدنشو از بین ببرم ؟

sonia
16 June 2006, 09:53 PM
واییییی سنجابت شپش داره؟؟؟مگه میشه؟؟؟:icon_eek: آخیییی ......
منم نمیدونم چه جوریه این شربت کلسیم؟ ولی شیما جون من بهش شیر میدم فکر کنم شیر بهش بدی کافی باشه البته من هیچ اطلاعاتی ندارم اما بهتره سینا جون جوابتو بده ....اما من همینکه که یه مشکل کوچولو واسش پیش میاد میبرمش دامپزشک گمون کنم برای شپش هم بری دامپزشک بهتره ... فکر کنم یه آمپول باید بزنه بهش

sonia
16 June 2006, 10:17 PM
راستی یادم نبود واسه چی اومده بودمااا:)) سینا و secondphoenix عزیز ... سنجابم الان حالش خیلی خوبه تو این مدت که بی حال و مریض بود گمون کنم یا کمرویی میکرده یا مریض بوده . اما اگه چشمش نزنم حالا حالش خیلی خوبه ... اما دیگه داره عصبانی ام میکنه :icon_bigg وقتی میذارمش توی سبد ..سریع میپره بیرون و تموم اتاق رو میدوئه و واسه خودش گشت میزنه و ببخشیدا :icon_neut مدفوع:icon_arro هر کاریش میکنم اینکارو نکنه فایده نداره انگار مدفوعشو واسه بیرون اومدن نگه داشته که منو حرص بده خیلی عصبی میشم مامانم هم میگه سونیا بخدا میندازمش بیروناااااااا بندازش تو سبد:icon_twis وقتی میذارمش باز میپره بیرون خیلی شیطونه یه ذره هم نمیخوابه همش شیطونی و فضولی البته خیلی دوست دارم اما نمیخوام کثثیف کاری کنه ...در ضمن شیما جون یادم آورد میخوام بدونم شیر تنها کافیه یا شربت کلسیم هم براش بگیرم؟؟

چشم دی جی شرمنده

Shima_83
16 June 2006, 10:51 PM
شپش هاش الان خیلی کمتر شده ولی یه چند تایی هنوز داره چی کار کنم دوباره شپش نگیره ؟!

sina69
17 June 2006, 01:36 AM
شپش هاش الان خیلی کمتر شده ولی یه چند تایی هنوز داره چی کار کنم دوباره شپش نگیره ؟!

شیما جان میتونی از گرد copex استفاده کنی. گرد مخصوص ضد کنه و شپش و از ایناست که من از پرنده فروشی میگیرم ، شاید داروخونه ها هم داشته باشن. هیچ ضرری به حیوون نمیزنه من 4 ساله که برا مرغ عشقم استفاده میکنم یه بار هم به سنجابم زدم.چون اونم شپش زده بود. اگه تو دهنشم بره فکر نمیکنم مشکلی پیش بیاد چون برا پرنده مشکلی ایجاد نمیکنه اما چون سنجاب خیلی حساسه سعی کن تو صورتش نزنی. حتما استفاده کن.
شپش و کنه و... هم بیشتر به خاطر تمیز نبودن جاش پیش میاد.حتما پارچه زیرش رو هر دو روز یه بار عوض کن. قفسش رو هم که زود به زود بشور.

sina69
17 June 2006, 01:48 AM
راستی یادم نبود واسه چی اومده بودمااا:)) سینا و secondphoenix عزیز ... سنجابم الان حالش خیلی خوبه تو این مدت که بی حال و مریض بود گمون کنم یا کمرویی میکرده یا مریض بوده . اما اگه چشمش نزنم حالا حالش خیلی خوبه ... اما دیگه داره عصبانی ام میکنه :icon_bigg وقتی میذارمش توی سبد ..سریع میپره بیرون و تموم اتاق رو میدوئه و واسه خودش گشت میزنه و ببخشیدا :icon_neut مدفوع:icon_arro هر کاریش میکنم اینکارو نکنه فایده نداره انگار مدفوعشو واسه بیرون اومدن نگه داشته که منو حرص بده خیلی عصبی میشم مامانم هم میگه سونیا بخدا میندازمش بیروناااااااا بندازش تو سبد:icon_twis وقتی میذارمش باز میپره بیرون خیلی شیطونه یه ذره هم نمیخوابه همش شیطونی و فضولی البته خیلی دوست دارم اما نمیخوام کثثیف کاری کنه ...در ضمن شیما جون یادم آورد میخوام بدونم شیر تنها کافیه یا شربت کلسیم هم براش بگیرم؟؟

چشم دی جی شرمنده

مگه واسش قفس نگرفتی؟؟ سنجاب اگه از در و دیوار بالا نره که روزش شب نمیشه!!!
حتما براش یه قفس تهیه کن، به نظر من سبد اصلا جای مناسبی براش نیست چون بخوای نخوای سنجاب یه جا بند نمیشه مگه اینکه تو بلندی باشه و به همه چی مسلط. تو خونه ما سنجابم همیشه میخواست استراحت کنه میرفت رو چوب پرده.در رابطه با مدفوعش هم بگم که نه فقط سنجاب، هیچ حیوونی تو محل استراحتش(یا میشه گفت خونه اش) دستشویی نمیکنه.مگه اینکه مجبور باشه مثلا تو قفس باشه و نتونه بیاد بیرون که در این صورت با مشکلی مثل شپش و این حرفا مواجه میشید.واسه همین میاد بیرون و کارش رو میکنه. منم همین مسئله رو داشتم اما از اونجایی که کسی نبود که بهم غر بزنه من بی خیالش شدم و میزاشتم راحت باشه!!! واسه کلسیم هم با احترام به نظر secondphoenix عزیز که خیلی به این مسئله اصرار میکنن، من زیاد لزومی نمی بینم چون کلسیم زیاد فکر نمیکنم لزومی داشته باشه. باتوجه به شیری که حیوون میخوره و دونه های مغذی که مصرف میکنه همه مواد غذایی گیرش میاد. تو چکاب های دوره ای دامپزشک میتونید درخواست کنید که اگه لزومی داره بهش یه کم بده(که این کار رو با سرنگ انجام میده و تو دهنش میریزه) .داروی ضد انگل داخلی هم بگید بهش بده.
در نهایت بگم که خوشحالم که سرحال شده و بسیار هم زیباست.

sina69
17 June 2006, 01:55 AM
یه تجربه شخصی واسه مسمومیت سنجاب:(البته نظر دامپزشک بود که من عمل کردم و نتیجه هم گرفتم)
اگه احیانا سنجابتون در اثر مصرف شیر فاسد یا... دچار مسمومیت شد ، چند قطره آبلیمو تو آب جوش سرد شده بریزید و با سرنگ چند بار با فاصله زمانی 10-15 دقیقه هر بار چند قطره تو دهنش بریزید. کاملا موثره.
اما اگه اثر نکرد دیگه باید سریع ببریدش دامپزشکی.

sonia
17 June 2006, 08:17 PM
واقعا ممنونم سینا جون نمیدونم چطور ازت تشکر کنم . آره دیگه مث اینکه باید بیخیال بشم که هر جا دوس داره کار خودشو انجام بده متاسفانه زمانیکه اینکارو میکنه من بخاطر مامانم که فکر نکنه بی خیالم خیلی باهاش دعوا میکنم و قلاده اشو اونقدر میکشم که مطمئنم تو اون لحظه احساس بدی بهش دست میده چون اونقدر از دستم دلخور میشه که دوست داره گازم بگیره اگه شده هم میپره ... اما سینا جون در مورد اون سبد که گفتم قفس داره اما بخاطر اینکه خیلی لجوجه و لجاجت به خرج میده و هر وقت ازش میخوام نمیاد بیرون و منم چون وسواس دارم در مورد زیر پاش اینکارو نمیکنم اما سبد خیلی راحتر بوده واسم ولی اگه نظرتون این باشه که حتما اینکارو بکنم که بعدا میام سر میزنم اینکارو میکنم اما خوب سینا جون چیز دیگه ای که واسم عجیبه اینه که سنجاب من شدیدا سرماییه و مجبور شدم چند تا حوله زخیم و نازک براش بگیرم و شبا موقع خوابش میندازم روش و اونم کلی کیف میکنه و میره زیرش چون این اواخر که مریض بود فقط واسه این مریض میشد که من روش هیچی نمیدادم و فکر میکردم بدنش طوری باشه که موهاش ازش خفاظت میکنند. در ضمن سینا متاسفانه یا خوشبختانه این سنجاب پایینیه مال من نیست :icon_wink عکس سنجابمو همینکه گذاشتم روی سرور میذارمش اینجا ببینیدش :lover: بازم تشکر میکنم و منتظر جوابتون و نظرتون هستم سینا خان ..

secondphoenix
18 June 2006, 10:50 AM
واسه کلسیم هم با احترام به نظر secondphoenix عزیز که خیلی به این مسئله اصرار میکنن، من زیاد لزومی نمی بینم چون کلسیم زیاد فکر نمیکنم لزومی داشته باشه.

اين حرف رو از خودم نميگم. روز اول كه سنجابم رو براي چكاپ پيش دامپزشك بردم توصيه اكيد كرد كه هر روز بايد 5 سي سي كلسيم تا آخر عمر بهش داده بشه!
اگه نميخواهيد مثل من سنجابتون رو بخاطر كمبود كلسيم از دست بديد، اين موضوع رو جدي بگيريد :icon_redf

sina69
18 June 2006, 12:28 PM
این حرف رو از خودم نمیگم. روز اول كه سنجابم رو برای چكاپ پیش دامپزشك بردم توصیه اكید كرد كه هر روز باید 5 سی سی كلسیم تا آخر عمر بهش داده بشه!
اگه نمیخواهید مثل من سنجابتون رو بخاطر كمبود كلسیم از دست بدید، این موضوع رو جدی بگیرید :icon_redf

یا دامپزشک من اطلاعاتش کافی نبوده یا دامپزشک شما. چون اون به من گفت هر چند ماه برای چکاب میاد کافیه که کلسیم بگیره. فکر هم نمیکنم که سنجابتون از بی کلسیومی مرده باشه .
باز هم از جسارتم عذر خواهی میکنم.
پیروز باشید

sina69
18 June 2006, 12:30 PM
واقعا ممنونم سینا جون نمیدونم چطور ازت تشکر کنم . آره دیگه مث اینکه باید بیخیال بشم که هر جا دوس داره کار خودشو انجام بده متاسفانه زمانیکه اینکارو میکنه من بخاطر مامانم که فکر نکنه بی خیالم خیلی باهاش دعوا میکنم و قلاده اشو اونقدر میکشم که مطمئنم تو اون لحظه احساس بدی بهش دست میده چون اونقدر از دستم دلخور میشه که دوست داره گازم بگیره اگه شده هم میپره ... اما سینا جون در مورد اون سبد که گفتم قفس داره اما بخاطر اینکه خیلی لجوجه و لجاجت به خرج میده و هر وقت ازش میخوام نمیاد بیرون و منم چون وسواس دارم در مورد زیر پاش اینکارو نمیکنم اما سبد خیلی راحتر بوده واسم ولی اگه نظرتون این باشه که حتما اینکارو بکنم که بعدا میام سر میزنم اینکارو میکنم اما خوب سینا جون چیز دیگه ای که واسم عجیبه اینه که سنجاب من شدیدا سرماییه و مجبور شدم چند تا حوله زخیم و نازک براش بگیرم و شبا موقع خوابش میندازم روش و اونم کلی کیف میکنه و میره زیرش چون این اواخر که مریض بود فقط واسه این مریض میشد که من روش هیچی نمیدادم و فکر میکردم بدنش طوری باشه که موهاش ازش خفاظت میکنند. در ضمن سینا متاسفانه یا خوشبختانه این سنجاب پایینیه مال من نیست :icon_wink عکس سنجابمو همینکه گذاشتم روی سرور میذارمش اینجا ببینیدش :lover: بازم تشکر میکنم و منتظر جوابتون و نظرتون هستم سینا خان ..

سلام سونیا جان،مگه چی کار کردم که میخوای ازم تشکر کنی؟؟؟ نکنه داری شوخی میکنی!!!!
خارج از شوخی، اینو بگم که هر کسی شیوه خاص خودش رو تو نگهداری و تربیت حیوونای خودش داره.حتی روش رام و دستی کردن حیوونا هم تو افراد مختلف فرق میکنه.من خودم این اخلاق رو دارم که هیچ وقت حیوونام رو تو قفس نگه نمیدارم.فقط شبا واسه خواب میرن تو قفس.هیچ چیزی رو هم به اجبار بهشون یاد نمیدم و...
واسه همین کاملا به خودت بستگی داره که کجا نگهش داری به شرطی که حیوونت توش احساس ناراحتی نکنه.واسه از قفس بیرون اومدن هم، سنجاب اون قدر شعور نداره که بتونه حرف تو رو بفهمه،یعنی مثل سگ که بهش بگی بیا و بیاد. حیوون من در قفس رو از روی دست من تشخیص میداد.یعنی هر وقت میخواستم بیاد بیرون دستم رو هر جای قفس میزاشتم میخواست از اونجا بیاد بیرون!!!! یعنی در قفس رو بهش نشون میدادم و میومد بیرون. سونیا جان، لازم نیست تو شبا روش چیزی بندازی، یه تیکه پارچه بذار تو قفسش، خودش همچین مرتبش میکنه و میره زیرش که حالش رو ببری!!! بذار این پارچه همیشه تو قفسش(یا سبدش) باشه.تو بوشهر هم فکر نکنم هوا اونقدر سرد باشه که حوله روش بندازی. زیاد مامانیش نکن.بذار عادت کنه به محیط.البته این نظر کاملا شخصی منه.به کلوزه کوچولو سلام منو برسون و ببوسش.

secondphoenix
18 June 2006, 02:39 PM
یا دامپزشک من اطلاعاتش کافی نبوده یا دامپزشک شما. چون اون به من گفت هر چند ماه برای چکاب میاد کافیه که کلسیم بگیره. فکر هم نمیکنم که سنجابتون از بی کلسیومی مرده باشه .
باز هم از جسارتم عذر خواهی میکنم.
پیروز باشید

دامپزشكي كه من سنجابم رو تو كلينيك حيوانات بردم، جز هيئت علمي دانشگاه دامپزشكي تهرانه و تنها اون پزشك سنجاب ها در اون كلينيك بود.
بله ... به خاطر كمبود كلسيم نرمي استخوان گرفت. دليلش رو كه پرسيدم گفت احتمالا نفر قبلي كه از اين سنجاب نگهداري مي كرد تنها از مواد غذايي ارزان قيمت مثل تخمه آفتابگردان استفاده كرده.
ببخشيد اصلا دلم نميخواد اون زمان رو به ياد بيارم كه كي شد. فقط تا همين حد ... :icon_redf
فقط دادن كلسيم رو فراموش نكنيد!

Shima_83
19 June 2006, 08:41 PM
سلام دوستان:lover:
من کلسیم سنجابمو می ریزم تو آبش چون اصلا یه جا بند نمیشه که بهش بدم با سرنگ هم امتحان کردم نشد:icon_eek: فکر می کنم بهتر از نخوردن باشه ! نظر شما در این مورد چیه ؟ در ضمن من واسه سنجابم یه قفس متوسط درست کردم بیشتر روز تو قفسش هست بیشتر دوست داره آزاد باشه تا اینکه من محدودش کنم اصلا از دستمالی شدنم خوشش نمی یاد برای همین اصلا تو قفس کوچک بند نمیشه همون یه باری هم که بردمش دامپزشک دایم در قفس گاز می زد خیلی اذیتم کرد واسه همین تا وقتی یه مشکل جدی واسش پیش نیاد نمی برمش دامپزشک . :icon_eek:
راستی سنجاب من یه چند وقتیه که گردو نمی خوره چرا اینجوری شده ؟ در عوض پسته خیلی دوست داره . از یکی هم شنیدم دانه های شور نباید بهش داد فقط خام باید بخوره این گفته درسته یا غلط ؟! ممنون میشم راهنماییم کنید
موفق باشید

sonia
19 June 2006, 11:38 PM
سلام ... شیما جون من خودمم مث تو اممممممم :icon_cry: ولی خوب میدونی چیکار کن؟ البته نظر من اینه که گردو پسته بادم و هر چیزی رو که حدس میزن این شیطوننن بخواد بخوره بذار جلوش خودش انتخاب میکنه :)
سینااااااا:icon_cry: بخدا دارم سرسام میگیرم از دست این سنجاببب ... نمیدونی چقدرررر فضول شدههه تموم گلدونای داخل آپارتمانو داغون کرده .. حتی به گل مصنوعی هم رحم نمیکنه این :icon_redf در ضمن دیگه سبدی هم نداره که بذارمش تو ... اینقدر اونو جوئئیده که حالا شبیه یه در شده :icon_excl ... کلی خند ام میگیره از این کاراش اما راستش هوای بوشهر نه تنها سرده بلکه بسیار هم گرمه اما خوب ما چون از کولر گازی استفاده میکنیم تموم محیط اتاقها به اثتثنای اتاق خودم کاملا خنکه ... اونم دیگه تو قفس یا سبد نیست بجز زممانی که تنبیه داره میشه یا زمان خوابش بقیه روز رو یا تو گلدونه یا رو پرده یا رو دیوار یا یه گوشه تو مبل گرفته خوابیده ... اما یه چیز دیگه که تعجب میکنم اینکه من با وجود ناز و نوازشهای که میکنم دوست داره تنها باشه و اصلا به من اهمییت نمیده هر وقت هم دستمو میگیرم جلوش بو میکنه و میخواد بپره که منو گاز بگیره ... من هم چون اعتماد ندارم سریع بلند میشم و یواش میگم بدرک که نمیای ههههه:icon_mrgr اما خوب امتحان که کردم یه روز رشادت بخرج دادم و اجازه دادم بیاد طرفم اونم تا به دستم رسید گاز کوچیکی گرفت و رفت :icon_twis بنظرت این جور چیزا طبیعیه؟:icon_redf
راستی سلام secondphoenix ... :icon_wink با نهایت احتراممممم

sina69
20 June 2006, 01:55 AM
راستی سنجاب من یه چند وقتیه که گردو نمی خوره چرا اینجوری شده ؟ در عوض پسته خیلی دوست داره . از یکی هم شنیدم دانه های شور نباید بهش داد فقط خام باید بخوره این گفته درسته یا غلط ؟! ممنون میشم راهنماییم کنید
موفق باشید

شیما جان همونطور که سونیای عزیز گفت چندتا دونه بذار که خودش انتخاب کنه اما اگه شرایط برای اینکار مهیا نباشه، و فقط بخواین که یک نوع غذا مثلا فقط گردو بهش بدید، به نظر شخصی من ظرف غذا جلوش نباشه (تا به اصطلاح کفتر دارها، دون زده نشه) و روزی دو یا سه بار سر ساعتهای مشخص چند تا دونه بهش بده تا بخوره و سیر بشه. اگه یکی دو روز این کارو کردی و جواب نداد دیگه فکر کنم باید تسلیم بشی و دونش رو عوض کنی.من خودم نه ظرف آب برای سنجابم میزاشتم و نه ظرف غذا. فقط سر ساعتهای مشخص بهش غذا میدادم و آب هم روزی چند بار میبردمش سر آب که اگه میخواست میخورد.دقیقا مثل یه بچه که باید بهش آب بدی وگرنه نمیدونی که کی تشنه است یا تشنه نیست.

sina69
20 June 2006, 02:07 AM
سینااااااا:icon_cry: بخدا دارم سرسام میگیرم از دست این سنجاببب ... نمیدونی چقدرررر فضول شدههه تموم گلدونای داخل آپارتمانو داغون کرده .. حتی به گل مصنوعی هم رحم نمیکنه این :icon_redf در ضمن دیگه سبدی هم نداره که بذارمش تو ... اینقدر اونو جوئئیده که حالا شبیه یه در شده :icon_excl ... کلی خند ام میگیره از این کاراش اما راستش هوای بوشهر نه تنها سرده بلکه بسیار هم گرمه اما خوب ما چون از کولر گازی استفاده میکنیم تموم محیط اتاقها به اثتثنای اتاق خودم کاملا خنکه ... اونم دیگه تو قفس یا سبد نیست بجز زممانی که تنبیه داره میشه یا زمان خوابش بقیه روز رو یا تو گلدونه یا رو پرده یا رو دیوار یا یه گوشه تو مبل گرفته خوابیده ... اما یه چیز دیگه که تعجب میکنم اینکه من با وجود ناز و نوازشهای که میکنم دوست داره تنها باشه و اصلا به من اهمییت نمیده هر وقت هم دستمو میگیرم جلوش بو میکنه و میخواد بپره که منو گاز بگیره ... من هم چون اعتماد ندارم سریع بلند میشم و یواش میگم بدرک که نمیای ههههه:icon_mrgr اما خوب امتحان که کردم یه روز رشادت بخرج دادم و اجازه دادم بیاد طرفم اونم تا به دستم رسید گاز کوچیکی گرفت و رفت :icon_twis بنظرت این جور چیزا طبیعیه؟:icon_redf

داری سرسام میگیری؟؟؟!!!!!
خوشمان آمد!!!!!!!!:icon_razz :icon_surp :icon_surp :icon_arro
راجع به نگهداریش که تو پست قبلیم گفتم که کاملا سلیقه ای و شخصیه که چی کار کنی اما خوشحالم که حیوونت تا این حد سرحال و قبراقه.
برای اومدن رو دست و بالت باید بگم که شاید این ترس و عدم اعتمادت رو متوجه میشه!
سنجاب من که همیشه رو بدن من بود و فکر کنم قبلا هم گفتم که خواب نیمروزیش رو همیشه توی پیرهن من میکرد و شبا هم تا وقتی من بیدار بودم تو لباس من خواب بود و بعد من میزاشتمش تو قفس و خودم میخوابیدم.مواقعی هم که میخواست از من دور باشه یا شیطونی میکرد و یا رو چوب پرده بود.اما حرف اصلیم اینه که شدیدا به من وابسطه بود و دورو بدم میپلکید.شما برای اینکه به خودت عادتش بدی فکر میکنم به جای اینکه دستت رو بگیری جلوش که بیاد رو دستت، آروم دستت رو ببر زیر سینه اش تا بیاد رو دستت.نوازشش کن تا به نوازش عادت کنه.وگرنه چند وقت دیگه شاید نزاره این کار رو بکنه.یه چیز خیلی مهم اینکه اگه میخوای با حیوونت رفیق باشی و این رفاقت دو طرفه باشه بهش اعتماد کن

secondphoenix
20 June 2006, 10:39 AM
شيما جان
دامپزشك گفته بهتره ظرف غذاش مملو از مغزهاي گوناگون باشه تا خودش اونچه رو كه دوست داشت بخوره.
مثلا سنجاب من اوايل عاشق تخمه كدو بود. اما بعد از چند ماه ترجيح ميداد گردوي تازه و بلوط بخوره و ديگه دست به تخمه كدو نزد. پسته دوست نداشت اما تا فندوق تازه بهش دادم ديگه بلوط نخورد. پس نميتوني بگي اين مغز رو دوست نداره و ديگه بهش ندي.
هر مغزي هم كه براش تهيه ميكني كاملا خام باشه! (نكته مهم)
برخي مغزها رو بهتره با پوست براش بذاري، مثل فندوق، بلوط و ... چون دندوناش احتياج به تقويت داره :icon_surp

sina69
20 June 2006, 11:07 AM
secondphoenix عزیز حرف شما کاملا متین.اما من شرایطی رو توضیح دادم که شخص بخواد(به هر دلیلی) فقط یه نوع غذا به حیوونش بده.یه چیز هم یادتون باشه که ما داریم با حیوونمون زندگی میکنیم نه دامپزشک.
شیما جان همونطور که خودتون شنیدید و secondphoenix عزیز هم فرمودند فقط دانه خام به حیوونتون بدید( هر حیوونی) چون دانه های شور باعث زخم شدن زبون و دهانشون میشه(تجربه شخصی در مورد پرنده).
پیروز باشید

Shima_83
20 June 2006, 10:37 PM
سلام دوستان عزیز
ممنون از راهنماییهای خوبتون . پس این طور که معلومه خود حیوان تشخیص میده که بدنش به چی احتیاج داره چون من هر روز همه نوع غذا تو ظرفش میذارم تا هر کدوم رو خواست بخوره هیچ وقت یه نوع غذا بهش نمیدم . در مورد مغزهایی که می خوره من اکثرا خام بهش می دم . اما یه روز داشتم تخمه افتابگردان می خوردم سنجابم هم تو اتاقم بود اومد طرف تخمه ها شروع کرد به خوردن خوب که دقت کردم دیدم داره نمک تخمه ها رو لیس می زنه بعد خود تخمه رو خورد از اون موقع به بعد یه چند تایی مغز شور تو ظرفش می ذاشتم تا اگه خواست بخوره . پس حالا طبق گفته های شما دیگه بهش نمی دم . بازم ممنون بابت راهنمایی هایی که کردید .
موفق باشید

atazin
26 June 2006, 04:27 PM
سلام مرسي از مطالبي كه نوشتيد
من د روز پيش سنجاب گرفتم بعد از وقتي آوردم يكي بهم گفت توش دستمال بزار از وقتي گذاشتم رفته زير دستمال و فقط وقتي تاريم ميشه مياد بيرون چي كارش كنم انگار خيلي ترسيده

بعد مي ترسم از قفس بيارم بيرون بهش دست بزنم مي ترسم گاز بگيره بنظر شما دستم بگيرمش گاز ميگيره يا فرار نمي كنه در صورتي كه اونجا قشنگ يارو دستش گرفت از قفس آرودش بيرون و نازش مي كرد
درضمن خيلي بچه هست و وقتي تاريك ميشه يه ذره مياد قضا ميخوره
اين ترسش مشكل ايجاد نمي كنه و وقتي آوردش خونه به مقدار زياد ادرار كرد و تا ميديد منو ادرار مي كرد و مي ترسيد چي كارش كنم كه ترسش بريزه
بازم ممنون ميشه سريع جواب بديد

secondphoenix
26 June 2006, 04:43 PM
سلام مرسي از مطالبي كه نوشتيد
من د روز پيش سنجاب گرفتم بعد از وقتي آوردم يكي بهم گفت توش دستمال بزار از وقتي گذاشتم رفته زير دستمال و فقط وقتي تاريم ميشه مياد بيرون چي كارش كنم انگار خيلي ترسيده

بعد مي ترسم از قفس بيارم بيرون بهش دست بزنم مي ترسم گاز بگيره بنظر شما دستم بگيرمش گاز ميگيره يا فرار نمي كنه در صورتي كه اونجا قشنگ يارو دستش گرفت از قفس آرودش بيرون و نازش مي كرد
درضمن خيلي بچه هست و وقتي تاريك ميشه يه ذره مياد قضا ميخوره
اين ترسش مشكل ايجاد نمي كنه و وقتي آوردش خونه به مقدار زياد ادرار كرد و تا ميديد منو ادرار مي كرد و مي ترسيد چي كارش كنم كه ترسش بريزه
بازم ممنون ميشه سريع جواب بديد

دوست گرامي
گذشاتن دستمال پارچه اي رو ادامه بده و هر يكي دو روز پارچه رو عوض كن تا منجر به آلودگي نشه.
بهتره به زور از قفس بيرون نياريش. در قفس رو باز كن و بذار خودش از روي كنجكاوي در قفس رو شناسايي كنه و از قفس بيرون بياد. ميتوني دستت رو جلوي در بگيري تا اول تو رو بو كنه و آروم روي دستت بياد و تو رو بشناسه. اون فرد رو هم كه ديدي راحت تو دستش گرفت به اين دليل بود كه سنجاب او رو شناخته و بهش اعتماد پيدا كرده. تو هم به مرور ميتوني اعتماد سنجاب رو بدست بياري.
اگه محكم نگيريش يا كاري نكني كه فكر كنه ميخواي بهش آزار برسوني گاز نميگيره. اما ممكنه براي شيطوني يا بازي گازهاي كوچولو به دستت بزنه كه اگه عكس العمل نشون بدي ازت مي ترسه و يا شايد واكني نشون بده. به اين نميگن گاز :icon_surp
اين حيوون وقتي مي ترسه فوري ادرار ميكنه و اين يك امر طبيعي است. مگر به محيط عادت كنه و ترسش بريزه.
آروم باهاش رفتار كن تا بشناسدت و بهت اعتماد پيدا كنه:icon_surp

atazin
26 June 2006, 06:44 PM
مرسي از راهنماييتون بعد اين قلاده بهش ننداختم بزارم عادت كنه بعد قلاده بندازم يا همين الان بندازم
بعد قفس در حداقل بايد چند در چند باشه
بعد اين خيلي بچه هست و اونجا ف4قط بهش تخمه آفتابگردان مي دادن منم همون بدم يا مغزاي ديگه جلوش بريزم چون فقط اون ميشناسه و چون بچه هست نمي دونه چه جوري بخوره
من الان مغزهاي مختلف ريختم جلوش ريختم اما قائمكي مي خوره دوباره ميره زير پارچه

secondphoenix
27 June 2006, 09:30 AM
دوست گرامي
تمام سوالات شما در صفحات قبل داده شده.
اما لطف كنيد تنها تخم آفتابگردان نديد، چون مواد مغذي زيادي نداره. چون بچه است ميتونيد در يك ظرف كوچك (مثل درب بطري) شير براش بريزيد.
به دادن مغزهاي مختلف (حتما خام) ادامه بديد. شربت كلسيم روزي 5 سي سي يادتون نره.
در مورد قفس هم هر چه بزرگتر باشه، بهتره.

Shima_83
28 July 2006, 02:11 PM
سنجاب من الان بالغ شده با توجه به اینکه سنجاب من ماده است اگه یه جفت براش بگیرم با هم کنار می یان؟ کسی تجربه ای در این مورد داره؟

کسی از دوستان تا حالا سنجاب تکثیر کرده؟ در مورد زاد و ولد سنجابها کسی چیزی میدونه ؟
ممنون میشم اگر راهنماییم کنید

sina69
15 August 2006, 09:01 PM
من خودم تجربه ندارم. اما مطالب یه کتاب به این صورت بود که یه قفس یک متر در یک متر لازمه.با یه لونه چوبی.
یه نر هم میتونی با دو تا ماده نگهداری کنی.

اما یه نصیحت به عنوان دوست.اونم این که سعی کن نترسی و خودت تجربه کنی.
به نظر من تو تربیت حیوون نباید بترسی. امتحان کن.تجربته ات رو به دیگران هم بده.

amirsung
21 August 2006, 03:50 AM
سلام.

من سنجاب خیلی دوست دارم و فکر میکنم علتش هم یک کارتونی بود که بچگی هام خیلی دوست داشتم که شخصیت هاش پسری به اسم استرلینگ و سنجابش بودن و من از همون موقع آرزو داشتم یک سنجاب داشته باشم.

حالا سوالم اینه که چه موقعی از سال میتونم یک سنجاب خیلی خیلی بچه (مثلا کمتر از 1 ماه ) گیر بیارم؟
چون این طوری هم زودتر بهم عادت میکنه و هم نمیتونه گاز محکم بگیره (چون دندونشو نداره :icon_arro )

الان (شهریور) نمیشه همچین موردی گیر آورد؟

راستی من تحقیق کردم و مثل اینکه یک نوع سنجاب به اسم سنجاب پرنده (Southern Flying Squirrel) از بقیه گونه های سنجاب بیشتر قابلیت اهلی شدن داره و اگر از نوزادی نگهدازی بشه انس میگیره با صاحبش.
این مدل نمیدونید تو مولوی هست یا نه؟ من عاشق سنجابم ولی با این چیزایی که درباره وحشی بودنش خوندم نا امید شدم. این آخرین امیدم هست!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/ff/Southern_flying_squirrel.jpg/200px-Southern_flying_squirrel.jpg

romeo_1593
21 August 2006, 10:56 AM
راستش رامکال سنجاب نبود

secondphoenix
21 August 2006, 11:08 AM
راستش رامکال سنجاب نبود

رامكل يك نوع راكون بود :icon_surp
در صورتي كه سنجاب هيچگاه به اون اندازه رشد نميكنه!

amirsung
21 August 2006, 03:19 PM
آهان.. راست میگید. راکون بود. ولی تو عالم بچگی راکون و سنجاب فرقی نمیکرد. راکون هم خوبه! پیدا نمیشه تو تهران؟
راستی جواب سوالم درباره سنجاب پرنده رو ندادید.

RoSo
21 August 2006, 03:26 PM
آهان.. راست میگید. راکون بود. ولی تو عالم بچگی راکون و سنجاب فرقی نمیکرد. راکون هم خوبه! پیدا نمیشه تو تهران؟

راکون خیلی وحشیه و فکر نمیکنم کسی تو شهر از این موجود نگهداری کنه.

secondphoenix
21 August 2006, 03:59 PM

اون كارتون فقط يك داستان بود. اگر يادتون باشه، پدر استرلينگ هم اول با نگهداري اين موجود وحشي مخالفت مي كرد (به دليل طبع وحشي جانور)
در مورد سنجاب پرنده هم من اطلاعي ندارم. ميتونيد از دامپزشك ها و فروشندگان خيابان مولوي سوال كنيد.

sina69
21 August 2006, 05:27 PM
سلام.

من سنجاب خیلی دوست دارم و فکر میکنم علتش هم یک کارتونی بود که بچگی هام خیلی دوست داشتم که شخصیت هاش پسری به اسم استرلینگ و سنجابش بودن و من از همون موقع آرزو داشتم یک سنجاب داشته باشم.

حالا سوالم اینه که چه موقعی از سال میتونم یک سنجاب خیلی خیلی بچه (مثلا کمتر از 1 ماه ) گیر بیارم؟
چون این طوری هم زودتر بهم عادت میکنه و هم نمیتونه گاز محکم بگیره (چون دندونشو نداره :icon_arro )

الان (شهریور) نمیشه همچین موردی گیر آورد؟

راستی من تحقیق کردم و مثل اینکه یک نوع سنجاب به اسم سنجاب پرنده (Southern Flying Squirrel) از بقیه گونه های سنجاب بیشتر قابلیت اهلی شدن داره و اگر از نوزادی نگهدازی بشه انس میگیره با صاحبش.
این مدل نمیدونید تو مولوی هست یا نه؟ من عاشق سنجابم ولی با این چیزایی که درباره وحشی بودنش خوندم نا امید شدم. این آخرین امیدم هست!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/ff/Southern_flying_squirrel.jpg/200px-Southern_flying_squirrel.jpg

دوست عزیز من تا به حال از این نوع سنجاب پرنده تو مولوی ندیدم. بازار حیوون ایران مثل بازار ماهی نیست که بخوان این حیوانات رو وارد کنن بنا بر این فکر نمیکنم گیر بیارید. حالا به دامپزشکی بسپری شاید یه فرجی بشه!
در باب سن اون هم همه فصل میتونی گیر بیاری، فقط فصل بهار چون میرن صید میکنن ارزونتره، اما اونایی که تکثیر کردن میتونن بهتون تو مولوی بفروشن.فقط نباید انتظار داشته باشی از دستفروشا گیر بیاری.برو به مغازه دارا بگو حتما همون روز یه دونه دو سه ماهه گیر میاری. این سن هم گازت نمیگیره!

sina69
21 August 2006, 05:31 PM
راستش رامکال سنجاب نبود

رامکال راکون بود
اما بنر که سنجاب بود.فکر کنم منظور دوستمون بنر بود نه رامکال.

راستی تنها چیزی که راجع به راکون میدونم اینه که تو آمریکای جنوبی مثل گربه تو خیابونای ما، راکون تو خیابوناشونه!!!!
(البته یه برنامه تلویزیونی میگفت)

اما یادتون باشه هر حیوونی رو میشه رام کرد و خونگی کرد.همونطوری که ببرها و سایر گربه های بزرگ و وحشی رو به صورت خونگی نگه میدارن.

amirsung
22 August 2006, 05:50 PM
سلام.

من چند سوال دیگه داشتم اگر لطف کنید جواب بدید ممنون میشم:

1- در چه فواصل زمانی باید سنجاب رو پیش دامپزشک برد و هزینه هر بار ویزیت چقدره (چون من تا حالا اصلا حیوون خانگی نداشتم و پیش دامپزشک نرفتم)
2- موقع خریدنش آیا باید واکسن های خاصی بهش زده شده باشه؟ و شناسنامه باید داشته باشه؟
3- موقع خریدنش آیا علامت خاصی داره که بدونیم سالم و سرحال هست؟ مثلا ورجه وورجه زیاد کنه؟
4- مقدار ادرار و مدفوعش چقدره و چند بار در روز؟ و مدفوعش آبکی هست یا سفت؟ (میدونم سوال احمقانه ای هست ولی واسه این میپرسم که بدونم اگر کثافت کاری کنه تو اتاق جمع کردنش چقدر دردسر داره)
5- برای اینکه شپش نزنه آقا سینا گفتن یک پودری بهش باید بزنیم. در چه فواصلی باید این کارو کرد؟
6- برای اینکه انگل های مدفوعش از بین بره گفتید باید دارو بخوره. چه دارویی چه مقدار و در چه فواصل زمانی؟
7- خرج غذاهاش به طور متوسط ماهانه چقدر میشه؟
8- در چه فاصله زمانی باید تمیزش کرد تا بو نگیره؟

ممنون از کمکتون.

Shima_83
22 August 2006, 09:45 PM
کلا به نظر من نگهداری سنجاب کم دردسر نیست چون خیلی شیطونه از همه جا بالا میره . من که اصلا تو محیط خونه نگهش نمیدارم. مخصوصا الان که بزرگتر شده تو یه قفس بزرگ نگهش میدارم در ضمن حیوون ترسویی هم هست به محض ترسیدن ادرار میکنه . بهترین زمان خریدشم اوایل بهاره چون فصل زادو ولدشونه تو تابستون کم گیر میاد. اگر بخوای واست بمونه باید همه نوع غذایی بهش بدی. واسه من که خیلی خرج تراش نبوده .

sina69
22 August 2006, 10:55 PM
سلام.

من چند سوال دیگه داشتم اگر لطف کنید جواب بدید ممنون میشم:

1- در چه فواصل زمانی باید سنجاب رو پیش دامپزشک برد و هزینه هر بار ویزیت چقدره (چون من تا حالا اصلا حیوون خانگی نداشتم و پیش دامپزشک نرفتم)
2- موقع خریدنش آیا باید واکسن های خاصی بهش زده شده باشه؟ و شناسنامه باید داشته باشه؟
3- موقع خریدنش آیا علامت خاصی داره که بدونیم سالم و سرحال هست؟ مثلا ورجه وورجه زیاد کنه؟
4- مقدار ادرار و مدفوعش چقدره و چند بار در روز؟ و مدفوعش آبکی هست یا سفت؟ (میدونم سوال احمقانه ای هست ولی واسه این میپرسم که بدونم اگر کثافت کاری کنه تو اتاق جمع کردنش چقدر دردسر داره)
5- برای اینکه شپش نزنه آقا سینا گفتن یک پودری بهش باید بزنیم. در چه فواصلی باید این کارو کرد؟
6- برای اینکه انگل های مدفوعش از بین بره گفتید باید دارو بخوره. چه دارویی چه مقدار و در چه فواصل زمانی؟
7- خرج غذاهاش به طور متوسط ماهانه چقدر میشه؟
8- در چه فاصله زمانی باید تمیزش کرد تا بو نگیره؟

ممنون از کمکتون.

دوست عزیز اگه تا به حال حیوون خونگی نداشتید به هیچ وجه بهتون پیشنهاد نمیکنم که سنجاب بگیرید. مگر اینکه نخواید از قفسش خارجش کنید که این رو هم ظلم در حق حیوون میدونم و توصیه نمیکنم.
اما جواب سئوالاتون تا اونجایی که اطلاع دارم:
1.به گفته دامپزشک هر سه ماه یک بار کافیه. ویزیتش هم با موادی که بهش میزد و میداد بخوره 2000-2500 میگرفت.
2. شناسنامه رو دامپزشک برات صادر میکنه. اما اگه از مولوی و... بگیری فکر نمیکنم شناسنامه دار گیرت بیاد. به من هم دامپزشک گفت که از شش ماه به بالا شناسنامه صادر میکنن، حالا چرا؟ نمیدونم. در ضمن گفت تا حد امکان بهش واکسن یا دارو تزریق نمیکنن. (به خاطر حساسیت بالایی که داره)
3.باید سلامتش رو خودت متوجه بشی دیگه. من فاکتور خاصی به ذهنم نمیرسه.
4.ادرارش در حدود دو سه بار در روزه، که اگه تو خونه آزاد باشه میره جایی که دیده نشه و بعد ادرار میکنه.بوی وحشتناکی هم داره:icon_eek:
اما همونطور که شیمای عزیز هم گفت در مواقع ترس ادرار میکنه.
مدفوعش هم سفت سفته و شبیه دانه های ماش(شاید کمی بزرگتر) هست. میتونی جمع کنی اما در هر بار تعداد زیادی میریزه.
5.کاملا اختیاری. اما هر دو سه هفته بزنی بد نیست.
6.اطلاعی ندارم:icon_neut
7.بسته به غذایی داره که میخوره. اما به زبون ساده بگم باید بگم که زیاد میشه:icon_arro
8.پاسخ این سئوالتون کامل گفته شده. یک روز در میان پارچه اش عوض شه. قفسش بسته به زمانی که تو قفس هست و میزان کثیفیش خوتون به راحتی میتونید تشخیص بدید.خودش رو هم که هیچ وقت نشورید.

باز هم سفارش میکنم که اگه تا به حال حیوون خونگی نداشتید سنجاب نخرید.
به قول معروف بیرونش دل میبره داخلش زهره!!!!:icon_arro
من که تو حیوون خونگی ادعام میشه:icon_arro تو نگه داشتن سنجاب کم آوردم:icon_razz ( البته من شیوه تربیتی و نگهداری خودم رو دارم و شاید به همین دلیل نگه داشتنش برام سخت بوده)

amirsung
22 August 2006, 11:21 PM
مرسی از راهنماییتون.

با این اوصافی که گفتید نگهداریش اونقدرها هم سخت نیست. من اگر بگیرم در اتاقمو میبندم و میذارم اونجا آزاد باشه :icon_mrgr

sina69
23 August 2006, 10:41 AM
از اینکه دارید به جمع حیوان داران اضافه میشید بهتون تبریک میگم:icon_cool
امیدوارم از داشتنش لذت ببرید

napoleon
29 August 2006, 04:41 PM
با سلام خدمت دوستان از اينكه به طور تصادفي با سايت شما آشنا شدم خوشحالم چنتا سوال داشتم:
1.خريد يك سنجاب كوچيك حدودا چند در مياد؟و در ماه حدودا چقدر خرج داره؟
2.آيا اين خصوصياتي كه در صفحه هفت گفتيد كه دله منو خيلي از سنجاب خريدن زد در مورد همه ي نژاداش صدق ميكنه آخه سنجاب زميني داريم درختي داريم و....
كلا من يه حيوان خانگي با اين خصوصيات ميخوام سنجاب اين خصوصياتو داره يا چه حيوني اين خصوصياتو داره؟
اول اينكه كثيف داريش كم باشه دوم نگهداريش كم خرج باشه سوم اينكه كوچولو موچولو هم باشه و بشه تو فضاي آپارتماني نگرش داشت(بهتر بگم يكي بسازن نه؟)
ممنون

Shima_83
29 August 2006, 05:47 PM
سلام دوست عزیز خوش اومدی. راستش نگهداری سنجاب تو محیط اپارتمانی مشکله چون زیاد شیطنت میکنه منم اوایل تو اتاقم نگهش میداشتم اما بلاخره مجبور شدم تو یه قفس بزرگ نگهش دارم چون حیوون اهلی ای نیست. الانم وقت خوبی واسه خریدش نیست اوایل بهار مناسبتره. یه بچه سنجاب از13 تومن هست تا 25 تومن. غذاشم نسبتا گرونه . چون حیوون تربیت پذیری هم نیست هر جا دلش بخواد کثیف کاریشو انجام میده .این سنجابهایی هم که تو مولوی میفروشن از نوع درختیه البته همه نوعشون وحشی هستن. من شنیدم همستر اهلی تر از سنجابه .با این اوصافی که گفتم خودت سبک سنگین کن ببین میتونی نگهش داری یا نه؟!

napoleon
29 August 2006, 07:18 PM
شيما جان از راهنماييت ممنون با خوندن صفحات قبل اطلاعاتم كاملتر شد اما در اين فصل قيمتش چنده؟
در حقيقت مشكل اساسي من با ادرار و مدفوع كردنشه نميشه يه چيزي ببندي زير شكمش يه محفظه مانند مث پوشك بچه تا يكم از كثيف كاريش كمتر شه؟
به غير از همستر حيوون ديگه اي با اين مشخصات ميتونيد معرفي كنيد؟

اينو يادم رفت بگم ماهيانه چقدر هزينه بر ميداره ؟ميانگينش يعني با تما م دارواشو مغز هايي كه ميخوره آخه اين جور كه پيداست فقط ماهي 20تومن فقط براش گردو و پيسته و اين جور چيزا بخري؟

Shima_83
29 August 2006, 09:10 PM
خواهش میکنم دوست عزیز . الان چون کمتره گرونتره حدود20- 25تومن. فکر نمیکنم بذاره چیزی بهش ببندی فرار میکنه اگرم باز زور بخوای انجام بدی گازت میگیره . هزینه اش رو من دقیق حساب نکردم فکر کنم در ماه حدود 5-6 تومن بشه. داروی خاصی هم لازم نیست بهش بدی. فقط اگه خواستی هر چند ماه یکبار میتونی ببریش پیش دامپزشک. سگ و گربه تربیت پذیر ترن اما خرجشونم بیشتره .

napoleon
30 August 2006, 10:50 AM
بازم ممنون آخه اينجوري كه شما و دوستان ديگه گفتيد در مورد سبد غذايي و مغز هاي متنوع اصلا فكرشم نميكردم كه حدود 5-6 تومن درآد پس شما چجوري براش پسته و گردوو اسن چيزا رو ميخريد اين چيزارو كه سيري نميدن ! پس چطوربي 5-6 تومن؟

secondphoenix
30 August 2006, 11:00 AM
دوست گرامي
مگه يك سنجاب كوچولو چقدر ميتونه غذا بخوره؟
در روز نهايت 2 عدد گردوي تازه بخوره، انواع مغزها رو ميتونيد مثلا 250 گرم تهيه كنيد (بصورت خام) و از هر كدوم مقداري (خيلي كم) در ظرف غذاش بريزيد. وقتي تعداد گونه هاي غذاييش زياد باشه، مقدارش به طبع كمتر ميشه. فقط خواهشا" هميشه بهش تخمه آفتابگردون نديد. صفحات قبل رو كه بخونيد راجه به غذاي سنجا توضيح داده شده.
نگران خرجش نباشيد چون اصلا اين خرج به چشم نمياد.
وقتي سنجاب رو خريديد، به دامپزشك مراجعه كنيد تا از نظر سلامتيش مطمئن بشيد. ديگه نيازي به مراجعه مداوم به دامپزشك نيست.

napoleon
30 August 2006, 12:58 PM
ممنون از راهنمايي هاي تمامي دوستان يه اطلاعاتي بدست اوردم
اما يكمي ديره براي خريدنش بايد ي چند ماهي صبر كنم يا اينكه از يه آشناي يا كس ديگه اي كه خودش يه جفت و بچشونو داره يه بچشو بگيرم اين جوري بهتره راستي براي يه سنجاب كوچولو داشتن يه قفس 60در 60 به ارتفاع 70-80 ميتونه جاي نيبتا بدي نباشه؟
و اينكه شما هيچ راهكاري براي اين ادرارش پيدا نكردين آخه خيلي خيلي زشته كه مثلا تو پارك يا جاي ديگه اي جلوي همه رو دستتوت كثيف كاري كنه هيچ چيزي وجود نداره مثل همون پوشك بچه كه حداقل جلوي جمع ضايع نشيم!:icon_redf
با تشكر فراوان از تمامي دوستني كه اطلاعات خوبي در اختيار من گذاشتن

Shima_83
30 August 2006, 05:58 PM
در مورد کثیف کاریش زیاد نگران نباش چون بعد از یه مدت سنجابت شما رو می شناسه هیچ وقت رو دست یا لباست کثیف کاری نمیکنه. مال من که هر وقت میخواست کارشو انجام بده از رو دستم میومد پایین میرفت یه گوشه کارشو انجام میداد. در مورد خرج غذاشم که second phoenix عزیز کامل توضیح دادن. این ابعادی هم که برای قفسش گفتید مناسبه .

napoleon
31 August 2006, 06:24 PM
ممنون به حرفتون اعتماد ميكنم از راهنمايياتون ممنون در اولين فرصت يه كوچولوشو ميگيرم

ramin61
24 September 2006, 05:27 PM
با سلام به همه دوستان گلم
الان که دارم این مطلب رو می نویسم اگه سینای گلم تائید کنه (که دیگه ما رو تحویل هم نمیگیره)
چهارمین سنجابم رو خریدم و الان دو ماهی هست که با هم زندگی میکنیم.
اولی رو عوض کردم ، دومی خودش مرد،سومی رو بی توجهی کردم کشتم اما وای وای وای
این چهارمی تا منو نکشه دست بردار نیست که نیست:icon_arro
اولا که روز اول نصف دمش جویده شده بود دماغش زخمی بود زیر شکمش هم زخم داشت
با این همه مثل بز این طرف و اونطرف می پرید.
با ترس و لرز از گاز گرفتنش در قفس رو باز کردم اما زود پسر خاله شد پرید سر شونم:icon_twis
خدا برای ققنوس خانم خوب بخواد این تیکه پارچه خیلی بهش فاز داد
البت تو این مدت با هم دعوا هم داشتیما من و گاز گرفته منم زدمش اما اگه بگی ذره ای کینه داره نه
مثل نقل و نبات تو اتاق پی پی می کنه و به لباس من بیچاره ادرار میکنه :icon_cry:
سیب می خوره شلیل گلابی هلو خرما فندق(عشقشه) گاهی یه گاز کوچولو هم به دست من میگیره که ببینه خوراکیه اونم بخوره:icon_roll
خلاصه دمش خوب شد زخماش هم خوب شدند با افشانه هائی که دکتر براش داده ضد عفونی هم میشه اما این همه فضولی رو چیکار کنم نمیدونم.
خلاصه میخواستم از راهنمائی های دکتر ققنوس سنجاب شناس و سینای با معرفت(از نظر cdkham) کلی تشکر کنم .
الان که اومدم 4-5 صفحه به مطالب قبلی که مطرح شده بود اظافه شده که باید پرینت بگیرم و بخونم
و به تازه واردها هم توصیه می کنم از این تجربیات استفاده کنند.:lover:
به امید کامیابی شما دوستای نازنینم

XELTEK
24 September 2006, 05:40 PM
اقا رامين
كمي بيشتر در مورد سنجاب بگو
شايد منم يكيشو خريدم !!!

PoYo
25 September 2006, 01:54 AM
میگن که سنجاب گازمیگیره

درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ http://asefsoft.com/qsimages/68.gif http://asefsoft.com/qsimages/68.gif http://asefsoft.com/qsimages/68.gif http://asefsoft.com/qsimages/68.gif http://asefsoft.com/qsimages/68.gif

ramin61
25 September 2006, 03:34 AM
XELTEK عزیز سلام
http://img9.picsplace.to/img9/21/thumbs/Sanjab.jpg
سنجاب ها از نظر رده بندی جزء ردهء جوندگان هستند . گر چه برخی از محققین آنها را همه چیز خوار مینامند . تا کنون حدود ۲۴ گونه سنجاب شناسایی شده است . در ایران ۲ گونه از آن وجود دارد . سنجابها را بر اساس تفاوت در موی لطیف یا زبر ، دم و گوشها از یکدیگر مجزا و دسته بندی کرده اند.

سنجاب بسیار هوشیار ، فعال و نقب زن های ماهری هستند . براحتی از درخت و سخره ها بالا میروند و از این رو آنها را به ۲ دسته ی درختی و زمینی تقسیم نموده اند

مشخصات

وزن سنجاب بالغ حدود ۷۰۰ گرم و طول آن حداکثر به ۳۲ سانتیمتر و بلندی دم از ۳۰ سانتیمتر تجاوز نمیکند . دمای بدن او در شرایط عادی ۳۸ و به هنگام خواب زمستانی کمی بیشتر از محیط زیست خود خواهد بود . حداکثر عمر سنجاب نر در قفس ۷ و ماده ۴ سال خواهد بود .

سنجاب دارای ۴ دندان پیش ۲ عدد در فک پایین و ۲ عدد در فک بالا میباشند که ضرورت دارد با جویدن آنها را بسایند تا بلند نشوند

قفس و محل نگهداری

با توجه به نیاز سنجاب قفس باید مرتفع و دارای امکاناتی مشابه آنچه در طبیعت موجود است باشد تا حیوان در آن بتواند بالا و پایین رفته و همچنین در داخل قفس باید آشیانه هایی تعبیه شود . این لانه ها برای مخفی شدن سنجاب نیاز است . حصار دور قفس باید از جنس محکم و مقاوم تهییه شود تا سنجاب نتواند آن را بجود و همچنین چشمه های حصار کوچک باشد تا از سوراخ ها نگریزد. اگر این قفس در فضای آزاد قرار میگیرد باید آشیانه ها کاملا بسته باشند تا سرما گزندی به حیوان نرساند. کف قفس نباید از چیزهایی مشابه خاک اره پوشانده شود . از آنجاییکه سنجاب حیوان نقب زنی میباشد گرد و خاک ناشی از خاک اره موجب عطسه حیوان میشود. وجود درختچه های مصنوعی سبب میگردد تا حیوان از آن بالا برود و زندگی نزدیک به طبیعت خود داشته باشد. توجه داشته باشید در هر قفس فقط یک سنجاب نر با یک یا دو ماده قرار گیرد .

غذا و تغذیه

سنجاب ها در حالت طبیعی میتوانند مواد مورد نیاز خود را پیدا کرده و نظم غذایی دارند ولی هنگامی که سنجاب در قفس است ضروری است که مواد غذایی بصورت کامل در اختیار حیوان قرار گیرد. تخم آفتابگردان - ذرت ـ گندم و جو سبزیجات مشابه کاهو و برگ گیاهان و انواع میوه ها باید به تناسب در اختیار حیوان قرار گیرد . گردو - فندق و بلوط از لذیذ ترین غذاهای سنجاب بشمار میاید. آب تازه باید همیشه در قفس باشد و شاخه های تازه برای جویدن و جلوگیری از رشد دندانها توصیه میگردد.

خواب زمستانی

سنجابها در شرایط طبیعی در زمستانها به خواب میروند و احتمال این کار در قفس بسیار کم است ولی چنانچه قصد این کار را داشت از او جلوگیری نکنید و آزادش بگذارید. خواب زمستانی مدت مشخصی ندارد و یکسان نیست.

تشخیص جنسیت

تشخیص جنسیت در سنجاب بسیار راحت است و سنجاب نر به راحتی از ماده جدا میشود . سنجاب نر را میتوان از هفته ی دوم تولد کاملا شناخت . در حیوان نر آلت تناسلی و بیضه ها مشهود است .

تولید مثل

سنجاب بین یک سال تا یک سال و نیم بالغ میگردد . سنجاب ماده دو بار در سال آماده جفتگیری میشود که این دو بار در ابتدای مهر ماه و اسفند ماه است . سنجاب ماده فحل میشود که دوره فحلی بین ۱۲ تا ۱۴ روز است . دوره بارداری سنجاب حدود ۳۲ روز و شیر خواری بین دو تا دو ماه و نیم است . بچه ها در هر زایمان معمولا ۳ تا ۵ عدد هستند و به هنگام تولد بدنشان لخت و چشمهایشان بسته است . پس از دو هفته بدن آنها مو در میاورد و چشم ها تا یک ماهگی باز خواهند شد.

بزرگ کردن نوزاد

چنانچه به دلیلی قصد به بزرگ کردن نوزاد به طریق دستی دارید بهترین غذا مخلوطی از مکمل های غذایی نوزاد انسان ( مشابه میلوپا و مامانا و یا غنچه ) با عسل و آب میباشد . غلظت آن مشابه فرنی و طریق خوراندن با قطره چکان یا چیزی مشابه صورت میگیرد. کمی حوصله نتیجه بخش است و دادن غذا شدنی خواهد بود. دفعات غذا از ۸ نوبت در شبانه روز شروع و پس از یک ماهگی به ۴ نوبت در شبانه روز کاهش میابد.

بیماری

سنجاب همچون دیگر حیوانات دچار بیماری میگردد و باید به دامپزشک مراجعه نمود. همچنین بیماری های مشترک بین انسان و سنجاب وجود دارد که واکسناسیون حیوان را تاکید میکنند.

این هم اطلاعات مشابه (http://iranzoo.tripod.com/Persian-Squirrel/sanjab-irani.pdf)
:red_heart:
منبع: کتاب " راهنماي صحرايي پستانداران ايران" از انتشارات سازمان حفاظت محيط زيست نوشته آقای هوشنگ ضيايي چاپ ۱۳۷۵

ramin61
25 September 2006, 04:59 AM
دوست عزیزم
همونطور که بارها گفته شده سنجاب یک حیوان وحشی هستش و گاز گرفتن اون امری طبیعی
اما این کارش دو و یا سه علت داره
حمله به شما
رهائی از دست شما
و امتحان اینکه خوراکی هستید یا نه
برای مورد اول و دوم مرور زمان مشکل رو حل میکنه(معمولا بین یک تا دو هفته )
مورد سوم هم درد نداره
ضمنا من بارها دیدم که فروشندگان سنجاب با ناخن گیر نوک دندانهای بالائی رو می زنند تا از فرو رفتن در دست و بدن جلو گیری کنند اما اینکار سنجاب رو در شکست میوه های سخت با مشکل مواجه میکنه.
البته سنجاب من فقط پیتزا نخورده و الا به استیک های چیتوز هم رحم نمیکنه :icon_lol:

sina69
25 September 2006, 09:42 AM
با سلام به همه دوستان گلم
الان که دارم این مطلب رو می نویسم اگه سینای گلم تائید کنه (که دیگه ما رو تحویل هم نمیگیره)
چهارمین سنجابم رو خریدم و الان دو ماهی هست که با هم زندگی میکنیم.
اولی رو عوض کردم ، دومی خودش مرد،سومی رو بی توجهی کردم کشتم اما وای وای وای
این چهارمی تا منو نکشه دست بردار نیست که نیست:icon_arro
اولا که روز اول نصف دمش جویده شده بود دماغش زخمی بود زیر شکمش هم زخم داشت
با این همه مثل بز این طرف و اونطرف می پرید.
با ترس و لرز از گاز گرفتنش در قفس رو باز کردم اما زود پسر خاله شد پرید سر شونم:icon_twis
خدا برای ققنوس خانم خوب بخواد این تیکه پارچه خیلی بهش فاز داد
البت تو این مدت با هم دعوا هم داشتیما من و گاز گرفته منم زدمش اما اگه بگی ذره ای کینه داره نه
مثل نقل و نبات تو اتاق پی پی می کنه و به لباس من بیچاره ادرار میکنه :icon_cry:
سیب می خوره شلیل گلابی هلو خرما فندق(عشقشه) گاهی یه گاز کوچولو هم به دست من میگیره که ببینه خوراکیه اونم بخوره:icon_roll
خلاصه دمش خوب شد زخماش هم خوب شدند با افشانه هائی که دکتر براش داده ضد عفونی هم میشه اما این همه فضولی رو چیکار کنم نمیدونم.
خلاصه میخواستم از راهنمائی های دکتر ققنوس سنجاب شناس و سینای با معرفت(از نظر cdkham) کلی تشکر کنم .
الان که اومدم 4-5 صفحه به مطالب قبلی که مطرح شده بود اظافه شده که باید پرینت بگیرم و بخونم
و به تازه واردها هم توصیه می کنم از این تجربیات استفاده کنند.:lover:
به امید کامیابی شما دوستای نازنینم

من کی باشم که بخوام تایید کنم یا نه
تو هم بی معرفتی ما رو جلو همه نگو ضایع بشیم دیگه! به خودمون گفتی کافیه:icon_redf :icon_neut :icon_neut

امیدوارم زودتر از دست سنجابت دیوونه بشی و دیگه دست از سر این سنجابای بیچاره برداری :icon_razz :icon_razz :icon_lol:

ramin61
25 September 2006, 06:14 PM
با تشکر از تذکر انوش عزیز
منبع مطالب فوق کتاب " راهنماي صحرايي پستانداران ايران" از انتشارات سازمان حفاظت محيط زيست نوشته آقای هوشنگ ضيايي چاپ ۱۳۷۵ هستش. :icon_surp

ramin61
1 October 2006, 12:51 AM
با سلام به دوستای عزیز
روز جمعه فرصت شد همه مطالب رو که قبلا پرینت گرفته بودم بخونم و تجربیاتی که بدست آورده بودم
به شما هم منتقل کنم که به تجربیات قبلیتون اضافه کنید:icon_wink :
1-بعضی از دوستان ناراحت ساس و کنه و شپش هستند و بعضی دیگه نگران آلودگی بدن سنجاب در اثر تماس با مواد دفعی بدنش (که گویا یکی دو نفر حتی حمام کردن سنجاب رو تجربه کردند). تو اوایل بحث آقا سینا استفاده از پودر copex رو پیشنهاد کردند اما من استفاده از افشانه سانوسیل (sanosil 2% ) رو پیشنهاد می کنم که بعد از ضدعفونی نیاز به آبکشی نداره , مطمئن ترین ضدعفونی کننده دنیا هم شناخته شده (جهت محل زندگی حیوان شما هم استفاده میشه):icon_twis
2- علارغم تاکید پیاپی ققنوس دوم عزیز دامپزشک بر استفاده از کلسیم تاکید نداشت و فقط برای تقویت سنجابم قرص تتراسکلین 100 میلی گرمی و پودر vitalin که به صورت محلول در آب و حاوی ویتامینهای A D B1 B2 B3 B5 B6 B12 C E و K3 هستشرو تجویز کرد.:icon_cool
3-سنجاب من هلو سیب شلیل گلابی گرد فندق پسته و حتی خرما هم می خوره چون من صبر میکنم خوب گرسنه بشه و یه غذای جدید بهش پیشنهاد می کنم و این موضوع براش فوق العاده جذابه .ضمنا دامپزشک توصیه می کرد بهش میوه های هسته دار بدم تا کم کم به خوردن هسته های با پوست سخت آشنا بشه.:icon_idea
4-یکی از خصلتهای جالب سنجاب شاخص احساسی دمش هست که موقع ترس بسیار خشک(حالت فنری) و بصورت هلالی روی کمر و یا بر روی سر(طوری که صورتش پشت آن مخفی شود)و در مواقعی که احساس آرامش می کند معمولا آزاد و رو به پائینه.:icon_excl
5-سنجابها معمولا برای استراحت جاهای تاریک و نرم رو دوست دارند و از نوازش کردن لذت می برند.:icon_evil
6-وقتی سنجاب از اینکه توسط شما گرفته بشه بترسه به هر شکلی که شده به اطراف میچسبه و اجازه نمیده به راحتی بغلش کنید که در این موارد استفاده از ترفند نوازش و جلب اعتماد بسیار موثره.:icon_excl
7- در موقع فرار اگه به آرامی دستتون رو روی سر سنجاب بگذارید رو زمین پهن میشه و از فرار منصرف:icon_mad:
8-یرای گرفتن سنجاب با دو دست و از طرفین بغلش کنید چون تا مادامی که خوب شما رو نشناسه به محض اینکه دستتون رو جلوی صورتش بگیرید خودشو جمع میکنه ( البته اگه دستتون با فاصله 10-20 سانتیمتر برای پریدن سنجاب رو دستتون مقابلش باشه این اتفاق نمی افته):icon_mrgr
9- واقعا توصیه اکیداکید می کنم تا چند روز اول هگز اقدام به گرفتن سنجابتون نکنید و بگذارید آزادانه تو محیط گردش کنه وبه شما عادت کنه و الا عواقبش شما رو از اون بیزار میکنه:icon_cry:
10 -برای امنیت لباسهاتون سنجاب رو از کمد لباس و رخت آویز ها دور نگهدارید چون علاقه زیادی به پارچه داره و نتیجه اون ممکنه خرابکاری رو لبسهاتون جویدن اونا و ... باشه:icon_redf
11-خواهش می کنم یه نفر برای من یه سنجاب 2-3 ماهه خرمائی پیدا کنه تا من سنجاب نازنینم رو دو دستی بهش تقدیم کنم آخه خیلی اهلی شده دیگه فاز نمیده:icon_sad: :icon_sad::icon_lol:

arian20
9 October 2006, 02:36 PM
من اصفهان هستم و ميخام سنجاب بگيرم ولي گيرم نمياد..كسي از اصفهان هست كه بدونه؟؟قيمتش چه حدوديه؟؟ چه رنگيشو بگيرم؟؟ بچه باشه يا بزرگ؟؟

عسل
14 October 2006, 03:40 PM
سلام. برادر من تازه 3 روزه يك سنجاب نر از مولوي خريداري كرده كه فكر مي‌كنم بالغ باشه. اونو توي كارتون نگه مي‌داره. احساس مي‌كنم خجالتي. چون سرشو همش زير روزنامه اي كه زيرش هست پنهان مي‌كنه. شب اول هم دست برادرم را گاز گرفت. رفت بيمارستان آمپول كزاز زد. همه ما ازش وحشت داريم. يك بار هم از كارتن اومد بيرون ولي تا ديد ما داريم نگاش مي‌كنيم سريع برگشت.
حالا سوال من اينه كه براي رام كردنش بايد چكار كرد؟ نوشته هاي شما را خوندم كه گفتيد يك حيوان وحشي ولي من يكم تجربه مي‌خوام.
- اينكه اندازه قفسي كه ميخواهيم براش بخريم چقدري باشه؟
- در روز چند ساعت در كارتن باز بذاريم؟ (چون ما در كارتن را كامل ميبنديم و در تاريكي كامل به سر مي‌بره).

secondphoenix
14 October 2006, 03:49 PM
سلام. برادر من تازه 3 روزه يك سنجاب نر از مولوي خريداري كرده كه فكر مي‌كنم بالغ باشه. اونو توي كارتون نگه مي‌داره. احساس مي‌كنم خجالتي. چون سرشو همش زير روزنامه اي كه زيرش هست پنهان مي‌كنه. شب اول هم دست برادرم را گاز گرفت. رفت بيمارستان آمپول كزاز زد. همه ما ازش وحشت داريم. يك بار هم از كارتن اومد بيرون ولي تا ديد ما داريم نگاش مي‌كنيم سريع برگشت.
حالا سوال من اينه كه براي رام كردنش بايد چكار كرد؟ نوشته هاي شما را خوندم كه گفتيد يك حيوان وحشي ولي من يكم تجربه مي‌خوام.
- اينكه اندازه قفسي كه ميخواهيم براش بخريم چقدري باشه؟
- در روز چند ساعت در كارتن باز بذاريم؟ (چون ما در كارتن را كامل ميبنديم و در تاريكي كامل به سر مي‌بره).

دوست گرامي
اگه ميخواهيد حيوون رو توي كارتن دور از نور و هوا نگه داريد، پيشنهاد مي كنم دور نگهدار حيوون در خونه رو خط بكشيد!
حيوانات احتياج به نور و هوا دارند و كارتن محل مناسبي براي نگهداري ازشون نيست!
در پست هاي قبل در مورد قفس بحث شده. چون سنجاب حيواني پر جست و خيز است، هر چه قفس بزرگتر باشه، بهتره!
در مورد بردن سر زير روزنامه هم مانند توصيه اي است براي در اختيار گذاشتن دستمال پارچه اي! نميدونم چرا سنجاب اينقدر اين وسيله رو دوست داره.
تا اون به شما عادت نكنه و باهاتون آشنا نسه و به محض اينكه حس كنه كه از جانب شما در خطره و ممكنه بهش آزاري برسونيد، گاز ميگيره.
خيالتون راحت، سنجا اصلا خجالتي نيست! به محض اينكه با شما و محل زندگيش آشنا شد و عادت كرد بهتون ميگم كه اين حيوان بويي از خجالت نبرده :icon_arro
دوستانمان راهنماييهاي خوبي در مورد سنجاب كردند. يك نگاهي به پست هاي قبل بيندازيد :icon_surp

نگرا
1 December 2006, 12:42 AM
والا پارسال ، من از اونجاييكه تو فيلم ها ديده بودم سنجاب ها رو ميشه تربيت كرد، رفتم و يه سنجاب خريدم.فكر كنم نزديك 1 ماهي نگهش داشتم، ولي اسلن اهلي نشد. يه روزم وقتي ميخواستم بهش قزا بدم،خودشو از تبقه 6 پرت كرد پايين !!! بعدم كه خواستم بگيرمش ، چنان گازم گرفت كه كلن ديگه ولش كردم.بعدم كه رفتم پاستور و 2 هفته،هفته اي 4 روز ، روزي 2 تا واكسن زدم.هنوزم نميدونم چه كوتاهي در هقش كردم كه رام نشد كه هيچ،انقدر وهشيانه گازم گرفت:icon_eek:

bijan2021
1 December 2006, 01:50 AM
یه کم در مورد قیمتش توضیح میدین رو چه پایه ای هست؟

sina69
1 December 2006, 01:42 PM
والا پارسال ، من از اونجاييكه تو فيلم ها ديده بودم سنجاب ها رو ميشه تربيت كرد، رفتم و يه سنجاب خريدم.فكر كنم نزديك 1 ماهي نگهش داشتم، ولي اسلن اهلي نشد. يه روزم وقتي ميخواستم بهش قزا بدم،خودشو از تبقه 6 پرت كرد پايين !!! بعدم كه خواستم بگيرمش ، چنان گازم گرفت كه كلن ديگه ولش كردم.بعدم كه رفتم پاستور و 2 هفته،هفته اي 4 روز ، روزي 2 تا واكسن زدم.هنوزم نميدونم چه كوتاهي در هقش كردم كه رام نشد كه هيچ،انقدر وهشيانه گازم گرفت:icon_eek:

توی همین تاپیک بارها گفته شد که سنجاب حیوان اهلی نیست و از یه حیوون وحشی هر انتظاری (بسته به روحیات غریزیش) باید داشته باشید.

یه کم در مورد قیمتش توضیح میدین رو چه پایه ای هست؟

حوالی همون 10-15 تومانه. البته بچه اش گرونتره.
باید مواظب باشی طرف زیاد به پاچه ات نگاه نکنه!!!:icon_razz :icon_twis :icon_twis

نگرا
4 December 2006, 02:38 PM
من پارسال سنجابم رو که خیلی بچه بود ، 30 تومن گرفتم... البته خارجی بود
اسم کشورش الان درست یادم نیس...ببخشید :icon_razz

ramin61
4 December 2006, 02:57 PM
من اهواز زندگی می کنم و سنجابهائی که خریدم از کرمانشاه به اینجا اومده بودند و از 25 تا 40 خرید کردم.
البته یه نکته دیگه که قبلا هم تذکر داده شده این هستش که فصل خرید سنجاب فصل بهاره و در سایر فصول باید سراغ سنجابهای پرورشی و یا یه کم بزرگ بگردید و البته با قیمت بالا تر .
نکته مهم تر اینکه من اگه دستم به سینا برسه با طناب میبندمش که فرار نکنه:icon_cry:

نگرا
6 December 2006, 03:14 PM
سنجاب یکی از انواع پستانداران است و جنس آن Sciurus نام دارد.

سنجاب زمینی
اگر يك سنجاب زمينی با يك مار زنگی كه در كمين او نشسته است مواجه شود ،سنجاب سعی می كند كه از خود دفاع كند و پاسخ دفاعی اش نيز بسيار خارق العاده و شگفت انگيز است. سنجاب زمينی معمولاً با مشاهده مار، آرام و بی سر و صدا سر جای خود ايستاده و در مقابل شروع به تكان دادن دم خود می كند، با پاهای خود شروع به پرتاب سنگ كرده و حتی ممكن است گاز نيز بگيرد. دم سنجاب زمينی به هنگام نبرد با مار زنگی بسيار گرم می‌شود و از خود امواج مادون قرمزی ساطع می كند كه موجب به هم خوردن تعادل مار زنگی شده و باعث لغزيدن و ليز خوردن آن می‌شود.

سنجاب پرنده
این سنجاب ها برخلاف نام شان پرواز نمی‌كنند بلكه در واقع پرشگران بسيار ماهری هستند. آن ها از شاخه درختی به شاخه ديگر پريده و در هواشناور می شوند.

سنجاب پرنده می تواند به اندازه طول يك زمين هاكی بپرد. اين نوع سنجاب، روش پريدن خاص خودش را دارد كه با فرم بدنش هماهنگ است. فاصله بين دست ها و پاهای حيوان، با پوست نازك و انعطاف پذيری پوشيده شده كه «پاتاجيوم» (patagium) نام دارد. سنجاب پرنده هنگام پريدن، دست ها و پاهايش را از هم باز می كند و در اثر فشار باد بر پوست نازك بين دودست و پايش می تواند مثل يك كايت در هوا شناور شود. طراحان لباس چتر بازی از فرم بدن سنجاب های پرنده در طراحی لباس های مدرن پرشگران سقوط آزاد، الهام گرفته اند. سنجاب های پرنده در اكثر مناطق كانادا زندگی می كنند اما در طول روز به ندرت ديده می شوند چون در لابه لای شاخ و برگ درختان يا لانه خالی پرندگان می خوابند و شب ها برای پيدا كردن غذا بيدار می شوند. غذای اين نوع سنجاب، ميوه‌های كوچك و انواع دانه ها و حشرات است. چشمان تيزبين سنجاب پرنده به او كمك می كند كه در شب بتواند اطراف خود را ببيند و از خطر دشمنان آگاه شود. همچنين پوشش خز مانند بدنش او را در برابر دشمنان استتار می كند. خز سفيد روی شكمش هماهنگ با نور ماه است بنابراين آن دسته از دشمنانش كه روی زمين زندگی می كنند- مثل روباه ها- متوجه شناور بودن او در پس زمينه آسمان مهتابی نمی‌شوند و برعكس، خزسياهی كه پشتش را پوشانده تشخيص او را از بالا برای جغدها مشكل می سازد.

کروموزومهای سنجاب پرنده
تعداد کروموزومهای آن ۳۶ ( ۲n ) عدد است. كروموزوم X به‌عنوان بزرگ‌ترين كروموزوم متاسنتريك و كروموزوم Y كوچكترين كروموزوم آكروسنتريك در كاريوتيپ آن می‌‌باشند.

برگرفته از «http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%A8»

shahrokh_al
15 February 2007, 11:38 PM
دوستان اکثرا گفتند که سنجاب اهلی نمیشه ولی من بعضی جاها دیدم که آگاهی دادند برای سنجاب اهلی و با قیمت حدود 80 تومن. آیا واقعا اهلی میشه؟

sina69
16 February 2007, 11:22 AM
دوستان ا�ثرا گفتند �ه سنجاب اهلی نمیشه ولی من بعضی جاها دیدم �ه آگاهی دادند برای سنجاب اهلی و با قیمت حدود 80 تومن. آیا واقعا اهلی میشه؟

تا اهلي رو چي تعريف کني.
سنجاب ها فقط رام ميشن.
به هيچ عنوان اينقدر پول بالاي سنجاب نده.حدودا 15 يا 20 اسفند به بعد برو مولوي بچه هاي خيلي خوشگل و رامي رو ميتوني با 15-20 شايدم کمتر و بيشتر گير بياري.

arian20
26 April 2007, 03:40 PM
من امروز يه بچه سنجاب يه ماهه خريدم..ولي فندق و تخمه نميخوره..ضمنن شناسنامه و از اين چيزا نداره..وحشيه هنوز..من فكر كنم نر ها ار ماده ها وحشي ترن..حالا چي بدم بخوره..

arian20
26 April 2007, 03:43 PM
ضمنا اصفهان سنجاب 50 تومن به بالاست..انگار تجارت پر سوديه!!

arian20
28 April 2007, 01:57 PM
ديروز در قفسشو باز كردم بياد بيرون بازي كنه..ديوانه فرار كرد رفت زير يه مشت خرت وپرت كارتن قايم شد الان 2 روزه بيرون نيومده...بزارمش باشه؟..براش تخمه گذاشتم مياد يواشكي ميخوره و دوباره ميره...ميخام بفروشمش..خيلي وحشيه..

kamran_dotnet
5 May 2007, 01:47 AM
من امرزو صبح يك سنجاب خريدم.و الان كه دارم مينويسم توي دستم نشسته و كاملا اهلي شده.
روش من اين بوده از اول كه خريدم توي جيب پراهنم گذاشتم تا با بوي بدنم و صداي قلبم عادت و آروم بشه.
بعد توي خونه براي گرفتنش از پشت اقدام ميكردم طوري كه دستم پشت بازوهاي دستش بيفته و سرش براي گاز گرفتن به من نرسه و سعي ميكردم در حالي كه شلوار لي (محكم) تنم بود اون رو بين پاهام نگه دارم.تمام مدت روز.
بهش غذا ندادم حدود هشت ساعت
يه بار كه رفته بودم دستشويي بسته بودمش بچه خرگوشم پدرسوخته رفته بود سراغش فضولي اون هم از ترس داشت ميمرد چنان جيغي ميزد كه نگو.
من سرسيع رسيدم و گرفتم و گذاشتمش لاي پاهام.فكر كنم اين اتفاق و كمك من خيلي كمكم كرد براي اين كه دوستم داشته باشه.
بعد از هفت هشت ساعت گرسنگي يه تخمه خام تپل بهش دادم.اولش نگرفت بعد از چند بار ناز كردن ازم گرفت و شروع كرد به خوردن.
از صبح دو سه بار كه مهمون داشتيم و بچه هاي مهمونها ميخواستند ببيننش و اون ميترسيد من گذاشتم توي جيب پيراهنم.
همه اينها باعث شد كه من به عنوان ركورد دار سريعترين رام كننده سنجاب شناخته بشم.
خيلي حيوون دوست داشتنيه.من توي خونمون چند همستر بالغ و بيست همستر بچه يك هفته اي دارم.يك بچه خرگوش هم دارم كه پدر سگ خيلي پرروه.يه سگ هم داشتم كه به علت فشار فاميلها دادمش برادرم.ولي اين يكي از همه شلوغتر و ترسو تره.به همين علته كه هر كي ميخره روز اول ازش پشيمون ميشه.ولي حيوون فوق العاده زيبا با چشمهاي خيلي ناز و خيلي هم ناز نازي هست.
اگر باهاتون دوست بشه بهترين حيوون خونگي شماست.موقع خريد هم به اهلي بودن توجه نكنيد.اين حيوون فقط براي يك نفر اهلي ميشه و صاحب جديد همه مصيبتهاي اهلي شدن رو از اول داره.بايد به كوچك بودنش توجه كنيد.تا ميتونيد كوچك.پيشنهاد ميدم دو سه بار جمعه ها بياييد مولوي و سنجابهاي هر هفته رو ببينيد تا بفهميد كدوم كوچترينه.
اما اگر تا حالا حيوون خونگي نداشتيد هيچي همستر يا خوكچه هندي نميشه.در صورتي كه حوصله سر و كله زدن داريد سنجاب بخريد.من يه سي دي آموزش نگهداري همستر هم زدم و توليد كردم و توي نگهداري همستر تجربه زيادي دارم ومطالبم توي چند سات به زبان انگليسي ترجمه شده و دارم سعي ميكنم براي سنجاب هم تجربه پيدا كنم ومطلب بنويسم.
چقدر حرف زدم دستام درد گرفت قربان همگي باي

ramin61
9 May 2007, 03:30 AM
با سلام به همه
خصوصا سيناي نامرد گل
كامران جان من هم بالا ترين آمار كشتن سنجاب رو دارم :icon_razz ضمن اينكه امشب آمار شما رو شكستم.
الان كه دارم اين مطلب رو مينويسم سنجابي كه 3.5 ساعته خريدم و اولش محكم گازم گرفت و مي خواست يه تيكه از دستم و بكنه الان تو دستم خوابه:icon_arro .
اين ششمين سنجاب من در يك سال گذشته هستش و من ثابت كردم يه سنجاب وحشي سه ماهه رو در كمتر از سه روز اهلي ميكنم. چون اگه جوري گاز بگيره كه دو تا دندوناش به هم برسه(كه گرفته) من نه ميترسم و نه مجال فرار بهش ميدم اينه كه زود با من كنار مياد .فراموش نكنيد هرچقدر شما از سنجابتون بترسيد اون هم از شما ميترسه.
شاد باشيد و كامياب
بدروود:icon_surp

arian20
21 May 2007, 11:49 PM
من كه الان 3 ماه از خريدن سنجابم ميگذره ولي هنوز اگه در قفسش باز باشه فرار ميكنه..گاز هم ميگيره...فكر كنم اهلي بودنشون شانسيه..ضمنا يه مسيله جالب : من قرص امينو اسيد (مال بدنسازي) بهش دادم ..خيلي دوست داره..ميگيره تا اخر ميخوره..

ramin61
23 May 2007, 07:28 PM
آرین عزیز سلام
شانسی در کار نیست .سنجاب قبلی من تو اولین لحظه ورود به خونه آنچنان گازی گرفت که احساس کردم دندوناش بهم رسیدند اما بعدها توی جیب لباس خوابم فندوق می خورد .آخرش هم رفت سیم برق رو جوید و خشک شد
ضمنا دو تا از دوستان برای من پیام خصوصی فرستادند که چون صندوق نامه ها پر بود به دست من نرسید . خوشحال میشم اگه دوباره ارسال کنند.:lover:

secondphoenix:
دوست گرامی جهت ارائه آیدی خود از پیغام خصوصی استفاده نمایید.
با تشکر

kamran_dotnet
4 June 2007, 05:01 PM
نكته مهمي كه بايد توجه داشت اينه كه چيزي به اسم سنجاب دستي وجود نداره همه وحشي هستند و شايد به صاحب خودشون عادت دارند و لي پولي بابت دستي نديد چون به هيچ كس ديگه عادت ندارند.سنجاب بسيار بسيار كوچك راحتتر دستي ميشه.يه نكته در كل
سنجاب نخريد

arian20
15 June 2007, 12:26 AM
من الان چند ماهه كه سنجاب دارم..از بچگي بزرگش كردم.. ولي وحشي تر از اين حيوون نديدم..اصلا به قيافه اش نمياد انقدر وحشي باشه...بازي كردنش هم خشنه..مثلا به دست و پاي ادم ميپره و چنگ ميزنه.. مثلا داره بازي ميكنه... قرص هم خيلي دوست داره... كلسيم يا هر چي باشه ميخوره...

Kung_mf
6 August 2007, 02:45 AM
سلام من توی گوگل دنبال سنجاب می گشتم که با این سایت آشنا شدم. حالا چند تا سوال دارم که اگه جواب بدین ممنون میشم:
1- اگه سنجاب به محیط جدید و به صاحبش عادت کرد ممکنه که توی خونه ولش کنی و مثلا بره توی حیاط و از دیوار فرار کنه بره؟ یا مثلا بیرون ببری فرار کنه بره که بره ؟

2- این قلاده رو برای چی می بندند؟ میشه نبندی؟ هنگام بردن به بیرون از حانه باید حتما ببندی؟

3-شما میگید که باید اولش آروم دستتو ببری طرفش. اگر بعد هر بار که دست رو ببری طرفش که بو کنه و از این حرفها قصد گاز گرفتن داشته باشه چی؟ مثلا هر بار که میبری بخواد یه گاز محکم بگیره. اگر هم بخوای دستکش کنی که دیگه نمی تونه بو کنه؟

4- کلا سنجاب حیوان فهمیده ای هست یا نه؟ یا هیچی حالیش نیست فقط به فکر غذا هست؟(مثل همستر)

5- میشه کاملا آزاد توی خونه ولش کرد؟ بعد میشه بگیریش؟

6- توی چه فصلی میشه بچه سنجاب گیر آورد ؟ الان هست؟

7- سنجاب پرورشی چی هست؟ و چه فرقی با بقیه داره؟(از لحاظ نگهداری)

8- قفسش از چه جنسی هست و توش چیز خاصی باید بذاریم؟(به غیر از دستمال و یه جایی برای خواب)

payam64
7 August 2007, 01:47 AM
سلام من توی گوگل دنبال سنجاب می گشتم که با این سایت آشنا شدم. حالا چند تا سوال دارم که اگه جواب بدین ممنون میشم:
1- اگه سنجاب به محیط جدید و به صاحبش عادت کرد ممکنه که توی خونه ولش کنی و مثلا بره توی حیاط و از دیوار فرار کنه بره؟ یا مثلا بیرون ببری فرار کنه بره که بره ؟

2- این قلاده رو برای چی می بندند؟ میشه نبندی؟ هنگام بردن به بیرون از حانه باید حتما ببندی؟

3-شما میگید که باید اولش آروم دستتو ببری طرفش. اگر بعد هر بار که دست رو ببری طرفش که بو کنه و از این حرفها قصد گاز گرفتن داشته باشه چی؟ مثلا هر بار که میبری بخواد یه گاز محکم بگیره. اگر هم بخوای دستکش کنی که دیگه نمی تونه بو کنه؟

4- کلا سنجاب حیوان فهمیده ای هست یا نه؟ یا هیچی حالیش نیست فقط به فکر غذا هست؟(مثل همستر)

5- میشه کاملا آزاد توی خونه ولش کرد؟ بعد میشه بگیریش؟

6- توی چه فصلی میشه بچه سنجاب گیر آورد ؟ الان هست؟

7- سنجاب پرورشی چی هست؟ و چه فرقی با بقیه داره؟(از لحاظ نگهداری)

8- قفسش از چه جنسی هست و توش چیز خاصی باید بذاریم؟(به غیر از دستمال و یه جایی برای خواب)
دوست من سنجاب هیچ وقت مثل سگ و گربه اهلی نمیشه و همیشه احتمال فرارش وجود داره حتی اگه بهت عادت کنه پس داشتن قلاده واجبه
ولی یه نصیحت دوستانه به همه میکنم سنجاب نخرید به دردسرش نمیرزه

Kung_mf
7 August 2007, 02:51 PM
دوست من سنجاب هیچ وقت مثل سگ و گربه اهلی نمیشه و همیشه احتمال فرارش وجود داره حتی اگه بهت عادت کنه پس داشتن قلاده واجبه
ولی یه نصیحت دوستانه به همه میکنم سنجاب نخرید به دردسرش نمیرزه

من تاپیک رو که خوندم با جملاتی ازاین قبیل مواجه شدم : الان تو بغلم نشسته- دستم رو دراز می کنم میپره تو دستم- سر شونم نشست بردمش اسکیت - ولی با این حال نمی دونم خیلیها از جمله شما میگید که سنجاب اهلی نمیشه ! میشه بیشتر توضیح بدی.

همچنین منظور از دردسر چیه که میگی به دردسرش نمی ارزه؟

payam64
7 August 2007, 04:36 PM
من تاپیک رو که خوندم با جملاتی ازاین قبیل مواجه شدم : الان تو بغلم نشسته- دستم رو دراز می کنم میپره تو دستم- سر شونم نشست بردمش اسکیت - ولی با این حال نمی دونم خیلیها از جمله شما میگید که سنجاب اهلی نمیشه ! میشه بیشتر توضیح بدی.

همچنین منظور از دردسر چیه که میگی به دردسرش نمی ارزه؟

اولا که هیچ موقع مدفوعشو نمیتونه کنترل کنه
هر موقع موقعیتش پیش بیاد فرار میکنه
اگه بخواد گاز بگیره که اولش حتما میگیره خیلی محکم میگیره
در ضمن اهلی نمیشه فقط مجبور میشه بهت عادت کنه یعنی یه جورایی با شرط و شروط تحملت میکنه
و خیلی چیزای دیگه
به نظرم این پولی و که میخوای بدی واسه سنجاب یدی یه شاه طوطی یا اگه ولخرجی کنی یه جوجه کاسکو بگیری خیلی بیشتر حال میده لا اقل بامزن و از ادم گریزون نیستن
ولی واسه سنجاب 24 ساعته باید مراقبت کنی و مثل یه برده بهش برسی اخرشم هیچی
حتی به نظر من خرگوش خیلی از سنجاب بهتره لا اقل گاز نمیگیره و محبت سرش میشه
البته هر کی نظری داره شایدم خیلیا نظر منو قبولنداشته باشن
در ضمن منم خودم داشتم و اینا رو از خودم نگفتم

saye*
22 August 2007, 12:50 AM
گفتم نباید حمام کرد چون اگه به آب مستقیم بخوره سریعا دچار ایست قلبی میشه

سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
خوشحالم که تونستم این سایت خوب رو پیدا کنم :lover:
و باعثش هم همین سنجابمه :red_heart:

من تعجب میکنم !
چون یه چند باری من سنجابمو حمام کردم ولی چیزیش نشده !!

saye*
22 August 2007, 05:54 AM
اوایل که سنجاب من کوچیک بود خیلی موهای زبری داشت و بجز بیسکوئیت مادر که تو شیر خیس میکردم و سیب چیز دیگه ای نمیخورد
حدودا اون اوایل اصلا از قفسش بیرو نمیاوردمش
البته قفسش هم کوچیک بود
و تو قفسش هم یه تیکه پارچه یه ظرف پر از خاک میذاشتم
همونطور که دوستان گفتن با پارچه خیلی کارای جالبی انجام میده
بجز وقت خوابش که میرفت زیرش
در طول روز هی این پارچه رو ریزه ریزه جمع میکرد تو شکمش و هی میزد کنارو بازی میکرد
و تو این مدت برای اینکه توی قفس خیس نشه میرفت توی ظرف خاک ادرار میکرد
بعد از مدتی که اوردمش بیرون تو اطاقم زیاد طرف من نمیومد ولی من انقد باهاش ور رفتم که بهم عادت کرده
و الانم که تو کل خونه داره واسه خودش میچرخه
اینم بگم که بر حسب عادتی که تو قفس کرده همیشه ادرارشو میره تو ظرف خاک انجام میده
اینم بگم که به هیچ کس اندازه من اعتماد نداره
گاهی اوقات که من باهاش کاری ندارم میاد به زور سرشو زیر دستم میذاره
حیوون بسیار بازیگوش و فضولیه
تا از یه چیزی سر در نیاره اروم نمیگیره
راستی پیشنهاد میکنم حتما براش یه ظرف خاک بذارید ببینید چیکارا که نمیکنه
دونه های غذاشو میبره توش چال میکنه انقدر بانمک با دستاش خاکارو میاره روش که ادم دلش میخواد بگیره و محکم بوسش کنه
این مورد رو کسی فکر نمیکنم دیده باشه از سنجاباشون
چون من عادت ندارم سنجاب رو حتی موقع خواب تو قفس بذارم
خودش میره تو اطاق که یه سری براش پارچه های مختلف رو قفسه و یه سری بالش براش گذاشتم
میگیره میخوایه
حالت های خوابش خیلی بانمکه
مثل یه بچه میخوابه
بارها دیدم به پشت خوابیده و دستاش هرکدوم یه طرفه
چند بار هم دیدم که بین بالش ها تکیه داده به دیوار و یه حالتی مثل نشسته خوابیده
جالبه که من که میرم و چراغ رو روشن میکنم چشماشو نیمه باز میکنه میبینه که منم دمشو میکشه رو سرش و میخوابه
یه چیزی هم که خیلی دوست داره ماساژ دادنه
که وقتی داره از خواب بیدار میشه این کارو بکنید خوشش میاد و خودشو لوس میکنه و در مقابل کار شما دستتون رو لیس میزنه
جالب اینه که چندین بار پوست منو با دندوناش تمیز کرده از روی محبت مثل شونه ای که با دندوناش به موهای بدنش میزنه
دوستان تربیت سنجاب خیلی وقت میبره
و کسی که علاقه داشته باشه نبید زود دلسرد بشه
راستی الان که بزرگتر شده موهای براقی پیدا کرده
و کم کم داره موهای بدنش تیره تر میشه
همه چیز هم میخوره !
اینم بگم که کشته مرده نوازشه این حیوون و اگه این کارو نکنید واقعا افسرده میشه

در مرد غذا هم باید بگم که وقتی سنجاب کوچیکه باید بهش یه سری چوب نرم بهش بدین تا کم کم عادت کنه تا بتونه بعدا گردو و .... رو هم بشکنه
سنجاب پشت کار خوبی داره
یک بار تا چند ساعت داشت یه هسته هلو رو میجوید با این که خسته میشد ولی باز رهاش نمیکرد و حتی دراز کشیده هم مشغول جویدن بود
چند بار خواستم ازش بگیرم ببینم چیکار میکنه ولی مگه ول میکرد!!!!
سنجابها به چیزی که علاقه دارن رو میخوان که قایم کنن بارها شده که دید تو دهنش مثلا یه تکه گردو هست ولی نمیدونه چیکار کنه
منم دستمو به حالت مشت جلوش میگرفتم و اونم اونو تو دستم قایم میکرد !!!!
سنجاب اصولا به چیزهای تازه و سبز علاقه داره
به نظر من حتما گردش ببرید
بهش
سیب
هندوانه
بادمجون
شلیل
هلو
کلم
بستنی
شیر
انواع مغزها
گندم
دانه سویا
و .................. بدین در کل همه چیز میخوره
اگه یه ظرفی هم داشته باشه که یه سری سبزیجات خشک بریزین توش علاقه داره چند وقت یک بار ازشون بخوره
نحوه بازی کردن این حیوون واقعا جالبه
من که دستمو سریع بالا و پایین میبرم میاد و میپره رو دستم و شروع میکنه به کشتی گرفتن با دستم
در این حالت دستتون رو بالا بگیرید سنجاب روی دوتا پاش بلند میشه و میخواد که دستتون رو بگیره و اگه دستتون رو جابجا کنید روی دوپاش دستتون رو تعقیب میکنه
راستی چشمای سنجاب خیلی حساسه
و هیچ وقت نذارید هر کسی دستمالیش کنه
و هر چند یک بار هم با یه دستمال کاغذی و یه مقدار چای تازه دم خیلی رقیق میتونید روی چشماش بکشید و تمیزش کنید
نمیدونم دوستان تاحالا رقص دم سنجاب رو دیدن یا نه ولی خیلی صحنه جالب و با نمکیه

یادم میاد یکی از دوستان گفتن که این موجود صدا نداره !
ولی سنجاب من موقع تمیز کردن صورتش با دستاش یه صدایی مثل جیک جیک ضعیف از خودش در میاره
و مواقعی هم که تو اطاق یه چیز جدید اومده باشه یه صدای عجیب و بلند از خودش درمیاره و هی خودشو سر جاش تکون میده
که مثلا اگه چیزی باشه بترسه ازش و کم کم بهش نزدیک میشه تا ببینه چیه
من تا حالا از سنجابم 3 حالت صدای مختلف شنیدم
...........

saye*
22 August 2007, 06:07 AM
اینم عکس سنجابه ما
اولی وفتی هنوز کوچک بود
دومیشم که تازه گرفتم
1.
http://m1.freeshare.us/162fs21409.jpg

2.

http://m1.freeshare.us/163fs364952.jpg

saye*
31 August 2007, 08:49 PM
همه سنجاب داران رفتن !
چرا پیدا تون نیست
یه چیزی هم اضافه کنم به خصوصیات سنجاب ها !
خیلی حصود هستن !
مال من که اینجوریه !
وقتی میرم پای کامپیوتر بدو بدو میاد و تلپی میشینه رو کیس یا رو مونیتور
و شرو میکنه به لوس کردن خودش و زل زدن به من
اگه بهش محل نذارم یا شرو میکنه به جویدن کامپیوترم !
یا میاد و کلشو میکنه بین دست من و موس !
منم میگیرمو محکم میچرونمش و شروع میکنه به کشتی گرفتن با من (با دستم)
باورتون میشه از یه میله راست بالا میره تا برسه به سقف !!!!
حیوون باهوشیه
یه بار یه فندق گذاشتم تو جیب شلوام اومد فندق رو پیدا کرد و برداشت از اون روز عادت کرده تا یه سر به جیب من نزنه دست بردار نیست!!!

دوست دارم دوستان دیگه هم بیان و رفتار های سنجاباشونو تعریف کنن که فکر کنم جالب باشه
اینم یه عکس جدید از وروجک من !
http://m1.freeshare.us/170fs549948.jpg

نی نی
6 September 2007, 11:26 AM
سلام من نمی دونم سنجاب بگیرم یا همستر؟؟؟

x-man
20 September 2007, 08:58 PM
سنجاب چند سال عمر میکنه؟

secondphoenix
6 October 2007, 01:51 PM
همه سنجاب داران رفتن !
چرا پیدا تون نیست
یه چیزی هم اضافه کنم به خصوصیات سنجاب ها !
خیلی حصود هستن !
مال من که اینجوریه !
وقتی میرم پای کامپیوتر بدو بدو میاد و تلپی میشینه رو کیس یا رو مونیتور
و شرو میکنه به لوس کردن خودش و زل زدن به من
اگه بهش محل نذارم یا شرو میکنه به جویدن کامپیوترم !
یا میاد و کلشو میکنه بین دست من و موس !
منم میگیرمو محکم میچرونمش و شروع میکنه به کشتی گرفتن با من (با دستم)
باورتون میشه از یه میله راست بالا میره تا برسه به سقف !!!!
حیوون باهوشیه
یه بار یه فندق گذاشتم تو جیب شلوام اومد فندق رو پیدا کرد و برداشت از اون روز عادت کرده تا یه سر به جیب من نزنه دست بردار نیست!!!

دوست دارم دوستان دیگه هم بیان و رفتار های سنجاباشونو تعریف کنن که فکر کنم جالب باشه
اینم یه عکس جدید از وروجک من !
http://m1.freeshare.us/170fs549948.jpg

بطور كل اين حيوان،موجودي است كه بسيار توجه لازم داره!
تمام مدت نياز داره باهاش بازي كنيد و سر و كله بزنيد!
و اگر كم توجهي ببينه سعي مي كنه با خراب كاري و تو دست و پاي شما اومدن اين توجه رو جلب كنه!
موجود فوق العاده باهوشيه و خيلي زود اخلاق شما رو ميشناسه! و ميفهمه از چه راهي بايد وارد بشه :icon_surp

neda_clapton
6 October 2007, 10:18 PM
سلام دوستان خوشحالم که با شما آشنا شدم به نظرم خیلی سایت خوبیه از همه دوستان بخصوص saye ,secondphoenix , sina69 بخاطر راهنمایی های خوبشون ممنون خیلی چیزا ازتون یاد گرفتم
من عاشق سنجابم اما هنوز ندارم دلم می خواد از بچه گی بزرگش کنم طبق گفته ی دوستان اما در حال حاضر نمی تونم بچه سنجاب پیدا کنم نمی تونم تا بهرم صبر کنم اگه جایی را سراغ دارین که بچه سنجاب دارن ممنون میشم کمک کنید

secondphoenix
6 October 2007, 11:07 PM
سلام دوستان خوشحالم که با شما آشنا شدم به نظرم خیلی سایت خوبیه از همه دوستان بخصوص saye ,secondphoenix , sina69 بخاطر راهنمایی های خوبشون ممنون خیلی چیزا ازتون یاد گرفتم
من عاشق سنجابم اما هنوز ندارم دلم می خواد از بچه گی بزرگش کنم طبق گفته ی دوستان اما در حال حاضر نمی تونم بچه سنجاب پیدا کنم نمی تونم تا بهرم صبر کنم اگه جایی را سراغ دارین که بچه سنجاب دارن ممنون میشم کمک کنید

دوست گرامی
ابتدا ورود شما را به جمع تالار پارسی تبریک میگم
فکر کنم بتونید از خیابان مولوی بچه سنجاب تهیه کنید

x-man
سنجاب چند سال عمر میکنه؟

فکر میکنم جایی خوندم 13 سال

saye*
10 October 2007, 03:21 AM
اگه کسی از بچه گی این موجود رو بزرگ کنه
در طول زمان شاهد تغییرات جالبی در این موجود میشه
به طور مثال اول موهای سنجاب من از اون حالت زبری در اومد و یه حالت شفاف به خودش گرفت
مثل اینکه به موهای ادم روغن بزنن
والبته توی حیوان ها این نکته خیلی مهمه و حیوونی که موهای شفافی داره هیچ گونه بیماری نداره
ولی اگه موهای ژولیده و زبری داشت باید بیشتر بهش توجه کرد
بعد از مدتی موهای دمش پرپشت تر شد
و موهای بدنش تا امتداد دمش ادامه پیدا میکنه
و جالب اینه که بعد از مدتی دمش چند رنگ میشه
دم سنجاب من تقریبا داره تو ابتدای موهاش رنگ مشکی دیده میشه به صورت ردیفی
واقعا برام جالبه
الان هم که کم کم داره روی گوشش موهای بلندی پیدا میشه که واقعا جذابیت خاصی به این موجود میده

فرید61
14 October 2007, 09:35 PM
دوستان یک جایگزین مناسب برای سنجاب حیوانی بسیار زیبا و غیره بومی ایران هست که هم بسیار آرام و زیباست هم نگاهداری از ان راحت تر از سنجاب هست.
سنجاب دارای دندانهای بسیاری خطرناکی هست که در صورت گاز گرفتن زخم عمیقی ایجاد میکنه و همچنین در دهان سنجاب انواع میکروبها از جمله هاری وجود داره.
این جایگزین مناسب شوگر گلایدر یا سنجاب بالدار هست که حیوانی کوچک و زیبا سریعا رام و دستی میشه. دم بسیار بلند و زیبایی داری که برای حفظ تعادل در هنگام پرش از این شاخه به آن شاخه استفاده میشه.
خوراک آن از انواع میوه ها و در صورت امکان حشرات هست. البته معمولا با کنسرو ذرت شیرین تغذیه میشه.
بسیار آرام بوده و در اکثر اروپا و امریکا به صورت حیوان خانگی محبوب نگاهداری میشه.
دوستانی که تمایل به نگاهداری دارند از طریق پیام خصوصصی و یا ایمیل با من تماس بگیرند.

http://aycu04.webshots.com/image/28803/2001238413095369132_rs.jpg

http://aycu30.webshots.com/image/30709/2001222420668900672_rs.jpg

saye*
22 October 2007, 05:49 PM
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
میخواستم یه سری اطلاعات بهم در مورد این سنجاب پرنده بدین
و اینکه قیمت این سنجاب چنده
چند سال عمر داره
و اگه تو یه اطاق با سنجاب باشه با هم مشکلی پیدا میکنن یا نه
و .........
ممنون میشم

sourena_8888
22 October 2007, 11:00 PM
فکر کنم اسم این موجود جذاب پاسوم پرنده باشه !!
قیمت چه حدودیه

mmirani110
15 November 2007, 09:02 AM
سلام
من 2 تا سنجاب دارم که حدود 9 ماهه هستند و از2 ماهگی با من هستند از دو گونه متفاوت که عکسشون رو گذاشتم اولین سوال اینکه هم ماده و هم نر دارای زائده در زیر شکم هستند و فقط نر علاوه بر زائده دارای بیضه میباشد ؟ 2 اینکه الان حدود 1 هفته است که سنجاب طلائی که جثه بزرگتری داره دم اون یکی رو میگیره و بزور میبره گوشه قفس جایی که میخوابن مثل موادی که برای ساخت خونه استفاده میکنن در صورتی که من چیزای کافی در اختیارشون گذاشتم و این کار رو همیشه انجام میداد (خونه سازی) ولی نمیدونم چرا الان این کار رو با دم اون یکی انجام میده
ممنون میشم اگر نظری دارید من رو مطلع کنید

http://http://www.ma-tang.com/album/2007111643551.jpg
http://http://www.ma-tang.com/album/200711142235511.jpg

saye*
17 November 2007, 06:19 AM
در مورد سوالات این دوستمون من که چیزی نمیدونم
چون برای سنجابم هنوز زوجه نگرفتم !!!
وای خدای من
نمیدونید این سنجاب من چقدر سلطه طلب فزول و بانمکه
قبلا تو خونه نگهش میداشتم یعنی تو کل خونه ازاد بود
و چون بچه بود اروم تر بود و خودش میرفت سرجاش
و روزی چند ساعت میومد بیرون و بازی میکرد و دوباره خودش میرفت سر جاش
ولی بزرگتر که شد خیلی بلا شده بود از لوله صاف گاز نا سقف میرفت
جایی نمونده بود که سرک نکشیده باشه چیزی نمونده بود که از نظر نگذرونده باشه !
حالا اینا به کنار یه مدت بعد به افراد خانواده مخصوصا به دستاشون حمله میکرد البته بجز من
و این شد که اوردمش تو اطاق خودم و اونجا ازاده
اوایل اروم بود و هی ورجه وورجه میکرد
ولی چشمتون روز بد نبینه یه روز پاشدم دیدم سیمای موس و صفحه کیبردمو جویده و ریخته زمین !!
و همچنین سیم شارژر گوشیمو!!
و این شد که مجبور شدم بعد از هر بار روشن کردن pc سیماشو جمع کنم و بزارم تو کمد !
و یک روز در خواب ناز بودم که دیدم صدای خر خر عجیب و بلندی میاد
دیدم زوار کناری میزم رو جویده و مشغول جویدن چوبشه !
نمیدونین من برای این چیکارا که نکردم
رفتم از بیابون یه تنه درخت حدود 2 ، 3 متری اوردم با یه کنده که احساس راحتی بکنه
جالبه بدونید که یک بسته دستمال کاغذی رو اروم اروم میومد و برمیداشت و سریع
میرفت کنار مبل راحتی که تو اطاقمه جمع میکرد و برای خودش جای خواب درست میکرد
باورتون نمیشه فکر کنم حدود 2 بسته دستمال کاغذی اونجا باشه !
مصرف دستمال کاغذی رفته بالا !:121:
یک بار اومدم تو اطاق دیدم نیستش
هرچی گشتم پیداش نکردم
بعد دیدم جعبه دستمال کاغذی داره تکون میخوره !!!!!!!
رفتم جلوتر دیدم رفته تو جعبه دستمالکاغذی البته نصفه بود
وقتی صدامو شنید سرشو اورد بیرون تا ببینه چه خبره
مرده بودم از خنده !:icon_lol:
حالا از اینا گذشته وقتی من یه کم از خواب دیر بلند میشم
میاد با موهام ور میره
یه روز از خواب پاشدم دستمو به موهام که کشیدم اگه گفتین چی پیدا کردم !
یه هویج !:icon_twis:icon_arro
اورده بود تو موهام قایم کرده بود
حیوون خیلی دوست داشتنی و بانمکیه :icon_wink
ولی برخی خرابکاری هایی که میکنه کار رو خراب میکنه !
ولی خیلی باهوشه
مخصوصا کارایی میکنه که من بهش توجه کنم

mmirani110
19 November 2007, 11:50 AM
با سلام
مثل اینکه تا بحال کسی این مشکل رو نداشته .واقعا اگر کسی مایل هست که رفتارها سنجابها رو تا حدودی نزدیک به رفتارشون در طبیعت ببینه اولا باید 2یا که بیشتر باشند و دیگه اینکه سعی کنید در حد ممکن محیط طبیعی رو براشون فراهم کنیدتا بجای اینکه به شما نزدیکتر بشه. سنجاب شاید خیلیها که اون رو داشتند و زود ازش خسته شدن فکر کنند که موجود باهوشی نباشه من میخوام بگم برعکس بسیار باهوشه فقط کافیه که یک محیط خیلی خیلی آروم و طبیعی رو براش فراهم کنید من 2 تا سنجابی که دارم در ابتدا یکیشون زیاد رابطه خوبی با من نداشت (من کلا سعی میکنم که خود حیوون بخواد به من نزدیک بشه تا اینکه من مجبور به این کارش کنم)و برعکس اون یکی مشکل زیادی نداشت ولی در مدت زمان (7ماه) درست بر عکس شده و دلیلش هم رفتار خودم بوده.
من تا اونجا که دلم اجازه بده :icon_winkنمیگیرمیشون تو دستم یا بغلشون کنم چون هر چقدر که به من نزدیک باشه و احساس ترس نکنه بازم زیاد احساس خوبی نداره البته اونهایی که فقط یدونه دارن موضوع یکم فرق میکنه .
من خیلی از دوستانم سنجاب دارن ولی این مشکل که من دارم که اون یکی دم اون یکی رو میگیره میبره اونا هم نمیدونن امیدوارم یکی اینجا باشه که بدونه .
ممنون منتظرم

saye*
20 November 2007, 06:26 AM
سلام
میتونم بپرسم منظورتون از چیزای کافی چی بوده ؟
شاید مشکل همینجاس
تا اونجایی که من از این موجود شناخت پیدا کردم
اینه که شما نباید چیزی رو بهش تحمیل کنید
منظورم اینه که شما نباید فقط یک چیز در اختیارش بزارین تا مجبور بشه با همون خونشو بسازه
بلکه باید بهش حق انتخاب بدین
تا اونجایی که من فهمیدم
یکی از دستمال کاغذی
یکی از کاغذای کاهی
و یکی از چیزایی مثل قیطون و شاید پارچه هایی که ریش ریش شدن
خیلی خوشش میاد
برعکس وقتی من پنبه در اختیارش گذاشتم اصلا طرفش نرفت
همونطور که گفتم علاقه خاصی به قیطون و بند و..... داره هم برای بازی و هم برای خونه سازیش

mmirani110
20 November 2007, 11:19 AM
سلام
میتونم بپرسم منظورتون از چیزای کافی چی بوده ؟
شاید مشکل همینجاس
تا اونجایی که من از این موجود شناخت پیدا کردم
اینه که شما نباید چیزی رو بهش تحمیل کنید
منظورم اینه که شما نباید فقط یک چیز در اختیارش بزارین تا مجبور بشه با همون خونشو بسازه
بلکه باید بهش حق انتخاب بدین
تا اونجایی که من فهمیدم
یکی از دستمال کاغذی
یکی از کاغذای کاهی
و یکی از چیزایی مثل قیطون و شاید پارچه هایی که ریش ریش شدن
خیلی خوشش میاد
برعکس وقتی من پنبه در اختیارش گذاشتم اصلا طرفش نرفت
همونطور که گفتم علاقه خاصی به قیطون و بند و..... داره هم برای بازی و هم برای خونه سازیش
سلام
نه اتفاقا من همونطور که گفتم اصلا چیزی رو بهشون تحمیل نمیکنم در واقع یک محیط طبیعی رو براشون فراهم کردم یک بسته هایی وجود داره که حاوی فیبرهای علف مانندی هست که خود اونها حاوی پروتئین و ویتامین هست البته من به این عنوان استفاده نمیکنم فقط بعنوان بستر برای جاشون استفاده میکنم در واقع در اختیارشون میزارم خودشون مرتب میکنن و هر 3 روز یکبار عوض میکنم از اونطرف هر دفعه 3 یا 4 تیکه پارچه بهشون میدم از اونطرف هر 4 یا 5 روز یه نارگیل تازه که پوست داره و یواش یواش این پوست سبز رو میکنن و خشک میشه و بحالت چوبهای ریزی در میاد که اینو خیلی دوست دارن برای خونشون
دستمال کاغذی هم گه گاه ولی خودشون چیزای دیگرو بیشتر دوست دارن.
آخه جالب اینجاست که این گه گاه دم خودشم میگیره میبره تو خونه چند بار این کارو تکرار میکنه بعد خسته میشه میره سراغ یکار دیگه:icon_lol: باید ببینید آدم از خنده میمیره .
فقط مونده که سیمان و آجر براشون بزارم دیگه چیزی نمونده که بهشون بدم.میگم مشکل این چیزا نیست
بهر حال خیلی ممنون از اینکه زود جواب دادید و اطلاعاتتون رو در اختیارم گذاشتید .

saye*
21 November 2007, 09:52 AM
کلا حیوون جالب و بانمک و بازیگوشیه
من که خودم هر وقت کاراشو میبینم برام تازگی دارن .
شما تو قفس نگرشون میدارید ؟

mmirani110
21 November 2007, 11:01 AM
کلا حیوون جالب و بانمک و بازیگوشیه
من که خودم هر وقت کاراشو میبینم برام تازگی دارن .
شما تو قفس نگرشون میدارید ؟
سلام
من اینارو عادت دادم اینتور که غذاشون رو فقط توی قفسشون بهشون میدم بعد از ظهر هم از ساعت 3 تا 7یا 8 میارمشون تو پیش خودم توی اتاق از همه جا بالا پائین میرن کلا همه چیز رو باید با دندونشون امتحان کنند .
حتما بهشون سبزیجات مخصوصا ریشه، تخم مرغ،موز،(البته حتما رسیده باشه چون معدشون موز کال رو هضم نمیکنه و بر میگردونه) گوجه، توی رژیم غذاییشون بزارید توی رشدشون خیلی موثر هست در ضمن اگر خدایی نکرده چیزی خوردن که نتونستن هضم کنند و دچار مشکل شدن ماست میوه ای یا اینکه ماست خیلی رقیق با سرنگ یا نی یا اینکه توی آبشون بریزید . اینم عکس سنجابهای من
http://www.ma-tang.com/album/200611222349581.jpg

http://www.ma-tang.com/album/2006821424341.jpg

mmirani110
23 November 2007, 09:02 AM
سلام
اینجا چرا هیچ خبری نیست؟:icon_quesخوب زیاد بی دلیل نیست چون کلا سنجاب مثل دیگر حیوانات خانگی شناخته شده نیست نه ایران بلکه همه جای دنیا .
در مورد اون عکسهای بالا اولی یک نوع سنجابه به اسم finlaysoni که زادگاهشون جنوب شرقی آسیاست ولی حدود 20 سال پیش به اروپا رفته که در اونجا الان گوناگونی بسیار زیادی پیدا کرده
طول بدن= 20cm طول دم =22-25 cm میوه حشره گل جوانه غذای اصلیشون هست 2 تا 3 بار هم در سال تولید مثل دارن
دومی هم pallas هست که شاید بشه گفت که بیشترین نوع سنجاب هست که بعنوان حیوان خانگی نگهداری میشه دم=20 cm بدن=20-26 cm رنگش مخلوطی از سبز و قهوه ای و زیر سینش دو نوار به رنگ قرمز یا قهوه ای پر رنگ هست در ضمن اون بالایی هم رنگ اصلیش روی پشتش سیاه کمرنگ هست
در مورد اون عکسی هم که یکی از دوستان گذاشته یک نوع سنحاب پرنده به اسمphayre که طول بدنش =17-19 cm دم=13-17 cm

vahidgg
24 November 2007, 07:24 PM
با سلام خدمت همگی دوستان.
به نظر شما اگر در یه محدوده 1هکتاری که توش درخت بلوط گردو فندق سیب پرتقال و ...باشد چند جفت سنجاب ازاد کنی سنجابها همون جا میمونند یا اینکه از اونجا میرن .

mmirani110
25 November 2007, 02:40 PM
با سلام خدمت همگی دوستان.
به نظر شما اگر در یه محدوده 1هکتاری که توش درخت بلوط گردو فندق سیب پرتقال و ...باشد چند جفت سنجاب ازاد کنی سنجابها همون جا میمونند یا اینکه از اونجا میرن .
سلام
خیلی سوال جالبیه .من که تا بحال یک همچین کاری نکردم شاید کسی این کار رو کرده باشه .
ولی تا اونجایی که اطلاع دارم و خوندم اکثر جاهایی که خواستن نسلی از سنجاب رو به اونجا منتقل کنن همین کار رو کردن خیلی از کشورها با منتقل کردن یک جفت موفق شدن .ولی نکته اینجاست که آیا حیوانات دیگه ای رو در اون محیط نگه میداری یا نه که در واقع با سنجاب مشکلی نداشته باشه و دیگه اینکه باید سعی کنی ابتدا توی یک جای کوچکتر اینها رو با هم جفت کنی بعدا رهاشون کنی وقتی این کار رو بکنی احتمالش خیلی کم میشه . اگر از لحاظ غذایی مشکلی نباشه چرا باید بره ؟
سنجاب فقط توی بار اول جفتگیری مشکل داره که جفتش رو یکم سخت انتخاب میکنه بعد از اون دیگه مشکلی نداره . و همونطور که گفتید جاتون 1 هکتاره فکر نمیکنم که برن البته با توجه به مواردی که در بالا گفتم .
شاید دوستان نظرات بهتری داشته باشن و بتونن بهتر کمکت کنن .امیدوارم که موفق بشی

saye*
26 November 2007, 04:29 AM
سنجاب من که تو اطاقم همیشه ازاده
نمیدونم چرا اخلاقش اینجوری شده که خیلی محاجم شده نسبت به دیگران !!!
اولا ارومتر بود وقتی بچه بود !
میگم شاید جفت نداره برای همون اینجوری میکنه !!!
خیلی هم فضوله همیشه چشمش دنبال منه !
هر کاری میکنم میپره میاد ببینه دارم چیکار میکنم
مثل بچه های تخص میمونه
هر چی رو قایم میکنی میره و پیداش میکنه
کلا اون دماغشو حتما باید به همه چیز بزنه تا ببینه چیه !!!
وقتی هم که تنهاش میزارم شروع میکنه با صدای بلند اواز میخونه
صداشم یه چیزی تو مایه های تو کا میمونه !!!
وقتی برمیگردم پیشش و قربون صدقش میرم اروم میشه
به چیزایی هم که من باهاشون خیلی سرو کار دارم توجه بیشتری میکنه

قایم کردن غذا و اشیا رو هم خیلی جالب انجام میده
حیلی جالب این کارو میکنه !
مثلا دونه ذرت رو تو خود فرش قایم میکنه !
یا مثلا یه بار مداد نوکیمو که چند وقتی میشد گم کرده بودم تو کنده ای که براش اورده بودم قایم کرده بود !
بعضی وقتا گردو رو میندازه تو ظرف ابش و بعد دستاشو اینطرف و اونطرف میکنه که مثلا روشو بپوشونه !!!!!
من بخاطر اینکه اکثر شبها بیدارم اونم سعی میکنه بیاد پیش من
ولی نمیتونه جلوی خوابشو بگیره و پیش من و یا رو میز کامپیوترم خوابش میبره
خیلی جالب میخوابه
من که خیلی سعی میکنم جلوی خودمو بگیرم تا بهش دست نزنم
....
اینم عکسش که خوابه ولی چون تاریک بوده و با موبایل کیفیتش کمه !!
انقدر به صدا حساسه که خیلی وقتا نمیتونم برم دوربینمو بیارم و یا تنظیمش کنم !

http://tinypic.info/files/2x2rkylo97nhysyw34kf.jpg

......

http://tinypic.info/files/hon7zqe07d395c9r0w2u.jpg

..........
http://tinypic.info/files/mtghhmei988nsuohmld8.jpg
......

secondphoenix
26 November 2007, 03:33 PM
مثل بچه های تخص میمونه

یا مثلا یه بار مداد نوکیمو که چند وقتی میشد گم کرده بودم تو کنده ای که براش اورده بودم قایم کرده بود !
بعضی وقتا گردو رو میندازه تو ظرف ابش و بعد دستاشو اینطرف و اونطرف میکنه که مثلا روشو بپوشونه !!!!!
خیلی جالب میخوابه
....

1. مهاجم شده چون كم كم داره بالغ ميشه! سنجاب در يك سالگي به بلوغ ميرسه و در هر جايي كه نگهش داريد، قسمتي رو بصورت قلمرو خودش انتخاب ميكنه و چون شما رو ميشناسه كاري نداره! اما با ديگر اشخاص بصورت تهاجمي برخورد ميكنه! مخصوصا" اگر به حريمش نزديك شوند و يا به قلمرو اش دست بزنند!!!
2. در كل موجودي فوق العاده باهوش و شيطون است كه شديدا" توجه لازم داره! اگر اين توجه رو از طرف صاحبش نبينه، از هر روشي استفاده ميكنه كه باعث بشه شما اون رو ببينيد! حتي ممكنه روي كيبورد كامپيوترتون بياد و نذاره شما باهاش كار كنيد! حتي وقتي توجه لازم رو نبينه به نحوي با وسايلي كه شما بهشون توجه و يا كار ميكنيد دشمني ميكنه! حالا با گاز زدن و يا هر روشي كه بكار ميبره!
3. خيلي برام جالب بود با همه هوش و ذكاوتي كه داره، اما بارها شده كه مغزهايي چون گردو رو توي ظف آب قايم ميكنه و با دست آب رو تكون ميده كه مثلا روي غذا رو بپوشونه تا مخفي بشه!
:icon_surp
4. پيشنهاد ميكنم كنارش يك پارچه كوچك بذاريد تا هنگام خواب ازش استفاده كنه

saye*
27 November 2007, 05:14 AM
اخه اولش تو خونه ازاد بود و با همه اعضای د و مشکلی نداشت
ولی حالا !!!!

پارچه که چه عرض کنم همه چی در اختیارش هست . کمبود چیزی نداره !

mmirani110
27 November 2007, 07:10 AM
ولی حالا !!!!

پارچه که چه عرض کنم همه چی در اختیارش هست . کمبود چیزی نداره !
سلام
این که تو خونه آزاد هست خیلی خوبه ولی بهتر اینه که یک جایی رو براش انتخاب کنید که اون رو بعنوان جای خودش بشناسه در واقع محدوده شخصی خودش بدونه .یک محل خواب ثابت که باعث میشه از اینگونه مشکلات پیش نیاد . بعد از اینکه اون جا رو بعنوان محدودش شناخت هر تغییری یا تعرضی رو بهش واکنش نشون میده که البته این واکنش در همه سنجابها و همیشه یکنواخت نیست :icon_cool

secondphoenix
27 November 2007, 11:15 PM
ولی حالا !!!!

چون الان داره به سن بلوغ میرسه !!! (رفتارش کاملا" طبیعیه!) :icon_surp

mmirani110
28 November 2007, 07:30 AM
سلام
من به نظرم اومد چند موردی رو بگم برای دوستانی که قصد خرید و نگهداری سنجاب رو دارن .مهمترین مسئله سن سنجاب هست سعی کنید حتی المقدور سنجاب سنش بین 5 یا6 هفته باشه (البته این مسئله یکم میتونه متفاوت باشه چون سن بلوغ سنجاب بستگی به نوعشون داره که از 5 ماه شروع میشه تا 2 سال که توی رده بندی سایزهای سنجاب بزرگ،متوسط،کوچک،کوچکتر مشخصه)
که این سن رو میشه از روی تناسب بین سر نسبت به بدن فهمیدو هم از پوشش موی بدن چون در این سن سر نسبت به بدن بزرگتره و موی بدن هم پرز مانند
دوم اینکه سنجاب رو در هر سنی که میخریدحتما به موی سنجاب توجه کنید که یک دست باشه و همه جاش پوشیده از مو باشه
سوم اینکه اگر از انسان نمیترسه و میشینه تو دستتون باید بتونه رو دستتون تعادلش رو حفظ کنه
4 اینکه به اطراف مقعدش نگاه کنید که تر نباشه(البته این تر بودن با ادرار متفاوت هست) که در این صورت به احتمال زیاد دستگاه گوارشش مشکل داره یا استرس زیادی رو تحمل کرده
5 اینکه سنجاب باید حتما تحرک زیادی داشته باشه اگر دیدید که یک گوشه نشسته و حرکتی انجام نمیده از سلامت کافی برخوردار نیست
6 چیزی فعلا به ذهنم نمیاد امیدوارم این مطالب بتونه کمکی به دوستانی که میخوان سنجاب بخرن بکنه

mmirani110
5 December 2007, 06:07 AM
سلام
مثل اینکه هیچکی شکر خدا سنجابش مشکلی نداره و همه خوبن.
من به خاطر اون مشکل مجبور شدم که برم یک جفت سنجاب دیگه بخرم ولی از موقعی که اینارو خریدم اون دو تا هم دیگه با هم مشکلی ندارن و جفتگیری هم کردند . و بعد از جفتگیری دقیقا بر عکس شده قبلا وقتی بهشون غذا میدادم سنجاب ماده میبرد قایم میکرد میومد غذای نر رو بزور میگرفت میخورد بعد میرفت سراغ غذای خودش:icon_arroولی بعد از جفتگیری که اومد این کار رو بکنه با واکنش خیلی بدی مواجه شد که بعد از اون دیگه موقع غذا خوردن جرات نمیکنه بیاد سراغ سنجاب نر حالا باید 25 -30 روز منتظر باشیم ببینیم که نتیجه چی میشه چون از 2 نژاد متفاوت هستند.

saye*
21 December 2007, 05:07 AM
در مورد اون عکسهای بالا اولی یک نوع سنجابه به اسم finlaysoni که زادگاهشون جنوب شرقی آسیاست ولی حدود 20 سال پیش به اروپا رفته که در اونجا الان گوناگونی بسیار زیادی پیدا کرده

از این سنجابی که شما دارین کجا میشه پیدا کرد ؟

mmirani110
22 December 2007, 06:09 AM
از این سنجابی که شما دارین کجا میشه پیدا کرد ؟
سلام
همونطور که قبلا نوشتم این سنجابها در جنوبشرقی آسیا هستند و واقعیت نمیدونم که توی ایران هست یا نه و خیلی دوست دارم بدونم که چند گونه از سنجاب توی ایران هست

saye*
19 February 2008, 11:48 PM
میبینم که همه ساکت شدن
چه خبر از سنجاباتون :byebye:
هنوز بازیگوشی میکنن :icon_razz:exciting_phalls:

payam64
20 February 2008, 01:13 PM
یه مطلبی خیلی وقته میخوام راجع به سنجاب بگم همش یادم میره
راستش 2ماه پیش اولای دی که داشتم واسه اسکی میرفتم سمت شمشک نزدیکای شمشک تو راه یه سنجاب به سرعت اومد از وسط جاده رد شد و رفت رو یه تخته سنگ بزرگ وایساد و زل زد به من تا اومدم ازش عکس بگیرم مثل فشنگ در رفت
حالا یه سوالی دارم
اصلا سنجاب تو اون منطقه یا حتی لواسان پیدا میشه یا این از جایی در رفته بود؟ ثانیا به فرضم اگه داشته باشه مگه نباید تو این فصل خواب باشه؟ ثالثا این حیوون کوچیک تو دمای 35- درجه اون منطقه تو شب چه جوری دووم میاره ؟:icon_roll

vahidgg
20 February 2008, 03:34 PM
شاید سنجاب درختی نبوده و نوعی سنجاب به اسم سنجاب زمینی بوده که داخل زمین لونه حفر میکنه و در خیلی از مکانهای کشور از جمله همون شمشک وجود داره و چون به سرعت رد شده شما نتونستید تشخیص بدید و در مورد اینکه باید خواب باشه که حتما همین طور هست اما ممکنه روباهی یا شغالی و...بهش حمله کرده باشه و یا میخواسته به لونش دستبردی داشته باشه مجبور شده از راه های مختلف لونه فرار کنه و تو اون سرما بیاد بیرون.
البته همه ی اینها فقط حدسی بود اما احتمالش زیاد هست.

payam64
20 February 2008, 06:11 PM
شاید سنجاب درختی نبوده و نوعی سنجاب به اسم سنجاب زمینی بوده که داخل زمین لونه حفر میکنه و در خیلی از مکانهای کشور از جمله همون شمشک وجود داره و چون به سرعت رد شده شما نتونستید تشخیص بدید و در مورد اینکه باید خواب باشه که حتما همین طور هست اما ممکنه روباهی یا شغالی و...بهش حمله کرده باشه و یا میخواسته به لونش دستبردی داشته باشه مجبور شده از راه های مختلف لونه فرار کنه و تو اون سرما بیاد بیرون.
البته همه ی اینها فقط حدسی بود اما احتمالش زیاد هست.

نه مطمئنم از همین درختیا بود چون همونطور که گفتم رفت رو یه تخته سنگ وایساد و من خوب دیدمش هم رنگش و هم شکل دم و بدنش عین همین سنجابای درختیه معمولی بود

vahidgg
20 February 2008, 06:33 PM
نمیدونم اونجا سنجاب درختی داشته باشه یا نه اما سنجاب زمینی هم خیلی شبیه سنجاب درختی هست و رنگش و بدنشون مثل هم هست اما سنجاب زمینی صورتش یه کم بزرگتر و پهن تر هست.
اصلا شاید هم برای کسی بوده ولی از دستش فرار کرده.

cranberry
23 March 2008, 12:09 PM
من پارسال يه سنجاب بالغ نر خريدم... 1 ماه و خورده اي هر كاري كردم بهم عادت نكرد تا منو ميديد دمشو جلو چشش ميگرفت و عين بيد ميلرزيد شبا هم از قفسش فرار ميكرد ميرفت زير تختم... آخرشم قلاده شو جويد و فرار كرد!
حالا ميخوام يكي ديگه بخرم... به خدا اون يكي كه فرار كرد راحت شدم از دستش بس كه بد اخلاق بود... ميشه راهنماييم كنيد كه اين يكي مثل اون نشه... از كجا ميتونم بچه سنجاب گير بيارم؟ با توجه به اينكه ما به تازگي از تهران اومديم يزد... اينجا همچين چيزي گير مياد يا نه؟ لطفا راهنمايي كنيد...

cranberry
23 March 2008, 12:39 PM
البته به جز مولوي! قبلي رو از مولوي خريدم... ميخوام يه جاي معتبر بهم معرفي كنيد...

Squirrel234
5 April 2008, 07:48 PM
منوچهر من مریض شده .... .مدام عدسه می کنه؟
چی کارش کنم رفقا؟

Squirrel234
9 April 2008, 04:53 PM
دیگه نمی خواد جواب بدید....خوب شد.....
منو باش دلمو خوش کرده بودم یه جا پیدا کردم که مشکلاتمو می تونم بگم
فقط تو این دو روز یه خورده زیادی بهش محبت کردم ...لوس شده
دیگه هیچ جا جز رو ما نمی خوابه....
اگه زحمتتون نیست یه دامپزشک یا کلینیک حیوانات خوب به من معرفی کنید (ترجیحا هزینهش کم باشه)
آخه من منوچو و تو یه روز برفی رو درخت پیداش کردم
حتی سنشم نمی دونم.....

نستوه
28 April 2008, 10:39 PM
سلام
من دانشجوی سال4دکترای دامپزشکی شیراز هستم
من یه هفته ای یه سنجاب ناز خریدم از شیراز اما مرد
شبش حتی تو لباس من خوابیده بود
وقتی جسدش رو بردم دانشکده با توجه به علایمی که گفتم به هاری و طاعون جوندگان مشکوک شدند
که منو ارجاع دادن به کالبد گشایی که اونجا مشخص شد علت مرگ مسمومیت اعلام شد
اگه بدونین امروز بدون اون چی کشیدم که نگو و نپرس
به خدا از خودم بیشتر ازش مراقبت میکردم
نمیدونم مسمومیتش به خاطر چی بوده شاید برم یکی دیگه بخرم
:icon_cry:

zxcvmohsen
3 May 2008, 01:34 AM
سلام دوستان
الان جایی می شه پیدا کرد که سنجاب خوب و سالم به قیمت گیر بیارم؟ رفتم دروازه غار نبود، تو مسیر برگشت هم یه جا دیدم که می گفت 25 تومن!! من قبلاها ده تومن هم یادمه، یعنی سنجاب هم مشمول تورم شد؟؟

saye*
3 May 2008, 06:36 PM
اخی
الهی
سنجاب من روز به روز داره وحشی میشه :icon_razz

همینجوری ولش کردم تو اطاقم هر کاری عشقشه میکنه
از بس منو کم میبینه وقتی میرم پیشش با کله میپره بفلم و شروع میکنه دور دستم چرخیدن و با دستم کشتی گرفتن
با شوخی گازم میگیره ولی این ناخوناش بد جور تیزه و همه دستمو خراش میده
من اینو چیکارش کنم اروم بشه ؟
یعنی کمبود محبت پیدا کرده ؟ :icon_ques :icon_razz
فکر نکنم
نمیدونم چشه
شاید چون تقریبا از همون اوایل ازاد بوده و زیاد بهش زور نگفتم پر رو شده ؟

یه چیز دیگه
نمیدونم چرا هر از چندگاهی این روی سرش موهاش میریزه البته به یک هفته نکشیده درست میشه ها

یه چیزی بگم بخندین :icon_arro
تفلی از بس کسی نیست سربه سرش بذاره
همیشه میره وایمیسه کنار پنجره اطاقم و به بیرون زل میزنه
بعضی وقتا هم دراز کشیده بیرون رو نگاه میکنه
ادم دلش میخواد بگیره بچرونتش
از بس که جیگره
راستی من نمیدونم این نره یا ماده
چهجوری میشه فهمید ؟

منوچهر من مریض شده .... .مدام عدسه می کنه؟
چی کارش کنم رفقا؟

در مورد این قضیه هم من تجربشو داشتم
بردم پیش دامپزشک بهم یه قرص داد فکر کنم اسمش تترا سایکلین بود
دقیقا هم رنگ کرمش بود یعنی زرد
گفت این 1 دونه قرص رو باید کم کم یعنی تیکه تیکه (کوچیک ) تو اب حل کنی و بهش بدی
من با سرنگ بهش میدادم :icon_excl

zxcvmohsen
5 May 2008, 12:25 AM
سلام دوستان
الان جایی می شه پیدا کرد که سنجاب خوب و سالم به قیمت گیر بیارم؟ رفتم دروازه غار نبود، تو مسیر برگشت هم یه جا دیدم که می گفت 25 تومن!! من قبلاها ده تومن هم یادمه، یعنی سنجاب هم مشمول تورم شد؟؟

کسی اطلاعاتی نداشت که بتونه کمکم کنه؟؟؟؟؟:icon_razz

faraz2117
16 May 2008, 12:48 PM
با سلام به دوستان من یه سنجاب بهم هدیه شده به گفته دامپزشک 6 الی 7 ماه است فقط روز اول که بردمش پیش دامپزشک انگشتمو بد جور گاز گرفت تا سه روز درد میکرد اما از اون روز دیگه منو گاز نمی گیره فقط گهگاهی شیطونیش گل میکنه یه نیش گاز کوچولو میگیره ولی هر کاری میکنم از دستم فرار میکنه کسی نیست منو کمک کنه

hoshang
24 June 2008, 11:44 AM
:icon_arroسلام از اينكه دارم با شما آشنا ميشم خيلي خوشحالم من ميتونم ه شما كمك كنم فقط بگيد كي مي تونيد

hoshang
24 June 2008, 11:48 AM
منتظر پيام شما هستم

idamirshahi
14 July 2008, 02:43 AM
مي خواستم بدونم هنوز از اون سنجاب ها داريد يا نه و قيمتشون چقدره؟
در ضمن من الان يه سنجاب ايراني نر دارم و اگه بشه ترجيح ميدم يه ماده بگيرم كه جفت بشند(البته اگه دو تا نژاد مختلف بتونن جفت گيري كنند. هر چند اگرم نشه بازم بايد ماده بگيرم چون دو تا نر رو نميشه با هم نگه داشت)

idamirshahi
14 July 2008, 03:03 AM
اخی
الهی
سنجاب من روز به روز داره وحشی میشه :icon_razz

همینجوری ولش کردم تو اطاقم هر کاری عشقشه میکنه
از بس منو کم میبینه وقتی میرم پیشش با کله میپره بفلم و شروع میکنه دور دستم چرخیدن و با دستم کشتی گرفتن
با شوخی گازم میگیره ولی این ناخوناش بد جور تیزه و همه دستمو خراش میده
من اینو چیکارش کنم اروم بشه ؟
یعنی کمبود محبت پیدا کرده ؟ :icon_ques :icon_razz
فکر نکنم
نمیدونم چشه
شاید چون تقریبا از همون اوایل ازاد بوده و زیاد بهش زور نگفتم پر رو شده ؟

یه چیز دیگه
نمیدونم چرا هر از چندگاهی این روی سرش موهاش میریزه البته به یک هفته نکشیده درست میشه ها

یه چیزی بگم بخندین :icon_arro
تفلی از بس کسی نیست سربه سرش بذاره
همیشه میره وایمیسه کنار پنجره اطاقم و به بیرون زل میزنه
بعضی وقتا هم دراز کشیده بیرون رو نگاه میکنه
ادم دلش میخواد بگیره بچرونتش
از بس که جیگره
راستی من نمیدونم این نره یا ماده
چهجوری میشه فهمید ؟

در مورد این قضیه هم من تجربشو داشتم
بردم پیش دامپزشک بهم یه قرص داد فکر کنم اسمش تترا سایکلین بود
دقیقا هم رنگ کرمش بود یعنی زرد
گفت این 1 دونه قرص رو باید کم کم یعنی تیکه تیکه (کوچیک ) تو اب حل کنی و بهش بدی
من با سرنگ بهش میدادم :icon_excl

اگه موهاي يه قسمت از بدنش مي ريزه و فوري خوب ميشه واسه اينه كه اون قسمت رو به جايي ماليده...سنجاب من وقتي مي بريمش مهموني و ناچار توي قفس مي مونه موهاي روي دماغش مي ريزه، بسكه دماغشو به در قفس مي زنه و زور مي زنه اينطوري در قفسشو باز كنه:icon_cry:

idamirshahi
14 July 2008, 03:05 AM
کسی اطلاعاتی نداشت که بتونه کمکم کنه؟؟؟؟؟:icon_razz

من خودم سنجابمو از بازار خوداتكايي پارك لاله خريدم 40 تومن

idamirshahi
14 July 2008, 03:14 AM
سلام بر همه دوستان سنجاب دوست!
پسر من يه سنجاب ايراني نر هشت نه ماهه ست و مي خوايم براش يه خواهر بياريم(هاپووووو)
مي خوام ببينم هيچ كدوم از دوستان تجربه اي در مورد نگهداري سنجاب با حيووناي بزرگتر مثل سگ ندارند؟
نژاد سگ مورد نظر من شيتزوئه كه بين سگ هاي كوچولو آروم به حساب مياد و با وجود اينكه نژادي مثل ترير خيلي فراوون تره واسه اينكه همه شون جد در جد موش گيرند بي خيالشون شدم!
اگه جواب بدين ممنونتون مي شم
در ضمن پسرمم دست تك تكتونو مي بوسه(=آب دماغشو مي ماله،بو مي كنه،گاز مي گيره) :icon_arro

Hesam844
14 July 2008, 04:20 AM
سلام بر همه دوستان سنجاب دوست!
پسر من يه سنجاب ايراني نر هشت نه ماهه ست و مي خوايم براش يه خواهر بياريم(هاپووووو)
مي خوام ببينم هيچ كدوم از دوستان تجربه اي در مورد نگهداري سنجاب با حيووناي بزرگتر مثل سگ ندارند؟
نژاد سگ مورد نظر من شيتزوئه كه بين سگ هاي كوچولو آروم به حساب مياد و با وجود اينكه نژادي مثل ترير خيلي فراوون تره واسه اينكه همه شون جد در جد موش گيرند بي خيالشون شدم!
اگه جواب بدين ممنونتون مي شم
در ضمن پسرمم دست تك تكتونو مي بوسه(=آب دماغشو مي ماله،بو مي كنه،گاز مي گيره) :icon_arro

اینهمه از پسرت تعریف میکنی
یه عکس بذار ببینیمش! :icon_cool

idamirshahi
14 July 2008, 01:46 PM
اینهمه از پسرت تعریف میکنی
یه عکس بذار ببینیمش! :icon_cool

چشششششششم!دوربين خوب دستم بياد چند تا عكس از شيرين كاري هاش مي ذارم
فقط بايد خيلي ازش تعريف كنيد چون بچه من خيلي دوردونه است :icon_arro

Hesam844
14 July 2008, 02:56 PM
چشششششششم!دوربين خوب دستم بياد چند تا عكس از شيرين كاري هاش مي ذارم
فقط بايد خيلي ازش تعريف كنيد چون بچه من خيلي دوردونه است :icon_arro

عجب بچه لوسی داری! :icon_surp
میخواهید قبل از اینکه عکس بذارید ما شروع کنیم تعریف کردن، که حسابی خاطرش شاد بشه؟:icon_arro
جالب اینه که من یکسری سنجاب توی مولوی دیدم برای فروش که گردنشونم چیزی شبیه قلاده بود، اما به نظرم زیبا نیومدن! شاید بخاطر شرایط نگهداری بود. به هرحال منتظر عکس شاه پسر شما هستم...

HAME13D61
17 July 2008, 12:44 PM
سلام

من سه روزه که یه سنجاب دارم!

چندتا سوال دارم، خیلی ممنون میشم اگه دوستان راهنماییم کنن

اینا عکساشه:

http://i36.tinypic.com/juuves.jpg

http://i34.tinypic.com/10r8o45.jpg

می خواستم بدونم این چه نژادیه؟ میشه تشخیص داد چند ماهشه؟

وقتی وایساده، بدنش درحالت ایستاده تقریباً بیست سانتیمتره. دمش هم بلنده ولی کم پشته. خودش فعلاً لاغر و نحیفه!

خیلی می ترسه. وقتی نزدیکش میشم بدنش می لرزه و قلبش تند تند میزنه.

چطوری میشه دستاموزش کرد؟ خیلی دوست دارم زودتر باهام دوست بشه و بتونم راحت تو دستم بگیرمش.

پیشاپیش از کمکتون متشکرم.

idamirshahi
18 July 2008, 05:26 AM
بگردم الهي!چقد نازه!قدمش مبارك!
سنجابت كه اسمشو ننوشتي يه سنجاب ايرانيه،محل زندگيشم جنگل هاي بلوط زاگرس بوده(يعني كرده)بچه ما هم كرده و چون يه هوا تپل تره شلوار كردي هم پاش داره،لول!
در مورد تربيت و آموزشش كه فكر كنم بهتره همه گفتگوهاي اين تاپيك رو از اول تا آخر بخوني،خيلي به دردت مي خوره!
اما تجربه خود من ميگه كه سنجاب رو بايد آزاد گذاشت تا خودش هر جوري عشقشه بچرخه و با كم كم با محيط آشنا بشه،و يواش يواش با افراد خونه انس بگيره.
البته در مورد زمان آزاد كردنش يه كم بايد احتياط به خرج بدي،چون سنجابت خيلي هم كوچيك نيست و هنوز بهت عادت نداره،شايد عشقش كشيد فرار كنه يه گوشه اي قايم بشه و ديگه پيشت نياد! بهتره در اين مورد بچه هاي باتجربه تر نظر بدن.
من كه سنجابمونو آورديم به گفته فروشنده پنج ماهش بود و يه خورده هم مريض بود،يعني طفلي خيلي حال نداشت و عطسه هم مي كرد.
يادمه روزي كه براي اولين بار دستم گرفتمش خودشو به آستينم چسبوند و پايين نيومد،بعدم توي ماشين كه راه زيادي رفتيم و كلي گشتيم، واسه اينكه سرما نخوره از توي قفسش درآوردمش و روي پام خوابوندمش؛هيچوقت حالت اون شبشو يادم نميره:عين يك پيشي كوچولو روي پام خوابيده بود و فقط سرش از زير دستكشم كه عين پتو روش انداخته بودم بيرون اومده بود....
ما تا يكي دو هفته اي همي رو توي قفس نگه مي داشتيم و اگرم بيرون مياورديمش طفلي حال نداشت از دستمون فرار كنه؛البته بگم كه وقت خواب زمستونيشم بود.
بعد از اون طي يك نيمچه خونه تكوني كل اتاق نشيمنو چسب كاري كرديم:از سيم هاي جورواجور گرفته تا سوراخ سمبه ها رو پوشونديم و آقا رو با سلام و صلوات فرستاديم بيرون.
باز يه مدت غريبي كرد اما زودي راه افتاد و شروع كرد به شيطنت!هنوزم از دستمون غذا نمي گرفت و غداشو بايد مي ريختيم تو ظرفش يا مي ذاشتيم رو زمين تا بياد برداره!
يادم نمياد بعد از چند روز شروع به معاشرت كرد،ولي گمونم خيلي طول نكشيد،فوقش سه چهارروز!
بعدم كه روز به روز پيشرفت كرد....چند روز بعدش بود كه برده بوديمش مهموني كه دويد رفت روي پاي يكي از مهمونا جيش كرد:icon_arro
الان ديگه زيادي باهامون صميمي شده،مياد آويزونمون ميشه،از توي جيبمون فندق برمي داره و حتي اگه لازم باشه جيبمونو پاره مي كنه، اگه آزاد باشه صبح مياد بيدارمون مي كنه،يعني انقدر روي تخت و رو سروكله مون جفتك ميندازه و ليس مون مي زنه و گاز مي گيره تا بيدار شيم:icon_wink
اما يه چيزي رو بگم كه شايد بقيه بچه ها كه سنجاب دوست دارن خيلي خوششون نياد!
سنجاب در عين نازي و دوست داشتني بودن فوق العاده ش حيوون مناسبي براي نگهداري توي يه خونه نيست. اگه شما مجردين و سنجابو توي اتاقتون نگه مي داريد فكر نكنم به مشكلي بربخوريد، چون سنجابتون شما رو به عنوان صاحبش مي شناسه و خيلي با هم فاز مي گيريد،اما اگه مثل ما دو نفر و بيشتر باشيد احتمالاً به مشكل برخواهيد خورد.
همي ما اول كه شروع به معاشرت كرد منو به دوستي قبول كرد،چون بيشتر توي خونه بودم و بهش غذا مي دادم و باهاش بازي مي كردم. اما بعد يه مدتي شوهرم به خاطر يه سري تغييرات بيشتر خونه موند و شروع كرد به بازي كردن با همي. طبيعيه كه اون كمتر از من از چنگالا و دندوناي همي مي ترسيد و خصوصاً يه جور بازي شبيه به كشتي ابداع كرد:اينطوري كه دستش رو بالا ميآورد و همي مي پريد رو دستش و اينطوري باهاش كشتي مي گرفت؛به نظر من كه بچه رو با همين كشتي گيري ها وحشي كرد
بعدشم همي داشت بالغ مي شد و رفتاراش تهاجمي تر شد. در نتيجه الان وقتي من و همي خونه تنها هستيم بد نيست و يه جورايي با هم حال مي كنيم،اما وقتي باباي همي كه همي اونو صاحب برحقش مي دونه پيشش باشه نه تنها نمي ذاره من بهش دست بزنم،كه بهم حمله هم ميكنه كه شايدم يه جور بازي خيلي خيلي خشن باشه؛يعني كمين مي كنه مي دوه پامو گاز مي گيره،جوري كه خون ازش مي پاشه:icon_cry:
نمي دونم چرا همي اينجوري شده،دلايل زيادي ميشه براي اينكار آورد ولي نظر من اينه كه سنجاب در يه سري از اخلاقها با سگهاي بزرگ نگهبان مشتركه كه يكيش همين تك صاحب بودنه؛يعني شوهرم رو صاحب اصليش مي دونه و من يا بقيه افراد رو يه جورايي متجاوز مي بينه
برگرديم به سنجاب شما؛
به عنوان غذا بهتره يه سري مغز براش بگيريد؛گردو و فندق و اينا.تجربه ثابت كرده كه سنجابا سليقه شون مختلفه و تنوع پسند هم هستن؛مثلاً همي ما گردو خيلي دوست داره،فندقو مي خوره،علاقه خاصي به هسته مغز نشده زردآلو داره،پسته رو به هيچ وجه نمي خوره فقط مي بره قايمش مي كنه، بادوم هندي و بادوم زميني گاهي مي خوره و بلوطم دوست داره
در ضمن سنجاب موجود خيلي حساسيه و ممكنه پوكي استخوان بگيره:پس شربتاي تقويتي مثل كلسيم و مولتي ويتامين و ويتامين د بهش بديد. ما كه مدتهاست نمي تونيم به همي شربت بديم،كم مونده پس گردن خودمونو بگيره درازمون كنه شربت بريزه حلقمون:icon_arro
اگه سنجابتون تو قفسه روزي چند ساعت زير آفتاب بذاريدش و براش يه چيزي بذاريد كه بتونه خودشو مخفي كنه. همي ما توي قفسش كه البته خيلي بزرگه(دو متر در دو متر) يه لونه چوبي داره كه توشو پر دستمال كاغذي كرده.اگه حال نداريد براش لونه بسازيد مي تونيد ظرف سفالي بذاريد براش.
از گذاشتن چيز سفت مثل شاخه براي جويدنش فراموش نكنيد،چون اگه چيزي نداشته باشه كه بجوه دندوناش بلند ميشه و بايد ببريدش پيش دندونپزشك تا كوتاهش كنه
من چيز ديگه اي به نظرم نمي رسه،اگه سوالي داشتيد بپرسيد تا جواب بدم:icon_cool

Hesam844
18 July 2008, 01:03 PM
نمي دونم چرا همي اينجوري شده،دلايل زيادي ميشه براي اينكار آورد ولي نظر من اينه كه سنجاب در يه سري از اخلاقها با سگهاي بزرگ نگهبان مشتركه كه يكيش همين تك صاحب بودنه؛يعني شوهرم رو صاحب اصليش مي دونه و من يا بقيه افراد رو يه جورايي متجاوز مي بينه

دست شوهرتون درد نکنه، خدمتشون بگید روش تربیت این سنجاب رو تو فروم آموزش بدن. تو زندگی زناشویی خیلی کاربرد داره :icon_arro
کم کم داره مهر این سنجاب به دلم میفته ها... :icon_cool

HAME13D61
19 July 2008, 11:41 AM
بگردم الهي!چقد نازه!قدمش مبارك!
سنجابت كه اسمشو ننوشتي يه سنجاب ايرانيه،محل زندگيشم جنگل هاي بلوط زاگرس بوده(يعني كرده)بچه ما هم كرده و چون يه هوا تپل تره شلوار كردي هم پاش داره،لول!
در مورد تربيت و آموزشش كه فكر كنم بهتره همه گفتگوهاي اين تاپيك رو از اول تا آخر بخوني،خيلي به دردت مي خوره!
.....

خیلی خیلی از پاسخ فوری و مفصلتون ممنونم. :icon_cool
اسم بچه ی ما سنجاقه!!
سوال خیلی زیاد دارم..
در پست بعدی می پرسم.. الان عجله دارم فقط اومدم تشکر کنم.

mroveis
20 July 2008, 04:34 PM
سلام

دوستان در خصوص نگهداري سنجاب سئوالي داشتم :

آيا مي‌شود سنجاب را با خرگوش با هم نگهداشت؟ براي همديگر مشکلي پيش نمي‌آورند؟

با تشکر

idamirshahi
20 July 2008, 06:22 PM
خیلی خیلی از پاسخ فوری و مفصلتون ممنونم. :icon_cool
اسم بچه ی ما سنجاقه!!
سوال خیلی زیاد دارم..
در پست بعدی می پرسم.. الان عجله دارم فقط اومدم تشکر کنم.

خواهش مي كنم!
ما هم بچه مونو سنجاق و سنجاقك صدا مي كنيم،به علاوه همه اسماي ديگه اي كه داره:عاليجناب همر،همي،هموش،هموشك،هميشك،همولي،هموشنگ،كره خر،توله سگ،پدرسگ،موش كثيف،موش فاضلاب،حيوون بوگندو،دندون دراز،سيبيلو،شهرام جونيور،بي پدر مادر.....ولي اون فقط به هموشك يا همي واكنش نشون ميده،لول! :icon_arro

idamirshahi
20 July 2008, 06:26 PM
دست شوهرتون درد نکنه، خدمتشون بگید روش تربیت این سنجاب رو تو فروم آموزش بدن. تو زندگی زناشویی خیلی کاربرد داره :icon_arro
کم کم داره مهر این سنجاب به دلم میفته ها... :icon_cool

شما مردا هرچي موش بدونيد تو زندگي و روابط بقيه بلاش مي خوره به جون هم جنساي خودتون!
شوهرم كه اتهام تربيت كردن همي براي اينكه به من حمله كنه رو با شدت تمام رد كرد؛ولي خب هم خودش و هم پسرش تهديد شدن به اينكه سگ آينده خونه تربيت هاي ويژه اي ببينه براي شكار كردن سنجاب از نوع خيلي بزرگ و خيلي كوچيكش!:icon_cool

HAME13D61
21 July 2008, 04:16 PM
آیدا جان درحال حاضر دارم از اول همه ی نوشته های این تاپیک رو می خونم.
الان دیگه یک هفته ای از اقامت جناب سنجاب در خونه ی ما می گذره. دیگه از ترس نمی لرزه ولی هنوز هم وقتی می فهمه ما دور و بر قفسش هستیم سریع گارد میگیره! یعنی دو دستی میله های قفس رو می چسبه!
تا حالا دوبار آوردیمش بیرون. واسه بیرون اومدن هم مقاومت می کنه. یعنی باید دونه دونه انگشتهاشو از میله ها جدا کنم!
روی فرش یه پارچه ی یرگ پهن کردیم و به همراه تشکیلات قلاده آوردیمش بیرون. هر دوبار شدیداً وحشی بازی درآورد... جوری که دفعه ی اول گوشش زخم شد..!
تا حالا دوبار هم دست منو گاز گرفته و الان دستام پر از جای ناخن های سنجاق جان هست!
امروز دو سه ساعت در قفس رو باز گذاشتم ولی مثل اینکه خودش دوست نداره بیرون بیاد!
دیروز سعی کرد بره زیر میز قایم شه و یک بار هم که از قفس فرار کرده بود همش می خواست خودشو یه گوشه ای قایم کنه.. نمیدونم جرا رفتارهاش شبیه هیچکدوم از سنجاب های این فروم نیست!
از دیرور عصر بهش هیچ غذایی ندادیم، بلکه هم که از گرسنگی حاضر بشه ترس رو کنار بذاره و از دست ما غذا بگیره! ....شدیداً احساس ظالم بودن می کنم ولی چه کنیم چاره نداریم!!!

HAME13D61
21 July 2008, 05:00 PM
خوب حالا چندتا از سوال های من:
سنجاب شما سیم های برق رو نمی جوه؟
وقتی که آزاده جایی رو کثیف نمی کنه؟ (یعنی کجا جیش میکنه؟!)
اگه قلاده تمام مدت دور گردنش باشه اذیت نمیشه؟
خود فروشنده که درست نمی دونست.. از کجا میشه فهمید سن این بچه ی ما چقدره؟

این هم دوتا دیگه از عکساش:

http://i33.tinypic.com/fuuptk.jpg

http://i35.tinypic.com/307mcxv.jpg

باز هم خیلی خیلی از جواب هاتون ممنونم :)

idamirshahi
24 July 2008, 02:53 AM
سنجاب شما سیم های برق رو نمی جوه؟
وقتی که آزاده جایی رو کثیف نمی کنه؟ (یعنی کجا جیش میکنه؟!)
اگه قلاده تمام مدت دور گردنش باشه اذیت نمیشه؟
خود فروشنده که درست نمی دونست.. از کجا میشه فهمید سن این بچه ی ما چقدره؟

سلام،
خسته سنجاق داري نباشي!:icon_mrgr
اين كوچولو تا جايي كه من مي بينم بايد حدود پنج شيش ماهش باشه،شايدم كمتر. در هر صورت از دم كم پشتش پيداست كه هنوز بالغ نشده.زماني كه ما همي رو گرفتيم ارتفاعش از سر تا ته(بدون دم)كمتر از ده سانت بود،سنجاق تو هم به نظر مياد همين قدري باشه!
چقدر حيف كه هنوزم ازتون مي ترسه...اما به گمونم بايد بيشتر سعي كنيد.به قول روباه توي شازده كوچولوي اگزوپري وقتي مي خواي كسي رو اهلي كني بايد روزها و روزها كنارش بشيني تا خودش بهت نزديك بشه!من تا حالا يه دونه سنجاب بيشتر نداشتم و مثل بعضي از بچه هاي روم باسابقه نيستم،اما فكر مي كنم مهم ترين چيز توي تربيت سنجاب اينه كه بهت اعتماد كنه.چون سنجاب حيوون خيلي ترسوييه و حتي وقتي غذا مي خوره باز حواسش به دوروبره كه يكي نياد بگيرتش،تازه با توجه به اينكه اكثراً اينا رو شكار مي كنن با رفتار خشني كه توي گرفتن و حمل و نقل باهاشون شده بهشون حق ميدي كه طفلي ها از آدميزاد بترسند.
واسه سنجاق كوچولو يه پيشنهادي دارم،اما مسئوليتشو به گردن نمي گيرم:icon_razz
اگه مي توني يه اطاق يا فضاي بزرگي مثل پاسيو رو يه مدت كوتاه براش خالي كن؛يعني وسايل برقي و سيم هاي روي زمين يا وسايل ارزشمندشو بردار و سنجاقو بذار توش،بذار چند روز آزاد باشه و خوب همه جا رو بو بكشه و ببينتت. سنجاب با قلاده به هيچ وجه راحت نيست و يادمه يه بار همون اولا همي رو با قلاده بسته بوديم به پايه ميز كه بتونه توي يه شعاعي بچرخه(شبيه همون كاري كه شما كرديد)كه خيلي عصباني شد و يكي از دفعات محدودي بود كه چه چه زدنشو شنيدم(وقتي آمپرش بدبالا مي زنه يه صدايي شبيه چه چه پرنده يا كشيده شدن كف دمپايي روي سراميك از خودش درمياره)،بعدم به پاي من حمله كرد و كنار ناخون شستمو چنان سوراخ كرد كه تا چند دقيقه خون ميومد:icon_cry:.
پي پي سنجاب به هيچ وجه قابل كنترل نيست و همين طور كه راه ميره ازش مي ريزه،اما بعد از يه مدت ياد مي گيره كه جيشش رو يه جاهاي خاصي بكنه. همي از همون اول علاقه خاصي داشت كه روي جاهاي شيشه اي يا سفيد كارشو بكنه و متاسفانه ميز ناهارخوري و كانتر آشپزخونه شاملش مي شد.الان ديگه ياد گرفته تا از قفس درمياد مي دوه ميره روي سقف قفسش كه از جنس فيبره جيش مي كنه و بعد ميره سراغ سير و سياحت!اما دروغ نگم هنوزم گاهي اين ور و اون ور يه كارايي مي كنه، يعني عين سگ تا يه چيز جديدي مي بينه اول كلي بو مي كشدش،بعدم ميره چند قطره جيش مي كنه روش،يعني من اينجا رو كشف كردم:icon_lol:انقدر از اين كارش حرصم مي گيره كه نگو!فرض كن مهمون اومده براتون، طرف اند اتو كشيدست،كيف چرم خوشگلشم گذاشته كنارش كه اين توله سگ مي دوه ميره گند مي زنه به كيفش!تازه از همون اول هم علاقه شديدي به جيش كردن روي وسايل من داشت؛مثلاً ميره بو مي كشه لپ تاپ من و آقاي شوهر كه كنار همه، روي مال من جيش
مي كنه يا لباساي منو كه روي مبل افتاده باشه بي نصيب نمي ذاره حالا خدا مي دونه از روي علاقه اين كارو مي كنه يا مردم آزاري!شايدم مي خواد اثبات كنه كه من مامانشم مال خودشم:icon_arro
اما بحث سيم!سنجاب به طور طبيعي جوندست و بايد يه چيزي بجوه!اگه براش شاخه جمع كني و در اختيارش بذاري انشاالله چيز ديگه اي رو نمي جوه.تازه اين قضيه به عادت خيلي ربط داره؛مثلاً همي به خاطر تربيت بدي كه خودمم مقصرشم عادت كرده چوب كبريت بجوه؛يعني اگه قوطي كبريت ببينه ميره ورش مي داره بهش ور ميره كبريتاشو در مياره مي جوه كه مي ترسم يه روزي با گوگرد مسموم بشه.اين كه ميگم اين اثر تربيت بده و مقصرم منم اينه كه يه مدت به عنوان بازي سر گوگردي كبريتو مي شكستم بدنه شو مي دادم بهش بجوه،اون بچه هم خيال كرده كار خوبيه،حالا بيا و از سرش در بيار!
به نظر من الان كه هنوز فرمان نمي بره سيم ها رو از جلوش جمع كني كافيه،بعد مي توني دعواش كني و همون طور كه گفتم يه چيزي بدي كه بجوه فقط اون چيز نبايد هيچ شباهتي به سيم يا ساير چيزهاي ممنوعه داشته باشه،چون سنجابم مثل بچه ست و پيش خودش استدلال مي كنه كه حالا كه اين نخه(هر چيز رشته مانند)رو حق دارم بجوم،پس لابد ميشه اون يكي نخ(سيم راست راستكي) رو هم جويد!:icon_bigg
در نهايت بايد بگم كه آخرشم وقتي تربيت شد باز جويدن و نجويدنش با خداست؛مثلاً همي الان خوب مي دونه كه نبايد سيم بجوه وگرنه دعوا ميشه،اما ولد چموش هر وقت مي خواد حرص دربياره يا جلب توجه كنه باز ميره سراغ سيم:icon_lol:من كه ديگه مردم از دستش،اگه مي دونستم سنجاب داري اينقدر سخته جاش چند تا بچه مياوردم بزرگ مي كردم:icon_arroپسره ديوونه چند وقت پيش داشت با موس لپ تاپم بازي مي كرد، يه دفعه به سرش زد ورداره ببرتش،خيلي خوشگل سيمشو جويد و اگرچه نتونست سيمو ببره،قطعش كرد؛سيم آنتنمونم شده اسباب بازي آقا!ولي همون طور كه گفتم چون انگيزش جلب توجهه خوشبختانه جلوي خودمون اينكارو مي كنه كه دادمونو دربياره و گرنه ممكن بود تا حالا برق گرفته باشدش.
گفته بودي به سنجاق كوچولو غذا نميدي كه بياد از دستت بگيره؛به نظر من كه راه چندان خوبي نيست؛چون اولاً با گرسنگي دادن راه اعتمادشو مي بندي؛ثانياً سنجاب خيلي در برابر گرسنگي مقاومه،يعني اگه غذا گيرش نياد ميره مي خوابه تا توي انرژي صرفه جويي كنه و ممكنه خيلي طول بكشه تا كلكت بگيره!
به نظر من براش غذا بذار،ولي از نوع معموليش،و غذاهاي خوشمزه تري كه بهشون بيشتر تمايل داره بذار نزديك خودت،تا براي برداشتنش بهت نزديك بشه و در اين موقع هيچ تلاشي براي گرفتنش انجام نده و سعي كن حتي تكون نخوري تا رم نكنه و كم كم نزديكت بشه.
سنجاب خيلي ديرتر از حيووناي خونگي و اهلي به آدم اعتماد مي كنه،ولي وقتي كه ازت مطمئن بشه در عرض چند ساعت مي بيني خونه زندگيتونو صاحب شده داره از سروكولتون بالا ميره:icon_lol:

idamirshahi
24 July 2008, 02:58 AM
سلام

دوستان در خصوص نگهداري سنجاب سئوالي داشتم :

آيا مي‌شود سنجاب را با خرگوش با هم نگهداشت؟ براي همديگر مشکلي پيش نمي‌آورند؟

با تشکر

من كه تا حالا خرگوش نداشتم،اما فكر كنم توي همين روم يكي از بچه ها خرگوشش رفته بود سراغ سنجاب كوچولوش و اونو ترسونده بود كه خب شايد طفلي فقط مي خواسته كنجكاوي يا سلام عليك كنه!تنها چيزي كه مي دونم اينه كه سنجاب خيلي حسوده و به محيط زندگيش حساسه،يعني اگه حيوون ديگه اي وارد محدوده اش بشه كولي بازي راه ميندازه :icon_arro

HAME13D61
24 July 2008, 09:40 PM
گفته بودي به سنجاق كوچولو غذا نميدي كه بياد از دستت بگيره؛به نظر من كه راه چندان خوبي نيست؛چون اولاً با گرسنگي دادن راه اعتمادشو مي بندي؛ثانياً سنجاب خيلي در برابر گرسنگي مقاومه،يعني اگه غذا گيرش نياد ميره مي خوابه تا توي انرژي صرفه جويي كنه و ممكنه خيلي طول بكشه تا كلكت بگيره!
به نظر من براش غذا بذار،ولي از نوع معموليش،و غذاهاي خوشمزه تري كه بهشون بيشتر تمايل داره بذار نزديك خودت،تا براي برداشتنش بهت نزديك بشه و در اين موقع هيچ تلاشي براي گرفتنش انجام نده و سعي كن حتي تكون نخوري تا رم نكنه و كم كم نزديكت بشه.
سنجاب خيلي ديرتر از حيووناي خونگي و اهلي به آدم اعتماد مي كنه،ولي وقتي كه ازت مطمئن بشه در عرض چند ساعت مي بيني خونه زندگيتونو صاحب شده داره از سروكولتون بالا ميره:icon_lol:

سلام.

باز هم از جواب مفصلت ممنونم. خیلی بامزه نوشته بودی، کلی خندیدم از کارهای همی و توصیفاتت :icon_excl

امروز روز چهارم اجرای پروژه ی غذا ندادن بود.. در دو روز گذشته، بعد از چند ساعت بی غذایی، من گردو رو می گرفتم جلوی دهن سنجاق، یه جوری که اونو روی دندونهاش حس کنه، و بعد از چند بار سعی کردن اول گردو رو با دندونش از دستم می گرفت و بعد با دستاش نگهش می داشت و تند تند می خوردش. ولیییی امروز بالاخره اون اتفاق هیجان آمیز افتاد! یه پسته دستم بود و داشتم نوازشش می کردم که دیدم خودش برگشت طرف دستم و پسته رو گرفت :icon_cool بعد هم یک کاسه کوچولو شیر براش گذاشتم، باز هم درحالیکه هنوز کاسه دستم بود شروع کرد خوردن و دست من رو بو کردن... و امتحانی گاز کوچولو گرفتن، که ببینه من خوراکیم یا نه! القصه امروز بچه ی ما شروع کرد باهامون رفیق بشه.

الان پنج روزه که قلاده ی این بنده خدا رو درنیاوردیم و چون درکل باهامون دوست نبود، راهی وجود نداشت که ببینم بدش میاد یا نه.. ندیدم باهاش ور بره یا سعی کنه درش بیاره.. ولی خوب اگه من جاش بودم خیلی شاکی می شدم!

من براش آزاد کردنش توی خونه بیشتر به خاطرز سیم های برق می ترسم، آخه یکی توی همین فروم نوشته بود که سنجابش سیم برق رو جویده و خشک شده! :icon_eek:.. باید همونطور که گفتی، تربیتش کنیم..

منتظر روزی ام که این بچه ی ما هم توی خونه حکومت کنه واسه خودش و از سر و کول ماها بالا بره!

باز هم تشکر :icon_surp

idamirshahi
25 July 2008, 02:45 PM
منتظر روزی ام که این بچه ی ما هم توی خونه حکومت کنه واسه خودش و از سر و کول ماها بالا بره!

تبرييييييييييييييييييييييييييييك!:icon_cool
عكس يادت نره:icon_evil

kivanç
1 August 2008, 05:11 PM
سلام دوستان.امیدوارم همگی خوب باشید.
من نزدیک به دو هفته هست که یه سنجاب کوچولو خریدم که خیلی از دستش ناراحتم. راستش بعد این مدت هنوز می ترسه و قلبش تند تند میزنه و میلرزه.کلا خیلی کم غذا می خوره و اکثرا ظهر یا بعد از ظهر که همه خوابند یا کسی دورش نیست.چه برسه که بخواد از ما غذا بگیره! خیلی زیاد هم می خوابه و یا همش در حال چرت زدنه! اصلا بازی یا شیطنطهایی که بقیه میگند رو نمی کنه! کم کم دارم می ترسم که بمیره! تورو خدا هرکی هرچی میدونه به من بگه کمکم کنه...:icon_cry:
پیشاپیش از همه شما متشکرم.

kivanç
1 August 2008, 05:29 PM
مثل بچه های تخص میمونه

خیلی جالب میخوابه
....

http://tinypic.info/files/2x2rkylo97nhysyw34kf.jpg

......

http://tinypic.info/files/hon7zqe07d395c9r0w2u.jpg

..........
http://tinypic.info/files/mtghhmei988nsuohmld8.jpg
......

سلام سایه جان.خوبی عزیزم؟
وای می دونی...چیزایی که تو از سنجاب کوچولویه شیطونت میگی منو دیوونه میکنه! اینجا اینقدر قربون صدقش میرم.... ببینم تو با این بچه چیکار کردی که این طوری شده؟؟؟
اگه متن قبلیمو خونده باشی گفتم چه بچه بدیه..!!
من حدس می زنم به خاطر ازادی بوده که تو اتاقت بهش دادی . ولی مگه وقتی تو اتاق ول بود دستشویی نمی کرد؟؟ که ازادش میگذاشتی؟؟

HAME13D61
2 August 2008, 06:36 PM
سلام دوستان.امیدوارم همگی خوب باشید.
من نزدیک به دو هفته هست که یه سنجاب کوچولو خریدم که خیلی از دستش ناراحتم. راستش بعد این مدت هنوز می ترسه و قلبش تند تند میزنه و میلرزه.کلا خیلی کم غذا می خوره و اکثرا ظهر یا بعد از ظهر که همه خوابند یا کسی دورش نیست.چه برسه که بخواد از ما غذا بگیره! خیلی زیاد هم می خوابه و یا همش در حال چرت زدنه! اصلا بازی یا شیطنطهایی که بقیه میگند رو نمی کنه! کم کم دارم می ترسم که بمیره! تورو خدا هرکی هرچی میدونه به من بگه کمکم کنه...:icon_cry:
پیشاپیش از همه شما متشکرم.

سلام. من هم میتونم بگم یه جورایی باهات همدردم، یعنی سنجاب من هم خیلی غریبی می کنه و همیشه انگار که قهره! وقتی بی هوا بری طرفش همچین دو دستی می چسبه به میله های قفسش که انگار هیولا دیده! الان سه هفته ای میشه که ما سنجاب داریم. خوندن همه صفحات این فوروم به من خیلی کمک کرد. توصیه می کنم شما هم همین کار و بکنی و این 16 صفحه رو مطالعه کنی تا از تجربیات دوستان در طی دوسال گذشته استفاده کنی.

با توجه به چیزهایی که اینجا و اینور اونور خوندم، و با توجه به توصیه های دامپزشک، این نکته هارو میتونم بهت بگم:

- برای اینکه سنجابت اهلی بشه واز دستت غذا بگیره و غریبی نکنه، اصلا عجله نکن چون سنجاب یه موجود وحشیه ممکنه خیلی زمان ببره تا باهات آشنا بشه.
- سعی کن باهاش زیاد حرف بزنی و اگه آروم بود موقع حرف زدن نوازشش کنی تا با بو و صدات آشنا بشه (الان وقتی با سنجابم حرف می زنم آرومتر میشه)
- برای اینکه از دستت غذا بگیره یه روشی پیشنهاد می کنم ولی توصیه ش نمی کنم! :icon_mrgr...چندین ساعت بهش گرسنگی بده. هیچ غذایی براش نذار تا حسابی گرسنه بشه و تنها راهی که بتونه غذا پیدا کنه از دست خودت باشه. در بین ساعات گرسنگی توی دستت غذارو نزدیکش بگیر، اگه خورد که خورد، اگه نه، یکی دو ساعت بعدش دوباره امتحان کن. (سنجاب من اینجوری یاد گرفته که از دستم غذا بخوره!)
- ببین، سنجابی که توی این فصل خریداری بشه به احتمال زیاد با تله گذاری شکار شده و در نتیجه زیاد با آدمها آشنایی نداره و چون اولین آدمهایی که دیده همون شکارچیان ظالمش بودن، بسیار از این موجودات دوپا وحشت داره... پس باید خیلی برای تربیت و جلب اعتمادش حوصله کنی. دامپزشک امروز به من گفت که از ابزار فروشی این دستکش های کار بگیرم (بسیار ضخیمه) و روزی دوبار سنجاب رو توی دست بگیرم و نوازشش کنم، و کمک کم دستی که نوازشش می کنه بدون دستکش باشه، تا اینکه ترسش از دست گرفته شدن بریزه.. ما که داریم فعلا روی این روش کار می کنیم، اگه جواب داد خبر می کنم!
- ما هم به سنجابمون می گفتیم معتاد، چون همش چرت می زد.. ولی فهمیدیم که نه! این بنده خدا موجود شب بیداریه! یعنی اینکه ذاتن بیشتر در طول روزا می خوابه و فعالیتش بعد از غروب شروع میشه.دکتر گفت که چون این موجود الان مجبور شده با آدما زندگی کنه، بعد از یه مدت نا خودآگاه سیستم زندگیش عوض میشه و روز ها کمتر چرت می زنه.. ببینیم و تعریف کنیم!

امیدوارم سنجاب شما و من به زودی آداب معاشرت و شیطنت یاد بگیرند! :icon_cool

HAME13D61
2 August 2008, 07:12 PM
امروز ما بالاخره سنجاقمون رو بردیم دکتر و واکسن هاری زدیم و براش شناسنامه گرفتیم.
چند تا از توصیه های آقای دکتر رو در پست قبلی، در جواب به kivanç (http://phalls.com/member.php?u=94169) نوشتم، باقیش هم اینکه دوستان (!!!) :

- اگر نمی خواید سنجابتون رو همیشه آزاد بذارید، نگهداری اون در در آکواریوم بزرگ خیلی بهتر از قفسه. به قول آقای دکتر، تنها چیزی که سنجاب نمیتونه ازش بالا بره شیشه ست! ممکنه ناخن ها یا انگشت این حیوون به میله های دیواره یا کف قفس گیر کنه و خدایی ناکرده آسیب ببینه! یک آکواریوم (که کفش با پوشال به قطر 3 تا 5 سانت پوشیده شده باشه) خیلی تمیز تر و بی بوتر از فقس می مونه. نگهداری درقفس ممکنه باعث ریختن موهای سنجاب و کم پشت شدن دمش بشه. فلزیه دیگه! به آکواریومی که توش آب نمی ریزن و برای نگهداری گیاه یا حیوانا استفاده می کنن می گن ویواریوم (vivarium). میتونید توی ویواریوم علاوه بر پوشال تکه های چوب و کنده ی درخت بذارید تا به محیط زیست طبیعی سنجاب شبیه تر بشه.

- لازم نیست به سنجاب آب بدین! آب بدنش از میوه جات و سبزیجاتی که می خوره تامین میشه. در ضمن سعی کنید کتر بهش کاهو بدین چون یک سمی در کاهو هست که به انسان ضرر نمی رسونه ولی ممکنه برای حیوانات کوچیک مضر باشه.

- گردو و بادوم رو با پوست به سنجاب ندین، مگر اینه تازه ی تازه باشه. درسته که برای جلوگیری از رشد زیاد از حد دندونای این جونده باید چیزهای سفت جویدنی در اختیارش گذاشت، ولی دندون های این موجود مخصوص جویدن پسزهایی مثل پوست بلوطه، که خیلی هم سفت نیست. پوست سفت گردو و بادوم ممکنه به دندونهای سنجاب آسیب برسونه. در نتیجه به عنوان جویدنی، بهش بلوط بدین یا سرشاخه درخت که بجوه و خوشحال باشه!

- قلاده رو نذارید تمام وقت دور گردن سنجاب بمونه. قفط وقتی می خواین ببریدش بیرون قلاده ببندین. چون اگه همش این دور گردنش باشه، کم کم موهای اون قسمت می ریزه و ممکنه زخمیش هم بکنه.

فعلا همینا بود. شاد باشید :icon_surp

راستی، این هم عکس سنجاق ما در راه دکتر: !!!

http://i37.tinypic.com/11uhq8j.jpg

http://i36.tinypic.com/x51phd.jpg

Moka
3 August 2008, 11:36 AM
سلام
می تونم بپرسم شما سنجابنون از کجا خریدین؟
من مایلم یه سنجاب داشته باشم ولی نمیدونم از کجا باید بخرم؟

secondphoenix
3 August 2008, 01:06 PM
سلام

شنيدم فروشش ممنوع شده!
مگر بتونيد از دست بخريد.

red3
4 August 2008, 04:10 AM
- اگر نمی خواید سنجابتون رو همیشه آزاد بذارید، نگهداری اون در در آکواریوم بزرگ خیلی بهتر از قفسه. به قول آقای دکتر، تنها چیزی که سنجاب نمیتونه ازش بالا بره شیشه ست! ممکنه ناخن ها یا انگشت این حیوون به میله های دیواره یا کف قفس گیر کنه و خدایی ناکرده آسیب ببینه! یک آکواریوم (که کفش با پوشال به قطر 3 تا 5 سانت پوشیده شده باشه) خیلی تمیز تر و بی بوتر از فقس می مونه. نگهداری درقفس ممکنه باعث ریختن موهای سنجاب و کم پشت شدن دمش بشه. فلزیه دیگه!

خیلی موافق نیستم . با آقای دکتر هم حاضرم بحث کنم.

آکواریوم شیشه ای حیوون رو کلافه میکنه ... بهترین جا برای حیوون حیات وحشه ... بعد قفسی که مثل حیات وحش شاخ و برگ داشته باشه ... در واقع آکواریوم قفس اندر قفسه ... حیوون اصلا نمی تونه کاری بکنه همش با شیشه های قفس درجا میزنه و دیوونه میشه ... اتفاقا داشتن میله در قفس کمک می کنه حیوون همون یه خورده جا انرژیش رو تخلیه کنه و ورجه ورجه کنه ، بارفیکس بره و ... ( باغ وحش که رفتین ... شامپانزده ها رو میله ها چکار می کنن؟! ) .. این قفس با میله به حیوون آسیبی نمی زنه ... یک در هزار ممکنه آسیبی اتفاق بیفته که قابل چشم پوشیه .. نا سلامتی این حیوون تو طبیعت بین این هم خار و خاشاک و سنگ و شاخه های درختان و تیغهای گل ها در رفت و آمده ... اگه آقای دکتر خیلی از آسیب رسیدن به این حیوون نگران هست بهتره توی پر قو بزرگش کنند

اینکه آکواریوم تمیزتر و بی بو تره که اصلا قابل قبول نیست. کف قفس که فلزی نیست ( پلاستیکیه) لااقل مدل های خیلی فلزیش زیاده . ضمن اینکه شما با ریختن پوشال و دستمال کاغذی و یا هر چیز دیگه ( مخلوط ماسه و خاک رس ) می تونید هر جور که بخواهید کف قفس رو تعبیه کنید

اتفاقا تو آکواریوم چون هوا خیلی کم رفت و آمد داره بوی بیشتر می مونه و امکان مریضی هم بیشتره.

انقدر قفس های شیک و استاندارد اومده که درست نیست این حیوون پر انرژی تو آکواریوم که محیطی بسته داره و تحرک رو از حیوون میگیره نگهداری بشه.

HAME13D61
5 August 2008, 10:25 PM
سلام

سلام. من از گذر فرهنگ و هنر (یا همون مرکز خود اشتغالی) نزدیک پارک لاله خریدم. شماره فرذوشنده رو گرفته بودم و مدام باهاش تماس می گرفتم ببینم کی سنجاب میاره.
نمی دونم حالا ممنوع شده یا نه.. من تقریبا سه هفته پیش گرفتمش..

HAME13D61
5 August 2008, 11:33 PM
آکواریوم شیشه ای حیوون رو کلافه میکنه ... بهترین جا برای حیوون حیات وحشه ... بعد قفسی که مثل حیات وحش شاخ و برگ داشته باشه ... در واقع آکواریوم قفس اندر قفسه ... حیوون اصلا نمی تونه کاری بکنه همش با شیشه های قفس درجا میزنه و دیوونه میشه ... اتفاقا داشتن میله در قفس کمک می کنه حیوون همون یه خورده جا انرژیش رو تخلیه کنه و ورجه ورجه کنه ، بارفیکس بره و ... ( باغ وحش که رفتین ... شامپانزده ها رو میله ها چکار می کنن؟! ) .. این قفس با میله به حیوون آسیبی نمی زنه ... یک در هزار ممکنه آسیبی اتفاق بیفته که قابل چشم پوشیه .. نا سلامتی این حیوون تو طبیعت بین این هم خار و خاشاک و سنگ و شاخه های درختان و تیغهای گل ها در رفت و آمده ... اگه آقای دکتر خیلی از آسیب رسیدن به این حیوون نگران هست بهتره توی پر قو بزرگش کنند

هم حرفتون رو قبول دارم و هم نه. درسته، سنجاب توی قفس میتونه به در و دیوار و سقف آویزون بشه.. ولی وقتی این قفس کاربردی میشه که به اندازه ی کافی بزرگ باشه و به قول شما کفش کامل از پوشال و غیره پوشیده شده باشه. بیشتر قفس های قابل تهیه مخصوص پرنده ها و جمع و جور هستند.. واسه بازی و ورجه وورجه ش توی آکواریوم هم میشه از شاخه درخت و کنده درخت استفاده کرد و از این لحاظ (غیر از قابلیت آویزون شدن از سقف!) فرق چندانی بین قفس و آکواریوم نیست.
واسه این گفتم بو می گیره که چون کثیفی روی میله ها زیاد قابل دیده شدن نیست، مدت ها می مونه اونجا و آلودگی هی بیشترمیشه.

حالااز این حرف ها گذشه، خیلی خوشحالم که این فروم زنده شده و افراد مختلف دارن دوباره توش می نویسن :icon_cool

payam64
6 August 2008, 12:28 AM
این دکتری که این حرفو زدم اصلا دکتر نیست چون اکواریوم به دلیل اینکه هوا توش جریان نداره محل بسیار مناسبی برای رشد انواع میکروبهاست و به سرعت هم بوی گند میگیره بنظر من اکواریوم حتی به درد همستر هم نمیخوره در ضمن اکواریومی که سنجاب توش راحت باشه حداقل باید 1متر بیشتر باشه که خود شستن همچین تانکی که کلی هم وزن داره حتی هفته ای یه بار هم سخته
یه نظری دارم که شاید به نظر شما که سنجاب دارید اصلا خوش نیاد و اونم اینه که سنجاب اصلا موجودی که بدرد نگهداری تو خونه بخوره نیست و جاش تو طبیعت لای درختاست نه تو خونه. خودتون ببینید تو این تاپیک هرکی داشته یا میگه گازم گرفت یا میگه چنگم گرفت و دستم خون اومد
بگذریم...
بنظرم بهترین حالت واسه نگهداریش اینه که یه قفس نسبتا بزرگ واسش بگیرید که قلمروش باشه و توش بخوابه و غذا بخوره و بقیه حالتا بیرون قفس باشه دقیقا کاری که خانم saye کرده (حالا چطور سنجابشو عادت داده از خودش بپرسید) وگرنه اگه میخواهید مثل قناری بندازیدش تو قفس و روزی نیم ساعت بیاریدش بیرون اصلا نخرید به خدا اگه اینجوری میخواهید نگهش دارید اگه جاش یه عروس هلندی بخرید بیشتر لذت میبرید

kivanç
7 August 2008, 12:20 PM
سلام.
اول از همه واقعا تشکر میکنم که وقت گذاشتی و به سوال من جواب دادی.:icon_surp
ولی راستش باید بگم دیگه فایده ای نداره... :icon_cry:
من سنجابم رو پس دادم!! با اینکه خیلی دوستش داشتم! اخه اون نرمال نبود.بیش از حد حالش بد بود. ولی همین طوریم این کارو نکردم. با هزار دردسر بردمش پیش دکتر دامپزشک. وقتی حالشو دید گفت احتمال زیاد شپش مخصوص سنجابی داشته.بعد هم دقیق معاینه کرد و مطمئن شد. حتا تا دو روز بعد هم پیشم بود. دارویی داد که یه بار باهاش شستمش. خدا میدونه چقدر شپش مرده ازش ریخت! منم عصبانی شدم و به کسی که واسم اورده بود پس دادم.خدارو شکر که لااقل شپش اون واسه ما بد نبود!!
فکر میکنم بهتره شما هم واسه معاینه پیشه یه دامپزشک ببریدش.امیدوارم حالش زودتر خوب بشه.
باز هم ممنون.موفق باشید.:icon_cool

idamirshahi
9 August 2008, 05:52 AM
آخي،چه حيف!
من تا به حال چيزي راجع به شپش سنجابي نشنيده بودم،ولي خب همون روز اول كه همي رو گرفتيم برديمش پيش دامپزشك و اون حسابي معاينه ش كرد كه حشره يا به قول خودش جوجو نداشته باشه،نمي دونستم منظورش شپش سنجابي بوده!
در جواب پيام64 هم بايد بگم سنجاب با وجود اين كه حيوون اهلي نيست اما اگه حوصله داشته باشي و براش وقت بذاري دستي ميشه اونم چه جور!پس اصلاً نميشه با پرنده مقايسه ش كرد.
گاز گرفتنشم كه خب ديگه كاريش نميشه كرد:icon_cry:همي پدرسوخته كه اين روزا هروقت چغليشو به شوهري مي كنم مي دوه مياد گازم مي گيره؛پدرسوخته انگار مي فهمه!قرار گذاشتيم هروقت ديدم همي داره سيم مي جوه يا خرابكاري مي كنه به جاي اين كه با صداي بلند بگم به باباش بگم مواظب بچه ش باشه،براش اس ام اس بفرستم.فقط كره خر همي انقدر باهوشه كه فكر كنم اونجوري هم بفهمه عامل جاسوسي و تنبيهش من بودم،بياد سراغم!

hbenyamin
27 August 2008, 02:39 PM
بابا ايولا من كه خيلي استفاده بردم آخه دلم مي خواد يكيش رو بخرم
ممنون

HAME13D61
30 August 2008, 08:57 AM
سنجاب من دیشب مرد.

... دیروز سنجاب رو باخودمون بردیم گردش، چیتگر. اونجا یه عالم از درخت ها بالا رفت و خاک بازی کرد (قلاده داشت البته!) و کلی هم با من رفیق شد.. اونجا که بودیم فقط یه مقدار آب خورد ولی خوراکی نه.
از وقتی برگشتیم خوابالو بود. گفتم لابد خسته شده.. بعد دیدم وقتی می خوابه یک جا بند نمی شه.. هی جاشو عوض می کنه.. باز هم فکر نکردم مشکلی باشه.. گفتم اینم از خستگیشه.. براش به جای آب شیر گذاشتم و اون هم یه دل سیر شیر خورد ولی هیچ غذا نخورد. باز هم توی خوابالودگیش کلافه بود. تا اینکه دو سه ساعت بعدش دیدیم به پهلو افتاده و سنگین نفس می کشه..
جمعه شب بود و هیچ دکتری پیدا نمی شد.. زنگ زدم به موبایل دکتر خودش، تهران نبود، گفت احتمالا گرمازده شده و امشب نمیشه براش کاری کرد، صبح بیارینش مطب.
سنجاب بیچاره سخت نفس می کشید. بغلش کردم، تنش سرد بود. آخر هم توی بغل من قلبش دیگه نزد.
......
همین.

ariana
2 September 2008, 09:29 PM
سلام همستر بهتره يا سنجاب؟

Koosha_Raisi
2 September 2008, 11:08 PM

سنجاب

Koosha_Raisi
2 September 2008, 11:09 PM
سنجاب من دیشب مرد.

... دیروز سنجاب رو باخودمون بردیم گردش، چیتگر. اونجا یه عالم از درخت ها بالا رفت و خاک بازی کرد (قلاده داشت البته!) و کلی هم با من رفیق شد.. اونجا که بودیم فقط یه مقدار آب خورد ولی خوراکی نه.
از وقتی برگشتیم خوابالو بود. گفتم لابد خسته شده.. بعد دیدم وقتی می خوابه یک جا بند نمی شه.. هی جاشو عوض می کنه.. باز هم فکر نکردم مشکلی باشه.. گفتم اینم از خستگیشه.. براش به جای آب شیر گذاشتم و اون هم یه دل سیر شیر خورد ولی هیچ غذا نخورد. باز هم توی خوابالودگیش کلافه بود. تا اینکه دو سه ساعت بعدش دیدیم به پهلو افتاده و سنگین نفس می کشه..
جمعه شب بود و هیچ دکتری پیدا نمی شد.. زنگ زدم به موبایل دکتر خودش، تهران نبود، گفت احتمالا گرمازده شده و امشب نمیشه براش کاری کرد، صبح بیارینش مطب.
سنجاب بیچاره سخت نفس می کشید. بغلش کردم، تنش سرد بود. آخر هم توی بغل من قلبش دیگه نزد.
......
همین.

آخیییییییییی:icon_cry: خدا بیامرزتش! تسلیت میگم قربان

payam64
2 September 2008, 11:20 PM

در وصف همستر همین بس که از این موجود خنگ تر و بد بوتر تاحالا ندیدم
مطمئن باش اگه همستر بخری بعد از 1ماه پشیمون میشی
یه بار اگه وقت نکنی جاشو عوض کنی حالت از بو گندش به هم میخوره. دور همستر یه خط قرمز بکش
با اینکه قبلا نظرمو راجع به نگهداری از سنجاب دادم و تو همن تاپیک هستش ولی بین این 2تا 100% سنجاب بهتره

Koosha_Raisi
3 September 2008, 08:15 AM
در وصف همستر همین بس که از این موجود خنگ تر و بد بوتر تاحالا ندیدم
مطمئن باش اگه همستر بخری بعد از 1ماه پشیمون میشی
یه بار اگه وقت نکنی جاشو عوض کنی حالت از بو گندش به هم میخوره. دور همستر یه خط قرمز بکش
با اینکه قبلا نظرمو راجع به نگهداری از سنجاب دادم و تو همن تاپیک هستش ولی بین این 2تا 100% سنجاب بهتره

من با جناب پیام کاملا موافقم! البته سنجاب هم بدیهای زیادی داره!!! که نمیشه ازشون گذشت ولی شک نکنید که همستر شمارو از حیوون خونگی بیزار میکنه:icon_idea:icon_eek::icon_eek::icon_eek:

soli_aqua
3 September 2008, 09:34 PM
دوستان عزیز..سلام. پسر خاله ی پدر ما یه دامپزشک توپه ...وقتی 2 روز مونده بود من سنجاب بگیرم رای مارو زد!!!
گفت سنجاب.قناری.طوطی یه نوع بیماری( البته بلا نسبت اونایی که توی سالنهای مجهز تکثیر و پرورش داده شدند!)وحشی دارند که بین انسان مشترکه و اگه بگیری یه هفته خونه لالا!!!

Koosha_Raisi
3 September 2008, 09:44 PM
دوستان عزیز..سلام. پسر خاله ی پدر ما یه دامپزشک توپه ...وقتی 2 روز مونده بود من سنجاب بگیرم رای مارو زد!!!
گفت سنجاب.قناری.طوطی یه نوع بیماری( البته بلا نسبت اونایی که توی سالنهای مجهز تکثیر و پرورش داده شدند!)وحشی دارند که بین انسان مشترکه و اگه بگیری یه هفته خونه لالا!!!

سلام عزیز:icon_mrgr همین خرگوش هم هزار و 1 تا بیماری داره اونم مشترک با انسان:icon_twis ولی من تا حالا نگرفتم:icon_neut چون اون تو محیطی بهداشتی زندگی میکنه! ولی به بیماری ها توجه نکن! سنجاب نگیریها!!! یه وحشی به تمام عیاره! حتی اگه 2 سال هم باهاش زندگی کنی بازم بازی بازی گازت میگیره اونم چه گازایی:icon_cry: گلاب به روت:icon_neut پی پی اش هم شله!:cool_phalls_66: ولی خرگوش خشک و گرده!

HAME13D61
5 September 2008, 12:26 AM
من با جناب پیام کاملا موافقم! البته سنجاب هم بدیهای زیادی داره!!! که نمیشه ازشون گذشت ولی شک نکنید که همستر شمارو از حیوون خونگی بیزار میکنه:icon_idea:icon_eek::icon_eek::icon_eek:

من دوسال همستر داشتم و عاشقشون بودم! حتی هنوز هم بعد از سه سال که از مردنشون می گذره (عمر همستر فقط دوساله!) وقتی یادشون می افتم دلم یه جوری میشه! ... عکس هر سه تاشون رو هنوز توی موبایلم دارم!
برای اینکه محل نگهداریشون بو نگیره، هر روز کاغذ ظرف دستشویی شون رو عوض می کردم و هر هفته مراسم تمیز کردن کل آکواریومشون رو داشتم. هر هفته براشون خونه ی مقوایی جدید می ساختم (چون خونه شون رو می جویدن و گاهی هم گلاب به روتون ناغافل توش دستشویی می کردن!).
وقتهایی هم که خونه بودم توی اتاق آزادشون می کردم و اونها از سر و کول من بالا می رفتن. البته ناگفته نماند که بعضی وقتها می رفتن توی کمد و دندونهاشون رو روی لباسها امتحان می کردن!
به هر صورت همستر داری برای من تجربه ی شیرینی بود..
از دوستان هم معذرت می خوام که توی تاپیک سنجاب اینهمه از همستر نوشتم... پیش اومد!..

dangerless
5 September 2008, 10:13 PM
یه سوال تخصصی داشتم سنجاب نثلش به چی برمیگرده ؟ من شنیدم که یه حیوونه جهش یافتست کسی خبری داره ؟

idamirshahi
13 September 2008, 12:59 AM
گلاب به روت:icon_neut پی پی اش هم شله!:cool_phalls_66: ولی خرگوش خشک و گرده! ولی کلا حیوون ماهیه!

كي گفته پي پي سنجاب شله؟من خودم روزي گلاب به روتون يه مشت پر از توي خونه جمع مي كنم كه خب اگه سفت بود همچين فداكاريي نمي كردم،لول!
حيوون ماهم كه آي گفتي!:icon_wink

idamirshahi
13 September 2008, 01:01 AM
بازم لول!
پست قبلي اصلاح شود:
اگه پي پيش شل بود....

idamirshahi
13 September 2008, 01:10 AM
[quote=HAME13D61;558933]سنجاب من دیشب مرد.

واقعاً متاسفم دوست عزيز...

tabeta_03
20 September 2008, 12:04 AM
سلا دوستان چند روزی هست که به جمع سنجاب داران پیوستم 2 تا مشکل بزرگ دارم شبا خودشو میخارونه البته نه زیاد فقط 2 تا 3 بار میخواستم بدونم با شامپو لیندان بشورمش خوبه یا راه حلش چیز دیکس؟یکی هم بعضی وقتا وقتی خوابه صدای نفس کشیدنش مید انگار به سختی نفس میکشه؟؟؟!!!!

Koosha_Raisi
20 September 2008, 09:16 AM
سلا دوستان چند روزی هست که به جمع سنجاب داران پیوستم 2 تا مشکل بزرگ دارم شبا خودشو میخارونه البته نه زیاد فقط 2 تا 3 بار میخواستم بدونم با شامپو لیندان بشورمش خوبه یا راه حلش چیز دیکس؟یکی هم بعضی وقتا وقتی خوابه صدای نفس کشیدنش مید انگار به سختی نفس میکشه؟؟؟!!!!

سلام دوست عزیز! والا من زیاد تخصص ندارم ولی این که میفرمایید به سختی نفس میکشه احتمالا سرما خورده! چون مشابه این رو یکی دیگر از دوستان داشتند!:icon_cool

idamirshahi
20 September 2008, 11:10 AM
سلا دوستان چند روزی هست که به جمع سنجاب داران پیوستم 2 تا مشکل بزرگ دارم شبا خودشو میخارونه البته نه زیاد فقط 2 تا 3 بار میخواستم بدونم با شامپو لیندان بشورمش خوبه یا راه حلش چیز دیکس؟یکی هم بعضی وقتا وقتی خوابه صدای نفس کشیدنش مید انگار به سختی نفس میکشه؟؟؟

سلام تا به تا جان،به جمع سنجاب داران و تاپيك سنجاب خوش آمدي!
به نظر من و البته دامپزشك همي اينكه سنجاب تا حدي خودشو بخارونه طبيعيه،به قول دامپزشكش مگه شما خودتون گهگاهي در روز خودتونو نمي خارونيد؟:icon_razz اما خب هر سنجابي كه خريده ميشه بايد از همون اول معاينه بشه ببينيد يه وقت شپش نداشته باشه،معمولاً شپش سنجاب روي شكمش ديده ميشه و اين منطقه ايه كه بايد حتماً به دقت نگاه كنيد. در مورد شامپو هم يادمه يكي از دوستان سنجابشو كه شپش داشت شسته بود، مي تونيد برگرديد و گفتگوهاي تاپيك رو تا چند صفحه قبل بخونيد، شايد به مارك شامپو هم اشاره كرده باشه!
اما تا جايي كه من مي دونم و تجربه كردم شستن سنجاب كار فوق العاده مشكليه،تا جايي كه خودم ديگه از شستنش صرفنظر كردم و فقط گاهي با دستمال مرطوب يه خورده تميزش مي كنم،در ضمن سنجاب به شدت از آب مي ترسه و ميگن اگه توي آب بندازينش ممكنه سكته كنه،پس زمان شستنش به اين نكته دقت داشته باشيد و همين طور مراقب باشيد كه آب توي چشم و گوشش نره كه خيلي حساسه!اين بچه پدرسوخته ما كه يه دفعه افتاد تو توالت فرنگي و هيچيش نشد!
در مورد مشكل تنفسي هم بهتره به دامپزشك مراجعه كنيد،البته اگه سرماخورده باشه عطسه مي كنه و بعيد نيست كه شما نفس نفس زدن طبيعي سنجاب رو زيادي جدي گرفته باشيد. در نهايت اگرم سرما خورده باشه دكتر بهش دارو ميده كه معمولاً آنتي بيوتيك انسانيه كه بايد توي آب حل كنيد و با قطره چكون بهش بديد!

tabeta_03
24 September 2008, 12:33 AM
سلام دوستان میخواستم سوال کنم سنجاب از چه نوع وسایلی برای بازی کردن خوشش میاد براش فراهم کنم حوصلش سر نره؟یه سوال هم اینکه ایا براش جفت بگیرم تنها نباشه جا دارم.

idamirshahi
24 September 2008, 03:55 PM
اسباب بازي براي سنجاب؟
خب معمولاً توي خود پت شاپ‌ها يه مدل چرخ و فلك براي سنجاب مي‌فروشن كه همي ما يه بارم باهاش بازي نكرد دلمون خوش باشه لااقل!
بچه ما كه با هرچي كه مال ما باشه و دلش بخواد بازي مي‌كنه،از خودكار و لپ‌تاپ و فندك و عروسك‌هاي ريز و درشت گرفته تا انواع و اقسام سيم و سه راه و پريز.اسباب بازي اصليش هم خود ماييم كه مي پره سر و كولمون گازمون مي گيره و چنگ مي زنه!
راجع به جفتم من كه نمي دونم و خودمم كنجكاوم بدونم اگه براي همي جفت بگيريم رفتارشون با هم خوبه يا چپ و راست بايد از هم جداشون كنيم؟؟؟اگه از دوستان كسي سنجاب جفت داره لطفاً راهنمايي مون كنه!

tabeta_03
29 September 2008, 10:41 AM
دوستان کسی چیزی درمورد جفت نگفت؟!!!!!!!!!!!!

idamirshahi
3 October 2008, 04:30 AM
امروز يه بلايي سر بچه ما اومد گفتم بنويسم شما پيشگيري كنين يا لااقل هول نكنين!
ظهر كه بيدار شدم رفتم سر وقت همي، با يه قيافه درب و داغون و چشم‌هاي قي كرده اومد جلو، ديدم طفلكي زير چون و لپ هاش باد كرده، انگار كه اوريون گرفته باشه!
چه كنم چه نكنم و زنگ بزن به اين دامپزشك و اون دامپزشك،بالاخره آقايون نظر دادن كه احتمالاً نيش خورده،گشتم يه زنبور مرده از كف خونه پيدا كردم كه نظريه رو تاييد مي كرد!
فقط اينم بگم كه بچه مون اصلاً عين خيالش نبود و به اندازه هر روز آتيش سوزوند و پدرسگ بازي درآورد، بعدشم كه خيالمون راحت شد من و باباش نشستيم يه دل سير به قيافه مضحك و لپ هاي باد كرده ش خنديديم!!!

HAME13D61
10 October 2008, 02:14 AM
دلم واسه سنجاب مرحومم تنگ شد گفتم یه سری به اینجا بزنم!
سلام!

idamirshahi
16 October 2008, 11:16 AM
سلام عليكم،شما خيال نداريد دوباره بچه دار شيد؟

idamirshahi
21 October 2008, 01:46 PM
بچه‌ها كسي در مورد ريزش موي سنجاب چيزي نمي دونه؟بچه ما موهاش عين گربه مي ريزه،مي ترسم كچل بشه،تازه مي خواستم براش زن بگيرم....

IRAN PARAST
1 November 2008, 10:37 AM
بچه‌ها كسي در مورد ريزش موي سنجاب چيزي نمي دونه؟بچه ما موهاش عين گربه مي ريزه،مي ترسم كچل بشه،تازه مي خواستم براش زن بگيرم....

سلام
من دامپزشکم و عاشق سنجاب
خدا کنه که (جرب) نداشته باشه سریعا تادیر نشده ببرش دامپزشکی
خداکنه که موریزیش مال سنش باشه
حواست باشه آیور مکتین براش نزنن چون امکان شوکش هست

IRAN PARAST
1 November 2008, 10:39 AM
دلم واسه سنجاب مرحومم تنگ شد گفتم یه سری به اینجا بزنم!
سلام!

سلام دوست عزیز

چجوری مرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟

idamirshahi
2 November 2008, 03:57 PM
من دامپزشکم و عاشق سنجاب
حواست باشه آیور مکتین براش نزنن چون امکان شوکش هست[/quote]

ممنون از جوابت
میشه یه کم بیشتر در این مورد توضیح بدی؟
با توجه به اینکه ما حیوون دیگه ای تو خونه نداریم چطور و از کجا ممکنه جرب گرفته باشه؟
سنش الان باید حدود یک سال و نیم باشه و ما فکر می کردیم موریزیش به دلیل فصل باشه
منتظر جوابت هستم

IRAN PARAST
3 November 2008, 01:12 PM
من دامپزشکم و عاشق سنجاب
حواست باشه آیور مکتین براش نزنن چون امکان شوکش هست

ممنون از جوابت
میشه یه کم بیشتر در این مورد توضیح بدی؟
با توجه به اینکه ما حیوون دیگه ای تو خونه نداریم چطور و از کجا ممکنه جرب گرفته باشه؟
سنش الان باید حدود یک سال و نیم باشه و ما فکر می کردیم موریزیش به دلیل فصل باشه
منتظر جوابت هستم[/quote]

درود بر شما

دوست عزیز من که نگفتم حتما جربه !!!! بدون معاینه نمیشه تشخیص داد معمولا از مادرشون میگیرن و در لونه سنجابها معمولا هست باید ببریش پیش دامپزشک
مهمترين بيماريهاي سنجاب انگلهاي خارجي:دمودكس :از مهمترين انگلهاي خارجي، جرب دمودكس است كه معمولا قسمتهاي پشتي سنجاب را بيش از ساير جاها درگير مي‌كند. از علايم آلودگي به اين جرب مي‌توان به: خارش، ريزش مو، ضخيم شدن پوست حيوان اشاره كرد. به محض مشاهده اين علايم، بايستي سنجاب رانزد دامپزشك ببريد. وي بيماري را تشخيص داده و داروي مناسب براي اين جرب را تجويز میکند.
راستی منو بیخبر نزار

بدرود

idamirshahi
3 November 2008, 03:39 PM
دوست عزیز من که نگفتم حتما جربه !!!! بدون معاینه نمیشه تشخیص داد معمولا از مادرشون میگیرن و در لونه سنجابها معمولا هست باید ببریش پیش دامپزشک
مهمترين بيماريهاي سنجاب انگلهاي خارجي:دمودكس :از مهمترين انگلهاي خارجي، جرب دمودكس است كه معمولا قسمتهاي پشتي سنجاب را بيش از ساير جاها درگير مي‌كند. از علايم آلودگي به اين جرب مي‌توان به: خارش، ريزش مو، ضخيم شدن پوست حيوان اشاره كرد. به محض مشاهده اين علايم، بايستي سنجاب رانزد دامپزشك ببريد. وي بيماري را تشخيص داده و داروي مناسب براي اين جرب را تجويز میکند.
راستی منو بیخبر نزار

سلام دوست عزیز،
همی الان حدود یک ساله که پیش ماست و تو این مدت با حیوون دیگه ای تماس نداشته،
فکر کنم حدود شیش ماه پیش هم دامپزشکش معاینه ش کرد که مشکلی نداشت
تنها چیزی که نگرانم می کنه لونه بزرگ همیه که خودمون ساختیم و ابعادش یه متر در یه متر با ارتفاع دو متره،فقط به شیوه پت و مت یادمون رفت که براش در بزرگ بذاریم و به همین دلیل نمی تونیم درست تمیزش کنیم...البته همی موهاش می ریزه ولی تا حدودی که یه جاهای خاصی مثل سر آرنج یا قسمت داخلی پاهاش کمی کم پشت شده،مو ریزشش هم زمانی مشخص میشه که مثلاً روی یه لباس تیره می خوابه و موهاش به پارچه می چسبه.
در حال حاضر تهران نیستم و نمی تونم همی رو پیش دامپزشک خودش ببرم،ولی خب تا هفته آینده حتماً می برم که ببینتش.
در ضمن یه نکته دیگه اینکه تا جایی که من می دونم سنجابی که دچار شپش یا انگل های مشابه شده بی حال و مریضه،و همی در حال حاضر با وجود سردی هوا که باید خوابشو بیشتر کنه،فوق العاده سرحال و اکتیوه،اینه که فکر کردیم شاید اینم مثل پرریزی پرنده ها یا به اصطلاح توی لک رفتنشون چاره ناپذیره....
از راهنماییت ممنونم،عکس همی رو هم توی تاپیک عکس حیوانات گذاشتم،برید ببینید از بچم تعریف کنید...:icon_wink

Mehran_s1972
7 November 2008, 11:09 PM
سلام،موهای پشت کمر سنجاب من کامل ریخته کسی می دونه چیکارش کنم؟:icon_cry:
چطور میتونم عکسشو بزارم تو صفحه؟

idamirshahi
8 November 2008, 06:18 PM
چطور میتونم عکسشو بزارم تو صفحه؟

می تونید به سایت http://tinypic.ws (http://tinypic.ws/index.php) برید،عضو بشید و عکسشو دانلود کنید، بعد هم در پاسخگویی پیشرفته و در قسمت درج عکس که آیکونش در بالای صفحه است، لینک عکس رو وارد کنید.
امیدوارم بچتون زودتر خوب بشه

Koosha_Raisi
8 November 2008, 06:40 PM
سلام دوستان!
فکر کنم تقریبا همه بدونن که من یه خرگوش ناز نازی دارم.
اما با نوشته های شما و عکس های سنجاباتون و تعریف هایی که ازش میکنید کنجکاو شدم یکی بخرم!:icon_mrgr
مامان بابام که قطعا نمیذارن!
اما میخواستم درباره ی سنجاب یه سوالاتی بپرسم!
درباره ی اخلاقش و...
خیلی معذرت میخوام نوع مدفوعش (خشک، مرطوب یا شل:icon_neut) و تمام اخلاقش.
خیلی دوست دارم کسی میخواد جواب منو بده یه صفحه A4 مطلب بنویسه!
درباره ی تمام تجربه هاش.
اتفاقات و حوادثی که برای خودش یا بچش (سنجابش) افتاده.
بدی ها و خوبی های سنجاب.
گاز گرفتن و چنگ زدنش.
عادت هاش.
کار هاش.
حوصله ی توضیح ندارم!
دوست دارم کسی که جوابمو بده اینقدر بنویسه تا من از خوندن خسته شم!
با تشکر از دوستان عزیزم. :icon_neut

black_pain
17 November 2008, 03:50 AM
سلام دوستان
من تازه یه سنجاب گرفتم و همین امروز واکسنشو دامپزشک زد.من برای اینکه دامپزشک بتونه کارشو بکنه با دست گرفتمش.حالا با من قهر کرده و پشتشو بهم میکنه و ازم فرار میکنه.تازه غذا هم نمی خوره.چیکار کنم؟

IRAN PARAST
17 November 2008, 11:50 AM
سلام دوستان
من تازه یه سنجاب گرفتم و همین امروز واکسنشو دامپزشک زد.من برای اینکه دامپزشک بتونه کارشو بکنه با دست گرفتمش.حالا با من قهر کرده و پشتشو بهم میکنه و ازم فرار میکنه.تازه غذا هم نمی خوره.چیکار کنم؟

بخاطر واکسن چندروزی بیحاله .کم غذا میشه (سعی کن نوازشش کنی)

black_pain
17 November 2008, 05:10 PM
از راهنماییت ممنون.اگر اجازه بده حتما این کارو میکنم

IRAN PARAST
18 November 2008, 08:45 AM
از راهنماییت ممنون.اگر اجازه بده حتما این کارو میکنم

درود بر شما

دوست من سعی کن با دادن غذا بادست بخودت وابستش کنی(یا غذارو از تو میگیره یا باید گشنه بمونه)