PDA

View Full Version : مزدا 323اتوماتیک

dorna
20 October 2005, 04:24 PM
سلام دوستان من میخوام ماشینم را عوض کنم انتخاب خودم مزدا اتوماتیک است میخواستم ببینم ایا اتومات برتری نسبت به دستی داره و کلاء مزایا ومعایب اتومات را بدونم .

Evanescence
20 October 2005, 05:02 PM
سلام دوستان من میخوام ماشینم را عوض کنم انتخاب خودم مزدا اتوماتیک است میخواستم ببینم ایا اتومات برتری نسبت به دستی داره و کلاء مزایا ومعایب اتومات را بدونم .
مجله ماشین از عملکرد گیربکس اتوماتیکش خیلی بد گفته بود

mahdi_z651
20 October 2005, 05:08 PM
درسته .... مجله ماشین از بد عوض شدن دنده تو مدل اتومات گفته بود ( البته از خود مزدا 323 هم تعریفی نکرده بود ) :icon_mad:

dorna
21 October 2005, 03:43 AM
البته من این را قبول ندارم که مزدا ماشینی خوبی نیست در ضمن خود مجله ماشین مدتهاست که زیر انتقاد بسیاری منتقدان است چطور خودرویی که تکنولوژی کشور ژاپن است محصولات این شرکت جز هفت شرکت برتر خودرو سازی دنیاست (مزدا) بد است اما در مجله ماشین کل محصولات ایران خودرو بسیار قابل قبول هستند خیلی مضحک به نظر میرسه که ایران خوردریی که نه تنها از خود ابتکاری برای تولید خودرو ندارد بلکه تکنولوژی پژو فرانسه را نیز با این همه سابقه به اتش میکشد (405) اما مزدا خودروی قابل قبولی نیست.

Evanescence
21 October 2005, 11:43 AM
البته من این را قبول ندارم که مزدا ماشینی خوبی نیست در ضمن خود مجله ماشین مدتهاست که زیر انتقاد بسیاری منتقدان است چطور خودرویی که تکنولوژی کشور ژاپن است محصولات این شرکت جز هفت شرکت برتر خودرو سازی دنیاست (مزدا) بد است اما در مجله ماشین کل محصولات ایران خودرو بسیار قابل قبول هستند خیلی مضحک به نظر میرسه که ایران خوردریی که نه تنها از خود ابتکاری برای تولید خودرو ندارد بلکه تکنولوژی پژو فرانسه را نیز با این همه سابقه به اتش میکشد (405) اما مزدا خودروی قابل قبولی نیست.
دوست عزیز فقط از گیربکس اتوماتش بد گفته بود :icon_eek:

رحيم توكلي
21 October 2005, 04:51 PM
قيمتش چنده تيپهاي مختلفش؟

Evanescence
21 October 2005, 04:55 PM
قيمتش چنده تيپهاي مختلفش؟
فکر کنم دیگه تیپ 1 و 2 تولید نمیشه . تیپ 3 و 4 و 5 هم بین 22.5 تا 25.5

dorna
21 October 2005, 05:19 PM
دوست عزیز فقط از گیربکس اتوماتش بد گفته بود :icon_eek:

دوست عزیز میشه بفرمایید مشکلاتش چی هست؟؟

fizzi
21 October 2005, 06:47 PM
گيربكس اتوماتيك مزدا از وع گيربگس هاي اتوماتيك قديمي هست. يعني: P R N D 3 2 1
و لاين يعني اينكه shiftronic نيست. اين گيربكس به گفته مجله ماشين در سربالايي ها با حداكثر ظرفيت دچار واماندگي ميشود. يعني در سربالايي ها موقعي كه دور موتور افت كرده و اتومبيل بايد به دنده پايين تر (سنگين تر) برود گيربكس دنده را سنگين نميكند و ماشين دچار كمبود كشش و واماندگي ميشود. البته ميتوانيد خودتون بتور دستي دنده رو معكوس كنيد يعني دنده رو به جاي D روي 3 قرارداده وهنگام معكوس كردن به روي 2 و بعد هم 1 بياوريد .البته من اين كار را در روي زمين ساف و بدون شيب انجام داده ام و نه در سر بالايي كه البته فكر نكنم مشكل باشه فقط در سربالايي بايد كمي خونسرد و سريع باشيد.

dorna
21 October 2005, 07:05 PM
اخه دوستان چنان از این گیربکس بد گفتند که ما تنمون لرزید گفتیم یعنی اینقدر این گیربکس افتضاح است پس fizziجان این مشکل هم با قرار دادن دنده روی 3و در واقع تغییر دستی دنده به صورت دستی قابل برطرف کردن است .

ضمناء استعلاک گیربکس اتومات بیشتر است یا نوع دستی.

fizzi
21 October 2005, 07:29 PM
بله درنا جان...از نزر استهلاك و زود خراب شدن استهلاك گيربكس اتوماتيك چون كلاچ بتور اتوماتيك وبدون دخالت راننده درگير ميشود بنابراين استهلاك كلاچ در گيربكس اتوماتيك خيلي كمتر هست و البته بستگي به نوع رانندگي هم دارد . اگر رانندگي آروم رو انتخاب كنيد مشكلي نيست ...ولي اگر زياد معكوس بكشيد و بد رفتاري كنيد مثل من....توي خرج ميافتيد...اينكه مراكز معدودي هستند براي گيربكس اتوماتيك و تعميرات تخصصي كه لازم هست ولي خب ضريب اطمينان گيربكس هاي اتوماتيكي مانند گيربكس مزدا323 بسيار زيادتر از اوون چيزي كه همه فكر ميكنند هست و ممكن هست بعد از 10-15 سال احتياج به سرويس و بازديد داشته باشد كه خب تا اوون موقع حتمن ماشين رو فروختيد!

نمونه يك رفتار وحشيانه و غير انساني با گيربكس اتوماتيك! :

بنده يك تويوتا اكو اتوماتيك تقربين نو (3000 كيلومتر كاركرد ) را اجاره كرده بودم با گيربكس اين ماشين انواع آزمايشات وحشيانه مثلن TAKEOFF در دنده 2 راانجام داده ام.... اونهم به اين صورت كه دنده 3 را تقريبن پر ميكردم وبعد ....به 2 و ......وبعد دهن ماشين سرويس ميشد! و من كيف ميكردم ! ....
در عرض 2 هفته انواع آزمايشها را كردم و حس فضوليم در مورد گيربكسهاي اتوماتيك ارضا شد وتازه بعد از 2 هفته در كيلومتر 6000 داشتم مي رفتم ماشين رو پس بدم كه يهو ديدم صداي خرخر از گيربكس به گوش ميرسه !!! سرم رو خم كردم كه ببينم صدا از گيربكس هست يا نه كه يهو رفتم روي جدول وسط بلوار ! .... زير گيربكس ماشين حدود 500 متر روي بر روي كناره جدول وسط خيابون كشيده شد تا ايستاد !! :icon_smil

dorna
22 October 2005, 01:46 AM
fizziجان بازم از گیربکس اتومات برامون بنویس ضمناء من اصلاء اهل سرعت وTAKEOFF نیستم با این مشخصها نظرت در مورد خرید اتومات چیه. fizziجان از خصوصیات ونقصهای اتومات یکم توضیح بده.

fizzi
22 October 2005, 06:23 PM
درنا جان
گيربكس اتوماتيك در واقع اختراعي مربوط به دهه 1940 در آمريكا ميباشد و در بيشتر اتومبيلهاي امريكايي بكار ميرود يكي به دليل اينكه آمريكايي ها اصولن مردمي راحتي خواه هستند . اروپايي ها در سليقه رانندگي بيشتر مانند ايراني ها هستند واز گيربكس دستي لذت ميبرند...
در وضعيت نرمال يك گيربكس اتوماتيك ممولن داراي تعداد دنده هاي كمتري نسبت به گيربكسهاي دستي رايج ميباشد . البته الان گيربكس هاي اتوماتيك 5 دنده و حتا 7 دنده هم رايج ميباشد.
در هنگام شتابگيري ها گيربكسهاي اتوماتيك به دليل اينكه اولن ضرايب گيربكس دورتر از هم ميباشد ( چون تعداد دنده كمتري دارند) و اينكه برنامه ريزي آنها كلن براي حالت نرمال رانندگي مي باشد,دنده ها را در دور هاي پايين تري از انسان تعويض ميكنند در نتيجه داراي شتاب كمتري نسبت به گيربكسهاي دستي همان اتومبيل ميباشند . البته در گيربكسهاي اتوماتيك داراي مود SPORT اين موضوع كمرنگ تر هست ولي به هر حال اختلاف شتاب كمي وجود دارد.
تنها فرقي كه بين گيربكس هاي اتوماتيك امروزي ( منزور گيربكسهاي اتوماتيك ساده هست نه shift tronic يا tiptronic ) و گيربكس هاي اتوماتيك قديميتر مانند بيوك و كاديلاك ايران وجود دارد تعويض دنده به وسيله فرمان هاي كامپيوتر هست كه با توجه به اتلاعات دريافتي از سنسورهاي داخل گيربكس دنده ها را عوض ميكنند ولي در گيربكس هاي قديمي بالا رفتن فشار روغن باعث تعويض دنده ميشد. كامپيوتر ها باعث منعطف تر شدن گيربكسهاي اتوماتيك شدند چون قابل بر نامه ريزي بودند و ميتوانستند به ميل راننده دنده ها را در دورهاي بالاتر عوض كنند .اين گيربكس ها داراي 3 دكمه در كنار دسته دنده بودند كه با انتخاب هر كدام گيربكس عملكرد متفاوتي از خود نشان ميداد.:

E: Economy رانندگي آرام واقتصادي و باكمترين مصرف سوخت و تعويض دنده ها در دور هاي متوسط
S:Sport رانندگي سريع وپرشتاب ... تعويض دنده ها در دورهاي انتهايي
W:Winter رانندگي در زمستان و در برف . در اينحالت دنده 2 براي شروع حركت انتخاب ميشود.

و اما مزدا 323 اتوماتيك :

گيربكس مزدا 323 اتوماتيك داراي 4 دنده بوده و حروف كنار دسته دنده گيربكس به اين شكل است:

P R N D S L

و يك دكمه به نام HOLD نيز در كنار آن وجود دارد .

حتمن ميدانيد كه P دنده پارك يا توقف, R دنده عقب , N دنده خلاص و D هم كه دنده حركت هست.
ولي در اينجا ديگر حروف 3 و 2 و 1 ديده نميشوند و جاي آنها را حروف S و L گرفته ...
در حالتي كه دكمه HOLD در حالت OFF هست , دنده S به جاي 3 سابق و L به جاي 2 قديمي استفاده ميشود.
در حالت روشن بودن HOLD , حالت L تبديل به دنده 1 , S دنده 2 و D دنده 3 خاهد شد وميتوانيد بصورت دستي دنده ها را يكي پس از ديگري عوض كنيد به اين شرط كه در هنگام معكوس كشيدن دور موتور بالاي دور مجاز صعود نكند در قير اينصورت كامپيوتر گيربكس فرمان تعويض دنده را نميدهد.

براي شما كه رانندگي كم استرس تر ي ميخاهيد و اهل كورس گزاشتن و.... نيستيد بهترين انتخاب گيربكس اتوماتيك هست زمن اينكه اگر دلتان براي تعويض دنده تنگ بشود ميتوانيد از دكمه HOLD وتعويض دنده دستي لذت ببريد :icon_cool

dorna
23 October 2005, 02:01 AM
پس دلمون را زیاد از این گیربکس اتومات چرک نکنیم میشه از اتومات هم لذت برد .fizzجان یکمی هم از وضعیت اسطعلاک ونگهداری این نوع گیربکس واسمون توضیح بده .در ضمن از نوشتهات هم بسیار بسیار استفاده کردم .کاملا امید از دست رفته خودم را نسبت به خرید اتومات بدست اوردم .ولی با تمام شوق وعلاقه ای که داشتم واقعاء ناامید شده بودم همش به خودم میگفتم اگر اینقدر در موردش بد میگن پس چرا این هم در دنیا دارن از این گیربکس استفاده میکنند.منتظر تایپهای شما هستم

mahdi_z651
23 October 2005, 07:51 PM
درنا جان

W:Winter رانندگي در زمستان و در برف . در اينحالت دنده 2 براي شروع حركت انتخاب ميشود
:icon_cool
ممنون از توضیحاتتون
میشه در این مورد و در مورد p توضیح بیشتری بدین؟ :icon_cool

dorna
24 October 2005, 06:10 PM
اگه امکان داره فرق بین حالت pوnرا توضیح بدهید.

ashkan408
25 October 2005, 03:28 AM
P گیربکس رو قفل میکنه و از حرکت چرخ های جلو جلوگیری میکنه ، از این حالت باید بعد از توقف کامل ماشین استفاده کرد (استفاده از P در حال حرکت به گیربکس صدمه میزنه) ، فقط در این حالت میشه سوئیچ رو آزاد کرد .
N وضعیت خلاص گیربکسه ، چرخ ها و گیربکس درگیر نیستند ، در این وضعیت امکان حرکت ماشین تو شیب وجود داره (عین گیربکس دستی) .

dorna
25 October 2005, 12:43 PM
یعنی اگر ماشین در حال حرکت باشه وراننده دنده را در حالت pبگذاره گیربکس این فرمان را قبول میکند یا خیر عکس العمل گیربکس به این تعویض دنده چی هست .ضمناء میخواستم بدونم گیربکس اتومات به صورت الکترونیکی کار میکند یا مکانیکی .منظور همون دستوراتی که راننده بهش میده را به چه صورت اجرا میکنه.

fizzi
25 October 2005, 12:55 PM
یعنی اگر ماشین در حال حرکت باشه وراننده دنده را در حالت pبگذاره گیربکس این فرمان را قبول میکند یا خیر عکس العمل گیربکس به این تعویض دنده چی هست .ضمناء میخواستم بدونم گیربکس اتومات به صورت الکترونیکی کار میکند یا مکانیکی .منظور همون دستوراتی که راننده بهش میده را به چه صورت اجرا میکنه.

در بعضي از گيربكس هاي اتوماتيك در سر دنده دكمه اي هست كه بايد فشار داده بشه وبعد دنده عقب و كلن دنده هاي غير ازD رو جابزنيد.. اگر در حركت باشيد اين دكمه قفل ميشه و نميشه اينكارو كرد.

اگر هم بشه (من اينكارو نكردم وحتا به فكرش هم نيوفتاده بودم!) :icon_sad: بسته به نوع ماشين احتمال كنسل شدن گيربكس وحتا ماشين هست ...

آخه شما چرا ميخاهيد اين كارو انجام بديد ؟! :icon_razz

dorna
25 October 2005, 01:04 PM
fizziجان شما که الان حاضر هستی تا نرفتی در مورد روشهای نگهداری ازگیربکس اتومات یکم بیشتر واسم توضیح بده من 25میلیون پول دادم میخوام اطلاعات بیشتر بشه.

fizzi
25 October 2005, 01:14 PM
درنا جان آخر كار خاصي كه نبايد انجام بدي....احتياجي به مراقبت نداره وفقط اگر گيج تعويض روغن دارد هر 150000 كيلومتر بايد روغن گيربكس عوض بشه... واينكه مراقب زير ماشين باشيد مخصوصن اگر ماجراجو هستيد و جاده خراب و سنگلاخي ميرويد ... يه تعميركار خوب ارمني هم پيدا كنيد كه اگر به مشكلي خورد خيالتون راحت باشه!
زمنن چون گيبكس اتومات اينتوري هست: P R N D و شما هرگز نميتونيد از D به P تعويض كنيد چون اگر دكمه قفل داشته باشه كه اصلن نميرود واگر هم نداشته باشد بايد در هنگام حركت از دنده عقب عبور كنيد وپاتون روي ترمز باشه كه باز هم نميشه و مشكل كنسل شدن ماشين و خداي نكرده خودتان پيش مي آيد !! :icon_arro
ببخشيدمن همش تيكه تيكه مينويسم... !
اگر در حركت به تور اتفاقي دنده روي N (خلاص) رفت ايرادي ندارد ...چند ثانيه سبر كنيد و دوباره به آرومي دنده را روي حالت D ببريد...دنده N براي مواقعي مانند پشت چراغ قرمز هست ونه پارك دائمي ...

dorna
25 October 2005, 01:25 PM
يه تعميركار خوب ارمني هم پيدا كنيد كه اگر به مشكلي خورد خيالتون راحت باشه!

حالا چرا ارمنی؟؟؟؟؟

fizzi
25 October 2005, 01:29 PM
همينتوري گفتم چون كارشون بهتره ... تعميركار مسلمون وارد هم پيدا كرديد اشكالي نداره .!

dorna
25 October 2005, 01:36 PM
fizziجان نمایندگی که ماشین را تحویل داد گفت گیربکسهای اتومات مزدا امریکایی است یعنی قبلا شرکت چی سوار میکرد رو مزدا که الان تغییرش داده؟

fizzi
25 October 2005, 01:46 PM
جالبه ... از اونجايي كه مزدا با فورد همكاري نزديك دارد وفورد سهامدار عمده مزدا هست شايد گيربكس مربوط به FORD باشه...
من تحقيق ميكنم ببينم واقعن اينتور هست يا نه چون پدر من هم در حال خريد مزدا اتوماتيك هست .

dorna
25 October 2005, 01:53 PM
حتماء این کار را بکن خبرش هم به ما بده fizzi جان اگر هنوز هستی و در مورد رینگ ولاستیک اطلاعات داری من ایدی خودم را در pmالان گذاشتم الان بیا چند سوال دارم.

Hamed
25 October 2005, 09:52 PM
منظور شما از ارمنی ((مو شیخ)) است؟

ashkan408
26 October 2005, 12:51 PM
اکثر تعمیرگاه های گیربکس اتومات ارمنی هستند ، موشیخ از همه با سابقه تر و با انصاف تره .
درنا جان اگه خواستی یه روز دندرو تو حرکت به P تغییر بدی بگو آدرسشو بهت بدم :icon_lol:

fizzi
26 October 2005, 08:50 PM
P گیربکس رو قفل میکنه و از حرکت چرخ های جلو جلوگیری میکنه ، از این حالت باید بعد از توقف کامل ماشین استفاده کرد (استفاده از P در حال حرکت به گیربکس صدمه میزنه) ، فقط در این حالت میشه سوئیچ رو آزاد کرد .
N وضعیت خلاص گیربکسه ، چرخ ها و گیربکس درگیر نیستند ، در این وضعیت امکان حرکت ماشین تو شیب وجود داره (عین گیربکس دستی) .

نمي دونم منزورتون از سويچ رو آزاد كردن يعني چي؟
اگر منزورتون روشن كردن باشه هم در حالت P و هم در حالت N ميشه ماشين رو استارت زد... :icon_cool

ashkan408
26 October 2005, 10:10 PM
نه عزیزم منظورم اینه که فقط تو این حالت میشه کلید رو از سوئیچ خارج کرد .

dorna
27 October 2005, 10:29 AM
اکثر تعمیرگاه های گیربکس اتومات ارمنی هستند ، موشیخ از همه با سابقه تر و با انصاف تره .
درنا جان اگه خواستی یه روز دندرو تو حرکت به P تغییر بدی بگو آدرسشو بهت بدم :icon_lol:

این موشیخ کجا هست کدوم شهر ؟ضمناء اگر قدری به جای کنایه توضیحات بیشتری داده بشه بهتر نیست اگر اشتباه نکنم اومدن ما به اینجا بابت اطلاع رسانی وردوبدل اطلاعات است نه...

alireza128
18 September 2007, 05:46 PM
دوستان سلام . ما قبلا مزدا 323 داشتیم خوب میدونید خودروی خوش ساخت و با کیفیتی هست ولی با وجود شتاب خوب قدرت زیادی نداشت. حالا شما 323 اتومات با یک دنده کمتر نسبت به مدل دنده ای رو چطور ارزیابی میکنید؟