PDA

View Full Version : تنظيمات SQL SERVER براي استفاده در DELPHI !

GhAeM
3 October 2005, 12:59 PM
خوب به دستور آقاي دخت عصمتي اينكا رو انجام ميدم. البته بگم من فقط به اندازه استفاده در دلفي و اون چيزهايي كه لازمم بوده ميدونم و ميگم:
بناي ما بر نصب بودن MICROSOFT SQL SERVER 2000 ‌ رو سيستم هستش!
خوب حالا برنامه ENTERPRISE MANAGER رو از منوي استارت اجرا كنيد.
دزر پنل سمت چپ در
<MICROSOFT SQL SERVERS
SQL SERVER GROUP
LOCAL رو انتخاب كنيد .(ممكنه بجاي LOCAL اسم كامپيوتر رو بعنوان سرور نوشته باشه كه فرق نميكنه)
مهتمرين مورد در استفاده از اس كيو ال سرور ارتباط دادن اون به دلفي هستش ! پس بايد سطح و نوع دسترسي به سرور مشخص بشه !
روي LOCAL راست كليك كنيد و PROPERTIES رو انتخاب كنيد و بعد تب SECURTY رو فعال كنيد
در اينجا شما نوع دسترسي رو انتخاب مي كنيد كه دو حالت داره
1- SQL SERVER AND WINDOWS
2- WINDOWS ONLY
معمولا براي اسفاده از سيستم حفاظتي SQL بايد گزينه اول رو انتخاب كرد در اين حالت براي استارت سرور از LOGIN خود ويندوز استفاده ميشه و در هنگام اطلاعات گيري از LOGIN خود SQL
به هر حال براي اينكه سر در گم نشيد تا همين مقدار بسه!
خوب حالا يه نگاه به زير شاخه هاي LOCAL SERVER ميندازيم:
1- DATABASES
2- DATA TRANSFORMATION
3- MANAGMENT
4-REPLICATION
5- SECURITY
6- SUPPORT SERVISES
7- META DATA SERVICES
اين زير مجموعه هر كدوم توضيحاتي دارن كه ما فقط به چندتا از اونها مي پردازيم.
1- DATABASES
اين فولدر محل نگهداري اطلاعات ديتابيس هستش و هر ديابيسي كه ايجاد ميكنيد اينجا نگهداري ميشه
هر ديتا بيس داراي چند زير مجموعه هستش:
مهمترين اون TABLES هست كه در اون ميتونيد فيلدها رو تعرف كنيد حالا يه نگاهيي به زير شاخه TABLES ميدازيم:
در پنل سمت چپ ميبينيد كه تعدادي تيبل وجود داره كه بهضي از اونها جز اصلي هستند و براي راه اندازي ديتابيس بايد حتما باشن! تمام اونها در قسمت TYPE با نام SYSTEM نشون داده شدن !پس به هيچ وجه نبايد پاك بشن.
و تيبل هايي كه توسط ما ساخته ميشه در قسمت TYPE با نام USER معرفي ميشن
خوب فعلا بسه
ان شالله ادامه اون رو هم مينويسم.
بازم بگم من فقط در سطح نياز خودم اطلاعات دارم چون SQL SERVER يه بحث پيچيده اي هستش !
پس لطفا استيد اون ايراد نگيرين.

Foroud
3 October 2005, 02:04 PM
دست شما درد نكنه آقاي غفوري مطالب جالب و خوبي بود و خيلي هم كار ساز

اگر يك زحمت بكشيد و يك پروژه آماده با دلفي كه امكان برقراري ارتباط با SQL Server را داشته باشد در سايت قرار دهيد خيلي ممنون مي شويم

با تشكر

GhAeM
5 October 2005, 03:18 PM
بخش دوم (شايد آخر)
روش ساخت ديتابيس خيلي راحت هستش مخصوصا براي اونايي كه قبلا با اكسس كار كردن راي اينكار روي چندتا راه دارين
1- استفاده از آيكون RUN A WIZARD در TOOLBAR‌ (به شكل يه عصاي جادويي)
2-رايت كليك بر روي DATABASES در پنل سمت راسته كه ما اين روش رو استفاده ميكنيم.
از منوي باز شده گزينه NEW DATABASES رو انتخاب ميكنيم و در پنجره جديد نام ديتابيس رو مي نويسيم. (پيش فرض ما ABAD) و OK ميكنم حالا ما يه دتابيس داريم با تمام زير شاخه ها و نوبت به ساخت تيبل ميرسه.
در زير شاخه ديتابيسمون TABLES رو رايت كليك مكنيم. و NEW TABLE رو انتخاب ميكنيم. اصلي ترين كار اينجا ساخت فيلدها هستش.كه بنا بر نوع نياز بايد اونها رو طراحي كنيم در پنل زيري هم توضيحاتي متناسب با نوع فيلد ارائه ميشه كه مفيد هستند بعنوان مثال ميتونيد دراون مقدار پيش فرض رو انتخاب كنيد و يا حجم فيلد رو معين و كنيد و اينجور چيزها كه البته به صورت مطلق در دلفي كاربرد ندارند.
بعد هم يه نام ميزنيم براش و تمام.
بعضي از بحثهاي پيشرفته هستش كه در تخصص من نيست مثل STORED PROCEDURE ‌ها كه پروسسهايي هستند كه در SQL ذخيره ميشن و ميشه از اونها استفاده كرد.
بحث بعدي در قسمت USER هست كه در اون ميتونيد افراد ي كه اجازه ورود دارند رو مشخص كنيد.
(البته يادمون باشه كه اولين را حفاظت از اطلاعات ، حفاظت از كامپيوتر هست. يعني اگه كسي به كامپيوتر شما دسترسي پيدا كنه به احتمال 99%‌ميونه اطلاعات رو هم ببينه )
در بخشهاي ديگه مقل ROLES و RULES ميتونيد قوانيني رو وضع كنيد براي ديتابيستون كه همه تعيين كننده نوع و ميزان دسترسي هستش.
كه اگه لازم بود بصورت جدا توضيح خواهم داد.

خوب از بحث ديتابس كه بگذريم موضوع مورد نياز براي دلفي SECURITY هستش در زير مجموعه LOCAL .
در سكيوريتي شما قوانين كلي براي دسترسي به اطلاعات سرور رو تعيين ميكنيد. مثلا كدام كلاينتها ميتونن از سيتم استفاده كنند چندتا يوزر وجود داره و با چه سطح دسترسي چه سرورهايي ميتون با شما لينك باشن و به اشتراك گزاشته بشن.
(يادتون باشه شما براي سيستمهاي كلاينت احتياج نداريد و نبايد اس كيو ال رو كامل نصب كنيد و فقط نسخه كلاينت اون لازمه ) چون همه چيز حتي تنوع كاربر ها هم وسط سرور صورت ميگيره)
مهمترين بخش اين قسمت LOGINGS هست كه مشخصات user را نگه ميدارند.
SA يوزر پيش فرض SQL‌هستش بدون پسورد(خالي) و همچنين ADMINSTRATOR ويندوز هم بعنوان يك يوزر پيش فرض شناخته ميشه.
نحوه معرفي يوزر جديد
روي زير شاخه LOGIN رايت كليك كنيد و NEW LOGIN رو انتخاب كنيد و اطلاعات مربوطه رو و نوع دسترسي اونجا مشخص كنيد . مثلا نوع كابري و سطح دسترسي به سرور و اطلاعات ديتابيس ها .
گفتني است كه براي تعريف يوزر براي ديتابيس ها به login نياز داريد .

فعلا تا همينجا بسه.
اگه بازم سوالي بود در خدمت هستم.
بازم بگم من فقط در سطح نياز خودم اطلاعات دارم چون SQL SERVER يه بحث پيچيده اي هستش !
پس لطفا اساتيد اون ايراد نگيرين.