View Full Version : ترمز پراید
سلام عليك
21 November 2005, 06:52 PM
بعضی وقتها یعنی هر دوسه هفته یکبار وقتی که ماشین رو روشن میکنم و راه میوفتم
با یک نیش ترمز لاستیکای عقب قفل میشن و ماشین وایمیسته!!
بعدش تا ده بیست دقیقه رانندگی همینجوره و با یک نیش ترمزه ماشین میخکوب وایمیسته
بعد از 20 دقیقه که میری خود بخود ترمز معمولی میشه!
خیلی خطرناکه چون یک دفه با 50 تا سرعت داشتم میرفتم! یک دست انداز دیدم و اروم ترمز کردم
اما ماشین میخکوب وایستاد و چون تو دنده بود وسط خیابون خاموش شد! و نزدیک بود از عقب یکی بزنه بهم!
خب بخیر گذشت! تا حالا کسی همچی مشکلی برخورد کرده و چاره اش چیست؟
motamedi
21 November 2005, 11:52 PM
سلام :)
بله! اين تيمور ما هم وقتي بچه تر بود همين مشكلو داشت!
دقيقا هم همين مشكلو داشت با تمام جزئياتي كه گفتي.
وقتي بردم نمايندگي، گفتن مشكل از لنت ترمزه! من هي گفتم بابا چه ربطي به لنت ترمز داره! اونا گفتن تو ميدوني يا ما ميدونيم؟ خلاصه هي از ما اصرار و از اونا انكار!
گفتم خوب باشه! عوض كنين لنتشو! هر كار لازمه بكنين درست شه ديگه! عوض كردن درست شد :icon_razz
مشكلي نداره. اگر گارانتيه كه ببر نمايندگي وگرنه، هر جا بري، لنت رو عوض كني مشكل حله. لنت خوب بنداز. حالشو ببر :icon_arro
سپاس
آرش
baris
22 November 2005, 04:42 AM
بله 100% از لنت هست و بسيار بسيار خطرناك و اصلا نبايد لحظه اي از رفع اين عيب غفلت كرد.منم دقيقا همين مشكل رو داشتم و مجبور بودم بعد از خيس شدن لنت 30/40 تا ترمز خيلي خيلي آروم بگيرم تا درست بشه. تا جايي كه امسال عيد توي شمال كه بارندگي به حد سيل بود يكي از چرخ هاي عقب كاملا قفل شد بطوري كه با اين وضع حركت مي كردي لاستيك ثابت روي آسفالت كشيده ميشد و شانس آوردم كه اوايل حركت مجبور شدم ترمز كنم و اين اتفاق افتاد وگرنه اگر در سرعت بالا بود كه حسابي ماشين دور خودش چرخيده بود.
البته لنت كره اي هم انداختم و باز هم موقع خيس شدن همين مساله هست ولي نه بشدت سابق.
بگرديد و از مرغوبترين لنت استفاده كنيد.
من نميدونم اينا چقدر راحت و بسادگي با جون مردم بازي ميكنن.
سلام عليك
22 November 2005, 10:06 AM
خیلی ممنون! الان که فکر میکنم میبینم اون روزهای که بارون اومده بود اینجوری شده بودم!
اما یک دفه هم بدون بارون اونجوری شد!
اما چه صیغه ایه که وقتی راه میری بعد یک مدت درست میشه؟
سلام عليك
22 November 2005, 10:26 AM
گفتین جون مردم یادم افتاد که خوبه تو این خیابونهای تهران نمیشه 30-40 تا سرعت بیشتر رفت؟
اگه خدائی نکرده تو جاده که 120 تا میری ترمز قفل کنه چی میشه؟
Sina-Ts
22 November 2005, 02:29 PM
منم اين مشکل رو داشتم..نمايندگی که بردم گفتن از سيلندر ترمزه ..عوض که کردن درست شد
سلام عليك
22 November 2005, 08:02 PM
تا الان که همه دوستان میگفتن ایراد از لنته؟
baris
22 November 2005, 08:42 PM
منم اين مشکل رو داشتم..نمايندگی که بردم گفتن از سيلندر ترمزه ..عوض که کردن درست شد
بله از سيلندر ترمز هم ميتونه باشه ولي مشكل لنت بسيار بسيار عمومي تر و شايع تر است.اگر فقط بعد از خيس شدن يا كارواش و غيره اين مشكل وجود دارد 100% از لنت است ولي اگر در حالات ديگر هم اين مشكل باشد به سيلندر و خرابي لوازم اون مربوط است.
راستي لازمه براتون بگم كه اگر جايي گير كرديد و اين اتفاق افتاد چطوري برطرف كنيد و درگير بودن لنت رو آزاد كنيد تا بتوانيد خودتان را به تعميركاه برسانيد.
وقتي اين مشكل قفل كردن كامل يك چرخ براي من پيش اومد زنگ زدم به امدادخودرو سايپا كه بعد از حدود يك ساعت سرو كله اش پيدا شد. يارو نشست پشت ماشين و بدون توجه به قفل بودن چرخ گاز ماشين رو ميگرفت و دنده يك رو پر ميكرد و يهو ميزد رو ترمز و دوباره دنده عقب مي گرفت (اين دنده عقب گرفتن مهمه) و دوباره گازو پر مي كرد و شديد ميزد رو ترمز و يه 7/8 باري اين كارو انجام داد تا مشكل برطرف شد و تونستم به تعميرگاه برم. البته يه تجربه هم خودم داشتم كه بعضي اوقات جواب ميده كه قبلا اونو پياده كردم ولي موثر نبود و اون اينه كه چرخ مورد نظر رو باز كنيد و با آچار چرخ چند ضربه محكم به كاسه چرخ بزنيد. با اينكار هم ممكن است آزاد كند.
alireza_shd
22 November 2005, 10:52 PM
این هم از لنت هست هم از دیسک. علت اصلی هم شبنم زدن دیسک و لنت هست همیشه هنگام حرکت ترمز رو امتحان کنید و اگر چنین حالتی داشت در حال حرکت چند ثانیه خیلی آروم با پای چپ ترمز رو بگیرید تا لنت و دیسک خشک بشه.
razaviraz
23 November 2005, 12:31 PM
به نام خدا
با سلام
قفل شدن چرخ عقب صبح اول وقت براي من هم پيش اومد كه باچند بار ترمز گرفتن عادي مي شد به تعميرگاه بردم گفت لنت عقب پرايدهاي جديد انژكتوري كه كارخانه نصب مي كنه كيفيت ندارند بايد عوض شوند و خارجي نصب كني چون در شهر ما ياسوج پرايد نمايندگي گارانتي نداره ؟! 10000 تومان ناقابل براي لنت عقب و دست مزد تعويض داديم مشكل حل شد
سلام عليك
23 November 2005, 10:19 PM
بله از سيلندر ترمز هم ميتونه باشه ولي مشكل لنت بسيار بسيار عمومي تر و شايع تر است.اگر فقط بعد از خيس شدن يا كارواش و غيره اين مشكل وجود دارد 100% از لنت است ولي اگر در حالات ديگر هم اين مشكل باشد به سيلندر و خرابي لوازم اون مربوط است.
راستي لازمه براتون بگم كه اگر جايي گير كرديد و اين اتفاق افتاد چطوري برطرف كنيد و درگير بودن لنت رو آزاد كنيد تا بتوانيد خودتان را به تعميركاه برسانيد.
وقتي اين مشكل قفل كردن كامل يك چرخ براي من پيش اومد زنگ زدم به امدادخودرو سايپا كه بعد از حدود يك ساعت سرو كله اش پيدا شد. يارو نشست پشت ماشين و بدون توجه به قفل بودن چرخ گاز ماشين رو ميگرفت و دنده يك رو پر ميكرد و يهو ميزد رو ترمز و دوباره دنده عقب مي گرفت (اين دنده عقب گرفتن مهمه) و دوباره گازو پر مي كرد و شديد ميزد رو ترمز و يه 7/8 باري اين كارو انجام داد تا مشكل برطرف شد و تونستم به تعميرگاه برم. البته يه تجربه هم خودم داشتم كه بعضي اوقات جواب ميده كه قبلا اونو پياده كردم ولي موثر نبود و اون اينه كه چرخ مورد نظر رو باز كنيد و با آچار چرخ چند ضربه محكم به كاسه چرخ بزنيد. با اينكار هم ممكن است آزاد كند.
خیلی تجربه های خوبی بود!
الان یادم نیست یه بار اما یادمه که هوا گرم بود و این اتفاق افتاد بدون بارون اومد یا خیس شدن اما مطمئنم که موقع حرکت اینجوری شد
حالا بازم ایراد ازلنته یا سیلندر
به نام خدا
با سلام
قفل شدن چرخ عقب صبح اول وقت براي من هم پيش اومد كه باچند بار ترمز گرفتن عادي مي شد به تعميرگاه بردم گفت لنت عقب پرايدهاي جديد انژكتوري كه كارخانه نصب مي كنه كيفيت ندارند بايد عوض شوند و خارجي نصب كني چون در شهر ما ياسوج پرايد نمايندگي گارانتي نداره ؟! 10000 تومان ناقابل براي لنت عقب و دست مزد تعويض داديم مشكل حل شد
چه بد؟
من هر موقع که کوچک ترین ایرادی میبینم صبح کله سحر میرم دم نمایندگی بسط میشیم تا مشکل رو حل کنن
شما هم زنگ میزدی امداد خودرو ادعاشون اینه که همه جای ایران هستند
این هم از لنت هست هم از دیسک. علت اصلی هم شبنم زدن دیسک و لنت هست همیشه هنگام حرکت ترمز رو امتحان کنید و اگر چنین حالتی داشت در حال حرکت چند ثانیه خیلی آروم با پای چپ ترمز رو بگیرید تا لنت و دیسک خشک بشه.
ممنون!
روغن ترمز رو چند وقت یک دفه باید عوض کرد! ؟
نمیدونم واسه بقیه هم اینجوری یا نه
اون قوطی روغن ترمزم کجه
alireza_shd
24 November 2005, 11:42 AM
روغن ترمز بهتر هست که هر دوسال یک بار عوض بشه.
دبه روغن ترمز نباید زیاد کج باشه ولی یه کم اشکال نداره. در ضمن دبه روغن ترمز پراید (تمام مدل های ایرانی) نشتی روغن داره که رنگ بوستر و قسمت های زیر بوستر رو از بین می بره. باید دو تا واشر لاستیکی زیر دبه رو (که دبه رو به پمپ وصل می کنه) تعویض کرد.
سلام عليك
24 November 2005, 08:32 PM
ممنون
اتفاقا من هم دیدم کمی اطراف دبه روغن ترمز ماسیده!
ایرادی داره یک قوطی روغن ترمز داشته باشیم و هر چند وقت یک دفعه دبه رو کامل پر کنیم؟!
یا باید کل روغن ترمز خالی بشه و روغن جدید جایگزین بشه؟؟!
motamedi
25 November 2005, 01:30 PM
ممنون
اتفاقا من هم دیدم کمی اطراف دبه روغن ترمز ماسیده!
ایرادی داره یک قوطی روغن ترمز داشته باشیم و هر چند وقت یک دفعه دبه رو کامل پر کنیم؟!
یا باید کل روغن ترمز خالی بشه و روغن جدید جایگزین بشه؟؟!
روغن ترمز رو نبايد كامل كني :) من يه دفعه اين كار رو كردم، بعد براي سرويس 10000 تا كه شد رفتم پيش يه تعميركار، جهت خودشيريني گفتم كه فيلتر هوا و روغن موتور و اينجور چيزا رو خودم عوض كردم، روغن ترمز رو هم كامل كردم، شما بقيه كاراشو بكن! يارو گفت نبايد روغن ترمز ميريختي! گفتم چطور؟ گفت پايين رفتن روغن ترمز، به علت خورده شدن لنت ترمز هست. دوباره وقتي لنت نو بندازي، روغن مياد بالا :icon_neut خلاصه ما فهميديم كه نبايد روغن ترمز رو كامل كرد :)
سپاس
آرش
kiantom
16 December 2005, 10:33 AM
سلام دوستان
اتفاقاَ من هم ماه قبل اين مشكل براي چرخ عقب سمت راننده ماشينم پيش اومد واقعاَ كه حرصم رو دراورده بود چون توي ترافيك و سرازيري 5/1 سايت فقط با دنده يك ميجبور بودم حركت و توقف كنم و سريع قفل ميكرد و از اون بدتر خوابيدن عقب ماشين به سمت چپ بود كه واقعاَ عصبي كرده بود منو، جوري كه بعد از هرترمز حتي ملايم انتظارش رو ميكشيدم ولي واقعاَ مسخره است اگه از اول ماشين هارو به صورت CKD به ما بدن بهتره تا خودمون مونتاژ كنيم و قطعات نا مرغوب رو اصلاَ نصب نكنيم كه با اين شرايط فكر كنم يك پرايد حدود12 ميليون تومن تموم بشه برامون
پيروز باشيد
kashkooli
17 December 2005, 10:18 AM
با سلام خدمت همه دوستان
منم ديروز مشكل قفل شدن ترمزهاي چرخ جلو رو داشتم . چراكه ديروز لنت هاي ماشين رو عوض كردم و يه جفت لنت ژاپني ( ماركش يادم نيست ولي جعبه اون زرد رنگه ) انداختم . ابتداي امر مشكلي نداشت ولي اواخر روز موقع برگشت از خريد كه دوباره ماشين رو روشن كردم و راه افتادم با اولين ترمز آرام ديدم كه ترمزاي جلو قفل كرد و ماشين داره رو چرخها كشيده مي شه ، دنده عقب گرفتم مشكل حل شد . ولي اين اتفاق در عرض يكي دو دقيقه بعد هم چند بار تكرار شد . حالا از اين مي ترسم كه برام دردسرساز بشه.
فقط يه چيز برام سؤاله و اون اينه كه با توجه به تعويض لنت ايراني كه كاسه چرخ رو هم خط انداخته بود و جايگزيني آن با نمونه ژاپني ، باز هم بايد با ترمزاي ماشين مشكل داشته باشم ؟
راستي يه چيز رو هم يادم رفت بگم و اون اينه كه من ديروز ماشين رو شسته بودم ولي بعد از طي مسافت 4 - 5 كيلومتر مشكلي به وجود نيومد . بعد از خاموش كردن ماشين به مدت يك ساعت و حركت مجدد مشكل قفل شدن ترمزها برام پيش اومد .
FARZAD_1975
24 December 2005, 09:55 AM
آقا سعي كنين هميشه از يك مارك روغن ترمز استفاده كنيد چون با وجود فرمول يكسان ،روغنهاي توليدي شركتهاي مختلف در شرايط يكسان(مثلا تغيير دوما به خاطر گرماي موتور) واكنش متفاوت دارن و ممكنه سيستم ترمز خوب عمل نكنه.
راستي دوستان لطف كنن راجع به انواع لنت پرايد و كيفيتش توضيح بدن. ممنون
motamedi
4 January 2006, 12:21 AM
والا بنده در كيلومتر 14 هزار، لنت هاي جلو رو عوض كردم و از اين ژاپني ها كه جعبه زردرنگي داره انداختم. يارو ميگفت كه ديگه بهترينش همينه... اما هم جيرجير داره و هم خيلي هم چيز جالبي به نظر من از آب در نيومد... كسي مارك بهتري سراغ داره؟
كلا راهي نيست كه ترمز پرايد رو تقويت كنيم... بشه مثل 206؟ D:
سپاس
آرش
سلام عليك
11 January 2006, 09:33 PM
من لنتهامو عوض کردم مشکلم حل شد
یک سوال میشه رو پراید ترمز abs بست؟
kiantom
12 January 2006, 06:44 PM
با سلام
دوستان عزيز پرايد رو اگر كمپاني سازنده اش ABS دار ميكرد بهتر بود البته سايپا اين كار رو نكرد كه بازار پرايد رو از دست نده چون با اون كار قيمت پرايد 8 تا 5/8 ميليون تمام ميشد ولي از من ميشنويد گول تبليغات رو نخوريد و به هيچ وجه (تاكيد ميكنم) اقدام به نصب اون ABS هايي كه خيلي جاها بر روي ماشين نصب ميكنن و متاسفانه افراد زيادي هم به علت عدم آشنايي با كارايي اونها سفارش نصب ميدن نكنين به دليل اينكه اونها اصلاَ ABS نيستن و يك سيستم ناقص كه بيشتر ساخت آسياي جنوب شرقي و چين هستند كه نه تنها كارايي ABS رو ندارد بلكه در بيشتر موارد از ترمز هاي عادي هم ضعيفتر عمل ميكنند (در سطوع لغزنده كه اين خاصيت به اصطلاح ABS شون در حد صفره) و در سرعتهاي زير 50 كيلومتر و نيز هنگاهي كه ضرفيت ماشين كامل باشه و يا باد تايرها تنظيم نباشه هم اصلاً كارايي ندارند!!! (پس لطفاََ بگن كي كارايي دارن!!!) و در كل باسيستم ABS كه به صورت استاندارد بر روي خودروها نصب ميشه و شامل مجموعه اي از سنسورها، پمپ. دريچه ها، كامپيوتر كنترل كننده و ... هستش كه يك سيستم بسيار حساس و پيچيده است متفاوت است كه توضيحات كاملش خارج از اين بحث است.
پيروز باشيد.
motamedi
13 January 2006, 12:31 AM
به هيچ وجه (تاكيد ميكنم) اقدام به نصب اون ABS هايي كه خيلي جاها بر روي ماشين نصب ميكنن و متاسفانه افراد زيادي هم به علت عدم آشنايي با كارايي اونها سفارش نصب ميدن نكنين...
من نميدونم چجوريه. هر روز اين سايت يه مدله :) به هر صورت من ميخواستم از كيانتوم تشكر كنم كه ديدم دكمه اش رو بر داشتن... حالا همينجوري مي گم كه motamedi از ايشان به دليل اين پست ارزشمند تشكر كرده است!!! (يه همچين چيزي بود!)
دوست عزيز، اگر اطلاعات دقيق تري در مورد خود سيستم ABS واقعي داريد، خيلي خوشحال ميشم كه بتونم ياد بگيرم و بيشتر با اين سيستم آشنا بشم. اگر فرصتش رو داشتيد، شايد جالب باشه در يك تاپيك جديد، كمي به اين موضوع بپردازيد. اگر اين تاپيك رو بنويسيد، يه قدرداني ديگه هم طلب شما :icon_arro
سپاس
آرش
سلام عليك
13 January 2006, 11:30 AM
با سلام
دوستان عزيز پرايد رو اگر كمپاني سازنده اش ABS دار ميكرد بهتر بود البته سايپا اين كار رو نكرد كه بازار پرايد رو از دست نده چون با اون كار قيمت پرايد 8 تا 5/8 ميليون تمام ميشد ولي از من ميشنويد گول تبليغات رو نخوريد و به هيچ وجه (تاكيد ميكنم) اقدام به نصب اون ABS هايي كه خيلي جاها بر روي ماشين نصب ميكنن و متاسفانه افراد زيادي هم به علت عدم آشنايي با كارايي اونها سفارش نصب ميدن نكنين به دليل اينكه اونها اصلاَ ABS نيستن و يك سيستم ناقص كه بيشتر ساخت آسياي جنوب شرقي و چين هستند كه نه تنها كارايي ABS رو ندارد بلكه در بيشتر موارد از ترمز هاي عادي هم ضعيفتر عمل ميكنند (در سطوع لغزنده كه اين خاصيت به اصطلاح ABS شون در حد صفره) و در سرعتهاي زير 50 كيلومتر و نيز هنگاهي كه ضرفيت ماشين كامل باشه و يا باد تايرها تنظيم نباشه هم اصلاً كارايي ندارند!!! (پس لطفاََ بگن كي كارايي دارن!!!) و در كل باسيستم ABS كه به صورت استاندارد بر روي خودروها نصب ميشه و شامل مجموعه اي از سنسورها، پمپ. دريچه ها، كامپيوتر كنترل كننده و ... هستش كه يك سيستم بسيار حساس و پيچيده است متفاوت است كه توضيحات كاملش خارج از اين بحث است.
پيروز باشيد.
والله یکی به ما گفت حالا که ترمزت ایراد داره بیا با 80 تومن ترمزت رو ABS کن خیالت تا اخر عمر راحت باشه
از اونجائی که ما آب رو هم بدون تحقیق نمیخوریم رفتیم پیش چن نفر تحقیقات مفصلی کردیم
تا اینکه یکی به ما گفت تو ایران حتی تکنولوژی تعمیر ترمزهای abs وجود نداره و حتی ترمز abs سمند ال اکس هم در صورت خرابی ای که با تعویض قطعات سنسور و برد کامپیوتری حل نشه گارانتی کارت طلائی کاری انجام نمیده و تنها ترمزها رو به حالت معمولی تبدیل میکنه
حالا ما موندیم که جریان چیست کی راست میگه کی دروغ
من نميدونم چجوريه. هر روز اين سايت يه مدله :) به هر صورت من ميخواستم از كيانتوم تشكر كنم كه ديدم دكمه اش رو بر داشتن... حالا همينجوري مي گم كه motamedi از ايشان به دليل اين پست ارزشمند تشكر كرده است!!! (يه همچين چيزي بود!)
دوست عزيز، اگر اطلاعات دقيق تري در مورد خود سيستم ABS واقعي داريد، خيلي خوشحال ميشم كه بتونم ياد بگيرم و بيشتر با اين سيستم آشنا بشم. اگر فرصتش رو داشتيد، شايد جالب باشه در يك تاپيك جديد، كمي به اين موضوع بپردازيد. اگر اين تاپيك رو بنويسيد، يه قدرداني ديگه هم طلب شما :icon_arro
سپاس
آرش
منم چیز زیادی نمیدونم فقط میدونم که یک ترمز ضد قفله که وقتی پدال ترمز رو فشار میدین در هر ثانیه چندین بار ترمز میگیره و ول میکنه واین باعث میشه که چرخها قفل نشن ودر نتیجه ماشین سریع تر بایسته.
یک چیز دیگه هم میدونم که سنسوری در کنار چرخها وجود داره در هنگامی که پدال ترمز فشار داده میشه تعداد دور چرخها توسط سنسور گرفته میشه و به برد الکترونیکی ترمز فرستاده میشه و این برد محاسبات ترمز رو انجام میده و به سیلندر ترمز میفرسته
kiantom
14 January 2006, 12:21 PM
با سلام
دوستان متاسفانه در مورد اكثر اتومبيلهاي ABS توليد داخل بايد گفت كه نمايندگيهاي مجازشون اطلاعات بسيار ضعيف و بيشتر تجربي (تجربه شده روي موشهاي آزمايشگاهي مثل ماشينهاي مردم بيچاره) دارند كه در بيشتر موارد موفق به رفع مشكل نميشن حالا خودتون قضاوت كنين در مورد بسياري از تعميركارهاي عادي كه هنوز نميدونن كه ABS يعني چي و چه مكانيزمي دارد.
پيروز باشيد.
vBulletin v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.